Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ’ Category

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

author Posted by: admin on date Νοέ 28th, 2014 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΖΗΤΗΤAI ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΝΑ BAΔIZEI ΣTA IXNH ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ

 • ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΠΗ ΣΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟ «ΟΥΚ ΕΞΕΣΤΙ ΣΟΙ» Ή ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ;(*)

Μήνυμα Β΄

Ζητηται επισκ.1Δiogenis.Αδερφέ διάβασα στην ιστοσελίδα για το όνομα της και την ιστορία της. Δεν γνώριζα τίποτα πριν στείλω το προηγούμενο μήνυμα.
Είμαι στην Κρήτη και έχω ζητήσει από τέσσερις Επισκόπους να ευλογήσουν την πνευματική έγερση των Ελλήνων και δεν απαντά κανένας. Από τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο, Τον Πειραιώς Σεραφείμ, Τον Μεσογαίας Νικόλαο, και τον Καισαριανής Δανιήλ, επειδή κατά καιρούς γράφουν διάφορα άρθρα και μιλούν για πνευματική έγερση και τις ευθύνες μας.
Αλλά δεν απαντά κανένας και υποψιάζομαι πως άλλοι τα διαβάζουν και δεν τους τα δείχνουν.
Πρέπει να ευλογήσει ένας Επίσκοπος την πνευματική έγερση των Ελλήνων. Και τότε θα δούν πόσοι Έλληνες υπάρχουν που αγωνιούν για την Πίστη τους και είναι έτοιμοι και για μαρτύριο ακόμα! Τώρα οι εχθροί της πίστεως μας και της πατρίδος μας χαίρουν, γιατί δεν βρίσκουν εμπόδια στο δρόμο τους!
Εναν αληθινό Επίσκοπο του Χριστού ψάχνω αδερφέ. Σε όποιο μέρος της Ελλάδος και να είναι θα πάμε.
Ο Θεός να σε βλέπει πάντα και ο άγιος γέροντας Φλωρίνης Αυγουστίνος να σε δυναμώνει, να σε προστατεύει και να σε οδηγεί.

Μήνυμα Α΄

Καλησπέρα σας.
Δεν γνωρίζω ποιά είναι και αν υπάρχει σχέση της ιστοσελίδας σας με τον μακαριστό μας † Φλωρίνης, Πρεσπῶν & Ἑορδαίας Αὐγουστῖνο. Και λέω μακαριστό (μας) διότι τον αισθανόμαστε ως ποιμένα όλων των Ελλήνων.
Δεν γνωρίζω αν έχετε σχέση και επαφές με τον σημερινό Σεβασμιώτατο Φλωρίνης(**). Αλλά το ζητούμενο είναι, να γνωρίζετε έναν Σεβασμιώτατο που να αγαπά τον Χριστό, την Εκκλησία Του και την Ελλάδα.
Αν γνωρίζετε κάποιον με αυτά τα στοιχεία παρακαλώ να του μεταφέρετε αυτήν την επιστολή. Σας ευχαριστώ.

 • (**) ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: Αδελφέ, ο νυν μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος είναι όπως βλέπετε αδιάφορος για τα οικουμενιστικά ανοίγματα του πατριάρχη και δε μιλά! Ο Γέροντας αγωνιστής Ιεράρχης π. Αυγουστίνος Καντιώτης το ήξερε αυτό, γι’ αυτό δεν τον πρότεινε εκείνος για διάδοχό του, όπως ψευδώς διαδόθηκε, αλλά ήταν άλλων ανθρώπων επιλογή και του ιδίου.
  Διαβάστε εδώ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ – ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΗ ΜΑΘΕΙ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

ΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΕΝΟΣ ΠΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΕΚΝΟΥ

 • Σεβασμιώτατε ευλογείτε εν ονόματι Κυρίου.
  Οι στιγμές που περνάμε ως Χριστιανοί και ως Έλληνες είναι πραγματικά εφιαλτικές. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το οικονομικό και ούτε το λογαριάζω. Μιλώ για τον ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ και τον ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ που επιχειρείται από όλους. Από την πολιτεία από την δικαιοσύνη από τα μέσα ενημέρωσης ακόμα και από τον στρατό μας που υποχωρεί συνεχώς παραχωρώντας κυριαρχία, αλλά δυστυχώς και από το Πατριαρχείο που υποχωρεί συνεχώς παραχωρώντας τις ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
  Οι φωνές που θέλουν να φωνάξουν για Ορθοδοξία και Ελλάδα πνίγονται και δέχονται συκοφαντικές επιθέσεις. Αλλά αν προσπαθήσουμε να αναφέρουμε μία μία όλες τις παγίδες και όλες τις επιθέσεις που δεχόμαστε ως Ορθόδοξοι Έλληνες θα τρομοκρατηθούμε όπως τρομοκρατήθηκε ο Άγιος Αντώνιος, όταν είδε όλες αυτές τις παγίδες.
  Η σωτηρία μας Σεβασμιώτατε θα έρθει μόνο από τον Θεό αλλά όπως λέει και ο Μακαριστός Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης: † Ὁ Φλωρίνης, Πρεσπῶν & Ἑορδαίας Αὐγουστῖνος ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ ΦΩΝΑΖΕΙ
  «…Εγώ θα φύγω. Πού θα πάω; Όπου και αν πάω, αν δώ ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ κινδυνεύει θα κάνω επανάσταση θα χτυπήσω συναγερμό. Δεν θα αφήσω την Εκκλησία του Χριστού ούτε στους αθέους ούτε στους μασόνους ούτε στους οικουμενιστάς…». http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=44544
  Αλλά και ο στρατηγός της επαναστάσεως Μακρυγιάννης τα ίδια λέει: «Ὅταν μοῦ πειράζουν τὴν πατρίδα μου καὶ θρησκεία μου, θὰ μιλήσω, θὰ ῾νεργήσω κι᾿ ὅ,τι θέλουν ἂς μοῦ κάμουν.»
  Είμαστε Σεβασμιώτατε μερικοί Έλληνες που μας ενώνει η αγάπη μας για τα ιερά και τα όσια της Ορθοδοξίας μας, αλλά και η αγάπη για αυτήν την πατρίδα που την βλέπουμε να αργοπεθαίνει με φανερό πλέον τον κίνδυνο να μην την ζήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Γνωρίζουμε πως η σωτηρία δεν θα έρθει ούτε με τα όπλα ούτε με τα κόμματα, αλλά μόνο από τον Θεό.
  Θέλουμε λοιπόν να ενωθούμε και να φωνάξουμε σε όλο τον κόσμο ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Να φωνάξουμε παντού ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ. Και να ζητήσουμε την βοήθεια του Θεού αλλά και την ευλογία του, για να ξεκινήσει η πνευματική έγερση των Ελλήνων.
  Αυτό μπορούμε να κάνουμε εμείς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες πατριώτες για να εκφράσουμε το «ΟΧΙ» μας, σε αυτή την πολυμέτωπη επίθεση που δέχεται ο ΧΡΙΣΤΟΣ και η ΕΛΛΑΔΑ. Τα υπόλοιπα ας τα κάνει ο ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας και οι προστάτες ΑΓΙΟΙ της Ελλάδος, για να την ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ.
  Από σας Σεβασμιώτατε ζητάμε να μας ευλογήσετε αυτήν την πνευματική «επανάσταση» για να αγωνιστούμε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ υπέρ της πίστεως και της πατρίδος. Γιατί μας παίρνουν την ΑΛΗΘΕΙΑ Σεβασμιότατε.
  Και αν εμείς αγωνιστούμε χωρίς φόβο ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ τότε και ο ΘΕΟΣ θα ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΜΑΣ.
  Οι Έλληνες περιμένουν Σεβασμιότατε.
  Ευλογείτε και εύχεστε υπέρ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μας και της ΕΛΛΑΔΟΣ

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Xανιά Κρήτης

(*) Τι γράφει η Αποκάλυψη για τον προφήτη Ηλία

Του αειμνήστου π. Αθανασίου Μυτηλιναίου που έκανε στις 20-7-1986

Ακούστε τώρα τί γράφει το βιβλίο της Αποκαλύψεως στο 11ο κεφάλαιο, πάνω σ’ εκείνο το θέμα του ε­λέγχου του Αντιχρίστου υπό του Προφήτου, και τί θα γίνει παρακάτω, «και δώσω, λέει ο Θεός, τοις δυσί μάρτυσί μου, και προφητεύσουσιν ημέρας χιλίας διακοσίας εξήκοντα… ούτοι έχουσιν εξουσίαν τον ουρανόν κλείσαι, ίνα μη υετός βρέχη τας ημέρας της προφητείας αυτών. και… το θηρίον το αναβαίνον εκ της αβύσσου… αποκτενεί αυτούς.»18 Παραλείπω μερικούς στίχους, για λόγους συντομίας. Και θα δώσω στους δυο μάρτυρές μου, λέει ο Χριστός, και θα προφητεύσουν. Λέγονται μάρτυρες, γιατί θα δώσουνε μία μαρτυρία. λέγονται ακόμη και προφήτες, γιατί θα προφητεύσουν.
Πόσο θα προφητεύσουν; Χίλιες διακόσιες εξήντα ημέρες, ίσον τριάμισι χρόνια. Πόσες μέρες είχε κρατήσει την ανομβρία τότε ο Προφήτης; Τριάμισι χρόνια. Το ίδιο φαινόμενο, από το ίδιο πρόσωπο!
Τ’ ακούτε, παρακαλώ, πώς το λέει η Καινή Διαθήκη αυτό; «Αυτοί θα έχουν εξουσία να κλείσουν Read more »

MHNYMATA

author Posted by: admin on date Μαι 7th, 2014 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΙΣ

p. Fil. Zerbakos  ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ π. ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ

Ἀγαπητοί ἀδελφοί, Χριστός Ἀνέστη!
Η εκδήλωση για την μνήμη του αειμνήστου πατρός Φιλοθέου Ζερβάκου, Ηγουμένου της ιστορικής Μονής Λογγοβάρδας Πάρου, επί τη συμπληρώση 130 ετών από την γέννησή του (1884-2014), θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή  11 Μαϊου 2014 και ώρα 5 μ.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. (είσοδος από την Εγνατία, έναντι της Δ.Ε.Θ.),.
Φιλόθεος Κεμεντζετζίδης

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ

      Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την πνευματική αυτή εκδήλωση, που αναφέρεται στη σύγχρονη οσιακή προσωπικότητα της Ορθοδοξίας μας, τον Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο.
Πληροφορίες στο τηλ: 2310.212659
e-mail: info@orthodoxoskypseli.gr
www.orthodoxoskypseli.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Η εκδήλωση θα αρχίσει με το τροπάριο «Χριστός Ανέστη…», και θα ακολουθήσουν τα εξής Απολυτίκια:
α) Της Κυριακής του Παραλύτου,
β) Πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων,
γ) Των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου,
δ) Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου
ε) Του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά

Ψάλλει Βυζαντινή χορωδία υπό τον πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Χασανίδη
Θα προσφωνήσει ο ιδρυτής της «Ορθοδόξου Κυψέλης»
Χαιρετισμό θα απευθύνουν:
α) Ο Ηγούμενος της Ι. Μ. Λογγοβάρδας Πάρου, Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Πήχος.
β) Ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος, Ιεροκήρυξ και πνευματικός πατήρ της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητος «ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ» Θεσσαλονίκης.
γ) Ο κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Ν. Θεσ/νίκης «Οι Άγιοι Πάντες».

Ομιλητές θα είναι:
1.  Ο ιδρυτής των εκδόσεων «Ορθόδοξος Κυψέλη» κ. Στυλιανός Ν. Κεμεντζετζίδης, με θέμα: «Γενικά για την οσιακή προσωπικότητα του Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου»
Προβολή DVD, όπου ψάλλει ο Γέρων Φιλόθεος
2. Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Ο Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος ως αγωνιστής και ομολογητής της Ορθοδοξίας».
3. Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, με θέμα: «Ορθοδοξία και αγιότητα».
Θα αντιφωνήσει ο κ. Στυλιανός Ν. Κεμεντζετζίδης
Η εκδήλωση θα κλείσει με τα τροπάρια:
α) Ο άγγελος εβόα
β) Το Απολυτίκιο των Αγίων Πάντων
γ) Τις Θεός μέγας;
δ) Το δοξαστικό των Αίνων του Πάσχα, Αναστάσεως ημέρα.
Τον συντονισμό της εκδηλώσεως θα έχει ο Μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Δρ Θ.

Σημείωση:
Εις όσους ευρεθούν στην εκδήλωση θα δοθούν στο τέλος εις αγαθή ανάμνηση, ως από μέρους του φιλοστόργου πατρός Φιλοθέου, και τρία βιβλία προσφορά των εκδόσεων «Ορθόδοξος Κυψέλη»

56863256126937899214214

Πειραιεύς, 8 Μαΐου 2014

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και υπό την αιγίδα αυτής, σας καλούν σε μια ημερίδα συζήτησης για τη χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά.
Η γενιά των σημερινών παιδιών και μαθητών, είναι πλήρως εξοικειωμένα με τους υπολογιστές και το διαδίκτυο. Έχουν όμως οι μαθητές την απαραίτητη εκπαίδευση για τη σωστή χρήση αυτού του πολυεργαλείου ή υπάρχει άγνοια κινδύνου για τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από την κακή χρήση του; Πώς μπορούν γονείς και εκπαιδευτικοί να εκπαιδεύσουν αλλά και να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τους διαδικτυακούς κινδύνους; Η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η πρόληψη είναι απαραίτητα συστατικά για να προστατευτούν οι νεαροί χρήστες του διαδικτύου.
Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς έχουν την χαρά να σας καλέσουν σε μια ημερίδα συζήτησης με εξέχοντες ειδικούς ομιλητές με θέμα «Διαδίκτυο, ένα πολυεργαλείο για το παιδί με πολλούς κινδύνους» το Σάββατο στις 10-5-2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων μας και ώρα 11,30 π.μ. (Πατρών 122-124 Πειραιάς)
Ομιλητές:
Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης- Λέκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών
Εμμανουήλ Σφακιανάκης, Ταξίαρχος, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Φώτιος Σπυρόπουλος , Εγκληματολόγος, Νομικός
Γιώτα Ηλιού, δημοσιογράφος Alpha
Θα συντονίσει ο κ. Δημήτριος Αλφιέρης, δημοσιογράφος, διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου μας κ.κ. Σεραφείμ
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων μας οδός Πατρών 122-124 , Πειραιάς
Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 -4610 915.
-Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης
-Θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς προς και από τα Εκπαιδευτήρια με λεωφορείο των Εκπαιδευτηρίων (11 π.μ , στάση ηλεκτρικού σταθμού Πειραιά)

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

56863256126937899214214

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ANTISTASI

Στην αντιχριστιανική, αντιανθρωπιστική, καταδικασμένη από τον Θεό αυτή κίνηση οφείλουμε να αντισταθούμε όλοι .
ΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΣΑ που πρέπει να φθάσει σε κάθε κατάστημα από το οποίο  αγοράζουμε και σε κάθε νοικοκυριό της Ελλάδας.
Φροντίζουμε για την ανάρτησή της σε ιστοσελίδες και την διακίνησή της μέ e-mails και κοινωνικά δίκτυα.
Ζητήστε από τους υποψηφίους Αντιπεριφερειάρχες, που είναι οι αρμόδιοι σύμφωνα με τον Ν. 4177/2013 άρθ. 16  και τους υποψηφίους συμβούλους τους να δεσμευθούν για το ζήτημα. 
Παρακαλέστε τους σεβαστούς Επισκόπους μας και τους ευλαβείς Εφημερίους μας να την συστήσουν και να τη διαδώσουν :  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ!           

Ἡμέρα ἀφιερωμένη στήν Ἀνάσταση τοῦ Κυρίου! Στή θριαμβευτική νίκη κατά τῆς ἁμαρτίας καί τοῦ θανάτου!

Ἐπί εἴκοσι αἰῶνες οἱ Xριστιανοί σέ ὅλα τά πλάτη καί μήκη τῆς γῆς τιμοῦν τήν ἡμέρα αὐτή. Στόν τόπο μας καί στίς χριστιανικές χῶρες ἡ τιμή αὐτή συνοδεύτηκε ἀπό ἐργασιακή ἀργία….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ : ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Χριστός Ανέστη !
Τράπεζα Ιδεών

56863256126937899214214

Σοβαρο θεμα διαφανειας αποσιωπα η κυβερνηση

http://voloudakis.blogspot.gr

Από τις 10 Απριλίου του 2014 υπάρχει καταγγελία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη στο περιοδικό του Hot Doc η οποία είναι πολύ σοβαρή και πλήττει καίρια την αξιοπιστία της κυβέρνησης, της συμπολίτευσης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλων των κομμάτων που βρίσκονται εντός της Βουλής, όλων των κομματιδίων που έχουν σχηματιστεί και έχουν πρόσβαση στα μέσα ενημερώσεως και κυρίως σε όλο τον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο της χώρας μας γιατί όλοι αυτοί αποσιωπούν το γεγονός

Σύμφωνα με την καταγγελίαμια δικογραφία περιπλανιέται εδώ και μήνες, χαμένη κάπου ανάμεσα στις δικαστικές Αρχές, το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Βουλή. Η δικογραφία αφορά τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος εμφανίζεται να χρηματίζεται από τον προφυλακισμένο Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, δηλαδή να κάνει ερωτήσεις που βολεύουν τον Πάλλη, την περίοδο κατά την οποία ήταν βουλευτής.

Η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από έρευνα των αρχών, οι οποίες κατάσχεσαν μεταξύ πολλών άλλων το ηλεκτρονικό αρχείο του Πάλλη, αλλά και δεκάδες φακέλους με έγγραφα, καθένας από τους οποίους είχε το όνομα κάποιου με τον οποίο ο Πάλλης δεν είχε απαραίτητα επαγγελματική σχέση. Μέσα σε αυτά τα χειρόγραφα αρχεία εμφανίζεται το όνομα του Γιάννη Μιχελάκη, αλλά και ονόματα άλλων πολιτικών και κυρίως υπουργών, ενώ περιγράφονται και ραντεβού του προφυλακισμένου επιχειρηματία με σημαίνοντα πρόσωπα και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο

Το διπλό σκάνδαλο που Read more »

MHNYMATA

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Φεβ 1st, 2012 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΟΙ «ΔΕΚΑ ΜΙΚΡΟΙ ΝΕΓΡΟΙ» ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Δέκα μικροί νέγροι. Επεσε ο ένας και έμειναν εννιά. Οπως και στο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, η Ευρωζώνη μοιάζει όλο και πιο πολύ με το μυστηριώδες νησί, όπου, ο ένας μετά τον άλλο, οι φιλοξενούμενοι δολοφονούνταν. Πρώτη η Ελλάδα, σύρθηκε στο μηχανισμό στήριξης και το μνημόνιο. Ακολούθησαν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, ενώ παραμένουν στο στόχαστρο η Ισπανία και η Ιταλία. Το μεγάλο ερώτημα είναι πόσο καιρό θα αντέξει ακόμα και η ίδια η Γερμανία. Στο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, πάντως, ακόμα και ο δολοφόνος ήταν μεταξύ των θυμάτων.

Ανεπαρκής ο μηχανισμός στήριξης       Περισσότερα…

____

PSIτ …. Ξύπνα

Το PSI προβλήθηκε και προβάλλεται από την ελληνική κυβέρνηση ως η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να αποφύγει μία καταστροφική πτώχευση. Ένα επίτευγμα που ήρθε ως αποτέλεσμα όλων όσων υπόμεινε ο λαός της τα τελευταία δύο χρόνια, ως δώρο των φίλων και εταίρων της Ευρωπαίων. Περισσότερα…

Ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ..!

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Δεκ 9th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ..!

4999002

Με την πρώτη ματιά έβλεπε κανείς απλώς μια γριούλα. Έσερνε τα βήματά της στο χιόνι, μόνη, παρατημένη, με σκυμμένο κεφάλι. Όσοι περνούσαν από το πεζοδρόμιο της πόλης αποτραβούσαν το βλέμμα τους, για να μη θυμηθούν ότι τα βάσανα και οι πόνοι δεν σταματούν όταν γιορτάζουμε Χριστούγεννα.
Ένα νέο ζευγάρι μιλούσε και γελούσε με τα χέρια γεμάτα από ψώνια και δώρα και δεν πρόσεξαν τη γριούλα. Μια μητέρα με δυο παιδιά βιάζονταν να πάνε στο σπίτι της γιαγιάς. Δεν έδωσαν προσοχή.
Ένας παπάς είχε το νου του σε ουράνια θέματα και δεν την πρόσεξε.
Αν πρόσεχαν όλοι αυτοί, θα έβλεπαν ότι η γριά δεν φορούσε παπούτσια. Περπατούσε ξυπόλητη στον πάγο και το χιόνι. Με τα δυο της χέρια η γριούλα μάζεψε το χωρίς κουμπιά παλτό της στο λαιμό. Φορούσε ένα χρωματιστό φουλάρι στο κεφάλι· σταμάτησε στη στάση σκυφτή και περίμενε το λεωφορείο.
Ένας κύριος που κρατούσε μια σοβαρή τσάντα περίμενε κι αυτός στη στάση, αλλά κρατούσε μια απόσταση.
Μια κοπέλα περίμενε κι αυτή, κοίταξε πολλές φορές τα πόδια τής γριούλας, δεν μίλησε.
Ήρθε το λεωφορείο και η γριούλα ανέβηκε αργά και με δυσκολία. Κάθησε στο πλαϊνό κάθισμα, αμέσως πίσω από τον οδηγό. Ο κύριος και η κοπέλα πήγαν βιαστικά προς τα πίσω καθίσματα. Ο άντρας που καθόταν δίπλα στη γριούλα στριφογύριζε στο κάθισμα κι έπαιζε με τα δάχτυλά του. «Γεροντική άνοια», σκέφτηκε. Ο οδηγός είδε τα γυμνά πόδια και σκέφτηκε: «Αυτή η γειτονιά βυθίζεται όλο και πιο πολύ στη φτώχεια. Καλύτερα να με βάλουν στην άλλη γραμμή, της λεωφόρου».
Ένα αγοράκι έδειξε τη γριά. «Κοίταξε, μαμά, αυτή η γριούλα είναι ξυπόλυτη». Η μαμά ταράχτηκε και του χτύπησε το χέρι. «Μη δείχνεις τους ανθρώπους, Αντρέα! Δεν είναι ευγενικό να δείχνεις». «Αυτή θα έχει μεγάλα παιδιά», είπε μια κυρία που φορούσε γούνα. «Τα παιδιά της πρέπει να ντρέπονται». Αισθάνθηκε ανώτερη, αφού αυτή φρόντισε τη μητέρα της.
Μια δασκάλα στη μέση του λεωφορείου στερέωσε τα δώρα που είχε στα πόδια της. «Δεν πληρώνουμε αρκετούς φόρους, για να αντιμετωπίζονται καταστάσεις σαν αυτές;» είπε σε μια φίλη της που ήταν δίπλα της. «Φταίνε οι δεξιοί», απάντησε η φίλη της. «Παίρνουν από τους φτωχούς και δίνουν στους πλούσιους». «Όχι, φταίνε οι άλλοι», μπήκε στη συζήτηση ένας ασπρομάλλης. Με τα προγράμματα πρόνοιας κάνουν τους πολίτες τεμπέληδες και φτωχούς». «Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν ν’ αποταμιεύουν», είπε ένας άλλος που έμοιαζε μορφωμένος. «Αν αυτή η γριά αποταμίευε όταν ήταν νέα, δεν θα υπέφερε σήμερα». Και όλοι αυτοί ήταν ικανοποιημένοι για την οξύνοιά τους που έβγαλε τέτοια βαθιά ανάλυση.
Αλλ’ ένας έμπορος αισθάνθηκε προσβολή από τις εξ αποστάσεως μουρμούρες των συμπολιτών του. Έβγαλε το πορτοφόλι του και τράβηξε ένα εικοσάρι. Περπάτησε στο διάδρομο και το έβαλε στο τρεμάμενο χέρι της γριούλας. «Πάρε, κυρία, ν’ αγοράσεις παπούτσια». Η γριούλα τον ευχαρίστησε κι εκείνος γύρισε στη θέση του ευχαριστημένος, που ήταν άνθρωπος της δράσης.
Μια καλοντυμένη κυρία τα πρόσεξε όλα αυτά και άρχισε να προσεύχεται από μέσα της. «Κύριε, δεν έχω χρήματα. Αλλά μπορώ ν’ απευθυνθώ σε σένα. Εσύ έχεις μια λύση για όλα. Όπως κάποτε έριξες το μάννα εξ ουρανού, και τώρα μπορείς να δώσεις ό,τι
χρειάζεται η κυρούλα αυτή για τα Χριστούγεννα».
Στην επόμενη στάση ένα παληκάρι μπήκε στο λεωφορείο. Φορούσε ένα χοντρό μπουφάν, είχε ένα καφέ φουλάρι και ένα μάλλινο καπέλο που κάλυπτε και τα αυτιά του. Ένα καλώδιο συνέδεε το αυτί του με μια συσκευή μουσική. Ο νέος κουνούσε το σώμα του με τη μουσική που άκουε. Πήγε και κάθισε απέναντι στη γριούλα. Όταν είδε τα ξυπόλυτα πόδια της, το κούνημα σταμάτησε. Πάγωσε. Τα μάτια του πήγαν από τα πόδια της γιαγιάς στα δικά του. Φορούσε ακριβά ολοκαίνουργια παπούτσια. Μάζευε λεφτά αρκετό καιρό για να τα αγοράσει και να κάνει εντύπωση στην παρέα. Το παληκάρι έσκυψε και άρχισε να λύνει τα παπούτσια του. Έβγαλε τα εντυπωσιακά παπούτσια και τις κάλτσες. Γονάτισε μπροστά στη γριούλα. «Γιαγιά, είπε, βλέπω ότι δεν έχεις παπούτσια. Εγώ έχω κι άλλα». Προσεκτικά κι απαλά σήκωσε τα παγωμένα πόδια και της φόρεσε πρώτα τις κάλτσες κι ύστερα τα παπούτσια του. Η γριούλα τον ευχαρίστησε συγκινημένη.
Τότε το λεωφορείο έκανε πάλι στάση. Ο νέος κατέβηκε και προχώρησε ξυπόλυτος στο χιόνι. Οι επιβάτες μαζεύτηκαν στα παράθυρα και τον έβλεπαν καθώς βάδιζε προς το σπίτι του. «Ποιος είναι;», ρώτησε ένας. «Πρέπει να είναι άγιος», είπε κάποιος. «Πρέπει να είναι άγγελος», είπε ένας άλλος. «Κοίτα! Έχει φωτοστέφανο στο κεφάλι!» φώναξε κάποιος. «Είναι ο Χριστός!» είπε η ευσεβής κυρία. Αλλά το αγοράκι, που είχε δείξει με το δάχτυλο τη γιαγιά, είπε: Όχι, μαμά τον είδα πολύ καλά. Ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ».

Η ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Σεπ 10th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ, ΤΑ ΥΠΕΡ & ΤΑ ΚΑΤΑ

Η ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ

PLATYTERA istΑνέβηκα στη Φλώρινα σε μια χριστιανική κατασκήνωση οικογενειών. Πρώτη φορά επισκέφτηκα αυτό το νομό.
Στην κατασκήνωση πάντα είναι υπέροχα. Φέτος όμως η ατμόσφαιρα είναι λίγο βαριά. Οι συγκατασκηνωτές μου έχουν το μυαλό τους λίγο στην κατασκήνωση και περισσότερο στο νοσοκομείο.
Κάθε τόσο φεύγουν ομάδες προς το νοσοκομείο και μετά ξαναεπιστρέφουν. Θέλουν να πάρουν την ευχή του γέροντα Αυγουστίνου. Παίρνουν και τα παιδιά τους μαζί.
Εγώ όλα αυτά τα παρακολουθώ λίγο από μακριά, ίσως να είμαι η μόνη, και νιώθω λίγο άβολα γι’ αυτό. Η μόνη σχέση που έχω με το πρόσωπο του γέροντα Αυγουστίνου Καντιώτη είναι κάτι σχόλια “τσεκουράτα, που είχα ακούσει στην τηλεόραση κατά τα γυμνασιακά μου χρόνια. Είχα απλώς την αίσθηση ότι το έλεγε η καρδούλα του” και ότι δεν τον ενδιέφερε η γνώμη των ανθρώπων, αλλά του Θεού.
Μόνο αυτά.

ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ

Το βράδυ στις 27/8/2010 αφού κοίμησα τα κορίτσια, βλέπω κάποιες μαμάδες όχι μόνο να ετοιμάζονται για το νοσοκομείο, αλλά φωνάζουν και εμένα και με ρωτούν. Θα ρθείς στο νοσοκομείο; Λέω ναί! Θέλω πραγματικά να πάω. Θέλω να προλάβω. Δεν ξέρω γιατί;
Τελικά ήρθε και ο άντρας μου και οι τρείς γίοι μου. Η ώρα ήταν περίπου 11.30 το βράδυ.
Είχα σχεδόν την ίδια αγωνία με τα παιδιά μου. Με ρωτούσαν συνεχώς, για να ξέρουν τι θα δουν. Πήραμε την ευχούλα του. Ήταν αρκετοί άνθρωποι εκεί.
Ο γέροντας ήταν ήρεμος και οι γύρω άνθρωποι το ίδιο, λυπημένοι, προσευχόμενοι και γαλήνιοι.
Στις 6.30 το πρωϊ με ξύπνησε η Φρόσω από την γειτονική σκηνή με τη φράση “Ο Γέροντας έφυγε στις 5 το πρωί.
Είχα προλάβει στο παρά πέντε. Ευτυχώς.

ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΖΕΣΤΟ, ΑΠΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΚΙΝΗΤΟ

Ετοιμάστηκε όλη η κατασκήνωση και κατέβηκε, για τη Θ. Λειτουργία στο Μοναστήρι του Αγίου Αυγουστίνου. Εκεί στο κέντρο του ναού μας περίμενε ο Γέροντας.
Εκατόν εξήντα (160) κατασκηνωτές, μικροί και μεγάλοι προσκυνούν ξανά και ξανά τον Γέροντα.
Κοινωνούν, κλαίνε, προσεύχονται.
Έχω ασπασθεί αρκετές φορές νεκρό χέρι και νεκρό μέτωπο. Αυτό που θυμάται κανείς από το άψυχο σώμα είναι η παγωμάρα και η ακαμψία. Εδώ όμως τα πράγματα δεν είναι το ίδιο.
Το νεκρό χέρι του Γέροντος δεν είναι κρύο. Είναι ζεστό και απαλό, πιο ζεστό απο το προηγούμενο βράδυ.
Έχω σαστίσει. Δεν ξέρω τι ένιωσαν οι άλλοι, είμαι περίεργη να μάθω. Αργότερα, δειλά-δειλά ρωτώντας έμαθα πως κι’ αυτοί το ίδιο ζεστό χέρι προσκύνησαν.

Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ – ΕΥΓΝΟΜΩΣΥΝΗ ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ

Η δεύτερη έκπληξη που ένιωσα, αυτή τη ημέρα, ήταν η παρουσία των τσιγγάνων.
Βλέπω αρχικά τρείς γυναίκες τσιγγάνες να στέκονται με ευλάβεια και να κλαίνε δίπλα στο Γέροντα.
Δεν κατάλαβα για πιο λόγο είναι εκεί.
Σιγά- σιγά αυξάνονται και τελικός συνειδητοποίησα πως ήταν πάρα πολλοί σ’ αυτή τη Θ. Λειτουργία.
Ρώτησα τον άντρα μου και μου εξήγησε πως ο Γέροντας Αυγουστίνος βάπτισε και είχε βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους, γι’ αυτό και η περιοχή ονομάζεται Νεοφωτίστων.
Σαν να μη μου έφτασε αυτή η εξήγηση, ήθελα να τ’ ακούσω από το στόμα τους.
Μετά το αντίδωρο σταματώ μια τσιγγάνα και παρακαλώ να μου πει· τι ήταν ο Γέροντας γι’ αυτή.
Μας μάζεψε, μου λέει κλαίγοντας. Μας βάφτισε, μας στεφάνωσε! μας έφτιαξε σπίτια, μας έβαλε στο δρόμο του Θεού! Του χρωστάμε πολλά.
Κλαίει αυτή – κλαίω εγώ δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλό.
Άκουσα όμως, αυτό που ήθελα από το στόμα της. Τόσο η παρουσία τους όσο και τα λόγια τους ήταν αρκετά για να με ισοπεδώσουν.
Αυτός ο Γέροντας που δεν γνώριζε τα χρήματα ήξερε να υπηρετεί τον άνθρωπο, να μιλά χωρίς να φοβάται, να αγαπά τον πολύτεκνο, να αγαπά την Εκκλησία και την Ελλάδα.
Την ευχή του να έχουμε

Ουρανία Κώρου Ζυμπίδη

sxed. 2

From: Nikolaos Pandazis <pathtruthlife@gmail.com>>
Subject: Ekplirosi pothou Ayiou Yeronta p. Augoustinou

Σημερα εκπληρωθηκε μια μεγαλη προφητικη ευχη

του Αγιου μας Γεροντα π. Αυγουστινου

Αρχίζουν οι αποκαλύψεις. Αρχίζει η επίσημη πλέον καταγραφή των μαρτυριών, εμπειρειών, προφητειών και θαυμάτων. Δεν προσπαθώ να σπεύσω για να είμαι από τους πρώτους διότι εάν η κατάθεσή μας εμπεριέχει οποιαδήποτε ιδιοτέλεια η ύπουλη διάθεση αυτοπροβολής, τότε δεν είναι ευλογημένη και είναι άχρηστη για τον Θεό. Ενω είμαι όντως αχρείος δούλος, «ποιώ νυν, ο οφείλω ποιείσαι». Η δική μου μηδαμινή συμβολή, έχει πολλά να πει σχετικά με τους ανεκπλήρωτους και εκπληρωμένους πόθους του π. Αυγουστίνου. Αυτά που έχω να καταθέσω, ομολογώ πως δεν τα έχω πει σε κανέναν και περίμενα επί τούτου να τα αποκαλύψω μετά από την κοίμησή του. Ηθελα Θεού θέλοντος και εν «ευθέτω χρόνω» να προβώ σε αυτή την ψυχωφελή εξιστόρηση. Θα τα μοιραστώ μαζί σας σε πρώτο πρόσωπο, μιλώντας προσωπικά στον ίδιο τον π. Αυγουστίνο, μιας και μας βλέπει από ψηλά και χαίρεται η ψυχή του…

«Αγιε μας Γέροντα, τον πιστό σου κόσμο, «ου κατέλιπες» Θεοφόρε. Πατέρα Αυγουστίνε, σήμερα εκπληρώθηκε η ευχή σου. Σήμερα σε θυμήθηκα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά και σκιρτά η ψυχή μου από άγια χαρά, ενθυμούμενος τα άγιά σου λόγια. Δεν κατάφερα να καταπνίξω τα δάκρυα χαράς εντός μου. Δος μου πρώτα την ευχή σου, και με αυτό το μοναστικό, το ευλογημένο «ευλόγησον», ξεκινώ την εξομολόγησή μου.

Το 1994, όταν παρέλαβα το πτυχίο της Θεολογίας και ήρθα να σε δω και προσωπικά και να σε ευχαριστήσω, μετά την Θεία Λειτουργία στον Αγιο Παντελεήμονα, ενώ ήσουν έξω περικυκλωμένος από πολλούς ιερείς και αρκετό κόσμο, έρχεται ξαφνικά ο π. Ιερόθεος και μου λέει: «Νίκο, σε θέλει ο γέροντας». Ηρθα τότε αμέσως κοντά σου και έκανες νόημα στον στον π. Ιερόθεο και τον π. Λαυρέντιο να μας αφήσουν μόνους.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, με έναν τόνο συναρπαστικό, άκρως προσωπικό και απολύτως εχέμυθο, με ένα ύφος άκρως φιλικό και συνάμα συγκαταβατικό, δυνάμενο «συμπαθήσαι ταις ασθενείαις μου», μου απεκάλυψες φοβερές πτυχές και μυστικά της ζωής μου γεγονότα τα οποία, υπογραμμίζω, μόνον ο Θεός γνώριζε μέχρι τότε! Ούτε καν με τον πνευματικό μου, τον π. Λαυρέντιο, δεν είχα ποτέ μπει σε τέτοια συναρπαστική αξιοθαύμαστη διορατική λεπτομέρεια. Εχοντας ο ίδιος καταβληθεί από ιερή συντριβή, έχοντας τελείως αφοπλισθεί και απογυμνωθεί η ψυχή μου, είχα παραδοθεί αμαχητί στο χάρισμά σου που αυθορμήτως και υπερπλουσίως ξεχείλιζε, ενώ παράλληλα αναρωτιόμουν πως και γιατί ο Θεός να επέτρεψε τέτοιες συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Εσύ πάτερ, διασθανόμενος την μικρή μου αμηχανία, άλλαξες απότομα θέμα και με χαιρέτισες με τον έσχατο τελευταίο πνευματικό «ασπασμό», ενώ ασπαζόμουν την πατερική, ιεραρχική σου δεξιά. Σαν αστραπή ξεπρόβαλε η ύψιστη ευχή σου. Με το χαρακτηριστικό σου πια αγωνιστικό ύφος, χτυπώντας κατά γης την πατροκοσμίτικη σου πατερίτσα, μου είπες τα άγια εκείνα λόγια που θυμόμουν σε όλη μου τη ζωή μέχρι τώρα, μέχρι σήμερα, που εκπληρώθηκε η πανίερη, προφητική ευχή σου:

-«Πρόσεχε καλά, εάν ακούσω ότι πήγες και συ στην Αυστραλία και βρήκες μια δουλειά, κι’ αγόρασες αυτοκίνητο, σπίτι, και έκανες γάμο και οικογένεια, θα λυπούμαι… Εάν όμως μάθω, πως μαζί με όλα αυτά, διώκεσαι για το Χριστό και την Πίστη, θα αγάλλομαι και θα πετάει η ψυχή μου στα ουράνια»

Και έφυγες αμέσως άγια Γέροντα, χωρίς καν να προλάβω να σε χαιρετίσω η να με χαιρετίσεις. Και τα έκανα όλα αυτά που είπες. Μαζί μ’ αυτά όμως, τώρα τελευταία, έγραψα μία Ανοικτή Επιστολή προς τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, ημέρα της Εορτής του ηγαπημένου σου Αγίου Κοσμά του Αιτολού, με αγάπη και οδύνη, ελέγχοντάς τον για τα τραγελαφικά Οικουμενιστικά του ανοίγματα και μιλώντας παρρησία για την μεγάλη αδικία του πολυχρόνιου, ανυπόστατου «αφορισμού» του προσφιλούς πνευματικού σου τέκνου, Νικολάου Σωτηροπούλου.

Σήμερα, λοιπόν, το πρωϊ, ημέρα Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου, 2010, ενώ εκκλησιαστήκαμε με την σύζυγό μου την Αγγελική, και το νεογέννητο βρέφος μας, τον Εμμανουήλ, ένας από τους επιτρόπους με ενημέρωσε και με προετοίμασε με αγάπη πως, κατόπιν εντολής του Αρχιεπισκόπου, θα με διώξει ο ιερέας από το Ναό που εδώ και τρία χρόνια κάνω ομιλίες στην Θεία Λειτουργία. Παρ’ όλα αυτά, πήγα μέσα στο ιερό και μου εξήγησαν πως δεν έπρεπε να γράψω αυτό το γράμμα που εξέθετε ολόκληρο Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό. Τους εξήγησα πως έκανα ότι μου έλεγε η συνείδησή μου και ότι ήταν για θέματα Πίστεως. Μου είπε πως με απαγορεύουν πια να κάνω κήρυγμα και πως δεν με αφήνουν ούτε στο ψαλτήρι να ανεβαίνω.

Θυμήθηκα τότε τα άγιά σου λόγια, άγιε Γέροντά μας και πλυμμήρισα από την δική σου χαρά, που η ψυχή σου όχι μόνο πετάει τώρα στα ουράνια, αλλά παρίσταται τω θρόνω του Θεού και πρεσβεύει για μένα τον αμαρτωλό. Θυμήθηκα πως από σένα έλαβα την Χειροθεσία του Αναγνώστου και ικέτεψα τον Θεό, αυτές οι τρίχες που απέκοψες από την κεφαλή μου, ας κατατεθούν στο υποπόδιο των ποδών του Κυρίου, ως σύμβολο της αναξιότητός μου. Δεν γνωρίζω τι άλλο θα προκύψει. Ο Θεός πάντως γνωρίζει πως δεν επιδίωξα αυτόν τον διωγμό μου.

Χαίρομαι, π. Αυγουστίνε, που σήμερα σε έκανα και συ να χαίρεσαι την χαρά του Χριστού που εκπληρώνεται στην μηδαμινότητά μου ο μακαρισμός του Χριστού: «Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης»…

Πρέσβευε, ω Αγιε Ιεράρχα, να επέλθει αυτή η Εκκλησιαστική δικαιοσύνη και να επικρατήσει στις καρδιές μας και τις ζωές μας, αμήν, γένοιτο.

Ο ελάχιστος υιός σου

Νικόλαος Πανταζής, Μελβούρνη Αυστραλίας.

sxed. 2


ΣΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΣΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ

(γιά τόν ἐπίσκοπον πρώην Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτη)

π. Αυγ. παραμονη γιορτ 2010Στήν κοίμησή σου, Γέροντα,
δάκρυα δέν θά χύσω,
γιατί γνωρίζω πώς μ’ αὐτά
δέν θά σ᾿ εὐχαριστήσω.

Ἀφοῦ ἐπῆγε μέ χαρά
στόν Κύριο ἡ ψυχή σου
γιατί νά χύσω δάκρυα
εἰς τήν ἀνάπαυσή σου;

Ἀλλ᾿ εὔχομαι στόν Κύριο,
ζωῆς καί τοῦ θανάτου
νά σοῦ χαρίση ᾿κεῖ πού πᾶς
θέση στά δεξιά Του.

Καί γιά τούς κόπους π᾿ἔκαμες,
εἰς τήν ζωήν ἐτούτη,
νά λάβης ὡς ἀνταμοιβήν
τοῦ οὐρανοῦ τά πλούτη.

Καί μᾶς ἐδῶ πού μείναμε
ὡς τή θανή κοντά σου
εὔχου νά συνεχίσωμε
πιστά τά βήματά σου.

Κι᾿ ἄν σέ στεναχωρήσαμε,
ὅσο στή γῆ ἐζοῦσες,
συγχώρησέ μας, Γέροντα,
ἀφοῦ μᾶς ἀγαποῦσες.

Κι᾿ εὔχου νά μείνουμε πιστοί
μέσα στήν Ἐκκλησία,
κι᾿ ἀγωνισταί, ὅπως ἐσύ,
γιά τήν ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Εὐγνωμοσύνης ἕνεκεν
Ἀρχιμ. Μάξιμος Καραβᾶς
Καθηγούμενος Ι.Μ. Ἀγ. Παρασκευής
Μηλοχωρίου Πτολεμαḯδας 28-8-2010

sxed. 2

Lykourgos Nanis Add contact

Σχόλιο στα ΝΕΑ ON LINE που είχαν το θράσος να αποκαλέσουν τον αείμνηστο γέροντα Χομεινί. Σας το στέλνω. O Θεός μαζί μας και διά πρεσβειών του αειμνήστου π. Αυγουστίνου.

 • Όντως ο Αυγουστίνος Καντιώτης υπήρξε προσωπικότητα αμφιλεγόμενη και σημείο αντιλεγόμενο. Μόνο που όσο περνούν τα χρόνια δικαιώνεται όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους.Ζητούσε ελευθέρα και ζώσα Εκκλησία ταχθείς υπέρ του χωρισμού απ την άθεη πολιτεία. Καυτηρίασε την υποκρισία και τη θεομπαιξία των θρησκειοκάπηλων πολιτικών. Αντιστάθηκε όσο λίγοι στη χούντα σε σημείο που ο Παττακός διακήρυσσε ότι <κυριαρχούμε παντού εκτός της Φλώρινας όπου κυριαρχεί πνευματικά ο Καντιώτης>. Στην κατεχόμενη Κοζάνη έσωσε από την πείνα με τα συσσίτια που διοργάνωσε 8000 συμπατριώτες μας με συνέπεια να προκαλέσει τη μήνι των γερμανικών αρχών κατοχής που τον καταδίωξαν παντοιοτρόπως χαρακτηρίζοντάς τον και κομμουνιστή. Βάπτισε τους αθιγγάνους της Φλώρινας και τους εξασφάλισε αξιοπρεπείς κατοικίες. Στήριξε παντοιοτρόπως τους ενδεείς με την πλειάδα των ιδρυμάτων που ίδρυσε. Αντιστάθηκε στη λειτουργία καζίνο που θια διέλυε τον κοινωνικό ιστό της εσχατιάς της Μακεδονίας,της Φλώρινας. Εξαιτίας της εθνικής κι όχι εθνικιστικής δράσης του απειλήθηκε πολλάκις απ τους Σκοπιανούς. Υπάρχουν κι άλλα πολλά που παραλείπουμε για λόγους οικονομίας του δημοσιογραφικού χώρου.

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ 3/9/2010 00:22

________________________

Moglen.. titlΑγαπητε γιατρέ, τα ΝΕΑ ON LINE αυτά που γράφει δεν είναι δικά του, τα βρήκε στο διαδίκτυο και τα αντέγραψε.
Αντέγραψε ένα δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας” του 2000, που και εκείνη το πήρε από τον “Ριζοσπάστη” του 1981.
Στο δημοσίευμα του “Ριζοσπάστη”του 1981 έχει συνέντευξη του Σκοπιανό Νικόδημο Τσιαρκνιά, που μισεί τον Γέροντα, γιατί τον έδιωξε από την Φλώρινα και χάλασε την Σκοπιανή τους προπαγάνδα.

Rizosp. titlΤην λέξη Χομεϊνή της Φλώρινας ή της Μακεδονίας την απηυθύνει ο Τσιαρκνιάς στον Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο σε εφημερίδα που εξέδιδε η αδελφή του “Τα Μογλενα” του 1983.
Δυστυχώς, πολλοί αρπάζουν τα Σκοπιανά αυτά δημοσιεύματα, για να πλήξουν τον Γέροντα, επειδή δεν ξέρουν την πηγή τους ή είναι φιλοσκοπιανοί και δεν θέλουν να το πουν.

ΣΧΟΛΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΜΗΝΥΜΑΤΑ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Σεπ 9th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

prost. h.ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ ΗΘΙΚΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ
Ἕδρα: Γραφεῖον Ἰ. Ἀναγνωστοπούλου, Ἀπόλλωνος 23Β 10557 Ἀθῆναι
Δι’ ἀλληλογραφίαν : οἰκία Ἰ. Ἀναγνωστοπούλου ΜΟΥΣΩΝ 14, 15452 ΨΥΧΙΚΟ
τηλ. 210 3254321-2 fax. 210 3236978
e-mail: fot_gram@otenet.gr website: www.fotgrammi.gr
Α.Φ.Μ. 090050859 * Ε´ Δ.Ο.Υ. ΑΘΗΝΩΝ

ΕΠ. ΑΥΓ. MAXETAI SKOTEINES ιστἘπιστολὴ ὑπ᾿ ἀριθ.  764/7.9.2010

Ἀγαπητοί μας φίλοι,

1. Τὸ κείμενόν μας ἀναφορικῶς μὲ τὸν ἀνεπανάλητπον ἰδανικὸν ἐργάτην τοῦ Εὐαγγελίου, τὸν θρυλικὸν γέροντα Αὐγουστῖνον, τὸ ὁποῖον σᾶς ἀπεστείλαμε καὶ εἴχατε τὴν εὐγενῆ καλωσύνην καὶ τὸ ἀνερτήσατε εἰς τὴν ἔγκυρον ἱστοσελίδα σας, προτιθέμεθα νὰ τὸ βελτιώσωμεν καὶ νὰ τὸ δημοσιεύσωμεν καὶ εἰς τὸ προσεχὲς τεῦχος 44 τῆς «Φωτεινῆς Γραμμῆς».
2. Τὸσον τὸ ἐμπροσθόφυλλον, ὅσον καὶ τὸ ὀπισθόφυλλον θὰ εἶναι ἀφιερωμένα εἰς τὸν γέροντα Αὐγουστῖνον.
Διὰ τὸ ὀπισθόφυλλον σᾶς ἀποστέλλομεν συνημμένως σχέδιον μὲ τὸν θρυλικὸν γέροντα Αὐγουστῖνον θηριομαχόντα μὲ τὴν ρομφαίαν τοῦ πνεύματος καὶ τὴν σφενδόνην νὰ κατατροπώνῃ τοὺς νοητοὺς λύκους.
Αὐτὸ ἤδη τὸ ἀνερτήσαμε καὶ εἰς τὴν ἱστοσελίδα μας www.fotgrammi.gr εἰς τὸ ἄρθρον μας περὶ τοῦ θρυλικοῦ γέροντος Αὐγουστίνου.
Πάντοτε εἰς τὴν διάθεσίν σας.

Μετ᾿ ἐξαιρέτου τιμῆς καὶ ἀγάπης

Ὁ Πρόεδρος   Ἡ Γεν. Γραμματεύς

Ἰ. Ἀναγνωστόπουλος        Αἰκ. Ἀναγνωστοπούλου

sxed.-5

From: <nikelangela@hotmail.gr>
Subject: test

Message Body:

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΘΡΙΑΜΒΕΥΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΣΕΒΑΣΤΕ ΜΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ.


sxed. 5

From: Κωνσταντινος <a_konstan…@yahoo.com>

Subject: ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΑ

Message Body:

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για αυτή την υπέροχη ιστοσελίδα…

Χάρη στον γέροντα μου, τον π. Χρυσόστομο Πήχο ο οποίος με τη σειρά του ήταν χρόνια πνευματικό παιδί του Γέροντα Αυγουστίνου, είχα την ευκαιρία, την τύχη, την ευλογία να γνωρίσω τον Γέροντα Αυγουστίνο από κοντά…. Οτι και να πει κανείς για αυτόν τον άγιο άνθρωπο είναι μονάχα μια σταγόνα από όλους τους ωκεανούς της γης…

Εύχομαι να συνεχίσετε να εργάζαστε γι’ αυτή την ιστοσελίδα και να ανεβάσετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτόν τον επίγειο “Ιωάννη Πρόδρομο”

sxed. 5

TO AHΔΟΝΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ ΠΟΤΕ

 • Κόσμημα της Ορθοδοξίας, κριτής του εφήμερου και της ματαιοδοξίας.
  Για την ανεπιτήδευτη και ειλικρινή λαλιά σου αγαπήθηκες πολύ και κατακρίθηκες.
  Ήρθες σ’ αυτή την ένδοξη εσχατιά, τόνωσες το θρησκευτικό συναίσθημα, προάσπισες και στήριξες το φρόνημα της Πατρίδας και στους πιστούς χάρισες αίσθημα ελπίδας, σιγουριάς και καταφύγιο γαλήνης και παρηγοριάς.
  Και σε χαλεπούς καιρούς πρώτος στον αγώνα.
  Η Μακεδονική γη, που δέχεται το σώμα σου, είναι περήφανη, γιατί της ανάλωσες τη ζωή σου, αφομοιώνει τ’ άγιο σώμα σου και μέσα στον αέρα της διαλύεται η πνοή σου.
  Ο ουρανός σε περίμενε με στοργή και αγάλλονται οι στρατιές των αγγέλων και των αγίων, που σε καρτερούσαν.
  Αθάνατη η εικόνα σου και άγια η μορφή σου.
  Κι όσα κι αν περάσουν χρόνια θα μας ευλογείς αιώνια.
  Ελαφρό το χώμα, που σ’ αγκαλιάζει και της μνήμης σου και της καρδιάς μας το καντήλι θα φωτίζει την ιερή μνήμη σου, και το έργο σου, σεπτέ και Σεβαστέ Πατέρα.
  Ήσουν ακέραιος και ασυβίβαστος και κάποτε μας φαινόσουν ακραίος. Αγαπήσες τη Φλώρινα πάνω απ’ τη γενέτειρά σου.
  Τα έργα σου καθαρά οι προθέσεις και η προσφορά σου γεμάτες φροντίδα κι ενδιαφέρον για την Ελληνικότητα αυτής της περιοχής και αγάπη για το ποίμνιό σου, εκφρασμένα με πάθος της φλογερής και δυναμικής ιδιοσυγκρασίας σου.
  Για όσα πρόσφερες εκ βαθέων ευχαριστούμε και την προστασία και την ευχή σου να μας ενισχύει ποθούμε.

Ελένη Ζώλη

Φλώρινα

Παρακαλώ να δημοσιευθεί, σαν ελάχιστο φόρο τιμής στο μακαριστό Ιεράρχη μας. Ευχαριστώ

sxed. 5

From: ALEXIOS <alexios…@yahoo.gr>

Subject: ΣΗΜΕΙΟΝ ΑΓΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

Message Body: Αυγουστίνος Καντιώτης – Σημείον αγιότητος;
4 Σεπτεμβρίου, 2010 — VatopaidiFriend

 • Σύμφωνα με πληροφορίες μας το σκήνωμα του πατρός Αυγουστίνου εμφάνισε παράδοξον σημείον. Ήταν εύκαμπτο και ευλύγιστο όπως είναι το ανθρώπινο σώμα όταν είναι ζωντανό. Την μαρτυρία την έχουμε από πολλές πλευρές…..

 • Το μέλλον θα δείξει. Ο Θεός θα δείξει.

 • Εμείς οφείλουμε να περιμένουμε και να επικαλούμεθα τις ευχές Αυγουστίνου αρχιερέως, για να μας στηρίζουν στους άγιους αντιπαπικούς και αντιοικουμενιστικούς αγώνες μας μπροστά στον ΟΙΣΤΡΟ και στον ΑΦΗΝΙΑΣΜΟ των Οικουμενιστών και των Λατινοφρόνων της εποχής μας, τους οποίους και ο ίδιος ο Γέροντας διεξήγαγε μέχρι το τέλος.

 • Και μάλιστα όταν έβλεπαν οι Λατινόφρονες και οι Οικουμενιστές ότι στις κινήσεις τους αντιδρούσε ο Αυγουστίνος δεν προχωρούσαν με τα ίδια βήματα ΑΡΚΤΟΥ που σήμερα προχωρούν, αφού βλέπουν ότι δεν υπάρχει από πλευράς επισκόπων, σχεδόν καμία αντίδραση.

 • Ελπίζουμε όμως ότι πρωτεύοντα ρόλο θα παίξουν και πάλι τα ΛΟΚ της Εκκλησίας, οι ορθόδοξοι εύζωνοι μοναχοί.

sxed. 5

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΝ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΣΕ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ

 • Η παρουσία κάποιων μητροπολιτών στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού γέροντος Αυγουστίνου ενέβαλε σε θλιβερές σκέψεις αν δεν εξόργισε το υγιώς φρονούν εκκλησιαστικό πλήρωμα. Επί παραδείγματι δύο κοσμικότατοι κληρικοί, δεδηλωμένοι οικουμενιστές και εν δυνάμει αρχιεπίσκοποι, ο Σύρου και ο Δημητριάδος, δεν μας έπεισαν όσον αφορά στα κίνητρα τα οποία τους ώθησαν να μετάσχουν στην κηδεία του κεκοιμημένου συλλειτουργού τους. Βεβαίως ο καρδιογνώστης Κύριος γνωρίζει κάλλιον ημών ως ετάζων νεφρούς και καρδίας πλην όμως η άχρι τούδε πολιτεία τους συνηγορεί ότι λόγοι σκοπιμότητας τουτέστιν η προσπάθειά τους να εμφανίσουν φιλοπαραδοσιακό προφίλ τους ώθησε να παραστούν. Όποιοι πάντως και να είναι οι λόγοι της παρουσίας τους αν θέλουν να διασκεδάσουν τις κατά πάντα δικαιολογημένες αμφιβολίες οφείλουν άρδην να αλλάξουν γραμμή πλεύσης αφήνοντας κατά μέρος τις κοσμικότητες και τον άκρατο οικουμενιστικό προσανατολισμό.Επίσης καλό θα είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος να αφήσει τη σπέκουλα για το Μακεδονικό και για τα εθνικά θέματα γενικώς γιατί υπάρχουν ακόμη μέλη του ποιμνίου του που δεν είναι λωτοφάγοι τουτέστιν δεν ξεχνούν ότι εν έτει 1974 κι ενώ η Κύπρος καιγόταν ο εν θέματι επίσκοπος έσπευσε αγαλλομένω ποδί να καταλάβει μηδέποτε κενωθέντα μητροπολιτικό θρόνο εν Αλεξανδρουπόλει γενόμενος έτσι μοιχεπιβάτης πράγμα που τόσο καυτηρίασε ο π. Αυγουστίνος. Όπως επίσης και το ότι εγκατέλειψε την ακριτική Αλεξανδρούπολη για να περιπτυχθεί την πάγκαλον νύμφην του Θερμαικού. Αυτά επί του παρόντος!

Λυκούργος

sxed. 5

ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ
ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΕΠΤΩΧΕΥΣΕΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ

1. Ὁ ἀνεπανάληπτος θρυλικὸς γέρων Αὐγουστῖνος Καντιώτης, ἀπὸ τὴν πρωίαν τῆς 28ης Αὐγούστου 2010 ἀνήκει εἰς τὴν θριαμβεύουσαν Ἐκκλησίαν.

2. Ἐν συντομίᾳ κατωτέρω ἀναφέρομεν, ὑπὸ μορφὴν τηλεγραφημάτων, μερικὲς πτυχὲς τῆς προσωπικότητος καὶ τῶν ἐνεργειῶν τοῦ μεγίστου ἐθνικοῦ καὶ θρησκευτικοῦ Ἑλληνος τῆς τελευταίας ἑκατονταετίας.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.impantokratoros.gr/augoystinos_kantioths_ekdhmia.el.aspx

sxed. 5

Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010

Έφυγε ο Αυγουστινος Καντιωτης…

Από τον Δημήτρη Νικολάου
http://antiparakmi.blogspot.com/

Όπως πληροφορηθήκαμε από το περιβάλλον του, σήμερα (Σάββατο 28 Αυγούστου) τα χαράματα, ο αγωνιστής επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης ξεκίνησε την πορεία του για τον Παράδεισο.
Έτυχε να συναντήσω και να ακούσω τον π. Αυγουστίνο Καντιώτη πριν αρκετές δεκαετίες. Ήταν συνάντηση με έναν ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ.
Είναι δύσκολο να μιλήσεις για αληθινούς επαναστάτες:που έχουν το σθένος να βαδίζουν ασυμβίβαστοι στη ζωή τους. που η καθαρότητα της ψυχής, τους δίνει το δικαίωμα να ελέγξουν την αυθαιρεσία της εξουσίας. Επαναστάτες που απευθύνονται στο Θεό στο Β’ ενικό πρόσωπο γιατί Αυτός είναι ο καθοδηγητής και ο προστάτης τους σε κάθε τρικυμία. Και Αυτόν μόνον υπηρετούν. Και σε αυτόν μόνον λογοδοτούν.
Ο λόγος του επισκόπου π. Αυγουστίνου Καντιώτη δεν άφηνε ασυγκίνητο κανέναν. Έβγαινες από…
την εκκλησία έχοντας υποστεί σοκ από το κήρυγμά του. Λόγος έντονα συναισθηματικός, απλός αλλά και τόσο ελεγκτικός ταυτόχρονα.
Σου παρουσίαζε το Ευαγγέλιο σαν να το ζεις μπροστά σου, σαν να τα εκεί δίπλα ο Χριστός και να λαμβάνουν μέρος εκείνη την ώρα τα γεγονότα. Αλλά και το συσχέτιζε τόσο άμεσα με την καθημερινή πραγματικότητα για να δεις ποιο είναι το φως και ποιο το σκοτάδι στη ζωή μας.
Από τη μια λιτός, ασκητικός, έδινε όλα τα χρήματά του σε φιλανθρωπίες. Παρά το ότι είχε την πιο φτωχή μητρόπολη, την γέμισε με ιδρύματα (γηροκομεία, οικοτροφεία στέγες κλπ), έχτισε σπίτια στους τσιγγάνους και κατόρθωσε να τους πείσει να μην κλέβουν. Έχτισε εκκλησίες, μοναστήρια, κατασκηνώσεις, αδελφότητες, ατελείωτη δραστηριότητα.
Στην διάρκεια της Γερμανικής κατοχής είχε μαζέψει όλα τα ορφανά και έδινε γεύματα κάθε μέρα. 3000-4000 μερίδες καθημερινά αν θυμάμαι. Βέβαια συγκινούσε με τον λόγο και το παράδειγμά του, γι αυτό και ο κόσμος παρά το ότι ήταν κατοχή έδινε τα λιγοστά τρόφιμα που είχε στον μαχητικό ιερωμένο.
Τα έβαλε με τον Βασιλιά (όταν πληροφορήθηκε ότι πήγε να δώσει προνόμια στη Μασωνία) και σταμάτησε να τον μνημονεύει- σε 1-2 εβδομάδες ο βασιλιάς έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας συγνώμη και επαναφέροντας την προηγούμενη κατάσταση.
Τα έβαλε με την Χούντα επειδή δεν δεχόταν να κηρύττουν πολιτικά μέσα στην εκκλησία. Προσπάθησαν να τον βγάλουν τρελό. ΔΕΝ δέχθηκε την επιτροπή των ψυχιάτρων που έστειλε η Χούντα. Τον είχαν καλέσει και στο στρατοδικείο αν θυμάμαι καλά (στο Ρουφ) και αρνήθηκε να πάει.
Τα έβαζε με τον κομμουνισμό για τις διώξεις που έκανε στη Ρωσία και για την αθεϊα που πρέσβευε.
Τα έβαζε με την Κυβέρνηση όταν πήγαιναν να περάσουν αντιεκκλησιαστικούς νόμους (εκτρώσεις, αυτόματο διαζύγιο κλπ).
Θυμάμαι ακόμη τον λόγο του σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Φλώρινα όταν πήγαν να περάσουν τον νόμο για τις εκτρώσεις: «Κάθε παιδί στην κοιλιά της μητέρας του είναι ένας Χριστός. Και κάθε φορά που σκοτώνουν ένα αγέννητο παιδί σκοτώνουν το Χριστό».
Θυμάμαι όταν ο κ. Σαρτζετάκης πήγε στην Φλώρινα σε επίσημη επίσκεψη. Ο κ.Σαρτζετάκης ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μόλις υπογράψει τον νόμο για τις εκτρώσεις (ενώ αν δεν τον υπέγραφε θα πήγαινε σε δημοψήφισμα). Ο π.Αυγουστίνος ΑΡΝΗΘΗΚΕ να τον δεχθεί και μάλιστα όταν του ανακοίνωσαν ότι θα έρθει την Κυριακή στην δοξολογία ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ αλλά πήγε σε άλλο ναό.
Τα έβαλε με τον τότε αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ για την αντιεκκλησιαστική διοίκηση της Ιεραρχίας (ουσιαστικά αποφάσιζε ο Αρχιεπίσκοπος και καλούνταν στο τέλος κάθε μήνα να υπογράψουν οι Ιεράρχες). Επίσης τον κατακεραύνωνε για την ατολμία του.
Τα έβαλε με Οκουμενικούς Πατριάρχες για την επιδίωξή τους να «εναγκαλίζονται» και να «συμπροσεύχονται» με τον Πάπα.
Εξέδιδε την «ΣΠΙΘΑ» και δεκάδες άλλα έντυπα, έγραψε δεκάδες βιβλία, όλα σε απλή γλώσσα. Απαγόρευσε από τους ιερείς του να παίρνουν «τυχερά» (χρήματα από τέλεση μυστηρίων-ακολουθιών).
Χριστός και Ελλάδα. Αυτά ήταν τα διαμάντια που έλαμπαν στην ψυχή του. Αγώνες για την Μακεδονία, αγώνες για την Βόρειο Ήπειρο και την Κύπρο,
μια ζωή αγώνες, αγώνες, αγώνες.
Σε ένα κήρυγμά του έλεγε:
«Εγώ θα φύγω. Πού θα πάω;Όπου και αν πάω, αν δω ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ κινδυνεύει θα κάνω επανάσταση θα χτυπήσω συναγερμό.Δεν θα αφήσω την Εκκλησία του Χριστού ούτε στους αθέους ούτε στους μασόνους ούτε στους οικουμενιστάς…».
http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=14869
Σπάνιο να γνωρίζεις άνθρωπο με τόσο καθαρή ψυχή καισπάνιο να γνωρίζεις έναν τόσο ασυμβίβαστο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ.
«Καλό Παράδεισο» Επίσκοπε και πατέρα μας.
Η πορεία σου φάρος και κεραυνός στη ζωή μας.

AΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ ΜΕ ΜΗΤΡΟΠ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Σεπ 7th, 2010 | filed Filed under: ΒΙΝΤΕΟ (αποσπασμ.), ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

AΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

ΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ TON ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ

__________________________________

______________________________

Θέμα  Στην μνήμη του μακαριστού π. Αυγουστίνου

Αποστολέας    papadimitriou yiannis

<makedon04@optusnet.com.au> Add contact

Ημ/νία     Σήμερα 10:55

Message Body:

Eνα ευχαριστώ από τους  αποδήμους Φλωρινιώτες της Ενώσεως χωριών της Φλώρινας από την Μελβούρνη Αυστραλίας, στον άξιο ποιμενάρχη μας π. Αυγουστίνο, που είχαμε την ευλογία να τον έχουμε επί 33 χρόνια επίσκοπό μας. Σε ευχαριστούμε Γέροντα μας. Αυτό το μικρό βίντεο το αφιερώνουμε στην μνήμη σας. Έτσι μας μάθατε· ΧΡΙΣΤΟ και ΕΛΛΑΔΑ.

Αυτά προσπαθούμε να κρατήσουμε στην ξενητιά, που βρισκόμασθε. Σας ευχαριστούμε.

http://www.youtube.com/watch?v=teltopflROw

ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΙΩΝΙΟ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Σεπ 4th, 2010 | filed Filed under: ΒΙΟΓΡΑΦ. π. ΑΥΓΟΥΣΤ., ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΔΥΟ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

ΠΟΥ ΣΑΝ ΑΓΓΕΛΟΙ ΘΕΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ

προ Eσταυρ. ιστΔεν εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι του Γέροντος, δεν  τους μνημόνευσε κανείς, δεν μίλησαν ως εκπρόσωποι του κλήρου της Φλώρινας, δεν δέχτηκαν αυτοί που πόνεσαν τα συλλυπητήρια, δεν έβγαλαν αυτοί που έπρεπε τους επικηδείους. Πέρασαν απαρατήρητοι. Κάποιος άλλος, που δεν προσέφερε τίποτα απολύτως στον Γέροντα και αποβλέπει σε υψηλές θέσεις και μεγάλα ανθρώπινα αξιώματα θέλησε να αδράξει και αυτή την ευκαιρία για να προβληθεί.  Η συγνώμη του στον κεκοιμημένο Γέροντα δεν μας έπεισε.
Επειδή πιστεύουμε, ότι θα ήθελε να πει σ’ αυτούς τους ταπεινούς, το ευχαριστώ  η ευγνώμονα καρδιά του Γέροντος, θα τους μνημονεύσουμε όχι με δικούς μας λόγους, αλλά με λόγια του ίδιου του κεκοιμημένου πατέρα της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Γνωρίζουμε ότι θα προσκρούσουμε στην μετριοφροσύνη των πιστών αυτών παιδιών του Γέροντος που δεν τον εγκατέλειψαν ποτέ, που προτιμούν την αφάνεια παρά την δόξα, που κρατούν την ίδια  με εκείνον γραμμή πλεύσεως, κρατούν ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας. Ηχεί ακόμα η φωνή του π. Ιεροθέου στα αυτιά μας· Τον κοιτούσε με αγάπη και έλεγε· «πώς είναι ο Γέροντάς μου»;
Στον π. Ιερόθεο, που ο π. Αυγουστίνος ανέθεσε την εξομολόγηση των πνευματικών του τέκνων, σε ιεραποστολική συγκέντρωση ο Γέροντας, στις 11-1-1991, έλεγε·

 • «…Tί να πούμε; Έμειναν μερικά πρόσωπα κοντά μας, όπως είναι και ο πατήρ Iερόθεος, τον οποίον ελέγχουμε παντώς άλλου, εντούτοις παραμένει πιστός και αφοσιωμένος κοντά μας. Έμειναν και ελάχιστα ακόμη πρόσωπα. Δεν αποκλείεται να φύγουν και αυτά και να μείνω μόνος στον κόσμο, και να πω σαν τον απόστολο Παύλο· «Oι πάντες με ἐγκατέλιπον». Ας γίνει και αυτό· Aλλ’ ει ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημών και «Γνώτε έθνη και ηττάσθαι ότι μεθ’ ημών ο Θεός».

Και στα στελέχη των Κατασκηνώσεών του, το 1993 ο Γέροντας έλεγε· «Να υπακούτε στον Ιερόθεο, που είναι ταπεινός… και δεν με στεναχώρησε ποτέ».
Για τον π. Λαυρέντιο Γρατσία, στο σπίτι που έμενε, μετά την παραίτησή του, είπε· «Εδώ, είναι κοντά μας  και ο Λαυρέντιος, που μας υπηρετεί με αγάπη».

Αυτών των δύο αληθινών παιδιών του Γέροντος, που τον διηκόνησαν μέχρι τέλος πιστά και αφωσιωμένα κοντά του, αλλά και του π. Επιφανίου Χατζηγιάνκου οι ευλογίες του σεβαστού μας πνευματικού πατέρα Αυγουστίνου θα τους σκεπάζουν.

_____________________

ΣΤΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ

_____________________

ÎNTRU POMENIRE VEŞNICĂ…
DOI ADEVĂRAŢI FII AI ADORMITULUI EPISCOP AUGUSTIN,
CARE CA NIŞTE ÎNGERI AI LUI DUMNEZEU
AU RĂMAS DE PARTEA STAREŢULUI

Nu au fost prezentaţi ca reprezentanţi ai Stareţului, nu i-a amintit nimeni, nu au vorbit ca reprezentanţi ai clerului din Florina, nu au primit condoleanţele ei, cei îndureraţi, n-au rostit ei aşa cum se cuvenea necrologurile. Au trecut neobservaţi. Altcineva, care n-a oferit Stareţului chiar nimic şi care urmăreşte poziţii înalte şi mari demnităţi omeneşti, a vrut să profite de această oportunitate pentru a se afirma. Iertarea pe care a cerut-o Stareţului adormit nu ne-a convins.
Deoarece credem că inima recunoscătoare a Stareţului ar fi vrut să spună un “mulţumesc” acestor smeriţi, îi vom pomeni nu cu cuvintele noastre, ci chiar cu cuvintele adormitului Părinte al Bisericii Ortodoxe. Ştim că vom afecta modestia acestor credincioşi copii ai Stareţului, care nu l-au părăsit niciodată, care preferă anonimatul şi nu slava, care ţin aceeaşi linie de plutire cu el, ţin la înălţime steagul Ortodoxiei. Răsună încă vocea părintelui Ierotei în urechile noastre. Îl privea cu dragoste şi îi spunea: ”Cum se simte Stareţul meu”?
Despre Părintele Ierotei, pe care părintele Augustin l-a însărcinat cu spovedania fiilor săi duhovniceşti, la o întrunire misionară pe 11.01.1991, Stareţul spunea: „…Ce să spunem? Au rămas câteva persoane lângă noi, cum este şi părintele Ierotei, pe care însă îl mustrăm mai mult decât pe oricare altul şi cu toate acestea el rămâne credincios şi dedicat nouă. Au mai rămas foarte puţine persoane. Nu e exclus să plece şi acestea şi să rămân singur pe lume şi să spun ca Apostolul Pavel: ”Toţi m-au părăsit”. Să se întâmple şi asta; dar „dacă Dumnezeu este cu noi, nimeni nu va fi împotriva noastră” şi „Înţelegeţi neamuri şi vă plecaţi căci cu noi este Dumnezeu”.
Şi cadrul taberelor lui, în 1993, Stareţul spunea: ”Să-l ascultaţi pe Ierotei, care este smerit… şi nu m-a supărat niciodată”.
Despre părintele Lavrentie Gratzia, în casa unde locuia, după retragerea sa, a spus: „Aici, este lângă noi şi Lavrentie, care ne slujeşte cu dragoste”. Pe aceşti doi adevăraţi fii ai Stareţului, care l-au slujit până la sfârşit cu credincioşie şi cu abnegaţie, dar şi pe părintele Epifanie Hatziancu, binecuvântările respectabilului nostru părinte duhovnicesc Augustin îi vor acoperi.

(trad. Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=15121)

___________________

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ_

From: Nikolaos Pandazis <pathtruthlife@gmail.com>
Subject: Eπιπρόσθετες επισημάνσεις στο άρθρο· “ΔΥΟ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ
«

Τιμουμένη ιεροθέη τριάδι
“Τρεις εισιν οι μαρτυρούντες εν τη γη Φλωρίνης”

 • Δοξολογία στην αδιαίρετη Αγία Τριάδα ανέπεμψαν τα αμαρτωλά μου χείλη και η ψυχή μου πλημμύρισε παντελώς από ενθουσιασμό ένθεο, χαρά μεγάλη αλλά και ιερή ανακούφιση όταν είδα τα δακρυσμένα μου μάτια το ουσιαστικό και αναγκαιότατο αρθρο “Δύο αληθινά παιδιά του κεκοιμημένου επισκόπου Αυγουστίνου”
 • (Παρακαλώ πολύ ταπεινά να κάνετε μια μικρή διόρθωση του τίτλου σας, και να με συγχωρέσετε για αυτή την όντος επιβαλλόμενη επισήμανση, και να γράψετε: “ΤΡΙΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ…”
 • Τρία βασικά ονόματα πιστώς παρακείμενα στον άγιο επίσκοπο μας, τρεις μικροί αστέρες που ενώ ήταν μέχρι τώρα αφανείς, από εδώ και μπρος θα διαλάμψουν και αυτοί στο νοητό στερέωμα της Αρχιερατείας Αυγουστίνου, έστω και αν για λόγους ταπεινώσεως να μην το θέλουν! Τρεις εισιν οι μαρτυτούντες εν τη γη της Φλωρίνης, ων τα πανιερά ονόματα·
 • 1.    π. Ιερόθεος Κοκονός
 • 2.    π. Λαυρέντιος Γρατσίας και
 • 3.  π. Επιφάνιος  Χατζηγιάνκου
 • Άξιον εστί να τους μακαρίζουμε, όχι με την έννοια της τελευτής (αυτό θα γίνει με μεγάλη δόξα και τιμή μετά την κοίμησή τους, η οποία ευχόμαστε να συμβεί όπως του αγαπημένου τους και αγιασμένου τους Γέροντα, μετά την εκατονταετία τους), αλλά να τους μακαρίζουμε με την έννοια της ιερής και αγίας ευτυχίας. Μακάριοι, ευτυχισμένοι και ευλογημένοι από τον Θεό, αυτοί οι τρεις, ταπεινότατοι πατέρες που είχαν την υψίστη ευλογία να είναι οι ποιο κοντινοί συνεργάτες του τιμωμένου και τετιμημένου επισκόπου μας. Διαλεγμένοι και διαλεχτοί, εκλεγμένοι και εκλεκτοί, μεγίστοι συνεργάτες “Σίλλας, Τιμόθεος και Λουκάς” κοντά στον Αποστολικό Παύλειο π. Αυγουστίνο! Τρεις ιερείς, τρεις βαρυσήμαντες πολυτιμότατες, εξέχουσες και υπερέχουσες μαρτυρίες, που όμως δεν κατατέθηκαν ολοκληρωμένοι, οι ιστορικοί τους λόγοι δεν ειπώθηκαν με αποκαλυπτικοί και παραδειγματικοί λεπτομέρεια, οι σφραγίδες τους δεν αναζητήθηκαν, οι πιστοί όμως αναμένουν και επιμένουν. Με κομμένη την ανάσα προσδοκούμε το “Σύμβολο της πίστεως και αφοσιώσεως τους” μιας και ήταν οι πλησιέστεροι και προσφιλέστεροι του μακαριστού μας Επισκόπου Φλωρίνης. Λαχαταρούσα με μεγάλη ασυγκράτητη δίψα να τους δω και τους τρεις, να μιλούν στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού μας Γέροντα! Ας με συγχωρέσουν μα θα το πω. τώρα επιβάλλεται! Εχουν καθήκον ιερό και χρέος από τον Θεό να μην σιωπήσουν. Να εξέλθουν από τα ασφαλέστερα και παμφαεστατα της ταπεινώσεως ταμεία και να εξυμνήσουν με λόγον αγαθό, τον αγαθότατόν τους ποιμενάρχοι.
 • Τους ευχαριστούμε για την αγάπη, συμπαράσταση και αφοσίωση τους στον π. Αυγουστίνο. Τους ευγνωμονούμε που κοπίασαν τα μέγιστα και θυσίασαν την ζωή τους και προσέφεραν ανιδιοτελώς τον εαυτό τους στην υπηρεσία του λόγου και στην διακονία του επισκόπου.
 • Όμως έχω και προσωπικές ευχαριστίες να εκφράσω: Τους ευχαριστώ και τους τρεις που συνέβαλλαν τα μέγιστα για να γνωρίσω καλύτερα και να προσέλθω εγγύτερα στον άγιο Γέροντα Αυγουστίνο.
 • Τον π. Ιερόθεο θαυμάζω γιατί ήταν αδιαλείπτως και απερισπαστώς δίπλα από τον Γέροντα, σαν φύλακας άγγελος και ποιμενικός προστάτης. Τον σέβομαι για τα λίγα που έλεγε και για τα πολλά που έπραττε.
 • Τον π. Λαυρέντιο για τα ανεκτίμητα αγιοπνευματικά δάκρυα και την ανεξάλειπτη χάρη που εξέχεε όσο είχα αναξίως την ουράνια ευλογία να υφίσταμαι κάτω από το ζωογόνο του πετραχήλι το οποίο είχε και θα έχει ανεξίτηλη πάνω του την ιερουργική σφραγίδα του επισκόπου Φλωρίνης.
 • Και  τον φίλτατο και επιφανέστατο π. Επιφάνειο για την μεγίστη δωρεά της διευθυνσιακής του Ελληνο-Ορθόδοξης καθοδηγήσεως, τις αξέχαστες εμπειρίες στο Οικοτροφείο του πατρός Αυγουστίνου, για την ατέρμονη αγάπη του για την Ορθόδοξη Υμνολογία, Πατρολογία Πατριδολογία, αλλά και για την αγάπη που μου ενέπνευσε για την Μαρτυρική μας Κύπρο!
 • Πατέρα Αυγουστίνε, σε ευχαριστούμε για αυτούς τους τρεις, αλλά και για άλλους χίλιους δεκα-τρεις αφανείς, που δεν είναι του παρόντος να τους αναφέρουμε.

Με ευγνωμοσύνη
Nιkoλαos Πανταζής

Μελβούρνη Αυστραλίας

1.Διαχωρ.σκιτσ]OMIΛIA ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

___________________


________________________

From: Μιχάλης
Subject: Το παράδειγμα ενός αγωνιστή Επισκόπου

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟY

Ό,τι και να γράψει κανείς μπροστά στη πολυσχιδή προσωπικότητα του πρώην Μητροπολίτου Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου νομίζω ότι θα τον αδικήσει δοθέντος ότι τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να αποδώσουν με ακρίβεια το βάθος του ψυχικού του πλούτου, την ευρύτητα της αγάπης του, το ύψος της ποιμαντικής του διακονίας… Θαρρώ πως ο Δοχειαρίτης εκπρόσωπος ο οποίος ομίλησε κατά την εξόδιο ακολουθία του προσέγγισε περισσότερο από όλους το μεγαλείο της προσωπικότητας του πατρός Αυγουστίνου. Κοντά του μάθαμε να αγαπούμε το Χριστό, την Εκκλησία και τη μικρή μας πατρίδα. Ευεργετηθήκαμε παντοιοτρόπως (ο υποφαινόμενος είχε πατέρα ο οποίος εβγήκε από τις φυλακές της Κοζάνης όπου εκρατείτο από τους Γερμανούς τη περίοδο της κατοχής χάριν τους πατρός Αυγουστίνου και τελικά γλίτωσε από βέβαιο θάνατο). Ας είναι αιωνία του η μνήμη. Ο πατήρ Αυγουστίνος δεν «έφυγε», ζει στις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων που κατήχησε και έφερε κοντά στον Χριστό, ζει με τους χιλιάδες λόγους του που ανά τους χρόνους θα νουθετούν και θα διδάσκουν Χριστό, ζει με τα έργα του τα οποία έγιναν προς δόξαν Χριστού….Η άνω Ιερουσαλήμ πλούτισε με τη παρουσία του, εμείς δε οι εναπομείναντες στην στρατευόμενη Εκκλησία, ας διδαχτούμε και ας χρησιμοποιήσουμε τους λόγους του ως όπλο για τους δύσκολους χρόνους που έρχονται. Μακάρι να τον μιμηθούν και οι υπόλοιποι πνευματικοί ταγοί, τότε ίσως κάτι αρχίζει να αλλάζει στη σημερινή εκκοσμικευμένη εκκλησιαστική πραγματικότητα. Ας πρεσβεύει από ψηλά υπέρ του ποιμνίου του το οποίο αγάπησε και υπηρέτησε με αυταπάρνηση ως τη τελευτή του βίου του.

MIXAHΛ

1.Διαχωρ.σκιτσ]

From: Emmanuil kai Afroditi Pandazi
Subject: MΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΑΣ

Πατέρα μας Αυγουστίνε, αιωνία σου η μνήμη, καλό παράδεισο!
Ο Καλός Θεός να σε κατατάξει στους κόλπους του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ. Εμείς οι πιστοί στην ξενητειά, τώρα που έφυγες από κοντά μας νιώθουμε πλέον ορφανοί. Αλλά πιστεύουμε· κοντά στο Θεό που βρίσκεσαι θα πρεσβεύεις και για μας που σε αγαπήσαμε.
Μας άφησες αγία κληρονομιά τις ομιλίες σου που θα είναι ο «άρτος ημών ο επιούσιος», που θα τρέφουν την ψυχή μας, όπως το ψωμί τρέφει το σώμά μας.
Παρακάλεσε και για μας τους αμαρτωλούς τον Τριαδικό Θεό μας.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ, ΣΕΒΑΣΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Οικογένεια Εμανουήλ και Αφροδίτης Πανταζή

Μελβούρνη Αυστραλίας

ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ MHNYMATA ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Σεπ 3rd, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

1. Κυριος-π. Αυγ ιστΘέμα:     AIΩNIA H MNHMH

Αποστολέας     Juan Chicharro Add contact

Ημ/νία     Κυρ 14:42

Eίμαι ορθόδοξος χριστιανός από την Ισπανία, Ισπανός. Βαπτίσθηκα εδώ και 8 χρόνια. Πηγαίνω στην Ελλάδα 1 ή 2 φορές κάθε χρόνο. Εδώ στην Ισπανία, οι λίγοι Ορθόδοξοι που είμαστε αγαπούσαμε πολύ τον επίσκοπο Αυγουστίνο. Στις δύσκολες στιγμές της πνευματικής μας ζωής οι ομιλίες του Αυγουστίνου πάντα ήταν και είναι μιά μεγάλη παρηγοριά. Εξ αιτίας των ομιλιών αυτών ανακαλύψαμε τα κείμενα του αγίου Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος, ιδιαιτέρως για εμάς τους Ισπανούς επειδή έχουμε καλές μεταφράσεις των έργων του. Νιώθουμε τον επίσκοπο Αυγουστίνο πολύ κοντά μας. Ήταν αυθεντικός πατέρας γι’ εμάς. Σχεδόν κάθε μέρα ακούμε τις ομιλίες του

Αιωνία η μνήμη

Juan Chicharro

Διαχωρ.σκιτσ]Θέμα :ΘA EXΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΘΩ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποστολέας   Aleksandra Maher Add contact

Εναν άγιο άνθρωπο θα έχουν τώρα οι μοναχές κοντά τους. Πρέπει όλες τις φροντίδες τους για το μοναστήρι να τις παραδώσουν στον  π. Αυγουστίνο. Τώρα θα έχω και εγώ περισσότερους λόγους για να έρθω στην Φλώρινα. Ανάψτε ενα κερί και για μενα.

Aleksandra Maher

(Απο Σερβία)

2.Διαχωρ.σκιτσ

Θέμα     ΒΑΘΥΤΑΤΟΝ ΠΕΝΘΟΣ
Αποστολέας     ΛΑΖΑΡΟΣ
Add contact

Έφυγε εις Κύριον ο αγαπημένος μας Μητροπολίτης κ.κ. Αυγουστίνος Καντιώτης που απο μικρό παιδί τον άκουγα στο κατηχητικό, στην εκκλησία, διάβαζα μέχρι σήμερα τα κηρύγματά του… Δεν υπάρχουν λέξεις, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω την θλίψη που νιώθω απο τον αποχωρισμό του.

Εργαζόμουν στο Νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες της ζωής του. Απο σεβασμό και ταπεινότητα δεν ήθελα να τον ενοχλήσω. Ρωτούσα κάθε μέρα και μάθαινα πως είναι. Μα ο Θεός όσες προσπάθειες, όσες προσευχές κι εάν κάμναμε, ότι ανθρώπινο να δίναμε όλοι στο μικρό Νοσοκομείο μας είχε πάρει την απόφαση Του, να τον πάρει μακριά μας. Δεν πήγε σε εξεζητημένα νοσοκομεία, τίμησε αυτό το μικρό στην Φλώρινα. Δεν απαρνήθηκε το ποίμνιό του, εδώ στην Φλώρινα, μέχρι τελευταίας του αναπνοής έμεινε κοντά μας. Αφησε στην Φλώρινα τόσο Θεάρεστο Πατερικό έργο που είναι σαν να ζεί πλάι μας. Οπως χτυπάει η καρδιά ηχεί και η  συνείδηση του ανθρώπου. Κάθε φορά που θα πηγαίνω στο Σταυρό εκεί ψηλά στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα, που έκτισε ο ίδιος θα κάμνω την Προσευχή μου γι αυτόν. Εάν η Ορθοδοξία συμβολίζεται με το αετό του Βυζαντίου, αυτός Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ,  ήταν, είναι και θα παραμείνει ο αετός της Ορθοδοξίας μας εδώ στην Φλώρινα.

Θα έρθω να τον αποχαιρετίσω για το Αιώνιο ταξίδι που ξεκίνησε, εκεί ψηλά κοντα στο Θεο.

οικογένεια: ΛΑΖΑΡΟΥ ΔΗΜ ΡΑΣΑΙΚΟΥ

1.Διαχωρ.σκιτσ]

Asp..Θέμα     ΚΟΙΜΗΣΗ ΓΈΡΟΝΤΟΣ
Αποστολέας     ΚΟΥΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ
A
dd contact
Ημ/νία     Κυρ 11:18

Message Body:

Σε αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα και η Ορθοδοξία..

Κωστής Κούκης Κύμη Ευβοίας

2.Διαχωρ.σκιτσ

Θέμα     Αποστολή συλλυπητηρίου μηνύματος δια την προς Κύριον εκδημίαν του μακαριστού Γέροντος ημών,
Σεβασμιωτάτου π. Αυγουστίνου Καντιώτη

Αποστολέας     Γεώργιος Φωτ. Παπαδόπουλος- Δημοτικός Σύμβουλος Χίου Add contact

Η προς Κύριον εκδημία του μακαριστού και σεπτού Γέροντός μας π. Αυγουστίνου Καντιώτη σηματοδοτεί τα εκκλησιαστικά χρονικά της χώρας μας. Ο π. Αυγουστίνος υπήρξε για μένα το στήριγμα, η ελπίδα, το πνευματικό μου καταφύγιο. Ο π. Αυγουστίνος, μέσα από την πλούσια βιβλιογραφία του, την οποία επισταμένως μελετώ επί χρόνια, και την αλληλογραφία μου μαζί του, μετέδωσε στην καρδιά και την ψυχή μου τον – κατ΄ επίγνωση – ζήλο Θεού. Δεν απέθανε, καθεύδει. Και εν τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου θα συναντηθούμε και πάλι. Αλλά και μέχρι τότε θα μιλά στις καρδιές των ανθρώπων με το πλούσιο πνευματικό του έργο, έργο δεκαετιών, που θα μείνει αλησμόνητο και φωτοφόρο εις τον αιώνα. Εύχομαι Κύριος ο Θεός, εξουσιαστής της ζωής και του θανάτου, να αναπαύσει στην μακαρία του ψυχή εν χώρα ζώντων. Η ευχή και ευλογία του ας μας συνοδεύει στη ζωή μας.

Γεώργιος Φωτ. Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Χίου

1.Διαχωρ.σκιτσ]

From: Antonis Markou
Subject: o k. Sotiropoulos gia tin nekrosimi akolouthia gia ton Geronta Augoustino

Ο κ. Ν. Σωτηρόπουλος για τον π. Αυγουστίνο

Σε ηλικία 104 ετών αναχώρησε για την αιωνιότητα ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης,  πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης. Πρόσωπο καταπλημμυρισμένο από τη χάρι τού Θεού. Αναφέρουμε μερικά μόνο από τα πολλά και μεγάλα προσόντα του.
Συναρπαστικός ιεροκήρυξ, ο συναρπαστικώτερος όλων τών ιεροκηρύκων τών ημερών μας. Μιλούσε από την καρδιά του, που περιέκλειε Χριστό και Ελλάδα, και συγκινούσε και συγκλόνιζε τις καρδιές τών ακροατών του και τών αναγνωστών του.
Είχε ζήλο για το Θεό και την Εκκλησία τού Θεού, ζήλο που υπενθύμιζε τον ζήλο Ηλιού τού προφήτου. Ζηλών εζήλωκε Κυρίω Παντοκράτορι.
Είχε πάρα πολύ δυνατή θέλησι. Κοπιούσε και μοχθούσε υπερανθρώπως, θα λέγαμε.
Ήταν αγωνιστής πρώτης τάξεως. Ελεγκτής τών ισχυρών τού κόσμου. Ασυμβίβαστος σε θέματα αρχών. Ούτε μία φορά δεν συμβιβάστηκε με τον κόσμο και με τους ισχυρούς τού κόσμου. Ούτε μία ημέρα δεν έζησε με σκοπιμότητα, αλλά πάντοτε με ανώτερο σκοπό.
Ατρόμητος απέναντι Ιταλών, Γερμανών, ανταρτών, Επισκόπων, Αρχιεπισκόπων, Πατριαρχών, Συνόδων, βασιλέων, δικτατόρων, κακοποιών στοιχείων. Πολλές φορές έπαιξε τη ζωή του, κατά το κοινώς λεγόμενο, κορώνα-γράμμα. Και επειδή ήταν αγνός αγωνιστής, ο Θεός πάντοτε τον προστάτευε και του χάρισε μακρότητα ημερών.
Ως Επίσκοπος δημιούργησε υποδειγματική Μητρόπολι,και κατέστησε την μικρή ακριτική πόλι Φλώρινα γνωστή πανορθοδόξως. Ανεδείχθη ο καλύτερος Επίσκοπος τών ημερών μας. Τώρα που απήλθε απ’ αυτό τον κόσμο και δεν θα προσκρούσωμε πλέον στη μετριοφροσύνη του, λέγουμε με μία λέξι, ότι ο Αυγουστίνος υπήρξε άγιος. Ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, όταν ήταν Μητροπολίτης Δημητριάδος, είπε στον υποφαινόμενο: «Εμείς οι άλλοι Επίσκοποι, όταν πεθάνωμε, θα σβήσωμε. Αλλ’ ο γέροντάς σου Αυγουστίνος θ’ ανακηρυχθή άγιος».
Βεβαίως, λέγουμε εμείς, και άλλοι Επίσκοποι είνε ενάρετοι και άγιοι. Αλλ’ ο Επίσκοπος Αυγουστίνος υπέρκειται όλων, είνε ο μεγαλύτερος Επίσκοπος τών ημερών μας, πρώτος στη συνείδησι τών πιστών άνα την οικουμένη,  σύγχρονος Πατήρ τής Εκκλησίας.

2.Διαχωρ.σκιτσ

From: Νικολαος Πανταζης
Subject: Epikideia Epistoli ex Australias

Ημ/νία     Κυρ 13:24

Message Body: Τη ενδόξω κοιμήσει σου… Πάνσεπτέ μας Ιεράρχα!

Ας με συγχωρέσει η Δέσποινα μας Υπεραγία Θεοτόκος, που δανείζομαι τα άγια λόγια από την Ενδοξη Κοίμησή της, χωρίς να τολμώ βέβαια να εξυψώσω των Αγιο Επίσκοπό μας, στο Ηλιοστάλακτο, βασιλικό και Πλατυτεριακό της ύψος. Ο Υιός και Θεός της, και Θεός ημών, είπε: «Τους δοξάσαντάς με δοξάσω».
Ο πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος, δόξασε σε όλη του την ζώη τον Τριαδικό μας Θεό, για αυτό το λόγο και τώρα, μετά την όντως σημαδιακή για την Ιστορία του Εθνους μας κοίμησή του, ο Θεός τον αντιδοξάζει και θα συνεχίζει πολυμερώς και πολυτρόπως να επιβραβεύει τον Αγιο Γέροντά μας.
Αν κάποιοι μάλιστα ενοχλούνται που τον αποκαλώ άγιο, ας ενοχληθούν περισσότερο για πολλούς άλλους Οικουμενιστές Ιεράρχες που αποκαλούν «Αγιο» τον Πάπα και τον προσφωνούν, άπαγε, «Κανονικό Επίσκοπό» τους…
Είμαι πραγματικά και κυριολεκτικά ο τελευταίος που δικαιούμαι, αν τελικά δικαιούμαι, να τολμήσω να προσθέσω λιθαράκι επικήδειον λόγον, σαν πλούσια ευεργετημένος και ανάξιος οικότροφος του Αξιολόγου Φοιτητικού Οικοτροφείου Φλωρίνης «Τρεις Ιεράρχαι». Θυμήθηκα όμως το μεγάλο Θαύμα του Αποστόλου Πέτρου με την φιλάνθρωπη Δορκάδα, όπου εκεί στο υπερώον «παρέστησαν αυτώ πάσαι αι χήραι κλαίουσαι και επιδεικνύμεναι χιτώνας και ιμάτια όσα εποίει» μεθ’ ημών ων, ο Γέροντάς μας π. Αυγουστίνος.
Ο πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος, αυτός ο μικρόσωμος και κοντός που ήταν στο ανάστημα παπουλάκος, αναδεικνύεται από την των πραγμάτων αλήθεια και την ορφανεύουσα και πενθούσα του ποίμνη, ως γίγας Πίστεως, Ορθοδοξίας Υπέρμαχος και Φωστήρας ανυπέρβλητος, Μυρίπνοο της Εκκλησίας μας Ανθος, αγαπημένος λίαν από τον Παντοκράτορα Κυριό του.
Ξεχωρισμένος εκ κοιλίας μητρός του, προικισμένος εκ νεότητός του με τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, υπηρέτησε την Εκκλησία του Χριστού με σπανιότατο θείο ζήλο, με πανιερώτατο αδάμαστο πόθο και άσβεστη φλόγα ισότιμη των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας. Αυτές οι δηλώσεις δεν αποτελούν απονενοημένο επικήδειο εκγώμιο ούτε πάλι περιέχουν το στοιχείο της ενδεχόμενης υπερβολής ως ανθρώπινος και ακατηγόρητος καρπός της βαθειάς οδύνης εξ’ αιτίας της αναχωρήσεώς του.
Ο Αγιος Γέροντάς μας, ο π. Αυγουστίνος κατέκτησε τα υψηλά και ουράνια επειδή είχε πρώτον την αγία ταπείνωση. Ηταν κυριολεκτικά, Θεοφόρος, Χριστοφόρος και Πνευματοφόρος. Ενώ την ώρα του κηρύγματος το πάνχρυσο στόμα του έσταζε μελίρυτους ποταμούς της σοφίας και το αυστηρό, ασκητικό του βλέμμα παρουσίαζε ενθέως την εξέχουσα μορφή του Προφήτου Ηλιού καθώς και την κεραυνοβόλα, λεοντική και πυρ-πνέουσα γλώσσα του Προδρόμου, στην καρδιά του όμως και στα ένδοθεν προσωπικά και τις διαποιμαντικές του σχέσεις, ήταν απλούστατος, γαλήνιος, αγνός και αθώο μικρό παιδί κατά βάθος. Σε όσους άνοιγε την καρδιά του για άκρως προσωπικά θέματα, ήταν τελείως αδύνατο να μην τον αγαπήσει κανείς, εμπειρευόμενος λίγο από τον αδάμαστο θείο έρωτα που αντανακλούσε και ξεχείλησε η παλόμενη από το Αγιοπνευματικό Ζων Υδωρ ψυχή του.
«Πίστει παρώκησεν εις γην» Φλωρίνης, «ηρωϊκώς ορμώμενος» εκ Πάρου.
«Πίστει χρηματισθείς» ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, ο π. Αυγουστίνος, ήταν ο μόνος σχεδόν Επίσκοπος που ήθελε να τον προσφωνούν απλούστατα «π. Αυγουστίνο». Δεν γαργαλούσαν τα αυτιά του οι βαρύγδουποι, μακρόσυρτοι τίτλοι. Δεν ήταν αδέσποτος Δεσπότης που διψά για δεσπόζουσα, τυρρανική εξουσία. Ηταν ο μόνος Επίσκοπος που δέσποζε στην ψυχή του η αγάπη του για το «υπέρ παν όνομα» του Χριστού μας (όπως του άρεσε να διαλαλεί) και για την Πίστη του Χριστού την Αγία, την Φίλτατη Ερωμένη του Ορθοδοξία, το Αιματοβαμμένο Πατροπαράδοτο Σέβας. Ηταν ο μόνος Επίσκοπος που επισκοπούσε, όχι μόνο το περιφερειακό του αλλά και το υπερωκεάνιο ποίμνιό του, σαν πραγματικός Τσοπάνης, σαν αληθινός Ποιμένας μέχρι αυτοθυσίας, για τα αναρίθμητα ανά τον κόσμο πνευματικά του τέκνα «εξ’ ου εγεννήθησαν.. καθώς τα άστρα του ουρανού τω πλήθει και ως η άμμος η παρά το χείλος της θαλάσσης η αναρίθμητος»…
Ηταν ο μόνος Επίσκοπος που επιτακτικώς αποσκοπούσε να καλλιεργεί στις ψυχές μας Χριστό και την Ελλάδα. Να ποτίζει με θεογνωσίας νάματα τις ξηραμμένες καρδιές μας και ερημωμένες ζωές μας.
Ο πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος ήταν ο μόνος άξιος μιμητής του Αγίου Πατρο-Κοσμά του Αιτωλού. Αν και δεν μαρτύρησε στην πράξη, όμως το πολύμορφο μαρτύριο που υπέστη από τους λογείς αντιχρίστους, ανθέλληνες, πολιτικάντηδες, αθέους, μασώνους, Σκοπιανούς, αιρετικούς, Οικουμενιστές, και δυστυχώς, επικριτές και κατηγόρους «αδελφούς» Μητροπολίτες, ήταν ουκ ολίγο. Χαρακτηριστική και άκρως εμπνευστική ήταν η ανεπανάληπτη αγάπη του, για την ξακουστή Μακεδονία μας, την χώρα του Αλεξάνδρου. Δεν έλιπαν όμως ποτέ από τα δεησιακά, τρεμάμενα Αρχιερατικά του χείλη, η βόρειος Ηπειρος, η Κύπρος, ο Πόντος, η Καππαδοκία, η Μικρά Ασία, η Σμύρνη και η προφητευμένη Κωνσταντινούπολη με την Αγια Σοφιά της.
Ο πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος δεν φοβήθηκε κανέναν, παρά μόνο τον Θεό. Ηταν ο μόνος σφοδρότατος αντιαιρετικός και αντιπαπικός Επίσκοπος, επάξιος του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού και του Μεγάλου, Ιερού Πατριάρχου μας Φωτίου. Ηταν ο μόνος Συνοδικός Αρχιερέας που δεν συμβιβάστηκε ούτε σε ένα ιώτα η μία κεραία από το Ευαγγέλιο και την συνείδησή του. Ηταν ο μόνος Μητροπολίτης που δεν φόραγε επιδεικτικά την μήτρα την οποία φόρεσε μόνο σχεδόν στην χειροτονία του. Ηταν ο μόνος Μητροπολίτης που αντιπαθούσε και απέφευγε τα χρυσποίκιλτα, υπερ-πολυτελή, βυζαντιοπρόβλητα, αυτοκρατορικά άμφια. Και η Μητρόπολη Φλωρίνης ήταν η μόνη από τα Φύλλα της Κυβερνήσεως αποδεδειγμένη κάθε χρόνο καθαρή και ελεύθερη από κάθε οικονομική ατασταλία, περνώντας με άριστα την εξέταση του «πόθεν έσχες»…
Ο ταπεινός Λευίτης του Θεού π. Αυγουστίνος, ήταν ο μόνος Αρχιμανδρίτης που έθρεψε, με τις ιστορικότατες, πανίερες ομιλίες του, αλλά και με την υπεράνθρωπη, χρυσοσέλιδη αντίσταση της αγάπης του, μυριάδες στόματα πεινώντων, έσβεσε δύναμη εμφυλίου πυρός και καταπράϋνε καταδυναστευόμενες συνειδήσεις.
«Μείζονα πλούτον ηγησάμενος των επιγείων θησαυρών τον ονειδισμόν του Χριστού, απέβλεπε γαρ εις την μισθαποδοσίαν» την οποία δικαίως λαμβάνει τώρα από το Εσφαγμένο Αρνίο, τον ένδοξο στέφανο της δικαιοσύνης. Θα συνεχίζει όμως να λαμβάνει δόξα και τιμή εις πείσμα των εχθρών και αντιφρονούντων. Θα συνεχίσουν να αποκαλύπτονται και σε όλους εμας, λίαν συντόμως, Θεού ευδοκιμούντος, πιστοποιημένες πια, οι λεπτομερώς καταγεγραμμένες μαρτυρίες των ζώντος αυτού θαυμάτων, χωρίς όμως καμία ενορχήστρωση μιας πρόωρης αγιοκατατάξεώς του.
Πάντες οι των θείων κηρυγμάτων του εραστές, συνερχόμαστε σήμερα να καταβάλουμε το απόσταγμα της ψυχής μας, τα ψίγματα της αγάπης μας και τα δάκρυα της μη αναπληρώσιμης ορφάνειας. Ενα μόνο ύστατο «ευλόγησον» και «πρέσβευε» αναπάμπουμε στον απερχόμενο πανσέβαστο Ιεράρχη μας. Οσο ήταν εδώ στην γή, του ψάλλαμε με κατάνυξη ψυχής: «Χριστέ βοήθει Επισκόπω Αυγουστίνω». Τώρα πια, χρειαζόμαστε εμείς οι ίδιοι την επείγουσα βοήθειά του και μπορούμε μετά παρρησίας να εξυμνούμε:
«Αυγουστίνε Ποιμενάρχα βοήθει, τω επιγείω προσφιλή ποίμνιό σου»

Ο ανάξιος και έσχατος υιός σου
Νικόλαος Πανταζής, Μελβούρνη, Αυστραλία

1.Διαχωρ.σκιτσ]

asp.istFrom: Αναστάσιος Σπηλιωτόπουλος  <tspil84@gmail.com>
Θέμα     Γέροντας Αυγουστίνος

Message Body:

Θερμά συλλυπητήρια σε όλη τη Φλώρινα για την εκδημία εις Κύριον του Γέροντος Αυγουστίνου Καντιώτη, που εκοιμήθη σε ηλικία 103 ετών. Προσεύχομαι για την ανάπαυση της ψυχής του. Αυγουστίνου του Σεβασμιοτάτου και θεοπροβλήτου Μητροπολίτου πρώην Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, αιωνία η μνήμη…

2.Διαχωρ.σκιτσ

Θέμα     ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΕΠΕΙΓΟΝ – ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΓΕΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ
Αποστολέας     Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών

Συνημμένως σας αποστέλλομεν επίκαιρον κείμενον αναφορικώς με τον θρυλικόν Γέροντα Αυγουστίνον Καντιώτην και παρακαλούμεν θερμώς, όπως το αναρτίσετε ή το διαδίδετε με οποιοδήποτε τρόπον εγκαίρως.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

* Ὁ ἀνεπαλάληπτος θρυλικ…ώτης εκοιμηθη 28.8.2010.doc

ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ
ΕΠΤΩΧΕΥΣΕΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ

1. Ὁ ἀνεπανάληπτος θρυλικὸς γέρων Αὐγουστῖνος Καντιώτης, ἀπὸ τὴν πρωίαν τῆς 28ης Αὐγούστου 2010 ἀνήκει εἰς τὴν θριαμβεύουσαν Ἐκκλησίαν.

2. Ἐν συντομίᾳ κατωτέρω ἀναφέρομεν, ὑπὸ μορφὴν τηλεγραφημάτων, μερικὲς πτυχὲς τῆς προσωπικότητος καὶ τῶν ἐνεργειῶν τοῦ μεγίστου ἐθνικοῦ καὶ θρησκευτικοῦ Ἑλληνος τῆς τελευταίας ἑκατονταετίας.

3. Παραθεωρὼν τὰ ὠργανωμένα συμφέροντα, τὶς καταχθόνιες σκοτεινὲς δυνάμεις, τὶς παραταξιακὲς ὀργανώσεις «ἀετονύχηδων», «πατριαρχῶν» τῆς διαπλοκῆς καὶ ἀνωμάλων, ὁ πατὴρ Αὐγουστῖνος ἐφήρμοζε μὲ ἀκρίβειαν τὸ τοῦ Θεανθρώπου: «…ἐγὼ παρρησίᾳ ἐλάλησα τῷ κόσμῳ· ἐγὼ πάντοτε ἐδίδαξα ἐν συναγωγῇ καὶ ἐν τῷ ἱερῷ, ὅπου πάντοτε οἱ  Ἰουδαῖοι συνέρχονται, καὶ ἐν κρυπτῷ ἐλάλησα οὐδέν» (Ἰωάν. 18, 20).

4. Μὴ φοβούμενος οὔτε βασιλεῖες, οὔτε δικτατορίες, οὔτε τοὺς λίαν ἐπικινδύνους εἰς τὰ παρασκήνια δρῶντας «κοινοβουλευτικῶν καθεστώτων», οὔτε καὶ αὐτοὺς τοὺς Βουλγάρους ἤ Γερμανοὺς κατακτητές, γνωρίζων ὅτι διατρέχει μέγιστον κίνδυνον ὄχι μόνον ἡ φήμη του ἀλλὰ καὶ ἡ ἰδία ἡ ζωή του, δὲν ἐπτοεῖτο. Δὲν ἐχρησιμοποίει τὴν ξυλίνην γλῶσσαν τῆς διπλωματίας καὶ τῆς πολιτικῆς, ἀλλά, μιμούμενος τὸν ἅγιον Ἰωάννην τὸν  Πρόδρομον, τὸν ἱερὸν Χρυσόστομον καὶ ἄλλους θαρραλέους μάρτυρες καὶ ἁγίους τῆς Πίστεως μας, ἐχρησιμοποίει πάντοτε τὴν γλῶσσαν τῆς ἀληθείας, ἔλεγε τὰ πράγματα μὲ τὸ ὄνομά των καὶ ποτὲ δὲν εἶπε ψέμματα εἰς τὰ πνευματικά του παιδιὰ καὶ τὸν ἀπὸ τοὺς πάντας καταπροδομένον ἑλληνικὸν λαὸν.

5. Εἰς τὸν ἀνεπανάληπτον θρυλικὸν γέροντα Αὐγουστῖνον εἶχε ἐφαρμογὴν τὸ Παύλειον: «…κινδύνοις ποταμῶν, κινδύνοις ληστῶν, κινδύνοις ἐκ γένους, κινδύνοις ἐξ ἐθνῶν, κινδύνοις ἐν πόλει, κινδύνοις ἐν ἐρημίᾳ, κινδύνοις ἐν θαλάσσῃ, κινδύνοις ἐν ψευδαδέλφοις· ἐν κόπῳ καὶ μόχθῳ, ἐν ἀγρυπνίαις πολλάκις, ἐν λιμῷ καὶ δίψει, ἐν νηστείαις πολλάκις, ἐν ψύχει καὶ γυμνότητι· χωρὶς τῶν παρεκτὸς ἡ ἐπισύστασις μου ἡ καθ’ἡμέραν, ἡ μέριμνα πασῶν τῶν ἐκκλησιῶν. τὶς ἀσθενεῖ, καὶ οὐκ ἀσθενῶ; τὶς σκανδαλίζεται καὶ οὐκ ἐγὼ πυροῦμαι (θλίβομαι, καίομαι);» (Β΄Κορ. 11, 26-29). Εἰς τὸν Αὐγουστῖνον εὕρισκεν ἐπίσης ἐφαρμογὴν τό: «…μᾶλλον ἑλόμενος συγκακουχεῖσθαι τῷ λαῷ τοῦ Θεοῦ ἤ πρόσκαιρον ἔχειν ἁμαρτίας ἀπόλαυσιν…» (Ἑβρ 11, 25).
6. Ὁ πατὴρ Αὐγουστῖνος δὲν ἦτο «καλοπερασάκιας», ὅπως, δυστυχῶς, οἱ περισσότεροι τῶν σημερινῶν Ἐπισκόπων, ἀλλὰ  ἠγωνίζετο νὰ διδάσκῃ διὰ τοῦ παραδείγματος τῆς ζωῆς του. Ἐζησε τὰ περισσότερα ἔτη τῆς ζωῆς του, πρὶν γίνῃ Μητροπολίτης Φλωρίνης, ἀσκητικώτατα εἰς τὸ γεμᾶτον ὑγρασία, ἀνήλιον, ἄνευ παραθύρων ὑπόγειον τῆς ὁδοῦ Χριστοκοπίδου 12 εἰς τὴν συνοικία τοῦ Ψυρῆ τῶν Ἀθηνῶν καὶ ἀλλαχοῦ. Ἐνήστευεν αὐστηρότατα καὶ ἠργάζετο ἀπὸ 5ης πρωινῆς μέχρι καὶ τὰς μεταμεσονυκτίους ὥρας ἀκαμάτως, σκεπτόμενος διὰ τὴν καλυτέραν λειτουργίαν τῶν πολλῶν ὑπ’αὐτοῦ δημιουργηθέντων φιλανθρωπικῶν ἱδρυμάτων, ὡς π.χ. Ὀρφανοτροφείων, Γηροκομείων, Οἰκοτροφείων, καθὼς καὶ διὰ τὴν παροχὴν βοηθείας εἰς πολυτέκνους οἰκογενείας καὶ ἐν γένει δεινοπαθοῦντας συναθρώπους μας.

7. Ἐκπολίτισε μέχρι καὶ ἀθιγγάνους καὶ τοὺς μετέτρεψεν εἰς πρότυπα τάξεως, πειθαρχίας καὶ καθαριότητος. Διέθετε τὰ πάντα, ἀκόμη καὶ τὸν μισθόν του πρὸς τοῦτο.

8. Ἐμελέτα συνεχῶς τὴν Ἁγίαν Γραφὴν καὶ τοὺς Πατέρας διὰ νὰ συντάσσῃ δεκάδες χιλιάδες συγκλονιστικῶν ὁμιλιῶν καὶ ἄρθρων καὶ νὰ γράψῃ 100 περίπου σπουδαῖα βιβλία.

9. Δὲν παρεσύρετο εἰς σατανικὲς ψευδαισθήσεις, ὅτι μὲ χαϊδευτικὰ κηρύγματα, ἄρθρα καὶ σαγηνευτικὲς φλογέρες θὰ ἐξευμένιζε τοὺς αἱμοδιψεῖς λύκους, ἀλλὰ πάντοτε ἥρπαζε τὶς σφενδόνες καὶ ἠγωνίζετο παντοιοτρόπως, διὰ νὰ κατατροπώνῃ τοὺς βαρεῖς λύκους…

10. Θὰ ἠμποροῦσε κανεὶς νὰ ἰσχυρισθῆ, χωρὶς ὑπερβολήν, ὅτι κανεὶς ἄλλος κληρικὸς δὲν ὑπέστη τόσον ἄδικον ἐξευτελισμὸν καὶ διασυρμὸν καὶ τόσους κατατρεγμούς. Τὸ «Τάγμα Φωστίνη», ἡ μεγάλη αὐτὴ πληγὴ τῆς Ἐκκλησίας,  ἔφθασε μέχρι τοῦ σημείου νὰ διασύρῃ τὸν πατέρα Αὐγουστῖνον μὲ τὴν συκοφαντίαν, ὅτι οἱ γονεῖς του ἦσαν συφιλιδικοί ! …

11. Ὅμως ὁ Θεὸς διέψευσεν ὅλους τοὺς ἐπαισχύντους διῶκτες καὶ διαβολεῖς τοῦ πατρὸς Αὐγουστίνου, ποὺ προέρχονταν ἀπὸ τὴν πολιτικήν, γενικώτερα τὴν κοσμικήν, ἀλλὰ καὶ τὴν θρησκευτικὴν ἡγεσίαν. Ὅλοι οἱ διῶκτες τοῦ πατρὸς Αὐγουστίνου ἀπέρχονται ἀπ’αὐτὸν τὸν κόσμον κακοὶ κακῶς, ἐνῷ τὸν ἀσκητήν, γεναῖον στρατιώτην καὶ ἀνιδιοτελῆ ἀγωνιστὴν τῆς στρατευομένης Ἐκκλησίας, τὸν θρυλικὸν Αὐγουστῖνον τὸν ἠξίωσεν ὁ δίκαιος Θεὸς νὰ γίνῃ ὑπεραιωνόβιος καὶ νὰ ἀπέλθῃ πλήρης ἡμερῶν ἐν ἡρεμία τὴν 28ην Αὐγούστου 2010.

12. Πολλοὶ οἱ σατανικοὶ καὶ ἀπερίγραπτοι κατατρεγμοὶ τοῦ πατρὸς Αὐγουστίνου ἀπὸ τὶς διάφορες πολιτικὲς καὶ θρησκευτικὲς ἡγεσίες. Καὶ ὅλους αὐτοὺς τοὺς κατατρεγμοὺς ὁ πατὴρ Αὐγουστῖνος ἀντιμετώπισε μὲ ἀκακία μικροῦ παιδιοῦ-ἦτο πλήρως ἀμνησίκακος. Εἰς αὐτὸν βρῆκε ἐφαρμογὴ καὶ τοῦτο τὸ Παύλειον: «δοκῶ γὰρ ὅτι ὁ Θεὸς ἡμᾶς τοὺς ἀποστόλους ἐσχάτους ἀπέδειξεν, ὡς ἐπιθανατίους, ὅτι θέατρον ἐγεννήθημεν τῷ κόσμῳ, καὶ ἀγγέλοις καὶ ἀνθρώποις. ἡμεῖς μωροὶ διὰ Χριστόν, ὑμεῖς δὲ φρόνιμοι ἐν Χριστῷ· ἡμεῖς ἀσθενεῖς, ὑμεῖς δὲ ἰσχυροί· ὑμεῖς ἔνδοξοι, ἡμεῖς δὲ ἄτιμοι. ἄχρι τῆς ἄρτι ὥρας καὶ πεινῶμεν καὶ διψῶμεν καὶ γυμνητεύωμεν καὶ κολαφιζόμεθα καὶ ἀστατοῦμεν καὶ κοπιῶμεν ἐργαζόμενοι τοῖς ἰδίοις χερσί· λοιδορούμενοι εὐλογοῦμεν, διωκόμενοι ἀνεχόμεθα, βλασφημούμενοι παρακαλοῦμεν· ὡς περικαθάρματα τοῦ κόσμου ἐγεννήθημεν, πάντων περίψημα ἕως ἄρτι» (Α΄Κορ. 4, 9-13).

13. Ὁ πατὴρ Αὐγουστῖνος συνεχῶς ἀγωνιζόταν διὰ τὴν ἠθικὴν κάθαρσιν τῆς κοινωνίας, ἰδίως τῆς Ἐκκλησίας, καὶ τὴν Ὀρθόδοξον Πίστιν. Οἱ δὲ συνεχεῖς καὶ συστηματικοὶ ἀγῶνες του συνένωναν ἐναντίον του   ὅλους τοὺς πονηροὺς καὶ γόητες, «ἀετονύχηδες» καὶ «πατριάρχες» τῆς διαπλοκῆς, οἱ ὁποῖοι ἀδιακόπτως ἐμηχανεύοντο τρόπους ἐξοντώσεως του. Ἀλλὰ ὁ δίκαιος Θεὸς ἐρρύετο (ἔσωζε) τὸν ἅγιον αὐτὸν κληρικὸν ἀπὸ τὰ βέλη τοῦ Πονηροῦ.

14. Ὁ πατὴρ Αὐγουστῖνος ἐπίστευεν ἀπολύτως εἰς τὸν Χριστὸν καὶ ὄχι εἰς τὸν χρυσόν. Καὶ ἔζη διὰ τὴν Ἐκκλησίαν καὶ ὄχι ἀπὸ τὴν Ἐκκλησίαν.

15. Ὁ πατὴρ Αὐγουστῖνος οὐδέποτε ἀγάπησεν κοσμικὴν δόξαν καὶ κοσμικὲς τιμές, ἀλλ’ ἐπεδίωκε τὸ οὐράνιον στεφάνι, συμφώνως πάλιν πρὸς τὸ Παύλειον: «τὸν ἀγῶνα τὸν καλὸν ἠγώνισμαι, τὸν δρόμον τετέλεκα, τὴν πίστιν τετήρηκα· λοιπὸν ἀπόκειταί μοι ὁ τῆς δικαιοσύνης στέφανος, ὅν ἀνταποδώσει μοὶ ὁ Κύριος ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ, ὁ δίκαιος κριτής, οὐ μόνον δὲ ἐμοί, ἀλλὰ καὶ πᾶσι τοῖς ἠγαπηκόσι τὴν ἐπιφάνειαν αὐτοῦ» (Β΄Τιμ. 4, 7-8).

16. Παρ’ ὅλον ποὺ ὁ πατὴρ Αὐγουστῖνος δὲν ἐπεδίωκε δόξες καὶ τιμὲς εἰς αὐτὸν τὸν κόσμον, ἡμεῖς ἐθεωρήσαμε καθῆκον μας νὰ τὸν τιμήσωμε τὴν 23ην Ἰανουαρίου 2008 κατὰ μίαν πολιτιστικήν μας ἐκδήλωσιν. Ἀναλυτικῶς περὶ τούτου ἀναφέρομεν εἰς τοὺς σχετικοὺς λόγους βραβεύσεων ἠρώων καρτερίας, ἀρετῆς, εὐπρεπείας καὶ εὐποιΐας, διὰ νὰ δημιουργῶνται πρότυπα διὰ τὰς ἐπερχομένας γενεὰς καὶ νὰ μὴ βασιλεύουν καὶ ἐπιπλέουν μόνον οἱ φαῦλοι καὶ ἀνάξιοι καθὼς καὶ εἰς τοὺς εἰδικοὺς λόγους βραβεύσεως του. Σχετικῶς ἐδημοσιεύσαμεν εἰς τὴν «Φωτεινὴ Γραμμή», τεῦχος 37, Ὀκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2009, σελ. 118-126 καὶ ἀναρτἠθηκαν καὶ εἰς τὴν ἱστοσελίδα μας ὑπὸ τὸν τίτλον Πνευματικές Δραστηριότητες –  Τιμητικές Διακρίσεις.

 • 17. Ἡ σχετικὴ ἀναμνηστικὴ πλακέτα ἀναφέρει:Ο ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

 • «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» ΚΑΙ ΤΟ «ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ ΗΘΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ» ΑΠΟΝΕΜΟΥΝ ΜΕΤΑ ΒΑΘΥΤΑΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΝ  ΙΔΑΝΙΚΟΝ  ΕΡΓΑΤΗΝ ΤΟΥ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ ΠΡΩΗΝ  ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΑ  ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΝ ΔΙΑ ΤΟ  ΜΕΓΙΣΤΟΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΝ,  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΝ  ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΝ  ΑΥΤΟΥ  ΕΡΓΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ  ΤΟΥΣ  ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ  ΑΓΩΝΑΣ  ΤΟΥ ΥΠΕΡ  ΚΑΘΑΡΣΕΩΣ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ  ΚΑΙ  ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΘΩΣ  ΚΑΙ  ΔΙΑ  ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΙΝ ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ  ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ  ΜΑΣ ΕΞ  ΑΙΤΙΑΣ  ΤΩΝ  ΟΠΟΙΩΝ  ΕΔΙΩΚΕΤΟ, ΔΙΕΣΥΡΕΤΟ  ΚΑΙ  ΚΑΤΕΤΡΕΧΕΤΟ ΩΣ ΕΤΕΡΟΣ  ΙΕΡΟΣ  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ. ΕΝ   ΑΘΗΝΑΙΣ   ΤΗ   23Η   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   2008.

18. Ὅπως ἀναφέρομε καὶ εἰς τὴν σελίδα 124 τῆς «Φωτεινῆς Γραμμῆς», τεῦχος 37, ἀφελεῖς ὄντες, εἴχαμε προτείνει ἐπίσης (χωρὶς νὰ τὸ γνωρίζει ἐκεῖνος) πρὸ 20ετίας καὶ εἰς τὴν Ἀκαδημίαν Ἀθηνῶν νὰ βραβεύσῃ τὸ κολοσσιαῖον κοινωνικὸν καὶ ἐθνικὸν ἔργον τοῦ σπουδαίου αὐτοῦ ἐργάτου τῆς Ἐκκλησίας. Διαθέσαμε δὲ τότε 10.000.000 δραχμὰς γιὰ τὸ κοινωνικόν του ἔργον. Ἀλλὰ ἡ ἐν λόγῳ πρότασίς μας πρὸς τὴν Ἀκαδημίαν Ἀθηνῶν δὲν ἐκαρποφόρησε διὰ εὐνοήτους λόγους …

19. Ἤδη ὁ πατὴρ Αὐγουστῖνος εὑρίσκεται εἰς τὴν ἀσάλευτον ἐν οὐρανοῖς βασιλείαν τοῦ Θεοῦ μαζὶ μὲ ὅλους τοὺς ἁγίους καὶ  θὰ πρεσβεύῃ ὑπὲρ ὅλων, φίλων καὶ ἐχθρῶν του.

20. Ἄς τὸν παρακαλέσωμε ὅλοι θερμῶς  νὰ μεσιτεύσῃ ὑπὲρ σωτηρίας τῆς Ἑλλάδος καὶ τῆς δόξης τῆς Ἐκκλησίας.

21. Ἄς παρακαλέσωμε ἐπίσης νὰ μεσιτεύῃ γιὰ τὸν καθένα μας, ὥστε νὰ ἔχωμε πνευματικὴν ἀνάνηψιν, μετάνοιαν καὶ πρόοδον πρὸς τὸ καλὸν, διὰ νὰ τύχωμεν ἐλέους καὶ σωτηρίας.

Γένοιτο!

1.Διαχωρ.σκιτσ]

From: Αναπλαστική Σχολή Πατρών <anaplastiki@freemail.gr>
Subject: » π. Αυγουστίνος Καντιώτης: Η Φωνή της Αληθείας…”

Message Body:

Γράφει ο: Θεόδωρος Ι. Ανδρουτσόπουλος Είναι πραγματικότητα το γεγονός πως μεγάλοι άνδρες και λαμπρές προσωπικότητες δεν γεννούνται συχνά κάτι που και η εκκλησιαστική ιστορία μπορεί εύκολα να επιβεβαιώσει. Όταν όμως υπάρχουν και σταδιοδρομούν στο παγκόσμιο στερέωμα αποδεικνύονται πολύτιμοι θησαυροί, αναδεικνύονται σε εξέχουσες μορφές που στιγματίζουν θετικά την πορεία της εκκλησιαστικής ζωής και πολιτείας, πράγμα που η ιστορία επίσης εύκολα μπορεί να μαρτυρήσει. Μια τέτοια προσωπικότητα, μια λαμπρά φωνή της Εκκλησίας της Ελλάδος υπήρξε ο μακαριστός φλογερός ιεράρχης Μητροπολίτης πρ. Φλωρίνης κυρός Αυγουστίνος (Καντιώτης). Δίκαια τον χαρακτήρισαν μαχητικό. Εύλογα άφησε την φήμη ενός ακάματου εργάτη του Ευαγγελίου. Δικαιολογημένα του αποδόθηκαν χαρακτηρισμοί όπως: φλογερός (στον λόγο), πύρινος (στον τρόπο έκφρασης), ακέραιος (στο ήθος), ανυποχώρητος (στις παραδόσεις), ανένδοτος (στα θέματα πίστεως), ζηλωτής ( στην αγάπη του για την Εκκλησία). Αυτή η αγάπη για την Εκκλησία, ο πόθος για το ιεραποστολικό έργο υπήρξε η αιτία και η αφορμή να συναντήσει ο νεαρός τότε διάκονος Αυγουστίνος μια άλλη ιδιαίτερη μορφή της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Αρχιμ. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο στο πρόσωπο του οποίου βρήκε έναν αληθινό λευΐτη του θυσιαστηρίου, έναν άξιο συνεχιστή της αγιοπατερικής παραδόσεως. Μια φιλία αληθινή, μια σχέση πνευματική, μια επαφή καρδιακή που άφησε εποχή και μας επλούτισε με καρπούς πνευματικούς ,με μια παρακαταθήκη που δύσκολα μπορούμε να βαστάξουμε αντατίρρητα όμως μπορούμε να γευθούμε την γλυκύτητά της. Τώρα ο π. Αυγουστίνος βαδίζει την ευλογημένη πορεία για να συναντήση τον Εσταυρωμένο και Αναστημένο Χριστό της Αγάπης που τόσο αγάπησε, να αγκαλιάσει και πάλι τον παλιό του φίλο (π. Γερβάσιο) που τόσο στενά συνδέθηκε μαζί του. Αιωνία η Μνήμη!!!

Αναπλαστική Σχολή Πατρών 30.08.2010 (Ιδρυθ. υπό π. Γερβασίου Παρασκευοπούλου) Ιωνίας 47 Πάτρα Τ.Κ.26331 e-mail:anaplastiki@freemail.gr Iστοσελίδα: www.anaplastiki.gr Ψήφισμα Άμα τη εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου (Καντιώτη)-επιτίμου μέλους της Σχολής μας- συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών και αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι: 1. Να εκφράσει τα θερμά συλληπητήρια στον Μητροπολίτη Φλωρίνης κ.κ. Θεόκλητο 2. Να καταθέσει σεβαστό ποσό στις κατασκηνώσεις του π. Γερβασίου υπέρ μνήμης του αοιδίμου ιεράρχου. 3. Να αποστείλλει το παρόν ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης καθώς και στον τοπικό έντυπο και διαδικτυακό τύπο. Διά το Διοικητικό Συμβούλιο Ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Παρασκευόπουλος

2.Διαχωρ.σκιτσ

From: Ε..
Subject: Εις  μνημόσυνον ΑΙΩΝΙΟΝ

Message Body: ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ: Ζείθει ΚΥΡΙΟΣ.  ΑΝΩ ΣΧΩΜΕΝ ΤΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

1.Διαχωρ.σκιτσ]

From: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ
Subject:

Message Body:

Εκοιμήθη ένας μεγάλος της ελληνικής γης και της Ορθοδοξίας τέκνο, ένας αγωνιστής ιεράρχης που τα ίχνη του θα μείνουν ανεξίτηλα. Καλό Παράδεισο, Γέροντα! Μεσίτευε στο Θεό για το ποίμνιο που τόσο αγωνίστηκες, για τη στρατευόμενη Εκκλησία που διηκόνησες και για την Πατρίδα που τόσο αγάπησες!

2.Διαχωρ.σκιτσπ. Αυγ....

From: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ
Subject:

Message Body: Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ.

1.Διαχωρ.σκιτσ]

Θέμα     Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ
Αποστολέας     kimon
Add contact

Message Body:
ΔΕΝ ΑΝΉΚΩ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ, ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ,ΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΕΣΩΣΕ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ !!! ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ.

2.Διαχωρ.σκιτσ

Θέμα   π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ
From: ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡ. ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ

Message Body:
ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΣΕΜΝΟΣ ΚΑΙ ΦΛΟΓΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΑΝΤΑΜΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.
ΤΕΤΟΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΑΣ.
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ.

ΜΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ
Ι.ΧΡ.ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

1.Διαχωρ.σκιτσ]

Αποστολέας     kypseli@in.gr Add contact
Παραλήπτης     akaplanoglou@augoustinos-kantiotis.gr Add contact
Ημ/νία     Δευτ 06:59

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ(Σ.Φ.Ε.Β.Α.)

Ζωοδόχου Πηγῆς 7 – Τ.Θ. 4185 – Τ.Κ. 102 10 – ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ  28-8-2010

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ  ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

Μία μεγάλη μορφὴ τῆς ἑλληνικῆς ὀρθοδόξου ἐκκλησίας μετέστη  χθὲς ἀπὸ τὴν στρατευομένη στὴν θριαμβεύουσα ἐκκλησία. Ὁ γέρων Μητροπολίτης πρ.Φλωρίνης Αὐγουστίνος ἔφυγε ἀπὸ τὴ ζωὴ αὐτή, «πλήρης ἡμερῶν καὶ ἔργων ἀγαθῶν». Ἡ δράση του στὸν ἱεραποστολικό, κηρυκτικό, συγγραφικό, ἀντιαιρετικό, κοινωνικὸ ἀλλὰ καὶ φιλανθρωπικὸ  τομέα ὑπῆρξε  μοναδική,  ἀνυπέρβλητη  καὶ μαρτυρημένη ἀπὸ χιλιάδες πνευματικά του παιδιά, τὰ ὁποία σαγήνευσε ἡ ἁγία του μορφὴ ἀπὸ τὰ νεανικά του χρόνια, καὶ τό κηρυκτικὸ του ἔργο στὴν Ἀθήνα ὡς τὸ ἔπος τῆς ἐθνικῆς του δράσης στὰ χρόνια τῆς κατοχῆς στὴ Μακεδονία, καὶ  τὴν ἀρχιερατεία του στὴ Φλώρινα. Ἐκεῖ ὅπου ἡ θεία Πρόνοια τὸν τοποθέτησε γιὰ 30 καὶ πλέον χρόνια,  ἐπὶ-σκοπο, σκοπὸ  τοῦ Θεοῦ καὶ τῆς πατρίδας σὲ καιροὺς καὶ χρόνους χαλεπούς.
Γιὰ τὴν πολύπλευρη  ἐν γένει προσφορά του στὴν ἐκκλησία καὶ τὴν πατρίδα μας ἔχουν γραφεῖ καὶ θὰ γραφοῦν πολλὰ ἀπὸ τοὺς συνεργάτες καὶ τὰ πνευματικά του τέκνα, ποὺ ἀναδεικνύουν ὅλες τὶς ἀρετές, τὰ χαρίσματα καὶ τοὺς ἀγῶνες τοῦ ἁγίου ἀνδρός.
Ἀπὸ τὴν πλευρά μας, ὅμως,  ὡς μέλη τῆς ΣΦΕΒΑ καὶ τοῦ ΠΑΣΥΒΑ,  ἔχουμε ἰδιαίτερο χρέος νὰ κλίνουμε εὐλαβικὰ τὸ γόνυ στὸν γέροντα ἐπίσκοπο. Δὲν ξεχνοῦμε ὅτι ἡ γεμάτη Χριστὸ καὶ Ἑλλάδα καρδιὰ του, ἦταν ἀπὸ τὶς πρῶτες ποὺ σκίρτησε ἀπὸ πόνο καὶ ὀδύνη γιὰ τὸ κλάμα καὶ τὸ δράμα τῶν ἀδελφῶν μας τῆς Βορείου Ἠπείρου, τῶν σκληρὰ χειμαζομένων ἀπὸ τὸ καθεστὼς τοῦ Ἐνβὲρ Χότζα. Δὲν ξεχνοῦμε ὅτι πρῶτος μαζὶ μὲ τὸν ἀοίδιμο ἱδρυτὴ τῶν συλλόγων μας, Μητροπολίτη  Κονίτσης κυρὸ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟ, μετουσίωσε τὸν πόνο αὐτὸ σὲ δράση, δράση γιὰ τὴν ἐνημέρωση τοῦ λαοῦ μας, δράση γιὰ τὸ ξύπνημα τῆς  ἀδιαφορούσης ἑλληνικῆς πολιτείας, μὲ τὰ μνημειώδη συλλαλητήρια  στὴ Φλώρινα στὶς ἀρχὲς τῆς δεκαετίας τοῦ 1980. Δὲν ξεχνοῦμε ὅτι μὲ τὸ ἄνοιγμα τῶν συνόρων ἡ ἱερά του Μητρόπολη πρωτοστάτησε στὴν ἀνθρωπιστικὴ βοήθεια στὴν γειτονικὴ περιοχὴ τῆς Κορυτσᾶς καὶ περιέθαλψε μὲ πολλὴ ἀγάπη τοὺς ἐξαθλιωμένους φυγάδες ποὺ περνοῦσαν κατὰ χιλιάδες τὰ σύνορα. Δὲν ξεχνοῦμε ὅτι μέχρι σήμερα ἀκόμη, στελέχη τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Φλωρίνης περνοῦν τὰ σύνορα καὶ μεταδίδουν τὸ  λόγο τοῦ Εὐαγγελίου στηρίζοντας πνευματικὰ τὰ ἀδέλφια μας ἀπὸ τὴν ἄλλη πλευρά.
Ἡ στρατευομένη ἐκκλησία χάνει σήμερα  ἕναν θαρραλέο, ἀγωνιστή, ἀσυμβίβαστο  γίγαντα  τῆς πίστης, ἐφάμιλλο μὲ τοὺς μεγάλους πατέρες τῆς ἐκκλησιαστικῆς μας ἱστορίας, ποὺ ἐξακολουθοῦσε νὰ ἐμπνέει παρὰ τὴν περιπέτεια τῆς ὑγείας του. Ἡ θριαμβεύουσα ἐκκλησία δέχεται ὅμως στοὺς κόλπους τῆς ἕναν ΑΓΙΟ, ποὺ μὲ μεγαλύτερη παρρησία θὰ δέεται τώρα στὸν Ἰησοῦ Χριστὸ, τον ὁποῖο μὲ τόση αὐταπάρνηση  ὑπηρέτησε σὲ ὅλη τὴ ζωή του. Θὰ δέεται γιὰ τὴν πνευματικὴ πρόοδο τοῦ ποιμνίου του, γιὰ τὴν προστασία τῆς ἐκκλησίας μας ἀπὸ τὴ λύμη τῶν αἱρέσεων, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν σκέπη τοῦ Θεοῦ καὶ τῆς Παναγίας Μητέρας του, στὴν πολύπαθη πατρίδα μας ποὺ τόσο ὑπεραγαποῦσε, μὴ ξεχωρίζοντας κανένα ἀπὸ τὰ παιδιά της ἀπὸ τὴ Θράκη ὡς το Αἰγαῖο καί τὴν Κύπρο μας καὶ ἀπὸ τὴ Μακεδονία ὡς τὴν πολυβασανισμένη Βόρειο Ἤπειρο.

Αὐγουστίνου τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, ἡ μνήμη ΑΓΗΡΩΣ. Ἂς ἔχουμε τὴν εὐχή του!

Τὸ Κεντρικὸ Διοικητικὸ Συμβούλιο τῆς ΣΦΕΒΑ

1.Διαχωρ.σκιτσ]

magiridisg@gmail.com

Αποστολέας Δημήτριος Στεργιούλης Add contact

Message Body:

Ο Μακαριστός Μητροιπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης ανήκει στη χορεία των ελαχίστων Επισκόπων που ηνάλωσαν εαυτούς για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία. Παράλληλα με τα χείλη του που νυχθημερόν προσεύχονταν στον Παντεπόπτη Κύριο τα χέρια του υπηρετούσαν τον πάσχοντα συνάνθρωπό του. Είναι πλέον ή βέβαιον ότι τα ράσα του Μακαριστού Επισκόπου Αυγουστίνου δεν είχαν τσέπες.

Πολλοί προσπάθησαν ν α προσάψουν μομφές στο πρόσωπό του. Ά:λλοι τον χαρακτήρισαν μισαλλόδοξο, άλλοι δεξιό, έτεροι εθνικιστή, άλλοι άνθρωπο ακραίων απόψεων και αντιλήψεων. Οι προσπάθειές τους όμως έπεσαν στο κενό. Απέβησαν επί ματαίω. Γιατί ο ΄Γέροντας Αυγουστίνος κήρυττε «Χριστόν εσταυρωμένον» και τα λόγια του κηρύγματός του τα έκανε πράξη ο ίδιος.

Και για να μην μακρηγιρώ. Το κοινωνικό έργο πουη επετέλεσε ο Επίσκοπος Αυγουστίνος στην Φλώρινα δεν το επετέλεσαν όλες οι Κυβερνήσεις μαζί κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Και μιλάμε για έργο πολυποίκιλο και καλλίκαρπο.

¨εστω εις εμήν μαρτυρίαν η φτωχολογιά της Φλώρινας.

Δημήτρης Στεργιούλης
Επίτιμος Διευθυντής
2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
«ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

1.Διαχωρ.σκιτσ]

From: Μαγκιριδης Γεωργιος
Subject: π. Αυγουστινος

Message Body:

Καλο Παραδεισο Γεροντα.

Στη συνηδειση μου ειναι ομολογητης και μεγαλος εκκλησιαστικος πατερας.

Η ευχη του να μας σκεπαζει.

1.Διαχωρ.σκιτσ]

Θέμα     ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΤΑ Π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

From: ΜΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Subject: ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΤΑ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

Message Body:

Αιωνία η μνήμη του αγίου του Θεού. Τα παράσημα συνεχίζονται και μετά την εν Θριαμβευούση Εκκλησία μετάβαση του π. Αυγουστίνου. Ζη ο πατήρ. Συκοφαντίες και αρνητικά σχόλια.  Και στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το δημοσίευμα ήταν κατά τη γνώμη μου όχι καλοπροαίρετο για τον π. Αυγουστίνο αλλά και στον «Αγγελιοφόρο» ηπιότερα αρνητικό. Σε άλλα blogs και ιστοσελίδες, αντικειμενικό, π.χ. http://aktines.blogspot.com. Ευχαριστούμε για το υλικό για τον αγαπητό μας π.Αυγουστίνο που παρέχετε στο διαδίκτυο. Επίσης ομιλίες του π. Αυγουστίνου (πολλές) υπάρχουν ελεύθερα στο http://www.pantocrator.net. Θα ήθελα να σημειώσω την παρατήρηση του εκπροσώπου του Αγ. Όρους κατά την εξόδιο ακολουθία: «Ο π. Αυγουστίνος ήταν η ασκητικότερη μορφή της Ορθοδοξίας στον 20 αιώνα».  Και υπόδειγμα κοινοβιάρχου. Η παρατήρηση αυτή προέρχεται από έναν επίσης ασκητή που εκπροσωπούσε την ασκητική Ιερά Κοινότητα του Αγ. Όρους. Για τον λόγο αυτό η σημειολογική της αξία είναι μέγιστη. Ο π. Αυγουστίνος να δέεται στον Θεό υπέρ όλων.

Μαράκης Ιωάννης – Θεσσαλονίκη

1.Διαχωρ.σκιτσ]

From: Αλέξανδρος Χαράλαμπος Κανακόπουλος
Subject: Πολύ ισχύει δέησις δικαίου ενεργουμένη…

Ο Κύριος απεφάσισε να πάρει μαζί του τον π. Αυγουστίνο. Αντί στιγμιαίου μαρτυρίου, ο π.Αυγουστίνος έζησε μαρτυρική και ομολογιακή ζωή, μέχρι τέλους.
Στην νέα του ζωή αυτήν, στην ζώσα και θριαμβεύουσα Εκκλησία, θα μεσιτεύει υπέρ ημών, ως έκανε και επί της γήινης.
Και πάλι σας ευχαριστώ, που κάνετε τον αγώνα τον καλό και παρουσιάζετε τους λόγους του, οι οποίοι πάντα κάτι καλό έχουν να μας διδάξουν και να μας προτρέψουν.

Μεθ’ υπολήψεως,

Α.Χ. Κανακόπουλος Καλαμάτα

ΥΓ: Είθε να μας δώσει ο Κύριος, αυτά
που χρειάζεται ώστε να απολογηθούμε εν παρρησία ενωπιόν του, ως ο π.Αυγουστίνος

1.Διαχωρ.σκιτσ]

From: PATIR + NIKOLAOS MEIMARIS

ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Aγαπητά μου εν Κυρίω και γνήσια τέκνα της μαρτυρικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Θέλουμε να εκφράσουμε τας θερμάς μας ευχάς και τα συλληπητήρια δια τον έντιμον άγιον Γέροντα μας επίσκοπο Φλωρίνης, τον μέγα Αυγουστινο Καντιώτη.
Δυστυχώς πνευματικός επτωχεύσαμε κατά πολυ γιατί χάσαμε έναν άγιο ομολογητή που στις σκοτεινές ημέρες που ζούμε μας χρειάζονταν.
Ήταν ο άγιος Μητροπολίτης μας που θα τον έχουμε ανεξίτηλα πάντοτε στην μνήμη μας, είναι ο κατ’ εξοχήν δεσπότης της ομολογίας εναντίον της ομολογίας εναντίον της παναιρέσεως του οικουμενισμού, ήταν ο αρχιεπίσκοπος που ετόλμησε να κόψει το μνημόσυνο του πατριάρχου, ήταν ο Μητροπολίτης που μήνυσε τον Αυστραλίας Στυλιανό και κάθε Στυλιανό αιρετικού.
Ήταν ο πατήρ των πτωχών, των κατατρεγμένων που με τα άπειρα άγια βιβλία που συνέγραψε δίνει παρηγοριά και ανακούφιση στην πληγομένη ψυχή του καθε πονεμένου ανθρώπου…

____________

ΣΤΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ

_________________

Comentarii şi mesaje la adormirea Episcopului Augustin de Florina  (I)


Tema: Veşnica pomenire
Juan Chicharro:
„Sunt creştin ortodox din Spania, spaniol. Am fost botezat acum 8 ani. Merg în Elada o dată sau de două ori pe an. Aici în Spania, puţinii ortodocşi care suntem îl iubim mult pe Episcopul Augustin. În momentele dificile ale vieţii noastre duhovniceşti omiliile lui Augustin întotdeauna au fost şi sunt o mare mângâiere. Datorită acestor predici am descoperit textele Sfântului Augustin, Episcopul Hypponei, îndeosebi pentru noi, spaniolii, pentru că avem traduceri bune ale operelor lui. Îl simţim pe Episcopul Augustin foarte aproape de noi. A fost un părinte autentic pentru noi. Aproape zilnic ascultăm predicile sale. Veşnica pomenire”.
Juan Chicharro

1.Διαχωρ.σκιτσ]

Tema: Voi avea mai multe motive să vin în Florina
Aleksandra Maher:
„Monahiile vor avea acum alături de ele un om sfânt. Trebuie ca toate grijile lor pentru mănăstire să le încredinţeze părintelui Augustin. Acum voi avea şi eu mai multe motive să vin în Florina. Aprindeţi o lumânare şi pentru mine”.

Aleksandra Maher
(din Serbia)

1.Διαχωρ.σκιτσ]

Tema: Jale profundă
Lazaros:
„A plecat la Domnul iubitul nostru Mitropolit Augustin Kandiotis, pe care de mic copil îl ascultam la cateheze, în biserică, am citit până astăzi predicile lui… Nu există cuvinte, care să descrie tristeţea pe care o simt pentru mutarea sa.
Lucram la spital în ultimele zile ale vieţii sale. Din respect şi smerenie nu am vrut să-l deranjez. Întrebam în fiecare zi şi aflam cum este. Dar Dumnezeu oricâte încercări, oricâte rugăciuni am fi făcut, tot ce este posibil omeneşte să fi făcut noi în micul nostru spital, El luase hotărârea Sa, să-l ia departe de noi. Nu s-a dus la spitale cu pretenţii, l-a onorat pe acesta mic din Florina. Nu s-a lepădat de turma lui de aici, din Florina; până la cea din urmă a lui suflare a rămas alături de noi. A lăsat în Florina o lucrare patristică atât de plăcută lui Dumnezeu că e ca şi cum ar trăi lângă noi. Aşa cum bate inima şi produce ecou în conştiinţa omului. De câte ori voi merge la Cruce, acolo sus pe dealul Sfântului Pantelimon, pe care a ridicat-o el însuşi, îmi voi face rugăciunea pentru el. Dacă Ortodoxia este simbolizată prin vulturul bizantin, ACEST ELIN LUPTĂTOR, MITROPOLITUL NOSTRU ORTODOX AUGUSTIN KANDIOTIS, a fost, este şi va rămâne vulturul Ortodoxiei noastre aici în Florina.
Voi veni în Florina să-mi iau rămas bun de la cel care a pornit în călătoria cea veşnică, acolo sus, lângă Dumnezeu”.

Familia Lazaros Dim. Rasaikou

Nα «αποκοιμισουν» τους Έλληνες ζητησε απο τα ελληνικα ΜΜΕ ο Ταγίπ Ερντογάν!

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαι 9th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

*********************************

Nα «αποκοιμίσουν» τους Έλληνες ζήτησε από τα ελληνικά ΜΜΕ ο Ταγίπ Ερντογάν!

Nα «αποκοιμίσουν» τους Έλληνες ζήτησε από τα ελληνικά ΜΜΕ ο Ταγίπ Ερντογάν!
Να «αποκοιμίσουν» τους Έλληνες και «να μην αναπαράγουν ειδήσεις για παραβιάσεις του εναέριου χώρου, γιατί έτσι δεν μεταδίδουν τα σωστά μηνύματα» (!), ζήτησε ο Ταγίπ Ερντογάν από διευθυντές ελληνικών ΜΜΕ με τους οποίους είχε συνάντηση το πρωί σήμερα μαζί τους.
Στiς ερωτήσεις περί των υπερπτήσεων, ο κ. Ερντογάν απάντησε προτρέποντας τα ΜΜΕ να αποδίδουν τη θετική εικόνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και να μη λειτουργούν μόνον ως «ραντάρ», αναπαράγοντας ειδήσεις για παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς -όπως είπε- «στα επτάμισι χρόνια, που είμαι πρωθυπουργός, δεν βομβάρδισα κάποια χώρα». «Αν δεν είστε εσείς ήρεμοι, πώς θα μεταδώσετε σωστά τα μηνύματα, ώστε να υπάρχει ειρήνη στην περιοχή μας;». Σημείωσε, δε, πως θα εξετάσει την πρόταση Παπανδρέου για την υποβολή σχεδίων πτήσεων. Απίστευτα πράγματα… Φυσικά ψεύδεται γιατί επανειλημμένα έχει βομβαρδίσει θέσεις Κούρδων ανταρτών στο Ιράκ. Άλλωστε μετά το 1974 κανείς Τούρκος πρωθυπουργός δεν βομβάρδισε ξένη χώρα με εξαίρεση τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία το 1999.
Αποδεικνύεται έτσι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου με την απαγόρευση δημοσιοποίησης των τουρκικών προκλήσεων ήδη συνεργάζεται με την Τουρκία στο θέμα αυτό. Δεν καταλαβαίνουν ότι όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πατριώτες και δεν πρόκειται να πειθαρχήσουν σε καμία τέτοια απαγόρευση, όπως ήδη αρνούνται…
Επιπλέον, επανέλαβε ότι «τα τουρκικά μαχητικά δεν απογειώνονται οπλισμένα, όπως τα ελληνικά μαχητικά» και τόνισε πως «αν εξαλείψουμε αυτή τη διαφορά, θα έχουμε κάνει ένα βήμα προς την ειρήνη». Και όλα αυτά η κυβέρνηση τα ακούει χωρίς να αντιδρά!
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τον ρόλο του στρατού, παρέπεμψε στο «σχέδιο Βαριοπούλα», διευκρινίζοντας ότι «θέλαμε μια καθαρή κυβέρνηση», που δεν θα ποδηγετείται, καθώς «η δημοκρατία πρέπει να αναπτύσσεται παράλληλα με την οικονομία. Είμαι επτάμισι χρόνια πρωθυπουργός και δεν με έχει εξουσιάσει κανείς». Για τα σχέδια εισβολής στον Έβρο δεν είπε τίποτα…
Σημείωσε ακόμη ότι έχει προτείνει στην ελληνική πλευρά να διευκολύνει η χώρα του την ηλεκτροδότηση των ελληνικών νησιών (!), διαπιστώνει, όμως, ότι η πρότασή του αντιμετωπίζεται με καχυποψία. «Γιατί ενοχλείστε;» διερωτήθηκε.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, υπογράμμισε πως «όταν ήρθαμε στην εξουσία οι αμυντικές δαπάνες βρίσκονταν στην πρώτη θέση του προϋπολογισμού μας. Τώρα, στην 1η θέση είναι οι δαπάνες για την Παιδεία, στη 2η οι δαπάνες για την Υγεία και οι αμυντικές δαπάνες είναι στην 4η ή την 5η, κι αυτό γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της τρομοκρατίας».
Το defencenet.gr απορρίπτειι την πρόταση Ερντογάν και δεν δέχεται να μην ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες. Άλλωστε η λογική αυτή είναι καθαρά ανατολίτικη. «Δεν το μαθαίνει κανείς, άρα δεν συμβαίνει». Σε ποιούς νομίζει ότι απευθύνεται; Σε ασπόνδυλους διπλωμάτες του υπουργείου Εξωτερικών;
ΠΗΓΗ: defencenet.gr
____________________

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Απρ 19th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ, ΤΑ ΥΠΕΡ & ΤΑ ΚΑΤΑ

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΩΝ 104 ΕΤΩΝ

ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

-6 Ρ

________________________________

« …Μας ζήτησαν Ορθόδοξοι Ρουμάνοι από την Ιρλαδία να βάλουμε την ομιλία του γέροντος επισκόπου π. Αυγουστίνου Καντιώτου στα Ρουμανικά πιο πριν από την Παρασκευή, για να μπορέσουν να την βγάλουν φυλλάδιο και να την μοιράσουν τις Κυριακές στους πιστούς… Μπορείτε να μας βοηθήσετε να έχουμε χρόνο για μετάφραση; Δηλαδή: Για να μεταφράσουμε την ομιλία της ερχόμενης Κυριακής ή εορτής να την έχουμε στην αρχή της εβδομάδος…

Και πάλι σας ευχαριστούμε. Την μετάνοιά μας στον Γέροντα επίσκοπο και στους πατέρες…» (Εστάλη από Ρουμάνο κληρικό).

______________________________________

ΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ  ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ  π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

_______________________________

____________________________________________________________________

Ο ΜΕΓΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΜΙΛΗΣΕ…

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Μαρ 1st, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

***********************************************************

Ο ΜΕΓΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ

ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΜΙΛΗΣΕ…

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

**********************************************************


Είναι κάποιοι άνθρωποι που δεν εννοούν, οι ευλογημένοι, να σιωπήσουν όσα σκαμπίλια και αν δεχτούν. Ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεώργιος Τσέτσης λ.χ. δεν εννοεί να σιωπήσει παρόλα τα χαστούκια που δέχεται όποτε ανοίξει το στόμα του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ π. ΤΣΕΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΤΟ
____________________

Σε πρόσφατο άρθρο του προσπαθεί να απολογηθεί εκ μέρους του Πατριαρχείου για τη διένεξη αναφορικά με το έκκλητο. Περιττόν να αναφέρω ότι το άρθρο του π. Τσέτση διακρίνεται για τη θεολογική του εμβρίθεια, όπως όλα τα δείγματα γραφής της χαρισματικής πέννας του.


ΟΙ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ
__________________

Εχει άλλωστε να επιδείξει πολλά μετάλλια που έχει κερδίσει με τον τίμιο ιδρώτα της θεολογικής γραφίδος του. “Πάλαι τε και επ’ εσχάτων”. Μεταξύ άλλων τον παρασημοφόρησαν οι π. Θεόδωρος Ζήσης, Κυρηνείας Παύλος, π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος και πρόσφατα ο πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιος.


ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ
_________________

Απαξ και ανοίξει το στοματάκι του ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος τρέχει ο κόσμος να μαζέψει τα σπασμένα. Και δεν τον φτάνουν τα αδιόρθωτα χάλια του δεν εννοεί να συνειδητοποιήσει ότι εκθέτει αντί να βοηθά τους ινστρούκτορές του. Αντί να κρύψει την αμάθεια υπό τη σιωπή του πετάγεται κάθε τρις και δύο και αμολά τους καρπούς της σοφίας του. Επειδή το θέμα έχει χρονίσει ήρθε η ώρα να πούμε στον π. Τσέτση τα πράγματα με το όνομά τους.

ΜΕΓΑΛΕ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΕ…
_______________

“Κοντός ψαλμός αλληλούια”, αιδεσιμολογιότατε Μεγάλε Πρωτοπρεσβύτερε του Οικουμενικού Θρόνου. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ισχυρίζεσαι, ενδιαφέρεται για την κανονική τάξη. Οχι για να κατοχυρώσει προνόμια σε βάρος της Αυτοκεφαλίας της εν Ελλάδι Εκκλησίας. Ωραία λοιπόν! Σε λίγες μέρες ο φάκελλος Μπεζενίτη θα βρίσκεται στα χέρια του Σεπτού Κέντρου της Ορθοδοξίας. Η υποβολή αίτησης αναψηλάφησης της υπόθεσης, εκ μέρους του Μπεζενίτη, είναι δεδομένη. Ας σημειωθεί, εν παρόδω, ότι αλάλαζε “ότι θα προσφύγει στον Οικουμενικό Θρόνο και θα “δικαιωθεί”, μόλις άκουσε την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου.


ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ
______________

Ενας τρόπος υπάρχει για να αποτινάξει το Πατριαρχείο από πάνω του τη ρετσινιά ότι ενεργεί υστερόβουλα. Ας δείξει στην πράξη ότι σέβεται την κανονική τάξη. Ας αποδείξει ότι αυτό που πονά το Πατριαρχείο είναι να ακολουθηθεί η υπό των Ιερών Κανόνων προβλεπόμενη διαδικασία και όχι η νομοθεσία του Ελληνικού κράτους. Αν έτσι είναι τα πράγματα τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Παναγιότατο και στον Οικουμενικό Θρόνο για τη μεγάλη τους ευαισθησία για τους Ιερούς Κανόνες. Ας δεχθεί την αίτηση του Μπεζενίτη, λοιπόν, και ας τον καθαιρέσει βάσει των Ιερών Κανόνων. Ετσι θα κλείσει ερμητικά τα στόματα αυτών που λένε ότι κινείται από μικροψυχία και ότι απλά επιδιώκει να διασφαλίσει προνόμια που θίγουν την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΘΑ ΑΠΟΣΤΟΜΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
___________________

Αν το Πατριαρχείο ενεργήσει κατά Θεόν θα κλείσει παράλληλα και τα στόματα όσων ισχυρίζονται ότι ο Παναγιότατος (σε συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο) θέλει να δικαιώσει τον Μπεζενίτη επειδή εκβιάζεται ή επειδή χρηματίστηκε. Ορισμένοι διατείνονται ότι ο υποτιθέμενος διάλογος της τηλεφωνικής συνδιάλεξης του Παναγιότατου με τον Μακαριότατο αποκαλύπτει, όχι διένεξη μεταξύ τους, αλλά συνωμοσία για να αποκατασταθεί ο Μπεζενίτης στο επισκοπικό αξίωμα. Ο πραγματικός λόγος που διέρρευσε στα ΜΜΕ, εικάζουν, είναι για να δώσει κάλυψη στο Μακαριότατο για τη συνέργεια στην ανομία και παράλληλα για να διακριβώσει τις αντιδράσεις στις προθέσεις των δύο Προκαθημένων.

ΤΙ ΔΕΟΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ;
______________

Ιδού η Ρόδος! Ιδού και το πήδημα! Αντί να σας βάζουν να γράφετε τα περισπούδαστα και θεολογικότατα άρθρα σας, που προκαλούν θυμηδία και ειρωνικά μειδιάματα, πότε για τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς και πότε για τα δικαιώματα του Πατριαρχείου, καλύτερα ας μας δείξουν στην πράξη το σεβασμό που τρέφουν έναντι των Ιερών Κανόνων. Ετσι εκόντες – άκοντες όσοι κατηγορούν ή και συκοφαντούν ίσως το Πατριαρχείο θα αποστομωθούν. Απαξ και διαπαντός!


ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ! ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
_________________

Επιτέλους πια! Δεν μας φτάνουν τα υπόλοιπα είναι ανάγκη σώνει και καλά να υφιστάμεθα τις περισπούδαστες θεολογικές αναλύσεις του Μεγάλου Πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεώργιου Τσέτση κάθε φορά που το Πατριαρχείο θέλει να παρανομήσει;

Ο ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΛΛΟΥΣ ΩΦΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Φεβ 5th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ, ΤΑ ΥΠΕΡ & ΤΑ ΚΑΤΑ

ΛΟΓΟΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

επ. ΑυγΜε μεγάλη χαρά διαβάζω τα κείμενα του Μητροπολίτου Αυγουστίνου Καντιώτου, όταν τα δημοσιεύετε.
Ο λόγος του π. Αυγουστίνου, είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ και ΠΟΛΥ ΩΦΕΛΙΜΟΣ για τους Χριστιανούς.
Πιστεύω ότι ΠΡΕΠΕΙ ΩΠΟΣΔΗΠΟΤΕ να ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ την ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ των κειμένων αυτού του ΑΞΙΟΥ Ιεράρχη.

Ο Θεός να σας ενισχύει σε αυτό το έργο που κάνετε, όταν δημοσιεύετε τα ΨΥΧΩΦΕΛΗ και ΩΦΕΛΙΜΑ κείμενα του Μητροπολίτου Αυγουστίνου Καντιώτου.

Με τιμή – Σ.Σ – Αγία Παρασκευή Αττικής.

Είμαι κάτοικος εξωτερικού και έχω ακούσει αρκετές κασέτες του δεσπότη. Τελευταία είχαμε κουβέντα εδώ με ένα πρόσωπο… και τον κατηγορούσε. Μήπως είναι εύκολο να μου στείλετε μερικά στοιχεία, γιατί λίγο ως πολύ εβγαλε τον γέροντα τρελλό. Θα ήθελα να ξέρω λίγο την ιστορία του Γέροντος, για να μπορέσω να του απαντήσω. Εδώ στο εξωτερικό όπως ξέρετε ο καθένας λέει ότι του κατέβει.

Επίσης εάν χρειαστεί καμιά βοήθεια στην σελίδα σας, σας παρακαλώ να με ενημερώσετε.

Ευχαριστώ και περιμένω την απάντηση σας.
Καλή και ευλογημένη χρονιά
Σ. Ε.

**********************************************************************************************************************************************************

ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ

Μηνύματα που έγραψαν στο YouTube, εναντίον του σεβασμίου γέροντος ιεράρχου π. Αυγουστίνου Καντιώτου, κάτω από το απόσπασμα της ομιλίας του· “ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ”.

-«…Ασε μας καημένε στην ησυχία μας και πήγαινε στο Σινά να βρείς κανένα Εβραίο να εξομολογήσεις».

-«Πάλι καλά που έχει ψωφίσει ο τράγος».

-«…Πολύ γαυγίζεις!!

Τα ηυβριστικά αυτά μηνύματα που δημοσιεύουμε, είναι κάπως πιο ευπρεπή από τα υπόλοιπα και δείχνουν την αναστάτωση που προκαλεί ο ξεκάθαρος χριστιανικός λόγος του π. Αυγουστίνου, στην προκειμένη περίπτωση στους ομοφυλόφυλους. Ο Γέροντας δεν φοβάται αυτές τις βρισιές, τις θεωρεί παράσημα, αρκεί και μία ψυχή απ’ αυτούς να μετανοήσει και να σωθεί.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι, που ίσως να μην έχουν το απαίσιο πάθος της ομοφυλοφιλίας, αλλά έχουν κάτι άλλο·
Έχουν όχι μόνο το σώμα τους διαφθαρμένο, αλλά και τα μυαλά τους και την ψυχή τους διεφθαρμένοι και αυτοί ειναι οι προδόται της Ορθοδόξου Πίστεως. Είναι οι οικουμενισταί, οι παπόφιλοι και ουνίται. Αυτοί προσπαθούν να υποτάξουν την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και να την σείρουν πίσω από το άρμα του Πάπα. Το μίσος τους εναντίον του Ορθοδόξου ιεράχου Φλωρίνης π Αυγουστίνου είναι απύθμενο.
Το Σαβ 09:30, στις 6/2/2010, κάτω απο το βιντεάκι της ομιλίας του Γέροντος «ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ», YouTube Service, ρίχνουν ακαθαρσίας στο τάφο του Γέροντος (δεν γνωρίζουν οι ταλαίπωροι ότι ο Γέροντας είναι εν ζωή) και γράφουν·
kostasxkk has made a comment on ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΓ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ «ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ»:

« ΣΚ… ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ!!! ».

Ο Χριστός είπε· «Πυρ ήλθον βαλείν επί την γη και τι θέλω ει ήδη ανήφθη;» Ο ζωντανός ξεκάθαρος λόγος ανάβει φωτιές και προκαλεί αντίδραση. Γι’ αυτό ο Κύριος είπε· «Ουαί υμίν όταν καλώς υμάς είπωσι πάντες οι άνθρωποι»(Λουκά 6, 26). Αλλοίμονο σ’ εσάς όταν όλοι οι άνθρωποι λέγουν καλά λόγια για σας.


Και σήμερα, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010, ωρα 08:05, κάτω από την ίδια ταινία στο YouTube, καποιος άλλος glaggl45, γράφει με σεβασμό·
[Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης], στα χρόνια της κατοχής έσωσε χιλιαδες κόσμο και ιδιαίτερα παιδιά..Αφοβος και ατρόμητος τά έβαλε μέ όλους κύρηξε τόν Λόγο του Θεού ξεκάθαρα καί πρώτα τον τηρούσε καί τον τηρεί ο ίδιος . Ζεί και είναι 104 χρονών. Την ευχή σου νάχουμε Γέροντα.

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Ιαν 19th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Απο αναγνώστη της ιστοσελίδας

ΟΧΙ ΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ

p.--A...ist.Θλίψη μεγάλη προκάλεσαν αυτά που ακούγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θέλουν να εξαλείψουν τα σκληρά λόγια του αγίου Κοσμά για τον Πάπα και αμφισβητούν το έργου του σεβαστού Γέροντος και αγωνιστού ιεράρχη π. Αυγουστίνου – σαν δεν ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!...

Αίσχος στους «ιερωμένους θεολόγους» και στους πνευματικούς ηγέτας -οικουμενιστάς- που τους υποστηρίζουν και κρύβονται πίσω από τέτοιες δήθεν επιστημονικές έρευνες… Όλοι σήμερα γίναμε «μάστερ» και «διδάκτορες» της επιστήμης και είμαστε  μέχρι τις τρίχες του κεφαλιού μας με τίτλους και βραβεία.., δεξιά και αριστερά…, αλλά δεν ξέρουμε τι μας γίνεται.

Κάνουν σαν να μην ξέρουν τί είπε ο Θεός της αγάπης, για τους υποκριτάς, τον οποίον κηρύττουν. Αυτοί πρέπει να λέγονται θεολόγοι (masters kai didaktores) των αθέων γραμμάτων… Σε λίγο θα φτάσουν όχι μόνο να αμφισβητούν αν μπορεί ο Χριστός να σώσει την ψυχή του ανθρώπου, αλλά θα αμφισβητήσουν αν πράγματι υπήρξε ο Χριστός. Και αν αμφισβητήσουν τον Χριστό και την Εκκλησία του, τί είναι ένας άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ή ακόμη και ένας Φλωρίνης Αυγουστίνος;

Πάτερ Λαυρέντιε, όχι μιά απάντηση, αλλά χιλιάδες απαντήσεις να στείλουμε  σ’ αυτούς που πάνε να κλονίσουν το κύρος του π. Αυγουστίνου, αμφισβητώντας τα λόγια του αγίου Κοσμά, που περιέχονται στο βιβλίο του! Τέτοιο πράγμα δεν θα έκανε ποτέ ο π. Αυγουστίνος. Βρήκαν την στιγμή να επιτεθούν προσωπικά στον αγωνιστή ιεράρχη της Εκκλησίας του Χριστού πατέρα Αυγουστίνο. Αν αυτά τα έλεγαν λίγα χρόνια νωρίτερα σαν ιερό πύρ και σαν λέων πυρ πνέον θα τους αποστόμωνε και θα τους έστελνε από εκεί που ήρθαν. Τί να πει κανείς μπροστά σ’ αυτά τα γεγονότα! Ακόμα και στα βαθιά γεράματά του ενοχλεί η φωνή του και τους τσούζει το έργο του! Τί άλλο θ’ ακούσουμε!
Λέει και πολλά άλλα λόγια ο άγιος Κοσμάς, μέσα στο βιβλίο του Γέροντος… Γιατί εκείνα δεν τ’ αμφισβητούν;

Γέροντα μου π. Αυγουστίνε, φιλώ με πολύ αγάπη και σεβασμό το πεντακάθαρο μέτωπό σου.

Αλέξανδρος

Κοινοποίηση και στην ιστοσελίδα

TI ΜΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Ιαν 4th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Ο  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ  Η  ΕΞΕΓΕΡΣΗ  ΤΩΝ  ΜΑΖΩΝ

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

oikoym.Ο Οικουμενισμός επινοεί διάφορες θεωρίες για να αιτιολογήσει την απομάκρυνσή του από την Πίστη, όπως την παρέδωσαν οι Απόστολοι και οι Πατέρες, την μία, ενιαία πίστη, που δεν αλλάζει με την εποχή, αλλά μένει σταθερή στον Ιησού Χριστό όπως είναι ο αυτός χθες και σήμερα και εις τους αιώνες των αιώνων.

Οι οικουμενιστές πρεσβεύουν ότι οι θρησκείες στις οποίες περιλαμβάνουν και την Ορθοδοξία, αν και δεν είναι θρησκεία, κατέχουν μέρος της αλήθειας, είναι με άλλα λόγια εν μέρει αληθείς και εν μέρει ψευδείς. Ιδίως η Ορθοδοξία η οποία γι’ αυτούς πάσχει από διάφορες αγκυλώσεις, (έτσι ονομάζουν την σταθερότητα στην πίστη όπως την παρέδωσαν οι Απόστολοι και οι Πατέρες).

Η Ορθοδοξία για τους οικουμενιστές πρέπει να εξελιχθεί και να γίνει σύγχρονη ακολουθώντας την εποχή. Για τους οικουμενιστές η πίστη είναι δυναμική, δεν υπάρχει τίποτε σταθερό και η μόνη σταθερότητα είναι η διαρκής αλλαγή. Αυτό που στην Ορθοδοξία σύμφωνα με το Ευαγγέλιο είναι αμαρτία, το να ακολουθεί η πίστη μας το σχήμα της κάθε εποχής (παράγει γαρ το σχήμα του κόσμου και η επιθυμία αυτού- μη συσχηματίζεσθε με τον κόσμο) αυτό για τους οικουμενιστές είναι αρετή.
Η παγκοσμιοποίηση επιδιώκει να επιβάλλει την ομοιομορφία παντού στα έθνη, στους λαούς, στους πολιτισμούς, στις παραδόσεις, για να είναι εφικτή η παγκόσμια τυραννία. Τη ίδια ομοιομορφία επιδιώκει να επιβάλει σε όλους τους λαούς της γης ο Οικουμενισμός σαν ένα είδος θρησκευτικής παγκοσμιοποίησης. Για τους οικουμενιστές φτάνει να συμφωνήσουν οι αρχηγοί για να είναι ενωμένοι όλοι για να υπάρχει μια πίστη σε όλους τους λαούς . Αυτό είναι το νόημα της ενώσεως των εκκλησιών και των θρησκειών. Για τον Οικουμενισμό η συμφωνία των αρχηγών δεν είναι απαραίτητο να βασίζεται στην κοινή πίστη αν και το πρότυπο της αληθινής ενότητας, το να γίνουμε όλοι ένα στην πίστη, το έδωσε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός: «Τα πρόβατα τα εμά» είπε « της φωνής μου ακούει. Καγώ γινώσκω αυτά και ακολουθούσι μοι. καγώ ζωήν αιώνιον δίδωμι αυτοίς και ου μη απόλλωνται εις τον αιώνα, και ουχ αρπάσει τις αυτά εκ της χειρός μου» (Ιωάν.10,27-29).

Οι οικουμενιστές με τους διαλόγους τους έχουν σκοπό να επιβάλουν εκ των άνω μια συμβατική (τυπική) ένωση, χωρίς κοινή πίστη (οικουμενισμός). Εξάλλου η συμβατική (τυπική)»ενότητα» αντί της αληθινής ενότητας στη θρησκεία, στην κοινωνία, στην οικογένεια, δεν είναι ξένη στο Δυτικό κόσμο, όπου δεν πιστεύουν πια στην ειλικρινή επικοινωνία και στην αγάπη την οποία θεωρούν ανέφικτη!

Η αλήθεια, η ελευθερία, κάθε αρετή είναι ενιαία. Δεν είναι κανείς εν μέρει άνθρωπος και εν μέρει απάνθρωπος, ούτε έχει εν μέρει ήθος και εν μέρει δεν έχει ήθος. Η μισή αλήθεια είναι ολόκληρο ψέμα. Όταν ο ποντικός περάσει μέσα από την κατσαρόλα, όλο το φαγητό πετιέται.

Ο Οικουμενισμός δεν ακολουθεί το Λόγο του Θεού, αλλά βλέπει τους πιστούς με κοσμικό πνεύμα και όχι με το πνεύμα της Διδασκαλίας του Ιησού Χριστού. Ο Ιησούς δεν καταφρονεί κανέναν άνθρωπο και δεν ήρθε στον κόσμο να σώσει μια ελίτ φιλοσόφων ούτε τους άρχοντες του κόσμου τούτου. Ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης. Βρέχει επί δικαίους και αδίκους.

anarx..Στην Ορθοδοξία δεν διακρίνονται οι πιστοί από τα αξιώματα αλλά από την αγιότητα. Απλοί αγράμματοι μοναχοί υπήρξαν άγιοι και πατριάρχες και θρησκευτικοί φιλόσοφοι έχασαν την πίστη τους. Οι Απόστολοι του Ιησού Χριστού ήταν απλοί ψαράδες.
Συμπέρασμα: Δεν μπορεί να υπάρξει «ένωση», να γίνουμε όλοι ένα, όπως ένα είναι τα θεϊκά πρόσωπα της Αγίας Τριάδος, χωρίς να υπάρχει μία πίστη, μία ποίμνη, ένας ποιμήν. «Τα πρόβατα τα εμά της φωνής μουακούουσι. Γνωρίζω τα εμά και γνωρίζομαι υπό των εμών».

Ζούμε στην εποχή της εξέγερσης των μαζών. Οι άνθρωποι γίνονται μάζα όταν δεν συνδέονται μεταξύ τους σε μια αληθινή ενότητα με βάση την κοινή πίστη στον Ιησού Χριστό και στη Χριστιανική Διδασκαλία που θεμελίωσε την αξιοπρέπεια και το σεβασμό του ανθρώπου. Οι αιρέσεις και ο Οικουμενισμός που συγκεντρώνει όλες μαζί τις αιρέσεις άφησαν το μεγάλο μέρος του Δυτικού κόσμου χωρίς την αληθινή πίστη. Ο Δυτικός κόσμος στην εποχή μας είναι ένας κόσμος που δύει.

ΜΙΚΡΑ ΔΟΚΙΜΙΑ