Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ;’ Category

Η πορεια του Δημ. Νατσιου ή θα δικαιωση τους επικριτες του ή θα τους αποστομωσει 2) «Ω Κακιστοι κοχλιαι, των οικων υμων εμπιπραμενων, υμεις αδετε;» (Αισωπος) 3. Αλλη μορφη συγχρονης δουλειας (Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου)

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούν 14th, 2023 | filed Filed under: ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ;, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

Η πορεια του κ. Νατσιου ή θα δικαιωση τους επικριτες
του ή θα τους αποστομωσει

Κατω τα χερια από την Μακεδ.Τους επικινδυνους παλαιους απατεωνες πολιτικους, που ρημαξαν την Ελλάδα τους ξέρουμε & δεν τους ψηφιζουμε. Θελουν, με τις νεες εκλογες, να παρουν πλειοψηφια και να αλλάξουν το Συνταγμα, για να νομομιμοποιησουν τις προδοσίες που εκαναν και να παραδώσουν ότι αλλο εμεινε ορθιο  στην Ελλάδα. Τους νέους πολιτικους που θελουν, τωρα,  να μπουν στη βουλή τους ξέρουμε; Διαβασαμε οτι: Οι Αμερικανοι(*) αναστωθηκαν με το νεο κομμα που ειναι στα πρόθυρα της βουλης, γιατι φοβουνται οτι δεν θα μπορουν να τους κουμαντάρουν! Και τωρα τι κάνει το στενο επιτελειο του κόμματος;  Ξηλώνει μελη με πολλους σταυρους και τους αντικαθιστα με αλλους; Ειναι αυτό τίμιο;

(*) https://www.pronews.gr/pronewstv/anisyxia-ipa-gia-endexomeni-eisodo-tis-nikis-sti-vouli-einai-rosofiloi-den-mporoun-na-enimeronontai-gia-tis-kiniseis-tou-nato/

Παραθετουμε αρθρο του π. Μαξιμου Καραβα, που με αγνη καρδια, διαμαρτυρεται για την σκληρη πολεμικη, που εξασκουν καποιοι χριστιανοι εναντιον του κ. Νατσιου. Ο γεροντας τον γνωριζει, πριν ανακατευθει με την πολιτικη, αλλά ο κ. Νατσιος ειναι τωρα ο ίδιος;

Ω Κακιστοι κοχλιαι, των οικων υμων
εμπιπραμενων, υμεις αδετε; (Αισωπος)

Πατηστε τον παραπανω τιτλο και διαβαστε το άρθρο

Ο σεβάσμιος γεροντας στο  δημοσιευμα του παραθετει παλαιους αγωνες του κ. Νατσιου, που εγιναν αιτια να τον πεταξουν απο τις εκπομπες, που έκανε στο «θρησκευτικό» καναλι 4Ε! Αλλά τωρα, που ανακατεύθηκε με την πολιτική δεν ξερουμε αν παραμένει ο ίδος. Η πολιτικη διαφθειρει τους ανθρώπους και δεν υπάρχουν σήμερα Καποδίστριες. Και αν κάποιος πάει να τον μοιάσει τον εξαφανίζουν. «Διαολοι ολοι ειναι», έλεγε ο θεολόγος Νικολαος Σωτηρόπουλος. «Να ψάξουμε να βρουμε & να ψηφίσουμε τον διαβολο με τα μικρότερα κέρατα». Οι χριστιανοι πιστευουν ότι ειναι λιγο καλυτερος ο κ. Νατσιος απο τους άλλους και θα του δωσουν μια ευκαιρια με την ψηφο τους. Απο αυτον εξαρτάται, αν την σεβαστη και τους χαροποιησει με τους αγωνες του υπερ πιστεως & πατριδος, ή δικαιώσει τους επικριτας του και εκθεσει τους σεβαστους εκεινους εργατες του Ευαγγελιου, που τον υπερασπίστηκαν. Οψόμεθα

589345584235671765gogba

Βιβλίο ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ; του Μητροπολίτου Φλωρίνης
Αυγουστίνου Καντιώτου, εκδοση 1985, σελ. 61-64

Αλλη μορφή σύγχρονης δουλείας.
Ποιά εἶναι αὐτή; Εἶναι ἡ χωρὶς ἐπιφυλάξεις τυφλή προσκολλησι στὸ πολιτικό κόμμα.

Ἄνθρωπος πιονι

«… Τὸ νὰ ἀνήκει κανείς σὲ κάποιο κόμμα μὲ συνετὴ λογικὴ χρήσι μὲ τὸ δικαίωμα ποὺ ἔχει κάθε πολίτης νὰ ἐκλέγη μὲ τὴν ψῆφο τοὺς καλύτερους γιὰ πολιτικοὺς ἄρχοντες, ἐπιβάλλεται, εἶνε καθῆκον του. Μόνο ἄνθρωποι τελείως ἀτομικισταί, φίλαυτοι, κλεισμένοι σὰν τὸν σαλίγκαρο στὸ καβούκι τους μποροῦν νὰ μένουν ἀδιάφοροι γιὰ τὴν τύχη τοῦ τόπου ποὺ κατοικοῦν.
Εἶσαι λοιπὸν ἐλεύθερος νὰ ἐκλέξης ὁποιαδήποτε πολιτικὴ ἰδεολογία θέλεις. Ἀλλὰ πρόσεξε, ἀγαπητέ, πρόσεξε μήπως τὸ κόμμα ποὺ διάλεξες σὲ ὑποτάξη μέχρι τέτοιο σημεῖο, ὥστε ἡ προσωπικότητά σου νὰ ἐκμηδενισθῆ τελείως καὶ νὰ καταντήσης ἕνα πιόνι, ποὺ τὸ παίρνει καὶ τὸ μεταχειρίζεται ὅπως θέλει ὁ δεινὸς παίκτης, γιὰ νὰ πετύχη τὴ νίκη τοῦ ἀντιπάλου του.
Θὰ γνωρίζης βεβαίως, ὅτι σὲ ξένες χῶρες ἀλλὰ καὶ στὴν πατρίδα μας ἐφανίσθηκαν κατὰ καιροὺς κόμματα ποὺ ἐξυπητετοῦν ὁλοκληρωτικὰ δικτατορικὰ καθεστῶτα. Τέτοιο εἴδους κόμματα δὲν ἐπιτρέπουν οὔτε στὰ ἴδια τὰ μέλη τους νὰ ἐκδηλώνουν διαφορετικὴ γνώμη ἀπὸ ἐκείνη ποὺ χαράζει γιὰ ὅλους τὸ κόμμα. Read more »

NA KAΨOYME THN ΣΦHΓKOΦΩΛIA. H ΣKEΨH MAΣ NA EINAI ΣTO XPIΣTO (Μητροπολιτης Φλωρινης Aυγουστινος Kαντιωτης) 2. «Kαι εποιησεν το ευθες ενωπιον Κυριου… Και εποιησε το πονηρον εναντιον Κυριου» (Π. Διαθηκη – ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ Γ – Δ) του ΝΙΚ. Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗ

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 25th, 2023 | filed Filed under: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ;, ΛΟΓΟΙ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

NA KAΨOYME THN ΣΦHΓKOΦΩΛIA

H ΣKEΨH MAΣ NA EINAI ΣTO XPIΣTO

ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ

Ώ κοσμικές σκέψεις, ώ μέριμνες του βίου, πως δεν μας αφήνετε ούτε την ώρα της θείας Λειτουργίας, αλλά εξακολουθείτε και τότε να μας ενοχλείτε! Σαν τις σφήγκες μας περικυκλώνετε, μας κεντάτε, μας ενοχλείτε. Aλλ\ όπως μια σφηγκοφωλιά που ενοχλεί τους διαβάτες βάζουν φωτιά και την καίνε και απαλλάσσονται οι διαβάτες από την ενοχλητική παρουσία της, έτσι και τις πονηρές αυτές σκέψεις, που μας ενοχλούν και δεν μας αφήνουν ανεπηρέαστους να παρακολυθήσουμε τη θεία Λειτουργία, πρέπει να βρούμε τρόπο να τις εξοντώσουμε, να τις απομακρύνουμε από τη συνείδησή μας και να κάψουμε τη φωλιά τους.

Xρειάζεται φωτιά. Xρειάζεται, δηλαδή, φλογερή αγάπη στο Xριστό. Όταν αυτή η αγάπη ανάψει στην καρδιά, τότε δεν μπορούν να έχουν θέση εκεί οι κοσμικές σκέψεις και μέριμνες την ώρα της θείας Λειτουργίας. Tο πρόσωπο του αγαπημένου μας Xριστού θα μας ελκύει τόσο πολύ, ώστε δεν θα έχουμε μάτια και αυτιά γιά να δούμε και ν’ ακούσουμε τίποτε άλλο παρά μόνο το Xριστό. Έτσι θα μπορέσουμε να εκτελέσουμε την προτροπή της Eκκλησίας: «Πάσαν την βιωτικήν αποθώμεθα μέριμναν, ως τον Bασιλέα των όλων υποδεξόμενοι».

+Eπίσκοπος Aυγουστίνος Kαντιώτης –

από βιβλιο «Eις την θ. Λειτουργία B΄, σελ. 48

d454142812c7

«Kαι εποιησεν το ευθες ενωπιον Κυριου… Και εποιησε το πονηρον εναντιον Κυριου»

(Π. Διαθήκη – ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ Γ – Δ)

Οι αξιολογικές αυτές θεολογικές και πολιτικές κρίσεις, αφορούν τους βασιλείς του Ισραήλ και του Ιούδα, για την πολιτική τους και το ήθος τους. «Εις την ζωήν κάθε βασιλιά – είτε του βασιλείου του Ιούδα είτε του βασιλείου του Ισραήλ – ο συγγραφεύς σημειώνει πάντοτε πως ο Θεός επεμβαίνει, κυρίως δια των αφωσιωμένων προφητών του», γράφει ο Ν.Π. Βασιλειάδης στην Εισαγωγή (Σελ. 14) του 6ου Τόμου – Βασιλειών Γ – Δ, Εκδόσεις «Ο Σωτήρ».

Read more »

Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 11th, 2023 | filed Filed under: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ;

Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΈνα, αγαπητοί, ένα απ’ τα πιο πολύτιμα αγαθά που ‘δωσε ο Θεός στον άνθρωπο είναι η ελευθερία. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να εκλέξει ό,τι θέλει. Μπορεί βέβαια αυτό που θέλει να μην είναι για το συμφέρον του, αλλ’ η χριστιανική ηθική δεν επιτρέπει να τον πιέσουν οι άλλοι για να κάνει αναγκαστικά το καλό. Οι άλλοι οφείλουν να τον συμβουλέψουν, να παρουσιάσουν τα θλιβερά αποτελέσματα που θα έχει μια κακή εκλογή του, αλλά τελικά, αν αυτός διαφωνεί, δεν πρέπει να τον πιέσουν. Το καλό που γίνεται με τη βία χάνει την αξία του κι’ ο άνθρωπος που πιέζεται αντιδρά και γίνεται χειρότερος. Ο ίδιος ο Θεός, που δημιούργησε τον άνθρωπο και του ‘δωσε το μεγάλο αυτό προνόμιο της ελευθερίας, σέβεται, αν επιτρέπεται η έκφρασης, την ελευθερία του ανθρώπου. Μπροστά σου ω άνθρωπε, λέει ο Θεός, έβαλα το νερό και τη φωτιά διάλεξε και πάρε. Αν βάλεις το χέρι σου στο νερό, θα δροσιστείς· αν το βάλεις στη φωτιά, θα καείς. Σου έδωσα μυαλό, για να κρίνεις ποιο σε ωφελεί και ποιο σε βλάπτει.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ EXEI ΟΡΙΑ

Αλλά θα πει κανείς, αν αφήσουμε τους κακούργους να κάνουν ό,τι θέλουν, τότε αυτοί θα σφάξουν και θα ρημάξουν τον κόσμο. Γι’ αυτούς που νομίζουν πως μονάχα αυτοί έχουν την ελευθερία να κάνουν ό,τι θέλουν και δεν σέβονται την ελευθερία των άλλων, γι’ αυτούς τους κακοποιούς υπάρχει εξουσία, που λέγεται κράτος.

Υπάρχουν σ’ όλα τα κράτη αστυνομίες, δικαστήρια, φυλακές. Αν το κράτος κάνει καλή χρήση της εξουσίας του, τότε το κακό περιορίζεται κι’ οι άνθρωποι με την τιμωρία διδάσκονται πως η ελευθερία έχει τα όριά της, που αν τα ξεπεράσει ο άνθρωπος, δεν μπορεί παρά να προκαλέσει την αντίδραση της οργανωμένης κοινωνίας και να υποστεί τις τιμωρίες των κακών του πράξεων.

ΠΟΙΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Όπως βλέπετε, το θέμα της ελευθερίας είνε πολύ λεπτό. Πολλοί φωνάζουν «Ζήτω η ελευθερία», «Ζήτω η δημοκρατία». Αλλά πόσοι στη ζωή τους σαν άτομα και οικογενειάρχες εφαρμόζουν τα ωραία διδάγματα περί δημοκρατίας και ελευθερίας. Πόσοι σέβονται την ελευθερία των άλλων; Δυστυχώς λίγοι είναι εκείνοι που όχι μονάχα με λόγια αλλά και με έργα αγαπάνε την δημοκρατία και την ελευθερία. Ονομάζονται δημοκράτες, αλλά στα πράγματα είναι δικτάτορες. Θέλουν να ‘ναι αυτοί ελεύθεροι και να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά στους άλλους δεν επιτρέπουν ελευθερία. Στην αρχαία εποχή υπήρχε ένας άνθρωπος, που απ’ το πρωί ως το βράδυ φώναζε για τη δημοκρατία. Αλλ’ ένας που τον ήξερε πως ζούσε, έκανε τα αποκαλυπτήριά του. -Ακούτε, είπε στους συμπολίτες του, ακούτε αυτόν που φωνάζει στους δρόμους και στις πλατείες Δημοκρατία; Ψέματα λέει. Εξω κάνει το δημοκράτη, στο σπίτι του μέσα είναι δικτάτορας.

Αυτό που συνέβη στην αρχαία εποχή συμβαίνει δυστυχώς και σήμερα με τους πολλούς που φωνάζουν Δημοκρατία, αλλά δημοκρατία στις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους δεν εφαρμόζουν. Ας αναφέρουμε δύο-τρία παραδείγματα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Να ένας οικογενειάρχης. Έχει γυναίκα και παιδιά. Στην οικογένεια μέσα παρουσιάζονται διάφορα ζητήματα….

Την συνέχεια: https://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=1149

Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ – ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 2nd, 2022 | filed Filed under: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ;

Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

ολιγαρχια φΈνα, αγαπητοί, ένα απ’ τα πιο πολύτιμα αγαθά που ‘δωσε ο Θεός στον άνθρωπο είναι η ελευθερία. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να εκλέξει ό,τι θέλει. Μπορεί βέβαια αυτό που θέλει να μην είναι για το συμφέρον του, αλλ’ η χριστιανική ηθική δεν επιτρέπει να τον πιέσουν οι άλλοι για να κάνει αναγκαστικά το καλό. Οι άλλοι οφείλουν να τον συμβουλέψουν, να παρουσιάσουν τα θλιβερά αποτελέσματα που θα έχει μια κακή εκλογή του, αλλά τελικά, αν αυτός διαφωνεί, δεν πρέπει να τον πιέσουν. Το καλό που γίνεται με τη βία χάνει την αξία του κι’ ο άνθρωπος που πιέζεται αντιδρά και γίνεται χειρότερος. Ο ίδιος ο Θεός, που δημιούργησε τον άνθρωπο και του ‘δωσε το μεγάλο αυτό προνόμιο της ελευθερίας, σέβεται, αν επιτρέπεται η έκφρασης, την ελευθερία του ανθρώπου. Μπροστά σου ω άνθρωπε, λέει ο Θεός, έβαλα το νερό και τη φωτιά διάλεξε και πάρε. Αν βάλεις το χέρι σου στο νερό, θα δροσιστείς· αν το βάλεις στη φωτιά, θα καείς. Σου έδωσα μυαλό, για να κρίνεις ποιο σε ωφελεί και ποιο σε βλάπτει.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ EXEI ΟΡΙΑ

Αλλά θα πει κανείς, αν αφήσουμε τους κακούργους να κάνουν ό,τι θέλουν, τότε αυτοί θα σφάξουν και θα ρημάξουν τον κόσμο. Γι’ αυτούς που νομίζουν πως μονάχα αυτοί έχουν την ελευθερία να κάνουν ό,τι θέλουν και δεν σέβονται την ελευθερία των άλλων, γι’ αυτούς τους κακοποιούς υπάρχει εξουσία, που λέγεται κράτος. Read more »

Συνθηματα & ιδανικα που μεγαλωναν οι προηγουμενες γενναιες των Ελληνων 2) Καθε Χριστιανος να ειναι μαρτυρας «Γινεσθε μοι μαρτυρες…, λεγει Κυριος ο Θεος» (Ἠσ. 43,10)

author Posted by: Επίσκοπος on date Απρ 27th, 2022 | filed Filed under: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ;, εορτολογιο

Δημοσιευουμε e-mail: aosmos1@otenet.gr που παραλάβαμε, με περιεχόμενο που θεωρειται σήμερα ακατάλληλο από τους κουλτουριάριδες, ανθέλληνες & προδότες της Πατρίδος μας

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΤΡΕΧΕΤΕ ΑΓΩΝΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ισ«ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ,ΚΟΙΤΩ ΤΡΙΓΥΡΩ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΝΙΑ, ΝΑ ΚΑΙΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΑ ΟΣΤΑ, ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΒΩΒΑ, ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΠΟΛΕΜΗΣΩ: ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ, ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΩΩΝ ΕΔΑΦΩΝ, ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΝ, ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΓΝΩΣΤΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΑΠΕΙΝΕ.

ΟΙ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΙ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ,
……..
ΜΕ ΒΩΒΗ ΥΠΟΣΧΕΣΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΥΡΑΝΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
  • ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΗΡΤΗΣΕ ΣΤΟ FACE BOOK ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ, ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ, ΩΣ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ .

589345584235671765gogba

Περίοδος Δ΄ – Ἔτος ΛΘ΄
Φλώρινα – ἀριθμ. φύλλου 2470

Τοῦ ἁγ. Γεωργίου τοῦ τροπαιοφόρου
Δευτερα Διακαινησίμου 25 Ἀπριλίου 2022

Κάθε Χριστιανὸς νὰ εἶνε μάρτυρας
«Γίνεσθέ μοι μάρτυρες…, λέγει Κύριος ὁ Θεός» (Ἠσ. 43,10)

Ἕνα πρόσωπο ποὺ ἀγαπᾶμε, ἀδελφοί μου, δὲν τὸ προσφωνοῦμε μὲ ἕνα χαρακτηρισμὸ – ἕνα ὄνομα· ἐκδηλώνουμε τὴν ἀγάπη μας ὄχι μονολεκτικὰ ἀλλὰ μὲ πολλὰ ὀνόματα καὶ ἐπίθετα. Ἡ μάνα π.χ. ποὺ ἀγαπᾷ τὸ παιδὶ – τὸ σπλάχνο της, ἐνῷ τὸ κρατάει στὴν ἀγκαλιὰ καὶ τὸ βυζαίνει μὲ τὸ ἄδολο γάλα, τοῦ λέει χίλια δυὸ χαϊδευτικὰ ὀνόματα («φῶς μου», «μάτια μου», «χρυσό μου» καὶ ἄλλα) ποὺ ξέρει ἡ γλῶσσα τῆς μάνας, ὅσο ἀγράμματη κι ἂν εἶνε.
Ἀλλ᾽ ἐκτὸς ἀπὸ τὴ φυσικὴ μάνα ὑπάρχει καὶ μιὰ ἄλλη μάνα, πνευματικὴ – ὑπερφυσική, ποὺ μᾶς ἀγαπάει περισσότερο κι ἀπὸ τὴ φυσική μας μάνα· καὶ αὐτὴ εἶνε ἡ Ἐκκλησία. Αὐτὴ εἶνε ἡ μάνα μας, ἰδιαιτέρως ἡμῶν τῶν Ἑλλήνων ἀλλὰ καὶ ὅλων τῶν ὀρθοδόξων. Μᾶς παίρνει ἀπὸ τὴν ἀγκαλιὰ τῆς μάνας, μᾶς βαπτίζει στὴν ἱερὰ κολυμβήθρα, μᾶς στεφανώνει στὸ γάμο, μᾶς συνοδεύει διὰ βίου, κι ὅταν πιὰ ἀφήνουμε τὸ μάταιο τοῦτο κόσμο, μᾶς ἀποχαιρετᾷ στὸν τάφο ῥίχνοντας λίγο χῶμα καὶ λέγοντας «Γῆ εἶ καὶ εἰς γῆν ἀπελεύσῃ» (Γέν. 3,19). Read more »

Μια αλλη μορφη δουλειας! Ανθρωπος πιονι! ΦΙΜΩΤΡΑ, στα στοματα. Σιωπητηριο στρατωνος! Αυτα επιβαλλουν τα κομματα που εξυπηρετουν ξενα συμφεροντα, απανθρωπων δικτατορικων καθεστωτων (Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος, απο βιβλιο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ;», σελ. 61-64, ἐκδοση 1985). Μας εκβιαζουν! Δεν θα σταματησουν στα 100 ευρω. Τον Χριστο πολεμουν! Την καταστροφη μας θελουν. Δεν τους φοβομαστε! Αν υποχωρησουμε, θα προχωρησουν σε χειροτερους εκβιασμους. Εντολες εκτελουν μεχρι να μας τελειωσουν. Υπομονη! Ζει ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ & ΘΑ αποδωση δικαιωσυνη

author Posted by: Επίσκοπος on date Δεκ 1st, 2021 | filed Filed under: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ;

Θεοφάνης Γκατζής : Ένας επικίνδυνος και απολυταρχικός πρωθυπουργός

Ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος ΜSc Σχεδιασμός και…. Το πιο παρανοϊκό σχέδιο επιστημονικής φαντασίας πήρε σάρκα και οστά σήμερα με την ανακοίνωση του Μητσοτάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό των ηλικιών άνω των 60 ετών….

https://www.triklopodia.gr/%ce%b8%ce%b5%%ba%ce%b1/

  *    *    *

Συνταξιούχος σε Κ.Μητσοτάκη: «Πάρτα τα 1.200 ευρώ – Δεν θα πάω ποτέ να εμβολιαστώ» (βίντεο)

Στο δρόμο έχουν βγει οι δημοσιογράφοι μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για υποχρεωτικό…

https://www.triklopodia.gr/%cf%83%cf%ce%b1-1/

9a150f5deb69

Βιβλίο ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ; του Μητροπολίτου
Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου, εκδοση 1985, σελ. 61-64

Μια αλλη μορφη δουλειας

(απο τους πολιτικους απατεωνες)

Ποιά εἶναι αὐτή; Εἶναι ἡ χωρὶς ἐπιφυλάξεις τυφλή προσκολλησι στὸ πολιτικό κόμμα.

Ἄνθρωπος πιόνι

ολιγαρχια φ…Τὸ νὰ ἀνήκει κανείς σὲ κάποιο κόμμα μὲ συνετὴ λογικὴ χρήσι μὲ τὸ δικαίωμα ποὺ ἔχει κάθε πολίτης νὰ ἐκλέγη μὲ τὴν ψῆφο τουτοὺς καλύτερους γιὰ πολιτικοὺς ἄρχοντες, ἐπιβάλλεται, εἶνε καθῆκον του του. Μόνο ἄνθρωποι τελείως ἀτομικισταί, φίλαυτοι, κλεισμένοι σὰν τὸν σαλίγκαρο στὸ καβούκι τους μποροῦν νὰ μένουν ἀδιάφοροι γιὰ τὴν τύχη τοῦ τόπου ποὺ κατοικοῦν.
Εἶσαι λοιπὸν ἐλεύθερος νὰ ἐκλἔξης ὁποιαδήποτε πολιτικὴ ἰδεολογία θέλεις. Ἀλλὰ πρόσεξε, ἀγαπητέ, πρόσεξε μήπως τὸ κόμμα ποὺ διάλεξες σὲ ὑποτάξη μέχρι τέτοιο σημεῖο, ὥστε ἡ προσωπικότητά σου νὰ ἐκμηδενισθῆ τελείως καὶ νὰ καταντήσης ἕνα πιόνι, ποὺ τὸ παίρνει καὶ τὸ μεταχειρίζεται ὅπως θέλει ὁ δεινὸς παίκτης, γιὰ νὰ πετύχη τὴ νίκη τοῦ ἀντιπάλου του.
Θὰ γνωρίζης βεβαίως, ὅτι σὲ ξένες χῶρες ἀλλὰ καὶ στὴν πατρίδα μας ἐφανίσθηκαν κατὰ καιροὺς κόμματα ποὺ ἐξυπητετοῦν ὁλοκληρωτικὰ δικτατορικὰ καθεστῶτα. Τέτοιο εἴδους κόμματα δὲν ἐπιτρέπουν οὔτε στὰ ἴδια τὰ μέλη τους νὰ ἐκδηλώνουν διαφορετικὴ γνώμη ἀπὸ ἐκείνη ποὺ χαράζει γιὰ ὅλους τὸ κόμμα.

Τὸ μαῦρο ἄσπρο…

ΦΙΜΩΤΡΑ, λοιπόν, στὰ στόματα. Σιωπητήριο στρατῶνος! Read more »