Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ’ Category

Ὅταν ἡ λατρεια του Θεου γινεται θεατρο! 2) Η απαγορευση του UOC ειναι συγκρισιμη με τον διωγμο των πρωτων Χριστιανων 3) ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ – ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ & ΤΟΥ ΑΧΕΙΡΟΤΟΝΗΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΒΕΒΥΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΥΡΑ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ & ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ – Ροκ συναυλια στη Λαυρα των Σπηλαιων

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιαν 26th, 2023 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΔΙΩΓΜΟΙ

ταν λατρεια του Θεου γινεται θεατρον!

https://choratouaxoritou.gr/?p=242122

589345584235671765gogba

Η απαγορευση του UOC ειναι συγκρισιμη με τον διωγμο των πρωτων Χριστιανων

Ο Μητροπολίτης Βερολίνου και Γερμανίας Μάρκος επέκρινε την πολιτική των ουκρανικών αρχών απέναντι στην κανονική Εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης Βερολίνου και Γερμανίας Μάρκος δήλωσε ότι η πορεία των ουκρανικών αρχών να απαγορεύσουν την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (UOC) θυμίζει διωγμό των πρώτων χριστιανών. Μίλησε σχετικά σε σχόλιο στο RIA Novosti…………..

https://orthodoxostypos.gr/%ce%b7-%ce%ce%bc%ce%b7-%ce%bc%ce%b5/

589345584235671765gogba

ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟΪΚΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ – ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΒΕΒΥΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΥΡΑ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Ροκ συναυλία στη Λαύρα των Σπηλαίων

Στις 22 Ιανουαρίου 2023, στην εκκλησία της Τραπεζαρίας της Αγίας Λαύρας των Σπηλαίων, η οποία από την 1η Ιανουαρίου 2023 είναι κατειλημμένη από τους υποστηρικτές του ψευδο-μητροπολίτη Επιφανίου, από την οποία είχε εκδιωχθεί η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, οι αρχές πραγματοποίησαν μια ροκ συναυλία….

https://agonasax.blogspot.com/2023/01/blog-post_1.html

Οικουμενιστης ὁ Ἀρχιεπισκοπος Κρητης (Ξερει ο Βαρθολομαιος ποιους κανει αρχιεπισκοπους, αλλα ζει Κυριος ο Θεος και θα απαντηση, εαν εμεις γινουμε αληθινοι χριστιανοι)

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιαν 3rd, 2023 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΚΑΚΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ

Οἰκουμενιστης ὁ Ἀρχιεπισκοπος Κρητης

esxat. oploΕἶναι δυνατὸν ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος νὰ ἐπαινῆ παπικὴν ὡς «καθοδηγητικὴν μορφὴν πρὸς τὴν πνευματικὴν ζωὴν» καὶ νὰ ὁμιλῆ διὰ «διαίρεση μεταξὺ τῶν Ἐκ­κλησιῶν»; Ὁ Σεβ. Κρήτης δὲν ἔπρεπε κἄν νὰ παραστῆ εἰς τοιαύτην ἐκδήλωσιν. Ὡς κατέστη γνωστὸν ἀπὸ δελτίον τύπου τῆς 13ης Δεκεμβρίου 2022:

«Στὴν Αἴθουσα Τελετῶν τῆς Πατριαρχικῆς Ἀνώτατης Ἐκ­κλησιαστικῆς Ἀκαδημίας Κρήτης ἔλαβε χώρα τὴ Δευτέρα, 12.12.2022, ἡ βιβλίο-παρουσίαση τοῦ νέου μεταφρασμένου στὰ ἑλληνικὰ βιβλίου τῆς Chiara Lubich (ἱδρύτριας τοῦ Focolare Movimento) μὲ τίτλο «Ἕνας Νέος Δρόμος – Ἡ πνευματικότητα τῆς ἑνότητας». Ἡ ΠΑΕΑΚ ἀκολουθώντας τὸ πρότυπο τῶν διαχριστιανικῶν σχέσεων καὶ τὴν ποιμαντικὴ γραμμὴ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου στὶς σχέσεις του μὲ τὸ Κίνημα τῶν Φοκολάρι….
Την συνέχεια:

https://orthodoxostypos.gr/%ce%bf%e1%bc%b0%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b9%cf%bf%cf%82-%ce%ba%cf%81%ce%ae/

EINAΙ ΑΥΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ή ΕΙΝΑΙ ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΧΙΩΤΗΣ;;; Ο πατριαρχης και άλλοι δεσποταδες χαριζουν κορανια, αυτος, εκανε πρωτοτυπια!!! Οτι εχει μεσα του ο καθενας εκεινο χαριζει. Η μασονια & η αθεϊα τους ανεβασε στην εξουσια & αυτην υπηρετουν μεχρι να βγη η ψυχη τους! Ο μητροπολιτης Φθιωτιδας χαρισε στον Τσιπρα κορνιζα με τον Βελουχιωτη [βιντεο]

author Posted by: Επίσκοπος on date Δεκ 15th, 2022 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

Απιστευτο: Ο μητροπολιτης Φθιωτιδας χαρισε στον Τσιπρα κορνιζα με τον Βελουχιωτη [βίντεο]

https://youtu.be/AFZw_C6cZzo

lykosΣχολια πιστῶν

-Είναι φρικτή η κατάσταση. Τον θυμάστε όταν ήταν πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέχρι αηδίας ασπαζόταν τους αντίχριστους πολιτικούς εξουσιαστές. Ενώ ο πάτρωνάς του, νυν αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διαδηλώνε όταν ο κόσμος κατέβαινε στο πεζοδρόμιο κατά της προδοσίας, έλεγε ότι «δεν είναι ώρα για φωνές»…
Μου φαίνεται ότι χρειαζόμαστε επειγόντως ένα δεύτερο Ιερώνυμο Κοτσώνη…

Απαντηση
φαίνεται» ὅτι χρειαζόμαστε ἐπειγόντως μετάνοια καὶ τὰ ὐπόλοιπα θὰ τὰ διορθώση μόνο ὁ Θεός. Καὶ ἄλλος Ἱερώνυμος Κοτσώνης νὰ ἔρθει, τίποτα δὲν πρόκειται νὰ ἀλλάξει. Read more »

ΦΟΒΕΡΗ ΣΥΖΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ THΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΡΑΧΗ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΙΣΘΩΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΝΗ & ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. (ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΤΟΥ 1952). Ποσο επικαιρα ειναι τα λογια του σημερα! 2) ΤΟΙΟΥΤΟΙ ΥΜΙΝ ΠΡΕΠΟΥΣΙΝ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΥΜΩΝ ΔΟΣΩ ΥΜΙΝ ΑΡΧΟΝΤΑΣ

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 28th, 2022 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΚΑΚΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ

ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΠΟΥ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

Χωρισμος σεβασμ.«Η εκκλησία, η οποία προς απολαβή εγκόσμιων αγαθών, έκρινε καλόν να συζευχθεί, να ενώσει την τύχη της μετά του θηρίου της Αποκάλυψης, συν τω χρόνω απώλεσε την ελευθερία της, και ηδονικά καθισμένη στη ράχη του θηρίου, κυβερνάται υπ΄ αυτού και περιφέρεται στις οδούς και στις ρύμες του κόσμου ως μισθωτή πόρνη θρησκευτική πόρνη, που εμπορεύεται τον Χριστόν, αναγκασμένη να κερνά τα πλήθη από το χρυσόν ποτήρι όχι τον καθαρό οίνο της Καινης Διαθήκης, αλλά οίνο νοθευμένο, διδάγματα ξένα και αλλότρια προς το γνήσιο πνεύμα του Χριστιανισμού».

Του π. Αυγουστίνου Καντιώτου, ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΕΚΔΟΣΙΣ, με θεμα: ΧΩΡΙΣΜΟΣ, ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ!
«Χριστιανική Σπίθα» Φεβρουαρίου, του 1952, αριθμ. φυλ. 123-124

50751235unled5

ΠΟΙΗΜΑ  ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

ΤΟΙΟΥΤΟΙ  ΥΜΙΝ  ΠΡΕΠΟΥΣΙΝ  ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ

ΚΑΤΑ  ΤΑΣ  ΚΑΡΔΙΑΣ  ΥΜΩΝ  ΔΟΣΩ  ΥΜΙΝ  ΑΡΧΟΝΤΑΣ

1. Σήμερα ποὖναι ἐορτή,———————-2. Μέ τίς χρυσές τίς γκλίτσες των
σήμερα ποὖναι σχόλη,——
———————-τ᾿ ἀτίμητ᾿ ἄμφιά των,
θἄρθουν νά μᾶς βλογήσουνε————-——τίς ἀκριβές τίς μήτρες των,
καμπόσοι ἀργοσχόλοι.—————————-καί τά καλά φαγιά των.

3. Ἄν καί μαστίζετ᾿ ὁ  λαός–—————–4. Λέν πώς ποιμαίνουν τόν λαόν,
ἀπό τήν ἀνεργία,––——————————–μά μον᾿ ν᾿ ἀρμέγουν ξέρουν,
ἐτοῦτοι ἐδῶ καλοπερνοῦν———————-καί τ᾿ ἔρημο τό βόσκημα
ἀπό τήν Ἐκκλησία.–———————–——–πολύ βαρύ τό φέρουν.

5. Γιά τοῦτο φεύγει ὁ λαός–———————–6.
Ἐγέμισ᾿ ἡ πατρίδα μας
ἀπό τήν Ἐκκλησία——————————-—ἀπό  κακοδοξία
καί δέν τούς καίγεται καρφί———————-κανείς τους δέν ἀνησυχεῖ
γιά τήν ἀποστασία.……………………………γιά τήν ΌΡΘΟΔΟΞΙΑ.

7. Κι᾿ ἄν φύγουν ὅλοι οἱ πιστοί.……………..8. .Ἄς πᾶνε ὅπου θέλουνε,
ἀπό τήν Ἐκκλησία,……………………………..ἐμεῖς καλά περνοῦμε
ἐκεῖνοι ἀναπαύονται…………………………….μέ τίς φιέστες τίς πολλές,
εἰς τήν μισθοδοσία.……………………………..ὅπου γιορτές ἀκοῦμε.

                      π. Μαξιμου Καραβα  19-10-2010

____________________________________________________

ΣΧΟΛΙΟ

https://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=16397

  • Σας συγχαίρω για την παράθεση του μνημειώδους κειμένου του αοιδίμου π. Αυγουστίνου στη ΣΠΙΘΑ του 1952 που περιγράφει με μοναδικό τρόπο την άθλια θέση της Ελλαδικής Εκκλησίας έναντι της άθεης πολιτείας. Ο αείμνηστος ιεράρχης είχε συλλάβει το πρόβλημα στις αληθινές του διαστάσεις καθόσον χρημάτισε βοηθός  του αειμνήστου καθηγητού της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Χρήστου Ανδρούτσου, συγγραφέως του μοναδικού στο είδος του βιβλίου «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΞ ΕΠΟΨΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ» που αναλύει με ενάργεια τη μοναδική πραγματικότητα ότι δηλαδή η Εκκλησία της Ελλάδος κατήντησε ταπεινό εξάρτημα της άθεης πολιτείας. Παρενθετικώς αναφέρω ότι ο αείμνηστος, πεφιλημένος όλων μας, θρυλικός πλέον π. Αυγουστίνος προοριζόταν για πανεπιστημιακός λόγω των φοβερών ικανοτήτων του αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ άλλως έδοξε τη θεία χάριτι προς όφελος της αγίας μας Εκκλησίας!

Read more »

Παλαιος τροπος μαγαρισματος χριστιανων, απο φανατικους μουσουλμανους! (Γιαουρτι με ακαθαρσιες)! Σημερινος τροπος μαγαρισματος των χριστιανων στην Ελλαδα!!! Η φρικη στο πιατο μας απο «ελληνικες» εταιρειες. Οι Έλληνες καταναλωνουν εν αγνοια τους κρεατα οχι μονο τελετουργικα σφαγμενα, αλλα και ευλογημενα απο μουφτη με ισλαμικη σφραγιδα πιστοποιησης «Halal» (χαλαλ) και Κoσερ απo Εβραiο Ραβiνο

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 14th, 2022 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ

Πριν από μερικά χρόνια είδαμε την σφραγίδα: «Halal» «χαλάλ», στο τυρί Ηπειρος και ενημερωθηκαμε απο το διαδίκτυο, τι σημαίνει. Το βάλαμε στην μαυρη λίστα το τυρί Ηπειρος & αγοράζουμε Ελληνικά τυριά και όχι με τουρκικη σφραγίδα. Τωρα μαθαινουμε ότι και στα κρέατα, γινεται το ίδιο! Κάποιες απληστες «ελληνικες» εταιρeίες μαγαρίζουν τους ανήξερους έλληνες χριστιανους!!!

Θα διηγηθω μια ιστορία, όπως την άκουσα απο τον Μικρασιάτη πατέρα μου.

Γιαουρτι με ακαθαρσιες

Τι μας ταϊζουνΕίχαν μια συνήθεια οι τουρκοι κάποιων περιοχῶν της Μικρᾶς Ασίας, πριν από την Μικρασιατική καταστροφή. Προσπαθουσαν να μαγαρίσουν όσους μπορουσαν περισσότερους ανήξερους χριστιανους και  το θεωρουσαν κατόρθωμα! Και τι έκαναν;

Προσέφεραν γιαουρτι σε κουπάκια, σαν δειγμα αγάπης και φιλοξενίας. Εξωτερικά φαινόταν όμορφο και καθαρο. Τίποτε δεν έδειχνε ὸτι κάτι άλλο να υπάρχει μεσα. Όταν έτρωγαν μερικες κουταλιες, ευρισκαν την ακαθαρσια και ξερνουσαν ότι έφαγαν. Αυτό το θεωρουσαν κατόρθωμα, τότε οι τουρκοι! Τώρα δεν βάζουν τέτοιου είδους φυσικες ακαθαρσίες που φαίνονται, για να τις ξεράσουν οι χριστιανοί, αλλά αλλες μουσουλμανικες ακαθαρσίες, που  δεν φαίνονται.

Καμιά εμπιστοσύνη στα προϊοντα αυτων των απληστων εταιρειών, που μαγαρίζουν τους ανήξερους Ελληνες χριστιανους.

589345584235671765gogba

Μαγαριζουν τους Χριστιανους! Οι Έλληνες να καταναλωνουν εν αγνοια τους κρεατα οχι μονο τελετουργικα σφαγμενα, αλλα και ευλογημενα απο μουφτη με ισλαμικη σφραγιδα πιστοποιησης «Halal» (χαλαλ)

Τα προϊόντα «Halal» «χαλάλ» για μουσουλμάνους, προς αποφυγήν συγχύσεως με τα άλλα προϊόντα, οφείλουν να πωλούνται σε ξεχωριστούς καθορισμένους χώρους ή καταστήματα με εμφανή και ευδιάκριτη την ένδειξη προϊόντα «Halal» και να μην παρατίθενται μαζί με άλλα όμοια προϊόντα που αγοράζονται εν αγνοία τους από ανυποψίαστους Χριστιανούς. (Άλλωστε η προστατευτική διαδικασία αυτή προβλέπεται για τις ζωοτροφές, οινοπνευματώδη, απορρυπαντικά, κ.λ.π.)

Δυστυχώς, παρατηρήθηκε σε στρατόπεδο να χρησιμοποιούν εν αγνοία τους τέτοια προϊόντα. Είναι ευθύνη πλέον και της Ιεράς Συνόδου αλλά και των κατά τόπους επισκόπων να πάρουν θέση αποτρεπτική και να προστατέψουν τους πιστούς όπως ο Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων από τα ειδωλόθυτα διά του θαύματος των κολλύβων.

Ανάλογη πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι στις εταιρίες -καταστήματα που προωθούν τα εν λόγω προϊόντα και στο βωμό του κέρδους δεν έχουν ιερό και όσιο. Επιτέλους πρέπει να πολιτευόμεθα ενσυνείδητα ως Χριστιανοί και Έλληνες….

Την συνέχεια: https://agonasax.blogspot.com/2022/11/halal.html

ΟΧΙ. Δεν ηλθα δια να επιφερω ειρηνην, αλλα μαχαιραν και διαιρεσιν & διχασμον (του Γεωργιου Φλωρου) 2. ΚΑΤΑΝΤΙΑ Αρχιεπισκοπου Κρητης! Γονατιζει στον ταφο του Νικου Καζαντζακη [Εικονες]!!! Ο MHΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΙΟΝ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΠΡΟΣΚΥΝΑ, Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ & ΟΧΙ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ, (ΨΗΦΩ ΚΛΗΡΟΥ & ΛΑΟΥ), ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ 3) Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ Και πaλι….ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ! (Toυ πρωην Μητροπολiτου ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ)

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 9th, 2022 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ

ΟΧΙ. Δεν ηλθα δια να επιφερω ειρηνην,

αλλα μαχαιραν και διαιρεσιν και διχασμον

Πατηστε τον τίτλο και διαβαστε το άρθρο σελιδοποιημένο σε pdf

589345584235671765gogba

ΑΙΣΧΟΣ! Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης γονατίζει στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη [Εικόνες] ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ ΙΑΤΡΟΣ : Αμφιβάλλω, εάν στην παγκόσμια Ιστορία, υπήρξε χυδαιότερος υβριστής του πάσης επέκεινα καθαρότητος Θεανθρώπου από τον Καζαντζάκη.

Διαβαστε εδῶ: https://agonasax.blogspot.com/2022/10/blog-post_70.html

Η ΚΗΔΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

«Καὶ εἱστήκει ὁ λαὸς θεωρῶν. Ἐξεμυκτηρίζων δὲ καὶ οἱ ἄρχοντες σὺν αὐτοῖς λέγοντες…». (Λουκ. 23, 35)

«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ» Νοέμβριος 1957 αριθ. φύλλου 199
Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

«Παιδία, ἔσχάτη ὥρα ἐστί, καὶ καθὼς ἠκούσατε, ὅτι ὁ ἀντίχριστος ἔρχεται, καὶ νῦν ἀντίχριστοι πολλοὶ γεγόνασιν˙ ὅθεν γινώσκομεν ὅτι ἐσχάτη ὥρα ἐστίν» (Α΄ Ἰωάν. 2, 18)

ΚΗΔΕΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΔὲν ὑπάρχει ἀγαπητοί μας ἀναγνῶσται, δὲν ὑπάρχει ἀμφιβολία, ὅτι ἡ ἀνθρωπότης εἰσήλθεν εἰς μίαν ἀπὸ τὶς σκοτεινοτέρας περιόδους τῆς Ἱστορίας. Σημεῖα, ποὺ ὑπερβαίνουν ἐσχάτως εἰς τὸν φυσικόν, ἠθικὸν καὶ πνευματικὸν κόσμον, καὶ προκαλοῦν φόβον, σύγχυσιν, ταραχήν, ἀγωνίαν, προειδοποιοῦν τοὺς πάντας. Ἡ γῆ σείεται. Τὰ στοιχεῖα τῆς φύσεως μαίνονται. Αἱ συνειδήσεις κλονίζονται. Αἱ κοινωνίαι ταράσσονται ἐκ βαθέων. Τὰ ἔθνη τὰ μικρὰ τρέμουν, τὰ μεγάλα καὶ ἰσχυρὰ βρυχῶνται ὡς θηρία ἐν κλωβοῖς. Αἰ δὲ ἁπανταχοῦ τῆς γῆς Ἐκκλησίαι κλυδωνίζονται. Βαθεῖς ἐρμηνευταὶ τῆς Βίβλου βλέποντες τὰ ὁλονὲν πυκνούμενα σημεῖα λέγουν καὶ γράφουν, ὅτι ἡ σκιὰ τοῦ Ἀντιχρίστου ἐνεφανίσθη ἐπὶ τῆς γῆς. Οἱ πρόδρομοί του ἔφθασαν, καὶ ὡς οἱ μάγοι τῆς Αἰγύπτου ἐπὶ τῆς ἐποχῆς τοῦ Μωϋσέως ἐνεργοῦν κατὰ παραχώρησιν Θεοῦ σημεῖα καὶ τέρατα, ἐντυπωσιάζουν, τρομοκρατοῦν τοὺς ἀμαθεῖς, κλονίζουν ἱερὰς πεποιθήσεις, κάμνουν θραύσιν. Ὀλίγον ἀκόμη καὶ ἔφθασεν ὁ Ἀντίχριστος. Τὶς οὗτος; Ὕψιστε Θεέ, ἐλέησον τὸν κόσμον! Ἡ φοβερὰ προφητεία τοῦ Ἰησοῦ περὶ συντελείας τῶν αἰώνων ἀρχίζει νὰ ἐκπληρώνεται (Ματθ. 24, 3-31). Οὐαὶ τῆ οἰκουμένη ἐκ τῶν ἐπερχομένων αὐτῆ δεινῶν… Σημεῖον τῶν καιρῶν εἶνε ὅτι ἐν 20ῶ αἰῶνι τῶν φώτων καὶ τῶν ἐπιστημῶν ὁ Γλυκύτατος Ἰησοῦς ἀνασταυρώνεται….

Διαβαστε την συνέχεια της «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΣΠΙΘΑΣ» https://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=52351

50751235unled5
Toυ πρώην Μητροπολίτου ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ
Αίγιον, τη 8η Νοεμβρίου 2022
Πατηστε τον τιτλο και διαβαστε το άρθρο σε pdf

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ

Και πάλι….ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ !

ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ Νο 5

Θα το επαναλάβουμε:
«Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν…», λέγει η σοφή λαϊκή παροιμία! Κι’ εμείς θέλουμε να ησυχάσουμε και να κοιτάξουμε την καλλιέργεια και την σωτηρία της ψυχής μας, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ!

Η νεώτερη ενόχλησις προέρχεται από τον χώρο του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙ-ΟΥ με πρώτον και καλύτερον (γράψτε: με πρώτον και χειρότερον) τον Παναγιώτατον Οικουμενικόν μας Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον! Read more »

Σημερα ειναι απουσες οι Ιεραποστολικες Αδελφοτητες, γι αυτο δεν εχουμε αληθινους ποιμενας. Κατηργησαν «τω ψηφω κληρου & λαου» στην εκλογη των επισκοπων & προωθουνται οι πορωμενοι & οι προσκυνημενοι! Γι` αυτό έχουμε ψευδοσυνοδους, συλλειτουργα με αχειροτόνητους Ουκρανους, τρομοκρατικα & βλασφημα μετρα μεσα στους ναους, παράδοση αγιων μυστυριων, για διαφημιση της ανωμαλιας. Ακουστε, πως τους ζωγραφιζει ο Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος. 2) ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ!!! ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΧΟΛΙΟ

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 24th, 2022 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ

https://youtu.be/0C8G3hdNQUo

———————-

—————–

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ!!! ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ! & ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ! ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ; ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ & ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!

ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ & ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ!!!

Είθε ο Κύριος να συγχωρήσει τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο το Β για την άδικη αναφορά του στις ιεραποστολικές αδελφότητες (εξ αφορμής των γνωστών γεγονότων του Λυκαβηττού) με την τεράστια θρησκευτική, εθνική και κοινωνική προσφορά(βλέπε εδώ :

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/archiepiskopos-gia-agious-isidorous-tous-ipa-na-pane-se-monastiri-sti-vari-an-pane-afelis-tha-elegchete-foto/
ΟΙ άνθρωποι που στελεχώνουν τις εν λόγω κινήσεις, παρά τα αναπόφευκτα σφάλματά τους, καθό άνθρωποι «σάρκα φορούντες και τον κόσμον οικούντες», κατά το Παύλειο, διακρίνονται έκπαλαι για το ταπεινό τους φρόνημα, τον αγνό ιεραποστολικό τους ζήλο, την ανιδιοτέλεια, την έλλειψη καλλιέργειας του νοσηρού πνεύματος του γεροντισμού και της προσωπολατρείας, την ασκητική τους βιοτή, τη θέση του εαυτού τους στη διάθεση των εκασταχού επισκόπων, προς αρτιότερη και πληρέστερη διεξαγωγή του πολυσχιδούς έργου της Εκκλησίας. Read more »

TON KAΛΟ ΠΟΙΜΕΝΑ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΡΙΟ (του Μητροπολιτου Φλωρίνης Αυγουστινου, ηχητικο) 2) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ & ΣΤΟΝ ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ & ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΟΥΝΙΑ & ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ!!! ΣΤΙΣ ΜΑΡΙΩΝΕΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΒΑΛΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 19th, 2022 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ

TON KAΛΟ ΠΟΙΜΕΝΑ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΜΕ,

ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΡΙΟ

____

___

2) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ, ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΟΥΝΙΑ & ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ!!! & ΣΤΙΣ ΜΑΡΙΩΝΕΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Απο συνεργάτη μας

Θέμα: Ἡ ἐνσωμάτωση τῆς ἁμαρτίας στό σῶμα τῆς κοινωνίας.

Ἐὰν δὲν μισήσεις πρῶτα τὴν ἁμαρτία, δὲν μπορεῖς νὰ κάνεις τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ. Τὸ μόνο ποῦ ζητάει ὁ Θεὸς ἀπό τὸν ἄνθρωπο εἶναι ἡ καλή του διάθεση (ὅπως, γιὰ μετάνοια ὅταν σφάλει) καὶ νὰ ἔχει πάντοτε τὸν φόβο τοῦ Θεοῦ». Read more »

Γιατι δεν θελει ο Πουτιν με τιποτα να ξεκινησει πρωτος τα μεγαλα πυρηνικα: «ΣΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ… ΑΥΤΟΙ ΑΠΛΑ ΘΑ Ψ0ΦΗΣΟΥΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ». 2) ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΕΩΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ (νεο βιβλιο του σεβασμ. Αμβροσιου) 3. Ἀρχιεπισκοπος των σχισματικων του Οὐκρανιας Ἐπιφανιου, συλλειτουργησε με Παπικo! 4) Δειτε τι παθανε ιερεις του Αγιου Όρους που συλλειτουργουσαν με τους καθολικους – Συγκλονιστικο!

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 18th, 2022 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ

Η σκέψη του Πούτιν για τα πυρηνικά.

Γιατί δεν θέλει με τίποτα να ξεκινήσει πρώτος τα μεγάλα πυρηνικά

ΣΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ… ΑΥΤΟΙ ΑΠΛΑ ΘΑ Ψ0ΦΗΣΟΥΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ

___

___

(Εχουμε & για τον Πουτιν καποια ερωτηματικά, γιατί λέει η Αγία Γραφή: «Μὴ πεποίθατε ἐπ᾿ ἄρχοντας, ἐπὶ υἱοὺς ἀνθρώπων, οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία» (ψαλμ. 145, 3), αλλά για τους εχθρούς του στην δύση, είμεθα βέβαιοι οτι ειναι όργανα των σκοτεινων δυνάμεων & αντιχριστοι. Δουλεύουν για την καταστροφή της ανθρωπότηος και την έλευση του  Αντιχρίστου)

589345584235671765gogba

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΕΩΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ.pdf

Νέο βιβλίο του σεβασμιωτάτου Αμβροσίου. Πατῆστε τον τίτλο

589345584235671765gogba

Να μην εκκλησιαζόμεθα σε δεσποταδες, που συλλειτουργουν με αιρετικους, με ψευτοορθόδοξους & αχειροτόνητους της Ουκρανίας, γιατί γινόμαστε Ουνίτες. Αυτοί & τον Αντίχριστο θα προσκυνήσουν & θα συμπαρασύρουν στα δίκτυα του & τους πιστους. Ουτε σε παπαδες που τους δικαιολογοῦν, γιατί είναι επικίνδυνοι να μας συμπαρασύρουν.

Ἀρχιεπισκοπος των σχισματικων του Οὐκρανιας Ἐπιφανιου, συλλειτουργησε με Παπικo!

Τί ἔχουν νά ἀπολογηθοῦν τώρα οἱ ἐν Ἑλλάδι Ἐπίσκοποι, οἱ ὁποῖοι ὄχι μόνο ἀναγνώρισαν τούς τσαρλατάνους σχισματικούς Οὐκρανούς, ἀλλά συλλειτουργοῦν κιόλας μαζί τους! Περιφέρουν δέ στήν ἑλληνική ἐπικράτεια καί τόν Ὀλβίας Ἐπιφάνιο, ὁ ὁποῖος εἶναι ὑπεύθυνος γιά τήν διαποίμανση τῶν Ἑλληνοφώνων  ἐνοριῶν τῶν  σχισματικῶν τῆς Οὐκρανίας… Ντροπή καί αἶσχος σέ ὅσους Ἀρχιερεῖς σιωποῦν, σέ ὅσους συναινοῦν καί σέ ὅσους συλλειτουργοῦν ἤ συμπροσεύχονται μέ τούς κομπογιαννίτες Οὐκρανούς!
Διαβαστε την συνεχεια:

https://balsamopsyxhs.gr/2022/10/17/%e1%bc%80%cf%%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%e1%bf%b6%ce%bd-%cf%84%ce%bf%e1%bf%a6/

___

___

Σταματῆστε λοιπόν ἐκκλησιαστικοί παράγοντες πού ρέπετε στίς συμπροσευχὲς καί τίς «ἀγαπολογίες» μέ τά ξένα δόγματα. Διαβάσατε παρακάτω τήν παράγραφο 1, καί παράγραφο 9 στό Σύμβολον τῆς πίστεως μας πάλι, καί ἐννοῆστε ὅτι: Πιστεύοντας εἰς Ἕνα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν οὐρανοῦ καί γῆς, ὁρατῶν τε πάντων καί ἀοράτων, πιστεύουμε (ἐμεῖς οἱ ὀρθόδοξοι) καί τήν παράγραφο 9 στό σύμβολον τῆς πίστεως μας. Read more »

Αριστειδης Π. Δασκαλακης: Οι επιγονοι των δικαστων του 1821 «Οι επιγονοι του Σουτσου , του Βουλγαρη και του Φραγκουλη καταδικαζουν τον π. Αναστασιο Γκοτσοπουλο» 2) Γεωργιος Φλωρος : «(…) Τινα κακοδοξiα και αiρεσις » συγκρiνεται με τον οικουμενισμo και την πανθρησκεiα; 3) «Η «εκλογη» των νεων Μητροπολιτων» (Εν αγνοια Κληρου και Λαου)

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 17th, 2022 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΚΑΚΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ: Αριστείδης Π. Δασκαλάκης: Οι επίγονοι των δικαστών του 1821 «Οι επίγονοι του Σούτσου , του Βούλγαρη και του Φραγκούλη καταδικάζουν τον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο» (agonasax.blogspot.com)

(Πατηστε τον τίτλο)

589345584235671765gogba

Γεώργιος Φλώρος :

«(…) Τινά κακοδοξiα και αiρεσις » συγκρiνεται με τον οικουμενισμo και την πανθρησκεiα;

ΟΥΑΙ διαστρεβλωτές της Αλήθειας! Τα σημεία των καιρών σάς αφήνουν αδιάφορους;
ΟΥΑΙ τυφλοί που οδηγείτε τυφλούς..
Πότε θα αντισταθείτε; Όταν θα φέρουν τον αντίχριστο;
https://www.triklopodia.gr/%ce%b3%ce%b5%cb1-%ce%ba%ce%b1/

589345584235671765gogba

«Η «εκλογη» των νεων Μητροπολιτων»

(Εν αγνοία Κλήρου και Λαού)

Είναι αλήθεια, ότι η θεμελίωση της ελευθερίας εντός του εκκλησιαστικού χώρου εμπεριέχει και την (ως ποιμαντική πράξη) ελευθερία της εκλογής νέων επισκόπων, η οποία εκλογή οφείλει να κινείται ανάμεσα στους δύο πόλους «ψήφω κλήρου και λαού».
Η θέση αυτή είναι μια συμμετρική κατάληξη της ανώτατης πνευματικής (Ευαγγελικής) αρχής: «Ου δε το Πνεύμα Κυρίου, εκεί ελευθερία» (Β΄ Κορ. 3, 17).
Η πνευματική παράδοση που διέπει την εκλογή νέων επισκόπων «Ψήφω κλήρου και λαού», έτυχε θεολογικής αρθρώσεως (στο παρελθόν) σε εκτενές εργασίες – λόγους διακεκριμένων εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων, όπως: Read more »

Αριστειδης Π. Δασκαλακης: «Οι επιγονοι του Σουτσου, του Βουλγαρη & του Φραγκουλη καταδικαζουν τον π Αναστασιο Γκοτσοπουλο» 2) Μακεδονικος Αγωνας: Αγωνας για Ελληνικη Ελευθερη Μακεδονiα

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 13th, 2022 | filed Filed under: ΑΓΩΝΕΣ, ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ

Αριστειδης Π. Δασκαλακης: «Οι επιγονοι του Σουτσου, του Βουλγαρη & του Φραγκουλη καταδικαζουν τον π Αναστασιο Γκοτσοπουλο»

«Είναι εντολή Κυρίου να μη σιωπά κάποιος σε περίσταση που κινδυνεύει η Πίστη. Διότι λέγει “Λάλει και μη σιωπήσης” [Πράξ. 18, 9], Ώστε όταν πρόκειται περί πίστεως, δεν είναι δυνατόν να πη κανείς “Εγώ ποιός είμαι΄;” (Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης)
Ήταν 16 Απριλίου του 1834, όταν οι βαυαρόδουλοι κρατούντες Δ. Σούτσος, Α. Βούλγαρης, Φ. Φραγκούλης και Μάσσον (εισαγγελέας), αποφασίζουν να βγάλουν απ’ τη μέση δύο σύμβολα του αγώνα. Τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Δημήτριο Πλαπούτα. Ηθικός αυτουργός ο Ι. Κωλέττης. Σίγουρα τη λαιμητόμο θα δοκίμαζαν και οι Τζαβέλας και Νικηταράς αλλά και άλλοι ήρωες του ‘ 21.
Βρέθηκαν δυο δικαστές αδέκαστοι , ο Τερτσέτης και ο Πολυζωίδης που δεν έβαλαν την υπογραφή τους, αψηφώντας απειλές και συνέπειες. Δεν δίκασαν το ’21, δεν καταδίκασαν την Ελλάδα , δεν υπέκυψαν στις πιέσεις του υπουργού δικαιοσύνης του Σχινά και του αντιβασιλέα Μάουερ.
Και η ιστορία επαναλαμβάνεται, σε διάφορες εκδοχές και παραλλαγές.
Υπουργοί υποταγμένοι στα κελεύσματα ξένων δυνάμεων και σφαιρών επιρροής , πρωθυπουργοί που θέτουν ξένους οργανισμούς πάνω απ’ το εθνικό συμφέρον….
Tην συνέχεια:  https://www.triklopodia.gr/%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-%cf%80-%ce%%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%b9/

589345584235671765gogba

Μακεδονικος Αγωνας: Αγωνας για Ελληνικη Ελευθερη Μακεδονiα

Μακεδονικός αγώνας ονομάζεται ο ακήρυκτος πόλεμος μεταξύ Ελλήνων και Βουλγάρων, κυρίως, και άλλων σλαβόφωνων λαών κατά την περίοδο 1904 έως 1908 με το θέατρο των συγκρούσεων να είναι η τουρκοκρατούμενη τότε Μακεδονία.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η λήξη της επανάστασης του 1821 δεν βρήκε ολόκληρη την Ελλάδα ελεύθερη. Τα βόρεια σύνορα της ελεύθερης Ελλάδας αποτελούσε η Θεσσαλία. Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι ένα μεγάλο τμήμα του ελληνισμού παρέμεινε υποδουλωμένο στην οθωμανική αυτοκρατορία. Η Θεσσαλία του Ρήγα Φεραίου, η Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και άλλες ένδοξες και ελληνικότατες περιοχές Ήπειρος, Κρήτη, Θράκη και πόλεις όπως Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Μοναστήρι, Ρόδος , Βέροια στέναζαν κάτω από την μπότα του τούρκου δυνάστη.
Read more »

Ομιλια του π. Θεοδ. Ζηση για τις εξελιξεις στην Ψευτομακεδονικη Εκκλησια των Σκοπιων 2) «Ποιά ἡ εὐθύνη τῶν Ὀρθοδόξων γιά τυχόν συλλειτουργία μέ αἱρετικούς;» στο YouTube 3) Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ: Η «ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ» ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ, «ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΙ ΤΤΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΟΣ», (ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΕΚΚΛΗΣΙΑ) Οι δικοι μας δεσποταδες που συλλειτουργουν με αυτους τους αχειροτονητους της, τοσο αθεοφοβοι ειναι;

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 7th, 2022 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, π. Θεόδωρος Ζήσης

Ομιλια του π. Θεοδ. Ζηση για τις εξελιξεις στην Ψευτομακεδονικη Εκκλησια των Σκοπιων

https://www.youtube.com/watch?v=9c9-YTdOMEE katihis

d454142812c7

Θέμα: Δείτε το βίντεο «Ποιά ἡ εὐθύνη τῶν Ὀρθοδόξων γιά τυχόν συλλειτουργία μέ αἱρετικούς;» στο YouTube

https://youtu.be/jDo5OaoPr9g

d454142812c7

 Εκκλησια της Πολωνιας: Η «Αυτοκεφαλη Εκκλησια της Ουκρανιας» δεν πληροι τις προϋποθεσεις της κανονικοτητας

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας επιβεβαίωσε τη θέση, που είχε διατυπώσει παλαιότερα, σχετικά με την μη αναγνώριση του κύρους των εις επίσκοπο και ιερέα «χειροτονιών» στην «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας», η οποία δημιουργήθηκε με τη συγχώνευση μερικών σχισματικών ομάδων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε στις 23 Αυγούστου 2022 στην επίσημη ιστοσελίδα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας, Read more »

«Έξω οι αδιαντροποι σαν τα σκυλια και οι οποιοι κατατεμαχιζουν την Εκκλησιαν του Χριστου.

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 6th, 2022 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ

«Έξω οι αδιαντροποι σαν τα σκυλια

και οι οποιοι κατατεμαχιζουν την Εκκλησιαν του Χριστου.

Έξω οι μάγοι (& οι μάγισσες) και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτραι και κάθε ένας, που αρνείται την Αλήθειαν, αγαπά δε και ακολουθεί το ψεύδος της αμαρτίας» (Αποκ.ΚΒ’15)
9. «..Διότι εκείνοι δεν έμειναν πιστοί εις την διαθήκην μου, δι’ αυτό δε και Εγώ τούς παραμέλησα, απέσυρα την εύνοιάν μου απ’αυτών, λέγει ο Κύριος.
10. Διότι αυτή είναι η νέα διαθήκη, την οποίαν θα συνάψω με τον νέον Ισραήλ της χάριτος, δηλαδή με τους πιστούς εις τον Χριστόν, που θα αποτελούν την Εκκλησίαν,..» (Εβρ.Η’9,10)
Παραμελεί ο Κύριος και αποσύρει την εύνοιάν Του από τους προαναφερόμενους, πολλώ δε μάλλον αφήνει γυμνούς χάριτος όσους Τον πρόδωσαν ενώ Τον είχαν γνωρίσει. Το επακολούθημα; Η ρίψη με το πρόσωπο στη γη, η διαρραγή της κοιλίας και το χύσιμο των σπλάχνων χάμω. Read more »

Απαντηση στην εγκυκλιο της ΔΙΣ που προσπαθει να υπονομευσει πατερας με αγιοπνευματικα χαρισματα & να παρουσιασει οτι μονο αυτη «ορθοτομει» τον λογο της αληθειας!!! Βλεπει ο πιστος λαος το καταντημα των δεσποταδων & απαντα σκληρα σε αυτους ο μακαριστος θεολογος π. Ιωαννης Ρωμανιδης & ο επισης μακαριστός θεολογος π. Βασιλειος Στεφανιδης.

author Posted by: Επίσκοπος on date Αυγ 22nd, 2022 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΚΑΚΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Απαντησις εις την εγκυκλιο της ΔΙΣ περι ψευδοπροφητων και ψευδογεροντων

https://pavlosmelas1904.blogspot.com/2022/08/blog-post.html

σωτηρες παγκοσμ.ιντΗ ΔΙΣ, την 19η Ιουνίου 2022 εξέδωσε Εγκύκλιο σημείωμα με άδηλο στόχο…

Προσπαθούν οι δεσποτάδες να υπονομεύσουν την εγκυρότητα γερόντων και πατέρων με αγιοπνευματικά χαρίσματα και να «ορθοτομήσουν» πως μόνον ότι προέρχεται απο τα διοικητικά όργανα της ΔΙΣ και των Επισκοπικών γραμματειών αποτελεί Θεοφώτιστη τοποθέτηση και ερμηνεία;
Την απάντηση δίνουν ο μακαριστός θεολόγος π. Ιωάννης Ρωμανίδης και ο επίσης μακαριστός θεολόγος π. Βασίλειος Στεφανίδης.

(†) Π.IΩANNHΣ PΩMANIΔHΣ

(AΠO HXOΓPAΦHMENH OMIΛIA TOY):

-TI ΠEPIMENETE AΠO TETOIOYΣ EΠIΣKOΠOYΣ; ΠANE ΣTO ΠANEΠIΣTHMIO, ΔEN KATAΛABAINOYN TIΠOTA AΠO ΘEOΛOΓIA, ME ΔYΣKOΛIA ΠEPNANE TA MAΘHMATA, EIΔIKA ΣTO MAΘHMA THΣ ΔOΓMATIKHΣ KOBONTAI ΣYNEXEIA…TIΠOTA ΔEN ΠIANEI O NOYΣ TOYΣ AΠO THN EMΠEIPIA TΩN ΘEOYMENΩN ΓI AYTO KAI TOYΣ YΠOTIMOYN, TOYΣ EIPΩNEYONTAI KAI TOYΣ KYNHΓOYN… EΛEΓXOΣ ΔPIMYΣ H ANOMOIA ZΩH… TI NA ΣYΛΛABOYN OI KAHMENOI AΠO TA ΔOΓMATA ΠOY EINAI O KAPΠOΣ ΘEΩPIAΣ TΩN ΘEOYMENΩN… O APPΩΣTOΣ NOYΣ TOYΣ AΠO THN ΦOITHTIKH TOYΣ ZΩH HTAN AΛΛOY ΠPOΣANATOΛIΣMENOΣ... OΠOTE, EIΔIKA ΣTO MAΘHMA THΣ ΔOΓMATIKHΣ HTAN TEΛEIΩΣ ΣKPAΠEΣ! OYTE THN ΣXOΛAΣTIKH ΔOΓMATIKH TOY ANΔPOYTΣOY ΔEN KATAΛABAINAN… Read more »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Πρ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ στην Διαρκη Ἱερα Συνοδο: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ενωπιον Υμων τον Σεβασμ. Ἀρχιεπισκ. Ἀμερικης κ.κ. Ελπιδοφορο α) επι προδοσια της αμωμητου ημων Πιστεως, β) επι καταπατησει των Ιερων Κανονων, & γ) επι σκανδαλισμω της συνειδησεως των πιστων της Ἐκκλησιας τεκνων & παρακαλω δια τα καθ’ Ὑμας.

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 19th, 2022 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΣ ΕΙΣ ΤΟ ΟΡΘΟΝ

Τρίτη, 12 Ἰουλίου 2022

Τήν Διαρκῆ Ἱεράν Σύνοδον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
Ἰω. Γενναδίου, 14
115 21 ΑΘΗΝΑΣ
Μ Η Ν Υ Σ Ι Σ

Μακαριώτατε Ἅγιε Πρόεδρε,
Σεβασμιώτατοι Ἅγιοι Σύνεδροι,

Δυσπερίγραπτος εἶναι ὁ πόνος, ὁ ὁποῖος κυριαρχεῖ εἰς τήν ταλαίπωρον ψυχήν μου, ἔπειτα ἀπό τήν εἴδησιν, ὅτι ὁ Σεβασμιώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀμερικῆς κ.κ. Ἐλπιδοφόρος μόλις πρό δύο ἡμερῶν «ἔκανε την πρώτη βάπτιση υιοθετημένων παιδιῶν gay ζευγαριοῦ στη Αθήνα» (βλ. ὑπ’ ὰριθμ. 1 καί 2 ἐπισυναπτόμενα ἔγγραφα) εἰς τόν ἱερόν Ναόν «Παναγίας Φανερωμένης» τῆς Βουλιαγμένης! Λεπτομερείας περί τῆς προδοτικῆς ταύτης πράξεως θά εὕρετε εἰς τό ἐπισυναπτόμενον 3ον ἔγγρα-φον, τό ὁποῖον δημοσιεύεται εἰς τήν ἱστοσελίδα «www.protothema.gr» καί ἔχει τίτλον: «Ο Ευάγγελος Μπούσης καί ο σύζυγός του Πίτερ Ντούντας βάφτισαν …..τα παιδιά τους στη Βουλιαγμένη».
Ἐπειδή διά τῆς πράξεως ταύτης ἀνερυθριάστως καταπατεῖται ἡ Ὀρθόδοξος Διδασκαλία καί Παράδοσις, νομοθετεῖται δέ καί ἀμνηστεύεται ἡ πορνεία, δηλ. ἡ παράνομος συζυγική ἕνωσις δύο προσώπων τοῦ αὐτοῦ φύλου, διά τόν λόγον αὐτόν καταμηνύω καί

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ἐνώπιον Ὑμῶν Read more »