Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘«ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ»’ Category

Οι συγκεντρωσεις διαμαρτυριας: Ειρηνικες, με αρωμα Ελληνικο, Οικογενειακο, Χριστιανικο και με εχθρους τους επισκοπους. Προφητεια του αγιου Κοσμα του Αιτωλου που πραγματοποιειται

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 22nd, 2021 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», ΑΓΩΝΕΣ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Οι συγκεντρωσεις διαμαρτυριας ειρηνικες, με αρωμα Ελληνικο, Οικογενειακο, Χριστιανικο και με εχθρους τους επισκοπους!!!

p. AugoustΤο προφήτευσε αυτό ο αγιος Κοσμας ο Αιτωλος, ἕνα χρόνο προτοῦ νὰ μαρτυρήσῃ:  Θἄρθουν χρόνια κατηραμένα και ἡ ἁρμονία αὐτή πού ὑπάρχει μεταξύ τοῦ κλήρου καὶ τοῦ λαοῦ, δὲν θὰ ὑπάρχῃ πιά. Ὁ λαός θὰ εἶναι ἐναντίον τοῦ κλήρου…. Θἄρθῃ μέρα πού θὰ πιάσουν τά ξύλα οἱ χριστιανοί νὰ καταδιώκουν καὶ παπᾶδες καὶ Δεσποτᾶδες. Τὰ λέγει ὁ αγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός.
(Και εμεις τώρα ερωταμε: Αν κάποιος χάσει κάποιο αγαπητό του πρόσωπο ή το παιδί του παθη σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο, που ο δεσπότης ή ο παπας του ειπε να το κάνει ως ευλογία, τι θα κάνει αυτός ο ‘ανθρωπος; Απαντηστε εσεις).
Ο αγιος Κοσμας εἶπε καὶ κάτι ἄλλο, πού δὲν θὰ τολμοῦσα νὰ τὸ πῶ, γιατί ἀρκετούς διωγμούς ἔχω εἰς βάρος μου ἐκ μέρους τῆς ἐπισήμου ἐκκλησίας, ἡ ὁποία παρερμηνεύει τούς λόγους μου…. Ἀλλά λέγω ἀπόψε τὰ λόγια τοῦ Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ.
β) Θἄρθῃ ἡμέρα πού οἱ παπᾶδες καὶ οἱ Δεσποτᾶδες θὰ εἶναι οἱ χειρότεροι ὅλων τῶν ἀνθρώπων. Ὤ! Χριστέ, ὤ! Χριστέ, γιὰ ἀκοῦστε τὶ λόγια εἶπε ὁ Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός; Καὶ τὰ εἶπε τὰ λόγια αὐτά κλαίωντας ὄχι γελώντας…
‘Ακουστε τον αγωνιστή ιεράρχη π. Αυγουστινο Καντωτη
στο τέλος του αποσπάσματος:
https://youtu.be/uEhydCZ8pLI 

Ομιλία ιερέα στην συγκέντρωση της Κατερίνης

________

________

Σε κάθε πόλη οι συγκεντρωθέντες ψάλλουν αυθόρμητα και με την καρδιά τους, το: Υπερμάχω Στρατηγω τα νικητήρια και λυσσουν οι δαίμονες που μας κυβερνουν και τα σκοτεινά αφεντικά τους. Πολεμουν δύο χρόνια την ‘Εκκλησία του Χριστου με κάθε τρόπο. Εχουν συμμάχους δεσποτάδες και παπάδες! Ακουστε έναν τέτοιο δεσποτη:
https://www.pentapostagma.grkklisia/ekklisia-tis-ellados/7024816-sektas αλλά ο Ελληνικός λαός δεν λυγίζει και βροντοφωνει, χωρίς αυτους, το: Υπερμάχω Στρατηγω τα νικητήρια

https://youtu.be/ifgKOGqCHTI

Γνωρίσματα των διαμαρτυριων του Ελληνικου λαου:

Οικογενειακό: Βλέπει κανείς στις πορειες τους γονείς με τα παιδιά τους στα χέρια, στους ώμους ή στις αγκαλιές τους. Αυτοι οι γονείς θα ισοπεδώσουν και δεν θα αφήσουν να αγγίξουν τα παιδιά τους οι εκπρόσωποι των σκοτεινων δυνάμεων και οι παρατρεχάμενοι, που μας κυβερνουν. Δεν θα τους αφήσουν να κάνουν πειραματόζωα τα παιδιά τους με οποιοδήποτε κόστος

Ελληνικό: Υπάρχουν ακόμα Ελληνες που πονουν την Πατρίδα τους, στις φλέβες τους τρέχει αίμα ηρώων και μαρτύρων. Βλέπουν το ξεπούλημα κάθε γωνία της Ελλάδος από τους ανθέλληνες που μας κυβερνουν και ειναι έτοιμοι να εκραγουν

Χριστιανικό:  Με λύσσα πολεμουν την Εκκλησία του Χριστου οι εκπρόσωποι των σκοτεινων δυνάμεων, που μας κυβερνουν, με συμμάχους και τους περισσότερους δεσποτάδες!!!
Εκλεισαν τους ναούς, τους παρουσίασαν μαγαρισμένους τόπους, που θέλουν απολύμανση! Απαγόρευσαν τις ιερές ακολουθίες ακόμα και τις ημέρες του Πάσχα και των Χριστουγένων!! Απαγόρευσαν τις λιτανειες, που διώχνουν τους ιους και κάθε ειδος συμφοράς. Έβγαλα τα λυσσακά τους Read more »

Ο ψευτο-ορθοδοξος θεολ. οικουμενιστης απο το Γκρατς, Γρηγορ. Λαρεντζακης γραφει: Οι «Ορθοδοξες εκκλησιες» θα αναγνωρισουν τελικα καποια παπικη εξουσια. Ο Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος απαντα στην 5η φάλλαγγα του Παπα, στα οργανα του Αντιχριστου, στην συμμορια των ψευτο-ορθοδοξων θεολογων & ρασοφορων που ονειρευονται την υποταγη της Ορθοδοξου Εκκλησιας στον αντιχριστο Παπα

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 20th, 2021 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ»

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία σύντομα θα αναγνωρίσει τον Πάπα ως επικεφαλής της εκκλησίας”, γράφει ο Ορθόδοξος θεολόγος και οικουμενιστής από το Γκρατς, Γρηγόριος Λαρεντζάκης πρόσφατα στο Die Tagespost.

Σύμφωνα με το thetrumpet.com, ο τίτλος «πρώτος μεταξύ ίσων» δίνεται συχνά στον Οικουμενικό Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης, αλλά η Ορθοδοξία συμφώνησε επίσης να επιτρέψει στον Πάπα να εκπληρώσει έναν τόσο ηγετικό ρόλο. Αν και υπάρχει πολλή συζήτηση για το τι πρέπει να σημαίνει κάτι τέτοιο. Ο Λαρεντζάκης πιστεύει ότι η Ορθοδοξία είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα και να επιτρέψει στον Πάπα να οδηγήσει τις εκκλησίες στην ανανεωμένη ενότητα…

https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/7024403_stronoyn-hali-gia-ypotagi-tis-orthodoxis-ekklisias-ston-papa

O Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστινος απαντα στην 5η φάλλαγγα του Παπα,
στα οργανα του Αντιχρίστου, στην συμμορία των ψευτο-ορθοδοξων θεολόγων
και ρασοφόρων που ονειρεύονται ενωση των Ορθοδόξων με των Πάπα!!!!

«ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ»

Του Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου
________

_________

MH ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ 13η ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ. Σ’ αυτη ανηκουν και οι καταδοτες χριστιανοι, που νομιζουν οτι θα ζησουν περισσοτερο, δια της προδοσιας. Αλλος βαθυς γκρεμος ανευ επιστροφης ειναι η αρνηση της ζωης. Ακολουθη αποσπασμα ομιλιας του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου, για την 13η ημέρα & ποιημα συνεργατιδος μας με θεμα: Να ΜΗ ΑΡΝΗΘΕΙΣ τη ζωη

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 16th, 2020 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ- «ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ»

Η 13η ημερα της του ανθρωπου, δια της προδοσιας της πιστεως

_____

_____

«ΜΗΝ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ»

(ποιημα με συντομο σχολιο)

΄Αννα Σμυρναίου Αργυροπούλου

Κατά την παρούσα χρονική συγκυρία που η θλίψη και τα δεινά πέφτουν σαν ένα μαύρο πέπλο πάνω από τον κόσμο, εξ αιτίας της αποστασίας μας και της μη ορθής αντίδρασης στα επιβαλλόμενα από δυνάμεις του σκότους κακά. η μόνη ελπίδα και η μόνη αλήθεια είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός , που φορτωμένος το βάρος των αμαρτιών μας, των αμαρτιών όλου του κόσμου, καταδέχθηκε σταυρικό θάνατο για να καταργήσει, όντας Θεός, το κράτος του θανάτου. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός παγίδευσε τον διάβολο, συνέτριψε το κράτος του θανάτου, αστραπή δια του Σταυρού Του τον διαπέρασε και τον κατήργησε καθ΄όσον, όντως Θεός, αναστήθηκε ενδόξως.
Επειδή τα τελευταία χρόνια των μνημονίων έλαβαν χώρα πολλές αυτοκτονίες όλων των ηλικιών και δη νέων ανθρώπων, λέμε λοιπόν ότι ελπίδα μας και αλήθεια μας είναι ο ο ΧΡΙΣΤΟΣ, το δεύτερο μέλος της Αγίας Τριάδας – Πατήρ, Υιός και ΄Αγιον Πνεύμα, μία ουσία, τρεις υποστάσεις, πανταχού παρών και τα πάντα πληρών. Είναι Παντοδύναμος και μπορεί τα πάντα. «Αιτείτε και δοθήσεται» είπε και μας υποσχέθηκε. Ό,τι ζητήσει ο καθένας από Αυτόν, θα του το δώσει αρκεί να είναι προς όφελος της ψυχής του, γιατί ο Κύριος ενδιαφέρεται κυρίως για την σωτηρία της αθάνατης ψυχής και λιγότερο για τα πρόσκαιρα και φθαρτά, ωστόσο και αυτά τα αιτήματα εφόσον ωφελούν την ψυχή, μπορεί να τα ικανοποιήσει.
Ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης είχει πε κοιτάμε μπρος, πίσω, αριστερά, δεξιά βλέπουμε απελπισία, κοιτάμε στον ουρανό και βλέπουμε φως,, η μόνη ελπίδα μας είναι ο Χριστός. Επιτρέπει ο Κύριος τις δοκιμασίες για να βγούμε πιο δυνατοί, πιο σμιλεμένοι και πιο καθαροί γιατί μας έπλασε να ζήσουμε ανώτερες καταστάσεις, να φθάσουμε ως τη κατά χάρη θέωση, για να ζούμε αιωνίως στην πρόσωπο με πρόσωπο κοινωνία μαζί Του. Ο Ίδιος είπε: «εν τω κόσμω θλίψιν έχετε, θαρσείτε εγώ νενίκηκα τον κόσμον».
Η ζωή, λοπόν, είναι πολύτιμη, είναι Θείο Δώρο και αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία, αφού τη διάγουμε θεοπρεπώς, να ανεβούμε τη σκάλα που θα μας οδηγήσει στη Βασιλεία Του, στη Βασιλεία των Ουρανών.
Ακολουθεί το ποίημα:
Το ποίημα αυτό γράφηκε στη μνήμη των 10.000 Νεοελλήνων που εξωθήθηκαν σε αυτοχειρία λόγω της οικονομικής κρίσης και προκειμένου να μη υπάρξουν στο μέλλον διόλου τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά.

Μια Ελληνίδα μάνα στοχάζεται, προτρέπει, νουθετεί, με στόχο το μοιραίο τυχόν απ΄τον καθένα να αποτραπεί.

ΜΗΝ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ

Μην αρνηθείς τον ήλιο σου
αστέρι τ΄ουρανού μου.
Μην αρνηθείς τον κόσμο σου
ζωή απ΄τη ζωή μου. Read more »

1) ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ (ηχητικο, Μητροπολ. Φλωρινης Αυγουστινου). 2) Η Ιερα Συνοδος αρνειται να δει την μεγαλη Θεομηνια! Το φοβερο οραμα με το οποιο η Παναγια φανερωσε τα πνευματικα αιτια της πανδημιας! Οι ευθυνες του πιστου λαου. 3) Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΠΛΕΟΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ! ΟΡΙΣΤΙΚΑ; ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ! (Του πρ. Μητροπολ. Καλαβρυτων Αμβροσιου)

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 19th, 2020 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ
———-

————

Η Ιερα Συνοδος αρνειται να δει την μεγαλη Θεομηνια! Το φοβερο οραμα με το οποιο η Παναγια φανερωσε τα πνευματικα αιτια της πανδημιας! Οι ευθυνες του πιστου λαου.

Του Βασίλη Κερμενιώτη

ΕΝΑΣ …ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ; ΠΑΡΟΡΓΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ.

Αυτά που ζήσαμε φέτος είναι απίστευτα και πρωτοφανή! Για πρώτη φορά στην ιστορία οι Χριστιανοί της Ελλάδας δεν γιόρτασαν Ανάσταση στους Ναούς! Είναι φοβερό! Και το αδυσώπητο ερώτημα: Είναι τυχαία όλ’ αυτά; Ασφαλώς όχι!

Η συνέχεια 

htΕΔΩ://drive.google.com/file/d/1HSi_CrPgwCGZPrOtrHyRzoguu1BCFHeY/view

4219881
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΠΛΕΟΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ! ΟΡΙΣΤΙΚΑ; ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ, ΣΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΦΩΝΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΕΩΣ!
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ!
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ!
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ! Read more »

Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!! ΕΠΕΒΑΛΕ ΑΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΤΩΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ Θ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ!!! 2) »Σφαγη» στην διεφθαρμενη Αρχιεπισκοπη Αμερικης (και μια οφειλομενη απαντηση στον ανθρωπο της Τουρκιας» αρχιεπ. Ελπιδοφορο) 3) Βαρθολομαιος και Ελπιδοφορος »ξηλωσαν» δυο μη »προθυμους» μητροπολιτες

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 13th, 2020 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ & ΛΗΣΤΕΣ

Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!

ΕΠΕΒΑΛΕ ΑΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ Θ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ!!!

Βαρθολ. -Ελπιδοφορος

Την ποινή της αργίας επέβαλλε στον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο μέχρι τα Χριστούγεννα και όρισε Πατριαρχικό Επίτροπο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η ποινή της αργίας επιβλήθηκε στον Μητροπολίτη Βοστώνης ΜΕΘΟΔΙΟαφού ελήφθη υπόψιν της Ιερά Συνόδου η έκθεσις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και δεν αιτιολογήθηκε αλλά επιβλήθηκε όπως λέει η ίδια η απόφαση «διά τά εἰς ἅ ὑπέπεσε κανονικά παραπτώματα» που πάει να πει τίποτε…

Πίσω από τις λέξεις όμως της βαρύτατης και απαράδεκτης ποινής. κρύβεται η άρνηση του Μητροπολίτη Βοστώνης να συμμορφωθεί με τους νόμους της πολιτείας του Νιού Χαμσάιρ για την αντιμετώπιση της «πανδημίας», που προβλέπουν πολλαπλές λαβίδες και διαφορετικά ποτήρια για τη Θεία Μετάληψη!!!

 

9a150f5deb69

Ἀπό ιστολόγιο τῆς ὁμογένειας:

»Σφαγη» στην διεφθαρμενη Αρχιεπισκοπη Αμερικης

(και μια οφειλομενη απαντηση στον »ανθρωπο της Τουρκιας» αρχιεπ. Ελπιδοφορο)

https://www.kalami.us/2020/omogeneia/sfagh-arxiepiskoph.htmlhttps://www.kalami.us/2020/omogeneia/sfagh-arxiepiskoph.html

 Οι δύο »Φαναριώτες» του σκοταδισμού και της προκλητικής αυθαιρεσίας, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος, αποφάσισαν: «Το μαγαζί, δηλ. η Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ, είναι δικό μας, εμείς αποφασίζουμε, διατάζουμε και κονομάμε, με την σύμπραξη της »χαβούζας Διαματάρη». Και αδιαφορούμε γιά το ποίμνιο…».

Ο μεν πατριάρχης, είναι γνωστός φιλοχρήματος-διαιρετικός, γιά τον οποίον η Ομογένεια έχει σχεδόν μηδενική εκτίμηση. Ο δε αρχιεπίσκοπος ΗΠΑ, πιστοποιεί ότι είναι εγωμανής, αυταρχικός τυχοδιώκτης. Στόχος τους κοινός, ένας: Η περιουσία της Αρχιεπισκοπής. Γνωστή η »βυζαντινή» φαναριώτικη πολιτική των δύο πολιτών Τουρκίας: »Διαίρει, βασίλευε και κονόμα».

Και φτάσαμε στο σημείο, ένα τουρκικό ίδρυμα (πατριαρχείο) να θεωρεί την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, που έχτισαν και συντηρούν ΕΛΛΗΝΕΣ ομογενείς, »μαγαζί» του και να κάνει ότι »γουστάρει», επιβάλοντας »εκκλησιαστική δικτατορία». Σε απλά ελληνικά, η εξευτελισμένη »σύνοδος υποτακτικών Βαρθολομαίου» στην Κων/πολη Τουρκίας… »αποφασίζει» ακόμα και γιά το καταστατικό (»σύνταγμα») της Αρχιεπισκοπής, δηλ. μίας μη κερδοσκοπικής εταιρίας στις ΗΠΑ !!!

…………………

Βαρθολομαιος και Ελπιδοφορος

»ξηλωσαν» δυο μη »προθυμους» μητροπολιτες

‘Ηταν σε γνώση του kalami.us oι »φήμες» ότι αναμένεται »ξήλωμα» των μητροπολιτών Νέας Υερσέης (Ευάγγελου) και Βοστώνης (Μεθόδιου), με απαίτηση αρχιεπ. Ελπιδοφόρου, από το κακόφημο »θέατρο» που ονομάζεται »σύνοδος αργόσχολων πατριαρχείου», δηλ. Βαρθολομαίου.

Στις 8 Οκτ. ’20, δόθηκε στην δημοσιότητα η ακόλουθη ανακοίνωση του Πατριαρχείου:

Read more »

Ποιος ειναι ο πραγματικος λογος που η Συνοδος ευθυγραμμιστηκε πληρως με την Κυβερνηση στο θεμα των «μετρων προστασiας απo τον κορωνοιo»; 2) ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΥΒΡΙΣΤΗΝ ΜΑΣ ΒΛΑΣΣΙΟΝ ΤΡΕΧΛΗΝ (Του Μητροπολιτου, πρωην, Καλαβρυτων Αμβροσιου)

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 3rd, 2020 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ

Ποιος ειναι ο πραγματικος λογος που η Συνοδος ευθυγραμμιστηκε πληρως με την Κυβερνηση στο θεμα των «μετρων προστασiας απo τον κορωνοιo»;

EUROKINISSI"

Σε προηγούμενο άρθρο μας διαπιστώσαμε ότι η θέση που υιοθετήθηκε από την διοικούσα Εκκλησία, ότι δηλαδή “μπορεί να κολλήσει κάποιος ασθένεια μέσα στο Ναό” αγγίζει τα όρια της βλασφημίας κατά του Αγίου Πνεύματος. Οι επίσκοποί μας γνωρίζουν την αλήθεια· τότε γιατί κρατούν αυτή τη στάση; Γιατί έγιναν (σχεδόν) όλοι τους «συνήγοροι» και «αβανταδόροι» μιάς ασεβέστατης Κυβέρνησης;

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ:

https://drive.google.com/file/d/1QhUGi63sFgPwCVtS1evV4raZnMuK2sIK/view?usp=sharing

090634b9b49e9b3e4c9bc943

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΥΒΡΙΣΤΗΝ ΜΑΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΝΕΚΕΝ

Αίγιον, 28 Σεπτεμβρίου 2020

 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΒΛΑΣΣΙΟΝ ΤΡΕΧΛΗΝ (Vlassis Trechlis) ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Τέως ΣΧΟΛΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΝ.

ΕΝΤΑΥΘΑ

Αγαπητέ μοι κ. Καθηγητά,

           Δεν έχω την τιμήν να Σας γνωρίζω, παρά το γεγονός, ότι υπηρέτησα τον τόπον αυτόν επί τεσσαράκοντα καί ένα (41)έτη! Το γεγονός αυτό καταδεικνύει, ότι ως χριστιανός, ως πιστός δηλ. άνθρωπος, δεν έχετε αναπτύξει σχέσεις με την Μητέρα Εκκλησία και τούς λειτουργούς Της! Εις την πολυχρόνιον αρχιερατικήν μου πορείαν ΟΥΔΕΠΟΤΕ συνηντήθημεν! Read more »

Και μια προειδοποιησι, που εστειλε εγκαιρως, ο ηρωϊκος ιεροκηρυκας της Ορθοδοξου Εκκλησιας, για να σωθη η Εκκλησια της Ελλαδος & ο αποδημος Ελληνισμος απο τους εμπνευστας της εκκλησιαστικης ανωμαλιας στην Ελλαδα. 2) Ομογενεις ζητουν την παραιτηση του Αυστραλιας Μακαρiου

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 23rd, 2020 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ»
 • Καί μιὰ προειδοποίησι, ποὺ ἔστειλε ἐγκαίρως, ὁ ἡρωϊκός ἱεροκήρυκας τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, γιὰ νὰ σωθῆ ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος καὶ ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμός ἀπό τοὺς ἐμπνευστάς τῆς ἐκκλησιαστικῆς ἀνωμαλίας στὴν Ἑλλάδα. Εἶδε τὸ μαῦρο χέρι ποὺ θὰ ξερρίζωνε τὴν καρδιὰ τῆς Ἑλλάδος, τὴν Ὀρθόδοξη της πίστι, κήρυξε συναγερμὸ καὶ βροντοφώναξε: «Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΓΙΝΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ». Διαβάζουμε τὸ ἄρθρο του στὴν «Χριστιανικὴ Σπίθα», φύλ. 251, Αὔγουστος 1962. Δὲν εἰσακούσθη καὶ βιώνουμε σήμερα ὅλη τὴν ἐκκλησιαστικὴ ἀνωμαλία… Περισσότερα γιὰ αὐτὸ στὸ βιβλίο:

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΙΣ

Νάρκη στὴ διοίκησι τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας & στὸν Ἀπόδημο Ἑλληνισμό, τὴν πυροδοτεῖ ὁ πατριάρχης

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΡΚΗ..ιντΣ᾽αὐτὸ ὁ ἀγωνιστὴς Μητροπολίτης ἐξηγεῖ τοὺς κινδύνους ποὺ διατρέχειν ἡ Ὀρθοδοξία καὶ προσπάθησε νὰ ἐνεργοποιήσῃ τότε (τὸ 1962) τοὺς παραδοσιακοὺς ὀρθοδόξους ἐπισκόπους, ποὺ δὲν ἀνέχονταν τὴν προδοσία τῆς πίστεως ἀπὸ τὸν πατριάρχη καὶ τὴν συνοδεία του.

ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ

Νὰ παύσῃ ἡ ἐξάρτησι τοῦ ἀποδήμου ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ·

1) Ὁ οἰκουμενικὸς πατριάρχης δὲν μιλᾷ τὴν γλῶσσα τῆς ἀληθείας καὶ δὲν συγκινεῖ τὶς καρδιὲς τῶν Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων….
2) Ὁ σημερινὸς πατριάρχης, ἂν καὶ Ἕλληνας, εὐκαίρως ἀκαίρως ἀκούγεται νὰ λέῃ, ὅτι εἶναι Τοῦρκος!…..
3) Ὁ πατριάρχης κόλακας καὶ ὑμνητὴς τῆς Τουρκίας!…
4) Οἱ ἐπίσκοποι, ποὺ ἐξαρτῶνται ἀπὸ τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο, δὲν θερμαίνουν τὸ πατριωτικὸ συναίσθημα τῶν Ἑλλήνων
Μὲ τέτοιο πατριάρχη καὶ ἐπισκόπους φανταστῆτε τί διάβρωσι θὰ ὑποστῇ ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμός

Συνεπῶς, κύριοι, δὲν παρίσταται ἀνάγκη νʼ ἀρνηθοῦμε τὴν πατρίδα μας γιὰ νὰ γίνωμε κήρυκες τῆς οἰκουμενικότητος τοῦ κ. Ἀθηναγόρα, εἰς τὴν ὁποία ἡ Ἑλλὰς ὡς Ἔθνος θὰ ὑποστῇ τελείαν ἐξάτμισι ὑπὲρ τῆς μεγάλης πατρίδος, τῆς Τουρκίας!
Μὲ ἀρχιεπισκόπους καὶ ἐπισκόπους κάπως ἔτσι κατηχουμένους ὑπὸ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου μπορεῖτε νὰ φαντασθῆτε ποιά διάβρωσι θὰ ὑποστῇ ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμός, ὁ ὁποῖος καὶ ἔξωθεν ἔχει τὰς ἀφορμὰς γιὰ τὴν μείωσι καὶ κατάψυξι τῶν πατριωτικῶν του συναισθημάτων;…..

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ

νὰ παύση ἡ ἐξάρτηση τοῦ ἀποδήμου Ἑλληνισμοῦ ἀπὸ τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο

α´) Ἀτομα ἀνίκανα & ἐπικίνδυνα χειροτονοῦνται ἱερεῖς & ἀρχιερεῖς.
Ἐνορίες μὲ χιλιάδες ἀποδήμων Ἑλλήνων διοικοῦνται πνευματικῶς ἀπὸ ἀνθρώπους, οἱ ὁποῖοι ὄχι ἐπίσκοποι, ὄχι πρεσβύτεροι, ὄχι διάκονοι, ἀλλὰ προσκλαίοντες εἰς τὰ προπύλαια τῶν Ναῶν θὰ ἔπρεπε νὰ στέκωνται.
β´) Ἡ Μασονία ὀργιάζει στὶς ἑλληνικὲς κοινότητες καὶ ὁ πατριάρχης καὶ οἱ ἐπίσκοποι ἔχουν στενὲς σχέσεις μ᾽ αὐτήν!
-Νὰ ἐπιστρέψῃ στὴν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμὸς καὶ κάθε σπιθαμὴ τῆς Ἑλληνικῆς γῆς, γιὰ νὰ σωθῆ.

Πατῆστε τὸν παρακάτω τιτλο και κατεβαστε το βιβλίο δωρεάν

«ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ναρκη στη διοικησι της Ελλαδικης Εκκλησιας
& στον Αποδημο Ελληνισμο, την πυροδοτει ο πατριαρχης

https://greekflash.com/2020/01/26/%CE%B5-%CF%80-%CE%B9-%CE%BA-%CE%B1-%CE%B9-%CF%81-%CF%8C-%CF%84-%CE%B7-%CF%84-%CE%B1/

Παραθέτουμε τὴν ἐπιστολή δημοσιογράφου προς τον Πατριάρχη, που εἶναι ὁ κυρίως ἔνοχος, για τῶν διορισμό τέτοιων ἀρχιεπισκόπων καὶ ἐπισκόπων, που διαλύουν τὸν ἀπόδημο Ἑλληνισμό.

Προς: ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ!

Κωνσταντινούπολη – Τουρκία
Μελβούρνη, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Παναγιότατε, Την Ευλογία Σας!

Με πολύ λύπη αναγκάζομαι να σας γράψω αυτή την επιστολή.
Λέω «αναγκάζομαι» επειδή τα ίδια τα γεγονότα και οι δυσοίωνες προοπτικές (που όσοι έχουμε κοινό νου εδώ στην Αυστραλία βλέπουμε ορατές στο κοντινό μέλλον) νιώθω να μου επιβάλουν την υποχρέωση να επικοινωνήσω απευθείας μαζί σας.

Παναγιότατε,
Ο Οικουμενικός Θρόνος κινδυνεύει να χάσει την Αυστραλία! Δεν ξέρω πόσο το αντιλαμβάνεστε και το συνειδητοποιείτε εκεί μακριά, αλλά ο κόσμος μας σε όλη την Αυστραλία βράζει! Κληρικοί και Λαϊκοί!
Και η αιτία είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και όσα απαράδεκτα κάνει καθημερινά, δείχνοντας φοβερή ασέβεια και έλλειψη συμπάθειας προς τον εδώ Ελληνισμό –παρά τα υποκριτικά του χαμόγελα και τις δήθεν εκδηλώσεις αγάπης που φροντίζει να διαδίδει μέσω του «υπόδουλού» του ομογενειακού Τύπου και των επικοινωνιακών οργάνων της Αρχιεπισκοπής. Read more »

Η υπερηφανεια, η αλαζονεια, το κοσμικο φρονημα και η σκληροκαρδια των ρασοφορων γεννησε τον οικουμενισμο. Τα επτα δαιμονια τους παρελαμβαν και τους οδηγησαν στα σκοτεινα κυκλωματα της Πανθρησκειας του Αντιχριστου 1) ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ 2) Εχθροι της Ορθοδοξιας οι οικουμενισται

author Posted by: Επίσκοπος on date Αυγ 20th, 2020 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ»

ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

  Εἶπεν ὁ Κύριος·
  «Ὅταν τὸ ἀκάθαρτον πνεῦμα ἐξέλθῃ ἀπὸ τοῦ ἀνθρώπου, διέρχεται δι’ ἀνύδρων τόπων ζητοῦν ἀνάπαυσιν, καὶ οὐχ εὑρίσκει… τότε πορεύεται καὶ παραλαμβάνει μεθ’ ἑαυτοῦ ἑπτὰ ἕτερα πνεύματα πονηρότερα ἑαυτοῦ, καὶ εἰσελθόντα κατοικεῖ ἐκεῖ· καὶ γίνεται τὰ ἔσχατα τοῦ ἀνθρώπου ἐκείνου χείρονα τῶν πρώτων» (Ματθ. 12, 43-45).

Πονηριὰ τῶν οἰκουμενιστῶν

Παρανομη - συζευξη

Ἀλλὰ τί ἀκούω; Ἕνα ἄλλο παραμύθι. Θὰ ἔρθουν ἡμέρες – καὶ ἦρθαν αὐτὲς οἱ μέρες, ποὺ θὰ ποῦνε· Εὐτυχισμένοι οἱ ἄνθρωποι ποὺ δὲν ἔχουν αὐτιὰγιὰ νὰ ἀκοῦνε καὶ μάτια γιὰ νὰ βλέπουν. Ἄκουσα τὶς ἡμέρες αὐτὲς νὰ λένε·

–Mὰ γιατί τόσο πολὺ ἐπιμένετε. Kαλά, καὶ προτεστάντες καὶ φράγκοι ἀπὸ τὰ 1000 πρά­γματα ποὺ ἔχουν τὰ 990 συμφωνᾶνε, τὰ 10 δὲν συμφωνᾶνε· γιατί εἶστε τόσο σκληροί, γιατί βλέπετε αὐτὰ ποὺ δὲν συμφωνοῦμε καὶ δὲν βλέπετε αὐτὰ ποὺ συμφωνοῦμε; Ἂς παραβλέψουμε αὐτὰ ποὺ δὲν συμφωνοῦμε καὶ ἂς ἑνωθοῦμε, γιὰ νὰ γίνουμε μία ἀδελφότης καὶ «μία ποίμνη εἷς ποιμήν»
Ὁ λογισμὸς αὐτός, ἀδελφοί μου, –σᾶς ἐξομολογοῦμαι δημοσίᾳ– κ᾽ ἐμένα στὴν ἀρχὴ μὲ συνεκλόνισε. Προχθὲς ἐδιάβαζα τὸν Μέγα Ἀθανάσιο καὶ δίδει ἀπάντησι στὸ ἐπιχείρημα αὐτό, ποὺ ἀκούετο καὶ ἐπὶ τῆς ἐποχῆς τοῦ Ἀρειανισμοῦ.
Διότι ἔλεγαν εἰς στὸν M. Ἀθανάσιο· Mὰ συμφωνοῦμε· καὶ τὴν βάπτισι παραδεχόμεθα, καὶ τὰ μυστήρια παραδεχόμεθα, καὶ τὰ πάντα παραδεχόμεθα. Ἂς ἑνωθοῦμε λοιπόν, καὶ νὰ παραβλέψουμε τὶς διαφορές.
Tί ἀπαντᾷ ὁ M. Ἀθανάσιος; Ἀκοῦστε τὸ παράδειγμά του καὶ θαυμάσατε τὴν σοφία τοῦ ἀνδρός.
Ἀκοῦστε, λέει, τὴν πονηριὰ ποὺ μᾶς κάνουν. Eἶνε, σὰν νὰ ὑποθέσουμε ὅτι ἔχεις κάποιον ἄρρωστο στὸ σπίτι σου καὶ νὰ πονάῃ, ἐδῶ στὰ στήθη, καὶ νὰ βογγάῃ. Tὰ μάτια του εἶνε ἐν τάξει, τ᾽ αὐτιά του εἶνε ἐν τάξει, ἡ καρδιά του εἶνε ἐν τάξει, τὰ πόδια του εἶνε ἐν τάξει, τὰ χέρια του εἶνε ἐν τάξει, ἀλλὰ ἔχει ἕναν πόνο ἐδῶ στὰ στήθη.
Kαλεῖ τὸ γιατρό, καὶ κάθεται κοντὰ στὸν ἄρρωστο καὶ λέει· Read more »

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΝΑ ΠΑΥΣΗ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ & ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ (πατηστε τον παρακατω τιτλο και κατεβαστε δωρεαν το βιβλιο σε pdf)

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΙΣ

Ναρκη στη διοικησι της Εκκλησιας & στον Αποδημο Ελληνισμο, την πυροδοτει ο πατριαρχης».pdf

Πατηστε τον τιτλο και κατεβάστε σε pdf, δωρεαν το βιβλίο και στεῖλτε το στον απόδημο Ελληνισμό και σε ὸρθόδοξες ὶστοσελίδες. Παραθέτουμε παρακάτω, κάποιες σελίδες του βιβλίου (σελ. 14-17) και το εξώφυλλο του βιβλίου

ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

PROEIDOPOIHSIS NARKH εξ. μικρη αναλ.Ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αὐγουστῖνος βλέποντας τὰ οἰκουμενιστικὰ ἀνοίγματα τῶν μασόνων πατριαρχῶν προειδοποίησε γιὰ τὸν κίνδυνο ποὺ θὰ διέτρεχε ἡ Ὀρθόδοξη Ἑλληνική Ἐκκλησία και ο Απόδημος Ελληνισμος και ἐνημέρωσε ἀπὸ τὸ 1962 τοὺς ὀρθοδόξους ἐπισκόπους καὶ τὸ λαό. Ἐδιδε τὴν λύση, για νὰ σωθοῦμε ἀπὸ τὰ γρανάζια τῶν ἀθεόφοβων πατριαρχῶν και εγραφε στην «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ», φυλ. 251, Αὐγ. 1962.

«Με τετοιο πατριαρχη και επισκοπους φανταστητε τι διαβρωσι θα υποστη ο αποδημος Ελληνισμος

Συνεπῶς, κύριοι, δὲν παρίσταται ἀνάγκη νʼ ἀρνηθοῦμε τὴν πατρίδα μας γιὰ νὰ γίνωμε κήρυκες τῆς οἰκουμενικότητος τοῦ κ. Ἀθηναγόρα, εἰς τὴν ὁποία ἡ Ἑλλὰς ὡς Ἔθνος θὰ ὑποστῇ τελείαν ἐξάτμησι ὑπὲρ τῆς μεγάλης πατρίδος, τῆς Τουρκίας!
Μὲ ἀρχιεπισκόπους καὶ ἐπισκόπους κάπως ἔτσι κατηχουμένους ὑπὸ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου μπορεῖτε νὰ φαντασθῆτε ποιά διάβρωσι θὰ ὑποστῇ ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμός, ὁ ὁποῖος καὶ ἔξωθεν ἔχει τὰς ἀφορμὰς γιὰ τὴν μείωσι καὶ κατάψυξι τῶν πατριωτικῶν του συναισθημάτων;
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ
Νὰ παύση ἡ ἐξάρτηση τοῦ ἀποδήμου Ἑλληνισμοῦ ἀπὸ τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο

Ἐκτὸς τῶν ἐθνικῶν λόγων, ἐξ αἰτίας τῶν ὁποίων ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμὸς τῆς Ἀμερικῆς καὶ Αὐστραλίας πρέπει νὰ παύσῃ νὰ ἐξαρτᾶται ἐκ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, ὑπάρχουν καὶ θρησκευτικοὶ λόγοι, οἱ ἐξῆς: Read more »

«Μονο εμεις μπορουμε να αφορισουμε»: Η απαντηση της Ιερας Συνοδου στον Αμβροσιο 2) ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΛΑΝΑΤΑΙ Ή ΨΕΥΔΕΤΑΙ; ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ: ΔΕΝ ΠΛΑΝΑΤΑΙ! ΨΕΥΔΕΤΑΙ! ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟΝ ΤΟΥ ΑΠΛΩΣ ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούν 2nd, 2020 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ

«Μονο εμεις μπορουμε να αφορισουμε»: Η απαντηση της Ιερας Συνοδου στον Αμβροσιο

https://www.cnn.gr/news/ellada/story/219667/mono-emeis-mporoyme-na-aforizoyme-h-apantisi-tis-ieras-synodoy-ston-amvrosio

«ΟΥΚ ΕΞΕΣΤΙ ΣΟΙ»Απάντηση δική μας: Aν μπορειτε να αφορίσετε, αφορίστε τον εαυτό σας, γιατί είστε χειρότεροι από τους αφορισθέντας πολιτικους. Συμπορεύεστε μ’ αυτούς πού προσβάλουν την Πίστη μας, που προδίδουν την Πατρίδα μας και τα ιδανικά μας!!! Με τις δικές σας πλάτες προχώρησαν στο κλείσιμο των ‘εκκλησιων όλη την Μεγάλη Τεσσαρακοστή και το Πάσχα.
Όλα τα μαργαριτάρια, μαζευτήκατε στην Σύνοδο! Και εχετε την απαίτηση να σᾶς σέβονται και να σᾶς υπακοῦν οι πιστοί!!!
Πρόσβαλαν δημόσια το Μεγα Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας οι κυβερνωντες καί ὲσεῖς τους κολακεύετε και τους καθησυχάζετε! Τους λέτε ότι δεν ειναι τίποτε ο αφορισμό τους Μητροπολίτου Αμβροσίου!!!
Προσέξτε μήπως ὰργά ή γρήγορα ο αφορισμός τοῦ Ὰμβροσίου γυρίση και στα κεφάλια σας.

 

d47

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ
ΠΛΑΝΑΤΑΙ Ή ΨΕΥΔΕΤΑΙ;

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ: ΔΕΝ ΠΛΑΝΑΤΑΙ! ΨΕΥΔΕΤΑΙ!
ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟΝ ΤΟΥ ΑΠΛΩΣ
ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ

________Με οδύνη ψυχής αναγνώσαμε την Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου, ότι ο επιβληθείς Αφορισμός είναι μιά «ανυπόστατη και ανίσχυρη» απόφαση!!!!!!
________Η ανάγνωση της ανακοινώσεως ταύτης ώθησε την πέννα μου να γράψει ένα πολύ καυστικό κείμενο προς τους Ιεράρχες-Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τους οποίους καλώ να σκεφθούν και να διορθώσουν την ψευδέστατη και ανυπόστατη Ανακοίνωση.
________Το κείμενο αυτό απευθύνεται βεβαίως και προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, με ιδιαίτερο δέ ενδιαφέρον θά αναμένω την «ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ» περιεχομένου απάντησή του. Εκ προοιμίου όμως του υπενθυμίζω δημοσίως την παροιμία: «Γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος»
____________Στη συνέχεια λοιπόν, αγαπητοί μου αναγνώστες, παραθέτω:

Την Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου,
Τα σχόλια του Σεβ. Μεσσηνίας, και
Μια προσωπική επιστολή προς έκαστον από τους Ιεράρχες – Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπου διατυπώνω ερωτήσεις και απορίες θεολογικού περιεχομένου και θα αναμένω την απάντηση ενός εκάστου για τα περαιτέρω.

Αίγιον, 1η Ιουνίου 2020

+ Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

1. Ανακοίνωση για την ποινή του αφορισμού (17/5/2020).

Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων δημοσιογράφων ανακοινώνεται ότι μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος….

Tην συνέχεια: http://mkka.blogspot.com/

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ! ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΑΦΗΣΑΝ ΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ & ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ· ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ! Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΙΕΡΕΜΕΙΑΣ 12,10, ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ: «ποιμενες πολλοι διεφθειραν τον αμπελωνα μου, εμολυναν την μεριδα μου…» 2. Πατριαρχειο Σερβιας: «Η Εκκλησια δεν προκειται να διακοψει την τελεση της Θειας Λειτουργιας» 3) Ολοι οι Ιεροι Ναοι στην Ορθοδοξη Εκκλησια της Βουλγαριας θα παραμεινουν ανοιχτοι & θα τελουνται κανονικα ολες οι ακολουθιες. 4) Διαγγελμα του Προκαθημενου της Ουκρανιας Ονουφριου

author Posted by: Επίσκοπος on date Απρ 5th, 2020 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ»

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΟΙ «ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ»σημερ. ελλην. επισκ. υποχ.

«…Όταν όμως οι ίδιοι οι ποιμένες εγκαταλείπουν το ποίμνιο με την δική τους θέληση και γίνονται συμβολικά άφαντοι, με λίγα λόγια αντί να προσέχουν το ποίμνιο κοιτάζουν το δικό τους συμφέρον που είναι στην περίπτωση αυτή μια μεγάλη δημόσια θέση με καλό μισθό που τους επιτρέπει να εμφανίζονται στα αντιχριστιανικά κανάλια και με στόμφο να προβάλλουν τις αντιπατερικές θεωρίες της πλάνης, τότε όχι μόνο δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους φαρισαίους, αλλά ακόμα περισσότερο, αυτοκαταργούνται και καταντούν ένα κοσμικό σώμα, σαν ένα συνδικαλιστικό όργανο, χωρίς καμία ποιμαντική αξία, χωρίς καμία ιερατική άξια, ένα σώμα που το μόνο που ξέρει είναι να παπαγαλίζει τις νόρμες και τα τσιτάτα ενός κοσμικού, αντιχριστιανικού και άθεου κράτους.
Το Άγιο Πάσχα είναι η κορυφαία περίοδος της ελληνικής Ορθοδοξίας. Τα προηγιασμένα, οι χαιρετισμοί, ο Μέγας Κανών, η Μεγάλη Εβδομάδα, ο Επιτάφιος και το αποκορύφωμα που είναι η Ανάσταση, φέτος μας λένε ότι θα γίνουν….κατ οίκον, όπως τα μαθήματα κατ οίκον, η το νέο σύστημα που μας προτάσει η κύρια υπουργός Παιδείας της Λέσχης Μπίλντεμπεγκ, την… ηλεκτρονική τελετουργία, την Θεια Λειτουργία με…viber….
Την συνεχεια: http://nikosxeiladakis.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%87%CF%81%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%B9/

diaxor.

Με αποφαση του Πατριαρχη Γεωργιας οι Εκκλησιες το Πασχα θα ειναι ανοικτeς

https://www.exapsalmos.gr/2020/04/04/me-apofasi-toy-patriarchi-georgias-oi-ekklisies-to-pascha-tha-einai-anoiktes/
diaxor.
ΑΡΧΕΙΡΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΛΑΩΝ

Πατριαρχειο Σερβιας: »Η Εκκλησια δεν προκειται να διακοψει την τελεση της Θειας Λειτουργιας»

 

 • Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποφάσισε να μην συμμορφωθεί με τις συστάσεις της πολιτείας για διακοπή της Θείας Λειτουργίας και του μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας.
 • «Η Εκκλησία δεν πρόκειται να διακόψει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και δεν θα πάψει να προσφέρει την Θεία Κοινωνία στους πιστούς. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα θέματα διότι αποτελούν την βάση της πίστης μας στον Θεό» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε από την γραμματεία της Ιεράς Συνόδου της σερβικής Εκκλησίας.
 • Καλούνται μάλιστα οι πιστοί άνω των 65 ετών που δεν μπορούν να προσέλθουν στους ναούς, εξαιτίας της απαγόρευσης εξόδου που τους επιβλήθηκε, να επικοινωνήσουν με τον ιερέα της εκκλησιαστικής κοινότητας που ανήκουν να πάει να τους κοινωνήσει στην οικία τους.
 • Πηγή: https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-serbias/36161-patriarxeio-serbias-i-ekklisia-den-prokeitai-na-diakopsei-tin-telesi-tis-theias-leitourgias

 

Αποφασεις της Εκκλησιας της Βουλγαριας για τον COVID-19

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας, η οποία συνεδρίαζε υπό την προεδρία του Πατριάρχη Νεοφύτου στη Σόφια.
Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με το θέμα που αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, αποφασίζοντας μεταξύ άλλων σχετικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Πανδημίας του Κορωνοϊού η Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει τα εξής:

 • Η Ιερά Σύνοδος ευλογεί και στηρίζει ανεπιφύλακτα τις προσπάθειες των Κρατικών Αρχών για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού μας.
 • Καλεί τους πιστούς να παραμείνουν εν προσευχή στα σπίτια τους.
 • Όλοι οι Ιεροί Ναοί στην δικαιοδοσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας θα παραμείνουν ανοιχτοί και θα τελούνται κανονικά όλες οι ακολουθίες της Μεγάλης Σαρακοστής.
  Ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας παραμένει αμετάβλητος. Οι ιερείς υποχρεούνται να μεταδίδουν τη Θεία Κοινωνία μόνο σε Χριστιανούς της ενορίας τους μετά από εξομολόγηση…
  https://www.youtube.com/watch?v=VrPXvyyRT1A&feature=emb_title
  Πηγή: https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/36195-apofaseis-tis-ekklisias-tis-boulgarias-gia-ton-covid19

  Διαγγελμα απο τον Προκαθημενο της Ουκρανιας Ονουφριο

  Ο Προκαθήμενος της Ουκρανική; Ορθόδοξη Εκκλησίας (UOC), Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος, απευθύνθηκε στο ποίμνιό του λόγω της επιδημίας του κοροναϊού. Η έκκληση του Προκαθημένου μεταδόθηκε στο κανάλι Inter TV.
  Ο Μακαριότατος Μητροπολίτης Ονούφριος είπε μεταξύ άλλων στους πιστούς ότι οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοικτές, αλλά όλα τα υγειονομικά και επιδημιολογικά πρότυπα και κανονισμοί θα τηρούνται αυστηρά για την αγάπη προς το πλησίον.

Read more »

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ: «Στους εσχατους καιρους θα χρησιμοποιηση ο σατανας ολα τα μεσα για να καταλυση την Εκκλησια του Χριστου. Θα χρησιμοποιηση & ενα τελευταιο μεσο. Θα ντυση παπαδες & δεσποταδες ανθρωπους της εξουσιας του. Θα τους δωση μιτρες & εγκολπια & δια μεσου αυτων των αρχιερεων θα κοιταξη να καταλυση την Εκκλησια – Βρισκομεθα εις παραμονας Εκκλησιας κατακομβων» (ηχητικο).

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαρ 24th, 2020 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», ΔΙΩΓΜΟΙ

ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

«Στοὺς ἐσχάτους καιροὺς θὰ χρησιμοποιήση ὁ σατανάς ὅλα τὰ μέσα γιὰ νὰ καταλύση τὴν Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ. Θὰ χρησιμοποιήση καὶ ἕνα τελευταῖο μέσο. Θὰ ντύση παπάδες καὶ δεσποτάδες ἀνθρώπους τῆς ἐξουσίας του. Θὰ τοὺς δώση μῖτρες, πατερίτσες καὶ ἐγκὀλπια καὶ διὰ μέσου αὐτῶν τῶν ἀρχιερέων θὰ προσπαθήση νὰ καταλύση τὴν Ἐκκλησία.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ καὶ ὁ Καίσαρ παλεύουν στὸν κόσμο. Σκοτεινός εἶναι ὁ ὀρίζοντας, ἀλλά ὁ ΗΛΙΟΣ νικᾶ τὰ μαυρα σύννεφα…
Λέει ἡ Ἁγία Γραφή ὅτι «κολοβοθήσονται αἱ ἡμέραι αὐταί…..
-Μεχρι τώρα τελούσαμε ἐλεύθερα τὰ θρησκευτικά μας καθήκοντα, παρ᾽ ὅτι εἴχαμε ἔμμεσο διωγμό… Θα ἔρθη και ὁ ἄμεσος διωγμός. Νὰ προετοιμάζουμε τον ἑαυτό μας γιὰ Ἐκκλησία Κατακομβῶν και γιὰ μαρτύριο…».

—————

—————-

(Το ηχητικο ἀπόσπασμα τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου. Ἔγινε σὲ κύκλο ἱεραποστολικῶν προσώπων γυναικῶν, στὸ οἰκοτροφεῖο «Ἀγάπης», στὴ Φλώρινα, στὶς 10.5.1983. Δινει ἀπάντηση στὴν ἀπορία τῶν πιστῶν, γιατί οἱ σημερινοί ἀρχιερεῖς, δὲν ἔχουν φρόνημα ἡρωϊκό τῶν ἁγίων Πατέρων. Γιατί ἀρνοῦνται τὸν Χριστό καὶ πειθαρχοῦν στοὺς ἐκάστοτε ἀθέους καὶ μασόνους πολιτικούς; Γιατί ἔφτασαν ν᾽ ἀναγνωρίσουν τὴν ψευτοεκκλησία τῆς Οὐκρανίας καὶ νὰ συλλειτουργήσουν μὲ ἀχειροτόνητους δεσποτάδες;
Ἂς πᾶνε τώρα, ἂν τολμοῦν, νὰ λειτουργήσουν μαζί τους, για νὰ δοῦμε τί κοινωνία θα πάρουν, με τον κορονοϊο, ἀπό τους ψευτοπαπάδες!
Ἒδωσαν ὑπόσχεση στὴν χειροτονία τους ὅτι θὰ φυλλάξουν τὴν παρακαταθήκη που τοὺς ἐμπιστεύθηκε ὁ Χριστός, μέχρι συντελείας τοῦ αἰῶνος καὶ αὐτοὶ μόλις τοὺς βάλλουν την μῖτρα δίνουν τους θησαυρούς τῆς ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ καὶ τὸ ποίμνιο στὰ σκοτεινὰ κυκλώματα τῆς πανθρησκείας!!!)

4219881

Κατεβάστε και διαβάστε το παρακάτω ἄρθρο εἶναι σε pdf:

Πειθαρχειν δει ανθρωποις μαλλον η Θεω;

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ – ΠΑΠΙΣΜΟΣ 2) ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ & ΟΙ ΑΣΠΑΣΜΟΙ ΠΑΠΑ- ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαρ 10th, 2020 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ

ΟΡΘΟΔOΞIA – ΠΑΠΙΣΜΟΣ

Ὁμιλία τοῦ Μητροποίυου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου
————-

————-

ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ, ΠΑΠΑΣ- ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ & ΤΡΕΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ! Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ

Βατικανο: Ερχονται ηλεκτρονικες ευλογιες

απο τον Παπα λογω κορονοϊο

Το Βατικανό αποφάσισε ότι από σήμερα η γενική ακρόαση των πιστών από τον πάπα Φραγκίσκο κάθε Τετάρτη και η καθιερωμένη ευλογία της Κυριακής θα πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου.

http://www.topontiki.gr/article/371938/vatikano-erhontai-ilektronikes-eylogies-apo-ton-papa-logo-koronoioy

Κορονοϊος: Μεσω ιντερνετ

το κυριακατικο κηρυγμα του Παπα

Read more »

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ -ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΟΥ 1964: ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 526 ΧΡΟΝΙΑ (ΣΥΝΟΔΟ ΦΕΡΡΑΡΑΣ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ 1438-1964). Η ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΡΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΣΗ. ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ & ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ 2) ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ & ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ 1438. ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ

author Posted by: Επίσκοπος on date Φεβ 6th, 2020 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ-ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Ηρθη ἡ Τουρκικη αρνησις δια το ελληνικο αεροσκάφος

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΑΠΑΣ Πρωτη συναντ. Ιερουσ.Τοῦ Σπύρου Αλεξίου

«…Με τὸ ἴδιο ἀεροπλάνο ἀεροπλάνο ἀναχωροῦν ἐξ Ἑλλάδος διὰ νὰ συνοδεύσουν τὸν Πατριάρχη, οἱ Μητροπολίτες Ρόδου, Αὐστραλίας καὶ Κρήτης, οἱ καθηγηταί κ.κ. Ἀλιβιζᾶτος, Κονιδάρης, Μωραΐτης, Χρήστου καὶ Τσάκωνας, καθὼς και ὁ Γερμανὸς βυζαντινολόγος κ. Στράους…
Δὲν ἐγνώσθη ἐὰν θὰ μεταβοῦν εἰς Ἱεροσόλυμα καὶ ἱεράρχαι τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος….

Μετὰ ἀπό 526 ἔτη

Ἡ ἱστορικὴ συνάντησις τῶν ἀρχηγῶν τῶν δύο ἐκκλησιῶν ἡ ὁποία πρόκειται νὰ πραγματοποιηθῆ αὔριο εἰς Ἱεροσόλυμα, εἶναι ἡ πρώτη μετὰ ἀπὸ 526 ἔτη, ὁπότε ὁ Ρώμης Εὐγένιος ὁ Δ´ μετὰ τοῦ Κωνσταντινουπόλεως Ἰωσήφ συνηνυήθησαν εἰς Σύνοδον τῆς Φερράρας, ὅπου συνεζητήθη διὰ τελευταίαν φορὰν τὸ θέμα τῆς ἑνώσεως τῶν Εκκλησιῶν (*).

Κατὰ τὴν παροῦσα συνάντησιν, Ἀθηναγόρα τιῦ Α´ καὶ Παύλου Στ´, δὲν πρόκειται νὰ συζητηθοῦν προβλήματα καὶ θέματα ἑνώσεως τῶν Ἐκκλησιῶν, οὔτε δογματικὰ ζητήματα. Διὰ τῆς συναντήσεως, θὰ ἐπισφραγισθῆ ἡ συνεργασία τῶν δύο μεγάλων Ἐκκλησιῶν, μὲ σκοπό τὴν εἰς τὸ μέλλον ἑνότητα αὐτῶν, δηλαδὴ τὴν ἀπὸ κοινοῦ ἀντιμετώπισιν τῶν χριστιανικῶν καὶ κοινωνικῶν παγκοσμίων προβλημάτων, χωρὶς τοῦτο νὰ θίγη τὴν αὐτοτέλεια καὶ τὴν ἀνεξαρτησία τῶν ἐπὶ μέρους Ἐκκλησιῶν…».

4219881

ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

Ο Αγ. Μάρκος Ευγενικός (+1444) δεν είχε καμία κοινωνία με τον Πατριάρχη Κων/πόλεως Γρηγόριο Μάμα που ήθελε να επιβάλει την ένωση με τους παπικούς μετά τη Σύνοδο Φεράρας-Φλωρεντίας…

«Ούτε στην κηδεία ούτε στο μνημόσυνό μου να μην τολμήσει και πλησιάσει ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως»…

https://tasthyras.wordpress.com/2020/01/19/%CF%8C%CF%84%%B1%CF%84/#more-10727

4219881

(*) ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ & ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ

https://www.entaksis.gr/xristianika-themata/istorika/2019-02-15-21-04-31

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

Ο σουλτάνος εξοργισμένος σκέφτηκε στην αρχή να πολιορκήσει την Κωνσταντι­νούπολη και δεν απομακρύνθηκε από την εκτέλεση της απόφασης αυτής παρά μόνο από το μεγάλο βεζίρη Χαλήλ πασά, ο οποίος από τότε επειδή έπαιρνε δώρα από τους δι­κούς μας και γι’ αυτό τους υπεράσπιζε, παρατήρησε στον κύριό του ότι, αν παρου­σιαζόταν ο έσχατος εκείνος κίνδυνος, ο βα­σιλιάς με κάθε τρόπο θα συμφωνούσε την ένωση και θα πετύχαινε έτσι τη βοήθεια ολόκληρης της Δύσης, ενώ αν συνεχίσουν να ειρηνεύουν, θα είναι άγνωστη η έκβαση των διαπραγματεύσεων. Read more »

«Η ΚΛΩΣΣΟΜΗΧΑΝΗ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ & ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ, ΑΠΟ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ & ΑΛΛΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ!!! ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ & ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ, ΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΗ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ!!!

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιαν 27th, 2020 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ
 • Ο επίσκοπος Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης στις 3.5.1964, μιλώντας για τις σκοτεινές δυνάμεις που προχώρησαν και μέσα στην Εκκλησία έλεγε·

Επ. Αυγ.π. Μαξιμ.«…. Επολέμησα την μασονία που έχει θρονιάσει και μέσα στα πατριαρχεία… Δυστυχώς και  μέσα στην Εκκλησία μπήκε η μασονία. Διαβάστε παλαιότερες «ΣΠΙΘΕΣ» και θα το δείτε. Εγώ κατήγγειλα επίσημα με στοιχεία ότι και επίσκοποι και μητροπολίται και πατριάρχαι είναι μασόνοι… Για να γίνεις δεσπότης σήμερα ή πρέπει να κάνεις τούμπα μέσα στην στοά των μασόνων και να προσκυνήσεις τον διάβολο…ή θα επιτρέψει η μασονία να γίνεις εάν δεν την πολεμάς και έχεις ευγένεια απέναντί της. Γι’ αυτό βλέπεις όλοι αυτοί που είναι υποψήφιοι δεσποτάδες σιωπούν, κανείς τους δεν μιλά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Μωρέ χίλιες φορές διάκονος, χίλιες φορές καλόγερος και να φωνάζω μέρα νύκτα ότι είστε σατανάδες, παρά να με δώστε μήτρες και μπαστούνες. Και αν με κάνετε δεσπότη, τί θα γίνει; Σας τα χαρίζω όλα βρε διαβόλοι.

090634b9b49e9b3e4c9bc943

«Η Κλωσσομηχανη»

Tου ἡγουμένου τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς Μηλοχωρίου
Πνευματικὸ παιδὶ τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης Αὐγουστίνου,
αρχιμανδριτου Μαξιμου ΚΑΡΑΒΑ

Εἰς τό ἄρΚλωσσομηχανη δθρον αὐτό θά ἀσχοληθοῦμε μέ μία παλιᾶς ἐφευρέσεως μηχανή πού ἔχει διαφθείρει τήν Ἐκκλησίαν μας ἀνά τούς αἰῶνας. Ἄς τήν ὀνομάσουμε «κλωσσομηχανή». Δέν μοιάζει βέβαια μέ ἐκεῖνο τό μηχάνημα πού βγάζει ἐκεῖνα τά χαριτωμένα κοτοπουλάκια πού ἡ τάση τῶν κερδοφόρων ἀνθρώπων ἐφεῦρε πρό ἐτῶν γιά νά ἐπωάζει περισσότερα αὐγά ἀπό τήν κανονική κλώσσα καί, ὅπως ἔχει παρατηρηθεῖ, δέν εἶναι καί τόσο φυσιολογικά, ὅπως τῆς κανονικῆς φυσικῆς κλώσσας. Κατά τόν αὐτόν τρόπον καί ἡ «κλωσσομηχανή», ὅπως τήν ὠνομάσαμε στό ἄρθρον τοῦτο, βγάζει (κλωσσάει) ὡραία «παγώνια», ἀρσενικά πρός τό παρόν· ἴσως ἀργότερα νά βγάλει καί θηλυκά (“ὁ νοῶν νοείτω”).
Μέ κατηγοροῦν ὅτι εἶμαι σκληρός εἰς τά ἄρθρα καί στά ποιήματά μου. Ἀλλ’ ὅταν κάποιος λιποθυμήσει, δέν τόν χαϊδεύουν ἀλλά τοῦ δίδουν ὁρισμένα χαστούκια γιά νά συνέλθει. Εἰς τήν περίπτωσιν εἰς τήν ὁποίαν ἀναφερόμεθα δέν πρόκειται περί λιποθυμίας, ἀλλά περί θανάτου. Ἐπειδή ὅμως ἐλπίζουμε ὅτι μεταξύ αὐτῶν ὑπάρχουν καί μερικοί πού ἔχουν πάθει νεκροφάνεια, διά τοῦτο χτυποῦμε ἰσχυρά ραπίσματα, μήπως συνέλθουν καί κάποιος ἐξ αὐτῶν ἀνανήψει καί ἀντιληφθεῖ τό χάος εἰς τό ὁποῖον πορευόμεθα καί ἀναλάβει τίς εὐθύνες του.
Λέγεται ὅτι τό παγώνι, ὅταν κοιτάξει τά φτερά τῆς οὐρᾶς του, χαίρεται καί κρώζει χαρούμενα. Ὅταν, ὅμως, κοιτάξει τά πόδια του, γιά τήν ἀσχήμια αὐτῶν κρώζει λυπημένα. Τοῦτα, ὅμως, τά «παγώνια» τῆς ἐκκλησιαστικῆς μηχανῆς, ὅταν κοιτᾶνε τά φτερά τους, δηλαδή τίς αὐτοκρατορικές στολές τους, χαίρονται καί καμαρώνουν περισσότερο ἀπό τά φυσικά παγώνια, χωρίς νά τολμοῦν νά κοιτάξουν τά πόδια τους, μερικοί ἐκ τῶν ὁποίων τά ἔχουν ἤδη ἐντός τοῦ μνήματος, λόγω ἡλικίας, καί λησμονοῦν ὅτι «γῆ εἶ καί εἰς γῆν ἀπελεύσει». (Γεν. γ΄ 19)
Εἶδα πρό μηνός εἰς τήν τηλεόραση μία φιέστα, πού θά θαύμαζε καί τό Χόλλυγουντ, γιά τό Ἰωβηλαῖο ἑνός ἐπισκόπου, μέ εἴκοσι ἔξι ―τόσους πρόφτασα νά μετρήσω― ἐπισκόπους νά τελοῦν «πολυαρχιερατικό συλλείτουργο». Ποιοί; Αὐτοί πού καυχῶνται ὅτι εἶναι διάδοχοι τῶν Ἀποστόλων καί «εἰς τόπον καί τύπον Χριστοῦ»!
Κατ’ αὐτόν τόν τρόπον ὁ Κύριος καί οἱ Ἀπόστολοι ἔζησαν καί ἐπολιτεύθησαν; Ἤ μήπως μιμοῦνται αὐτοκρατορικές πανηγύρεις; Μήπως θά μπορούσαμε νά μάθουμε ―ἐν καιρῷ οἰκονομικῆς κρίσεως―, πόσα χρήματα ἐξοδεύθησαν γιά τό Ἰωβηλαῖο τοῦ «ἁγίου Ἐπισκόπου» καί γιά τά λεγόμενα «φακελάκια» πού ἐδόθησαν; Read more »