Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘ΑΦΙΕΡΩΜΑ’ Category

Ο ανθυποπλοιαρχος που ειπε ΟΧΙ σε Σημιτη και ΝΑΤΟ να πολεμισει εναντιων των Σερβων, Μαρινος Ριτσουδης

author Posted by: Επίσκοπος on date Φεβ 29th, 2024 | filed Filed under: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ο ανθυποπλοιαρχος που ειπε ΟΧΙ σε Σημιτη και ΝΑΤΟ

να πολεμισει εναντιων των Σερβων Μαρινος Ριτσουδης

Σερβια -ΚοσσοβοΚάθε 24 Μαρτίου οι Σέρβοι τιμούν τον Έλληνα στρατιωτικό, Μαρίνο Ριτσούδη, που αρνήθηκε να βομβαρδίσει την χώρα τους συμμετέχοντας στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ. Αρνήθηκε τις εντολες της τοτε κυβέρνησης Σημίτη – Άκη Τσοχατζόπουλου.
Στις 24 Μαρτίου 1999, το ΝΑΤΟ ξεκίνησε ανοικτά τις αδίστακτες βομβιστικές ενέργειες του κατά της Γιουγκοσλαβίας, υποστηρίζοντας τη “φλεγμονώδη” και άμεση εγκληματική δράση της παραστρατιωτικής οργάνωσης του Αλβανικού εθνικισμού του UCK – στην Πρίστινα και στην ευρύτερη περιοχή του Κοσσυφοπεδίου.
Για 78 εφιαλτικές μέρες, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, δυστυχώς, σκουπίζουν αυτή την περήφανη ορθόδοξη χώρα με θάνατο και μοχθότητα.
Οι Σέρβοι δολοφονήθηκαν για δυόμισι μήνες με αεροπλάνα, πυραύλους, πλοία, καινοτόμα όπλα. Μεταξύ αυτών, 35.000 βόμβες διασποράς που εχουν απαγορευτεί από τις Διεθνείς Συνθήκες!
Συνολικά 500.000 βόμβες, από ουράνιο μόλυναν όλη την περιοχή.
Θυσιάστηκαν Αθώοι πολίτες και παιδιά.Όλοι θυμόμαστε τα τρομοκρατημένα μάτια αυτών των παιδιών στο Βελιγράδι, με ένα κερί στα χέρια τους να τραγουδάει για την ειρήνη στο έδαφος της ειρήνης υπό τη συγχορδία των βομβών. Read more »

«Oι Εγκυκλιοι του Επισκοπου Αυγουστινου Καντιωτου» (Ως δεον γενεσθαι εν τη Εκκλησια). Γραφει ο Νικ. Ε. Σακαλακης

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 9th, 2023 | filed Filed under: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

«Oι Εγκυκλιοι του Επισκοπου Αυγουστινου Καντιωτου»

Gorgoυπ. p. Aυg ιντ(Ως δέον γενέσθαι εν τη Εκκλησια)

Αναμφίβολα, ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης ως Ορθόδοξος κληρικός (ιδιαίτερα δε ως Επίσκοπος), κατόρθωσε να εγκολπωθεί (βιωματικά και θεωρητικά) όλα τα βασικά στοιχεία της ζωής και διδασκαλίας των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας.
Απ’ αρχής τα κηρύγματά του ξεχώριζαν για την Ορθόδοξη ακρίβειά τους, συνέπεια διαρκούς πνοής του Αγίου Πνεύματος, ως απάντηση στις αυθάδεις προκλήσεις του δαιμονικού πνεύματος της εποχής του∙ ξεχώριζαν για την διαύγεια – τεκμηρίωσή τους και για την αφυπνιστική τους επενέργεια. Στις θέσεις του δεν υπήρχαν τα «σκαμπανεβάσματα» που δημιουργεί ο κόσμος, η επικαιρότητα και η αποστασία από τον αληθινό Θεό. Read more »

ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 2) ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΙΩΝΙΟ Του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΓΚΑ

author Posted by: Επίσκοπος on date Απρ 15th, 2023 | filed Filed under: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΧΡΙΣΤΕ ΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

______________

_____________

ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΙΩΝΙΟ

Του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΓΚΑ

___________________________

___________________________

Στην παρουσίαση των νέων βιβλίων του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, που έγινε στο κανάλι της Κοζάνης ΤΟP CHANNEL, με παρουσιαστας: Τον σχολικό σύμβουλο Ευαγγέλο Ντάγκα (με τα γυαλια) και τον δικηγόρο Βασίλη Καραγιάννη, στην εκπομπή του διδασκάλου Κωνστ. Χρυσάκη, το 2006

Εκοιμηθη την Μεγαλη Παρασκευη το βράδυ ὁ αδελφος Εὺάγγελος  και η νεκρώσιμη ακολουθια θα γινη στις 12:30 την Κυριακή του Πάσχα στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζανης.

Ο Χριστός που πίστευες και αγαποῦσες σε πηρε κοντά του, την καλὺτερη ημέρα αδελφε. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ & ΚΑΛΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Αφιερωμα στον καθηγητη μας Αναστασιο Περιστεροπουλο (Γαμπρο του αειμνηστου θεολογου Νικολαου Σωτηροπουλου) – ΓΙ` ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (τελευταια εργασια του, με θεμα: «4 πακετα συγγενων συναρτησεων». Ακολουθει αφιερωμα απο τα παιδια του

author Posted by: Επίσκοπος on date Απρ 5th, 2023 | filed Filed under: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Τελευταία βιβλίο του αειμνήστου Αναστασ. Περιστερόπουλου. Πατῆστε τον παρακάτω υπογραμμισμένο τίτλο και κατεβάστε δωρεάν το βιβλίο είναι σε pdf

 – 4 πακετα συγγενων συναρτησεων 1994.pdf

589345584235671765gogba

Αφιερωμα στον καθηγητη μας Αναστασιο Περιστεροπουλο

(Γαμπρό του αειμνήστου θεολόγου Νικόλαου Σωτηρόπουλου)

Περιστεροπουλος Αν.Ο καλός μας καθηγητής, που είχε πίστη στον Θεό, την μετέδιδε στο μάθημα των μαθηματικῶν και στους μαθητάς του. Αν παρακολουθοῦσες την ώρα που παρέδιδε το μάθημα, δεν χρειαζόταν να ὰνοίξεις το βιβλίο και να διαβάσεις κάτι περισσότερο στα μαθηματικά. Μας μάθαινε τα μυστικά για να λύνουμε με ευκολία και την δυσκολότερη άσκηση. Ήταν υπόδειγμα καθηγητοῦ, αλλά και υπόδειγμα οικογενειάρχου. Η σύζυγός του Φωτεινη είχε πιστη στο Θεό και ήταν άξια χριστιανή μάνα.
Τα τελευταῖα χρόνια ο καθηγητης έπασχε απο άνοια. Δεν γνώριζε ούτε τα παιδιά του, που τον πρόσεχαν, αλλά την ευγένεια δεν την έχασε. Καλές κουβέντες και ευχές έβγαιναν από το στόμα του. Ο άνθρωπος του Θεοῦ, που έχει καλλιεργηθεῖ πνευματικά φαίνεται και σε αυτές ακόμα τις στιγμές.
Ρωτᾶ μια μέρα την μεγάλη του κόρη: Ποιά είσαι; Η Σοφία πατέρα, η κόρη σου, του απαντᾶ. Και συνεχίζει: Πόσα παιδια έχεις;… Και ενῶ δεν την κατάλαβε, έδινε ευχές.

589345584235671765gogba

 Το κείμενο που ακολουθεί εις μνήμη του, αφιερώνουμε σε όλους που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν.

«Εν αρχή ην ο Λόγος». Παππού, έτσι σου άρεσε να μας λες πάντα.

Τα παιδιά του Σοφία, Φίλιππος, Πολυτίμη, Μαρίνα

ttps://www.thebest.gr

«Λόγος» , μια λέξη κατεξοχήν ελληνική με πολλά νοήματα….. «Λόγος», που σημαίνει ομιλία – λόγια και αν κάποιος ανθρώπινος λόγος μπορεί να γίνει παραμυθία αυτές τις ώρες, αυτός είναι ο λόγος του αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου: « όποιος κατευθύνεται από την ελπίδα των μελλοντικών αγαθών, τον θάνατο δεν θα τον θεωρήσει θάνατο, γιατί γνωρίζει ότι ο θάνατος είναι μετάβαση στην άλλη ζωή». Ήταν βαθιά διαποτισμένη ολάκερη η ζωή σου από αυτό το εσχατολογικό νόημα που με βεβαιότητα μας μετέφερες αναφωνώντας: «Ου γαρ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν». Read more »

Ο άνθρωπος που κατεβασε το Άγιον Όρος στην Αφρικη. Η ιστορια του π. Κοσμα Γρηγοριατη 2) ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

author Posted by: Επίσκοπος on date Δεκ 21st, 2022 | filed Filed under: ΑΦΙΕΡΩΜΑ, ΠΟΝΗΜΑ ΕΡΕΥΝ. Λ.Α.

 

Ο άνθρωπος που κατεβασε το Άγιον Όρος στην Αφρικη. Η ιστορια του π. Κοσμα Γρηγοριατη

Θεωρώ καύχημα εν Κυρίω και τιμή το γεγονός ότι ένας από τους εσχάτους ιεραποστόλους της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού μας ήταν μοναχός Αγιορείτης. Ως γνωστόν, η Ιερά Μονή μας του Οσίου Γρηγορίου ευτύχησε να τον εγγράψει στους μοναχικούς καταλόγους της και να τον συγκαταριθμήσει στην Αδελφότητά της από το φθινόπωρο του 1977. Ο Γέροντάς του και Καθηγούμενος της Μονής μας Αρχιμανδρίτης Γεώργιος γνώριζε ότι το πρόγραμμα του νεαρού τότε Ιωάννη Ασλανίδη από τη Θεσσαλονίκη ήταν μοναχισμός και ιεραποστολή. Παρότι ο αγιορείτικος μοναχισμός είναι περισσότερο ησυχαστικός, για τον νεαρό Ιωάννη, μετά και από προτάσεις διακεκριμένων και φωτισμένων μακαριστών τώρα Αγιορειτών Πατέρων, έγινε δεκτή η επιθυμία του και η για κάποιο διάστημα παραμονή του στη Μονή.

Μετά από ένα χρόνο σχετικής πνευματικής προετοιμασίας έγινε κληρικός και αναχώρησε για την Αφρική, την οποία γνώριζε από παλαιότερα. Επί 15 μήνες ήταν ο αποκλειστικός συνεργάτης του τότε ιεραποστόλου ιερομονάχου π. Αμφιλοχίου Τσούκου (νυν Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας). Στο διάστημα αυτό που ξεκίνησε από τον Ιούλιο του 1975 ανήγειρε με το οικοδομικό του συνεργείο «Αστραπή» εννιά εκκλησίες και απέσπασε τον θαυμασμό και την έκπληξη των άλλων εντοπίων θρησκευτικών Κοινοτήτων…

Την συνεχεια: http://ethnegersis.blogspot.com/2022/12/blog-post_86.html#more

e3fdd3242c48ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ

ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ.pdf

Απο τον συνεργάτη Λ.Α

Διότι, γνωρίζοντες, ὅτι ἡ ἐφευρετικότητα τῶν  Ἑλλήνων εἶναι σὲ ὑψηλὸ  βαθμό, κατέχοντας τὸ δῶρο τοῦ Θεοῦ, δηλαδὴ τὶς ἐπιστῆμες, μὲ τὴν  ὀρθὴν τοὺς νόηση (ἐπὶ+στητὸ= ἐπιστήμη ) φοβοῦνται καὶ τὴν ἐπίμειξη τοῦ βιολογικοῦ  φαρμάκου ἢ ἰάσιμου  βιολογικοῦ ἢ χημικοῦ παρασκευάσματος (ἀπὸ τὴν ἀμόλυντο φύση) μὲ τὸ πνευματικὸ  στοιχεῖο.

Read more »

ΑΓΩΝ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ 2) Για την μνημη του Ισαακ Σολωμου 3) Γεωργιος Φλωρος : Στηριζετε τη σωτηρια των ψυχων σας…σε αυτους;

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 20th, 2022 | filed Filed under: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΑΓΩΝ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Αφιέρωμα των Καπετανιδείων 2022

Πατηστε τον υπογραμ. τιτλο τὶτλο και διαβάστε το σε pdf

Βίντεο εδω: https://drive.google.com/file/d/1OlPNkVscgOTVInHS1pEV3DaJHmTahnkM/view?usp=sharing

589345584235671765gogbaΓια την μνημη του Ισαακ Σολωμου

ΕΛΛΑΣ ΣΚΛΑΒΑ Ε.Ε.

Αφιέρωμα (απόσπ.), παρουσιάστηκε, πριν δύο ημέρες στα Καπετανίδεια 2022, στην Κύπρο

Πατηστε τον δεύτερο τίτλο και διαβάστε το αφιέρωμα. Bιντεο στον  παρακάτω συνδεσμο.

https://drive.google.com/file/d/1GdV2NlpfDKlR1dF0pl-oGLT201hCeOUO/view?fbclid=IwAR3pllg3vx9acBZoCCXcbumekWfptbTg-C6iT_uXaEPl7eHd8OXoIG-3zUc

589345584235671765gogba

Γεωργιος Φλωρος : Στηριζετε τη σωτηρια των ψυχων σας…σε αυτους;

2022-09-16_215053-773x450Είναι τετελεσμένο … θέσπισαν ήδη την πανθρησκεία.
Δεν ανήκουν στην Εκκλησία του Χριστού.
Δεν επανέρχονται αυτοί…
Όσοι τους ακολουθούν θα χαθούν μαζί τους.
Νομίζετε ότι αν φύγετε μακριά από αυτούς θα σχίσετε την Εκκλησία;

Την συνέχεια:

https://www.triklopodia.gr/%ce%b3%ce%b5%cf%8e%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%86%ce%bb%cf%8e%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%89%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%af%ce%b1/

Εις μνημοσυνον αιωνιον εσται δικαιος· αγιος»! (Ἀφιερωμενο στα 12 χρονια απο την κοιμηση ενος αγιου)

author Posted by: Επίσκοπος on date Αυγ 30th, 2022 | filed Filed under: ΑΦΙΕΡΩΜΑ, ΒΙΟΓΡΑΦ. π. ΑΥΓΟΥΣΤ.

«Εἰς μνημοσυνον αἰωνιον ἔσται δικαιος· ἅγιος»! (2)

(Ἀφιερωμένο στά 12 χρόνια ἀπό τήν κοίμηση ἑνός Ἁγίου)

Πορφυρίτης

π.Aυγ. κατασκ. Κ.«Ὁ Αὐγουστῖνος ὅμως εἶχε κηρύξει πόλεμο στήν ἐπαρχία του κατά τοῦ καρναβαλιοῦ καί ἡ διαφορετική ἀντιμετώπιση τοῦ θέματος ἀπό ἕναν κορυφαῖο ἱεράρχη τῆς Ὀρθοδοξίας τόν ἐξόργισε. Πολύ περισσότερο φαίνεται ὅτι τόν ἐξόργισαν τά ὅσα εἰπώθηκαν ἀπό τό Μελίτωνα γιά τήν ἀνάγκη νά ζεῖ ἡ Ἐκκλησία στήν ἐποχή της, νά κατανοεῖ τίς ἀγωνίες τοῦ σύγχρονου ἀνθρώπου καί νά μήν σκανδαλίζεται μέ τήν »παγκόσμιον ἐπανάσταση τῆς νεολαίας».»[1]. Κανονικά τό προηγηθέν κείμενο δέν θά ἔπρεπε νά χρήζει ὀρθοδόξου σχολιασμοῦ· δέν θά ἔπρεπε νά ὑπάρχει «ἀπολογία» γιά τίς αὐτονόητες, φυσικές καί ἐπιβαλλόμενες ἐνέργειες ἑνός Ἐπισκόπου, ἑνός ἁγίου Ἐπισκόπου. Τί σημαίνει ὅτι εἶναι «ἀνάγκη νά ζεῖ ἡ Ἐκκλησία στήν ἐποχή της»; Χρειάζεται διαρκή ἐκσυγχρονισμό ἡ Ἐκκλησία; Δέν ἰσχύει ὅτι «ἡ Ἐκκλησία μας, ἡ κιβωτός τῆς σωτηρίας μας, εἶναι κατά τήν πατερική διδασκαλία, ὁ Χριστός παρατεινόμενος εἰς τούς αἰῶνας»[2]; Χρειάζεται ἐκσυγχρονισμό ὁ Χριστός;! Ἀπαντᾶ ὁ ἅγιος Θεοφάνης ὁ Ἔγκλειστος: Read more »

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – Αναμνησεις απο τον Μητροπολιτη Φλωρινης Αυγουστινο Καντιωτη (βιντεο). β) 100 χρονια μετα τη Μικρασιατικη Καταστροφη (του Παπανικολαου Νικολαου, Υποναυαρχου ΛΣ (ε.α)

author Posted by: Επίσκοπος on date Φεβ 9th, 2022 | filed Filed under: ΑΦΙΕΡΩΜΑ, ΔΙΩΓΜΟΙ, ΕΛΛΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου

__


_

100 χρόνια μετά τη «Μικρασιατική Καταστροφή»

Λίγες σκέψεις με ειδική αναφορά στο Ιαπωνικό εμπορικό πλοίο TOKEI MARU

Η καθυστερημένη εκπλήρωση του χρέους

Μια από τις πιο θλιβερές επετείους της νεότερης ελληνικής ιστορίας είναι αυτή που έχει καταγραφεί επιγραμματικά με δυο λέξεις : «Μικρασιατική Καταστροφή». Αφορά τα ιστορικά γεγονότα – απερίγραπτες θηριωδίες, του αιματοβαμμένου Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 1922, στη Μικρασιατική γη, που σύμφωνα με τα λόγια του ‘αυτόπτη μαρτύρα’ Αμερικανού Γενικού Προξένου στην Σμύρνη (1919-1922) Τζωρτζ Χόρτον (1859-1942), «ντροπιάζουν το ανθρώπινο γένος».
Έχει αναφερθεί ότι η «Μικρασιατική Καταστροφή» μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του 1453 και να θεωρηθεί ακόμα και μεγαλύτερη, γιατί με αυτή ξεριζώθηκε η από χιλιάδων ετών ελληνική παρουσία στην Ιωνική γη. Read more »

O μακαριστος Ιεραποστολος του Ζαϊρ π. Κοσμας Γρηγοριατης (βιντεο) 2) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΟΤΣΙΑ ΓΙΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΠΩΣ Ο π. ΚΟΣΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΗΣ (Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος Καντιωτης) 3) ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ π. ΚΟΣΜΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΗ

author Posted by: Επίσκοπος on date Φεβ 1st, 2022 | filed Filed under: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

O μακαριστος Ιεραποστολος του Ζαϊρ (σημερινο Κονγκο)

π. Κοσμας Γρηγοριατης

_______

___________

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΟΤΣΙΑ ΓΙΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΟΠΩΣ Ο π. ΚΟΣΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΗΣ

Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστινου Καντιώτου

«…Ἐμεῖς Αἰσθανόμεθα ἆραγε χαρὰ, ποὺ είμεθα Χριστιανοί; Διότι προνόμιο εἶνε, λαχεῖο εἶνε τὸ ὅτι βαπτισθήκαμε – ἐὰν πιστεύουμε βέβαια· διαφορετικά, ἀλλάζει τὸ ζήτημα. Ἂν γίναμε Χριστιανοὶ τυπικῶς, τότε μοιάζουμε μ᾿ ἐκείνους στὴν Πάτρα, ποὺ κάνουν λιτανεία τάχα γιὰ τὸν ἀπόστολο Ἀνδρέα καὶ σὲ λίγο κάνουν λιτανεία γιὰ τὸν σατανικὸ καρνάβαλο.
Δὲν ἀρκεῖ, ἀγαπητοί μου, ἁπλῶς νὰ ἑορτάζουμε τὸν ἅγιο Ἀνδρέα· πρέπει καὶ νὰ τὸν μιμούμεθα σαλπίζοντας παντοῦ τὸ «Εὑρήκαμεν». Δὲ λέω νὰ γίνουμε ὅλοι ἱεραπόστολοι, διότι δὲν ἔχουμε τὰ κότσια. Δὲν ἔχουμε τὴ δύναμι, τὸν ἐνθουσιασμό, τὴν αὐταπάρνησι νὰ πᾶμε μακριὰ στὴν Ἀφρική, ὅπως πῆγε ὁ π. Κοσμᾶς Γρηγοριάτης (ὁ Ἀσλανίδης). Εἶχε ἐργασθῆ προηγουμένως καὶ στὴ Φλώρινα· αὐτὸς ἔστησε τὸ σταυρὸ ποὺ φεγγοβολάει ἐπάνω στὸ ὕψωμα 1020. Καὶ ξέρετε γιατί ἔφυγε; Ὅταν ἔβγαινε στὴν ἀγορὰ νὰ ψωνίσῃ ὑλικά, τὸν ρωτοῦσαν· ―Πόσα βγάζεις; ―Ἐργάζομαι δωρεἀν, ἀπαντοῦσε. ―Ἄσε τ᾿ ἀστεῖα· πές μας πόσα παίρνεις;… Δὲ μποροῦσε ὁ κόσμος νὰ καταλάβῃ, ὅτι ὑπάρχει καὶ ἱεραποστολικὴ προσφορά. Τὸ χρῆμα εἶνε ὁ θεὸς τοῦ αἰῶνος μας· δὲ λατρεύεται ὁ Χριστός, λατρεύεται ὁ χρυσὸς στὴ γενεά μας. Γι᾿ αὐτὸ ἀηδίασε καὶ σηκώθηκε καὶ πῆγε ἱεραπόστολος κάτω στὸ Ζαΐρ….

Την συνεχεια: http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=64318

4219881

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ

ΠATΡΟΣ ΚΟΣΜΑ ΑΣΛΑΝΙΔΗ

«Πνευματική φαρέτρα τοῦ Ὀρθοδόξου Χριστιανοῦ»

Τό προσκυνητάρι μέ τό καντήλι το πατρός Κοσμᾶ

Στόν τόπο τοῦ δυστυχήματος, πρός ἀνάμνησι τοῦ θλιβεροῦ αὐτοῦ γεγονότος πού βύθισε σέ πένθος ὄχι μόνο τούς ’Ορθοδόξους τοῦ Κογκό, ἀλλά καί πολλούς πολιτικούς καί στρατιωτικούς Ἄρχοντες τῆς Χώρας, τοποθετήθηκε ἀπό τήν Ἱεραποστολή ἕνα στρογγυλό μεταλλικό κλειστό προσκυνηταράκι. Εἶναι ἴσως τό μοναδικό στό Κογκό, ἀφοῦ κατεβλήθησαν πολλές προσπάθειες γιά νά δοθῆ ἄδεια ἀπό τήν ντόπια Κυβέρνησι. Read more »

«ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ ΕΙΣ ΤΗΝ 28ην ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ»

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 28th, 2021 | filed Filed under: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Απόσπασμα απομαγνητοφωνημένης ομιλίας
του μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου
με θέμα:

«ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ ΕΙΣ ΤΗΝ 28ην ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ»

[εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Λαρίσης στις 27-10-1985], [Β145]

ΟΧΙ ΕΛΛΑΔΟΣ istΑγαπητοί μου, η αγρυπνία που επιτελούμε απόψε, είναι στη μεγάλη εκείνη ευεργεσία του Θεού, που έδωσε τη νίκη και την ελευθερία στον ελληνικό μας Έθνος. Όλοι τότε νόμισαν ότι η Ελλάς θα πέθαινε, υποκύπτουσα στον κατακτητή. Εκείνη η μικρή Ελλάς των επτά εκατομμυρίων· ότι θα συνετρίβετο μπροστά σε έναν όγκο σαράντα εκατομμυρίων. Για να προστεθεί ύστερα από λίγους μήνες ένας άλλος όγκος άλλων σαράντα εκατομμυρίων, μπροστά στη μικρή μας Ελλάδα. Η Ελλάδα όμως δεν απέθανε. Ο Κύριος που ανέστησε την κόρη του Ιαείρου, Εκείνος είπε και δια την Ελλάδα: «Οὐκ ἀπέθανεν, ἀλλὰ καθεύδει». Δεν πέθανε, αλλά κοιμάται. Μόνος αγαπητοί μου, ο Χριστός είναι Εκείνος που όταν απλώνει το ζωογόνο χέρι Του, όλα τα σώζει και όλα τα ζωοποιεί. Τότε είμεθα εγγύς βαράθρου, εγγύς θανάτου. Κι όμως ο Κύριος, ο Θεός μάς έβγαλε από εκείνα τα βάραθρα της εθνικής αλλά και της πνευματικής μας απωλείας, παρά τους γέλωτας των αντιφρονούντων. Γελούσαν οι εχθροί. Κι έλεγαν: «Είναι δυνατόν;». Κι όμως δείξαμε στον κόσμον το θαύμα του Θεού και της Υπεραγίας Θεοτόκου. Read more »

Ένας αγωνιστης ιερεας της Θεσσαλονικης κοιμηθηκε σημερα. Καλη αναπαυση π. Νικολαο Μανωλη 2) Όχι απο κορονοϊο, οπως σκοπιμως αφηνεται να εννοηθει απο διαφορα ενημερωτικα σαιτ 3) Αριστειδης Π. Δασκαλακης: «Λυπης ιατρος εστιν ανθρωποις λογος (Μενανδρος)»

author Posted by: Επίσκοπος on date Απρ 19th, 2021 | filed Filed under: ΑΦΙΕΡΩΜΑ, ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Ένας αγωνιστης ιερεας της Θεσσαλονικης κοιμηθηκε σημερα. Καλη αναπαυση π. Νικολαο Μανωλη

Θυμίζουμε τους ΑΓΩΝΕΣ του αλλά και τις ΔΙΩΞΕΙΣ που υπέστη από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.
thessaloniki antigaypride fΗ δεύτερη χρονιά διοργάνωσης του GAY PRIDE στη Θεσσαλονίκη.
Μία ημέρα πριν την διεξαγωγή του, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας (δείτε εδώ) των Ορθοδόξων σωματείων της πόλης, στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου.

Μόλις 3 ρασοφόροι παρόντες
από τους εκατοντάδες ιερείς της Θεσσαλονίκης,
Ανάμεσα στους 3 ιερείς ο π.Νικόλαος Μανώλης.

Διαβαστε την συνέχεια εδω:

http://ierosloxos2012.blogspot.com/2021/04/blog-post_18.html

4219881

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ορθόδοξου Χριστιανικού Συλλόγου “Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής” π. Νικόλαος Μανώλης άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή λόγω σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων υγείας, “και όχι από τον κορονοϊό, όπως σκοπίμως αφήνεται να εννοηθεί από διάφορα ενημερωτικά σάιτ”.

Για πολλούς αγωνιστής υπέρ της Ορθοδοξίας και κατά της παναίρεσης του οικουμενισμού. Σφοδρός επικριτής της Συνόδου του Κολυμπαρίου.

https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/7004756_ekoimithi-o-p-nikolaos-manolis

4219881

Αριστειδης Π. Δασκαλακης: «Λυπης ιατρος εστιν ανθρωποις λογος (Μενανδρος)»

Λίγα φτωχά λόγια, αντίδωρο παραμυθίας για τους αδελφούς.
Πολύ προβληματισμό και θλίψη προκαλεί η εκδημία ορθοδόξων κληρικών. Η απώλεια προμάχων της Ορθοδοξίας, όπως προσφάτως του αξίου ιερέως π Σαράντη Σαράντου και τώρα του π. Νικολάου Μανώλη. Η δοκιμασία εν ασθενεία άλλων.
Συνταρακτική η είδηση της απώλειας του πατρός Νικολάου.
Πολλοί αδελφοί ορφάνεψαν.
Ο Κύριος γνωρίζει, ευδοκεί ή παραχωρεί. «Άγνωστοι αι βουλαί του Υψίστου». Read more »

Ἐκοιμηθη ο Κτητορος & Καθηγουμενος του Ιερου Κοινοβιου Οσιου Νικοδημου Γεροντας Χρυσοστομος 2) Κωνσταντινος Βαθιωτης ~ Πανδημια, προληψη, εμβολια, μετρα εγκλεισμου 17/01/2021 Ο αναπλ. καθηγ. Ποιν. Δικαιου Νομικης Σχολης του Δημοκριτειου Πανεπιστημιου Θρακης, ομιλει σχετικα με τα οσα ζουμε & τους πιθανους τροπους αντιμετωπισης της ολης καταστασης

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιαν 22nd, 2021 | filed Filed under: ΑΦΙΕΡΩΜΑ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

Ἐκοιμηθη ο Κτητορος & Καθηγουμενος του Ιερου Κοινοβιου Οσιου Νικοδημου Γεροντας Χρυσοστομος

21 Ιανουαρίου 2021

Ὁ πολυσέβαστος καί πολυαγαπημένος πατέρας μας Γέροντας Χρυσόστομος ἐκοιμήθη σήμερα, ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς τῆς Παναγίας τῆς «Παραμυθίας», 21 Ἰανουαρίου 2021, κατά τίς ἀπογευματινές ὧρες, σέ ἡλικία 74 ἐτῶν, ὕστερα ἀπό πολυήμερη ἀναμέτρηση μέ βαριά ἀσθένεια μέσα στήν Μονάδα Ἐντατικῆς Θεραπείας τοῦ ΓΣΝΕ 424 Θεσσαλονίκης, ὅπου καί εἰσήχθη τό βράδυ τῶν Χριστουγέννων.

Βιογραφικό σημείωμα

https://www.exapsalmos.gr/2021/01/21/%E1%BC%90koimithi-%E1%BD%81-polysevastos-kai-polyagapimenos-pateras-mas-gerontas-chrysostomos/

.*  *  *
Κωνσταντίνος Βαθιώτης ~ Πανδημία, πρόληψη, ἐμβόλια, μέτρα ἐγκλεισμοῦ 17/01/2021
____________

________

Ο αναπλήρωτής καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του
Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ομιλεί σχετικά με τα όσα ζούμε και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης της όλης κατάστασης.

(1821-2021) Binteo Η ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821 Dedication to 1821 – With English subtitles (με Αγγλικους υποτιτλους). περιεχει αποσπασματα ομιλιας του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου, του 1977, με Αγγλικους υποτιτλους 2. ΠΟΙΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ Του Βασιλακακου Νικολαου αξιωματικου πυροβολικου ἔ.ἀ. Αγωνιστου της Εθνικης Αντιστασεως 1940-1945

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιαν 11th, 2021 | filed Filed under: ΑΦΙΕΡΩΜΑ, ΕΘΝΙΚAI ΕΠΕΤΕΙΟΙ, ΕΛΛΑΣ

(1821-2021) Binteo

Η ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821

Dedication to 1821 – With English subtitles
(με Αγγλικούς υπότιτλους).

ΠΕΡIEXEI Αποσπάσματα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρινης Αυγουστινου, από το 1977
__________

__________

2. ΠΟΙΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ

  • Τοῦ Βασιλακάκου Νικολάου Ἀξιωματικοῦ πυροβολικοῦ ἔ.ἀ. Ἀγωνιστοῦ τῆς Ἐθνικῆς Ἀντιστάσεως 1940-1945, ἀφιερωμένο στὸν  π. Αὐγουστίνο Κάντιωτη, γιὰ τὴν γιορτή του, 15 Ἰουνίου 1993

ΠΟΙΗΜΑ στον Λεβεντη Διγενη Ακριτα Μητρ. Φλ. π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΧρόνια πολλά σου Διγενὴ
Λεβέντη μου Δεσπότη
Ἀκρίτας ἤσουν μιὰ ζωή
Μέσ᾽στὴν γραμμή τὴν πρώτη.

Μὲ τὸ ντουφέκι τὸ σπαθὶ
Μὲ τὸν σταυρὸ στὸ χέρι
Γιορτάζεις τούτη τὴν γιορτὴ
Πρέσπα!!! Στὸ Πισσοδέρι.

Στοὺς φράγγους δειξε τὸ σπαθὶ
στὸν Πάπα τὸ ντουφέκι
Καὶ στὸν Ἀττίλα τὴν φυλὴ
Φωτία κι ἀστροπελέκι.

Ἐδῶ εἶναι τὰ Βαλκάνια
Χριστός!!! Ὀρθοδοξία
Φωνάζουν τὰ οὐράνια
διδάσκει ἡ ἱστορία.

Διδάσκει ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος
Θαλῆς, ὁ Ἱπποκράτης
ἕνας λεβέντης ἔξαρχος
ὁ Μέγας Στρατηλάτης.

Ὁ Αὐγουστῖνος Διγενής
Στὰ μαρμαρένια ἀλώνια
ἔλα!! Χριστέ μου νὰ τὸν δεῖς
στῆς Φλώρινας τὰ χιόνια.-

Ἀπ᾽ τόνα χέρι τὸ σταυρό
Καὶ τἄλλο τὸ ντουφέκι
Τῆς μάχης σέρνει τὸ χορὸ
Φωνή;… Ἀστροπελέκι!! Read more »

(1821-2021)- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ TA 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821 – (Συνοδευεται με φλογερη ομιλια του επισκοπου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου, για την ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821)

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιαν 1st, 2021 | filed Filed under: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ TA 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821

___________

__________

Συνοδεύεται με φλογερή ομιλια του 1977, του επισκόπου Φλωρινης π. Αυγουστίνου Καντιωτου, με θεμα:

Η ΠΙΣΤΙΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821

Απο την Ιερά Μονή του Αγίου Αυγουστίνου επισκοπου Ιππωνος, στη Φλωρινα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ: «ΠΟΥ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; Ἐκλεγουμε 300 στη Βουλη και μετα ψηφιζουν νομους χωρις να σε λογαριαζουν. Ευνοουν τον αλφα, ευνοουν τον βητα, ευνοουν το ατομο τους· μονο οι φωτογραφιες τους λειπουν. Τους εκανες πληρεξουσιους για να νομοθετουν με δικαιοσυνη & εφαρμοζουν το κυκλωπειο δικαιο

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 22nd, 2020 | filed Filed under: ΑΦΙΕΡΩΜΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απὸ τὸ βιβλίο «ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ»
Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου, σελ. 120

Ἐκλεγουμε 300 στη Βουλη και μετα ψηφιζουν νομους χωρις να σε λογαριαζουν

Ποῦ ἡ δημοκρατία;

Ψηφίζουμε μὲ τυφλὴ ἐμπιστοσύνη. Βγαίνουν τριακόσοι ἄνθρωποι στὴ βουλή, καὶ μετὰ κάνουν ὅ,τι θέλουν. Σὲ ρώτησαν ἐσένα, ἂν τὸ νόμο ποὺ κάνανε τὸν ἐγκρίνεις; Ψηφίζουν νόμους χωρὶς νὰ σὲ λογαριάζουν. Εὐνοοῦν τὸν ἄλφα, εὐνοοῦν τὸν βῆτα, εὐνοοῦν τὸ ἄτομό τους· μόνο οἱ φωτογραφίες τους λείπουν. Τοὺς ἔκανες πληρεξουσίους γιὰ νὰ νομοθετοῦν μὲ δικαιοσύνη, καὶ τὸ κυκλώπειο δίκαιο κατὰ κάποιο τρόπο ἐπικρατεῖ. Ἔτσι εἶνε παντοῦ. Νόμοι, νόμοι, φάμπρικα νόμων, οἱ ὁποῖοι εἶνε ἀνομία. Ἡ πολυνομία εἶνε ἀνομία.
Ἀπὸ τὸν καιρὸ ποὺ ἐλευθερώθηκε τὸ κράτος μας ―δὲ᾿ θὰ τὸ πιστέψετε― ἔχουν ψηφίσει 25.000 νόμους. Ὁ ἕνας ῥίχνει γροθιὰ στὸν ἄλλον, ἀλληλογρονθοκοποῦνται. Πολλὲς φορὲς φτάνουν μέχρι τὸν Ἄρειο Πάγο οἱ ἄνθρωποι, καὶ δὲν μποροῦν νὰ βροῦν λύσι. Λαβύρινθος. Γιατὶ καθένας ψηφίζει τοὺς νόμους ἀνάλογα μὲ τὰ μέτρα του. Αὐτὴ ἡ πολυνομία καταλήγει στὴν ἀνομία. Θὰ ἐπικρατήσῃ ἡ πολυνομία καὶ ἡ ἀναρχία καὶ δὲν θὰ μπορῇ κανεὶς νὰ βρῇ τὸ δίκιο του.

Κυκλωπειο-δικΤο κυκλωπειο δικαιο των μεγαλων εθνων

Θὰ σᾶς μιλήσω μὲ μιὰ εἰκόνα, γιατὶ αὐτὰ εἶνε θεωρητικὰ καὶ δὲν τὰ πολυκαταλαβαίνετε. Στὴν παλιὰ μυθολογία λέει ὁ Ὅμηρος, ὅτι ὑπῆρχαν κάτι τέρατα γίγαντες. Τοὺς ἔλεγαν κύκλωπες. Αὐτοὶ δὲν εἶχαν κανένα νόμο. Ἢ μᾶλλον εἶχαν ἕνα νόμο, τὸν κυκλώπειο νόμο, τὸ κυκλώπειον δίκαιον. Θυμᾶστε τί ἔγινε, ὅταν ἔπεσε στὴ σπηλιὰ τοῦ κύκλωπα ὁ ταλαίπωρος Ὀδυσσέας μὲ τὰ παλληκάρια του; Ὅταν βασίλεψε ὁ ἥλιος, μπῆκε στὴ σπηλιὰ ὁ κύκλωπας. Ὁ Ὀδυσσέας μὲ τοὺς συντρόφους του, ὅταν ἀντίκρυσαν ἕνα τεράστιο ἄνθρωπο ὕψους 5 – 6 μέτρων, μονόφθαλμο, τοὺς ἔπιασε φόβος καὶ τρόμος. Τρύπωσαν ὅπου μποροῦσαν νὰ κρυφτοῦν. Αὐτὸς τοὺς εἶδε. Ἄρμεξε τὰ πρόβατα, ῥούφηξε τὸ γάλα, καὶ μετὰ ἤθελε καὶ μεζέ. Ξάπλωσε τὸ χέρι του, ἅρπαξε ἕναν ἀπὸ τοὺς συντρόφους τοῦ Ὀδυσσέα καὶ κρὰπ τὸν ἔφαγε. Μετὰ ξαναξάπλωσε τὸ χέρι του καὶ ἅρπαξε ἄλλον. Ἔπεσε φόβος καὶ τρόμος στὴ μικρὴ ἐκείνη συντροφιά. Ὁ κύκλωπας, ἀντὶ νὰ συγκινηθῇ, ποὺ ἦταν ξένοι ἄνθρωποι καὶ ναυαγοί, καὶ νὰ τοὺς φιλοξενήσῃ, τοὺς πέρασε γιὰ τίποτε περιστέρια ἢ γιὰ τίποτε ποντίκια καὶ τοὺς ἔκανε μεζέδες. Κλεισμένοι μέσα στὴ σπηλιὰ τοῦ κύκλωπα, ἦταν μπροστά του σὰν κουνουπάκια. Ἀλλὰ γιά κοιτάξτε νὰ δῆτε· Read more »