Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ’ Category

ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ & ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ! Ένας ακομη «Ορθοδοξος» μητροπολιτης – ΣΚΥΒΕΙ και φιλαει το χερι του Παπα. Βίντεο. Ο Αμερικης Ελπιδοφορος ομολογησε οτι παιρνουν λεφτα απο τον Παπα! Γι´ αυτο εγιναν γενιτσαροι της Ορθοδοξιας

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαρ 26th, 2024 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ

Οι γενιτσαροι της Εκκλησιας

Ὁ γέροντας ηγούμενος της Αγίας Παρασκευῆς Μηλοχωρίου, αρχιμανδρίτης Μάξιμος Καραβᾶς, μίλησε με τον Ἐλπιδοφόρο, τότε που ἔβλεπε λαμπρό το μέλλον του, δια της προδοσίας της Ορθοδόξου πίστεως.

esxat. oploΦτωχόπαιδο ἦρθε στην Ελλάδα ἀπό μικρός μαθητἠς με τον πατέρα του και τον ἀδελφο του, για να σωθουν ἀπό τους Τούρκους. Πηγε στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο των Γιαννιτσῶν. Ήταν ἕνα απλό παιδι, χωρις μεγαλες φιλοδοξίες. Σπουδασε στη θεολογία με την βοήθεια χριστιανικῶν ιδρυμάτων. Μετά της σπουδές του πηγε στο Πατριαρχειο, για να χειροτονηθη, εἶχε την Τουρκικη υπηκοότητα. Ἐκεῖ ὁ  πατριάρχης Βαρθολομαιος & ὁ περίγυρός του τόν ἔκαναν ξεφτέρι!  Ὁ Γιαννης ἔγινε Ἐλπιδοφόρος, μάλλον κατα ευφημισμό, ἀφοῦ ἀλλαξοπίστησε!!! Πῶς ἔγινε ἀρχιεπίσκοπος Ἀμερικῆς με τις δικές του δυνάμεις και την ἀξία του; Οὔτε ἡ μάνα του δεν τον ἤξερε, που δούλευε στα καράβια και εἶχε κι ἄλλα παιδια. Ὁ φτωχος πατέρας του, μόνος του τους μεγάλωσε. Ὁ καθένας μας μπορεῖ να καταλάβει, πῶς αυτό το φτωχόπαιδο ἀνέβηκε τόσο γρήγορα τα ἀξιώματα και ἔγινε ἀρχιεπισκοπος Ἀμερικῆς. Προσκύνησε το διάβολο της μασονίας, ἔγινε γενίτσαρος της Ὀρθοδοξίας και βλέπουμε τους βρωμικους καρπους της προδοσίας του

Μετα το πρωτο χειροφίλημα στον Πάπα, τηλεφώνησε ὁ Ἐλπιδοφόρος στο μοναστήρι της Ἁγίας Παρασκευῆς, για να μιλήση με ἕναν φίλο του, που βρισκόταν στο Μοναστήρι και το σήκωσε ο π. Μάξιμος Καραβας. Ὅταν ὁ γέροντας ἄκουσε την φωνή του, τον ἄρπαξε: «Τί εἶναι αυτό που ἔκανες», του εἶπε. «Φίλησες το χέρι του ἀντίχριστου Πάπα»; Και ἐκεῖνος ἀπάντησε: «Γέροντα, δεν φιλᾶς το χέρι αυτοῦ που σε δίνει χρήματα»; «Ου προδότη», τον φώναξε ὁ γέροντας. Δειτε τον εδῶ: https://youtu.be/S5e81e4qMYI?feature=shared  Ο π. Μαξιμος Καραβας την Κυριακη της Ορθοδοξίας, στις 24.3.2023 προσέθεσε κοντά στα αναθέματα των μεγάλων αιρετικῶν και τους: «Βαρθολομαῖο, Ελπιδοφόρο και τους ἀκολουθοῦντες αὐτῶν ΑΝΑΘΕΜΑ»
Ταλαιπωρε Ελπιδοφόρε, που κατάντησες; Μπῆκες στα σκοτεινα κυκλώματα, ἀπό φιλοδοξία. Σε ανέβασαν σε υψηλά αξιώματα και ἔγινες γενίτσαρος της Εκκλησίας! Για τα λιγα χρόνια που μένουμε εδω στη γη, ξεπουλήθηκες ολόκληρος στις σκοτεινες δυνάμεις. Με ὁποιον διαβολο σου ζήτησουν να λειτουργησης & οποια ανωμαλία σου ζητήσουν να διαφημίσης την κάνεις, αρκει να πάρης χρηματα και να γίνης πατριάρχης!

Δειτε τον εδω με αχειροτονητους ουνιτες http://aktines.blogspot.com/2024/03/blog-post_522.html

Δειτε & το παρακάτω ἄρθρο

 Ένας ακομη «Ορθοδοξος» μητροπολιτης – ΣΚΥΒΕΙ και φιλαει το χερι του Παπα. Βιντεο

https://opaidagogos.blogspot.com/2024/03/blog-post_20.html

Αποκαλύψαμε ένα σωρό άλλους δεσποτάδες που επίσης σε συναντήσεις-συμπροσευχές τους με τον Πάπα έσκυψαν κ του φίλησαν το χέρι:
https://youtu.be/GROcDPGnrqs?feature=shared

Καμαρώστε τώρα στο βίντεο που ακολουθεί,
τον Μητροπολίτη Αγαθάγγελο
που είναι ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος!!!.
Read more »

Διαμαρτυρια της Πανελληνιας Ένωσης Θεολογων για την βλασφημη Αφισα της διαφημισης του Ντοκιμαντερ της Ελινας Ψυκου «Αδεσποτα Κορμια». 2) Οι Μητροπολιτες Σιδηροκαστρου, Κορινθου & Πολυανης-Κιλκισιου συμπροσευχηθηκαν στην Βουλγαρια με αιρετικους 3) ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ & ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΩΝ – «Εικων ειμι της αρρητου δοξης σου, ει και στιγματα φερω πταισματων» (του αρχιμ. ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ)

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαρ 12th, 2024 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

 Διαμαρτυρια της Πανελληνιας Ένωσης Θεολογων για την βλασφημη Αφισα της διαφημισης του Ντοκιμαντερ της Ελινας Ψυκου «Αδεσποτα Κορμια»

 (Συμφωνα με την αφισα: Αδεσποτα, βλασφημα, λυσασμενα σκυλια, που περιμένουν τις μεγαλες γιορτες της Χριστιανοσυνης, για να βλασφημισουν τον Ευεργετη τους (πατηστε τον τιτλο και διαβαστε τη διαμαρτυρια)

d454142812c7
Εχουν ξεχάσει την αποστολή τους κάποιοι δεσποταδες! Υπηρετουν, ὅπως βλέπουμε, όχι τον ΧΡΙΣΤΟ, αλλα τους εχθρους του! Με ποιά άραγε ανταλάγματα;

Οι Μητροπολιτες Σιδηροκαστρου, Κορινθου και Πολυανης-Κιλκισιου συμπροσευχηθηκαν στην Βουλγαρια με αιρετικους.

Διαβαστε, ἐδῶ: https://orthodoxdida.blogspot.com/2024/03/blog-post_9.html
4219881

ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΩΝ

π. Μελετ, με π. Αυγ. 1999Στην εξόδιο ακολουθία ανάμεσα στα τόσο όμορφα και θεολογικά τροπάρια της υπάρχει και ένα που λέει· «Εικών ειμί της αρρήτου δόξης σου, ει και στίγματα φέρω πταισμάτων». Κύριε φέρω στίγματα, φέρω κηλίδες που με λερώνουν και με καθιστούν πνευματικά βρώμικο. Αλλά μη λησμονείς ότι είμαι εικόνα της δόξης σου, είμαι εικόνα Θεού, έτσι με έπλασες. Στην εκκλησία στις ακολουθίες ο ιερέας θυμιάζει την εικόνα σου, θυμιάζει τις εικόνες των αγίων αλλά μετά θυμιάζει και εμάς, γιατί είμαστε εικόνες σου. Η Γραφή το τονίζει ότι πλαστήκαμε «καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν». Πρέπει λοιπόν να φθάσω στο καθ’ ομοίωση. Μόνος μου όμως δεν μπορώ «οικτείρησον το σον πλάσμα δέσποτα, και καθάρισον ση ευσπλαχνία».
Στην παραβολή της κρίσεως εσύ ο ίδιος Κύριε μας είπες ότι θα κριθούμε γιατί σε είδαμε γυμνό από ρούχα, γυμνό από φίλους, οικογένεια και πατρίδα, γυμνό από υγεία, γυμνό από αρετή στην φυλακή, και δεν σε βοηθήσαμε. Κύριε εσύ ο ίδιος λοιπόν μας λες ότι ταυτίζεσαι τελείως όχι μόνο με τους ενδεείς και ασθενείς και ξένους αλλά και με τους πάσης φύσεως εγκληματίες και κακόψυχους ανθρώπους της κοινωνίας μας. Τους αποκαλείς μάλιστα «αδελφούς σου», συγγενείς σου. Ιταλός νομικός και δικαστής προ ετών, όταν διάβασε παραβολή κρίσεως, συγκλονίσθηκε. Σκέφθηκε ότι δικάζει αδελφούς του Χριστού, συγγενείς του Χριστού, οικείους του Χριστού. Πόσο προσεκτικός επιβάλλεται να είναι και με πιο σεβασμό και ουδερότητα ψυχική και συναισθηματική πρέπει να συμπεριφέρεται στην έδρα του. Συνεπώς Κύριε, αφού τους αποκαλείς ελαχίστους αδελφούς σου, ακόμη και τους εγκληματίες και τους κακοποιούς, και ζητείς να ενδιαφερόμαστε και να δείχνουμε καλωσύνη και σε αυτούς, δείξε και συ την ευσπλαχνία σου προς εμάς.
Read more »

Φοβερο μηνυμα ἀπο το υπερπεραν του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου στους βουλευτας, για την ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΟΔΟΜΩΝ που ψηφισαν: «Ω κοινοβουλευτικοι ανδρες! ειστε ἀδιστακτοι. Επιμενετε να ψηφισετε σοδομιτικο νομοσχεδιο; Ἐλευθεροι εισθε. Ψηφισατε το για τους ἑαυτους σας, για τις γυναικες σας & για τις θυγατερες σας.

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαρ 2nd, 2024 | filed Filed under: Αδιαντροποι, ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ

Ἐρωτησατε τον λαο;  β) Δηλωνουμε: Θ᾽ ἀντισταθωμε!

γ) Ἡ γραμμη των Πατερων

Απόσπασμα «Χριστιανικῆς Σπιθας» τοῦ Μητροπολίτου Φλωρινης Αυγουστίνου, Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 1982, Αριθ. Φυλ. 421, σελ. 2

Ἐρωτήσατε τὸν λαό;

π. A. εφ. ιντ.Αλλ’ ἀκούομε μερικούς να διαμαρτύρωνται για όσα γράφομε και κηρύττομε, καὶ μὲ τὴν γλῶσσα τοῦ τέως υπουργού κ. Ἀλεξανδρή ἰταμῶς νὰ λέγουν: Κύριοι παπάδες και δεσποτάδες! Ἐμεῖς εἴμεθα ἐξουσία νομοθετική, ποὺ προερχόμεθα ἀπό ἐλεύθερες ἐκλογές, και τὴν νομοθετικήν μας ἐξουσία δεν την διαπραγματευόμεθα μὲ κανένα. Ὅ,τι θέλομεν κάνομε. Πάει πλέον ἡ ἐξουσία τῆς Ἐκκλησίας!…
Ὁμιλεῖτε, λοιπόν, μὲ γλῶσσα Λουδοβίκου ΙΔ´; Ἀλλὰ λέγεται ὅτι εἶσθε κοινοβουλευτικοὶ ἄνδρες καὶ ἀντλεῖτε τὴν δύναμίν σας ἀπ᾽εὐθείας ἐκ τοῦ λαοῦ; Τότε τολμήσατε νὰ διενεργήσετε δημοψήφισμα ἐπί τοῦ φλέγοντος κοινωνικοῦ καὶ θρησκευτικοῦ θέματος που ανακινείτε καὶ θὰ διαπιστώσετε ὅτι τὸ 95% καὶ πλέον τοῦ λαοῦ θὰ σᾶς καταψηφίσῃ ὡς ἀπέδειξε η πεντάμηνος εφαρμογή τοῦ πολιτικοῦ «γάμου». Και λοιπὸν θὰ ψηφίσετε νόμο τὸν ὁποίων ἐπρότειναν ὀλίγα πρόσωπα, μεταξὺ τῶν ὁποίων συγκαταλέγεται καὶ κυρία τις ἡ ὁποία καπηλικῶς ἐξύβρισε τα ἱ. Μυστήρια, καὶ κάποιος ἄλλος κύριος (καθηγητής) ποὺ μισεῖ τὴν Ὀρθοδοξία;

Δηλώνουμε: Θ᾽ ἀντισταθῶμε!

Ἀλλ᾽ ὦ κοινοβουλευτικοὶ ἄνδρες! Εἶστε ἀδίστακτοι καὶ ἐπιμένετε νὰ ψηφίσετε τὸ νομοσχέδιο τοῦτο; Ἐλεύθεροι εἶσθε. Ψηφίσατέ το γιὰ τοὺς ἑαυτούς σας, για τις γυναῖκες σας καὶ γιὰ τὶς θυγατέρες σας. Ψηφίσατέ το δι᾽ ὅσους ἐτέλεσαν και τελοῦν πολιτικὸ «γάμο». Δὲν σᾶς επιτρέπεται ὅμως νὰ ψηφίσετε τοῦτο γιὰ τὴν Ἐκκλησία· γι᾽ἐκείνους που ἐτέλεσαν και τελοῦν θρησκευτικὸ γάμο. Διότι ἡ Ἐκκλησία μας, ὡς αὐτόνομος και αὐτοδιοίκητος κοινωνία κυβερνᾶται μὲ νόμους ποὺ ἐθέσπισε ὁ αἰώνιος αὐτῆς νομοθέτης, ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός· μὲ νόμους ποὺ ἐκήρυξαν καὶ ἐρμήνευσαν εἰς Τοπικὰς καὶ Οἰκουμενικὰς Συνόδους μεγάλοι Πατέρες καὶ δάσκαλοι τῆς Ἐκκλησίας. Ἡ δική σας, ἡ κρατικὴ νομοθεσία, εἶναι ἐλευθέρα νὰ ἐκφυλισθῇ καὶ νὰ γίνῃ νομοθεσία Σοδόμων καὶ Γομόρρας. Ἀλλ᾽ ἡ νομοθεσία τῆς Ἐκκλησίας θὰ παραμείνῃ ὡς κορυφή, ὅπου θὰ λάμπῃ τὸ αἰώνιο φῶς τοῦ Χριστοῦ. Κάμπος, τέλμα, δὲν θὰ γίνῃ ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία. Read more »

Πανηγυριζουν οι φιλοσοδομιτες!!! Ντροπη στους παπαδες, που πηγαν στην κοπη βασιλοπητας των προδοτων υπουργων Ορθοδοξο κρατος; 2) Πανηγυριζει & ο δεσποτης καλαμαριας 3) ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΑΣΟΥΛΑ πιο βλακωδη δικαιολογια για το ΝΑΙ, δεν μπορουσε να ακουστη 4) Ορθοδοξο κρατος; – Του “Μακρυγιαννη” (Του Αποστολου Παπαδημητριου)

author Posted by: Επίσκοπος on date Φεβ 21st, 2024 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

Πανηγυριζουν οι φιλοσοδομιτες!!!

Ντροπη στους παπαδες, που πηγαν στην κοπη βασιλοπητας αυτων, που ψηφιζουν σατανικους νομους

Διαβολογαμος ομοφυλοφιλωνΠαρουσία του Υπουργού Μεταφορών & Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του πολιτικού γραφείου του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη, μπραβω τους!!! Εχουν μουτρα & κυκλοφορουν οι προδοτες της πατριδος, που ἑνώθηκαν με τους αθέους τῶν ἄλλων κομματων & ἐξισωσαν το μυστηριο του γάμου με τον σατανικό γάμο του σοδομιτισμοῦ!!!

50751235unled5

 Πανηγυριζει & ο δεσποτης καλαμαριας

Σε τί διαφερει η κοπή βασιλόπιτας του Γ.Φ. Ταμείου της Ι.Μ. Καλαμαριάς;
Κοπη βασιλόπιτας με γλέντια και χορούς! Αυτό είναι το πνευματικό έργο του δεσπότη Ιουστίνου Μπαρδάκα και το διαφημίζει με πλουσιο φωτογραφικό υλικό; Το κάνει για να δείξει τον πολιτισμένο; Νὰ δειξη ὅτι συμμετέχει στη χαρά τῶν ὁμοφυλοφίλων για το ψήφισμα; Χορευουν στην κοπη της βασιλόπιτα αντι να κλαινε για την κατάπτωση της βουλης.

https://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/61778-kopi-vasilopitas-tou-g-f-tameiou-tis-i-m-kalamarias

50751235unled5ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΑΣΟΥΛΑ

πιο βλακώδη δικαιολογία για το ΝΑΙ, δεν μποροῦσε να ακουστῆ

«Ο κ. Τασούλας, βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, χρησιμοποίησε την εξής χαρακτηριστική φράση: «Ως γνήσιος συντηρητικός και παραδοσιακός πολιτευόμενος ψηφίζω αυτό το νομοσχέδιο όχι παρά το ότι είμαι συντηρητικός, αλλά ακριβώς επειδή είμαι συντηρητικός».
Δείτε την επιεικώς φαιδρή και συνάμα σφόδρα εξοργιστική δικαιολογία που προέβαλε , προκειμένου να υποστηρίξει το πρωτοφανές σε διαστροφικότητα και βρωμερότητα νομοσχέδιο-χαβούζα, ο «συντηρητικός» πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων του κυβερνώντος κόμματος Τασούλας.
Γι αυτό και απέσπασε τα εύσημα του γνωστού ψευτοπροοδευτικού site protagon.gr. Όταν η φαιδρότητα και γελοιότητα συναγωνιζονται την αθλιότητα, την ασυνειδησία, την αναξιοπρέπεια και την προκλητικότητα….

50751235unled5Ορθόδοξο κράτος; – Του “Μακρυγιάννη”

Πανηγυρίστηκε μεταξύ των ισχυρών του δυτικού κόσμου η υπερψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων. Ο πρωθυπουργός μας δέχθηκε τα συγχαρητήρια Ευρωπαίων αξιωματούχων και η εφημερίδα Times της Νέας Υόρκης έγραψε ότι η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χώρα, η οποία νομιμοποίησε τον γάμο αυτό και παραχώρησε το δικαίωμα στα ομοφυλόφιλα ζεύγη να υιοθετούν τέκνα! Οι ομοφυλόφιλοι εντός της χώρας ξέσπασαν σε ιαχές θριάμβου. Μάλιστα γνωστός διεκδικητής «δικαιωμάτων» για την ομάδα του βροντοφώναξε: «Η πόλις εάλω»! Αυτό το είχαν ξεστομίσει οι πρόγονοί μας θρηνολογώντας για την πτώση της βασιλεύουσας. Ο σύγχρονος εργαζόμενος για την αποδόμηση του ελληνισμού, όπως πολλοί επιθυμούν, θριαμβολογεί! Και έχει πλείστους όσους συμμάχους στους πολιτικό, δημοσιογραφικό, οικονομικό και διανόησης χώρους! Το σύνθημα «στο διάολο η οικογένεια στο διάολο η πατρίς» δεν έπεσε στην αντίληψη ουδενός από τους κύκλους αυτούς!

Read more »

Κηδειοχαρτο της Βουλης των Ελληνων, για το παμπαλαιο σοδομιτικο αμαρτημα, που εκαναν νομο του Ελληνικου κρατους, υπογραφοντας την καταδικη τους (Γενεσις κεφ. 18,19). 2) Ημερα πενθους 15 Φεβρουαριου: 223 «ουαι» για τους συγχρονους Ηρωδηδες που ξεπουλησαν τα παιδια & σταυρωσαν την οικογενεια 3) Ο πολιτικος γαμος ως πρωτη σπορα του παρα φυσιν γαμου

author Posted by: Επίσκοπος on date Φεβ 20th, 2024 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, Κωνσταντ. Βαθιώτης

Κηδειοχαρτο της Βουλης των Ελληνων

για το παμπάλαιο βρωμερό αμάρτημα,

που έκαναν νόμο του Ελληνικού κράτους, γυρεύοντας την καταδίκη τους (Γένεσις κεφ. 18,19)

Και αυτό, μας είπαν ότι είναι πρόοδος! Ό,τι πάει κόντρα με το θέλημα του Θεού, γι᾽ αυτούς θεωρείται πρόοδος, ισότητα και δημοκρατία! Ποιον κοροϊδεύετε; Ο σοδομιτισμός = με το Ιερό Μυστήριο του γάμου; Αυτό είναι σατανισμός και όλεθρος! Ταλαίπωροι βουλευτές, που ξεπέσατε!

ΚΗΔΕΙΟΧΑΡΤΟ της Βουλης των Ελληνων.

Κατεβάστε το, τυπώστε το & τοιχοκολλείστε το όπου μπορείτε.

Έβγαλαν νόμο για να πεθάνει η Ελλάδα, αλλά ο Ἑλληνικός λαός εἶπε όχι, αυτοί δεν τον άκουσαν. Η μεγάλη ευθύνη πέφτει στα κεφάλια αυτών που τον ψήφισαν.

50751374unled13

15 Φεβρουαριου – Ημερα πενθους: 223 «ουαι» για τους συγχρονους Ηρωδηδες που ξεπουλησαν τα παιδια & σταυρωσαν την οικογενεια

Όταν ψήφιζαν μνημόνια κατέστρεφαν την οικονομία. Στην Πανδημία κατέστρεψαν ζωές. Τώρα με το άθλιο νομοσχέδιο καταστρέφουν ψυχές. Τις ψυχές των παιδιών…

Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης
Στην κατάμαυρη μέρα που ξημέρωσε για τούτη την έρμη πατρίδα, ένα ανίερο σχέδιο που εκτελείται μεθοδικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έφτασε στην ολοκλήρωσή του… (Πατηστε τον τίτλο και διαβαστε το αρθρο)

50751374unled13

Κωνσταντινος Βαθιωτης: Ο πολιτικος γαμος ως πρωτη σπορα του παρα φυσιν γαμου

Σκέψεις με αφορμή το βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλινίκου Καρούσου «Η οικογένεια στο στόχαστρο» 1987

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου – Δικηγόρος Αθηνών

Το κείμενο που ακολουθεί αφιερώνεται στην μνήμη του Δασκάλου μου Κώστα Μπέη, καθηγητή Πολιτικής Δικονομίας στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος εγκατέλειψε τον απαίσιο τούτον κόσμο μία ημέρα προτού πληροφορηθεί τα θλιβερά μαντάτα της επονείδιστης, παρά φύσιν νομοθέτησης του ελληνικού κΥνοβουλίου.

Δεν απαιτείται ιδιαίτερος κόπος για να αντιληφθεί ο μέσος Έλληνας πολίτης ότι ο γάμος των ομοφυλόφιλων δεν θα μπορούσε να γίνει ανεκτός χωρίς σοβαρούς κραδασμούς από την κοινωνία, αν όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε καλλιεργηθεί το έδαφος για να υλοποιηθεί ο νεοεποχίτικος θερισμός του υβριδικού (και, ταυτοχρόνως, υβριστικού για τον Δημιουργό) παρά φύσιν γάμου.

Η πρώτη σπορά με την οποία άρχισε να γονιμοποιείται το έδαφος για την μετάβαση στον (δήθεν) προοδευτικό γάμο των ομοφυλόφιλων, χρονολογείται στο έτος 1982, δηλαδή όταν εισήχθη στην Ελλάδα ο πολιτικός γάμος, αν και οι ιδέες για την θέσπισή του έχουν πολύ βαθύτερες ιστορικές ρίζες. Μία εξ αυτών απλώνεται μέχρι το 1926, όταν ο Ιωσήφ Κούνδουρος, υπουργός Δικαιοσύνης επί πρωθυπουργίας Παγκάλου, διετύπωσε μη ευδοκιμήσασα πρόταση για την εισαγωγή του πολιτικού γάμου

Read more »

Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος Καντιωτης: Η Εκκλησια δεν υπεγραψε ποτε ανακωχη με το έγκλημα, με την αμαρτιαν, με τον Διαβολο (Οι δικοι μας αρχιερεις κανουν τα αντιθετα, για να τους επαινουν οι ανωμαλοι, οι αθεοι, οι μασονοι & καθε ειδος αιρετικων!!!! 2) Όχι μονο σιωπουν εκει που δεν χωρει η σιωπη, αλλα τιμουν και τους σκανδαλοποιους άρχοντες που διαφθειρουν 3) Καθαιρουν Ὀρθοδοξους κληρικους, ἐνω συλλειτουργουν με καθηρημενους Ἀρχιερεiς!

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιαν 11th, 2024 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ

Η Εκκλησια ειναι ελεγκτης των αδικιων του κοσμου.

π. A. εφ. ιντ.Το μαρτυρεί η Ιστορία. Η Εκκλησία ήλεγξε άρχοντας παρανομούντας, εκαυτηρίασε του εγκληματίας, εμαστίγωσε την κοινωνικήν αδικίαν. Εστάθη ο φρουρός των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ο συνήγορος των καταπατουμένων. Διότι εβάδιζε και βαδίζει και πρέπει να βαδίζη επάνω εις τα ίχνη του \Ιησού Χριστού. Η Εκκλησία δεν υπέγραψε ποτέ ανακωχή με το έγκλημα, με την αμαρτίαν, με τον Διάβολον. Ανηθικότητες, εκβιασμοί, ληστείαι, φόνοι, τρομοκρατίες, εκμεταλλεύσεις, οποθενδήποτε και αν προέρχονται, είτε εκ των άνω είτε εκ των κάτω, θα ελέγχονται από την Εκκλησίαν του Χριστού με την γλώσσαν της αληθείας.
Τον άμβωνά της ας τον φοβούνται μόνον οι εγκληματίες, οι άπιστοι, οι άθεοι, οι υλισταί, που δυστυχώς υπάρχουν εις όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Αμερόληπτοι κριταί θα φωνάξομεν προς όλους και προς όλας τας κατευθύνσεις: «Δικαιοσύνην μάθετε, οι ενοικούντες επί της γης». Και δεν θα ησυχάσωμεν και δεν θα αναπαυθώμεν έως ότου και ο τελευταίος αδικούμενος εύρη το δίκαιόν του, το οποίον δεν είνε μονοπόλιον ουδενός, αλλά είνε γενικόν, καθολικόν.
Δια να είνε δε αδέσμευτος η Εκκλησία εις τας κρίσεις της, δεν πρέπει να ανήκουν οι λειτουργοί της εις κανένα κόμμα. Κληρικός, που χρησιμοποιείται ως είδος ρεκλάμας από το Α ή Β κόμμα, ελησμόνησε την αποστολήν του και πρέπει να βγάλη το γρηγοτότερον το ράσο και να φορέση γραβάτα, δια να πολιτεύεται ως πολιτευτής…. Ἡ πολιτική, που χωρίζεται από την χριστιανικήν ηθικήν, καταντά φαυλοκρατία, από την οποίαν θα πηγάζουν δια της κοινωνίας και τα έθνη τα κακά (Απόσπασμα ἀπὸ φυλλάδιο Κατοχης στην Κοζάνη, εκδ. στις 17.2.1945, του Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστινου)

589345584235671765gogba

Όχι μονο σιωπουν εκει που δεν χωρει η σιωπη, αλλα τιμουν και τους σκανδαλοποιους άρχοντες που διαφθειρουν

Λυκούργος Νάνης, ιατρός

Ο Τίμιος Πρόδρομος ήλεγχε με παρρησία και θάρρος και αψηφώντας οιοδήποτε κόστος τους άρχοντες της εποχής του, τόσο τους θρησκευτικούς όσο και τους πολιτικούς.
Πόσοι από τους σημερινούς κληρικούς όλων των βαθμίδων στοιχούνται άραγε στην ιερά αυτή παρακαταθήκη που κατέλειπε ο μέγας προφήτης; Ειδικά στις κοσμογονικές και σεισμικές ημέρες που ζούμε;…

Την συνεχεια: https://tasthyras.wordpress.com/2024/01/10/%cf%8c%cf%ce%b5%ce%af-%ce%b7-%cf%83%ce%b9/#more-84034

589345584235671765gogbaΤαλαιπωροι αρχιερεις, καθαιρουν Ὀρθοδοξους κληρικους, ἐνω συλλειτουργουν με καθηρημενους & αχειροτονητους αρχιερεις!

Τὴν 12ην Δεκεμβρίου δι’ ἀνακοινώσεώς της ἡ Ἱ. Μ. Ρεθύμνης κατέστησε γνω­στὴν μὲ ἀπόφασιν Συνοδικοῦ Δικαστηρίου τῆς 17ης Ὀκτωβρίου τὴν καθαίρεσιν τοῦ π. Ἐμμανουὴλ Σαρρῆ, ὁ ὁποῖος εἶχε διακόψει τὴν μνημόνευσιν τοῦ Ἐπισκόπου του, ἐπικαλούμενος λόγους συνειδήσεως. Read more »

Τι δουλεια ειχαν οι Παπικοι στην ἐνθρονιση του νεου Μητροπολιτη Θεσσαλονικης; 2) Μην σας πιανει πανικος! «Χαμηλωτερα [απο το επιπεδο του Αλεξανδρουπολεως] να κατεβουμε δεν εχει».

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 28th, 2023 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΚΑΚΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ

Τι δουλεια ειχαν οι Παπικοι στην ἐνθρονιση του νεου Μητροπολιτη Θεσσαλονικης;

Πατηστε τον τιτλο και διαβαστε το άρθρο

  • «Η καλη ημέρα φαινεται απο το πρωϊ». Δειχνει τον δρομο που θα ακολουθηση ο νεος δεσπότης; Στην σημερινη ημερα ειναι δυνατον να κανουν δεσπότη με ορθόδοξο φρόνημα;

 50751235unled5

Μην σας πιανει πανικος! «Χαμηλωτερα [απο το επιπεδο του Αλεξανδρουπολεως] να κατεβουμε δεν εχει».

Συγκρ Κυριο σε γαϊδ. & επισκ. λιμουζ ιντΜα γιατί θαυμάζετε τα «κατορθώματα» επισκόπων τύπου Αθηνών, Καβάλας, Αλμυρού, Αλεξανδρουπόλεως και …βάλε;

Γιατί τα βάζετε μαζί τους κάθε φορά που αποδεικνύουν πως, επειδή δεν είχαν τίποτε να κάνουν έγιναν για βιοπορισμό παπάδες;

Αυτά τα έως και χθες «ασήμαντα, καλογεροφορεμένα «παπαδάκια» που, κατά την περιεκτικότατη περιγραφή του οφικιάλιου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Χρήστου Γιανναρά «από σερνάμενες κάμπιες [μεταμορφώθηκαν] σε χρυσοστολισμένες πεταλούδες …και έγιναν αφέντες, δεσποτάδες [και πάντως] σεβασμιότατοι που όλοι γονατίζουν μπροστά τους και τους προσκυνούν» που εκλέχτηκαν, πάντα κατά τον πατριαρχικό οφικιάλιο «με το παρασκήνιο», ποια οργανική σύνδεση μπορεί να έχουν με την Παράδοση των Αποστόλων, των Πατέρων της Εκκλησίας, των Μαρτύρων και Αγίων της Ορθοδόξου Πίστεως και, πότε υποστήριξαν αταλάντευτα τα δίκαια του γένους των Ελλήνων;

Αυτοί «Οι θρησκευτικοί υπάλληλοι του κράτους» στ’ αλήθεια ποια σχέση μπορεί έχουν με την Ορθοδοξία;

Read more »

Εγκληματα στο oνομα της «Υπακοης» 2) Στην πολη Τσερκασι ανδρες με στρατιωτικη στολη κατελαβαν μονη της Ουκρανικης Ορθοδοξου Εκκλησιας. (βιντεο) 3. ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΑΙ!!! Ο Εφραιμ Βατοπαιδιου συλλειτουργησε με Σχισματικο Επιφανιου & προτρεπει τον επισκοπο της Ορθοδοξης Εκκλησιας του Κιεβου Ονουφριο, να κανει διαλογο με αυτους!!! Εκκλησιαστικη διγλωσσια

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 23rd, 2023 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΑΙ, ΚΑΚΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ

ANOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ

Προς Ιερέαν: π. Αθανάσιον Γιουσμά (Της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης)

Εγκλήματα στο όνομα της «Υπακοής»

Είναι αλήθεια, π. Αθανάσιε, ότι το κήρυγμα είναι τομέας (σοβαρός) της Ιερατικής Διακονίας – δραστηριότητας.
Σε κήρυγμά σας περί της «αρετής της Υπακοής», προτείνατε δική σας – ιδιότυπη και βλάσφημη – θεώρηση περί των «ορίων» και της «έκτασης» της υπακοής.
Αγγίξατε ιδιότυπα βασική διδασκαλία της Εκκλησίας περί «Υπακοής» όπου, στη «διδασκαλία» σας παρουσιάζετε τον Θεό να αγιάζει παραβάτες της εντολής του, της «ου μοιχεύσεις»!…

https://agonasax.blogspot.com/2023/11/anoikth-e.html

fb76bf1 Στην πολη Τσερκασι ανδρες με στρατιωτικη στολη κατελαβαν μονη της Ουκρανικης Ορθοδοξου Εκκλησιας. (βίντεο)

Πατηστε τον τιτλο

fb76bf1

ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΑΙ :

Ο Εφραίμ Βατοπαιδίου που άλλοτε ήταν ένθερμος υποστηρικτής Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριου συλλειτούργησε με Σχισματικό Επιφάνιου και προτρέπει την Εκκλησία Ονούφριου να κάνει διάλογο με τον Επιφάνιο.. Και εκκλησιαστική διγλωσσία…

Τον Ονούφριο τον πούλησαν όλοι ή σχεδόν όλοι και μαζί ”έδωσαν” τα εκατομμύρια των πιστών της διωκόμενης Εκκλησίας του που είναι και η μεγαλύτερη στην Ουκρανία. Καιροσκοπισμός…η Εκκλησία θέλει σταθερή πλεύση αλλιώς αν την πηγαίνουν τα ρεύματα και τα κύματα πάει κατά τον καιρό σημαίνει ότι είναι ακυβέρνητη κι επομένως σε κίνδυνο).

Ο Αθωνίτης ηγούμενος, ο οποίος προηγουμένως καλούσε τους Ουκρανούς να παραμείνουν πιστοί στον Μακαριώτατο Ονούφριο, τώρα πιστεύει ότι πρέπει να διεξαγάγουν διάλογο με τον Ντουμένκο Επιφάνιο…

Την συνεχεια: https://dimpenews.com/2023/11/21/%ce%bf-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%ad/

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΑΙ…Σημειο των καιρων (του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου) 2. ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΧΩΒΑΔΕΣ (Απο την εξωτερικη πορτα του προαυλιου του εκλογικου κεντρου, μεχρι την εισοδο επρεπε να πατησεις δεκαδες σταυρους για να ψηφισης!!!

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 14th, 2023 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΧΩΒΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΤΟΥΝΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ

Πατουν το σταυροΕξω απο την πορτα και στην αυλη και  στα σκαλοπάτια του εκλογικου κεντρου επρεπε να πατησεις δεκάδες σταυρους για να πᾶς να ψηφίσεις.
Τα φεβολαν που βλεπετε με τους μεγαλους σταυρους ήταν τσαλαπατημένα σε όλο το προαυλιο του εκλογικου κέντρου μεχρι την εισοδο του κτιριου!!!
Ωραιοι χριστιανοι! και αυτοι που τα πεταξαν και αυτοι που τα πατουσαν! Οταν τα ειδα τρομαξα!
Οι γιαχωβαδες μισουν τον σταυρο και τον πατουν, αλλα όχι και η χριστιανικη Κοζάνη, που έχει κάποια ιστορία! Αυτη που τα πεταξε ηταν χριστιανη και περίμενε πατωντας τον σταυρο να την δουν και να την ψηφίσουν! Ψηφιζουμε διαβόλους! Πατουμε και τον σταυρό. Ας ενημερωνουμε τους χριστιανους, για να μην προβαινουν σε τετοιες βλάσφημες ενέργειες.
Πόσο φοβερη αμαρτία ειναι; Διαβαστε το παρακάτω αρθρο, του Μητροπολιτου Φλωρινης π. Αυγουστινου:

50751235unled5

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ 1952

Συντάκτης· ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Ν. Καντιώτης

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΑΙ…

«Πορεύεσθε ὀπίσω αὐτοῦ εἰς τὴν πόλιν καὶ κόπτετε καὶ μὴ φείδεσθε τοῖς
ὀφθαλμοῖς ὑμῶν καὶ μὴ ἐλεήσετε˙ πρεσβύτερον καὶ νεανίσκον καὶ παρθένον
καὶ νήπια καὶ γυναῖκας ἀποκτείνατε εἰς ἐξάλειψιν, ἐπὶ δὲ πάντας, ἐφ οὕς
ἐστι τὸ σημεῖον, μὴ ἐγγίσητε˙ καὶ ὑπὸ τῶν ἁγίων μου ἄρξασθε»(Ἰεζεκ. 9, 5-6)

Σημεῖα τῶν καιρῶν

Ὁ Σταυρὸς ὁ Τίμιος. Ἄξιος πάσης τιμῆς, εὐλαβείας, προσκυνήσεως διὰ τὸν ἐπʼ αὐτοῦ σταυρωθέντα Κύριον. Ὁ Σταυρός, ἡ ἐπʼ αὐτοῦ θυσία τοῦ Θεανθρώπου, τὸ μέσον τῆς λυτρώσεως τῆς ἀνθρωπίνης ψυχῆς ἐκ τῆς ἐξουσίας τοῦ θανάτου καὶ τῆς ἁμαρτίας. Ὁ σταυρὸς ἡ ἀήττητος σημαία τοῦ Ναζωραίου, τὸ ἱερώτερον σύμβολον τῆς πίστεώς μας, τὸ διακριτικὸν γνώρισμα τῶν χριστιανῶν. Ὅπως οἱ βοσκοὶ ἔχουν συνήθειαν εἰς τὰ πρόβατα ποὺ ἀγοράζουν νὰ βάζουν κάποιο σημάδι, διὰ νὰ ξεχωρίσουν ἀπὸ τὰ ξένα ποίμνια, κατὰ παρόμοιον τρόπον καὶ ὁ ἰδικός μας βοσκός, ὁ ποιμὴν ὁ καλός, ὁ μοναδικός, ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός, εἰς τὰ ἰδικὰ του λογικὰ πρόβατα, τὰς ὑπάρξεις, δηλαδή, ποὺ διὰ τοῦ αἵματός Του ἠγόρασεν ἀπὸ τὰς ἀγορὰς τῆς εἰδωλολατρείας καὶ τῆς ἀπιστίας, σφραγίζει διὰ νὰ διακρίνωνται ἀπὸ τοὺς ἀπίστους. Τὰς σφραγίζει κατὰ τὴν ἱερὰν καὶ ἐξόχως συγκινητικὴν ὥραν τοῦ βαπτίσματος. Ὁ ἱερεὺς κάμνει τὸ σημεῖον τοῦ Σταυροῦ καὶ σφραγίζει τὸν βαπτιζόμενον εἰς τὸ μέτωπον, τὸ στῆθος, τὸ στόμα, τὴν μύτην, τὰ αὐτιά, τὰ χέρια, τὰ πόδια, τὰ πέλματα, ἀπὸ κορυφῆς μέχρι ἄκρων, ὁλόκληρον τὸν ἄνθρωπον. Σφραγὶς εἰς ὅλας τὰς αἰσθήσεις. Ἔκτοτε ὁ βαπτιζόμενος δὲν ἀνήκει εἰς ἐαυτόν, οὔτε εἰς τὸν κόσμον, οὔτε εἰς τὸν Ἐωσφόρον, τὸν κοσμοκράτορα, ἀλλὰ ἀνήκει ἐξ ὁλοκλήρου εἰς τὸν Κύριον. Εἶναι κτῆμα του, πρόβατον τῆς ἁγίας του ποίμνης. Φέρει ἐπʼ αὐτοῦ τὴν σφραγίδα του.

Read more »

Οι Θεοπαιχτες επισκοποι, ενω εκαναν τα παντα για να γινουν ἐπισκοποι, λενε ὅτι· «το Πνευμα το Αγιο τους εξελεξε»!!! (Ἀκουστε ολο το ἀποσπασμα του ορθοδοξου Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου στο βιντεο) 2) Η αιρεση της Ευχαριστιακης θεολογιας» (Ν. Σακαλακη)

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 11th, 2023 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΚΑΚΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ

Ἀπόσπασμα ἡχητικῆς ὁμιλίας τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

MAΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΠΑΙΧΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ

Ενῶ ἔκαναν  τὰ πάντα για νὰ γίνουν ἐπισκοποι, λένε ὅτι· «τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιο τοὺς ἔξέλεξε»!!! Ἀκοῦστε ὅλο το ἀπόσπασμα τοῦ σεβάσμιου Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου. Μιλᾶ πολύ σκληρά  γι᾽᾽αὐτοὺς τοὺς θεοπαῖχτες ἐπισκόπους, μετὰ τὸ 11 λεπτό.

_________________

_________________

2. Η αιρεση της Ευχαριστιακης θεολογιας»

(…και εξ υμων αναστησονται άνδρες λαλουντες διεστραμμενα – Απ. Παυλος – Πραξ. 20, 30)

Γνωρίζουμε, ότι τα Μυστήρια του Βαπτίσματος, Χρίσματος και Θείας Ευχαριστίας είναι θεμελιώδη στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας.
Η συγγραφική πρακτική των οικουμενιστών αλλοίωσε (ως γνωστό) το θεολογικό νόημα του Βαπτίσματος (Βαπτισματική Θεολογία – επίσκοπος Ι. Ζηζιούλας).
Ο ίδιος κατασκεύασε, επίσης, την αίρεση της «Ευχαριστιακής θεολογίας». Η θεωρία του προσανατολίζει το ποίμνιο στο «παπικό πρωτείο» αποτελούμενο, όμως, από ορθόδοξα υλικά, προς παραπλάνηση των Ορθοδόξων.
Ο Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας και οι συνοδοιπόροι του έχουν απελευθερώσει τεράστιο όγκο φαντασίας, λέγοντες:
«ότι η Θεία Λειτουργία τελείται στο όνομα του επισκόπου». Read more »

ΕΣΧΑΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ: «Ο Σατανας θα εμφανισθη με ρασα, με άμφια, με πατεριτσες & μπαστουνες!»(Μητροπολ. Φλωρινης Αυγουστινος) 2. Αρχιερατικες εκλογες: Μια απο τα ιδια (Ενα παλαιο δημοσιευμα πολυ σοβαρο, που επαναλαμβανετε χωρις φοβο Θεου. Οι τρεις «εκλεγεντες»: ο Φλωρινης, ο Παραμυθιας & Θεσσαλονικης. Ο πρωτος ειναι προϊον συναλλαγης & οι αλλοι δυο γραμματεις της Αρχιεπισκοπης! Ποιο Αγιο Πνευμα τους εκλεγει; Δεν ειναι ουτε θεοκλητοι ουτε δημοκλητοι

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 10th, 2023 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ

________

___

Έλεγε ο Μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης: «Ο Χριστόφορος ο Καλύβας, ένας επιστήθιος φίλος μου, σπουδαία φυσιογνωμία, ιστορική φυσιογνωμία, μου έλεγε προ ετών που συζητούσαμε: “Αυγουστίνε, δεν κατάλαβες τι θα γίνει; Ο Σατανάς μεταχειρισθεί όλα τα μέσα για να διαλύσει την Εκκλησία.

Θα μεταχειριστεί εις τους έσχατους καιρούς και ένα τελευταίο όπλο. Θα ντύσει παπάδες και δεσποτάδες πρόσωπα της εξουσίας του, θα τους φορέσει εγκόλπια και θα τους δώσει πατερίτσες. Και δια μέσου αυτών των αρχιερέων θα διαλύσει την Εκκλησία”. Ο Σατανάς θα εμφανισθεί με ράσα, με άμφια, με πατερίτσες και μπαστούνες!»

Αρχιερατικες εκλογες: Μια από τα ιδια

Γράφει ο
Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την πλήρωση των Μητροπόλεων Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Εξελέγησαν οι εκλεκτοί του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ο Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φωκάς στη Μητρόπολη Κεφαλληνίας και ο Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Μπαρδάκας στη Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Οι εκλογές  ήσαν «μια από τα ίδια», όπως όλα τα τελευταία χρόνια… Η λέξη εκλογές θα μπορούσε να είναι εντός εισαγωγικών. Μάλλον γίνονται τυπικά, για να είναι νόμιμη η όλη διαδικασία. Θεωρητικά θα μπορούσαν τα μέλη της Ιεραρχίας να δίδουν εξουσιοδότηση στον Αρχιεπίσκοπο, όπως του δίδουν τα μέλη της ΔΙΣ  για το μέγιστο μέρος του μηνός που δεν συνεδριάζουν, να επιλέγει εκείνος  τον  εκλεκτό του και εκ των υστέρων να  τον εγκρίνουν και να τον χειροτονούν….

Διαβαστε την συνεχεια: http://www.elzoni.gr/html/ent/990/ent.54990.asp

Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΑΜἈΡΙΑΣ ΤΟ 2015 ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ & ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Και ο εκλεγης το  θεωρησε προσβολη στο προσωπο του και κλαιγοντας απαντησε εδω:

https://youtu.be/gp4EAlQFjLo

ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ Ι. ΜΠΑΡΔΑΚΑ & ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ!

Οπως φαινεται μονος του εγραψε την επιστολη της παραιτησεως του Γεροντος του Θεοκλητου. Τωρα δεν τους χρειαζεται!!! ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. Εδωσε εντολη να χτυπησουν χαρουμενα οι καμπάνες, για την νεα «εκλογη» του δεσποτη της Μητροπόλεως Φλωρινης. Νομιζει ο ταλαιπωρος οτι  προκοψε στην μητροπολη που του εδωσαν και θα συνεχίση να κάνει το αφεντικο και στην Μητροπολη Φλωρίνης!

Στην υποδοχη, του νεου επισκοπου, μιαν που ειναι & καλός πανηγυρτσης θα πρωτοστατη ασφαλως στην διοργανωση των εκδηλωσεων, για να παρουσιασει τον νεο δεσποτη ως κάτι πολυ μεγάλο!

 

Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΕΤΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ & ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ & ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ Μιλτενμπεργκ & ΤΗΣ Ε.Ε.!!! ΟΙ φυσιολογικοι Ελληνες ειναι δευτερας κατηγοριας στα ανωμαλα μυαλα τους. 2) ANOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ «Προς εκπεσοντα Αρχιμ. Ανδρεαν Κονανον»

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 19th, 2023 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

1. ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥΣ

Β΄.-Παρουσια-ιστΕκεῖνο το αμαρτημα που η Αγία Γραφή καταδικάζει και εξαφανιζει δυο μεγαλεις αρχαιες πόλεις, τα Σοδομα και τη Γομμόρα, οι παγκοσμιοποιητες, το προβάλλουν σαν κατόρθωμα και μεγαλο προσον, για να στρωσουν το χαλι του Αντιχριστου!!! Το γραφουν & στον βιογραφικο τους! Ο Στεφανος παντρευεται με αντρα, υποδύεται την Στεφανια. Καμαρωνει για το παραφυση αμαρτημα του και προωθειται για αρχηγος κόμματος!!! Ο άλλος αφου βρωμίση προωθειται απο την μασονια για δεσπότης!!! Ο άλλος για κάποια άλλη υψηλη θεση. Ταλαιπωροι ανθρωποι ακουστε τι λέει η Αγία Γραφη:

  • «...26 δια τουτο παρεδωκεν αυτους ο θεος εις παθη ατιμιας αι τε γαρ θηλειαι αυτων μετηλλαξαν την φυσικην χρησιν εις την παρα φυσιν 27 ομοιως τε και οι αρσενες αφεντες την φυσικην χρησιν της θηλειας εξεκαυθησαν εν τη ορεξει αυτων εις αλληλους αρσενες εν αρσεσιν την ασχημοσυνην κατεργαζομενοι και την αντιμισθιαν ην εδει της πλανης αυτων εν εαυτοις απολαμβανοντες…» (Ρωμαιους κεφ. α)

589345584235671765gogba

2. Alexander Dugin: η πολιτικη αλλαγης φυλου στοχευει στο επομενο σταδιο στην αλλαγη ειδους στον μετανθρωπο. Σατανισμος: μια αντιεκκλησια, «μαυρη εκκλησια» που ενσωματωνεται στη συγχρονη δυτικη κουλτουρα, στην επιστημη, στην εκπαιδευση, στην πολιτικη!

589345584235671765gogba

3. Μαζικη διαδηλωση στις Βρυξελλες κατα της σεξουαλικης αγωγης στα σχολεια την ωρα που η Εκκλησια Κυπρου την ευλoγησε! ΒΙΝΤΕΟ

589345584235671765gogba

4. ANOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ

«Προς εκπεσόντα Αρχιμ. Ανδρέαν Κονάνον»

Σας παρακολούθησα (με λύπη) στο διαδίκτυο, σε μια σειρά από λόγια σας «φιλικά» υπέρ της ομοφυλοφιλίας, σε συμφωνία με τη ζωή σας, έξω από την Πίστι και την Λατρεία της Εκκλησίας, ως άρνηση του Πνεύματος∙ λόγια κατά του εαυτού σας στην πραγματικότητα, σε προβολή «φτου, ξελευτερία».
Ανάμεσα στα συγκεχυμένα λόγια της συνείδησής σας άκουσα και τη λέξη «Θεός»∙ όχι, βέβαια, ως αδιαλλαξία έναντι του ψεύδους και ως ασυμβίβαστη ζήτησι της αλήθειας.
Ποιον Θεό εννοείτε; Read more »

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ, ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ. ΕΓΙΝΕ ΘΟΡΥΒΟΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ & ΕΦΥΓΑΝ ΠΟΛΛΟΙ. 2) ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ & ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΞΙΩΜΑΤΑ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ! – Ο ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ, ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ & ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 13th, 2023 | filed Filed under: IOYΣΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ, ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ

κακοι ποιμΟ Καλαμαριας Ιουστῖνος Μπαρδάκας, ειπε σε κηρυγμά του, στον εσπερινό της Αποτομῆς, τῆς Τιμίας κεφαλῆς του αγίου Ιωάννου τοῦ Προδρόμου, στον εορτάζοντα ιερό ναό, τοῦ Αγίου Ιωάννου, στη Βρυούλων, στις 28.8.2023: «ΝΑ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ»
Φωναξε  τότε διαμαρτυρώμενος ένας συνταξιουχος στρατιωτικός: «ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΕΔΩ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΦΕΥΓΟΥΝ ΝΕΟΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΠΗ.
Θυμωμένος τότε ο δεσπότης φωναξε στους ΜΠΟΝΤΙ ΓΚΑΡΝΤ, τους σεκουριταδες του:
«ΠΕΤΑΧΤΕ ΤΟΝ ΕΞΩ, ΤΩΡΑ» και τον εβγαλαν έξω. Διαμαρτυρήθηκε και μια φιλόλογος και μεγαλο  μερος του εκκλησιασματος ανεχωρησε από τον ναό.
Τετοιους δεσποταδες θελει το συστημα!!! Αυτοι ειναι οι δεσποταδες των εσχάτων καιρων, που μιλάει ο αγιος Κοσμας ο Αιτωλος και να  μη σκανδαλιζόμεθα, αλλα να φευγουμε απο τους ναούς όταν τους βλέπουμε. Ακουστε τι λεει ο αγωνιστης Μητροπολιτης Φλωρινης π. Αυγουστινος: 

  • Ἔρχονται ἡμέραι φοβεραί, κατὰ τὶς ὁποῖες… ὅσοι πιστεύουν εἰς τὸν Κύριο, δὲν θὰ μεταβαίνουν σὲ μεγάλους ναούς, μὲ χρυσοστολίστους ἀρχιερεῖς, ἀλλὰ θὰ φεύγουν μακριά εἰς τὰς ἐρήμους καὶ εἰς τὰ σπήλαια, γιὰ νὰ εορτάσουν τὸν Κύριο.

_____________

_____________

090634b9b49e9b3e4c9bc943

ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Ποιος μιλα για την παραιτηση του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστίνου Καντιωτου και την Κοιμηση του!!!

Ακουστε τον εδῶ: https://www.pemptousia.gr/video/mitropolitis-avgoustinos-kantiotis-paretisi-ke-kimisi/

Θαυμαζω!! Πως μπορει να μιλάει για την παραιτηση του αγωνιστου ιεραρχου Αυγουστίνου Καντιωτου, αυτος που ήταν πίσω από τα σκοτεινα παρασκήνια για την παραιτηση του αγωνιστου Μητροπολιτου!
Για την ιεροσυλια. Tι εγινε κατα την ταφη:

Αυτός που ήταν διοργανωτής, στις εκδηλωσεις για τα 100 χρόνια της ιστορίας της Φλώρινας, δεν ανέφερε ουτε το όνομα του ως Μητροπολίτου Φλωρίνης!!! Δεν ανέφερε αυτον, που εδόξασε την Φλωρινα τα 33 χρόνια τῆς επισκοπικῆς του διακονίας. Αν δεν ξέρει την ιστορία της Φλωρινας και δεν άκουσε οτι τα δυσκολα χρόνια της Γερμανικης Κατοχης (1942-1943) και της αγριας Βουλγαρικης προπαγάνδας ο π. Αυγουστινος νεαρός ιεροκήρυκας ήταν στη Φλωρινα και κινδύνευσε η ζωή του, να μην το βαζει στο στόμα του. Απο τετοιους  ανθρωπους δεν χρειαζεται διαφήμιση. Διαβαστε εδῶ: ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΗ ΜΙΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ  http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=284593.

Και εδῶ: ΟΙ ΝΑΝΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ!!!

Περισσοτερα για τα μαυρα παρασκηνια της παραιτησης στην ιστοσελίδα μας: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

Θα βρειτε: ΜΙΑ ΠΤΥΧΗ ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

1. ΠΩΣ OΔHΓHΘEI O MHTPOΠOΛITHΣ ΦΛΩPINHΣ AYΓOYΣTINOΣ KANTIΩTHΣ ΣE ΠAPAITHΣH
2. ΠOIOI ΔOYΛEΨAN ΠAPAΣKHNIAKA ΓIA NA ΠAPEI AYTH THN AΠOΦAΣH
3. ΠΩΣ ΤΑ KATEΓPAΨE O TOΠIKOΣ TYΠOΣ THΣ ΦΛΩPINAΣ KAI
4. ΠΟΤΕ APXIΣAN TA ΠAPAΣKHNIA ΓIA THN ΠAPAITHΣH;

Εδω: https://www.augoustinos-kantiotis.gr/?cat=11 Read more »

Η ΟΥΝΙΑ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 2) Οι εκκλησιες γεμισαν απο προδοτες… 3) Σε άδικη και παρανομη αργια ο π. Αναστασιος Γοτσοπουλος. Εκδικητικη αντιδραση του Φαναριου 4) Άκυρη η χειροτονια του του Αλβανου Ουνιτη Θεοφανους Κογια, που ειπε το Filioque κατα την χειροτονια του απο τον πατρ. Βαρθολομαιο στο σκοτισμενο Φαναρι

author Posted by: Επίσκοπος on date Αυγ 9th, 2023 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ

Η ΟΥΝΙΑ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ομιλία τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου του 1957

Ο ορθsatαναςόδοξος λαός μας, αγαπητοί μου, ακούει τη λέξι «ουνίτες» και ερωτά· τί είναι οι ουνίτες; τί είναι η ουνία;
Oυνία δεν είναι ελληνική λέξι, είναι λέξι ξένη, πολωνικής μάλλον προελεύσεως, πού και μόνο αυτή αρκεί ν’ αποδείξει ότι η Ορθοδοξία δέχεται επιβουλή εκ μέρους εχθρών της πού έρχονται από έξω. Η ουνία είναι ένα από τα όπλα πού χρησιμοποιεί η παπική προπαγάνδα για να υποτάξει την Ορθόδοξο Εκκλησία...

Διαβαστε την συνεχεια: https://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=56207

589345584235671765gogbaΟι εκκλησιες ειχαν γεμισει απο προδοτες…

589345584235671765gogbaΣε άδικη και παρανομη αργια ο π. Αναστασιος Γοτσοπουλος. Εκδικητικη αντιδραση του Φαναριου.

https://katanixi.gr/se-adiki-kai-paranomi-argia-o-p-anastasios-gkotsopoylos-ekdikitiki-antidrasi-toy-fanarioy/?fbclid=IwAR1BDBSeH5G5TQYZwZd5QmvumD6hr86fmFkIBUyOryqPCTjw5wS1clk_LY0

589345584235671765gogbaΜια “Αργια” που εκθετει τον τιμωρουντα και όχι τον τιμωρουμενον!

  Δ. Κ. Αναγνώστου, Θεολόγος    Η τρίμηνη Αργία στον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο είναι “τιμωρία” […]

589345584235671765gogba

Άκυρη η χειροτονια του π. Θεοφανους Κογια

Γράφει ο Κ. Νούσης, θεολόγος-φιλόλογος Σε περίπτωση που ισχύουν οι φήμες ότι στη χειροτονία εις […]

589345584235671765gogbaΣε συναισθηματικη φορτιση απεδωσε ο Επισκοπος Φιλομηλιου την προσθηκη του Filioque

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου Με διευκρινιστική δήλωσή του στις 27 Ιουλίου 2023, ο Επίσκοπος  Φιλομηλίου Θεοφάνης, απέδωσε […]

Noμος του κρατους η αιμομιξια!!! Σακατιδες θελουν τους Ελληνες τα πολιτικα καθαρματα! & τα δαιμονισμένα αφεντικα τους 2) Ενας απο τους δεσποταδες των πρωτεσταντων χαρακτηριζει “προβληματικο” το «Πατερ Ημων». Με αυτα τα σκουπιδια της πανθρησκειας θελει να ενωση την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ο Βαρθολομαιος! 3) «Η άμπελος στις Αρχιερατικες Λειτουργιες και η σημερινη φθορα της» (Ψαλμος 79, 15 – 16)

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 11th, 2023 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ

Noμος του κρατους η αιμομιξια!!!

Τι αλλο θα ακουσουμε, απο τον σατανιστη αφορισμενο Μητσοτακη & απο τα  διεφθαρμενα κομματα, που μας κυβερνουν; Θελουν να γεννιουνται σακατεμενα τα Ελληνοπουλα! Δεν τους εφτασαν που πολλα μικρα Ελληνοπουλα επαθαν ζημια απο τα εμβολια, θελουν και αλλους θανατους

https://agonasax.blogspot.com/2023/07/blog-post_46.html

589345584235671765gogbaOI ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ & ΔΕΣΠΟΤΙΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΣΤΑΝΤΩΝ

Ενας απο τους δεσποταδες της Αγγλικανικης «εκκλησιας», φιλος του Βαρθολομαιου,  χαρακτηριζει “προβληματικο” το «Πάτερ Ημών»

https://www.el.gr/thriskia/thriskies/sok-ierarchis-charaktirizei-provlimat/

589345584235671765gogba

«Η άμπελος στις Αρχιερατικες Λειτουργιες και η σημερινη φθορα της»
(Ψαλμός 79, 15 – 16)

Αναμφίβολα, οι Ψαλμοί είναι η φωνή της Εκκλησίας – κατά τον Μ. Βασίλειο: «τας ερημίας οικίζει, τας αγοράς σωφρονίζει∙ εισαγομένοις στοιχείωσις, προκοπτόντων αύξησις, τελειουμένων στήριγμα, εκκλησίας φωνή».
Ερμηνεία: «Κατοικίζει τας ερήμους, σωφρονίζει τας συγκεντρώσεις∙ είναι η βάσις δια τους αρχαρίους, αύξησις αυτών που προκόπτουν, στήριγμα των τελείων, φωνή της Εκκλησίας» (Ε.Π.Ε., 5 , σελ. 16 – 17).
Είναι λατρευτικά κείμενα που εμπερικλείουν διδαχή και φωτισμό, μάθηση και αποκάλυψη, ορθοδοξία και ορθοπραξία.
Στον 79ο Ψαλμό (15-16) η Εκκλησία, ο Νέος Ισραήλ, παρομοιάζεται ως «άμπελος»:
«Ο Θεός των δυνάμεων, επίστρεψον δη, και επίβλεψον εξ ουρανού και ίδε και επίσκεψαι την άμπελον ταύτην και κατάρτισαι αυτήν, ην εφύτευσεν η δεξιά σου».
Ερμηνεία: Read more »