Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for Νοεμβρίου, 2014

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑ – ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ – Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ Σ’ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!

author Posted by: admin on date Νοέ 30th, 2014 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

Φιλιά μέχρι αηδίας

Να δούμε την επόμενη φορά που θα τον φιλήσει!!!

Σούπερ σταρ της νέας τάξης.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όταν χαμηλώσουν τα φώτα των εκατοντάδων τηλεοπτικών καμερών,

Διαβάστε περισσότερα »

Θεατρικό show στο Φανάρι με πατρικά φιλιά και μετάνοιες.

σχόλιο Γ.Θ : Η υποκρισία συνεχίζεται. Φιλιά, μετάνοιες, ψεύτικα χαμόγελα και αντικανονικές ακολουθίες με δύο διαφορετικά έπαθλα και ποθούμενα.
Το ποθούμενο του Πάπα το γνωρίζουμε εδώ και αιώνες καθώς και ποιανού το δρόμο προετοιμάζει.
Το ποθούμενο του Βαρθολομαίου, το να δει την έδρα του Οικουμενικού Θρόνου ελεύθερη και δυνατή μέσω της Δυτικής βοήθειας, το γνωρίζουμε επίσης. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι, αν στα αλήθεια οι δύο τους πιστεύουν ότι η ηθοποιία τους θα αποδώσει καρπούς.

Διαβάστε περισσότερα»

Ποία βέβηλος χειρ «ορθοδόξου» χριστιανού συνέταξε τον παραπάνω κατάπτυστο «ύμνο» προς τιμήν του αιρεσιάρχη;

Λυκούργος Νάνης, ιατρός

Σχόλιο από ΕΔΩ
«Κωνσταντίνου ἡ Πόλις, Πρωτοκλήτου λυχνία τε, ἅγει ἑορτήν λαμπροφόρον,
δεχομένη τόν Πρόεδρον, Ρωμαίων Ἐκκλησίας τῆς σεπτῆς,
Καθέδρας κορυφαίου μαθητοῦ, διαδέχων διαθέσει τε ἐκ ψυχῆς, εὐξώμεθα γηθοσύνως, μεῖνον Παράκλητε ἐν ἡμῖν,
ἄγων ἡμᾶς πρός σήν βοήθεια, ἥν ὁμοφώνως στόματι ἑνί, καρδίᾳ σέ δοξάζομεν»!

Διαβάστε περισσότερα »

d47

Aποκλειστικό! Μητροπολιτικό Συμβούλιο ή συμβούλιο των παρανόμων;

Συνταχθέν υπό των διαχειριστών του Ιστολογίου Κατάνυξις
Έχουμε καυτό ρεπορτάζ επί του πιεστηρίου, από το κέντρο των εξελίξεων εμβληματικής Μητροπόλεως της Βορείου Ελλάδος. Το μητροπολιτικό συμβούλιό της, πρόσφατα συνεδρίασε με τη συμμετοχή αρχι-οικουμενιστή καθηγητή της Θεολογίας.
Tα θέματα της ημερησίας διατάξεως ήταν… μόνον ένα:
Η εκδίωξη γνωστού αντιοικουμενιστή κληρικού από τους κόλπους της ιεράς μητρόπολης.
Συσκέπτεται λοιπόν το συμβούλιο και αποφασίζει να δώσει απολυτήριο στον πιο δραστήριο, τον πιο μαχητικό ιερέα της. Αυτός …Tη συνέχεια εδώ·http://katanixis.blogspot.gr/2014/11/a.html

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

author Posted by: admin on date Νοέ 29th, 2014 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΕΟΦΟΒΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗN ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

-2. ψευδoenΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

1. Πατριάρχης Βαρθολομαίος, «Η μύχια οικειότητα που αισθανθήκαμε με τον Πάπα Φραγκίσκο αποτελεί ένα νέο έναυσμα για την πορεία προς την ενότητα»

σχόλιο yiorgosthalassis.blogspot.com: «Το μόνο που μπορεί να ενώσει με τον Παπισμό είναι ο εαυτός του αφού το «καταστατικό» της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι συνοδικό… κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει και διατάζει όσο και να το θέλει…»
2. «Περιμένουμε με ανυπομονησία την επίσκεψη του ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ! Πάπα Φραγκίσκου. Θα είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στις θετικές σχέσεις μας, ως ΑΔΕΛΦΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ» (δηλώσεις Βαρθολομαίου, όπως αναρτήθηκαν στο ΑΜΗΝ.gr).

Με τα λόγια αυτά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ιερή Καθέδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη, στο ταπεινό και μαρτυρικό μα πάντοτε φωτεινό Φανάρι.

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη κατόπιν προσκλήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα ο Πάπας Θα Read more »

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

author Posted by: admin on date Νοέ 28th, 2014 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΖΗΤΗΤAI ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΝΑ BAΔIZEI ΣTA IXNH ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ

 • ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΠΗ ΣΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟ «ΟΥΚ ΕΞΕΣΤΙ ΣΟΙ» Ή ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ;(*)

Μήνυμα Β΄

Ζητηται επισκ.1Δiogenis.Αδερφέ διάβασα στην ιστοσελίδα για το όνομα της και την ιστορία της. Δεν γνώριζα τίποτα πριν στείλω το προηγούμενο μήνυμα.
Είμαι στην Κρήτη και έχω ζητήσει από τέσσερις Επισκόπους να ευλογήσουν την πνευματική έγερση των Ελλήνων και δεν απαντά κανένας. Από τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο, Τον Πειραιώς Σεραφείμ, Τον Μεσογαίας Νικόλαο, και τον Καισαριανής Δανιήλ, επειδή κατά καιρούς γράφουν διάφορα άρθρα και μιλούν για πνευματική έγερση και τις ευθύνες μας.
Αλλά δεν απαντά κανένας και υποψιάζομαι πως άλλοι τα διαβάζουν και δεν τους τα δείχνουν.
Πρέπει να ευλογήσει ένας Επίσκοπος την πνευματική έγερση των Ελλήνων. Και τότε θα δούν πόσοι Έλληνες υπάρχουν που αγωνιούν για την Πίστη τους και είναι έτοιμοι και για μαρτύριο ακόμα! Τώρα οι εχθροί της πίστεως μας και της πατρίδος μας χαίρουν, γιατί δεν βρίσκουν εμπόδια στο δρόμο τους!
Εναν αληθινό Επίσκοπο του Χριστού ψάχνω αδερφέ. Σε όποιο μέρος της Ελλάδος και να είναι θα πάμε.
Ο Θεός να σε βλέπει πάντα και ο άγιος γέροντας Φλωρίνης Αυγουστίνος να σε δυναμώνει, να σε προστατεύει και να σε οδηγεί.

Μήνυμα Α΄

Καλησπέρα σας.
Δεν γνωρίζω ποιά είναι και αν υπάρχει σχέση της ιστοσελίδας σας με τον μακαριστό μας † Φλωρίνης, Πρεσπῶν & Ἑορδαίας Αὐγουστῖνο. Και λέω μακαριστό (μας) διότι τον αισθανόμαστε ως ποιμένα όλων των Ελλήνων.
Δεν γνωρίζω αν έχετε σχέση και επαφές με τον σημερινό Σεβασμιώτατο Φλωρίνης(**). Αλλά το ζητούμενο είναι, να γνωρίζετε έναν Σεβασμιώτατο που να αγαπά τον Χριστό, την Εκκλησία Του και την Ελλάδα.
Αν γνωρίζετε κάποιον με αυτά τα στοιχεία παρακαλώ να του μεταφέρετε αυτήν την επιστολή. Σας ευχαριστώ.

 • (**) ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: Αδελφέ, ο νυν μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος είναι όπως βλέπετε αδιάφορος για τα οικουμενιστικά ανοίγματα του πατριάρχη και δε μιλά! Ο Γέροντας αγωνιστής Ιεράρχης π. Αυγουστίνος Καντιώτης το ήξερε αυτό, γι’ αυτό δεν τον πρότεινε εκείνος για διάδοχό του, όπως ψευδώς διαδόθηκε, αλλά ήταν άλλων ανθρώπων επιλογή και του ιδίου.
  Διαβάστε εδώ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ – ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΗ ΜΑΘΕΙ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

ΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΕΝΟΣ ΠΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΕΚΝΟΥ

 • Σεβασμιώτατε ευλογείτε εν ονόματι Κυρίου.
  Οι στιγμές που περνάμε ως Χριστιανοί και ως Έλληνες είναι πραγματικά εφιαλτικές. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το οικονομικό και ούτε το λογαριάζω. Μιλώ για τον ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ και τον ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ που επιχειρείται από όλους. Από την πολιτεία από την δικαιοσύνη από τα μέσα ενημέρωσης ακόμα και από τον στρατό μας που υποχωρεί συνεχώς παραχωρώντας κυριαρχία, αλλά δυστυχώς και από το Πατριαρχείο που υποχωρεί συνεχώς παραχωρώντας τις ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
  Οι φωνές που θέλουν να φωνάξουν για Ορθοδοξία και Ελλάδα πνίγονται και δέχονται συκοφαντικές επιθέσεις. Αλλά αν προσπαθήσουμε να αναφέρουμε μία μία όλες τις παγίδες και όλες τις επιθέσεις που δεχόμαστε ως Ορθόδοξοι Έλληνες θα τρομοκρατηθούμε όπως τρομοκρατήθηκε ο Άγιος Αντώνιος, όταν είδε όλες αυτές τις παγίδες.
  Η σωτηρία μας Σεβασμιώτατε θα έρθει μόνο από τον Θεό αλλά όπως λέει και ο Μακαριστός Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης: † Ὁ Φλωρίνης, Πρεσπῶν & Ἑορδαίας Αὐγουστῖνος ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ ΦΩΝΑΖΕΙ
  «…Εγώ θα φύγω. Πού θα πάω; Όπου και αν πάω, αν δώ ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ κινδυνεύει θα κάνω επανάσταση θα χτυπήσω συναγερμό. Δεν θα αφήσω την Εκκλησία του Χριστού ούτε στους αθέους ούτε στους μασόνους ούτε στους οικουμενιστάς…». http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=44544
  Αλλά και ο στρατηγός της επαναστάσεως Μακρυγιάννης τα ίδια λέει: «Ὅταν μοῦ πειράζουν τὴν πατρίδα μου καὶ θρησκεία μου, θὰ μιλήσω, θὰ ῾νεργήσω κι᾿ ὅ,τι θέλουν ἂς μοῦ κάμουν.»
  Είμαστε Σεβασμιώτατε μερικοί Έλληνες που μας ενώνει η αγάπη μας για τα ιερά και τα όσια της Ορθοδοξίας μας, αλλά και η αγάπη για αυτήν την πατρίδα που την βλέπουμε να αργοπεθαίνει με φανερό πλέον τον κίνδυνο να μην την ζήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Γνωρίζουμε πως η σωτηρία δεν θα έρθει ούτε με τα όπλα ούτε με τα κόμματα, αλλά μόνο από τον Θεό.
  Θέλουμε λοιπόν να ενωθούμε και να φωνάξουμε σε όλο τον κόσμο ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Να φωνάξουμε παντού ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ. Και να ζητήσουμε την βοήθεια του Θεού αλλά και την ευλογία του, για να ξεκινήσει η πνευματική έγερση των Ελλήνων.
  Αυτό μπορούμε να κάνουμε εμείς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες πατριώτες για να εκφράσουμε το «ΟΧΙ» μας, σε αυτή την πολυμέτωπη επίθεση που δέχεται ο ΧΡΙΣΤΟΣ και η ΕΛΛΑΔΑ. Τα υπόλοιπα ας τα κάνει ο ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας και οι προστάτες ΑΓΙΟΙ της Ελλάδος, για να την ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ.
  Από σας Σεβασμιώτατε ζητάμε να μας ευλογήσετε αυτήν την πνευματική «επανάσταση» για να αγωνιστούμε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ υπέρ της πίστεως και της πατρίδος. Γιατί μας παίρνουν την ΑΛΗΘΕΙΑ Σεβασμιότατε.
  Και αν εμείς αγωνιστούμε χωρίς φόβο ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ τότε και ο ΘΕΟΣ θα ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΜΑΣ.
  Οι Έλληνες περιμένουν Σεβασμιότατε.
  Ευλογείτε και εύχεστε υπέρ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μας και της ΕΛΛΑΔΟΣ

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Xανιά Κρήτης

(*) Τι γράφει η Αποκάλυψη για τον προφήτη Ηλία

Του αειμνήστου π. Αθανασίου Μυτηλιναίου που έκανε στις 20-7-1986

Ακούστε τώρα τί γράφει το βιβλίο της Αποκαλύψεως στο 11ο κεφάλαιο, πάνω σ’ εκείνο το θέμα του ε­λέγχου του Αντιχρίστου υπό του Προφήτου, και τί θα γίνει παρακάτω, «και δώσω, λέει ο Θεός, τοις δυσί μάρτυσί μου, και προφητεύσουσιν ημέρας χιλίας διακοσίας εξήκοντα… ούτοι έχουσιν εξουσίαν τον ουρανόν κλείσαι, ίνα μη υετός βρέχη τας ημέρας της προφητείας αυτών. και… το θηρίον το αναβαίνον εκ της αβύσσου… αποκτενεί αυτούς.»18 Παραλείπω μερικούς στίχους, για λόγους συντομίας. Και θα δώσω στους δυο μάρτυρές μου, λέει ο Χριστός, και θα προφητεύσουν. Λέγονται μάρτυρες, γιατί θα δώσουνε μία μαρτυρία. λέγονται ακόμη και προφήτες, γιατί θα προφητεύσουν.
Πόσο θα προφητεύσουν; Χίλιες διακόσιες εξήντα ημέρες, ίσον τριάμισι χρόνια. Πόσες μέρες είχε κρατήσει την ανομβρία τότε ο Προφήτης; Τριάμισι χρόνια. Το ίδιο φαινόμενο, από το ίδιο πρόσωπο!
Τ’ ακούτε, παρακαλώ, πώς το λέει η Καινή Διαθήκη αυτό; «Αυτοί θα έχουν εξουσία να κλείσουν Read more »

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ!!!

author Posted by: admin on date Νοέ 27th, 2014 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΜΑΣ ΔΕΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ο ηγούμενος της Μονής Καρακάλου με πολύ ενθουσιασμό μίλησε για τον επίσκοπο Φλωρίνης π. Αυγουστίνο Καντιώτη και τους αγώνες του. Λέοντα της Ορθοδοξίας τον ονόμασε, σε ομογενή από Αυστραλία. Εγνώρισε ο ηγούμενος τον π. Αυγουστίνο σε νεαρή ηλικία και συνεργάστηκε μαζί του.
Πριν δυο μήνες τηλεφώνησε, το ίδιο πρόσωπο στη Ιερά Μονή Καρακάλου και ο μοναχός που σήκωσε το τηλέφωνο ή είχε μεσάνυκτα για τα αιρετικά έργα και τις συμφωνίες που κάνει ο πατριάρχης με τις σκοτεινές δυνάμεις, για να παραδόση την Ορθόδοξη Εκκλησία στους αιρετικούς ή κατά λάθος βρέθηκε σε Ορθόδοξο μοναστήρι!

 Ακούστε το διάλογο

 • Oμογενής από Αυστραλία:  Γιατί δεν κάνετε κάτι, για τον αιρετικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.
 • Καλόγερος: Όχι, δεν είναι αιρετικός. Τί να κάνει ο καημένος, κινδυνεύει το κεφάλι του από τους Τούρκους.
 • Ομογενής: Αν φοβάται για τη ζωή του, είναι ακατάλληλος για πατριάρχης των Ορθοδόξων. Να παραιτηθή και να δώση τα ηνία σε κάποιον ήρωα, που δεν φοβάται.

FRAGKEL. OIK.«Ο Καημένος ο πατριάρχης, τί να κάνει; Κινδυνεύει το κεφάλι του»! Παλιό παραμύθι του διαβόλου, πολύ διαδεδομένο και από τους ανθρώπους του πατριάρχη! Έτσι δικαιολογούν την προδοσία!

Αν πράγματι τον αγαπά, όχι μόνο ο παραπάνω καλόγερος, αλλά και όλος ο περίγυρος του πατριάρχη, που φέρνει αυτό σαν επιχείρημα για την άθλια προδοσία του, φαίνεται ότι τον θεωρεί ως ζώο, που έχει μόνο κεφάλι και δεν έχει ψυχή αθάνατη, η οποία θα λογοδοτήσει ενώπιον του Παντοδυνάμου Κριτού, για την φοβερή προδοσία! Και λόγω της ηλικίας του, δεν θα αργήσει να έρθη αυτή η ημέρα.
Ο καημένος ο προδότης ο πατριάρχης!
Αυτός είναι καημένος, που με επιλογή του βαδίζει τα μονοπάτια των αιρετικών και δεν είναι καημένος ο Ελληνικός λαός, που κοντά στα τόσα κτυπήματα που του έδωσε η διεθνή συμμορία των ληστών, τώρα χρησιμοποιεί αυτόν για να του αρπάξη ότι ιερότερο του έχει απομείνει την Ορθόδοξη Πίστη του;
Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης πριν από 30 χρόνια, έθετε το ερώτημα· «Μετά από 30-40 χρόνια θα υπάρχουν Ορθόδοξοι χριστιανοί στην Ελλάδα»; Τα 30 χρόνια πέρασαν και βαδίζουμε στα 40 και ο κίνδυνος να χάσουμε οι Έλληνες την πίστη μας, (ενώνοντας με τους αιρετικούς παντός είδους), βρίσκεται μπροστά μας.

Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος μ’ αυτά που κάνει, σέρνει τη Ορθόδοξη Πίστη των Ελλήνων πίσω από το άρμα της παγκοσμιοποίησης και του Αντιχρίστου, τον οποίο προετοιμάζουν οι σκοτεινές δυνάμεις να κηρύξουν παγκόσμιο θρησκευτικό και πολιτικό ηγέτη. Η Αποκάλυψη του Ιωάννου μιλά γι’ αυτές τις φοβερές ημέρες.
Είναι καημένος ο πατριάρχης που έγινε όργανο των σκοτεινών δυνάμεων ή είμαστε καημένοι εμείς που μας κλέβουν ότι ιερότερο μας έχει απομείνει, την Ορθόδοξη πίστη μας, που μας κρατούσε επι αιώνες όρθιους σ’ αυτόν τον τόπο, τις πιο δύσκολες ημέρες της ζωής μας και είναι η μόνη παρηγορία μας στον μάταιο αυτό κόσμο!
«Τί να κάνει ο καημένος ο πατριάρχης, κινδυνεύει το κεφάλι του από τους τούρκους!
Και ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Ιεροσολύμων και αρχιεπίσκοπος Αμερικής και ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο άλαλος αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και αρχιεπίσκοπος Κύπρου και όλοι οι οικουμενισταί δεσποτάδες το κεφάλι τους φοβούνται; από ποιούς; Αν «έκαναν τούμπα», όπως έλεγε ο Γέροντας π. Αυγουστίνος, «στη μασονική στοά», για να πάρουν το αξίωμα, φυσικό είναι να φοβούνται και αυτοί για το κεφάλι τους.
Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μας σώσει από τους προδότες της Ορθοδόξου πίστεως, που μπήκαν από τα ντουβάρια και από τους φράχτες στην Ορθόδοξη Εκκλησία και μας δένουν χειροπόδαρα για να μας παραδώσουν στα τέρατα της παγκοσμιοποίησης!!

_____________

Οι επίσκοποι θα πρέπει να σκεφθούν σοβαρά τη διακοπή του μνημοσύνου του πατριάρχη

L.N. Διαβάστε εδώ:katanixis.blogspot.gr

ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Read more »

ΑΝΑΓΚΗ ΕΛΕΓΧΟΥ

author Posted by: admin on date Νοέ 26th, 2014 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΞH ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΥΣH ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ BAΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ;

ProdotispΠαγκοσμιοπ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ;

ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ Ή ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΥΣH ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ;
ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΕΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ; ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΤΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ;  ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΤΙ NA TA KANOYN ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ;

ΑΝΑΓΚΗ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

Θα ήμεθα ευτυχείς, αν δεν έδίδοντο σοβαραί αφορμαί προς έλεγχον και ο λόγος μας ήτο καθαρώς διαφωτιστικός, παρηγορητικός καί εποικοδομητικός. Αλλα δυστυχώς σκληρά ανάγκη επιβάλλει την χρήσιν ελέγχου. Διότι δεν κατοικοϋμεν εις κοινωνίαν αγγέλων, οι όποιοι εΐνε άγιοι καί ακαταπαύστως υμνούν τον Θεόν. Αλλά κατοικούμεν εις κόσμον, ο οποίος κατά την Γραφήν «εν τω Πονηρώ κείται» (Α’ Ίω. 5:9). Και όσον προχωρούμεν προς την συντέλειαν του κόσμου, το κακόν θα επιτείνεται και θ’ αποθρασύνεται περισσότερον. Και πάν ό,τι άλλοτε εγίνετο κρυφίως, θα γίνεται δημοσία εν πλήρει αναιδεία και αναισχυντία και θα χειροκροτήται δαιμονιωδώς. Εις τοιούτους καιρούς ο έλεγχος, όσον δυσάρεστος και αν είνε, και όσον και αν στοιχίζη εις τον ελέγχοντα, είνε απαραίτητος, έστω και αν δεν φέρη τα αναμενόμενα αποτελέσματα, έστω και αν είνε «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Ο Θεός διατάσσει τον προφήτην Ιεζεκιήλ να ασκήση έλεγχον, καίτοι δεν θα εισηκούετο. Ωραίον είνε, όπως λέγει ο ιερός Χρυσόστομος, ο σφοδρότερος ελεγκτής του συγχρόνου του κόσμου, ωραίον είνε ο ποιμήν να βόσκη το ποίμνιόν του εις χλοερόν λειμώνα και παρά κελαρύζοντα ύδατα και να παίζη την φλογέραν του. Αλλ’ αν εμφανισθή ο λύκος, τότε ο βοσκός αφήνει την φλογέραν και πλήρης ορμής αρπάζει την σφενδόνην και εκσφενδονίζει λίθους εναντίον του λύκου. Καιρός παντί πράγματι. Καιρός φλογέρας, αλλά και καιρός σφενδόνης.

Ο έλεγχος συνιστάται υπό της Γραφής. Και προ πάντων είνε καθήκον των πνευματικών ποιμένων και οδηγών. Ο απόστολος Παύλος, γράφων προς τον έπίσκοπον της Εφέσου Τιμόθεον, παραγγέλλει· «Έλεγξον, επιτίμησον, παρακάλεσον» (Β’ Τι. 4:2). «Τους αμαρτάνοντας ενώπιον πάντων έλεγχε, ίνα και οι λοιποί φόβον έχωσι» (Α’ Τι. 5:20). Ο ίδιος δε ο Παύλος, όπως βλέπομεν εις τας Πράξεις καί εις τας Επιστολάς του, ήλεγχε και εκαυτηρίαζε, αλλά και αφώριζε και παρέδιδεν εις τον Σατανάν προς βασανισμόν καί σωφρονισμόν πρόσωπα, τα όποια εξετρέποντο εκ της τροχιάς της πίστεως και της ηθικής ζωής και προεκάλουν δημόσιον σκανδαλισμόν. Ο Ι. Χρυσόστομος, παρατηρών εκείνους, οι οποίοι εσκανδαλίζοντο εκ του ελέγχου και δεν συνεφώνουν προς τον ελεγκτικόν λόγον, έλεγεν: 0ι θρασεϊς αμαρτάνουν δημοσίως. Ψεύδονται, κλέπτουν, αδικούν, καταπατούν θείους και ανθρωπίνους νόμους, βλασφημούν τον Θεόν, διασαλεύουν την ηθικήν τάξιν. Και εγώ να μη τους ελέγξω; Πώς θα συγκρατηθή το κακόν; Δια τούτο έγιναν τα άνω κάτω καί τα κάτω άνω, διότι ούτε ελέγχομεν, ούτε ελεγχόμεθα, λέγει επίσης ο ιερός Πατήρ. Ο δε Σωκράτης έλεγεν, ότι βίος ανεξέλεγκτος είνε βίος αβίωτος. Ήσκησε δε καυστικόν και εκτεταμένον έλεγχον των συγχρόνων του. Και δια τον έλεγχον εμισήθη υπό αρχόντων και κατεδικάσθη εις τον διά κώνειου θάνατον.

        Ο έλεγχος αναγκαίος. Υποδείγματα δε ελέγχου Read more »

ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙEIΤΑΙ

author Posted by: admin on date Νοέ 26th, 2014 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ, ΑΡΧΕΙΟ +ΠΑΝΑΓ. ΛΟΗ

† Ὁ Φλωρίνης, Πρεσπῶν & Ἑορδαίας Αὐγουστῖνος

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑ ΦΩΝΑΖΕΙ

   ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ «…Εγώ θα φύγω. Πού θα πάω; Όπου και αν πάω, αν δώ ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ κινδυνεύει θα κάνω επανάσταση θα χτυπήσω συναγερμό. Δεν θα αφήσω την Εκκλησία του Χριστού ούτε στους αθέους ούτε στους μασόνους ούτε στους οικουμενιστάς…».

«…Ὁμιλῶ προφητικὰ τὴν ὥρα αὐτή, καὶ ἐνθυμηθῆτε, ἀδέλφια μου, τὰ λόγια μου. Θὰ μείνωμε ἐδῶ. Καὶ ἐὰν φύγουν ὅλοι, νὰ ξέρετε πολὺ καλὰ ὁ ἐπίσκοπος Φλωρίνης θὰ μείνῃ ἐδῶ. Γιατὶ ἔχει μιὰ παράδοσι. Τὸ ῥάσον μένει. Διαβάστε τὴν ἱστορία. Ὅταν ἔπεσε ἡ Σμύρνη, φύγανε ὅλοι. Δὲν ἔμεινε κανείς. Μόνο ἕνας, ἕνα ῥάσο, τὸ ῥάσο τοῦ Χρυσοστόμου Σμύρνης, ἔμεινε στὴν ἔρημη Σμύρνη καὶ ἔβαψε μὲ τὸ αἷμα του τὰ καλντερίμια τῆς πόλεως. Εἴμαστε συνεχισταὶ τῆς ἱστορικῆς γενιᾶς τῶν ἐπισκόπων ἐκείνων. Καὶ ἐὰν ὅλοι φύγουν, ἐμεῖς θὰ μείνουμε ἐδῶ, καὶ θὰ φωνάζουμε ἀκόμη καὶ ἀπὸ τὸ ὑπερπέραν· «Στῶμεν καλῶς».

________________

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ!!!

 •    Η Εκκλησία του Χριστού, Θριαμβεύουσα και Στρατευομένη μας καλεί σε επιφυλακή. Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος και η συμμορία των οικουμενιστών δένουν χειροπόδορα τους Ορθοδόξους Έλληνες πίσω από το άρμα του Πάπα, της παγκοσμιοποίησης και του Αντιχρίστου.
  Η φωτογραφία που χρησιμοποιούμε είναι πραγματική και είναι από το 1966. Kαι τότε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος πρωτοστατούσε στον αγώνα για την κάθαρση της Εκκλησίας. Kαι σήμερα που η κατάσταση είναι χειρότερη και ελάχιστη επίσκοποι μιλούν, o π. Αυγουστίνος σύμφωνα με την παραπάνω υπόσχεση που έδωσε, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης.
  Η ιστοσελίδα  έγινε με την δική τιου ευλογία, το 2008. Τα λόγια που γράφονται είναι ως επί το πλείστον δικές του απομαγνητοφωνημένες ομιλίες που ανεβάζονται γραπτές στο coogle ή ηχητικές στο  YouTube.
  Τα σκίτσα που χρησιμοποιούμε είναι δικές του εμπνεύσεις και είναι από το δικό του αρχείο, μόνο κάποια πρόσωπα εμείς  προσθέτουμε..
  Η φωτογραφία είναι από συλλαλητήριο που ο π. Αυγουστίνος έκανε στην Αθήνα, για την κάθαρση της Εκκλησίας. Τιμωρήθηκε γι’ αυτό, με απαγόρευση του κηρύγματος καθ’ άπασαν την Ελλάδα. Λίγοι καλή επίσκοποι βρίσκονταν στο πλευρό του. Η απαγόρευση όμως δεν κράτησε πολύ, γιατί ξεσηκώθηκε όλος ο Ελληνικός λαός και ο τύπος και οι βουλευταί απ’ όλες σχεδόν τις παρατάξεις και η Ιερά Σύνοδος αναγκάστηκε να αποσύρει εσπευσμένα την απαγόρευση.
  Στα πανό, που κραττούν οι νέοι του συλλαλητηρίου (προσθέσαμε το πρόσωπο του πατριάρχου Βαρθολομαίου, ως κατ’ εξοχήν υπευθύνου της προδοσίας). Η φωτογραφία ήρθε στα χέρια μας τελείως απροσδόκητα από ένα πνευματικό παιδί του Γέροντος, που βρίσκεται και εκείνο στην αιωνιότητα. Από τον αείμνηστο τελωνιακό υπάλληλο Παναγιώτη Λόη, από την Πάτρα, που είχε βαθιά πίστη στο Θεό και μεγάλη αγάπη στο Γέροντα. Όταν μιλούσε γι’ αυτόν έκλαιγε και διηγόταν τα θαύματα που είδε στη ζωή του από τον π. Αυγουστίνο. Τώρα που βρίσκεται στην αιωνιότητα μαζί με τον πνευματικό του πατέρα, μας έστειλε τη φωτογραφία κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο και συμμετέχει κι αυτός στον αγώνα.
 • Αν καλόγεροι του Αγίου Όρους που πήγαν να μονάσουν στο Περιβόλι της Παναγιάς φοβούνται να μιλήσουν και σύντομα θα δούν να αποβιβάζεται ο Πάπας στο Άγιον Όρος συνοδευόμενος από τον πατριάρχη· αν επίσκοποι και ιερείς ποδοπατούν την υπόσχεση που έδωσαν τη φοβερή ώρα της χειροτονίας τους, γιατί φοβούνται να μη χάσουν τον μισθό τους και μπούν σε περιπέτειες, θα μιλήσουν οι κεκοιμημένοι, θα μιλήση ο Θεός με τους αγίους της θριαμβεύουσας Εκκλησίας και αλλοίμονο στους Προδότες της Πίστεως.

4219881ΚΑΤΩ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ !

ΚΗΡΥΓΜΑ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΗΡΩΪΚΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΕΡΕΜΙΟΥ

ΟΧΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ «ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΥΣ»

Διαβάστε περισσότερα »

_______________________________

«ΠΥΡΙΝΗ» ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Σεραφείμ προς Βαρθολομαίο για τα περί «ένωσης των Εκκλησιών»: «Λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο»

Διαβάστε εδώ· http://elladapoyantisteketai.blogspot.gr

4219881Η επερχόμενη θύελλα και οι … «αγρόν ηγόραζον»

       Νίκος Χειλαδάκης

Είναι φανερό πως δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης ή μάντης, για να κατανοήσει πως τα πράγματα έχουν φτάσει πλέον στην τελική φάση και πως η μεγάλη «θύελλα», παραμονές της ιστορικής, όπως χαρακτηρίστηκε, επίσκεψης του Πάπα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, επέρχεται με όλες τις συνέπειες που θα έχει σε ολόκληρο το ελληνορθόδοξο ποίμνιο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήδη οι τελευταίες δηλώσεις του Πατριάρχη έχουν ξεκαθαρίσει την κατάσταση και οι προθέσεις του έχουν πλέον εκδηλωθεί χωρίς κανένα πρόσχημα…

Διαβάστε τη συνέχεια »

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Νοέ 25th, 2014 | filed Filed under: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

_

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΕΠΛΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΩΝ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ·

http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=35

Εδημοσιεύθη στις 24-02-2009

2. TI EΛΕΓΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ· http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?cat=29

Εδημοσιεύθη στις 7-10-2008

3. ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ;

 «Ποιοι είναι και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν αυτοί που θέλουν με το ζώρι να αποδείξουν ότι ο π. Αυγουστίνος δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον του, μετά τα 90 του χρόνια»; Θα απαντήσω στο ερώτημα του αναγνώστου, όσο ποιο λακωνικά μπορώ·

Πατήστε εδώ·  ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ, ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΖΗΤΟΥΝ;

Εδημοσιεύθη στις 10/01/2012, 23:03

4. ΑΝΑΔΡΟΙ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΙ (ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ)

Πατήστε εδώ· http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=24306

Εδημοσιεύθη στις 09/11/2011, 18:14

5. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Εδημοσιεύθη στις 20/12/2011, 11:06

Οι συκοφάντες των τιμίων γηρατειών του σεβάσμιου ιεράρχου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου όπως φαίνεται ούτε αισθάνονται,  ούτε βλέπουν ούτε ακούνε. Σκληροί και απαίσιοι παραμένουν στις θέσεις τους.

Διαβάζουμε στο ιστολόγιό τους

1. «…Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι ο π. Αυγουστίνος όσο είχε σωστή αντίληψη των πραγμάτων, μνήμη και στοιχειώδεις νοητικές ικανότητες…»

2. Πριν το 2001 ο π. Αυγουστίνος ήταν σε παροπλισμό λόγω βαθυτάτου γήρατος Πριν το 2001 ο π. Αυγουστίνος ήταν σε παροπλισμό…

(Το παραπάνω συκοφαντικό άρθρο εγράφη στις 7-9-2014 και το προσθέσαμε στην ιστοσελίδα μας την ίδια μέρα. Δεν βλέπει ο ψεύτης αρθρογράφος, απο την Αυστραλία, που την ταυτότητά του μας την απεκάλυψε 3 ημέρες μετά την κοίμηση του ο αδελφός Νικόλαος Σωτηρόπουλος, πως ο Γέροντας προλογίζει το βιβλίο· «Ο π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΤΟΥ 2000» |εκδοση του 2001|; Έτσι είναι οι παροπλισμένοι γέροντες;;;

ΑΠΑΝΤΩ·

Mετά από τα όσα έφερα στο φως, και απέδειξα με ηχητικά ντοκουμέντα και δημοσιεύματα, ότι ο σεβάσμιος Γέροντας είχε πλήρη διαύγεια πνεύματος και μετά την παραίτησιν του από τον επισκοπικό θρόνο, θα περίμενε κανείς οι συκοφάντες των τιμίων γηρατειών του  να δείξουν τη στοιχειώδη  ντροπή και ευαισθησία, να κλείσουν το στόμα τους και να παύσουν να τον συκοφαντούν. Θα περίμενε κανείς να μαλακώσουν οι σκληρές καρδιές τους ακούγοντας την φωνή του π. Αυγουστίνου δύο χρόνια μετά την παραίτησιν του.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΠΟΣH ΑΝΕΣΗ ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ,
2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΙΝ ΤΟΥ (το 2001) 


____________

Και 4 χρόνια μετά την παραίτησή του, τον Δεκέμβριο του 2003, στο  δεύτερο βιντεο (ΕΔΩ) Ο ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΥΓ. ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΠΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, θ’ ακούσετε σε κάποιο σημείο, να δίνει συμβουλές και μ’ ενισχύει, σαν υπεύθυνη του οικοτροφείου των «40 Μαρτύρων», για να μη παραδώσω τα κλειδιά του ιδρύματός του στα αρπακτικά, που με δικαστικό μανδύα κατέστρεψαν την ιστορική αίθουσα διδασκαλίας του Συλλόγου, για να πάρουν κονδύλια από την Ευρωπαϊκη Ένωση και έκαναν έξωση τις πτωχές μαθήτριες του οικοτροφείου, εν καιρω χειμώνος. Πρωτοστάτης σ’ αυτη την επιχείρηση ήτο ο Δήμος Κοζάνης, με δήμαρχο τον Πάρη Κουκουλόπουλο.

Τα γεγονότα μόνα τους μιλούν και κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει τον χρόνο που έγιναν. Η φωνή του Γέροντος ακούεται πεντακάθαρα και διαψεύδει τους συκοφάντες. Ο π. Αυγουστίνος που έκανε προλόγους σε βιβλία, είχε την δύναμη να ξεσκεπάσει και τους ενόχους, αλλά δεν το ήθελε. Σήκωσε το σταυρό της αχαριστίας και του μαρτυρίου σιωπών, γιατί ειχε μεγάλη καρδια και αγιότητα.

Δηλώνω για ακόμη μία φορά. Δεν έχω τιποτε προσωπικο με τους συκοφάντες. Ήταν ευγενείς απέναντί μου και δεν με πίκραναν ποτε, όμως δεν μπορώ να ανεχτώ την βρώμικη επιχειρηση που έστησαν γύρω από τον σεβάσμιο γέροντα αγωνιστή ιεράρχη π. Αυγουστίνο Καντιώτη, για να τον κάμψουν και να τον οδηγήσουν σε παραίτηση!!! Και αφού πέτυχαν τον σκοπό τους, δεν έκλεισαν το στόμα τους, συνεχίζουν και σήμερα να συκοφαντουν τα τίμια γηρατεια του. Όπως φαίνεται το πρόβλημα είναι στα δικά τους μυαλά.

Τους παρακαλώ να σταματήσουν. Δεν θέλω να προχωρήσω σε περισσότερες αποκαλύψεις και να αναφέρω πρόσωπα και πράγματα. Αν προχωρήσω αυτοι θα φταίνε. Όπως βλέπουν δεν γράφω δικά μου λόγια, αλλά δημοσιεύω στοιχεία. Ξέρουν πολύ καλά ότι ήμουν πάντα με ένα μαγνητόφωνο στο χέρι και κατέγραφα τα πάντα. Ως εκ τούτου, βρίσκεται στα χέρια μου πολύ υλικό που μπορεί όχι μόνο να αποκαλύψει τους ενόχους, αλλά και τα αίτια που τους οδήγησαν σ’ αυτή την συνομοσία.

Θα ήθελα να ξανακούσουν από το βίντεο την φωνή του Γέροντος και να απαντήσουν σε ποιο σημείο του προλόγου βλέπουν έναν π. Αυγουστίνο διαφορετικό, που στερείται τις «στοιχειώδεις νοητικές ικανότητες». Όπως βλέπουν, κάθε λέξι που χρησιμοποιεί στον πρόλογο του βιβλίου μου την ζυγίζει και εμένει στις θέσεις του. Ξέρει πολύ καλά τι λέει. Κάνει πρόλογο στο πρώτο μου βιβλίο και βλέπει τα επόμενα που ακολουθούν. (Πάνω από 10 νέα του βιβλία στα Ελληνικά εκδόθηκαν, 7 στα Ρουμάνικα, 1 στα Σέρβικα και κάποια μικρά ετοιμάζονται στα Αγγλικά).

 • Ο π. Αυγουστίνος μιλά για πολλά βιβλία και ο π. Λαυρέντιος διορθώνει· «Να μη μιλάμε πάτερ για βιβλία. Ένα βιβλίο είναι…», αλλά ο Γέροντας που βλέπει πιο μακρυά, επιμένει· Δεν είναι μόνον ένα βιβλίο…», και συνεχίζει· «Εκ τις πωλήσεως των βιβλίων τούτων, ως και των άλλων που θα εκδώσει….».
 • Στο τέλος με ρωτά αν συμφωνώ. Ο π. Αυγουστίνος ήτο πάντοτε δημοκράτης. Είπε την γνώμη του, για το που να πάνε τα έσοδα απο τα βιβλία του και ρώτησε εαν συμφωνώ. Το ίδιο έκανε, λίγες ημέρες πριν, όταν σε μια ομάδα κοριτσιών, που βοηθά στην απομαγνητοφώνηση των κηρυγμάτων του, από την Ιερά Μονή του Αγίου Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος Φλωρινης και από την Κοζάνη ρώτησε μία -μία τις κοπέλλες εάν δέχονται να μ’ έχουν υπεύθυνη, για την έκδοση των νέων του βιβλίων.
 • Ο π. Αυγουστινος ειναι πολύ προσεκτικός στις λέξεις του κειμένου. Λέει μια λέξη, δεν του αρέσει και την διορθώνει μόνος του. «Μικράς ομιλίας» και «όχι πτωχας» (Γιατι επιμένει σ’ αυτη τη λεπτομέρεια; Γιατι ο λόγος του Θεού δεν είναι ποτέ πτωχός, όσο μικρος και εαν ειναι) Διορθώνει στη συνέχεια τον π. Λαυρέντιο· «Όχι μωρε συμβουλάς»· «τας ομιλίας». Η παραπάνω συνομιλία δειχνει έναν γέροντα σεβάσμιο, με πεντακάθαρο μυαλό και δική του γνωμη. Όσο για εκείνα που εργολαβικά διέδιδαν πριν απο την παραίτηση του, πως τάχα δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον του, αποκαλύπτη την πλεκτάνη τους.

Αν κάπoιοι αναγνώσται της ιστοσελίδος τους επηρεάζονται και πιστεύουν στα λόγια τους, ας ακούσουν την φωνή του Γέροντος και ας βγάλουν μόνοι τα συμπεράσματά τους. Μαγνητοφώνησα τα λόγια του Γέροντος τότε, γιατί γνώριζα ότι θ’ αμφισβητήσουν την γνησιότητά τους.

Και τώρα, θα απαντήσω στο σχόλιο κάποιου αναγνώστου της ιστοσελίδος τους, που ερωτά·
«Έχω περιέργεια να μάθω τι έχει να πει η δεσποινίς που διαχειρίζεται το ιστολόγιο αφιερωμένο στον Αυγουστίνο Καντιώτη…μπορεί να μας απαντήσει τι φρονούσε για τον αφορισμό του Νικ. Σωτηροπούλου ο π. Αυγουστίνος; Γιατί σιωπά; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!
16 Δεκεμβρίου 2011 11:43 π.μ.

Η απάντηση είναι απλή·  Ο π. Αυγουστίνος ήταν εναντίον του αφορισμού.

 Ο υπεύθυνος του ιστολογίου με το ψευδώνυμο Πρόδρομος αν και δεν απευθύνεται ο σχολιαστής σ’ αυτόν, απαντά·

Αγαπητέ αυτή η δεσποινίδα όπως την αποκαλείτε, κακώς, πολύ κακώς, πάρα πολύ κακώς έχει το όνομα του π. Αυγουστίνου στο ιστολόγιο της. Θα έπρεπε να βάλει το δικό της όνομα ως τίτλο και όχι το όνομα του π. Αυγουστίνου. Ελπίζουμε να μην πιστεύσατε τα λόγια της, αν και από ότι φαίνεται, δεν τα πιστεύσατε. Μην μας προκαλείτε άλλο αγαπητέ λεγοντάς μας γι’ αυτήν γιατί θα ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής μας και θα αναγκαστούμε να γράψουμε γι’ αυτήν.
16 Δεκεμβρίου 2011 1:16 μ.μ

ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ

Η ιστοσελίδα με το όνομα του Γέροντος, δεν είναι χθεσινή. Ανέλπιστα μπήκα στο διαδίκτυο το 2008, όταν από κάποιο λάθος του ΟΤΕ, εγκατέστησε το ιντερνέτ στην εργασία μου  αντι για το σπίτι του μεγαλου αδερφού μου, για το οποιο έγινε αίτηση.
Δεν γνώριζα τίποτε απο το διαδίκτυο. Αναζήτησα με την βοήθεια άλλου το όνομα· «π. Αυγουστίνος Καντιώτης» και βγήκε πρώτο ένα δημοσίευμα που πηγη είχε τον σκοπιανό Τσιαρκνιά. Ερεύνησα το δημοσίευμα και απάντησα στις 7-10-2008 στους Σκοπιανούς συκοφάντες. Η απάντηση βρισκεται στο επάνω μέρος της ιστοσελιδος, με  τον τιτλο· ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣ· μπορειτε να το διαβάσετε. Οι σκοπιανοί κρατούσαν ένα συκοφαντικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας από το 2000 πρώτο. Και στην αναζήτηση του ονόματος ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ έβγαινε εκείνο. Εκείνοι δούλευαν και εμείς κοιμόμασταν. Το λάθος του ΟΤΕ ήταν για μένα η φωνή του Θεού, που με καλούσε ν’ ασχοληθώ με κάτι που δεν γνώριζα.

Έκανα την ιστοσελίδα, με το όνομα και την ευλογία του Γέροντα, για να πολεμήσω την Σκοπιανή προπαγάνδα. Και πράγματι μέσα σε λίγο καιρό η ιστοσελίδα του σεβαστού Ιεράρχου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου έβγαινε πρωτη στην αναζήτηση και η σκοπιανή ιστοσελίδα βυθίστηκε στον Αδη.

 

ΣΚΛΗΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Νοέ 24th, 2014 | filed Filed under: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Εδημοσιευθη στις 21/10/2011, 12: 08

Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΩΡΥΕΤΑΙ

ΑΛΛΑ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ

 • pal.Αν διαβάσουμε την Αγία Γραφή, αν ανατρέξουμε στην εκκλησιαστική ιστορία, αν ρίξουμε μια ματιά στη ζωή των συγχρόνων μεγάλων αγίων εκκλησιαστικών μορφών θα δούμε ότι δίπλα τους ξεφύτρωναν Ιούδαι, Δημάδες, ψευδάδελφοι, σκληροί και απαίσιοι άνθρωποι.
 • Κοντά στον Κύριο εμφανίστηκε ο Ιούδας. Είδε θαύματα, άκουσε την ουράνια διδασκαλία του, απήλαυσε της αγάπης του Θεανθρώπου και όμως τον πρόδωσε! Το ίδιο επαλαμβάνεται σ’ όλες τις μεγάλες εκκλησιαστικές μορφές τῆς ιστορίας, παλαιές και νέες.
 • Αυτό συνέβη και με το Μητροπολίτη Φλωρίνης π. Αυγουστίνο Καντιώτη

Θα δώσουμε κάποια ελάχιστα στοιχεία στη δημοσιότητα για να καταγραφούν στην Ιστορία και να φανεί ο μεγάλος σταυρός που σήκωσε, με την βοήθεια του Θεού, σιωπών, ο μεγάλος αγωνιστής ιεράρχης, προ της παραιτήσεως του.

Τα στοιχεία δημοσιεύει η Ανδρονίκη Καπλάνογλου

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

ΣΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ

+ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Ἐν Φλωρίνη τῇ 14-7-1999

Πρὸς κ. Σωτήριον Εὐσταθίου…. ΑΘΗΝΑ
Ἔλαβον τὴν ἀπὸ 30-6-1999 ἐξώδικον ἀπάντησίν σας. Ἔμεινα ἐμβρόντητος. Τὸ ὕφος σας ἱταμὸν, αὔθαδες, ἐξοργιστικόν.
Τὰ φάρμακά μου διὰ σᾶς ἐτελείωσαν πλέον. Σᾶς ἐπιστρέφω ὡς ἀπαράδεκτον τὸ κείμενον τῆς ἀπαντήσεως σας ὄχι διὰ τὴν ιστορίαν ἀλλὰ πρὸς ἔλεγχον ὑμῶν.
Μὲ ἐξουθενώσατε και μὲ ἐξευτελίσατε ὅσον οὐδεὶς τῶν ἐχθρῶν μου. Ἡ ἀνωτέρω ἀπαντησις σας ἀποδεικνύει ὅτι ἡ ἐπὶ δεκαετίας παράμονή σας πλησίον μου οὐδόλως σᾶς  ὡφέλησεν. Εἴθε ὁ Κύριος νὰ γίνῃ ίλεως.
Ἡ ἐμμονὴ εἰς τὸ θέλημα σας φαίνεται ἀθεράπευτος. Δὲν ἔχετε παρὰ νὰ ἐξέλθετε και νὰ ἱδρύσετε ἰδίαν μάνδραν διοικουμένην κατὰ τὰς ἐπιθυμίας σας. Εἰς αὐτὴν τὴν ἐνέργειαν θα ἔπρεπε να ἔχετε προβῇ πρὸ πολλοῦ, ἀφήνοντες τὴν μικρὰν μας Ἀδελφὀτητα νὰ εἰρηνεύσῃ.

Μετὰ βαθυτάτης πικρίας Read more »

OΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Νοέ 24th, 2014 | filed Filed under: ΤΑ ΥΠΕΡ & ΤΑ ΚΑΤΑ

6. AΝΩΝΥΜΑ ΒΕΛΗ

Διαβάστε εδώ  www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=20092

Εδημοσιεύθη 11/03/2011, 11:02

7. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ

ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

Εδημοσιεύθη στις 11-1-2011 & ώρα 01: 06 και βρίσκεται μαζί με άλλα άρθρα στην πρώτη σελίδα, χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθούν οι θιγόμενοι, πλήν κάποιων ανωνύμων σχολίων. Εντάσεται στα «ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ» του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου και δίδεται στην δημοσιότητα για να μη θαφτεί η αλήθεια.

___________________

_

Απαντηση σε ανώνυμο σχόλιο, στις 17 Απριλίου 2012 12:23 μ.μ. Read more »

O AΓΙΟΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

author Posted by: admin on date Νοέ 22nd, 2014 | filed Filed under: ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ, ΠΝΕΥΜ. ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Ακούστε τι λένε οι ίδιοι….

Στην αρχή της ομιλίας υπάρχει ένας πολύ μικρός πρόλογος του επισκόπου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου. Έγινε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Φλωρίνης, τις 5-5-1975.

_________

 

____________

  Αν σήμερα η Ελλάδα είχε αληθινούς επισκόπους, δεν θα εύρισκαν δικαιολογία τ΄ ανθελληνικά άθεα καθάρματα, να βγάλουν αντιρατσιστικούς νόμους και να σκλαβώσουν τους Έλληνες! Τώρα, με τους δήθεν αντιρατσιστικούς νόμους, οι ρομά (τσιγγάνοι) της Ελλάδος διώκονται από τις μπαράγκες τους, όπως είδαμε πρόσφατα στην Αθήνα! Λές και αυτοί δεν είναι άνθρωποι και δεν έχουν ανθρώπινη ψυχή!

Ψεύτες της παγκοσμιοποίησης, οι μεγαλύτεροι ρατσιστές είστε εσείς και οι στοές σας. Θέλετε να διαλύσετε όλα τα έθνη και να ζήσετε μόνον εσείς!!! Αλλά δεν θα ξεφύγετε  από τη δικαιοσύνη του Θεού. Θα πληρώσετε με τόκο και επιτόκιο τα εγκλήματά σας. Η Αποκάλυψη του Ιωάννου μιλά για  σας και το τέλος σας. 

Θέλετε να αλώσετε την Ελλάδα και να εξαφανίσετε τους Ελληνες και βγάζετε δήθεν νόμους! Ακούστε το καλά· Μόνο όταν εφαρμοστεί το Ευαγγέλιο θα εξαφανιστεί ο ρατσισμός, όλα τα άλλα είναι παραμύθια δικά σας. Οι μεγαλύτεροι ρατσισταί είστε εσείς, που βγάζετε αντιρατσιστικούς νόμους και τους χρησιμοποιείται εκεί που σας βολεύει!!!!!!

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ Η ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ

author Posted by: admin on date Νοέ 21st, 2014 | filed Filed under: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Α Ι M O P P O O Y Σ Α

ΑΙΜΟΡΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΣ

(ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ)

Μικρό απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου

Έγινε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 1967 και είναι όσο ποτέ επίκαιρο

________

_____

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

KYPIΑKH Ζ ΛOYKΑ
Λουκ. 8,41-56
Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου

Α Ι M O P P O O Y Σ Α

«Kαι γυνή ούσα εν ρύσει αίματος από ετών δώδεκα, ήτις ιατροίς προσαναλώσασα όλον τον βίον ουκ ίσχυσεν υπ” ουδενός θεραπευθήναι, προσελθούσα όπισθεν ήψατο του κρασπέδου του ιματίου αυτού, και παραχρήμα έστη η ρύσις του αίματος αυτής» (Λουκ. 8,43) Read more »

ΜΗ ΠΕΡΑΝ TΩΝ ΠΕΔΙΛΩΝ ΑΓΙΕ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΕ!

author Posted by: admin on date Νοέ 21st, 2014 | filed Filed under: ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

apotixisi.blogspot.gr: ΣΥΜΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΙ ΕΚ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΚΑΤΑ  ΤΗΣ ΑΠΥΘΜΕΝΗΣ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΖΑΜΠΛΟΥΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

ΜΗ ΠΕΡΑΝ TΩΝ ΠΕΔΙΛΩΝ ΑΓΙΕ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΕ!

ΠΟΛΕΜΟΥΝ-ΤΗΝ-ΠΙΣΤΗ ξυπνα

Του ιατρού Λυκούγου Νάνη

Η μνημειώδης ενέργεια, της διακοπής του μνημοσύνου του, πυραυλοκινήτως προς ένωσιν μετά των αιρετικών παπικών φερομένου, μακαριστού πατριάρχη Αθηναγόρα, τουτέστιν, απ την πλευρά των τριών μακαριστών μητροπολιτών Φλωρίνης Αυγουστίνου, Ελευθερουπόλεως Αμβροσίου και Παραμυθίας Παύλου, του και θύματος της σεραφειμικής θηριωδίας υπάρξαντος, θα πρέπει,το δίχως άλλο, ΤΑΧΙΣΤΑ, να βρει μιμητές στους κόλπους της σημερινής Ιεραρχίας της Ελλαδικής Εκκλησίας  στις χαλεπές μας ημέρες κατά τις οποίες η Ορθοδοξία προδίδεται από υπεροχικά εκκλησιαστικά πρόσωπα τα οποία, κατά τα άλλα, προκαλώντας γενική θυμηδία, υποστηρίζουν, εντελώς ανεπέρειστα, ότι κάθε άλλο παρά τυγχάνουν οικουμενιστές!!!
Υπό την προυπόθεση ότι αληθεύουν τα όσα υπευθύνως  καταγγέλονται σε βάρος του σεβαστού, κατ αρχήν, καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, αναφορικά με σκανδαλώδεις δηλώσεις του σχετικά με την υπό τινων, ευαισθητοποιημένων περί την ιερή υπόθεση της προασπίσεως του Ορθοδόξου Δόγματος , ιερωμένων διακοπή του μνημοσύνου του οικτρώς ναυαγήσαντος, επί θεμάτων Ορθοδόξου Δόγματος, μακαριστού πατριάρχη Αθηναγόρα, θα μπορούσε κάποιος  παρατηρητής των όσων συμβαίνουν να προβεί στις κάτωθι κρίσεις: ο οιοσδήποτε προσκεκλημένος ομιλητής σε εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης θα πρέπει, ανυπερθέτως, να τυγχάνει ιδιαιτέρως προσεκτικός όταν προσεγγίζει εκκλησιατικά ζητήματα τα οποία άπτονται δράσεων και ενεργειών του μακαριστού μητροπολίτη Αυγουστίνου, του και λέοντος της Ορθοδοξίας, ΠΡΟΣΦΥΕΣΤΑΤΑ, ονομασθέντος! Αποτελεί αφόρητη πρόκληση να κακίζονται, υπό του ομιλητού ηγουμένου, ιερωμένοι τινές που διέκοψαν το μνημόσυνο του παραπαίοντος Αθηναγόρα τη στιγμή κατά την οποία οι συγκεκεριμένοι μιμήθηκαν το παράδειγμα του μακαριστού Αυγουστίνου! Ο προσκεκλημένος ηγούμενος, το πρόσωπο του οποίου ο υπογράφων το παρόν σχόλιο υπερασπίστηκε ΕΠΩΝΥΜΩΣ όταν κατεδιώκετο, θα έπρεπε να σεβασθεί το γεγονός ότι φιλοξενείτο σε μητρόπολη της οποίας ποιμήν, επί 33 συναπτά έτη, των εν αυτή λογικών προβάτων. διετέλεσε ο μακαριστός μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος, που διέκοψε, στηριζόμενος σε σχετικούς ιερούς κανόνες, το μνημόσυνο του μακαριστού Αθηναγόρα.
Δυστυχώς και άλλος ιερωμένος, κατέχων, μάλιστα, και το βαθμό του επισκόπου τόλμησε να ισχυρισθεί  ομιλών σε εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, ότι ο μακαριστός Φλωρίνης Αυγουστίνος ζήτησε, ΔΗΘΕΝ, συγγνώμη από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για τον επιβεβλημένο έλεγχο τον οποίο άσκησε σε βάρος του μακαριστού Αθημαγόρα αλλά και του διαδόχου του, μακαριστού, επίσης, Δημητρίου! Τους σαθρούς ισχυρισμούς του διέψευσε πανηγυρικά παριστάμενός τις ιερεύς, ο λεβέντης π. Ελευθέριος Παλαμάς, καθώς και το περιοδικό ΣΠΙΘΑ ενώ πολλοί υπήρξαν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν τόσο εντός της αιθούσης όσο και μετά ταύτα! Άλλοι θα έπρεπε βέβαια να διαμαρτυρηθούν για την κακοποίηση της αλήθειας, και μάλιστα πρώτοι, αλλά κάτι τέτοιο, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δε συνέβη…!
Ο σεβαστός καθηγούμενος προ καιρού «αμνήστευσε» με σχετικές δηλώσεις του, τρόπον τινά, τον πατριάρχη Βαρθολομαίο για τις παντελώς αντικανονικές και απαράδεκτες συμπροσευχές! Πριν λίγες ημέρες, φιλοξενούμενος ων της μητροπόλεως Φλωρίνης την οποία εκλείσε με την πολυσχιδή παρουσία του ένας Αυγουστίνος, ο ρηθείς ηγούμενος προέβη σε επιεικέστατα απαράδεκτες δηλώσεις. Αναφερόμενος, δηλονότι, στη διακοπή μνημοσύνου του μακαριστού Αθηναγόρα ενώ γνώριζε ότι ο μακαριστός Αυγουστίνος διέκοψε το μνημόσυνο του κεκοιμημένου πατριάρχη, για λόγους που στηρίζονται στους ιερούς κανόνες (ενδεικτικά αναφέρω τον ΙΒ κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου), κάκισε ιερωμένο που εφήρμοσε τους σχετικούς κανόνες προβαίνοντας, μάλιστα, και σε παντελώς αυθαίρετες εκτιμήσεις! ΜΗ ΠΕΡΑΝ ΠΕΔΙΛΩΝ ΑΓΙΕ ΚΑΘΗΗΓΟΥΜΕΝΕ! Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός σας τυγχάνει ΠΑΝΤΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΣ! Αξιοι επαίνου και ουδόλως ψόγου τυγχάνουν όσοι κληρικοί, μη υποφέροντες το αίσχος της προδοσίας της Ορθοδοξίας, διέκοψαν το μνημόσυνο των ενόχων ιεραρχών!
Τις ενστάσεις και αιτιάσεις σας, καλά θα κάνετε, να τις απευθύνετε σε όσους καταπροδίδουν με τα κατά καιρούς τους καμώματα την Ορθοδοξία και όχι σε όσους στοιχούν στις ιεροκανονικές επιταγές! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Σε πιστούς της μητροπόλεως Φλωρίνης μιλήσατε και όχι σε άσχετους και…λωτοφάγους! Ο μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης υπήρξε ο πρύτανης των αντιοικουμενιστικών αγώνων! Ξεχνάτε κάτι τέτοιο;

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ (ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ)

author Posted by: admin on date Νοέ 20th, 2014 | filed Filed under: εορτολογιο

Εἰσόδια τῆς Θεοτόκου
21 Νοεμβρίου

Ομιλία του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου
(Χωρίζεται σε δυο μέρη Α´, & Β´
Στο Α΄ μέρος απευθύνεται σ᾽ όλο το εκκλησίασμα και στο Β΄
στους σπουδαστάς και σπουδάστριες της Ακαδημίας, που ήταν παρόντες)

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ

      ΕΙΣΟΔΑ ΘΕΟΤΟΚΟΥΕΟΡΤΗ θεομητορικὴ καὶ πανήγυρις,  ἀγαπητοί μου, σήμερα. Ὀνομάζεται  εἰσόδια τῆς Θεοτόκου. Τί σημαίνει  «εἰσόδια»; Εἶνε ἡ ἑορτὴ τῆς εἰσόδου στὸ  ναὸ τῆς παρθένου Μαρίας, ἐκείνης ποὺ  προωριζόταν νὰ γίνῃ ἡ μητέρα τοῦ  Κυρίου. Σὰν σήμερα εἰσῆλθε στὸ ναὸ τοῦ  Θεοῦ, στὰ Ἱεροσόλυμα, ὅπου τὴν ὡδήγησαν  οἱ γονεῖς της σὲ ἡλικία μόλις τριῶν  ἐτῶν.
Τὸ γεγονὸς αὐτὸ συνέβη δώδεκα χρόνια  προτοῦ νὰ γεννηθῇ ὁ Χριστός. Τὴν ἡμέρα  τῶν Είσοδίων μπορεῖ νὰ πῇ κανεὶς ὅτι  ἔγινε ἡ ἐπίσημος ἔξοδος τῆς Παναγίας  ἀπὸ τὸ πατρικό της σπίτι καὶ ἡ δημοσία  ἐμφάνισί της στὴν κοινωνία. Γιὰ τὸν  παλαιὸ Ἰσραήλ, τὸ λαὸ ποὺ ὅλη ἡ ζωή του  εἶχε κέντρο τὴν πίστι στὸ Θεὸ καὶ  συνδεόταν ἀρρήκτως μὲ τὸ ναὸ τῶν  Ἰεροσολύμων, ἡ ἐπίσκεψις αὐτὴ ἦταν καὶ  κάτι σὰν τὴν σημερινὴ δήλωσι τοῦ  παιδιοῦ ἀπὸ τοὺς γονεῖς του στὸ  ληξιαρχεῖο. Οἱ γονεῖς τῆς Παναγίας τὴν  ἡμέρα τῶν εἰσοδίων της ἐκπλήρωσαν  τὴν ὑπόσχεσί τους, ν᾿ ἀφιερώσουν  ἐκείνην ποὺ γέννησαν κατὰ θαυμαστὸ  τρόπο· συγχρόνως ὅμως τὴν ἡμέρα αὐτὴ  δήλωναν τὸ παιδί τους ἐνώπιον Θεοῦ καὶ  ἀνθρώπων, καὶ ἔτσι βεβαίωναν ὅτι  γεννήθηκε ἀπὸ αὐτοὺς καὶ αὐτοὶ εἶνε οἱ  γονεῖς της. Ἑπομένως ἐκπλήρωσαν ἕνα  διπλὸ καθῆκον· ἀφ᾿ ἑνὸς μὲν ἀπὸ  εὐγνωμοσύνη πρὸς τὸν Κύριο, ποὺ τοὺς  χάρισε αὐτὴ τὴν θυγατέρα, πῆγαν στὸ ναὸ  νὰ τοῦ ποῦν τὸ εὐχαριστῶ καὶ νὰ τὴν  ἀφιερώσουν σ᾿ ἐκεῖνον, ὅπως εἶχαν  ὑποσχεθῆ· καὶ ἀφ᾿ ἑτέρου, ὡς γονεῖς,  τακτοποίησαν τρόπον τινὰ ληξιαρχικῶς  τὸ παιδί τους.
Ἐὰν θελήσουμε νὰ μιλήσουμε σὲ σύγχρονη  παιδαγωγικὴ γλῶσσα, μποροῦμε νὰ ποῦμε,  ὅτι ἡ ἑορτὴ τῶν Εἰσοδίων εἶνε ἡ ἑορτὴ  ποὺ δείχνει τὸ γενεαλογικὸ δένδρο τῆς  ὑπεραγίας Θεοτόκου.
Κάνω ἐδῶ μία παρέκβασι. Θὰ ἦταν καλὸ στὰ  σχολεῖα μας νὰ ὑπάρχῃ καὶ τὸ  γενεαλογικὸ δένδρο κάθε παιδιοῦ. Σὲ  ἄλλες προηγμένες χῶρες ὁ δάσκαλος  ἔχει στὸ μητρῷο τοῦ σχολείου ὄχι  μόνο τὸ ὄνομα, τὸ ἐπίθετο, τὸ πατρώνυμο  καὶ τὸ ἔτος γεννήσεως, ἀλλὰ καὶ ὅλο τὸ  γενεαλογικὸ δένδρο κάθε παιδιοῦ (τὸν  πατέρα, τὴ μητέρα, τὸν παπποῦ…). Αὐτὸ  χρειάζεται, διότι προσφέρει χρήσιμες  πληφορίες στὸν παιδαγωγό. Κατὰ κανόνα  ὅποιοι ἦταν οἱ γονεῖς καὶ οἱ πρόγονοι,  τέτοιοι εἶνε καὶ οἱ ἀπόγονοι.
Ἂς ἐπανέλθουμε στὴν ἑορτὴ τῶν Εἰσοδίων  καὶ ἂς προσπαθήσουμε τώρα νὰ τὴν δοῦμε  ἐξ ἐπόψεως παιδαγωγικῆς.

* * *

Ἐχαρακτήρισα, ἀγαπητοί μου, τὰ Εἰσόδια  ὡς τὴν ἑορτὴ τοῦ γενεαλογικοῦ δένδρου  τῆς ὑπεραγίας Θεοτόκου. Διότι  κανένας δὲ γεννήθηκε ἀπὸ βράχο· μιὰ  μάνα κ᾿ ἕνας πατέρας μᾶς ἔφεραν στὸν  κόσμο. Καὶ ὁ πατέρας καὶ ἡ μητέρα τῆς  ὑπεραγίας Θεοτόκου, ὁ Ἰωακεὶμ καὶ ἡ ῎ Αννα, ἦταν τὸ εὐλογημένο ἀνδρόγυνο, τὸ  σύμπλεγμα τῆς συζυγικῆς στοργῆς καὶ  ἀγάπης. Ἀπὸ ἐκλεκτὴ ῥίζα ἄνθισε τὸ  ῥόδον ποὺ λέγεται Παναγία, καὶ αὐτὸ  διδάσκει, ὅτι καὶ ἡ ἀγαθὴ  κληρονομικότης παίζει σπουδαῖο ῥόλο.
Ὁ Ἰωακεὶμ καὶ ἡ Ἄννα ἀντιμετώπιζαν  ἕνα ἄλυτο πρόβλημα· τὴν ἀτεκνία. Ἡ  ἁγία Ἄννα πέρασε ὅλη σχεδὸν τὴ ζωή της  στεῖρα. Πῶς βρῆκαν τὴ λύσι;  Παρακαλοῦσαν τὸν Κύριο νὰ τοὺς δώσῃ  παιδί· ἔκαναν θερμὲς προσευχὲς καὶ  νηστεῖες. Καὶ ὁ Θεός, ἀφοῦ δοκίμασε τὴν  πίστι τους, τοὺς ἄκουσε. Ὡς ἀπάντησι  στὶς προσευχές τους καὶ ὡς δῶρο τοῦ  οὐρανοῦ τοὺς δόθηκε τὸ παιδί, ἡ  εὐλογημένη κόρη, ἡ ὑπεραγία Θεοτόκος.  Ἡ περίπτωσι τῶν γονέων τῆς Παναγίας  παρηγορεῖ κάθε ἄτεκνο ἀνδρόγυνο ποὺ  ἐπιθυμεῖ νὰ δῇ ἀπογόνους.
Οἱ πιστοὶ γονεῖς Ἰωακεὶμ καὶ Ἄννα  ἔδωσαν στὴ θυγατέρα τους τὸ ὄνομα  Μαρία, ποὺ ἔμελλε νὰ γίνῃ τὸ γλυκύτερο  ὄνομα. Σήμερα ὄντως, ὕστερα ἀπὸ τὸ  ὄνομα τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, δὲν ὑπάρχει  γλυκύτερο ὄνομα στὸν κόσμο ἀπὸ τὸ ὄνομα  Μαρία, ποὺ δόθηκε στὴν Παναγία. Τί  σημαίνει «Μαρία»; Εἶνε ὄνομα τῆς  ἑβραϊκῆς γλώσσης, γι᾿ αὐτὸ κατὰ τὸ  μᾶλλον ἢ ἧττον δὲν γνωρίζουν τὴ σημασία  του ἀκόμα καὶ μορφωμένοι. Τὸ ὄνομα Μαρία  εἶνε λέξις μὲ πολλὲς σημασίες. Σημαίνει  φῶς, σημαίνει χάρις, σημαίνει πηγή…  Εἶνε ἄστρο τῆς αὐγῆς, ἄνθος μυρίπνοο,  ῥόδο ἀμάραντο. Κατὰ κυριολεξίαν τὸ  ὄνομα Μαρία σημαίνει «κυρία» καὶ  «δέσποινα». Ἐὰν κάθε γυναίκα ἀξία τῆς  ἀποστολῆς της εἶνε οἰκοδέσποινα,  κυρία μέσα στὸ σπίτι της καὶ  ἀρχόντισσα μέσα στὸ περιβάλλον της,  αὐτὸ ἰσχύει στὸν ὕψιστο βαθμὸ γιὰ τὴν  παρθένο Μαρία τὴ Μητέρα τοῦ Θεοῦ. Εἶνε ἡ  «Κυρία τῶν ἀγγέλων» καὶ ἡ «Δέσποινα  τοῦ κόσμου». Αὐτὸ σημαίνει τὸ ὄνομα  Μαρία, ποὺ τῆς ἐδόθη. Γι᾿ αὐτὸ καὶ κάθε  Χριστιανὸς γονεὺς ἂς φροντίζῃ στὸ  βάπτισμα νὰ δίδωνται στὰ παιδιά του  χριστιανικὰ ὀνόματα, ποὺ ἡ σημασία  τους θὰ τὰ φρονηματίζῃ.
Σύμφωνα μὲ τὴν ὑπόσχεσι ποὺ εἶχαν δώσει  καὶ τὸ τάμα ποὺ εἶχαν κάνει, ὁ Ἰωακεὶμ  καὶ ἡ Ἄννα ἔπρεπε νὰ παραδώσουν τὴ  μικρὴ θυγατέρα τους, νὰ τὴν ἀφιερώσουν  στὸ Θεό. Ἔπρεπε ἡ Παναγία νὰ βρεθῇ  μέσα σὲ κατάλληλο περιβάλλον. Καὶ ποιό  ἄλλο καλύτερο ἀπὸ περιβάλλον τοῦ ναοῦ;  Ἐκεῖ ἡσυχία καὶ γαλήνη, ὄχι ταραχὴ καὶ  κοσμικοὶ θόρυβοι· ἐκεῖ προσευχὲς καὶ  ψαλμοὶ θεόπνευστοι, ὄχι φλυαρίες καὶ  μάταια λόγια ἀνθρώπων· ἐκεῖ λατρεία  καὶ ὕμνοι ὅλες τὶς ὧρες καθημερινῶς,  ὄχι ἁμαρτωλὲς διασκεδάσεις καὶ  ἀθλιότητες· ἐκεῖ ἑορτὲς καὶ  ἀναμνήσεις ἀπὸ τὴν ἱερὰ ἱστορία, ὄχι  ἄσωτα ξεφαντώματα, μέθη καὶ κραιπάλη.  Αὐτὸ ἦταν τὸ ἰδανικὸ περιβάλλον. Ὅπως  ἕνα λουλούδι γιὰ ν᾿ ἀνθίσῃ πρέπει νὰ  βρεθῇ σὲ κατάλληλη γλάστρα, μὲ καθαρὸ  κοσκινισμένο καστανόχωμα, διότι τὰ  ὡραῖα ἄνθη δὲ φυτρώνουν μέσα σὲ ἄγονες  πέτρες – καὶ σὲ τέτοιο χῶρο βρέθηκε ἡ  Παναγία, τὸ ίδιο χρειάζεται κάθε παιδί.  Δὲν θ᾿ ἀφιερωθοῦν βέβαια ὅλα τὰ παιδιὰ  στὸ Θεὸ διὰ βίου μέσα στὸ ναό, ὅπως  ἐκείνη· ὅλα ὅμως πρέπει ν᾿  ἀναπτυχθοῦν σὲ περιβάλλον εἰρηνικὸ καὶ  γαλήνιο· γι᾿ αὐτὸ τὸ ἰδανικὸ σπίτι εἶνε  ἡ «κατ᾿ οἶκον ἐκκλησία» (Ῥωμ. 16,5 κ.ἀ.).
Ἀξίζει τέλος νὰ σημειώσουμε καὶ τὴν  ἡλικία, ἀπὸ τὴν ὁποία ἡ Παναγία  βρέθηκε στὸ περιβάλλον αὐτό· τριῶν  ἐτῶν νήπιο. Ὅπως λοιπὸν ἐκείνη  βρέθηκε στὸ κατάλληλο κλῖμα ἀπὸ τὴν  τρυφερὰ νηπιακὴ ἡλικία, ἔτσι πρέπει  καὶ κάθε παιδὶ ἀπὸ τὴ μικρὰ ἡλικία νὰ  βρεθῇ σὲ προστατευμένο περιβάλλον. Οἱ  παιδαγωγοὶ βεβαιώνουν, ὅτι τὰ  σημαντικώτερα χρόνια εἶνε τὰ τρία  πρῶτα χρόνια τῆς ζωῆς τοῦ ἀνθρώπου. Τὰ  χρόνια αὐτά, τὸ νηπιαγωγεῖο, εἶνε τὸ  ἄλφα καὶ τὸ ὠμέγα τῆς ὅλης  διαμορφώσεως τοῦ χαρακτῆρος. Μεγάλη  προσοχὴ λοιπὸν στὰ νήπια. Ἐὰν τεθοῦν  καλὰ θεμέλια στὴ νηπιακὴ ἡλικία, τότε  ἡ ἀνάπτυξις θὰ πάῃ καλά.
Δὲν ἄφησαν, ὅπως είδαμε, οἱ γονεῖς της  τὴν Παναγία μέσ᾿ στὸ σπίτι. Ὅπως τώρα  παίρνουν τὰ μικρὰ παιδιὰ – τὰ νήπια καὶ τὰ  πηγαίνουν στὸ σχολεῖο, στὸ  νηπιαγωγεῖο, στὸ νηπιοτροφεῖο ἢ στὸν  παιδικὸ σταθμό, κατὰ παρόμοιο τρόπο κ᾿  ἐκεῖνοι πῆραν τὴν τριετῆ κορασίδα καὶ  τὴν ὡδήγησαν στὸ ναό. Καὶ ἐκεῖ ἔμεινε καὶ  ἀνετράφη, κατὰ τὴν παράδοσι τῆς ἁγίας  μας Ἐκκλησίας, μέχρι τὸ δέκατο πέμπτο  ἔτος της, ὅταν πλέον ἐμνηστεύθη καὶ ἐν  συνεχείᾳ «ἄγγελος πρωτοστάτης  οὐρανόθεν ἐπέμφθη εἰπεῖν τῇ  Θεοτόκῳ τὸ Χαῖρε» (Ἀκάθ. ὕμν.).
Τὰ Εἰσόδια ἔχουν γίνει ἀντικείμενο, μὲ  τὸ ὁποῖο ἀσχολήθηκαν ποιηταὶ καὶ  ζωγράφοι. Ἔπλεξαν ὕμνους, ποὺ  ψάλλονται σήμερα, καὶ ζωγράφισαν  ὑπέροχες εἰκόνες. Ἐκεῖ φαίνεται ὅτι,  ὅταν ἡ Παναγία ἀνέβαινε τὰ σκαλοπάτια  τοῦ ναοῦ, τὴν συνώδευαν παρθένες  νεάνιδες κρατώντας λαμπάδες καὶ  μητέρες. Οἱ μητέρες, διότι ἦταν ἐκείνη  ποὺ θὰ γινόταν ἡ Μητέρα τοῦ Θεοῦ, ἡ  μοναδικὴ μητέρα, τὸ πρότυπο ὅλων τῶν  μητέρων ὅλων τῶν αἰώνων. Καὶ οἱ  παρθένες, διότι ἦταν ἐκείνη ποὺ  ἐνσαρκώνει «τὴν ὡραιότητα τῆς  παρθενίας». Στὰ πρόθυρα τοῦ ναοῦ τὴν  ὑποδέχθηκε ὁ ἀρχιερεὺς Ζαχαρίας. Τὴν  ὑποδέχθηκαν ἀκόμη, ὅπως ζωγραφίζεται  στὶς εἰκόνες, προφῆτες ποὺ προφήτευσαν  γι᾿ αὐτήν· ὁ Δαυῒδ μὲ τὴν κιθάρα του καὶ ὁ  Ἠσαΐας ποὺ προφήτευσε τὴ γέννησί της,  ἐνῷ ἀπὸ τὸν οὐρανὸ ἔψαλλαν ἄγγελοι.

* * *

Ἔχει λοιπόν, ἀγαπητοί μου, ἡ ἑορτὴ  τῶν εἰσοδίων τῆς Θεοτόκου μεγάλη  παιδαγωγικὴ σημασία· τὸ γενεαλογικὸ  δένδρο καὶ ἡ κληρονομικότης, ἡ  ἀτεκνία καὶ ἡ ὀρθὴ ἀντιμετώπισί της, ἡ  σημασία τοῦ ὀνόματος ποὺ θὰ δοθῇ στὸ  παιδί, ἡ μεγάλη ἐπίδρασι τοῦ ὑγιοῦς  περιβάλλοντος, καὶ τέλος ἡ βαρύτης ποὺ  πρέπει νὰ δοθῇ στὴ νηπιακὴ καὶ σχολικὴ  ἡλικία, εἶνε μερικὰ ἀπὸ τὰ διδάγματα ποὺ  λαμβάνουμε.
Εὔχομαι, διὰ πρεσβειῶν τῆς ὑπεραγίας  Θεοτόκου ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστὸς  νὰ ὁδηγῇ γονεῖς καὶ διδασκάλους στὴν  ὀρθὴ διαπαιδαγώγησι τῶν παιδιῶν καὶ  τῶν νέων μας, ποὺ ἀποτελοῦν τὴν αὐριανὴ  ἐλπίδα τοῦ γένους καὶ τῆς Ἐκκλησίας  μας· ἀμήν.

† ἐπίσκοπος Αὐγουστῖνος

 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

(Παιδαγωγικὰ ἢ ἐκπαιδευτικὰ)

Καὶ ταῦτα μὲν ὡς πρὸς τὴν ἑορτή. Ἀλλὰ θὰ  πῆτε· Τί σχέσι ἔχει μ᾿ ἐμᾶς ἡ ἑορτή, ὡς  πρὸς ἡμᾶς τοὺς σπουδαστὰς καὶ  σπουδαστρίας τῆς παιδαγωγικῆς  ἀκαδημίας; Ἐξελέξαμεν ἀγαπητά  μας παιδιά, ἐξελέξαμε τὴν σημερινὴν  ἡμέραν, τὰ εἰσόδια τῆς ὑπεραγίας  Θεοτόκου, διότι καὶ ἐσεῖς, οἱ  σπουδασταὶ καὶ αἱ σπουδάστριαι τῆς  ἀκαδημίας Φλωρίνης κάνατε τὰ εἰσόδιά  σας. Ἰδίως οἱ πρῶτοι, οἱ σπουδασταὶ τοῦ  πρώτου ἔτους ποιοῦνται – κάνουν τὰ  εἰσόδια.
―Τὰ εἰσόδια; Μπᾶ! Ἡ Παναγία ἔκανε τὰ  εἰσόδια εἰς τὸν ναόν· ἐμεῖς ποῦ κάναμε  τὰ εἰσόδια; εἰς τὸν ναὸν ἐτοῦτον;…
Ὄχι· κάνατε τὰ εἰσόδια – δὲν εἶνε μόνο  ναὸς αὐτός· εἶνε ναὸς καὶ κάποιος ἄλλος,  καὶ σεῖς κάνατε τὰ εἰσόδια εἰς τὸ ναόν·  σὲ ποιόν ναόν; εἰς τὸ ναὸν τῆς παιδείας.  Ἡ παιδαγωγικὴ ἀκαδημία εἶνε ναὸς τῆς  παιδείας, εἶνε ναὸς τῆς ἐκπαιδεύσεως  τῶν μελλόντων νὰ γίνουν διδάσκαλοι καὶ  παιδαγωγοὶ τῆς Ἑλληνικῆς νεότητος.  Ναός εἶνε. Καὶ ὅπως στὸ ναὸ δὲν  ἐπιτρέπεται οὐδεμία ἀταξία – (αὐτὴ τὴν  ὥρα κανείς, οὔτε καπνίζει οὔτε  παίζει… Μόνο κάποιος ἐκεῖ πέρα  κοιτάζει τὰ μαλλιά του). Λοιπόν… Ὅπως, παιδιά  μου, ἐδῶ στέκεστε, μ᾿ αὐτὴν τὴν  εὐλάβειαν πρέπει νὰ στέκετε καὶ εἰς τὸ  ναὸν τῆς παιδείας, εἰς τὴν Παιδαγωγική  σας Ἀκαδημία. Ναὸς εἶνε.
Καὶ ὅπως εἰς τὸ ναὸν διακρίνομε  προπύλαια, διακρίνομε κεντρικὸν  κυρίως ναόν, καὶ διακρίνομεν ἱερὸ βῆμα  καὶ ἅγια τῶν ἁγίων, ἔτσι καὶ εἰς τὴν  Παιδαγωγική σας Ἀκαδημία καὶ εἰς  πᾶσαν σχολὴν καὶ πᾶν ἐκπαιδευτικὸν  ἵδρυμα διακρίνομεν τρία πράγματα.
Α΄. Προπύλαια – Στὰ προπύλαια τῆς  ἀκαδημίας σας βλέπω – τί βλέπω; Βλέπω  δύο ἐπιγράμματα, δύο προγονικὰ ῥητά.
Τὸ ἕνα, τὸ ἕνα· «Ἑκὰς πᾶς βέβηλος»,  δηλαδὴ «Μακριὰ κάθε βέβηλος». Μάλιστα.  Ἕνας Read more »

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΑΝΑΡΓΙΑ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ)

author Posted by: admin on date Νοέ 20th, 2014 | filed Filed under: «ΧΡΙΣΤΙΑΝ. ΣΠΙΘΑ»

ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΑΓΗ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ, H ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΘΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΗ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΛΥΣΗ

«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ» Ιούλιος 1958, φ.207
Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστινου Καντιώτου

Η ΑΝΕΡΓΙΑ

«Τὶ ὧδε ἑστήκατε ὅλην τὴν ἡμέραν ἀργοί; Λέγουσιν αὐτῶ˙ ὅτι οὐδεὶς ἡμᾶς ἐμισθώσατο» (Ματθ. 20, 6-7)

 • Σπιθα 1958«Ἀγαπητοί μας ἀναγνῶσται! Ἡ ἀνεργία, ἡ ὁποία μαστίζει τὴν Πατρίδα, εἶνε ἀπὸ τὰ μεγαλύτερα προβλήματα τοῦ ἔθνους. Θὰ ἔπρεπε διὰ τοῦτο νὰ ἀπασχολήση ὅλον τὸν πολιτικὸν κόσμον, συμπολίτευσιν καὶ ἀντιπολίτευσιν, καὶ ὑπὸ μεγάλης διακομματικῆς ἐπιτροπῆς νὰ ἐξετασθοῦν ὅλαι αἱ λεπτομέρειαι τοῦ τεραστίου τούτου προβλήματος καὶ νὰ καταστρωθῆ πρόγραμμα εἰς τρόπον ὥστε ἐντὸς μικροῦ χρονικοῦ διαστήματος ὁ φαινομενικῶς πλεονάζων ἔμψυχος πλοῦτος τῆς Πατρίδος νʼ ἀπορροφηθή. Νὰ θεωρηθῆ ἐθνικὸν ἔγκλημα εἶς καὶ μόνον νέος νὰ περιφέρηται ἄνεργος, χαρτοπαίζων, ἀσχημονῶν, τακτικὸς θαμὼν θεάτρων καὶ κινηματογράφων καὶ εὔκολος λεία τοῦ Ἀντιχρίστου. Σύνθημα ὅλου τοῦ ἔθνους: Οὐδεὶς νέος ἄνεργος.
  Ἄλλως, ἐὰν οἱ κυβερνῶντες τὸν τόπον τοῦτον ἀδιαφορήσουν νὰ λύσουν τὸ πρόβλημα τοῦτο, δὲν εἶνε ἀνάγκη νὰ εἴμεθα προφῆται διὰ νὰ προΐδωμεν ὁποῖον θὰ εἶνε τὸ μέλλον τῆς Πατρίδος. Ὁ σάραξ τῆς ἀνεργίας θὰ εἰργάζηται συνεχῶς, θὰ καταφάγη τὴν ζωτικότητα τοῦ ἔθνους. Ἕκαστος ἄνεργος νέος, ποὺ βλέπει ὅτι τὸ κράτος δὲν φροντίζει, ἵνα διανοίξη διεξόδους ἐργασίας διʼ ὅλα τὰ τέκνα του, θὰ πικραίνηται καθημερινῶς, θʼ ἀγανακτῆ, θὰ θησαυρίζη ὀργὴν καὶ οὕτω θὰ γίνη δυναμῖτης, ἵνα ἐν καιρῶ ἀνατινάξη τὸ κοινωνικὸν καὶ ἐθνικὸν εἰσόδημα. Τὸ ποσοστὸν τῶν δυσαρεστημένων πολιτῶν διαρκῶς θʼ αὐξάνη, ἡ δυστυχία θὰ πολλαπλασιάζεται καὶ μίαν ἡμέραν ὁ περιφρονημένος αὐτὸς λαὸς μὲ τοὺς ἰσχυροὺς βραχίονάς του ὡς ἄλλος Σαμψὼν τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης θὰ σείση τοὺς κοινωνικοὺς στύλους καὶ θὰ κραυγάση˙ «Ἀποθανέτω ἡ ψυχή μου μετὰ τῶν ἀλλοφύλων». Μὲ τὴν διαφορὰν ὅτι οἱ ἀλλόφυλοι εἰς τὴν προκειμένην περίπτωσιν δὲν θὰ εἶνε οἱ ξένοι, ἀλλʼ οἱ ἡμέτεροι, οἱ ὁποῖοι χειρότερον ἀλλοφύλων συμπεριεφέρθησαν πρὸς τὰ τέκνα τῆς Ἑλλάδος, ποὺ δὲν ἐζήτησαν τίποτε ἄλλο παρὰ τιμίαν ἐργασίαν. Διὰ νὰ μὴ φθάση ἡ τραγικὴ αὐτὴ στιγμὴ ποιούμεθα ἔκκλησιν πρὸς ὅλους τοὺς βουλευτὰς τῆς νέας Βουλῆς τῶν Ἑλλήνων καὶ λέγομεν: Ἀξιότιμοι κύριοι βουλευταί! Σκεφθῆτε καὶ λύσατε τὸ πρόβλημα τοῦτο. Ἡ Ἑλλὰς καὶ μόνον διὰ τὴν λύσιν τοῦ προβλήματος τούτου θὰ σᾶς ἀνακηρύξη μεγάλους εὐεργέτας».

Ἐθνικὰ προβλήματα

Τὸ ἔθνος, ἀγαπητοί μας ἀναγνῶσται, τὸ ἔθνος μας εἰς πάντα ξένον, ὅστις τὴν περίοδον αὐτὴν ἐπισκέπτεται τὴν χώραν μας καὶ χάριν ἀναψυχῆς παραμένει διʼ ὀλίγας ἡμέρας, ὡς ἕνα ἔθνος ποὺ κατοικεῖται ἀπὸ τοὺς πλέον εὐτυχεῖς καὶ μακαρίους ἀνθρώπους τοῦ κόσμου. Ἡ πρωτεύουσά μας, ποὺ θεωρεῖται ἡ βιτρίνα τῆς Ἑλλάδος, μὲ τὰ πολυάριθμα κοσμικὰ κέντρα γελᾶ, τραγουδεῖ, χορεύει, συναγωνίζεται εἰς πολυτέλειαν, εἰς χλιδήν, εἰς ἀνέσεις καὶ διασκεδάσεις τὰς μεγαλυτέρας μεγαλουπόλεις τῆς ὑφηλίου. Αἱ εἰδικαὶ στήλαι τῶν ἐφημερίδων εἶνε πλήρεις περιγραφῶν διὰ τὰς καθημερινὰς κοσμικὰς συγκεντρώσεις τῶν ἀνωτέρων τῆς κοινωνίας τάξεων. Ἰδιωτικὰ αὐτοκίνητα πολυτελείας, ὑπερπολυτελείας διασχίζουν τὰς κεντρικὰς ὁδούς. Ἐκδρομαὶ μὲ ὅλα τὰ σύγχρονα μέσα τῆς συγκοινωνίας διοργανοῦνται ὑπὸ περιηγητικῶν Λεσχῶν καὶ διαφόρων συλλόγων. Παλαιαὶ οἰκείαι κατεδαφίζονται. Νέαι πολυόροφοι οἰκοδομαί, τετράγωνα ὁλόκληρα ὑψώνονται πρὸς τὸν γαλανόν μας οὐρανόν. Λαμπραὶ λεωφόροι διανοίγονται διὰ τὴν ἄνετον κίνησιν τῶν διασκεδαζόντων. Ἡ ἀγορὰ πλήρης. Τὰ καταστήματα κατάφορτα ἀπʼ ὅλα τὰ εἴδη. Τὶ εὐτυχὴς τόπος ἡ Ἑλλάς! Ὅ,τι θέλεις εὑρίσκεις καὶ μάλιστα εἰς εὐθηνὰς τιμάς, ἀρκεῖ νὰ ἔχης εἰς τὰ θυλάκιά σου ξένον συνάλλαγμα. Οὕτως ἡ Ἑλλὰς ἔγινε μαγνήτης ποὺ ἐλκύει τοὺς ξένους, ὄχι μόνον διὰ τὰ ἀρχαιολογικά της μνημεῖα, ἀλλὰ καὶ διὰ τὴν ἀφθονίαν τῶν ἀγαθῶν καὶ τὴν εὐθηνὴν ζωήν. Διὰ τοὺς ξένους εἶνε ὁ εὐθηνότερος τρόπος.

Εὐτυχὴς ἡ Ἑλλάς! Ἀλλʼ ὄπισθεν τῆς φαινομενικῆς ἐξωτερικῆς αὐτῆς εὐτυχίας πόση δυστυχία! Τὸ ἔθνος μας ὁμοιάζει μὲ δένδρον ποὺ μὲ τὸ πλούσιον φύλλωμα του δημιουργεῖ ἐκ πρώτης ὄψεως τὴν ἐντύπωσιν ἑνὸς εὐρώστου καὶ στερεοῦ δένδρου ποὺ εἰμπορεῖ νὰ ζήση μακρὰν ζωὴν καὶ ἀκόμη νʼ ἀνθέξη εἰς θύελλας καὶ καταιγίδας, πλὴν ὅμως ἡ ἐντύπωσις αὕτη εἶνε σφόδρα ἀπατηλή. Διότι τὸ δένδρον κλείει ἐντός του τὴν φθοράν, τὸν θάνατον. Σκώληξ τις εἰσῆλθε καὶ κατατρώγει τὸ ἐσωτερικὸν καί, ἐὰν ὁ σκώληξ αὐτὸς παραμείνη ἀνενόχλητος, τὸ δένδρον θὰ ξηρανθῆ καὶ θὰ καταπέση παρʼ ὅλην τὴν ἐξωτερικὴν ἐπιμέλειαν τοῦ γεωργοῦ. Ἄς τὸ ποτίζη, ἄς τὸ λιπαίνη, ἄς τὸ κλαδεύη. Τὶ τὸ ὄφελος; Ὁ κίνδυνος εἶνε ἐντὸς τῆς καρδίας τοῦ δένδρου. Ὁ σκώληξ ἐργάζεται. Δὲν θὰ παρέλθη πολὺς καιρὸς καὶ θὰ έμφανισθοῦν τὰ πρώτα συμπτώματα τῆς φθοροποιοῦ δυνάμεως. Τὰ φύλλα θʼ ἀρχίζουν νὰ κιτρινίζουν… Κἄτι παρόμοιον συμβαίνει καὶ μὲ τὸ ἔθνος μας. Ἡ Ἑλλάς, τὸ αἰωνόβιον τοῦτο δένδρον, ποὺ ἤνθεξεν εἰς τόσας θυέλλας καταιγίδας, εἰς τόσους πολέμους καὶ ἐπιδρομὰς βαρβάρων καὶ προεκάλεσε τὸν παγκόσμιον θαυμασμὸν διὰ τὴν δύναμιν τῆς ἀντιστάσεώς της, κινδυνεύει σήμερον. Κινδυνεύει ἐξωτερικῶς, ἀλλὰ περισσότερον κινδυνεύει ἐσωτερικῶς. Κινδυνεύει ἀπὸ Read more »

ΠΟΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΧΑΡΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΑΥΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΟΝΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ;

author Posted by: admin on date Νοέ 19th, 2014 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΣΤΟΧΟΣ Η ΦΛΩΡΙΝΑ

prodosia-pist.-istΓια δεύτερη φορά η Φλώρινα γίνεται στόχος των οργάνων του πατριάρχη.
Αν και κεκοιμημένος ο μητροπολίτης Φλωρίνης φυλάγει τη Φλώρινα. Οι οικουμενισταί φοβούνται και τη σκιά του.
Για δεύτερη φορά με ψέματα και με παραμύθια προσπαθούν οι οικουμενιστές να προλάβουν τις αντιδράσεις των ορθοδόξων κληρικών και του πιστού λαού της Φλώρινας, που κατηχήθηκε ορθοδοξος από τον άξιο αείμνηστο Μητροπολίτη τους π. Αυγουστίνο Καντιώτη, 33 ολόκληρα χρόνια.

Πρωτο φρικτό ψέμα το είπε ο Προικονήσσου, στο τριετές μνημόσυνο του π. Αυγουστίνου καλεσμένος από τον Μητροπολίτη Θεόκλητο και από τον πρωτοσύγκελλο του Ιουστίνο Μπαρδάκα.

Διαβάστε παρακάτω·

1) ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΨΕΥΤΕΣ

2) ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

3) Σάλος για το ψέμα του Προικοννήσου, στο τριετές μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτου Φλωρίνης π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

Πριν λίγο καιρό, δεύτερος καλεσμένος, ο γέροντας Εφραίμ του Βατοπεδίου σε σύναξη ιερέων της Φλώρινας, μαζί με τις συμβουλές του είπε και ένα ψέμα. Μίλησε για κάποιον παπά, που έχασε τη χάρι και δεν μπορούσε να ευλογήσει όταν έπαυσε το μνημόσυνο του πατριάρχη Αθηναγόρα!!!

Ποιος παπάς ήταν γέροντα Εφραίμ αυτός; Γιατί δεν δώσατε στοιχεία για να σας πιστέψουν οι ιερείς;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ
ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΩΣ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ;
Η υλική περιουσία της Μονής που μπήκατε σε τέτοια περιπέτεια για να μη την χάσετε ή η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;

Έφυγε η χάρις και δεν μπορούσε να ευλογήσει, ο ιερέας που έπαυσε το μνημόσυνο του μασόνου πατριάρχου Αθηναγόρα ή μήπως έγινε το αντίθετο και δεν το θυμάστε;
Ξεχάσατε ότι ο Μητροπολίτης που χειροτόνησε αυτούς τους ιερείς που μιλούσατε, ήταν ο π. Αυγουστίνος, ο οποίος έπαυσε το μνημόσυνο του Αθηναγόρα το 1970 με δύο άλλους αρχιερείς και όλο σχεδόν το Άγιο Όρος και δεν του πιάστηκε κανένα του χέρι· και Read more »