Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ- «ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ»’ Category

H IΣTOΡIA TOY IOYΔA EΠANAΛAMBANETAI – ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ: ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!!! (Αυτοκτονησε ο προεδρος της Ανωτατης Εκκλησιαστικης Ακαδημιας Κρητης, υπευθυνος για το Κολυμπαρι, που βαπτισε ολες τις αιρεσεις εκκλησιες) 2. ΘΑ ΣΒΗΣΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ & ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου)

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 3rd, 2022 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ- «ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ»

H IΣTOΡIA TOY IOYΔA EΠANAΛAMBANETAI;

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ: ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!!!(Αυτοκτονησε ο προεδρος της Ανωτατης Εκκλησιαστικης Ακαδημιας Κρητης,  υπευθυνος για το Κολυμπαρι)
____

____

https://e-maistros.gr/main/%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82/

589345584235671765gogba

Καποιοι βαζουν ενα ερωτηματικο; Αυτοκτονησε, λένε, ή τον αυτοκτόνησαν; Ξερουν οι σκοτεινες δυνάμεις να καθαρίζουν προσωπα, που μπορεῖ να τους βγάλουν μυστικα;

Ο πατρ. Βαρθολομαιος τον ειχε ανακηρυξε αρχων & τον πηρε στον λαιμό του.

Μακρια απο τον πατριάρχη και την συμμορια των οικουμενιστων.
Διαβαστε το πλουσιο βιογραφικό του:

(Βιογραφικό)

Τετοιοι ανθρωποι, δεν αυτοκτονουν ευκολα, μόνο εκβιάζονται & δολοφονουνται. Αν άφησε σημείωμα και ενημέρωνε ότι θα προέβαινε σε αυτή την καταδικασταία ενέργεια, και το ξέρει κάποιος, παρακαλοῦμε να μας ενημερώση, με το email της ιστοσελίδος μας, για να μην εχουμε ερωτηματικα

589345584235671765gogba

Ὁμιλία τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου, σε p.d.f

ΘΑ ΣΒΗΣΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ & ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ἀποσπασμα ὁμιλίας τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΙΟ

Εξωφ. ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΗ μικρ

Στὴ σημερινὴ ἐποχή, ἀδελφοί μου, ὑπάρχουν δύο ἀντιμαχόμενες παρατάξεις· ἡ μία λατρεύει τὴν ὕλη, ἡ ἄλλη –ἐμεῖς– λατρεύουμε τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιο. Αὐτοὶ λένε, ἐκ τῆς ὕλης τὸ πνεῦμα· ἐμεῖς λέμε, ἐκ τοῦ Πνεύματος ἡ ὕλη. Τελικῶς θὰ νικήσῃ τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιο.
Ἔχουμε ἀνάγκη ἀπὸ Πνεῦμα ἅγιο. Χωρὶς αὐ­τὸ ἡ ζωή μας ἐξασθενεῖ, καταπίπτει, μένει χω­ρὶς χάρι καὶ φῶς, χάνει τὸν προσανατολισμό της. Μακριὰ ἀπὸ τὸ πανάγιο Πνεῦμα οἱ ἄν­θρω­ποι γίνονται ὑλισταί, ἄνθρωποι τῆς ὀκᾶς. Σὲ ὅ­ποια παράταξι κι ἂν ἀνήκουν, κυριαρχεῖ τὸ σύν­θημα τῶν ἐπικουρεί­ων «φάγωμεν καὶ πίωμεν, αὔ­­ριον γὰρ ἀποθνῄ­σκομεν» (Ἠσ. 22,13 = Α´ Κορ. 15,32)· ἀνέσεις, καλοπέρασι, ἀπολαύσεις, ἀπιστία, ἀμέλεια.

Τ᾽ ἀποτελέσματα; Ἐμένα ρωτᾶτε;

Read more »

MH ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ 13η ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ. Σ’ αυτη ανηκουν και οι καταδοτες χριστιανοι, που νομιζουν οτι θα ζησουν περισσοτερο, δια της προδοσιας. Αλλος βαθυς γκρεμος ανευ επιστροφης ειναι η αρνηση της ζωης. Ακολουθη αποσπασμα ομιλιας του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου, για την 13η ημέρα & ποιημα συνεργατιδος μας με θεμα: Να ΜΗ ΑΡΝΗΘΕΙΣ τη ζωη

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 16th, 2020 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ- «ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ»

Η 13η ημερα της του ανθρωπου, δια της προδοσιας της πιστεως

_____

_____

«ΜΗΝ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ»

(ποιημα με συντομο σχολιο)

΄Αννα Σμυρναίου Αργυροπούλου

Κατά την παρούσα χρονική συγκυρία που η θλίψη και τα δεινά πέφτουν σαν ένα μαύρο πέπλο πάνω από τον κόσμο, εξ αιτίας της αποστασίας μας και της μη ορθής αντίδρασης στα επιβαλλόμενα από δυνάμεις του σκότους κακά. η μόνη ελπίδα και η μόνη αλήθεια είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός , που φορτωμένος το βάρος των αμαρτιών μας, των αμαρτιών όλου του κόσμου, καταδέχθηκε σταυρικό θάνατο για να καταργήσει, όντας Θεός, το κράτος του θανάτου. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός παγίδευσε τον διάβολο, συνέτριψε το κράτος του θανάτου, αστραπή δια του Σταυρού Του τον διαπέρασε και τον κατήργησε καθ΄όσον, όντως Θεός, αναστήθηκε ενδόξως.
Επειδή τα τελευταία χρόνια των μνημονίων έλαβαν χώρα πολλές αυτοκτονίες όλων των ηλικιών και δη νέων ανθρώπων, λέμε λοιπόν ότι ελπίδα μας και αλήθεια μας είναι ο ο ΧΡΙΣΤΟΣ, το δεύτερο μέλος της Αγίας Τριάδας – Πατήρ, Υιός και ΄Αγιον Πνεύμα, μία ουσία, τρεις υποστάσεις, πανταχού παρών και τα πάντα πληρών. Είναι Παντοδύναμος και μπορεί τα πάντα. «Αιτείτε και δοθήσεται» είπε και μας υποσχέθηκε. Ό,τι ζητήσει ο καθένας από Αυτόν, θα του το δώσει αρκεί να είναι προς όφελος της ψυχής του, γιατί ο Κύριος ενδιαφέρεται κυρίως για την σωτηρία της αθάνατης ψυχής και λιγότερο για τα πρόσκαιρα και φθαρτά, ωστόσο και αυτά τα αιτήματα εφόσον ωφελούν την ψυχή, μπορεί να τα ικανοποιήσει.
Ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης είχει πε κοιτάμε μπρος, πίσω, αριστερά, δεξιά βλέπουμε απελπισία, κοιτάμε στον ουρανό και βλέπουμε φως,, η μόνη ελπίδα μας είναι ο Χριστός. Επιτρέπει ο Κύριος τις δοκιμασίες για να βγούμε πιο δυνατοί, πιο σμιλεμένοι και πιο καθαροί γιατί μας έπλασε να ζήσουμε ανώτερες καταστάσεις, να φθάσουμε ως τη κατά χάρη θέωση, για να ζούμε αιωνίως στην πρόσωπο με πρόσωπο κοινωνία μαζί Του. Ο Ίδιος είπε: «εν τω κόσμω θλίψιν έχετε, θαρσείτε εγώ νενίκηκα τον κόσμον».
Η ζωή, λοπόν, είναι πολύτιμη, είναι Θείο Δώρο και αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία, αφού τη διάγουμε θεοπρεπώς, να ανεβούμε τη σκάλα που θα μας οδηγήσει στη Βασιλεία Του, στη Βασιλεία των Ουρανών.
Ακολουθεί το ποίημα:
Το ποίημα αυτό γράφηκε στη μνήμη των 10.000 Νεοελλήνων που εξωθήθηκαν σε αυτοχειρία λόγω της οικονομικής κρίσης και προκειμένου να μη υπάρξουν στο μέλλον διόλου τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά.

Μια Ελληνίδα μάνα στοχάζεται, προτρέπει, νουθετεί, με στόχο το μοιραίο τυχόν απ΄τον καθένα να αποτραπεί.

ΜΗΝ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ

Μην αρνηθείς τον ήλιο σου
αστέρι τ΄ουρανού μου.
Μην αρνηθείς τον κόσμο σου
ζωή απ΄τη ζωή μου. Read more »

ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ: «ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ…»(ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΘΩΩΝ ΝΗΠΙΩΝ & ΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ) 2. Διαμαρτυρια για την αποφαση να κατεβουν οι αφισες 3) Και καπως ετσι η «δημοκρατια» νικησε! Οι αφισες κατα των εκτρωσεων κατεβαινουν, με υπουργικη αποφαση 4. Η ΕΚΤΡΩΣΗ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ; ΦΟΒΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..! 5) TO IN.GR ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ! ΘΡΑΣΥΤΑΤΟ ΑΡΘΡΟ 6) 42 εκατ. αμβλωσεις το 2019- Η Ορθοδοξια ενωνει τη φωνη της εναντια στη μaστιγα

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιαν 15th, 2020 | filed Filed under: ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ- «ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ», ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ

«ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ… ΟΣΕΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ»

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ & ΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ

Το φρικτό έγκλημα των εκτρώσεων, απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου. Έκφωνήθηκε στις 13-11-1988
———-

———–
Διαμαρτυρια για την αποφαση

να σταματήσει η καμπάνια «αφήστε με να ζήσω»– Ευαισθητοποιούσε για τις εκτρώσειςΒίντεο

Προς τον Υπουργό Μεταφορών κ. Καραμανλή Κων/νο…

Διαβαστέ την εδω://www.pentapostagma.gr/2020/01/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AE-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84.html

Και καπως ετσι η «δημοκρατια» νικησε!

Οι αφίσες κατά των εκτρώσεων στο Αττικό Μετρό κατεβαίνουν, με υπουργική απόφαση.

http://trelogiannis.blogspot.com/2020/01/blog-post_436.html

090634b9b49e9b3e4c9bc943

Η ΕΚΤΡΩΣΗ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ;

ΦΟΒΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…

Κατεβαίνει με υπουργική εντολή η αφίσα του Μετρό για τις αμβλώσεις

https://www.ethnos.gr/ellada/82435_katebainei-me-ypoyrgik-metro-gia-tis-ambloseis

090634b9b49e9b3e4c9bc943

TO IN.GR ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ!

ΘΡΑΣΥΤΑΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟ ΑΡΘΡΟ

https://www.in.gr/2020/01/14/apopsi/amvloseis-o-skotadismos-kai-eleytheri-diakinisi-ideon/

090634b9b49e9b3e4c9bc943

42 εκατ. αμβλωσεις το 2019

Η Ορθοδοξια ενωνει τη φωνη της εναντια στη μaστιγα

https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/thlivera-statistika-42-ekat-amvloseis-to-2019-i-orthodoksia-enonei-ti-foni-tis-enantia-sti-mastiga/

Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ολοένα και πιο δραματικά: Οι εκτρώσεις αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως! Μέσα σε αυτά τα τραγικά στατιστικά η Ορθοδοξία σε όλον τον κόσμο ενώνει τη φωνή της ενάντια σε αυτή τη μάστιγα που έχει λάβει μορφή γενοκτονίας.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ανεξάρτητη υπηρεσία Worldometers περισσότετα από 42 εκατομμύρια αγέννητα μωρά δεν μπόρεσαν να δουν το φως το 2019. Σύμφωνα με την έρευνα ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 41% του συνόλου των θανάτων καθιστώντας την άμβλωση πρώτη αιτία θανάτου στον κόσμο. Ειδικότερα, το ένα τέταρτο των κυήσεων (22%) τερματίστηκαν με άμβλωση το 2019 και για κάθε 33 γεννήσεις, δέκα αγέννητα μωρά αποβλήθηκαν.

Ο ανεξάρτητος αυτός ιστότοπος διεξάγει εκτενή έρευνα και συλλέγει δεδομένα από κυβερνήσεις και οργανισμούς «με στόχο να καταστήσει διαθέσιμες τις παγκόσμιες στατιστικές σε ένα ευρύ κοινό από όλο τον κόσμο». Read more »

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ & ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ, ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

author Posted by: Επίσκοπος on date Δεκ 10th, 2019 | filed Filed under: ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ- «ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ»

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ

Ἐν Φλωρίνη τῇ 20ῃ Νοεμβρίου 1996

Η ΖΩΗ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΟΝΟΣ

π. A. εφ.«Ἐλλογιμώτατοι κ.κ. Ἰατροί,
Ἐλάβομεν τὴν ἐπιστολήν σας καὶ ἐχάρημεν τὰ μέγιστα διὰ τὴν εὐγενῆ πρωτοβουλίαν σας, ἵνα συντάξητε κείμενο ἐξ ὀκτὼ θέσεων «περὶ εὐθανασία», τὸ ὁποῖο προσεκτικῶς ἀνεγνώσαμεν καὶ ὁλοψύχως συνυπογράφομεν. Ἐν αὐτῷ εὐστόχως, μὲ λιτότητα καὶ σαφήνεια, διατυποῦνται αἱ θέσεις τῆς Ὀρθοδόξου ἡμῶν Ἐκκλησίας ὑπογραφόμεναι ὅμως ὑπὸ ἐγκρίτων εἰδικῶν ἐπιστημόνων.
Ἐπὶ πλέον χαίρομε, διότι ἐξ ἀφορμῆς τῆς ὑμετέρας διακηρύξεως, ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, κατὰ τὴν ἐν τῷ παρεκθόντι μηνὶ Ὀκτωβρίῳ τακτικὴν συνεδρρίαν αὐτῆς, ἐπελήφθη καὶ τοῦ θέματος τῆς εὐθανασίας, ἐπιβραβεύουσα τὴν Πρέσπαθειαν ὑμῶν καὶ καταδικάζουσα διὰ μίαν εἰσέτι φορὰν «τὴν ὅλην περὶ εὐθανασίας διαλεκτική, καθ᾽ὅσον ἡ ζωὴ εἶναι δῶρον Θεοῦ καὶ ὁ ἄνθρωπος δημιούργημα Θεοῦ κατ᾽ εἰκόνα. Αὐτοῦ».
Θεωροῦμεν ἀναγκαίαν τὴν ἀφύπνισιν ὁλοκλήρου τοῦ ὀρθοδὀξου πληρώματος ἐπὶ τοῦ ἐπικειμένου ζοφεροῦ κινδύνου νομιμοποιήσεως τῆς εὐθανασίας, ἤτοι τῆς αὐτοκτονίας καὶ τοῦ φόνου. Μόνον ἡ ἀπὸ κοινοῦ ἀντίστασις εἰς τὴν μελετάμενην ἐγκληματικὴν μεθόδευσιν δύναται νὰ ἐπιφέρη οὐσιώδη ἀποτελέσματα. Ἡμεῖς ἐδώκαμεν ἐντολήν, ἵνα ἡ περὶ εὐθανασίας διακήρυξίς σας μεταδοθῆἀπὸ τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Ραδιοφωνικοῦ Σταθμοῦ τῆς Ἱερᾶς ὑμῶν Μητροπόλεως καὶ δι᾽᾽εἰδικῶν ἐκπομπῶν εὐαισθητοποιηθῇ τὸ πλήρωμα τῆς τοπικῆς Ἐκκλησίας μας.
Κατακαείοντες τὸ παρὸν ἐπιθυμοῦμεν νὰ σᾶς συγχαρῶμεν ἀπὸ καρδίας, εὐχόμενοι ὅπως ὁ Ἰατρὸς τῶν ψυχῶν καὶ τῶν σωμάτων ἡμῶν, Κύριος Ἰησοῦς Χριστός, χαρίζῃ εἰς ὑμᾶς, τοὺς οἰκείους ὑμῶν καὶ σύμπαντα τὸν λαόν μας τὴν κατ᾽᾽ἄμφω ὑγείαν.

Μετ᾽ ἐγκαρδίων εὐχῶν
+Ὁ Φλωρίνης ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ»

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ: ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ & «ΕΓΚΕΦΑΛΙΚOΣ ΘΑΝΑΤΟΣ». ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΖΩΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΠΡΙΝ Ο ΘΕΟΣ ΠΕΙ ΤΟ ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ & ΑΝΕΥ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ! ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ)

author Posted by: Επίσκοπος on date Φεβ 22nd, 2019 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ- «ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ»

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ:  ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ & «ΕΓΚΕΦΑΛΙΚOΣ ΘΑΝΑΤΟΣ»

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος όταν μιλοῦσε για το θέμα  των εκτρώσεων φώναζε·

«ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!!!!! Εδώ μέσα στο ναό υπάρχουν δολοφόνοι που σκότωσαν τα παιδιά τους… Τι κακό σας έκανε κακούργοι γονείς το αθώο αυτό νήπιο και το σκοτώσατε;….»

Και στον «ΕΓΚΕΦΑΛΙΚO ΘΑΝΑΤΟ» ο ασθενής ειναι ὰνύμπορος να ὰντιδράση στην βίαια αφαίρεση των ζωτικῶν του οργάνων που του αφαιροῦν τα τελευταῖα λεπτα της ζωῆς του, που είναι καθοριστηκά για την σωτηρία του.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου, τὸν Αὐγουστο τοῦ 1981

44948254s10Ὁ μακαρίτης καθηγητής μας Ἀνδρούτσιος ἀπαντῶντας στό ἐρώτημα: Γιατί γίνονται τὰ μνημόσυνα; Μᾶς ἔλεγε:
Μὴν ἀπελπίζεται κανέναν ἄνθρωπο.
Ρωτᾶνε· Γιατὶ νὰ κάνουμε μνημόσυνα σ᾽ἕναν πόρνο, μοιχό, ἐγκληματία; Σ᾿ ἕναν εὐσεβὴ ἄνθρωπο ναί, ἀλλὰ σ᾿ ἕναν τέτοιο ποὺ πέθανε μέσα στὴν ἁμαρτία, γιατί νὰ τοῦ κάνουμε μνημόσυνο;

Ἔλεγε ὁ Ἀνδρούτσιος· Δὲν γνωρίζουμε τί συνέβη μὲ τὴν ψυχὴ τοῦ ἀνθρώπου τὴν τελευταία στιγμή. Αὐτὰ εἶνε τὰ οἰκογενειακὰ τοῦ Θεοῦ.
Ἐκείνη τὴν ὥρα ποὺ τὸν βλέπεις ἐν ἀγωνία, σὲ μιὰ κατάσταση ποὺ σὲ ἀνησυχεῖ καὶ νομίζεις ὅτι εἶνε ἡ χειρότερη στιγμή τῆς ζωῆς του, ἐκείνη τὴν ὥρα τρόπον τινα διὰ ἀσυρμάτου νὰ ἐπικοινωνεῖ μὲ τὸν Θεό, σὲ μιὰ νέα διάσταση καὶ σὲ μιὰ συχνότητα ποὺ δὲν τὴν καταλαβαίνουμε.

4219881ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ:

Μεταμοσχευσεις

https://alopsis.gr/afieroma_category/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/

 *  *  *

2) Ανακοινωθεν Μητροπολιτου Πειραιως κ. Σεραφειμ περι μεταμοσχευσεων | Η ΑΛΛΗ ΟΨΙΣ

*  *  *

3) ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΖΩΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

http://sociologyalert.blogspot.com/2019/02/blog-post_70.html

*  *  *   

4) ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ; 

(Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ: ΔΩΡΕΑ Ή ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΖΩΗΣ;)

(Του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, FACS – Ἄμ. Ἐπ. Καθηγητὴς Χειρ/κῆς ΕΚΠΑ τ. Συν/τής Δ/τής Χειρουργὸς ΕΣΥ, Νοσοκομεῖο «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»)
Ἀσφαλῶς ἡ ἐρώτηση αὐτὴ ἀκούγεται παράξενα, ἀφοῦ ἀφορᾶ ἕνα ζήτημα, ποὺ ἐδῶ καὶ 45 χρόνια βρίσκεται στὸ προσκήνιο τῆς ἰατρικῆς, καὶ ὄχι μόνον, ἐπικαιρότητας, ταυτοχρόνως δέ ἐδῶ καὶ πολλὰ χρόνια ἔχει νομοθετικὰ κατοχυρωθεῖ σὲ ὁλόκληρο τὸ δυτικὸ κόσμο, καὶ ὄχι μόνον.
*  *  *

5)  Η «ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ»! ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ, ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΟΝΟΥ

Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΤΡΑΝΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ;

*  *  *

6) Οι οροι «Εγκεφαλικος θανατος» και «πτωματικοι δοτες» ειναι κατασκευασμενοι…

Read more »

Τεραστιος ταφος παιδιων. 1.500.000 Ελληνες χαθηκαν τα τελευταια χρονια! Ποιος τους καταπιε; Ποιο σκοταδι τους εφαγε;

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 13th, 2017 | filed Filed under: ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ- «ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ», ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
  • Εκτος απο το φοβερο έγκλημα των εκτρώσεων, που σκοτώνουν οι Έλληνες σαν κανίβαλοι τα παιδιά τους, πριν να γεννηθουν, υπάρχει και άλλο έγκλημα, η αποφυγει τεκνογονίας, που είναι εξ ίσου ἐπικίνδυνο. Το ‘απόσπασμα της ομιλιας του Μητροπολιτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου, που παραθέτουμε ἀναφέρεται στὴν ἐλλάτωση τοῦ Ἑλληνικου πληθυσμοῦ ἀπὸ τὴν μία ἀπογραφή ἑως στην ἄλλη.

Τεραστιος ταφος παιδιων

ταφος-2ετες-ιστ«Η απογραφή εδειξε ότι…χάθηκαν 1.700.00 Ελληνες! Kαλά, οι 200.000 φύγανε στὸ ἐξωτερικό· οἱ ἄλλοι ποῦ εἶνε; Ἐὰν πάρῃς ντεμπεσίρι καὶ ἀφαιρέσῃς ἀπὸ τὸ 1.700.000 τὶς 200.000, μένουν ὑπόλοιπο ἑνάμισυ ἑκατομμύριο (1.500.000) Ἕλληνες. Αὐτοὶ ποῦ εἶνε, ποιός τοὺς κατέπιε, ποιό σκοτάδι τοὺς ἔφαγε; Καλά, ἐκεῖνοι ἐπὶ τέλους φύγανε στὸ ἐξωτερικό· τὸ ἄλλο ἑνάμισυ ἑκατομμύριο Ἕλληνες, ποιός τοὺς ἔφαγε;
Ρωτᾶτε ποιός τοὺς ἔφαγε; Δὲν θὰ μπῶ ἀπότομα, γιατὶ θὰ διακρίνω καὶ μερικὰ μειδιάματα ὅταν θελήσω νὰ προχωρήσω εἰς τὸ βάθος καὶ νὰ ἀποκαλύψω ποιός εἶνε ὁ τεράστιος τάφος μέσα εἰς τὸν ὁποῖον ἐτάφησαν ἑνάμισυ ἑκατομμύριο (1.500.000) Ἕλληνες, νέοι Ἕλληνες.
Πρὶν ἀπὸ ἕνα μῆνα ὡμιλοῦσα σὲ ἕνα κεντρικὸ ναὸ τῆς Ἀθήνας, κεντρικώτατο ναό, ποὺ εἶνε κοντὰ στὰ ἀνάκτορα, στὸν Ἅγιο Σπυρίδωνα. Ἐκεῖ μοῦ εἶπαν κάτι φοβερό.
Mοῦ εἶπαν ὅτι, Ἐδῶ κατοικεῖ ὅλη ἡ ἀριστοκρατία, κατοικοῦν οἱ πλούσιοι, οἱ πολλοὶ πλούσιοι. Ὅταν πᾶμε στὰ σπίτια τους, ντρεπόμεθα νὰ πατήσουμε. Ἡ πολυτέλεια τῶν σπιτιῶν εἶνε κάτι ἀπερίγραπτο. Δὲν μπορεῖς νὰ τὸ φανταστῇς πῶς εἶνε.
Ὅλα τὰ βλέπεις. Βλέπεις χαλιά, ποὺ τὸ πόδι σου – ὁ ἀστράγαλός σου βυθίζεται μέσα στὸ πάχος τῶν χαλιῶν.  Βλέπεις ἔπιπλα, ὄχι πιὰ ἑλληνικὰ ἔπιπλα, ἀλλὰ ἔπιπλα παρμένα μέσα ἀπὸ τὴ Ῥώμη καὶ ἀπὸ τὸ Λονδῖνο καὶ ἀπὸ τὰ καλύτερα καταστήματα τῆς Εὐρώπης. Βλέπεις ὅλα νὰ εἶνε πολυτελέστατα. Βλέπεις καὶ τὶς ὑπηρέτριες· ὄχι μιὰ καὶ δυό, ἀλλὰ ἕξι – ἑφτά. Ἄλλη νὰ εἶνε στὸ κουδούνι, ἄλλη νὰ εἶνε στὴν ὑποδοχή, ἄλλη νὰ εἶνε στὸ γεῦμα, ἄλλη νὰ ᾿νε ἀπὸ ᾿δῶ, ἄλλη ἀπὸ ᾿κεῖ. Ναί. Βλέπεις γάτες, ποὺ εἶνε χτενισμένες καὶ περιποιημένες. Βλέπεις σκυλιὰ ράτσας.
Καὶ τί δὲ βλέπεις μέσα, πάτερ μου! Ἕνα όμως πρᾶγμα δὲ βλέπεις· παιδιὰ δὲ βλέπεις! Μόνο κάπου – κάπου ὑπάρχουν ἕνα, δυό, τρία, σπανιώτατα. Ποῦ; Σὲ σπίτια ποὺ μπορούσανε νὰ θρέψουνε ντουζίνες ὁλόκληρες παιδιῶν.

Πριονιζεις την εντολη του Θεου;

«…Ἀλλὰ ποῦ νὰ θρέψουν παιδιά! Γιά πλησίασε τὴν κυρά Ἄ, σοῦ λέει, «παιδιά; Ὄχι παιδιά. Προτιμῶ ἕνα αὐτοκίνητο τελευταίας μάρκας ἀντὶ παιδί…». Μιὰ ἄλλη θὰ σοῦ πῇ· «Προτιμῶ ἕνα πάρτυ παρὰ παιδί…». Ἡ ἄλλη θὰ σοῦ πῇ· «Προτιμῶ τὸ ἕνα ἢ τὸ ἄλλο…».
Ἡ μόδα αὐτὴ ἡ σατανική, νὰ γεννοῦν παιδιὰ κατὰ παραγγελίαν, δὲν βρίσκεται μόνο μέσα στὰ σπίτια τῶν πλουσίων, τῶν ἐκφύλων, τῶν πλουτοκρατῶν ποὺ λατρεύουν τὸ μαμωνᾶ. Δυστυχῶς ἡ μόδα αὐτὴ ἔφυγε ἀπὸ τὴν Ἀθήνα καὶ ἅπλωσε μέσα σ’ ὅλη τὴν Ἑλλάδα, ἔφτασε καὶ στὸ μικρότερο χωριουδάκι. Καὶ μέσα στὴ μικρότερη καλύβα ἐπῆγε καὶ σκόρπισε σὰν περονόσπορος. Ὅπως ὁ περονόσπορος πέφτει στὰ φυτὰ καὶ τὰ καίει ὅλα, ἔτσι ἀκριβῶς καὶ ἡ ἰδέα αὐτή, ἡ ἀποφυγὴ τῆς τεκνογονίας, ἔχει διαδοθῆ παντοῦ. Read more »

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ. ΘΕΕ ΜΟΥ ΘΕΕ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ 2) Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΕΒ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΣΕΒ. ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ Κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 22nd, 2017 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ- «ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ»

ΘΕΕ ΜΟΥ ΘΕΕ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ – ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ

Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου
Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ βιβλίο «ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ»

ΕΛΛΑΣ ΣΚΛ.

«…Τὸ ἔμβρυο νήπιο εἶνε κύριοι. Ἄν πᾶτε στὸ χωράφι καὶ τὸ σκαλίσετε καὶ βγάλετε τὸν σπόρο, ποὺ θὰ γίνῃ αὔριο ἕνας ὄμορφος στάχυς καὶ ἕνας καταπράσινος κάμπος, θὰ καταστρέψετε τὸ χωράφι. Ἔτσι καὶ τὸ ἔμβρυο εἶνε ἡ ἀρχὴ τῆς ζωῆς τοῦ ἀνθρώπου. Καὶ ὅποιος σκοτώνει ἔμβρυο, σκοτώνει ἄνθρωπο καὶ εἶνε φονιάς, λέγουν οἱ πατέρες τῆς Ἐκκλησίας. Καὶ μὴ μοῦ λὲς τὰ παραμύθια σου, ὅτι τάχατες δὲν εἶνε νήπιο.

Τὸ τέλος μας ἔφτασε. Δὲν μᾶς ἀκούει κανείς. Τὰ μυαλὰ τῶν ἀνθρώπων τὰ κυβερνᾷ ὁ διάβολος.
Ἔμαθα κάτι φρικτό. Παρακολουθῶ καλὰ τὴν ζωὴ τῆς πατρίδος μου. Μοῦ ἔγραψε κάποιος ὅτι ὑπάρχουν γιατροὶ ποὺ κάνουν 50 καὶ 30 ἐκτρώσεις τὴν ἡμέρα. Ἔχουν μηχάνημα ποὺ μπαίνει στὴν μήτρα τῆς γυναίκας καὶ κάνει κιμὰ τὸ ἔμβρυο.
Θεέ μου, Θεέ μου, κάνουν κιμὰ τὰ παιδάκια καὶ τὰ ῥίχνουν στοὺς ὑπονόμους καὶ κανεὶς δὲν συγκινεῖται. Μόνο ἐμεῖς φαινόμαστε ἀνόητοι καὶ ἀνισόρροποι, γιατὶ λέμε τὰ πρέποντα.
Κάποιος γιατρὸς καυχήθηκε ὅτι ἔκανε 1000 ἐκτρώσεις.
Μαθήτριες, φοιτήτριες, ἐργάτριες, γυναῖκες μικρὲς καὶ μεγάλες εἶνε ἔνοχες αὐτῶν τῶν ἐγκλημάτων. Σήμερα ἔχουμε ἀρκετὲς γυναῖκες ποὺ δὲν κοινωνοῦν τῶν ἀχράντων μυστηρίων, γιατὶ ἔχουν τύψεις γιὰ τὸ ἔγκλημα τὸ μεγάλο ποὺ διέπραξαν.
Γιὰ τὶς φοβερὲς συνέπειες τῶν ἐκτρώσεων θὰ μιλήσουμε λεπτομερῶς ἄλλοτε.
Κινδυνεύουν λοιπὸν τὰ παιδιὰ ἀπὸ τὶς ἐκτρώσεις.
Ἀπὸ τὰ πέντε ἀγγελούδια ποὺ εἶνε νὰ γεννηθοῦν, ἕνα γλυτώνει, ἕνα γεννιέται, τὰ ἄλλα τὰ τρώει ἡ λάμια, τὰ τρώει ἡ ἔκτρωση.
Ποιός θὰ ὑποστηρίξῃ τὸ ἀδύνατο αὐτὸ πλάσμα, ποὺ δὲν μπορεῖ νὰ διορίσῃ συνήγορο, ποὺ δὲν μπορεῖ νὰ τρέξῃ στὴν ἀστυνομία καὶ νὰ πῇ: Ἀστυνόμε, μὲ σκοτώνει ἡ μάνα μου.
Γιὰ σκεφτεῖτε το αὐτό. Καὶ ἐκείνη ἡ μάνα φαίνεται κυρία καὶ χορεύει τὴν νύχτα καὶ παίζει χαρτιὰ καὶ παρουσιάζεται μεγάλη.
Ὤ! Ἐγὼ ἀπορῶ, πῶς ἀκόμα καὶ μόνο γιὰ τὸ ἔγκλημα αὐτό, δὲν πέσανε τὰ ἄστρα τοῦ οὐρανοῦ στὰ κεφάλια μας γιὰ νὰ μᾶς κάνουν κομμάτια.
Καὶ βλέπεις ὅλες σχεδὸν οἱ οἰκογένειες νὰ ἔχουν μόνο δυὸ παιδιά, τὸ πολὺ τρία. Κάπου κάπου ἐμφανίζονται καὶ τέσσερα παιδιά….»

8e5075126da0

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΕΒ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΣΕΒ. ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ Κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ…...

 

www.augoustinos-kantiotis:

ξεφτιλα

  • Μη τὰ ψάχνετε σεβασμιώτατε Ἀμβρόσιε, ὁ Ζιμπαμπουε ὑπηρετεῖ τὸ ἀφεντικό του τὸν Βαρθολομαῖο, ἀπὸ ἐκεῖνον περιμένει τὸν ἔπαινο! Τί τὸν νοιάζει ἡ Ὀρθοδοξία καὶ οἱ Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας! Αὐτὰ εἶναι ψιλὰ γράμματα γι᾽᾽αὐτούς. Ἡ «καλὴ ζωή» καὶ τὰ λεφτά, βρίσκονται μ᾽ ἐκείνους! Προσέξτε, πῶς φιλᾶ τὸ χέρι τῶν λεφτάδων ὁ Πάπας· Σαν ὁ τελευταῖος δοῦλος.
  • Ἡ ψευδοσύνοδος τῆς Κρήτης, ποὺ ἀνοίγει τὸν δρόμο στὴν πανθρησκεία τοῦ Ἀντιχρίστου, εἶναι τὸ παν για τοὺς οἰκουμενιστάς! Ἐντολὲς ἀπὸ τὶς σκοτεινὲς δυνάμεις παίρνουν οἱ ἄνθρωποι καὶ τὶς ὑπερετοῦν πιστά!!! ‘Εμεῖς, τί κάνουμε; Ἡ ἱεραρχία μας ἐγινε δέσμια τοῦ Βαρθολομαίου! Φύλλο δὲν κουνιέται!

Καὶ ἡ σιωπὴ τῶν ἐπισκόπων σὲ τέτοιες στιγμὲς εἶναι ἔγκλημά καὶ ἀθεΐα, λέει ὁ ἀγωνιστὴς ἱεράρχης Φλωρίνης Αὐγουστῖνος. Ἀκοῦστέ τον:

https://www.youtube.com/watch?v=hVh2rzf29is

«Ο μεγαλύτερος υπερόπτης και η φωνή της δικτατορίας…..»

Σεβασμιώτατε,
_________Τα παραπάνω λόγια είναι δικά Σας και αναφέρονται στο ταπεινό πρόσωπό μου. Σας έδωσα μια ειρηνική απάντηση, αλλά Σείς δεν «επήρατε χαμπάρι»! Επανέρχομαι, λοιπόν, σήμερα με ένα πιό……
Διαβάσατε τὴν συνέχεια:

http://mkka.blogspot.gr/2017/05/blog-post_22.html

1. Το φρικτo εγκλημα των εκτρωσεων 2. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΤΟ ΘΕΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 21st, 2017 | filed Filed under: ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ- «ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ», ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Το φρικτo εγκλημα των εκτρωσεων

‘Aπόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου.
Έκφωνήθηκε στις 13-11-1988

______________

_______________

8e5075126da0

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΤΟ ΘΕΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Ἐάν προσέξει ὁ σύγχρονος διανοητής ἄνθρωπος, ἐάν προσέξει κάποιους σημερινούς διανοούμενους, θά παρατηρήσει ὅτι μέσα ἀπό τήν κοπιαστική διανοητική ἐργασία τους, ἔχουν καί ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ. Ἐκεῖνες λοιπόν τίς ὁμολογίες, ἔρχονται ὡς ζωγραφιές, νά χρωματίσουν, ὡς πνευματικά χρώματα κάποιου ζωγράφου, τό πῶς βλέπει τόν κόσμο, μέσα ἀπό τούς συνεχόμενους πολέμους των (βλέπε ὁ Ἀόρατος πόλεμος ἁγίου Νικοδῆμου).
Οἱ πατροπαράδοτες ἀρχές τῆς οἰκογένειας, οἱ οἰκογένειες ποῦ πίστευαν πρῶτα σέ Θεό, καί ἔπειτα σέ πατρίδα, βλέπουμε ὅτι πολλές φορές δέν μένουν χωρίς ἀντίκτυπο στά παιδιά τους, εἶναι ὡς Θεῖο κήρυγμα, πολλές φορές καί ὡς ἰσόβαθμο τῶν καλῶν ἱερέων μας στίς Ἐκκλησιές μας. Οἰκογένειες φτωχές, ἀλλά τίμιες, μέ ἰδανικά καί ὁράματα γιά τά παιδιά τους….

Τὴν συνέχεια ἐδῶ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΤΟ ΘΕΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

1. ΘΑ ΣΒΗΣΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ & ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ, ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ. ΚΙΒΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΓΙ᾽ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ 2.ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΛΙΣΤΗΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΟΚΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούν 20th, 2016 | filed Filed under: ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ- «ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ», εορτολογιο, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αγίου Πνευματος 26.5.1991
Ὁμιλίας τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου, σε p.d.f

ΘΑ ΣΒΗΣΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ & ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ἀποσπασμα ὁμιλίας τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΙΟ

Εξωφ. ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΗ μικρ

Στὴ σημερινὴ ἐποχή, ἀδελφοί μου, ὑπάρχουν δύο ἀντιμαχόμενες παρατάξεις· ἡ μία λατρεύει τὴν ὕλη, ἡ ἄλλη –ἐμεῖς– λατρεύουμε τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιο. Αὐτοὶ λένε, ἐκ τῆς ὕλης τὸ πνεῦμα· ἐμεῖς λέμε, ἐκ τοῦ Πνεύματος ἡ ὕλη. Τελικῶς θὰ νικήσῃ τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιο.
Ἔχουμε ἀνάγκη ἀπὸ Πνεῦμα ἅγιο. Χωρὶς αὐ­τὸ ἡ ζωή μας ἐξασθενεῖ, καταπίπτει, μένει χω­ρὶς χάρι καὶ φῶς, χάνει τὸν προσανατολισμό της. Μακριὰ ἀπὸ τὸ πανάγιο Πνεῦμα οἱ ἄν­θρω­ποι γίνονται ὑλισταί, ἄνθρωποι τῆς ὀκᾶς. Σὲ ὅ­ποια παράταξι κι ἂν ἀνήκουν, κυριαρχεῖ τὸ σύν­θημα τῶν ἐπικουρεί­ων «φάγωμεν καὶ πίωμεν, αὔ­­ριον γὰρ ἀποθνῄ­σκομεν» (Ἠσ. 22,13 = Α´ Κορ. 15,32)· ἀνέσεις, καλοπέρασι, ἀπολαύσεις, ἀπιστία, ἀμέλεια.
Τ᾽ ἀποτελέσματα; Ἐμένα ρωτᾶτε; Ἡ Ὕδρα, ἕνα νησάκι εὐλογημένο, ταράχθηκε ἀπὸ μιὰ τρα­γῳδία. Δυὸ μαθήτριες τῆς τελευταίας τάξεως τοῦ λυκείου, ἐπηρεασμένες ἀπὸ διδά­γμα­τα τοῦ ὑλισμοῦ, συμφώνησαν ν᾽ αὐτοκτονή­σουν. Πῆγαν σ᾽ ἕνα βράχο ὕψους 30 μέτρων. Ἡ μία ἔ­κανε βουτιὰ στὸ χάος καὶ αὐτοκτόνησε, ἡ ἄλ­λη τὴν τελευταία στιγμὴ δίστασε καὶ σταμάτη­σε. Ἄφησαν ὅμως μιὰ ἐπιστολή, ποὺ θά ᾽πρεπε νὰ τὴ διαβάσουν ὅλοι οἱ γονεῖς. Ἐ­μεῖς, λένε, εἴ­μαστε ἀπὸ σπίτια ποὺ δὲ μᾶς ἔ­λειψε τίποτε, ἡ μάνα κι ὁ πατέρας ποτέ δὲ μᾶς μάλωσαν – τὰ γράφει ἡ ἐπιστολή. Χορτάσαμε, ἀηδιάσαμε. Ἡ ζωὴ ἔτσι δὲν ἔχει νόημα, καὶ αὐτοκτονοῦμε…
Ὦ πατέρες καὶ μητέρες, δὲν εἶνε ἔτσι ἡ ζωή. Ζωὴ ἴσον καθῆκον, θυσία! Μόνο ὅποιος ἀγωνίζεται καὶ θυσιάζεται γιὰ μιὰ ἰδέα, γιὰ ἕνα ἰδα­νικό, αὐτὸς ζῇ, οἱ ἄλλοι αὐτοκτονοῦν.

Read more »

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΣΧΑΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΚΥΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΘΑ ΟΓΚΩΘΗ

author Posted by: admin on date Ιούλ 10th, 2014 | filed Filed under: ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ- «ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ»

Εγκύκλιος ὑπ᾽ ἀριθμ. 111/15.7.1970 (Απόσπ. γ´)
Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΓΩΝΑ

Κατὰ τὸν 25ον κανόνα τῆς ἐν  Ἀγκύρᾳ Συνόδου θεωρεῖ ἐνόχους  φόνου καὶ ἐκείνους οἱ ὁποῖοι,  ἐνῷ ἐγνώριζον τὰ προηγηθέντα καὶ  ἠδύναντο νὰ προλάβουν τὸ κακόν, ἐν  τούτοις δὲν ἔπραξαν τὸ καθῆκον  των.

  pal.Πρέπει  ν᾿ ἀναμένωμεν, ὅτι ἐν ταῖς  ἐσχάταις ἡμέραις τὸ κῦμα τῶν  αὐτοκτονιῶν θὰ ὀγκωθῇ. Ἀλλ᾿ ἡ  Ἐκκλησία παραμένει ἐν μέσῳ τοῦ  σκότους ὁ φάρος, καὶ οἱ κληρικοὶ  πρέπει νὰ εἴμεθα φῶς, ὅπως ὁ  Παῦλος ὁ ὁποῖος κατώρθωσε νὰ  παρηγορήσῃ τοὺς κατεπτοημένους  συνεπιβάτας του εἰς τὸ πλοῖον μὲ  τὰ λόγια «Εὐθυμεῖτε, ἄνδρες» (Πράξ.  27,25). Οἱ ἐφημέριοι ἔχουν τὴν  μεγαλυτέραν εὐθύνην, διότι  εὑρίσκονται πλησίον τοῦ λαοῦ. Αἱ  αὐτοκτονίαι δὲν ἐπέρχονται ὅλαι  ἀποτόμως. Προηγοῦνται διάφορα  γεγονότα (οἰκονομικαὶ δυσχέρειαι,  ἀσθένειαι, ἔριδες, φιλονικίαι,  διαστάσεις συζύγων, παρεκτροπαὶ  τέκνων, ἀποτυχίαι ἔρωτος,  διαλύσεις συνοικεσίων, διαβολαὶ  καὶ συκοφαντίαι κ.ἄ.). ῾Ο ἱερεὺς  ποὺ ἔχει συνείδησιν τῆς ἀποστολῆς  του θὰ σπεύσῃ ἐγκαίρως ἐκεῖ,  Παῦλος θὰ γίνῃ, Χριστὸς θὰ γίνῃ  ἐπαναλαμβάνων τοὺς λόγους «Μὴ  ταρασσέσθω ὑμῶν ἡ καρδία·  πιστεύετε εἰς τὸν Θεόν, καὶ εἰς  ἐμὲ πιστεύετε» (᾿Ιω. 14,1).

Διὰ  ταῦτα ἡ Ἐκκλησία ὄχι μόνον τοὺς  αὐτοκτονοῦντας θεωρεῖ ἐνόχους  φόνου καὶ ἀπαγορεύει τὴν δι᾿  ἐκκλησιαστικῆς ἀκολουθίας ταφήν  των καὶ τὴν τέλεσιν μνημοσύνων,  ἀλλὰ κατὰ τὸν 25ον κανόνα τῆς ἐν  Ἀγκύρᾳ Συνόδου θεωρεῖ ἐνόχους  φόνου καὶ ἐκείνους οἱ ὁποῖοι,  ἐνῷ ἐγνώριζον τὰ προηγηθέντα καὶ  ἠδύναντο νὰ προλάβουν τὸ κακόν, ἐν  τούτοις δὲν ἔπραξαν τὸ καθῆκον  των. // Ὅταν οἱ ἄνθρωποι ἐπίστευον,  ἡ αὐτοκτονία ἦτο σπανιώτατον  φαινόμενον, προκαλοῦσα τὴν κοινὴν  ἀποδοκιμασίαν, αὐστηρὰ δὲν ἦτο  καὶ ἡ θέσις τῆς Ἐκκλησίας· οὔτε  κηδεῖαι οὔτε μνημόσυνα  ἐπετρέποντο. Τώρα αἱ αὐτοκτονίαι  ἔγιναν σύνηθες φαινόμενον. Ἡ  Ἐκκλησία ἂς ἀναλάβῃ ἀγῶνα.

Εἴθε ἡ γῆ μας νὰ μη μολύνεται μὲ αἵματα ἀνθρώπων φονευομένων ἤ αὐτοκτονούντων. Ἡ ζωή εἶναι πολύτιμον δῶρο τοῦ Θεοῦ καὶ ἡ ἁγία του ἐντολὴ «Οὐ φονεύσεις» πρέπει ἀπὸ ὅλους να γίνῃ σεβαστὴ καὶ νὰ τηρῆται κατὰ πλάτος καὶ βάθος. (ΠΡΟΣ  ΤΟ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΝ ΠΛΗΡΩΜΑ σσ. 322-329).

 Χίλιοι ἄνθρωποι αὐτοκτονοῦν κάθε  μέρα! Ποιό εἶνε τὸ βαθύτερο αἴτιο;  Ἔχει σβήσει τὸ καντήλι τῆς  πίστεως. Δὲν πιστεύουν στὸ Θεό, ποὺ  φροντίζει καὶ μεριμνᾷ γιὰ ὅλα τὰ  πλάσματά του. Θεοί τους ἔχουν  γίνει ὁ μαμωνᾶς, ἡ ὑγεία, ἡ  δουλειά, ἡ φιλία, ἡ προστασία τῶν  ἰσχυρῶν προσώπων. Κι ὅταν οἱ θεοὶ  αὐτοὶ πέσουν, τότε σὰν μόνη λύσι  βρίσκουν τὴν αὐτοκτονία. Πέθανε ὁ  θεός τους; πρέπει νὰ πεθάνουν κι  αὐτοί. (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟΝ).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΕΟ ΔΕΝ ΑΠΕΛΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΝΕΙ ΑΝΩ-ΚΑΤΩ

author Posted by: admin on date Ιούλ 8th, 2014 | filed Filed under: ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ- «ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ»

Βαθυτερη  αιτια που αυτοκτονουν

οι ανθρωποι ειναι η απιστια;

Εγκύκλιος ὑπ᾽ ἀριθμ. 111/15.7.1970 (Απόσπ. β´)
Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

  ΑυτοκτονειτεΜην απελπιζεσαι «Ἀλλὰ για πιά ἡ  αἰτία αὐτοκτονοῦν οἱ ἀνθρωποί; Οἰκονομικοὶ λόγοι,  λέγουν πολλοί. Ὅπου, λέγουν ὑπάρχει τὸ χρῆμα, ὅλα ἐκεῖ πᾶνε καλά. Τὸ χρῆμα εἶναι παντοδύναμο. Εξυπηρετεῖ κάθε ἀνάγκη. Ἱκανοποιεῖ κάθε ἐπιθυμία. Ἀνοίγει ὅλες τὶς πόρτες. Εὐτυχής ὅποιος ἔχει γεμάτες τὶς τσέπες του με χρῆμα. «Ὅποιος ἔχει τὸν κάτω θεό, ἔχει καὶ τὸν ἄνω…» θεός, λοιπόν, ἀνακηρύσεται τὸ χρῆμα ἀπὸ τοὺς οπαδοὺς τοῦ θεωρητικοῦ καὶ πρακτικοῦ ὑλισμοῦ. Ὁ οἰκονομικὸς παράγων τὸ πᾶν, ἀλλ᾽ ἐὰν ἡ θεωρία αὐτὴ περὶ παντοδυναμίας τοῦ χρήματος ἦτο ἀληθινή, θὰ ἔπρεπε στὰ πλούσια κράτη ὅπου ρέει το χρήμα ἄφθονο νὰ μὴν ὑπάρχῃ δυστυχία, νὰ μὴ ὑπάρχουν ἄνθρωποι, οἱ ὁποῖοι τερματίζουν τὴν ζωήν τους αὐτοκτονοῦντες. Αἱ στατιστικαὶ ὅμως  ἀποδεικνύουν, ὅτι μεταξὺ τῶν  αὐτοκτονούντων εἶνε καὶ  βαθύπλουτοι. Εἶναι καὶ ἐφοπλιστές, μεγαλοβιομήχανοι, βαθύπλουτοι μεγιστᾶνες τοῦ πλούτου, ποὺ διαθέτουν ὅλα τὰ μέσα για να ζήσουν μια ἄνετη ζωή.  Ἄρα ὁ πλοῦτος δὲν  μπορεῖ νὰ ἀποτρέψει τοὺς ἄνθρώπους ἀπὸ τὸ ἀπονενοημένο διάβημα τῆς αὐτοκτονίας.

Ἡ αἰτία τῆς  αὐτοκτονίας εἶνε βαθυτέρα. Μέσα στον ἀόρατο ψυχικὸ κόσμο τοῦ ἀνθρώπου συντελοῦνται μυστικαὶ ἐπεξεργασίαι, γίνονται συσκέψεις καὶ διαβούλια, λαμβάνονται ἀποφάσεις. Ἐὰν ἐντὸς τοῦ ψυχικοῦ κόσμου ἡ πίστη στὸ Θεό, τὸν Δημιουργὸ καὶ Προνοητὴ τοῦ παντός, δὲν ἔχει ἀποθάνει, ἀλλὰ ζῇ, τότε ἡ πίστις αὐτὴ ὡς ἥλιος φωτίζει ὅλο τὸ ψυχικὸ κόσμο. Καὶ ἐνῷ οἱ μὴ πιστεύοντες ζοῦν μέσαεἰς πυκνὸ σκοτάδι καὶ δεν βλέπουν καμμία ἀκτῖνα φωτὸς καὶ ἀπελπίζονται καὶ αὐτοκτονοῦν, αὐτοὶ ποὺ πιστεύουν, ἀντιθέτως, καὶ εἰς τας δυσκολοτέρους στιγμάς τῆς ζωῆς τους διακρίνουν τὸ ιλαρὸ φῶς καὶ ζοῦν μὲ τὴν βεβαία ἐλπίδα ὅτι τὸν βαρὺ χειμῶνα τῆς ζωῆς θὰ τὸν διαδεχθῇ ἡ ἄνοιξις, τὴν θύελλαἡ γαλήνη, τὸν θάνατον ἡ ζωή, τὸν σταυρὸ ἡ ἀνάστασις. Αὐτὸς ποὺ πιστεύει πραγματικά οὐδέποτε ἀπελπίζεται. Τὸ αἴσθημα αὐτὸ τῆς ἀκραδάντου πίστεως καὶ τῆς βεβαίας ἐλπίδος εἰς τὸν Θεὸ ἐκφράζει ὁ Ψαλμωδός, λέγων «Ἐὰν καὶ  πορευθῶ ἐν μέσῳ σκιᾶς θανάτου, οὐ  φοβηθήσομαι κακά, ὅτι σὺ μετ᾿ ἐμοῦ  εἶ» (Ψαλμ. 22,4).

Ναί, πίσω ἀπὸ τὰς  διαφόρους αἰτίας τῶν αὐτοκτονιῶν  ὑπάρχει πάντοτε ὡς βασικὴ αἰτία  ἡ ἀπιστία· Τοῦτο ὁμολογεῖ καὶ ἕνας ἐκ τῶν συγχρόνων ἀθέων, ὁ ὁποῖος κάτω ἀπὸ τὴν πίεση τῆς σκληρᾶς πραγματικότητος ἀναγκάσθηκε νὰ πῇ «Οφείλω νὰ ὁμολογήσω εἰλικρινῶς ὅτι ἐὰν μία κοινωνία ἀποτελεῖτο μόνον ἀπὸ ἀθέου, θὰ κατέληγε φυσικὰ εἰς μία ἐπιδημία αὐτοκτονιῶν. Πραγματικά, πρὶν ἀπὸ τὴν αὐτοκτονία τοῦ σώματος προηγεῖται ἡ αὐτοκτονία τῆς ψυχῆς. Ὡς  ἀποφθεγματικῶς εἶπεν ὁ Οὑγκώ, «ἡ  κακὴ σκέψις εἶνε αὐτοκτονία τῆς  ψυχῆς».  Κακὲς καὶ σατανικὲς σκέψεις ἐπικρατοῦν στὸν ἄνθρωπο κατὰ τὶς στιμές τῆς αὐτοκτονίας. Ἐφ᾽ὅσον ἡ ἁγία σκέψη, ἡ διαρκὴς μνήμη τοῦ  Θεοῦ ἐξασθενεῖ καὶ σβήνει στὶς καρδιές τῶν ἀνθρώπων, ἐφ᾽ὅσον ὑλίστικὰ κηρύγματα διαδίδονται καὶ ἐπικρατοῦν, ἐφ᾽ὅσον αὐθάδης ἐπὶ τῶν ἡμερῶν μας  ἀκούεται ἡ κραυγὴ τῶν ἀθέων «Ἀπέθανε ὁ Θεὸς….» τί τὸ παράδοξον ποὺ αὐξάνει τὸ ρεῦμα τῶν αὐτοκτονιῶν; Οἱ αὐτοκτονίες εἶνε  πανάθλιος καρπὸς μιᾶς ἀπίστου καὶ  διεφθαρμένης γενεᾶς, ἡ ὁποία ὡς  μόνην διέξοδον ἐκ τῶν δεινῶν  εὑρίσκει τὴν θύραν ἐπὶ τῆς  ὁποίας ὁ σατανᾶς ἔγραψε τὸ  σύνθημα «Αὐτοκτονεῖτε»…

Εγκύκλιος ὑπ᾽ ἀριθμ. 111/15.7.1970 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΑΝΕ ΑΠ’ ΑΥΤΟ

ΑΜΑ ΛΕΙΨΕΙ ΑΥΤΟ – Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ

Toυ Μητροπολίτου  Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου

«…Ζοῦμε, γιατὶ θέλει ὁ Θεός. Τὸ λέει τὸ Εὐαγγέλιο· ἕνα πουλάκι δὲν πέφτει στὴ γῆ χωρὶς τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ, μιὰ τρίχα δὲ φεύγει χω­ρὶς τὸ θέλημά του (βλ. Ματθ. 10, 29-30). Ὅλα ζοῦν γιατὶ τὰ συντηρεῖ ἐκεῖνος, καὶ πολὺ περισ­σό­τερο τὸν ἄνθρωπο. Εἶνε σπουδαῖο νὰ πιστεύῃ κανεὶς στὸ Θεὸ καὶ ὄχι στὰ λεφτὰ τὰ ἄτιμα.

 Αὐτοὶ ποὺ πιστεύουν στὸ χρῆμα, ἅμα λείψῃ αὐτὸ – ὁ θεός τους, αὐτοκτονοῦν· δὲν ἔχουν ἄλλο θεό. Ὅσοι πιστεύουν στὸ ζωντανὸ Θεό, δὲν ἀπελπίζονται. Πᾶνε πολλὰ χρόνια ποὺ περ­πατώντας στὴ Θεσσαλονίκη εἶδα πρωὶ – πρωὶ ἕνα γεροντάκο νὰ πουλάῃ λάχανα καὶ στὸ κα­ρότσι ἐπάνω μὲ κόκκινα γράμ­ματα εἶχε μιὰ ἐπιγραφή· «Ἔχει ὁ Θεός». Μοῦ ᾽κανε ἐντύπω­σι καὶ τὸν πλησίασα· ―Γιατί πάνω στὸ καρότσι σου ἔγραψες «Ἔχει ὁ Θεός»; ―Εἶμαι πρόσ­φυγας, λέει. Στὸν Πόντο ζούσαμε καλά, ἤμασταν πλούσιοι. Ἔγινε ὅμως ἡ καταστρο­φὴ καὶ ἤρθαμε γυμνοὶ στὴν Ἑλλάδα. Πῆγα στὴν ἐκ­κλη­σιά, γονάτισα καὶ εἶπα· Θεέ μου, ἐσὺ ποὺ τρέ­φεις τὰ πουλιὰ καὶ τὰ κοράκια, μὴ μᾶς ἀ­φήσῃς. Κι ἄρχισα νὰ δουλεύω. Ἔχω γυναῖκα καὶ 5 παιδιά. Κάνω τὸ σταυρό μου, βγαίνω καὶ πουλῶ, καὶ ἔτσι ζῶ. Δόξα νά ᾽χῃ ὁ Θεός!…
Μὴν ἀπελπίζεσαι. Κι ἂν σ᾽ ἀφήσουν ὅλοι, κι ἂν γίνῃ ὁ κόσμος ἄνω – κάτω, ὑπάρχει ὁ Θεός!
«Κι ἂν δὲν μοῦ μείνῃ ἐντὸς τοῦ κόσμου
ποῦ ν᾽ ἀκουμπήσω, νὰ σταθῶ,
ἐκεῖ ψηλὰ εἶν᾽ ὁ Θεός μου·
πῶς ἠμπορῶ ν᾽ ἀπελπισθῶ;».
Αὐτὰ μᾶς λέει τὸ εὐαγγέλιο. Ἂς τὰ κρατήσουμε σφιχτά. Νὰ πιστεύουμε. Νὰ βουλώσου­με τ᾽ αὐτιά μας νὰ μὴν ἀκοῦμε τί λένε τὰ κορά­κια τῆς ἀπιστίας, ἀλλὰ νὰ ζήσουμε ὅπως θέλει ὁ Χριστός, ὁ εὐλογητὸς εἰς τοὺς αἰῶνας.

† ἐπίσκοπος Αὐγουστῖνος (τέλος ομιλίας στον ἱ. ναὸ Ἁγ. Γεωργίου Βεύης – Φλωρίνης 19-6-1977)

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΕΒΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΔΕΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΙΑ

author Posted by: admin on date Ιούλ 6th, 2014 | filed Filed under: ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ- «ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ»

Ἐγκύκλιος ὑπ᾽ ἀριθμ. 111/15.7.1970 (Μέρος α´)

Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΖΩΗ

«οὐ φονεύσεις» (8η ἐντολή)

επισκ. Αυγ.…Η αὐτοκτονία στην οποία καταφεύγουν μερικοί δὲν εἶνε μικρὰ παράβασις και ἀσήμαντος ἁμαρτία. Εἶνε το μεγαλύτερο ἔγκλημα και τρομερὰ παράβασις τοῦ ἠθικοῦ νόμου, τῆς ἐντολῆς τοῦ  Δεκαλόγου ποὺ ἀπαγορεύει τὸν  φόνον.
«Οὐ φονεύσεις», είπε ὁ Θεός (Ἔξ. 20,15. Δευτ. 5,17). Ναί! Δὲν ἐπιτρέπεται ν᾿ ἀφαιρέσῃ κάποιος τὴν ζωὴν τοῦ ἄλλου, πολὺ περισσότερον τὴν ἰδικήν του ζωή. Η ζωή δεν είναι δημιούργημα ανθρώπινο…
Ἡ ζωὴ εἶνε ἀπὸ τὰ μυστηριωδέστερα καὶ  μεγαλοπρεπέστερα φαινόμενα, ποὺ  ἀποδεικνύουν τὴν ὕπαρξιν Δημιουργοῦ, πανσόφου καὶ παντοδυνάμου Θεοῦ. ᾿Ιδίως ἡ  δημιουργία τοῦ ἀνθρώπου, μὲ αἴσθησιν, νοῦν, συνείδησιν καὶ ἐλευθερίαν, μὲ ψυχὴν ποὺ διαρκῶς  φέρεται πρὸς τὰ ἄνω, εἶνε μέγιστον θαῦμα ποὺ διαλαλεῖ τὴν δόξαν τοῦ Θεοῦ. Τὸν ἄνθρωπον κανείς δὲν ἔχει δικαίωμα νὰ καταστρέψῃ. Ἡ ζωή του  εὑρίσκεται στά χέρια Ἐκείνου, ὁ  ὁποῖος κρατεῖ τὰς κλεῖς τῆς ζωῆς  καὶ τοῦ θανάτου. Ἀσεβεῖ λοιπὸν  πρὸς τὸν Θεὸν κάθ’ ἕνας που ὑψώνει  το χέρι του γιὰ νὰ φονεύσῃ ἢ τὸν ἴδιον τὸν ἑαυτόν του ἢ κάποιον ἄλλον.
Ἀλλ ᾽ὄχι μόνον περιφρόνησιν καὶ ἀσέβια πρὸς τὸν Θεὸν ἐκδηλώνει ὁ αὐτοκτονών, ἀλλὰ καὶ ἔλλειψιν ἀγάπης πρὸς τὸν πλησίον, πρὸς ὅλα τὰ προσφιλῆ του πρόσωπα. Ὤ, πόσον δοκιμάζονται καὶ θλίβονται οἱ φίλοι καὶ οἱ συγγενεῖς τοῦ αὐτοκτονοῦντος! Ἐὰν αὐτὸς ποὺ ἐπιχειρεῖ ν᾽αὐτοκτονήσῃ ἐσκέπτετο πρὸς στιγμήν τὰ δάκρυα ποὺ θὰ χύσουν ἡ σύζυγος καὶ τὰ παιδιά, οἱ γονεῖς, οἱ φίλοι καὶ οἱ συγγενεῖς, δὲν θ᾽αὐτοκτονοῦσε. Πρέπει νὰ ἔχῃ ἐκριζώσῃ ἀπὸ τὰ στήθη του κάποιος κάθε ἴχνος ἀγάπης καὶ συμπάθειας πρὸς τοὺς συνανθρώπους του γιὰ αὐτοκτονἠσῃ… Κανένας λογικὸς ἄνθρωπος δὲν επαινεί τὴν πράξη τοῦ αὐτοκτονοῦντος. Ἐὰν αὐτὸς, πρὶν αὐτοκτονήσῃ  ἐρωτοῦσε ἄλλους ἐὰν εῖναι λογικὸν καὶ πρέπον νὰ θέσῃ τέρμα εἰς τὴν ζωήν του, μύρια στόματα θὰ τὸν ἐφώναζον Ὄχι! καὶ θὰ τὸν ἀπέτρεπαν ἀπὸ τὴν βδελυρᾶ αὐτὴ πράξη.
Ἐν σχέσει πρὸς τὸν Θεὸν ἀσέβεια, ἐν σχέσει πρὸς τὸν πλησίον ἀσπλαγχνία, ἐν σχέσει δὲ πρὸς τὸν ἑαυτόν του ὄχι ἡρωισμό, ὅπως κάποιοι κακῶς λένε, ἀλλὰ δειλία καὶ ἀνανδρία εἶνε ἡ αὐτοκτονία. ῾Υπάρχουν στὸν κόσμο αὐτὸ  περιπέτειες καὶ θλίψεις. Ἐὰν ὁ  πάσχων ῥίψῃ ἕνα βλέμμα εἰς τὴν  κοινωνίαν, θὰ δῃ ὅτι πολλοὶ  συνάνθρωποί του ὑποφέρουν  περισσότερον ἀπ᾽αὐτόν, καὶ ὅμως δὲν  αὐτοκτονοῦν· εἰς τὴν καρδίαν των ζῇ ἡ ἐλπίδα καὶ εἰς τὰ χείλη των ἔχουν  τὸ «Δόξα τῷ Θεῷ πάντων ἕνεκεν» τοῦ ἱ. Χρυσοστόμου…

Κάπου εἶχα διαβάσει ὅτι κάποιος κύριος, ποὺ κατείχε μεγάλη κοινωνικὴ θέση ἐξ αἰτίας ὄχι καὶ τόσον σοβαροῦ οἰκογενειακοῦ ἐπεισοδίου, ἀπογοητεύθηκε τόσο πολύ ἀπὸ τὴν ζωή, ὥστε ἀποφάσισε ν᾽αὐτοκτονήσῃ. Βγῆκε λοιπὸν ἀπὸ τὴν πόλι καὶ ἐπροχώρησε εἰς ἕνα κοντινό δάσος. Ἐκάθησε κάτω ἀπὸ ἕνα δένδρο, πῆρε τὸ περίστροφο, τὸ ἐστήριξε εἰς τὸν κρόταφόν του καὶ ἦτο ἕτοιμος νὰ πατήσῃ τὴν σκανδάλη. Ἀλλ᾽αἴφνης ἕνα στιβαρὸ χέρι ἄρπαξε τὸ ὅπλο ἀπὸ τὸ χέρι του καὶ τὸν ἀφώπλισε. Ὁ ἄνθρωπος, ποὺ ἄρπαξε τὸ ὅπλο ἀπὸ τὸ χέρι του ἄνοιξε συζήτηση  μὲ τὸν ὑποψήφιο  αὐτόχειρα καὶ ἄκουσε τὴν ἱστορία του, ἔμαθε τὸν λόγο, για τὸν ὁποῖον ἤθελε ν᾽αὐτοκτονήσῃ καὶ τοῦ εἶπε: «Ἀπορῶ, κύριε, πῶς κατέληξες εἰς τὴν ἀπόφασιν αὐτὴν τῆς αὐτοκτονίας. Ἐγὼ δὲν ἔχω τὴν δικὴν σου θέσι καὶ τις δικές σου ἀπολαβές. Πάσχω καὶ ὑποφέρω οικονομικά. Εἰκοσι χρόνια ἔρχομαι ἐδῶ στὸ δάσος γιὰ νὰ μαζέψω κατὰ τὴν περίοδο αὐτὴ τοῦ ἔτους μανιτάρια, γιὰ νὰ τὰ πουλήσω καὶ νὰ ζήσω τὴν γυναίκα μου καὶ τὰ παιδιά μου. Παρ᾽ὅλη ὅμως τὴν δυστυχία μου οὐδέποτε ἐσκέφθηκα νὰ θέσω τέρμα τὴν ζωήν μου…»

Ἔλλειψιν  θάρρους καὶ ἀνδρείας γιὰ τὴν ζωὴν  φανερώνει ὁ ἐπιχειρῶν ν᾿  αὐτοκτονήσῃ. Γι᾽αύτὸ καὶ ὁ  Ἀριστοτέλης λέγει· «Τὸ  ἀποθνῄσκειν φεύγοντα πενίαν ἢ  ἔρωτα ἤ τι λυπηρὸν οὐκ ἀνδρείου  ἀλλὰ μᾶλλον δειλοῦ· μαλακία γὰρ  τὸ φεύγειν τὰ ἐπίπονα. Φαῦλοι  βροτῶν γὰρ οὐ πονεῖν δυνάμενοι  θανεῖν ἐρῶσιν» (=τὸ νὰ πεθαίνῃ κάποιος γιατὶ πιέζεται ἀπὸ φτώχεια ἢ ἀπὸ ἔρωτα ἢ ἀπὸ κάτι λυπηρὸ δὲν εἶνε γνώρισμα ἀνδρείου ἀλλὰ μᾶλλον δειλοῦ· τὸ ν᾽ ἀποφεύγῃ κανεὶς ὅ,τι ἀπαιτεῖ κόπο εἶνε ἀνανδρία· ὅσοι δηλαδὴ ἀπὸ τοὺς θνητοὺς εἶνε φαῦλοι, ἐπειδὴ δὲν ἀντέχουν νὰ κοπιάζουν προτιμοῦν νὰ πεθάνουν).

(H Ἐγκύκλιος ὅλη περιέχεται στο βιβλίο του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου «ΠΡΟΣ  ΤΟ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΝ ΠΛΗΡΩΜΑ» σσ. 322-329, ἔκδοση 1973).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ