Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for Μάρτιος, 2014

ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ;

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαρ 31st, 2014 | filed Filed under: «ΧΡΙΣΤΙΑΝ. ΣΠΙΘΑ»

ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ;

«ΟΛΟΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ», Νάουσα, αριθ. φ. 2, 1943
(Mικρό φυλλάδιο κατοχής)
Toυ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
KYRIE TΩN DYNAM.ist«Επίστευσα μια φορά. Τώρα δεν πιστεύω. Δεν είμαι παιδί και γρια να πιστεύω…». Αυτά και άλλα πολλά μου έλεγε ένας που έκανε τον μορφωμένο. Και άμα τον ρώτησα «Γιατί δεν πιστεύεις;», μου απάντησε με ύφος θριαμβευτού Ναπολεόντος «Φίλε μου, ζούμε στον 20ο αιώνα! Η επιστήμη απέδειξε ότι όλα αυτά είναι ψέματα…».
Και όμως, η επιστήμη δεν απέδειξε τίποτα εις βάρος της θρησκείας. Η επιστήμη δεν μπορεί να κλονίσει ούτε ένα λιθαράκι από το οικοδόμημα του Χριστιανισμού. Τουναντίον, η επιστήμη, η πραγματική επιστήμη, η επιστήμη που αξίζει να γράφεται με Ε κεφαλαίο, αυτή πιστεύει στο Θεό. Οι μεγαλύτεροι σύγχρονοι επιστήμονες είναι πιστοί Χριστιανοί. Αυτός ο Αϊνστάιν ομολογεί την αλήθεια της πίστεώς μας. Το να λέγουν, λοιπόν, μερικοί ότι η επιστήμη καταργεί την πίστη είναι ψέμα, είναι το μεγαλύτερο ψέμα.
Φίλε μου, μείνε πιστός! Η πίστη μας είναι δοκιμασμένη στο χωνευτήρι των αιώνων. Η πίστη μας είναι βράχος ακλόνητος˙ είναι φάρος που φωτίζει, είναι δύναμη που νικά τα πάντα. Χωρίς αυτήν θα είσαι δυστυχής. Κράτησέ την, λοιπόν, ως κληρονομιά πολύτιμη και λέγε πάντοτε στον Κύριο «Πιστεύω, Κύριε˙ βοήθει μοι τῇ ἀπιστίᾳ».

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής (15 Αυγούστου 1943) εσπερινό κήρυγμα στο Ναό του αγίου Μηνά.

__________

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ

 • Αγάπα πρώτα τον Θεόν, ύστερα τους γονείς σου.
  Βασίλευε στα πάθη σου, εφ΄ όλης της ζωής σου.
  Γη και πηλός και σκώληκας είσαι και μη καυχάσαι,
  δίδε παντού και πάντοτε το χρήμα μη λυπάσαι.
  Εικόνα είσαι του Θεού, μιμήσου τον Χριστόν σου, Read more »

ΜΗΝΥΜΑΤΑ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαρ 30th, 2014 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Συγκλονιστική συνέντευξη του αγιορείτου γέροντος π. Νικοδήμου Μπιλάλη!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΜΟΝΑΧΟΥ:

«ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ-ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ»! 

_2802983Η Έξοδος του Μεσολογγίου: 10 Απριλίου 1826

Αφιέρωμα στην ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου,

μ’ ένα κράμα Ιστορίας, Θεολογίας, Λογοτεχνίας, Φιλοσοφίας, Ποίησης και Μουσικής,
στην μνήμη των πεσόντων της ηρωικής εξόδου του Μεσολογγίου.

http://sophia-siglitiki.blogspot.gr/2014/04/H-Exodos-toy-Mesologioy-1826.html

_2802983Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης

Η Κλίμακα του αγ. Ιωάννου (1η Ομιλία) και συζήτηση διαφόρων θεμάτων [ΒΙΝΤΕΟ 2014]

Κατηχητικό τμήμα νέων του Ιερού Βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης, με το όνομα “Νεανικοί Κατηχητικοί Διάλογοι”. Το τμήμα αυτό αφορά νέους ανθρώπους ηλικίας 18 έως 35 ετών.  Η συνάντηση γίνεται κάθε Σάββατο στις δώδεκα το μεσημέρι, στις αίθουσες των κατηχητικών της ενορίας (Ολυμπιάδος 53, στο βάθος του στενού παραπλεύρως του πνευματικού κέντρου).
Ως θεματολογία του για ένα μεγάλο διάστημα έχει την ανάλυση του βιβλίου του Αγ. Ιωάννου του Σιναϊτου “ΚΛΙΜΑΞ”. Κατηχητής και διδάσκων είναι ο υπεύθυνος του πνευματικού, κηρυκτικού και κατηχητικού έργου της ενορίας, πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μανώλης.
Οι νέοι αυτής της ηλικίας, είναι ευπρόσδεκτοι!

http://katanixis.blogspot.gr/2014/04/1-2014.html και

https://www.youtube.com/watch?v=HS-M2omuvu0

2802983Μία ακόμη λογοκρισία από το κανάλι 4Ε. Τυχαίο;;;

Οι τακτικοί αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι δεν είμαστε ούτε επιπόλαιοι, ούτε συνωμοσιολάγνοι. Αντιθέτως, με πολύ προσοχή και υπευθυνότητα διακονούμε την ύπαρξη του ελεύθερου διαδικτύου. Και σας βεβαιώνουμε ότι συχνά γνωρίζουμε πολύ περισσότερα από όσα αποκαλύπτουμε, γιατί δεν είναι εύκολο να παραθέτεις πάντα τεκμήρια και αποδείξεις.

Όταν όμως διαπιστώνουμε -ειδικά στις μέρες μας- πολλά «τυχαία» περιστατικά να συμβαίνουν, υποχρεούμαστε τουλάχιστον να τα επισημαίνουμε. Κουτοί δεν είμαστε, μπροστά στα μάτια μας διαδραματίζεται μια νέα εθνική προδοσία-ξεπούλημα- Ελλάδας και Κύπρου. Ξεκίνησε ως οικονομική χρεωκοπία (υπογραφή μνημονίων στην Ελλάδα, κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο) και η υλοποίηση των σχεδίων τους συνεχίζεται (νέο σχέδιο Ανάν έτοιμο στην Κύπρο, νέες συνομιλίες με το κράτος των Σκοπίων και παραχωρήσεις κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας μας)…

Τη συνεχεια εδω· http://antiparakmi.blogspot.com/2014/04/4.html

2802983

 1. Κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα η Μοσχόπολη και οι βλάχικοι οικισμοί της περιοχής της γνώρισαν το απόγειο της ανάπτυξης και της ακμής, αλλά και μία σειρά από αξεπέραστες καταστάσεις που οδήγησαν σε καταστροφές και μαρασμό.
  Βέβαια, τα θεμέλια για αυτή την ένδοξη εποχή είχαν αρχίσει να διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα, όταν η Μοσχόπολη ενδυναμώνονταν όχι μόνο πληθυσμιακά, αλλά οικονομικά και πολιτισμικά. Ενδεικτικό αυτής της εξέλιξης είναι το κτίσιμο, γύρω στο 1630, του μοναστηριού του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου. Σε κάποιες εργασίες η Μοσχόπολη αναφέρεται πως ήταν τότε η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Οθωμανικών Βαλκανίων, μετά βέβαια από την Κωνσταντινούπολη. Γεγονός μάλλον απίθανο αν Read more »

ΟΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ ΩΣ ΛΙΘΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαρ 27th, 2014 | filed Filed under: Αντιβλασφημικος αγων

«ΑΝΤΙΒΛΑΣΦΗΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝ»

Βιβλιο Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, σελίδα 125

ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ…

«βάλλων λίθον εἰς ὕψος ἐπὶ κεφαλὴν αὐτοῦ βάλλει»  (Σοφ. Σειρ. 27, 25)

αντιβλασφ.-ιστΕσταυρ..Αγαπητοί μας αναγνώσται! Ίδετε την εικόνα, η οποία δημοσιεύεται εις την σελ. 105; Κάτω από τον Σταυρόν ζωγραφίζονται δύο άνθρωποι με όλως διαφορετικήν στάσιν απέναντι του Εσταυρωμένου Κυρίου μας.

Ο ένας είνε Χριστιανός Έλλην στρατιώτης. Αυτός αισθάνεται την Θεότητα, αναγνωρίζει την δύναμιν του Χριστού, πλησιάζει με μεγάλην ευλάβειαν τον Σταυρόν, γονατίζει και προσεύχεται. Προσεύχεται δια την γλευκειάν του Πατρίδα, την Ελλάδα, την οποίαν σταυρώνουν νέοι Άνναι και Καϊάφαι και Πόντιοι Πιλάτοι και Ιούδαι της ανθρωπότητος.

Αλλʼ ενώ ο Χριστιανός Έλλην στρατιώτης προσεύχεται, κάποιος άλλος με πολιτικήν ενδυμασίαν, ο οποίος ευρίσκεται μακράν από την φωτιάν και τους καθημερινούς κινδύνους, τολμά ο άθλιος και ανοίγει το στόμα του και χύνει τον βόρβορον της ακαθάρτου καρδίας του και βλασφημεί τα όσια και ιερά της Πίστεως μας. Αυτός είνε ο βλάσφημος. Αχάριστος, ασεβής, απολίτιστος, αλλά και παράφρων. Διότι, όπως ουδείς λίθος τον οποίον ρίπτουν προς τον ουρανόν οι παράφρονες φθάνει τον ήλιον και τα άστρα, ούτω και ουδεμία βλασφημία την οποίαν εκτοξεύουν τα βέβηλα χείλη των βλασφήμων φθάνει την Θεότητα. Όλαι αι βλασφημίαι επιστρέφουν εις την γην. Ως λίθοι θα πέσουν επάνω εις την κεφαλήν του βλασφήμου. Αυτός θα ζημιωθή. Αυτός θα υποστή τας συνεπείας της φρικτής αμαρτίας.

Βλασφημείς λοιπόν αδελφέ; Έγινες παράφρων, ο μεγαλύτερος παράφρων! Είνε ως να πτύης και να λιθοβολής τον ήλιον. Αι βλασφημίαι σου αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουν και θα συντρίψουν την κεφαλήν σου, και θα καταράσαι την στιγμήν, κατά την οποίαν ήνοιγες το βέβηλον στόμα σου δια να βλασφημήσης, και με αναστεναγμούς θα λέγης˙ Προτιμότερον θα ήτο να εγίνετο σεισμός, να ήνοιγεν η γη να με καταπίη, παρά να ανοίξω το στόμα μου και να βλασφημήσω τον Πλάστην μου, τον Λυτρωτήν μου, τον Κύριον μου!

Χριστιανέ αναγνώστα! Μη έλθης ποτέ εις την θέσιν του βλασφήμου. Μη μολύνης τον αέρα της Πατρίδος μας με τας αισχράς φράσεις κατά των Θείων, αλλά πατών το Ελληνικόν έδαφος, το οποίον έχει γίνει «Κρανίου τόπος» και είνε πλήρες σταυρών μαρτύρων και ηρώων, γονάτιζε ως ο εκατόνταρχος του Ευαγγελίου προ του Σταυρού του Κυρίου, και λέγε με φλογεράν καρδίαν˙

«Αληθώς συ είσαι ο Θεός μου, ο Λυτρωτής μου. Σε λατρεύω, σε υμνολογώ και σε δοξάζω πάσας τας ημέρας της ζωής μου. Χάριν σου και των ωραίων ιδανικών σου είμαι έτοιμος να χύσω και την τελευταίαν σταγόναν του αίματος μου, όπως συ έχυσες το πανάγιον σου Αίμα δια να λυτρώσης εμέ και όλην την ανθρωπότητα εκ της αιχμαλωσίας των δεινών. Ω Κύριε! Εάν ποτέ σε εβλασφήμησα, τώρα κλαίω και αναστενάζω, πίπτω έμπροσθεν σου, φιλώ τους παναχράντους σου πόδας και σε παρακαλώ να με συγχωρήσης. Συ πάντοτε συγχωρείς, και τον μεγαλύτερον αμαρτωλόν, όταν ειλικρινώς μετανοή. Δέξαι με πλησίον σου. Και όταν απέλθω εκ της προσκαίρου ταύτης γης, αξίωσον με να είπω δια τελευταίαν φοράν την προσευχήν του μετανοήσαντος ληστού˙ Μνήσθητί μου, κύριε, ὅταν ἔλθης ἐν τῆ βασιλεἰα σου. Αμήν».

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ – ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ & ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαρ 25th, 2014 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ., ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ π. ΑΥΓ.

ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ

       (Προφητικός λόγος του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, που είδε πριν από 53 χρόνια, στις 26-2-1961, τον κίνδυνο που θα διέτρεχε η Ευρώπη από το Ισλάμ. Η Ορθόδοξη Ελλάδα ήταν το φρένο στη επέκταση του Ισλαμισμού, γι’ αυτό με τόση λύσσα την πολέμησαν και την πολεμούν οι σκοτεινές δυνάμεις. Τώρα που οι Ορθόδοξοι λαοί ελευθερώθηκαν, από τα άθεα ολοκληρωτικά καθεστώτα, και το Ισλάμ θα εξαφανίζετο, σκλαβώνονται οι πολιτικοί, αλλά και οι θρησκευτικοί μας άρχοντες στην μασωνία και σ’ αλλες σκοτεινές δυνάμεις και το θηρίο του Ισλάμ τρέφεται και θεριεύει. Είναι πολύ μικρό το απόσπασμα και αξίζει να το ακούσετε).

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

«…Εαν σπάσει η Ορθοδοξία δεν θα μείνει Χριστιανισμός στη Δύση. 

Ξέρεις πόσο αἷμα ἔχυσε ἡ Ἐκκλησία μας για ν᾽ ἀναχαιτίσῃ – ποιό; τὸ Ἰσλάμ. Ἄχ! ζωντανεύει πάλι τὸ Ἰσλάμ, θηρίο ποὺ κοιμόταν – δὲν πή­ραμε χαμπάρι. Δὲν θέλω τώρα νὰ μπῶ στὴν πο­λιτική, εἶνε ἔξω ἀπὸ τὸ στόχο μου. Ξύπνησε πάλι τὸ Ἰσλὰμ μὲ κεφαλὲς πολλές… Τί κῦ­μα τῆς ἀβύσσου εἶν᾽ αὐτό! Σὰ ν᾽ ἀκούω Ἀποκάλυψι. Εἶδα νὰ βγαίνῃ θηρίο ἀπὸ τὴν ἔρημο, τὸ θηρίο τοῦ Μωάμεθ· καὶ προχώρησε, καὶ ἔφθα­σε μέχρι ποῦ; μέχρι τὴ Βιέννη. Καὶ ἀπέναντί του στάθηκε – ποιός ἐδῶ στὴν Ἀνατολή; ἡ ἐμ­­προσθοφυλακή, ἡ Ὀρθοδοξία μας.

Σήμερα ἀκοῦμε στὴν Ἐκκλησία «Αἰωνία ἡ μνήμη» τῶν πατέρων, ὅλων ἐκείνων ποὺ μᾶς παρέδωσαν τὴν Ὀρθοδοξία κ᾽ ἔφθασε μέχρι τὰ χρόνια μας. Δυὸ ἑκατομμύρια σφάχτηκαν σὰν ἀρνιὰ ἀπὸ τὸν ἀντίχριστο Κεμὰλ στὴ Μικρὰ Ἀσία. Κ᾽ ἐμεῖς φρουροῦμε γι᾽ αὐτὸν στὴ Θεσσαλονί­κη. Ὅταν περνάω καὶ τὸ βλέπω, ῥαγίζει ἡ καρδιά μου νὰ βλέπω Ἕλληνες φαν­τάρους νὰ φυλᾶνε τό μνῆμα τοῦ θηρίου αὐτοῦ τῆς Ἀποκαλύψεως.

_

ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

που έχει 23 καθηγητάς φιλομουσουλμάνους. Το φέσι τους λείπει. Ντροπή τους.
Έχει γεμίσει η πατρίδα μας από καθάρματα και προδότες.

Ποιοι καθηγητές του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ ψήφισαν ΝΑΙ και ποιοι ΟΧΙ για την ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών

Διαβάστε περισσότερα »

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ,

ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ

Οι δικοί μας πολιτικοί ταϊζουν το θηρίο για να θεριέψει!!!! Και 23 καθηγηταί του ΑΠΘ δίνουν την ψήφο τους στο Ισλάμ!!! Read more »

ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ» ΙΕΡΑΡΧΑΙ, ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ;

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαρ 25th, 2014 | filed Filed under: VIDEO p. AYGOYST., ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;

ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ & ΟΧΙ ΛΗΣΤΡΙΚΗ;

ΑΠΑΝΤΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

Θα πρέπει να ξέρουν την ορθόδοξη απάντηση οι χριστιανοί, για να είναι ενεργά μέλη της Εκκλησίας και να βάζουν φρένο στον κατήφορο των οικουμενιστών, που είναι υπηρέται της παγκοσμιοποίησις και θέλουν τζαμιά στην Ελλάδα και τμήμα Ισλαμικών σπουδών στη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης!!!

____


_

Μικρό απόσπασμα ομιλίας Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου 26.2.1961
«…μπορεῖ νὰ μαζευτοῦν καὶ χίλιοι ἀκόμη δεσποτάδες καὶ νὰ βγάλουν μία ἀ­πόφασι. Νομίζετε ὅτι ἀρκεῖ αὐτὸ γιὰ νὰ εἶνε αὐτὴ μία ἁγία Σύνοδος; Γιὰ νὰ ὀνομασθῇ μία σύνοδος οἰκουμενικὴ ἢ τοπική, ἐκτὸς τοῦ ὅτι αὐτοὶ πρέπει προηγουμένως νὰ νηστέ­ψουν καὶ νὰ παρακα­λέ­σουν τὸ Θεὸ νὰ ἔλθῃ ἐπ᾽ αὐ­τοὺς Πνεῦμα ἅγιο, χρειάζεται καὶ κάτι ἄλλο. Μπορεῖ νὰ γίνῃ καὶ σήμερα μιὰ τοπικὴ σύνοδος, νὰ μαζευτοῦν ὅλοι οἱ ὀρθόδοξοι· ἀλλὰ γιὰ νὰ εἶνε ἡ συνέλευσίς τους ἁγία Σύν­οδος καὶ ὄχι σύνοδος παρανομούντων, πρέπει, μόλις βγῇ καὶ ἀκουστῇ ἡ ἀπόφασις, ν᾽ ἀναπαύσῃ τὸ λαό. Τί ὅρους ἔχει θέσει ἡ Ἐκκλησία μας! Ἔβγαλε λόγου χάριν ἡ σύνοδος μιὰ ἀπόφασι; πρέπει ὅλο τὸ πλήρωμα, μικροὶ καὶ μεγάλοι, νὰ ποῦν «Μάλιστα, ἐδῶ εἶνε ἡ φωνὴ τοῦ Θεοῦ», νὰ ἐπι­δοκιμάσουν δηλαδὴ αὐτὸ ποὺ ἀποφάσισε ἡ σύνοδος. Ἐὰν ὁ εὐσεβὴς λαὸς διαφωνήσῃ –δὲ μᾶς ἐνδιαφέρουν οἱ αἱρετικοὶ ποὺ διαφωνοῦν, ἐννοοῦμε τοὺς πιστούς, τοὺς μοναχούς, αὐ­τοὺς ποὺ πονοῦν τὴν Ἐκκλησία–, ἐὰν αὐτὸς ὁ λαὸς διαφωνήσῃ, τότε ξέρετε τί θὰ γίνῃ; Ἡ σύνοδος δὲν θὰ εἶνε ἁγία, ἀλλὰ θὰ ὀνο­μασθῇ λῃστρική. Καὶ ἔχουμε τέτοιες συνόδους στὴν ἐκκλησιαστι­κὴ ἱστορία. Ὥστε κριτή­ριο πάνω ἀπ᾿ ὅλα εἶνε ὁ λαός, αὐτὸς εἶνε ὁ φύλακας τῆς Ὀρθοδοξίας.
Ἡ Ἐκκλησία μας ἔχει τὸ φιλελεύθερο καὶ συνοδικόν. Ἀπόδειξις αὐτοῦ εἶνε ὅτι στὶς χειροτονίες λαμβάνει μέρος ἀπαραιτήτως ὁ λαός. Ὑπάρχει κανόνας! Ἄλλο τώρα ὅτι πήραμε τοὺς κανόνες καὶ τοὺς θάψαμε. Οἱ κανόνες λένε· δὲν ἐπιτρέπεται διᾶκος ἢ παπᾶς ἢ δεσπότης νὰ χειροτονηθῇ νύχτα μὲ κλειστὲς πόρτες. Ὄχι, δὲν εἶνε ὑπόθεσις οἰκογενειακή, τεσσάρων – πέντε ἀνθρώπων. Θὰ χειροτονηθῇ Κυρι­ακὴ ἢ μεγάλη ἑορτή, καὶ θὰ εἰδοποιηθῇ νὰ πα­ρίσταται ὅλος ὁ λαὸς ποὺ θὰ τὸν ἔχῃ ποιμένα. Καὶ πρὶν τὴ χειροτονία ὁ προεστὼς θὰ ρωτή­σῃ· –Εἶνε ἄξιος; Ἐὰν ἀπὸ τὸ ἐκκλησίασμα ἀκου­στῇ φωνὴ «ἀνάξι­ος», τί λένε τὰ βιβλία, οἱ κανό­νες; – ἄλλο τὸ τί γίνεται τώρα· ἡ Ὀρθοδοξία λέει· θὰ σταματήσῃ ἡ χειροτονία καὶ ὁ ἀρχιερεὺς ποὺ ἔχει συνείδησι τῆς ἀποστολῆς του θὰ πῇ· –Ποιός φωνάζει; Ἔλα ἐδῶ, παιδί μου. Τί ἔχεις νὰ πῇς γιὰ τὸν χειροτονούμενο; –Ἔ­χω αὐτὰ κι αὐτά… –Πολὺ καλά. Ἀναβάλλεται ἡ χειροτονία γιὰ δύο μῆνες· δὲν χάθηκε ὁ κόσμος. Καὶ στὸ διάστημα αὐτὸ θ᾿ ἀποδειχθῇ, ἂν οἱ κατηγορίες ἀληθεύουν ἢ εἶνε συκοφαντία…. Δυστυχῶς τώρα, ὄχι πέντε – δέκα, ἀλλὰ ὅλη ἡ Ἑλλάδα νὰ φωνά­ξῃ «ἀνάξιος», αὐτοὶ μὲ τὴ δύναμι ποὺ διαθέτουν, μὲ βίαια μέσα, χειροτονοῦν τοὺς ἀναξί­ους. Σᾶς λέω ὑπευθύνως· χειροτονίες ποὺ γίνονται μὲ φωνὲς «ἀνάξιος», εἶνε ἀντικανονικές…»

Ο ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΒΟΛΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ

author Posted by: admin on date Μαρ 24th, 2014 | filed Filed under: ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ

«ΑΝΤΙΒΛΑΣΦΗΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝ»

Βιβλιο Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, σελίδα 124-125

ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ…

«βάλλων λίθον εἰς ὕψος ἐπὶ κεφαλὴν αὐτοῦ βάλλει» (Σοφ. Σειρ. 27, 25)

Εσταυρ..Αγαπητοί μας αναγνώσται! Ίδετε την εικόνα, η οποία δημοσιεύεται εις την σελ. 105; Κάτω από τον Σταυρόν ζωγραφίζονται δύο άνθρωποι με όλως διαφορετικήν στάσιν απέναντι του Εσταυρωμένου Κυρίου μας.

Ο ένας είνε Χριστιανός Έλλην στρατιώτης. Αυτός αισθάνεται την Θεότητα, αναγνωρίζει την δύναμιν του Χριστού, πλησιάζει με μεγάλην ευλάβειαν τον Σταυρόν, γονατίζει και προσεύχεται. Προσεύχεται δια την γλευκειάν του Πατρίδα, την Ελλάδα, την οποίαν σταυρώνουν νέοι Άνναι και Καϊάφαι και Πόντιοι Πιλάτοι και Ιούδαι της ανθρωπότητος.

Αλλʼ ενώ ο Χριστιανός Έλλην στρατιώτης προσεύχεται, κάποιος άλλος με πολιτικήν ενδυμασίαν, ο οποίος ευρίσκεται μακράν από την φωτιάν και τους καθημερινούς κινδύνους, τολμά ο άθλιος και ανοίγει το στόμα του και χύνει τον βόρβορον της ακαθάρτου καρδίας του και βλασφημεί τα όσια και ιερά της Πίστεως μας. Αυτός είνε ο βλάσφημος. Αχάριστος, ασεβής, απολίτιστος, αλλά και παράφρων. Διότι, όπως ουδείς λίθος τον οποίον ρίπτουν προς τον ουρανόν οι παράφρονες φθάνει τον ήλιον και τα άστρα, ούτω και ουδεμία βλασφημία την οποίαν εκτοξεύουν τα βέβηλα χείλη των βλασφήμων φθάνει την Θεότητα. Όλαι αι βλασφημίαι επιστρέφουν εις την γην. Ως λίθοι θα πέσουν επάνω εις τηνκεφαλήν του βλασφήμου. Αυτός θα ζημιωθή. Αυτός θα υποστή τας συνεπείας της φρικτής αμαρτίας.

Βλασφημείς λοιπόν αδελφέ; Έγινες παράφρων, ο μεγαλύτερος παράφρων! Είνε ως να πτύης και να λιθοβολής τον ήλιον. Αι βλασφημίαι σου αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουν και θα συντρίψουν την κεφαλήν σου, και θα καταράσαι την στιγμήν, κατά την οποίαν ήνοιγες το βέβηλον στόμα σου δια να βλασφημήσης, και με αναστεναγμούς θα λέγης˙ Προτιμότερον θα ήτο να εγίνετο σεισμός, να ήνοιγεν η γη να με καταπίη, παρά να ανοίξω το στόμα μου και να βλασφημήσω τον Πλάστην μου, τον Λυτρωτήν μου, τον Κύριον μου!

Χριστιανέ αναγνώστα! Μη έλθης ποτέ εις την θέσιν του βλασφήμου. Μη μολύνης τον αέρα της Πατρίδος μας με τας αισχράς φράσεις κατά των Θείων, αλλά πατών το Ελληνικόν έδαφος, το οποίον έχει γίνει «Κρανίου τόπος» και είνε πλήρες σταυρών μαρτύρων και ηρώων, γονάτιζε ως ο εκατόνταρχος του Ευαγγελίου προ του Σταυρού του Κυρίου, και λέγε με φλογεράν καρδίαν˙

«Αληθώς συ είσαι ο Θεός μου, ο Λυτρωτής μου. Σε λατρεύω, σε υμνολογώ και σε δοξάζω πάσας τας ημέρας της ζωής μου. Χάριν σου και των ωραίων ιδανικών σου είμαι έτοιμος να χύσω και την τελευταίαν σταγόναν του αίματος μου, όπως συ έχυσες το πανάγιον σου Αίμα δια να λυτρώσης εμέ και όλην την ανθρωπότητα εκ της αιχμαλωσίας των δεινών. Ω Κύριε! Εάν ποτέ σε εβλασφήμησα, τώρα κλαίω και αναστενάζω, πίπτω έμπροσθεν σου, φιλώ τους παναχράντους σου πόδας και σε παρακαλώ να με συγχωρήσης. Συ πάντοτε συγχωρείς, και τον μεγαλύτερον αμαρτωλόν, όταν ειλικρινώς μετανοή. Δέξαι με πλησίον σου. Και όταν απέλθω εκ της προσκαίρου ταύτης γης, αξίωσον με να είπω δια τελευταίαν φοράν την προσευχήν του μετανοήσαντος ληστού˙ Μνήσθητί μου, κύριε, ὅταν ἔλθης ἐν τῆ βασιλεἰα σου. Αμήν».

d47

ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

ΣΥΣΣΩΡΕΥΕΙ ΛΙΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕ;

-2. ψευδoen

Διαβάστε και το σχόλιο:
 • Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως συνεχίζει την ολέθρια-καταστροφική οικουμενιστική πολιτική του προκατόχου του, μακαριστού Αθηναγόρα. Κάτι τέτοιο τυγχάνει και τυφλώ δήλον!
  Μόνο που στα χρόνια του Αθηναγόρα κάποιοι ομολογητές επίσκοποι καθώς και κληρικοί κατώτερων βαθμίδων καυτηρίασαν και στηλίτευσαν την εν θέματι πολιτική και τις διάφορες εκφράσεις και εκφάνσεις της, υπείκοντες στη φωνή της αρχιερατικής και ιερατικής τους συνειδήσεως αντίστοιχα, αδιαφορούντες για τις οιεσδήποτε συνέπειες και πληρούντες αφάτου αγαλλιάσεως το ορθοφρονούν ποίμνιο. Τρεις, μάλιστα, ομολογητές επίσκοποι, οι μακαριστοί μητροπολίτες Φλωρίνης Αυγουστίνος, Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος και Παραμυθίας Παύλος, μνήμονες των καθηκόντων τους, των απορρεόντων απ τους Θείους και Ιερούς κανόνες, που τόσο βάλλονται σήμερα (όρα διαβόητη «ακαδημία» Δημητριάδος) δε δίστασαν να προχωρήσουν και στη διακοπή του μνημοσύνου του πρωταγωνιστή των μειοδοτικών, περί την Ορθόδοξη Πίστη πρωτοβουλιών, μακαριστού Αθηναγόρα εν έτει 1970 όπως και πολλές μονές του Αγίου Όρους.
  Το ερώτημα όμως που, αβιάστως, προκύπτει είναι το εξής: γιατί στις ημέρες μας, κατά τις οποίες σημειώνεται επανάληψη των Αθηναγόρειων «κατορθωμάτων» απ την πλευρά του νυν πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, δεν παριστάμεθα μάρτυρες μιας αναλόγου αντιδράσεως απ τη μεριά των ποιμένων;
  Τι να υποθέσει κανείς σχετικώς;
  Οτι λόγοι που σχετίζονται με την κακώς εννοούμενη ειρήνη και ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας καθιστούν τους ταγούς μας επιφυλακτικούς αναφορικά με την ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών;
  Ότι έχει επέλθει, εν προκειμένω, ανεπίτρεπτος συμβιβασμός;
  Οτι η δειλία και, ενδεχομένως, ο καιροσκοπισμός κατευθύνουν το βηματισμό ενίων ποιμένων;
  Οτι κάποιοι εκκλησιαστικοί ηγήτορες θεωρούν ως παρωνυχίδα τη μετερχόμενη υπό του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, κατά κύριο λόγο, μειοδοτική πολιτική επί θεμάτων Ορθοδόξου Πίστεως;
  Δεν τους συνέχει το γεγονός ότι το ποίμνιο αντικρύζοντας απ τα ΜΜΕ τον πατριάρχη να συμπροσεύχεται, κατά παράβαση των Θείων και Ιερών κανόνων, με το «δίκερω γίγα» της Ρώμης περιέρχεται σε κατάσταση συγχύσεως και απαμβλύνσεως του κριτηρίου της Ορθοδόξου αυτοσυνειδησίας;
  Πώς, απ τη μία μεριά διακηρύττουν ότι ο παπισμός είναι αίρεση, και άριστα πράττουν (αναφερόμαστε στους υγιώς φρονούντες Ορθοδόξους ποιμένες κι όχι στους ελάχιστους επισκόπους που ονομάζουν την παπική σέκτα «αδελφή Εκκλησία»)και απ την άλλη παραμένουν βωβοί όταν πρόσωπα που κατέχουν ανώτατη θέση στην Ιεραρχία της Ορθοδόξου Εκκλησίας συμφύρονται και, το χείριστον, συμπροσεύχονται με τους αιρεσιάρχες;
  Πώς, μετά, να μη μελαγχολεί κανείς αναλογιζόμενος, συν τοις άλλοις, και την εκρηκτική κατ΄σταση που τείνει να δημιουργηθεί, αν δεν έχει ήδη δημιουργηθεί, στις ψυχές πολυάριθμων πιστών, κληρικών και λαικών, που βιώνουν μία πρωτοφανή κρίση συνειδήσεως θεώμενοι την επίταση της ολέθριας πατριαρχικής οικουμενιστικής πολιτικής αφού στο κομβολόγιο των μειοδοτικών πατριαρχικών, ως επί το πλείστον,ενεργειών και εκδηλώσεων προστίθενται, καθημερινώς, καινούριου κόμβοι!
  Λ.Ν.

14 Μαΐου 2014 – 7:59 μ.μ.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαρ 16th, 2014 | filed Filed under: ΑΓΩΝΕΣ

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΟΣ

www.augoustinos-kantiotis.gr

υλισμος. istΟι φλογερές ομιλίες του σεβάσμιου Γέροντα που καταγράφονται στο ιστόλογιο www.augoustinos-kantiotis.gr, γίνονται στόχος σιωνιστών, παπικών, οικουμενιστών και άλλων σκοτεινών ανθρώπων.

Ο ορθόδοξος αγωνιστής ιεράρχης π. Αυγουστίνος Καντιώτης, όπως φαίνεται, φοβίζει και σήμερα τις σκοτεινές δυνάμεις, που δεν έχουν το θάρρος να τον πολεμήσουν ευθέως. Tα λόγια του τους καίνε και αφυπνίζουν τον Oρθόδοξο λαό, γι’ αυτό χιλιάδες είναι οι επιθέσεις που δέχεται καθημερινά η ιστοσελίδα μας.

Θα αναφέρουμε μερικές, για να ενημερώσουμε τους φίλους αναγνώστας·

Τον τελευταίο καιρό, υπήρξαν ημέρες που δεν εμφανίζονταν στην αναζήτηση της Google η ιστοσελίδα και ίσως κάποιοι αναγνώσται να το παρατήρησαν. Tην έβλεπαν μόνον εκείνοι που την είχαν κρατήσει στα αγαπημένα τους και με ένα κλικ, χωρίς αναζήτηση την έβρισκαν ή την διάβαζαν μέσω των ορθοδόξων χριστιανικών αγωνιστικών ιστοσελίδων, που την έχουν στην λίστα των ιστολογίων τους.

Προσπαθούν κάποιοι να σπάσουν τον κωδικό και άλλοι να θέσουν την ιστοσελίδα εκτός διαδικτύου.  Τελευταία οι επιθέσεις είναι πολλές και μεγάλες. Προσέξαμε μια ιστοσελίδα με Εβραϊκά γράμματα και με Τσέχικη σημαία, να καταγράφει όλη την λίστα των θεμάτων που ανεβάζουμε, πιο γρήγορα και από τα μηχανήματα της Google και παραξενευτήκαμε. Δεν μας φάνηκε φιλική, γι’ αυτό και την αναφέρουμε. Είναι·

 • www.directrss.co.il/TextPage.aspx?id=8494625
  Αν κάποιος ξέρει τίποτε γι’ αυτήν ας μας ενημερώσει.

 Kαθημερινά βλέπουμε μεγάλο αριθμό «επισκεπτών» με Αμερικανική σημαία, που δεν καταγράφονται στην ιστοσελίδα μας ως επισκέπτες αλλά ως εχθροί. Εμφανίζονται και με σημαίες άλλων κρατών για να μην εντοπίζονται τα ίχνη τους. Οι πραγματικοί επισκέπτες από την Αμερική, την  Ρωσία, την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο, που μπαίνουν για να διαβάσουν κάποιο άρθρο εμφανίζονται στην ανάλυση και καταγράφονται ως επισκέπτες. Οι άλλοι που μπαίνουν με κακό σκοπό, μπαίνουν ως επί το πλείστων και χτυπούν  συνέχεια wp-login, wp-login.php?checkemail=registered και άλλους παρόμοιους κωδικούς και δεν καταγράφονται στο εσωτερικό της ιστοσελίδας ως επισκέπτες.

 Μέχρι στιγμής, με τα όποια εμπόδια, η ιστοσελίδα αντέχει στις επιθέσεις, γι’ αυτό παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστας να καταγράψουν τις ιστοσελίδες που μας έχουν στην λίστα τους ή να βάλουν την ιστοσελίδα στα αγαπημένα και με ένα κλικ να μπορουν να την βρίσκουν χωρίς αναζήτηση.

  Δίνουμε επίσης την άδεια στους αναγνώστες να κατεβάζουν όλες τις βιντεοταινίες με τις ομιλίες του Γέροντος επισκόπου π. Αυγουστίνου Καντιώτου που ανεβάζουμε. Να τις κρατούν στο αρχείο τους, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και ίσως σύντομα να μην υπάρχουν τα χριστιανικά ορθόδοξα ιστολόγια για να τις ακούνε. Θα έρθει καιρός, όπως έλεγε ο αείμνηστος γενναίος μητροπολίτης, που θα πέσει δίψα και δεν θα ακούεται ορθόδοξος λόγος Θεού.

Θα αναφέρουμε και μια παλαιά επίθεση που έγινε στις 25/3/ 2010.  Ήρθε μήνυμα στην ιστοσελίδα μας από το YouTube, που έγραφε ότι· Έχουν καταγγελία από τον χρήστη Antixristos, ότι· η ομιλία του επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτου· “ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ” είναι προϊόν υποκλοπής και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων του ιδίου. Το YouTube μας κατέβασε την ομιλία, με την προειδοποίηση ότι θα διαγράψει από το λογαριασμό μας και όλα τα βίντεο που έχουμε ανεβάσει, αν δεν συμμορφωθούμε!

 Εκείνο τον καιρό όπως διαπιστώσαμε, με την λέξη Antixristos, γράφοντας τα γράμματα από το τέλος προς την αρχή, έμπαινες στην ιστοσελίδα του Βατικανού. Δεν ξέρουμε τι σχέση είχε ο Πάπας που ο άγιος Κοσμάς τον ονομάζει αντίχριστο, με αυτόν που κατέβαζε τα ορθόδοξα χριστιανικά βίντεο και από άλλες χριστιανικές ιστοσελίδες.

Το απόσπασμα της φλογερής ομιλίας του Γέροντος επισκόπου, που ενόχλησε αυτούς που κρύβονταν πίσω από τον χρήστη Antixristos, ακούστέ το

________

 

_______

 • «Την πίστη αυτή, που ανόσιοι, απάτριδες, ανάξια παιδιά της Ελλάδος ζητούν να την τορπιλίσουνε, την πίστη αυτή θα την κρατήσουμε. Είναι το φως μας είναι η παρηγοριά μας, είναι η άγκυρά μας είναι ο φάρος μας είναι το φάρμακό μας είναι ο ιατρός μας, είναι η ζωή μας. Προτιμότερο να αποθάνομε, παρά να σβήσει η πίστη. Η πίστης είναι ο βράχος.
  Έχετε δει· -Είμαι από νησί- Κοντά στα βράχια, στα ξερά εκείνα βράχια υπάρχουν στρείδια, άμα καταλάβει το στρείδι ότι πας να το βγάλεις από το βράχο σφίγγει επάνω στο βράχο, που πρέπει να σπάσεις το βράχο, για να βγει το στρείδι από τον βράχο. Βράχος και στρείδι ένα πράγμα. Σαν τα στρείδια να κολλήσουμε στον βράχο, στον βράχο αυτό που λέγετε ΕΛΛΑΣ, στο βράχο αυτό που λέγεται ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Ούτε προτεστάνται ούτε χιλιασταί ούτε άθεοι ούτε άπιστοι ούτε δαίμονες. Θα μείνουμε στην πίστη των Πατέρων μας!
  Αύτη η Πίστης των Πατέρων, αύτη η Πίστη το Eθνος έσωσε, στην Πίστη αυτή θα ζήσομε στην Πίστη αυτή θα αποθάνομε και από γενναιάς εις γενναιά μέχρι συντελείας των αιώνων· έως ότου υπάρχουν ποτάμια, έως ότου υπάρχουν άστρα θα ψάλομε το μεγαλείο της Πίστεως μας. Αύτη η νίκη η νικήσασα τον κόσμο η Πίστης ημών!»

ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ

και αποδείξαμε ότι η ομιλία του Γέροντος (που ηχογραφήθηκε το 1964) είναι από το αρχείο μας και οι εικόνες που χρησιμοποιήσαμε είναι δικές μας και φέρουν την υπογραφή μας. Το κάδρο που παραθέτουμε έχει την υπογραφή μας και την ημερομηνία της κατασκευής του, στις 5/2/1991. Εστάλη ως καρποστάλ, το ίδιο έτος, στην γιορτή του Γέροντος επισκόπου Φλωρίνης και πνευματικού μας πατέρα Αυγουστίνου Καντιώτου και βρίσκεται το πρωτότυπο στα χέρια μας. Ζητήσαμε από το YouTube τα στοιχεία του χρήστη Antixristos και αυτών που κρύβονται πίσω από το όνομά του, αλλά δεν μας δόθηκαν. Μετά από τις παραπάνω ενέργειες μας και τα αποδεικτικά στοιχεία που καταθέσαμε μας ήρθε το μήνυμα·

Θέμα     Re: [#701832072] Υποστήριξη YouTube
Αποστολέας     Copyright Service Add contact
Παραλήπτης     akaplanoglou@augoustinos-kantiotis.gr Add contact
Ημ/νία     Σήμερα 06:22

 • «Hi there,
 • Thank you for your counter-notification. It has been forwarded to the party that sent the takedown notification. If we receive no response, your material will be restored between 10 and 14 business days from today.
 • Sincerely,
 • The YouTube Team»

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

 • «Γεια σου,
  Σας ευχαριστούμε για την αντικοινοποίηση σας. Έχει διαβιβαστεί προς το μέρος που απέστειλε την κοινοποίηση takedown. Αν δεν λαβουμε απάντηση, το υλικό σας θα αποκατασταθεί μεταξύ 10 και 14 εργάσιμων ημερών από σήμερα.
  Φιλικά
  Η ομάδα του YouTube

 

Η Κραυγη της Ελλαδος

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαρ 15th, 2014 | filed Filed under: ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ!

______________Αναφερόμεθα στις προχθεσινές (25 Μαρτίου 2014 -βλ. http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=32728) προκλητικές Δηλώσεις τoυ συγγραφέα – διαστρεβλωτού της Ελληνικής ιστορίας κ. Νικ. Δήμου, με τίτλο:  «Πότε θα διδαχθούν τα παιδιά την αλήθεια για το 21;» Ο περίεργος αυτός και συγχρόνως αδιάντρoπος άνθρωπος, που αποτελεί ένα κομμάτι της κοινωνικής ζωής, με τις «Δηλώσεις» του υπερέβη καθε όριο ευπρεπείας!

_d47

ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ!

 ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ  ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

 _______________Δεν πρόκειται να παραθέσουμε δικά μας σχόλια! Διαβάστε τα παρακάτω καί βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Το κείμενο είναι μεγάλο, είναι όμως σπουδαίο! Παρακαλώ να το διαβάσετε μέχρι τό τέλος. Εάν τα στοιχεία αυτά είναι αληθινά, τότε ας πάμε να πνιγούμε. Στην πλάτη μας χορεύουν τσάμικο εκείνοι που ψηφίζουμε για να μας προστατεύουν! Το κείμενο αυτό δημοσιεύθηκε στίς 19 Μαρτίου και μας το έστειλε ένας καλός μας φίλος, ο κ. Στ. Πολ…ρης (stivpol04@gmail.com), τον οποίο και θερμά ευχαριστούμε.

d47

ΟΥΣΤ – Η Κραυγη της Ελλαδας

 

_

Έτος 2014. Η Ελλάδα βιώνει έναν ζωντανό Εφιάλτη που έχει μασκαρευτεί σε παραμύθι για μικρά παιδιά:
“Τα φάγατε και τα χρωστάτε, αλλά εμείς σας σώζουμε!”, “Ζήτω! Καταφέραμε να παραμείνουμε στο ευρώ πάση θυσία!”, “Οι εταίροι μας λένε ΜΠΡΑΒΟ για τις θυσίες!”, “Εντάξει, γίνονται και κάποια τραγικά λάθη, αλλά έρχεται η Ανάπτυξη!”, “Σας ευχαριστούμε που σας αρέσουν τα παραμύθια!”.
Κι ενώ ο κλοιός της τραγωδίας στενεύει όλο και περισσότερο γύρω μας, οι επόμενες γενιές μας κοιτάζουν μπερδεμένες, μη ξέροντας τι να κάνουν και τι τις περιμένει….
Το ντοκιμαντέρ “ΟΥΣΤ — Η Κραυγή της Ελλάδας” είναι ένα ισχυρότατο ΣΟΚ, αλλά ταυτόχρονα και η Σωτηρία του μυαλού μας. Το ξεπαραμύθιασμα. Το γκρέμισμα της εικονικής πραγματικότητας που μας έχουν επιβάλλει εδώ και δεκαετίες, με αποκορύφωμα την τελευταία τριετία. Το πώς θα καταφέρουμε να αντιδράσουμε ως Κοινωνία, θα κρίνει τις ζωές μας, το μέλλον μας, αλλά και την ίδια την ιστορία μας…
Δες το σαν ταινία με την οικογένειά σου ή με την παρέα σου. Θα τρομάξετε, θα προβληματιστείτε, θα γελάσετε, θα το απολαύσετε… Ένα συγκλονιστικό ταξίδι Αφύπνισης που πρέπει να το “ταξιδέψουμε” όλοι μας.
Δημιουργημένο με Αγάπη για την Πατρίδα και για τον Άνθρωπο, από Πολίτες για Πολίτες. (lae antistasi)

d47

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ :   
Η ΚΡΙΜΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΟΣ 
 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η τουρκική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Σε μια μακροσκελή του συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα, Sabah και στον δημοσιογράφο, Okan Müderrisoğlu, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ρωτηθείς αν βλέπει κάποιες ομοιότητες στην περίπτωση της Κριμαίας με άλλες περιπτώσεις αλλαγής συνόρων, τόνισε με έμφαση πως δεν υπάρχει καμία ομοιότητα στην περίπτωση της Κριμαίας, όπου οι Ρώσοι «βίαια» άλλαξαν τα σύνορα της Ουκρανίας, με την περίπτωση της Κύπρου, αλλά και του Χατάϊ, την περιοχή της Συρίας στην Αντιόχεια που η Τουρκία κατέλαβε με παράνομη στρατιωτική εισβολή το 1939, γεγονός που μέχρι σήμερα η Συρία δεν το έχει αναγνωρίσει και θεώρει την περιοχή, που κατοικείται κυρίως από Άραβες χριστιανούς, σαν διεκδικούμενη από την Συρία Διαβάστε περισσότερα »

d47

Μασόνοι που προώθησαν την Πανθρησκεία σε βιβλίο Β΄ Γυμνασίου

Έτσι σμιλεύουν τα παιδιά μας από την νεαρή τους ηλικία.
Μασόνοι με οικουμενικές και μασονικές ιδέες στα σχολικά ελληνικά βιβλία.
Στα νέα βιβλία θα το βρείτε στην σελίδα 68-72.
Βιβλίο Β’ Γυμνασίου

http://kyklwpas.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6205.html

_

ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαρ 15th, 2014 | filed Filed under: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Κάνετε κανονικὰ τὸ σημεῖο τοῦ σταυροῦ, ὅπως συμβουλεύει ὁ ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, καὶ θὰ δῆτε θαύματα στὴ ζωή σας

_________________

 

_________________

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαρ 15th, 2014 | filed Filed under: εορτολογιο, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ

Ὁ Εὐαγγελισμὸς τῆς Θεοτόκου
Τρίτη 25 Mαρτίου 2014

   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

«Εὐαγγελίζου, γῆ, χαρὰν μεγάλην· αἰνεῖτε, οὐρανοί, Θεοῦ τὴν δόξαν» (μεγαλυνάριον)

  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ιστgrafi25 Μαρτίου. Ἡμέρα ἔνδοξος. Διπλῆ ἑορτή, θρησκευτικὴ καὶ ἐθνική. Ὡς Ἕλληνες ἑορτάζουμε τὴν ἐκ νεκρῶν ἀνάστασι τῆς πατρίδος, ὡς ὀρθόδοξοι Χριστιανοὶ ἑορτάζουμε τὸν Εὐαγγελισμὸ τῆς Θεοτόκου.
Θὰ σᾶς παρακαλέσω νὰ δώσετε προσοχὴ στὴ λέξι ποὺ δίδει καὶ τὸ χρῶμα στὴ σημερινὴ ἑορτή. Εἶνε ἡ λέξις εὐαγγέλιο. Ἀπὸ τὸ εὐαγγέ­λιο ὠνομάστηκε καὶ ἡ ἑορτὴ Εὐαγγελισμός. Ἂς ἀναλύσουμε μὲ συντομία τὸ νόημά της.

* * *

  Εὐαγγέλιο εἶνε λέξι τῆς ὡραίας καὶ ἀθανάτου ἑλληνικῆς γλώσσης. Εὐαγγέλιο σημαίνει «καλὴ εἴδησις», εἴδησις ποὺ μὲ ἀνυπομονησία περιμένει ὁ ἄνθρωπος, κι ὅταν τὴν ἀκούσῃ χαίρεται καὶ ἀμείβει ἐκεῖνον ποὺ πρῶτος τοῦ τὴν μεταδίδει. Εὐαγγέλιο λοιπὸν ἴσον «καλὴ εἴδησις». Εὐαγγελισμὸς λέγεται ἡ μετάδοσι τῆς εἰδήσεως αὐτῆς, καὶ εὐαγγελιστὴς ἐκεῖ­νος ποὺ φέρνει τὴν εὐχάριστη εδησι.
Ποιές εἶνε εὐχάριστες εἰδήσεις, εὐαγγέλια; Ἐξαρτᾶται. Διότι ὅσοι εἶνε οἱ ἄνθρωποι, τόσοι πόθοι καὶ ἐπιθυμίες ὑπάρχουν στὶς καρδιές, τόσα εἶνε καὶ τὰ εὐαγγέλια. Νὰ σᾶς παρουσιάσω μερικὲς εὐχάριστες εἰδήσεις ποὺ περιμένουν οἱ ἄνθρωποι, ἀναλόγως τῆς καταστάσεως ποὺ βρίσκονται;
⃝ Ἕνας λόγου χάριν εἶνε χρεωμένος, βουτη­γμένος μέσα στὰ χρέη, καὶ τὸν κυνηγοῦν ἡ ἐ­φορία, ἡ τράπεζα, οἱ δανεισταί του. Ἀπὸ ὥρα σὲ ὥρα κινδυνεύει νὰ τὸν συλλάβῃ ἡ ἀστυνο­μία νὰ τὸν ῥίξῃ στὴ φυλακή, κι αὐτὸς κρύβε­ται. Ἐνῷ λοιπὸν δὲν ἔχει μιὰ δραχμὴ γιὰ νὰ ἐ­λαφρώσῃ τὸ χρέος του καὶ βρίσκεται σὲ δύσ­κολη θέσι, ξαφνικὰ παρουσιάζεται κάποιος φί­λος του, πηγαίνει στὴν τράπεζα καὶ ἐξοφλεῖ ὅλο τὸ χρέος του. Ἔ, ἡ εἴδησις αὐτή, ὅτι βρέθηκε τέτοιος εὔσπλαχνος ἄνθρωπος, ἐὰν γιὰ μᾶς τοὺς ἄλλους ποὺ δὲν ἔχουμε χρέη εἶνε ἀδιάφορη, γι᾿ αὐτὸν ὅμως ποὺ εἶνε χρεωμένος, εἶνε χαρμόσυνη εἴδησι, εὐαγγέλιο.
⃝ Νά ἕνας ἄλλος· εἶνε στὴ φυλακή. Ἔχει κατα­δικασθῆ εἰς θάνατον, καὶ τρέμει ὅταν ἀκούῃ κλειδιὰ στὴν πόρτα τοῦ κελλιοῦ· περιμένει νὰ τὸν ὁδηγήσουν στὸν τόπο τῆς ἐκτελέσεως. Ἀλλ᾿ ἐνῷ βρίσκεται σ᾿ αὐτὴ τὴ στενοχώρια, ἔρχεται ὁ δεσμοφύλακας καὶ τοῦ λέει· Σήμερα ὁ ἀνώτατος ἄρχων ὑπέγραψε διάταγμα χά­ριτος· σοῦ χαρίζει τὴ ζωή!… Αὐτὴ ἡ εἴδησι, ἐὰν γιὰ μᾶς ποὺ εἴμαστε ἔξω καὶ δὲν ἔχουμε καμμία ποινὴ εἶνε ἀδιάφορη, γι᾿ αὐτὸν τὸν κατάδικο εἶνε χαρᾶς εὐαγγέλιο.
⃝ Κάποιος ἄλλος εἶνε ἐξόριστος σ᾿ ἕνα ξερονήσι. Δὲν μπορεῖ Read more »

ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαρ 15th, 2014 | filed Filed under: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κυριακὴ Δ΄ Νηστειῶν (Μᾶρκ. 9,17-31)
30 Μαρτίου 2014

ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

«Πόσος χρόνος ἐστὶν ὡς τοῦτο γέγονεν αὐτῷ; ὁ δὲ εἶπε· Παιδιόθεν» (Μᾶρκ. 9,21)

paidiaὉλοένα καὶ πλησιάζουμε στὴ μεγάλη ἑορτὴ τοῦ Πάσχα. Ἀλλὰ γιὰ νὰ ἑορτάσουμε τὴν Ἀνάστα­σι, χρειάζεται ψυχικὴ προετοιμασία. Καὶ αὐτὸ ἀκριβῶς προσπαθεῖ ἡ ἁγία μας Ἐκκλησία τὴν περίοδο τῆς Μεγάλης Τεσσαρα­κοστῆς μὲ τὶς πυ­κνότερες ἀκολουθίες, τοὺς ὡραίους ὕμνους καὶ τὰ τροπάρια. Τὴν Τετάρτη ποὺ μᾶς ἔρ­χεται εἶνε ἡ ἀκολουθία τοῦ Μεγάλου Κα­νόνος καὶ θ᾽ ἀκούσουμε· «Ψυχή μου ψυ­χή μου, ἀνάστα, τί καθεύδεις; τὸ τέ­λος ἐγγίζει καὶ μέλλεις θορυβεῖσθαι…». Καὶ ἡ σημερινὴ Κυριακή, ἡ Τετάρτη τῶν Νηστει­ῶν, εἶνε μία προετοιμασία γιὰ τὸ μεγάλο γεγονός.
Ἀκούσατε τὸ εὐαγγέλιο. Ὁ εὐ­αγγελιστὴς Μᾶρκος μᾶς διηγεῖται ἕνα ἀπὸ τὰ ἀναρίθμητα θαύματα, ποὺ ἔκανε κάνει καὶ θὰ κάνῃ ὁ Κύρι­ός μας. Τὸ θαῦμα αὐτὸ ἀποδεικνύει, ὅτι ὁ Χρι­στὸς εἶνε ὁ βασιλεὺς τῶν ἀγγέλων καὶ ἀρχαγ­γέλων, ὁ νικητὴς τῶν δαιμόνων, ὁ πραγματι­κὸς φίλος κάθε ἀνθρώπου ποὺ βασανίζεται.

* * *

Τὸ ἱστορικὸ τοῦ θαύματος εἶνε γνωστό, δὲν θὰ τὸ διηγηθῶ λεπτομερῶς. Σύντομα λέω μόνο, ὅτι ἕνα παιδὶ ἀρρώστησε. Μακάρι νὰ ἦταν ἄρρωστο· αὐτὸ ἀπ᾽ τὸ ὁποῖο ἔπασχε ἦταν χειρότερο ἀπὸ ἀρρώστια· τὸ παιδὶ ἦταν δαιμονό­πληκτο. Ὁ σατανᾶς, ποὺ εἶνε μιὰ πραγματικό­της κι ἂς μὴ τὸ πιστεύουν οἱ ἄπιστοι, μπῆκε μέ­σα του σὰν ἀγκάθι, ῥίζωσε καὶ τὸ τυραννοῦσε. Ἔπεφτε στὸ νερό, στὴ φωτιά, ἀπὸ γκρεμούς, ἄ­φριζε, ἔτριζε τὰ δόντια, τοῦ ἔδεσε τὴ γλῶσσα νὰ μὴ μιλάῃ, τοῦ ἔ­φραξε τ᾽ αὐτιὰ νὰ μὴν ἀκούῃ· ἦταν ἕνα τρισ­άθλιο ὄν. Τό ᾽βλεπε ὁ πατέρας καὶ καιγόταν. Τὸ πῆγε σὲ πολλούς· κανείς δὲν μπόρεσε νὰ τὸ θεραπεύσῃ. Μόνο ὁ Χριστὸς τὸ θερά­πευσε· πῶς; μόνο μὲ τὸν παν­­τοδύναμο λόγο του. Μὲ ὅση εὐκολία ὁ γιατρὸς βγάζει τὸ σά­πιο δόντι ποὺ πονάει, μὲ ἀκόμη με­γαλύτερη ὁ Χριστὸς ἔβγαλε μέσα ἀπ᾽ τὸ παιδὶ τὸ πονηρὸ πνεῦμα. Τὸ παιδὶ ἐλευθερώθηκε, ἔγινε καλά, μιλοῦσε, ἄκουγε. Χαρὰ στὸν πατέρα! Κι ὁ πατέρας ἔπεσε στὰ πόδια καὶ εὐχαριστοῦσε τὸ Χριστό. Αὐτὸ μὲ συντομία εἶνε τὸ θαῦμα.
Ὅποιος τὸ διαβάζει ὅμως καὶ προσέξῃ τὸ δι­άλογο μεταξὺ Χριστοῦ καὶ πατέρα, θὰ τοῦ γεννηθῇ μιὰ ἀπορία. Ἐμεῖς ξέρουμε καὶ πιστεύ­ουμε ἀκραδάντως ὅτι ὁ Χριστὸς εἶνε Θεὸς καὶ ὡς Θεὸς εἶνε παντογνώστης, τὰ ξέρει ὅ­λα· δὲν ὑπάρχει λεπτομέρεια τῆς ζωῆς μας ποὺ νὰ μὴν τοῦ εἶνε γνωστή. Ἤ­ξερε λοιπὸν τὸν πα­τέ­ρα, ἤξερε καὶ τὰ μυστι­κὰ τῆς ζωῆς τοῦ παιδιοῦ καλύτερα ἀπ᾽ αὐτόν. Συνεπῶς ἤξερε καὶ πότε τὸ δαιμόνιο μπῆκε στὸ παιδί. Ἀφοῦ λοιπὸν ἤξερε, γιατί ρωτάει «Πόσος χρόνος ἐ­στὶν ὡς τοῦτο γέ­γονεν αὐτῷ;», ἀπὸ πότε τοῦ συνέβη αὐτό; (Μᾶρκ. 9,21). Ἀγνοοῦσε ὁ Χριστός; Ὄχι. Γιατί τότε ρώτησε;
Ἐρώτησε, γιὰ νὰ δώσῃ Read more »

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ· monidadias-news.blogspot.gr

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαρ 15th, 2014 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.
ΤΟΥΡΚΙΑ= ΚΡΑΤΟΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ!

18.000 ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ

ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!

ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ “ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ” ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ!

Δικαιώνεται ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ που είχε χαρακτηρίσει την Τουρκία ως “κράτος βρυκόλακα”.
Δείτε το βίντεο από την επίσημη συζήτηση στον ΟΗΕ για την σφαγή 18,000 παιδιών από την Συρία που βρίσκονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Τουρκία. Παιδιά κομματιάζονται για τα όργανα τους, από ένα κράτος – βρυκόλακα που όμως θεωρείται σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και ετοιμάζεται για είσοδο στην ΕΕ. Μία ασύλληπτη γενοκτονία που όμως απέκρυψαν όλα τα δυτικά ΜΜ”Ε”, παρά το ότι η

d47

Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ… ΞΑΝΑΧΤΥΠΑΕΙ…

ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ:

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΟΣΑ ΑΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΜΑΣ .έχει.. η αν έχει…

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΥΚΙΝΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙ:

«Δεν μας ενδιαφέρει το ιδεολογικό σκέλος της Χρυσής Αυγής. Μας ενδιαφέρουν οι εξακολουθητικώς συνεχιζόμενοι βανδαλισμοί της Κυβέρνησης Σαμαρά, κατά του Συντάγματος και ελευθεριών του λαού και εν προκειμένω οι ελευθερίες του Τύπου.
Επεχείρησαν χθες αναιδώς, προκλητικώς και κατά παράβαση πάσης ηθικής και νομικής έννοιας να εκφοβίσουν τους Πανέλληνες με… προκαταβολικές διώξεις ,αν αποτολμήσουν Βlogs ή άλλοι του Τύπου να βγάλουν στη φόρα ντοκουμέντα εγκλημάτων της Κυβέρνησης. 
Δράστες: δύο δοτά υποκείμενα: Ο Μασόνος Δένδιας και η μανδάμ Εισαγγελέας Μανδάμ Κουντζαμάνη… (που μας θυμίζει τον άλλον Γκοτζαμάνη στο έγκλημα Λαμπράκη)  Τα άτομα αυτά, έχουν υπερβεί από πολλού τα όρια πάσης ηλιθιότητας! Τελούν εν πανικώ!
Ο Ελληνικός λαός δεν σκιάζεται από απειλές. Πολύ περισσότερο ένας καλόγερος! Οι ελευθερίες λαού και Τύπου δεν μπαίνουν σε κάγκελα του αναιδούς, αναγουλιαστικού φασισμού που βιώνουμε επί Σαμαρά-Βενιζέλου!
Υπ΄αυτήν την έννοια καλώ και παρακαλώ τους Χρυσαυγίτες, αν έχουν στα χέρια τους βίντεο ή άλλα ντοκουμέντα για τα εγκληματικά της κυβέρνησης Σαμαρά κατά της πατρίδας,ας μου τα στείλουν εδώ. Δυσκολεύομε βέβαια να πιστέψω ότι δεν έχουν στρατηγική, εναλλακτικές λύσεις να αντιμετωπίσουν τέτοιες κυβερνητικές φαυλότητες… αλλά αν παρ΄ελπίδα προβληματίζονται ως προς την προβολή των βίντεο… είμαι πρόθυμος να τα προωθήσω…Έχω τα …κονέξια μου…)
Ευχής έργον θα ήταν να τα παρουσιάσουμε τη μέρα της επίσκεψης της Μανδάμ -Φράου…Άγγελας Μερκελ, την ουσία πρωθυπουργό μας!
Κι αν θέλουν ας κουνηθούν οι παλαβοί και πανικοβλημένοι  θλιβεροί εξουσιαστές…μας.. Τι να μου κάνουν;
 Έχω ένα τριμμένο ράσο, μερικά βιβλία, προσεύχομαι αλλά δεν βλέπω φως, ούτε ελπίδα οι επικατάρατοι της εξουσίας να αναβλέψουν… Είναι χαμένη υπόθεση… Γι αυτό και αντιδρώ έτσι σήμερα.  
Περιμένω, μη ευχόμενος ουδέν και σε ουδένα. Ο Υψιστος μας δώρησε ένα νιονιό. Αν δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε ορθά, εγώ τουλάχιστον δεν προσδοκώ την ανάστασή τους. Είναι χαμένοι, αποδιοπομπαίοι από χέρι.   Δι ό και δεν αναπέμπω προσευχές για πάρτη τους!

ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ «

d47

KAΛA ΔEN ΦOBOYNTAI TO ΘEO OI ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ!!!

Το «φιλανθρωπικό» έργο της Εκκλησίας δεν έχει όμοιό του… στην κυριολεξία! Δεν ξεπουλά μόνο η κυβέρνηση την Ελλάδα μας, αλλά και η Εκκλησία τα δικά της φιλέτα, που όμως, είναι κι αυτά ελληνική πατρίδα, κι όχι τσιφλίκια. Δείτε τι έπαθαν οι Μυκονιάτες την Πρωταπριλιά. Και δεν ήταν ψέμα, ούτε αστείο…. Τη συνέχεια εδώ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ …ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ!

d47

Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: ΒΑΦΤΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΙ ΛΕΣΒΙΩΝ!!!

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες  έγινε νονά της κόρης ενός ζευγαριού λεσβιών… την συνέχεια εδώ· ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ
d47
ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ

 ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: ΝΟΜΙΜΗ Η ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ….

Μιλώντας στο Blu Sky αυτή την ώρα ο Βασίλης Καπερνάρος λέγει ότι η «κρυφή κάμερα» που χρησιμοποίησε ο Κασιδιάρης δεν είναι παράνομη πράξη αλλά αντιθέτως  είναι νόμιμη γιατί έγινε σε δημόσιο χώρο και ήταν για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος!!!
Αυτή ακριβώς είναι και η σωστή νομική ερμηνεία. Αλλά οι δήθεν προστάτες του δημοσίου συμφέροντος είναι αυτοί που ενεργούν ως «εγκληματική οργάνωση» που θέλει να κουκουλώσει τα πάντα και επιχειρεί να καταδικάσει ως έγκλημα την πράξη του Κασιδιάρη!
d47

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΘΛΙΟΤΤΕΣ …ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!..

 Αυτός είναι ο παπάς που ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΌ ΘΑΝΑΤΟ!.. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ! ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ!   Έτσι επ… ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
_

«Χαιρε, το στεφος της εγκρατειας» (Ακαθ. υμν. Ν1β΄)

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαρ 15th, 2014 | filed Filed under: Xαιρετισμοι της Παναγιας

Γ΄ Στάσις Χαιρετισμῶν
Παρασκευὴ 21 Μαρτίου 2014 βράδυ
Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου

Το βραβειο της εγκρατειας

«Χαῖρε, τὸ στέφος τῆς ἐγκρατείας» (Ἀκάθ. ὕμν. Ν1β΄)

          Παναγια Γοργοϋπ. Ὁ Ἀκάθιστος ὕμνος, ἀγαπητοί μου, μοιάζει μὲ ἀνθοδέσμη. Ὅπως ἐκεῖνος ποὺ φτειά­χνει μιὰ ἀνθοδέσμη διαλέγει λουλούδια, τὰ δένει μὲ μιὰ κλωστὴ καὶ τὰ προσφέρει, ἔτσι καὶ ὁ ἀνώνυμος ποιητὴς τοῦ Ἀκαθίστου διαλέγει ἄνθη ἀπὸ τὰ πνευματικὰ λιβάδια, τῆς ἁ­γίας Γραφῆς, τῆς φύσεως καὶ τῆς ἱστορίας, ἄν­θη ποιητικά, εἰκόνες καὶ παραδείγματα. Ἀπὸ αὐτὰ πλέκει τὸν ὕμνο του καὶ τὸν προσφέρει στὴν ὑπεραγία Θεοτόκο. Μετρῶ τὰ ἄνθη τῆς ἱερᾶς αὐτῆς ἀνθοδέσμης καὶ τὰ βρίσκω 144. Κάθε «Χαῖρε» εἶνε κ᾿ ἕνα ἄνθος.
Δῶστε μου γιὰ λίγο τὴν ὑπομονή σας, γιὰ νὰ ἑρμηνεύσουμε ἕνα ἀπὸ τὰ «Χαῖρε» ποὺ ἀ­κούσαμε. Εἶνε τὸ «Χαῖρε, τὸ στέφος τῆς ἐγ­κρατείας» (Ἀκάθ. ὕμν. Ν1β΄).

* * *

      «Χαῖρε, τὸ στέφος τῆς ἐγκρατείας». Τί σημαίνει στέφος; τὸ καταλαβαίνουμε; Ὅπως πᾶ­με, γιὰ νὰ μάθουμε τὰ ἑλληνικά, θὰ πηγαίνου­με ἔξω. Μὲ πῆρε ἕνας ἀπὸ τὴ Νέα Ὑόρκη καὶ μοῦ λέει· –Ἔχω χαρά· στὴν Ἑλλάδα πῆγα γυμνάσιο – λύκειο, ἑλληνικὰ δὲν ἔμαθα· τώρα ἐ­δῶ πάω σ᾿ ἕνα σχολεῖο ποὺ διδάσκονται ἀρχαῖα ἑλληνικά… Ποῦ καταντήσαμε, τὰ παιδιὰ τῆς Ἑλλάδος νὰ μὴ γνωρίζουν τὴ γλῶσσα τους!
Τὸ στέφος, λοιπόν, εἶνε λέξις τῆς ὡραίας ἑλ­ληνικῆς γλώσσης ποὺ σημαίνει «στεφάνι». Τὸ δὲ στεφάνι μᾶς ὑπενθυμίζει τοὺς ἀρχαίους ἀ­θλητάς. Πολλοὶ ἦταν οἱ ἀγῶνες στὴν ἀρχαία Ἑλλάδα. Σπουδαιότεροι ἦταν οἱ Ὀλυμπιακοί, στὸ στάδιο τῆς Ὀλυμπίας. Ἐκεῖ συνέρρεαν ἀπ᾿ ὅλη τὴν Ἑλλάδα ἀθληταὶ καὶ τὸ Πανελλήνιο παρακολουθοῦσε ἐπὶ ἡμέρες τὰ ἀγωνίσμα­τα. Καὶ κατὰ τὴ διάρκεια τῶν ἀγώνων σταματοῦσαν οἱ πόλεμοι· εἶχαν ἐκεχειρία, εἰρήνη.
Στοὺς ὀλυμπιονῖκες ἐδίδοντο μεγάλες τιμές. Ἐθεωροῦντο ἥρωες. Οἱ πόλεις, ἀπ᾿ τὶς ὁ­ποῖες κατήγοντο, γκρέμιζαν πρὸς χάριν τους τὰ τείχη. Τί νόημα εἶχε αὐτό; Μιὰ πόλις ποὺ ἔ­χει τέτοια παλληκάρια, ἔλεγαν, δὲν χρειάζεται τείχη· κάστρο της εἶνε ἡ ἀνδρεία τους. Καὶ ἡ ἱστορία μαρτυρεῖ, ὅτι πράγματι ὀχυρά, ποὺ ἐθεωροῦντο ἀπόρθητα, ἔπεσαν, διότι αὐ­τοὶ ποὺ τὰ φύλαγαν δὲν εἶχαν ψυχή. Παράδει­γμα ἡ γραμμὴ Μαζινό. Ἀδύνατον νὰ περάσῃ ἡ Γερμανία! ἔλεγαν οἱ Γάλλοι. Καὶ ὅμως ἡ γραμ­μὴ ἔπεσε. Γιατὶ οἱ Γάλλοι εἶχαν τὴ νοοτροπία τοῦ «πουρκουά;», ποὺ σημαίνει «γιατί νὰ πολεμήσουμε;». Ἀντιθέτως τὸ Μεσολόγγι –ποὺ ἡ ἐπέτειός του ἑορτάζεται τὴν Κυριακὴ τῶν Βαΐων– τί ἦταν; Ἕνας ταπεινὸς φράχτης. Κι ὅμως ἐπάνω σ᾿ αὐτὸν ἔσπασαν τὰ ἀλλεπάλληλα κύματα τῶν ἐχθρῶν τοῦ γένους. Γιατί; Δ Read more »

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαρ 15th, 2014 | filed Filed under: ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ἀπό π. Αὺγουστῖνο, ΣΥΜΒΟΥΛ. ΣΕ ΜΑΘΗΤΑΣ

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ

 Προσφώνησι Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου
στην Κατασκήνωση, στις μαθήτριες του λυκείου ,το έτους 1988

Αγαπητά μου παιδιά,

Ο ΚΥΡΙΟΣΔEN σας θεωρώ μαθήτριες του νηπιαγωγείου. Eίσθε μαθήτριες του λυκείου. Γι’ αυτό θα προσπαθήσω να σάς μιλήσω σε μιά γλώσσα κάπως υψηλότερη, γλώσσα που ταιριάζει περισσότερο στην ηλικία και στη μόρφωσί σας.

* * *

Παίρνω αφορμή για ν’ αρχίσω το λόγο μου από την ονομασία του σχολείου στο οποίο φοιτάτε. Πως ονομάζεται; Λύκειο. Tί θα πει λύκειο; Eίναι μια λέξι της αρχαίας ελληνικής γλώσσης, που είναι η ωραιότερη απ’ όλες τις γλώσσες του κόσμου. Δεν το λέμε αυτό εμείς οι Eλληνες. Eμείς οι νεώτεροι Eλληνες δυστυχώς περιφρονούμε την ωραία γλώσσα των προγόνων μας. Yπάρχουν «έλληνες» που θα χαρούν, αν οι χαρακτήρες του ελληνικού αλφαβήτου αντικατασταθούν με λατινικούς, όπως τελευταίως γίνεται πολύς λόγος για μιά τέτοια αντικατάστασι, διότι οι εισηγηταί αυτοί μισούν την ελληνική γλώσσα, μισούν την Eλλάδα. Kαι λέγονται αυτοί Eλληνες! Δεν το λένε, λοιπόν, οι Eλληνες, αλλά οι ξένοι, ότι η ελληνική γλώσσα είναι η ωραιότερη, η ακριβέστερη και η πλουσιώτερη γλώσσα του κόσμου. H γλώσσα των αγρίων δεν ξεπερνά μερικές εκατονταδες λέξεις. Αλλα έθνη έχουν στή γλώσσα τους 10, 15, 20, 25, 30 χιλιάδες λέξεις. Eνώ η δική μας γλώσσα έχει πάνω από 75 χιλιάδες λέξεις! Σ’ αυτήν θέλησε η θεία πρόνοια να γραφτεί και το άγιο Eυαγγέλιο.

Eπανέρχομαι Read more »

ΟΧΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαρ 15th, 2014 | filed Filed under: ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ

ΟΧΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου

π. Αυγ. Βευη istΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ εἰς ἐμὲ τὸν γέροντα ἐπίσκοπον, ὅστις κάμπτομαι ὑπὸ τὸ βάρος 86 ἐτῶν καὶ ὑπηρετῶ ἐπὶ 25ετίαν καὶ πλέον τὴν ἱστορικὴν αὐτὴν γωνίαν τῆς πατρίδος, ἐπὶ τῇ τελέσει τῆς ἐπισήμου δοξολογίας σήμερον, 25ην Μαρτίου 1993, νὰ εἴπω ὀλίγα τινὰ περὶ τῆς ἐπαναστάσεως τῶν Ἑλλήνων τοῦ 1821

* * *

Η ἐπανάστασις ἐκείνη ὑπῆρξε μοναδικὴ εἰς τὸ εἶδός της, μοναδικὸν ἱστορικὸν γεγονὸς εἰς τὴν ἀνθρωπότητα. Διαφωνῶ μὲ τοὺς ἀνιστορήτους ἐκείνους, οἱ ὁποῖοι λέγουν ὅτι ἡ ἐπανάστασις τοῦ ᾿21 εἶνε ἀπομίμησις τῆς γαλλικῆς ἐπαναστάσεως. Διαφωνῶ καὶ μὲ τοὺς μαρξιστὰς οἱ ὁποῖοι φρονοῦν ὅτι ὅλα ἐξηγοῦνται μὲ τὴν θεωρίαν τοῦ ἱστορικοῦ ὑλισμοῦ, μὲ τὸν πῆχυν τοῦ οἰκονομικοῦ παράγοντος. Ὄχι, δὲν ἦτο ταξικὸς ὁ ἀγὼν τοῦ ᾿21, ὅπως τὸν ὀνομάζουν οἱ τελευταῖοι. Ἦτο ἰδεολογικὸς ἀγὼν καὶ εἶχεν ἐλατήρια ἁγνά, τὸν πόθον τῆς ἐλευθερίας καὶ τὴν πίστιν εἰς τὸν Θεόν.
Εὰν μελετήσωμεν τὴν ἱστορίαν, θὰ ἴδωμεν ὅτι δὲν ἐπανεστάτησαν, ὅπως ἰσχυρίζεται ὁ Κορδᾶτος, ὁ περιβόητος αὐτὸς διαστρεβλωτὴς τῆς ἱστορικῆς ἀληθείας, οἱ πτωχοὶ ἐναντίον τῶν πλουσίων κοτζαμπάσηδων. Ὄχι! Ἔλαβον μέρος ὅλοι οἱ Ἕλληνες. Ἀπὸ τοῦ πατριάρχου Γρηγορίου τοῦ Ε΄, ποὺ ἀπηγχονίσθη εἰς τὴν πύλην τῶν πατριαρχείων, μέχρι τοῦ τελευταίου μοναχοῦ. O Γάλλος ἱστορικὸς Πουκεβὶλ ἐμέτρησεν 6.000 κληρικούς, μικροὺς καὶ μεγάλους, ἱερεῖς καὶ ἐπισκόπους, ποὺ ἐθυσιάσθησαν εἰς τὸν ἱερὸν αὐτὸν ἀγῶνα τῆς πίστεως καὶ τῆς ἐλευθερίας. Ὄχι μόνον ναῦται ἀλλὰ καὶ πλοιοκτῆται, ἀφοῦ μετέτρεψαν τὰ πλοῖά των εἰς πολεμικὰ σκάφη, ἐπολέμησαν ὑπὲρ τῆς ἐλευθερίας. Ὄχι μόνον ἄνδρες ἀλλὰ καὶ γυναῖκες. Ὑπενθυμίζεται τὸ παράδειγμα τῆς θυσίας τῶν γυναικῶν τῆς Ναούσης, αἱ ὁποῖαι ἔπεσαν εἰς τοὺς καταρράκτας διὰ νὰ σώσουν τὴν τιμήν των. Ὄχι μόνον μεσήλικες καὶ γέροντες, ἀλλὰ καὶ νέοι ἐπάνω εἰς τὸ ἄνθος τῆς ἡλικίας των, ὅπως οἱ ἱερολοχῖται τῆς Μολδοβλαχίας, ἔκλεισαν τὰ σχολεῖα, συνέτριψαν τὸν κάλαμον καὶ ἔγιναν στρατιῶται. O πλούσιος Κουντουριώτης, ποὺ εἶχε μίαν στέρναν πλήρη χρυσῶν νομισμάτων, τὰ ἐδαπάνησεν ὅλα ὑπὲρ τοῦ ἱεροῦ ἀγῶνος. Ὁ πόθος τῆς ἐλευθερίας, ὅπως λέγει ὁ Κολοκοτρώνης, τὰ πρῶτα χρόνια τῆς ἐπαναστάσεως ἔπεσεν εἰς τὰς ψυχὰς ὅλων τῶν Ἑλλήνων ὡς εὐεργετικὴ βροχούλα, ποὺ ποτίζει τὸ κατάξηρον ἔδαφος. Ὅλοι ἔλαβον μέρος.
Τοιαύτην ὑψηλὴν ἰδεολογίαν εἶχον καὶ οἱ ἥρωες τοῦ ᾿12 μὲ τοὺς ὑπερόχους ἐκείνους στρατηγούς, ἀλλὰ καὶ οἱ ἥρωες τοῦ ᾿40 ποὺ εἶπον τὸ ἱστορικὸν ΟΧΙ. Ὅλοι αὐτοὶ ἐνεπνέοντο ἀπὸ μεγάλα ἰδανικὰ καὶ ἀπέθνῃσκον ὑπὲρ πίστεως καὶ πατρίδος.

* * *

Ἐὰν τώρα ἀφήσωμεν τὴν ἐποχὴν ἐκείνην τῶν ἀνωτέρων ἰδεολογικῶν αἰσθημάτων καὶ ἔλ­θωμεν εἰς τὴν ἐποχήν μας, θὰ ἴδωμεν πολλὰ στοιχεῖα, τὰ ὁποῖα ὡς μελανὰ σημεῖα μᾶς κάνουν νὰ λυπώμεθα καὶ νὰ νοσταλγῶμεν τὴν ἐποχὴν τῶν ἰδεολόγων Ἑλλήνων, τῶν Ἑλλήνων ποὺ ἐθυσίαζον τὰ πάντα ὑπὲρ τῆς πατρίδος! Σήμερον παρατηρεῖται Read more »