Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ’ Category

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ & Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, ΟΤΙ Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΚΤΗ ΑΜΑΡΤΙΑ; (ΡΩΜΑΙΟΥΣ κεφ 1, 22-32) 2. ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΘΕΣΠΙΣΗ Ο ΣΟΔΟΜΙΤΙΚΟΣ -ΓΑΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΑΛΛΑ ΜΟΝΑΧΑ Η «ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ»!!! 3) Η μνημονευση του Επισκοπου στη Θεια Λειτουργiα (του Νικ. Σακαλακη)

author Posted by: Επίσκοπος on date Δεκ 18th, 2023 | filed Filed under: ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΜΑΣ & Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΣΟ ΦΟΒΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ;

Επενθυμίζουμε ενα παραδειγμα σκληρης τιμωριας των Σοδομιτων απο την Παλαια Διαθηκη & ενα απο την Καινη Διαθηκη:

 • Ο ΄Αγιος και Τριαδικός Θεός, καταδικάζει με βαρύτατες ποινές την ομοφυλοφιλία. Από την Παλαιά Διαθήκη διαβαστε το 18ο και 19ο κεφάλαιο της Γενέσεως που περιγράφη την εμφανίση της Αγίας Τριάδος στον Αβραάμ με τη μορφή τριών ανδρών, και του ενημερώνει ότι ο ίδιος ο Θεός θα κατέβαινε στα Σόδομα και θα τα πυρπολούσε, για την φοβερή και σιχαμερή αμαρτία, όπως χαρακτηρίζεται από την Αγία Γραφή η ομοφυλοφιλίας (Γεν. 18: 20, 19: 4-13). Στα Σόδομα κατέβηκαν οι δύο από τους τρεις «άνδρες»-«αγγέλους», ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα, και έκαναν κάρβουνα τα σώματα που τα είχαν ατιμάσει οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι. Διαβαστε από το 19ο κεφ. του ςστίχ. 24-25. «Και έβρεξεν ο Κύριος επί τα Σόδομα και Γόμορρα θείον και πυρ παρά Κυρίου εκ του ουρανού και κατέστρεψε τας πόλεις ταύτας, και πάντα τα περίχωρα, και πάντας τους κατοίκους των πόλεων, και τα φυτά της γης».

Διαβαστε και από την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ προς ΡΩΜΑΙΟΥΣ κεφ. 1, 21-32

50751235unled5

ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΟΔΟΜΗΤΙΚΟΥ -ΓΑΜΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΑΛΛΑ ΜΟΝΑΧΑ Η «ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ»…

(Σχολιο του ιατρου Νανη Λυκούργος Ιατροῦ

Διαβαστε: https://agonasax.blogspot.com/2023/12/blog-post_85.html

50751235unled5

Η μνημονευση του Επισκοπου στη Θεια Λειτουργiα»

(Και οι ΑΚΡΕΜΟΝΕΣ Επίσκοποι: Φλωρίνης Αυγουστίνος – Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος έναντι του ΙΕ Κανόνα, ως συνέχεια των Αγιορειτών Πατέρων – 1275)

ΜΕΡΟΣ Θ΄

Παυση μνημοσ. πατρ.Οι αναφερόμενοι δύο Ιεράρχες, τιμώμενοι Ιεράρχες, αξίζουν ρήτρα εμπιστοσύνης και τιμής, διότι εθεράπευσαν τη εκκλησιολογία της Ορθοδόξου Εκκλησίας σε καιρούς χαλεπούς, χωρίς να παρασυρθούν από το οικουμενισμό του Πατριάρχη Αθηναγόρα στις δεκαετίες του 1960-1970. Ούτε ακολούθησαν τις «δυνητικές» ατραπούς έναντι του ΙΕ΄ Κανόνα, που εξασφαλίζουν ησυχία, ηρεμία και αποφυγή διώξεων.

Αρμενίζοντας κριτικά, μετά από πενήντα (50) χρόνια, την περίοδο εκείνη, αποτίω (προσωπικά) και φόρο τιμής στον μακαριστό Ιερώνυμο Α΄, του οποίου η στάση δεν κινήθηκε σε διώξεις, που σημαίνει ότι με όρους αλήθειας και εκκλησιαστικής ακρίβειας ενέκρινε τους αγώνας των δύο επισκόπων. Read more »

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΚΟΠΗ, ΤΟ 1995, (ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΕΡΘΗ Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ) – ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΗ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ «ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ» ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ & ΝΑ ΑΛΩΘΕΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ (κατεβαστε το βιβλιο δωρεαν, ειναι σε pdf)

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιαν 15th, 2023 | filed Filed under: ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ, ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ π. ΑΥΓ

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΗΤΡOΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ- ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟ 1995- ΑΓΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ, ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πατῆστε τον τίτλο και κατεβαστε το βιβλίο δωρεάν

ezgif-5-6cfa02102a

ΜΕΡΟΣ Α

589345584235671765gogbaMEΡΟΣ Β ́.

ἀπὸ τὸν ἡγούμενο Ἁγίας Παρασκευῆς Μηλοχωρίου
άρχιμανδρίτου Μάξιμου Καραβᾶ

-Συνεχεῖς ἀγῶνες τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης Αὐγουστίνου Ν. Καντιώτου ὑπέρ τῆς Ὀρθοδοξίας.
-Προειδοποιήσεις στούς πατριάρχας, πού συνεργάζονται μέ τους ἐχθρούς τοῦ Χριστοῦ, τούς μασόνους & αἱρετικούς, γιά νά ἀλλάξουν τήν πίστη μας.
-Διακοπή μνημοσύνου πατριάρχου, ὡς «μή ὀρθοτομοῦντα τόν λόγῳ τῆς ἀληθείας».
-Τελευταία προειδοποίηση,
γιά νέα διακοπή, τό 1995 & ἄγρια παρασκήνια γιά τήν ἀναγκαστική «οἰκειοθελῆ» παραίτησιν τοῦ θεοπροβλήτου & λαοπροβλήτου Μητροπολίτου.
Γιά τὴν Ἱστορία παρουσιάζουμε στοιχεῖα & μέρος τῶν σκοτεινῶν παρασκηνίων. Δείχνουμε τούς ὁρατούς ἐνόχους, μὲ ἔγγραφα & ἄλλα ἀποδεικτικά στοιχεῖα & ὁ κάθε πιστός ἂς μή κοιμᾶται, γιατί θά βρεθῆ μακριά ἀπό τήν Ἐκκλησία, στήν Πανθρησκεία τοῦ Ἀντιχρίστου.

589345584235671765gogba

(Η ιστοσελιδα μας: www.augoustinos-kantiotis.gr, δημοσὶευσε τα άγρια παρασκήνια, πριν από χρόνια, με περισσότερα στοιχεῖαΘα τα βρῆτε δεξιά στις ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Σχόλιο που λάβαμε τα Χριστούγεννα του 2013

«EXΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΥΔΟΣ

Αποστολέας    ΙΩΑΝΝΗΣ Τ………
Παραλήπτης    akaplanoglou@augoustinos-kantiotis.gr
Ημερομηνία             Πεμπ 15:15
Χριστούγεννα 25-12-2013
• Διαβάζω τη σελίδα σας καθημερινά και θέλω να αναφέρω δύο πράγματα….
1ον
. Νιώθω απίστευτα τυχερός που γνώρισα το γέροντα απο την παιδική μου ηλικία και έζησα κοντά του για πολλά χρόνια… και
2ον. Έχω μείνει άναυδος από την κακία, την υποκρισία και το θράσος όλων των εχθρών του Γέροντα. Και ειδικά απο άτομα και πρόσωπα που άλλα έδειχναν και άλλα έκαναν από πίσω… Συνεχίστε τον αγώνα σας δ. Καπλανογλου!!!!!!! Να ξέρετε ότι δεν είστε μόνη σ αυτόν τον αγώνα… Ο Θεός να σας δίνει δύναμη»).

«ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» (Ομιλια Μητροπολιτου Φλωρινης, που πρεπει να την ακουση καθε ορθοδοξος χριστιανος) – KATHΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ!!!! ΕΝΑΣ ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΖΕΨΗ & ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΟΛΟΥΣ: 1) Σχισματικος ψευτομακεδονας «ἐπισκοπος» στη Θρακη! 2) Καταλογος μητροπολιτων της Ελλαδικης Εκκλησιας, που δεν αναγνωριζονται ως Ορθοδοξοι απο την Ρωσικη Εκκλησια, γιατι συλλειτουργουν, με σχισματικους & αχειροτονητους!

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 16th, 2022 | filed Filed under: ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ, ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΑΙ, ΚΑΚΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ

«ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

«ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΠΗΚΑΝ ΔΙΑΦΘΑΡΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ & ΕΠΛΕΙΣΤΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑΥΑΓΙΩΝ ΠΟΛΛΩΝ»

(Ο Ιερος Χρυσοστομος καθήρεσε  σε μια ημερα 13 επισκοπους)

_____

_____

Μαγαρισμων και σκανδαλισμων συνεχεια: σχισματικος ψευτομακεδονας «ἐπισκοπος» στη Θρακη!

τοῦ Νεκτάριου Δαπέργολα
Διδάκτορος Ἱστορίας

Ἡμέρες ἀκατάσχετου κατήφορου ἐκ μέρους ὅλο καί περισσότερων ἐκκλησιαστικῶν ταγῶν, πού ἀντί νά προσπαθοῦν κάπως νά περιορίσουν μέσα στίς μητροπόλεις τους τή ζημιά ἀπό τίς τραγικές ἀποφάσεις πού ἐκπορεύονται ἀπό τόν φαναριώτικο βοῦρκο, παίρνουν ἐπιπλέον θάρρος (ἤ ἀκριβέστερα θράσος) καί προχωροῦν ἀκόμη πιό πολύ τό ἔργο τῆς καταβαράθρωσης καί τῆς καταστροφῆς.
Μέσα σέ αὐτό τό κλίμα ἄκρως χαρακτηριστικό ἀσφαλῶς τό συνεχιζόμενο ξεσάλωμα τοῦ μητροπολίτη Διδυμοτείχου, πού λίγες μέρες μετά τή συμμετοχή του στό μιαρό συλλείτουργο τῆς Θάσου μέ τόν αὐτοχειροτόνητο Οὐκρανό ἀρχικαρνάβαλο, πῆγε (ὅπως γράψαμε καί σέ πρόσφατη ἀνάρτηση) καί συλλειτούργησε καί μέ σχισματικούς τῆς «Μακεδονικῆς» ψευτοεκκλησίας στή Στρώμνιτσα….

Την συνέχεια: https://agonasax.blogspot.com/2022/11/blog-post_71.html

589345584235671765gogba

ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΕ 19 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Διαβαστε τα ονοματα και μη πατε σε ναους που λειτουργουν αυτοί

https://orthochristian.com/149377.html

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δημοσίευσε την Τρίτη έναν ενημερωμένο κατάλογο επισκοπών της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που οι πιστοί της δεν έχουν την ευλογία να επισκέπτονται για προσκύνημα επειδή οι αντίστοιχοι ιεράρχες τους υποστηρίζουν ανοιχτά και/ή υπηρετούν με τους σχισματικούς της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας». Read more »

Επισκοπος Αυγουστινος: Συναντηση Παπα – Πατριαρχου στα Ιεροσολυμα. Μεταλλεια του Παπα. Η Ορθοδοξια υποκλινεται μπροστα του!!! Τι θα γινη; Και εαν οι επισκοποι αρνηθουν τον ορκο τους & γινουν καρδιναλιοι & εαν… ‘Εσεις, το ευγενες γενος των Ελληνων, δωστε μια υποσχεση, οτι δεν θα υποκυψετε ποτε… 2) Νικολαος Σωτηρόπουλος: Η διακοπη μνημοσυνου απο 3 Μητροπολιτας & οι επιθεσεις των πατριαρχικων εναντιον του π. Αυγουστινου

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 16th, 2020 | filed Filed under: ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ
 1. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥ ΠΑΠΑ & ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

2. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΑΠΟ 3 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑΣ & ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

________

__________

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΒΟΡΡΑΝ», ΜΕ ΘΕΜΑ: Ουτε ενωσις ουτε ενοτης ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ. (Στη συνεντευξη φαινεται ξεκαθαρα η θεση του Αθηναγορα να προχωρηση σε κοινο Αγιο ποτηριο με τους Παπικους). Η εφημεριδα φερει ημερομηνια 23.3.1971. Βρεθηκε στα αρχεια του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου. Οι υπογραμμισεις ειναι δικες του. Την τελευταια λεξη του πατριαρχη· «αγαπω», την διεγραψε με κοκκινο & την αντικατεστησε με τη λεξη· πιστευω;

author Posted by: Επίσκοπος on date Δεκ 2nd, 2019 | filed Filed under: ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

Τρεῖς γενναῖοι Ὀρθόδοξοι Μητροπολίτες, που εἶχαν τὸ Εὐαγγέλιο πάνω ἀπό τὸ κεφάλι τους και δὲν τὸ εἶχαν κάνει πατητήρι, μετὰ τὶς παρακάτω ξεκάθαρες δηλώσεις τοῦ Ἀθηναγόρα ἔβαλαν ἐμπόδια στὴν κατηφορικὴ πορεια του και διέκοψαν τὴν μνημόνευσή του. Ἕνα χρόνο μετὰ πέθανε και δὲν μπόρεσε νὰ ολοκληρώση τὸ σατανικὸ σχέδιό του. ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ, ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΜΕ ΑΓΑΠΟΛΟΓΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ Ο ΠΑΤΡ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ!!! Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΑΛΩΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΣΠΟΤΙΚΕΣ ΕΔΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΥΛΙΚΟ & ΟΔΕΥΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

Ὁ π. Αὐγουστῖνος Καντιώτης ζῆ και μᾶς προμηθεύει μὲ ὑλικὸ ποὺ δὲν μποροῦν, οὔτε νὰ τὸ φανταστοῦν οὔτε νὰ τὸ υπολογίσουν οἱ ἐχθροι τῆς Ὀρθοδοξίας!!!

 *  *  *

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΒΟΡΡΑΝ»

Τρίτη 23 Μαρτίου 1971

Ουτε ενωσις ουτε ενοτης

(ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ)

ΠΡΩΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΔΗΛΩΣΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ, ΔΙΑ ΤΟ
ΚΟΙΝΟΝ ΑΓΙΟΝ ΠΟΤΗΡΙΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΝ ΜΑΣ κ. Ν. ΜΕΡΤΖΟΝ

Συνεντ. με Αθηναγορα 23.3.1971Καντε κλικ πάνω στην ἐφημεριδα για να την μεγενθύνετε
 • Ἡ Α.Θ.Π. ὁ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης κ. Ἀθηναγόρας ἐδέχθη εἰς τὸ Φανάρι, εἰς δύο μακρὰς ἀκροάσεις, τὸν ἀπεσταλμένον τοῦ «Ἑλληνικοῦ Βορρᾶ» κ. Ν. Ι. Μέρτζον πρὸς τὸν ὁποῖον εἶχε τὴν καλωσύνην ὅπως παραχωρήση ἰδιαιτέρως ἐνδιαφέρουσαν συνέντευξιν. Ἡ συνέντευξις ἐδόθη ὑπὸ τὸ πρῖσμα τοῦ βαρυσημάντου μηνύματος τὸ ὁποῖον ἀπηύθηνε πρὸς τὴν κορυφὴν τῆς Ὀρθοδοξίας ὁ Πάπας Παῦλος ὁ 6ος καὶ ἀποτελεῖ τὴν πρώτην δημοσίαν ἐκδήλωσιν τοῦ Οίκουμενικοῦ Θρόνου, ἐπὶ τοῦ μηνύματος, διὰ χειλέων αὐτοῦ τούτου τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου.

Ἡ πατριαρχικὴ δήλωσις, τὴν ὁποίαν ὁ «Ἑλληνικὸς Βορρᾶς» παραδίδει εἰς τὴν παγκόσμιον δημοσιότητα, ἔχει ὡς ἀκολούθως:

ΕΡΩΤΗΣΙΣ: Πῶς ἐδέχθη ἡ Παναγιότης Σας τὸ μήνυμα, διὰ τοῦ ὁποίου ὁ Πάπας Παῦλος εὔχεται τὸ κοινὸν Ἅγιον Ποτήριον; Ἀποτελεῖ τοῦτο βῆμα πρὸς τὴν Ἕνωσιν ἤ πρὸς τὴν ἑνότητα τῶν δύο Ἐκκλησιῶν;
ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ: Τὸ ἐδέχθημεν μετὰ πολλῆς χαρᾶς καὶ συγκινήσεως. Δὲν ὁμιλῶ περὶ Ἑνώσεως οὔτε περὶ Ἑνότητος, ἀλλὰ περὶ ἀποκαταστάσεως τῶν σχέσεων. Read more »

Η Μασονια υπ` αριθ. ενας εχθρος της Πιστεως & της Πατριδος. ΕΡΩΤΩ: Η Ορθοδοξος Εκκλησια ειναι καθαρη εκ του μιασματος της μασονιας; Πως μνημονευετε τον πατριαρχη ως ορθοδοξο; ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ: Μετα την εξακριβωσιν ωρισμενων λεπτομερειων, θα πραξωμεν το καθηκον μας, ως επραξαμεν και αλλοτε, οτε επαυσαμεν το μνημοσυνο του Αθηναγορου, ως μη οθοτομουντος τον λογο της αληθειας.

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 15th, 2019 | filed Filed under: ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙA ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ, ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

…Ως αγωνιστης Ορθοδοξος Ιεραρχης ειχατε διακοψει το μνημοσυνο του Αθηναγορα. Πως ομως  μνημονευετε ετουτον….

Άπόσπασμα επιστολης υπαλληλου ΕΛΤΑ Δ.Γ.

«Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Φλωρίνης π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΕ
Ὲπειδῃ έχω μελετήσει πολλᾳ περί μασονίας τά οποία εν περιλήψει μᾶς ὲνημερώνουν ότι ἡ Μασονία αποτελεῖ τον υπ` αρίθ. 1 ὲχθρό τῆς Πίστεως κα τῆς Πατρίδος ὲρωτῶ; Ἡ Ορθόδοξος Ὲκκλησία είναι καθαρή ὲκ τοῦ μιάσματος τῆς μασονίας; Η φωτοτυπία την ὁποῖα σᾶς συναποστέλω παρουσιάζει τον Πατριάρχη σε ὲξώφυλλο μασονικοῦ περιοδικοῦ. Τί σχέσι έχει ο πατριάρχης με την μασονία; Η φωτογραφία αὺτή περιῆλθε εὶς γνώσιν σας και εν γνώσει τῆς Ἱεραρχίας; Και ποίαι ὲνέργειαι ὲπ` αὺτοῦ; Ὡς ὰγωνιστης Ὸρθόδοξος Ἱεράρχης είχατε διακόψει το μνημόσυνο τοῦ Ὰθηναγόρα. Πῶς όμως  μνημονεύετε ὲτοῦτον….»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

επιστ. διακ μνημ

Ὲν Φλωρίνη τη 3.3.1988

Ὲλάβαμεν την ὲπιστολήν σας, ἡ ὁποία δεικνύει ότι παρακολουθεῖτε μετά ὲνδιαφέροντος τά ὲκκλησιαστικά θέματα. Νά είσθε βέβαιος ότι μέ την βοήθεια τοῦ Θεοῦ μετά ὲξακρίβωσιν ὡρισμένων λεπτομερειῶν, θα πράξωμεν τό καθῆκον μας, ὡς ὲπράξαμεν και άλλοτε, ότε ὲπαύσαμεν το μνημόσυνο τοῦ Ὰθηναγόρου, ὡς μή όθοτομοῦντος τον λόγο τῆς ὰληθείας.

Ἡ παῦσις τοῦ μνημοσύνου ε-ινε συνταρακτικόν γεγονός καί χρήζει προσοχῆς και περισκέψεως. Παρακαλῶ δέεσθε και ὑπέρ ἡμῶν.

Μετ` ὲγκαρδίων αὺχῶν
+ Ὁ Φλωρίνης ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ

ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ; Σκοπια: »Ξεκινησε η διαδικασια της Αυτοκεφαλιας» 2) ΠΡΙΝ ΑΠΟ 57 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΕΓΡΑΦΕ: «Μεγα μερος του κακου λυμαινεται εκκλησιαστικως τον αποδημο Ελληνισμο της Ευρωπης, Αμερικης & Αυστραλιας… Ατομα επικινδυνα χειροτονουνται αρχιερεις…» 3) ΦΡΙΚΗ! ΕΙΚΟΝΑ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ!!! 4. Πατριαρχειο εναντιον Ελληνισμου ΗΠΑ

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 16th, 2019 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ;

Σκόπια: »Ξεκίνησε η διαδικασία της Αυτοκεφαλίας»
https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/29176-skopia-jekinise-i-diadikasia-tis-autokefalias

Ατομα ανικανα & επικινδυνα χειροτονουνται αρχιερεις στον αποδημο Ελληνισμο

Ἀπόσπασμα 1. «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΣΠΙΘΑΣ», φυλ. 251, Αὐγουστο 1962

ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΣΥΜΠΡ. ΑΙΡΕΤ.ιστ

«…Ἐκτὸς τῶν ἐθνικῶν λόγων, ἐξ αἰτίας τῶν ὁποίων ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμὸς τῆς Ἀμερικῆς καὶ Αὐστραλίας πρέπει νὰ παύσῃ νὰ ἐξαρτᾶται ἐκ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, ὑπάρχουν καὶ θρησκευτικοὶ λόγοι, οἱ ἐξῆς:
α) Ἀτομα ἀνίκανα & ἐπικίνδυνα χειροτονοῦνται ἱερεῖς & ἀρχιερεῖς
Ἄτομα γνωστὰ εἰς τὴν Ἑλλάδα διὰ τὴν φαυλότητα καὶ ἀνικανότητά των, ποὺ δὲν μποροῦν νὰ χειροτονηθοῦν ἱερεῖς καὶ ἀρχιερεῖς, καταφεύγουν εἰς τὸν ἀπόδημο Ἑλληνισμό, ἀνεξελέγκτως χειροτονοῦνται καὶ ἐγκαθίστανται εἰς Ἐνορίας καὶ Ἐπισκοπάς, καὶ ἔκπληκτοι οἱ ἐδῶ Ἕλληνες πληροφοροῦνται τὴν τοποθέτησί των ἐκεῖ ὅπου θὰ ἔπρεπε νὰ τοποθετηθοῦν οἱ ἄριστοι τῶν κληρικῶν. Ἐνορίες μὲ χιλιάδες ἀποδήμων Ἑλλήνων διοικοῦνται πνευματικῶς ἀπὸ ἀνθρώπους, οἱ ὁποῖοι ὄχι ἐπίσκοποι, ὄχι πρεσβύτεροι, ὄχι διάκονοι, ἀλλὰ προσκλαίοντες εἰς τὰ προπύλαια τῶν Ναῶν θὰ ἔπρεπε νὰ στέκωνται…»
β) Ἡ Μασονία ὀργιάζει στὶς ἑλληνικὲς κοινότητες καὶ ὁ πατριάρχης καὶ οἱ ἐπίσκοποι ἔχουν στενὲς σχέσεις μ᾽ αὐτήν!...
Μέγα μέρος τοῦ κακοῦ, ποὺ λυμαίνεται ἐκκλησιαστικῶς τὸν ἀπόδημο Ἑλληνισμὸ τῆς Εὐρώπης, Ἀμερικῆς καὶ Αὐστραλίας, θὰ ἐκλείψῃ, ἐὰν οἱ Ἐκκλησίες τῶν ἑλληνικῶν κοινοτήτων τοῦ ἐξωτερικοῦ ἐξαρτῶνται ἐκ τῆς ἐν Ἑλλάδι ἐκκλησιαστικῆς ἀρχῆς. Ἀλλὰ καὶ οἱ Μητροπόλεις καὶ Ἐπισκοπὲς Δωδεκανήσου καὶ Κρήτης, οἱ ὁποῖες ἀποτελοῦν ἐδαφικῶς τμήματα τῆς ἑλληνικῆς πατρίδος, πρέπει συμφώνως πρὸς τὸν ΛΔ΄ Ἀποστολικὸν Κανόνα νʼ ἀνήκουν εἰς τὴν Ἐκκλησία τοῦ Ἔθνους καὶ ὡς κεφαλὴ τῆς Ἱεραρχίας νὰ ἔχουν τὸν προκαθήμενο τῆς Ἐκκλησίας αὐτῆς. ….»

ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ & ΦΡΙΤΤΟΥΜΕ

Συμβαίνουν και εις Παρισίους: Μητροπολιτικά σεξουαλικά όργια
Η «ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ» και ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ- ΚΑΡΛΟΥΤΣΟΥ

Καζάνι που βράζει είναι η ελληνική κοινότητα του Παρισιού, όπου ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ (γνωστός εδώ στην Αμερική και ως «Εμμανουέλα», ενώ οι ‘Ελληνες της Γαλλίας τον αποκαλούν με το πιο χοντροκομμένο «Μανώλαινα», που είναι σαφώς αταίριαστο με τις εξεζητημένες σεξουαλικές ορέξεις του), έχει μετατρέψει την Μητρόπολη σε «Σόδομα και Γόμορα».
‘Εχοντας χάσει κάθε ηθικό φραγμό και εγκαταλείποντας κάθε προκάλυψη…
https://www.kalami.us/2019/omogeneia/orgia_gallias.html

Πατριαρχειο εναντιον Ελληνισμου ΗΠΑ

Τα τελευταία 25 χρόνια, εφαρμόστηκε από το Φανάρι η πολιτική της διάλυσης της Ομογένειας, προς όφελος της Τουρκίας. Αυτή γίνεται με την αρπαγή περιουσίας των εκκλησιών και με τον αφελληνισμό.
Αρκετά με τις ανθελληνικές, διαιρετικές πρακτικές »νεο-γενίτσαρων» στην Κων/πολη και στις ΗΠΑ, εις βάρος του Ελληνισμού Αμερικής, που γίνονται με την σύμπραξη »σερνόμενων ιεραρχών», νεόπλουτων αναζητούντων »αναγνώριση» Ομογενών και εξαγορασμένων ΜΜΕ.
Φτάσαμε σε κρίσιμο σημείο κι έχουμε να επιλέξουμε: ‘Η είμαστε με την ελληνική Ομογένεια και τα συμφέροντα του Ελληνισμού ή είμαστε με τους νεο-γενίτσαρους, που μας διαιρούν, μας αφελληνίζουν και μας ληστεύουν. Το ίδιο και τα ΜΜΕ, ειδικά της Ομογένειας, έχουν να επιλέξουν: ‘Η με τα συμφέροντα της Ομογένειας ή με τα συμφέροντα των νεο-γενίτσαρων.
Τα γεγονότα των τελευταίων 25 χρόνων στις ΗΠΑ, πιστοποιούν, χωρίς αμφιβολία, ότι τα συμφέροντα Ομογένειας και διαιρετικής Εκκλησίας φιλοχρήματων ρασοφόρων »αρπακτικών», ΔΕΝ ταυτίζονται.
https://www.kalami.us/

Να επιστρεψη στην Εκκλησια της Ελλαδος ο αποδημος Ελληνισμος και καθε σπιθαμη της Ελληνικης γης, γιατι κινδυνευει απο τον πατριαρχη (Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος) 2) O AΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ: ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΑ, »ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ » – Ο ΕΙΣΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΧΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 25th, 2018 | filed Filed under: ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με τετοιο πατριαρχη και επισκοπους φανταστητε
τι διαβρωσι θα υποστη ο αποδημος Ελληνισμος

PROEIDOPOIHSIS NARKH εξ. μικρη αναλ.

Συνεπῶς, κύριοι, δὲν παρίσταται ἀνάγκη νʼ ἀρνηθοῦμε τὴν πατρίδα μας γιὰ νὰ γίνωμε κήρυκες τῆς οἰκουμενικότητος τοῦ πατριάρχη, εἰς τὴν ὁποία ἡ Ἑλλὰς ὡς Ἔθνος θὰ ὑποστῇ τελείαν ἐξάτμισι ὑπὲρ τῆς μεγάλης πατρίδος, τῆς Τουρκίας!

Μὲ ἀρχιεπισκόπους καὶ ἐπισκόπους κάπως ἔτσι κατηχουμένους ὑπὸ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου μπορεῖτε νὰ φαντασθῆτε ποιά διάβρωσι θὰ ὑποστῇ ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμός, ὁ ὁποῖος καὶ ἔξωθεν ἔχει τὰς ἀφορμὰς γιὰ τὴν μείωσι καὶ κατάψυξι τῶν πατριωτικῶν του συναισθημάτων;

Να επιστρεψη στην Εκκλησια της Ελλαδος

ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμὸς καὶ κάθε σπιθαμὴ τῆς Ἑλληνικῆς γῆς

Μέγα μέρος τοῦ κακοῦ, ποὺ λυμαίνεται ἐκκλησιαστικῶς τὸν ἀπόδημο Ἑλληνισμὸ τῆς Εὐρώπης, Ἀμερικῆς καὶ Αὐστραλίας, θὰ ἐκλείψῃ, ἐὰν οἱ Ἐκκλησίες τῶν ἑλληνικῶν κοινοτήτων τοῦ ἐξωτερικοῦ ἐξαρτῶνται ἐκ τῆς ἐν Ἑλλάδι ἐκκλησιαστικῆς ἀρχῆς. Ἀλλὰ καὶ οἱ Μητροπόλεις καὶ Ἐπισκοπὲς Δωδεκανήσου καὶ Κρήτης, οἱ ὁποῖες ἀποτελοῦν ἐδαφικῶς τμήματα τῆς ἑλληνικῆς πατρίδος, πρέπει συμφώνως πρὸς τὸν ΛΔ΄ Ἀποστολικὸν Κανόνα νʼ ἀνήκουν εἰς τὴν Ἐκκλησία τοῦ Ἔθνους καὶ ὡς κεφαλὴ τῆς Ἱεραρχίας νὰ ἔχουν τὸν προκαθήμενο τῆς Ἐκκλησίας αὐτῆς. Ἔτσι οἱ Μητροπολῖται Δωδεκανήσου καὶ Κρήτης θὰ συμμετέχουν εἰς τὴν διοίκησι τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος. Θὰ ὑπάρχῃ δὲ δυνατότητα καὶ ἀπὸ αὐτοὺς νὰ ἐκλεγῆ καὶ ὁ πρῶτος· καὶ κάθε εὐεργετικὸ μέτρο, τὸ ὁποῖο χάριν τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος θὰ λαμβάνεται, θὰ ἐπεκτείνεται καὶ μέχρις αὐτῶν.

 ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 54 χρονια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΟ »ΚΑΛΑΜΙ»

O AΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ:

ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΑ, »ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ »

http://www.kalami.us/2018/omogeneia/arxiepiskopos_jul18.html

Γιά Κληρικολαϊκή και Αυτονομία, τα οικονομικά και λοιπά σκάνδαλα, το Πατριαρχείο, τις επιθέσεις που δέχεται, τον »Κόρακα» και τον »φάδερ ‘Αλεξ», τους διάδοχους, τον Χριστιανισμό, το μέλλον της Εκκλησίας στην Αμερική κ.ά.

»ΚAΛΑΜΙ»: Γέρων, υπέρτιμε και έξαρχε δύο Ωκεανών, τις ευλογίες…
…….
ΚΑΛAMI: ‘Κ»: Σεβασμιώτατε, θέλουμε αλήθειες γιά την 44η Κληρικολαϊκή στην Βοστώνη. Γιά τα σκάνδαλα, γιά τα χρέη, γιά όλα. Το ποίμνιο οφείλει να γνωρίζει…
Αρχιεπίσκοπος:… Χρέη και σκάνδαλα αν υπήρξαν, θα τα τακτοποιήσει ο φάδερ ‘Αλεξ, με τον »μπακαλόγατο» και τις »αδελφές του ελέους».
»ΚΑΛΑΜΙ»: Μα ο φάδερ Άλεξ(*) είναι η προσωποποίηση των σκανδάλων και της αρπαχτής και ο κολλητός του, ο δισεκατομμυριούχος »φραγκοφονιάς», ο »μπακαλόγατος», δικά του λεφτά δεν έδωσε ποτέ γιά κάποιο έργο της Ομογένειας ή της Εκκλησίας.
Αρχιεπίσκοπος: Φυσικά, γι’ αυτό τους έχουμε. Γιά να φαίνονται αυτοί, που ποτέ δεν έδωσαν ένα δολάριο, αλλά θέλουν να έχουν και λόγο στα εκκλησιαστικά.
»Κ»: Ο φάδερ ‘Αλεξ, όπου σκάνδαλο είναι μέσα, έχει και το ψευδώνυμο »εισπράκτορας του πατριάρχη» στις ΗΠΑ…
Αρχιεπίσκοπος: Ο παναγιότατος, είναι θεοσεβούμενος, αλλά και άριστος επιχειρηματίας. Ξέρει τι κάνει. Μην ξεχνάμε ότι η Εκκλησία σήμερα ζει, επειδή λειτουργεί ως καλοστημένη επιχείρηση. Δεν ήρθε η Εκκλησία με το πιστόλι στο χέρι να ληστέψει. Μόνοι τους οι ευσεβείς χριστιανοί τα δίνουν, ευελπιστώντας να συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους και να έχουν μιά θέση στον παράδεισο. Το λένε και οι γραφές: »Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι». Σε ότι αφορά τον φάδερ ‘Αλεξ, δεν φταίμε εμείς επειδή σε όλα τα σκάνδαλα οικονομικά και εκκλησιαστικά, είναι μέσα. Τα παράπονά σας, στον παναγιότατο. Δική του επιλογή είναι, ως »άτυπος αρχιεπίσκοπος».
»K»: Εκατομμύρια μαζεύτηκαν γιά την ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου, δεν μας είπατε ποτέ, πόσα. Τετραπλασιάσατε το αρχικό κόστος. Χάθηκαν χρήματα, έγιναν αρπαχτές, το έργο σταμάτησε. Και παράλληλα κλείνουν ελληνικά σχολεία γιά μισό εκατομ. δολάρια.

Αρχιεπίσκοπος: »Μέγας είσαι Κύριε» και θαυμαστά τα έργα μας… Τα κάναμε όλα καλά και άγια. ‘Ηταν ευκαιρία να μαζέψουμε χρήμα και αυτό πράξαμε, επειδή αυτή είναι βασικά η αποστολή της Εκκλησίας. Ποιός νοιάζεται γιά ελληνική Παιδεία και σχολεία; Read more »

Ο ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Ο ΜΑΣΟΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ ΤΗΝ ΑΠΕΣΠΑΣΕ & ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ & ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ! Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ 1962 ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ Ο ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ. Ο ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΥΣΤ. ΒΑΛΙΩΤΗΣ ΜΙΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 30th, 2018 | filed Filed under: ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ

ΛΟΓΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ

Να παυσῃ ἡ εξαρτησι του αποδημου ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ:

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΡΚΗ..ιντ

Μικρό ὰπόσπασμα νέου βιβλίου τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης Αὺγουστινου Καντιώτου

«ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΙΣ Νάρκη στὴ διοίκησι τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας & στὸν Ἀπόδημο Ἑλληνισμό, τὴν πυροδοτεῖ ὁ πατριάρχης» (περιέχει ἄρθρο ὰπό «Χριστιανικῆ Σπίθας», φύλ. 251, Αὔγουστος 1962)

«Ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμός, ποὺ εἶχε ἐκχωρηθῆ μὲ πατριαρχικὸ καὶ Συνοδικὸ τόμο στὶς 8/18ης Μαρτίου 1908 στὴν αὐτοκέφαλη Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος, ἡ ὁποία εἶχε τὸ κυριαρχικὸ καὶ κανονικὸ δικαίωμα τῆς προστασίας τοῦ ἀπόδημου Ἑλληνισμοῦ, ἀκυρώθηκε στὶς 1/14 Μάρτιο 1922, λίγο πρὶν ἀπὸ τὴν Μικρασιατικὴ καταστροφή, ἀπὸ τὸν πατριάρχη Μελέτιο Μεταξάκη, ποὺ οἱ μασόνοι τὸν ἔχουν καμάρι.

Ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ἀντέδρασε. Δὲν παρέδιδε τὸν ἀπόδημο Ἑλληνισμὸ στὰ χέρια τοῦ πατριάρχου, ἀλλὰ δύο χρόνια μετὰ ὑποχώρησε. Σήμερα βλέπουμε τὰ θλιβερὰ ἀποτελέσματα αὐτῆς τῆς ἁρπαγῆς.

ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ

Νὰ παύσῃ ἡ ἐξάρτησι τοῦ ἀποδήμου ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ·

 • 1) Ὁ οἰκουμενικὸς πατριάρχης δὲν μιλᾷ τὴν γλῶσσα τῆς ἀληθείας καὶ δὲν συγκινεῖ τὶς καρδιὲς τῶν Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων….
 • 2) Ὁ σημερινὸς πατριάρχης, ἂν καὶ Ἕλληνας, εὐκαίρως ἀκαίρως ἀκούγεται νὰ λέῃ, ὅτι εἶναι Τοῦρκος!…
 • 3) Ὁ πατριάρχης κόλακας καὶ ὑμνητὴς τῆς Τουρκίας!…
 • 4) Οἱ ἐπίσκοποι, ποὺ ἐξαρτῶνται ἀπὸ τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο, δὲν θερμαίνουν τὸ πατριωτικὸ συναίσθημα τῶν Ἑλλήνων…»

Μὲ τέτοιο πατριάρχη καὶ ἐπισκόπους φανταστῆτε τί διάβρωσι θὰ ὑποστῇ ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμός…

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ

νὰ παύση ἡ ἐξάρτηση τοῦ ἀποδήμου Ἑλληνισμοῦ ἀπὸ τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο

 • α´) Ἀτομα ἀνίκανα & ἐπικίνδυνα χειροτονοῦνται ἱερεῖς & ἀρχιερεῖς…
 • β´) Ἡ Μασονία ὀργιάζει στὶς ἑλληνικὲς κοινότητες καὶ ὁ πατριάρχης καὶ οἱ ἐπίσκοποι ἔχουν στενὲς σχέσεις μ᾽ αὐτήν!…
 • Νὰ ἐπιστρέψῃ στὴν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμὸς καὶ κάθε σπιθαμὴ τῆς Ἑλληνικῆς γῆς

Ο Σπαρτιάτης επιχειρηματίας της Αμερικης Στάθης Βαλιώτης κατα την 67η τελετή αποφοιτήσεως του Ελληνικού Κολλεγίου Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού (Μαΐου 2018) μίλησε την γλωσσα της αληθείας και προκαλεσε σαλο στους σκοτεινους κύκλους του Φαναρίου.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΥΣΤΑΘ. ΒΑΛΙΩΤΗ, που τιμήθηκε την  Παρασκευή 19.5.2018, από τη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης με επίτιμο Διδακτορικό δίπλωμα.

Ὲνῶ οἱ άλλοι μιλᾶνε ὰγγλικά, ὁ τιμώμενος ελληνας μιλᾶ στὰ Ἑλληνικά και τιμᾶ την γλώσσα του. Λέει ότι ειναι ανάγκη να ενδυναμώση η ελληνική γλώσσα, και θέτει δημόσια θέμα αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Αμερικής. Δεν γίνεται, είπε, να διοικούμεθα από μία μικρή ομάδα ανθρώπων που βρίσκεται στην Τουρκία, χωρίς ποίμνιο και χωρίς σκοπό, μα ούτε και έργο καθώς και με διαφορετική ατζέντα». Ρώτησε το ακροατήριο, στο οποίο ήταν ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και οι Μητροπολίτες Βοστώνης Μεθόδιος, Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος και Πίτσμπουργκ Σάββας: «τι θα γίνει σε μία ελληνοτουρκική σύρραξη, ποιον θα βοηθήσει η Εκκλησία μας;».

____________

_____________

ΑΝΑΣΤΑΤΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ανιέρους, ανεδαφικάς, αντιεκκλησιαστικάς, αντιορθοδόξους, μισητικάς και απαραδέκτους», χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του κ. Βαλιώτη ὁ Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Αθανάσιος. (Ποιος ειναι ο μητροπολίτης; Διαβάστε  σελ. 56, τοῦ νεου βιβλίου, για τον τρόπο της εκλογης του). Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ λέει πως ήταν λάθος η τιμή στον Βαλιώτη! (Ποιος είναι αυτος ο Μητροπολιτης; Αυτον, που αναστάτωσε ολόκληρη την Αμερικη ο Βαρθολομαιος για να τον κάνη. Ακύρωσε τον κανονικά εκλεγμένο μητροπολίτη Σικάγου…και ξαναέκανε εκλογές!

Μαθετε περισσότερα ‘εδω: http://www.kalami.us/2018/omogeneia/ekklhsiastiko-arxontesUSA_may18.html

Read more »

Διωγμος εν Αγιω Ορει εν ετει 2018 απο τους αιρετικους! Βαζουν αλβανους και γκρεμιζουν τα κελια μοναχων στην Μεγιστη Λαυρα, επειδη δεν μνημονευον τον αιρετικο, τουρκο (κατα την δικη του εκφραση), δικτατορα και σουλτανο Βαρθολομαιο

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαρ 16th, 2018 | filed Filed under: ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

Βαζουν Αλβανους και γκρεμιζουν τα κελια μοναχων στο Αγιο Ορος, επειδη δεν μνημονευουν τον τουρκο δικτατορα και σουλτανο Βαρθολομαιο, Διωγμος εν Αγιω Ορει εν ετει 2018 απο τους αιρετικους και εκτος Εκκλησιας Λαυριωτες

Διωγμός ἁγιορειτῶν copy

Συνεχίζοντας τήν παράδοση τῶν τυμπανιαίων Λαυριωτῶν πατέρων, οἱ σημερινοί Λαυριῶτες ἀναδεικνύονται χειρότεροι αὐτῶν, γκρεμίζοντας κελλιά πατέρων, ὅπου διακόπτουν τό μνημόσυνο τοῦ ἀρχιαιρεσιάρχη Βαρθολομαίου. Πιστά καί πειθήνια ὄργανά του, ἔχουν ἐντολές ὅποιος ἀντιτίθεται σέ αὐτόν καί στά ἀντίχριστα σχέδιά τους, νά διώκεται πάραυτα. Πρός πίστωσιν τῆς ἀληθείας καί πρός ἐνημέρωση τοῦ χριστεπωνύμου πληρώματος, παραθέτουμε τίς φωτογραφίες ἀπό τούς βανδαλισμούς, ὅπου ἔλαβαν χώρα τήν Καθαρά Δευτέρα στίς 6/19-2-2018. Δέν σεβάσθηκαν οὔτε τήν ἡμέρα, οὔτε τήν Ἁγία Τεσσαρακοστή, ἀλλά βάζοντας ἀλβανούς ἐργάτες, γκρέμισαν τά κελλιά καί πέταξαν στήν κυριολεξία τίς ἅγιες εἰκόνες, πού τήν ἐπόμενη Κυριακή τῆς Ὀρθοδοξίας, οἱ ἴδιοι πατέρες ἀπό τήν Λαύρα, ἔψελναν τό τροπάριο «Τήν ἄχραντον εἰκόνα σου προσκυνοῦμεν Ἀγαθέ», κατατάσσοντας ὅμως μέ αὐτόν τόν τρόπο τούς ἑαυτούς τους, στό ἀνάθεμα τῶν εἰκονομάχων!
Εὐχόμαστε στούς σημερινούς αἱρετικούς οἰκουμενιστές καί εἰκονομάχους Λαυριῶτες πατέρες νά καταλάβουν τό ἔγκλημα ὅπου διαπράττουν, τόσο πρός τόν Θεό, ὅσο καί ἀπέναντι στούς μοναχούς πού διώκουν καί τούς πιστούς ὅπου θέλουν τούς Ἁγιορεῖτες νά κρατοῦν τήν Ὀρθοδοξία καί ὄχι νά τήν διώκουν καί νά τήν προδίδουν.

Γέρων Σάββας, Ὀρθόδοξος Λαυριώτης

Εκτoς πραγματικoτητος τα γραφoμενα του π. Δανιηλ Αερακη! 1. Φιλτατος μεν Πλατων, φιλτατη δε Αληθεια Συνεχιζει να απανταει ο αρχιμανδριτης Δανιηλ Αερακης στον αρχιμανδριτη Δανιηλ Αερακη

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 11th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ, ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

1. Φιλτατος μεν Πλατων, φιλτατη δε Αληθεια

Aπανταει ο αρχιμανδριτης Δανιηλ Αερακης στον αρχιμανδριτη Δανιηλ Αερακη

Πατῆστε στους παρακάτω συνδέσμους

https://apotixisi.blogspot.gr/2017/09/blog-post_98.html

https://apotixisi.blogspot.gr/2017/09/o.html

ttps://apotixisi.blogspot.gr/2017/09/1024l

058837d2ea8c5l

 2. Εκτoς πραγματικoτητος

τα γραφoμενα του π. Δανιηλ Αερακη!

Τοῦ Βασίλη Κερμενιώτη, ὲκπαιδευτικοῦ

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%b8%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%82Διάβασα και το νέο άρθρο του π. Δανιήλ Αεράκη: «Διαφωνία ἀποτείχισις;» [1]  και βγήκα από τα ρούχα μου! Τί είναι αυτά που μας λέει ο π. Δανιήλ; Πού τα είδε γραμμένα;

1ον Κάνει λάθος σε σχέση με τον μεγαλύτερο αιρετικό όλων των αιώνων, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο!

Γράφει: «Σέ ἀντικανονικές ἐνέργειες προβαίνει καί ὁ νῦν Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, καί μάλιστα στά πλαίσια τοῦ οἰκουμενισμοῦ, ἀλλα …δέν ἀρνήθηκε κανένα βασικό δόγμα τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως»!

Ο Πατριάρχης έχει κατεδαφίσει όλα τα δόγματα της Ορθοδοξίας και αυτός λέει ότι …«δέν ἀρνήθηκε κανένα βασικό δόγμα τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως»!

Θα αντιστρέψω το ερώτημα: Μπορεί να μας πει ο π. Δανιήλ ποιό δόγμα της Εκκλησίας δεν έχει πλήξει ο κ. Βαρθολομαίος; Ποιό; Υπάρχει κάτι που έχει αφήσει όρθιο; Read more »

Α´ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ: ΜΗ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΟΝ ΘΕΣΙΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨOYΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΣΑΣ

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 10th, 2017 | filed Filed under: ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

Α´ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

«ΜΗ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΟΝ ΘΕΣΙΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨOYΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΣΑΣ»

Pieς to aima adelfου σου

Υπάρχουν πολλές προειδοποιήσεις γραπτές και ηχητικές, που έστελνε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Αὐγουστῖνος Καντιώτης προς τον πατριάρχη Δημήτριο και Βαρθολομαῖο, μέχρι και το 1995, για να τους βάλει φρένο στην προδοσία τῆς ΠΙΣΤΕΩΣ. Μετά ἀπό το 1995 άρχισε ένας βρώμικος πόλεμος για την εξουδετέρωσίν του ἀγωνιστοῦ ἱεράρχου ἀπό το επισκοπικό αξίωμα καὶ δὲν πραγματοποιήσε τις ἀπειλές του.

Διαβᾶστε ἐδῶ: http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?cat=11

Στον αγῶνα ἐναντίον τοῦ Γέροντος σημαντικὴ θέσι κατέχει και ο π. Δανιήλ Αεράκης. Τον καιρό που ὁ π. Αυγουστῖνος, ἀν και μεγάλος στην ἡλικία, βρίσκονταν κοντά στο ποιμνιό του, ἐκκλησιαζόταν και στα πιο ἀπομακρυσμένα χωριά τῆς Μητροπόλεως του, ἔβλεπε κόσμο καθημερινά στο γραφεῖο του και έδινε νικηφόρες μάχες για να μη γίνη το καζίνο στη Φλώρινα, ὁ π. Δανιήλ Ἀεράκης ἀπό την Ἀθηνα ἔδινε στὸ περιοδικό του «Ἰωάννης ὁ Βαπτιστής» μια τελείως διαφορετική εἰκόνα για τα τίμια γηρατεια του σεβάσμιου ιεράρχη καὶ ζητοῦσε την παραίτησιν του!

Θα καταγράψουμε μια τηλεφωνική συνομιλία τοῦ 1997  με τον π. Δανιήλ Ἀεράκη, που δείχνει την ἀσέβια που ἔδειξε στο ἐπισκοπικό ἀξίωμα  τοῦ Γέροντος ἀγωνιστοῦ ἰεράρχου Αὐγουστίνου. Σήμερα ὑπεραμύνεται τῶν δικαιωμάτων του γέροντος μητροπολιτου Θεοκλήτου των 87 ἐτῶν και προσπαθεῖ να δώση μια ψευδή διάσταση για την διακοπή τοῦ μνημοσύνου που ἔκανε ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης Αὐγουστῖνος.

http://anastasiosk.blogspot.gr/2017/09/blog-post_89.html#more

http://anastasiosk.blogspot.gr/2017/09/blog-post_8.html#more

Θα δώσουμε στη συνέχεια μια σειρά δημοσιευμάτων, για να δείξουμε την σταθερή πορεία που κρατοῦσε ὁ π. Αυγουστῖνος μέχρι τα βαθειά γεράματά του, ἐναντίον των αἰρετικῶν ἀνοιγμάτων τοῦ Πατριάρχη και ὑπέρ τῆς ἐπαναλήψεως τῆς διακοπῆς τοῦ μνημοσύνου.

Ἡ συνομιλία με τον π. Δανιήλ ἔγινε μετά την δημοσίευση του άρθρου του το 1997, χωρίς «ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ»

 • ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ: Αυτά που γράφετε στο περιοδικό σας για τον π. Αυγουστῖνο δεν είναι αληθινα. Ο π. Αὺγουστίνος πῆγε στην Πρέσπα και λειτούργησε μέσα στη βαρυχειμωνιά.
  -ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γνώμη σου
  ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ: Ὁ π. Αὐγουστῖνος κανει εγκαίνια ναῶν! Βλέπει καθημερινά κόσμο στο γραφεῖο του και δεν είναι όπως τον παρουσιάζετε, εσεῖς από την Αθήνα.
  -ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γνώμη σου.
 • …………
  Ὅτι έλεγα, έπαιρνα την ίδια απάντηση, ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ
  Τότε τοῦ εἶπα: Αν εσεῖς από την Αθήνα ξέρετε καλύτερα πῶς είναι ο π. Αυγουστῖνος, τότε και η δική σας γνώμη μοιάζει με τους Σκοπιανούς που θέλουν την παραίτηση του π. Αυγουστίνου. Και έκλεισα το τηλέφωνο πριν προλάβη να με απαντήση.
  Πιστεύω να θυμᾶται την συνομιλία.

Ὁ π. Νικηφόρος Μανάδης, ἀπό την ἄλλη, νυν πρωτοσύγκελος Φλωρίνης, ἔγραψε ἐπιστολὴ και μάζεψε ὑπογραφες ἀπό τους μισούς ἀρχιμανδρίτες της Μητροπόλεως καὶ τὴν ἔδωσε τὸ 1996 στὸν π. Αὐγουστίνο και τοῦ ζητοῦσε να παραιτηθῆ για να γίνη δεσπότης ὁ Θεόκλητος!

Κάποιοι ἄλλοι, αἰσχροὶ και ἀνήθικοι, ἐπέλεξαν ἕνα ἄλλο σατανικό τρόπο, για να πιέσουν τον σεβάσμιο ἱεράρχη να παραιτηθῆ! Γέροι αὐτοί στην ηλικία και ἀχάριστοι, ἐμφανίζονταν ὡς φοιτηταί ἐκ Φλωρίνης και ἔστελναν ἐπιστολές ἀπό Θεσσαλονίκη με ψεύτικα ονόματα και ψεύτικες διευθύνσεις και με αἰσχρό τρόπο ζητοῦσαν την παραίτηση του! Ὁ Γέροντας παρ᾽ ὅλα τα κτυπήματα ἔμεινε ὄρθιος, ἀλλα δὲν μιλοῦσε για να μὴ γίνη σκάνδαλο στο λαό. Ὁ λαός ὅμως τῆς Μητροπόλεως Φλωρίνης που ἀντελήφθη τις ἐπιθέσεις, με συγκινητικές ἐπιστολες παρακαλοῦσαν τον πνευματικό τους πατέρα να μείνη στο θρόνο. Και ὁ τύπος τῆς Φλώρινας κατακεραύνωνε τους συκοφάντες και στέκοντα στο πλευρό τοῦ Γέροντος ἀγωνιστοῦ ἱεράρχου.

Αὐτοί που σέβονται σήμερα το ἐπισκοπικό ἀξίωμα και δικαιολογοῦν τα πάντα στον νυν μητροπολίτη Θεόκλητο, ἀκόμα και τις διώξεις των εὐλαβῶν ἱερέων, ἐπειδή δεν τον μνημονεύουν στην Θεια Λειτουργία, ὄχι γιατί δεν τον ἀγαποῦν, ἀλλα  γιατί δικαιολογεῖ τον αἰρετικό πατριάρχη Βαρθολομαῖο που δεν ἄφησε τίποτε όρθιο στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ψεύδεται την πιο ἱερή στιγμή τῆς Θειας Λειτουργίας λέγοντας στον Θεό, για τον αἰρετικό πατριάρχη Βαρθολομαῖο ὅτι «ορθοτομεῖ τον λόγο τῆ σης ἀληθείας». Τον σεβασμό τους αὐτὸ στο ἐπισκοπικό ἀξίωμα τον θυμήθηκαν τώρα και ὄχι ὅταν πίεζαν τον π. Αυγουστῖνο και πρόσβαλαν με τα ψέματά τους τα τίμια γηρατειά του πανελληνίως!

Α´ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

ΜΗ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΟΝ ΘΕΣΙΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨOYΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

«Κρούων λοιπόν τον κώδωνα του κινδύνου εκ της εσχατιάς αυτής της Ελληνικής Πατρίδος εκφράζω την αγωνίαν όχι μόνον του ποιμνίου μου, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. Ακούσατε τας φωνάς αυτάς ως φωνήν υδάτων πολλών και μη μας φέρετε ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΟΝ ΘΕΣΙΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨOYΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ. Ας μη θεωρηθεί τούτο ως απειλή, αλλ᾽ ως κραυγή πόνου και αγωνίας και ως υστάτη έκκλησις προς την υμετέραν Παναγιότητα διά την άμεσον επάνοδον της μεγάλης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως εις την τροχιάν εκείνην, η οποία εν Πνεύματι Αγίω εχαράχθη εις οικουμενικάς και Τοπικάς Συνόδους και εκ της οποίας αείμνηστοι πατέρες και διδάσκαλοι της Εκκλησίας, πρότυπα αληθών ποιμένων, ουδ’ επ’ ελάχιστον παρεξέκλιναν, αλλ’ εθυσίασαν και αυτήν την ζωήν των υπέρ της Ορθοδοξίας»

(Μικρό ἀπόσπασμα ὁμιλίας, από το βιβλίο του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου «ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ», εκδοση Γ΄ επηυξημένη, 2015, σελ. 81)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Mητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου, στον αποδημο Ελληνισμο, απο το 1962: «ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΥΣΗ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, που δεν μιλα πλεον την γλωσσα της αληθειας, ειναι κολακας & υμνητης της τουρκιας και· Δεν θερμαινει το πατριωτικο συναισθημα των Ελληνων

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 5th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ, ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΥΣΗ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ·

Απόσπασμα Χριστιανικής Σπίθας, του 1962, φυλ 251, του Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου

Ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμος τῶν 2.000.000 ἀποσπάθηκε ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος καὶ δώθηκε στὸν πατριάρχη!

1-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8-%ce%b6%cf%89%cf%83%ce%b1-%ce%b5%ce%ba-%ce%bc«…Ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμός τῆς Εὐρώπης, τῆς Ἀμερικῆς καὶ τῆς Αὐστραλίας, ὁ ὁποῖος μέχρι πρὶν ἀπὸ λίγες δεκαετίες ἐκκλησιαστικῶς ἐξαρτᾶτο ἐκ τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ἀπεσπάσθη ἀπ’ αὐτὴν καὶ ἐδώθη εἰς τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο τοῦ Ἀθηναγόρα, ὁ ὁποῖος κατὰ τὴν ἀπόλυτόν του κρίσι ἐκλέγει καὶ Ἀρχιεπισκόπους καὶ Ἐπισκόπους διὰ νὰ διοικοῦν πνευματικῶς τὸ ἐκ δύο περίπου ἑκατομμυρίων ἀποτελούμενον ποίμνιον τῶν ἀποδήμων Ἑλλήνων.
Καὶ τώρα γεννᾶται τὸ πελώριον ἐρώτημα·
Συμφέρει εἰς τὸ Ἔθνος καὶ τὴν Ἐκκλησίαν μας μιὰ τέτοια ἐκκλησιαστικὴ κατάτμησι; Τὸ παρὸν ἄρθρον θʼ ἀποδείξη, ὅτι οὔτε ἐθνικῶς οὔτε θρησκευτικῶς συμφέρει ἡ ἐκκλησιαστικὴ αὐτὴ διαίρεσις(*).

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1962

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ Ο ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΥΜΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΡΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

(Μητροπολίτης Φλωρίνης Αὐγουστῖνος Καντιώτης)

1) Ὁ οἰκουμενικὸς πατριάρχης, δεν μιλᾶ τὴ γλώσσα τῆς ἀληθείας καὶ δὲν συγκινεῖ τὶς καρδιὲς τῶν Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων
Οἱ ἄξιοι πατριάρχαι ὁμολογοῦσαν τὴν Ἑλληνικη καταγωγή τους καὶ ὑπερασπίζονταν τα δικαιώματα τοῦ ποιμνίου τους
Τὸ Οἰκουμενικὸν Πατριαρχεῖον, ὅπως εἶνε σήμερα, δὲν μπορεῖ δυστυχῶς νὰ λαλήση τὴν φωνὴν ἐκείνη, ἡ ὁποῖα μπορεῖ νὰ συγκινήση τὶς καρδιὲς τῶν Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων. Οἱ ἐπὶ σειρὰν αἰώνων σκληρῆς δουλείας ἀοίδιμοι Πατριάρχαι, ὅσες φορὲς ἐνεφανίζοντο ἐνώπιον τῶν πλέον ἀπολυταρχικῶν Σουλτάνων, εἶχαν τὸ θάρρος νὰ λέγουν˙ «εἴμεθα Ἕλληνες τὴν καταγωγὴν καὶ ὡς πνευματικοὶ αὐτῶν ἀρχηγοὶ ὑποστηρίζομεν τὰ ὑπὸ τῆς ἐξουσίας καταπατούμενα δίκαιά των. Ὑπεραμυνόμεθα αὐτῶν μέχρι θανάτου…». Ἔτσι μιλοῦσαν ἐνώπιον τῶν Σουλτάνων οἱ ἄξιοι Πατριάρχαι.

2) Σημερινος πατριάρχης ἂν καὶ ἑλληνας, εὐκαίρως ἀκαίρως ἀκούγεται νὰ λέει ὅτι εἶναι Τοῦρκος!

Τὸ νὰ ὁμολογῇ κάποιος τὴν ἐθνικήν του καταγωγὴν δὲν ἀποτελεῖ ἔγκλημα, ἀφοῦ καὶ αὐτὸς ὁ κορυφαῖος Ἀπόστολος τῶν Ἐθνῶν Παῦλος, ὁ ὁποῖος διεκήρυττε, ὅτι «οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θήλυ˙ πάντες γὰρ ὑμεῖς εἶς ἐστε ἐν Χριστῶ Ἰησοῦ» (Γαλ. 3, 28), δὲν ἀρνεῖτο τὴν προγονικήν του καταγωγήν, ἀλλʼ ἐνώπιον ἀρχόντων διεκήρυττεν «ἀνὴρ Ἰουδαῖος εἰμι» (Πράξ. 21, 39 καὶ 22, 3).

Ἀλλʼ ὁ σημερινὸς Πατριάρχης, ἄν καὶ ἔλκη τὴν καταγωγήν του ἐξ Ἑλλάδος, ἄν καὶ ἐγεννήθη ἐπὶ ἑλληνικοτάτης χώρας, τῆς Ἠπείρου, ἐν τούτοις ὑπὸ τὴν φοβίαν τῶν Τούρκων ἐπισήμων καὶ ἀνεπισήμων, ἀλλὰ καὶ Ἑλλήνων ἀκόμη, εὐκαίρως ἀκαίρως, ἀκούεται νὰ λέγη «εἶμαι Τοῦρκος», ἐκθειάζει τὸ μεγαλεῖον τῆς «μεγάλης πατρίδος του Τουρκίας» καὶ ἔχει ἀναρτήσει εἰς αἴθουσαν τῶν Πατριαρχίων μεγάλην φωτογραφία τοῦ Κεμάλ, ὁ ὁποῖος ὁσονδήποτε «μέγας» καὶ ἄν θεωρῆται ὑπὸ τῶν ὁμοεθνῶν του δὲν παύει νὰ εἶνε ὁ δήμιος ἐξολοθρευτὴς ἑκατομμυρίου Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων. Ποιὰ ἡ ἀνάγκη τῆς ἀναρτήσεως τῆς φωτογραφίας τοῦ Κεμάλ, τὴν στιγμὴ κατὰ τὴν ὁποία σὲ πολλὰ σπίτια καὶ μέγαρα Τούρκων δὲν ὑπάρχει; Ἀλλʼ ὁ Ἀθηναγόρας καὶ τοὺς Τούρκους ἀκόμη ὑπερβάλλει σ’ ἐπαίνους καὶ κολακείας, ἡ δὲ ὑπερβολὴ αὐτή, ὅπως παρετηρήθηκε καὶ ἀπὸ ἄλλους, δὲν ἐπιτυγχάνει τοῦ ἐπιδιωκομένου σκοποῦ, ἀλλὰ μᾶλλον προκαλεῖ τὴν δυσπιστίαν τῶν Τούρκων διὰ τὴν εἰλικρίνειαν τῶν αἰσθημάτων του. Οἱ Τοῦρκοι θὰ ἐκτιμοῦσαν τὸν Πατριάρχην, ὅταν θὰ μιλοῦσε σ’ αὐτοὺς ὄχι μὲ γλῶσσαν Εὐρωπαίου διπλωμάτη, ἀλλὰ μὲ τὴν γλῶσσαν ἑνὸς Παύλου Ἀποστόλου.

3) Ὁ πατριάρχης κόλακας καὶ ὑμνητὴς τῆς Τουρκίας!

Ὁ Πατριάρχης παντοῦ καὶ πάντα κολακεύει τοὺς πολιτικοὺς ἄρχοντας τῆς Τουρκίας καὶ ψάλλει τὸ μεγαλεῖον «τῆς μεγάλης πατρίδος Τουρκίας». Περὶ δὲ τῆς Ἑλλάδος εἶνε ἰχθύος ἀφωνότερος.
Ἐὰν τώρα ὑποτεθῆ, ὅτι ὁ νῦν Πατριάρχης παίρνει ἄδεια ἀπὸ τὴν Τουρκικὴ κυβέρνησι καὶ βγαίνει ἀπὸ τὴν Κων]πόλι καὶ ἐπισκέπτεται τὶς ἀκμάζουσες ἑλληνικὲς Κοινότητες τῆς Ἀμερικῆς καὶ Αὐστραλίας καὶ λειτουργεῖ στοὺς ναοὺς των, περιμένετε μὲ τοὺς λόγους του νὰ θερμάνη τὶς καρδίες τῶν ἀποδήμων Ἑλλήνων καὶ νὰ τονίση τὶς ὑποχρεώσεις, τὶς ὁποίες ἔχουν ἔναντι τῆς ἰδιαιτέρας των Πατρίδος καὶ νὰ ἐλέγξη καὶ στηλιτεύση τὶς ἀδικίες καὶ τὰ ἐγκλήματα τὰ ὁποία διέπραξαν ἐναντίον τῆς Ἑλλάδος οἱ κακοί τους γείτονες, οἱ ὁποῖοι καὶ τοὺς τάφους τῶν Πατριαρχῶν ἀνέσκαψαν καὶ τὰ ὅσια καὶ ἱερὰ ἐβεβήλωσαν; Νὰ εἶσθε βέβαιοι, ὅτι ὑπὲρ τῆς ταλαιπώρου καὶ ἀδικημένη μας πατρίδας καμμία φωνὴ δὲν θὰ ἀκούετο ἐκ τῶν πατριαρχικῶν χειλέων. Ὁ Πατριάρχης θὰ περιώδευεν ὡς ἀντιπρόσωπος τῆς «μεγάλης πατρίδος Τουρκίας»(*).

4) Οἱ ἐπίσκοποι, ποὺ ἐξαρτῶνται ἀπὸ τὸ οἰκουμενικὸ πατριαρχεῖο, δὲν θερμαίνουν τὸ πατριωτικὸ συναίσθημα τῶν Ἑλλήνων;

Ἀλλὰ καὶ ὁ νῦν ἐν Ἀμερικῆ ὑπὸ τοῦ Ἀθηναγόρα διορισθεὶς Ἀρχιεπίσκοπος Ἰάκωβος, Τοῦρκος καὶ αὐτὸς ὑπήκοος, ἀποβλέπει μία τῶν ἡμερῶν νὰ διαδεχθῆ τὸν Ἀθηναγόραν εἰς τὸν πατριαρχικὸν θρόνον, πολὺ προσέχει ἐξ ἄκρας εὐγενείας νὰ μὴ θίξη τὴν ἀγαπητήν του πατρίδα Τουρκία καὶ ὅταν ἀκόμη αὐτὴ ἀδικεῖ καταφόρα τὴν μικρή μας πατρίδα Ἑλλάδα. Πῶς θὰ τολμήση νὰ ὁμιλήση εὐθαρσῶς ἐνώπιον τοῦ κοινοῦ, ὅταν γνωρίζη, ὅτι οἱ ἐν Ἀμερικῇ πολυάριθμοι πράκτορες τῆς Τουρκίας θὰ σπεύσουν πάραυτα νὰ ἐνημερώσουν τὴν Τουρκικὴ κυβέρνησι, ὁποία καὶ θὰ χαρακτηρίση αὐτὸν ὡς ἀνεπιθύμητον;
Νὰ χάση ὁ ἄνθρωπος τὴν ὑποψηφιότητά του ὡς Πατριάρχου; Πολλὰ ζητεῖτε!
Ἐφʼ ὅσον λοιπὸν στὸν Ἰάκωβο καὶ καὶ σὲ κάθε ἄλλο ἐπίσκοπο τοῦ ἀποδήμου Ἑλληνισμοῦ Εὐρώπης, Ἀμερικῆς καὶ Αὐστραλίας βόσκει ἡ φιλοδοξία νὰ γίνουν Οἰκουμενικοὶ Πατριάρχαι, θὰ καταπίνουν τὴν γλῶσσάν των, θὰ καταπνίγουν τὰ αἰσθήματά των καὶ θὰ πλειοδοτοῦν εἰς ἐπαίνους καὶ κολακείας καὶ αὐτοὺς ἀκόμη τοὺς Τούρκους, προκειμένου νὰ καταλάβουν τὸν ἐπίφθονον θρόνον.
Καὶ ἐρωτοῦμε˙ Μὲ τέτοιους ἀρχιεπισκόπους καὶ ἐπισκόπους τοῦ ἀποδήμου Ἑλληνισμοῦ μὲ ἐξάρτησι ἐκ Κων]πόλεως εἶνε δυνατὸν νὰ θερμανθῇ τὸ πατριωτικὸν συναίσθημα τῶν Ἑλλήνων;

Ὁ ἐθνισμὸς καὶ διεθνισμός, μποροῦν ἁρμονικὰ νὰ συνυπάρχουν στὴν καρδία τοῦ πιστοῦ.

Ἡ οἰκουμενικότητα δὲν ἀποξενώνει ἀπὸ τὴν Ἑλληνικὴ καταγωγή.

Μία ἀντίρρησις

Ἀλλʼ ἀκούω ἐκ τῶν κύκλων τοῦ Φαναρίου ἀντίρρησι˙ «Αὐτὰ ξεύρετε νὰ λέγετε σεῖς οἱ ἐθνικόφρονες, τὰ ἀγύριστα κεφάλια, ποὺ καμμία συμφορὰ τοῦ Ἑλληνικοῦ Ἔθνους δὲν σᾶς συνέτισεν, ἀλλʼ ἐπιμένετε τὸ Πατριαρχεῖον τῆς Κων]πόλεως νὰ ἐξυπηρετῆ τὰ ἐθνικὰ συμφέροντα τῆς Ἑλλάδος. Τὸ Πατριαρχεῖον, πρέπει νὰ τὸ ἐννοήσετε, τὸ Πατριαρχεῖο εἶνε Οἰκουμενικὸ καὶ ὡς ἔτσι πρέπει νʼ ἀγκαλιάση ὅλο τὸν κόσμον…».
Πρὸς τοὺς κυρίους αὐτούς, οἱ ὁποῖοι θέλουν νὰ ρίψουν σ’ ἐμᾶς τὴν κατηγορία τοῦ σωβινιστοῦ καὶ νὰ παρουσιάσουν τοὺς ἑαυτούς των ὡς μόνους σκεπτομένους χριστιανικῶς στὸν σύγχρονο κόσμο ἔχομεν συντόμως νʼ ἀπαντήσωμεν τὰ ἐξῆς:
Κύριοι! Περισσότερον ἀπὸ ἐσᾶς ἐμεῖς θέλομεν ἡ Ἐκκλησία νὰ ἵσταται ὑπεράνω φυλετικῶν καὶ ἐθνικῶν φραγμῶν καὶ ὡς φιλόστοργος μητέρα νὰ ἀγαπᾶ ὅλα τὰ τέκνα της. Ἀλλὰ μεταξὺ ὑμῶν καὶ ἡμῶν ὑπάρχει μία διαφορὰ καὶ ἡ διαφορὰ αὐτὴ εἶνε ἡ ἐξῆς:

Σεῖς μὲν ἀπὸ δειλία καὶ ἀνθρωπαρέσκεια, γιὰ νὰ μή πῶ κάτι χειρότερο, ἀποφεύγετε νὰ ὁμολογήσητε, ὅτι εἶσθε Ἕλληνες καὶ νὰ ὑποστηρίξητε σθεναρῶς τὰ δίκαια τοῦ ἀδικουμένου τούτου Ἔθνους, καὶ ἀκολούθως δικαιολογούμενοι προβάλλετε ὡς προκάλυμμα τῆς δειλίας σας τὸν διορθόδοξον καὶ διεθνῆ χαρακτῆρα τοῦ Πατριαρχείου, ἡμεῖς δέ, χωρὶς νὰ ἀρνούμεθα τὴν Οἰκουμενικότητα τῆς Ἐκκλησίας μας, χωρὶς νὰ μισοῦμε καὶ νὰ ἀποστρεφώμεθα κανένα Ἔθνος καὶ ὑπὲρ αὐτῶν ἀκόμη τῶν διωκτῶν καὶ τῶν δημίων μας προσευχόμενοι, κατὰ τὴν Κυριακὴν ἐντολήν, δὲν καταργοῦμεν ὅμως τὴν πρὸς τὴν ἰδιαιτέραν μας πατρίδα ἀγάπην, δὲν ἀποξενωνόμεθα τῆς κατὰ σάρκα καταγωγῆς μας, δὲν ἐπιλανθανόμεθα τῆς ἱστορίας μας καὶ τοῦ προορισμοῦ τοῦ Ἔθνους μας, φρονοῦντες, ὅτι τὸ νὰ εἶνε κάποιος Ἕλληνας δὲν σημαίνει, ὅτι μισεῖ τʼ ἄλλα ἔθνη, ἀλλʼ ὅτι ἐθνισμὸς καὶ διεθνισμός, τὰ δύο αὐτὰ ρεύματα τῆς ζωῆς, μποροῦν ἁρμονικῶς νὰ ρέουν καὶ νὰ συνυπάρχουν εἰς τὴν καρδία τοῦ πιστοῦ. Διότι, ὅπως λέγει ὁ κορυφαῖος τῶν νεωτέρων Ἑλλήνων θεολόγων ἀοίδιμος Ἀνδροῦτσος, «ἡ σύνδεσις τῆς Ὀρθοδοξίας μετὰ τοῦ Ἐθνισμοῦ οὐ μόνον δὲν ἀναιρεῖ τὸν καθόλου καὶ ὑπερεθνῆ χαρακτῆρα τοῦ χριστιανισμοῦ, τὸν περιεπόμενον ὑπὸ τῆς Δυτικῆς Ἐκκλησίας, ἀλλὰ τοὐναντίον εἶνε καὶ περιφανὲς αὐτοῦ γνώρισμα, δεικνύουσα ὅτι ὁ χριστιανισμὸς παρὰ τὸν ὑπερεθνῆ αὐτοῦ τύπον συνάπτεται οὕτως ἐσωτερικῶς μετὰ τοὺ ἐθνικοῦ βίου τῶν λαῶν ἑκάστων, ὥστε δημιουργοῦνται ἴδιοι τύποι διακρινόμενοι μὲν ἀλλήλων διατηροῦντες ὅμως ἀλώβητον τὴν ἐνιαίαν τῆς Ὀρθοδοξίας οὐσίαν» (Ἰδὲ Καινὴ Διδαχή, Τόμος Β΄ Ἀθῆναι 1920, σελ. 305).

Μὲ τέτοιο πατριάρχη καὶ ἐπισκόπους φανταστῆτε τί διάβρωσι θὰ ὑποστῇ ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμός!

Συνεπῶς, κύριοι, δὲν παρίσταται ἀνάγκη νʼ ἀρνηθοῦμε τὴν πατρίδα μας διὰ νὰ γίνουμε κήρυκες τῆς οἰκουμενικότητος τοῦ κ. Ἀθηναγόρα, εἰς τὴν ὁποία ἡ Ἑλλὰς ὡς Ἔθνος θὰ ὑποστῆ τελείαν ἐξάτμησιν ὑπὲρ τῆς μεγάλης πατρίδος Τουρκίας!
Μὲ ἀρχιεπισκόπους καὶ ἐπισκόπους κάπως ἔτσι κατηχουμένους ὑπὸ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου μπορεῖτε νὰ φαντασθῆτε ποιὰ διάβρωσι θὰ ὑποστῇ ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμός, ὁ ὁποῖος καὶ ἔξωθεν ἔχει τὰς ἀφορμὰς διὰ τὴν μείωσιν καὶ κατάψυξιν τῶν πατριωτικῶν του συναισθημάτων;

Θρησκευτικοὶ λόγοι ἀπαιτοῦν νὰ μὴ ἐξαρτᾶται ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμός ἀπὸ τὸ οἰκουμενικὸ πατριαρχεῖο…

Θρησκευτικοὶ λόγοι ἀπαιτοῦν νὰ μὴ ἐξαρτᾶται ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμός ἀπὸ τὸ οἰκουμενικὸ πατριαρχεῖο…
Ἀλλʼ ἐκτὸς τῶν ἐθνικῶν λόγων, ἕνεκα τῶν ὁποίων ὁ ἀπόδημος Ἑλληνισμὸς τῆς Ἀμερικῆς καὶ Αὐστραλίας πρέπει νὰ παύση νὰ ἐξαρτᾶται ἐκ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, ὑπάρχουν καὶ θρησκευτικοὶ λόγοι, οἱ εξῆς:…….»

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

(*) Στο πρῶτο μέρος τῆς «Χριστιανικῆς Σπίθας» ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης καταγγέλει την δολοφονικη ἐκκλησιαστική κατάτμηση της Ἑλλάδος 1. σε νέες χωρές, 2. σε ἐκκλησιαστικὴ αὐτονομία τῆς Κρήτης και ἀπόσπαση ἀπο τὴν Ἱεραρχία τῆς Ἑλλάδος και 3. διαχωρισμός τῶν νησιων τοῦ Αἰγαιου!!! Αὐτὰ μόνο σατανικός και μασονικός και ανθελληνικός  δάκτυλος θὰ τα ὑπονοοῦσε.

 • Πέρασαν 55 χρόνια ἀπό τότε που ἔγραψε την «Χριστιανικὴ Σπίθα» ὁ ἱεροκήρυκας τῆς Κατοχῆς π. Αυγουστῖνος Καντιώτης, Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπῶν και Εορδαίας και εἶναι ὅσο ποτὲ ἐπίκαιρη. Ἀν ρίξουμε μια ματιά στα προβλήματα που δημιουργεῖ στὴν Ἑλλάδα και τὸν ἀπόδημο Ἑλληνισμο ὁ Βαρθολομαῖος βλέπουμε πόσο ἐπικινδυνος εἶναι στὴν  Ἐκκλησία, στην Πατρίδα και στον ἀπόδημο Ἑλληνισμό  καὶ αὐτὰ ποὺ γράφη στὴν «ΣΠΙΘΑ» ὁ Γέροντας

Την Εκκλησια ταρασσουν και σχιζουν και οσοι διαστρεφουν την Αγια Γραφη! OYΡΑΝΙΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ Ν.21 Ο ΛΟΓΟΣ Ο ΕΜΟΣ ΟΥ ΧΩΡΕΙ ΕΝ ΥΜΙΝ 3. Αιρετικος ο Μητροπολιτης Φλωρινης. Σταματηστε την αιρεση για να σας μνημονευουμε. Αποδέχεστε την Σύνοδο της Κρήτης; τότε ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ……!!!!!

author Posted by: Επίσκοπος on date Αυγ 25th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ, ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΕΝ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΝ* ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟ ΠΑΣΣΑΛΗ

ΟΡΘΟΔ.ΕΚΚΛ. & ΕΧΘΡΟΙ

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Με πόνο καρδιάς και με αναφορά στον θρήνο του Ιερεμία ο επίσκοπος Φλωρίνης έγραψε και δημοσίευσε επιστολή προς τους μοναχούς της Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας.
Ο Φλωρίνης που διώκει Ορθοδόξους μοναχούς, τον ηγούμενο π. Μάξιμο, τον αρχιμ. Ιγνάτιο και τον μοναχό Ευδόκιμο, επικαλείται το όνομα ενός μεγάλου Προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης, του Ιερεμία, του οποίου η ζωή ως γνωστόν «κατέστη ένα διαρκές μαρτύριο με συλλήψεις, επιβουλές κατά της ζωής του, φυλακίσεις, απαγορεύσεις επισκέψεων στο ναό, κάψιμο των έργων του»[1].

Διαβάστε την συνέχεια: http://agonasax.blogspot.gr/2017/08/blog-post_21.html

d47OYΡΑΝΙΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ Ν.21

Ο ΛΟΓΟΣ Ο ΕΜΟΣ ΟΥ ΧΩΡΕΙ ΕΝ ΥΜΙΝ –

ΜΟΝΑΧΟΣ Β.Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ

Ταπεινωθείτε γι΄ αυτό που θα σας πω τώρα και μην υπερηφανεύεσθε. Μη σας πιάσει ο μεγάλος εγωισμός. Αλλά σας είπα ότι Είμαι μαζί με τον Πατέρα Μου και ο θρόνος Του αυτή τη στιγμή κάθεται επάνω από την Ελλάδα. Και ως Βασιλιάς, βλέπει το σημείο της μάχης και το πεδίον της ειρήνης.
Κάποτε σας είπα, ότι είναι το κέντρο της σοφίας του Θεού, ότι πάλι από εδώ θα ξεκινήσει το φως. Τότε που περιμένετε να είμαστε, από ποια γωνία να δούμε το φως ή είμαστε οι ίδιοι το φως;
Την συνέχεια ἐδῶhttp://www.triklopodia.gr/oy%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%85%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BD-21-%CE%BF-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%83-%CE%BF-%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%89%CF%81/

Αιρετικος ο Μητροπολιτης Φλωρινης Θεοκλητος. Σταματηστε την αιρεση για να σας μνημονευουμε

Αποδέχεστε την Σύνοδο της Κρήτης; τότε ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ……!!!!!

Γράφει ο Βαφειάδης Αναστάσιος vafkanast@gmail.com

Πάνε και έρχονται οι επιστολές – ανακοινώσεις – αναφορές κλπ από την Μητρόπολη Φλωρίνης προς την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής, και αντίστροφα

Πίσω δεν κάνει κανένας, και το σίγουρο είναι πως οι εκπρόσωποι του Μοναστηριού της Αγαπητής και Θαυματουργής Αγίας Παρασκευής θα το πάνε μέχρι τέλους…!!!! Με έναν ανεξήγητο τρόπο, οπλίζονται καθημερινά με δύναμη και υπομονή, που δείχνουν ανεξάντλητοι….!!!
Σκληρά λόγια κατά του Μητροπολίτη Φλωρίνης εξαπολύουν στην ανακοίνωση τους, ότι αποδέχεται στο έπακρο όλες τις αιρετικές αποφάσεις της συνόδου της Κρήτης, καθώς και ότι τρέμουν τον αιρεσιάρχη όλων των εποχών,,, τον Βαρθολομαίο…. Τους δίνουν στεγνά δηλαδή…

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Αγίας Παρτασκευής Μηλοχωρίου…

Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου
Μηλοχώριο Εορδαίας

25-8-2017 Read more »

ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ, ΘΕΩΡΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΩΝ. ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΗ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ 1. Ανακοινωση για δευτερη διωξη εναντιον της Ορθοδοξης Ιερας Μονης Αγιας Παρασκευης Μηλοχωριου Πτολεμαϊδας

author Posted by: Επίσκοπος on date Αυγ 5th, 2017 | filed Filed under: ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ, ΔΙΩΓΜΟΙ

 ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΗ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΩΝ!!!

απειλες Θεοκλητου

Θεόκλητε Φλωρίνης ένα είναι βέβαιον ότι θα μνημονεύεσαι ως διώκτης των αγωνιστών και υποτεταγμένος στον αρχιοικουμενιστή Βαρθολομαίο

Θεοκλητος (Πασσαλής) Φλωρίνης: ή με μνημονεύεις πάλι, ή σου κόβω τον μισθό…
Πάτερ Ιγνάτιος: Κακό κάνεις στο Μοναστήρι, όχι σε μας…. Δεν υποκύπτουμε..!!!!!

(ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΕΣΤΕΙΛΕ & ΣΤΟΝ π. ΠΑΪΣΙΟ & ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Διαβᾶστε ἐδῶ:https://eordaia.org/index.php/22-2017)s/6953-giati-den-paradidoume-ta-monastiria-mas-frafei-o-arximanritis-pai-sios-papadopoulos)

Γράφει ο Βαφειάδης Αναστάσιος (vafkanast@gmail.com)

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης χρησιμοποιεί ότι εργαλεία, για να ξεκινήσουν πάλι οι Πατέρες της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής την μνημόνευση του.
Μάλιστα ενοχλήθηκε τόσο πολύ, όχι μόνο από την παύση της μνημόνευσης του, αλλά και από τη μήνυση που έτσουξε ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ αρκετούς στο πέρα στρατόπεδο, και έστειλε απειλητικό έγγραφο, ενημερώνοντας τον Πάτερ Ιγνάτιο, ότι ή ξεκινάς πάλι την μνημόνευση, ή σου κόβω τον μισθό……
Δεν σκέφθηκε όμως ο Μητροπολίτης ότι το Μοναστήρι έχει περάσει από τα χεράκια του Πάτερ Ιγνάτιου και του Πάτερ Μάξιμου Καραβά… και κόβοντας τους τον μισθό, δεν κάνει κακό στους ίδιους, αλλά στο Μοναστήρι…
ΒΕΒΑΙΑ Η ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΙΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΠ’ ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΑΤΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΠΙΚΟ-ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ,, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΑΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ….
Τήν συνέχεια: https://agonasax.blogspot.gr/2017/08/blog-post_19.html

862c570e406e

Ανακοινωση για την δευτερη διωξη εναντιον της Ορθοδοξης Ιερας Μονης Αγιας Παρασκευης Μηλοχωριου Πτολεμαϊδας

ΣΑΚΚΟΣ ΘΕΟΚΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΣΗ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ Ή ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΥ Ή ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΕΙΣΗΧΘΗ ΨΕΥΔΟ-ΣΥΝΟΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟ-ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ :

ΑΠΕΙΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ π. ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΝ ΤΟΥΤΟΣ ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΕΦΕΞΗΣ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1998, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ 2002

Με το υπ’ αριθ. 937/2-8-2017 έγγραφό του (το οποίο επιδόθηκε στον π. Ιγνάτιο από δικαστική επιμελήτρια στις 4-8-2017), ο Μητροπολίτης Φλωρίνης – ο οποίος απαρνήθηκε την Ορθοδοξία και προσχώρησε την Παναίρεση του Οικουμενισμού ή Θρησκευτικού Συγκρητισμού ή Γνωστικισμού, η οποία εισήχθη ψευδο-συνοδικά από την Ψευδο-σύνοδο της Κρήτης – καλεί σε έγγραφη απολογία τον Ορθόδοξο Αρχιμανδρίτη π. Ιγνάτιο Καλαϊτζόπουλο, Μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ορθόδοξης Ιεράς Μονής μας, μέσα σε τρεις (3) ημέρες από τη λήψη της παρούσας (δηλαδή από τις 4-8-2017 και Read more »