Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for Μαΐου, 2010

ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαι 31st, 2010 | filed Filed under: ΑΓΩΝΕΣ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

επισκοπου Φλωρινης π. Αυγουστινου Καντιωτου

ΣΠΗΛΙΑ-ΔΙΑΒΟΛΟΥ-ιστ-

_________________________________

 • «Προσευχηθείτε πολύ, γιατί οι ορθόδοξοι έμειναν ολίγοι και η μάχη εκτραχύνεται, γιατί θα βρεθούμε προ εκπλήξεων όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα, όπου τέλος πάντων κρατιέται ακόμα η ιδέα της Ορθοδοξίας, αλλά σ’ όλα τα πλάτη και τα μήκη ο εωσφόρος έχει εκστρατεύσει και λυσσάει, για να ξεριζώσει μέσα από τα βάθη των ανθρώπων την Ορθόδοξη Πίστη.
  Δεν ξέρω τι θα γίνει, δεν ξέρω τι διωγμούς θα υποστώμεν, δεν ξέρω σε ποιο Άγιον Όρος θα καταφύγουμε, δεν ξέρω τί θα υποστούν και οι επίσκοποι οι οποίοι έπαυσαν τον μνημόσυνο του πατριάρχου και οι άλλοι κληρικοί που βρίσκονται γύρω μας… Ένα γνωρίζω· ότι και αν γίνει ότι και αν συμβεί, και τ’ άστρα να πέσουν και οι ποταμοί να ξηραθούν και άνω κάτω να γίνει ο κόσμος στο τέλος θα νικήσει η Ορθοδοξία….
  Όταν φτάσει η στιγμή του αγώνος έχουμε και ημείς το σχέδιό μας…

 • Όπου ακούεται ορθόδοξο κήρυγμα, όπου υπάρχουν αγωνισταί οι οποίοι διώκονται σας το τονίζω. Όποιος δεν διώκεται δεν είναι γνήσιος, είναι κάλπικος παράς.
  Όπου διώκεται επίσκοπος, αρχιμανδρίτης, ηγούμενος, κήρυκας του Ευαγγελίου κοντά του να ‘στε, από τους άλλους [φεύγετε] μακριά. Δεν είναι γνήσια τέκνα της Ορθοδοξίας ή υστερούνται της παρρησίας η οποία είναι το πρώτο προσόν εις τας τοιαύτας κρισίμους στιγμάς».

(απόσπασμ. Ομιλίας επισκόπου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου 1971)

ΧΩΡΙΣ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ

ΟΙ ΕΡΑΣΤΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ,

ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

Συκοφαντούν, απειλούν, εκφοβίζουν, φυλακίζουν, εξορίζουν… για να φτάσουν όσο μπορούν πιο σύντομα στον τελικό στόχο των σκοτεινών τους συνομιλιών!!!

Μήπως τρελάθηκαν ή τους κατέλαβαν τα επτά δαιμόνια, που λέει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός; Μάλλον δαιμονίστηκαν και λακτίζουν όποιον ορθόδοξο επίσκοπο, κληρικό, ακόμα και λαϊκό αντιστέκεται στα σχέδιά τους!
Βλέπετε στο σκίτσο; Είναι από τα αρχεία του προμάχου της Ορθοδόξου Εκκλησίας επισκόπου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου. Επενδύθηκε με πρόσωπα της επικαιρότητος, για να μιλήσει καλύτερα και να πάρουν οι ορθόδοξοι το μήνυμά τους.
«Η Ορθοδοξία», όπως βλέπουμε στις μέρες μας, «κινδυνεύει από ρασοφόρους μεγάλους και μικρούς» και μας προειδοποιεί ο Γέροντας· «όταν φτάσει η στιγμή του αγώνος έχουμε και ημείς το σχέδιό μας». Η στιγμή του αγώνος ήρθε.  Το  σχέδιο του Γέροντος αγωνιστού Ιεράρχου π. Αυγουστίνου Καντιώτου μπήκε σε ενέργεια. Οι φλογερές του ομιλίες γίνονται λάβαρο στα χέρια των Ορθοδόξων λαών και μεταφράζονται από αγωνιστάς της Ορθοδόξου Πίστεως στην γλώσσα των. Ο Γέροντας επίσκοπος των 104 ετών βρίσκεται μπροστά στην μάχη και δίνει την ευλογία του.
Πατριάρχαι, αρχιεπίσκοποι και επίσκοποι κάνουν μυστικές συμφωνίες με τους εχθρούς της Ορθοδόξου πίστεως και περιφέρουν τον Πάπα στα προπύργια της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!

ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΣΤΟ ΣΚΙΤΣΟ;

Έναν ιεράρχη εκπρόσωπο του οικουμενισμού να ποδοπατεί άγρια τον άγιο επίσκοπο του Κοσόβου Αρτέμιο.
Γιατί; Τί τους έκανε; Τι φοβούνται από τον μικρόσωμο επίσκοπο Αρτέμιο και πέφτουν σαν γύπες επάνω του;
Το ορθόδοξο φρόνημά του. Ειναι αντιοικουμενιστής επίσκοπος και υπερασπίζεται την Πατρίδα του. Τα δύο αυτά είναι κόκκινο πανί στις σκοτεινές δυνάμεις.
Τί φοβούνται;

Το μεγάλο πλήθος τον μοναχών του Κοσόβου. Τα 2/3 του Σέρβικου πληθυσμού των μοναχών είναι πνευματικά παιδιά του επισκόπου Αρτεμίου και κρατούν ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας στο Κόσοβο. Το 2013 ο νέος 80 χρονος πατριάρχης, (αν θα ζει), κάλεσε τον Πάπα στην Σερβία και στο Κόσοβο. Όμως εκεί υπάρχει αληθινός ποιμένας της Ορθοδόξου Εκκλησίας και φοβάται.

Ο επίσκοπος Αρτέμιος είναι τσιομπανόσκυλο στην μάντρα του Χριστού, άξιο τέκνο του Ιουστίνου Πόποβιτς και φυλάει το ποίμνιο· αυτό ενοχλεί τους λύκους που θέλουν να ρημάξουν το κοπάδι. Τους ενοχλεί η ορθόδοξη φωνή του επισκόπου, τους ενοχλεί και η αγιότητά του. Πριν 3 χρόνια του είπαν να φύγει από το Κόσοβο, να πάει σ’ άλλη Μητρόπολη μεγαλύτερη και ο επίσκοπος Αρτέμιος το αρνήθηκε. Τους δήλωσε· ότι θα πεθάνει στο Κόσοβο, με τον λαό του. Αφού είδαν ότι με το καλό δεν φεύγει, πέταξαν την μάσκα και εφάρμοσαν σατανικό σχέδιο. Συκοφάντησαν τα πνευματικά του παιδιά, τα έκλεισαν στην φυλακή, για να εξοντώσουν τον ίδιο! Τον θεώρησαν ανίκανο να κυβέρνηση την  Μητρόπολή του και τον έδιωξαν. Τον έκαναν, λέει, συνταξιούχο με το έτσι θέλω και δεν του δίνουν ούτε μισθό και ούτε σύνταξη! Και το ποιο εξωφρενικό είναι ότι του έδωσαν εντολή να μην εξομολογεί πλέον τα πνευματικά του παιδιά!!!
Ποιοι είναι αυτοί που δίνουν τέτοιες εντολές;
Ο Θεός να τους ελεήσει και να τους δώσει μετάνοια.
Ποιος πατέρας αρνείται τα παιδιά του; Και χίλιες εντολές να πάρει δεν τα εγκαταλείπει. Το ίδιο και ο καλός ποιμένας δεν αφήνει τις ψυχές που του παρέδωσε ο Θεός στα χέρια λυκοποιμένων;
Οι φίλοι του Πάπα πήραν εντολές, για να παραδώσουν στον λύκο τα πρόβατα του Χριστού και συμπεριφέρονται σαν τύραννοι στους  αληθινούς επισκόπους. Ρίχνουν ποινές, που δεν υπάρχουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και γελοιοποιούνται. Καθαίρεσαν τον Σέρβο μοναχό Αντώνιο και τον επαναφέρατε στις τάξεις των λαϊκών!!! Πού την βρήκαν αυτή την ποινή; Μάλλον την δανειστήκατε από το οπλοστάσιο του Πάπα! Ο μοναχός δεν έχει αξίωμα, επομένως δεν καθαιρείται. Ο μοναχισμός έχει μονάχα σχήμα μετανοίας και αυτόν δεν μπορεί να του το αφαιρέσει κανείς.

Ο αγωνιστής μοναχός Αντώνιος μέσα σε ελάχιστες μέρες συγκέντρωσε 15.000 υπογραφές, υπέρ του επισκόπου Αρτεμίου και εναντίον του οικουμενισμού και αυτό τους ενόχλησε. Θέλησαν να τον εκφοβίσουν με την ανύπαρκτη ποινή της καθαιρέσεως, αλλά ξέχασαν  ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία γεννά πάντοτε αγίους και μάρτυρες. Κάνουν τον παλληκαρά και τρέμουν από έναν μοναχό και τον ρίχνουν ποινές!!! Τρέμουν την δύναμή του! Τις 15.000 υπογραφές που συγκέντρωσε ο μοναχός Αντώνιος, δεν τόλμησαν να τις παραλάβουν από τους πιστούς, παρ’ όλο μέρες τώρα περιμένουν υπομονετικά έξω από το πατριαρχείο του Βελιγραδίου. Φοβούνται να μη πάρουν φωτιά τα χέρια σας; Τρέμουν μη ξυπνήσει η ορθόδοξη συνείδηση του λαού και βρεθούν με τον Άρειο και όλους τους αιρετικούς.

ΣΠΗΛΙΑ-ΔΙΑΒΟΛΟΥ2

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ

Ο Γέροντας επίσκοπος π. Αυγουστίνος Καντιώτης παρουσιάζει την δραματική κατάσταση της ανθρωπότητας, και με δυο λόγια λέγει·

 • Κοιτώ μπροστά μου και με πιάνει απελπισία. Κοιτώ πίσω απελπισία. Κοιτώ δεξιά απελπισία. Κοιτώ αριστερά απελπισία. Κοιτώ κάτω απελπισία.

 • Σηκώνω τα μάτια μου στον Ουρανό και εκεί βρίσκω τον Θεό, που είναι η ελπίδα, το φως, η ζωή, χαρά και η σωτηρία του κόσμου…

Να σχολιάσουμε τα λόγια του σεβαστού Γέροντος; Δεν χρειάζεται. Όπου να στρέψουμε το βλέμμα μας σήμερα μας καταλαμβάνει απελπισία.

Όλα ισοπεδώνονται. Πίστη, Πατρίδα, Οικογένεια πολεμούνται και διαλύονται. Έθνη χάνονται. Μια ομάδα κτηνανθρώπων προσπαθεί να καταλάβει τον πλούτο της ανθρωπότητος, να καταστρέψει τα ήθη και να σύρει στην αιχμαλωσία όλη την γη.
Τα χρόνια της Αποκαλύψεως είναι κοντά μας. Πουλήστε το πουκάμισό σας και αγοράστε Αποκάλυψη, λέει συχνά στα κηρύγματά του ο Γέροντας Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης.

Αλλά μέσα στο πολιτικό, οικονομικό και ηθικό σκοτάδι ένα φως μόνο υπάρχει: «Ανω σχώμεν τας καρδίας». Κοντά στο Θεό, με μετάνοια να καταφύγουμε και από εκεί να μόνο να περιμένουμε βοήθεια.

Αυτά που λέει η Αποκάλυψη θα γίνουν, αλλά να μη φοβηθούμε. Ο Θεός θα συντομεύσει, «τις ημέρες χάρι των εκλεκτών». Ν᾽ αγωνιστούμε λοιπόν και Παντοδύναμος Θεός που μας τα προείπε, θα μας βοηθήσει. Ας μη πανικοβαλόμεθα. Δεν θα μας αφήσει ο Χριστός μόνους, αρκεί εμείς να ζητήσουμε την προστασία του και να μείνουμε κοντά του.

Ovo su zapisi njegovog govora

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαι 30th, 2010 | filed Filed under: Cрпски језик

logo_phpBB

EPISKOP FLORINE AVGUSTINOS KANDIOTIS ODGOVARA. POSLUŠAJTE NJEGOV GLAS:


Ovo su zapisi njegovog govora:


«TIŠINA EPISKOPA JENEPOBOŽNOST I ZLOČIN»

ŠTA JOŠ OČEKUJU DA UČINI PATRIJARH VARTOLOMEJ,

DA BI PROGOVORILI NAŠI POBOŽNI EPISKOPI?

KOJI JOŠ SVETI KANON OČEKUJU DA POGAZI?

Patrijarh Vartolomej u Judejskoj Sinagogi Saglasno sa Hristovim rečima, Episkop je pastir i treba da čuva ovce, a jeretici su vukovi. Pastir ima svoje pse. Svaki čopor ima svoje pse, koji laju da oteraju daleko vukove. Kao što čobanski pas laje glasno celu noć, da bi oterao vukove daleko, tako i dobar sveštenik, dobar episkop treba da viče da bi oterao vukove. Oterajte iz čopora čobanske pse, neće ostati u toru ni jedna ovca. Oterajte iz Crkve propovednike božije reči, pobožne sveštenike , vatrene sveštenopropovednike, tople episkope i isprazniće se Crkva Hristova. Vukovi će trijumfovati. (deo govora u Florini 13-3-1971).

KAKO PREPOZNATI LOŠEG EPISKOPA

Kao Episkopi smo dužni da propovedamo i opominjemo druge. Znaš li šta žele ateisti? Ateisti i nevernici ne žele da postoji propoved, ne žele da postoji kontrola u društvu, da bi se lakše raspalo to društvo.

Ako vidite u jednom selu ili u jednoj mitropoliji da niko ne optužuje Vladiku ili sveštenika i da sva usta govore i ateisti i masoni i jeretici da je: «Dobar, dobar». Kada čujete (da oni govore) da je dobar, onda nije dobar, jer govori na takav način da svima ugodi.

Prijatelji Patrijarha Vartolomeja

Ako neki Vladika ili neki sveštenik zatvara svoja usta i ne protestvuje zbog onoga što biva u društvu, on je sa ateistima i pomaže im. O tome nam i govori sveti Grigorije: «Ako ćuti episkop u takve dane, ćutnja episkopova je zločin protiv Crkve, ćutnja episkopa je nepobožnost». Drugim rečima, ako sveštenik, lice u mantiji ili episkop ne opominje, uopšte se ne razlikuje od nevernika, on je sa nevernicima i materijalistima, koji su krivi zbog ovog stanja u društvu.

SPOZNAJE DOBROG SVEŠTENIKA I EPISKOPA

Da, tako je u ovome svetu! Svi koji ste posvećeni svome pozivu, svi koji ste odgovorni – rekao je to Hristos: « u svetu ćete imati žalost, ali ne bojte se, ja sam pobedio svet» (Jovan 16,33). Rekao nam je i apostol Pavle: « A i svi koji hoće da žive pobožno u Hristu Isusu biće gonjeni».

Pokažite mi, molim! Pročitajte u životopisima svetitelja – i pokažite nam jednog svetitelja koji nije prošao kroz k patnje i bola. « da nam kroz mnoge nevolje valja ući u Carstvo nebesko» (Dela 14,22). Da, hrišćani moji. Ukoliko želite da živite po Evanđelju, bićete protiv svojih ukućana, protiv društva, protiv svih, sa vama (je) Hristos.
Hiljadu puta je bolje biti siromašan sa Hristom, nego milijarder sa nečastivim! Hiljadu puta je bolje biti đakon, monah sa Hristom, nego patrijarh koji gazi božije i svete kanone! Hiljadu puta je bolje biti prognan nego biti kukavni mantijaš koji propoveda laž.
Nek Hristos vaskrsne u našoj Crkvi jerarhe veličine i dostojanstvenosti jednog svetog Zlatoustog, kroz čije molitve Bog da pomiluje sve nas

Την απομαγνητοφώνηση στα Σέρβικα την έκανε η αγωνιστική Ορθόδοξη Σέρβικη ιστοσελίδα

www.ihtus.us/i…

_________________________________________

_______________________________________

ΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαι 30th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ

ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Εἶναι «ἀόμματοι», καὶ οὔτε  «τὴ συνείδηση τοῦ κουνουπιοῦ» ἔχουν λέγει ὁ Ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς

Ὁ ἰὸς τοῦ Οἰκουμενισμοῦ προσέβαλε σοβαρὰ καὶ τὴν Ἐκκλησία τῆς Κύπρου

cypop9809Ὁ Ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς, στὸ ἔργο του «Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία καὶ Οἰκουμενισμὸς» γράφει: «Ὁ πρωτοκορυφαῖος Ἀπόστολος, μὲ τὴν ἐξουσία ποὺ ἔλαβε ἀπὸ τὸν Θεάνθρωπο, δίνει ἐντολή: “Αἱρετικὸν ἄνθρωπον μετὰ μίαν καὶ δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ”… Ὁ Κανόνας ΜΕ’ τῶν ἁγίων Ἀποστόλων βροντοφωνεῖ: ”Ἐπίσκοπος ἢ πρεσβύτερος…, αἱρετικοῖς συνευξάμενος μόνον, ἀφοριζέσθω· εἰ δὲ ἐπέτρεψεν αὐτοῖς, ὡς κληρικοῖς ἐνεργῆσαί τι, καθαιρείσθω” (Πρβλ. ΛΓ’ τῆς ἐν Λαοδικείᾳ Συνόδου). Ἡ ἐντολὴ αὐτὴ εἶναι σαφής, ἀκόμη καὶ γιὰ τὴ συνείδηση τοῦ κουνουπιοῦ. Δὲν εἶναι ἔτσι;».
Καὶ συνεχίζει: «Ὁ Κανόνας ΞΔ’ τῶν ἁγίων Ἀποστόλων διατάζει: “Eἴ τις κληρικός, ἢ λαϊκός, εἰσέλθη εἰς συναγωγὴν Ἰουδαίων, ἢ αἱρετικῶν, προσεύξασθαι, καὶ καθαιρείσθω, καὶ ἀφοριζέσθω”. Καὶ τοῦτο εἶναι σαφέστατο καὶ γιὰ τὴν πλέον πρωτόγονη συνείδηση.
»Ὁ Κανόνας ΜϚ’ τῶν ἁγίων Ἀποστόλων: “Ἐπίσκοπον ἢ πρεσβύτερον αἱρετικῶν δεξαμένους βάπτισμα ἢ θυσίαν καθαιρεῖσθαι προστάττομεν. Τίς γὰρ συμφώνησις Χριστῷ πρὸς Βελίαρ; ἢ τίς μερὶς πιστῷ μετὰ ἀπίστου;”. Εἶναι ὀφθαλμοφανὲς καὶ για τοὺς ἀόμματους ὅτι ἡ ἐντολὴ αὐτὴ ὁρίζει κατηγορηματικὰ ὅτι δὲν πρέπει νὰ ἀναγνωρίζουμε στοὺς αἱρετικοὺς κανένα ἅγιο Μυστήριο καὶ ὅτι αὐτὰ πρέπει νὰ τὰ θεωροῦμε ὡς ἄκυρα καὶ χωρὶς θεία Χάρη»  (Ἅγ. Ἰουστῖνος Πόποβιτς, ὅπ. παρ.).
Καὶ σὲ πιὸ πρόσφατο κείμενό του σημειώνει: «Αὐτὸς ὁ ἱερὸς Κανὼν τῶν ἁγίων Ἀποστόλων δὲν προσδιορίζει ποία ἀκριβῶς προσευχὴ ἢ ἀκολουθία ἀπαγορεύεται, ἀλλὰ ἀπαγορεύει κάθε κοινὴν μεθ’ αἱρετικῶν προσευχήν, ἔστω καὶ τὴν κατ’ ἰδίαν (“συνευξάμενος”¬). Εἰς δὲ τὰς οἰκουμενιστικὰς κοινὰς προσευχὰς μήπως δὲν γίνωνται αὶ ἁδρότερα καὶ εὐρύτερα τούτων; Ὁ ΛΒ΄ κανὼν τῆς ἐν Λαοδικείᾳ Συνόδου ὁρίζει· “Ὅτι οὐ δεῖ αἱρετικῶν εὐλογίας λαμβάνειν, αἵτινές εἰσιν ἀλογίαι μᾶλλον ἢ εὐλογίαι». Μήπως ὅμως δὲν συμβαίνει εἰς τὰς κοινὰς οἰκουμενιστικὰς συναντήσεις καὶ συμπροσευχὰς νὰ εὐλογοῦν αἱρετικοὶ ρωμαιοκαθολικοὶ ἐπίσκοποι καὶ ἱερεῖς, προτεστάνται πάστορες, ἀκόμη δὲ καὶ γυναῖκες; (!).
»Αὐτοὶ καὶ ὅλοι οἱ ἄλλοι σχετικοὶ κανόνες τῶν ἁγίων Ἀποστόλων καὶ τῶν ἁγίων Πατέρων ἴσχυον ὄχι μόνον κατὰ τὴν παλαιὰν ἐποχήν, ἀλλ’ ἐξακολουθοῦν νὰ εἶναι ἐν ἀπολύτῳ ἰσχύϊ καὶ σήμερον, δι’ ὅλους ἡμᾶς τοὺς συγχρόνους ὀρθοδόξους Χριστιανούς» (Ἁγ. Ἰουστίνου Πόποβιτς, «Ὀρθοδοξία καὶ “Οἰκουμενισμός”, Μιὰ ὀρθόδοξη γνωμάτευση καὶ Μαρτυρία»).

Ποιοί λοιπόν, δὲν βλέπουν καὶ εἶναι ἀόμματοι καὶ λειψοὶ κατὰ τὴν ὀρθόδοξη συνείδηση; Οἱ παραβάτες τῶν Ἱ. Κανόνων Οἰκουμενιστὲς Ἐπίσκοποι. Τὰ περιγράφει θαυμάσια ὁ κ. Παν. Τελεβάντος στὸ ἄρθρο μὲ τίτλο: «Αὐτοὶ ποὺ ντρόπιασαν τὴν Ἐκκλησία μας! Αὐτοὶ ποὺ πάτησαν τοὺς ὅρκους τῆς Ἀρχιερωσύνης τους! Παλινωδίες καὶ πλήρης ἀσυνέπεια λόγων καὶ πράξεων». Πρόκειται γιὰ ἕνα καλὸ κείμενο ποὺ περιγράφει τὸν Οἰκουμενιστὴ Ἐπίσκοπο: εἶναι αὐτὸς τοῦ ὁποίου ἔχει τόσο ἀλλοιωθεῖ ἡ συνείδηση, ὥστε δὲν ξέρει τί ἀποστολὴ ἔχει (ἐπι+σκοπόν κατὰ τῶν αἱρέσεων), τί εἶναι, καὶ τί κάνει!
«Οἱ πλεῖστοι», γράφει ὁ κ. Τελεβάντος, «ἱεράρχες τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου οὔτε συνειδητοὶ οἰκουμενιστὲς εἶναι, οὔτε συνειδητοὶ ἀντιοικουμενιστές. Οὔτε παραδοσιακοί, οὔτε νεωτεριστές. Τὴ μία μέρα ἐξαπολύουν ἐγκύκλιο μὲ τὴν ὁποία χαρακτηρίζουν τὸν Παπισμὸ αἵρεση. Τὴν ἑπομένη, ὅμως, ὁ Ἀρχιεπίσκοπος δίνει συνέντευξη καὶ ἰσχυρίζεται ὅτι ὅλοι οἱ Πρωθιεράρχες τῆς Ὀρθοδοξίας δῆθεν ἀναγνωρίζουν τὸν Πάπα ἐπίσκοπο!!! τῆς “πρεσβυτέρας Ρώμης” καὶ διάδοχο τοῦ Ἀποστόλου Πέτρου!!! καὶ ἀποκαλεῖ τὸν Παπισμὸ Ἐκκλησία!!! …Ξαφνικά, ὅμως, τὴ μεθεπομένη ἀποφασίζουν συνοδικὰ ὅτι ἡ ἐγκύκλιος ποὺ ἀναφέρει ὅτι ὁ Παπισμὸς εἶναι αἵρεση πρέπει νὰ ξαναδιαβαστεῖ στοὺς ἱεροὺς ναοὺς τῆς μεγαλονήσου!!! Καὶ αὐτὴ ἡ ἐγκύκλιος ὑπογράφεται ἀπὸ ΟΛΟΥΣ ἀνεξαίρετα τοὺς συνοδικούς. Καὶ ποῖος ἀντέχει νὰ μὴ χάσει τὰ λογικά του!».
Αὐτὸ εἶναι ἡ αἵρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ: σχετικοποιεῖ τὰ πάντα καὶ ἀλλοιώνει τὸ ὀρθόδοξο φρόνημα τῶν πιστῶν, λαϊκῶν καὶ κληρικῶν· καὶ ἐνῶ «οἱ διάφορες αἱρέσεις ἠρνοῦντο ἢ παραμορφώνουν ἰδιώματά τινα τοῦ Θεανθρώπου, οἱ εὐρωπαϊκὲς αὐτὲς αἱρέσεις ἀπομακρύνουν ὁλόκληρο τὸν Θεάνθρωπο» (Ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς).
Ἡ Ὁμολογία καὶ διατήρηση ἀνόθευτης τῆς Ὀρθόδοξης Πίστης καὶ Παράδοσης, γιὰ τὰ ὁποῖα οἱ Πατέρες μαρτυροῦσαν καὶ θυσιάζονταν, ἡ αἵρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ τὰ ὑποβάθμισε τόσο, ὥστε οἱ σύγχρονοι Ἐπίσκοποι –καὶ οἱ πιστοὶ ποὺ ἀπὸ αὐτοὺς «καθοδηγοῦνται»– νὰ τὰ θεωροῦν ἀσήμαντα, διαπραγματεύσιμα καὶ κατ’ «οἰκονομίαν» ἐμπορεύσιμα ἀγαθά. Ἡ σύγχρονη μολυσματικὴ νόσος τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, μετέβαλε τοὺς σύγχρονους Ἐπισκόπους ὡς ἐκεῖνον τῆς Λαοδικίας, γιὰ τὸν ὁποίο ὁ Χριστὸς εἶχε πεῖ: «Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός… Οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστός οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου» (Ἀπ. 3, 15-16).
Καὶ γιὰ νὰ ἔλθουμε στὰ τῆς ἐπισκέψεως τοῦ Πάπα στὴν Κύπρο. Παρατάχθηκαν 11 (ἕντεκα) Ἐπίσκοποι μὲ ἐπικεφαλῆς τὸν Ἀρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο γιὰ νὰ ὑποδεχθοῦν μὲ ἄνθη καὶ δῶρα ἕναν αἱρετικὸ καὶ νὰ συμφάγουν μὲ ἕναν αἱρεσιάρχη!!! Συμπροσεύχονται μὲ τοὺς αἱρετικοὺς ἀπροσχημάτιστα, τὴ στιγμὴ ποὺ οἱ Πατέρες μὲ ἀποφάσεις Οἰκουμενικῶν Συνόδων τὸ ἔχουν αὐτὸ ἀπαγορεύσει αὐστηρά, πρᾶγμα ποὺ τόσο ἀπόλυτα καταδικάζει, ὄχι ἕνας Ἅγιος τοῦ 2ου ἢ 5ου αἰῶνος (αὐτὸ τὸ ἀντιπαρέρχονται οἱ Οἰκουμενιστὲς δικαιολογούμενοι: ἦσαν τότε ἄλλες ἐποχές, λέγουν), ἀλλὰ ἕνας σύγχρονός μας, ὁ  Ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς. Ἔχει δὲ εἰσχωρήσει τόσο βαθιὰ μέσα στοὺς Κύπριους Ἐπισκόπους ὁ Οἰκουμενιστικὸς ἰός, ὥστε εἶχαν ἐπιλέξει νὰ συμψάλουν συμπροσευχόμενοι τὸ «Βασιλεῦ Οὐράνιε», ἐνῶ γνωρίζουν ἄριστα, ὅτι ὁ Πάπας καὶ οἱ Καρδινάλιοι βλασφημοῦν εἰς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιο μὲ τὴν εἰσαγωγὴ καὶ διατήρηση τῆς αἵρεσης τοῦ Filioque.
Ἀσφαλῶς, ὅσοι θὰ διαβάσουν τὸ ἄρθρο αὐτό, γνωρίζουν ὅτι ἡ Ἐκκλησία στὴν ὁποία πιστεύουμε (καὶ τὴν πίστη μας αὐτὴ ὁμολογοῦμε στὸ «Πιστεύω»), εἶναι ἡ Μία Ἐκκλησία ποὺ ἵδρυσε ὁ Χριστός, καὶ ἡ πιστοποίηση τῆς ἑνότητος τῶν μελῶν τῆς Ἐκκλησίας πραγματοποιεῖται κυρίως στὴν Θ. Λειτουργία μὲ τὴν μνημόνευση ὅλων τῶν ὀρθοδόξων Ἐπισκόπων, καὶ δι’ αὐτῶν, τῶν πιστῶν μελῶν, ὅπου γῆς.
Ὡς ἐκ τούτου, ἐγείρεται τεράστιο θέμα γιὰ τὴ συνείδηση τῶν πιστῶν, γιὰ τὸ ὁποῖο καλοῦμε ἐπειγόντως νὰ πάρει θέση ἡ Ἱ. Σύνοδος: εἶναι Ὀρθόδοξοι ἢ κακόδοξοι οἱ Ἐπίσκοποι τῶν ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν ποὺ ὑποδέχονται αἱρεσιάρχες καὶ αἱρετικοὺς καὶ συμπροσεύχονται μαζί τους;
Ὡς μέλη τοῦ ἰδίου σώματος πρέπει νὰ ἔχουμε  τὴν ἴδια Παράδοση καὶ Πίστη («ἓν σῶμα, ἓν πνεῦμα», μία πίστις). Ὅταν, ὅμως, δὲν ἔχουμε τὴν ἴδια Πίστη–Παράδοση, μποροῦμε νὰ ἐπικοινωνοῦμε μὲ τοὺς αἱρετίζοντες Ἐπισκόπους, ἢ ὅσους Ἐπισκόπους «μας» τοὺς ἀνέχονται καί, σὰν νὰ μὴ συμβαίνει τίποτα, ἐπικοινωνοῦν μαζί τους καὶ τοὺς μνημονεύουν στὴν Θ. Λειτουργία; Γιατὶ ὅλες αὐτὲς οἱ ἀσχήμιες ποὺ ἔπραξαν οἱ ἐν Κύπρῳ Ἐπίσκοποι, ἔγιναν ἐν ἀπολύτῳ συνειδήσει τοῦ τί ἔκαναν καί, παρόλο, ποὺ κάποιοι πιστοί, προσπαθώντας νὰ ξυπνήσουν συνειδήσεις, ἐκ τῶν προτέρων ἀντέδρασαν ἐναντίον αὐτοῦ τοῦ οἰκουμενιστικοῦ θεάτρου. Κι ὅμως, ὁ Ἀρχιεπίσκοπος καὶ οἱ περὶ αὐτόν, ἐνῶ γνώριζαν τὴν ἀπαγόρευση τῶν Ἱ. Κανόνων καὶ παρὰ τὶς ἀντιδράσεις ποὺ ὑπῆρξαν, ὑποδέχτηκαν καὶ συμπροσευχήθηκαν μὲ ἕναν ἀμετανόητο αἱρεσιάρχη καὶ συνειδητὸ ἐχθρὸ τοῦ Θεοῦ κατὰ τοὺς Πατέρες, δίνοντας τὸ παράδειγμα καὶ στὸ λαό. Ὅταν παραβαίνουμε συνειδητὰ τοὺς Ἱεροὺς Κανόνες καὶ καταλύουμε τὴν Παράδοση τῆς Ἐκκλησίας, σὲ τί διαφέρουμε ἀπὸ τοὺς αἱρετικούς;

Καὶ μὴν ἰσχυριστοῦν, κάποιοι μεγαλόσχημοι ἱερωμένοι, ὅτι τάχα δὲν μποροῦμε νὰ ἐπέμβουμε ὑπερασπιζόμενοι τὴν κοινὴ πίστη– σὲ ἐνέργειες ποὺ συμβάλλουν στὴν ἀλλοίωση τῆς Πίστεως, ἐπειδὴ αὐτὴ ἡ ἀλλοίωση πραγματοποιεῖται σὲ κάποια ἄλλη τοπικὴ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία. Διότι ἡ χρήση αὐτοῦ τοῦ ἐπιχειρήματος μόνο τὴν «οἰκουμενιστικὴ» νοοτροπία ποὺ ἐκκολάπτεται ταχέως καὶ στὴν Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἀποδεικνύει. Τοῦτο ἤδη ἔπραξαν ἔνιοι ἐξ αὐτῶν μὲ ἐμπάθεια  ἐναντίον τοῦ Μητροπολίτου Πειραιῶς κ. Σεραφεὶμ γιὰ τὴν παρέμβασή του κατὰ τῆς ἐλεύσεως τοῦ Πάπα στὴν Κύπρο. Ἀλλὰ παρόμοια θέση ἔλαβαν κάποιες προσωπικότητες καὶ στὸν ἀντι-οἰκουμενιστικὸ χῶρο, ἀφοῦ ζητοῦσαν τὴν ἄδεια τῶν λατινοφρόνων οἰκουμενιστῶν, γιὰ νὰ μεταβοῦν στὴν Κύπρο καὶ νὰ μιλήσουν κατὰ τοῦ παπισμοῦ καὶ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ!!!
Ἡ ὑπεράσπιση τῆς Πίστεως δὲν εἶναι ἐπέμβαση στὰ ἐσωτερικὰ μιᾶς ἄλλης Ἐκκλησίας, ἀφοῦ εἶναι κι αὐτὴ δική μας Ἐκκλησία, σάρκα ἀπὸ τὴ σάρκα μας· πνευματικὰ-δογματικὰ ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία εἶναι ΜΙΑ, καὶ ἡ αὐτονομία ἑκάστης Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας εἶναι μόνον διοικητική. Ἂν φρίττουν μὲ τὶς ἐπεμβάσεις τῆς μιᾶς τοπικῆς Ἐκκλησίας στὰ ἐσωτερικὰ θέματα τῆς ἄλλης, κάποιες ἄλλες ἐπεμβάσεις –διοικητικῆς ἐξουσιαστικῆς φύσεως– πρέπει νὰ ἀποκηρύξουν, ὅπως ἐκεῖνες τοῦ Φαναρίου καὶ ὄχι αὐτὴ ποὺ ἐπιβάλλεται· ὑπάρχουν περὶ τούτου πλεῖστα ὅσα παραδείγματα στὴν ἱστορία τῆς διαχρονικῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ.
Θεσσαλονίκη, 7 Ἰουνίου 20
10

Γιὰ τὴν «Φιλορθόδοξο Ἕνωσι “Κοσµᾶς Φλαµιᾶτος”»
Ὁ Πρόεδρος Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο
Ὁ Γραµµατέας Παναγιώτης Σηµάτης

——————————–

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ;

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαι 25th, 2010 | filed Filed under: English, ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ;

«Τόν Πάπα νά καταρᾶσθε, αὐτός θα είναι ἡ αἱτία»

(Άγιος Κοσμάς ό Αιτωλός)

Το «δίς εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», έλεγαν οι παλοιοί. Άν είναι ανόητον να την πάθει κανείς δυο φορές, το να πηγαίνει στό στύμα του λύκου, ενώ προηγήθησαν όχι μία άλλο πολλές  «ευκαιρίες» για να τον γνωρίση, και μάλιστα όταν δεν πρόκειται απλώς δια το άτομον. αλλά δι’ αυτό το έθνος, την ορθόδοξον πίστιν μας, την ψυχήν μας, η τοιούτη θεληματική εξαπάτησις συνιστά έγκλημα φοβερόν. Αποθνήσκει ένας Πάπας, γίνεται άλλος (και περίεργον πώς πεθαίνει, αφού κηρύσσεται θεός), καί Χριστιανοί Έλληνες δείχνουν ότι πολύ τους μέλει καί ούτε πολύ ούτε λίγο βούλονται να τον νομίσουν και ως ευργέτην! Το να λησμονούν τι έπαθον, ακόμη και να μη υποπτεύωντοι και προβλέπουν, για να πάθουν τα ίδια κοί χειρότερα, αυτή είναι η στρατηγική τών «εξύπνων» Ελλήνων; Μήπως είδον ποτέ είλικρινιαν εις τον καταχθόνιον παπισμόν, μήπως έπαυσέ ποτέ να είναι ο αιώνιος και αδιάλλακτος εχθρός του Ελληνισμού και της Όρθοδοξίας, μήπως άλλάξαν ποτέ αι κακούργοι διαθέσειες του καθ’ ημών;

Ιδιαιτέρως η Κύπρος, ήδη από την εποχήν της φραγκοκρατίας γνωρίζει την…καλωσύνην και τας «καλάς διαθέσεις» του παπισμού. Όταν μελετά κανείς τας τρομεράς πιέσεις και τα φοβερά δεινοπαθήματα πού υφίσταντο οι Κύπριοι από τούς παπιστἀς, κυριολεκτικώς κλαίει κοί φρίσσει. Όχι μόνον τας περιουσίας τους επήραν έδωσαν εις τους τιμαριούχους «ευγενείς» φράγκους τους δε Κυπρίους έκαμαν δουλοπαροίκους των, αλλά και την πίστιν των «κατεπάτησαν, τας ορθοδόξους μητροπόλεις κατήργησαν και έκαμαν λατινικάς, και υποχρέωσαν τον κλήρον  των λαών ν’ αναγνωρίσουν τον Πάπαν  – άγιον πατέρα- αλλ’ αυτό τούς εχώριζεν από την Όρθοδοξίαν και τους λοιπούς Ορθοδόξους. Τόσω τρομεραί ήσαν αι πιέσεις των παπιστών, ώστε η επέλευσεις των τούρκων (1571) εθεωρήθη υπό των Κυπρίων λύτρωσις. Εάν ο αγροίκος ασιάτης ήτο περισοότερον βάρβαρος καί αἰμοβόρος,  όμως άφηνε τουλάχιστον κάποιαν έλευθερία εις τα της πίστεως. Ενώ οι παπισταί φράγκοι όχι μόνον τα κτήματα των άλλο και την ψυχήν των εβούλοντο να κλέψουν! Ούτε οι σκύλοι δεν θα έκαμναν, όπως οι παπασταί κατά το Μαρτύριον των Αγίων Δεκατριών της Καντάρας, πού τούς έκαψαν ζωντανούς εις το κεντρον της Λευκωσίας καί ακολούθως έρριψαν πάνω εις τα Λείψανα των Άγιων πτώματα ίππων και χοίρων καί τα ξανάκαψαν!!  Και αυτό είναι ένα απο τα πολλά βασανιστήρια των παππιστών εις τούς Χριστιανούς.

Άλλαξε ποτέ αυτή η…φιλαδελφος νοοτροπία, του Πάπα και των παπιστών; Δεν είναι πολύς καιρός, πού η επίσημος εφημερίς τής Αρχιεπισκοπής τούς εχαρακτήρισε «λύκους βαρείς» και με δριμείς λόγους τούς εκάκιζε και τους κατηγόρει: και τώρα οι λύκοι έγιναν αρνία και «αδελφοί», και άνθρωποι της εκκλησίας και της πολιτείας σπεύδουν ν’ αποδώσουν «τιμἀς» και ίσως περιμένουν απο αυτόν … οφελιμότητα! Σημειωτέον, ότι ουδέν άλλο ορθδόδοξον κράτος ανεγνώρισεν, ως η Κύπρος, επισήμως τον παπισμόν, με κογκορδάτον, πρέσβυν κλπ., όπερ είναι ύβρις κατά του Θεού και της Όρθοδόξίας. Και όσοι σέβοντοι τον θεόν καί την πίστιν των, ας συνειδητοποιήσουν περί τίνος πρόκειται καί διότι παρεχωρήθη να μας έλθουν τα κακά και να εξυπνισθούν δια να μη μας έρθουν τα χειρότερα.

Αντί να «συλλυπούνται» Χριστιανοί Έλληνες, ότι πέθανε ένας Πάπας, προτιμότερον να ελυπούντο ότι πέθανε αμετονόητος αδιόρθωτος αιρετικός και σύρει όπισθέν του εκατομμύριο ανθρώπους για να φτάσουν «στου σατανά την αγκαλιά μάνα μαζί με τα παιδιά», όπως λέγει το περί αυτών ρητόν του λαού μας. Δεν έχουν ύπ’ όψιν των οι κληρικοί και λοιποί πού σπεύδουν να δείξουν «ενδιαφέρον» περί Πάπα, τι λέγει η Εκκλησία μας, τι λέγουν οι Άγιοι μας. ΄Η όλα τα καταπατούν; Οι Πατέρες μας λέγουν, ότι αφ’ ότου εξέπεσεν απο την ορθόδοξον πίστιν όχι μόνον «ποιμήν» και «αρχηγὀς» δεν είναι ο Πάπας αλλ’ ούτε πρόβατον υγιές, άλλο ψωρολέον χρήζον θεραπείας. Ό ‘Αγίος Μάρκος Ευγενικός διακηρύσσει «Πέπεισμαι ότι όσον μακρύνομαι Λατίνων, τοσούτον ένούμαι τη αλήθεια και τοις αγίοις πατράσι και τοις θεολόγοις της Εκκλησίας.» Άλλος Άγιος λέγει «Εάν συγκαταβήτε Λατίνοις, Χρίστος υμάς ουδέν ωφελήσει». Ο άγιος ιερομάρτυς και Ισαπόστολος Κόσμάς Αιτωλός (1779), ο όποιος επροφήτευσε πολλά θαυμαστά πού έγιναν εις τους καιρούς μας, επροφήτευσε και τούτο «Τον Πάπα να καταράσθε, αυτός θα είναι η αιτία.» Οι περιφρονούντες την Ορθόδοξιαν και τους Πατέρας της και θέλοντες να σχετίζωνται με Πάπαν και παπιστάς, ας ενθυμούνται τούς αφωρισμένους της Μ. Λαὐρας του αγίου Όρους, οι όποιοι συνελειτούργηοαν με τους λατινόφρονας και παπιστας (1274) και μετά θάνατον έμειναν άλυωτοι τυμπανιαίοι, τα νύχια και τα μαλιά των μεγάλωσαν υπέρμετρα ωσάν αγκάθια και έγιναν φρικιαστικόν θέαμα, πού όποιος τους έβλεπεν έμενεν ο τρόμος είς την ψυχήν του έφ’ όρου ζωής: δια τούτο τους έκρυψαν εις απρόσιτον σπήλαιον.

Τόσες φορές έπεχειρήθη ένωσις με τούς ποπιστάς, που πάντοτε επίδιωξις του Πάπα ήτο η υποδούλωσις και εξαφάνισις της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού και πού τόσας φοβεράς ζημίας επροξένησαν εις το έθνος και την Εκκλησίαν και τάς ψυχάς. Με την ψευδένωοιν της Φερράρας—Φλωρντίας (1439), μήπως εβοήθησαν ο Πάπας τους Χριστιανούς Έλληνας; Πού δι’ αυτό επρόδωσαν την πίστιν των, ή μάλλον, όπως βεβαιώνουν οι Ιστορικοί, επέσπευσε την πτώσιν τής Κωνσταντινουπόλεως και καταστροφήν του κράτους, την οποίαν αυτοί προητοίμασαν με τους θεομισίτους σταυροφορίας των; Τα παθήματα δεν θα μας γίνουν ποτέ μαθήματα; Άλλαξε λοιπόν η είναι δυνατόν ν’ αλλάξει ποτέ ό παπισμός; Πού, πότε και πως πορετηρήθη ποτέ τοιαύτη πρόθεσις; Τούναντίον η αιμοβορία και η δολιότης και σατανική πανουργία και άναισχυντια του «συγχρονίζονται» και δεν έχουν όρια. Κατά τον τελευταΐον μεγάλον πόλεμον οι παπισταί έσφαξαν λυσσωδώς 800,000 Ορθοδόξων εις την Κροατίαν τής Σερβίας και εγέμισαν κοφίνια με μάτια Ορθοδόξων πού ετύφλωσαν, ως καταγγέλλουν εις επίσημα βήματα Σέρβοι επίσκοποι.

Ο Πάπας διατάσσει τους δικούς του να φορούν ορθόδοξα ράσα εις τας χώρος μας και να «εορτάζουν» τω Πάσχα συγχρόνως με τούς Ορθοδόξους διά προσηλυτισμών. Δια τους σκοπούς των, ευρίσκοντες όργανα «όρθοδόξους», επέτυχαν να εισαγάγουν το ημερολόγιόν των είς την Όρθοδοξίαν από του 1924, παρά την αντίδρασιν των ευσεβών, δια να διαιρέσουν τούς Ορθοδόξους και ώς «πρώτον βήμα», όπως τω ώνόμαοαν, δια -ένωσιν, πού όμως δεν θα είναι του Χριστού, αλλά του αντίχριστου. Διά τον παπιστικόν προσηλυτισμών στήνουν «σχολεία» των εις την πατρίδα μας—ωσάν να μη είμεθα άξιοι νά έχωμε σχολεία—δια να διαβρώσουν την πίοτιν εις τάς ψύχος των παιδιών μας και δια τα όποιο πολλάκις εξεφράσθησαν δριμύτατα αυτοί πού σήμερον σπεύδουν να τους «τιμήσουν». Ποιὁν λόγον θα δώσουν οι γονείς πού στέλλουν τα παιδιά των εις τα τοιαύτα σχολείο, δια να τα χωρίσουν από τον Θεόν και θανατώσουν τάς ψυχάς των.

Καλό περιμένουν ο Χριστιανοί Έλληνες απο τον Πάπαν «τω θηρίον της Άποκαλύψεως», ή ύπονόμευσιν και εκμετάλλευσιν; Ας μη λησμονούμε την ιστορίαν και μη περιφρονούμε τους Πατέρας μας και ας εννοούμε – «ότι αι ήμεραι πονηραί εισι».

WHAT IS PAPISM?

“Curse the Pope, for he shall be the cause” (St. Cosmas the Aeotolean)

“To err twice is not of a wise man’s nature”, that ancients used to say. If it is foolish for one to suffer twice, to go into the lion’s den, when there preceded not one but many “opportunities” to get to know him, and indeed when it is not about simply an individual, but about the very nation, our orthodox faith, our soul, such-like willful deception constitutes a dreadful crime. One pope dies, another comes to be (and his death is a strange thing, since he is preached as being god), and Christian Greeks show by their words and behavior that he means a great deal to them, and more or less they want to think him to be a benefactor! For them to forget what they suffered, still not even to suspect and look ahead, so that they might suffer the same and worse things – this is the strategy of the “intelligent” Greeks? Perhaps they ever saw sincerity in underworld popery? Perhaps she ever ceased to be the eternal and incorrigible enemy of Hellenism and Orthodoxy? Perhaps she ever changed her evil-dealing dispositions against us?

Particularly Cyprus, already from the time of Frankish rule, knows the … goodness and the “good dispositions” of popery. When on studys the terrible pressures and the fearful extremely hard sufferings that the Cyprians were subjected to by the papists, literally one cries and is terrified. Not only did they take their properties and gave them to honorable “noble” Franks, and made the Cyprians their colonial slaves, but even their faith did they “trample underfoot, they abolished the orthodox metropolises and made latin ones, and forced the clergy and laity to recognize the Pope – holy father – but this separated them from Orthodoxy and the rest of the Orthodox. So horrible were the pressures of the papists, that coming of the turks (1571) was regarded by the Cyprians as liberation. If the savage asian was more barbarous and blood-thirsty, yet, nevertheless, he allowed some freedom with regard to matters of faith. While the papist Franks not only deliberated to steal the properties of the other, they even deliberated to steal their soul! Not even dogs would have done, as did the papists during the Martyrdom of the Holy 13 of Kantaras, whom they burned alive in the center of Lefkosia and following that threw over the Relics of the Saints the corpses of horses and swine and burned them again!! And this is one of the many tortures of the papists against Christians.

Has this … brotherly mentality of the Pope and the papists ever changed? It was not long ago, when an official paper of the Archdiocese characterized them as “ravenous wolves” and with harsh words showed their evil nature and accused them: and now the wolves became lambs and “brothers”, and people of the church and of the state hasten to render unto him “honors” and perhaps await from him…benefits! It is noteworthy, that no other orthodox nation recognized, as did Cyprus, papism officially, with a concordant, embassador etc., which is an insult, an hybris against God and Orthodoxy. And those that respect God and their faith, these people should become aware of what this issue concerns, and how it was permitted for evils to come upon us, and we should wake up so that worse things do not befall us.

Instead of Christian Greek “offering condolences”, on account of the death of a Pope, it would be preferable for them to lament that an unrepentant and uncorrectable heretic died, and is dragging behind him millions of people in order to reach “satan’s bosom, mother with children:, as the a saying of our people goes with regard to them. The clerics and the rest of the people who hasten to show “interest” concerning the Pope, do not know what our Church says, what our Saints say? Or they trample all underfoot? Our Fathers say, that since the very instant the fell and renagaded from the orthodox faith not only is the Pope not a “shepherd” and “Leader”, but neither is he a healty sheep, but lice-filled in need of therapy. Saint Mark Eugenicos declares “I am convinced that the more I distance myself from the Latins, that much more I unite with the truth and the holy fathers and the theologians of the Church.” [Elsewhere he says, “the Latins are not schismatics; they are heretics.” And, “flee from the latin-minded clergy as you would a poisonous snake.”] Another saint says “If you condescend to the Latins, Christ shall in no way benefit you.” The saint and sacred-martyr and Equal to the Apostles Cosmas the Aetolos (1779), who prophesied many marvelous things that came to pass in our times, prophesied this too “Curse the Pope, he shall be the cause.” Those disdaining Orthodoxy and Her Fathers, and wanting to be associated with the Pope and papists, shoul remember those of Megistis Lavra of Mount Athos who were excommunicated for concelebrating with the latin-minded clerics and the papists (1274), and after death their corpses remained as uncorrupted drums, their nails and hair grew beyond any normal degree, and looked like thorns and become a horrific sight, a sight which, whoever beheld their gruesomeness, terror would remain in their soul for life: for this reason the hid them in an unreachable cave.

So many times was the union with the papists endeavored, that every time the ambition of the Pope was the enslavement and extermination of Orthodoxy and of Hellenism, and which provoked so many fearful damages to the nation and the Church and the souls. With the false-union of Ferrara-Florentia (1439), perhaps the Pope helped the Christian Greeks? Which on account of this reason they betrayed their faith, or rather, as Historians affirm, they hastened the fall of Constantinople and the destruction of the nation, which they prepared with their god-hated crusades? Will not the sufferings ever become lessons to us? So have they changed or is it ever possible for popery to change? Where, when and how was such-kind of disposition ever observed? Quite the opposite, his bloodthirsty and beguiling and satanic cunningness and shamelessness are “modernized” and have no bounds. During the last World War the papists slaughtered rabidly 800,000 Orthodox in Serbia’s Croatia, and filled barrels with the eyes of the Orthodox they had blinded, as Serbian bishops declare from official seats.

The Pope orders his own to wear orthodox robes in our nations and to “celebrate” Pascha (Easter) at the same time with the Orthodox for proselytizing purposes. For their aims, finding “orthodox” instruments, they have succeeded in introducing the new calendar into Orthodoxy from 1924, despite the reaction of the pious faithful, so that they might divide the Orthodox and as a “first-step” as they called it, for union, which shall not be of Christ, but of the antichrist. For their papal proselytism they set up “schools” in our fatherland – as if we are not capable enough to have schools – in order to corrupt the faith in the souls of our children and for which many times those who hasten to “honor” them expressed themselves most harshly. What account shall the parents who send their children to such-kind of schools, so that they might separate the from God and murder their souls.

Do the Christian Hellenes await something good from the Pope “the beast of the Apocalypse”, or undermining and exploitation? We should not forget history and disdain our Fathers and we have to understand – “that the days are evil”.
____________

Christian Orthodox Periodical “He Soteria”, Sacred Monastery of the ALL-holy Ever-Virgin Mary, Lemesos. Those wishing to disseminate such-kind and other Orthodox pamphlets, write us and we shall send you

____________________________________

Χριστ. Ορθόδοξον Περιοδ. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», Ι. Μονή Παναγίας, Γερμασόγεια, Λεμεσού. 0ι επιθυμούντες να διανείμουν τοιαύτα και άλλα Ορθόδοξα φυλλάδια, ας γράφουν να τους στείλωμε.

NA OMOΛΟΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαι 25th, 2010 | filed Filed under: ΟΜΙΛΙΕΣ (απομαγν.)

NA OMOΛΟΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

«Πᾶς ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς…» (Ματθ. 10, 32)

KYRIOS +ΤΟΝ λόγο αὐτὸν τοῦ εὐαγγελίου θὰ προσπαθήσω μὲ ἁπλᾶ λόγια νὰ ἑρμηνεύσω, ἀ­γαπητοί μου, μὲ τὴν ἐλπίδα ὅτι ὑπάρχουν αὐ­τιὰ ἕτοιμα νὰ δεχθοῦν τὸν οὐράνιο σπόρο.

* * *

Τί σημαίνουν τὰ λόγια αὐτά; Ἂν ἀγαπᾷς τὸ Χριστό, θὰ τὸν κηρύξῃς – θὰ τὸν ὁμολογή­σῃς. Καὶ ἂν τὸν ὁμολογῇς ἐσύ, θὰ σὲ ὁμολογήσῃ καὶ αὐτὸς μπροστὰ στὸν οὐράνιο Πατέρα του· δι­αφορετικά, θὰ σὲ ἀρνηθῇ καὶ αὐτός.
Πότε εἶπε τὰ λόγια αὐτὰ ὁ Χριστός; Τὰ εἶπε στοὺς ἀποστόλους προτοῦ νὰ τοὺς στείλῃ στὸ κήρυγμα. Ἀφῆστε τὰ δίκτυα, εἶπε, καὶ πηγαίνετε παντοῦ νὰ κηρύξετε τὸ εὐαγγέλιο. Θὰ σᾶς καταδιώξουν, θὰ ὑπο­στῆτε μαρτύρια, θὰ εἶστε σὰν πρόβατα ἀνάμε­σα σὲ λύκους… Γιά φανταστῆτε δώδεκα ἀρ­νάκια μέσα σ᾽ ἕνα κοπάδι λύκων! Ποιός θὰ νικήσῃ; Καὶ ὅμως τὰ ἀρνάκια αὐτὰ ὄχι μόνο νίκη­σαν τοὺς λύκους, ἀλλὰ καὶ ἔκαναν τοὺς λύκους ἀρνιά! Πῶς ἔγινε αὐτό; Οἱ ἀπόστολοι δὲν εἶχαν ὅπλα. Μονα­δικὸ ὅπλο τους ἦταν ὁ λόγος. Κήρυ­ξαν καὶ ὡ­μολόγησαν τὸ Χριστὸ μπροστὰ σὲ ὅλους.
Ὁμολογία τῆς πίστεως! χρέος καὶ κα­θῆκον κάθε Χριστιανοῦ. Ὁ ἀ­πόστολος Πέτρος δείλιασε καὶ ἀρνήθηκε τὸ Χριστό. Δὲν ἔχω, λέει, καμμιά σχέσι μαζί του. Ἀπὸ φόβο τὸν ἀρνήθη­κε· ἀλλ᾽ ὅταν λάλησε ὁ πετεινὸς μετανόησε, ἔκλαψε, καὶ κατόπιν τὸν ὡμολογοῦσε δι­αρκῶς. Νὰ ὁμολογοῦμε λοιπὸν κ᾽ ἐμεῖς τὸ Χριστὸ ὅ­πως οἱ ἀπόστολοι. Μὴ κρατοῦμε τὴν πίστι μας κρυμμένη στὴν καρδιά μας. Εἶμαι Χριστιανός, λές. Πῶς ὅμως θὰ σὲ καταλάβω ὅ­­τι εἶ­σαι Χριστιανός; Ἐὰν ὁμολογῇς τὸ Χριστό.
Ποῦ νὰ τὸν ὁ­μολογοῦμε; «Ἔμπροσθεν τῶν ἀν­­­θρώπων», μπρο­στὰ στοὺς ἀνθρώπους (Ματθ. 10,32). Συγκεκριμένα σὲ τρεῖς περιπτώσεις·

⃝ Οἱ περισσότεροι σήμερα ὡς πρὸς τὴ θρησκεία εἶνε ἄπιστοι καὶ ἄθεοι, δὲν πιστεύουν τίποτα. Δὲν ὑπάρχει Θεός, σοῦ λένε, καὶ νομί­ζουν πὼς ἐπειδὴ ἔμαθαν μερικὰ γράμματα ἔγιναν καὶ ἐπιστήμονες. Τί κάνεις λοιπὸν ἐσὺ ὅ­ταν τοὺς ἀ­κοῦς; Ἂν σιωπᾷς, κάνεις ἁμαρτία! Ἂν εἶσαι Χριστιανός, θ᾽ ἀπαντήσῃς. Μὰ δὲν εἶμαι θεολόγος δὲν εἶμαι παπᾶς, θὰ πῇς. Λάθος κάνεις. Ὅσο ἀγράμματος καὶ νά ᾽σαι, μπορεῖς νὰ πῇς πέντε λόγια.
Σ᾽ ἕνα χωριὸ ἦταν ἕνας τσοπᾶ­νος. Πῆγε ἐ­κεῖ ἕνας μεγάλος τάχα ἐπιστήμονας κ᾽ ἔ­λεγε στοὺς χωριάτες, πὼς δὲν ὑπάρχει Θεός. Οἱ ἄλλοι σιωποῦσαν. Τὴν ὥρα ἐκείνη περνοῦ­σε ὁ γέρο – τσοπᾶνος καὶ τοὺς εἶδε μαζεμέ­νους. Τοῦ λένε· ―Αὐτὸς ἐδῶ, ποὺ ξέρει γράμ­ματα, μᾶς λέει πὼς δὲν ὑπάρχει Θεός. Πλησιάζει ὁ τσοπᾶνος καὶ τὸν ρωτάει· ―Τί τοὺς λὲς ἐ­δῶ πέρα; ―Λέω, ὅτι δὲν ὑπάρχει Θεός. Ποιός τὸν εἶ­δε τὸ Θεό; Ὁ τσοπᾶνος δὲν τά ᾽χασε. Ἦταν Αὔγουστος, ὁ ἥλιος ἔκαιγε τὶς πέτρες. ―Ἔλα ᾽δῶ, τοῦ λέει καὶ τὸν ἀνεβάζει σ᾽ ἕνα βράχο. Γιά κοίταξε λίγο τὸν ἥλιο. ―Μὰ δὲ μπορῶ, θὰ τυφλωθῶ. ―Ἔ, τοῦ λέει ὁ τσοπᾶνος, τὸν ἥ­λιο δὲ μπορεῖς νὰ δῇς καὶ τὸ Θεὸ θέ᾽ς νὰ δῇς; Τὸν ἔκανε κ᾽ ἔφυγε ἀπὸ ᾽κεῖ. Ἔτσι ἕνας ἀ­γράμματος ἀπεστόμωσε ἕναν ἄθεο. Κ᾽ ἐσὺ λοιπὸν μιμήσου τὸν τσοπᾶνο. Μὴν κλείνεις τὸ στόμα σου, μὴν ἀφήνεις τοὺς ἀ­θέ­ους νὰ σπέρνουν ἀμφιβολία. Ὁμολόγησε τὸ Χριστό.
Σ᾽ ἕνα ἄλλο πάλι χωριὸ κάποιος μιλοῦσε στὸ καφενεῖο κι ἄρχισε νὰ λέῃ, ὅτι ὁ κόσμος – τὸ σύμπαν, ὅλα ἔγιναν μόνα τους. Τότε ἕ­νας ἀπὸ τοὺς θαμῶνες τὸν διέκοψε· Ἂν ἐσύ, τοῦ λέει, μοῦ ἀποδείξῃς ὅτι τὸ σπίτι ποὺ κάθεσαι φύτρωσε ἔτσι μόνο του, χωρὶς μηχανικοὺς καὶ τεχνῖτες, τότε κ᾽ ἐγὼ θὰ παραδεχθῶ ὅτι ὁ κόσμος ἔγινε μόνος του. «Κάθε σπίτι κάποιος τὸ χτίζει, κ᾽ ἐκεῖνος ποὺ ἔφτειαξε τὸ σύμπαν (τὸ μεγάλο σπίτι) εἶνε ὁ Θεός» (Ἑβρ. 3,4).
⃝ Ἔτσι νὰ ὁμολογοῦμε τὸ Χριστὸ ἐμπρὸς σὲ ἀπίστους καὶ ἀθέους. Ἐκτὸς ἀπ᾽ αὐτοὺς ὅμως ὑπάρχουν καὶ οἱ αἱρετικοί. Αἱρετικοὶ λ.χ., ποὺ συχνὰ μπορεῖ νὰ συναντήσουμε, εἶνε οἱ λεγό­μενοι μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ ἢ χιλιασταί. Κρατοῦν στὰ χέρια τὴ Γραφή, ἀλλὰ δὲν τὴν ἑρμηνεύουν ὅ­πως οἱ πατέρες καὶ διδάσκαλοι τῆς Ἐκκλησί­ας. Τὴν ἑρμηνεύουν ὅπως θέλουν αὐ­τοὶ καὶ δι­­αστρεβλώνουν τὰ θεῖα νοήματα. Διδάσκουν πλανεμένα δόγματα· δὲν πιστεύουν στὴ θεότητα τοῦ Χριστοῦ, δὲν τιμοῦν τὴν Παν­αγία, δὲν κάνουν σταυρό, δὲν πιστεύουν στὰ μυστήρια, ἀθετοῦν τὰ περισσότερα ἀπὸ αὐτὰ ποὺ πιστεύει ἡ Ἐκκλησία μας.
Καὶ τώρα, ἐκμεταλλευόμενοι τὶς νέες συνθῆκες, ἀναπτύσσουν μεγάλη δρᾶσι. Κινοῦν­ται ἐλεύθερα στὴν πατρίδα μας, ἐν ἀντιθέσει μὲ ἄλλες χῶρες. Τὶς Κυριακὲς παίρνουν αὐ­το­κί­νη­τα καὶ κάνουν ἐξορμήσεις. Προχθὲς ἦταν στὴ Φλώρινα. Ἦρθε ἕνα πούλμαν μὲ 40 ἄτομα, σκορπίστηκαν στὶς γειτονιὲς καὶ μοίραζαν φυλλάδια. Εὕρισκαν γέρους γυναῖκες μικρὰ παιδιά, καὶ προσπαθοῦσαν νὰ τοὺς ἑλκύσουν. Ἀλλὰ ἡ πόλις ξεσηκώθηκε καὶ τοὺς ἔδιωξε. Ἦταν μιὰ ὁμολογία Χριστοῦ. Αὐτὸ ὅμως εἶνε τὸ εὐκολώτερο, ὄχι καὶ τὸ καλύτερο. Τὸ καλύ­τερο εἶνε, νὰ μελετᾷς καὶ νὰ γνωρίζῃς τὴν ἁγία Γραφή, καὶ νὰ πολεμᾷς τοὺς αἱρετικοὺς μὲ τὸ ὅπλο ποὺ ἐκεῖνοι μᾶς πολεμοῦν.
Ὁμολόγησε λοιπὸν τὸ Χριστὸ μπροστὰ στοὺς ἀθέους, ὁμολόγησέ τον μπροστὰ στοὺς αἱρετικούς. Ἀλλ᾽ ὑπάρχει καὶ τρίτη περίπτωσι. Κάποτε καλεῖσαι νὰ τὸν ὁμολογῇς καὶ μπροστὰ σὲ χριστι­ανούς! Μπᾶ, θὰ πῇς, τί λόγος εἶν᾽ αὐ­τός; Πρόκειται γιὰ χριστιανοὺς ἀ­συνεπεῖς, ψεύτικους. Λένε τώρα ὅτι πιστεύουν στὸ Χριστό, καὶ τὴν ἄλλη στιγμὴ τί κάνουν· ἀνοίγουν τὰ βρωμε­ρά τους στόματα καὶ βλαστη­μοῦν ἀ­κόμα καὶ τὰ θεῖα. Αὐτοὺς δὲν πρέπει νὰ τοὺς ἀνεχθῇς. Δι­ότι ἁμαρτάνει αὐτὸς ποὺ βλαστημάει, ἀλλὰ ἁ­μαρτάνεις κ᾽ ἐσὺ ποὺ τὸν ἀκοῦς καὶ σιωπᾷς. Ἡ σιωπή σου εἶνε ἔγκλημα. Πιστεύεις στὸ Χρι­στό; μὴν ἀφήνεις κανένα νὰ τὸν βλαστημάῃ.
Ὁ ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος λέει· ἂν τὸν συμβουλεύσῃς βλάστημο δυὸ – τρεῖς φο­ρὲς καὶ δὲν ἀκούσῃ, χτύπα τον· χέρι ποὺ θὰ χτυπήσῃ βλάστημο θ᾽ ἁγιάσῃ. Ἂν ὅμως τὸν ἀ­κοῦς νὰ βλαστημάῃ καὶ δὲ σοῦ καίγεται καρφί, αὐτὸ εἶνε μία ἄρνησις τοῦ Χριστοῦ.
Ἀκοῦτε, σεῖς οἱ γυναῖκες, τὸν ἄντρα σας νὰ βλαστημάῃ καὶ γελᾶτε. Ἂχ ἐκεῖνο τὸ γέλιο! Ἂν εἶσαι Χριστιανή, ν᾽ ἀγαπᾷς τὸν ἄντρα σου. Ἀλ­λὰ ἂν ἀγαπᾷς μιὰ φορὰ τὸν ἄντρα σου, ἄ­πειρες φορὲς νὰ ἀγαπᾷς τὸ Χριστὸ καὶ νὰ πῇς· Ἄντρα, μὲ πίκρανες ἀπόψε, θὰ μείνω νηστικιά, δὲ θὰ φάω τίποτα. Ποιά γυ­ναίκα τὸ λέει αὐτό; Ἔρχονται στὴ μητρόπολι καὶ ζητοῦν διαζύγιο. ―Γιατί; ἐρωτῶ. ―Μοῦ ἔβρισε τὴ μάνα αὐ­τός. ―Τί τὴν εἶπε; ―Μιὰ αἰσχρὴ λέξι. Γι᾽ αὐτὸ δὲ θέλω νὰ τὸν βλέπω στὰ μάτια μου. ―Δὲ μοῦ λές, λέω, γιὰ τὴ μάνα σου εἶπε κακὸ λόγο· γιὰ τὸ Χριστὸ τί λέει; ―Καὶ τὸ Χριστὸ βλαστημάει. ―Γιατί δὲ ζητᾷς διαζύγιο γι᾽ αὐτό; Τὸ ἕνα τὸ συγχωρεῖς, τὸ ἄλλο δὲν τὸ συγχωρεῖς…
Ἔπιασαν κάποιον στὴν Ἀθήνα ποὺ ἔγραψε τὴ νύχτα στὸν τοῖχο μιὰ κακὴ λέξι γιὰ τὸν πρω­θυπουργὸ κι ἀμέσως τὸν τιμώρησαν δυὸ χρόνια φυλακή. Ἄ, μεγάλος ὁ πρωθυπουργός, με­γάλοι ὅλοι οἱ ἄρχοντες, καὶ μικρὸς ὁ Χριστός, μικρὴ ἡ Παναγιά! Εἶνε κράτος αὐτό; Θὰ μᾶς τιμωρήσῃ ὁ Θεός.
Τὸ Εὐαγγέλιο λοιπὸν λέει νὰ ὁμολογῇς τὸν Κύριο μπροστὰ σὲ ἀπίστους, σὲ αἱ­ρετικούς, ἀλλὰ καὶ σὲ βλαστήμους. Ἂν καθένας μας τὸ ἔκανε αὐτό, ἀλλιῶς θὰ ἦταν τὰ πράγματα.

* * *

Λοιπόν, ἀγαπητοί μου, νὰ ὁμολογοῦμε τὸ Χριστό, καὶ ὄχι ἁπλῶς νὰ τὸν πιστεύουμε. Νὰ τὸν ἔχουμε ὄχι μόνο στὴν καρδιὰ ἀλλὰ καὶ στὸ στόμα. Χριστὸς στὴν καρδιά, Χριστὸς στὰ χείλη. Νὰ τὸν ὁμολογοῦμε καὶ μὲ τὸ σημεῖο τοῦ σταυροῦ· τὸ πρωὶ μὲ τὸ ξύπνημα, στὴ δουλειά, στὸ τραπέζι, στὸ ταξίδι, στὸ δρόμο, παντοῦ.
Φθάσαμε δυστυχῶς στὸ κατάντημα, χριστι­ανοὶ νὰ ντρέπωνται νὰ κάνουν τὸ σταυρό τους. Ἦρθε κάποιος καὶ μοῦ εἶπε· Ἔ­κανα ἁ­μαρτία· ἐνῷ στὸ σπίτι κάνω τὸ σταυρό μου, ὅταν βρέθηκα σ᾽ ἕνα μεγάλο σαλόνι καὶ κάθισα στὸ τρα­πέζι ντράπηκα… Μὴ ντρέπεσαι· σή­κω ὄρθιος, κάνε τὸ σταυρό σου, καὶ ἂς σὲ κοροϊδεύῃ ὁ κόσμος ὅλος. Αὐτὸ θὰ πῇ Χριστιανός. Ἔτσι ὡμολογοῦσαν οἱ ἅγιοι τὸ ὄνομα τοῦ Χριστοῦ.

Στὸν Πόντο καὶ τὴ Μικρὰ Ἀσία ὑπάρχουν οἱ λεγόμενοι κρυπτοχριστιανοί. Ἀναγκά­ζον­ται ἐκεῖ νὰ φαίνωνται σὰν Τοῦρκοι. Μὰ ἐδῶ δὲν ἔ­χουμε Τουρκιά· ἔχουμε πατρίδα ἐλεύθερη καὶ δημοκρατία. Ὁμολόγησε λοιπὸν τὴν πίστι σου, πὲς τὴ γνώμη σου, μὴν ἀφήνεις τὸν ἄπιστο, τὸν ἄθεο, τὸν αἱρετικὸ καὶ τὸ βλάστημο νὰ κυριαρ­χοῦν. Γι᾽ αὐτὸ σοῦ ᾽δωσε ὁ Θεὸς τὴ γλῶσσα· γιὰ νὰ τὴν κάνῃς κιθάρα, κι ὅπου σταθῇς κι ὅ­που βρεθῇς νὰ ὁμολογῇς Ἰησοῦν «Χριστὸν Θε­οῦ δύναμιν καὶ Θεοῦ σοφίαν» (Α΄ Κορ. 1,24)· ἀμήν.
Θέλω νὰ πιστεύω ὅτι τὰ πτωχὰ αὐτὰ λόγια δὲν ἔπεσαν στὸ δρόμο, δὲν ἔπεσαν στὰ ἀγκάθια, δὲν ἔπεσαν στὰ βράχια, ἀλλὰ ἔπεσαν σὲ ἐκλεκτὲς ψυχὲς καὶ θὰ ἀποδώσουν καρπό, πρὸς δόξαν Χριστοῦ· ἀμήν.

† ἐπίσκοπος Αὐγουστῖνος

(Ομιλία του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου στον ιερό ναὸ του Ἁγίου Δημητρίου Καρυοχωρίου Ἑορδαίας 25-10-1977)

___________________

ΣΤΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ

_____________________

Predică a Mitropolitului Augustin de Florina
la Duminica I după Rusalii:

SĂ-L MĂRTURISIM PE HRISTOS

“Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor şi Eu voi mărturisi pentru el înaintea Tatălui Meu care este în ceruri…” (Matei 10, 32)

Iubiţii mei, voi încerca să tâlcuiesc în cuvinte simple acest cuvânt al Evangheliei, cu nădejdea că există urechi gata să primească sămânţa cea cerească.

***

Ce înseamnă aceste cuvinte? Dacă-L iubeşti pe Hristos, Îl vei propovădui – Îl vei mărturisi. Şi dacă tu Îl mărturiseşti, te va mărturisi şi El înaintea Tatălui Său celui Ceresc; altfel şi El se va lepăda de tine.
Când a spus aceste cuvinte Hristos? Le-a spus apostolilor Săi mai înainte de a-i trimite la propovăduire. Lăsaţi mrejele, a spus, şi mergeţi pretutindeni să propovăduiţi Evanghelia. Vă vor izgoni, veţi suferi chinuri, veţi fi ca nişte oi în mijlocul lupilor… Ia închipuiţi-vă doisprezece mieluşei într-o haită de lupi! Cine va învinge? Şi totuşi, mieluşeii aceştia nu doar că i-au învins pe lupi, dar şi pe lupi i-au făcut miei! Cum s-a întâmplat asta? Apostolii nu aveau arme. Unica lor armă a fost cuvântul. Au propovăduit şi L-au mărturisit pe Hristos înaintea tuturor. Mărturisire a credinţei! Datorie şi obligaţie a oricărui creştin. Apostolul Petru s-a temut şi s-a lepădat de Hristos. Nu am, zice, nici o legătură cu El. De frică s-a lepădat, dar atunci când a cântat cocoşul, s-a pocăit, a plâns şi apoi L-a mărturisit continuu. Aşadar, să-L mărturisim şi noi pe Hristos ca şi apostolii. Să nu ţinem credinţa noastră ascunsă în inima noastră. Sunt creştin, zici. Din ce voi înţelege însă că eşti creştin? Dacă Îl mărturiseşti pe Hristos. Unde să-L mărturisesc? “Înaintea oamenilor” (Matei 10,32). Mai precis în trei situaţii:
* Astăzi, în ceea ce priveşte religia, cei mai mulţi sunt necredincioşi şi atei, nu cred în nimic. Nu există Dumnezeu, îţi zic, şi cred că dacă au învăţat ceva carte au devenit şi oameni de ştiinţă. Ce faci deci când îi auzi? Dacă taci, păcătuieşti! Dacă eşti creştin, vei răspunde. Dar nu sunt teolog, nu sunt preot, vei zice. Greşeşti. Oricât de neînvăţat ai fi, poţi să spui cinci cuvinte. Într-un sat era un cioban. S-a dus acolo chipurile un mare om de ştiinţă şi a spus sătenilor că nu există Dumnezeu. Ceilalţi tăceau. În clipa aceea a trecut mai marele cioban şi i-a văzut adunaţi. Îi zic:
– Acest om, care ştie carte, ne zice că nu există Dumnezeu.
Se apropie ciobanul şi-l întreabă:
– Ce le spui pe-aici?
-Spun, că nu există Dumnezeu. Cine L-a văzut pe Dumnezeu?
Ciobanul nu s-a pierdut. Era luna august, soarele ardea pietrele.
– Vino aici, îi spune; şi-l urcă pe o stâncă. Ia priveşte puţin soarele.
– Dar nu pot, voi orbi.
– Ei, îi zice ciobanul, soarele nu poţi să-l vezi şi pe Dumnezeu vrei să-L vezi?
L-a făcut de-a plecat de acolo. În felul acesta un agramat i-a închis gura unui ateu. Şi tu, deci, imită-l pe cioban. Nu-ţi închide gura, nu-i lăsa pe atei să semene îndoieli. Mărturiseşte-L pe Hristos.
Iarăşi, într-un alt sat, unul vorbea la cafenea şi a început să spună, că lumea, universul, toate au apărut singure. Atunci, unul l-a întrerupt: Dacă tu, îi zice, îmi dovedeşti că locuinţa, casa în care locuieşti a apărut singură, atunci şi eu voi accepta că lumea a apărut singură. “Orice casă e zidită de cineva, şi Cel care a creat lumea (casa cea mare) este Dumnezeu (Evrei 3,4).

În felul acesta să-L mărturisim pe Hristos înaintea necredincioşilor şi ateilor. Însă în afara acestora, există şi ereticii. Eretici, pe care, de pildă, deseori putem să-i întâlnim, sunt aşa-zişii Martori ai lui Iehova sau Hiliaştii. Ţin în mâini Scriptura, dar nu o tâlcuiesc ca Părinţii şi Dascălii Bisericii. O tâlcuiesc cum vor ei şi falsifică dumnezeieştile înţelesuri. Învaţă dogme rătăcite. Nu cred în dumnezeirea lui Hristos, nu o cinstesc pe Maica Domnului, nu-şi fac cruce, nu cred în Taine, contestă cele mai multe din cele în care crede Biserica noastră.
Şi acum, profitând de noile condiţii, dezvoltă o mare activitate. Se mişcă liber în patria noastră, în comparaţie cu alte ţări. În duminici se urcă în maşini şi fac excursii. Alaltăieri erau în Florina. A venit un autocar cu patruzeci de persoane şi s-au împrăştiat în dreapta şi-n stânga şi au împărţit broşuri. Au găsit bătrâni, femei, copii mici şi încercau să-i atragă. Dar oraşul s-a răsculat şi i-a izgonit. A fost o mărturisire a lui Hristos. Însă acest lucru este cel mai uşor, dar nu şi cel mai bun. Cel mai bun este să studiezi şi să cunoşti Sfânta Scriptură şi să polemizezi cu ereticii cu arma cu care ei luptă împotriva noastră.

*Aşadar, mărturiseşte-L pe Hristos înaintea ateilor, mărturiseşte-L înaintea ereticilor. Dar există şi un al treilea caz. Câteodată eşti chemat să-L mărturiseşti şi înaintea creştinilor! Ba, vei spune, ce cuvânt este acesta? Este vorba despre creştinii inconsecvenţi, mincinoşi, falşi. Acum spun că cred în Hristos şi în clipa următoare îşi deschid gurile murdare şi hulesc chiar şi cele dumnezeieşti. Pe aceştia nu trebuie să-i tolerezi. Pentru că păcătuieşte cel care huleşte sau înjură, dar păcătuieşti şi tu care îl auzi şi taci. Tăcerea ta este o crimă. Crezi în Hristos? Nu lăsa pe nimeni să-L hulească. Sfântul Ioan Gură de Aur zice: Dacă îl sfătuieşti pe hulitor de două – de trei ori şi nu ascultă, loveşte-l. Mâna care-l va lovi pe hulitor se va sfinţi. Dacă însă îl auzi că huleşte şi nu arzi, asta este o lepădare de Hristos.
Auziţi voi, femeile, pe bărbatul vostru că înjură şi râdeţi. Ah, acel râset! Dacă eşti creştină, să-l iubeşti pe bărbatul tău. Dar dacă îl iubeşti o dată pe bărbatul tău, de nenumărate ori să-L iubeşti pe Hristos şi să spui: Bărbate, m-ai rănit, în seara asta voi rămâne flămândă, nu voi mănca nimic. Ce femeie spune asta? Vin la Mitropolie şi cer divorţ.
– De ce? – întreb.
–  El mi-a jignit mama.
– Ce i-a spus?
– Un cuvânt ruşinos. Pentru asta nu vreau să-l mai văd în ochi.
– Îmi spui că despre mama ta a zis un cuvânt rău. Dar de Hristos ce zice?
– Şi pe Hristos îl înjură.
– Şi de ce nu ceri divorţ pentru asta? Una o ierţi, cealaltă nu o ierţi…

Au prins pe unul în Atena, care, noaptea, scria pe un zid un cuvânt rău la adresa prim-ministrului şi imediat l-au pedepsit doi ani la închisoare. A, prim-ministru e mare, toţi conducătorii sunt mari, şi Hristos e mic, Maica Domnului e mică! Acesta este stat? Ne va pedepsi Dumnezeu.
Aşadar, Evanghelia zice să-L mărturisim pe Domnul înaintea necredincioşilor, a ereticilor, dar şi a hulitorilor. Dacă fiecare dintre noi ar fi făcut aceasta, altfel ar fi stat lucrurile.

***

Aşadar, iubiţii mei, să-L mărturisim pe Hristos şi nu doar să credem în El. Să-L avem nu doar în inimă, ci şi în gură. Hristos în inimă, Hristos pe buze. Să-L mărturisim cu semnul crucii; dimineaţa când ne trezim, la servici, la masă, în călătorie, pe drum, pretutindeni.
Am ajuns, din nefericire, într-un asemenea hal, de se ruşinează creştinii să-şi facă cruce. A venit unul şi mi-a spus: Am păcătuit; dacă acasă îmi fac cruce, când m-am dus într-un salon mare şi am şezut la masă m-am ruşinat… Nu te ruşina! Ridică-te drept, fă-ţi cruce şi lasă să râdă de tine lumea întreagă. Asta înseamnă să fi creştin. În felul acesta au mărturisit sfinţii numele lui Hristos.
În Pont şi în Asia Mică există aşa-numiţii creştini ascunşi. Sunt nevoiţi acolo să se dea drept turci. Dar aici suntem în Turcia? Aici nu suntem în Turcia. Avem o patrie liberă şi democraţie
. Mărturiseşte-ţi deci credinţa, spune-ţi părerea, nu-l lăsa pe necredincios, pe ateu, pe eretic şi pe hulitor să domine. Pentru asta ţi-a dat Dumnezeu limbă; ca să o faci chitară. Şi oriunde ai fi, şi oriunde te-ai găsi, să-L mărturiseşti pe Iisus Hristos “puterea şi înţelepciunea lui Dumnezeu” (I Corinteni1, 24). Amin.

Vreau să cred că aceste cuvinte sărace nu au căzut pe drum, n-au căzut între spini, nu au căzut pe stânci, ci au căzut în suflete alese şi vor da roadă spre slava lui Hristos. Amin.
† Episcopul Augustin

(Omilia Mitropolitului de Florina, părintele Augustin Kandiotis în Sfânta Biserică a Sfântului Dimitrie  – Kariohoriu,  Eordea 25.10.1977)

(trad.  M.L., sursa: http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=12584)

MHNYMATA ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαι 22nd, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ

«ΣΚΟΠΙΑ» ΚΑΙ «ΞΥΠΝA»

ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ «ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ»

Σύμφωνα με τον καθηγητή Αλέξανδρο Ντβόρκιν, του Κέντρου Μελετών Άγιος Ειρηναίος Μόσχας, στη Ρωσία πάρθηκε μια σημαντική απόφαση, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στο εξής στους λεγόμενους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» να κυκλοφορούν στη Ρωσική επικράτεια, τα περιοδικά της εταιρείας τους, «Σκοπιά» και «Ξύπνα».Συγκεκριμένα στις 26 Απριλίου 2010, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ελέγχου των Επικοινωνιακών Μέσων και των Τεχνολογικών Πληροφοριών Ρωσίας, ακύρωσε προηγούμενη άδεια (του 1997), η οποία είχε παραχωρηθεί στην εταιρεία Σκοπιά των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» και αφορούσε τη διάδοση και κυκλοφορία των περιοδικών της «ΣΚΟΠΙΑ» (Watchtower) και «ΞΥΠΝA» (Αwake).Με την ακυρωτική απόφαση, η οργάνωση δεν έχει πλέον το δικαίωμα να διανέμει τα περιοδικά της στους ανυποψίαστους περαστικούς, αλλά ούτε και να τα τοποθετεί σε δημόσιους χώρους.

(Μας απεστάλη από τον κ. Νικ. Αργυρόπουλο) http://mkka.blogspot.com
____________

Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΑΡΧΙΣΕ…..

…ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ!

ΝΕΟΣ+ΧΑΡΤΗΣ+ΑΠΟ+ΓΕΡΜΑΝΙΑΜεταφέρουμε εδώ από άλλο blog την είδηση, ότι στη Γερμανία δημοσιεύθηκε Χάρτης της Ελλάδος, από τον οποίον λείπουν τά νησιά του Αιγαίου! Τα νησιά της περιοχής εμφανίζονται ως έδαφος της Τουρκίας! Τελικά μήπως η οικονομική κρίσις προκλήθηκε για να περάσουν απαρατήρτητες αυτές οι ….διορθώσεις, που αναφέρονται σε ζητήματα εδαφικής εθνικής κυριαρχίας; Από τη μιά η Θράκη, από την άλλη ιο Αιγαίο! Όσοι προσπαθούν να εμφυτεύσουν σπέρματα εθνικής αυτοσυνειδησίας, όπως η κυρια Χαρά Νικοπούλου στο Μεγάλο Δέρειο, εξαφανίζονται! Όσοι εξυπηρετούν μή εθνικά συμφέροντα, όπως οι κυρίες Ρεπούση χθές και Δραγώνα σήμερα, προστατεύονται! Η Κυρία Διαμαντοπούλου επιτιμά την Νικοπούλου και καλύπτει την κα Δραγώνα! Αλλά καί η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου χθές εκάλυπτε την κα Ρεπούση! Ώστε λοιπόν κάτι δεν πάει καλά στον τόπο μας. Η Ελλάδα ακρωτηριάζεται, βυθίζεται, καταστρέφεται! Οι Πολιτικοί μας ….κτενίζονται! Αγωνίζονται πως θα ενοχοποιήσουν ο ένας τον άλλο για χρηματισμό ενώ είναι σχεδόν βέβαιο, ότι οι περισσότερες πολιτικές παρατάξεις έχουν πάρει το….. μερίδιό τους!…..

Όπως βλέπετε από τον χάρτη, που κυκλοφόρησε στα Γερμανικά με τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (!) και διανέμεται σε πολλά αντίτυπα για την ενημέρωση Γερμανόφωνου Ευρωπαϊκού κοινού,…τα Ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στην Τουρκία….

Περισσότερα στην ιστοσελίδα  http://mkka.blogspot.com

________

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ! ΠΑΡΕΔΟΘΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

H ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ;

_____Ο παλαίμαχος Δημοσιογράφος κ. Χαρδαβέλλας με την εκπομπή του της Τρίτης 1ης Ιουνίου ε.έ από τον τηλεοπτικό σταθμό ανέδειξε ένα ζήτημα μεγίστης εθνικής σπουδαιότητος. Με λίγα, αλλά σταράτα, λόγια μας είπεν, ότι η Θράκη έχει εγκαταλειφθή στην Τουρκική προπαγάνδα. Οι Πομάκοι της Θράκης, οι οποίοπι είναι Έλληνες και διατηροιύν την ελληνική τους συνείδηση έχουν παραδοθή στην έντονη προπαγάνδα της Τουρκίας। Την προδοτική στάση της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής επιβεβαίωσε προ ημερών η Υπουργός Παιδείας, διά Βίου Μάθησης κλπ κα Διαμαντοπούλου, η οποία παρετήρησε την ηρωϊκή δασκάλα του Μεγάλου Δέρειου Θράκης κα Χαρά Νικοπούλου, λέγοντάς της ότι η Εξωτερική πολιτική ασκείται από την Κυβέρνηση।
______Η παρατήρηση αυτή στη βάση της είναι ορθή. Αλλά η κα Νικοπούλου απέδειξε ήδη ότι η πολιτική της Ελληνικής Κυβερνήσεως στη Θράκη είναι προδοτική, ο δε κ. Χαρδαβέλας με τα ντοκουμέντα, που παρουσίασε στην εκπομπή του, τό απέδειξε περίτρανα.
______Η κα Χαρά Νικοπούλου απομακρύνθηκε από το Μεγάλο Δέρειο! Ήταν μια μετάθεση αναγκαστική, πίσω από την οποία κρύβεται η κα Δραγώνα।
_____Φθάνει έως εδώ! Το ζήτημα ανέδειξε ο κ. Χαρδαβέλας! Τώρα πιά την ευθύνη την έχουν όλοι οι Έλληνες, επώνυμοι και ανώνυμοι! Εμείς υπογραμμίζουμε το γεγονός, μόνο και μόνο για να βοηθήσουμε στην αφύπνιση του Ελληνικού Λαού. Την αγανάκτηση των εθνικώς και σωφρόνως σκεπτομένων εκφράζει ο Θεολόγος καί αγαπητός μας Συνεργάτης Δημ. Μαμάκης μέ ένα κείμενο, το οποίο παραθέτουμε παρακάτω, περιορίζοντας κάπου-κάπου την σκληρότητα του λόγου του.

______Σαν επιββεβαίωση όλων των ανωτέρω ήλθε και η ανάρτηση από τό blog «troktiko». Διαβάστε την. Προέρχεται από την διεύθυνση

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_8658.html
+ Ο Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος
Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2010

Περισότερα στο ιστολόγιο: http://mkka.blogspot.com

sxed.-2___________

ΑΙΣΧΟΣ!

ΕΙΣ ΑΙΩΝΙΑ ΑΤΙΜΙΑ!


ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΑΤΙΜΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΝΙΑ

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Με βαθύτατη θλίψη οι πιστοί παρακολουθούν την επίσκεψη του Αιρεσιάρχη της Ρώμης στα ματωμένα χώματα της Κύπρου. Παρετηρήσαμε ήδη τα πρώτα αποκαρδιωτικά δεδομένα.

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ
___________________

Τον αιρεσιάρχη της Ρώμης υποδέχθησαν στο αεροδρόμιο Πάφου ο Πρόεδρος Χριστόφιας με τη γυναίκα του. Αυτό επιβάλλει το πρωτόκολλο επειδή είναι αρχηγός κράτους προσκεκλημένος επίσημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στα πλάνα του αεροδρομίου φάνηκαν όμως οι Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος. Πρώτο ατόπημα.

Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
________________

Ακολούθως στον ναό της Αγίας Κυριακής ο Πάπας σε ειδικό προσευχητάριο που στήθηκε γονάτισε και προσευχήθηκε λες και είναι Ορθόδοξος επίσκοπος ενώ ο Αρχιεπίσκοπος τον ανέμενε στο ναό για να πει την προσευχή του!!! Δεύτερο ατόπημα.

“ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ ΡΩΜΗΣ”
_________

Το τρίτο ατόπημα: Ο Αρχιεπίσκοπος προσφώνησε τον Πάπα στην ομιλία του «Αγιότατο επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης”. Επομένως αυτή φορά δεν υπάρχει καμιάδικαιολογία. Δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί πίσω από την παγκοίνως γνωστή αμάθεια και θεολογική του ανεπάρκεια. Διάβαζε από χειρόγραφο την ομιλία και επομένως όχι μόνον ο ίδιος αλλά και ΟΛΟΙ οι επίσκοποι που παρέστησαν έχουν ΑΚΕΡΑΙΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ που διεπράχθη.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΙΕΡΟΥΡΓΙΑ”
________________

Τέταρτο ατόπημα: Στην “οικουμενική Ιερουργία” δηλαδή την προχωρημένη συμπροσευχή συμμετείχαν πλην του Αρχιεπισκόπου και άλλοι ορθόδοξοι επίσκοποι. Ας σημειωθεί ότι τη συμπροσευχή βάφτισαν (άκουσον! άκουσον!) “οικουμενική ιερουργία” για να μην σκανδαλιστούν οι πιστοί (τόσο χαμηλή άποψη έχουν για τη νοημοσύνη μας!).

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΧΗΜΙΕΣ
______________
Πέμπτο ατόπημα. Ο εκφωνητής των ασχημιών που συντελούνται εναντίον της πίστης μας είναι ο γνωστός για πολλά άτοπα θεολόγος – δημοσιογράφος κ. Καπαρής που αναλύει την επίσκεψη καλά δασκαλεμένος τι να πει για να λειάνει και να ωραιοποιήσει τις οικουμενιστικές ασχημίες.

ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ
_____________

Εκτο ατόπημα. Στη συνέχεια στον αρχαιολογικό χώρο στην “Οικουμενική Ιερουργία”, χορός ιεροψαλτών με χοράρχη τον κ. Χρίστο Αριστείδου έψαλλε τα απολυτίκια των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, και το απολυτίκιο της εορτής της Πεντηκοστής, η γενέθλια μέρα της Εκκλησίας του Χριστού. Αλλη μια απόδειξη ότι δέχθηκαν τον Πάπα ως αληθινό επίσκοπο της Εκκλησίας και όχι ως αιρεσιάρχη. Εκκλησιαστικούς ύμνους έψαλλε και η χορωδία των Καθολικών. Μιλούμε δηλαδή για προχωρημένης μορφήςσυμπροσευχή.


Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΙΕΡΟΥΡΓΙΑΣ”
____________

Εβδομο ατόπημα. Ας σημειωθεί ότι ο χώρος της Αγίας Κυριακής ήταν η έδρα της Επισκοπής Πάφου μέχρι την κατάληψη της Κύπρου από τους Φράγκους, οι οποίοι εκδίωξαν από τις επισκοπικές τους έδρες τον Ορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο και τους άλλους επισκόπους της Εκκλησίας της Κύπρου, τις οποίες κατέλαβε η Λατινική Ιεραρχία!!!

ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
___________


Ογδοο ατόπημα. Πλήν του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου συμμετείχαν οι ακόλουθοι επίσκοποι: Οι Μητροπολίτες Πάφου Γεώργιος, Κιτίου Χρυσόστομος, Ταμασού Ησαίας, Κύκκου Νικηφόρος και Κωνσταντίας Βασίλειος και οι Θεοφιλέστατοι επίσκοποι Αρσινόης Νεκτάριος, Χύτρων Λεόντιος αλλά και ο Νεαπόλεως Πορφύριος. Αίσχος και ντροπή σε όλους τους πιο πάνω.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ
____________

Θα φανεί στη συνέχεια αν ο Νεαπόλεως Πορφύριος παρεβρέθηκε (πράγμα λίαν αμφίβολο) χωρίς τη συγκατάθεση του Γέροντά του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου. Αν δηλαδή έχουμε για επίσκοπο που έγραψε στα κατύμματα των υποδημάτων του το Γέροντά του ή αν παρέστη (το και πιο πιθανόν) με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Λεμεσού. Αν με άλλα λόγια είμαστε θεατές του διόλου πειστικού έργου: “Αλλοι Μάρκοι Εφέσου Ευγενικοί και άλλοι Βησσαρίωνες.” Δεν βιαζόμαστε πάντως να εξαγάγουμε συμπεράσματα για τη στάση του Λεμεσού. Θα του δώσουμε το ευργέτημα τη αμφιβολίας μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Για το Νεαπόλεως Πορφύριο, όμως, όπως και για όλους ανεξαίρετα όσους παρέστησαν στη συμπροσευχή εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την αηδία μας. Ας σημειωθεί μάλιστα ότι ο Νεαπόλεως Πορφύριος δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι δεν θεωρούσε πρέπον να φύγει από τη Αρχιεπισκοπή για να μη συναντηθεί με τον Πάπα. Καλά! Τότε στην Πάφο γιατί πήγε;

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ
______________

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ξεκαθάρισε, μετά τη συνεδρία της Συνόδου, ότι ΟΛΟΙ ήταν προσκεκλημένοι αλλά θα πήγαιναν ΟΣΟΙ ήθελαν και ουδείς θα εξαναγκαζόταν να πάει παρά τη θέλησή του. Και ουδεμία διάψευση της δήλωσης έγινε από ΚΑΝΕΝΑ. Επομένως είναι αληθινή και ουδείς μπορεί να επικαλεστεί το έτσι και αλλιώς αναξιόπιστο και διάτρητο επιχείρημα του εξαναγκασμού για να δικαιολογήσει την παρουσία του.
«ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΕΛΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ ΡΩΜΗΣ»
____________________

Αλλωστε χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Χρυσοσοτόμου που δεν αφήνουν καμιάαμφιβολία ότι συνειδητά και ελεύθερα επέλεξαν ΟΛΟΙ όσοι παρέστησαν να υποδεχθούν τον Πάπα ως «επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης»: «Δημοκρατία έχουμε», είπε ο Μακαριότατος, «δεν υποχρεώνω κανένα να παραστεί για να υποδεχθεί «τον επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης», αλλά όλοι είναι προσκεκλημένοι να παραστούν είτε στην υποδοχή του στην Πάφο είτε στην Αρχιεπισκοπή». Επομένως ΟΣΟΙ παρέστησαν παρέστησαν εθελούσια και με πλήρη συνείδηση ότι πήγαν να υποδεχθούν τον «επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης». Οχι τον αιρεσιάρχη Πάπα.
ΑΤΙΜΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ
_____________

Σε όσους πήγαν να υποδεχθούν τον Πάπα και να συμπροσευχήθηκαν μαζί του λέμε χωρίς περιστροφές: Ατιμάσατε την πίστη μας και θα το θυμόμαστε. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ και σε ΚΑΘΕ περίπτωση. Μην έχετε ούτε ένα στο εκατομμυριοστό αμφιβολία.

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΥΣΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ
ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΠΑΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
____________________

Ας μη βιαστούμε πάντως να εξάγουμε συμπεράσματα, επειδή και αυτοί που δεν προσήλθαν στην υποδοχή του Πάπα στην Πάφο και στη συμπροσευχή στην Αγια Κυριακή δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρουν εύσημα επειδή δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιοι θα παραστούν στην υποδοχή του στην Αρχιεπισκοπή και ακόμη χειρότερα ποιοι θα συμφάγουν στην τράπεζαν της Ιεζάβελ όπου το γεύμα θα ευλογήσει (γράφε μιάνει) ο Πάπας ως ο “επίσκοπος της πρεσβυτέρας Ρώμης”. Με άλλα λόγια όπου επίσης, όπως τώρα με τη λεγόμενη “οικουμενική ιερουργία”, θα γίνει προχωρημένη συμπροσευχή αλλά καιαναγνώριση του “πρωτείου”!!!

ΕΙΣ ΑΙΩΝΙΑΝ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ
______________

Οι πιστοί παρακολουθούν ενεοί και ντροπιασμένοι τις ασχημίες κατά της πίστης μας. Εις μνημόσυνο αιώνιας καταισχύνης έστω η παρουσία όσων επιλήσμονες των αρχιερατικών τους όρκων ατίμασαν την προσωπική τους ιστορία, την επισκοπική τους διακονία αλλά και την εκκλησιαστική ιστορία της Κύπρου. Ντροπή τους!

sxed. 2___________

Το Νεοταξικo Σχολειο ετοιμαζει ανδραποδα

Είμαστε ευγνώμονες στα ιστολόγια που μας ενημερώνουν για τις προδοσίες των ψευδοποιμένων, για τις απειλές κατά της Ορθοδοξίας και της Ελλάδος.

Ένα θέμα όμως, που αφορά καίρια την Εκκλησία και τον Ελληνισμό και τα ιστολόγια δεν έχουν ακόμη εστιάσει όσο έπρεπε σ’ αυτό, είναι η νεοταξική δημόσια παιδεία που επιβάλλεται σιγά-σιγά και στην Ελλάδα.

Γνωρίζουμε ότι όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα με κυρίαρχη ιδεολογία (ναζιστική, σοσιαλιστική) χρησιμοποίησαν πρώτιστα την δημόσια παιδεία για την επιβολή του κοσμοθεωριακού μοντέλου τους και την δημιουργία του «νέου ανθρώπου» τους. Σήμερα η Νέα Τάξη μέσω οδηγιών του ΟΗΕ και της ΕΕ, των ΜΜΕ, της οικονομικής υποδούλωσης, της εργαζόμενης μητέρας, του πανσεξουαλισμού και της διάλυσης της οικογένειας, προωθεί το μοντέλο του νεοταξικού ανθρώπου που δεν έχει πια δική του γλώσσα, θρησκεία, μόρφωση, κρίση, δυνατότητα επικοινωνίας, πρωτοβουλίας, κοινοτισμού…

Και επειδή παρ’ όλα αυτά ο «Γενναίος Νέος Κόσμος» του Χάξλεϋ δεν έρχεται τόσο γρήγορα, στοχεύουν και στην εκπαίδευση, ιδιαίτερα στην τρυφερή παιδική ηλικία.

Παρακαλώ διαβάστε: http://monk54.blogspot.com/2010/06/200-800.html

Επίσης τα κείμενα του δάσκαλου Δημήτρη Νατσιού (www.antibaro.gr και αλλού).

Θεόδωρος Γιαννακάκης

On 3-6-2010 8:51 ΠΜ, «xrisden» <chrisden@in.gr> wrote:

> ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ:    * Αλλοίωσις του ευσεβούς φρονήματος των
> Ορθοδόξων περί του Παπισμού, παρά την εμμονήν των Παπικών εις τας αιρέσεις
> (Αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης, Ηγούμενος Ι.Μ. Γρηγορίου Αγίου Όρους)    *
> Απάντηση εις την ένσταση: «Μα πώς να πάω εις την Εκκλησίαν, αφού εκείνοι που
> πηγαίνουν δεν είναι καλύτεροι εμού, είτε λαϊκοί είναι ούτοι, είτε Κληρικοί;»
> (Δημήτριος Παναγόπουλος)    * Οι Ορθόδοξοι έναντι του Παπισμού (Αρχιμ.
> Γεώργιος Καψάνης, Ηγούμενος Ι.Μ. Γρηγορίου Αγίου Όρους)    * Μητροπολίτης
> Κυρηνείας Παύλος: «Η επίσκεψις του Πάπα εις την Κύπρον»    * Διαταγή:
> εκτελέστε τους λογοτέχνες (Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος)    * Αυστραλοί
> υπουργοί και βουλευτές υπέρ της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας    *
> Ανακοίνωση Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους: Ο νέος φορολογικός νόμος
> και ο γραμμωτός κωδικός φορολογουμένου    * Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος:
> Η επίσκεψη Πάπα σκανδαλίζει τους
> πιστούς ________________________________________ Λεπτομέρειες:
> http://www.alopsis.gr Ψηλαφώντας την των πραγμάτων
> αλήθεια…

__._,_.___

____________

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==================

Εκφράζουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς για την ευθαρσή θέση του για το εκκλησιαστικό δράμα που εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες στην Κύπρο.
Μακάρι όλοι οι επίσκοποι της Εκκλησίας να είχαν το θάρρος, την αγωνία και το ενδιαφέρον να δίνουν, με τη συνέπεια του Αγίου Πειραιώς, την καλή ομολογία της πίστεως για όλα τα θέματα της πίστης μας.
Μου κάνει εξαιρετική εντύπωση το ότι ο Σεβασμιότατος Πειραιώς μιλά με παρρησία για όλα τα θέματα ενώ δέχεται από παντού επιθέσεις. Ακόμη και από αυτούς που έπρεπε να τον τιμούν και να τον σέβονται. Και όμως! Καθόλου δεν πτοείται από τις άδικες επιθέσεις. Συνεχίζει να πράττει το καθήκον του.
Ως Ελληνας της Κύπρου τον ευχαριστώ ιδιαίτερα επειδή είχε το θάρρος αλλά και την αγάπη για την Εκκλησία της Κύπρου να δώσει και πάλιν την καλή ομολογία της Πίστεως. Συνεχάρη, με επιστολή του, τους αρχιερείς που διαφώνησαν με την υποδοχή του Πάπα στην ιδιαίτερή μου πατρίδα.

ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ
________________

Οι επίσκοποι είναι οι φρουροί της πίστεως. Αυτή τους η ιδιότητα τους δίνει όχι απλά το δικαίωμα αλλά το επιβεβλημένο καθήκον να μιλούν όπου “Θεός το κινδυνευόμενον”.
Δεν θα ανατρέξω στην Εκκλησιαστική Ιστορία για να αναφέρω χιλιάδες (επαναμβάνω χιλιάδες) παραδείγματα αγίων επισκόπων οι οποίοι μιλούσαν για θέματα πίστεως ακόμη και όταν αφορούσε αιρέσεις που αναφύονταν σε χώρο εκτός της δικαιοδοσίας τους. Περιορίζομαι δειγματοπληπτικά να αναφέρω το Μελέτιο Αντιοχείας για τον Απολλιναρισμό, τον Επιφάνιο Κύπρου για τους Πνευματομάχους, τον Οσιο Κορδούης για τον Αρειανισμό, τον Αγιο Κύριλλο για τον Νεστοριανισμό.
Η Εκκλησία είναι Μία και όλοι έχουμε ευθύνη για την Ομολογία της πίστεως. Πολλώ μάλλον οι Επίσκοποι.
Το Αυτοκέφαλο μιας Εκκλησίας αφορά πρωτίστως το «ανεπηρέαστο» της εκλογής των επισκόπων της και άλλα διοικητικά θέματα. Οχι τις αλήθειες της Εκκλησίας. Οπου αναφύεται θέμα αλλοτρίωσης της πίστεως όχι μόνον οι επίσκοποι αλλά και οι απλοί πιστοί έχουν καθήκον να μιλούν άσχετα από τον τόπο που βυσσοδομεί η αίρεση.
Χαιρετίζουμε, λοιπόν, εκ μέσης καρδίας, την παρέμβαση του Αγίου Πειραιώς και ευχόμαστε να βρει μιμητές μεταξύ των άλλων επισκόπων.

ΕΝ ΠΑΝΤΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΙ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
______________

Αλλωστε όσοι αντέδρασαν στην ορθή τοποθέτηση του Αγίου Πειραιώς είναι ΟΛΟΙ ανεξαίρετα 100% αφερέγγυα πρόσωπα.
Ποιοι είναι αυτοί;
Πρώτος και χειρότερος ο ανεκδιήγητος Μεσσηνίας Χρυσόστομος γνωστός οικουμενιστής, νεωτεριστής και Νεοβαρλααμίτης επίσκοπος, ο οποίος υποστηρίζει το σύμφωνο της ελεύθερης συμβίωσης και άλλους αντιχριστιανικούς νόμους, επιδοκιμάζει την αποκαθήλωση των ιερών συμβόλων από τους δημόσιους χώρους και τη μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών από ομολογιακό σε πολυπολιτισμικό και θρησκειολογικό και εναντίον του οποίου εκκρεμεί μήνυση επί αιρέσει στη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος επειδή είπε ότι η “Εκκλησία είναι χωρισμένη”!!!.
Υστερα ο γνωστός Μητροπολίτης του Πένθχαουζ Ζακύνθου Χρυσόστομος που είναι υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων και ο Φθιώτιδος Νικόλαος ένας από τους ελάχιστους επίσκοπους που υποστηρίζει τον Νεοβαρλααμισμό.
Επομένως ποιος πιστός λαμβάνει σοβαρά τις απόψεις τους; “Εξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν” και “εκ στόματος κοράκου ακούσεις κρα.”
Αγιε Πειραιώς! Προσκυνούμε τη δεξιά σας! Συνεχίστε απτόητος και αφήστε τους βάτραχους του συγκρητισμού και της μικροψυχίας να κοάζουν στο βάλτο της κακοδοξίας τους.

_________________

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ

ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================
Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄είναι ο πρώτος Πάπας που επισκέπτεται την Κύπρο και η Κύπρος είναι η πρώτη ορθόδοξη χώρα που επισκέπεται αφ’ ότου ανέλαβε τα ηνία της Παπικής Εκκλησίας.

Δυστυχώς, ως μη όφειλαν, ο Μακαριότατος και άλλοι συνοδικοί αφελώς (αφελέστατα για να ακριβολογούμε) νομίζουν ότι η επίσκεψη του Πάπα θα βοηθήσει στην απελευθέρωση της πατρίδας μας από την Τουρκική κατοχή. Τόσον ο Μακαριότατος όσον και ο Αγιος Πάφου ευκαίρως – ακαίρως μιλούν για το παγκόσμιο κύρος του Πάπα και τη δυνατότητα που πιστεύουν ότι έχει να βοηθήσει την πατρίδα μας. Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι το κατεξοχήν επιχείρημα που χρησιμοποεί ο Μακαριότατος για να πείσει ότι η Παπική επίσκεψη είναι αναγκαία για την ευόδωση των προσπαθειών να ελευθερωθεί η πατρίδα μας στην πραγματικότητα συνιστά το κατεξοχήν επιχείρημα που αναιρεί τις προσδοκίες του.

ΤΑ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΗΚΑΝ
ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
________________

Και εξηγούμαι: Είπε πολύ ορθά ο Μακαριότατος: Οταν έγινε το σχέδιο Ανάν τα Μαρωνίτικα χωριά της βόρειας Κύπρου βρέθηκαν να ανήκουν με χάρτη στην Ελληνική και όχι στην Τουρκική πλευρά. Ως εκ τούτου ορθά συνεπέρανε ότι αυτός που άσκησε στα παρασκήνια πίεση για να διαμορφωθεί έτσι ο χάρτης του σχεδίου Ανάν είναι ο Πάπας. Ως εδώ ουδείς διαφωνεί με το Μακαριότατο. Από εδώ και πέρα αρχίζουν προβλήματα. Αφού λοιπόν ο Πάπας κατόρθωσε να συμπεριλάβει τα Μαρωνιτικά χωριά στον Ελληνικό τομέα ο Μακαριότατος εντελώς αυθαίρετα εξήγαγε το συμπέρασμα ότι μπορεί να βοηθήσει και την απελευθέρωση της Κύπρου. Και ιδού γιατί το συμπέρασμα του Μακαριότατου είναι λανθασμένο. Το Βατικανό προσέγγισε παρασκηνιακά τις μεγάλες δυνάμεις και τους εξήγησε τι ζητά σε όποια μελλοντική λύση του Κυπριακού. Και οι μεγάλες δυνάμεις έδωσαν στον Πάπα αυτό ακριβώς που τους ζήτησε! Ο έστιν μεθερμηνευόμενον: Την υπαγωγή των Μαρωνιτικών χωριών στον Ελληνικό τομέα. Επομένως στον Πάπα εδόθη ήδη ΟΤΙ ζήτησε και ότι ήταν λογικό να τον ενδιαφέρει να ζητήσει. Ως εκ τούτου τώρα οι διαπραγματευτικές του ικανότητες είναι ακρωτηριασμένες επειδή ήδη πήρε αυτό που ζήτησε! Με ποιο κύρος θα πάει να ξαναζητήσει άλλα;

Η ΣΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
__________________


Βέβαια δεν του στοιχίζει τίποτα να πει στους 150 διπλωματικούς τους εκπρόσωπους του στον κόσμο να θέσουν θέμα σύλησης της θρησκευτικής μας κληρονομιάς στο βορρά. Αλλά αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι μπορεί να ασκήσει πίεση για να σταματήσει το κακό. Η Ουνέσκο, τα Ηνωμένα έθνη, η Ευρωπαική Ενωση κτλ. ΔΕΝ κατόρθωσαν να αναχαιτίσουν την Τουρκική βουλιμία και τη βαρβαρική μανία των καταχτητών της πατρίδας μας και θα μπορέσει να την αναχαιτίσει ο Πάπας;

ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ;
________________

Δυστυχώς ο Μακαριότατος έχει ένα πολύ άκομψο τρόπο να χαρακτηρίζει όλους όσους διαφωνούν με τις θέσεις του ανεγκέφαλους, ανόητους, επιπόλαιους κτλ. Ελπίζω εκ μέσης καρδίας να μη θεωρεί και τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄ως ανόητο και ανεγκέφαλο. Αιρεσιάρχης είναι αλλά ανεγκέφαλος ΔΕΝ είναι. Είναι όχι απλά ευφυής αλλά κυριολεκτικά ιδιοφυής προσωπικότητα. Είναι άνετα πολύγλωσσος σε επτά γλώσσες, είναι διεθνούς φήμης πιανίστας με ιδιαίτερη ικανότητα ερμηνείας της μουσικής του Μότσαρντ και έχει σπάνια θεολογική και φιλοσοφική κατάρτιση. Επιπλέον ειναι εξαιρετικά έμπειρο πρόσωπο, επειδή διετέλεσε επιτελικό στέλεχος του Βατικανού για δεκαετίες και τυγχάνει διαπρεπής θεολόγος του Παπισμού. Είναι ζήτημα αν υπάρχουν δύο ή το πολύ τρεις θεολόγοι του Παπισμού με τις γνώσεις και την αντιληπτική ικανότητα του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄. Αν λοιπόν ο Μακαριότατος ή και άλλου συνοδικοί έχουν εκλάβει τον Πάπα Βενέδικτο για “κουτόφραγκο” που θα τον πάρουν και θα τον φέρουν εκεί που θέλουν απατούνται πλάνην οικτράν. Ο κάθε Πάπας έχει πίσω του την “Κουρία”. Εξυπηρετεί, ως εικός, τα συμφέροντα του Βατικανού και όσων βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία του. Δεν έχει ούτε το κίνητρο, ούτε τη δύναμη να μας βοηθήσει ακόμη και αν θα το ήθελε.

ΠΩΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
__________________

Φέρνω σε όλους ένα παράδειγμα για να αντιληφθούμε πόσο φρούδες είναι οι ελπίδες του Μακαριότατου, του Αγίου Πάφου αλλά και όποιου άλλου τρέφει την αυταπάτη ότι ο Πάπας θα γίνει ο ελευθερωτής της Κύπρου. Ο Πάπας επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη αφού πρώτα η Τουρκία τον ταπείνωσε στην κυριολεξία. Ο Πάπας δήλωσε ότι ήθελε να επισκεφθεί τον Πατριάρχη χωρίς να ζητήσει προηγουμένως την άδεια της Τουρκικής κυβέρνησης. Και η Τουρκία; Εξανάγκασε τον Πάπα να αναβάλει την επίσκεψή του η οποία ΜΟΝΟΝ τότε πραγματοποιήθηκε όταν ο Πάπας αναγκάστηκε ντροπιασμένος να αναβάλει για ένα χρόνο το ταξίδι του και ΑΦΟΥ η Τουρκία τον ανάγκασε να ζητήσει την άδειά της για να το πραγματοποιήσει!!!
Φανταστείτε, πατέρες και αδελφοί, από ποιο άνθρωπο περιμένουμε βοήθεια για να ελευθερωθεί η Κύπρος!

ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ
______________

Αλλά αν αυτό το παράδειγμα δεν είναι αρκετό ας θυμηθούμε τι συνέβηκε κατά την επίσκεψή του Πάπα στην Τουρκία. Οπως είναι φυσικό ο Πάπας ήθελε να επισκεφθεί την Αγία Σοφία. Πήρε όμως σαφέστατη προειδοποίηση από τα Τουρκικά ΜΜΕ και τη διπλωματική οδό ότι, κατά την επίσκεψή του στην Αγία Σοφία, δεν θα έπρεπε να κάνει ούτε το σταυρό του!!! Και πώς αντέδρασε ο Πάπας; Ενήργησε ακριβώς όπως του υπεδείχθη!!! Πήγε σαν φοβισμένο ανθρωπάκι και έκανε ακριβώς ότι του υπέδειξαν να κάνει! Κατόπιν αυτής στάσης ποιος σοβαρός άνθρωπος πιστεύει ότι ο Πάπας που δεν τόλμησε να κάνει ούτε το σταυρό του στην Αγία Σοφία θα μπορέσει να ασκήσει δυναμική διπλωματία για να ελευθερωθεί η Κύπρος;

ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ;
________________


Αν ο Πάπας θέσει (που δεν θα θέσει) θέμα κατοχής της Κύπρου οι Τούρκοι θα τον ερωτήσουν αυτό ακριβώς που είπε ο Στάλιν για τον Πάπα: Πόσες μεραρχίες έχει το Βατικανό; Και η απάντηση είναι ούτε μία! Αραγε η πείρα μας διδάσκει ότι η Τουρκία κατανοεί καμιά γλώσσα εκτός από τη γλώσσα της δύναμης; Η στυγνή πραγματικότητα, λοιπόν, είναι ότι ο Πάπας ΔΕΝ έχει τη δύναμη ελευθερώσει την Κύπρο και να τα βάλει με την Τουρκία. Θα αντιτείνει ίσως κάποιος: Μα δεν μιλάμε για στρατιωτική δύναμη αλλά για κύρος πνευματικό. Και απαντούμε στο επιχείρημα του «πνευματικού κύρους». Εδώ, ακόμη και πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο της παιδεραστίας των φραγκοπαπάδων, που έφερε το όποιο κύρος είχε ο Πάπας στο ναδίρ, δεν τόλμησε να επισκεφθεί την Τουρκία πριν ζητήσει την άδειά της! Δεν τόλμησε καν να βάλει στο σταυρό του στην Αγία Σοφία και θα μπορέσει να διώξει τους Τούρκους και να μας ελευθερώσει από την κατοχή;

Μα είμαστε σοβαροί;

sxed.-2

Απο την Συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επίσκεψη του Πάπα:

PRODOSIAΕΡΩΤΗΣΗ: Ο κόσμος ακούει τους δύο αυτούς Ιεράρχες, αλλά και άλλους θεολόγους, να λένε ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν είναι Εκκλησία, αλλά αίρεση και ότι ο Πάπας είναι αρχηγός αίρεσης. Αληθεύει αυτό;

ΑΠANTHΣH: Ο Πάπας είναι προκαθήμενος Εκκλησίας και αυτό δεν είναι προσωπική μου άποψη, αλλά θέση του συνόλου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Η Ορθοδοξία δέχεται ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι αδελφή και κάνει μαζί της θεολογικό διάλογο, στον οποίο μετέχουμε και εμείς, με στόχο να φθάσουμε στην ενότητα της πρώτης μετά Χριστό χιλιετίας. Άρα, η Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζει την Ρωμαιοκαθολική ως Εκκλησία και τον προκαθήμενο της ως κανονικό Επίσκοπο της Πρεσβυτέρας Ρώμης. Όταν ανταλλάσουμε εόρτιες επιστολές και άλλα γράμματα, αποκαλούμε τον Πάπα «Αγιότατο Πάπα της Πρεσβυτέρας Ρώμης και αγαπητό αδελφό».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει απόφαση Συνόδου της Ορθοδοξίας ότι ο Ρωμαιοκαθολικισμός είναι αίρεση;

ΑΠANTHΣH: Εξ’ όσον γνωρίζω δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποσχίστηκε, ξέφυγε από το Ορθό Δόγμα.
________________

sxed.-2

ΠΟΘΕΝ ΑΡΞΟΜΑΙ ΘΡΗΝΕΙΝ;

Η ΝΕΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===================

Η συνέντευξη του Μακαριότατου που δημοσιεύθηκε στη σημερινή έκδοση του “Φιλελεύθερου” δείχνει πεντακάθαρα αυτό που λέγαμε από καιρό αναφορικά με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Ουκ οίδεν δυστυχώς ούτε α λέγει ούτε περί ών διαβεβαιείται! Είναι αδελφή Εκκλησία ο Παπιμός ισχυρίζεται!!! Οχι αίρεση γι’ αυτό κάνουμε διάλογο μαζί του!!!

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
ΚΑΙ ΜΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ
_________________________
__

Μακαριότατε μου, αν είναι αδελφή Εκκλησία και κάνουμε διάλογο για να βρούμε μαζί τους σε δογματικές διαφορές τότε πώς να το κάνουμε Δέσποτά μου; ΔΕΝ είναι Εκκλησία. Αίρεση είναι, έστω και αν το αρνείστε στη συνέντευξή σας. Γίνεται να πιστεύουμε διαφορετικά πράγματα σε θέματα δόγματος (πίστεως δηλαδή) και να ανήκουμε στην ίδια Εκκλησία; Δεν γίνεται, Μακαριότατε, να είναι και Εκκλησία και αίρεση. Δεν γίνεται ο τοίχος να είναι βαμμένος με άσπρη μπογιά και να είναι μαύρος. Δεν γίνεται να πάρει η ευχή.

ΠΟΣΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
_______________

Αλλωστε, αν όπως λέτε στη συνέντευξή σας, ο Παπισμός είναι Εκκλησία τότε πόσες Εκκλησίες υπάρχουν; Περισσότερες από Μία προφανώς. Στο Σύμβολο της πίστεως που απαγγέλλουμε τόσες φορές κάθε μέρα, όμως, γιατί ομολογούμε πίστη εις ΜΙΑΝ Εκκλησίαν;

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΩΣΕΤΕ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
_____________

Μακαριότατε, τι τις θέλετε τις συνεντεύξεις για θεολογικά θέματα; Αστε να χαρείτε τον Αγιο Πάφου που ξέρει θεολογία να τα λέγει για να μη γινόμαστε ρεζίλι κάθε φορά που μελωδείτε εναρμόνιο μέλος θεολογίας. Και εσείς; Εσείς να μη λέτε τίποτα; Πώς να μη λέτε; Ασφαλώς και να λέτε! Μην οξειδωθεί η γλώσσα σας, σε τελευταία ανάλυση, από την πολλή αχρησία. Να μιλάτε, Δέσποτά μου, για το χρηματιστήριο. Τις μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας. Τη συμφωνία ανέγερσης πολυκαταστήματος με το Κατάρ, τη σταθμισμένη ψήφο των εποίκων, το νέο καθεδρικό που θέλετε να χτίσετε και τα τοιαύτα. Ούτε οι πιο πετυχημένοι χρηματιστές της Γουώλ στριτ δεν τολμούν να αντιπαραβληθούν με τις γνώσεις σας σ’ αυτούς τους τομείς. Αλλά τα θεολογικά “έασον τούτα” όπως λέγει ο Αριστοφάνης στους “Βατράχους” του. Αστε τα σε αυτούς που το τελευταίο θεολογικό βιβλίο που διάβασαν δεν ήταν αυτό που είχαν για τις πτυχιακές τους εξετάσεις.

Μη για το Θεό παίρνετε στο στόμα σας τα θεολογικά θέματα επειδή μια κουβέντα λέτε σείς (και να ήταν μόνον μία!) και μετά σινδόνες χάρτου και μελανιού πρέπει να καταλύονται από κόσμο και κοσμάκη για να τα μαζέψουν.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ;
_______________

Αν δεν έχουμε με τους Παπικούς δογματικές διαφορές, Μακαριότατε, τι τους θέλουμε τους διαλόγους; Ακριβώς γι’ αυτό γίνονται οι διάλογοι επειδή είναι ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας (όχι Εκκλησία και μάλιστα Εκκλησία της “Πρεσβυτέρας Ρώμης” όπως διατείνεστε εσείς στη συνέντευξή σας και στην επιστολή πρόσκλησης που στείλατε στον Πάπα) αλλά αίρεση και γ’ αυτό οι διάλογοι γίνονται για να άρουμε τις διαφορές σε θέματα πίστεως με κοινή συμφωνία. Αυτό σημαίνει προφανώς ότι τώρα ΔΕΝ υπάρχει συμφωνία σε θέματα πίστεως. Επομένως πώς είναι “αδελφή Εκκλησία” “η πρεσβυτέρα Ρώμη”; Πριν χίλια τόσα χρόνια ήταν πράγματι Εκκλησία και ο Πάπας της Ρώμης ο επίσκοπος της πρεσβυτέρας Ρώμης αλλά σήμερα; Σήμερα είναι αίρεση, Μακαριότατε, ΟΧΙ Εκκλησία.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΑΜΑΝΤ
______________

Ολα τα άστοχα που είπατε στη συνέντευξή σας τα διατύπωσε η συμφωνία του Μπαλαμάντ μια προδοτική συμφωνία που απεφάνθη ότι ο Παπισμός είναι “αδελφή Εκκλησία” με έγκυρα μυστήρια. Η σύνοδος αυτή, Δέσποτά μου, ΔΕΝ έγινε ποτέ δεκτή από την Ορθοδοξία. Ούτε και από την Εκκλησία της Κύπρου. Επειδή προφανώς οι επενδυτικές σας δραστηριότητες, ο πυρετός της ανέγερσης ξενοδοχείων, η δημιουργία εργοστασίων κατασκευής πλαστικών σωλήνων, η εξεύρεση φτηνής άμμου για τις οικοδομές σας και άλλα παρεμφερή με τα οποία γρηγορείτε αλλά δεν προσεύχεσθε και εισέρχεσθε εις πειρασμόν από ενωρίς πρωίας μέχρι το μέσον της νυχτός δεν σας αφήνουν πολύ καιρό για θεολογικά θέματα. Ετσι δεν πήρατε, όπως φαίνεται, χαμπάρι ότι με εισήγηση του Σεβασμιότατου Κιτίου πριν εικοσαετίαν ολάκερη η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου (ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΨΗΦΟ) καταδίκασε τη συμφωνία του Μπαλαμάντ. Πώς γίνεται, λοιπόν, τώρα να την υιοθετείτε; Στο βαθμό που την υιοθετείτε βέβαια και που αντιλαμβάνεστε (για να ακριβολογούμε που ΔΕΝ αντιλαμβάνεστε) τις συνέπειες των λόγων σας.

ΑΛΛΑ ΛΕΤΕ ΣΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
_____________


Και να ήταν μόνον εδώ η ασυνέπεια σας; Θα λέγαμε στα κομμάτια! Πού να θυμάται, θα παρηγορούσαμε τον εαυτό μας, ο Μακαριότατος, τι υπέγραψε και τι δεν υπέγραψε, τι ψήφισε και τι δεν ψήφισε πριν είκοσι χρόνια;

Αλλά η εγκύκλιος που υπογράψατε πριν λίγες μέρες και εξαπολύσατε παντί τω πληρώματι της Αγιοτάτης Εκκλησίας της Κύπρου δεν λέγει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που λέτε στη συνέντευξή σας; Πώς γίνεται να υπογράφετε εγκύκλιο που λέγει ότι μας χωρίζουν δογματικές διαφορές, δηλαδή διαφορές πίστεως, με τους Παπικούς και ύστερα να μας διαβεβαιώνετε ότι ο Παπισμός είναι Εκκλησία όχι αίρεση και ο Πάπας επίσκοπος της “πρεσβυτέρας Ρώμης”;

Και γιατί αποφάσισε η Σύνοδος να διαβαστεί η εγκύκλιος δύο φορές στους ναούς και χθές την Κυριακή και πριν δεκαπέντε μέρες; Για να το μάθουν οι πιστοί ότι οι Παπικοί είναι αιρετικοί ή για να το ακούσει ο Μακαριότατος δυο φορές μπας και το αντιληφθεί επιτέλους ότι η συνοδική εγκύκλιος που πρώτος και καλύτερος ο ίδιος υπέγραψε λέγει τα ακριβώς αντίθετα με τη συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες ώρες;

ΟΥΔΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ!
___________________

Πατέρες και αδελφοί! Νομίζω ότι η ενασχόληση με τη θεολογική ανάλυση των δηλώσεων του Μακαριότατου είναι με τον επιεκέστερο δυνατόν χαρακτηρισμό ματαιοπονία. Εκείνο που μετρά, στο παρόν στάδιο, είναι να αντιληφθούν ΟΛΟΙ οι Αγιοι Συνοδικοί (του Αγίου Μόρφου και του Αγίου Νεαπόλεως μη εξαιρουμένων) ότι δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχουν στην υποδοχή του Πάπα.

ΚΑΚΟΔΟΞΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ
_______________

Εστω και αν ο Μακαριότατος δεν αντιλαμβάνεται (και είναι προφανές ότι ΔΕΝ αντιλαμβάνεται) τις συνέπειες των λόγων του, λόγω της ψηλαφητής θεολογικής ανεπάρκειας που τον διακρίνει, είναι ηλίου φαεινότερον ότι, με τις δημόσιες άστοχες δηλώσεις του, δέχεται (ανεπιγνώστως έστω δεν το διαμφισβητώ!) τη θεολογία των “αδελφών Εκκλησιών” και των “δύο πνευμόνων”, τη “χωρισμένη Εκκλησία” και τη “θεωρία των κλάδων”. Και ο μεν Μακαριότατος όλα τα πιο πάνω όχι μόνον τα αγνοεί αλλά θα διερωτάται για ποια ακριβώς θέματα μιλάμε.

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥΣ
_____________

Γι’ αυτό η ευθύνη των υπολοίπων συνοδικών καθίσταται, ως εικός, ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ βαρύτερο. Και η παραμικρή συμμετοχή στην υποδοχή του Πάπα σημαίνει πια απροκάλυπτη υιοθέτηση στην πράξη των κακοδοξιών που διατυπώνει ο Μακαριότατος στη συνέντευξή του. Ουδείς πια έχει το δικαίωμα ή τη δυνατότητα να κρυβεί πίσω από το φύλλο της συκής περί προσκλήσεως του Πάπα εκ μέρους του Προέδρου, ότι δεν θα γίνουν θεολογικές συνομιλίες, κτλ. κτλ. Ας προσέξουν ιδιαίτερα όσοι θα υποδεχθούν τον Πάπα στην Αρχιεπισκοπή, επειδή εκεί αν δεν κάνω λάθος θα παρατεθεί τράπεζα. Ποιος θα ευλογήσει τα εδέσματα; Προφανώς ο “επίσκοπος” κατά το Μακαριότατο της “Πρεσβυτέρας” Ρώμης. Μιλάμε δηλαδή για προχωρημένη συμπροσευχή.

Αναμένουμε από όλους τους συνοδικούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αγιε Κιτίου! Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στην υποδοχή του Πάπα, μετά τη συνέντευξη του Μακαριότατου, αφού με δική σας εισήγηση κατεδικάσθη συνοδικά η συμφωνία του Μπαλαμάντ;

sxed.-2

Ο «θυμός» του Αποστόλου Παύλου για τον Πάπα

«Εχθρέ πάσης δικαιοσύνης, ου παύση διαστρέφων οδούς Κυρίου;»

(Πραξ. 13,10)

Ο παπα-Κώστας μόλις είχε τελειώσει τον Εσπερινό και καθόταν συλλογισμένος στο φτωχικό του, κάτω από την κληματαριά. Του τριβέλιζε το μυαλό μια κουβέντα που του είπε στο τέλος της σημερινής Ακολουθίας η θεια-Ανδρούλα.
-Πάτερ μου, είπαν στην τηλεόραση πως είναι καλόν που έρχεται ο Πάπας στην Κύπρο, ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου. Και σκέφτηκα η καψερή. Μα ο Άγιος Παύλος, μαθές, τον θέλει σαν επισκέπτη στο νησί, αφού είναι αιρετικός;
Πέρασαν από το νου του αστραπιαία κάποια χωρία από το Ευαγγέλιο.
-Δεν τον θέλει είπε, σταθερά, γιατί ο Πάπας όχι μόνο δεν ακολουθεί τα βήματα του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών, αλλά ακολουθεί ακριβώς τα αντίθετο δρόμο από εκείνον του Παύλου.
Όταν γύρισε σπίτι, κάθισε στο ξύλινο στρογγυλό τραπέζι, κάτω από την κληματαριά, κι άρχισε να ξεφυλλίζει την Κ. Διαθήκη. Ξεκίνησε από τις Πράξεις των Αποστόλων, βρήκε και διάβασε τη σκληρή φράση του Παύλου, που εδώ στην Πάφο είχε πεί προς τον Ελύμα: «Ω (σύ) που είσαι γεμάτος από κάθε δόλον και απάτην και από κάθε πονηρία και ραδιουργίαν, συ που είσαι εχθρός κάθε αρετής, δεν θα παύσης από του να διαστρέφης… το αληθές κήρυγμα της θείας διδασκαλίας, με το οποίο ο Κύριος ζητεί να οδηγήσει τους ανθρώπους εις την σωτηρίαν;» (Πράξ. 13,10, ερμην. Τρεμπέλα).
Του φαινόταν βαρύς τούτος ο λόγος. Ο Απόστολος της αγάπης να μιλά έτσι; Αλλά ο Απόστολος και προς τους μάγους και προς τους αιρετικούς (σ΄ άλλο σημείο) το ίδιο αυστηρά μιλά. Δεν έλεγε, όμως, δικά του λόγια. Τη φράση αυτή την είπε «πλησθείς Πνεύματος αγίου». Και είναι ολέθριο κακό η διαστροφή της Αλήθειας από τους κακόδοξους, αφού οδηγεί τον άνθρωπο στην απώλεια.
Άραγε, σκέφτηκε, αυτοί που μιλάνε για αγάπη προς τους αιρετικούς, είχανε μεγαλύτερη αγάπη από τον Παύλο; Είχαν μεγαλύτερη αγάπη και από το Άγιο Πνεύμα που τον φώτισε να εκφραστεί έτσι; Αλλ΄ όχι. Όταν διαστρέφεται η Αλήθεια, πάει περίπατο και η αγάπη. Αποτελεί σκέτα λόγια. Ανούσιες αγαπολογίες! Αγάπη σωστή προς τους αιρετικούς είναι το κάλεσμα σε μετάνοια. Κάθε άλλη «αγάπη», για την οποία κάνουν λόγο κάποιοι Επίσκοποι, αποτελεί καπηλεία της αληθινής αγάπης που διδάσκει το Ευαγγέλιο. Αυτοί πράγματι «αστόχησαν περί την πίστιν και έξετράπησαν εις ματαιολογίαν, μη νοούντες μήτε α λέγουσι μήτε περί τίνων διαβεβαιούνται» (1Τιμ. 1, 6-7).
-Για δες, ψιθύρισε, τι μ΄ έβαλε να σκέφτομαι η θεια-Ανδρούλα, καλή της ώρα. Πάντως, μπήκε στην καρδιά του προβλήματος. Τι Επισκόπους έχουμε, Θεέ μου, σήμερα. Αποστάτες της πίστεως. Κοίταξε γύρω του, μην τον ακούει κανείς.
Άνοιξε τώρα την προς Τιμόθεο επιστολή. Στο Α΄ κεφάλαιο διάβασε: το Άγιο Πνεύμα δια μέσου των προφητών έχει δηλώσει σαφώς, πως σε κάποιες εποχές «αποστήσονταί τινες της πίστεως» και θα δίνουν προσοχή σε διδασκάλους πλανεμένους, δηλ. αιρετικούς (1Τιμ. 4,2). Γι΄ αυτό, Τιμόθεε, την ιεράν παρακαταθήκην των αληθειών του Ευαγγελίου φύλαξέ την ακεραίαν και ανόθευτον και απόφευγε τις ανιέρες πλάνες (1Τιμ. 6,20). Γιατί γνωρίζω καλά, ότι θα επιπέσουν κατά των πιστών, ως «λύκοι βαρείς» οι αιρετικοί, χωρίς καμιά λύπηση για το ποίμνιο.
Και καλά οι αιρετικοί, αυτό το σκοπό έχουν. Οι ποιμένες όμως των Ορθοδόξων; Συνεχίζει ο Παύλος: προσέξτε, γιατί δεν θάχετε να κάνετε μόνο με τους γνωστούς αιρετικούς, αλλά και μ΄ εκείνους που θα είναι ποιμένες σας· από τους Επισκόπους σας, τους ιερείς και τους θεολόγους θα βγουν αιρετικοί, ασφαλώς περισσότερο επικίνδυνοι, γιατί θα προκαλούν σύγχυση: «Και εξ υμών αναστήσονται άνδρες λαλούντες διεστραμμένα» (Πράξ. 20, 31). Αυτή θα αποτελεί μια από της δυστυχίες των εσχάτων χρόνων.
Αλήθεια, σ΄ αυτή την περίπτωση, ποιόν να εμπιστευθεί ο απλός λαός; Από ποιόν να περιμένει βοήθεια, όταν οι ποιμένες του αιρετίζουν; Τους ακούγαμε χτες στην τηλεόραση του ΡΙΚ1 να λέγουν με περισσή αφέλεια: «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τον Πάπα. Τι μπορεί να μας κάνει μέσα σε δυό μέρες που θάρθει στην Κύπρο; Σαν να μην έχουν διαβάσει ποτέ τους τη Γραφή και τους Αγίους που μιλούν περί της δολιότητος των αιρετικών. Σαν μην έχουν ακούσει ποτέ τους Πατέρες να βροντοφωνάζουν: μακριά από τους αιρετικούς. «Ούτε χαίρετε να μην τους λέτε» (1Ιωάν.).
Ήθελε χθες να πάρει τηλέφωνο στην ΡΙΚ και να πεί: Ποτέ σας δεν διαβάσετε Πατερικό κείμενο; Δεν παρακολουθήσατε αντι-αιρετικό Σεμινάριο; Οι δικοί σας εντεταλμένοι επί των αιρέσεων δεν μας έλεγαν πως ο σκοπός των αιρετικών, όταν συνομιλούν με τους πιστούς, είναι κατά τους Πατέρες, δια της εξοικειώσεως και της φιλικής συμπεριφοράς να καταφέρουν να χαλαρώσουν την επιφυλακτικότητα των πιστών, την εγρήγορση που κηρύττει ο Χριστός, και έτσι σιγά-σιγά κι «ανεπαισθήτως» να πετύχουν την αλλοίωση της πίστης τους; Εσείς δεν μας διδάσκετε, ότι ο Παπισμός έχει πάνω από 20 αιρέσεις, που όλες αποτελούν βλασφημία κατά του Θεού μας και ότι οι αιρετικοί είναι «εχθροί του Θεού»; Εσείς δεν λέγατε σε υψηλούς τόνους, ότι όποιος ακολουθήσει την αίρεση χάνει τη σωτηρία του; Πώς τώρα λέτε ότι, δεν είναι δα και τόσο φοβερό να υποδεχθούμε ένα αιρετικό; Αυτός είναι ο σκοπός των αιρετικών γράφει και ο ι. Χρυσόστομος: «αποσπαν τους μαθητάς οπίσω αυτών (Πράξ. 20, 29). Ώστε δι΄ ουδέν έτερον αι αιρέσεις, ή δια τούτο».
-Για δες, είπε πάλι· η θεια-Ανδρούλα σκέφτηκε πιο σωστά από τους θεολόγους και τους Δεσποτάδες. Αυτοί, αντί να προτρέπουν σε εγρήγορση, λέγουν: μη φοβάσθε· κι αν έρθει ο Πάπας στην Κύπρο; Είναι αστείο και να σκέπτεται κανείς ότι μπορεί να μας προσηλυτίσει.
Πώς μπορούν, αλήθεια, να διατυπώνουν τέτοιες θεολογικές κοτσάνες! θαύμασε ο παπα-Κώστας. Τέτοια λόγια μόνο όσοι έχουν απεμπολήσει την Παράδοση θα μπορούσαν να λένε. Όσοι δεν διάβασαν ούτε μια φορά τον Απόστολο Παύλο, που γράφει προς τον μαθητή του Τίτο:
Αφήνω μια Εντολή, που εκφράζει πιστά το θέλημα του Κυρίου, τον αιρετικό άνθρωπο, να τον συμβουλεύσεις μια και δύο φορές. Αν δεν σε ακούσει, κατάλαβε ότι έχει διαστραφεί η καρδιά του, είναι αμετανόητος, γι’ αυτό φύγε από κοντά του, παύσε να συζητάς μαζί του (Τιτ. 3, 10-11), γιατί κάθε περαιτέρω επαφή με αυτόν σε θέματα κυρίως πίστεως, όχι μόνο δεν ωφελεί, αλλά βλάπτει, μπορεί να κοστίσει την σωτηρία σου.
Έκλεισε το Ευαγγέλιο και μπήκε σπίτι. Πήρε μολύβι και χαρτί.
-Κάτι πρέπει να σημειώσω είπε για την Κυριακή. Πρέπει να ενημερώσω τους χριστιανούς. Το κακό παράγινε. Άκου πράγματα, οι Επίσκοποι να γίνονται πράκτορες του Πάπα. Ενός αιρετικού με πατέντα. Οι ευλογημένοι, δεν σκέπτονται τι ψυχή θα παραδώσουν στο Θεό; Καλά κατάλαβε η θεια-Ανδρούλα. Ο Πάπας όχι μόνο δεν ακολουθεί τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, μα τον έχει θυμώσει κιόλας, αφού διαστρέφει τα λόγια του.
-Άγιε μου Παύλε, δεν έχω δίκιο; Συ μας τα είπες καθαρά: «Αν εγώ ο ίδιος ή ακόμα και ένας άγγελος από τον ουρανό κατέβη και σας διδάξει διαφορετικά από όσα τώρα, με το φωτισμό του Θεού σας λέγω, «ανάθεμα έστω» (Γαλ. 1, 8).
Λεόντιος Διονυσίο

_____________

OI MAΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

Καταγγέλουμε τὸν Ἀρχιεπίσκοπο Κύπρου

γιὰ προαγωγὸ τῆς αἵρεσης τοῦ Οἰκουμενισμοῦ

Ὁ λατινόφρων  Ἀρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

ὁμολογεῖ τὴν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ «γυμνῇ τῇ κεφαλῇ»

Ἡ Ἐκκλησία ξεκίνησε ὡς Μία καὶ μοναδική καὶ 20 αἰῶνες τώρα παραμένει ἡ ΜΙΑ, ὅπως ὁμολογοῦμε στὸ Σύμβολο τῆς Πίστεως, ἀφοῦ ἕνας εἶναι ὁ Χριστὸς καὶ μία εἶναι ἡ πίστη ποὺ Ἐκεῖνος παρέδωσε. Αὐτὸ εἶναι ἕνα θέμα ξεκάθαρο καὶ τόσο ἁπλὰ διατυπωμένο, ὥστε  τὸ καταλαβαίνουν οἱ ἁπλοὶ πιστοί, ἀλλὰ οἱ ἀπὸ μακρόθεν χριστιανοί: «Πιστεύω… εἰς ΜΙΑΝ, Ἁγίαν….Ἐκκλησίαν»!
Δὲν χρειάζεται νὰ παραθέσουμε ἐδῶ μερικὲς χιλιάδες κείμενα ἀπὸ Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας, θεολόγους, μοναχούς, ἀκόμα καὶ ἀπὸ τοὺς πρὶν τὸ Σχίσμα Ὀρθόδοξους Πάπες, οἱ ὁποῖοι συμφωνοῦσαν ἀπόλυτα στὸ ὅτι ἡ Ἐκκλησία εἶναι ΜΙΑ, καὶ ὅτι ὅποιος προσθέτει στὴν Πίστη εἶναι ἐκτὸς Ἐκκλησίας.
Οὔτε ὑπάρχει περίπτωση νὰ δεχθεῖ ὁ Ὀρθόδοξος χριστιανὸς τὴ θέση, πὼς «σήμερα προοδεύσαμε, πρέπει ἀλλιῶς νὰ δοῦμε τὰ πράγματα»· γιατὶ ὁ Χριστὸς ἔδωσε Ἐντολὴ κανείς νὰ μὴν ἀλλάξει οὔτε ἕνα κόμμα ἢ μιὰ ὑπογεγραμμένη ἀπὸ τὴν πίστη ποὺ ὁ Ἴδιος παρέδωσε καὶ ἡ Ἐκκλησία Του διαφυλάσσει καὶ θὰ διαφυλάσσει ἕως τὴ συντέλεια τοῦ κόσμου.
Ἂν πρὸς στιγμὴ δεχθοῦμε ὅτι ἐπιβάλλεται σήμερα, εἴκοσι αἰῶνες μετὰ Χριστόν, νὰ ἀλλάξουμε κάτι ἀπὸ τὴν πίστη (ὅπως ἔχουν κάνει οἱ Παπικοὶ ποὺ δημιούργησαν πάνω ἀπὸ 20 αἱρέσεις!), ἀμέσως διαψεύδουμε τὸ Χριστὸ καὶ ὁδηγοῦμε στὴν κατάρρευση τοῦ χριστιανισμοῦ, ἀφοῦ θὰ ἀποδείξουμε τὸ Χριστὸ ἀναξιόπιστο καὶ ἀνίκανο νὰ προβλέψει ὅτι ὁ κόσμος στὸν εἰκοστὸ αἰῶνα θὰ ἀλλάξει καί, ὅσα εἶπε τότε ὁ Χριστὸς δὲν θὰ ἔχουν ἰσχύ στὴν ἐποχή μας. Κάτι τέτοιο, μόνο ἕνας ἀντίχριστος θὰ μποροῦσε νὰ τὸ πεῖ.
Ἡ Ἐκκλησία, λοιπόν, παρέμεινε ΜΙΑ, ἀνάμεσα σὲ πολλὲς ἄλλες αἱρέσεις (ὅπως ὁ Παπισμός), ποὺ πολυτρόπως τὴν ταλαιπωροῦν καὶ φροντίζουν ἀνὰ τοὺς αἰῶνες, μὲ διωγμούς, μὲ σταυροφορίες, μὲ τὴν προπαγάνδα, μὲ «εἰρηνικοὺς» καὶ καλωσυνάτους σήμερα –πλὴν δολίες μεθόδους–, νὰ τὴν ἐξαφανίσουν ἢ νὰ τὴν ὑποτάξουν στὸ Παπικὸ Πρωτεῖο καὶ Ἀλάθητο. Καὶ ἔτσι, ἀλάθητος θὰ μείνει μόνο ὁ Πάπας, ὄχι καὶ ὁ Χριστός.

◈◈◈

Παρότι αὐτὰ ἀπὸ πολλοὺς ἔχουν καταγγελθεῖ, ὅμως, οἱ μπροστάρηδες στὴν αἵρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, δεκαετίες τώρα καὶ δειλὰ στὴν ἀρχή, ἄρχισαν νὰ ἀποκαλοῦν τὸ αἱρετικὸ Βατικανὸ ὡς «ἀδελφὴ Ἐκκλησία». Στὶς ἔντονες ἀντιδράσεις τῶν Ὀρθοδόξων Πατέρων, ποὺ ἐπεσήμαναν τὴν παγίδα τοῦ Βατικανοῦ, ἀπαντοῦσαν ὅτι:
«ἐφόσον διεξάγουμε διάλογο μὲ αὐτούς, δὲν μποροῦμε νὰ τοὺς ἀποκαλοῦμε αἱρετικούς, διότι ἔτσι εἶναι ὡσὰν νὰ τοὺς ὑβρίζουμε. Ἂν ἀποκαλοῦμε τὴν Ρώμη «ἀδελφὴ Ἐκκλησία», τὸ κάνουμε γιὰ λόγους ἁβροφροσύνης καὶ εὐγενείας καὶ κατ’ οἰκονομίαν καὶ ὄχι γιατὶ τὸ ἐννοοῦμε κατὰ κυριολεξία».
Οἱ ἀνθιστάμενοι –στὴν νοοτροπία αὐτὴ– πνευματικοί μας Πατέρες,  ἦσαν σίγουροι ὅτι ἐδῶ πρόκειται περὶ αἱρέσεως· καὶ καθὼς περνοῦσαν τὰ χρόνια καὶ αὐτὴ ἡ ἁβροφροσύνη κατέληγε σὲ συμπροσευχὲς καὶ συλλείτουργα, δηλαδὴ καταφανέστατη παράβαση τῶν Ἱερῶν Κανόνων καὶ φρικτὴ ἀσέβεια πρὸς τὶς Ἐντολὲς τοῦ Θεοῦ, δὲν εἶχαν καμιὰ ἀμφιβολία πλέον, ὅτι ἡ νεοφανὴς αὐτὴ αἵρεση, ὁ Οἰκουμενισμός, εἶναι μιὰ ὕπουλη παναίρεση, ὅπως τὴ χαρακτήρισε ὁ Ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς,. Γι’ αὐτὸ ἐπέμεναν: δὲν πρέπει νὰ ἀποκαλοῦμε τὴν Ρώμη Ἐκκλησία οὔτε γιὰ λόγους εὐγενείας.
Καὶ νά, ποὺ τώρα οἱ μάσκες ἔπεσαν. Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου, προσθέτει τὸ ἕνα σφάλμα δίπλα στὸ ἄλλο, τὴν μία προδοσία δίπλα στὴν ἄλλη, γιατί πῶς ἀλλιῶς θὰ δικαιολογοῦσε τὴν πρόσκληση καὶ τὴν ὑποδοχὴ τοῦ Πάπα στὴν Κύπρο;
Εἶπε σήμερα (Λευκωσία, 02/06/2010, ΑΠΕ-ΜΠΕ, σὲ συνέντευξή του στὸν Α. Βικέτο):
«Ὁ Πάπας εἶναι προκαθήμενος Ἐκκλησίας καὶ αὐτὸ δὲν εἶναι προσωπική μου ἄποψη, ἀλλὰ θέση τοῦ συνόλου τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας. Ἡ Ὀρθοδοξία δέχεται ὅτι ἡ Ρωμαιοκαθολικὴ Ἐκκλησία εἶναι ἀδελφὴ καὶ κάνει μαζί της θεολογικὸ διάλογο».
Ἡ Φιλορθόδοξος Ἕνωσις «Κοσμᾶς Φλαμιᾶτος» ἐπανειλλημμένως ἔχει καταγγείλει τὸν Μακαριώτατο κ. Χρυσόστομο Β΄, τὸν καὶ «Πάπα» Κύπρου παριστάνοντα, ὅτι ἔχει παραδώσει τὴν ψυχή του στὴν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ!…
Τώρα, ποὺ οἱ Μάσκες ἔπεσαν πλήρως, γιὰ νὰ δοῦμε: ὅλοι αὐτοὶ οἱ προοδετικοὶ θεολόγοι καὶ Ἐπίσκοποι, ποὺ μᾶς διαβεβαίωναν ὅτι μόνο γιὰ τεχνικοὺς λόγους ἀποκαλοῦμε Ἐκκλησία τὸ Βατικανό, θὰ ἀντιδράσουν;
Καὶ γιὰ νὰ δοῦμε: οἱ Ὀρθόδοξοι Ἐπίσκοποι, οἱ ὀρθόδοξες Ἀδελφότητες, οἱ συνιστῶντες τὴν ὑπακοὴ στοὺς Ἐπισκόπους πνευματικοί, τώρα ποὺ ὁλοκάθαρα, «γυμνῇ τῇ κεφαλῇ» κηρύσσεται αἵρεση, θὰ ζητήσουν ἐπιτέλους ἀπὸ τὴν Ἱεραρχία νὰ ἐπέμβει; Θὰ ζητήσουν νὰ συγκληθεῖ Σύνοδος ἡ ὁποία θὰ καταδικάσει τὴν αἵρεση καὶ θὰ κατονομάσει τοὺς αἱρετικούς;
Ὥστε, ἀφοῦ μάθουμε ποιοί εἶναι οἱ αἱρετικοὶ Οἰκουμενιστές, νὰ τοὺς ἀποφεύγουμε, νὰ παύσει ἡ μνημόνευση ὅσων προσκαλοῦν τὸν Πάπα καὶ τὸν ὑποδέχονται ὡς ἀρχηγὸ μιᾶς δεύτερης «ἐκκλησίας», ἡ ὁποία βρίσκεται ἐκτὸς τῆς Μίας Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ.

Θεσσαλονίκη, 2 Ἰουνίου 2010

Γιὰ τὴν «Φιλορθόδοξο Ἕνωσι “Κοσµᾶς Φλαµιᾶτος”»

Ὁ Πρόεδρος Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο

___________

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ακτή Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. +302104514833 (19), Fax +3102104528332
Πειραιεύς 31 Μαΐου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

http://www.impantokratoros.gr/imp-anak3152010.el.aspx

Ζευγάρι χριστιανών ζούσε με τα παιδιά τους ως υπάλληλοι του Σουλτάνου Sheikh Mohammad στο Ραβαλπίντι. Τον Ιανουάριο, θρησκευτικοί ηγέτες και ο ο Σουλτάνος είπαν στον Arshed να ασπαστεί το Ισλάμ μαζί με ολόκληρη την οικογένειά του. Αφού εκείνος αρνήθηκε, τον απείλησαν ότι η άρνησή του θα έχει «τρομερές συνέπειες».

Ο Arshed προσφέρθηκε να εγκαταλείψει την εργασία του, αλλά ο επιχειρηματίας φέρεται να του είπε ότι θα τον «σκοτώσει» αν κάνει να φύγει.

Την περασμένη εβδομάδα, οι εντάσεις αυξήθηκαν όταν ο Σουλτάνος ανέφερε κλοπή των 500.000 πακιστανικών ρουπιών (περίπου US $ 6.000), και ακολούθησε επίσημη καταγγελία στην αστυνομία.

Ο επιχειρηματίας τους πρότεινε ότι θα ξεχάσει την υπόθεση αν ασπαζόντουσαν το Ισλάμ, «αλλιώς και οι δύο δεν θα έβλεπαν τα παιδιά τους ξανά.

Ο 38χρονος   Arshed Masih επέλεξε να παραμείνει πιστός στη χριστιανική πίστη του, και την περασμένη Παρασκευή τον έκαψαν και την σύζυγό του την βίασαν αστυνομικοί..

http://santo-rinios.blogspot.com
Pakistan-_uomo_bruciato1Έπαιρνε μέρος σε κινητοποιήσεις νέων για να σταματήσει ο πόλεμος στο Βιετνάμ,

ενδιαφερόταν για τα ανθρώπινα δικαιώματα

και την προστασία του περιβάλλοντος,

και μελετούσε με πάθος τα διάφορα θρησκεύματα, προσπαθώντας να βρει απάντηση στα υπαρξιακά ερωτήματα που τον βασάνιζαν.. «

Κατάφερε να σχηματίσει δικό του μουσικό συγκρότημα, την εποχή που μεσουρανούσαν οι «Beatles» και οι «Rolling Stones», και να το ονομάσει «The Flies».

Από τις αίθουσες της Σχολής Εμπορικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, βρέθηκε να τραγουδά πλάι στον Μικ Τζάγκερ, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα, και τώρα βρίσκεται στην Αφρική ως ιεραπόστολος.

Ο λόγος για τον Έλληνα, Θέμη Αδαμόπουλο, που διάλεξε να βοηθήσει εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη..

sxed.-2

Θα σας πολεμήσουμε μέχρι τέλους…!


Ξεσηκωθείτε

επιτέλους Έλληνες!

Όλοι εσείς, που επί δεκαετίες, πιστοί και υπόδουλοι στις επιταγές της παγκοσμιοποίησης, εργασθήκατε σκληρά για να πετύχετε τον αφελληνισμό της πατρίδας μας,…
Eργασθήκατε σκληρά για να μετατρέψετε τους Έλληνες σε άβουλα όντα, σε πλάσματα που δεν αντιδρούν πλέον ακόμα και στην πιο κραυγαλέα προσπάθεια απεθνικοποίησης, που κάνετε πλέον απροκάλυπτα και συμβαίνει στις ημέρες μας, αισθάνεστε υπερήφανοι για την εκτέλεση της αποστολής σας;
Οδηγήσατε ένα έθνος σε δρόμους επικίνδυνους, που πλέον είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι απειλούν ακόμα και την ίδια του την ύπαρξη.
Μας μεταμορφώσατε σε ένα έθνος χρεωμένο, ένα έθνος που υπερισχύουν οι ανθέλληνες και οι προδότες, ένα έθνος που όποιος τολμήσει να δηλώσει πως αγαπάει την πατρίδα του αυτομάτως καταγράφεται ως ακραίος από τα «αντικειμενικά» Μ.Μ.Ε και τους «αντικειμενικούς», πλην ελαχίστων, υπηρέτες και συνοδοιπόρους σας σε αυτό το καλοστημένο σχέδιο, δημοσιογράφους.
Πασχίζετε εδώ και δεκαετίες, ακόμα και μέσω της επίδειξης υποτιθέμενης αδιαφορίας, να παραδώσετε αμαχητί την πατρίδα μας στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, η οποία επιθυμεί διακαώς να μας μετατρέψει σε έναν λαό χωρίς θρησκεία, χωρίς πατρίδα, χωρίς ιστορία, χωρίς σκέψη, χωρίς βούληση, χωρίς διεκδικήσεις, χωρίς παιδεία, χωρίς φρόνημα… και εν τέλει χωρίς κυριαρχικά δικαιώματα στην ίδια μας τη χώρα.
Πως αισθάνεστε κύριοι του Υπουργείου Παιδείας όταν κοιτάζετε αυτά τα μάτια της γιαγιάς του ξεχασμένου αυτού χωριού στο οποίο ήταν μέχρι τώρα δασκάλα η κ. Νικοπούλου;
Προφανώς δεν σας ενδιαφέρει καθώς είναι Ελληνίδα! Για ποιόν λόγο προδίδετε όλοι εσείς την πατρίδα μας και για ποιόν λόγο διώχνετε την ηρωίδα αυτή δασκάλα από το χωριό αυτό;
Για ποιόν λόγο επιτέλους προωθείτε την τουρκοποίηση της Ελληνικής Θράκης;
Ποιους σκοπούς εξυπηρετείτε όλοι εσείς που επί δεκαετίες κυβερνήσατε και κυβερνάτε μέχρι σήμερα; Και εσείς Έλληνες, επιτέλους, αντιδράστε στο ξεπούλημα της πατρίδας μας. Αγαπήστε ξανά την Ελλάδα μας. Πάψτε πια να είστε ραγιάδες. Πως ανέχεστε κάποιους μη Έλληνες να ελέγχουν γη Ελληνική; Πως ανέχεστε να βρίσκονται ελληνικές περιοχές υπό τουρκική κατοχή;
Αφού οι πολιτικοί μας είναι δοσίλογοι, είναι προδότες, οφείλουμε ως Έλληνες να τους αποσύρουμε δια παντώς από την διακυβέρνηση του τόπου. Η τουρκοποίηση της Θράκης κύριοι κυβερνώντες του τόπου, δεν θα επιτευχθεί.
Έστω και ένας Έλληνας πατριώτης να παραμείνει ζωντανός, θα αποτελεί για πάντα εμπόδιο στις ανθελληνικές και προδοτικές σας βλέψεις.
Φτάνει πια ο ραγιαδισμός! Θυμηθείτε πως η ώρα πλησιάζει και ο κόσμος πλέον έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί πως οτιδήποτε συμβαίνει σήμερα στον τόπο μας έχει σχεδιαστεί για έναν συγκεκριμένο σκοπό.
Για παράδειγμα όλοι γνωρίζουμε πως η οικονομική κρίση αποτελεί το όχημα για την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας.
Όταν έρθει η ώρα…. ετοιμάστε βαλίτσες!

http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2010/06/blog-post_02.html

sxed.-2

Σημεία των καιρών

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ:

Η Ιερά Σύνοδος, πολιτικά πρόσωπα

και οι «αντικειμενικοί» Δημοσιογράφοι της Κύπρου

Κοινοποίηση: Ι. Σύνοδο, Πολιτικούς, Μ.Μ.Ε.


▪ Εάν ένας Κύπριος Ιεράρχης είχε κατηγορηθεί ως προστάτης των παιδεραστών και είχε ζητηθεί γι’ αυτό από εισαγγελέα η κράτησή του,
▪ εάν είχε κατηγορηθεί (ιερωμένος ων) ως ομοφυλόφιλος και ήταν γνωστό και το θηλυκό παρατσούκλι του, χωρίς να διαμαρτυρηθεί γι’ αυτό,
▪ εάν εδιάβαζε μέσα στο Μητροπολιτικό Ναό χαιρετισμούς προς τον ηγέτη του «ψευδοκράτους του Ντεκτάς»,
▪ εάν ήταν αναμεμειγμένος στον διαμελισμό άλλης χώρας κατά την ομολογία πρωθυπουργών και υπουργών,
▪ εάν ήτο καραμπινάτος αιρετικός και διάδοχος μιας παραδόσεως Ιερών Εξετάσεων, Σταυροφοριών, δολοπλοκιών και ακατανομάστων οργίων,
Τότε, ήταν δυνατόν οι δημοσιογράφοι να τον είχαν κάτω από τη διακριτική προστασία τους; Η θα μας βομβάρδιζαν επί εβδομάδες με πρωτοσέλιδες ακριβείς περιγραφές για τα περί του «ανδρός»;
Τότε, ήταν δυνατόν η πολιτική ηγεσία ακολουθούμενη από την Ιερά Σύνοδο να πήγαιναν σύσσωμοι να τον υποδεχθούν;
Ο,τι όμως δεν συμβαίνει με τους άλλους, συμβαίνει με τον Πάπα. Εφ’ όσον πρόκειται για τον «αλάθητο» Πάπα, βάζουν την λογική στην άκρη και ενεργούν με άλλα κριτήρια, καθόλου ορθολογικά, οι κατακεραυνώνοντες τους άλλους ως οπισθοδρομικούς. Ακόμα και τα μπλουζάκια με τη φωτογραφία του Πάπα βρίσκουν χαριτωμένα.
Όλος αυτός ο εσμός των τάχα δημοκρατικών και προοδευτικών δημοσιογράφων, που ως τιμητές των πάντων υβρίζουν ως φανατικούς εκείνους που επισημαίνουν τα περί του Πάπα· όλοι οι υψηλόβαθμοι πολιτικοί και ιερωμένοι, που παρουσιάζονται ως κήνσορες κατά της αδικίας και καυτηριάζουν την ανηθικότητα,
όλοι αυτοί, και με μόνο το επιχείρημα ότι πρόκειται περί του Πάπα, διαγράφουν κάθε του τρωτό σημείο και τον υποδέχονται με δόξες και τιμές!
Εάν επρόκειτο περί ενός κοινού θνητού, κυρίως πολιτικού αντιπάλου η περί ενός Ορθόδοξου Ιεράρχη, και τι δεν θα ακούγαμε! Τώρα, όμως, που πρόκειται περί του Πάπα, όλοι αυτοί οι «αντικειμενικοί» λειτουργοί για την ενημέρωση του πολίτη, συμμάχησαν ακόμα και με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, και αφήνουν τον Πάπα στο απυρόβλητο.
Να, λοιπόν, κάποια από τα περί τον Πάπα:
▪ Έχει κατηγορηθεί ως προστάτης των παιδεραστών και είναι τόση η κατακραυγή και η αγανάκτηση των ευρωπαίων «πιστών» του Παπισμού, ώστε υψηλόβαθμος νομικός των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ο δικαστής Geoffrey Robertson, έφτασε στο σημείο να ζητήσει  να  διωχθεί  ο  Πάπας  από  το  Διεθνές  Ποινικό  Δικαστήριο!
▪ Έχει κατηγορηθεί ως «ομοφυλόφιλος, και [έχει ειπωθεί] ότι σώζεται [περί αυτού] πλούσια συλλογή ομοφυλοφιλικών ντοκουμέντων· τον ονόμασαν με το ομοφυλοφιλικό του όνομα, το γνωστό άλλωστε στο υψηλό ευρωπαϊκό και παγκόσμιο λόμπυ των ομοφυλόφιλων, “Ναζιάρα Μπέτυ”»!.. (Ελευθεροτυπία, 16/8/2007 και «Ι. Παρακαταθήκη»).
▪ Εκφώνησε για πολλοστή φορά το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα στην ανύπαρκτη «Μακεδονική» γλώσσα, νομιμοποιώντας το κράτος των Σκοπίων ως Μακεδονία, παρά τις πολλές αντιδράσεις που δέχτηκε τα προηγούμενα χρόνια.
▪ Συνεχίζει την πολιτική του Βατικανού, παρεμβαίνει ιεροκρυφίως και είναι συνένοχος στα παγκοσμίως δρώμενα μετά των μεγάλων δυνάμεων. Ο πρ. υπουργός Αμύνης της Ελλάδος Σπ. Σπηλιόπουλος «απεκάλυψε ότι η παπική Τράπεζα I.D.R. έστειλε στον Κροάτικο στρατό 2.000.000 δολλ. για την αγορά όπλων, που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των ορθοδόξων Σέρβων» (Αρχ. Ιωαννίκιου Κοτσώνη,  Το πρόσωπον…του Παπισμού, σ. 5). Ο πρ. υπουργός Γ. Ρωμαίος έγραψε, ότι σε επίσκεψη Διπλωματών στο Βατικανό κατά τον πόλεμο της Βοσνίας τους συνέστησαν: «Αφοπλίστε τους Σέρβους η εξοπλίστε τους Μουσουλμάνους» (Εφημ. «Το Βήμα», 31-1-1993). Ο αρχιεπ. Αμερικής Ιάκωβος κατηγόρησε ανοικτά  Βατικανό, Γερμανία και  ΗΠΑ για την κατάσταση στην πρώην Γιουγκοσλαβία, λέγοντας πως για όλα φταίει η ασύστολη προπαγάνδα των ανωτέρω εναντίον της Σερβίας (Αρχ. Ι. Κοτσώνη,  οπ. π., σ. 29). Το 1995 έγραφε ο Χρ. Γιανναράς: «η μόνη ευκρινής λογική για τα τεκταινόμενα στα Βαλκάνια είναι η σιωπή του Βατικανού. Σιωπή πολυσήμαντη μπροστά στη σφαγή, αφού προηγήθηκε επανειλημμένη καταδίκη των Σέρβων και δικαίωση Κροατών και Μουσουλμάνων από την αγιότητα του Παπα» (Εφημ. “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, 13-9-95).
Καλά, όλα τα άλλα, δεν τα καταλαβαίνουν, αλλά ούτε την «πολυσήμαντη σιωπή» του Βατικανού και του Πάπα έναντι του Κυπριακού;
Ούτε υποψιάστηκαν πόσα ακριβά ανταλλάγματα κρύβει η επίσκεψή του στην Κύπρο;

Λεόντιος Διονυσίου

sxed. 2

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

εἰδεχθής δολοφονική ἐπίθεσις μέ ἀθῶα θύματα τῆς Σιωνιστικῆς Ἑβραϊκῆς Κυβέρνησης ἐντός τῶν διεθνῶν χωρικῶν ὑδάτων κατά ἀόπλων εἰρηνικῶν ἀκτιβιστῶν, πού μετέφεραν ἀνθρωπιστική βοήθεια στούς ἀποκλεισμένους Παλαιστινίους κατοίκους τῆς Γάζας ἀποτελεῖ ἔγκλημα πού ἐμπίπτει στήν ἁρμοδιότητα τοῦ διεθνοῦς ποινικοῦ δικαστηρίου.

Ἡ ἄμεση ὑποχρέωσις τῆς Κυβέρνησης μας, διερμηνεύουσα τό κοινό αἴσθημα τοῦ λαοῦ μας, εἶναι νά καταδικάσει ἀπεριφράστως καί μετά σκληρότητος τή Σιωνιστική Κυβέρνηση τοῦ Ἰσραήλ καί τίς τρομοκρατικές, ἄθλιες καί ἐγκληματικές πρακτικές της.

Ὁ δέ Πρωθυπουργός μας καί ὡς Πρόεδρος τῆς Σοσιαλιστικῆς Διεθνοῦς ἐπιβάλλεται νά συμβάλλει στήν διεθνή καταδίκη τῶν κακουργηματικῶν κατά τοῦ διεθνοῦς δικαίου καί τῆς ἀνθρωπότητος ἀδικοπραγιῶν τῆς Σιωνιστικῆς Ἰσραηλινῆς ἡγεσίας.

Ἀποδεκνύεται πασιδήλως δυστυχῶς, ὅτι τό Σιωνιστικό Ἑβραϊκό Κράτος ἀκυρώνει ἐμπράκτως τήν τιμή καί τόν σεβασμό πού ὀφείλει ἡ διεθνής κοινότης στήν μνήμη τῶν θυμάτων τοῦ Ὁλοκαυτώματος, ἐφ’ ὅσον μιμεῖται καί ἐφαρμόζει ἀπολύτως τίς ἐγκληματικές, κακουργηματικές καί ἄθλιες πρακτικές τοῦ Γερμανικοῦ φασιστικοῦ τέρατος.

Ἡ ἰδιότυπη ἀσυλία πού ἀπολαμβάνει ἡ Σιωνιστική Κυβέρνηση τοῦ Ἰσραήλ μέ πάτρονα τήν Ἀμερικανική ὑπερδύναμη στά διεθνῆ φόρα, ἀποδεικνύεται ἀπό τήν παρατεινόμενη κατοχή τῶν ἀραβικῶν ἐδαφῶν καί τό πυρηνικό ὁπλοστάσιο πού διατηρεῖ τήν στιγμή πού σχετική προσπάθεια ἐξοπλισμοῦ τοῦ γειτονικοῦ Ἰράν ἀποτελεῖ αἰτία πολέμου διά τήν διεθνῆ κοινότητα.

Καταγγέλλουμε τό διαρκές ἔγκλημα τοῦ Σιωνιστικοῦ Ἑβραϊκοῦ Κράτους καί καλοῦμε τήν Κυβέρνησή μας, ἀντί τῆς ἀχρώμου καί ἀναιμικῆς σχετικῆς ἀνακοινώσεώς της, νά προβῇ σέ ὅλα τά ἐνδεικνυόμενα μέτρα γιά τήν πλήρη καί οὐσιαστική καταδίκη τῆς Σιωνιστικῆς Ἑβραϊκῆς ἡγεσίας καί τήν ἄμεση παραπομπή της στό διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

_____________

sxed.-2

Πειραιεύς 15 Ἀπριλίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

Μέ ἀφορμή τά προκύπτοντα θέματα ἐπικαιρότητος ἀναφέρομεν τά κάτωθι:


1. ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΩΝ

Ἡ δίκην χιονοστιβάδος ἀποκάλυψις τῶν εἰδεχθῶν ἐγκλημάτων παιδεραστίας εἰς πολλάς χώρας τῆς ὑφηλίου ἐπί μακρά σειρά ἐτῶν, μέ δράστας τῶν κακουργηματικῶν καί αἰσχίστων καί ἀποτροπαίων αὐτῶν ἐνεργειῶν κληρικούς τῆς Ῥωμαιοακθολικῆς παρασυναγωγῆς καί αἱρέσεως εἰς τοσοῦτον τρομακτικόν βαθμόν ὥστε δύο ἐγνωσμένοι Βρεττανοί ἀθεϊσταί ὁ Ρίτσαρντ Ντόκιντς καί ὁ Κρίστοφερ Χίτσνες νά ζητοῦν τήν σύλληψιν τοῦ Πάπα παλαιᾶς Ῥώμης Βενεδίκτου 16ου ἅμα τῇ εἰσόδῳ του εἰς Βρεττανικόν ἔδαφος κατά τήν ἐπίσκεψιν αὐτοῦ τόν προσεχῆ Σεπτέμβριον διά τήν «ἁγιοποίησιν» τοῦ ἀρχηγοῦ τῶν Τρακταριστῶν Καρδιναλίου Χένρι Νιούμαν μέ τά ἴδια ἀκριβῶς νομικά κριτίρια πού χρησιμοποιήθηκαν διά τήν σύλληψιν τοῦ Χιλιανοῦ δικτάτορα Ἀουγκούστο Πινοσέτ τό 1998, ἐπιμαρτυρεῖ τόν διαχρονικόν λόγον τῆς Ἀδιαιρέτου Ὀρθοδόξου Καθολικῆς Ἐκκλησίας καί τῶν ἁγίων Αὐτῆς Πατέρων σχετικῶς μέ τό ἀποκοπέν καί ἐκτροχιασθέν εἰς αἱρετικάς ἀτραπούς Δυτικόν Πατριαρχεῖον παλαιᾶς Ῥώμης τῆς ἀδιαιρέτου Καθολικῆς Ἐκκλησίας.

Ἀποδεικνύεται πασιδήλως ἐκ τῶν ἀποπνικτικῶν ἀναθυμιάσεων τῶν εἰδεχθῶν ἐγκλημάτων παιδεραστίας εἰς μέγιστον τμῆμα τοῦ λεγομένου Ῥωμαιοκαθολικοῦ κλήρου, ὅτι ἡ σχᾶσις ἐκ τοῦ ἐνιαίου σώματος τῆς Ἀδιαιρέτου Ἐκκλησίας ἀπεστέρησεν αὐτόν τῆς ζωοποιοῦ χάριτος τοῦ Παναγίου καί Τελεταρχικοῦ Πνεύματος μέ προφανές ἀποτέλεσμα νά εἶναι ἀδύνατος ἡ τήρησις ὅρκων ἀγαμίας καί παρθενικῆς βιοτῆς μέ μόνας τάς ἀνθρωπίνους ἀτελεῖς δυνάμεις καί τάς νοησιαρχικάς προσεγγίσεις.


2. Η ΦΑΙΔΡΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Ἡ χυδαιότης, ἡ ἀμετροέπεια καί ὁ παραλογισμός τοῦ Βρεττανοῦ Elton John καί ἡ πρωτόγονος ἀπόδοσις εἰς τόν Τρισάγιον Θεόν τῆς ἰδικῆς του ψυχοπαθολογικῆς ἐκτροπῆς μέ ἠνάγκασαν νά διαμαρτυρηθῶ εὐπρεπῶς ὡς ἔσχατος πολίτης τοῦ κόσμου εἰς τόν Ἀνώτατον Ἄρχοντα τῆς χώρας του, πού ἐν ταὐτῷ τυγχάνει ἀρχηγός δύο Χριστιανικῶν αἱρετικῶν Ὁμολογιῶν καί ἐνῶ ἔνιοι δημοσιογράφοι καί πολιτικοί σκωπτικῶς καί εἰρωνικῶς ἀντιμετώπισαν τήν ἐνέργειάν μου ἐθισμένοι ἀπό τήν γελοιότητα εἰς τήν ὁποίαν ἔχουν ὁδηγήσει τήν Ἑλληνική πραγματικότητα οἱ διάφοροι δῆθεν ἐκσυγχρονισταί, τόσον ἡ ἀπό 24/3/2010 ἀπάντησις τῆς Bασιλίσσης τῆς Μ. Βρεττανίας διά τῆς Γραμματέως αὐτῆς κ. Sonia Bonici ὅσον καί ἡ ἀπάντησις τῆς Κυβερνήσεως τῆς Μ. Βρεττανίας διά τοῦ ἀπό 30/3/2010 ἐγγράφου τῆς γραμματέως τοῦ Ὑπουργικοῦ Συμβουλίου κας Moira Thompson διά τῶν ὁποίων ἐπληροφόρησαν τήν ἐλαχιστότητά μου ὅτι ἐλήφθησαν ὑπ’ ὄψιν οἱ θέσεις μου καί θά ἐξετασθοῦν ἁρμοδίως ἀπέδειξαν τήν εὐπρέπειαν μέ τήν ὁποίαν λειτουργεῖ ἡ συγκεκριμένη χώρα.

Ἀντιθέτως ἡ ἐπί τρίμηνον ἄρνησις ἀπαντήσεως εἰς τήν νομίμως ὑποβληθεῖσαν προσφυγήν μου ἀπό 18/1/2010 πρός τόν Ὑπουργόν Οἰκονομίας κ. Γεώργιον Παπακωνσταντίνου κατά τοῦ ἀπό 10/12/1927 Π.Δ. ὡς ἔχει τροποποιηθεῖ, τό ὁποῖον ἔχει ἐγκρίνει τόν Ὀργανισμόν τοῦ ἐν Ἀθήναις Τεκτονικοῦ Ἱδρύματος, πού ἑδρεύει ἐν Ἀθήναις, ἐπί τῆς ὁδοῦ Ἀχαρνῶν καί Σουρμελῆ καί τῆς Ἐθνικῆς Μεγάλης Στοᾶς τῆς Ἑλλάδος, πού ἑδρεύει ἐν Ἀθήναις ἐπί τῆς ὁδοῦ Ἐρεσοῦ 38 μέ αἴτημα τἠν διάλυσιν τοῦ Τεκτονικοῦ Ἱδρύματος καί τῆς Ἐθνικῆς Μεγάλης Στοᾶς τῆς Ἑλλάδος καί τῶν Στοῶν-Ναῶν αὐτῶν συμφώνως πρός τό ἄρθρον 118 τοῦ Ἀστικοῦ Κώδικος, μέ ἐξαναγκάζει μέν νά προσφύγω εἰς τήν ἀκυρωτικήν διαδικασίαν τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας ὡς ἐννόμως δύναμαι, καταδεικνύει δέ ἐναργέστατα τήν περιφρόνησιν τῶν δημοκρατικῶν θεσμῶν καί διαδικασιῶν τῶν δῆθεν ἐκσυγχρονιστῶν τῆς Δημοσίας διοικήσεως ἐν Ἑλλάδι.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

____________________

sxed.-2

sxed.-2

ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

(Πάφος, 22 Μαΐου 2010)

Τὸ Σάββατο 22 Μαΐου 2010, ὥρα 16.30–10.00 πραγματοποιήθηκε ἀντι-παπικὴ Ἡμερίδα στὴν Πάφο (“Mayfair Hotel”) ἐν ὄψει τῆς ὑποδοχῆς τοῦ Πάπα ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία τῆς Κύπρου, μὲ θέμα: «Θεολογικές καὶ Ἠθικές διαστροφὲς τῆς Παναιρέσεως τοῦ Παπισμοῦ – Οἱ φοβερὲς ἀλήθειες ποὺ ἀποκρύπτουν ὁ Ἀρχιεπίσκοπος καὶ ἡ Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου».
Στὴν Ἡμερίδα συμμετεῖχαν σωματεῖα ἀπὸ τὴν Κύπρο καὶ τὴν Ἑλλάδα καὶ τὴν διοργάνωσή του ἐπιμελήθηκε ἡ «Φιλορθόδοξος Ἕνωσις “Κοσμᾶς Φλαμιᾶτος”» ἐν συνεννοήσει μὲ τὰ σωματεῖα.

Κατὰ τὴν Ἔναρξη, προσφώνησε τοὺς συνέδρους ὡς οἰκοδεσπότης, ὁ πρόεδρος τοῦ σωματείου «Κέντρον Μελετῶν καὶ Ἔρευνας “Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός”» κ. Κων. Κουρτελλάρης, ὁ ὁποῖος χαιρέτησε τὴν Ἡμερίδα, εὐχαρίστησε τοὺς συμμετέχοντες στὴν Ἡμερίδα, «τοὺς εἰσηγητὲς καὶ ἐκείνους ποὺ δὲν μπόρεσαν νὰ παρευρεθοῦν λόγω ἡλικίας, ὑγείας ἢ ἀποστάσεως, ἀλλὰ εἶχαν τὴν καλωσύνη νὰ στείλουν τὶς εἰσηγήσεις τους, οἱ ὁποῖες καὶ θὰ διαβαστοῦν».
Στὴν συνέχεια ἀποκάλυψε, πὼς δύο ἀπὸ τὰ σωματεῖα ποὺ διοργανώνουν τὴν Ἡμερίδα «ἔχουν ἀποστείλει ἐπιστολή πρὸς τὸν Γενικὸ Εἰσαγγελέα τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας κ. Πέτρον Κληρίδη στὶς 11 Μαΐου 2010 μὲ θέμα: «Σύλληψη τοῦ Πάπα Ρώμης κ. Βενέδικτου ΙΣΤ΄»1.

Στὴν συνέχεια διαβάστηκαν οἱ χαιρετισμοὶ τῶν ὁμοτίμων καθηγητῶν τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν, πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Μεταλληνοῦ καὶ κ. Ἰωάννου Κορναράκη, τοῦ προέδρου τῆς Ὀρθοδόξου Ἱεραποστολικῆς Ἀδελφότητος Καναδᾶ «Ὁ Μ. Ἀθανάσιος» κ. Χρήστου Λιβανοῦ καὶ τῶν Ἀγωνιζομένων Λαρισαίων Χριστιανῶν.
Ἀκολούθως πραγματοποιήθηκαν οἱ Εἰσηγήσεις σὲ δύο Συνεδρίες2. Στὸ τέλος τῆς κάθε Συνεδρίας πραγματοποιήθηκε ἐκτεταμένη συζήτηση.

Τὰ κυριότερα σημεῖα τῆς κάθε εἰσηγήσεως ἔχουν ὡς ἑξῆς:

1. Στὴν εἰσήγηση μὲ τίτλο «Περὶ Παπισμοῦ» τοῦ κ. Νικολάου Σωτηροπούλου3, ἐτονίσθη ὅτι «ὁ Παπισμὸς ὡς φοβερὸ ἀντιχριστιανικὸ σύστημα περιλαμβάνει 25 περίπου αἱρέσεις». Οἱ κυριότερες ἀπ’ αὐτὲς (καὶ οἱ πλέον ἐπίκαιρες) εἶναι τὸ Πρωτεῖο ἐξουσίας καὶ τὸ Ἀλάθητον τοῦ Πάπα.
Συγκεκριμένα περὶ τοῦ Πρωτείου τοῦ Πάπα ἀνέφερε, ὅτι τὸ Δόγμα αὐτὸ ἦταν παντελῶς ἄγνωστο στὴν πρώτη Ἐκκλησία, ἡ ὁποία γνώριζε μόνο τὸ «πρωτεῖο τιμῆς». Μὲ τὸ Πρωτεῖο ἐξουσίας ὁ Πάπας ὑποβαθμίζει τοὺς ἄλλους Ἐπισκόπους, ἀπὸ ἰσοτίμους σὲ ὑφισταμένους του. Καὶ φυσικά, λαμβάνοντας τὴν εὐλογία τοῦ Πάπα (ὅταν μετέβη στὴν Ρώμη νὰ τὸν προσκαλέσει) καὶ ὑποδεχόμενος στὴν Κύπρο τὸν Ποντίφηκα, ὑποβαθμίζει καὶ τὸν ἑαυτό του, ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, ἀφοῦ ἀπὸ ἰσότιμος Ἐπίσκοπος γίνεται ὑποτελὴς τοῦ Πάπα. Περαιτέρω τὸ Δόγμα τοῦ Πρωτείου χαρακτηρίστηκε ὡς ἐξουσιαστικό, ἀλαζονικὸ καὶ ἑωσφορικό.
Στὴ συνέχεια ἔγινε ἀναφορὰ στὸ διαχρονικὸ ἀβυσσαλέο μῖσος τοῦ Πάπα κατὰ τῶν Ὀρθοδόξων καὶ ἀναφέρθηκαν ἱστορικὰ παραδείγματα. Ὡς ἐκ τούτου, παρατήρησε ὁ κ. Σωτηρόπουλος, «ἂς μὴ τρέφει φροῦδες ἐλπίδες ὁ Μακαριώτατος» καὶ ἂς μὴ ἐλπίζει σὲ βοήθεια ἀπὸ τὸν Πάπα, ὁ ὁποῖος κυριαρχούμενος ἀπὸ σύνδρομο ἐξουσίας, δὲν ἀρκεῖται μόνο στὴ ἐξουσιαστικὴ θρησκευτική του ἰδιότητα, ἀλλὰ προσδοκᾶ καὶ πρωτεῖα καὶ στὸν χῶρο τῆς κοσμικῆς ἐξουσίας, φρονῶν κι ἐδῶ ἀντίθετα ἀπὸ τὸ Χριστό, ὁ ὁποῖος ὡμίλησε γιὰ πνευματικὴ βασιλεία (Ἰω. 18, 36).
«Ἀπὸ τὸ ἑωσφορικὸ δόγμα τοῦ Πρωτείου ἐξουσίας τοῦ Πάπα προῆλθε ἄλλο ἑωσφορικὸ δόγμα, τὸ ἀλάθητο τοῦ Πάπα. Ἀλάθητοι ὅμως καὶ θεόπνευστοι εἶναι ἡ Ἁγία Γραφή, «οἱ προφῆτες καὶ οἱ Ἀπόστολοι στὰ ζητήματα τῆς πίστεως» καὶ φυσικὰ ἡ Ἐκκλησία. «Τὸ ἄτομο εἶναι δυνατὸν νὰ πλανηθῆ».
«Ἐν τούτοις ὁ Παπισμὸς θέσπισε τὸ ἀλάθητο τοῦ Πάπα… Ὁ Πάπας εἶναι ἀνώτερος ὅλων τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας, ὅλων τῶν Τοπικῶν καὶ ὅλων τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων». Ὅμως Πάπες καθαιρέθηκαν ὡς αἱρετικοί. «Ποῦ εἶναι λοιπόν τὸ ἀλάθητο τοῦ Πάπα;».
«Ὁ Πάπας εἶναι αἱρετικός. Καὶ ὡς αἱρετικὸς εἶναι ἐκτὸς Ἐκκλησίας». Δὲν ἔχει ἱερωσύνη καὶ εἶναι ἀβάπτιστος καὶ ἀμετανόητος. Καὶ τοὺς ἀμετανόητους αἱρετικοὺς δὲν πρέπει νὰ προσκαλοῦμε τιμητικὰ στὸ σπίτι μας (Β΄ Ἰω. 9-11).

2. Δεύτερη –κατὰ τὸ πρόγραμμα– εἰσήγηση ἦταν τοῦ ὁμότιμου καθηγητὴ τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν κ. Ἰωάννη Κορναράκη4. Ὁ τίτλος τῆς εἰσηγήσεως ἦταν: «Ποιός εἶναι ὁ Πάπας Βενέδικτος ὁ 16ος ποὺ ἔρχεται στὴν Κύπρο». Στὴν εἰσήγησή του αὐτὴ ὁ κ. Κορναράκης ἀναφέρθηκε στὶς προσπάθειες ποὺ γίνονται ἀπὸ Βατικανὸ καὶ Φανάρι, πρωτοστατούντων τοῦ Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου καὶ τοῦ Μητροπολίτου Περγάμου κ. Ἰωάννη, νὰ ἐξερευθεῖ «ἕνας τρόπος, ἕνα οἰκουμενιστικὸ διοικητικὸ σχῆμα, ὥστε τὸ Παπικὸ Πρωτεῖο νὰ λειτουργήσει μὲ τρόπο ἀποδεκτὸ ἀπὸ τοὺς Ὀρθοδόξους. Ἡ ὅλη προσπάθεια, συμπεραίνει ὁ καθηγητὴς Κορναράκης, εἶναι ἡ δημιουργία μιᾶς οἰκουμενικῆς Ἐκκλησίας, ἑνὸς οἰκουμενικοῦ παπικοῦ Πρωτείου, πρᾶγμα ποὺ σημαίνει τὴν ἔντεχνη ὑποδούλωση τῆς Ὀρθοδοξίας στὸν Παπισμό.

Μιλώντας γιὰ τὸν Πάπα Βενέδικτο τὸν 16ο, ἀναφέρθηκε σὲ συγκεκριμένες δημοσιεύσεις ποὺ ἀσκοῦν κριτικὴ σὲ συγγραφές, κείμενα, ὁμιλίες καὶ ἐπισκέψεις τοῦ Πάπα. Ἡ ἀνάλυση ποὺ γίνεται στὶς ἐνέργειες αὐτὲς τοῦ Πάπα, τὸν παρουσιάζει ὡς προσωπικότητα αἰνιγματικὴ καὶ ἀμφιλεγόμενη, ἀφοῦ παρατηρεῖται ἀσυμφωνία λόγων καὶ πράξεων καὶ ἀκόμα ἀνειλικρινῆ καὶ ἀναξιόπιστο στὶς ἐπικοινωνιακές του σχέσεις. Εἰδικότερα ἀναφέρθηκε στὸ κείμενο τοῦ Πάπα «Ἀπαντήσεις …γύρω ἀπὸ τὴ διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας». Οἱ «Ἀπαντήσεις…» αὐτὲς προηγήθηκαν τοῦ «Κειμένου τῆς Ραβέννας», ἔργο τῆς «Μικτῆ Ἐπιτροπῆς τοῦ Θεολογικοῦ Διαλόγου Ὀρθοδόξων καὶ Παπικῶν» (Μ.Ε.Θ.Δ.) καὶ εἶχε ὡς σκοπὸ νὰ ἐπηρεάσει καὶ νὰ ὑπαγορεύσει τὶς παπικὲς θέσεις στὴν –κατὰ τὰ ἄλλα– «ἐπὶ ἴσοις ὅροις» συνεδριάζουσα καὶ ἀποφασίζουσα Μ.Ε.Θ.Δ.

Δυστυχῶς, μὲ αὐτὸν τὸν Πάπα διαλέγονται καὶ συναντῶνται οἱ Ὀρθόδοξοι, μὲ ἀποτέλεσμα τὰ κοινὰ κείμενα, τὰ ὁποῖα διατυπώνει ἡ Μ.Ε.Θ.Δ., νὰ περιέχουν διατυπώσεις ποὺ εὐνοοῦν τὶς Βατικάνειες ἐπιδιώξεις καὶ νὰ γίνονται αὐτὲς ἀποδεκτὲς ἀπὸ τὰ ὀρθόδοξα μέλη τοῦ Διαλόγου. Στὸ γνωστὸ πλέον «Κείμενο τῆς Ραβέννας» ἔγινε ἀποδεκτὸ πὼς καὶ ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία καὶ ὁ Παπισμός μπορεῖ νὰ ἀποτελοῦν (κατὰ τὸν ἰσχυρισμὸ κάθε μέρους) τὴν Μία Ἐκκλησία. Μὲ αὐτὴ τὴ διατύπωση ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, ὄχι μόνο ὑποχωρεῖ, ἀναγνωρίζοντας ὅτι δὲν εἶναι μόνο αὐτὴ ἡ Μία Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ, ἀλλὰ τίθεται καὶ κάτω ἀπὸ τὴν Ρωμαιοκαθολικὴ «ἐκκλησία», ἀφοῦ ἄφησε ἀναπάντητη τὴν τοποθέτηση τοῦ παπικοῦ κειμένου «Ἀπαντήσεις …γύρω ἀπὸ τὴ διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας», στὸ ὁποῖο ὁ Πάπας ἐδήλωνε ὅτι ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία δὲν εἶναι ὁλοκληρωμένη Ἐκκλησία, ἀλλὰ ἔχει κάποιο ἔλλειμμα(!), ἀφοῦ ἀσφαλῶς δὲν ἐντάσσεται κάτω ἀπὸ τὴν ὀμπρέλα τοῦ Πάπα.

3. Ἡ Τρίτη εἰσήγηση τοῦ θεολόγου Παναγιώτη Σημάτη εἶχε τίτλο: «Ἡ Ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα στὴν Κύπρο, ἄλλο ἕνα πλῆγμα κατὰ τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας» καὶ ὑπότιτλο «Πῶς ἀντιμετωπίστηκε ἡ ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα στὴν Ἀθήνα». Στὴν εἰσήγηση αὐτὴ παρατίθενται πολλὰ στοιχεῖα καὶ κείμενα Ἁγίων Πατέρων, διὰ τῶν ὁποίων –ἀπὸ τότε ἤδη– εἶχε καταστεῖ ὁλοφάνερο ὅτι οἱ Ἱεροὶ Κανόνες καὶ οἱ Ἅγιοι τῆς Ἐκκλησίας, ἀκόμα οἱ Ἀπόστολοι καὶ ὁ ἴδιος ὁ Κύριος οὐδέποτε ὑποδέχτηκαν ἢ τίμησαν αἱρετικὸ καὶ μάλιστα ἕνα αἱρεσιάρχη τῆς ἐμβέλειας καὶ τῆς καταγεγραμμένης ἐχθρότητος πρὸς τὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, ὅπως ὁ Πάπας καὶ τὸ Βατικανό.

Ἐνῶ, λοιπόν, ὁ Ἀρχιεπίσκοπος καὶ οἱ Μητροπολῖτες τῆς Κύπρου εἶχαν ὑπ’ ὄψιν τους –ὡς προϊστορία– τὰ γενόμενα καὶ τὰ λεχθέντα κατὰ τὴν ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα Παύλου στὴν Ἀθήνα, ἐνῶ γνώριζαν τὶς ἐπικοινωνιακοῦ χαρακτῆρα προσπάθειες τοῦ τότε Ἀρχιεπισκόπου Χριστόδουλου νὰ δικαιολογήσει τὰ ἀδικαιολόγητα, χρησιμοποιώντας φτηνά, ἕωλα ἕως καὶ ψευδῆ ἐπιχειρήματα, ἐνῶ δύο τουλάχιστον ἀπὸ τοὺς Μητροπολῖτες τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Κύπρου εἶχαν διατυπώσει αἰχμηρὲς θέσεις ἐναντίον τοῦ Πάπα ἢ εἶχαν εὐθαρσῶς ἀντιταχθεῖ στὴν ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα στὴν Ἀθήνα, τώρα ἀποδέχτηκαν τὴν ἐπίσκεψη, ἐσιώπησαν καὶ δὲν εἶχαν ἐκδηλώσει δημόσια οὐδεμία ἀντίδραση κατὰ τῆς ἐπισκέψεως αὐτῆς5. Ἔτσι ἐπέτρεψαν στὸν Ἀρχιεπίσκοπο νὰ ἐπιβάλλει τὴν ἀντίθετη μὲ τὴν Παράδοση τῆς Ἐκκλησίας ἐπιλογή του.
Ἡ ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα δὲν θὰ προκαλοῦσε τὴν ἴδια ἀντίδραση τῶν πιστῶν, ἂν ἡ πρόσκλησή του εἶχε γίνει μόνο ἀπὸ τὸν πρόεδρο τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας. Ὁ Πάπας ὅμως ἤθελε ἐκκλησιαστικὴ κάλυψη, γιὰ νὰ περάσει τὰ δικά του μηνύματα. Καὶ δυστυχῶς ἡ Ἐκκλησία τῆς Κύπρου τοῦ τὰ παρέσχε.

4. Ἐπηκολούθησε συζήτηση καὶ διάλειμμα, μετὰ τὸ ὁποῖο ὁ Ἱερομόναχος π. Εὐθύμιος Τρικαμηνᾶς, ποὺ παρίστατο στὴν Ἡμερίδα καὶ ὁ ὁποῖος εἶχε παρακληθεῖ νὰ ἀπευθύνει ἕνα χαιρετισμὸ ἢ τὶς σκέψεις του γιὰ τὰ θέματα τῆς Ἡμερίδος, παρουσίασε μιὰ ὁλοκληρωμένη εἰσήγηση μὲ τίτλο: «Τὸ Ἐπισκοπικὸ ἀξίωμα καὶ ἡ σημερινὴ μετάλλαξίς του» καὶ ὑπότιτλο «Ὁ Ἐπίσκοπος ἀπὸ προστάτης, ἀποστάτης».
Μεταξὺ ἄλλων εἶπε: Ἡ ἱστορικὴ πορεία τῆς Ἐκκλησίας στὶς ἡμέρες μας εἶναι τελείως διαφορετικὴ ἀπὸ ἐκείνη τῶν Ἀποστόλων καὶ τῶν Πατέρων, ἀφοῦ ἀλλάξαμε σὲ πολλὰ σημεῖα τὴν Ὀρθόδοξη Παράδοση. Ἀπόδειξη ὁ ἐρχομὸς τοῦ Πάπα καὶ ἡ συμμετοχὴ στὴν ὑποδοχή του τῆς ἐπίσημης Ἐκκλησίας. Καὶ ὅμως οἱ Ἅγιοι καὶ οἱ Πατέρες ἀπαγορεύουν νὰ ἔχουμε φιλικὲς σχέσεις, ἀκόμα καὶ νὰ συμφάγωμε μὲ αἱρετικούς, γιατὶ τότε, ὅπως λέγει ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος, ἐκπίπτουμε τῆς Ἐκκλησίας. Οἱ Ἐπίσκοποι, λοιπόν, ποὺ ἔχουν ἐκκλησιαστικὴ ἐπικοινωνία μὲ τοὺς αἱρετικούς, ἔχουν ἀλλάξει ἐκκλησιαστικὰ πορεία, δείχνουν ὅτι ἔγιναν ἐχθροὶ τοῦ Χριστοῦ. Καὶ ὁ λαὸς σήμερα, ἀπὸ ἀδιαφορία, ἄγνοια καὶ τὶς λανθασμένες διδαχὲς τῶν Ἐπισκόπων, ὑπακούει καὶ καθοδηγεῖται ἀπὸ Ἐπισκόπους, ποὺ μὲ τὴ συμπεριφορά τους ἀποδεικνύουν ὅτι δὲν ἀκολουθοῦν τὴν Ὀρθόδοξη Παράδοση καὶ ἀντὶ νὰ προστατεύουν τὸ ποίμνιο ἀπὸ τοὺς αἱρετικοὺς καὶ νὰ θυσιάζονται γι’ αὐτό, αὐτοὶ κάνουν τὸ ἀντίθετο. Θυσιάζουν τὸ ποίμνιο.

Ἐδῶ ὁ π. Εὐθύμιος διάβασε ἕνα χαρακτηριστικὸ κείμενο ἀπὸ τὰ Ἀπομνημονεύματα τοῦ Σιλβέστρου Συρόπουλου, διὰ τοῦ ὁποίου φαίνεται καθαρὰ τί πρέπει νὰ κάνει ὁ λαός: Ἀντίδραση καὶ ἀπομάκρυνση ἀπὸ τοὺς Οἰκουμενιστὲς Ἐπισκόπους, ἰδίως στὴν ἐποχή μας, ποὺ θεωρεῖται ἐποχὴ τῶν ἐσχάτων, ὥστε νὰ μὴ διακινδυνεύσουμε τὴ σωτηρία μας6.

5. Τὸ «Ἀλάθητο» τοῦ Πάπα σὲ μιὰ ἱστορικὴ ἀναδρομὴ τῶν λαθῶν του» ἦταν ἡ ἑπόμενη εἰσήγηση καὶ ἔγινε ἀπὸ τὸν πρόεδρο τῆς «Φιλορθοδόξου Ἑνώσεως “Κοσμᾶς Φλαμιᾶτος”», ἐκδότη καὶ συγγραφέα κ. Λαυρέντιο Ντετζιόρτζιο. Παρουσίασε τὸ ξεχασμένο ἢ καὶ ἄγνωστο Διάταγμα τῶν Παπικῶν, διὰ τοῦ ὁποίου τὸ 1870 ἀναγνωρίστηκε τὸ ἀλάθητο τοῦ Πάπα. Προκάλεσαν αἴσθηση στὸ ἀκροατήριο οἱ ἀντιπροσωπευτικὲς φράσεις τοῦ προσβλητικοῦ γιὰ τὴν νοημοσύνη καὶ ἑνὸς μικροῦ παιδιοῦ Διατάγματος αὐτοῦ, ὅπως οἱ παρακάτω: «Γιὰ τὸν Πάπα εἶναι δυνατὰ πάνω στὴ γῆ τὰ ἴδια ἀκριβῶς ποὺ εἶναι δυνατὰ γιὰ τὸν Θεὸ στοὺς οὐρανούς. Ὅ,τι ἔχει κάνει ὁ Πάπας εἶναι τὸ ἴδιο σὰν νὰ τὸ ἔκανε ὁ Θεός. Τὶς ἐντολές του πρέπει νὰ τὶς ἐκτελοῦμε σὰν ἐντολὲς τοῦ Θεοῦ.… Ὁ Πάπας δύναται νὰ μεταβάλει τὴν φύση τῶν Πραγμάτων, νὰ κάνει ὁτιδήποτε ἐκ τοῦ Μηδενός. Ἔχει (ὁ Πάπας) τὴν ἱκανότητα ἀπὸ τὸ ψεῦδος νὰ δημιουργήσει Ἀλήθεια, ἐνεργώντας ἐνάντια στὴν Ἀλήθεια, δίχως τὴν Ἀλήθεια καὶ σὲ πεῖσμα τῆς Ἀληθείας».

Αὐτὸν τὸν «ἀλάθητο» Πάπα καὶ ταυτόχρονα προστάτη τῶν παιδεραστῶν κάλεσε ἡ Ἱ. Σύνοδος στὴν Κύπρο. Πῶς, ὅμως, μπορεῖ νὰ τιμᾶ ὁ Ἀρχιεπίσκοπος καὶ οἱ Ἱεράρχες τῆς Κύπρου κάποιον ποὺ ἔχει ὡς δόγμα του καὶ ἰσχυρίζεται ὅτι «μπορεῖ νὰ ἐνεργεῖ ἐνάντια στὴν ἀλήθεια»; κάποιον ποὺ διακηρύσσει μὲ ἑωσφορικὴ αὐθάδεια ὅτι «ὁτιδήποτε κάνει ὁ Πάπας εἶναι ἀρεστὸ στὸ Θεό»; Μήπως, π.χ., ὁ Θεὸς ἐγκρίνει καὶ τὴ συγκάλυψη τῆς παιδεραστίας;
Καὶ ἐρωτᾶ δικαιολογημένα ὁ ὁμιλητής: πῶς εἶναι δυνατὸν ὁ Πάπας νὰ ἀναγορεύεται ἀλάθητος, τὴ στιγμὴ ποὺ γνωρίζουμε ἀπὸ τὴν ἱστορία ὅτι πολλοὶ Πάπες καθαιρέθηκαν ἀπὸ Οἰκουμενικὲς Συνόδους, ἢ ὅταν γνωρίζουμε ὅτι κάποια χρονικὴ περίοδο ὑπῆρχαν δύο Πάπες καὶ ὁ ἕνας Πάπας καθαιροῦσε τοὺς πιστοὺς τοῦ ἄλλου Πάπα; Πῶς εἶναι δυνατὸν νὰ εἶναι ἀλάθητος, τὴ στιγμὴ ποὺ οἱ Πάπες ἔχουν διεξάγει πολέμους, ἱερὲς ἐξετάσεις, βιαιοπραγίες καὶ τόσες ἄλλες κακότητες, κάποιες ἀπὸ τὶς ὁποῖες τὶς ἔζησαν καὶ οἱ Κύπριοι ὀδυνηρὰ στὸ πετσί τους;

Ἀξίζει νὰ καταχωρηθεῖ ἐδῶ, ἕνα παράδειγμα ποὺ μᾶς ἀνέφερε ὁ εἰσηγητής, σχετικὰ μὲ τὸν Πάπα Στέφανο, ὁ ὁποῖος ἐνήργησε ἀτιμωτικὰ ἐναντίον νεκροῦ(!) Πάπα, τοῦ Φορμόζο. Ὁ Πάπας Φορμόζο «ἦταν στὸν παπικὸ θρόνο ἀπὸ τὸ 891 ἕως τὸ 896. Ὁ μεθεπόμενος Πάπας, ὁ Στέφανος ΣΤ΄ (896-897) ὀργάνωσε τὴν πιὸ μακάβρια Σύνοδο στὴν ἱστορία. …Γιὰ κάποιους λόγους θέλησε νὰ τὸν ἐκδικηθεῖ μετὰ θάνατον. Ἔτσι λοιπὸν ὁ Πάπας Στέφανος ὀργάνωσε τὴν «πτωματικὴ σύνοδο» τοῦ 897, ὅπως ἔμεινε στὴν ἱστορία.

Νά τὶ ἔκανε: ἔδωσε ἐντολὴ νὰ ἀνασύρουν ἀπὸ τὴν σαρκοφάγο τὸ πτῶμα τοῦ Φορμόζου, ποὺ εἶχαν ἐκεῖ ἐναποθέσει πρὶν ἀπὸ ἐννέα μῆνες. Τὸ ἔντυσαν μὲ τὰ παπικὰ ἄμφια καὶ τὸ τοποθέτησαν στὸν θρόνο. Ἔβαλαν «ἕναν διάκονο ὡς δικηγόρο ὑπεράσπισης καὶ ἄρχισαν νὰ τὸν βρίζουν ἀποδίδοντάς του σωρεία κατηγοριῶν καὶ ἐπαναφέροντας σὲ ἰσχὺ τὸν ἀφορισμὸ ποὺ τοῦ εἶχε ἐπιβάλει ὁ Ἰωάννης Η΄ τὸ 872 ἀλλὰ τὸν εἶχε ἄρει τὸ 878.

Ἡ σύνοδος διήρκεσε πολλὲς ἡμέρες κατὰ τὴ διάρκεια τῶν ὁποίων ὁ νεκρὸς κατηγορήθηκε γιὰ ἄπειρα ἀδικήματα, ὅπως προδοσία, κατάλυση ἐκκλησιαστικῶν κανόνων καὶ ἄλλα. Στὴ συνέχεια ξέσχισαν τὰ παπικὰ ἄμφια καὶ τοῦ ἔκοψαν τὰ τρία δάκτυλα τῆς δεξιᾶς χειρὸς μὲ τὰ ὁποῖα εὐλογοῦσε. Ἀρχικὰ ἔριξαν τὸ πτῶμα σὲ ἕναν κοινὸ τάφο, ἀλλὰ ὕστερα τὸ ξέθαψαν πάλι καὶ τὸ ἔριξαν στὸν Τίβερη»!
Αὐτοὶ εἶναι οἱ «ἀλάθητοι» Πάπες!

6. Ἡ ἑπόμενη εἰσήγηση ἦταν τοῦ κ. Κωνσταντίνου Σιαμάκη, φιλολόγου καὶ συγγραφέως, τὴν ὁποία γιὰ τεχνικοὺς λόγους καὶ λόγω ἀπουσίας τοῦ εἰσηγητοῦ, ἀνέγνωσε συμπληρωμένη ὁ κ. Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο. Ὁ τίτλος της ἦταν: «Διαχρονικὸ φαινόμενο ἡ ἠθικὴ διαστροφὴ στὸν Παπισμό». Σ’ αὐτὴν τὴν εἰσήγηση κατ’ ἀρχάς, παρουσιάσθηκε ἡ πατερικὴ θέση, πὼς «ὁ πίπτων δογματικῶς, πίπτει καὶ ἠθικῶς» καὶ ἀντιστρόφως. Καὶ ἐξηγήθηκε διὰ πολλῶν παραδειγμάτων ἀπὸ τὴν ἱστορία τῶν Παπῶν, ὅτι δὲν ἦτο δυνατὸν ἡ ἀλλοίωση καὶ ἡ διαστροφὴ ποὺ ἐπιφέρει ἡ αἵρεση στὸ Δόγμα, νὰ παραμείνει μόνο μέχρι ἐκεῖ. Ἡ ἀλλοίωση στὴν πίστη, συνεπάγεται ἀλλοίωση καὶ στὴ ζωή, διαστροφὴ στὴν ἠθικὴ καὶ ὀντολογικὴ ὑφὴ τῆς ἀνθρώπινης προσωπικότητος.
Τοῦτο μαρτυροῦν οἱ ἠθικὲς διαστροφικὲς συνήθειες τῶν Παπῶν καὶ τῶν ἱερωμένων τοῦ Παπισμοῦ, οἱ ὁποῖες δὲν εἶναι μεμονωμένες ἁμαρτίες, ποὺ καὶ σὲ ὀρθόδοξα περιβάλλοντα μποροῦν νὰ παρατηρηθοῦν, ἀλλὰ καθεστὼς στὸν Παπισμό. Γενεσιουργὸς αἰτία τῆς καταπτώσεως τοῦ παπικοῦ κλήρου, θεωρεῖται ἐν πολλοῖς ἡ καινοτομία τοῦ παπισμοῦ νὰ εἰσαγάγει τὴν ὑποχρεωτικὴ ἀγαμία τῶν κληρικῶν του, παρὰ τὴν ἀντίθετη ἀπόφαση τῆς Α΄ Οἰκουμενικῆς Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας –ποὺ τότε ἦταν ἑνιαία– καὶ ἡ ὁποία ἀπόφαση εἶχε γίνει ἀποδεκτὴ καὶ ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία τῆς Ρώμης –ποὺ τότε ἦταν Ὀρθόδοξη.
Στὴ συνέχεια παρατέθηκαν ὀνόματα Παπῶν καὶ ἱστορικὰ γεγονότα ποὺ κατεδείκνυαν τὴν ἐξαχρείωση τοῦ θεωρούμενου ὡς ἀλάθητου Πάπα καὶ γενικότερα τοῦ παπισμοῦ.

Τέλος, ἐτονίσθη ὅτι, αὐτὴ ἡ κατάπτωση τοῦ λατινικοῦ κλήρου, ἡ ὁποία ἔχει λάβει ἐπιδημικὲς μορφὲς τὶς τελευταῖες δεκαετίες διὰ τῆς ὁμοφυλοφιλίας καὶ τῆς παιδεραστίας, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ ξοδεύονται πολλὰ ἑκατομμύρια ἀποζημιώσεων ἀπὸ τὸ Βατικανὸ γιὰ τὰ καμώματα τῶν παιδεραστῶν ἱερωμένων του, ἀναπόφευκτα ἐπηρεάζει καὶ τοὺς ὀρθόδοξους, ἀφοῦ διὰ τῶν Διαλόγων, τῶν Παπικῶν ἐπισκέψεων σὲ ὀρθόδοξες χῶρες, τοῦ συναγελασμοῦ σὲ συμπόσια καὶ συνέδρια Ὀρθοδόξων καὶ Παπικῶν, τῶν συμπροσευχῶν κ.ἄ., τὸ «μολυσμένο αἷμα» τῆς παπικῆς καὶ τῆς προτεσταντικῆς αἱρέσεως εἰσῆλθε διὰ τῶν Οἰκουμενιστῶν καὶ στὰ «ἐξέχοντα» μέλη τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας.

7. Τελευταία ἦταν προγραμματισμένη ἡ εἰσήγηση τῆς κας Εὐαγγελίας Πουλλᾶ-Μακαροῦνα, δικηγόρου στὴν Πάφο καὶ προέδρου τοῦ «Κέντρου Πατερικῶν Μελετῶν «Ἅγιος Νεόφυτος ὁ Ἔγκλειστος». Ὁ τίτλος τῆς εἰσηγήσεώς της ἦταν: «Ἡ Ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα στὴν Κύπρο, Οἱ προεκτάσεις τοῦ Παπισμοῦ στὴ ζωή μας».
Ἡ κα Εὐαγγελία Πουλλᾶ-Μακαροῦνα, ἦταν ἡ μόνη Κύπρια εἰσηγήτρια καὶ παρότι μὴ θεολόγος ἀνέπτυξε μὲ θεολογικὴ ἐμβρίθεια καὶ κατοχύρωσε μὲ πλῆθος ἱστορικὰ καὶ δικονομικὰ στοιχεῖα τὸ θέμα της καὶ γι’ αὐτὸ θὰ διαθέσουμε ἕνα μεγαλύτερο μέρος τοῦ παρόντος Δελτίου γιὰ νὰ παρουσιάσουμε τὰ κυριότερα σημεῖα τῆς εἰσηγήσεώς της, ἀφοῦ ἦταν ἡ οἰκοδέσποινα (μαζί μὲ τὸν κ. Κουρτελλάρη, ὁ ὁποῖος ἄνοιξε –ὅπως ἀναφέραμε– τὶς ἐργασίες τῆς Ἡμερίδας) καὶ εἶχε προγραμματισθεῖ νὰ κλείσει μὲ τὴν εἰσήγησή της τὴν Ἡμερίδα.
Κατ’ ἀρχάς, ἡ κα Εὐαγγελία Πουλλᾶ-Μακαροῦνα μᾶς πληροφόρησε, πὼς «μόλις ἀνακοινώθηκε τὸ γεγονὸς τῆς ἐλεύσεως τοῦ Πάπα στὴν Κύπρο …ἡ συνείδηση μας δὲν μποροῦσε νὰ ἐφησυχάσει καὶ ἀνδρείως ὡς διαμαρτυρόμενα πρόσωπα ἀποστείλαμε πρὸς τὴν Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου μηνυτήριο ἀναφορὰ» στὶς 10 Ἀπριλίου 2010 «ἐναντίον τοῦ κ.κ. Χρυσοστόμου τοῦ Β΄, Ἀρχιεπισκόπου Νέας Ἰουστινιανῆς καὶ πάσης Κύπρου… μὲ τὴν ὁποία ἐκαλοῦντο τὰ Μέλη τῆς Ἱερᾶς Συνόδου νὰ δικάσουν τὸν Ἀρχιεπίσκοπο διὰ τὰ Κανονικὰ ἀδικήματα τῆς ΙΕΡΟΣΥΛΙΑΣ, τῆς ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ, ὡς καὶ τῆς ΕΠΙΟΡΚΙΑΣ» ἀφοῦ εἶχε παραβιάσει κατάφωρα τοὺς ὑπὸ τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων συνταχθέντας Ἱεροὺς Κανόνες καὶ Ἱερὲς Παραδόσεις τῆς Ἐκκλησίας…
»Δυστυχῶς, καὶ μὲ λύπη καρδίας τὸ ἀναφέρουμε αὐτό, κανένας ἱερεὺς ἢ μοναχὸς ἢ μοναστῆρι δὲν εἶχε προβεῖ σὲ ὁποιαδήποτε διαμαρτυρία ἢ σὲ ὁποιοδήποτε διάβημα ἐναντίον του, τουλάχιστον μέχρι τότε… Ἀπὸ τῆς ἀποστολῆς τῆς μηνυτηρίου ἀναφορᾶς μας οὐδεμίαν προσωπικὴ ἀπάντησιν ἐλάβαμεν ἀπὸ τὴν Ἱερὰν Σύνοδον» ἢ ἀπὸ κάποιον Ἱεράρχη. «Κάποιος μάλιστα Ἀρχιερεύς ποὺ ρωτήθηκε, ἐὰν ἐδιάβασε τὴν μηνυτήριο ἀναφορά, ἀπάντησε ἐπὶ λέξει “Ὄχι τὸ ἔστειλα στὸν Κοτσιάτη [=σκουπιδότοπο] γιὰ ἀνακυκλώση” (ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, 8/5/2010 σ. 45). Αὐτὴ εἶναι ἡ σοβαρότητα τῶν Ἀρχιερέων οἱ ὁποῖοι συγκροτοῦν τὴν Ἱερὰ Σύνοδο σὲ τόσον σοβαρὰ θέματα πίστεως».

Μετὰ ἕνα μῆνα, ὅμως, 16 Μαίου τοῦ 2010, ὑπῆρξε καὶ ἐπίσημη ἀπάντηση-Ἐγκύκλιος τῆς Ἱερᾶς Συνοδου. Ἡ Ἐγκύκλιος ἀπαντοῦσε ἔμμεσα καὶ στὴν Μηνυτήριο Ἀναφορά μας, «προσυπεγράφει δὲ ὑπὸ ὅλων τῶν Ἐπισκόπων. Μεταξὺ ἄλλων ἡ Ἐγκύκλιος τῆς Ἱερᾶς Συνόδου ἔλεγε, ὅτι

“…ἀφοῦ ἐξέτασε ἐνδελεχῶς τὸ θέμα ἀποφάσισε ὁμόφωνα νὰ ἀπευθυνθεῖ πρὸς τὸν λαὸ καὶ νὰ ἀναφέρει ὅτι ὁ Πάπας ἔρχεται ὡς προσκεκλημένος τοῦ Προέδρου τῆς Δημοκρατίας… Ὡς Κυπριακὸς λαὸς δὲν ξεχνοῦμε τοὺς διωγμοὺς καὶ τὰ μαρτύρια τὰ ὁποῖα εἴχαμε ὑποστεῖ κατὰ τοὺς αἰῶνες τῆς Λατινοκρατίας. Κατανοοῦμε ὅμως ὅτι δὲν μποροῦμε νὰ μένουμε δέσμιοι στὸ παρελθόν, ἰδιαίτερα σὲ ἕνα κόσμο ὅπου οἱ χριστιανοὶ κινδυνεύουμε νὰ καταλήξουμε μειοψηφία, ἔναντι τῶν πιστῶν ἄλλωνν θρησκειῶν. Ἐξάλλου ἡ προσευχὴ τοῦ Χριστοῦ <ἵνα πάντες ἓν ὧσι> ἀπευθύνεται καὶ πρὸς ἐμᾶς… Μὲ βάση τὰ πιὸ πάνω καλοῦνται πατρικά, ὅπως ὅλοι παραμείνουν ἥσυχοι καὶ κωφεύσουν στὶς ὁποιεσδήποτε προτροπὲς ἀνευθύνων στοιχείων γιὰ ἔκφραση διαμαρτυριῶν, ἢ δημιουργία ἀσχημιῶν, κατὰ τὴν ἐπικείμενη ἐπισκέψη τοῦ Πάπα…”. Καὶ τελειώνοντας τὴν ἐγκύκλιο ἀναφέρουν ὅτι ὁ Ἀπόστολος Παῦλος μᾶς παραγέλλει: “Πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν”. Ἂν ὑπῆρχε ὁ παραμικρὸς κίνδυνος γιὰ τὴν πίστη μας αὐτοὶ πρῶτοι θὰ καλοῦσαν σὲ διαμαρτυρίες».

Καὶ ὑπὸ τὴν κάλυψη τῆς Ἱ. Συνόδου, συνέχισε, ὁ «μεγάλος ὑπέρμαχος τῆς Δημοκρατίας ὁ Ἀρχιεπίσκοπος, σὲ δήλωσή του (9/5/10) ἀναφορικὰ μὲ ὅσους ἀντιδροῦν στὴν ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα ἀνέφερε “αὐτοὶ εἶναι ὁρισμένοι ἀκραῖοι. Ἔχουν ζῆλον οὐ κατ’ ἐπιγνώση. Δὲν εἶναι σωστοὶ ὀρθόδοξοι, οὔτε κἂν τοὺς λαμβάνω ὑπόψη”.
»Ὁποῖος ἑωσφορικὸς ἐγωϊσμός, ὁποία δικτατορία!!! Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος εἶναι πάνω ἀπὸ τὴν Ἁγία Γραφή, τοὺς Ἱεροὺς Κανόνες… Κατ’ αὐτούς, εἴτε εἴμεθα ἀνεύθυνα στοιχεῖα, εἴτε προσπαθοῦμε νὰ ἐκμεταλλευθοῦμε τὴν ἐπικειμένη ἐπισκέψη τοῦ Πάπα ὅσοι ἐκφράζουμε τὶς διαφωνίες μας…

»Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος καὶ ὅλοι οἱ Ἐπίσκοποι ἐτέλεσαν διὰ τῶν δηλώσεών των σοβαρωτάτας Κανονικὰς παραβάσεις ἐκ προθέσεως, ρητῶς καὶ δημοσίως, μετερχόμενοι προσβλητικὰς ἐκφράσεις ἀκραίου καὶ βαναύσου χαρακτῆρος, ἐπιδεικνύοντες συμπεριφοράν, ἰδέας καὶ ἀπόψεις ἀπαδούσας πρὸς τὴν πίστιν καὶ τὸ ἦθος τὰ ὁποῖα δέον ὅπως χαρακτηρίζουν Ὀρθοδόξους Ἱεράρχας… Διατί ὁ Ἀρχιεπίσκοπος εἰς δηλωσίν του» ἀποδέχεται ὅτι ὁ Πάπας εἶναι “ἀρχηγὸς τοῦ κράτους [τοῦ Βατικανοῦ] καὶ ἔχει πολιτικὴ σημασία, ἐνῶ ὡς προϊστάμενος τοῦ Καθολικισμοῦ ἔχει καὶ πνευματικὴ σημασία…”; (ΣΗΜΕΡΙΝΗ 16/5/2010, σ. 31).

»Τί σημαίνει αὐτὴ ἡ δήλωσις; Σημαίνει: Πλήρην ἀναγνώρισιν τοῦ Πάπα ὡς ἀρχηγοῦ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, παραγνωρίζοντας ὅλες τὶς Ἁγίες Συνόδους καὶ τοὺς Ἁγίους Πατέρες μας ποὺ κατεδίκασαν τὸν Πάπα ὡς Αἱρετικόν. Πλήρη ἀναγνώρισιν τοῦ Βατικανοῦ ὡς κράτους, ἐνῶ οὔτε ὁ Ο.Η.Ε τὸ ἀναγνωρίζει ὡς κράτος».

Καὶ ἐρωτᾶ: «Μήπως δὲν γνωρίζει ὁ Ἀρχιεπισκοπος ὅτι μέχρι σήμερα τὸ Βατικανὸ καὶ ὁ Πάπας δὲν ἔχουν καταδικάσει τὴν Τουρκικὴ Εἰσβολή; Μήπως δὲν γνωρίζει ὁ Ἀρχιεπίσκοπος ὅτι τὸ Βατικανὸ ἐτάχθηκε ἐπίσημα ὑπὲρ τοῦ σχεδίου ΑΝΑΝ», ἀλλὰ καὶ συνέπραξε «μὲ τοὺς Κομιτατζῆδες στὸν Μακεδονικὸ Ἀγῶνα; Μήπως δὲν γνωρίζει ὁ Ἀρχιεπίσκοπος ὅτι πολὺ πρόσφατα στὴν Σερβία ἡ διαταγὴ τοῦ Πάπα ἦταν: « Ἂν δὲν μπορέσετε νὰ ἀφοπλίσετε τοὺς Σέρβους, ἐξοπλίστε τοὺς Μουσουλμάνους!!!». Ξεχνᾶ μήπως ἢ δὲν γνωρίζει τὶς σφαγὲς τῶν 800.000 Σέρβων ἀπὸ 5 ἐτῶν καὶ ἄνω γιατὶ δὲν ἐκλατινίζοντο; Ξεχνᾶ ἢ δὲν γνωρίζει ὅτι μὲ ἐντολὴν τοῦ Καρδινάλιου ΣΤΕΠΙΝΑΤΣ οἱ Κροάτες ἔβγαζαν τὰ μάτια τῶν Σέρβων Ὀρθοδόξων τὰ ὁποῖα ἐπῆγε ὡς δῶρον στὸν τότε Πάπα μέσα σὲ καλάθια ὁ Καρδινάλιος τοῦ Βατικανοῦ ΣΤΕΠΙΝΑΤΣ. Δὲν γνωρίζει ὅτι ὁ δολοφόνος τῶν Ὀρθοδόξων Σέρβων Καρδινάλιος ΣΤΕΠΙΝΑΤΣ ἀνεκηρύχθη Ἅγιος ἀπὸ τὸ Βατικανὸ γιὰ τὰ ἐγκλήματα τοῦ ἐναντίον τῶν Ὀρθοδόξων Σέρβων;».

Στὴ συνέχεια κατεδείχθη μὲ θεολογικὸ λόγο ὅτι «ὁ Παπισμὸς ἀποτελεῖ αἵρεση» καὶ ἀναφέρθηκαν κάποιες ἀπὸ τὶς «Παπικὲς πλάνες» ποὺ καταδικάσθηκαν ὡς αἱρετικὲς ἀπὸ πολλὲς Ὀρθοδόξους Συνόδους». Ἀναφέρθηκαν ἀντιπροσωπευτικὰ ἡ πλάνη τοῦ Filioque καὶ ἡ πλάνη τῆς ἀποδοχῆς ὡς κτιστῶν τῶν ἐνεργειῶν τοῦ Θεοῦ.
Καὶ κατέληξε: «Τί περιμένομεν νὰ πάρωμεν ὑπὸ τοῦ αἱρεσιάρχου ὅστις συγκάλυπτε καὶ ἦτο ὁ ὑψηλὸς προστάτης τῶν παιδεραστῶν φραγκοπαπάδων ἐπὶ σειρὰν ἐτῶν; Ὅλη ἡ ὑφήλιος ἔχει συγκλονισθεῖ ἀπὸ τὴν συγκάλυψη αὐτῶν τῶν ἐγκλημάτων τὰ ὁποῖα συγκαλύφθηκαν ἀπὸ τὸν Πάπα» καὶ ἐμεῖς τὸν καλοῦμε καὶ θὰ τὸν ὑποδεχθοῦμε στὴν Κύπρο; Τέτοια παραδείγματα θέλουμε νὰ παραδώσομεν στὰ παιδιὰ μας καὶ στὴν κοινωνία μας; Τοῦτο ἐπιθυμεῖ ο Ἀρχιεπίσκοπος;».

Μετὰ ἀπὸ αὐτὰ ἐπιζητοῦμεν ὅπως ἡ Ἱερὰ Σύνοδος μὲ ἄλλη ἀπόφασή της ἀπαιτήσει τὴν ἐφαρμογὴ τῶν Ἱερῶν Κανόνων καὶ παρεμποδίσει τὴν τέλεση τῆς προγραμματισμένης «“ἀνιέρου καὶ μιαρᾶς λειτουργίας” ἐντὸς τοῦ ἱεροῦ ναοῦ τῆς Ἁγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακῆς ὑπό οἱουδήποτε αἱρετικοῦ …καὶ ἰδιαιτέρως ὑπὸ τοῦ Ἀντιχρίστου Πάπα, πολλῶ δὲ μᾶλλον τῆς συμμετοχῆς τοῦ Ἀρχιεπισκόπου νέας Ἰουστινιανῆς καὶ Πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’ (ἐνόσω εὑρίσκεται εἰς τὸν Ἀρχιεπισκοπικὸν Θρόνον) ἢ οἱουδήποτε ἄλλου κληρικοῦ, εἰς οἱανδήποτε ἀνίερον καὶ μιαρὰν συμμετοχὴν μετὰ τὴν τυχὸν ἔλευσιν τοῦ Πάπα».

Θεσσαλονίκη 31 Μαΐου 2010

Γιὰ τὴν «Φιλορθόδοξο Ἕνωσι “Κοσµᾶς Φλαµιᾶτος”» Ὁ Πρόεδρος Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο Ὁ Γραµµατέας Παναγιώτης Σηµάτης

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • (1) Μὲ αὐτὴ ζητοῦν «ὅπως ἐφαρμόσει τὶς Διεθνεῖς Ἀρχὲς Δικαίου τῆς Ευρωπαϊκῆς Ἕνωσης» καὶ «ὅπως προχωρήσει ἄμεσα στὴν ἔκδοση ἐντάλματος σύλληψης τοῦ Πάπα, διότι ὅπως ἔχει πρόσφατα ἀποκαλυφθεῖ…, ὁ Πάπας ἔχει συγκαλύψει τεράστιο ἀριθμὸ ἐγκλημάτων σὲ βάρος ἀθώων παιδιῶν ἀπὸ παιδεραστὲς ἱερεῖς τοῦ Βατικανοῦ». Ζητοῦμε, γράφουν, «νὰ συλληφθεῖ καὶ νὰ παραδοθεῖ ὁ Πάπας στὸ Διεθνὲς Δικαστήριο τῆς Χάγης γιὰ ἐγκλήματα κατὰ τῆς ἀνθρωπότητας». Βέβαια, ὡς ἦτο ἀναμενόμενο, ὁ Γενικὸς Εἰσαγγελέας Κύπρου δὲν ἔδωσε καμία σημασία στὸ αἴτημα αὐτό.
 • (2) Γιὰ τεχνικοὺς λόγους (ἕνας ἀπὸ τοὺς ὁποίους ἦταν ἡ παρέμβαση ἐξωγενῶν παραγόντων ποὺ πίεσαν τοὺς ὑπευθύνους τοῦ ξενοδοχείου νὰ μᾶς ἐκδιώξουν, ὥστε νὰ μὴ πραγματοποιηθεῖ ἡ Ἡμερίδα), ἡ σειρὰ τῶν Εἰσηγήσεων δὲν τηρήθηκε. Ἐδῶ, τὶς παραθέτουμε, ὅπως ἦταν προγραμματισμένο νὰ γίνουν.
 • (3) Τὴν εἰσήγηση αὐτὴ ἐδιάβασε ἡ κα Χριστίνα Νάκου, ἡ ὁποία παρίστατο ὡς γραμματέας τοῦ συλλόγου «Ἅγ. Θεόδωρος ὁ Στουδίτης». Ὁ κ. Σωτηρόπουλος μετὰ χαρᾶς προθυμοποιήθηκε νὰ ἑτοιμάσει τὴν εἰσήγηση, ἂν καὶ δὲν μποροῦσε νὰ ἔρθει στὴν Κύπρο, ἀφοῦ ἀντιμετώπιζε σοβαρὸ πρόβλημα ὑγείας.
 • (4) Τὴν εἰσήγηση αὐτὴ ἐδιάβασε ὁ κ. Θεόδωρος Νάκος, δικηγόρος. Ὁ κ. Κορναράκης, παρόλο ποὺ μὲ νεανικὸ ἐνθουσιασμὸ δέχτηκε τὴν πρόσκλησή μας νὰ ἔρθει στὴν Κύπρο, λέγοντάς μας, μάλιστα, πὼς ἡ παρουσία του αὐτὴ θὰ εἶναι γι’ αὐτὸν καὶ τὸ κύκνειον ᾆσμα στὸ χῶρο τῶν ἐπιστημονικῶν Συνεδρίων καὶ Ἡμερίδων, καὶ μᾶς ἐνεθάρρυνε ὅταν τοῦ διατυπώσαμε κάποιους δισταγμούς μας, ὅμως, τελικὰ δὲν μπόρεσε νὰ ἔρθει, γιατὶ στὸ γῆρας προστέθηκαν καὶ κάποια προβλήματα ὑγείας.
 • (5) Σήμερα γνωρίζουμε ὅτι ὁ Μητροπολίτης Λεμεσοῦ πρῶτος καὶ ἐν συνεχείᾳ ὁ Κυρηνείας μὲ ἄλλους τρεῖς Ἐπισκόπους ἀντέδρασαν, ὅπως ἀντέδρασε καὶ ἡ Ἱ. Μ. Σταυροβουνίου. Νὰ σημειώσουμε γιὰ τὴν ἱστορία ἐδῶ, ὅτι μὲ προσωπικὲς ἐπιστολὲς καὶ διὰ τῶν Μ.Μ.Ε. εἴχαμε προσπαθήσει πρὶν ἀπὸ μῆνες νὰ συντονίσουμε τὶς προσπάθειές μας, ὥστε ἀπὸ κοινοῦ νὰ γίνει μιὰ ἔγκαιρη καὶ περισσότερο δυναμικὴ ἐκδήλωση στὴν Κύπρο ἢ ἡ Ἡμερίδα μὲ τὴν εὐλογία τους. Ὅμως, δυστυχῶς, δὲν βρήκαμε ἀνταπόκριση. Ἀντίθετα, ὅπως μᾶς ἐκμυστηρεύθηκαν Κύπριοι πιστοί, καθὼς ἔβλεπαν αὐτὸν τὸν ἐφησυχασμὸ τῶν ποιμένων τους, ἐρωτοῦσαν ἂν πρέπει νὰ ἀντιδράσουν καὶ ἐδέχοντο ἀπὸ τοὺς πνευματικοὺς τὴ συμβουλή: «δὲν κινδυνεύουμε, μείνατε ἥσυχοι χωρὶς ἀντιδράσεις, ἔχουν γνῶσιν οἱ φύλακες». Τελικά, ὅμως, φαίνεται πὼς ἡ καλὴ ἀνησυχία τῶν πιστῶν βοήθησε στὴν κατὰ Θεὸν ἀντίδραση τῶν παραπάνω, ἔστω καὶ «τὴν δωδεκάτη». Προσευχόμαστε, νὰ ἀντέξουν τὸν πόλεμο ποὺ ἀμέσως ἄρχισε ἀπὸ τὸν Ἀρχιεπίσκοπο καὶ τὰ Μ.Μ.Ε. καὶ νὰ ὁμολογοῦν εὐθαρσῶς τὸν λόγον τῆς Ἀληθείας.
 • (6) «Ἡτοιμάσθη τοίνυν ὁ Κυζίκου καὶ ἐδέξατο τὸ μήνυμα• προσεκαλέσατο δὲ καὶ τὸν Τραπεζοῦντος καὶ τὸν Ἡρακλείας παραγενέσθαι ἐν τῷ μηνύματι, καὶ οὐκ ἦλθον. Τῇ τετράδι οὖν, καθ’ ἣν ἀποδίδοται ἡ ἑορτὴ τῆς ἁγίας τοῦ Χριστοῦ Ἀναστάσεως, ἥτις ἦν καὶ τετάρτη τοῦ μαΐου, ἦλθεν εἰς τὰ βασίλεια καὶ προεβλήθη παρὰ τοῦ βασιλέως πατριάρχης. Παρῆμεν δὲ καὶ ἡμεῖς καὶ ἐν τῷ μηνύματι καὶ ἐν τῇ προβλήσει καὶ προεπέμπομεν αὐτὸν εἰς τὸ πατριαρχεῖον• παρῆν δὲ καὶ ὁ τοῦ πάπα λατινεπίσκοπος ὁ Χριστοφόρος παρ’ ὅλην τὴν ὁδὸν πλησιάζων τῷ δεξιῷ μέρει τοῦ πατριάρχου καὶ μηδόλως αὐτοῦ ἀφιστάμενος. Τοῦτο δὲ καὶ πλείονα μέμψιν ἀπὸ τοῦ λαοῦ καὶ ἀποστροφὴν προὐξένει τῷ πατριάρχῃ, ὡς ἀποδεχομένῳ τὸν λατινισμόν, καὶ ἐδέχετο ὁ λαὸς τὴν εὐλογίαν λίαν ἀηδῶς, τινὲς δὲ καὶ ὑπεχώρουν ἵνα μὴ θεωρῶσι τὴν εὐλογίαν αὐτοῦ. Προσθήσω δὲ καί τι μικρὸν ἀφήγημα πρὸς παράστασιν τὴν πρὸς ὀρθοδοξίαν θερμοῦ ζήλου τοῦ εὐσεβοῦς καὶ χριστιανικωτάτου τοῦδε λαοῦ καὶ ἄλλως χαρίεν.
 • Ἱερεύς τις ἠθέλησεν ἰδεῖν ὅπως γίνεται ἡ τοῦ πατριάρχου πρόβλησις• ὄνομα τῷ ἱερεῖ Θεοφύλακτος. Ἐδανείσατο οὖν ἵππον (οὐδὲ γὰρ ἐκέκτητο) καὶ ἦλθεν εἰς τὰ βασίλεια, καὶ ἰδὼν τὴν πρόβλησιν, ἦλθε μεθ’ ἡμῶν μέχρι καὶ τοῦ πατριαρχείου. Εἶτα ὑπέστρεψεν εἰς τὸ ἴδιον οἴκημα, καὶ κατὰ τὴν ὥραν τοῦ ἑσπερινοὺ ἐσήμανεν (ἦν γὰρ ἡ ἑορτὴ τῆς Ἀναλήψεως), καὶ οὐδεὶς ἦλθεν εἰς τὸν ναὸν αὐτοῦ• ὡσαύτως καὶ εἰς τὸν ὄρθρον, καὶ οὐδεὶς ἦλθε• ἐξεδέχετο δὲ καὶ εἰς τὴν ὥραν τῆς λειτουργίας, ἵνα φέρῃ τις αὐτῷ λειτουργίαν, καὶ οὐκ ἔφερε• διὸ οὐδὲ ἐλειτούργησεν. Ἀγανακτήσας προσῆλθε τοῖς εἰωθόσιν ἐκκλησιάζεσθαι ἐν τῷ ναῷ καὶ ἠρώτα τίνος χάριν οὐκ ἦλθον ἐν τῇ ἐκκλησίᾳ ἑορτῆς οὔσης; Οἱ δὲ ἔλεγον αὐτῷ• Διότι ἠκολούθησας καὶ σὺ τῷ πατριάρχῃ καὶ ἐλατίνισας. Ἔλεγεν οὖν ὁ ἱερεύς• Καὶ πῶς ἐλατίνισα; ἔχω ἀπῆλθον ἁπλῶς ἵνα ἴδω τὴν τάξιν μόνον ἣν οὐδέποτε εἶδον, καὶ οὔτε ἐφόρεσα οὔτε ἔψαλα οὔτε τι ἱερατικὸν ἐποίησα. Πῶς οὖν ἐλατίνισα; Οἱ δὲ εἶπον• Ἀλλ’ ἀνεμίχθης καὶ συνωδοιπόρεις μετὰ τῶν λατινισάντων ἔμπροσθεν τοῦ λατινόφρονος πατριάρχου καὶ ἔφθανέ σοι ἡ εὐλογία αὐτοῦ. Τότε ἠγανάκτησεν, ἵνα δυσωπῇ αὐτοὺς μεθ΄ ὑποσχέσεων ἐνόρκων, ὡς οὐκέτι ἀπελεύσεται εἰς τὸν πατριάρχην ἢ εἰς τοὺς πλησιάζοντας αὐτῷ, καὶ μόλις ἠδυνήθη καταπεῖσαι αὐτοὺς συνέρχεσθαι πάλιν εἰς τὴν Ἐκκλησίαν. Εἰ οὖν ὥσπερ ἤδυσμά τι προσετέθη τοῦτο τῷ λόγῳ, ἀλλ’ οὖν καὶ ἐκ τούτου ἔξεστι τοῖς βουλομένοις τεκμαίρεσθαι ὁποίαν τινὰ διάθεσιν ἔχει Θεοῦ χάριτι περὶ τὰ ὑγιῆ τῆς Ἐκκλησίας δόγματα ὁ χριστιανικώτατος ὅδε λαὸς καὶ ὅπως ἀποστρέφεται καὶ μισεῖ τὰ νόθα τε καὶ ἀλλότρια».

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαι 20th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

———————-

Eκκωφαντικη ΣΙΩΠΗ MME για τη Γενοκτονια

εις βαρος του Ποντιακου Ελληνισμου

Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες,

neomartμετά την εκκωφαντική ΣΙΩΠΗ των ιδιωτικών και κρατικών καναλιών της τηλεόρασης (πλην ελαχίστων και σύντομων εξαιρέσεων) για την ημέρα ιστορικής μνήμης για τη Γενοκτονία εις βάρος τού Ποντιακού Ελληνισμού, συστήνουμε όλοι και όλες να κάνουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ

1. αναζήτηση σε βιντεοσελίδες (πχ  http://www.youtube.com/, http://vimeo.com κλπ) με λέξεις-κλειδιά, όπως Πόντος, Πόντιοι, Γενοκτονία, Pontian genocide κλπ.

2. ανάγνωση θεμάτων για τη Γενοκτονία στο εξαιρετικό «Αντίβαρο»

http://www.antibaro.gr/articles/ποντιακό/μικρά-ασία

και να συζητήσουμε με γονείς, αδέρφια, παιδιά και φίλους μας για το θέμα της Γενοκτονίας! Δεδομένου ότι οι Νεοέλληνες δεν διαβάζουμε βιβλία, αλλά εξαρτούμε την ενημέρωση/επιμόρφωσή μας από την τηλεόραση (!), είναι τυχαία η σιωπή αυτή;

Δείτε και

http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_2976.html

όπως και το σύντομο αφιέρωμα στη Γενοκτονία από τις «Ψηφίδες»

http://psifides.pblogs.gr/2009/05/genoktonia-twn-pontiwn-to-agnwsto-ellhniko-olokaytwma.html

Χωρίς ίχνος μίσους ή ρατσισμού, η αδικία και η βία εναντίον του Ανθρώπου δεν πρέπει να αφήνει κανέναν Άνθρωπο αδρανή ή αμέτοχο της γνώσης τουλάχιστον… Ειδάλλως, η αδικία και η βία έχει τα εχέγγυα να επαναλαμβάνεται.

Παρακαλούμε να διαδώσετε, όπου εσείς κρίνετε καλό, το μήνυμα αυτό! Ελπίζουμε για την κατανόησή σας.

Φιλικά,

Μιχάλης Γεωργιάδης

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Νέα Μουδανιά

*********************************

_____________________________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ

του Ιερού Κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου αρχιμ. Χρυσόστομου Πενταλόφου Γουμένισσας

Πρός τον Αθανάσιον Γιέφτιτς

τέως μητροπολίτην Ερζεγοβίνης
Σε χυδαία, ψευδής και συκοφαντική και καθαρά πεζοδρομιακή επιστολή του Αθανασίου Γιέφτιτς εναντίον του αγίου μητροπολίτου Ράσκας και Πριζρένης ΑΡΤΕΜΙΟΥ.
Στην επιστολή Γιέφτιτς απάντησαν οι Πατέρες της μονής του Αγίου Νικοδήμου Γουμένισσας Κιλκίς που τον γνώρισαν πολύ καλά κατά τις ημέρες που τον φιλοξενούσαν στην ημερίδα του Αγίου Νικοδήμου. Καταχωρούμε την επιστολή των πατέρων της ιεράς μονής.
Σεβασμιώτατε,

Μελέτησα μέ προσοχή την επιστολή σας προς τον Μητροπολίτη Αρτέμιο. Δυστυχώς διέκρινα σύγχυση καί ταραχή και του νου και της καρδιάς.

Η όλη δομή της επιστολής σας νομίζω δεν χρήζει απαντήσεως. Είναι, αλήθεια, τόσο αντιφατική και ξένη προς το πνεύμα της Εκκλησίας…
Ο μέγας Αθανάσιος Γιέφτιτς, ο «υιός» του αγίου Ιουστίνου, γκρεμίστηκε μέσα στη συνείδησή μας. Εμείς οι μικροί περιμέναμε από σας τους μεγάλους άλλο ήθος και ύφος.

Κρίμα! Κρίμα! Κρίμα!

Ο Καθηγούμενος του Ιερού Κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου

αρχιμ. Χρυσόστομου Πενταλόφου Γουμένισσας

sxed.-2______________

ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Η τελευταία έκδοση της εκκλησιαστικής εφημερίδας “Ορθοδόξος Τύπος”, παρουσιάζει, με τέσσερα κείμενα που δημοσιεύει, τέσσερις εκδοχές, αναφορικά με την έλευση του Πάπα, που αλληλοσυμπληρώνουν η μια την άλλη, έστω και αν σε ορισμένα σημεία αφήνουν κενά. Σε τελευταία, όμως, ανάλυση και τα τέσσερα κείμενα καταλήγουν στο ομόφωνο συμπέρασμα ότι ο Πάπας είναι αιρετικός, ότι δεν θα έπρεπε να προσκληθεί και ότι η επίσκεψή του στην Κύπρο εις ουδέν θα ωφελήσει το εθνικό μας θέμα.

ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΩΦΕΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ
_____________

Καταρχήν η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, με τη μνημειώδη ελεγκτική επιστολή της προς την Ιεραρχία, έγινε ο καταλύτης των εξελίξεων της αντίδρασης στην έλευση του Πάπα. Ακολούθως ο Σεβασμιότατος Λεμεσού πρώτος μεταξύ των ιεραρχών μας είχε το ηγετικό ανάστημα και το σθένος να διαχωρίσει τη θέση του από την υποδοχή του Πάπα. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Παύλος με σαφήνεια χαρακτηρίζει αίρεση τον Παπισμό και δηλώνει ότι αρνείται να παραστεί στην υποδοχή του Πάπα. Τέλος ο κ. Παπαβασιλείου με την εμπεριστατωμένη του ανάλυση εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είναι ανεδαφική η ελπίδα ότι θα προκύψει ωφέλεια για το εθνικό μας θέμα από την παπική επίσκεψη. Ταυτόχρονα επισημαίνει το απαράδεκτο περιεχόμενο της εγκυκλίου που υπέγραψαν οι συνοδικοί της Εκκλησίας μας.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΘΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΘΕΙ
________________________

Τα τέσσερα αυτά κείμενα σηματοδοτούν τη διαφοροποίηση των δεδομένων που επικρατούσαν μέχρι τώρα. Η ελπίδα για ανατροπή της οικουμενιστικής πορείας της Κυπριακής Εκκλησίας είναι βάσιμη. Αν η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου δεν έστελλε την ελεγκτική επιστολή η επίσκεψη του Πάπα θα πραγματοποιείτο αθόρυβα με την απουσία ορισμένων ιεραρχών από την υποδοχή. Τώρα ευτυχώς η κατάσταση διαφοροποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Το ποίμνιο της Εκκλησίας αισθάνεται ότι υπάρχει ελπίδα ανάσχεσης της οικουμενιστικής πλημμυρίδας που εξευτελίζει και διαπομπεύει urbi et orbi την Εκκλησία της Κύπρου. Προσευχόμαστε ότι και άλλοι ιεράρχες μας (όχι μόνον οι Μητροπολίτες Λεμεσού και Κυρηνείας) θα αποστούν από τις οικουμενιστικές πρακτικές. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Τριμυθούντος Βαρνάβας και οι Θεοφιλέστατοι Λήδρας Επιφάνιος και Αμαθούντος Νικόλαος θα υπερασπιστούν τις ορθόδοξες θέσεις.

ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
________________

Την επόμενη Τρίτη συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, η οποία αναμένεται να είναι θυελλώδης. Ο Αρχιεπίσκοπος, ως μη όφειλε, απείλησε δημόσια ότι θα προτείνει να αποβληθούν για ένα χρόνο από τις εργασίες της Συνόδου οι συνοδικοί που θα απόσχουν από την υποδοχή του Πάπα!!! Θέλουμε να πιστώσουμε τον Μακαριότατο ότι εκτόξευσε αυτή την αχαρακτήριστη απειλή εν τη παγκοίνως γνωστή αθυροστομία αυτού. Ελπίζουμε ότι δεν θα επιδιώξει να υλοποιήσει την απειλή. Ακόμη και αν ένα τυφλό πάθος τον οδηγήσει να προτείνει τέτοια τιμωρία ευελπιστούμε ότι δεν θα βρει ανταπόκριση από τους άλλους συνοδικούς. Μόνον ο Θεός ξέρει ποιες απρόβλεπτες συνέπειες θα προκύψουν από τυχόν υιοθέτηση μιας τόσο άφρονης απειλής.

ΜΕΤΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΕΣ
____________________

Οι παραδοσιακοί πιστοί, αυτή την ώρα, μετρούν τους αληθινούς πνευματικούς τους πατέρες. Η θεολογική συγκρότηση των παραδοσιακών επισκόπων είναι δεδομένη. Οι προσευχές και η υική μας αγάπη τους συνοδεύουν. Εναποθέτουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας πρώτα στον Αγιο Θεό και μετά στα χέρια τους. Οι Οικουμενιστές δεν έχουν κανένα σοβαρό επιχείρημα να προτάξουν, εκτός από αγαπολογίες, ευχολόγια για βοήθεια στο εθνικό θέμα που ποτέ δεν θα παρασχεθεί, καταπάτηση των ιερών κανόνων και θεολογική πορεία που αντιμάχεται ανοιχτά την πατερική παράδοση αιώνων.
Ο Θεός μεθ’ ημών.

sxed.-2_________________

ΝΑ προασπίσουμε κόντρα στις προκλήσεις της Νέας τἀξεως την εν Χριστώ ελευθερία μας.

http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/05/blog-post_6886.html

Οι προκλήσεις της Νέας Τάξεως στην πατρίδα μας κορυφώνονται.   Αν και αφαίρεσαν τόν επιθετικο προσδιορισμό «εθνικής» από τόν τίτλο του Υπουργείου Παιδείας, αν και κατήργησαν τά Υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης καί Αιγαίου, αν και προσπαθούν να καταργήσουν τις εθνικές εορτές και να θολώσουν την εθνική μας μνήμη, αν και απαγόρευσαν την αναχαίτιση των τουρκικών αεροπλάνων, εμείς δεν τους πετάξαμε στή θάλασσα. Γι αυτό συνεχίζουν ακάθεκτοι το καταστροφικό τους έργο.  Τα παραπάνω αφορούσαν την εθνική μας συνείδηση και αξιοπρέπεια.
Με τα ακόλουθα ποδοπατούν την δημοκρατική μας ευαισθησία

Σχετικά πρόσφατα ακυρώθηκε η αξία και το νόημα της Βουλής των Ελλήνων. Η Βουλή αυτοκαταργήθηκε αφού έδωσε στόν Υπουργό Οικονομίας το δικαίωμα να υπογράφει όλες τις συμβάσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΝΤ κλπ. σχετικά με το δανεισμό της χώρας μας, και τα σκληρά μέτρα, χωρίς αυτές οι συμβάσεις του υπουργού νά κυρώνονται από τή Βουλή!  Απλώς αφού υπογράφει τις σχετικές συμφωνίες θἀ τις φέρνει στη Βουλή γιά «ενημέρωση και συζήτηση»!!!  Πρόκειται για «φτύσιμο» κάθε δημοκρατικής αρχής, έστω τυπικής και εικονικής εφαρμογής της.
Μετά τήν προδοσία του έθνους μας καί τής δημοκρατίας ασυγκράτητοι οι δοσίλογοι ορμούν στο πιό ευαίσθητο σημείο της συνειδήσεως του Ελληνα : στη  θρησκευτική, ορθόδοξη συνείδησή του. Από τή δεκαετία του 80 παλεύουν να επιβάλλουν μιά αντίχριστη ταυτότητα που να συνδυάζει τήν αριθμοποίηση του προσώπου, την παρακολούθηση, τό φακέλλωμα  και τον δυσώνυμο αριθμό 666. Συνεχώς μας ζαλίζουν με τον ΕΚΑΜ πρωτα, τον ΑΜΚΑ ύστερα, την Καρτα Πολίτη  καί τόν μοναδικό κωδικό πελάτη τώρα τελευταία.

Γι αυτόν τόν  «μοναδικό κωδικό  πελάτη»  είναι ο λόγος μας.

Οπως γνωρίζουμε, γιά να μας αναγνωρίσει το κράτος το αφορολόγητο όριο του εισοδήματος μας απαιτεί να υποβάλλουμε όλες τις αποδείξεις που παίρνουμε από την αγορά προϊόντων η παροχή υπηρεσιών.  Τόνοι αποδείξεων θά πρέπει να συγκεντρωθούν, νά ταξινομηθούν, να καταγραφούν κατά είδος, ημερομηνία ποσό κλπ.  Αυτή η κυβερνητική απαίτηση προκάλεσε στους πολίτες θυμηδία από τη μια, άγχος και αγανάκτηση από την άλλη εξ αιτίας του υπερβολικού φόρτου και κόπου.  Και να, πού το υπουργείο Οικονομίας μας σκέφτηκε και αποφάσισε να μας… διευκολύνει.  Ετοιμάζει το «μοναδικό κωδικό πελάτη» και τον σχεδιασμό του τόν υποβάλλει σε «διαβούλευση».
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ :  Διαβούλευση είναι, οπως γνωρίζουμε, η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του κάθε υπουργείου, κάθε νομοσχεδίου για να εκφέρουν γνώμη οι πολίτες.  Σκοπός αυτής της διαβούλευσης είναι α) η εκτόνωση των πολιτών, που λέγοντας τη γνώμη τους νομίζουν πως συμμετέχουν στη διαμόρφωση του υπό ψήφιση νόμου και β) η στάθμιση των αντιδράσεων και ο εκ μέρους των υπευθύνων χειρισμός των αντιδρώντων με διάφορα τεχνάσματα.
Αφού λοιπόν η Νέα Τάξη μας τρομοκράτησε και μας προκάλεσε πονοκέφαλο με τούς σωρούς των αποδείξεων τώρα μας δίνει τη λύση, την εύκολη λύση. Ιδού και τό σκεπτικό της διαβούλευσης :
Σήμερα ο πολίτης είναι υποχρεωμένος να συλλέγει όλες τις αποδείξεις που του δίνονται, ώστε να μπορεί να τις αποστείλει με την φορολογική του δήλωση στην Εφορεία.  Αυτό είναι προφανές πως δημιουργεί δυσκολίες και πρόσθετο κόπο σε όλους τους φορολογουμένους.  Με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του Υπουργείου, προτείνουμε τους παρακάτω αλληλοσυμπληρούμενους τρόπους ηλεκτρονικής υποβολής αποδείξεων από τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Στη συνέχεια το εισηγητικό κείμενο της διαβούλευσης  προτείνει τούς τρόπους ηλεκτρονικης υποβολής των αποδείξεων που πρέπει να υλοποιηθούν «με πέντε παράλληλες και συντονισμένες δράσεις« Μία από αυτές είναι ο «γραμμωτός κώδικός φορολογουμένου» . Λέει το κείμενο της διαβούλευσης:

Για να μπορέσει να αποσταλεί μια απόδειξη από μια ταμειακή μηχανή στην ΓΓΣΠ, θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα συσχέτισης της συναλλαγής με τον ΑΦΜ του πελάτη.  Ο κωδικός αυτός δεν θα είναι ο ΑΦΜ για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας της συναλλαγής.  Η ΓΓΠΣ προτείνεται να αποδίδει μοναδικό αριθμό συναλλασσομένου μετά από κατάλληλη αίτηση στο Taxis Net. Ο αριθμός αυτός θα έχει 11 ψηφία συμπεριλαμβανομένου ενός check digit.  Ο κωδικός αυτός αριθμός θά μπορεί να τυπωθεί σε μορφή γραμμωτού κωδικού και να πλαστικοποιείται από τον πολίτη.  Η ΓΓΣΠ θα παρέχει εκτύπωση για αυτόν τον σκοπό….
Στη συνέχεια τό κείμενο παραθέτει παράδειγμα του γραμμωτου κωδικού που είναι ακριβώς όπως ο κωδικός που βλέπουμε πάνω στά προϊόντα με τις τρείς κάθετες μπάρες στήν αρχή στό μέσο και στο τέλος.  και συνεχίζει τό κείμενο: Η κωδικοποίηση θα ακολουθεί το πρότυπο ΕΑΝ 13 ...
Κατ αρχάς η πρώτη εντύπωση απο την παράθεση του παραδείγματος είναι αποκρουστική.  Με τον τροπο που κωδικοποιούνται και σφραγίζονται τα προϊόντα, έναν τρόπο που τόν κατάπιαμε από αμέλεια καί επιπολαιότητα όλοι μας, με τον τρόπο πού κωδικοποιούνται τά ζώα και σφραγίζονται (ζώα, χερσαία, ψάρια και πουλιά για να παρακολουθούνται στις κινήσεις καί τις αντιδράσεις τους) μέ τον ίδιο τρόπο κωδικοποιείται και σφραγίζεται- όχι  ακόμη στό σώμα του- ο φορολογούμενος πολίτης, δηλ. ο κατ εικόνα Θεού και καθ ομοίωσιν πλασθείς άνθρωπος.
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ : Είναι ενδιαφέρουσα η παρατήρηση ενός αγιορείτου μοναχού ότι η δεξιά μπάρα τήν οποία πρώτη «διαβάζει» τό μηχάνημα που σκανάρει τα προϊόντα στα αγγλικά λέγεται  «right» που σημαίνει «δεξιά» (μπάρα), αλλά σημαίνει καί «εμπράγματο δικαίωμα επί πράγματος» σύμφωνα με τό αγγλοελληνικό λεξικό της Magenta.   Είναι δηλαδή σάν να αποκτά δικαίωμα πάνω στο πράγμα ή στον άνθρωπο, όποιος καταφέρει να βάλει πάνω του το συγκεκριμένο κωδικό.


Η πρόκληση εν προκειμένω των άδηλων ζοφερών κέντρων της Νέας Τάξεως συνίσταται στην επιλογή του κώδικος ΕΑΝ 13
γιά την έκδοση  του κωδικού φορολογουμένου.

Πρόκειται για μια κωδικοποίηση που αποδεδειγμένα από επιστημονικές μελέτες και απροκάλυπτα περιέχει τον δυσώνυμο αριθμό 666, τον αριθμό που εμπεριέχει συμβολικά το όνομα του Αντιχρίστου. Για τον ΑΜΚΑ μας βεβαίωναν ότι δεν έχει υπό ουδεμία μορφή τον 666.  Δεκάδες χιλιάδες επιστροφές ΑΜΚΑ έγιναν προς την αποτυχούσα να εκλεγεί βουλευτής κ. Πετραλιά.  Οι επιστροφές…επεστράφησαν στους αποστολείς με τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει στον κωδικό ΑΜΚΑ ο 666.  Αλλά τώρα μοιάζει να μη τους νοιάζει τίποτε!!!  Κυριολεκτικά μας φτύνουν, μας προσβάλλουν μας προκαλούν και μας εκβιάζουν να δεχθούμε κατά τίς συναλλαγές μας τόν αριθμό του Αντίχριστου.  Νοιώθουν μετά τό πλήγμα του ΔΝΤ κατά της πατρίδος μας ότι είμαστε χαμένοι, παραλυμένοι και έτοιμοι να υποταχθούμε σε όλα τα κελεύσματα της Νεας Εποχής.
Όμως  γιά μας τους Ορθοδόξους δεν υπάρχει τίποτε πολυτιμότερο από τήν πίστη και την αγάπη μας στον Χριστό.  Πρέπει τώρα, εγκαίρως να αντισταθούμε σ αυτήν απειλή και την πρόκληση.

Ηδη η Ιερά Μονή Γρηγορίου συνέταξε ένα πρώτο κείμενο αντιδράσεως για τον καινούργιο αντίχριστο κωδικό φορολογουμένου.  Τό παραθέτουμε  :

Ο ΝΕΟΣ  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ  ΝΟΜΟΣ
ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΩΤΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ  ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ

Ο νέος φορολογικός νόμος, ο οποίος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών για δημόσια διαβούλευση, προτείνει τρόπους ηλεκτρονικής υποβολής αποδείξεων από επιχειρήσεις καί πολίτες, προκειμένου νά αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή.  Γιά την υλοποίηση της ηλεκτρονικής υποβολής των αποδείξεων προτείνονται «πέντε παράλληλες και συντονισμένες δράσεις».  Η δεύτερη από αυτές αφορά την «δυνατότητα συσχέτισης της συναλλαγής με τον ΑΦΜ του πελάτη»»γιά «λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας της συναλλαγής», δηλαδή για να πραγματοποιείται η ηλεκτρονική υποβολή μιας αποδείξεως από ταμειακή μηχανή χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να διαρρεύσει πρός τρίτους. Προτείνεται γι αυτό «η εισαγωγή ενός μοναδικού κωδικού πελάτη…Ο κωδικός αυτός αριθμός θά μπορεί να τυπωθεί σε μορφή γραμμωτού κωδικού και να πλαστικοποιείται από τον πελάτη…Η κωδικοποίηση θα ακολουθεί τό πρότυπο ΕΑΝ -13…Προαιρετικά οι ταμειακές μηχανές θα μπορούν να δεχθούν τόν κωδικό του φορολογουμένου και μεσω πληκτρολόγησής του».
Η ρύθμιση αυτή του νομοσχεδίου, που προβλέπει την εισαγωγή «μοναδικού κωδικού πελάτη» μέ κωδικοποίηση ΕΑΝ- 13, προσβάλλει ευαίσθητα θρησκευτικά δεδομένα των ελλήνων πολιτών, διότι η κωδικοποίηση αυτή περιλαμβάνει τους τρείς χαρακτήρες (start-stop patterns) 6-6-6, που παραπέμπουν στον δυσώνυμο αριθμό της Αποκαλύψεως.  Οι σαρωτές (scanners)  των καταστημάτων έχουν την δυνατότητα να διαβάζουν όλους τους τύπους γραμμωτών κωδικών, επομένως δεν ήταν αναγκαία η χρήση του συγκεκριμένου προτύπου ΕΑΝ-13.
Εάν η πρόταση του νομοσχεδίου έγινε χωρίς πρόθεση να προσβληθεί η θρησκευτική συνείδηση των Ορθοδόξων Ελλήνων, είναι απλή και απόλυτα απαραίτητη η αντικατάσταση του προτύπου ΕΑΝ-13 με ένα άλλο πρότυπο που δεν περιέχει τους επίμαχους χαρακτήρες 6-6-6.  Η τυχόν επιμονή στη χρήση του ΕΑΝ-13 θα προσβάλει θρησκευτικές ευαισθησίες και θα πυροδοτήσει δικαιολογημένες αντιδράσεις, επειδή η Ελληνική Πολιτεία έχει πολλές φορές υποσχεθεί ότι δεν θα συμπεριλάβει σύμβολα και αριθμούς που προκαλούν τη θρησκευτική πίστι των πολιτών.  Άλλωστε στην παρούσα δεινή περίσταση, που διέρχεται ο Ελληνικός λαός, είναι περιττός ένας επιπλέον διχασμός μεταξύ των πολιτών, και μάλιστα με ευθύνη των υπηρεσιών του Υπουργείου.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
20 Μαΐου 2010
Αυτή η αντίδραση πρέπει να είναι  μ ό ν ο  η αρχή.  Ας δώσουμε, έστω για λίγο, μια δεύτερη θέση  στις οικονομικές μας δυσκολίες που προκύπτουν διαρκώς από την υποδούλωσή μας στα  σκοτεινά κέντρα και ας επικεντρωθούμε  στον αγώνα μας για την εν Χριστώ ελευθερία μας. Η      » Κάρτα του Πολίτη» που ετοιμάζεται είναι και αυτή μια μεθόδευση για την ένταξή μας στο παγκόσμιο αντίχριστο σύστημα. Γι αυτήν θα μιλήσουμε μια άλλη φορά.

Αναφέραμε  ότι υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν την με συμβολικό τρόπο παρουσία του αριθμου 666 στο πρότυπο ΕΑΝ 13 επί τη βάσει του οποίου θά εκδίδεται ο «μοναδικός κωδικός πελάτη»   Κυριότερες απ αυτές είναι οι τρείς μελέτες της Ιεράς Μονής Γρηγορίου και ιδίως η τρίτη από αυτές που φέρει τόν τίτλο «Ο γραμμικός κώδικας      ( BAR CODE)  και ο αριθμός 666, Μελέτη Γ΄  (23-6-97)».  Στό εγγύς μέλλον θά την αναρτήσουμε στό «Ο.Π.» .  Στή μελέτη αυτή συνεργάζονται ο ιερομόναχος Λουκάς και ο μοναχός Πρόδρομος, διπλωματούχος Ηλεκτολόγος Μηχανικός.  Ο π. Πρόδρομος χρησιμοποιεί  την τεχνογνωσία του και ἀφθονη  βιβλιογραφία ξένων ερευνητών για να τεκμηριώσει τη θέση του. Είναι ενδιαφέροντα όσα γράφονται στο τέλος της μελέτης :

Κ α ι   μ ό ν η   η   χ ρ η σ ι μ ο π ο ί η σ ι ς   τ ω ν   η λ ε κ τ ρ ο ν ι κ ώ ν   τ α υ τ ο τ ή τ ω ν   ε ί     ν α ι   π ο λ ύ   ε π ι κ ί ν δ υ ν η   γ ι α   τ η ν   ε λ ε υ θ ε ρ ί α   τ ο υ   α ν θ ρ ω π ί ν ο υ   π ρ ο σ ώ π ο υ,  λόγω των τρομακτικών δυνατοτήτων της Πληροφορικής.  Κ α ι  σ τ η ν   π ε ρ ί π τ ω σ η   α κ ό μ η         π   ο υ   δ ε ν   θ α   υ π ά ρ χ ε ι   τ ο   6 6 6   σ τ ι ς   τ α υ τ ό τ η τ ε ς ,   η   π α ρ α λ α β ή   τ ο υ ς          σ η μ α ί ν ε ι   τ η ν   π ρ ο σ χ ώ ρ η σ ή   μ α ς   σ ε   έ ν α   π α γ κ ό σ μ ι ο   ο λ ο κ λ η ρ ω τ ι κ ό   σ ύ σ τ η μ α , το οποίο δεν αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως Εικόνα Θεού, αλλά ως ὑποκείμενο»των δεδομένων (Νόμος 2472/1997), που σύντομα μπορεί να καταστή αντικείμενο στα χέρια της οικονομικής ολιγαρχίας ή και αυτού κατόπιν του αντιχρίστου.
Η χρησιμοποίησίς τους όμως θα είναι αποτρόπαια, εάν συσχετισθή κατά τινα τρόπο και με τον αριθμό 666.  Κανείς Χριστιανός, που αναγνωρίζει και σέβεται την μαρτυρία του αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστού στην Αποκάλυψι, δεν μπορεί να παραλάβει ταυτότητα που να έχει τον συμβολισμό του Αντιχρίστου.
Πολλοί αρνούνται να συσχετίσουν, ακόμη και προφανείς συμβολισμούς του 666, όπως αυτούς που υποδεικνύει η παρούσα μελέτη, με τον αριθμο που σημειώνεται στην Αποκάλυψι, τόν χξστ΄.  Δεν έχουν όμως δίκαιο.  Δ ι ό τ ι   ό χ ι   η   ύ π α ρ ξ ι ς ,   α λ λ ά   κ α ι   α υ τ ή   η   υ π ο ψ ί α   ό τ ι   κ ά π ο ι ο ς   σ υ μ β ο λ ι σ μ ό ς   τ ο υ   Χ ξ σ τ ΄   ε ν δ έ χ ε τ α ι   ν α   έ χ ε ι   έ μ φ ι λ ο χ ω ρ ή σ ε ι   σ ε   κ ά
π ο ι ο   α ν τ ι κ ε   ί μ ε ν ο   κ α θ ο ρ ι σ τ ι κ ό   τ η ς   τ α υ τ ό τ η τ ο ς   τ ο υ   π ρ ο σ ώ π ο υ ,           ε ί ν α ι   α ρ κ ε τ ή   ν α   π ε ί σ ε ι   τ ο υ ς   Χ ρ ι σ τ ι α ν ο ύ ς   ν α   α ν τ ι δ ρ ά σ ο υ ν   α μ έ            σ ω ς     κ α ι   δ υ ν α μ ι κ ώ ς   σ τ η ν   χ ρ η σ ι μ ο π ο ί η σ η   τ ο υ   α ν τ ι κ ε ι μ έ ν ο υ   α υ τ ο ύ (π.χ. της ηλεκτρονικής ταυτότητος).
Ε π ι β ά λ λ ε τ α ι   μ ί α   τ έ τ ο ι α   δ υ ν α μ ι κ ή   α ν τ ί δ ρ α σ ι ς ,   δ ι ό τ ι   η   π α ρ α λ α      β ή   τ ο υ   α ρ ι θ μ ο ύ   τ ο υ   Α ν τ ι χ ρ ί σ τ ο υ   σ η μ α ί ν ε ι   ά ρ ν η σ ι   τ ο υ   Χ ρ ι σ τ ο ύ            κ α ι     σ ύ ν τ α ξ ι   μ ε   τ ο ν   Δ ι ά β ο λ ο.  Αυτό φαίνεται από την διδασκαλία της Αποκαλύψεως (14, 9-11), αλλά και από την πείρα της Εκκλησίας από τους χρόνους των Μαρτύρων.  Οι άγιοι Μάρτυρες όχι μόνο δεν ηρνούντο τον Χριστό διά λόγου, αλλά δεν ηνείχοντο ούτε συμβολικώς να ενεργήσουν κάποια ειδωλολατρική πράξη, διότι τούτο εσήμαινε γι αυτούς άρνηση του Χριστού.
Παρότι έχει δημοσίως λεχθεί ότι στις νέες ταυτότητες δεν θα χρησιμοποιηθεί ο γραμμικός κώδικας του τύπου ΕΑΝ-13 και UPC-Α, (σημ. «Ο.Π.»   Τωρα μας το λένε κατάμουτρα ότι ο κωδικός πελάτη-φορολογουμένου θά ακολουθεί τό πρότυπο ΕΑΝ-13), εν τούτοις τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο.
Εκτός τούτου και ο οικονομικός ολοκληρωτισμός που επιβάλλεται παγκοσμίως από την οικονομική ολιγαρχία σχετίζεται άμεσα με τον γραμμικό κώδικα, έτσι ώστε να είναι πολύ πιθανή η εκπλήρωσις του λόγου της Αποκαλύψεως πε΄ρι αδυναμίας οικονομικής συναλλαγής από εκείνους που δεν θα έχουν την ηλεκτρονική πρόσβαση στο επιβαλλόμενο σύστημα συναλλαγής…
Επομένως η έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωσις του λαού αποτελεί προς το παρόν το πρώτο βήμα, ώστε να λάβη υπεύθυνα και με επίγνωση των συνεπειών της θέση απέναντι στο τόσο σοβαρό θέμα για την πίστη του και την προσωπική του ελευθερία.
Νομίζουμε τα σχόλια περιττεύουν
sxed.-2

_____________________

Επείγουσα Ανακοίνωση

Επείγουσα Ανακοίνωση – Στις 3 Ιουνίου 2010 – ημέρα Πέμπτη – και ώρα 9 το πρωί συζητείται ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών – Πρώην Σχολή Ευελπίδων, Αθήνα, κτίριο 4, αίθουσα 1 – η αγωγή κατά του MEGA Channel για την προβολή τον Δεκέμβρη του 2008 της βλάσφημης ταινίας Κώδικας Da Vinci. Η αγωγή είχε αρχικά ορισθεί προς συζήτηση στις 17/12/2009 αλλά αναβλήθηκε τότε λόγω φόρτου του δικαστηρίου. Νέα δικάσιμος ορίσθηκε η 3/6/2010. Πρόκειται για την τακτική αγωγή για την συγκεκριμένη υπόθεση – ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων. Ας είμαστε όλοι παρόντες να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στις βαρύτατες βλασφημίες κατά του Ιησού Χριστού. Υπάρχει περίπτωση μη συζήτησης της υπόθεσης λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων. Παρόλα αυτά όποιος επιθυμεί μπορεί να έρθει – η υπόθεση σε κάθε περίπτωση θα εκφωνηθεί.

Αντώνης

sxed.-2

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ

Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν συνεχώς με ονόματα και διεθνή ιδρύματα που πιέζουν την χώρα μας οικονομικά.
Ουτε ένας απο αυτούς όμως τους δημοσιογράφους δεν τόλμησε να πεί, ποιοί είναι αυτοί που στραγγαλίζουν την μια μετά την άλλη τις οικονομίες της ανθρωπότητας και τις οδηγούν στην καταστροφή.
Η αλήθεια είναι οτι για να φθάσουν στο σημείο να ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία εργάστηκαν σκληρά και με αλληλεγγύη.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή.
Μας έλεγαν τα «παπαγαλάκια» στην TV οτι κάποιος οίκος Moodyʼs μας υποβαθμίζει συνεχώς και ανεβάζει τα spread.
Δεν μας είπαν ποτέ όμως ποιοί βρίσκονται πίσω απο τον οίκο Moodys.
Ο οίκος Moodyʼs αποτελείται απο διάφορους διεθνείς «Guru» της οικονομίας που κάνουν προβλέψεις. Ενας απο αυτούς είναι και ο γνωστός σε όλους μας Τζόρτζ Σόρος, που είναι Εβραίος στην καταγωγή. Είναι μάλιστα ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής.
Τώρα είμαστε πλέον στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μας είπαν οτι Πρόεδρος του είναι ο Ντομινίκ Στρος Καν. Δεν μας είπαν όμως οτι είναι Εβραίος.
Το Ευρωπαϊκό Νομισματοκοπείο είναι χτισμένο στο μέρος που ήταν κτισμένο το νομισματοκοπείο των Ρόθτσιλντ στην Φρανκφούρτη.
Οσοι έχουν δεί το ντοκυμαντέρ «Money Masters» γνωρίζουν οτι η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας ανήκει εδω και 200 χρόνια στην εβραϊκή οικογένεια Ρόθτσιλντ.
Η ίδια οικογένεια μαζί με μερικές άλλες κατέχουν και το πλειοψηφικό πακέτο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ(FED), της οποίας πρόεδρος είναι ο επίσης Εβραίος Benjamin Bernanke.
Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας είναι ο Jean-Pierre Roth, που είναι επίσης Εβραίος.
Οι μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες του πλανήτη είναι εβραϊκών συμφερόντων.
Η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στον πλανήτη είναι η J.P Morgan. Οταν πέθανε ο ιδρυτής της και ανοίχτηκε η διαθήκη του φανερώθηκε οτι στην πραγματικότητα του ανήκε μόνο το 10% απο όλη την περιουσία.
Το ίδιο ισχύει και για την Goldman Sachs.
Το αφεντικό της Deutsche Bundesbank(Γερμανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα), είναι ο Axel Weber, εβραϊκής καταγωγής.
Ιδιας καταγωγής είναι και ο Josef Ackermann, πρόεδρος της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας της Γερμανίας, της Deutsche Bank.
Πως γίνεται οι Εβραίοι να αποτελούν το 0,2%( http://en.wikipedia.org/wiki/Jew) του παγκόσμιου πληθυσμού και ταυτόχρονα να κατέχουν το 90% των καίριων πόστων διοίκησης της ανθρωπότητας;
Πως γίνεται να ελέγχουν το Χόλυγουντ, τα ΜΜΕ, τα Διεθνή Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, να είναι Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί και υπουργοί σε ξένα εκτός του Ισραήλ κράτη, να τους ανήκουν οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες, οι μεγαλύτερες εταιρείες δημοσκοπήσεων, οι μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τροφίμων, οι φαρμακευτικές εταιρείες, οι εταιρείες παραγωγής όπλων.
Πως γίνεται πίσω απο όλες τις μεγάλες «πολυεθνικές» εταιρείες να κρύβονται εβραϊκά κεφάλαια;
Αν δεν το ερευνήσετε και συνεχίσετε να αναμασάτε τις ηλίθιες «προοδευτικές» εκφράσεις που σαν κασετόφωνο αναπαράγουν τα παπαγαλάκια των δήθεν αντιρατσιστικών και αντιεξουσιαστικών χώρων τότε οι Εβραίοι θα πετύχουν τον τελικό στόχο τους που είναι η εγκαθίδρυση παγκόσμιας κρυπτο-ιουδαϊκής κυβέρνησης.
Αν αποφασίσετε επιτέλους να διαδώσετε την αλήθεια αφού πιστείτε και οι ίδιοι κάνοντας την προσωπική σας έρευνα, τότε έχουμε ελπίδες να ελευθερωθούμε.
Οι Εβραίοι έχουν εξασκήσει εδω και χιλιάδες χρόνια την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» στους μη Εβραίους και μεταξύ τους προωθούν ο ένας τον άλλον με απόλυτη αλληλεγγύη. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που σας περιγράψαμε παραπάνω.
Τα παραμύθια περι «πολυπολιτισμικού παραδείσου» είναι κατασκευασμένα με σκοπό την διάλυση των Εθνών.
Και όπως έλεγε και ο Ντοστογιέφσκι «Καθώς οι εβραίοι κυρήττουν τον σοσιαλισμό και τον ριζοσπαστισμό,θα κρατήσουν τις ρίζες τους και θα μείνουν ενωμένοι και αφού όλα τα πλούτη της Ευρώπης πάνε χαμενα, οι Τράπεζες των Εβραίων θα είναι ακόμη εκεί.»
Σήμερα το σχέδιό τους είναι σε τελικό στάδιο. Σε όλες τις μεγάλες κυβέρνησεις, στα καίρια ειδικά πόστα έχουν τοποθετήσει τους δικούς τους ανθρώπους.
Η οικονομική κρίση που περνάμε σήμερα δεν θα «περάσει». Είναι κατασκευασμένη για να στραγγαλίσει ότι έχει απομείνει απο τις εθνικές οικονομίες των κρατών.
Θέλουν να καταρρεύσουν οι οικονομίες. Αυτός είναι ο στόχος τους.
Οποιοι το αρνούνται και δεν παραθέτουν στοιχεία είναι όργανά τους.
Οποιοι μιλούν ακόμη για το «κεφάλαιο» και τους «κερδοσκόπους» γενικά και αόριστα, είτε είναι άσχετοι είτε είναι υπάλληλοι των Διεθνών Τραπεζιτών, που ανήκουν βέβαια σε ένα έθνος.
Η μόνη μας διέξοδος είναι η αφύπνιση όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων.
Είτε σε προσωπικές συζητήσεις, είτε μέσω mail, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο πρέπει αυτά τα στοιχεία να διαδοθούν.
Δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνουν οι Ελληνες και η ανθρωπότητα θύματα της παραπληροφόρησης των Εβραιοκρατούμενων ΜΜΕ.

*********************

_____________________

Παραθέτω εθνικής σημασίας αποσπάσματα γιά τήν οικονομική κρίση. Τό πλήρες άρθρο βρίσκεται στό
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/05/blog-post_5824.html

Γράφει ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος,
Πολιτικός Μηχανικός

Τώρα που η πατρίδα μας δέθηκε με τις αλυσίδες του Δ.Ν.Τ., προκειμένου να μπορεί να δανείζεται, ώστε με νέα δανεικά να ξεπληρώνει τα προηγούμενα δάνειά της, οφείλουμε να αναρωτηθούμε, κατ΄ αρχήν το εξής:

Σε ποιους χρωστάμε;

Την απάντηση μπορεί ο καθένας να τη διαβάσει σε άρθρο [1] της διαδικτυακής οικονομικής εφημερίδας Euro2day. Αντιγράφουμε:

«Οι γαλλικές, οι ελβετικές και οι γερμανικές τράπεζες είναι οι μεγαλύτεροι πιστωτές για τον ελληνικό δανεισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών.»

Χρωστάμε, δηλαδή, στο γαλλικό ή το γερμανικό κράτος; Η απάντηση είναι όχι. Χρωστάμε στις γαλλικές και τις γερμανικές ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Το επόμενο ερώτημα, κοινής λογικής, που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας είναι το εξής:

Πώς είναι δυνατόν ένα κράτος, όπως η Ελλάδα, το οποίο αποτελείται από 11.000.000 ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται και παράγουν, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, να χρωστάει σε τράπεζες, δηλαδή σε επιχειρήσεις, που ο συνολικός αριθμός εργαζομένων τους δεν είναι ούτε το ένα χιλιοστό του πληθυσμού της Ελλάδας;

Το ερώτημα αυτό, που είναι ένα βασικότατο ερώτημα, τεράστιας σημασίας, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά μπορεί να γενικευτεί με τη μορφή των παρακάτω ερωτημάτων:

Πώς είναι δυνατόν όλα τα κράτη του κόσμου, χωρίς σχεδόν καμία εξαίρεση, να έχουν τεράστια χρέη στις τράπεζες;

Πώς είναι δυνατόν οι χώρες με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος (σε απόλυτο μέγεθος) στον κόσμο να είναι κατά σειρά οι Η.Π.Α., η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία [2, 3], δηλαδή οι κατά τεκμήριο πλουσιότερες χώρες στον κόσμο;

Πώς είναι δυνατόν, αντί οι φτωχές χώρες να χρωστάνε στις πλούσιες, όπως θα περίμενε κανείς, να χρωστάει όλος ο κόσμος στις τράπεζες;

Πώς είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι και όλα τα κράτη του κόσμου να είναι χρεωμένοι στις τράπεζες, δηλαδή σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν παράγουν κανένα χρήσιμο υλικό προϊόν; Πώς είναι δυνατόν τα δισεκατομμύρια ανθρώπων που παράγουν να χρωστάνε σε μερικούς χιλιάδες τραπεζίτες, οι οποίοι δεν παράγουν τίποτα;

Πρόκειται για θεμελιώδη ερωτήματα.

…………………………

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Τι θα κάνουμε επομένως, σαν Ελλάδα και σαν ελληνικός λαός; Θα αφήσουμε τους εαυτούς μας και την πατρίδα μας να γίνουν σκλάβοι των Διεθνών Τραπεζιτών και των εγχώριων πρακτόρων τους; Θα αφήσουμε το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ (στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι ελληνικές τράπεζες) να πιει το αίμα του λαού μας και της πατρίδας μας; Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της υποταγής ή της αντίστασης;

Βάσει των όσων προαναφέρθηκαν, ο δρόμος της αντίστασης δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει τα εξής:

 • Καταγγελία του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, που έχει αφαιρέσει το αποκλειστικό προνόμιο από τους λαούς και τις Κυβερνήσεις τους να δημιουργούν το χρήμα και το έχει αναθέσει στις ιδιωτικές τράπεζες.
 • Άρνηση να πληρώσουμε οποιοδήποτε δημόσιο χρέος έχουμε το οποίο είναι προς ιδιωτική τράπεζα ελληνική ή ξένη. Αυτό πρακτικά θα μηδενίσει το δημόσιο χρέος. Επιπλέον, θα πάψουμε να πληρώνουμε για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους και αυτό θα μειώσει σημαντικά και το δημόσιο έλλειμμα.
 • Σαν πρόσθετο επιχείρημα για την άρνηση να πληρώσουμε τα χρέη προς τις ιδιωτικές τράπεζες μπορούμε να αναφέρουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας χρωστάει η Γερμανία, το συνολικό ποσό των οποίων είναι περίπου ίσο με τα χρέη μας προς ιδιωτικές τράπεζες. Να πούμε στις ιδιωτικές τράπεζες, ότι αν επιθυμούν να εισπράξουν τα ποσά που θεωρούν ότι τους τα οφείλουμε να πάνε να τα ζητήσουν από τη Γερμανία.
 • Αν οι παραπάνω ενέργειες μας απαγορευτούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 • Για να αποκτήσουμε διεθνή ερείσματα, κατά το πρώτο διάστημα και μέχρι να μπορέσουμε να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας, συμμαχία σε όλα τα επίπεδα με τη Ρωσία, την Κίνα και με χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βενεζουέλα. Στη συνέχεια, η συμμαχία αυτή μπορεί να χαλαρώσει και να ακολουθούμε πολιτική ουδετερότητας.
 • Αν χρειαστεί, δανεισμός από την Κίνα με χαμηλό επιτόκιο αντίστοιχο του Δ.Ν.Τ. Πρόσφατα δάνεισε στη Σερβία με 3.5%.
 • Αφαίρεση από τις ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες του δικαιώματος να δημιουργούν χρήμα, με θεσμοθέτηση «τραπεζικού συστήματος πλήρων αποθεμάτων» (full reserve banking).
 • Πλήρης κρατικοποίηση της κεντρικής τράπεζας, δηλαδή της «Τράπεζας της Ελλάδος» και ανάθεση σε αυτήν της αποκλειστικής αρμοδιότητας να δημιουργεί το χρήμα.
 • Εκτύπωση χρήματος από την κρατική πλέον Τράπεζα της Ελλάδος. Το χρήμα αυτό θα αντικαταστήσει το ευρώ. Κανένας άλλος δεν θα έχει το δικαίωμα να τυπώνει ή να δημιουργεί χρήμα. Έτσι θα πάψουμε να πληρώνουμε τόκους στις ιδιωτικές τράπεζες ελληνικές και ξένες, για να μας δημιουργούν το χρήμα που μας χρειάζεται σαν μέσο για τις συναλλαγές μας.
 • Σε όλα τα επόμενα χρόνια, οι Κυβερνήσεις πρέπει να διατηρούν την ποσότητά του χρήματος σταθερή, ώστε να μην υπάρχει πληθωρισμός. Συγκεκριμένα, η ποσότητα χρήματος που κυκλοφορεί πρέπει να μεταβάλλεται σύμφωνα με το ποσοστό μεταβολής του Α.Ε.Π. Όταν το Α.Ε.Π. αυξάνεται κατά ένα ποσοστό π.χ. 3%, η Τράπεζα της Ελλάδος θα αυξάνει το χρήμα που κυκλοφορεί κατά 3%. Με το χρήμα αυτό η Κυβέρνηση θα πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους, εισάγοντας το πρόσθετο αυτό χρήμα στην οικονομία. Αν, αντίθετα, κάποια χρονιά το Α.Ε.Π. μειωθεί π.χ. κατά 3%, η Κυβέρνηση θα συλλέγει με φόρους το 3% του χρήματος και θα το αποσύρει από την κυκλοφορία. Έτσι, η ποσότητα του χρήματος θα είναι πάντοτε ανάλογη του Α.Ε.Π., δηλαδή ανάλογη των συναλλαγών που συμβαίνουν στην οικονομία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σχεδόν καθόλου πληθωρισμός.
 • Το νέο εθνικό νόμισμα θα υποτιμηθεί σε σχέση με το ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα εισαγόμενα προϊόντα θα γίνουν ακριβότερα και τα ελληνικά προϊόντα θα γίνουν πιο φτηνά σε σύγκριση με τα εισαγόμενα. Έτσι, θα συμφέρει στον κόσμο να αγοράζει ελληνικά προϊόντα και όχι εισαγόμενα, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή και να μειωθεί η ανεργία. Επίσης, για τον ίδιο λόγο, τα ελληνικά προϊόντα θα γίνουν πιο φθηνά στις αγορές του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εξαγωγές και να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα ωφεληθούν οι άνεργοι, ενώ θα πληγούν τα ανώτερα στρώματα, επειδή η πολυτελής κατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων θα καταστεί ακριβότερη. Σε πρώτη φάση, πάντως, η αύξηση της τιμής των εισαγόμενων προϊόντων θα δημιουργήσει πληθωρισμό. Όμως, ο πληθωρισμός αυτός σε πολύ λίγα χρόνια θα μειωθεί, λόγω της αντικατάστασης της κατανάλωσης εισαγόμενων προϊόντων από την κατανάλωση ελληνικών προϊόντων.
 • Επιβολή δασμών στις εισαγωγές ξένων προϊόντων για να προστατευτεί περαιτέρω η εγχώρια παραγωγή. Αυτό θα οδηγήσει σε ταχύτατη ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, αγροτικής και βιομηχανικής, η οποία θα διοχετεύεται προς την εσωτερική αγορά, αντί να εισάγουμε και να καταναλώνουμε ξένα προϊόντα. Αυτό θα ρίξει κατακόρυφα την ανεργία και θα ανορθώσει την οικονομία της χώρας.

Η εφαρμογή των παραπάνω μέτρων:

 • Άμεσα, θα μηδενίσει, σχεδόν, τόσο το δημόσιο, όσο και το ιδιωτικό χρέος, επειδή το σύνολο σχεδόν του χρέους είναι προς ιδιωτικές τράπεζες.
 • Άμεσα, θα μειώσει περίπου κατά 40% το δημόσιο έλλειμμα, λόγω της εξοικονόμησης των τόκων, που σήμερα πληρώνονται στις ιδιωτικές τράπεζες για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.
 • Θα προκαλέσει άμεσα ταχύτατη και μόνιμη μείωση της ανεργίας, η οποία τελικά θα σταθεροποιηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
 • Αρχικά θα αυξήσει τον πληθωρισμό, λόγω της αύξησης των τιμών των εισαγόμενων προϊόντων. Μεσοπρόθεσμα, όμως, ο πληθωρισμός θα πέσει σχεδόν στο μηδέν, καθώς η συνολική ποσότητα του χρήματος που κυκλοφορεί θα μπορεί να ελέγχεται πλήρως από την Κυβέρνηση και δεν θα εξαρτάται από τον ρυθμό με τον οποίον δανείζουν οι ιδιωτικές τράπεζες.

Δύσκολο, από πολιτικής άποψης, ενδέχεται να είναι το πρώτο διάστημα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και η κατάσταση να σταθεροποιηθεί. Σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να ζητήσουμε πολιτική και οικονομική στήριξη από τη Ρωσία, την Κίνα και από χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενώ, επιπλέον, θα πρέπει να επιδιώξουμε να γίνουμε το πρότυπο για τους λαούς της Ευρώπης, που είναι ήδη ή θα γίνουν αμέσως μετά, τα επόμενα θύματα των Διεθνών Τραπεζιτών και του Δ.Ν.Τ.
ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ

Πολλοί θα αναρωτηθούν μήπως αυτά που έχουμε γράψει για το τραπεζικό καρτέλ και για το προνόμιό του να δημιουργεί το χρήμα και να το δανείζει στις κυβερνήσεις είναι μια ανυπόστατη θεωρία συνομωσίας. Γι΄ αυτό, συνιστούμε στους αναγνώστες αυτού του κειμένου να διασταυρώσουν αυτά που γράφουμε μόνοι τους. Τα παρακάτω θα σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε ότι αυτά που γράφουμε είναι πραγματικά.

Σε άρθρο της εφημερίδας Καθημερινής [4] διαβάζουμε:

«Σε κάθε περίπτωση, η ιδέα ότι χρειάζεται κάποιου είδους «σεισάχθεια» απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους, κερδίζει διαρκώς έδαφος. Πρόσφατα, ο οικονομολόγος Μάιλ Χάντσον έγραφε στους Financial Times: «Η μόνη διέξοδος από την κρίση του ευρωπαϊκού χρέους είναι μια διαπραγματεύσιμη παραγραφή του. Οι τράπεζες δανείζουν εικονικό χρήμα, που στην πραγματικότητα δεν διαθέτουν, το οποίο εγγυοδοτείται με κεφάλαια που στην πραγματικότητα δεν έχουν, που κι αυτά υποστηρίζονται από τις κεντρικές τράπεζες που τυπώνουν χρήμα από αέρα κοπανιστό. Όμως, όποτε οι οφειλέτες δυσκολεύονται να ξεπληρώσουν τα επαχθή δάνεια, οι τραπεζίτες προχωρούν σε κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων».

………………………………….

Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν προκλήθηκε από λάθος. Ούτε είναι ένα φυσικό φαινόμενο πέρα από τον έλεγχο του ανθρώπου. Προκλήθηκε επίτηδες από την ηγετική κλίκα. Και δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, αλλά θα συνεχιστεί και θα είναι πολύ χειρότερη από την κρίση του 1929.

Στόχος είναι να προκληθεί παγκόσμια οικονομική ύφεση και γενικευμένο αδιέξοδο. Τότε η ηγετική κλίκα θα μπορέσει ευκολότερα να πείσει τον κόσμο, ότι μοναδική λύση είναι η δημιουργία Παγκόσμιου Νομίσματος, Παγκόσμιας Κεντρικής Τράπεζας ιδιωτικά ελεγχόμενης από τους ίδιους και Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Και ας μη γελιόμαστε, η Παγκόσμια αυτή Κυβέρνηση, αν επιβληθεί, δε θα είναι δημοκρατική. Το ποιόν των ανθρώπων που συγκροτούν την ηγετική κλίκα το είδαμε στη Γάζα, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, το έχουμε δει στην πολιτική του Ισραήλ και στην παγκόσμια ανοχή για τις γενοκτονίες του. Οι άνθρωποι αυτοί είναι εγκληματίες και γενοκτόνοι. Αν δημιουργήσουν Παγκόσμια Κυβέρνηση αυτή θα είναι μια παγκόσμια δικτατορία.

Η επιλογή είναι μπροστά μας. Πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρόμους: Ή θα υποταχθούμε στους Διεθνείς Τραπεζίτες ή θα ενώσουμε τους αγώνες μας με τους λαούς όλης της γης, που στενάζουν κάτω από το χρέος και την υποτέλεια που τους έχει επιβληθεί από το διεθνές τραπεζικό σύστημα. Αν επιλέξουμε τον δεύτερο δρόμο, νομίζω ότι μπορούμε να γίνουμε και κάτι παραπάνω: Να γίνουμε η πρωτοπορία του διεθνούς κινήματος ενάντια στο παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ.

Η επιλογή είναι δική μας.

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΦΙΛΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαι 19th, 2010 | filed Filed under: ΑΓΩΝΕΣ

ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

ΤΩΝ ΚΗΡΥΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΓEΡONTOΣ

Λάβαμε με e-mail το εξης μήνυμα·

 • «Χριστός Ανέστη.
  Σας παρακαλώ πολύ, να ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΜΟΝΟ όσα ΩΦΕΛΟΥΝ πραγματικά
  το μεγάλο πλήθος των Ελλήνων Χριστιανών.
  Η Ελλάδα είναι χώρα απο-χριστιανοποιημένη, σε πολύ μεγάλο βαθμό
  (δεν αναφέρομαι μόνο στους ηγέτες, αλλά και στο λαό).
 • Τι ωφελούνται οι πολλοί Έλληνες, όταν απασχολούμαστε με τα προβλήματα της Σερβικής Εκκλησίας;
  Μήπως έχουμε λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα;
 • Πιστεύω ακράδαντα, ότι τα κείμενα του πατρός Αυγουστίνου Καντιώτου, είναι πολύ
  πιο ωφέλιμα για τον Ελληνικό λαό».

Σεβόμαστε την γνώμη του αναγνώστου. Δεν είναι πρώτη φορά που ο φίλος αναγνώστης γράφει για την ωφέλεια που προξενεί ο λόγος του Θεού, το αγνό, το ζωντανό και πατερικό κήρυγμα του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου, η πεντακάθαρη πηγή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας· και άλλες φορές στο παρελθόν ο ίδιος αναγνώστης εξέφρασε την χαρά του, και μας προέτρεψε· να συνεχίσουμε την δημοσίευση των κηρυγμάτων του σεβαστού Γέροντος, γιατί τα έχει ανάγκη ο κόσμος.

Τον διαβεβαιώνουμε ότι αυτός είναι ο σκοπός μας, γι αυτό και η ιστοσελίδα φέρει το όνομά του.  Του υποσχόμεθα ότι θα προσπαθήσουμε να δημοσιεύουμε περισσότερα κηρύγματα και συμβουλές του σεβάσμιου ιεράρχου, όμως δεν πρέπει να αφήσουμε τους ορθοδόξους Σέρβους αδελφούς μας, που άδικα διώκονται από φιλοπαπικούς και οικουμενιστάς ιεράρχας. Ο π. Αυγουστίνος δεν θα το έκανε αυτό. Αυτό που γίνεται στην Σερβία θα γίνει και στην Ελλάδα, γιατί είναι σχέδιο των σκοτεινών δυνάμεων να πατάξουν κάθε ορθόδοξη φωνή. Ήδη, εδώ στην Ελλάδα εκδιώχθηκαν αγνοί και άμεμπτοι κληρικοί και επίσκοποι, όπως ο αρχιμανδρίτης Ευθύμιος ο Τρικαμινάς, που ζει σε μια σπηλιά στα Τέμπη και ο επίσκοπος Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημος που σφαγιάσθη άδικα και δεν απεκαταστάθηκε.

topq

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ

Πρέπει να γνωρίζει κάθε φίλος αναγνώστης ότι ο π. Αυγουστίνος δεν είναι μόνο πνευματικός πατέρας των Ελλήνων, αλλά είναι πνευματικός πατέρας όλων των ορθοδόξων χριστιανών. Τα κηρύγματα του Γέροντος που δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα, όπως θα βλέπετε, μεταφράζονται από εθελοντάς συνεργάτας Ρουμάνους, Σέρβους, Αλβανούς και από Έλληνας Βορειοηπειρώτας και διαβάζονται με πολύ αγάπη και απ’ αυτούς.

Ακούστε τί έλεγε ο Γέροντας σε επισκέπτας της Ρουμανίας το 1990

«Σπέρνουμε το λόγο του Θεού και γραπτώς και προφορικώς και από ραδιοφώνου. Και ο λόγος αυτός δεν πέφτει μόνο σε άγονες καρδιές, αλλά και σε καρδιές γόνιμες, που “φέρουν καρπόν πολύν”.
Χαίρομαι που θα μεταφρασθούν τα βιβλία που εκδώσαμε στα Ρουμανικά, όπως μεταφράσθηκαν στα Αγγλικά και σ’ άλλες γλώσσες. Αυτό με παρηγορεί· γιατί, αν εσείς οι Έλληνες δεν τα διαβάσετε, θα τα διαβάσουν οι αδελφοί μας Ρουμάνοι».

Ξαναδημοσιεύουμε την παράκληση των Ρουμάνων της Ιρλανδίας, που εστάλη στην ιστοσελίδα μας από μεταφραστή κληρικό της Ρουμανίας.

« …Μας ζήτησαν Ορθόδοξοι Ρουμάνοι από την Ιρλανδία να βάλουμε την ομιλία του γέροντος επισκόπου π. Αυγουστίνου Καντιώτου στα Ρουμανικά πιο πριν από την Παρασκευή, για να μπορέσουν να την βγάλουν φυλλάδιο και να την μοιράσουν τις Κυριακές στους πιστούς… Μπορείτε να μας βοηθήσετε να έχουμε χρόνο για μετάφραση; Δηλαδή: Για να μεταφράσουμε την ομιλία της ερχόμενης Κυριακής ή εορτής, να την έχουμε στην αρχή της εβδομάδος… Και πάλι σας ευχαριστούμε. Την μετάνοιά μας στον Γέροντα επίσκοπο και στους πατέρες…».

Όσο για τους Ορθοδόξους χριστιανούς της Σερβίας, που δεν κλείνουν τον τράχηλο τους στον Πάπα και στους Οικουμενιστάς ιεράρχας και διώκονται από την ηγεσία τους, τούτο μόνο λέμε· Ο σεβάσμιος Γέροντας αγωνιστής ιεράρχης π. Αυγουστίνος Καντιώτης θα είναι δίπλα τους. Ότι υλικό (ομιλίες και σκίτσα) υπάρχουν στα αρχεία του είναι στην διάθεση των αγωνιζομένων ορθοδόξων χριστιανών.

topq

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ EINAI ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΙΔΑΝΙΚΟ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

Θα αναφέρουμε ένα περιστατικό. Έγινε τα χρόνια της δικτατορίας στο μητροπολιτικό γραφείο του γέροντος, που σήμερα δεν υπάρχει.

ΠOIO ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΙΔΑΝΙΚO;

Την παραπάνω ερώτηση απήυθυνε ο αγωνιστής ιεράρχης σ’ ένα πρόσωπο της δικτατορίας. Ο μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος είχε έναν τρόπο για να ζυγίζει τους επισκέπτας του. Έκανε κάποιες καίριες ερωτήσεις και απ’ αυτές καταλάβαινε αν οι επισκέπτες του είχαν διάθεση να ακούσουν κάποια ωφέλιμη συμβουλή ή πήγαιναν από περιέργεια στο γραφείο του. Δεν ήθελε να σπαταλά το χρόνο του με αργόσχολους και περίεργους.

Αναφέρουμε ένα παράδειγμα· Όταν το 1992 πήγε στην Φλώρινα ο Ανδρέας Παπανδρέου και τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος του έκανε δύο ερωτήσεις·

 • 1) Πιστεύεις στο Χριστό;
 • 2) Μήπως είσαι μασόνος;

Κάτι παρόμοιο έκανε ο Γέροντας Μητροπολίτης σε κάποιο υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της δικτατορίας.
Τον ρώτησε·
Από τα δυό ιδανικά· Πίστης και Πατρίδα, ΧΡΙΣΤΟΣ και ΕΛΛΑΔΑ ποιο είναι το ανώτερο; Και ο υψηλός επισκέπτης σηκώθηκε επάνω, έβαλε το χέρι του στο πηλίκιο του και είπε «Η ΕΛΛΑΣ». Ο Γέροντας, που τόσο αγαπούσε την Ελλάδα και το απέδειξε τα σκληρά χρόνια της Κατοχής, οργίσθηκε και του έδειξε την πόρτα της εξόδου, λέγοντας· Αν δεν υπήρχε ο ΧΡΙΣΤΟΣ δεν θα υπήρχε τώρα η ΕΛΛΑΔΑ. Τα 400 χρόνια της σκλαβιάς η Εκκλησία του Χριστού ήτο η κιβωτός της σωτηρίας του  Έθνους μας.
Αυτό το είδαμε και στην Σερβία. Στους βομβαρδισμούς οι μουσουλμάνοι και οι καθολικοί τάχτηκαν με τους εχθρούς και είχαν την προστασία του ΝΑΤΟ. Μόνο οι Σέρβοι ορθόδοξοι έμειναν πιστοί στην πατρίδα τους.
Λοιπόν, θα αγαπάμε την πατρίδα μας, αλλά πάνω απ’ αυτήν θα έχουμε την Εκκλησία, που είναι το υπέρτατο αγαθό, γιατί η Ορθοδοξία είναι η ασφάλεια του Έθνους.

Διαβάσαμε σε μιά ρωσική ιστοσελίδα ότι ο Πούτιν είπε· «Η Ορθοδοξία είναι η ασφάλεια της Ρωσίας». Αν οι Ρώσοι που πέρασαν από την αθεϊα λένε αυτά τα λόγια, δεν θα τα πούμε εμείς;
Εκδιώχθηκε από την μητρόπολη του και σταυρώθηκε ο καλύτερος Σέρβος ιεράρχης και κλείστηκε στην φυλακή -με ψευδείς και αναπόδεικτες κατηγορίες- ένα από τα εκλεκτότερά του πνευματικά παιδιά, γιατί είναι πατριώτες (δεν θέλουν την ανεξαρτοποίηση του Κοσόβου), αλλά και γιατί είναι εναντίον του Οικουμενισμού. Δεν θα πατούσε το πόδι του Πάπα στο Κόσοβο, που προγραμματίζει ο νέος φιλοπαπικός πατριάρχης της Σερβίας
αν ο επίσκοπος Αρτέμιος ήταν στην έδρα του, γι’ αυτό φρόντισαν να τον διώξουν.

topq

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

Η ιστοσελίδα WWW.augoustinos-kantiotis.gr στην πρώτη γραμμή του αγώνος. Πολλές σέρβικες αγωνιστηκές ιστοσελίδες αναδημοσιεύουν κείμενα της ιστοσελίδος μας. Τα σκίτσα του Γέροντος με τις δικές μας μικρές επεμβάσεις τα βλέπουμε σε πολλές Σέρβικες ιστοσελίδες. Πάνω απο 100 Σέρβους επισκέπτες έχουμε στο 24ωρο.
Ένα μικρό πετραδάκι και κάποια μικρή παρηγοριά  είναι στους πάσχοντας ορθοδόξους αδελφούς μας η ιστοσελίδα του Γέροντος αγωνιστού ιεράρχου. Βλέπουν ότι οι Έλληνες αδελφοί τους συμπάσχουν μαζί τους.

ΝΑ ΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΙ

Ότι κάνουμε το κάνουμε για λογαριασμό του σεβαστού μας ποιμενάρχου, γι’ αυτό θα είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Το ωφέλιμο και εποικοδομητικό κήρυγμα δεν θα λείπει από την ιστοσελίδα μας, αλλά και κάποιες αλήθειες δεν πρέπει να θάβονται, για τους εξής λόγους·

1)Για να προστατεύονται οι πιστοί.
Κυκλοφορούν και στην Ελλάδα θεολόγοι επικίνδυνοι, έναν τέτοιο έδιωξε πριν απο μιά 20ετία ο π. Αυγουστίνος, μετά από έρευνα·
«Εμείς τον διώξαμε», είπε, «αφού ερευνήσαμε την υπόθεση. Του λοιπού καμία ευθύνη δεν θα φέρουμε, για ότι λέει και ότι κάνει…».
Ο θεολόγος αυτός σήμερα, εμφανίζεται και μιλά σαν πνευματικό παιδί του π. Αυγουστίνου. Αυτό το ψέμα δεν θα το επιτρέψουμε. Και θα ασχοληθούμε μ’ αυτό το θέμα σύντομα, για να προστατεύσουμε την αλήθεια.

2) Υπάρχουν ιερείς και επίσκοποι που κρατούν σε αδράνεια τον Ορθόδοξο Χριστιανικό λαό. Η προδοσία της Ορθοδόξου Πίστεως ολοκληρώνεται και εκείνοι όχι μόνο δεν ενημερώνουν τους πιστούς αλλά και τους αποκοιμίζουν!!!
Τα τριάκοντα αργύρια του Πάπα και οι συμπροσευχές του πατριάρχου με βουδιστάς, με μουσουλμάνους, με πεντηκοστιανούς, με καθολικούς και με όποια θρησκεία μπορεί να βάλει το μυαλό του ανθρώπου έχει ολοκληρωθεί και εμείς κοιμούμεθα μακαρίως!!!

3) Η ενημέρωση σε θέματα πίστεως και Ορθοδοξίας δεν γίνεται από τηλεοπτικά κανάλια. Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος όταν πήγε στην Αμερική στην Συναγωγή των Εβραίων, έδωσε εντολή να μη παίξουν αυτό το κομμάτι στην Ελλάδα. Αυτά που μας κρύβουν οι Οικουμενισταί πρέπει να έρχονται στο φως και να τα μαθαίνουν οι πιστοί, για να μη πέσουν θύματα του Οικουμενισμού και της Παγκοσμιοποίησης.

topq

Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΠΑΥΟΜΕΘΑ

Δεν είναι μακριά το Κόσοβο

Θα τελειώσουμε με ένα ανέκδοτο·
Όταν ο Αττίλας κατέλαβε την μισή Κύπρο και ήταν ανάστατη και η Ελλάδα, κάποια αγράμματη γιαγιά ρώτησε·
Τί είναι παιδάκι μου η Κύπρος;
Ένα Ελληνικό νησί, γιαγιά.
Βρίσκεται μακριά από το χωριό μας;
Ναί, πολύ μακριά.
Αφου είναι πολύ μακριά γιατί δεν αφήνουμε να την πάρουν;
Αν γιαγιά πάρουν την Κύπρο οι Τούρκοι, θα πάνε στην Κρήτη.
Ειναι μακριά η Κρήτη;
Ναί πολύ μακριά.
Έ, ας την πάρουν και αυτήν.
Γιαγιά, θα πάνε και στην Πελοπόννησο.
Που είναι η Πελοπόννησος; ξαναρώτησε η γιαγιά.
Μακριά.
Αφού είναι μακριά, τι μας πειράζει αν πάρουν και την Πελοπόνησο;

Γιαγιά, αν πάρουν την Πελοπόννησο, θα ρθουν και στο χωριό μας.
Α, έτσι; Αν πρόκεται να ρθούν και στο χωριό μας, καλά κάνουν που πολεμούν στην Κύπρο.
Αυτό που έκανε η αγράμματη γιαγιά να μην το κάνουμε και εμείς οι ορθοδόξοι χριστιανοί. Αν διώκεται ένας ορθόδοξος αδελφός  σε οποιοδήποτε μέρος της γης και αν κατοικεί πρέπει να είμαστε μαζί του. Εάν πάσχει ένα μέλος της Εκκλησίας πρέπει να συμπάσχει όλο το Σώμα.


UN CREŞTIN FILOSOF

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαι 19th, 2010 | filed Filed under: Român (ROYMANIKA)

Predica Mitropolitului Augustin de Florina la
pomenirea Sfântului Iustin, Martirul şi Filosoful

– 1 iunie –

UN CREŞTIN FILOSOF


0601_IustinosIubiţii mei, pe Hristos, când a început să propovăduiască, L-au urmat pescari, muncitori, păstori, femei şi copii nevinovaţi. Oamenii care erau învăţaţi şi bogaţi şi deţineau poziţii şi funcţii, în marea lor majoritate au rămas departe de Hristos. L-au dispreţuit, au râs de El, L-au hulit, L-au calomniat şi în orice fel au încercat să-L înjosească înaintea poporului. Vedeţi? Aceştia erau importanţi, iar Hristos era un nimic! Puţini doar, foarte puţini din înaltele trepte sociale au crezut şi L-au urmat pe Hristos, precum Iosif din Arimateea şi Nicodim, oameni bogaţi şi sfetnici, care s-au învrednicit să facă pogorârea de pe Cruce şi înmormântarea lui Hristos.
Ceea ce I s-a întâmplat lui Hristos, li s-a întâmplat şi apostolilor. La predica lor alerga popor mult. Săraci, agramaţi, oameni harnici şi îndureraţi, aceştia, îndeosebi, au crezut în predica apostolilor şi din ei s-au alcătuit primele Biserici ale lui Hristos. Din ceilalţi, bogaţi, învăţaţi, demnitari, puternici, puţini au crezut în predica apostolilor, număraţi pe degete. Apostolul Pavel a observat acest fenomen şi într-o epistolă a sa către creştinii din Corint scria: „Priviţi, fraţii mei, cine se află în biserică; se află bogaţii, învăţaţii, aristocraţii, cei puternici, cei mari şi grozavi? Nu. Doar câţiva dintre aceştia se află între noi. Ceilalţi sunt oameni săraci şi simpli (I Corinteni 1, 26 şi următoarele).
Şi dacă ne vor întreba care este pricina pentru care nu au crezut în Hristos cei bogaţi, învăţaţi şi cei puternici ai pământului, răspundem: Pricina necredinţei acestor oameni este mândria; aşa spune Evanghelia. Vedem, de pildă, că un cerşetor orb a crezut oarecând în Hristos, dar cărturarii şi fariseii, chiar dacă au văzut o minune nemaiîntâlnită – ca un orb din naştere să-şi câştige lumina, cu toate acestea, nu au crezut în Hristos. I-a orbit egoismul, invidia şi perversitatea lor (Ioan, capitolul 9).
Dar unde există smerenie şi oamenii îşi recunosc păcătoşenia lor, acolo vedem că şi filozofi, şi oameni de ştiinţă, şi căpetenii, şi bogaţi cred în Hristos şi cad înaintea Lui şi I se închină şi zic: „Domnul nostru şi Dumnezeul nostru”.
Unul dintre aceşti oameni a fost şi Iustin. Biserica sărbătoreşte pomenirea lui pe 1 iunie. Despre Sfântul Iustin vom spune aici câteva cuvinte.

***

Iustin s-a născut şi a activat în veacul al II – lea d.Hr. Era originar din Siria, era filozof. Dar filozof închinător la idoli. Purta veşmântul arătos de filozof, ţinea cuvântări şi conferinţe şi avea un mare renume. Citise toate cărţile filozofilor antici şi studiase în toate şcolile filozofice importante din acea vreme.
Dar deodată, acest filozof închinător la idoli a devenit creştin. Ce s-a întâmplat? Cum s-a schimbat din închinător la idoli? Două lucruri au contribuit la părăsirea idolatriei de către Iustin şi la credinţa lui în Hristos.
Unul a fost următorul: Într-o zi s-a întâlnit cu un creştin bătrân. Acesta i-a vorbit cu multă căldură despre credinţa în Hristos. În sufletul lui Iustin s-a născut atunci curiozitatea de a cunoaşte noua credinţă. Creştinul bătrân i-a propus să citească Sfânta Scriptură. Şi Iustin a început să citească şi să se minuneze.
Celălalt fapt care a contribuit la credinţa lui Iustin în Dumnezeu a fost sfântul şi eroicul exemplu al creştinilor. Zilnic îi vedea pe creştini, dispreţuind toate şi plini de bucurie aruncându-se în chinuri şi îşi spunea în sinea sa: Oameni cu o viaţă atât de sfântă şi cu atâta eroism e cu putinţă să se afle în rătăcire şi zâmbetele lor să nu fie curate? De unde scot aceşti oameni sfinţenia şi eroismul? Creştinii trebuie să aibă un mare secret. Se pare că o mare putere îi inspiră şi îi face puternici… Apoi s-a gândit şi în felul următor: Lumea antică de cine se minunează cel mai mult? De Socrate. Socrate a murit pentru ideile lui. Dar pentru Socrate nu a murit nimeni. Cu Hristos însă altfel stau lucrurile. Nu doar filozofi au fost încredinţaţi despre adevărul pe care L-a propovăduit, ci şi oameni simpli au crezut şi au înţeles ce a învăţat şi ceea ce este cel mai important, au învins orice teamă, au dispreţuit moartea şi s-au jertfit pentru Hristos. Din aceste gânduri reiese o concluzie: Creştinismul nu este o invenţie omenească, ci provine de la Dumnezeu. Creştinismul conţine în el însuşi puterea lui Dumnezeu.
Dar la schimbarea lui Iustin a contribuit cel mai mult şi cercetarea continuă a Sfintei Scripturi. Nu doar a studiat, ci ca un cerb însetat Iustin a sorbit apa cea nemuritoare a învăţăturii lui Hristos. Şi pentru că ştia toate învăţăturile lumii antice închinătoare la idoli, a făcut comparaţie şi s-a convins că învăţătura creştină este măreaţă, este incomparabil superioară oricărei alte învăţături. Spune Sfântul Iustin: Oricâte alte învăţături frumoase ar afla cineva în cărţile filozofilor antici sunt ca seminţele pe care Dumnezeu le-a aruncat în inima omenească. Dar desăvârşirea se află în creştinism. Aici se află adevărul  întreg. Aici se află puterea care a făcut să răsară, să odrăslească şi să se dezvolte un arbore uriaş.
Iustin a crezut, s-a botezat, L-a propovăduit pe Hristos, a apărat credinţa şi pe creştinii prigoniţi în faţa domnitorilor şi împăraţilor pământului şi în cele din urmă a fost martirizat.

***

Iubiţii mei creştini! Când în urmă cu 30 de ani slujeam ca predicator în Florina, la şcoala catehetică am avut un binecuvântat şi silitor copil, care îşi scotea pâinea lustruind pantofi în piaţa din oraş. Acest copil a urmat în mod regulat lecţiile şi citea în fiecare zi Sfânta Scriptură. Iar când odată s-a îmbolnăvit şi l-am vizitat în sărăcăcioasa lui cameră, am văzut că avea scris pe o tăbliţă: „Evanghelia este cea mai mare filozofie de viaţă”. Acel copil a plecat apoi în Australia. Dar şi acolo şi-a păstrat credinţa în Dumnezeu şi a continuat să studieze Evanghelia.
O, Evanghelie, nemuritoare Evanghelie! Tu luminezi un filozof ca pe Iustin, dar tu luminezi şi un copil agramat, ca pe acest copil din Florina.

(trad. M.L.; sursa: „Myripnoa anthi”)

O XARRY KLYN ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαι 19th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Με το δικό του μοναδικό τρόπο ο γνωστός μας Χάρρυ Κλυν

σχολιάζει τους… κυβερνητικούς σχεδιασμούς στην οικονομική

κρίση και προσθέτει προτάσεις προς διευκόλυνση των κυβερνώντων

* Oι πολιτικοί, ασχέτως κόμματος, δε θεωρούν τον εαυτό τους ένα κομμάτι της Ελλάδας, γιατί θεωρούν την Ελλάδα ένα κομμάτι του εαυτού τους!
* Ανακοινώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες θα διακόψουν την οχτάωρη στάση τους για τρίωρη προειδοποιητική εργασία!
* Δεν ήρθαν οι εταίροι μας για να μας ελέγξουν. Για να ξεσηκώσουν το σχέδιο ήρθαν. Όλοι θέλουν να κλέψουν, αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο!
* Έτσι και συνεχίσει για κανένα χρόνο ακόμα τη βιόλα της λιτότητας και της άγριας φορολόγησης ο ΓΑΠ, βλέπω να ληστεύουμε τους Αλβανούς.
* Μη στεναχωριέστε καλοί φίλοι, κανένας δεν έχει ποτέ παραπονεθεί γιατί δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του: «καλή μας ελεύθερη πτώση».
* Τα φτηνά χέρια δίνουν ακριβό ξύλο!
* Γιωργάκης Παπανδρέου… Ανοιχτό μυαλό, σαν κονσέρβα! Δέκα χρονών είπε μπαμπά και φωταγωγήθηκε το Καστρί!
* Ποιος υπαρκτός σοσιαλισμός? Η Ελλάδα έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία. Είναι η μοναδική χώρα στην οποία εφαρμόζεται ο ανύπαρκτος  σοσιαλισμός
* ΓΑΠ: O μόνος αριστερός(?) πολιτικός που όλα του πάνε δεξιά!
* 18-3-10 Ο Παπακωνσταντίνου στην TV αναγγέλλει το νομοσχέδιο. Mόλις τον είδα, αγριεύτηκα. Πίσω τα γυναικόπαιδα φώναξα, ο χάρος βγήκε παγανιά!
* Το ΠΑΣΟΚ Είναι σαν τον κουρασμένο σαραντάρη. Στην εφηβεία ήθελε να αλλάξει τον κόσμο και στα σαράντα θέλει να αλλάξει τα έπιπλα στη βίλα του.
* Αισχροκέρδεια, κλεψιά και τω θεώ δόξα H γυναίκα μου νομίζει πως μισό κιλό φέτα ζυγίζει τριακόσια γραμμάρια!
* Στο σπίτι δεν τρώμε. Κατεβάζουμε τις μπριζόλες από το ιντερνέτ. Στην κόρη μου που μένει στην Αγγλία στείλαμε μια σπανακόπιτα με e-mail.
* Ούτε κενό εξουσίας, ούτε κενό οικονομίας ΚΕΝΟ ΛΑΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
* Η μόνη φορά που πάμε μπροστά στην Ελλάδα είναι όταν βάζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά!
* Aυτή η κυβέρνηση έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.
* Πρέπει να το παραδεχτούμε ο Παπανδρέου κάνει ότι μπορεί… Kι αυτό ρε παιδιά, είναι εκείνο που με ανησυχεί.
* Όσο πάει και παχαίνει το φιλαράκι μου ο ‘Πάγκαλος. Tις προάλλες στο λεωφορείο, ευγενικός σηκώθηκε και παραχώρησε τη θέση του σε 4 κυρίες… Σε όλα τα ασανσέρ που υπάρχουν στο υπουργείο έχουν κρεμάσει ταμπέλες: ΑΤΟΜΑ 5, ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΝΑΣ.
* Ο μικρός μου ο γιος είναι φτυστός εγώ, αλλά δεν πειράζει, αρκεί που το παιδί έχει την υγειά του.
* Αν σκεφτεί κανείς πόσο στοίχισε στον Αδάμ και στην Εύα ένα μήλο, τα φρούτα σήμερα είναι πάμφθηνα.
* Πρέπει να μου έχει γίνει μεγάλη πλύση εγκεφάλου. Αφού να φανταστείτε ότι τα όνειρά μου διακόπτονται από διαφημιστικές σφήνες.
* Ένα μυστήριο… Έρχεσαι από το σούπερ μάρκετ με δυο τσάντες και το βράδυ έχεις τρεις σακούλες σκουπίδια!
* Οι μόνοι που έχουνε μετρητό σήμερα, είναι οι ζητιάνοι.
* H κατάστασή μας έχει φτάσει στο απροχώρητο… Χθες σφάξαμε το γουρουνάκι-κουμπαρά της κόρης μου!
* Τις προ άλλες πήγα σε ένα διαγνωστικό κέντρο για τσεκ απ και το πρώτο πράγμα που μου εξετάσανε ήταν το πορτοφόλι μου!
* Ένα φίλος μου αγόρασε μια 600άρα Μερσεντές τοις μετρητοίς. Την βενζίνη αγοράζει με δόσεις!
* O Δαρβίνος έκανε λάθος, προσπαθώντας να αποδείξει ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο. Από τον γάιδαρο μάλλον κατάγεται…
* Μην πετάτε άσκοπα τα λεφτά σας από δω κι από κει, φυλάξτε τα. Ίσως κάποτε πάρουν αξία
* Aν έχετε αναπνευστικά προβλήματα θα σας συμβούλευα αντί σε γιατρό να πάτε καλύτερα σε συνεργείο αυτοκινήτων!
* Στον καιρό που ζούμε το πιο εύκολο πράγμα είναι να βγάλεις λεφτά. Και το πιο δύσκολο να ζήσεις με αυτά που βγάζεις
* Από εγκληματικότητα, αφήστε το καλύτερα. Παλιά φωνάζαμε, «αστυνομία Βοήθεια», τώρα φωνάζουμε, «βοήθεια η αστυνομία!»
* Τι γίνεται, ρε παιδιά, μ’ αυτά τα χημικά και τα φυτοφάρμακα; Χθες έπλυνα μια ντομάτα και ξέβαψε!
* Υπάρχουν πολιτικοί που δεν τους άλλαξαν χαρακτήρα τα βουλευτιλίκια και τα υπουργιλίκια. Kαραγκιόζηδες ήταν και καραγκιόζηδες παρέμειναν…
* Αν νομίζεις ότι όλοι σε έχουν ξεχάσει, άφησε για δύο μήνες απλήρωτη την πιστωτική σου κάρτα.
* Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς οξυγόνο κάποια λεπτά, χωρίς νερό μέρες, χωρίς τροφή εβδομάδες και χωρίς ηθικούς φραγμούς μια ολόκληρη ζωή!
* Το έλεγα και δε με πίστευε κανένας, η χώρα δεν κινδυνεύει από τους συνήθεις υπόπτους, κινδυνεύει από τους συνήθεις
πρωθυπουργούς!.
* Καλά έκανε ο ΓΑΠ και πήγε στις Ινδίες… Το άσκημο είναι που θα ξαναγυρίσει…
* Oι ηλίθιοι πολιτικοί και οι βλάκες ψηφοφόροι είναι γεννημένοι ο ένας για τον άλλον..
* Βρε τον Παπακωνσταντίνου ! Κάνει δηλώσεις στο Υπ. Οικονομικών και μοιράζουνε στους δημοσιογράφους τον καφέ της παρηγοριάς και παξιμαδάκια !
* Το χα πει εγώ. Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις είναι σαν τους θανατοποινίτες. Με το που βγαίνουνε ζητάνε χάρη.
* Τι γίνεται ρε παιδιά; Δεκάδες θυμάτων σε κάθε έξοδο! Kι άν κατά τύχη δεν έχουμε θύματα ένα Σαββατοκύριακο, θα κάνουμε τζάκ πότ στο επόμενο!
* Η διαφορά μεταξύ ελληνικής οικονομίας και Τιτανικού: Στον Τιτανικό είχε και ορχήστρα
* Ελλάδα, η χώρα των δυο ταχυτήτων… Νεκρά και όπισθεν!
* Αν οι Έλληνες θέλουν να έχουν αυτά που δεν έχουν, πρέπει να κάνουν αυτά που δεν κάνουν…
* Όταν λέμε ακρίβεια, εννοούμε ακρίβεια! Nα φανταστείτε εμείς το ψυγείο μας, το κάναμε παπουτσοθήκη!
* ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟ Β: Παρκόμετρα στα σπίτια μας… Θα ρίχνεις 2 ευρώ για κάθε μισή ώρα που θα μένεις μέσα!
* Ο ΓΑΠ ποτέ δεν πίνει καφέ το πρωί… Φοβάται μην τον κρατήσει ξύπνιο όλη τη μέρα.
* Oι επιχειρήσεις βουλιάζουν. Tα ξενοδοχεία τώρα κλέβουν πετσέτες από τους πελάτες.
* Γιωργάκης μου θυμίζει τον δύτη που την ώρα που ανεβαίνει στην επιφάνεια, βλέπει το καράβι του να πηγαίνει στον πάτο!
* Ο μόνος τρόπος να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι να κάνουν οι πολιτικοί λιγότερες δηλώσεις.
* Παπανδρέου: Θέλει να χτίσει τη νέα Ελλάδα, γι αυτό κατεδαφίζει την παλιά!!!
* Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί: 5.100 δημόσιοι υπάλληλοι στην κρατική ραδιοτηλεόραση χωρίς να υπάρχει κρατική ραδιοτηλεόραση!
* Δημόσιες υπηρεσίες: Τόσος πολύς κόσμος, που προσφέρει τόσα λίγα, ζητώντας διπλάσιο μισθό για να κάνει τη δουλειά του ακόμα χειρότερα!
* Κύριε Παπανδρέου, κύριε Σαμαρά από τα κόμματά σας να αρχίσετε τον πόλεμο κατά της διαφθοράς, αυτά είναι που κυβερνούν τριάντα χρόνια τώρα.
* Άνθρωπος πάνω από 60 κιλά, μπαίνει πια στο πόθεν έσχες…
* Μόλυνση Θερμαϊκού: Σε 2-3 χρόνια δε θα θεωρείται θαύμα να περπατάει κάποιος στην επιφάνεια της θάλασσας. Οποιοσδήποτε θα μπορεί να το κάνει.
* Παπακωνσταντίνου: Εξυπνότερος του Αϊνστάιν. Tον Αϊνστάιν βρεθήκανε και δέκα άνθρωποι που τον καταλάβανε, αυτόν δεν τον κατάλαβε ακόμα κανείς!
* Για έναν πολιτικό που με τις μεθόδους του χθες υπόσχεται ένα καλύτερο σήμερα, φυσικό είναι να μην υπάρχει αύριο.
* Είμαι ευτυχής που ζω σε μια δημοκρατική χώρα, όπου μπορεί κανείς να κάνει ελεύθερα οτιδήποτε θελήσει η κυβέρνηση!!!
* Επιστήμονες της NASA, προκειμένου να μελετήσουν τα όρια της αντοχής του ανθρώπου, ζήτησαν δείγμα Έλληνα συνταξιούχου!
* Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Ξέρετε πόσο στοιχίζει μία κηδεία σήμερα;
* Θα ήθελα να σας πω την ιστορία για τους 40 κλέφτες, αλλά προφανώς δεν σας ενδιαφέρει η πολιτική…
* Mακάριοι όσοι υπόσχονται πολλά και θυμούνται  λίγα…
* Το οργανωμένο έγκλημα έχει διαφορετικά ονόματα από χώρα σε χώρα. Στην Αμερική ονομάζεται ΜAΦΙΑ, στην Ιταλία ΚΑΜΟΡΑ και στην Ελλάδα ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
* Γιωργάκης: Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα; – Τα πλήθη: Βαρβαρότητα, Βαρβαρότητα
* Δεν υπάρχουν πλέον αριστεροί και δεξιοί. Εργαζόμενοι και άνεργοι υπάρχουν.
* Καιρός να καταλάβουμε ότι το μόνο που έχει μείνει όρθιο σ’ αυτόν τον τόπο είναι τα ερπετά.
* Πρώτη φορά αποκτήσαμε δύο πρωθυπουργούς χωρίς να μπούμε στο κόπο να τους ψηφίσουμε! Και τα ονόματα αυτών Ντομινίκ Στρος Καν και Όλι Ρεν.
* Είμαι ευτυχής που ζω σε μια δημοκρατική χώρα, όπου μπορεί κανείς να κάνει ελεύθερα οτιδήποτε θελήσει το ΔΝΤ !
* Εμείς χρωστάμε, οι επιχειρήσεις χρωστάνε, το κράτος χρωστάει.

Τελικά που πήγαν τα λεφτά ρε παιδιά;

«Μη κλινετε γονυ εις τον αντιχριστον Παπα»

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαι 19th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.


πηγή: Ι. Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου

Οσίου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου

«Μη κλινετε γονυ εις τον αντιχριστον Παπα»

Συμβουλές από τον Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο

Ο π. Φιλόθεος ήτο πνευματικός πατέρας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου και των γονέων του

Γέρων+Φιλόθεος+Ζερβάκος* …Πιστεύω και ελπίζω ότι ο ιδρυτής της Εκκλησίας, ο Αρχηγός της σωτηρίας ημών, ο κραταιός και δυνατός εν πολέμοις, πάντας τους πολεμούντας την Νύμφην Αυτού Εκκλησίαν, την καθαράν και άσπιλον, την οποίαν περιποιήσατο με το Τίμιον Αίμα Του, θα τους σύντριψη ως σκεύη κεραμέως και θα διαφύλαξη και διάσωση Αυ­τήν καθαράν. Υμείς δε οι εναπολειφθέντες στήτε καλώς, στήτε μετά φόβου, στήτε ανδρείως και μη κλίνετε γόνυ εις τον αντίχριστον Πάπα και εις τους οπαδούς αυτού φιλοπαπιστάς οικουμενιστάς, και λοιπούς δειλούς και προδότας. Στήτε μέχρι τέλους, μέχρι θανάτου, δια να λά­βετε τον άφθαρτον στέφανον εις τους ουρανούς…….

Κρατείτε την πίστιν στερεάν

* Αφήνω συμβουλήν εις τους πιστούς και πνευματικά μου τέκνα να ακολουθούν την Εκκλησίαν… Εάν ενω­θούν, τότε, να χωρήσουν, να αποχωρήσουν τελείως ακολουθούντες εκείνο το οποίον παρελάβομεν και τους α­γίους Πατέρας.

* Εάν ο ποιμήν είναι αληθής, οφείλετε να ακολουθήτε τον αληθή ποιμένα. Εάν δεν είναι αληθής, ακολουθήτε τον Χριστόν, ο Οποίος είναι αληθής.

* Οι Άγιοι Πατέρες δεν επλανήθησαν διότι είχον ταπείνωσιν, είχον το Πνεύμα το Άγιον, το οποίον τους ωδήγει και δεν τους άφηνε να πλανηθούν.

* Πως είναι δυνατόν, να τιμήση κάποιος τους τοιού­τους (νεωτεριστάς Αρχιερείς), οι οποίοι συνετάραξαν την Εκκλησίαν, εκλόνισαν τας πεποιθήσεις των Ορθοδόξων Χριστιανών, και να υπακούση εις αυτούς, όταν αυτοί με πλατύ το στόμα κηρύττουν εναντίον των Αγίων Αποστόλων;….

* Ως γέρων πνευματικός λέγω εις τα πρόβατα του Χριστού προσέξατε, μη δεχθήτε φιλίαν και ένωσιν με τον Πάπαν, διότι ο Πάπας, εάν και την όψιν του προσώ­που του άλλαξε εναντίον της εντολής του Θεού (Λευϊτ. Α’9)…, εάν και ήλλαξε την μορφήν του σώματος και μετεμορφώθη εις γυναίκα, την γνώμην του δεν την άλλαξε.

* Δια να γίνη ένωσις με τους παπιστάς και τον Πάπα, πρέπει ο Πάπας να μετανοήση και να επιστρέψη εις την μίαν αγίαν καθολικήν και αποστολικήν Εκκλησίαν, την οποίαν μας παρέδωκε ο Χριστός, δια των Αγίων Απο­στόλων και των Αγίων Πατέρων των επτά Οικουμενι­κών Αγίων Συνόδων. Ο Πάπας απεσχίσθη και οφείλει να επιστρέψη εις την μίαν πίστιν, την οποίαν παραχάρα­ξαν εις το εν βάπτισμα, το όποιον κατήργησαν και το α­ντικατέστησαν με ράντισμα και επίχυσιν ύδατος, και εις τα δόγματα και ιεράς παραδόσεις, τας οποίας τελείως κατεφρόνησαν. Και εάν θέλουν διάλογους και συζητή­σεις αυτά πρέπει να γίνουν επάνω εις το σύμβολον της πίστεως εις δέκα λεπτά της ώρας. Συμφωνείτε; αποπτύετε την πλάνην και τας αιρέσεις σας; επιστρέφετε εις τον Θεόν και την Αγίαν Εκκλησίαν; Σας δεχόμαστε. Δεν δέχεσθε; πηγαίνετε εκεί που σας στέλλουν οι Άγιοι Από­στολοι, οι Άγιοι Πατέρες και αι επτά Οικουμ. Σύνοδοι, εις το ανάθεμα….

* * *

* Εάν ημείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί εφυλάττωμεν ό­σα η πίστις ημών υπαγορεύει, όλα τα έθνη, ως λέγει ο θείος Χρυσόστομος, θα εγένοντο Χριστιανοί. Διότι ο­ποία πίστις ανέδειξεν Αποστόλους, Μάρτυρας, Ομολογητάς, Οσίους και δικαίους; Η Ορθόδοξος. Οποία πίστις ετέλεσε μεγάλα ένδοξα και θαυμαστά σημεία; Η Ορθόδοξος. Δίκαιον είναι να είπωμεν τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών και οποία πίστις ως η ημετέρα πίστις, η Ορθόδοξος;….

Τίποτε δεν είναι ισάξιο της Ορθοδοξίας

* Η Ορθόδοξος Εκκλησία οφείλει να διακρατή απα­ραχάρακτα όσα ο Κύριος έδωσε, οι Απόστολοι εκήρυξαν και οι Πατέρες εφύλαξαν. Όποιος αποκόπτεται από αυτά δεν μπορεί να λέγεται Χριστιανός.

* Είναι προδοσία της αληθείας το να αποδεχόμεθα αι­ρετικές διδασκαλίες και να μη ομολογούμε με ακρίβεια όσα διδαχθήκαμε από τους θεοφόρους Αγίους Πατέρας της Εκκλησίας μας. Καλούμεθα να αρέσουμε όχι εις τον κόσμον αλλά εις τον Κύριον και να συμφωνούμε με τις άγιες Γραφές και με όσους δεν αντιμάχονται με όσα μας λέγουν οι Πατέρες.

* Ο Χριστός, δεν θα αφήση την Εκκλησίαν Του, αλ­λά και εμείς ότι μπορούμε να κάνουμε. Μακάριοι εκεί­νοι οι όποιοι μέχρι θανάτου θα μείνουν πιστοί εις την ορθόδοξον πίστιν και ομολογίαν… Να αγωνισθήτε κατά των θεοκαπήλων προδοτών της Ορθοδοξίας και των πα­τρικών παραδόσεων.

Γνώρισε το μεγαλείο της Ορθοδοξίας
Αγιογραφικές και Πατερικές μαρτυρίες
Εκδόσεις «Ορθόδοξος Κυψέλη»
Θεσσαλονίκη

Μητροπολιτης Κυρηνειας Παυλος «Η επισκεψις του Παπα εις την Κυπρον»

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαι 19th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

______________________________________

Μητροπολιτης Κυρηνειας Παυλος

«Η επισκεψις του Παπα εις την Κυπρον»

από την εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», 28/5/2010

metropolitis-kirineias-pavlosΜΕ ΒΑΘΥΤΑΤΗ θλίψη και ψυχική οδύνη πληροφορηθήκαμε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κατά τη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, που έγινε στις 4 Μαΐου 2010, για την επίσκεψη του Πάπα επί του ορθοδόξου εδάφους της αγιοτόκου ημών νήσου Κύπρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατόπιν επίσημης πρόσκλησης, την οποία απηύθυνε προς αυτόν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως αρχηγόν του κράτους του Βατικανού. Εξεφράσαμε καθηκόντως την αντίθεσή μας εν Συνόδω, δι’ αυτήν την επίσκεψη και δηλώσαμε ότι δεν θα παραστώμε σε καμιά εκδήλωση σχετικά μ’αυτή, γιατί δεν μας το επιτρέπει η συνείδησή μας, διότι ο Πάπας δεν είναι ο οιοσδήποτε πολιτικός ηγέτης αλλά ο αρχηγός της αιρέσεως του Παπισμού.

Και τούτο γιατί οι παπικοί με τη νόθευση της ορθής Εκκλησιολογίας, μετέτρεψαν την Εκκλησία του ζώντος Θεού από Σώμα Χριστού σε «μίαν γηΐνην πολιτικήν οργάνωσιν», σε ένα εγκόσμιο οργανισμό και κράτος με κοσμικέςεξουσίες, όπως είναι το Βατικανό……

Ο Πάπας εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία της επίσκεψης, ζήτησε να προβληθεί η δεύτερη ιδιότητά του, ως θρησκευτικού ηγέτη των Ρωμαιοκαθολικών. Γι’ αυτό ζήτησε και εξασφάλισε εν κρυπτώ και παραβύστω δια των διπλωματικών του υπηρεσιών, ως εκ των υστέρων αποδείχθηκε, τη δοθείσα έγκριση, την οποία εσχάτως απλώς πληροφορηθήκαμε, χωρίς να ερωτηθούμε εκ των προτέρων εάν συναινούμε.

Απλώς γίναμε ακροατές της σχετικής αποφάσεως, με την οποία ασφαλώς διαφωνήσαμε, πλην όμως ματαίως, αφού όλα ήταν ήδη τετελεσμένα και εκ των προτέρων προκαθωρισμένα εν αγνοία μας.

Το μόνο το οποίο η ταπεινότης ημών δέχθηκε, ήταν η αποστολή εγκυκλίου προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα, για να προληφθεί τυχόν σκανδαλισμός και ταραχή στις συνειδήσεις των πιστών με σοβαρές συνέπειες και απρόβλεπτες αντιδράσεις.

Είναι λυπηρό οι υποστηρικτές του Οικουμενισμού να συμπεριφέρονται με φιλοφρονήσεις και διπλωματικές αβρότητες προς τους αιρετικούς μέχρι σημείου να συμπροσεύχονται με αυτούς, παρά τη ρητή απαγόρευση των ιερών Κανόνων, και την ίδια στιγμή να αντιμετωπίζουν τις αντιδράσεις των πιστών μελών της Εκκλησίας, που αγωνιούν για την έκβαση των θεολογικών διαλόγων και σκανδαλίζονται βλέποντες Ορθοδόξους κληρικούς να συναγελάζονται και να συμπροσεύχονται με διαφόρους αιρετικούς, με ειρωνικά μειδιάματα και πολλή περιφρόνηση, ωσάν να είναι εχθροί της Εκκλησίας.

Γι’ αυτό συναινέσαμε με την απόφαση να σταλεί σχετική εγκύκλιος προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα, όπου θα γινόταν αναφορά ότι η επίσκεψη του Πάπα έγινε με πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης δεν θα γινόταν θεολογικός διάλογος και ταυτοχρόνως θα υποδεικνύονταν οι πλάνες των Ρωμαιοκαθολικών και η διατήρηση της Ουνίας.

Δυστυχώς όμως, ως εκ των υστέρων διαπιστώσαμε, διαβάζοντας το διαμορφωμένο κείμενο, το οποίο ας σημειωθεί, μας στάλθηκε μετά από έξι μέρες, που έγινε η Σύνοδος, το περιεχόμενό του δεν ανταποκρινόταν στις θέσεις, που εν Συνόδω εξεφράσαμε για να δώσουμε τη συγκατάθεσή μας στην έκδοση της εγκυκλίου.

Οι Ρωμαιοκαθολικοί αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά άριστοι διπλωμάτες. Ως φαίνεται από τον ημερήσιο τύπο, διαμόρφωσαν το πρόγραμμα του Πάπα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε με λατρευτικές συγκεντρώσεις, ιδιαιτέρως δε αυτήν, που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό στάδιο της Λευκωσίας, όπου θα υπάρχουν Ρωμαιοκαθολικοί κληρικοί από τη Μέση Ανατολή, να επέλθει σύγχυση στους ευσεβείς Ορθοδόξους πιστούς της Κύπρου, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να διακρίνουν τους Ουνίτες.

Βλέποντας αυτούς να συμμετέχουν στην τελετή ενδεδυμένοι με Ορθόδοξη αμφίεση, είναι βέβαιο ότι θα παραπλανηθούν και θα σκανδαλισθούν, εκλαμβάνοντας αυτούς ως Ορθοδόξους κληρικούς. Δεν αποκλείεται ακόμη, πολλά ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία εξαπατημένα από το εξωτερικό σχήμα των Ουνιτών, λανθασμένα να μεταδώσουν ότι πρόκειται για συμπροσευχή «όλων των Ανατολικών Ορθοδόξων Εκκλησιών».

Είναι εμφανής η προσπάθεια του Βατικανού να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και να παρουσιασθεί ο Πάπας ως ηγέτης του Χριστιανισμού και ολοκλήρου του κόσμου.

Με τέτοιες εκδηλώσεις, κατά την ταπεινή μας άποψη, δεν βοηθούνται οι αιρετικοί παπικοί να συνειδητοποιήσουν την πλάνη τους αλλά ενθαρρύνονται να συντηρούν την αδιαλλαξία τους και να παραμένουν αμετακίνητοι στις κακοδοξίες τους, προκαλώντας τα θρησκευτικά αισθήματα των Ορθοδόξων. Η εμμονή λοιπόν στην ακρίβεια του Ορθοδόξου δόγματος δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως φανατισμός η μισαλλοδοξία.

Μακάρι οι αιρετικοί παπικοί να αντιληφθούν τα λάθη τους, να αποπτύσουν τις πλάνες τους, να επιστρέψουν στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Ορθόδοξη Εκκλησία, και να αποδεχθούν την αδιαίρετη Αποστολοπαράδοτη αλήθεια, όπως διατυπώθηκε στους οκτώ πρώτους αιώνες και διαφυλάσσεται μέχρι σήμερα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το επιχείρημα ότι αυτή η επίσκεψη θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού μόνο πόνο και μεγάλο προβληματισμό μας προκαλεί. Ας προσέξουν οι κυβερνώντες να μην επεμβαίνουν στα θέματα της Ορθοδόξου πίστεως και να πιέζουν για αβαρίες, χάριν δήθεν εθνικών συμφερόντων, γιατί το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η εγκατάλειψη της Θείας Χάριτος με αποτελέσματα ακριβώς αντίθετα από αυτά που επιδιώκουν.

«Μη πεποίθατε επʼ άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία» (Ψαλμ. 145, 3), αναφέρει χαρακτηριστικά η Γραφή. Κάθε φορά που οι Ορθόδοξοι εκλιπαρούσαν τους παπικούς, αναμιγνύοντας μάλιστα τα θέματα της πίστεως με την πολιτική, για να λάβουν δήθεν την παπική βοήθεια και προστασία, προέκυπτε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Όσοι τρέφουν την ψευδαίσθηση και καλλιεργούν την ιδέα και στον πιστό λαό ότι με τον προσεταιρισμό των αιρετικών θα επιλύσουν τα σύγχρονα κοινωνικά η εθνικά προβλήματα και ότι με κοσμικά κριτήρια θα επιτευχθεί η πολυπόθητη ενότητα μεταξύ των Ορθοδόξων και των μελών των άλλων ομολογιών, ας έχουν υπόψη ότι ο Πάπας θεωρεί την λεγόμενη ενότητα με την Ορθόδοξη Εκκλησία ως εγκατάσταση του παπικού θεσμού στην Ανατολή και υποταγή όλων των Ορθοδόξων, οι οποίοι θα υπάγονται πλέον στην ποιμαντική δικαιοδοσία του ως Ουνίτες.

Η ιστορία διδάσκει ότι ο Πάπας ουδέποτε προσέτρεξε εις βοήθεια και συμπαράσταση των Ορθοδόξων.Συμμεριζόμαστε την αγωνία για το μέλλον της χειμαζομένης νήσου μας, αλλά ταπεινά φρονούμε ότι η δικαίωση της Κύπρου δεν θα έλθει με την ενθάρρυνση του σύγχρονου θρησκευτικού συγκρητισμού, αλλά με τη βοήθεια του παντοδυνάμου Θεού, όπως επανειλημμένα αποδεικνύεται μέσα από την ιστορία.

Άμεση επιδίωξη του Πάπα είναι η αποδοχή του ως παγκόσμιου θρησκευτικού ηγέτη όλων των Χριστιανών και απώτερη, η αναγνώρισή του ως ηγέτη όλων των θρησκειών.

Η επίκληση του Κυριακού λογίου «ίνα εν ώσιν» (Ιωάν. 17, 21), για να θεμελιωθούντά οικουμενιστικά ανοίγματα δεν έχει βάση θεολογική, εάν δεν στηρίζεται «στην ενότητα της πίστεως και την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος», γιατί παραθεωρεί τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Χριστός, «καθώς ημείς εν εσμεν» (Ιωάν. 17, 22). Η Ορθόδοξη Εκκλησία ουδέποτε έπαυσε να δέεται του Πανοικτίρμονος Θεού «υπέρ της των πάντων ενώσεως».

Η νήψη του κεκαθαρμένου νου και η αδιάλειπτη προσευχή είναι που ελκύουν τη Χάρη του Παναγίου Πνεύματος και υποβοηθούν στη μέθεξη της ακτίστου Χάριτος του Θεού και όχι οι επικοινωνιακές τεχνικές και οι δημόσιες σχέσεις. Είθε ο Κύριος να μας φωτίζει όλους, για να «ορθοτομούμε τον λόγον της Αυτού αληθείας».

πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2010/05/blog-post_28.html

_______________________________-

ΣΤΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ

______________________________________

Mitropolitul Pavel de Kirineia:

VIZITA PAPEI ÎN CIPRU

Cu profundă tristeţe şi sufletească durere am fost informaţi de către Preafericitul Arhiepiscop la întrunirea Sfântului Sinod, care a avut loc pe 4 mai 2010, despre vizita papei în pământul ortodox al Insulei noastre Cipru, născătoare-de-sfinţi, (vizită) care va avea loc în urma invitaţiei oficiale, pe care a adresat-o către el, ca şef al statului Vatican, preşedintele statului cipriot. Ne-am exprimat după cum eram datori opoziţia noastră în Sinod faţă de această vizită şi am declarat că nu vom participa la nicio manifestare legată de ea, deoarece conştiinţa noastră nu ne îngăduie lucrul acesta, pentru că papa nu este un oarecare lider politic, ci căpetenia ereziei papismului. Şi aceasta pentru că papistaşii (romano-catolicii) prin falsificarea eclesiologiei corecte (ortodoxe), au transformat Biserica Dumnezeului celui viu din Trup al lui Hristos într-o „organizaţie politică terestră”, într-un organism secular şi într-un stat cu pretenţii seculare, aşa cum este Vaticanul.

Papa, profitând de ocazia vizitei, a căutat să evidenţieze cel de-al doilea statut al său, de lider religios al romano-catolicilor. De aceea, a căutat şi şi-a asigurat în ascuns şi pe ocolite, prin serviciile sale diplomatice, aşa după cum s-a dovedit mai pe urmă, acordarea autorizaţiei, asupra căreia doar recent am fost informaţi, fără să fim întrebaţi de mai înainte dacă suntem de acord. Am fost doar auditoriu al hotărârii respective, cu care desigur nu am fost de acord, însă deja era în zadar, deoarece toate fuseseră deja săvârşite şi de mai înainte stabilite, fără ca noi să ştim. Singurul lucru pe care smerenia noastră l-a acceptat, a fost trimitrea unei circulare, a unei enciclice către pleroma numită cu numele lui Hristos, pentru a preîntâmpina orice sminteală şi tulburare în conştiinţele credincioşilor cu serioase consecinţe şi reacţii imprevizibile. Este trist că susţinătorii ecumenismului se comportă cu complimente şi curtoazii diplomatice faţă de eretici până în punctul în care se roagă împreună cu ei, în pofida interdicţiei clare a sfintelor canoane şi în acelaşi moment înfruntă împotrivirile mădularelor credincioase, membrilor fideli ai Bisericii, care se neliniştesc pentru netemeinicia dialogurilor teologice şi se smintesc văzând pe clericii ortodocşi rugându-se împreună cu diferiţi eretici, cu ironie şi mult dispreţ faţă de ei, ca şi cum ar fi duşmani ai Bisericii.

De aceea, am fost de acord cu hotărârea de a se trimite enciclica respectivă către pleroma hristonimică, în care s-ar fi menţionat că vizita papei a avut loc la invitaţia preşedintelui statului şi că pe perioada acestei vizite nu va avea loc un dialog teologic şi în acelaşi timp s-ar fi arătat rătăcirile romano-catolicilor şi menţinerea uniaţiei. Din nefericire însă, mai pe urmă, ne-am încredinţat, citind textul alcătuit, care, de subliniat!, ne-a fost trimis după şase zile, după ce a avut loc Sinodul, conţinutul lui necorespunzând tezelor pe care le-am exprimat în Sinod, când ne-am dat consimţământul nostru pentru emiterea enciclicei.

Romano-catolicii se dovedesc pentru încă odată excelenţi diplomaţi. Aşa după cum se vede din presa zilnică, au alcătuit programul papei în aşa manieră, încât prin întrunirile cultice, în mod special cea care va avea loc în stadionul închis din Levkosia, unde vor exista clerici romano-catolici din Orientul Mijlociu, va induce confuzie evlavioşilor credincioşi ortodocşi din Cipru, care nu sunt în stare să-i deosebească pe uniţi. Văzându-i pe aceştia participând la ceremonie îmbrăcaţi în veşminte ortodoxe, e sigur că vor fi induşi în eroare şi se vor sminti, percepându-i pe aceştia ca clerici ortodocşi. Nu este exclus însă şi ca multe agenţii de ştiri străine, induse în eroare de aspectul exterior al uniţilor, să redea că este vorba despre o rugăciune în comun “a tuturor Bisericilor Ortodoxe Orientale”. Este evidentă încercarea Vaticanului de a exploata prilejul şi de a-l prezenta pe papa ca lider al creştinismului şi al întregii lumi.

Cu astfel de manifestări, după smerita noastră opinie, ereticii papistaşi nu sunt ajutaţi să-şi conştientizeze rătăcirea, ci sunt încurajaţi să-şi conserve inflexibilitatea şi să rămână neclintiţi în ereziile lor (kakodoxii), provocând simţămintele religioase ale ortodocşilor. Aşadar, persistenţa în acrivia dogmei ortodoxe nu trebuie să fie răstălmăcită ca fanatism sau intoleranţă. Măcar de şi-ar da seama ereticii papistaşi de greşelile lor, să respingă rătăcirile lor, să se întoarcă la Biserica Ortodoxă cea Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească şi să primească neîmpărţitul adevăr predat de Apostoli, aşa cum a fost formulat în primele opt secole şi se păstrează până astăzi în Biserica Ortodoxă.

Argumentul că această vizită va ajuta la soluţionarea problemei cipriote ne provoacă doar durere şi o mare nelinişte. Conducătorii să fie atenţi să nu intervină în temele credinţei ortodoxe şi să facă presiuni cu avarii, pentru presupuse interese naţionale, deoarece singurul lucru pe care îl vor reuşi este părăsirea de către dumnezeiescul Har cu urmări exact inverse decât cele urmărite. „Nu vă nădăjduiţi în căpetenii, în fiii oamenilor, în care nu este mântuire” (Psalmul 145, 3), precizează semnificativ Scriptura. De fiecare dată când ortodocşii s-au rugat stăruitor de papistaşi, amestecând temele credinţei cu politica, pentru a primi un presupus ajutor şi o presupusă protecţie de la papa, a rezultat ceva contrar. Cei care întreţin iluzia şi cultivă în poporul credincios ideea că prin asocierea cu ereticii se vor rezolva problemele sociale sau etnice contemporane şi că prin criterii lumeşti se va reuşi mult-dorita unitate dintre ortodocşi şi alţi membri ai altor confesiuni, să aibă în vedere că papa consideră aşa-zisa unitate cu Biserica Ortodoxă ca instaurarea instituţiei papale în Orient şi supunerea tuturor ortodocşilor, care se vor supune de acum jurisdicţiei lui pastorale ca uniţi (greco-catolici). Istoria ne învaţă că papa niciodată nu a recurs la ajutor şi asistenţă pentru ortodocşi.

Împărtăşim neliniştea pentru viitorul învăluitei noastre insule, dar cugetăm smerit că îndreptarea Ciprului nu va veni prin încurajarea sincretismului religios contemporan, ci prin ajutorul Atotputernicului Dumnezeu, după cum de atâtea ori s-a observat în istorie.

Interesul imediat al papei este acceptarea sa ca lider religios mondial al tuturor creştinilor şi, mai departe, recunoaşterea lui ca lider al tuturor religiilor. Invocarea cuvântului Domnului „ca toţi să fie una” (Ioan 17, 21), pentru a justifica deschiderile ecumeniste nu are nicio bază teologică, dacă nu se întemeiază „pe unitatea de credinţă şi pe împărtăşirea Sfântului Duh”, pentru că desconsideră condiţiile pe care le-a aşezat Hristos: „după cum Noi una suntem” (Ioan 17, 22). Biserica Ortodoxă niciodată nu a încetat să se roage Atotînduratului Dumnezeu “pentru unirea tuturor”. Trezvia minţii curăţite şi rugăciunea neîncetată sunt cele care atrag harul Preasfântului Duh şi ajută la împărtăşirea harului necreat al lui Dumnezeu şi nu tehnicile de comunicare şi relaţiile publice. Fie ca Domnul să ne lumineze pe toţi, ca „drept să îndreptăm cuvântul adevărului Său”.

(traducere din elină: M.L., sursa: http://thriskeftika.blogspot.com/2010/05/blog-post_28.html)

Ομολογια πιστεως

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαι 19th, 2010 | filed Filed under: ΟΜΙΛΙΕΣ (απομαγν.)

Κυριακὴ Ἁγίων Πάντων (Α΄ Ματθαίου)

Ομολογια πιστεως

Αγ. ΠαντωνΥΠΑΡΧΟΥΝ, ἀγαπητοί μου, ἄπιστοι καὶ ἄ­θεοι, ποὺ ἀ­νοίγουν τὰ στόματά τους καὶ χλευάζουν τὰ ὅσια καὶ ἱερά, καὶ προσπαθοῦν νὰ ξερριζώσουν ἀπ’ τὶς καρδιὲς τῶν ἀν­θρώ­­πων τὴν πίστι στὸ Θεό. Μερικοὶ ἀπὸ αὐτοὺς λένε μὲ τρόπο δόλιο· Καλὰ εἶν’ αὐτὰ ποὺ λέει τὸ Εὐαγγέλιο καὶ κηρύττει ἡ ᾿Εκκλησία, ἀλλὰ ποιός τὰ κάνει;… Ὁ λόγος αὐτὸς σπέρνει ἀ­πιστία. «Ποιός τὰ κάνει;…»· θέ­λουν δηλαδὴ νὰ ποῦν, ὅτι τὸ Εὐαγγέλιο πάλιωσε πλέ­ον. Ἀλλὰ ὁ ἥλιος μπορεῖ νὰ παλιώσῃ, τὸ Εὐ­αγ­γέ­λιο δὲν παλιώνει. Αὐτοὶ δὲν πιστεύουν, γι᾿ αὐ­τὸ θέ­λουν ἕνα καινούργιο «εὐ­αγγέλιο», ἀντιευαγγέ­λιο, «εὐαγγέλιο» τοῦ ἀντιχρίστου. Τί ἔ­χουμε ν’ ἀπαντήσουμε σ᾿ αὐτούς; Ὅτι, καὶ ἕνας ἀκόμη μέσ᾿ στὰ δισεκα­τομ­μύρια ἂν παρουσι­αστῇ νὰ ἐ­φαρμόζῃ τὸ Εὐαγγέλιο, ἀρκεῖ αὐ­τὸς ν’ ἀ­ποδείξῃ, ὅτι ἡ ἐφαρμογὴ τοῦ Εὐαγγε­λίου εἶ­νε δυνατή. Ἐφ’ ὅσον ἕνας τὸ ἐφήρμοσε, μποροῦν νὰ τὸ ἐφαρμόσουν καὶ οἱ ἄλλοι· διό­τι ὅ­λοι οἱ ἄνθρωποι εἶνε τοῦ αὐτοῦ φυράματος.

᾿Αλλ’ ἐρωτῶ· ἕνας μόνο ἐφήρμοσε τὸ Εὐ­αγγέλιο; Ὄχι ἕνας ἀλλὰ πολλοί. Πόσοι; Τὸ φω­νάζει ἡ σημερινὴ ἑορτὴ τῶν ἁγίων Πάντων. Σήμερα δὲν ἑορτάζει ἕνας ἅγιος, δὲν ἑορτά­ζουν δύο ἅγιοι ἢ δέκα ἢ ἑκατὸ ἢ τριακόσοι ἢ πεντακόσοι ἢ χίλιοι ἅγιοι. Ἐὰν μπορῆτε νὰ με­τρήσετε τὰ ἄ­στρα τοῦ οὐρανοῦ, τότε θὰ μπορέσετε νὰ μετρήσετε καὶ τοὺς ἁγίους ποὺ ἑ­ορτάζουμε σήμερα, γνωστοὺς καὶ ἀγνώστους. Οἱ ἅγιοι εἶνε ἀπ᾿ ὅλο τὸν κόσμο. Εἶνε ἄντρες ἀλλὰ καὶ γυναῖκες καὶ παιδιά. Εἶνε γέροι ἀλλὰ καὶ νήπια. Εἶνε ἀπ’ ὅλα τὰ ἐ­παγ­γέλματα· βοσκοί, γεωργοί, ἐργάται, διδά­σκαλοι, καθηγηταί, φιλόσοφοι, ποιηταί, ῥήτορες, βασιλεῖς, στρατηγοί. Εἶνε ἀπ’ ὅλα τὰ μέ­ρη τῆς γῆς· Ἕλ­ληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι, ῾Ρου­μᾶνοι, ῾Ρῶσοι, παντοῦ ὅπου ὑπάρχει ᾿Ορθοδοξία. Ἅγιοι ἑκατομμύρια. Καὶ ὅλοι αὐτοὶ τί μᾶς φωνάζουν; Δι­αψεύδουν τοὺς ἀπίστους καὶ λένε· Ἐμεῖς δὲ ζήσαμε στὸ φεγγάρι οὔτε στὰ ἄστρα, ἐδῶ κάτω στὴ γῆ ζήσαμε· ἐφ’ ὅ­σον λοιπὸν ἐμεῖς ἐφαρμόσαμε τὸ Εὐαγγέλιο, μπορεῖτε κ᾽ ἐσεῖς νὰ τὸ ἐφαρμόσετε. Μᾶς φω­­νάζουν μὲ σάλπιγγες οὐ­ράνιες νὰ τοὺς μιμηθοῦ­με, νὰ ζήσουμε κ’ ἐ­μεῖς ὅπως ἐ­κεῖ­νοι.

* * *

Πῶς ἔζησαν οἱ ἅγιοι, τὸ λέει τὸ εὐαγγέλιο σήμερα. Ἕνα ἀπὸ τὰ γνωρίσματα τῶν ἁγίων εἶ­νε – ποιό; Τὸ εἶπε ὁ Χριστός· Ὅποιος μὲ ὁ­μολογήσῃ, θὰ τὸν ὁμολογήσω κ’ ἐγὼ μπροστὰ στὸν οὐράνιο Πατέρα (βλ. Ματθ. 10,32). Κα­θῆκον μας δηλαδὴ εἶνε ἡ ὁμολογία.

Τί θὰ πῇ ὁμολογία; Αὐτὸ ποὺ πιστεύεις νὰ μὴν τὸ κρύβῃς, ἀλλὰ νὰ τὸ λὲς μὲ τὸ στόμα σου. Σωστὸ εἶν’ αὐτό. Ὅπως ἕνας νέος ποὺ ἀ­γαπάει μιὰ νέα δὲν κρύβει τὸν ἔρωτά του, ἀλλ’ ὅπου νὰ σταθῇ μὲ ὅλα τὰ μέσα (μὲ νεύ­ματα, μὲ λουλούδια, μὲ γράμματα, μὲ ποιήματα, μὲ τραγούδια, μὲ κάθε τρόπο) ἐκφράζει τὸν ἔρωτά του, φανερώνει τὴν ἀγάπη του, ἔ­τσι κ’ ἐσύ. Ἂν εἶσαι Χριστιανός, ἂν αἰσθάνεσαι ἀγάπη γιὰ τὸ Χριστό, νὰ τὸν ὁμολογῇς παντοῦ, νὰ τὸν κηρύττῃς θερμά. Αὐτὸ ἔκαναν οἱ ἅγιοι Πάντες· ὡμολόγησαν τὸ Χριστό.

Ποῦ τὸν ὡμολόγησαν; Ὄχι μόνο στὰ χρόνια τὰ ἥσυχα, ἀλλὰ καὶ στὰ χρόνια τὰ δύσκολα, στὰ φοβερὰ χρόνια τῶν διωγμῶν. Τότε ἕνα ἔγ­κλημα ὑπῆρχε· τὸ νὰ λέῃ κανεὶς ὅτι εἶνε Χριστιανός. Τὸ νὰ ὁμολογήσῃ ὅτι εἶνε Χριστια­νὸς ἀποτελοῦσε αἰτία συλλήψεώς του. Τὸν ἔ­πιαναν, τὸν ὡδηγοῦσαν στὸ δικαστήριο καὶ τοῦ ἔκαναν τὴν ἐρώτησι· Εἶσαι Χριστιανός; Τὸ νὰ πῇς σήμερα, Εἶμαι Χριστιανός, δὲν κοστί­ζει τίποτα· τότε τὸ νὰ πῇς, Ναὶ εἶμαι Χριστι­ανός, κόστιζε τὸ κεφάλι σου! Εἶσαι Χριστι­ανός; ρωτοῦσαν τότε, δυὸ λέξεις. Καὶ ἄλ­λοι μὲν ἀρνοῦντο, ἄλλοι δὲ ὡμολογοῦσαν καὶ ἔ­λεγαν «Εἶμαι Χριστιανός». Καὶ ἐφυλακίζοντο, ἐστεροῦντο τὰ δικαιώματά τους, ἀπελύοντο ἀπὸ τὶς θέσεις τους, ὑπεβάλλοντο σὲ φοβε­ρὰ μαρτύρια, γιὰ τὰ ὁποῖα ὁμιλεῖ ὁ ἀπόστολος σήμερα (βλ. ῾Εβρ. 11,33–12,2), καὶ τέλος τοὺς κατεδίκαζαν σὲ θάνατο καὶ τοὺς ἐκτελοῦσαν. Κ’ ἐ­κεῖνοι μέχρι τὴν τελευταία στιγμὴ ὡμολο­γοῦ­σαν τὸ Χριστό, δὲν τὸν ἀρνοῦντο.

Θέλετε ἕνα παράδειγμα; Θὰ μποροῦσα νὰ διηγηθῶ πολλά, ἀλλὰ δὲν ἔχετε ὄρεξι. Ἐνῷ τὸ βράδυ στὴν τηλεόρασι ἀκοῦτε ἐπὶ ὧ­ρες τὶς ψευτιὲς τοῦ κόσμου, στὴν ἐκκλησία στενο­χω­ριέστε, δὲ βλέπετε τὴν ὥρα πότε νὰ πῇ ὁ ἱερεὺς τὸ «Δι᾿ εὐχῶν». Τέτοια εἶνε ἡ γενεά μας. Λοιπὸν μόνο ἕνα μαρτύριο θὰ σᾶς διηγηθῶ.

Ἦταν μιὰ γυναίκα 25 ἐτῶν, πλούσια, μορφω­μένη καὶ ὡ­ραία. Ἦταν παντρεμένη· εἶχε ἄν­τρα σπουδαῖο, μὲ τὸν ὁποῖο εἶχε ἀποκτήσει ἕνα χαριτωμένο ἀγοράκι. Τὴν ἔπιασαν, τὴν ὡ­δήγησαν μπροστὰ στὸ δικαστήριο. ―Εἶσαι Χρι­στιανή; ―Εἶμαι Χριστιανή. ―Ἐσύ, μιὰ τόσο σπουδαία γυναίκα, νὰ εἶσαι Χριστιανή; ―Εἶ­μαι, δὲν τὸ ἀρνοῦμαι. Τὴν φυλάκισαν καὶ τὴν κατεδίκασαν εἰς θάνατον. Καὶ ἐνῷ ἦταν ἕτοιμοι τὴν ἄλλη μέρα νὰ τὴν ἐκτελέσουν, πῆγε τὸ βράδυ ὁ πατέρας της καὶ ὁ ἄντρας της. Ὁ πατέρας πέφτει στὰ πόδια τῆς κόρης· ―Παιδί μου, τί εἶν’ αὐτὸ ποὺ κάνεις; γιατί νὰ μᾶς στε­ρήσῃς τὴν παρουσία σου; Ἀρνήσου, πὲς ὅτι δὲν εἶσαι Χριστιανή. ―Ὄχι, πατέρα. ―Μὰ δὲ μᾶς ἀγαπᾶς; ―Σᾶς ἀγαπῶ, ἀλλὰ παραπά­νω ἀ­γαπῶ τὸ Χριστό. Ἔρχεται καὶ ὁ ἄντρας της, ποὺ τὴν ἀγαποῦσε, καὶ μὲ δάκρυα στὰ μά­τια τῆς λέει·―Πῶς τὸ κάνεις αὐτό; δὲν ἀ­γαπᾷς τὸ παιδί σου; δὲν ἀγαπᾷς ἐμένα; Τί ἀ­παν­τάει ἐκείνη ἡ εὐλογημένη; Λόγια ποὺ δὲν ὑπάρχει ζυγαριὰ νὰ τὰ ζυγίσῃ καὶ καμμιά γυναίκα δὲν τὰ λέει σήμερα· ―Κ’ ἐ­σένα ἀγαπῶ, καὶ τὸ παι­δὶ ἀγαπῶ· ἀλλὰ χί­λιες φορὲς περισσότερο ἀγα­πῶ τὸ Χριστό!… Γυναῖκες, ἂν κάνετε εἴ­δωλα τοὺς ἄντρες καὶ τὰ παιδιά σας, θὰ κολαστῆτε.

Ζοῦμε βέβαια τώρα σὲ ἐποχὴ φιλε­λευ­θέρου δημοκρατικοῦ πολιτεύματος, κανείς δὲ μᾶς διώκει. Ἀλλὰ «ῥόδα εἶνε καὶ γυρίζει», ἀλλάζει ὁ κόσμος. Δὲν ἀποκλείεται νὰ βρεθοῦ­­με κ’ ἐ­μεῖς σὲ δοκιμασία. Φαντασθῆτε λ.χ. ν’ ἀ­παγορευθῇ ὁ ἐκκλησιασμός, ὅπως ἔγινε ἀλ­λοῦ. Σᾶς ἐρω­τῶ· ἐὰν βγῇ ἕνα τέτοιο διάτα­γμα καὶ λέῃ ὅτι «Ὅποιος πάῃ στὴν ἐκκλησία, θὰ ἐκτε­λῆται», ποιός θὰ τὸ ἀψηφήσῃ; Οὔτε ὁ πα­πᾶς δὲ θὰ πάῃ! Γιατὶ δὲν εἴμαστε θερμοὶ Χριστιανοί, δὲν ἔχουμε μέσα μας τὴ φωτιὰ τοῦ ἁγίου Πνεύ­μα­τος ὥστε νὰ προτιμήσουμε τὴ θυσία. Εἴμεθα ὕλη καὶ μόνο ὕλη, κοιλιὰ καὶ ἔντερα καὶ ἔρωτες αἰσχροί, τίποτα περισσότερο.

* * *

Σᾶς ὁμιλῶ μὲ σκληρὰ λόγια. Ἀλλὰ πρέπει ἀπὸ τώρα νὰ προετοιμάσουμε τὸν ἑαυτό μας γιὰ τὴν ὁμολογία τῆς πίστεως. Κ’ ἐπειδὴ εἶ­νε δύσκολο νὰ φθάσουμε ἀπ’ εὐθείας στὴ μεγάλη ὁμολογία καὶ στὸ μαρτύριο, ἂς ἀρχίσου­με μὲ μικρὲς ὁμολογίες. Ποιές εἶνε οἱ μικρὲς ὁ­μολογίες; Λόγου χάριν· σηκώνεσαι τὸ πρωί; κάνε τὸ σταυρό σου· μιὰ ὁμολογία εἶνε αὐτή, μικρὰ ὁμολογία. Πηγαίνεις στὸ χωράφι; κάνε τὸ σταυρό σου· μικρὰ ὁμολογία εἶνε αὐτή. ᾿Ε­πιστρέφεις, κάθεσαι στὸ τραπέζι, ἔχεις ὅλα τ’ ἀγαθὰ ἐκεῖ; κάνε τὸ σταυρό σου· μικρὰ ὁ­μολο­γία εἶνε αὐτή. ᾿Ακοῦς τὴν καμπάνα νὰ χτυπάῃ; κάνε τὸ σταυρό σου· μικρὰ ὁμολογία εἶνε κι αὐ­τή. Περνᾷς ἀπὸ ἐκκλησία; κάνε τὸ σταυρό σου· μικρὰ ὁμολογία εἶνε αὐτή. Μπαί­νεις στὸ αὐτοκίνητο; κάνε τὸ σταυρό σου. Ποιός κάνει σήμερα τὸ σταυρό του ξεκινών­τας; Κανείς. Κ’ ὕστερα κλαῖμε ὅταν σκοτώνων­ται ἄνθρωποι. Στὴν Ἑλλάδα ἔχουμε τροχαῖα δυστυχήματα ὅσα σὲ καμμιά ἄλλη χώρα· γιατὶ μπαίνουν στὰ αὐτοκίνητα ὄχι μόνο χωρὶς σταυρὸ ἀλλὰ καὶ μὲ βλαστήμιες. Πρὶν πιάσῃς τὸ τιμόνι κάνε τὸ σταυρό σου· μικρὰ ὁμολογία τῆς πίστεως εἶ­νε. Πᾷς στὸ καφενεῖο, ἀκοῦς τὸν ἄλλο νὰ ὑ­βρί­ζῃ τὸ Χριστό, τὸ Θεό, τὴν Παναγία; ἔχεις γλῶσσα; νὰ ὑπερασπισθῇς! Ἂν ὕβριζε τὸν πατέρα ἢ τὴ μά­να σου, τί θὰ ἔκανες; ἔτσι θὰ σι­ωποῦσες; Ἂν πιστεύῃς, δεῖξε τὴν πίστι σου.

Ἂς ὁμολογοῦμε, ἀγαπητοί μου, τὸ Χριστὸ παντοῦ καὶ πάντοτε. Γι’ αὐτὸ μᾶς ἔδωσε ὁ Θε­ὸς τὴ γλῶσσα. Τὰ ζῷα δὲ μιλᾶνε· ὁ ἄνθρωπος μόνο ἔχει αὐτὸ τὸ προνόμιο. Καὶ λέμε τόσα λόγια. Ἂν μετρήσῃς, μέσα σὲ μιὰ μέρα ἄλλος λέει 100 λέξεις, ἄλλος λέει 500, ἄλλος 600, ἄλλος 1.000· γιὰ ἔρωτες, γιὰ γυναῖ­κες, γιὰ συνοικέσια, γιὰ διαζύγια, γιὰ φαγητά, γιὰ ροῦχα, γιὰ λεφτά, γιὰ σπίτια, γιὰ κόμματα, γιὰ ὅ,τι φανταστῇς. Ἀπ’ τὸ πρωὶ μέχρι τὸ βρά­δυ πριόνι τὸ στόμα· ἀλλ’ οὔτε μιὰ λέξι γιὰ τὸ Χριστό! Τίποτα. Ἂν τὸν ἀγαπᾷς τὸ Χριστό, ποῦ εἶνε ἡ ἀγάπη σου; Ὅ,τι ἀγαπάει κανείς, τὸ λέει, δὲ ντρέπεται, δὲ δειλιάζει.

Δυστυχῶς ὅμως δὲν εἴμαστε μόνο δειλοί. Ἀντὶ ν’ ἀ­κούγεται ὁ­μο­λογία, ἀκούγεται βλασφη­μία. Θεέ μου, πῶς μᾶς ἀνέχεσαι! Ἕνα σκύλο ἔ­­χεις, τοῦ πετᾷς ἕ­να κόκκαλο, καὶ κουνάει τὴν οὐρά του, σὰ νὰ λέῃ· Εὐχαριστῶ, ἀφεν­τι­κό. Κ᾽ ἐμεῖς, ποὺ δεχόμαστε τόσα δῶρα, ποιό εἶνε τὸ εὐχαριστῶ; Εἴμαστε ἀγνώμονες, ἀχάριστοι.

Ν’ ἀγαπᾷς τὸ παιδί σου, ν’ ἀγαπᾷς τὸν ἄν­τρα σου, ν’ ἀγαπᾷς τὴν οἰκογένειά σου, ν’ ἀγα­πᾷς τοὺς ἀνθρώπους· ἀλλὰ παραπάνω ν’ ἀγα­πᾷς τὸ Χριστό· ὅν, παῖδες Ἑλλήνων, ὑμνεῖτε καὶ ὑπερυψοῦτε εἰς πάντας τοὺς αἰῶνας· ἀμήν.

† ἐπίσκοπος Αὐγουστῖνος

(ἱ. ναὸς Ἁγ. Πάντων Δροσεροῦ – Ἑορδαίας 9-6-1985)

_____________________________

STA ROYMANIKA

____________________________

Predica Mitropolitului Augustin de Florina la Duminica Tuturor Sfinţilor

Predica Mitropolitului Augustin de Florina
la Duminica Tuturor Sfinţilor
(prima a lui Matei)
MĂRTURISIREA CREDINŢEI
Iubiţii mei, există necredincioşi şi atei, care îşi deschid gurile şi hulesc cele cuvioase şi sfinte şi încearcă să dezrădăcineze din inimile oamenilor credinţa în Dumnezeu. Unii dintre aceştia spun într-un mod perfid: Bune sunt cele pe care le zice Evanghelia şi le propovăduieşte Biserica, dar cine le face?… Cuvântul acesta seamănă necredinţă. „Cine le face?…”. Adică vor să spună că Evanghelia s-a învechit de acum. Dar soarele poate să se învechească, Evanghelia însă nu se învecheşte. Ei nu cred, de aceea vor o nouă „Evanghelie”, o anti-evanghelie, „evanghelia” lui Antihrist. Ce avem să le răspundem acestora? Că dacă până şi unul singur în zeci de milioane se va afla împlinind Evanghelia, acesta este suficient să demonstreze că împlinirea Evangheliei este posibilă. Pentru că, dacă unul a împlinit-o, pot s-o împlinească şi alţii, pentru că toţi oamenii sunt din aceeaşi frământătură.
Dar întreb: Doar unul a împlinit Evanghelia? Nu unul, ci mulţi. Câţi? O strigă sărbătoarea de astăzi a tuturor sfinţilor. Astăzi nu sărbătorim doi sfinţi sau zece, sau o sută, sau trei sute, sau cinci sute, sau o mie de sfinţi. Dacă puteţi să număraţi stelele cerului, atunci veţi putea să număraţi şi pe sfinţii pe care îi sărbătorim astăzi, cunoscuţi şi necunoscuţi. Sfinţii sunt din toată lumea. Sunt bărbaţi, dar şi femei şi copii. Sunt bătrâni, dar şi copii. Sunt de toate ocupaţiile: păstori, plugari, muncitori, învăţători, profesori, filozofi, poeţi, retori, oratori, soldaţi, generali. Sunt din toate părţile pământului: elini, bulgari, sârbi, români, ruşi, de pretutindeni unde există Ortodoxia. Sfinţi cu milioanele. Şi toţi aceştia ce ne strigă? Îi contrazic pe necredincioşi şi zic: Noi nu am trăit pe Lună, nici pe stele, aici pe pământ am trăit; aşadar, de vreme ce noi am împlinit Evanghelia, puteţi şi voi să o împliniţi. Ne strigă cu trâmbiţe cereşti să-i imităm, să trăim şi noi ca şi ei.
***
Cum au trăit sfinţii? O zice Evanghelia de astăzi. Unul din semnele distinctive ale sfinţilor este – care? A spus-o Hristos: Cine Mă va mărturisi pe Mine, îl voi mărturisi şi Eu înaintea Tatălui ceresc (vezi Matei 10, 32). Adică datoria noastră este mărturisirea.
Ce înseamnă mărturisirea? Ceea ce crezi să nu ascunzi, ci s-o spui cu gura. Aşa e corect. Aşa cum un tânăr care iubeşte o tânără nu-şi ascunde iubirea, ci oriunde ar fi, prin toate mijloacele (prin gesturi, cu flori, cu scrisori, cu poezii, cu cântece, în orice fel) îşi exprimă erosul lui, îşi arată iubirea lui, aşa şi tu. Dacă eşti creştin, dacă simţi iubire pentru Hristos, să-L mărturiseşti pretutindeni, să-L propovăduieşti călduros. Aceasta au făcut-o toţi sfinţii. L-au mărturisit pe Hristos.
Când L-au mărturisit? Nu doar în anii liniştiţi, ci şi în anii dificili, în anii groaznicelor prigoane. Atunci era o crimă dacă cineva spunea că este creştin. A mărturisi că este creştin era cauza propriei arestări. Îl prindeau, îl duceau la un tribunal şi îi puneau întrebarea: Eşti creştin? Să spui astăzi „sunt creştin” nu te costă nimic; atunci s-o fi spus. „Da, sunt creştin!” i-ar fi costat capul! „Eşti creştin?” – întrebau atunci, două cuvinte. Unii negau, dar alţii mărturiseau şi spuneau „Sunt creştin!”. Şi era aruncat în închisoare şi era lipsit de drepturi, era depus din poziţiile sale, era supus la chinuri groaznice, lucruri despre care vorbeşte Apostolul de astăzi (vezi Evrei 11, 33 – 12, 2) Şi, în sfârşit, îi condamnau la moarte şi-i executau. Şi aceia până în ultima lor clipă Îl mărturiseau pe Hristos, nu se lepădau de El. Vreţi un exemplu? Aş fi putut să istorisesc multe, dar voi n-aveţi chef. Dacă în schimb, seara, la televizor, ascultaţi ore întregi minciunile lumii, în biserică vă supăraţi, că nu mai vine odată momentul în care preotul va spune „Pentru rugăciunile…”. Aşa e generaţia noastră. Aşadar, vă voi istorisi doar o mucenicie.
Era o femeie de douăzeci şi cinci de ani, bogată, educată şi frumoasă. Căsătorită. Avea un soţ important, împreună cu care dobândise un băieţel gingaş. Au prins-o, au dus-o în faţa tribunalului. – Eşti creştină? – Sunt creştină. – Tu, femeie atât de importantă, să fii creştină? – Sunt, nu neg asta. Au aruncat-o în temniţă şi au condamnat-o la moarte. Şi în timp ce erau gata în ziua următoare să o execute, s-au dus seara tatăl şi bărbatul ei. Tatăl cade la picioarele fetei: – Copilul meu, ce este ceea ce faci? De ce să ne lipseşti de prezenţa ta? Leapădă-te, neagă, spune că nu eşti creştină. – Nu, tată. – Dar nu ne iubeşti? – Vă iubesc, dar mai mult Îl iubesc pe Hristos. Vine şi bărbatul ei, care o iubea, şi cu lacrimi în ochi îi zice: – Cum să faci asta? Nu-ţi iubeşti copilul? Nu mă iubeşti pe mine? Ce răspunde acea binecuvântată? Cuvinte pentru care nu există cântar să le cântărească şi nicio femeie nu le zice astăzi: – Şi pe tine te iubesc, şi pe copil îl iubesc; dar de mii de ori mai mult Îl iubesc pe Hristos!… Femei, dacă îi veţi transforma pe bărbaţii şi pe copiii voştri în idoli, vă veţi chinui…
Desigur, trăim acum în epoca unui regim democratic şi iubitor de libertate, nimeni nu ne izgoneşte. Dar lumea se schimbă, „este roată şi se învârte”. Nu este exclus să fim puşi şi noi la încercare. Închipuiţi-vă, de pildă, că se va interzice mersul la biserică, cum s-a întâmplat în altă parte. Vă întreb: Dacă va ieşi un astfel de decret şi va zice „Cine se duce la biserică, va fi executat”, cine îl va anula? Nici preotul nu se va duce! Pentru că nu suntem creştini înflăcăraţi, nu avem în noi focul Duhului Sfânt, aşa încât să preferăm jertfa. Suntem materie şi doar materie, burtă şi intestine şi iubiri ruşinoase, nimic mai mult.
***
Vă vorbesc cu cuvinte aspre, dar de acum trebuie să ne pregătim pe noi înşine pentru mărturisirea credinţei. Şi pentru că este greu să ajungem direct la marea mărturisire şi la mucenicie, să începem cu mărturisiri mici. Care sunt mărturisirile mici? De pildă: Te scoli de dimineaţă? Fă-ţi cruce: mărturisire este şi asta, o mică mărturisire. Te duci în câmp? Fă-ţi semnul crucii; o mică mărturisire este şi asta. Te întorci, stai la masă, ai toate bunătăţile acolo? Fă-ţi semnul crucii. O mică mărturisire este şi asta. Treci pe lângă biserică? Fă-ţi semnul crucii. O mică mărturisire este şi asta. Intri în maşină? Fă-ţi semnul crucii. Cine-şi face astăzi cruce la începutul oricărei lucrări? Nimeni. Şi apoi plângem când oamenii se ucid. În Elada avem nenorociri în trafic; atât de multe ca în nicio altă ţară; pentru că intră în maşini nu doar fără cruce, ci şi cu înjurături. Înainte de a apuca volanul; fă-ţi crucea, o mică mărturisire de credinţă este şi asta. Te duci la cafenea, îl auzi pe altul că înjură pe Hristos, pe Dumnezeu, pe Preasfânta? Ai limbă? Să aperi! Dacă i-ar fi înjurat pe tatăl sau pe mama ta, ce-ai fi făcut? Ai fi tăcut aşa? Dacă crezi, arată-ţi credinţa ta.
Să mărturisim, iubiţii mei, pe Hristos pretutindeni şi întotdeauna. De aceea ne-a dat Dumnezeu limbă. Animalele nu vorbesc; doar omul are acest privilegiu. Şi spunem atâtea cuvinte. Dacă ai număra, într-o zi, unul spune o sută de cuvinte, altul cinci sute, altul şase sute, altul o mie despre iubiri, despre femei, despre căsătorii, despre divorţuri, despre mâncăruri, despre haine, despre bani, despre case, despre petreceri, despre orice îţi poţi imagina. De dimineaţă până seara fierăstrău este gura; dar niciun cuvânt despre Hristos! Nimic. Dacă Îl iubeşti pe Hristos, unde este iubirea ta? Tot ce iubeşte cineva declară, nu se ruşinează, nu se teme.
Însă, din nefericire, nu suntem doar laşi. În loc să se asculte mărturisirea, se ascultă blasfemia. Dumnezeul meu, cum ne mai rabzi! Ai un câine, când îi arunci un os, îşi mişcă coada, ca şi cum ţi-ar spune: Mulţumesc, stăpâne. Şi noi, care primim atâtea daruri, unde este „mulţumesc”? Suntem nerecunoscători, nemulţumitori.
Să-ţi iubeşti copilul, să-ţi iubeşti bărbatul, să-ţi iubeşti familia, să-i iubeşti pe oameni, dar mai presus de toate să-L iubeşti pe Hristos, pe Care, copii ai elinilor, lăudaţi-L şi-L preaînălţaţi întru toţi vecii. Amin.
† Episcopul Augustin

(Sfânta Biserică a Tuturor Sfinţilor din Droserou-Eordeea, 9-6-1985)

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαι 18th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Η χθεσινή συνέντευξη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τυλληρίας και Κύκκου κ. Νικηφόρου στον “Φιλελεύθερο” δείχνει ότι ο αυταρχισμός του Αρχιεπισκόπου δεν θα αφεθεί να καλπάζει αχαλίνωτος. Παρόλα όσα καταμαρτυρεί ο Πανιερότατος Κύκκου εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού ότι είναι φανατικός, ότι αντιδεοντολογικά μίλησε εκτός της Συνόδου, ότι όσοι μιλούν απαξιωτικά για τον παπισμό είναι φανατικοί κτλ. στην πραγματικότητα ξεκαθάρισε ότι ΔΕΝ πρόκειται να συναινέσει στη δίωξη των επισκόπων που εκφράζουν ορθόδοξες θέσεις. Ας προσέξουμε τι απάντησε στην ερώτηση που του υπεβλήθη:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:

Θεωρείτε ότι ο Μακαριότατος θα πρέπει να υλοποιήσει τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε σε ιεράρχες ότι, σε περίπτωση που αρνηθούν να παραστούν σε εκδηλώσεις προς τιμήν του Πάπα, θα τους αποβάλει από την Ιερά Σύνοδο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΚΥΚΚΟΥ:

Οφείλω να σας πω ότι, ως μέλος της Ιεράς Συνόδου αισθάνθηκα και εγώ θιγμένος από αυτές τις δηλώσεις. Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτες και Επίσκοποι, δεν είμαστε μαθητούδια για να μας τραβάει από το αφτί ο εκάστοτε Προκαθήμενος και να μας πετάει έξω ή να μας αποβάλλει. Ο κάθε ιεράρχης, για να φτάσει εκεί που έφτασε, είχε μια μακρά πορεία δράσης μέσα στην Εκκλησία η οποία τον καταξίωσε και έτσι πρέπει να σεβόμαστε όχι μόνο τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Έχει το δικαίωμα ο Προκαθήμενος, εάν το επιθυμεί, να κάνει εισήγηση στην Ιερά Σύνοδο για αποβολή ιεραρχών, αλλά είναι η Ιερά Σύνοδος που θα αποφασίσει. Η άποψη η δική μου είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος, δεν πρέπει να θέσει ένα τέτοιο θέμα στη Σύνοδο. Εάν όμως τεθεί, εγώ θα διαφωνήσω. Είμαι εναντίον κάθε πνευματικής τρομοκρατίας. Επειδή ξέρω τον Αρχιεπίσκοπο, είμαι βέβαιος ότι θα εισηγηθεί κάτι τέτοιο μόνο όταν και εφόσον διαπιστώσει ότι, ένας ιεράρχης συνεργεί σε ακρότητες και συνδαυλίζει το φανατισμό. Τότε και εγώ θα συνηγορήσω υπέρ αποβολής αυτού του Συνοδικού”.

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΚΚΟΥ

Προς μεγάλη μου έκπληξη ορισμένοι φίλοι που επικοινώνησαν μαζί μου ερμήνευσαν τη συνέντευξη του Σεβασμιότατου ως συνηγορία επιβολής ποινής αποβολής από τις εργασίες της Συνόδου των συνοδικών που θα αρνηθουν να παρευρεθούν στην υποδοχή του Πάπα. Στην πραγματικότητα η απάντηση του Σεβασμιότατου Κύκκου είναι ευγενής μεν αλλά δημόσια προειδοποίηση προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να μη θέσει καν τέτοιο ζήτημα στη Σύνοδο. Η τελευταία πρόταση της απάντησής του “αν ένας ιεράρχης συνεργεί σε ακρότητες και συνδαυλίζει το φανατισμό. Τότε και εγώ θα συνηγορήσω υπέρ αποβολής αυτού του Συνοδικού” ΔΕΝ δείχνει ότι είναι διατεθειμένος να συμφωνήσει με τις απειλές του Μακαριότατου, όπως λανθασμένα ορισμένοι νόμισαν, αλλά το ακριβώς αντίθετο, επειδή ήδη ο Σεβασμιότατος Λεμεσού δήλωσε στη συνέντευξή του ότι ΔΕΝ υποστηρίζει καμιά ακρότητα και φανατισμό!

Η ΟΡΘΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΚΚΟΥ

Το συμπέρασμα που εξάγεται αβίαστα είναι ότι οι απειλές του Μακαριότατου έχουν ήδη πέσει στο κενό. Πριν ή συνέλθει η Σύνοδος ο Μητροπολίτης Κύκκου στέλλει σαφέστατο μήνυμα: “Δεν πρόκειται να συναινέσω στην επιβολή κυρώσεων εναντίον των συνεπισκόπων μου έστω και αν διαφωνώ με τις θέσεις και τη στάση τους”.

ΜΗ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ

Ερωτούμε, λοιπόν: Αφού τα λέτε τόσο ωραία, Σεβασμιότατε Κύκκου, για την άρνησή σας να επιβάλετε κυρώσεις στους συνεπισκόπους σας γιατί δεν ολοκληρώνετε το καλό που αρχίσατε; Γιατί θα συμμετάσχετε στην υποδοχή του Πάπα; Για κάνετε κομποσχοίνι να σας φωτίσει ο Θεός να ολοκληρώσετε το καλό που αρχίσατε. Μην το αφήσετε στη μέση. Κάνετε το καθήκον σας ως ορθόδοξος επίσκοπος και θα δείτε πόσο ψηλά θα ανεβείτε στη συνείδησή μας. Οσο και να σας απονέμουμε τα δίκαια εύσημα για την ορθή θέση που διατυπώσατε αναφορικά με τις απειλές του Μακαριότατου δεν θα μπορέσουμε να κατασιγάσουμε τη συνείδησή μας αν σας δούμε σε λίγες μέρες να υποδέχεστε τον αιρεσιάρχη της Ρώμης. Είναι ανήκουστα αυτά τα πράγματα Σεβασμιότατε. Ορθόδοξοι Ιεράρχες να προσκαλούν και να υποδέχονται αρχηγούς αιρέσεων; Γιατί να συνδέσετε το όνομά σας με αυτό το εκκλησιαστικό έγκλημα;

Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ/ Cipru

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαι 18th, 2010 | filed Filed under: Român (ROYMANIKA), ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

IERA MONH istΙΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΒΙΟΝ

ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ

ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ

61300 ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ

ἀρ. πρωτ.: 232

Πανιερώτατε, ἐξαιτούμεθα τάς ἁγίας Ὑμῶν ἀρχιερατικάς εὐχάς τε καί εὐλογίας.
Χαράν μεγάλην ἐχάρημεν σφόδρα ἅμα τῇ ἀναγνώσει τῆς ἐν τῷ διαδικτύῳ δημοσιευθείσης Ὑμετέρας συνεντεύξεως εἰς τήν ἐφημερίδαν «Φιλελεύθερος». Ἐδοξάσαμεν τόν Θεόν διά τήν καλήν ὁμολογίαν ἥν ἐδώκατε ἐν παρρησίᾳ καί συνέσει. Ἠγαλλίασε τό πνεῦμα ἡμῶν, βλέποντας Ὑμᾶς, ἕναν Ὀρθόδοξον Ἐπίσκοπον, νά αἴρεται εἰς τό ὕψος τῶν περιστάσεων, νά διαλύῃ τήν σιωπήν,  νά στηρίζῃ τό ταλαιπωρούμενον καί σκανδαλιζόμενον ποίμνιον εἰς τήν πατρῴαν αὐτοῦ πίστιν. Ἐπιτέλους, Ὀρθόδοξος φωνή Ὀρθοδόξου ἐπισκόπου! Καί μάλιστα, ἀποπνέοντος τό ἄρωμα τῆς Ἀθωνικῆς ἐρήμου.
Ἡγιάσθη τό στόμα Ὑμῶν διά τῆς καλῆς ταύτης ὁμολογίας. Ἀνεπαύσατε τά πλήθη τῶν μοναστῶν καί τῶν πιστῶν, οἵτινες ὀδυνῶνται ὁρῶντες τά ἀλλεπάλληλα ταπεινωτικά πλήγματα ἐπί τοῦ ἀχράντου Σώματος τοῦ Κυρίου, τήν θεοΐδρυτον  Ἐκκλησίαν. Ἐπιβεβαιώσατε εἰς τήν καρδίαν τοῦ ποιμνίου οἵα ἀληθῶς εἶναι ἡ πίστις τῶν Πατέρων του καί ἀπετινάξατε θαρσαλέως τήν αἱρετικήν ἀχλύν.
Ἐπελέξατε δέ μάλιστα ὅπως ἡ συνέντευξις δοθῇ ἐπί τῇ μνήμῃ τῶν δεκατριῶν ὁσιομαρτύρων τῆς Καντάρας, τῶν ὑπό τῶν Λατίνων μαρτυρησάντων, ἡ δέ συνέντευξις αὕτη ἐδημοσιεύθη τήν ἡμέραν τῆς Πεντηκοστῆς.
Ὡς ἀληθῶς, νέαν Πεντηκοστήν ἐζήσαμεν!!! Τό Ἅγιον Πνεῦμα παρεκίνησεν μέν Ὑμᾶς εἰς τήν καλήν ὁμολογίαν, ἀνέψυξε δέ
ἡμᾶς τούς ἀναγινώσκοντας τά γλυκύτατα λόγια Ὑμῶν διά τῆς δρόσου τῆς Αὐτοῦ Χάριτος. Ὄασις εἰς τήν ἔρημον τῆς ἀπουσίας ὀρθοδόξου ὁμολογίας εἰς τά διεθνῆ βήματα.
Θερμῶς εὐχαριστοῦμεν Ὑμᾶς καί προσευχόμεθα ὅπως τό Ἅγιον Πνεῦμα στηρίζῃ καί ἐνισχύῃ Ὑμᾶς εἰς τήν περαιτέρω ἄρθρωσιν ὁμολογιακοῦ λόγου, ὅπου καί ὅποτε δεῖ.  Ἐκζητοῦντες τάς εὐχάς Ὑμῶν, ἅπαντες οἱ ἀδελφοί τοῦ Ἱεροῦ Κοινοβίου κατασπαζόμεθα τήν Ὑμετέραν τιμίαν δεξιάν.

Ὁ  Καθηγούμενος
Ἐν Πενταλόφῳ,  τῇ  Δευτέρᾳ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος,

24 ῃ  Μαΐου  2010
Πανιερώτατον Μητροπολίτην Λεμεσοῦ
κ. Ἀθανάσιον
Ἁγίου Ἀνδρέου ἀρ. 306 Τ.Θ. 56091
3304
ΛΕΜΕΣΟΣ – ΚΥΠΡΟΣ

sxed.-2

Η επισκεψη του Παπα σκανδαλιζει τους πιστους

23 Μαΐου, 2010

Αρνήθηκα να παραστώ στις εκδηλώσεις υποδοχής του

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ:

Με την Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτου

lem_athanasiosΟ Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος διαχωρίζει τη θέση του από την επίσημη θέση της Κυπριακής Εκκλησίας για την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στην Κύπρο.

Δηλώνει ευθαρσώς ότι είναι εναντίον, με επιχείρημα ότι ο Παπισμός είναι αίρεση και ότι η εδώ επίσκεψη του Προκαθημένου της Καθολικής Εκκλησίας θα σκανδαλίσει τις ψυχές αθώων ευσεβών χριστιανών. Την ίδια ώρα τονίζει πως καμία ασχημία δεν πρέπει να γίνει, καμία αγένεια, καμία κακή διαγωγή. Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις υποδοχής.

Γιατί σκανδαλίζει την Εκκλησία και το ποίμνιό της η επικείμενη επίσκεψη στο νησί του Πάπα Βενέδικτου 16ου; Νομίζω ότι η επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο θα προκαλέσει αρκετά προβλήματα στις συνειδήσεις πολλών ευσεβών χριστιανών. Θα ήταν καλύτερα να μην ερχόταν διότι πιστεύω ότι δεν θα μας ωφελήσει σε τίποτα, μια που δεν είδα μέχρι τώρα κάποια θετική παρέμβαση του Βατικανού όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα.

Ήδη έχει προκληθεί μεγάλη ανησυχία που δεν μας χρειαζόταν σ’ αυτές τις ώρες.

Κινδυνεύουμε από κάτι;

Δεν λέω ότι κινδυνεύουμε με την έλευση του Πάπα, δεν θα προδώσουμε την πίστη μας ή θα αλωθεί η ορθόδοξη Εκκλησία. Απλώς έδωσε αφορμή σε διάφορους κύκλους παλαιοημερολογιτών να μας κατηγορούν ότι είμαστε ενδοτικοί, ότι έχουμε υποχωρήσει από τις αρχές της ορθοδόξου πίστεως και έχουν δημιουργηθεί αρκετά ερωτηματικά σε αρκετό κόσμο. Βέβαια ο Πάπας προσκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε τη συγκατάθεσή του.

Read more »