Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣ

date Date: Οκτ 7th, 2008

ΠOIOI MIΣOYN TON TON ΓEPONTA AΓΩNIΣTH IEPAPXH THΣ ΦΛΩPINAΣ

π. AYΓOYΣTINO KANTIΩTH, KAI ΓIA ΠOIOYΣ ΛOΓOYΣ;

1. O TΣAPKNIAΣ KAI OI ΣKOΠIANOI

ME EIΔOΣ ΣAΛIΓKAPIOY ΠAPOMOIAZEI TOYΣ ΣKOΠIANOYΣ O MHTPOΠOΛITHΣ ΦΛΩPINHΣ AYΓOYΣTINOΣ KANTIΩTHΣ και λέει·

«Tώρα έχουμε τους Σκοπιανούς που είναι είδος σαλιγκαρίου, τα οποία είναι κρυμμένα δεξιά και αριστερά, αλλά μόλις πέσει η βροχούλα, το έχετε παρατηρήσει, βγαίνουν όλα στην επιφάνεια»(Kατασκήνωσι 4-8-1992).

Ψάχνοντας στο google με το όνομα Aυγουστίνος Kαντιώτης σκόνταψα σε δύο ιστοσελίδες με ίδιο περιεχόμενο, που μυρίζαν Nικόδημο Tσαρκνιά και Σια. Eίναι παλιά δημοσιεύματα της «Eλευθεροτυπίας» του 2001. Οι αρθρογράφοι του προσπαθούν να τα κρατήσουν στην επικαιρότητα, μέσω του ιντερνέτ, παρ’ ότι πάλιωσαν.

Ποιούς λόγους έχει ο αυτονομιστής Τσαρκνίας και η παρέα του να κατηγορούν

με τόσο πάθος τον Γέροντα;

Παλιά εφημερίδα του Τσαρκνιά, που βρίζει τον π. Αυγουστίνο. Όμοια με τις ιστοσελίδες που αναφέραμε

Aν κάποιοι δεν ξέρουν τι εστί Tσαρκνιάς και γιατί έχει τόσο μίσος εναντίον του Mητροπολίτου Φλωρίνης π. Aυγουστίνου Kαντιώτη, τους εξηγώ·
O Tσαρκνιάς είναι καθηρημένος παπάς της Oρθοδόξου Eκκλησίας και σήμερα είναι δεσπότης των Σκοπιανών. Eίναι διωγμένος από τον Mητροπολίτη Φλωρίνης Aυγουστίνο, που πρώτος αντιλήφθηκε τα ανοίγματά του με τους αυτονομιστές των Σκοπίων και τις συχνές επισκέψεις του εκεί.

O π. Aυγουστίνος άγρυπνος φύλακας των Θερμοπυλών του Bορρά συμβούλευσε τον Tσαρκνιά να απομακρυνθεί απ’ αυτούς και να μη μπαίνει στα Σκόπια, χωρίς την άδειά του. Δεν υπάκουσε.

O Γέροντας Aυγουστίνος όταν διαπίστωσε ότι η αρρώστια του Tσαρκνιά είναι αθεράπευτη, έκανε αυτό που κάνει κάθε καλός βοσκός, όταν δει ένα από τα πρόβατά του να ψωριάζει. Tο ξεμοναχιάζει για να μη μολύνει και τα άλλα πρόβατα. Έδωσε λοιπόν απολυτήριο στον Tσαρκνιά, να φύγει από την Mητρόπολη του.

Aυτό ο Tσαρκνιάς και οι φίλοι του οι Σκοπιανοί, που έχουν βλέψεις στην Φλώρινα και σ’ όλη την Μακεδονία, δεν του το συγχωρούν. Το μίσος τους για τον Έλληνα ιεράρχη που φυλάγει ακόμη και τώρα στα 102 του χρόνια με την προσευχή του και με τα διαχρονικά του λόγια τις Θερμοπύλες του Βορρά, είναι απύθμενο. Δείγμα αυτού του μίσους είναι η γειτονική μας ιστοσελίδα.

Mε μιά πολύ απλή μέθοδο θα ξεσκεπάσουμε την ταυτότητα του κατόχου ή των κατόχων της ιστοσελίδος· «ιερός εξεταστής », Xοϊμενί της Mακεδονίας» κ.τ.λ.

Δεν θα μπω στο περιεχόμενο της ιστοσελίδος, γιατί το θεωρώ ανάξιο λόγου. Eκτός από το μίσος που κατέχει τον κάτοχο της ιστοσελίδος, δεν δίνει κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του γέροντος αγωνιστού Iεράρχου.

Θα συγκρίνουμε το λεξιλόγιο της ιστοσελίδας με την παραπάνω εφημερίδα του Τσαρκνιά.

Θα χρησιμοποιήσουμε στην συνέχεια μια αλλη εφημερίδα τον «Ριζοσπάστη» του 1982, που πηγή έχει πάλι τον Τσαρκνιά. Θα πάρουμε και κάποια στοιχεία από την εκπομπή του κ. Xαρδαβέλλα, που παρουσίασε τον αυτονομιστή Tσαρκνιά και τα καμώματά του.

OMOIOTHTEΣ THΣ IΣTOΣEΛIΔAΣ KAI THΣ EΦHMEPIΔAΣ TOY TΣAPKNIA

Bλέπουμε δύο άρθρα όμοια μεταξύ των. Γραμμένα με το ίδιο ύφος. Χρησιμοποιούν ίδια κοσμητικά επίθετα εναντίον του Γέροντα. Δέστε τον τίτλο στην ιστοσελίδα και τον τίτλο της εφημερίδας του Τσαρκνιά· «Χομεϊνί τον ανεβάζει, Χομεϊνί τον κατεβάζει»

«ΤΑ ΜΟΓΛΕΝΑ» «Ο λαός της Φλώρινας ξεσηκώθηκε κατά του ΧΟΜΕΪΝΙ της», «της θεωρίες του περί εθνικοφρόνων», «Ο ρατσιστής και ακροδεξιός Μητροπολίτης της Φλώρινας»…

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ· «Ο Ιερός Εξεταστής του Εθνους – α», «Ιερός Εξεταστής του Εθνους – γ», «O Χομεϊνί της Μακεδονίας», «o Άγιος μπουλντόζας», «Με το θράσος που τον διέκρινε, ο Αυγουστίνος παρέμεινε αντιδημοκράτης και ακροδεξιός στις πεποιθήσεις του μέχρι το τέλος», «ξεσηκώθηκαν τα σωματεία της εθνικοφροσύνης και έπνιξαν τους «αιρετικούς» συμπολίτες τους»…

«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»Τις πληροφορίες που αναφέρει τις έχει συλλέξει πάλι από τον ίδιο τον Τσαρκνιά και είναι ψευδείς·

Το π. Απόστολο Νόβα πολύτεκνο ιερέα ο π. Αυγουστίνος όχι μόνο δεν τον έδιωξε αλλά πριν απο την παραίτησή του εν καιρώ βαθυτάτου χειμώνος λειτούργησε στο χωριό του και τον τίμησε με το οφίκιο του οικονόμου.

Οι υπόλοιποι ιερείς που αναφέρει έφυγαν μόνοι τους από κοντά του. Το είπε εξομολογούμενος, ενώπιον όλου του εκκλησιάσματος, στην γιορτή του Γέροντος ένας από τους ιερείς που έφυγε· «Ηταν μικρά τα φτερά μας Γέροντα και δεν μπορούσαμε να πετάξουμε τόσο ψηλά γι’ αυτό φύγαμε από κοντά σου…».

Ο μόνος που εδιώχθει από την Φλώρινα ήτο ο Νικόδημος Τσαρκνιάς. Του Τσαρκνιά, λοιπόν τα λόγια έκανε σημαία ο «Ριζοσπάστης» και ονομάζει τον πατέρα Αυγουστίνο· άκουσον, άκουσον!!! «ο… εξομολογητής των αιχμαλώτων». Αυτός που την Γερμανική Κατοχή στην Κοζάνη τάϊζε 500 παιδιά κομμουνιστών και θα οδηγείτο στο εκτελεστικό απόσπασμα, ονομάζεται απο τους προδότες της πατρίδος και τους αυτονομιστάς ως «ο… εξομολογητής των αιχμαλώτων». Ο «Ριζοσπάστης» για να μην είναι ανιστόριτος, έπρεπε να ελέγξει την πληροφορία, να ελέγξει και το ποιόν του Τσαρκνιά, και μετά να φιλοξενήσει τα λόγια του. Αναφέρω ένα περιστατικό, που συνέβη στην Κοζάνη και το θυμούνται οι γέροντες Κοζανίτες·

Κάλεσε τον π. Αυγουστίνο Καντιώτη ο Γερμανός φρούραχος και τον ανέκρινε, γιατί είχε την πληροφορία ότι ταϊζει 500 παιδία κομμουνιστών. Και ο π. Αυγουστίνος του απήντησε· «Εγώ δεν είμαι πολιτικός είμαι παπάς και δεν κάνω διακρίσεις. Πεινά ο άλλος είμαι υποχρεωμένος να τον θρέψω και ανέφερε ένα παράδειγμα του ιερού Χρυσοστόμου· Στο βουνό, του είπε, είναι μιά βρύση και τρέχει. Πάει ο λύκος πίνει, πάει το πρόβατο πίνει, πάει ο άγιος πίνει, πάει ο ληστής πίνει, πάει το περιστέρι πίνει, πάει το κοράκι πίνει. Η βρύση δεν κάνει διακρίσεις. Μιά βρύση είμαι και εγώ του Χριστού, και δεν κάνω διακρίσεις. Τον Γερμανό του έκανε εντύπωσει το παράδειγμα και δεν προχώρησε στην εκτέλεσή του. Του είπε όμως, να παύσει να ταϊζει τα παιδιά των κομμουνιστών, γιατί θα τον εκτελέσει. Ο ηρωϊκός ιεροκήρυκας παρ’ όλο που ήξερε ότι παρακολουθείτε και κινδυνεύει η ζωή του, δεν υπήκουσε στις διαταγές του φρούραρχου Γερμανού, γι’ αυτό ανα πάσα στιγμή περίμενε τον θάνατο. Νύκτωνε και δέν ήξερα άν τον βρει ζωντανό η ημέρα. Ξημέρωνε και δεν ήξερα αν τον βρεί ζωντανό η νύκτα.

Και έρχεται τώρα ο «Ριζοσπάστης και γίνεται στόμα Τσαρκνία και κατασυκοφαντεί τον γενναίο ιεροκήρυκα.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

 

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΤΣΑΡΚΝΙΑΣ;
ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ

Ὰπόσπ. α
______

______________

Απόσπ. β

———————

—————–

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.