Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ’ Category

Πατηρ Σαββας Αχιλλεως – Ομοφυλοφιλiα

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 28th, 2023 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πατηρ Σαββας Αχιλλεως – Ομοφυλοφιλiα

-https://www.youtube.com/watch?v=B6mJ1VcAsSM&t=2263s thedynami

Τις παρά φύσιν παρεκτροπές των Σοδομιτών και Γομορριτών ο Θεός τις τιμώρησε με ένα «παρά φύσιν» τρόπο.
Με βροχή δηλαδή όχι από νερό, αλλά από φωτιά και θειάφι!
Η φιληδονία και η φιλοσαρκία ψυχραίνει και εξαφανίζει την αγάπη στο Θεό. Παλαιότερα οι άνθρωποι αισθάνονταν ντροπή όταν έπεφταν σε σαρκικά αμαρτήματα.
Σήμερα δυστυχώς τα αμαρτήματα αυτά γίνονται αδιάντροπα. Και με τον κατήφορο που πήραμε, θα έλθει καιρός, που όχι μόνο δεν θα θεωρούνται πια αμαρτήματα, αλλά και θα επαινούνται!
Ουαί και αλίμονο, όταν θα φτάσει η κοινωνία μας σ` εκείνο το σημείο…
(†)Γέρων Γερμανός Σταυροβουνιώτης
Πατήρ Σάββας Αχιλλέως – Ομοφυλοφιλία

Μητροπολτης Φλωρινης Αυγουστινος Καντιωτης: «Σκοτος & Βαραββαδες ἐκλεγει ἡ ἀνθρωποτης & ειπα μεσα μου: Αφου δεν θελεις τον Χριστο, ἀπ` αυτους θα κυβερνηθης». 1) ΞΕΝΟ ΦΡΟΥΤΟ! ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ!!! Ενα «ανθρωπινο ρομποτ» που συναρμολογηθηκε κακην κακως για να «σταλει» να διοικησει την αντιπολιτευση της αποικιας….

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 26th, 2023 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΞΕΝΟ ΦΡΟΥΤΟ

Πολύ βιαζονται οι μασονοι και τα αλλα τερατα που κρυβονται από πισω απο την παγκοσμιοποίηση, να φερουν τον Αντιχριστο στην γη! Ο Ελληνικος λαός εχει ακομα ιδανικα και δεν διεφθαρη, (παρ` όλους τους βοβαρδισμους που δέχεται υπερ της ανωμαλίας). Δεν μπορει να βλέπει, να καυχαται «ενας αντρας» που παντρευτηκε εναν άλλο ανδρα και κανει την γυναικα!!! Κοντευει να ξεραση εναν τετοιο αρχηγο κόμματος. Αν μια χουφτα ανθρωπων το 0,5% αυτῶν που εχουν δικαιωμα ψηφου στην Ελλάδα, (ποσοστο ψηφων που παραπάνω επιασαν τα μικρα κόμματα που δεν μπηκαν στην βουλη) καμαρωνει για το κελεπούρι που τους έστειλαν οι Αμερικάνοι, το 99,5% του Ελληνικου λαοῦ θα τον στειλη στα αφεντηκά του. Ηδη κάποιοι απο το Συριζα που εχουν κάποιες αρχες φευγουν απο το κόμμα τους και ο υπολοιπος Ελληνικος λαός τους αηδειαζει!!!

ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ!!

Ο Τέταρτος Δρόμος. Αδελφοποίηση Ελλάδας-ΗΠΑ…..Δ Κωνσταντακόπουλος για Κασσελάκης: ”πάντα στην ιστορία μας, τέτοιες αμερικανικές παρεμβάσεις προηγήθηκαν τραγικών εξελίξεων στην Ελλάδα…………

https://dimpenews.com/2023/09/25/%ce%bf-%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4/

50751235unled5

Μητροπολτης Φλωρινης Αυγουστινος: Ειπα μεσα μου, Αφου δεν θελεις τον Χριστο, ἀπο δ᾿αυτους θα κυβερνηθης

ΓPEBENA 1946

ΒΑΡΑΒΑὍταν, πρὶν ἀπὸ 30 χρόνια, περιόδευα τὴν ἐπαρχία τῶν Γρεβενῶν, ἒφτασα σ᾿ἕνα χωριό.
Τότε ἥμουν ἱεροκήρυκας. Δὲν εἶχα οὒτε αὐτοκίνητο γιὰ νὰ μὲ κατηγοροῦν. Μολονότι τὸ αὐτοκίνητο τὸ ἒχω δωρεάν καὶ δὲν ξοδεύει πολλὰ καύσιμα, γιατὶ εἶνε μὲ πετρέλαιο. Δὲν ἒδωσα δραχμὴ γιὰ νὰ ἀγοράσω αὐτοκίνητο. Τότε εἶχα τὸ ὑπ᾿ ἀριθμὸν ένα αὐτοκίνητο. Περπατοῦσα χιλιόμετρα μὲ τὰ πόδια.
Πάω λοιπὸν σ᾿ἕνα χωριό, χτυπῶ τὴν καμπάνα καὶ δὲν ἒρχεται κανένας. Ξέραν ὅτι πήγα νὰ τοὺς κηρύξω τὸ Εὐαγγέλιο καὶ νὰ τοὺς μιλήσω γιὰ τὸν Χριστό.
Τὸ βράδυ κοιμήθηκα στὸ καμπαναριό. Σὲ λίγο ὲρχεται ἕνας Βαραββᾶς, ἦταν τοῦ κόμματος. Εἶπα μέσα μου: Αφοῦ δὲν θέλεις τὸν Χριστὸ, ἀπὸ δ᾿αὐτους θὰ κυβερνηθῆς».
Μετὰ ἀναστέναζαν. Παρέλαβε αὐτὸς τὴν ἐξουσία στὸ χωριό. Καὶ ἂρχισε τὸ ξύλο καὶ τὴν τυραννία.
Τοὺς εἶδα μετὰ στὰ Γρεβενὰ, σ᾿ἐλεεινὴ κατάσταση. Μπῆκαν σὲ κάτι μπαράγκες. Πῆγα τοὺς βρῆκα καὶ τοὺς κατάλαβα. Δὲν εἶστε τοὺς εἶπα ἀπὸ τὸ τάδε χωριό;
Ἂ λένε παππούλη, ἐμεῖς ὅταν ἦρθες πήγαμε νὰ βροῦμε αὐτόν, γιατὶ ἐλπίζαμε ὅτι αὐτὸς θὰ μᾶς σώση καὶ θὰ μᾶς βοηθήση. Ἒτσι λοιπὸν σκότος καὶ Βαραββᾶν ἐκλέγει ἡ ἀνθρωπότης. Δὲν θέλω νὰ ἐπεκταθῶ περισσότερο.

14-1-76 (Απόσπασμα απο  τον κυκλο Αγίας Γραφῆς άνδρων, στην  Β΄ Θεσσαλονικῆς επιστολή, στην αιθουσα της Μητροπόλεως στις 14-1-76)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ! & ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ! ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΛΑΟΝ ΑΠΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ πρωην ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ 2) Σικε κουταλομαχια Αρχιεπισκοπου με Μητσοτακη για να προχωρησει η καρτα του πολιτη.

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 25th, 2023 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σικε κουταλομαχια Αρχιεπισκοπου με Μητσοτακη για να προχωρησει η καρτα του πολiτη

https://tasthyras.wordpress.com/2023/09/24/%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ad-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc/#more-78453

e3fdd3242c48

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ & ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

ΘΕΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ!

*************

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΛΑΟΝ

Αγαπητοί μου Άδελφοί και Συλλειτουργοί,

Αγαπητά μου Τέκνα εν Κυρίῳ,

Ἀπευθύνομαι προς Υμάς έπειτα από μίαν ουράνιον έμπνευσιν καί προτροπήν! Επιθυμώ να σας γνωρίσω, ότι τα τραγικά και ακρως καταστρεπτικά γεγονότα, τα οποία έγιναν στην Θεσσαλία, καθώς επίσης και σε πολλά άλλα μέρη της Γης, ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ διά την αποστασίαν του σύγχρονου ανθρώπου από την αγκαλιά του Επουρανίου Πατρός μας! Η καταστροφή είναι πρωτοφανής! Read more »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Το βιντεο του Δημου Θεσσαλονικης που προωθει την ομοφυλοφιλια! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Κι όμως ορθοδοξοι πιστοι κατεβαινουν υποψηφιοι με τον Ζερβα! 2) «Πονηροι ανθρωποι καi γοητες προκοψουσιν επι το χειρον, πλανωντες & πλανωμενοι»

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 24th, 2023 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

589345584235671765gogbaΚΥΡΙΑΚΗ Α΄ΛΟΥΚΑ [: Β΄Τιμ.3,10-15]

Απομαγνητοφωνημένη ομιλία μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου, σχετικά με την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Α΄ Λουκά, με θέμα:

«ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»

[εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Λαρίσης στις 24-9-1989], [Β223]

π. Αθανασιος Μ.Ο Απόστολος Παύλος, αγαπητοί μου, γράφει στην Β΄ του προς Τιμόθεον επιστολή του που ακούσαμε σήμερα, από την Ρώμη, κάπου στα 66-67 μ.Χ. φυσικά. Είναι η τελευταία του επιστολή. Και θεωρείται το κύκνειον άσμα του, γιατί ο Απόστολος Παύλος μετά εμαρτύρησε στη Ρώμη, την ιδίαν χρονολογία, δηλαδή το 67 με 68.

Στην επιστολή του αυτή στον Τιμόθεο, που πολύ αγαπούσε και ήταν ήδη επίσκοπος Εφέσου, του γράφει πολύ σπουδαία από ποιμαντικής πλευράς πράγματα. Μεταξύ άλλων του τονίζει την επικειμένη αποστασία και μάλιστα παραθέτει έναν μακρύ κατάλογο, που κατά τις έσχατες ημέρες θα φθάσουν εκεί. Κατάλογο χαρακτηρισμών. Θα φθάσουν εκεί ως κατάντημα οι Χριστιανοί.

«Τοτο δ γίνωσκε»,του γράφει, «τι ν σχάταις μέραις νστήσονται καιρο χαλεποί (:Θα ‘ρθουν, θα σταθούν δύσκολοι καιροί)·σονται γρ ο νθρωποι φίλαυτοι». Και παραθέτει, αγαπητοί μου, και απαριθμεί είκοσι δύο χαρακτηρισμούς! Όταν λέει «οι άνθρωποι» εννοεί οι Χριστιανοί! Θα είναι τέτοιοι, τέτοιοι, τέτοιοι. Read more »

Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΕΤΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ & ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ & ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ Μιλτενμπεργκ & ΤΗΣ Ε.Ε.!!! ΟΙ φυσιολογικοι Ελληνες ειναι δευτερας κατηγοριας στα ανωμαλα μυαλα τους. 2) ANOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ «Προς εκπεσοντα Αρχιμ. Ανδρεαν Κονανον»

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 19th, 2023 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

1. ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥΣ

Β΄.-Παρουσια-ιστΕκεῖνο το αμαρτημα που η Αγία Γραφή καταδικάζει και εξαφανιζει δυο μεγαλεις αρχαιες πόλεις, τα Σοδομα και τη Γομμόρα, οι παγκοσμιοποιητες, το προβάλλουν σαν κατόρθωμα και μεγαλο προσον, για να στρωσουν το χαλι του Αντιχριστου!!! Το γραφουν & στον βιογραφικο τους! Ο Στεφανος παντρευεται με αντρα, υποδύεται την Στεφανια. Καμαρωνει για το παραφυση αμαρτημα του και προωθειται για αρχηγος κόμματος!!! Ο άλλος αφου βρωμίση προωθειται απο την μασονια για δεσπότης!!! Ο άλλος για κάποια άλλη υψηλη θεση. Ταλαιπωροι ανθρωποι ακουστε τι λέει η Αγία Γραφη:

  • «...26 δια τουτο παρεδωκεν αυτους ο θεος εις παθη ατιμιας αι τε γαρ θηλειαι αυτων μετηλλαξαν την φυσικην χρησιν εις την παρα φυσιν 27 ομοιως τε και οι αρσενες αφεντες την φυσικην χρησιν της θηλειας εξεκαυθησαν εν τη ορεξει αυτων εις αλληλους αρσενες εν αρσεσιν την ασχημοσυνην κατεργαζομενοι και την αντιμισθιαν ην εδει της πλανης αυτων εν εαυτοις απολαμβανοντες…» (Ρωμαιους κεφ. α)

589345584235671765gogba

2. Alexander Dugin: η πολιτικη αλλαγης φυλου στοχευει στο επομενο σταδιο στην αλλαγη ειδους στον μετανθρωπο. Σατανισμος: μια αντιεκκλησια, «μαυρη εκκλησια» που ενσωματωνεται στη συγχρονη δυτικη κουλτουρα, στην επιστημη, στην εκπαιδευση, στην πολιτικη!

589345584235671765gogba

3. Μαζικη διαδηλωση στις Βρυξελλες κατα της σεξουαλικης αγωγης στα σχολεια την ωρα που η Εκκλησια Κυπρου την ευλoγησε! ΒΙΝΤΕΟ

589345584235671765gogba

4. ANOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ

«Προς εκπεσόντα Αρχιμ. Ανδρέαν Κονάνον»

Σας παρακολούθησα (με λύπη) στο διαδίκτυο, σε μια σειρά από λόγια σας «φιλικά» υπέρ της ομοφυλοφιλίας, σε συμφωνία με τη ζωή σας, έξω από την Πίστι και την Λατρεία της Εκκλησίας, ως άρνηση του Πνεύματος∙ λόγια κατά του εαυτού σας στην πραγματικότητα, σε προβολή «φτου, ξελευτερία».
Ανάμεσα στα συγκεχυμένα λόγια της συνείδησής σας άκουσα και τη λέξη «Θεός»∙ όχι, βέβαια, ως αδιαλλαξία έναντι του ψεύδους και ως ασυμβίβαστη ζήτησι της αλήθειας.
Ποιον Θεό εννοείτε; Read more »

«ΟΥΑΙ ΕΘΝΟΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ, ΥΙΟΙ ΑΝΟΜΟΙ…» – ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΞΙΩΜΑΤΑ!!! 2) Αναφορα Δικηγορου κ. Νικου Αντωνιαδη προς Εισαγγελεα Αρειου Παγου – Υπο διερευνηση αδικημα: Ανθρωποκτονια με ενδεχομενο δολο κατα συρροη.

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 14th, 2023 | filed Filed under: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Ν. Καντιωτου

______________

________

d454142812c7

Αναφορα Δικ. κ. Νικου Αντωνιαδη προς Εισαγγελεα Αρειου Παγου – Υπο διερευνηση αδικημα: Ανθρωποκτονια με ενδεχομενο δολο κατα συρροη.

Υπόψη κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Λόγω της γνωστής πολυεπίπεδης νομικής δράσης μου τα τελευταία τρία και πλέον έτη, την οποία παρακολουθεί πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων σε όλη τη χώρα, έχει δημιουργηθεί ένα επίσης πολύ μεγάλο δίκτυο πληροφοριών, το οποίο δεν καλύπτει μόνο το φάσμα του αντικειμένου της εν λόγω νομικής δράσης αλλά επεκτείνεται και σε όλα τα δεινά που πλήττουν τη χώρα.

Read more »

«Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ» 2) «Η απωλεια, λοιπον, του δασους της Δαδιας, που δεν θα ξαναγινει ποτε οπως ηταν, ειναι μια τραγικη εθνικη απωλεια». Οταν η φωτια ετελειωσε, ανεκαλυψαν ΑΘΙΚΤΟ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΑΥΡΟ, ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΔΕΝΔΡΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΣΩΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ!…

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 4th, 2023 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ»
____

Τη δική του οπτική και από νομικής άποψης για το θέμα των νέων ταυτοτήτων δίνει στην ‘Ελεύθερη Πένα» ο δικηγόρος Δήμος Θανάσουλας.

_____
589345584235671765gogba

Νο 22 – ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ

Toυ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
+ πρώην ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, Δευτέρα, 4η  Σεπτεμβρίου 2023

Ήταν ένα σπάνιο στολίδι της φύσεως! «Η απώλεια, λοιπόν, του δάσους της Δαδιάς, που δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν, είναι μια τραγική εθνική απώλεια», γράφει χαρακτηριστικά σε σημείωμά της η Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (βλ. Η ΑΚΙΣ , 31.08.2023, σελ. 2). Ιδού μια τραγική απεικόνισις της μεγάλης καταστροφής!
ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ!
Εκεί, λοιπόν, στο δάσος της Δαδιάς, όταν η φωτιά ετελείωσε, ανεκάλυψαν ΑΘΙΚΤΟ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΑΥΡΟ, ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΔΕΝΔΡΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΣΩΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ!…
Πατηστε τον τιτλο & διαβαστε το άρθρο

ΝΑ ΜΗ ΚΟΥΡΑΖΟΜΕΘΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑΣ (Μικρο απόσπασμα παλαιας ομιλιας του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου)

author Posted by: Επίσκοπος on date Αυγ 28th, 2023 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΝΑ ΜΗ ΚΟΥΡΑΖΟΜΕΘΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑΣ

«ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΙΟΥΝΤΕΣ ΜΗ ΕΚΚΑΚΩΜΕΝ, ΚΑΙΡΩ ΓΑΡ ΙΔΙΩ ΘΕΡΙΣΟΜΕΝ ΜΗ ΕΚΛΥΟΜΕΝΟΙ, ΑΡΑ ΟΥΝ ΩΣ ΚΑΙΡΟΝ ΕΧΟΜΕΝ, ΕΡΓΑΖΩΜΕΘΑ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝ ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑΣ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ» (Γαλάτας 6, 9-10)

_______________________

__________________________

(Μικρο απόσπασμα παλαιας ομιλιας του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου

«Κλιματικη αλλαγη δεν υπαρχει όχι αλλες ανεμογεννητριες στη θεση των δεντρων»! (βιντεο) 2. «Συγχρονη ειδωλολατρεια» (βιντεο – Αναστασιου Νουσκαλη – θεολογου) 3. Συγκλονιστικο κειμενο, Εγκωμιο στους ανεμβολιαστους απο Ισπανο Βιολογο, Καθηγητη Πανεπιστημιου

author Posted by: Επίσκοπος on date Αυγ 16th, 2023 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Κλιματικη αλλαγη δεν υπαρχει

όχι αλλες ανεμογεννητριες στη θεση των δεντρων»!

Αντώνης Φώσκολος

https://agonasax.blogspot.com/2023/08/blog-post_23.html#more

589345584235671765gogba «Συγχρονη ειδωλολατρεια»

Αναστάσιος Νούσκαλης – θεολόγος

__________________

_________________

589345584235671765gogba

Συγκλονιστικο κειμενο, Εγκωμιο στους ανεμβολιαστους απο Ισπανο Βιολογο, Καθηγητη Πανεπιστημιου

Συγκλονιστικό κείμενο, Εγκώμιο στους ανεμβολίαστους από Ισπανό Βιολόγο, Καθηγητή Πανεπιστημίου: είστε το άπαν της ανθρωπότητας, οι εκλεκτοί της αόρατης Κιβωτού, στρατιώτες που κάθε στρατός φωτός θέλει να έχει στις τάξεις του! Τώρα ξέρουμε ποιοι είναι οι Αντιστασιακοί στον πλανήτη Γη! Read more »

ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΠΑΖΕ Ο ΛΑΟΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΟΥΣ ΘΡΟΝΟΥΣ! ΑΠΟ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΟΚΛΗΤΟΙ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΛΗΤΟΙ & ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ & ΤΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΛΕΦΤΕΣ & ΛΗΣΤΕΣ

author Posted by: Επίσκοπος on date Αυγ 11th, 2023 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

————-

———-
‘Αποσπάσματα ομιλίας του Μητροπολιτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου Αθηνα 26.1.1964

‘Αλωνίζουν ἐδῶ στὴν Ἑλλάδα οἱ αἰρετικοί, ἀλωνίζουν οἱ παπισταί, ἀλωνίζουν οἱ ἄθεϊοι, ἀλωνίζουν οἱ πάντες, διότι δὲν ἔχουμε Ἐκκλησία ζώσα καὶ Ἐλευθέρα, διότι δὲν ἔχουμε ἐπισκόπους, ποὺ νὰ ζοῦνε καὶ νὰ πεθαίνουν γιὰ τὴν πίστι μας. Ἐδῶ ὁ κάθε ἕνας ποὺ πῆγε στὴν Θεολογικὴ Σχολή καὶ φόρεσε τὸ ρασάκι, μόλις βγαίνει ἀπὸ τὴν Σχολή, δὲν ἔχει πόθο νὰ πάη κάτω στὴν Οὐγκάντα, νὰ πάη κάτω στὴν Ἰαπωνία, νὰ πάη νὰ κηρύξη τὸν Χριστό. Νὰ πάη ἐφημέριος ἐπάνω κοντά στα Σερβικὰ βουνά (στὰ σύνορα τῆς Ἑλλάδος, στή βόρειο Ἑλληνικὴ Μακεδονία). Νὰ πάη ἱεροκήρυκας ἐπι τέλους· ὄχι, ὄχι, ὄχι. Θὰ καθήση ἐδῶ μέσα στὴν Ἀθήνα καὶ θὰ γλείφη ναυάρχους, θὰ γλείφη στρατηγούς. Θὰ λουστράρη τὰ παπούτσα τοῦ τελευταίου ἀλήτη τῶν Ἀθηνῶν, γιὰ ἕνα καὶ μόνο σκοπό· Νὰ γίνη δεσπότης, νὰ ἀρπάξη πατερίτσα! Αὐτὸ εἶναι τὸ μεγάλο κακό. Ἐνῶ αὐτοί ποὺ δὲν ἔχουν ἰδανικά, κυνηγοῦν ἀπὸ πόρτες σὲ πόρτες νὰ ἀνεβοῦν στὰ ὑψηλὰ ἀξιώματα· ‘Εκεῖνοι ποὺ μέσα τους ἔχουν μιὰ μικρὰ εὐλάβεια καὶ πιστεύουν στὸν Θεό, ἀκοῦνε ἐπισκοπικὸ ἀξίωμα καὶ τρέμει ἡ ψυχή τους· γιατὶ στὰ παλαιά εὐλογημένα χρόνια κόβανε αὐτιὰ, κόβανε τὶς μύτες των, γιὰ νὰ μὴ γίνουν ἐπίσκοποι καὶ τοὺς ἄρπαζε ὁ λαὸς διὰ τῆς βίας καὶ τοὺς ἔκανε ἐπισκόπους. Ἀρπαξε τὸν Μέγα Βασίλειο διὰ τῆς βίας, ἄρπαξε τὸν Χρυσόστομο διὰ τῆς βίας, ἄρπαξε τὸν Μέγα Ἀθανάσιο διὰ τῆς βίας, τώρα αὐτοὶ ἀρπάζουν διὰ τῆς βίας τοὺς θρόνους… Read more »

ΧΑΡΑ & ΠΕΝΘΟΣ (Ἐκ της Ἱ. Μονης Ζωοδοχου Πηγης Λογγοβαρδας Παρου). 2. «Οι Νεο-Επικουρειοι και οι Νεο-Στωικοι (συγχρονοι) κυβερνητες και το Χριστεπωνυμο πληρωμα» (Από το βιβλίο «Προς το Χριστεπωνυμο πληρωμα» – επισκ. Αυγουστινου Ν. Καντιωτου – 1973) Του ΝΙΚ. Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 25th, 2023 | filed Filed under: ΒΙΒΛΙΑ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΧΑΡΑ & ΠΕΝΘΟΣ

23-07-25 ΓΕΡ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ.pdf

Ἐκ τῆς Ἱ. Μονῆς Ζωοδόχου Πηγῆς Λογγοβάρδας Πάρου

Σεβαστοὶ πατέρες καὶ ἀγαπητοὶ ἀδελφοί,

ιερομ. Ιεροθ

η

η

Με τὴν χάρι τοῦ Θεοῦ καὶ τὶς εὐλογίες τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καὶ τοῦ ὁσίου Φιλοθέου ἑορτάσθηκε χθὲς στὴν Μονή μας μὲ τὴ συμμετοχὴ τοῦ Θεοφιλεστάτου ἐπισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου ἡ ἀνάμνησις τοῦ θαύματος τῆς διασώσεως τῶν 125 μελλοθανάτων ἐπὶ γερμανικῆς κατοχῆς (συνημμένα κάποιες φωτογραφίες ἀπὸ τὴν πανήγυρι).
Αὐτὴ τὴ μέρα διάλεξε ὁ Κύριος γιὰ νὰ καλέσῃ κοντά Του καὶ τὸν ἀοίδιμο προηγούμενο τῆς ἱ. Μονῆς μας Γέροντα Ἱερόθεο (Ἰωάννη Μ. Νικολάκη). Ἡ ἐξόδιος ἀκολουθία θὰ τελεσθῇ σύμφωνα μὲ τὸ παρακάτω ἀνακοινωθέν.
Ἡ χάρις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου μὲ τὶς εὐχὲς τῶν ὁσίων πατέρων τῆς Μονῆς μας νὰ σκέπῃ ὅλους μας.
Ἐκ τῆς Ἱ. Μονῆς Ζωοδόχου Πηγῆς Λογγοβάρδας Πάρου

Ἀνωτέρω: Ὁ ἀοίδιμος προηγούμενος τῆς ἱ. Μονῆς μας Γέροντας Ἱερόθεος (Ἰωάννης Μ. Νικολάκης) σὲ παλαιότερη φωτογραφία του ψάλλοντας στὸ καθολικὸ τῆς Μονῆς.

Κατωτέρω: ἐκ τῆς πανηγύρεως τῆς Μονῆς

589345584235671765gogba

«Οι Νεο-Επικουρειοι και οι Νεο-Στωικοι (συγχρονοι) κυβερνητες και το Χριστεπωνυμο πληρωμα»

(Από το βιβλίο «Προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα» – π. Αυγουστίνου Καντιώτου – 1973)

028. Χριστεπώνυμον Πλήρωμα. ιντΟι σύγχρονοι «πολιτικοί ηγέται δεν θέλουν να βλέπουν τον λαόν μας ως χριστεπώνυμο πλήρωμα, αλλ’ απλώς ως ένα λαόν, ο οποίος πρέπει να εξελίσσεται εν τω συγχρόνω κόσμω κατά τας νεωτέρας περί ηθικής αντιλήψεις», τονίζει ο (όντως) Επίσκοπος π. Αυγουστίνος Καντιώτης στο βιβλίο του «προς το Χριστεπώνυμον πλήρωμα», στον πρόλογό του (Σελ. 11).
Πράγματι, μετά τον Ι. Καποδίστρια, στον πολιτικό – κοινωνικό χώρο, τα νομοθετικά μέτρα έρχονται (μέχρι σήμερα) σε σύγκρουση με τον Χριστόν, που είναι ο αιώνιος Νομοθέτης – Κυβερνήτης του Σύμπαντος Κόσμου.
Η φιλοσοφία των πολιτικών είχε (και έχει) δύο επίκεντρα:
Πρώτα την αστική (επικούρεια) σκέψη και την περιθωριοποίηση της εκκλησίας η οποία, σήμερα, δεν βλέπει το πλήρωμα ως «ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα», λόγω της παναιρέσεως του οικουμενισμού. Η Επικούρεια φιλοσοφία, εν πολλοίς φιλοσοφία των σημερινών πολιτικών και κυβερνήσεων, εμπεριέχει τις εξής βασικές (θεμελιώδεις) συνιστώσες: Read more »

Ταλαιπωροι δεσποταδες της Εκκλησιας της Ελλαδος, τι λετε, για τους διωγμους στην Ορθοδοξη Εκκλησια της Ουκρανιας; Τιποτα! 2) ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ…. (Toυ πρωην ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ) 3) 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΟΖΑΝΗΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 1973 (Του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 21st, 2023 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι ταλαιπωροι δεσποταδες της Εκκλησιας της Ελλαδος τι λενε για τους διωγμους στην Ουκρανια; Τιποτα!

Ξεχνάνε όμως ότι, ό,τι σπείρεις, θα θερίσεις.

«Σήμερα θέλω να απευθυνθώ στη μητέρα μου, να της πω να μην ντρέπεται για μένα, γιατί με κρίνουν για τον Χριστό, για την Εκκλησία, για την πίστη. Αν έτσι έχει αποφασίσει ο Κύριος, τότε θα γίνει η άγια θέλησή του.
Δεν με προσβάλλει κανένας και δεν έχω κακία σε κανέναν, όλα είναι στα χέρια του Θεού»

Μητροπολίτης Παύλος, ηγούμενος στην ιστορική Μονή των Σπηλαίων, τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

d454142812c7

No 16 – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ….(2)

Toυ πρώην ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ, ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!
Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ!…

Πατηστε τον τίτλο και διαβάστε το αρθρο

d454142812c7

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΟΖΑΝΗΣ
50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 1973

Όταν μιλάμε για τη «Συνθήκη της Λωζάννης» Ιούλιος 1923, αναφερόμαστε σε ένα σύνολο νομικών κειμένων, τα οποία περιλαμβάνουν, αυτή καθαυτή τη Συνθήκη με 143 άρθρα, καθώς και 17 συναφείς Συμβάσεις, Δηλώσεις και Πρωτοκόλλα. Όλα μαζί, η Ελλάδα τα επικύρωσε με το Νομοθετικό Διάταγμα «Περί Κυρώσεως της εν Λωζάννη συνομολογηθείσης Συνθήκης περί ειρήνης» (ΦΕΚ 238Α/25-8-1923).
Με αυτή τη Συνθήκη, διευθετήθηκαν δυο κύρια θέματα (σύνορα Ελλάδος – Τουρκίας και καθεστώς μουσουλμάνων στη Θράκη και χριστιανών στην Κωνσταντινούπολη – μειονοτήτων).
Οι Μεγάλες Δυνάμεις, για τη σύνταξή της, δυστυχώς προτίμησαν την ευκολία που τους προσέφεραν οι οροσειρές και τα ποτάμια παρά τα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία. Επίσης, πίστευαν ότι δίνοντας στην Τουρκία την Ανατολική Θράκη με τα Στενά και στην Ελλάδα τη Δυτική Θράκη με το Αιγαίο, θα εξασφάλιζαν μια βιώσιμη ισορροπία δυνάμεων. Read more »

«Η ΑΓΙΟΤΗΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» Του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου, (βιντεο) 2. Η ΣΩΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΛΟΦΙΛΩΝ

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 10th, 2023 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

«Η ΑΓΙΟΤΗΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»
___________________

__________________

50751374unled13

2. Η ΣΩΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΛΟΦΙΛΩΝ

Πρόλογος

βηματοδοτΤὸ παρὸν πόνημα ἀπευθύνεται σὲ μία προσπάθεια νὰ λυθεῖ τὸ πρόβλημα τῶν συνανθρώπων μας αὐτῶν ὀνοματίζοντας τους ἀπροσάρμοστους βίωσης μίας φυσιολογικῆς ἀνθρώπινης, ταπεινῆς και ἀρρενωπῆς ζωῆς. Τὸ ἔντυπο εἶναι μία προσπάθεια γιὰ διάγνωση (μετὰ παραδειγμάτων) καὶ θεραπεία, ἀκριβῶς ὅπως κάνει ὁ καλὸς ἰατρός. Προτείνεται δὲ νὰ μεταφρασθεῖ στὴν ρωσική γλῶσσα, ἢ καὶ νὰ προωθηθεῖ (στὴν ἑλληνικὴ) στὴν ρώσικη πρεσβεία στὴν Ἀθήνα (embraf@otenet.gr), μὲ σκοπὸ νὰ περιέλθει στοὺς ἁρμοδίους τῆς ρωσικῆς πρωτοβουλίας όπου ὁ ὀρθόδοξος ἑλληνικὸς κόσμος τὴν συγχαίρει καὶ τὴν ὑποστηρίζει, καὶ σὲ συνεργασία (=τὰ πατριωτικὰ μας κόμματα καὶ κινήματα) μὲ τὴν φιλότιμη κυβερνητικὴ ρωσική προσπάθεια γιὰ κοινωνικὴ ἀγωγὴ πρὸς αὐτὸ τὸ κοινωνικὸ πρόβλημα, ὄντως ὅπου καμμία ἄλλη κυβέρνηση παγκοσμίως δὲν γνωρίζουμε νὰ τὸ ἐτόλμησε, ὥστε νὰ συμβάλουμε καὶ ἐμεῖς οἱ ὀρθόδοξοι Ἕλληνες στὸ κατὰ δύναμιν. Νὰ συμβάλουμε ὡς ἀδερφοὶ ὀρθόδοξοι χριστιανοί, καὶ ὄχι γιὰ νὰ ἐνισχύσουμε μόνο τὴν ρωσικὴ φιλότιμη πρωτοβουλία, ἀλλὰ κυρίως στὸ νὰ μὴν ἀποτύχει μὲ τυχὸν λάθος προγράμματα ἐκ τῶν Ρώσων ἐπιστημόνων. Read more »

ΗΧΗΡΟΣ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΕΩΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔH, ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΜΟΝΟΣ, ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΡΟΧΔΙΖΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ 2) ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ή αλλα καρτ 3) Πως πηγαν να μας κλεψουν τη συνθηκη των Δωδεκανησων 4) «ΟΙ ΧΑΛΑΣΟΧΩΡΗΔΕΣ» (Αλεξ. Παπαδιαμάντη) (Ως έλεγχος ενος νοσηρου διαχρονικου πολιτικου ήθους)

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 3rd, 2023 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΗΧΗΡΟΣ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΕΩΣ ΥΠΕΡ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

https://youtu.be/7yLimihu5J0

50751235unled5Το «σεπτο προσωπο του πατριαρχου» Βαρθολομαιου, κατά τον κ. Νατσιο, δεν σεβεται την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ειναι ετοιμος να μας ενωση με κάθε σατανικο θρησκευμα της πανθρησκειας! Αλλά ζει ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ή αλλα καρτ

(Πατηστε τον τιτλο, ειναι σε pdf)

50751235unled5

Πῶς πῆγαν νά μᾶς κλέψουν τή συνθήκη τῶν Δωδεκανήσων καί ἡ ἐπιχείρηση ἐντοπισμοῦ της

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2023/06/blog-post_626.html#more

50751235unled5

«ΟΙ ΧΑΛΑΣΟΧΩΡΗΔΕΣ» (Αλεξ. Παπαδιαμάντη)

(Ως έλεγχος ενός νοσηρού διαχρονικού πολιτικού ήθους)

Ένα πολύτιμο (πολιτικό) κτέρισμα στο χώρο της λογοτεχνίας είναι το διήγημα οι «χαλασοχώρηδες» του Αλεξ. Παπαδιαμάντη.
Αποτελεί ορθόδοξη χριστιανική κληρονομιά, που προβάλλει στον σημερινό νεοελληνικό πολιτισμό το διαχρονικό έλλειμα πολιτικού ήθους του λαού μας.
Το ορθόδοξο πολιτικό ήθος, όπως συναιρείται στη Γραφή και στην Πατερική παράδοση, δεν αποτελεί εσωτερικό περιεχόμενο της σημερινής πολιτικής ζωής. Ιδιαίτερα απουσιάζει από τις συνειδήσεις των πολιτικών, όπως και στις πρακτικές των «χαλασοχώρηδων». Read more »

THN MEN ΠIΣTIN OMOΛOΓOYMEN ΠANTEΣ, OYKETI ΔE ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΕΝΤΟΛΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΘΑ» 2) MHNYΣΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΣΑ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Ν. ΠΗΧΟΥ, ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗΣ ΜΟΝΗΣ «Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» ΛΟΓΓΟΒΑΡΔΑΣ ΠΑΡΟΥ 3) «ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ!!!»

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούν 21st, 2023 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

«THN MEN ΠIΣTIN OMOΛOΓOYMEN ΠANTEΣ, OYKETI ΔE ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΕΝΤΟΛΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΘΑ»

(Μ. Βασίλειος – Εις τον Προφήτην Ησαΐα – P.G. 30, 236)

Γραφει ο ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Πατηστε τον τίτλο & διαβαστε το άρθρο

50751374unled13

2. MHNYΣΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΣΑ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Ν. ΠΗΧΟΥ, ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗΣ ΜΟΝΗΣ «Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» ΛΟΓΓΟΒΑΡΔΑΣ ΠΑΡΟΥ, ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ την «Αγια» και Μεγαλη Συνοδο (ΑκΜΣ) του Κολυμπαριου της Κρητης

Πατηστε τον τίτλο

50751374unled13

sima3. ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ.» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ
Ευριπίδου 57-Τ.Κ. 10554 Αθήνα -Τηλ: 210 3250220
http://www.patriotiki-enosi.gr**Ηλ.Ταχ: elas@otenet.gr

Αθήνα 19-06-2023

«Η ανάγκη της πατρίδος είναι μεγάλη και κίνδυνος μας απειλεί…

Δεν δικαιουμεθα να σιωπησουμε!!!»

lykoiΕΣΕΙΣ που εγκαταλείπετε κυνηγημένοι την χώρα σας στο Εξωτερικό και φωνάζετε ότι «δεν υπάρχει αύριο για τα παιδιά μας στην Ελλάδα».
ΕΣΕΙΣ που δραπετεύετε από την χώρα σας αφήνοντάς την έρμαιο στις ορδές των λαθρομεταναστών που κυριεύουν τα εγκαταλελειμμένα από εσάς σπίτια των παππούδων σας ή έχουν γίνει εξοχικές κατοικίες κάποιων Βορειοευρωπαίων και εσείς φωνάζετε ότι φεύγετε διότι «δεν υπάρχει αύριο για τα παιδιά μας στην Ελλάδα», τότε θα έχει χαθεί το πολυτιμότερο αγαθό σας. Η Εστία….
ΕΣΕΙΣ που αυτοκτονείτε από δειλία εμπρός στην πρώτη δυσκολία που σας ξεβολεύει από τον βολικό καναπέ που είχατε μάθει να κάθεστε, αφήνοντας ορφανά τα παιδιά σας γιατί… «δεν υπάρχει αύριο για τα παιδιά μας στην Ελλάδα».
Ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό…. Read more »