Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘ΜΑΣΟΝΙΑ – ΡΟΤΑΡΥ’ Category

ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ – Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος – Θα απαντησουμε σε τρια ερωτηματα, για να διαφωτιστητε & να διαφωτισετε τους γνωστους σας: 1) Ποια ειναι η φωλια της μασονιας; 2) Τι σκοπο εχει; 3) Τι θεση θα παρουμε εμεις ως εκκλησια και ως χριστιανοι που πιστευουμε; Το φοβερο της μασονιας ειναι οτι δεν βγαινει στο μπαλκονι για να πη μισω τον χριστιανισμο

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 1st, 2020 | filed Filed under: ΜΑΣΟΝΙΑ - ΡΟΤΑΡΥ

ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ
___________

_______________

Μικρό ‘απόσπασμα παλαιας ομιλίας του  Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου

Θα δουμε:
1) Ποια είναι η φωλιά της μασονιας;
2) Τί σκοπό έχει;
3) Τί θέση θα πάρουμε εμεις ως εκκλησία, ως χριστιανοι που πιστεύουμε;
Σε αυτά τα τρία ερωτήματα θα απαντήσουμε, για να διαφωτιστητε και να ενημερώσετε τους γνωστούς σας.
Το φοβερό της μασονίας ειναι ότι δεν βγαίνει στο μπαλκόνι για να πη μισω τον χριστιανισμό. Αμα δη κανέναν παπά, πάει στο παγκάρι γίνεται επίτροπος, υποκρίνεται. Ασπάζεται βέβαια τα κράσπεδα του αρχιιεπισκόπου…, αλλά μέσα τους είναι Ιούδες της χριστιανοσύνης… (Ακουστε ηχητικά την συνέχεια)

ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ & ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ! (ΑΔΙΚΑ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ). ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: «ΤΗΝ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ… ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΥΛΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 10.00 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ…». -ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΥΛΑΓΕ Ο ΘΕΟΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΦΑΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ, Τ᾽ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ, ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! 2) Κραυγη αγωνιας απο την Θρακη

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούν 1st, 2020 | filed Filed under: ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΑΣΟΝΙΑ - ΡΟΤΑΡΥ

Η φίλη της Μαρέβας, συζύγου του Πρωθυπουργού, Βίβιαν Ευθυμιοπούλου:

«Θελω να καταστραφουν τα παντα. Να πεσουν οι τρουλοι απο τις 10.000 εκκλησιες»

https://agonasax.blogspot.com/2020/05/10000.html

Μασωνια τερας

Μὲ τέτοιους συνεργάτας καὶ συμβούλους ποὺ ἐπιλέγει ὁ πρωθυπουργὸς εἶναι θαῦμα Τό ὅτι ζοῦμε καὶ ὑπάρχουμε εἶναι θαυμα.
Η φίλη της Μαρέβας, συζύγου του Πρωθυπουργού, Βίβιαν Ευθυμιοπούλου και σύμβολος ἐπικοινωνίας της Ν.Δ. δηλώνει πως «μισεί τα έθνη και τις πατρίδες»
Ανάρτηση κ. Βίβιαν Ευθυμιοπούλου Vivian Efthimiopoulou:
«Την σιχαίνομαι αυτή τη χώρα. Όχι τώρα. Πάντα. Από το 1993 και μετά ζώ σε κατάσταση ναυτίας από την υποκρισία, τη θρησκοληψία και τον συντηρητισμό. Θέλω να καταστραφούν τα πάντα. Να πέσουν οι τρούλοι από τις 10.000 εκκλησίες της επικράτειας να μας πλακώσουν. Να γλυτώσει ο πλανήτης από έναν άχρηστο λαό. Τέλος»

Η ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ, 

ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ “ΜΙΣΕΙ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ”

Η κυρία Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, φίλη της συζύγου του Πρωθυπουργού, φέρεται να είναι όπως και η ίδια δηλώνει σύμβουλος επικοινωνίας στην Ν.Δ. (Αυτοι κυβερνουν την Ελλάδα)
Aν θέλετε ν δειτε την φάτσια της κυρίας:

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2020/05/blog-post_458.html#more
Η κυρία Ευθυμιοπούλου αρθρογραφεί παράλληλα στο Liberal.gr ενώ πολλά από τα άρθρα της δημοσιεύονται και στο Athens Voice, γνωστά φερέφωνα του κυβερνώντος κόμματος..
Βλέποντας τις αναρτήσεις της κυρίας Ευθυμιοπούλου, που πριν λίγες μέρες έκανε και σεμινάρια επικοινωνίας σε μέλη της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα, θα φρίξει κανείς με όσα αντεθνικά και αντιχριστιανικά βλέπει, όπως “Μισώ τα Έθνη και τις Πατρίδες” αλλά και κάτι από τον 18ο αιώνα που λέει πως “οι άνθρωποι δεν πρόκειται να ελευθερωθούν προτού  στραγγαλιστεί και ο τελευταίος Βασιλιάς με τα έντερα του τελευταίου παπά”, ακόμη και να καταστραφούν όλες οι εκκλησίες της χώρας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τους Έλληνες “άχρηστο λαό”.

9a150f5deb69

Κραυγη αγωνιας απο Θρaκη

Read more »

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝHΤΑΙ ΜΑΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 27th, 2020 | filed Filed under: ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΑΣΟΝΙΑ - ΡΟΤΑΡΥ

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝHΤΑΙ ΜΑΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ

ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

idia komata me alles grabatesὉ ἀγωνιστής, Ὀρθόδοξος Ἕλληνας ἱεράρχης π. Αυγουστῖνος Καντιώτης εἶχε πολὺ ψηλὰ τὸ Δημοκρατικὸ πολίτευμα. Ἕναν κυβερνήτη παραδέχονταν, τὸν Καποδίστρια. Γιὰ τοὺς σημερινοὺς πολιτικοὺς ἔλεγε:
«Λόγῳ τῆς μεγάλης μου ἡλικίας, ἔζησα κάτω ἀπὸ ὅλα τὰ καθεστώτα, δικτατορικά, δημοκρατικά, βασιλικά και διαπίστωσα ότι όλοι οι πολιτικοί μας είναι ίδιοι, μόνο γραβάτα αλλάζουν. Αλλοι φορούν γαλάζια γραβάτα, άλλη πράσινη, άλλη κόκκινη και άλλη μαύρη».
Ο σεβάσμιος ἱεράρχης σε μια σύναξη, για να δείξει οτι βρισκόμαστε υπό ξένη κατοχή στην Ελλάδα, ελεγε: «Εκλέγουμε υπουργους πρωθυπουργούς, προέδρους δημοκρατίας, αλλά αυτοί δεν υπηρετούν τον λαό, που τους εκλέγει, αλλά τις ξένες σκοτεινές δυνάμεις, που μισοῦν την  ΕΛΛΑΔΑ!!!
Πόσο δίκαιο είχε, το καταλαβαίνουμε σήμερα επι κυβερνήσεως Μητσιοτάκη.
Σε τι διαφέρει ο Μητσιοτάκης απο τον άθεο Τσιπρα; Στο χρωμα τῆς γραβάτας που φορα διαφέρει! Οτι άφησε ορθιο ο οδοστρωτηρας του Τσιπρα, το ισοπεδώνει η ΝΔ του Μητσιοτακη, (οργανο της μασονικης λέσχης Μπίλντερμπεργκ). Καημένη Ελλάδα σε ποια χέρια βρίσκεσαι!
Διαβαστε παλαιότερο μας άρθρο, και  θα δειτε πως, πριν απο 40 χρόνια, επι ΝΔ τα παιδια των γιαχωβάδων εγιναν  προνομιουχα.

http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=40040.

«Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΣΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥ». ΑΠANTHΣΗ ΣΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ· ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ & ΝΑ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖIΑ ΤΩΝ ΡΟΤΑΡΙΑΝΩΝ & ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούν 26th, 2019 | filed Filed under: ΜΑΣΟΝΙΑ - ΡΟΤΑΡΥ

 

ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ & ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ

ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑ Ή ΑΓΕΝΕΙΑ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙ ΡΟΤΑΡΙΑΝΩΝ.

Ἐμεῖς ρωτοῦμε: Τι δουλεια έχει να πάει στον προθάλαμο τῆς μασονίας ἕνας ὀρθοδοξος κληρικός· για να εισπράξει τυχερά;

«Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΣΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΘΕΩΡΩ ΑΞΙΟΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΩΣ ΚΑΘΕ ΚΛΗΡΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΥΤΟ» (Απόφαση της Ιεραρχίας της Ελλάδος)
http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=43031#more-43031

Ο Κληρικός σας απλά, ευλόγησε ένα τραπέζι Ροταριανών και αποχώρησε αμέσως. Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω καλοπροαίρετα τα εξής:

1) Ήταν λογικό εφόσον ζητήθηκε Κληρικός, απλά να τους να ευλογήσει το τραπέζι, αυτός να αποχωρήσει αμέσως χωρίς να φάει ούτε μπουκιά;; Αυτό ήταν αγένεια και για τους προσκαλούντες τον ΚληρικόMasonia π.

ΔΕΝ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΟΥ ΕΚΛΗΘΗΚΕ ΕΠΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΛΥΕ ΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστινος Καντιώτης λίγους μῆνες μετὰ τὴν χειροτονία του εἰς ἐπίσκοπον, δεν ευλόγησε το τραπέζι που ἔκανε η δικτατορία στη Φλώρινα,προς τιμη τῆς επισκέψεως του Παττακου. Ἦταν Τεσσαρακοστή και φυσικὰ στὸ τραπέζι εἶχαν κρέατα καὶ γουρουνόπουλα. Ὁ ἐπίσκοπος πῆγε, ἀλλὰ δὲν ευλόγησε τὸ τραπέζι και ἔφυγε. Εἶπε στὸν Παττακό· Σήμερα εἶναι ἡ ἡμέρα νηστείας και ἐδῶ τὴν καταπατεῖτε, γι᾽᾽αυτὸ δὲν μπορῶ νὰ εὐλογήσω τὸ τραπέζι, ἀν θέλετε στὴν Μητρόπολη ἔχουμε φακές, ἐλάτε ἐκεῖ νὰ φᾶμε. Προς τιμή τοῦ Παττακοῦ ἀφησε τὸ στρωμμένο τραπέζι καὶ τοὺς ἐπισήμους και έφαγε φακές στη Μητρόπολη.
Ξεσηκώθηκε θύελλα εναντίον του γενναίου επισκόπου, από τις αρχες και εξουσίες, που ηταν στο τραπέζι. Πίεσαν τον ‘αρχιεπίσκοπο Ιερωνυμο Α, για να τον πετάξη από τη Μητρόπολη Φλωρίνης. Δεν τα κατάφεραν. Ο Ιερωνυμος ‘αντιστάθηκε και δεν υποχώρησε στις πιέσεις τους.

Διαβάστε συνέντευξη του ‘αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Α´, που εδωσε το 1975, στην εφημεριδα:

EΘNIKOΣ KHPYΞ 21/3/1975
Διὰ πρώτην φορὰν εἰς τὸ φῶς τῆς δημοσιότητος

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Γραμμένο ἀπὸ τὸν τ. Ἀρχιεπίσκοπο κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ

«Ἀπομακρύνατε τὸν Καντιώτη πρὶν ἀναγκασθῶμεν νὰ λάβωμεν μέτρα!»

http://www.augoustinos-kantiotis.gr/wp-content/uploads/2015/12/%CE%91%CF%81%CF%87.-%CE%99%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BD.-%CF%80.-%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84.jpgAI ΠIEΣEIΣ TOY TOTE YΠOYPΓOY B. EΛΛAΔOΣ, TOY ΓENIKOY EΠITEΛEIOY KAI THΣ K.Y.Π., ΩΣ KAI TO IΣTOPIKON THΣ YΠOBOΛHΣ TOY EIΣ IATPIKHN EΞETAΣIN. Διαβαστε την συνέχεια εδω: http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=50293#more-50293

Τότε ἔβαλαν εφαρμογή την μέθοδο των ὁλοκληρωτηκῶν καθεστώτων και εστειλαν ψυχιάτρους για να τον βγάλουνε τρελλό! Ο διοικητης της αστυνομίας Φλωρίνης στάθηκε παλληκάρι. Δεν τους συνόδευσε στην Μητρόπολη και υπέβαλε την παραίτησή του.
Οἱ σημερινοι δειλοί, φιλοδοξοι ἐπίσκοποι, που ἐνδιαφέρονται μόνο για πανηγύρια, θελουν να λένε καλημέρα και στο Θεό και στο διαβολο, για να μη χάσουν την εὐνοια τῶν μασόνων και των ἀθέων!!

Ο κ. Ιερώνυμος (Νικολόπουλος) Δεσπότης Λαρίσης απαντά στην ανοικτή επιστολή του κ. Χρίστου Παναγιώτου σχετικά με τους ΡΟΤΑΡΥ και δημιουγεί περισσότερες απορίες αντί να επιλύει. Οι πιστοί πλέον επιφυλάσσονται μαζί του
https://agonasax.blogspot.com/2019/05/blog-post_42.html Read more »

Ο μεγαλος πατριωτης (της ΝΔ & ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ) που υπεγραψε για το ξεπουλημα της Μακεδονιας και οχι μονο, μας κανει μαθημα πατριωτικο!!! 2) «Πορτα» ο Παυλοπουλος λογω Πρεσπων, απο την ομογενεια της Μελβουρνης και απο το δημοτικο συμβουλιο του Δημου Βισαλτια. Αποδοκιμαζεται απο ολους τους Ελληνες για την προδοσια και μας κανει μαθημα πατριωτισμου!!! 3) Συνθηκη των Πρεσπων ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!Ποσο Απατεωνες ειναι του ΣΥΡΙΖΑ;Τι κανουμε τωρα; 4) ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 5) Στα ξενα ΜΜΕ

Ο μεγαλος πατριωτης που υπεγραψε για το ξεπουλημα της Μακεδονιας κανει μαθημα πατριωτικό!!!

Εχθροι-της-ΕλλαδοςΣτο Ναύπλιο βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από όπου έστειλε μήνυμα εθνικής σύμπνοιας
«Εμείς, οι Έλληνες, έχουμε ιερό χρέος να υπερασπισθούμε, υπό όρους και συνθήκες αρραγούς ενότητας, τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια, καθώς και την πρόοδο του τόπου, κατ’ εξοχήν μέσ’ από την θωράκιση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής δικαιοσύνης» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από το Ναύπλιο, όπου βρίσκεται για τις εκδηλώσεις εορτασμού του Πολιούχου της πόλης Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως….
Την συνεχεια: https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/proedria-dimokratias/747972_p-paylopoylos-apo-nayplio-i-dihonoia-kai-o-dihasmos

2) Η προθεση Παυλοπουλου να επισκεφθη τη Μελβουρνη, δεν εγινε δεκτη απο τους ομογενεις

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διχάσει τον ελληνικό λαό, με όλες τις εμφυλιοπολεμικές αναφορές, αλλά και τους περιφρονητικούς χαρακτηρισμούς από πολιτικά πρόσωπα που τα αγνοούσε και η μανούλα τους πριν από λίγο καιρό, βαίνει προς επιτυχία. «Ο λύκος στην αναμπαμπούλα χαίρεται». Διαβάστε την ανακοίνωση της Παμμακεδονικής Αυστραλίας: «Κύριε Παυλόπουλε είστε ανεπιθύμητος στους φορείς της ομογένειας της Μελβούρνης και αν επισκεφτείτε τη Μελβούρνη δεν πρόκειται να σας υποδεχθούμε»…
https://www.voria.gr/article/o-anepithimitos-pavlopoulos-apo-tin-pammakedoniki-afstralias

«Πορτα» στον ΠτΔ απο το Δ.Σ. Βισαλτας: «Ανεπιθυμητος» ο Παυλοπουλος λογω «Πρεσπων» – «Βραζουν» οι Μακεδονες!

Ηχηρό «χαστούκι» με τεράστιο συμβολισμό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βισαλτίας.

https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CF%80%CF%8C%CF%81

3) Συνθηκη των Πρεσπων ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!! Ποσο Απατεωνες ειναι του ΣΥΡΙΖΑ;Τι κανουμε τωρα;

https://youtu.be/PCgG3r92Nag

4) ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Επειγουσα εξωδικος γνωστοποιήσης προς τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, φερόμενον ως Πρόεδρο τῆς Ελληνικῆς Δημοκρατίας… Πατῆστε τoν τίτλο και διαβάστε το σε pdf

 ————-

5) Στα ξενα ΜΜΕ οι αποδοκιμασιες κατα Παυλοπουλου: Ο “ΠτΔ φυγαδευτηκε στη Θεσσαλονικη”!

Read more »

Καταγγελια Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου· Το μικροβιο του μασονο-οικουμενισμου κατέλαβε τον πατρ. Αθηναγορα! Θελει να λεγεται οικουμενικος απο παπικους, προτεσταντες, γιατι οχι και απο μωαμεθανους!!! 2. ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ Ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ – Εγκωμια απο την ιστοσελιδα της μεγαλης στοας των μασονων. Αυτα θα επαναλαβουν στο Διεθνες συνεδριο στο Αριστοτελειο οι συμμετασχοντες μασονοι, με τις ευλογιες δυο δεσποταδων!!! 3. Ο δρομος των φιλοδοξων, για την γρηγορη δεσποτοποιηση και την προβολη τους

author Posted by: Επισκοπος on date Απρ 17th, 2018 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ, ΜΑΣΟΝΙΑ - ΡΟΤΑΡΥ

Το μικροβιο του μασονο-οικουμενισμου κατέλαβε τον πατρ. Αθηναγορα! Θελει να λεγεται οικουμενικος απο παπικους, προτεσταντες, γιατι οχι και απο μωαμεθανους!!! 

Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου

ProdotispΠαγκοσμιοπ...

Ἀπὸ τὸ μικρόβιον τῆς νέας αὐτῆς αἱρέσεως ἔχει προσβληθῆ δυστυχῶς ὁ πατριάρχης Ἀθηναγόρας, ὁ ὁποῖος εἰς τὸν τίτλον του Οἰκουμενικὸς θέλει νὰ δώση, διὰ τῆς ἀναμίξεώς του εἰς τὴν οἰκουμενικὴν κίνησι, νόημα διαφορετικὸν ἀπὸ τὸ νόημα ἐκεῖνο τὸ ὁποῖο δονοῦσε τὶς καρδίες τῶν προκατόχων του. Θέλει νὰ λέγεται Οἰκουμενικὸς ἀπὸ τοὺς αἱρετικούς, παπικοὺς καὶ προτεστάντας, γιατί ὄχι καὶ ἀπὸ τοὺς μωαμεθανούς; Πρός ὅλους, πρὸς τὰ δεξιὰ καὶ ἀριστερά, παντοῦ σκορπίζει μειδιάματα, ὅλους τοὺς ἀγκαλιάζει, ὅλοι γιʼ αὐτὸν εἶνε καλοὶ καὶ ἅγιοι. Ποία σημασία ἔχει ἄν δὲν εἶνε Ὀρθόδοξοι; Ἔτσι ὁ Ἀθηναγόρας κατορθώνει ἀπ᾽ ὅλους τοὺς αἱρετικοὺς καὶ τοὺς κοσμικῶς σκεπτομένους νὰ εἰσπράττη ἐπαίνους καὶ χειροκροτήματα. Καὶ εὑρίσκει στὸ προσώπόν του ἐφαρμογὴ ὁ λόγος τοῦ Χριστοῦ˙ «οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσιν πάντες οἱ ἄνθρωποι!» (Λουκ. 6, 26).
Ἀπ᾽αὐτὲς τὶς ἰδέες περὶ οἰκουμενικῆς κινήσεως οἰστρηλατούμενος ὁ πατριάρχης Ἀθηναγόρας ἐδέχθη, ἤ μᾶλλον ἐπεδίωξε τὴν συνάντησιν μετὰ τοῦ πάπα, χωρὶς νὰ ἐξετάση τὰ ἐλατήρια ἀπ᾽τὰ ὁποία κινούμενος ὁ πάπας ἔδειξε ὅλη τὴν προθυμίαν τῆς συναντήσεως, χωρὶς προηγουμένως νὰ ἐρωτήση καὶ νὰ συμβουλευθῆ τὰς ἀδελφὰς Ὀρθοδόξους Ἐκκλησίας περὶ τῆς συναντήσεως αὐτῆς, χωρίς, τὸ κυριώτερο, νὰ φοβηθῆ τὶς βαρεῖες ἐπιπτώσεις, τὶς ὁποῖες θὰ εἶχε σ᾽ὅλη τὴν Ὀρθοδοξία μία ἄκαιρη καὶ ἐπιπολαία καὶ ἐπιδεικτικὴ συνάντησις μετὰ τοῦ πάπα, ὁ ὁποῖος, σημειωτέον, οὔτε ἕν βῆμα ὑποχωρήσεως εἶνε διατεθειμένος νὰ κάμη ὡς πρὸς τὶς ἀρχὲς τοῦ παπισμοῦ. Ὅτι δὲ οὐδεμία διάθεσι εἰλικρινοῦς προσεγγίσεως εἶχε ὁ πάπας, ἀλλὰ κάτω ἀπὸ τοὺς θεατρικοὺς ἀσπασμοὺς ἐκρύπτοντο οἱ δόλιοι σκοποὶ τοῦ ἀμετανοήτου παπισμοῦ ἀποδεικνύουν τὰ ἐξῆς γεγονότα:
-1. Ἀπὸ τοῦ ναοῦ τῆς Βηθλεὲμ ὁ πάπας ἀπηύθυνε πρὸς ὅλους τοὺς χριστιανοὺς τοῦ κόσμου διάγγελμα μὲ τὸ ὁποῖο μεταξὺ τῶν ἄλλων εἶπε τὰ ἑξῆς˙ «Ἡ ἕνωσις τῶν Ἐκκλησιῶν δὲν εἶνε δυνατὸν νὰ ἐπιτευχθῆ εἰς βάρος τῶν ἀληθειῶν τῆς Πίστεως. Ἡ θύρα τῆς ποίμνης παραμένει ἀνοικτή. Ἡ ὑποδοχὴ θὰ εἶνε θερμή».
Ποῖος δὲν καταλαβαίνει τί σημαίνουν τὰ λόγια αὐτὰ τοῦ πάπα; Σοβαρὰ ἐφημερίδα τῶν Ἀθηνῶν σχολιάζοντας τὸ διάγγελμα τοῦ πάπα ἔγραψε˙ «Προφανῶς ὁ Πάπας ἐννοεῖ ὡς «ἀλήθειες τῆς πίστεως» τὸ Καθολικὸν δόγμα, καὶ ὡς «ποίμνην» μὲ ἀνοικτὴ θύρα (ὅσοι πιστοί, προσέλθετε!) τὴν Καθολικὴ Ἐκκλησία. Καλοῦνται δηλαδὴ τὰ ἀπολωλότα πρόβατα τῆς Ὀρθοδοξίας νὰ ἐπανέλθουν εἰς τοὺς κόλπους τῆς Ρώμης, ἡ ὁποία θὰ τοὺς συγχωρήση προθύμως! Καὶ εἰς ἄλλα μὲ ὑγεία, κ. Ἀθηναγόρα, πρεσβευτὰ τῆς φιλτάτης ἡμῶν Πατρίδος Τουρκίας!…» (Τὴ συνέχεια στὰ «Ἀντιπαπικά» σελ. 107-110).

Ο Γέροντας αγωνιστής ιεράρχης π. Αυγουστίνος Καντιώτης μιλᾶ για τις τοῦμπες στις μασονικες στοές που κάνουν οι φιλοδοξοι παπάδες, για να ανεβοῦν ὅσο μποροῦν ψηλότερα.

 • Τέτοιες τουμπες ἔκανε και ὁ Ἀθηναγόρας, αλλά ἦρθε ὁ θάνατος  και το πανηγύρι τελείωσε. Τώρα τον περιμένει κρίση. Θα πληρώση με τόκο και ἐπιτόκιο την προδοσία της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ. Τα εγκώμια  στο Ἀριστοτέλειο  που θα πουν, μόνο τους μασόνους και τους οικουμενιστάς θα αυτο-ικανοποιήσουν. Ἀκολουθεῖ ἀπόσπασμα ὁμιλίας τοῦ σεβάσμιου ἱεράρχη από τις 3.5.1964.

«Δυστυχώς και μέσα στην Εκκλησία μπήκε η μασονία. Διαβάστε παλαιότερες «ΣΠΙΘΕΣ» και θα το δείτε. Εγώ κατήγγειλα επίσημα με στοιχεία ότι και επίσκοποι και μητροπολίται και πατριάρχαι είναι μασόνοι… Για να γίνεις δεσπότης ή πρέπει να περάσεις από τα σκαλοπάτια της μασονίας ή άμα δεν περάσεις, -γιατί δεν είναι όλοι οι δεσποτάδες μασόνοι-, όμως είναι γεγονός ότι υπάρχουν τέτοιοι ύποπτοι στην Εκκλησία. Δεν ανακοινώνουν τα ονόματά τους όσο ζουν, άμα πεθάνουν τότε τους φανερώνουν. Εμείς όμως τους ξέρουμε και τους παρακολουθούμε.
Για να γίνεις δεσπότης σήμερα ή πρέπει να κάνεις τούμπα μέσα στην στοά των μασόνων και να προσκυνήσεις τον διάβολο· Τι διαβολο-δεσπότης θα γίνεις; Ή θα επιτρέψει η μασονία να γίνεις εάν δεν την πολεμάς και έχεις ευγένεια απέναντί της. Γι’ αυτό βλέπεις όλοι αυτοί που είναι υποψήφιοι δεσποτάδες σιωπούν, κανείς τους δεν μιλά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ξέρουν πολύ καλά ότι θα τους φάει το φίδι.
Μωρέ χίλιες φορές διάκονος, χίλιες φορές καλόγερος και να φωνάζω μέρα νύκτα ότι είστε σατανάδες, παρά να με δώστε μήτρες και μπαστούνες. Και αν με κάνετε δεσπότη, τί θα γίνει; Σας τα χαρίζω όλα βρε διαβόλοι.
Ο Δουλγέρης που ήταν ένας φωστήρας, ένας ήλιος, -δεν υπήρχε πιο μορφωμένος και πιο ικανός και πιο δυνατός και δραστήριος ιεροκήρυκας-, και όμως δεν έγινε επίσκοπος. Εψηφίστηκε κάτω στην Κύπρο επίσκοπος. Μαζευτήκαν όλοι οι μασόνοι και είπαν· Ο Δουλγέρης επίσκοπος; Μας έφαγε. Αν γίνει αυτός δεσπότης θα μας σβήσει. Είπαν όχι οι μασόνοι και δεν τον έκαναν επίσκοπο· πέθανε ιερομόναχος… Υπό διωγμό.
Και μέσα στην Εκκλησία η μασονία…»

2. Εγκωμια στον Αθηναγορα απο την ιστοσελιδα της μεγαλης στοας των μασονων. Αυτα θα επαναλαβουν στο Διεθνες συνεδριο για τον Αθηναγορα οι συμμετασχοντες μασονοι, με τις ευλογιες δυο δεσποταδων!!!

Ἀπὸ ἰστοσελίδα τῆς μασονικῆς Στοᾶς τῆς Ἑλλάδος
«…Μετά από επίσημο αίτημα και την αποδοχή του από την Εκκλησία της Ελλάδος θα αναλάβει (2/1931) Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής. Κατά την διάρκεια της θητείας του… θὰ αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις με την Αμερικανική Κυβέρνηση, ιδιαίτερα με το προεδρικό ζεύγος Φρ. Ρούζβελτ και με τον επόμενο Πρόεδρο και τέκτονα Χάρρυ Τρούμαν. Read more »

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΤΟΥ 1982, ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ. Παραθετουμε εχθρικο δημοσιευμα εφημεριδος των Αθηνων, εκεινης της εποχης, που κατηγορει τον σεβασμιο αγωνιστη ιεραρχη, για τις ενεργειες του. Ο Μητροπολιτης Φλωρινης κινητοποίησε τους καλους επισκοπους, να κλεισουν τις πορτες της Εκκλησιας στα ρασοφορα καθαρματα που απο τις μασονικες στοες παιρνουν το χρισμα του επισκοπου.

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαρ 21st, 2018 | filed Filed under: ΜΑΣΟΝΙΑ - ΡΟΤΑΡΥ

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ, ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ;

«Μασoνοι Μητροπολιτες»

‘Εχθρικὸ δημοσίευμα, για τον Γέροντα ἀγωνιστὴ Μητροπολίτη Φλωρίνης π. Αὐγουστῖνο Καντιώτη

Δημοσιεύματα Ἀθηναϊκοῦ τύπου
«ΤΑ ΝΕΑ» 19/11/1982, (σελ. 5)

Ρεπορτάζ: Κ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Δεσπ. θρονοι επαθλα κολακων

Εἶνε μασόνοι οἱ περισσότεροι μητροπολῖτες, ποὺ ἐξελέγησαν ἀπὸ τὸ 1974 μέχρι καὶ τώρα στὴν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδας. Γι᾽ αὐτό, ὅσοι μητροπολῖτες θὰ ἐπιλέγονται στὸ μέλλον, θὰ ὑπογράφουν καὶ ὑπεύθυνη δήλωση, ὅτι δὲν εἶναι μασόνοι!…
Τὰ παραπάνω εἰσηγήθηκε ὁ ἅγιος Φλωρίνης Αὐγουστῖνος Καντιώτης κατὰ τὴν χθεσινὴν συνεδρίασιν τῆς Ἱερὰς Συνόδου, ὅπου ἐπὶ τῇ εὐκαιρίᾳ τῆς ἀπουσίας τοῦ ἀρχιεπισκόπου Σεραφεὶμ ἀπὸ τὴ συνεδρίασι, ἔφερε γιὰ συζήτησι [τὸ θέμα] τῆς μασονίας, ἐνῷ αὐτὸ εἶχε συζητηθεῖ κι ὁλοκληρωθεῖ στὴν προχθεσινὴ συνεδρίασι. Ὁ ἅγιος Φλωρίνης καὶ οἱ συνεργαζόμενοι ἱερωνυμικοὶ μητροπολίτες Σιδηροκάστρου Ἰωάννης καὶ Δρυϊνουπόλεως Σεβαστιανός, βοηθούμενοι ἀπὸ τὴν ὁμάδα τῶν κρυπτοχουντικῶν καὶ ἄλλων ἀμφιταλαντευομένων ―κατὰ πάγια τακτικὴ― «ἁγίων» ἀρχιερέων, ἐπωφελήθηκαν ἀπὸ τὴν ἀπουσία τοῦ Σεραφεὶμ καὶ ἀπὸ τὴν παρουσία στὴ θέσι τοῦ προεδρεύοντος τοῦ μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου καὶ θέλησαν νὰ δημιουργήσουν ρῆγμα μέσα στὴν Ἱεραρχία μὲ τὸ νὰ ἀμφισβητοῦν τὴν Ὀρθόδοξο πίστι ἀπὸ τοὺς μητροπολίτες ποὺ ἐξελέγησαν ἐπὶ ἀρχιεπισκοπίας Σεραφεὶμ καὶ νὰ ἀποδείξουν, ἔτσι, ὅτι μόνον οὗτοι εἶναι γνήσιοι.
Παρ᾽ ὅλο ὅτι ὁ «ἅγιος» Φλωρίνης τόνισε, ὅτι οἱ περισσότεροι ἀπὸ τοὺς νέους μητροπολίτες εἶνε μασόνοι, δὲν τόλμησε νὰ κατονομάσει ἕστω καὶ ἕναν ἀπ᾽ αὐτούς, ἀλλά ταυτόχρονα οἱ ἄλλοι συνοδικοὶ μητροπολίτες ―ποὺ ὑποτίθεται, ὅτι δὲν ἀκολουθοῦν τὸν κ. Καντιώτη καὶ τοὺς χουντικοὺς ἱερωνυμικούς― δὲν κάλεσαν τὸν «ἅγιο» Φλωρίνης νὰ κατονομάσει ποιοῖ εἶναι μασόνοι. ῾Όλα αὐτὰ τὰ φαινόμενα ἀποδεικνύουν καὶ τὴν κατάστασι ποὺ ἐπικρατεῖ μέσα στὴν Ἱερὰ Σύνοδο…
Στὴ συνέχεια ὁ Αὐγουστῖνος καὶ οἱ φίλοι του ἔβγαλαν ἀπόφασι τῆς Ἱερᾶς Συνόδου γιὰ τὴν «ἀναβίωσι» μιᾶς παλιᾶς ἐγκυκλίου τῆς Ἱεραρχίας ποὺ ἔχει συνταχθεῖ ἀπὸ τὸν ἱερωνυμικὸ μητροπολίτη Κερκύρας Πολύκαρπο, σύμφωνα μὲ τὴν ὁποία ὅλοι οἱ μητροπολίτες τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας πρέπει νὰ δηλώσουν καὶ νὰ ὑπογράψουν τὸ σχετικὸ ἔντυπο, ὅτι δὲν εἶνε μασόνοι καὶ καταδικάζουν τὴ μασονία.
Τέλος, πάντα ὕστερα ἀπὸ εἰσήγησι τοῦ «ἁγίου» Φλωρίνης καὶ ἐνῷ οἱ ἄλλοι συνοδικοὶ παρέμειναν ἀμίλητοι ἡ ἱερὰ Σύνοδος, ἀποφάσισε» νὰ ἀποστείλλει ἔγγραφο στὸν πρωθυπουργὸ κ. Ἀ. Παπανδρέου καὶ νὰ τὸν παρακαλῇ νὰ βοηθήσῃ ἡ κυβέρνησι γιὰ τὴν ἐξάλειψι τῆς μασονίας ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα.
Καὶ πάλι τὸ ἁρμόνιο Read more »

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΟΑ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ. Ο πιστος λαος μισειται, υβριζεται και προπηλακιζεται ως μικρονους, καθυστερημενος και μισαλλοδοξος απο ολους τους φανατικους οπαδους του οικουμενισμου» και ο πατριαρχης επιδιωκει ανευ πιστεως την ενωση παπισμου και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

author Posted by: Επίσκοπος on date Δεκ 29th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ, ΜΑΣΟΝΙΑ - ΡΟΤΑΡΥ

 Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΑΣ, ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΣ

Μασονια Πατρ.- παπαςΤου Μητροπολίτου Φλωρίνης Αὐγουστίνου Ν. Καντιώτου

Δὲν ὑπάρχει, ἀγαπητοί μου, συμβιβασμὸς μεταξὺ Ἐκκλησίας καὶ στοᾶς, χριστιανισμοῦ καὶ μασονίας, Χριστοῦ καὶ Βελίαρ. Εἶνε δὲ ἄξιον ἰδιαιτέρως παρατηρήσεως, ὅτι ὁ κόσμος, ὁ ἐπηρεαζόμενος ἀπὸ ψευδῆ μασονικὰ συνθήματα περὶ ἑνότητος καὶ συμφιλιώσεως, ὁ ἄπιστος καὶ ἄθεος κόσμος, ὁ ὁποῖος οὐδεμίαν σχέσιν ἔχει μὲ τὴν Ὀρθόδοξον πίστιν καὶ ζωήν, ἐκδηλώνει τὴν χαράν του διὰ τὴν ἄνευ πίστεως ἐπιδιωκομένην ἕνωσιν παπισμοῦ καὶ Ὀρθοδοξίας. Κῆρυξ δὲ μεγαλόστομος αὐτῆς τῆς ἑνώσεως ὑπῆρξεν ὁ Ἀθηναγόρας, τὸν ὁποῖον ὅλαι σχεδὸν αἱ ἐφημερίδες καὶ τὰ περιοδικὰ τοῦ κόσμου, κρίνοντα μὲ κοσμικὰ κριτήρια, ἐνεκωμίασαν καὶ ἐπαρουσίασαν ὡς μέγαν ἄνδρα! Τοιοῦτος εἶνε ὁ κόσμος· ἀγαπᾷ ἐκείνους, οἱ ὁποῖοι ὁμιλοῦν τὴν γλῶσσαν ὄχι τοῦ Εὐαγγελίου, ἀλλὰ τοῦ κόσμου τούτου. Read more »

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ OI ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ OI ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 20th, 2016 | filed Filed under: ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΜΑΣΟΝΙΑ - ΡΟΤΑΡΥ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ

ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὴν Χριστιανική Σπίθα τοῦ 1962
Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

Διαμαρτυρία Φοιτητῶν τῆς Θεολογίας στὸν ροταριανό ὑπουργό παιδείας

Μασονια copy

«…Ἱδοῦ μία ἐπιτροπὴ φοιτητῶν Θεολογίας ἐπισκέπτεται τὸν νῦν Ὑπουργὸν Παιδείας καὶ Θρησκευμάτων διὰ νὰ διαμαρτυρηθῆ διὰ τὴν ἀπόφασιν τοῦ Ἀνωτάτου Συμβουλίου Ἐκπαιδευτικοῦ Προγραμματισμοῦ (Α.Σ.Ε.Π.), ὅπως περιορίση τὴν διδασκαλίαν τῶν Θρησκευτικῶν εἰς 1 ὥραν ἑβδομαδιαίως. Μία ὥρα=καμμία ἐν τῆ πραγματικότητι, διότι τὴν ὥραν αὐτὴν κάποια ἐκδρομή, κάποια ἐπίσκεψις ὑψηλοῦ ξένου καὶ εἴ τι ἄλλο ἔκτακτον γεγονὸς ἐν τῆ ζωῆ τοῦ σχολείου θὰ τὴν καταβροχθίση πρὸς δόξαν τοῦ ἑλληνο-χριστιανικοῦ πολιτισμοῦ! Οἱ φοιτηταὶ διὰ τὴν περικοπὴν αὐτὴν ἤθελον νὰ διαμαρτυρηθοῦν καὶ ἐπʼ εὐκαιρία νὰ ἐκθέσουν τὰ αἰτήματά των. Δὲν γνωρίζομεν προσωπικῶς τὸν κ. Ὑπουργόν. Ἀκούσαμεν ὅμως, ὅτι εἶνε λίαν μορφωμένος, ὅτι γνωρίζει γλώσσας, ὅτι εἶνε γνώστης τῶν κοινωνικῶν προβλημάτων κ.λ.π. Πολὺ καλῶς. Ἀλλʼ ἀκριβῶς διʼ αὐτὸ καὶ ὁ λόγος μας πρέπει νὰ εἶνε αὐστηρότερος.
Ἀξιότιμε κ. Ὑπουργὲ τῆς Παιδείας καὶ Θρησκευμάτων! Ἐνώπιόν σας εἴχατε ἐκλεκτοὺς νέους τῆς Ἑλλάδος, οἱ ὁποῖοι ἐχρειάσθησαν πολὺν ἡρωισμὸν διὰ νʼ ἀκολουθήσουν τὴν Θεολογίαν. Ἐὰν εἶσθε πιστός, ὅπως λέγετε, ἐπὶ τῆ θέα τῶν νέων αὐτῶν θὰ ἔπρεπε νὰ συγκινηθῆτε βαθύτατα. Θὰ ἔπρεπε νὰ ὑποκλιθῆτε πρὸ τῶν ἡρώων τούτων τοῦ πνεύματος καὶ νὰ εἴπητε: Παιδιά, σᾶς συγχαίρω μὲ ὅλην μου τὴν καρδίαν, διότι εἰς ἐποχὴν ἀκράτου ὑλισμοῦ, ἠκολουθήσατε τὴν Θεολογίαν, ἡ ὁποία δὲν σᾶς προσφέρει ὑλικὰς ἀπολαυάς, ἀλλὰ μυκτηρισμὸν καὶ χλεύην ἐκ μέρους τῶν ἀπίστων καὶ ἀθέων. Εἰς τὴν χώραν μας, τῆς ὁποίας ἀπʼ ἀρχαιοτάτης ἐποχῆς οἱ ἄνθρωποι διακρίνονται διὰ τὴν εὐσέβειάν των, ἡ Θεολογία πρέπει νὰ τιμᾶται ὡς ἡ πρώτη ἐπιστήμη, ὡς αὕτη εἰκονίζεται εἰς τὴν πρόσοψιν τοῦ Ἐθνικοῦ Πανεπιστημίου… Read more »

ΑΞΙΟ ΠΟΛΛΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ

author Posted by: admin on date Οκτ 11th, 2014 | filed Filed under: ΜΑΣΟΝΙΑ - ΡΟΤΑΡΥ

EΠIΣKOΠOI THΣ EKKΛHΣIAΣ ΠΡOBAΛΛOYN

KAI YΠΟΣΤΗΡIZOYN TON MAΣONO KAZANTZAKH!

 • « Είναι άξιον πολλών δακρύων, διότι αποδεικνύει πόσον άρρωστον ηθικώς είνε το Έθνος ημών, το γεγονός της υπερασπίσεως παρά τόσων και τόσων του μιαρού και ανοσίου υβριστού του Κυρίου, Καζαντζάκη (…) Η Εκκλησία όμως άς πράξη το εαυτής καθήκον, αδιαφορούσα δια τας φωνασκίας του ενός και του άλλου… Καθήκον αυτής είναι κυρίως τούτο: Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ! »
                                                            (Όσιος Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος)

http://theanthropinigonimopiisi.blogspot.com

κακοι επισκ.«Ο Καζαντζάκης ήταν ένας ορκισμένος Μασόνος και αυτό, ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει, λόγω του ότι δεν είναι a posteriori άποψη ή ψύλλιασμαν(υποψία) μερικών τινών φανατικών Χριστιανών, αλλά η γενική και ειδική αποδεδειγμένη άποψη και η ευρέως διαδεδομένη γνώμη της αντίχριστου οικουμενιστικής Μασονίας, μα κυρίως, έρχονται ως επιστέγασμα οι επιβεβαιώσεις και τα ακλόνητα ντοκουμέντα της Μασονικής ιδιότητάς του, υπό καρδιακών φίλων [1] του μακαρίτου Αντίχριστου Κ.! Φυσικά και χωρίς την επισφράγιση-επιβεβαίωση υπό των θεομπαικτών Μασόνων [2] για την Μασονική και Θεοσοφίστικη ιδιότητα [3] του Κ., τα συγγράμματά του και μόνο, είναι υπεραρκετά για να αποδείξουν [4] στέρεα και βάσιμα του λόγου το αληθές!
Αγαπητοί μας αναγνώστες, θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε, ότι Read more »

ΚΟΡΑΝΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ KAI TΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ

author Posted by: admin on date Οκτ 10th, 2014 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΜΑΣΟΝΙΑ - ΡΟΤΑΡΥ

ΦΡΙΤΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ

Προδοτες με περικεφαλ.Αυτό χάρισε ο πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Αμερική και το ονόμασε ο αθεόφοβος «άγιο»!!!

    ΑΦΟΥ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ.
  ΣΑΠΙΟΣ ΚΑΡΠΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ «ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»!

.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ!!!

ΙΣΛΑΜ-tzami Ελλαδα   (Απίστοι κατά τον Μωάμεθ είναι οι χριστιανοί. Μας έσφαξαν οι παλαιοί τζιχαντιστές στην Μικρά Ασία και στον Πόντο. «Με τα κεφάλια των Ρωμιών θα κτίσω επτά παλάτια», έλεγε το κτήνος του Μωάμεθ Τοπάλ Οσμάν. Τέτοιοι είναι και σήμερα, δεν άλλαξαν, τους βλέπουμε να κόβουν κεφάλια και να τα βιντεοσκοπούν!!! Αυτοί και το κοράνι τους είναι ότι πρέπει στα χέρια των σκοτεινών δυνάμεων).

Το ισλαμικό ιστολόγιο alialyunani.wordpress.com, μας έστειλε σχόλιο διαμαρτυρόμενο.

 • Γράφει· «Γιατί συνεχίζετε να παρερμηνεύετε τα εδάφια του Κορανίου και να τα εμφανίζετε αποσπασματικά; Όλα αυτά που γράφετε, έχουν απαντηθεί από τους μουσουλμάνους».

Απαντούμε· Δεν χρειάζεται να διαβάσουμε τι γράφουν οι μουσουλμάνοι, είμαστε αυτήκοοι μάρτυρες των προγόνων μας που ήρθαν με την ψυχή στα δόντια από την Μικρά Ασία και τον Πόντο. Αυτοί μας μίλησαν για τις σφαγές. Και σήμερα βλέπουμε από τα βίντεο που οι ομόθρησκοί σας ανεβάζουν, πως αποκεφαλίζουν τους ανθρώπους, με το τυπικό του κορανίου και απολαμβάνουν τους αποκεφαλισμούς!!!
Εσείς που διαμαρτύρεστε, συμφωνείτε με τους αποκεφαλισμούς; Αν το κοράνιο είναι αθώο και δεν λέει τέτοια πράγματα, αποδείξτε το. Στείλτε μας στίχους που απαγορεύουν το φόνο. Το Ευαγγέλιο που εμείς οι χριστιανοί κρατάμε το λέει καθαρά· «ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ» (Ματθ. 5, 21). Να μη φονεύσεις κανέναν, ούτε χριστιανό ούτε αλλόθρησκο. Καταδικάζει μάλιστα ο ΧΡΙΣΤΟΣ και το μίσος και την οργή, που οδηγεί στον φόνο. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στην Α΄ του επιστολή  κεφ. 3, στ. 15, λέει· «πᾶς ὁ μισῶν τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ ἀνθρωποκτόνος ἐστί, καὶ οἴδατε ὅτι πᾶς ἀνθρωποκτόνος οὐκ ἔχει ζωὴν αἰώνιον ἐν ἑαυτῷ μένουσαν».

ΣΤΙΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ

«Φονεύετε τους απίστους όπου τους βρίσκετε»(Η Αγελάδα 2,191)
«Πολεμάτε και φονεύετε τούς ειδωλολάτρες, όπου τους βρείτε»(Η Μετάνοια 9,5)

«Όταν συναντάτε τους άπιστους, κτυπάτε και σφάζετε τους»(Μωάμεθ Προφήτης 47,4)

«Ο Προφήτης είπε: “Αν ένας Μουσουλμάνος απαρνηθεί τη θρησκεία-του, σκοτώστε-τον.”»(Μπουχαρί:Τ4Β52Α260)

«Θυμηθείτε οτι ο Κύριός σας ενέπνευσε τους αγγέλους (με το μήνυμα): “Είμαι μαζί-σας: δώστε αντοχή στους Πιστούς: Θα σπείρω τον τρόμο στις καρδιές των Απίστων: τσακίστε τους λαιμούς-τους, και σακατέψτε τα ακροδάχτυλά τους.”» (Κοράνι, 8:12)

«Ω πιστοί! όταν συναντήσετε τους απίστους στη μάχη, ποτέ μη στρέψετε τα νώτα-σας σ’ αυτούς. Αν κανείς στρέψει τα νώτα σ’ αυτούς μια τέτοια μέρα — εκτός αν πρόκειται για στρατηγική κίνηση του πολέμου, ή για υποχώρηση προς μια στρατιωτική μονάδα (δική-του) — στρέφει επάνω-του την οργή του Αλλάχ, και κατοικία-του είναι η Κόλαση» ( Κοράνι, 8:15–16)

«Ω Προφήτη, παρώτρυνε τους πιστούς να δώσουν μάχη. Αν υπάρχουν είκοσι αποφασισμένοι ανάμεσά σας θα κατατροπώσουν διακόσιους; αν υπάρχουν εκατό τότε θα σκοτώσουν χίλιους απίστους, γιατί αυτοί είναι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν» (Κοράνι 8:65)

«Επομένως, όταν συναντάτε τους απίστους (στη μάχη), τσακίστε τους λαιμούς-τους· αργότερα, όταν θα τους έχετε πλήρως καθυποτάξει, δέστε-τους γερά: μετά (είναι ώρα για) είτε γενναιοδωρία είτε λύτρα: μέχρις ότου ο πόλεμος τα φέρει όλα εις πέρας. Έτσι (διατάσσεστε): αλλά αν ήταν Θέλημα του Αλλάχ, ασφαλώς θα μπορούσε να τους τιμωρήσει (ο Ίδιος); αλλά (σας αφήνει να μάχεστε) για να σας δοκιμάσει»(Κοράνι 47:4)

«Πολεμήστε εκείνους που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ, ούτε στην Ημέρα της Κρίσεως, ούτε θεωρούν απαγορευμένο εκείνο που έχει απαγορεύσει ο Αλλάχ και ο Αγγελιοφόρος-Του, ούτε παραδέχονται τη θρησκεία της Αλήθειας, (ακόμη κι αν είναι) απ’ τους Ανθρώπους του Βιβλίου, [Χριστιανοί και Εβραίοι] μέχρις ότου πληρώσουν το φόρο υποταγής, κ’ αισθάνονται καθυποταγμένοι.» (Κοράνι 9:29)

«Μου άρεσε η τιμωρία που επιβλήθηκε στους απίστους. Το να τους σκοτώνεις ήταν γλυκύτερο από πιοτό. Καλπάσαμε ανάμεσά τους λαχανιάζοντας για τα λάφυρα. Με τη δυνατή φωνή του στρατού-μας, η ίλη του Αποστόλου προχώρησε στη σύρραξη» (Ισχάκ:576)

Ξεκάθαρες ρατσιστικές διακρίσεις από το Κοράνι με βάση την ταυτότητα του φύλλου, ξεκάθαρος ρατσισμός απέναντι στις γυναίκες:
Γράφεται στο Κοράνι πως των μυαλό των γυναικών είναι κατώτερο των ανδρών και ότι πάσχει από «ανεπάρκεια» .
Ο Μωάμεθ Read more »

ΑΞΙΟΙ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΩΣ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ

 Επίλογος «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΣΠΙΘΑΣ» 1957, φ.191
ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

«Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΣΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥ…

ΘΕΩΡΩ ΑΞΙΟΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΩΣ ΚΑΘΕ ΚΛΗΡΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΥΤΟ»

(Απόφαση της Ιεραρχίας της Ελλάδος)

 • (Υπάρχει πρόσφατη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, που εκδόθηκε στις 19-3-2014 η οποία εκ νέου καταδικάζει τον Τεκτονισμό· Θεωρεί ως ασυμβίβαστη την πίστη του Ορθοδόξου Χριστιανού με την ιδιότητα του τέκτονος». Και· «διαβεβαίνει το Ορθόδοξο Πλήρωμα, ότι ούτε υπήρξε στο παρελθόν, ούτε υπάρχει σήμερα Κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος να είναι μέλος οποιασδήποτε Τεκτονικής Στοάς». Το τελευταίο δεν είναι αληθινό, αφού βλέπουμε επισκόπους, αρχιεπισκόπους και πατριάρχες να παίρνουν λεφτά από μασόνους, να φωτογραφίζονται με μασόνους και να βοηθούν στην εξάπλωση των σκοτεινών δυνάμεων με την σιωπή τους. Πόσοι από αυτούς, τους οικουμενιστάς επισκόπους δεν είναι μασόνοι; Ποίοι απ’ αυτούς θα υπέγραφαν λίβελλο εναντίον της μασονίας;;; Η Ιερά Σύνοδος ας μη ρίχνει στάχτυ στα μάτια των πιστών, με ψευτικα ανακοινωθέντα)

Αθλιοι ρασοφορ«…Ἡ Μασονία εἶνε ἄρνησις Χριστοῦ. Καὶ κάθε κληρικὸς ἀποδεικνυόμενος ὅτι προσεκύνησε εἰς τὰς Μασονικὰς στοὰς τὸν Ἀντίχριστον δὲν ἔχει καμμίαν θέσιν ἐντὸς τῶν κόλπων τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας. Δὲν τὸ λέγομεν μόνον ἡμεῖς, ἀλλʼ ὁλόκληρος ἡ Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ἡ ὁποία κρίνουσα ἰδιαιτέρως τὸ ζήτημα τῶν μασόνων ἱερωμένων ἀπεδέχθη ὁμοφώνως τὴν πρότασιν τοῦ τότε Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν Χρυσοστόμου, ἔχουσαν οὕτως: «Ὁ Μασονισμὸς δὲν συμβιβάζεται ποσῶς πρὸς τὸν Χριστιανισμόν, ἐφʼ ὅσον εἶνε Σωματεῖον μυστικὸν ἐνεργοῦν καὶ διδάσκον ἐν κρυπτῶ καὶ παραβύστω καὶ θεοποιοῦν τὸν Ὀρθολογισμόν ὁ Μασσονισμὸς δέχεται ὡς μέλη αὐτοῦ οὐ μόνον χριστιανούς, ἀλλὰ καὶ Ἑβραίους καὶ Μουσουλμάνους. Ἐπομένως δὲν δύναται νὰ ἐπιτραπῆ εἰς κληρικοὺς νὰ μετέχουν τοῦ Σωματείου τούτου. ΘΕΩΡΩ ΑΞΙΟΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΛΗΡΙΚΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥΤΟΥ». Συνεπῶς συμφώνως μὲ τὴν ἀπόφασιν τῆς Ἱεραρχίας ἄξιος καθαιρέσεως καὶ ὄχι προαγωγῆς εἰς τὸ ὕψιστον ἐκκλησιαστικὸν ἀξίωμα τοῦ Πατριάρχου εἶνε ὁ Βενέδικτος. Καὶ ὄχι μόνον ἡ ἀπόφασις αὕτη τῆς Ἱεραρχίας, ἀλλὰ καὶ ἕτερον γεγονός, ὅπερ συνέβη ἐν τῆ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος πρὸ 65 περίπου δεικνύει ὁποῖον εἶνε τὸ φρόνημα καὶ ἡ στάσις τῆς ἡμετέρας Ἐκκλησίας κατὰ τὰς βδελυρᾶς μασονίας. Τῶ 1893 ἐψηφίσθη ὡς ἀρχιεπίσκοπος Χαλκίδος ἀρχομανδρίτης τις ὀνόματι Εὐγένιος Δεπάστας, ἀλλὰ περὶ τούτου διεδίδοτο ἐπιμόνως φῆμαι καὶ ἐγράφη καὶ εἰς Ἀθηναϊκὴν ἐφημερίδα, ὅτι εἶνε μέλος Μασονικῆς Στοᾶς. Ἡ Ἱ. Σύνοδος λαβοῦσα γνώσιν τῆς κατηγορίας ἀνέβαλε τὴν χειροτονίαν τοῦ ἐψηφισμένου, ὅστις ἐκλήθη καὶ ὑποχρεώθη νὰ δώση λίβελλον, γραπτὴν δηλαδὴ δήλωσιν, διʼ ἧς διεκήρυξεν ὅτι οὐδέποτε ἐχρημάτισεν μέλος τῆς Μασονικῆς Στοᾶς καὶ μόνον κατόπιν τῆς δηλώσεως ταῦτης ἐγένετο ἡ χειροτονία τοῦ κληρικοῦ τούτου εἰς ἐπίσκοπον. Ὁ λίβελλος οὗτος εὑρίσκεται εἰς τὰ ἀρχεῖα τῆς Ἱ. Συνόδου καὶ ἐπὶ λέξει ἔχει ὡς ἐξῆς:

 • «Λίβελλος δοθεὶς ὑπὸ τοῦ ἀρχιμ. Εὐγενίου Δεπάστα ἐνώπιον τῆς Ἱ. Συνόδου πρὸς ἀνατροπὴν τῆς κατʼ αὐτοῦ χαλκευθείσης συκοφαντίας, ὅτι ἀνήκει εἰς τὴν Μασονικὴν ἐταιρείαν. Πληροφορηθείς, ὅτι ἀνθρωποί τινες εἴτε κακῶς πρὸς ἐμὲ διακείμενοι, εἴτε ἐκ συμφέροντος ὠθούμενοι κατήγγειλαν μὲ τὸ ἐπὶ δέκα καὶ ὁκτὼ ὅλα ἔτη τὰ θρησκευτικὰ μαθήματα διδάσκον ὀρθόδοξον τέκνον τῆς Ὀρθοδόξου ἐκκλησίας ὡς ἀνῆκον εἰς τὴν ἑταιρείαν τῶν Μασσώνων˙ τούτου ἕνεκα μάρτυρα ἐπικαλούμενος τὸν Παντογνώστην Θεὸν διαβεβαιῶ τὴν Ἱ. Σύνοδον, ὅτι τὸ τοιοῦτον εἶνε στυγερὰ συκοφαντία καὶ ὄτι οὔτε ἀνῆκον οὔτε ἀνήκω εἰς τὴν Μασσωνικὴν ἑταιρείαν καὶ ὅτι περὶ αὐτῆς γινώσκω τόσα μόνον; ὅσα καὶ πᾶς ἄλλος ἐξ ἀκοῆς ἤ ἐκ συγγραμμάτων. Τοῦτο ἐθεώρησα καθῆκον νὰ πιστοποιήσω εἰς τὴν Ἱ. Σύνοδον, τῆς ὁποίας τυγχάνω τέκνον πιστὸν καὶ ὀρθόδοξον καὶ καθησυχάσω πᾶσαν τυχὸν σκανδαλισθεῖσαν συνείδησιν».

Ἀλλʼ ὁ Ἀρχιμ. Βενέδικτος Παπαδόπουλος χωρὶς νὰ δώση τοιαύτην δήλωσιν, ὄτι δὲν ἀνήκε ποτὲ εἰς τὴν Μασονίαν κατώρθωσε καὶ ἀρχιερεὺς Τιβεριάδος νὰ χειροτονηθῆ καὶ Πατριάρχης Ἱεροσολύμων νὰ ἐκλεγῆ ὑποβοηθούμενος δυστυχῶς εἰς τὴν τελευταίαν προαγωγήν του, ὡς ἔγραψεν Ἀθηναϊκὴ ἐφημερίς, καὶ ὑπὸ τοῦ Ἑλληνικοῦ Κράτους.

* * *

Καὶ τὶ μὲν τώρα ἀπέναντι τοῦ πρωτοφανοῦς αὐτοῦ ἐκκλησιαστικοῦ σκανδάλου οἱ ἐν Ἱεροσολύμοις μοναχοί, ἱερομόναχοι καὶ ἐπίσκοποι, ὄσοι τουλάχιστον ἀκούουν τὴν λέξιν μασονία καὶ φρίττουν καὶ θεωροῦν αὐτὴν ὡς βδέλυγμα ἐρημώσεως ἑστὼς ἐν τόπω ἁγίω, θὰ πράξουν, δὲν γνωρίζομεν. Εἴθε ἐν ταῖς καρδίαις αὐτῶν νʼ ἀναζήση τὸ ἡρωϊκὸν πνεῦμα τοῦ ἀγίου Θεοδώρου Στουδίτου, ὅστις εἰς πολὺ μικροτέρας σημασίας περίπτωσιν τῆς προκειμένης διεμαρτυρήθη ἐντόνως καὶ μὴ εἰσακουσθεὶς διέκοψε πᾶσαν ἐπικοινωνίαν μετὰ τῆς Ἐκκλησιαστικῆς ἀρχῆς, ἥτις κατεπάτει ἀναιδῶς τὰς ἱερὰς συνθήκας τῆς Ὀρθοδοξίας. Ἀλλʼ ἐπειδὴ καὶ Read more »

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαρ 14th, 2013 | filed Filed under: ΜΑΣΟΝΙΑ - ΡΟΤΑΡΥ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ

Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΗΝΕΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ

ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΜΑΣΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΓΑΤ. EXΘΡΟΙ ELLADOS

________________________________________

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ἀγαπητά μου παιδιά!

π. Αυγ. κατασκ.Με ἰδιαίτερη χαρὰ καὶ συγκίνησι σᾶς χαιρετῶ ὁ γέρων ἐπίσκοπος, ποὺ μὲ ἀξιώνει ὁ Θεὸς νὰ ὑπηρετῶ ἐπὶ 60 ἔτη Ἐκκλησία καὶ γένος. Εἶσθε παιδιὰ τῆς Ἑλλάδος, ἡ δὲ Ἑλλὰς εἶνε μία ἀπὸ τὶς ἀρχαιότερες χῶρες τοῦ κόσμου. Σ᾿ ἐποχὴ ποὺ ἄλλοι λαοὶ ζοῦσαν μὲ πρωτόγονο τρόπο, τὸ ἔθνος μας ἔκτιζε Παρθενῶνες καὶ ἁγιες – Σοφιές.

Ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός, ὅταν στὰ Ἰεροσόλυμα πληροφορήθηκε ὅτι Ἕλληνες θέλουν νὰ τὸν δοῦν, αἰσθάνθηκε ἰδιαίτερη χαρὰ καὶ εἶπε· «Ἐλήλυθεν ἡ ὥρα ἵνα δοξασθῇ ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου» (Ἰωάν. 12,23). Ὁ λόγος αὐτὸς τοῦ Χριστοῦ γιὰ τὴν Ἑλλάδα εἶνε μιὰ προφητεία. Διότι ἡ Ἑλλὰς μὲ τὸ Μ. Ἀλέξανδρο ἔφθασε μέχρι τὸ Γάγγη ποταμό, συνετέλεσε δὲ στὸ νὰ διαδοθῇ ὁ ἑλληνικὸς πολιτισμὸς καὶ νὰ γίνῃ πρόδρομος τοῦ χριστιανισμοῦ. Ὅτι ὁ ἑλληνισμὸς ὄχι μόνο ἔγινε πρόδρομος τοῦ χριστιανισμοῦ ἀλλὰ καὶ δέχθηκε ἀπὸ τοὺς πρώτους τὸ σπόρο τοῦ χριστιανισμοῦ καὶ σὰν καλὴ γῆ ἀπέφερε πλουσίους καρπούς, μαρτυρεῖται μὲ πολλοὺς τρόπους.

Τὸ μαρτυρεῖ ὁ ἀπόστολος Παῦλος, ποὺ κήρυξε στὸν Ἄρειο Πάγο καὶ ἔπλεξε τὸ ἐγκώμιο τῶν Ἑλλήνων ὡς ἀνθρώπων εὐλαβεστάτων, ἔστω κι ἂν ἦταν εἰδωλολάτρες.
Τὸ μαρτυροῦν οἱ θεόπνευστες ἐπιστολὲς τοῦ ἀποστόλου Παύλου, τὶς ὁποῖες ἔστειλε σὲ ἑλληνικὲς πόλεις καὶ περιοχὲς ὅπως ἡ Θεσσαλονίκη, οἱ Φίλιπποι, ἡ Κόρινθος, ἡ Μικρὰ Ἀσία καὶ ἡ Κρήτη, εἶνε δὲ ὅλες γραμμένες στὴν ἑλληνικὴ γλῶσσα.
Τὸ μαρτυροῦν οἱ μάρτυρες τῆς ἀρχαίας Ἐκκλησίας, ποὺ ὑπέστησαν φρικτὰ μαρτύρια γιὰ νὰ μὴν ἀρνηθοῦν τὴν πίστι στὸ Χριστό.
Τὸ μαρτυροῦν μεγάλοι Ἕλληνες διδάσκαλοι καὶ πατέρες τῆς Ἐκκλησίας, οἱ ὁποῖοι στὴν ὡραιότερη γλῶσσα τοῦ κόσμου, τὴν ἑλληνική, ἔγραψαν τὰ σοφά τους συγγράμματα.
Τὸ μαρτυροῦν οἱ τάφοι καὶ τὰ μνημεῖα τῶν ἀθανάτων νεκρῶν. Κατὰ δὲ τὸ πρόσφατο παρελθὸν ἡ μικρὴ ἀλλ᾿ ἔνδοξη πατρίδα μας ἦταν τὸ μόνο ἔθνος ποὺ ἀντιστάθηκε στὸ μαῦρο ἀλλὰ καὶ στὸν κόκκινο φασισμό, δύο ἀντιχριστιανικὰ ρεύματα ποὺ σὰν πεινασμένα θηρία ζητοῦσαν νὰ καταβροχθίσουν τὸ χριστιανικὸ κόσμο, καὶ εἶπε τὸ ἱστορικὸ ΟΧΙ τὸ 1940 προκαλώντας τὸν παγκόσμιο θαυμασμό.

Ἀγαπητά μου παιδιά! Σεῖς εἶσθε, πρέπει νὰ εἶσθε, οἱ συνεχισταὶ τῆς ἐνδόξου πατρίδος μας, στὴν ὁποία πρέπει νὰ προσθέσετε νέες σελίδες δόξης. Ἐμεῖς οἱ παλαιότεροι είμεθα ἡ δύσι· ἀπερχόμεθα ἀπὸ τὸν κόσμο αὐτόν. Σεῖς εἶσθε ἡ ὡραία ἀνατολή, ποὺ γλυκοχαράζει. Ὁποιαδήποτε τέχνη ἢ ἐπιστήμη κι ἂν διαλέξετε, μὴ ξεχνᾶτε ὅτι κορυφαῖοι ἐπιστήμονες ὑπῆρξαν Ἕλληνες στὴν καταγωγή. Ποιόν πρῶτο καὶ ποιόν δεύτερο νὰ μνημονεύσουμε. Πατέρας τῆς ποιήσεως εἶνε ὁ Ὅμηρος. Τῆς φιλοσοφίας ὁ Πλάτων. Τῆς ρητορικῆς ὁ Δημοσθένης. Τῆς ἱστορίας ὁ Θουκυδίδης. Τῆς γεωμετρίας ὁ Ἀρχιμήδης. Τῆς ἀτομικῆς ἐπιστήμης, ποὺ ἄλλαξε τὴ ζωὴ τῶν ἀνθρώπων καὶ τὴ ροὴ τῆς ἱστορίας, ὁ Δημόκριτος. Ὅλα τὰ σπέρματα τῆς ἐπιστήμης βρίσκονται στὰ ἔργα τῶν ἀρχαίων προγόνων μας. Ἐσεῖς τὰ νεώτερα παιδιὰ τῆς Ἑλλάδος θὰ μορφωθῆτε καὶ θὰ συντελέσετε ὥστε ἡ Ἑλλὰς νὰ γίνῃ μιὰ χώρα εὐτυχισμένη. Ἀγαπητοί μου κατασκηνωταί! Ἐδῶ στὴν κατασκήνωσι τῆς ἱερᾶς μητροπόλεως Φλωρίνης ὁ ἀρχηγὸς καὶ τὰ στελέχη καλλιεργοῦν στὴν ψυχή σας τὸ ἐθνικὸ καὶ θρησκευτικὸ συναίσθημα, ποὺ εἶνε σφιχτοδεμένα. Ὀρθοδοξία καὶ Ἑλλάς! τὸ σύνθημά σας. Μὲ τὸ σύνθημα αὐτὸ θὰ μπορέσετε νὰ πῆτε στοὺς μεγαλυτέρους σας· «Ἁμὲς δὲ γ᾿ ἐσσόμεθα πολλῷ κάρρονες», δηλαδὴ «Ἐμεῖς οἱ νέοι θὰ γίνουμε πολύ καλύτεροι ἀπὸ σᾶς», ὅπως ἀπαντοῦσαν οἱ ἔφηβοι τῆς Σπάρτης ἀκούγοντας τοὺς γέροντες νὰ διηγοῦνται τὰ κατορθώματά τους. Ὁλοψύχως εὔχομαι κ᾿ ἐγώ, νὰ φανῆτε ἀντάξιοι τῶν προγόνων. Ὅ,τι διδαχθήκατε ἐδῶ, προσπαθῆστε νὰ τὸ ἐφαρμόσετε καὶ νὰ τὸ διαδώσετε. Ἂν ἀκολουθήσετε κ᾿ ἐσεῖς αὐτὸ τὸ δρόμο, ἔχουμε ἐλπίδα πὼς θ᾿ ἀνατείλουν καλύτερες ἡμέρες γιὰ τὴ μικρὴ ἀλλ᾿ ἔνδοξη πατρίδα μας. Κι ὅταν γίνετε ἄνδρες καὶ ἔλθῃ ἡ ὥρα νὰ ὑπηρετήσετε ὡς στρατιῶτες καὶ ἀξιωματικοί, νὰ διακριθῆτε γιὰ τὴ θερμὴ ἀγάπη πρὸς τὴν πατρίδα. Τὴν πατρίδα νὰ τὴν ἔχετε παραπάνω κι ἀπ᾿ τοὺς γονεῖς καὶ συγγενεῖς σας· αὐτὴ στὴν καρδιά σας, κατὰ τὸ ῥητὸ τῶν ἀρχαίων προγόνων μας, νὰ κατέχῃ θέσι ὑψηλότερη «πατρός τε καὶ μητρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων». Καὶ ἂν ―πρᾶγμα ποὺ κανεὶς δὲν εὔχεται― ἐχθροί, είτε ἀπ᾿ τὴν ἀνατολὴ είτε ἀπ᾿ τὴ δύσι είτε ἀπ᾿ τὸ βορρᾶ είτε ἀπ᾿ τὸ νότο, ἐπιτεθοῦν κατὰ τῆς Ἑλλάδος μας, ν᾿ ἀκουσθῇ πάλι, κι ἀπ᾿ τὸ δικό σας στόμα, τὸ «Μολὼν λαβὲ» τοῦ Λεωνίδα στὶς Θερμοπύλες καὶ τὸ «ΟΧΙ» τοῦ Δαβάκη στὴν Πίνδο, καὶ νέες σελίδες δόξης νὰ γραφοῦν. Σὰν παιδιὰ Ἑλλήνων Μακεδόνων μὴ λησμονεῖτε, πὼς οἱ παπποῦδες σας ἀγωνίσθηκαν στὰ ὀροπέδια τῆς Μακεδονίας καὶ χάρις στοὺς ἀγῶνες ἐκείνους ἡ Ἑλλὰς σήμερα εἶνε ἐλεύθερη. Καὶ πρέπει νὰ μείνῃ ἐλεύθερη. Πάντοτε νὰ σκέπτεσθε, ὅτι πρέπει νὰ πράξετε τὸ καθῆκόν σας σὰν ἀπόγονοι ἡρώων τῆς φυλῆς μας. Ἂν ἔχετε τέτοιο φρόνημα, τότε ἡ Μακεδονία, ἡ χώρα τοῦ Μ. Ἀλεξάνδρου, ποὺ ὅπως μαρτυροῦν ἀναρίθμητα μνημεῖα ἦταν καὶ εἶνε ὡς τώρα ἑλληνική, θὰ μείνῃ καὶ γιὰ πάντα ἑλληνική.

Κείμενο ἐνθυμίου στὴ λῆξι τῆς κατασκηνωτικής περιόδου τοῦ γυμνασίου τοῦ ἔτους 1994(5-8-1994)(βλ. περιοδικὸ Σάλπιγξ Ὀρθοδοξίας 1994) (Μ. Ἀστραπὴ τ. 107, Ὀκτ. 1997.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ 1949 (Η ΜΑΣΟΝΙΑ)

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Ιούλ 31st, 2012 | filed Filed under: «ΧΡΙΣΤΙΑΝ. ΣΠΙΘΑ», ΜΑΣΟΝΙΑ - ΡΟΤΑΡΥ

Απο το ιστορικό, χριστιανικό, μηνιαίο αγωνιστικό φυλλάδιο ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ
Εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 1949, αριθμ. φυλ. 99
Η θαρραλέα φωνή του τότε στρατιωτικού ιερέως, στο Β΄ Σώμα Στρατού, π. Αυγουστίνου Καντιώτου αναστάτωσε τα ανάκτορα και όλες τις στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές:

 • «Βασιλεῦ! Εἶσθε μασόνος; Ἀπαντήσατε εἰλικρινῶς. Ἐὰν ὄχι, ὅπως διακαῶς θέλω νὰ ἐλπίζω, ὤ, ὁποία χαρὰ διʼ ἐμὲ καὶ διὰ ὅλον τὸν λαόν. Ἄς ἐκδοθῆ ἀνακοινωθέν. Ἡ συκοφαντία ὅτι τὰ ἀνάκτορα ἐνέχονται εἰς τὸ καταχθόνιον σύστημα θὰ διαλυθῆ καὶ ὁ Ὀρθόδοξος λαὸς θὰ ἀναπνεύση. Ἐὰν ὅμως ναί, τότε πῶς ἐν τῶ Ναῶ θὰ εἴπωμεν: «τοῦ εὐσεβεστάτου Βασιλέως ἡμῶν…»; Βασιλεῦ! Οἱ μασόνοι δὲν εἶνε εὐσεβέστατοι. Ἐκκαθαρίσατε τὴν θέσιν σας».

Ο π. Αυγουστίνος εκτός από την ιστορική αυτή «Σπίθα» μίλησε από την ωραία πύλη του τότε στρατιωτικού ναού του αγίου Αθανασίου Κοζάνης, μπροστά σε ανώτατους αξιωματικούς, εναντίον του βασιλέως Παύλου γιατί υπέγραψε βασιλικό διάταγμα υπέρ της μασονίας και απαγόρευσε να ψαλεί το πολυχρόνιο του.

 • Κινήθηκε διωγμός εναντίον του. Οι μυστικές υπηρεσίες ήταν σε δράση. Τέλος ο βασιλιάς ανακάλεσε το μασονικό έγγραφο και ο διωγμός του ιεροκήρυκα σταμάτησε.

(Ομολογίες Κοζανιτών – αυτήκοων μαρτύρων, απόρρητα έγγραφα και φωτογραφικό υλικό από τον διωγμό περιέχονται στο βιβλίο: «ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης στην Κοζάνη» Νο2, (σελ. 40-64)

Η ΜΑΣΟΝΙΑ

«Οἱ τασσόμενοι ὑπὸ τὴν ἔνδοξον τοῦ Σταυροῦ σημαίαν ὀφείλομεν νὰ πολεμώμεν τὸ καταχθόνιον τοῦτο τέρας». Αποστ. Μακράκης

Εἰς φυλλάδιον ποὺ ἐξέδωκε πρὸ μηνῶν ὁ σεβαστὸς ἡγούμενος τῆς Ἱ.Μονῆς Λογγοβάρδας-Πάρου π. Φιλόθεος Ζερβᾶκος ὑπὸ τὴν ἐπιγραφὴν «Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΡΟΜΦΑΙΑ», ὡς ἄλλος Ἱερεμίας θρηνεῖ τὰ δεινὰ τοῦ ἔθνους μας, τὰ ὁποῖα προῆλθον ἀπὸ τὴν ἀποστασίαν ὅλων μας ἐκ τοῦ Θεοῦ τῶν Πατέρων μας. Ἀναφέρει πολλὰς ἐκδηλώσεις τῆς ἀσεβείας καὶ τῆς ἀνομίας ποὺ ἐσχάτως κατέκλυσαν τὴν Πατρίδα μας. Μεταξὺ τῶν ἄλλων καὶ ταύτην˙ ὅτι ἐνῶ πολλοὶ, ἐκ τῶν κατεχόντων ἐπισήμους θέσεις, ἀποφεύγουν νὰ κάμουν τὸ σημεῖον τοῦ Τιμίου Σταυροῦ, δὲν αἰσχύνονται ὅμως νὰ φέρουν ἐπὶ τῶν ἐνδυμάτων αὐτῶν τὰ σημεία τῆς μασονίας.

Δὲν παρῆλθε πολὺς καιρὸς ἀπὸ τὴν ἔκδοσιν τοῦ φυλλαδίου τούτου καὶ μέγα σκάνδαλον ἐν Ἀθήναις ἐξερράγη, ποὺ συνετάραξε καὶ θὰ συνταράξη ἀκόμη βαθύτερον τὴν ψυχὴν τῶν ὀρθοδόξων Ἑλλήνων καὶ θὰ ἔχη μεγίστας συνεπείας διὰ τὴν ἐξέλιξιν τῶν Ἐλληνικῶν πραγμάτων. Ποῖον τὸ σκάνδαλον;

Δὲν εἶναι πλέον αἱ τρεῖς τελεῖαι ποὺ μὲ λύπην τῶν οἱ Ὀρθόδοξοι ἔβλεπον νὰ σημειώνωνται κάτω ἀπὸ τὰς ὑπογραφὰς τόσων ἐπισήμων, ἀλλὰ εἶναι ὅτι ἡ Ἐπίσημος Σφραγίς τοῦ Κράτους ἐμολύνθη καὶ αὐτὴ μὲ τῆν ψώραν τῆς μασονίας. Δὲν τὸ μάθατε; Ἐξεδόθη ΒΑΣΙΛΙΚΟΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑ διὰ τοῦ ὁποῖου ἡ μασονία ἐξέρχεται, πρὸς στιγμήν, ἀπὸ τᾶ σκοτεινά της ἀντρα, ἀναγνωρίζεται έπισήμως, τίθεται ὑπὸ τὴν προστασίαν τοῦ ὑπουργείου τῆς Προνοίας καὶ οὕτω νομίμως κατωχυρωμένη δύναται νὰ κινῆται ἐλευθέρως καθʼ ἄπασαν τὴν Ἐλληνικὴν Πατρίδα, νὰ ἱδρύη παραρτήματα καὶ νὰ δέχεται ἀκόμη εἰσφορὰς καὶ ἐκ μέρους Ἱερῶν Ναῶν καὶ Μονῶν!!

Ποὺ εἶσαι ἀείμνηστε Φλαμιᾶτε ποὺ ὅταν πρὸ ἕκατὸν καὶ πλέον ἐτῶν διὰ πρώτην φορὰν εἰς τὰς Ἰονίους νήσους ὑπὸ τῶν Ἄγγλων ἱδρύθη ἡ πρώτη μασονικὴ Στοὰ δὲν ἐδίστασες νὰ έκφωνήσης λόγον καὶ νὰ έκδώσης φυλλάδιον καὶ ὀνομάσης τὴν μασονίαςν ἐπάρατον σύστημα; Ποὺ εἶσαι ἀείδιμε διδάσκαλε τῆς ἐλλάδος, Ἀπόστολε Μακράκη, ποὺ ἐν μέσω τῆς πλατείας Ὁμονοίας Ἀθηνῶν τὸ ἔτος 1866 ὔψωσες τὴν φωνὴν διὰ νὰ συναγείρης τὸν λαὸν πρὸς ὑπεράσπισιν τῆς ὀρθοδοξίας; Σιγοῦν σήμερον αἱ θρησκευτικαὶ ὀργανώσεις. Σιγοῦν αἱ Θεολογικαί μας Σχολαὶ Ἀθηνῶν καὶ Θεσσαλονίκης! Σιγοῦν αἱ ἐφημερίδες καὶ τὰ περιοδικά. Σιγοῦν οἱ ἄμβωνες τῆς πρωτευούσης καὶ τῶν πόλεων εἰς τὰς ὁποίας δρᾶ ἡ μασονία. Σιγοῦν οἱ ἀρχιερατικοὶ θρόνοι. Καὶ ἐν μέσω τῆς ΕΝΟΧΟΥ ΣΙΓΗΣ τὸ θηρίον ἐξῆλθεν ἀφόβως ἐκ τῆς ἀβύσσου, προχωρεῖ, ἀνοίγει τὰς σιαγόνας του καὶ ἐτοιμάζεται νὰ καταβροχθίσει τὴν Ἐλλάδα μας…

Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί! Εἰς τὰ ὅπλα! Εἰς τὰ ὅπλα τοῦ Χριστοῦ!

Ἀλλὰ εἶναι λοιπὸν τόσος μέγας ὁ κίνδυνος ἐκ τῆς μασονίας; Δὲν βλέπετε ὅτι κινδυνεύομεν ἀπὸ τὸν ἄθεον κομμουνισμὸν καὶ σὺ ἀσχολεῖσαι μὲ τὰς ἀθώας περιστερὰς τῆς Στοᾶς;

Θὰ μᾶς ἐρωτήσουν ἴσως πολλοί! Ἀλλὰ διὰ νὰ ζυγίσωμεν πρεπόντως τὸν κίνδυνον τῆς ἐλληνικῆς φυλῆς ἐκ τῆς ἐξαπλώσεως τῆς μασονίας, άνάγκη διʼ ὀλίγων νὰ γνωρίσωμεν τὴν φύσιν τῆς μασονίας.

Η ΦΥΣΙΣ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ

Ἡ μασονία εἶναι λίαν ἐπικίνδυνος, διότι ἐνῶ τὸ σύστημα αὐτὸ ἔν τῆ ἐσχάτη ἀναλύσει του εἶναι ΣΑΤΑΝΑΣ, ἐν τούτοις ἀποκρύπτει τοῦς καταχθονίους σκοπούς του καὶ παρουσιάζεται ὡς ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΩΤΟΣ. Ἡ μασονία φορεῖ προσωπεῖον ἀγγέλου, ἄψογος ἐμφανίζεται εἰς τὰς αἰθούσας τῶν ἰσχυρῶν, τῶν πλουσίων, τῶν τιτλούχων ἑνὸς κράτους καὶ λέγει: «Ἀξιότιμοι Κύριοι! Αἰσθάνομαι ἰδιαιτέραν χαρὰν ποὺ εὐρίσκομαι ὑμῶν τῶν ἐκλεκτῶν ἀνθρώπων. Ὁ λαὸς, ὁ ὄχλος δὲν δύναται νὰ μὲ ἐννοήση! Ἀκούει τὸ ὄνομά μου καὶ φρίσσει. Καὶ ἐγὼ φεύγω ἀπὸ τᾶς καλύβας τῶν πτωχῶν. Ἀγαπῶ τὰ ἀνάκτορα, τὰ μέγαρα, τἀ χρηματηστήρια, τὰ Πανεπιστήμια… καὶ ἐν γένει πᾶν πρόσωπον ὑψηλὸν ποὺ δύναται νὰ μὲ ἐννοήση. Κατέχω μεγάλα μυστικὰ. Εἶμαι ἡ ὑπέρτατος Σοφία. Ἀρχιτέκτων τῆς ἰδέας! Διαβήτην ὡς σύμβολον κρατῶ εἰς χεῖρας. Θαυμασίους κύκλους διαγράφω. Πρὸς τὰ ὕψη θέλω νὰ σᾶς ἀναβιβάσω. Ποῖος ἀπὸ σᾶς δὲν θὰ γίνη ὀπαδός μου; Ἀλλʼ ἀνάγκη νὰ μαθητεύσετε πλησίον μου. Τὸ πρῶτον μάθημα ποὺ σᾶς παραδίδω:ἀποβάλλετε κάθε κακὴν ἰδέαν ποὺ ἔχει περὶ ἐμοῦ ὁ χυδαίος κόσμος. Φιλανθρωπικὴ καὶ φιλοσοφικὴ ὀργάνωσις καλοῦμαι πρὸς δόξαν τοῦ Ἀρχιτέκτονος τοῦ Σύμπαντος. Ὑπόσχομαι δὲ εἰς τοῦς πιστοὺς ὑπηκόους μου περισσοτέραν ἰσχύν, ἄφθονα πλούτη, μεγάλα ἀξιώματα, ἐπισήμους θέσεις διὰ τῶν ὁποίων θὰ πραγματοποιηθῆ ὁ σκοπὸς τῆς Ἐνώσεώς μας καὶ θὰ κυριαρχήσωμεν τῆς γῆς…».

Αὐτὰ καὶ ἄλλα πολλὰ φθέγγεται ἡ μασονία. Ἀλλʼ εἶναι ὅπως παρουσιάζεται; Ἄς ἴδωμεν!

Λέγει ὅτι εἶναι φιλανθρωπικὴ ὀργάνωσις, ὅτι ἀγαπᾶ τοὺς ἀνθρώπους. Ἀλλὰ μασόνοι, ἀγαπᾶτε πραγματικὰ τοῦς ἀνθρώπους; «Ἴδε – σᾶς φωνάζει ὁ Πιλᾶτος – ἴδε ὁ ἄνθρωπος» ποὺ πρώτον ἐξ ὅλων τῶν ἄνθρώπων πρέπει νʼ ἀγαπᾶτε! Τὸν γνωρίζετε; Αὐτὸς εἶνε ὁ πρώτος ἄνθρωπος, ὁ νέος Ἀδάμ, ὁ γενάρχης νέου κόσμου, ὅστις ὥς τὸ οὐράνιον τόξον συγκεντρώνει ὁλα τὰ χρώματα τῆς άρετῆς! Ἀλλὰ αὐτὸν τὸν ἰδανικὸν ἄνθρωπον, τὸν Θεάνθρωπον, τὸ πρότυπον παντὸς ἀνθρώπου, Αὐτὸν δὲν ἀγαπᾶτε! Τὸ ὄνομά Του δὲν ἀκούεται εἰς τὰς Στοάς εἰμὴ μόνον πρὸς ὕβριν καὶ ἐξευτελισμόν. Ἀρνεῖσθε τὴν Θεότητα Του. Καὶ ἀφοῦ τὸν Ἱησοῦν Χριστόν, τὸν τέλειον ἄνθρωπον καὶ Θεὸν δὲν άγαπᾶτε, ποῖον θὰ άγαπήσετε; Τοὺς ὀπαδούς Του; Ἀλλʼ οἱ ὀπαδοί Του ὅσοι ἔχουν βαπτισθῆ καὶ ἁγιασθῆ διὰ τῶν μυστηρίων τῆς Ἐκκλησίας εἶναι διὰ σᾶς βέβηλοι ποὺ πρέπει νὰ καθαρισθοῦν συμφώνως μὲ τὸ τυπικὸν τῆς Στοᾶς.

Λέγετε ἐπίσης ὅτι ἡ ὀργάνωσίς σας ἔχει φιλοσοφικὸν χαρακτήρα ποὺ ἐμβαθύνει εἰς τὰ μυστήρια τῆς φύσεως. Ἀλλά, μασόνοι, ἡ φιλοσοφία ἀκμάζει ἐκεῖ ποὺ ὑπάρχει φῶς, ἐλευθερία δημοσίας συζητήσεως. Ἀνοίξατε τὸ σιδηροῦν παραπέτασμα τῆς Στοᾶς καὶ ἀφήσατέ μας νὰ εἰσέλθωμεν ἐντὸς αὐτῆς καὶ νὰ συζητήσωμεν ἐλευθέρως. Μιμηθήτε τὸν πρῶτον φιλόσοφον τῆς Πατρίδος μας. Ὁ Σωκράτης ἐπεριπάτει εἰς τοὺς δρόμους καὶ τὰς πλατείας τῶν Ἀθηνῶν καὶ τὰ διδάγματά του ἦσαν ὑπὸ τὸν ἔλεγχο πάντων. Συμβαίνει τὸ ἴδιον μὲ σᾶς; Σᾶς ἐρωτῶμεν. Ποία ἡ φιλοσοφία σας; Ἐάν ἡ φιλοσοφία σας εἶναι τοιαύτη, ὥστε νὰ χύση φῶς εἰς τὰ προβλήματα τῆς ζωῆς καὶ νὰ σώση τὴν ἀνθρωπότητα, διατὶ δὲν τὴν κηρύττετε δημοσία; Διατὶ κυλίεσθε εἰς τὰ σκότη; Οὐδέποτε ἐφέρατε εἰς τὸ φῶς τὸ σύστημά σας. Οὐδέποτε ἐδημοσιεύσατε βιβλίον διὰ νὰ εἴπητε˙ «αὐτὰ εἶναι ποὺ πιστεύομεν καὶ ὑπὲρ αὐτῶν ἀγωνιζόμεθα καὶ εἴμεθα ἕτοιμοι νὰ πέσωμεν». Σκότος πυκνὸν καλύπτει τὰς συναθροίσεις σας. Μυστικότης ἀπόλυτος. Καὶ, ἀφοῦ ὡς ἀσπάλακες ἀγαπᾶτε νὰ διαμένετε εἰς τὸ σκότος, ἡ Στοᾶ εἰς τὴν ὁποίαν συχνάζετε δὲν ἀρμόζει νὰ ὀνομάζεται ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ, ἀλλὰ ὅπως εἴπεν ὁ ἀοίδιμος Μακράκης ΦΙΛΟ-ΖΟΦΙΚΗ, ὡς ἀγαπῶσα τὸ ζόφος, τὸ σκότος, τὸ ἀδιαπέραστον σκότος. Ἀλλὰ κάτω ἀπὸ ἕνα τοιοῦτον σκότος συμφέρον ἔχουν νὰ κρύπτωνται οἱ κακούργοι, οἱ λησταί, οἱ ἀπατεῶνες συμφώνως μὲ τὸ ἀγευδὲς ρῆμα τοῦ Κυρίου: «Πᾶς ὁ φαῦλα πράσσων μισεῖ τὸ φῶς καὸ οὐκ ἔρχεται πρὸς τὸ φῶς, ἵνα μὴ ἐλεγχθῆ τὰ ἔργα αὐτοῦ» (Ἰωάν. 3, 20).

Τὸ μίσος καὶ ὄχι ἡ ἀγάπην, τὸ ψεύδος καὶ ὄχι τὴν ἀλήθειαν ἔχετε, ὀπαδοὶ τῆς μασονίας.

Ἀλλὰ τέλος – λέγετε – ὅτι πιστεύετε εἰς Θεόν! Εἰς Θεὸν; Ἀλλὰ ποῖος, παρακαλῶ, εἶνε ὁ Θεὸς εἰς τὸν ὁποῖον πιστεύετε; Γνωστὸς ἡ ἄγνωστος; Διότι καὶ ὁ Παῦλος περιπατῶν ἔν μέσω τῆς ἀρχαίας πόλεως τῶν Ἀθηνῶν, ἡ ὁποῖα ἦτο πλήρης εἰδώλων, εὖρε καὶ βωμόν, εἰς τὸν ὁποῖον ὑπῆρχεν ἐγκεχαραγμένη ἡ περίφημος ἐπιγραφή: «τῶ ἀγνώστω Θεῶ». Ὁ Θεὸς τὸν ὁποῖον πιστεύετε εἶνε ἄγνωστος; Ὄχι! Μᾶς ἀπαντᾶτε. Εἶνε ὁ ἀρχιτέκτων τοῦ Σύμπαντος! Περίεργον ὄνομα. Ἀλλὰ ὀνόματα εἶχον καὶ οἱ πολυπληθεῖς ψευδεῖς Θεοὶ τῶν ἀρχαίων οἱ ὁποῖοι ἀγνοοῦντες τὸν ἀληθινὸν Θεὸν εἴχον θεοποιήσει τὴν φύσιν καὶ διʼ ἕκαστον φαινόμενον τῆς φύσεως ἀνύψωνον ἕνα βωμὸν ψευδοῦς θεότητος. Τὶς Θεὸς λοιπὸν εἶνε ὁ ἰδικός σας; Ἀφοῦ δὲν εἶνε ὁ ἐν Τριάδι Θεός, τὸν ὁποῖον ἀπεκάλυψεν ὁ ἰησοῦς Χριστὸς, μήπως κάτω ἀπὸ τὸ περίεργον ὄνομα κρύπτεται ἡ κεφαλὴ τοῦ Διός, τοῦ Ποσειδῶνος, τοῦ Βάκχου, τῆς Βάαλ, τῆς Ἀστάρτης; Ἤ μήπως κρύπτωνται αἱ διάφοροι θεότητες τῶν δρυμῶν, τῶν πηγῶν, τῶν σπηλαίων; Ἀπαντήσατέ μας εὐκρινῶς. Ἐρευνήσατε βαθέως τὸ σύστημά σας καὶ θὰ πεισθῆτε ὅτι δὲν εἴσθε λάτρεις τοῦ ἀληθινοῦ Θεοῦ, ἀλλὰ εἰδωλολάτραι τῆς χειροτέρας ἐκδόσεως.

Ἔτσι ἐρευνῶντες καὶ προχωροῦντες θὰ φθάσωμεν ἀπὸ τὴν περιφέρειαν εἰς τὸ κέντρον τοῦ συστήματος, εἰς δὲ τὸ κέντρον τοῦ μασονικοῦ συστήματος θὰ συναντήσωμεν τὸν Σατανᾶν, τὸν Ἑωσφόρον, ὅστις κρατεῖ τὰ νήματα τοῦ σατανικοῦ συστήματος. Ναί, εἰς τὸ κέντρον τῶν Στοῶν ἔχει τὴν ἔδραν του ὁ Ἑωσφόρος. Ἐάν εἴχομεν τὴν πνευματικὴν δύναμιν ἑνὸς Μ. Ἀντωνίου διὰ νὰ τὸν δεσμεύσωμεν καὶ νὰ τὸν ἐρωτήσωμεν: «Σατανᾶ! Τὶ εἶνε μασονία;». Ἐκείνος θὰ μᾶς ἀπαντοῦσε: «Λυποῦμαι διότι ενῶ ἐγὼ ἐκαμουφλαρίσθηκα καὶ ἐπαρουσιάσθηκα εἰς τὰς ἀνωτέρας τάξεις τῆς κοινωνίας ὡς ἄγγελος φωτός, σεῖς μὲ ἀνεκαλύψατε. Ἡ μασονία εἶνε ἰδικόν μου παιδί. Ὁ φθόνος μου, ἡ λύσσα ἐναντίον τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ τὸ ἐγέννησε. Σκοπός μου εἶνε μὲ τὸ σύστημα αὐτὸ νὰ κρημνίσω τὸν οἴκον τοῦ Θεοῦ, τὴν μίαν, ἁγίαν, καθολικὴν καὶ Ἀποστολικὴν Ἐκκλησίαν καὶ ἐπὶ τῶν ἐρειπίων αὐτῆς νὰ κτίσω τὸν ἰδικόν μου οἴκον ἐντὸς τοῦ ὁποῖου νὰ στεγάσεω ὅλα τὰ ἔθνη. Διὰ καὶ οἱ ὀπαδοί μου νὰ μὲ ὀνομάζουν ἀρχιτέκτονα τοῦ Σύμπαντος…».

Καὶ σὺ μὲν Σατανᾶ τὸ ἔργον σου πράττεις! Ἀλλὰ αὐτοὶ ποὺ ἐτάχθησαν φρουροὶ τοῦ οἴκου τοῦ Θεοῦ, τὶ πράττουν πρὸς διάλυσιν καὶ ματαίωσιν τῶν καταχθονίων σχεδίων τῆς μασονίας;

Τὸ 1929 ἠριθμοῦντο καθʼ ἅπασαν τὴν Ἐλλάδα 60 Στοαὶ μὲ 3.000 μέλη. Μετὰ μίαν εἰκοσαετίαν πόσαι εἶνε αἱ Στοαὶ καὶ τὰ μέλη ποὺ καθημερινῶς αὐξάνουν;

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

Διὰ τὴν ἐξάπλωσιν εἰς τὴν Ἐλληνικὴν Πατρίδα ὑπεύθυνοι εἶνε πολλοὶ, κυρίως ὅμως οἱ κληρικοὶ καὶ κατʼ ἐξοχὴν οἱ Ἐπίσκοποι, οἱ ὁποῖοι κατὰ τὴν τρομερὰν ὥραν τῆς χειροτονίας των ἀπαγγέλουν τὸ «πιστεύω» καὶ ὀμνύουν ἐνώπιον ἀγγέλων καὶ ἀνθρώπων τὴν μέχρι αἵματος ὑπεράσπισιν τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως.

Ἐρωτώμεν: Τὶ ἔπραξαν καὶ τὶ πράττουν οἱ Ἐπίσκοποί μας ἀπέναντι τῆς μασονίας;

Ἀντὶ ἐμοῦ ἄς ἀπαντήση ἕνας φλογερὸς Ἐπίσκοπος τῶν νεωτέρων χρόνων, ὁ Καλαβρύτων καὶ Αἰγιαλείας Τιμόθεος. Εἰς συνομιλίαν του μὲ ἄλλον ἐπίσκοπον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ὅστις τῶ ἔλεγε: «Τὸ φοβερώτερον ἀπʼ ὅλα εἶνε οἱ μασόνοι. Αὐτοὶ μοῦ ἐμποιοῦν φρίκην», ὁ Τιμόθεος ἀπήντησεν ἠρεμώτατα: «Σεβασμιώτατε τὶ φωνάζετε; Οἱ καλλίτεροί σας φίλοι μετὰ τῶν ὁποίων σχετίζεσθε καὶ συνεργάζεσθε εἶνε οἱ μασόνοι» καὶ τῶ ἀραδείασε ἐπιφανῆ ὀνόματα. Ὁ συνομιλιτής του ἐπίσκοπος κατόπιν τούτου ἐχαμήλωσε τὸν τόνον του καὶ ἀπὸ «ἐξάλλου ἐγένετο σύνους».

Ἀπὸ τὸ περιστατικὸν αὐτὸ ποὺ ἐδημοσίευσε τότε εἰς περιοδικὸν ὁ ἀοίδιμος Τιμόθεος, ἀλλὰ καὶ ἀπὸ ἄλλα νεώτερα περιστατικὰ πειθόμεθα ὅτι ἡ Ἐκκλησία μας «ἐξεκοσμικεύθη» ἠγάπησε τὴν φιλίαν τοῦ κόσμου καὶ οἱ ἐπίσκοποί της δὲν θέλουν νὰ τὰ χαλάσουν μὲ τὸν κόσμον. Ὁ γράφων τὰς γραμμὰς αὐτὰς πρὸ ἑξαετίας ὀμιλῶν κατὰ τῆς μασονίας ἀπὸ τοῦ ἄμβωνος τοῦ Ἱ. Ναοῦ τοῦ Προφήτου Ἠλιοῦ Θεσσαλονίκης, ἡ ὁποῖα εἶνε τὸ ἰσχυρότερον κέντρον τοῦ μασονισμοῦ τῶν Βαλκανίων, ἐκλήθη τὴν ἑπομένην ὑπὸ τῆς Ἱ. Μητροπόλεως καὶ τῶ ἐγένετο σχετικὴ παρατήρησις διὰ τὸν ἔλεγχον ἐκεῖνον τῆς μασονίας. Τὸ ἴδιον ἔπαθε καὶ εἰς ἕδραν ἄλλης Μητροπόλεως τῆς Μακεδονίας, εἰς τοὴν ὁποίαν λειτουργεῖ Στοὰ μὲ κτίριον καὶ πολυπληθεῖς ὀπαδούς. Οἱ Μητροπολίται μας – πλὴν δύο ἤ τριῶν περιπτώσεων – ὄχι μόνον δὲν ὀμιλοῦν κατὰ τῆς μασονίας, ἀλλὰ καὶ δυσαρεστοῦνται ἐὰν ἕνας ἱεροκήρυξ θελήση νὰ μαστιγώση τὴν μασονίαν ποὺ ὕψωσε θρασεῖαν τὴν κεφαλὴν εἰς πλείστας πόλεις τῆς Πατρίδος μας. Καὶ προβάλλει τρομερὸν τὸ ἐρώτημα: Διατὶ ἄραγε; Εἶνε οἱ Μητροπολίται μας μασόνοι; Ὄχι! Διότι ἐὰν ἦσαν μασόνοι πῶς θὰ ἐπεκρότουν καὶ θὰ ὑπέγραφον τὴν ἱστορικὴν ἐκείνην ἐγκύκλιον τοῦ ἔτους 1933 περὶ τῆς μασονίας διὰ τῆς ὁποῖας ἡ μασονία κηρύσσεται σύστημα ἀσυμβίβαστον πρὸς τὸν Χριστιανισμὸν καὶ συνιστᾶται ἐντόνως ὅπως πᾶς Χριστιανὸς ἐὰν θέλη νὰ ὀνομάζεται Χριστιανός, ἀπομακρυνθῆ τὸ ταχύτερον τῆς μασονίας; Ἀλλὰ διατὶ τότε τόση σιγή; Διότι, ὅπως εἴπομεν ἀνωτέρω καὶ πάλιν ἐπαναλαμβάνομεν, οἱ μασόνοι κατέχουν ἰσχυρὰς θέσεις καὶ οἱ ἐπίσκοποί μας δὲν θέλουν νὰ τὰ χαλάσουν, ἀλλʼ οὕτω πράττοντες ἔμπίπτουν εἰς τὸ κρῖμα ἐκεῖνο περὶ τοῦ ὁποίου γράφει ὁ Ἀπόστολος Παῦλος: «Εἰ ἀνθρώποις ἤρεσκον, Χριστοῦ δοῦλος οὐκ ἄν ἤμην». (Γαλ. 1, 10).

Ἀλλὰ σήμερον ἐπὶ τοῦ Ἀρχιεπισκοπικοῦ θρόνου εὑρίσκεται ἀνήρ, ὅστις δὲν στερείται παρρησίας καὶ θάρρους. Τὰ πιστὰ τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τέκνα θέλουν νὰ έλπίζουν ὅτι ἡ Διοικοῦσα Ἐκκλησίας ὑπὸ τὴν ήγεσίαν του θὰ λάβη τὰ ένδεικνυόμενα ὑπὸ τῶν Ἱ. Κανόνων μέτρα. Θέλουν νὰ ἐλπίζουν ὅτι ὁ ἴδιος λαμβάνων ἀνὰ χεῖρας τὴν ἀρχιερατικὴν ράβδον θὰ μεταβῆ εἰς τὸ Γραφεῖον τοῦ Πρωθυπουργοῦ τῆς χώρας, θὰ προχωρήση ἀκόμη περισσότερον, θʼ ἀνέλθη ὁ πολιὸς γέρων εἰς τὰ ἀνάκτορα καὶ κρατῶν τὸ Β.Δ. περὶ προστασίας τῆς μασονίας θὰ ὑψώση τὴν φωνήν του καὶ θὰ εἴπη: «Μεγαλιώτατε! Μεταξύ τῶν πολυπληθῶν Διαταγμάτων ὑπεγράψετε καὶ τὸ Διάταγμα αὐτὸ ποὺ θέτει ὑπὸ τὴν ἐπίσημον προστασίαν τοῦ Κράτους ΑΛΛΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑΝ σύστημα ἀντιχριστιανικὸν καὶ πολέμιον τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως, τῆς ὁποίας ἐγὼ ἐτάχθην πρώτος φρουρός. Κακαὶ γλῶσσαι τοῦ ἔθνους διαδίδουν ὅτι ἡ μασονία ἔχει φθάσει μέχρι τῶν Ἀνακτόρων. Ὡς ποιμενάρχης λαοῦ Ὀρθοδόξου ἀνησυχῶ. Ἐπιθυμῶ νὰ πληροφορηθῶ ἐὰν ἡ ἀνώτατη κορυφὴ τοῦ Ἔθνους ἐπικροτῆ ἤ ὅχι τὸν Τεκτονισμόν. Ἀκόμη ἁπλούστερα καὶ ὠμότερα ἐπιθυμῶ νὰ σᾶς ἐρωτήσω ὡς πνευματικὸς ἀρχηγὸς λαοῦ. Βασιλεῦ! Εἶσθε μασόνος; Ἀπαντήσατε εἰλικρινῶς. Ἐὰν ὄχι, ὅπως διακαῶς θέλω νὰ ἐλπίζω, ὤ, ὁποία χαρὰ διʼ ἐμὲ καὶ διὰ ὅλον τὸν λαόν. Ἄς ἐκδοθῆ ἀνακοινωθέν. Ἡ συκοφαντία ὅτι τὰ ἀνάκτορα ἐνέχονται εἰς τὸ καταχθόνιον σύστημα θὰ διαλυθῆ καὶ ὁ Ὀρθόδοξος λαὸς θὰ ἀναπνεύση. Ἐὰν ὅμως ναί, τότε πῶς ἐν τῶ Ναῶ θὰ εἴπωμεν: «τοῦ εὐσεβεστάτου Βασιλέως ἡμῶν…»; Βασιλεῦ! Οἱ μασόνοι δὲν εἶνε εὐσεβέστατοι. Ἐκκαθαρίσατε τὴν θέσιν σας!

Αὐτὰ πρέπει νὰ εἴπη, νὰ βροντοφωνήση διὰ τοῦ στόματος τοῦ Πρωθιεράρχου της ἡ Διοικοῦσα Ἐκκλησία, ἐὰν θέλη νὰ εἶνε Ἐκκλησία ζῶσα, ἀπολαμβάνουσα τοῦ σεβασμοῦ ὅλου τοῦ Ὀρθοδόξου πληρώματος.

Ἀδελφοὶ Χριστιανοί! Ὁπουδήποτε τῆς Ἑλληνικῆς γῆς καὶ ἐὰν κατοικῆτε. Ἡ Πατρὶς μας ὑπὲρ τῆς ὁποίας ἠγωνίσθησαν γενεαὶ γενεῶν καὶ ἐχύθησαν ποταμοὶ αἱμάτων, εἶνε χώρα Ὀρθόδοξος καὶ ὡς τοιαύτη θὰ παραμείνη μέχρι συντελείας τῶν αἰώνων ἐὰν ἀποτινάξωμεν τὴν νάρκην καὶ ἀποφασίσωμεν νʼ ἀξωνισθῶμεν ὑπὸ τὴν ἐνδοξον Σημαίαν τοῦ Σταυροῦ, ὅστις ριπτόμενος διὰ τῆς πίστεως ἡμῶν εἰς τὰ σπλάχνα τοῦ θηρίου τῆς μασονίας θὰ τὸ θανατώση καὶ θὰ ἐλευθερώση τὸν τόπον μας ἀπὸ τὸ ἀπαίσιον τοῦτο τέρας τῆς μασονίας, ἐξ ἴσου ἐπικίνδυνον ὅσον καὶ τὸ τέρας τοῦ ἀθέου Κομμουνισμοῦ.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ 1958 (ΡΟΤΑΡΥ)

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Ιούλ 31st, 2012 | filed Filed under: «ΧΡΙΣΤΙΑΝ. ΣΠΙΘΑ», ΜΑΣΟΝΙΑ - ΡΟΤΑΡΥ

(ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΡΟΤΑΡΥ)

 • Απο το ιστορικό, χριστιανικό, μηνιαίο αγωνιστικό φυλλάδιο ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ
 • Εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 1958, αριθμο φυλ. 211.
 • Είναι διαφωτιστικό και επίκαιρο

ΡΟΤΑΡΥ

Ἐλέχθη, ἀγαπητοί μας ἀναγνῶσται, ἐλέχθη ὅτι ὁ Σατανᾶς ἐνεφανίζετο εἰς τοὺς ἀνθρώπους ὅπως εἶνε, ὡς μία ἀπαίσιως μαύρη, δυσαιδὴς καὶ ἀποτρόπαιος ὕπαρξις, θὰ προεκάλει αἰσθήματα ἀηδίας, ἀποστροφῆς καἰ μίσους. Οὐδεὶς θὰ ἤθελε νὰ ἔχη σχέσεις μετʼ αὐτοῦ. Διʼ αὐτὸ καὶ ὁ Πονηρὸς ἀποφεύγει νὰ ἐμφανίζεται ὅπως εἶνε, καὶ προσλαμβάνει ἐκάστοτε διάφορα, ἀπατηλὰ σχήματα, κάτω ἄπὸ τὰ ὁποῖα κρύπτεται ἐπιμελῶς καὶ κατορθώνει νὰ παρασύρη εἰς τὸν ὄλεθρον ψυχάς. Εἶνε ὁ ἀπατεών, ὁ ὑπʼ ἀριθμ. 1 ἀπατεών, ὁ πλανῶν κατὰ τὴν Ἀποκάλυψιν τὴν Οἰκουμένην ὅλην (Ἀποκ. 12, 9), ἱκανὸς καὶ πτερὰ ἀγγέλων καὶ ἀρχαγγέλων νὰ φορέση καὶ σατὰν αυτός, μαῦρον ὄρνεον τῆς ἀβύσσου, νὰ ἐμφανισθῆ ὠς χιονώδης κύκνος, ὡς ὡραῖος καὶ γοητευτικὸς ἄγγελος, τοῦ ὁποῖου καὶ μόνον τὸ μειδίαμα εἶνε ἀρκετὸν νὰ σαγηνεύση τὸν συνομιλητήν. Ναί! Κατὰ τὸν Ἀπόστολον Παῦλον καὶ εἰς ἄγγελον φωτὸς μετασχηματίζεται ὁ Σατανᾶς ἀρκεῖ νὰ ἐπιτῦχη τοὺς σκοτεινοὺς καὶ καταχθόνιους σκοπούς του (Β’ Κορινθ. 11, 14). Ἡ μέθοδος αὐτὴ τοῦ μετασχηματισμοῦ του, τῆς μεταμφιέσεώς του, εἶνε ἀρχαία ὅσον καὶ ὁ ἄνθρωπος.

Ἡ πρώτη ἀπάτη, τὴν ὁποῖαν διέπραξεν ὁ Σατανᾶς, ἦτο ἐκείνη ἡ ἐν τῶ Παραδείσω (Γεν. κεφ. 3ον). Εἰς τοὺς Πρωτοπλάστους, εὐτυχεῖς κατοίκους τοῦ Παραδείσου, δὲν ἐνεμφανίσθη ὁ Σατανᾶς ὥς ἦτο, ἀλλʼ ὡς ὄφις, ἦτο δὲ ὁ ὄφις τότε ὅχι ὡς σήμερον τὸ παγερόν, ἀποκρουστικὸν καὶ δηλητηριῶδες ἐρπετόν, τοὺ ὁποίου καὶ ἡ θέα τρέπει εἰς φυγὴν τοὺς ἀνθρώπους, ἀλλʼ ἕνα ἀπὸ τὰ ὥραιότερα καὶ θελκτικότερα ζῶα τοῦ Παραδείσου. Διὰ μέσου αὐτοῦ ἐπλησίασε τὴν Εὔαν καὶ ἤρχισε μετὰ τῆς Προμήτορος τὸν ὀλέθριον διὰ σύμπασαν τὴν ἀνθρωπότητα ἐκεῖνον διάλογον.

Ὁ Σατανᾶς διὰ μέσου τῶν αἰώνων παραμένει ὁ ἴδιος εἰς τὴν κακίαν καὶ μοχθηρίαν, ἀλλάσει ὅμως τὸ ἐξωτερικὸν περίβλημα, ἀλλάσει ἐνδυμασίας καὶ φορεῖ διάφορα προσωπεῖα. Μόλις ἀντιληφθῆ ὅτι μία ἐνδυμασία, ἕν προσωπεῖον δὲν ἐλκύει πλέον τὸν κόσμον, ἤ ὁ κόσμος δικέκρινε τὶ κρύπτεται κάτω ἀπὸ τὴν ἐξωτερικὴν ἐμφάνισιν καὶ φεύγει μακρὰν αὐτοῦ μὲ ἀρὰς καὶ κατάρας, ἀμέσως κατασκευάζει νέαν ἐνδυμασίαν, φορεῖ νέον προσωπεῖον, καὶ ὁ ἀρχαίος οὗτος ὄφις ὑπὸ νέαν ἐμφάνισίν του, πλανῶν τοὺς ἀπογόνους τοῦ Ἀδὰμ καὶ τῆς Εὔας, τοὺς ἐξαπατᾶ μὲ τὴν ἰδίαν εὐκολίαν ἤ ἀκόμη μεγαλυτέραν ἐκείνης μὲ τὴν ὁποίαν ἐξηπάτησεν ἐκείνους. Ὤ! Καὶ ἐὰν ἦτο δυνατὸν νὰ εἰσέλθη τις εἰς τὴν φωλεὰν τοῦ κακούργου, εἰς τὴν μυστικὴν κρύπτην τοῦ ἀρχιληστοῦ. Θὰ ἔβλεπεν ἐκεῖ ἀναρίθμητα προσωπεῖα, μὲ τὰ ὁποῖα ἠπάτησε καὶ ἀπατᾶ ἄτομα, λαούς, ἔθνη καὶ οἰκουμένην ὅλην. Καὶ διʼ αὐτὸ ἐπιβάλλεται ἐγρήγορσις, ἄγρυπνος παρακολούθησις, μέγιστη προσοχὴ νὰ μὴ παρασύρεται ὁ πιστὸς ἀπὸ τὰς ἀπατηλὰς ἐμφανίσεις, ἀλλὰ φωτιζόμενος ἀπὸ τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ νὰ διακρίνη τὸν κίνδυνον, νὰ φεύγη μακρὰν καὶ νὰ σώζεται ὥς δορκὰς ἐκ βρόχων καὶ ὥς ὄρνεον ἐκ παγίδος (Παροιμ. 6, 5).

Ὁ Σατανᾶς τελευταίως εἰς τὴν Πατρίδα μας παρουσιάζεται μὲ νέον σχῆμα. Τὰ προηγούμενα σχήματα φαίνεται ὅτι ἔπαυσαν νὰ έλκύουν ὅπως ἄλλοτε τὴν ἀριστοκρατίαν (;) τοὺ τόπου μας καὶ ἕν νέον σχῆμα ἀπάτης ἐτεχνουργήθη εἰς τὰ ἐργαστήρια τοῦ Σατανᾶ. Ὑπὸ τὴν νέαν μορφὴν ὁ Σατανᾶς, φορῶν τὸ προσωπεῖον τῆς φιλανθρωπίας, ἐνδεδυμένος μὲ σμόκιν, κηρύττων τὴν ἀγάπην, ρητορεύων εἰς κοινὰς συνεστιάσεις περὶ φιλίας καὶ ἀλληλεγγύης βλέπει ὅτι ἡ πελατεία του αὐξάνει καθημερινῶς καὶ κατακτᾶ ἔδαφος.

 • ̵ Νέε Σατανᾶ! Ποῖον τὸ ὄνομά σου;
 • ̵ Ρόταρυ μὲ ὀνομάζουν οἱ φίλοι μου.
 • ̵ Ρόταρυ; Ἀλλὰ τὶ εἶνε ρόταρυ;.. την συνέχεια εδώ Read more »