Αυγουστίνος Καντιώτης



«ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» (Ομιλια Μητροπολιτου Φλωρινης, που πρεπει να την ακουση καθε ορθοδοξος χριστιανος) – KATHΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ!!!! ΕΝΑΣ ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΖΕΨΗ & ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΟΛΟΥΣ: 1) Σχισματικος ψευτομακεδονας «ἐπισκοπος» στη Θρακη! 2) Καταλογος μητροπολιτων της Ελλαδικης Εκκλησιας, που δεν αναγνωριζονται ως Ορθοδοξοι απο την Ρωσικη Εκκλησια, γιατι συλλειτουργουν, με σχισματικους & αχειροτονητους!

«ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

«ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΠΗΚΑΝ ΔΙΑΦΘΑΡΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ & ΕΠΛΕΙΣΤΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑΥΑΓΙΩΝ ΠΟΛΛΩΝ»

(Ο Ιερος Χρυσοστομος καθήρεσε  σε μια ημερα 13 επισκοπους)

_____

_____

Μαγαρισμων και σκανδαλισμων συνεχεια: σχισματικος ψευτομακεδονας «ἐπισκοπος» στη Θρακη!

τοῦ Νεκτάριου Δαπέργολα
Διδάκτορος Ἱστορίας

Ἡμέρες ἀκατάσχετου κατήφορου ἐκ μέρους ὅλο καί περισσότερων ἐκκλησιαστικῶν ταγῶν, πού ἀντί νά προσπαθοῦν κάπως νά περιορίσουν μέσα στίς μητροπόλεις τους τή ζημιά ἀπό τίς τραγικές ἀποφάσεις πού ἐκπορεύονται ἀπό τόν φαναριώτικο βοῦρκο, παίρνουν ἐπιπλέον θάρρος (ἤ ἀκριβέστερα θράσος) καί προχωροῦν ἀκόμη πιό πολύ τό ἔργο τῆς καταβαράθρωσης καί τῆς καταστροφῆς.
Μέσα σέ αὐτό τό κλίμα ἄκρως χαρακτηριστικό ἀσφαλῶς τό συνεχιζόμενο ξεσάλωμα τοῦ μητροπολίτη Διδυμοτείχου, πού λίγες μέρες μετά τή συμμετοχή του στό μιαρό συλλείτουργο τῆς Θάσου μέ τόν αὐτοχειροτόνητο Οὐκρανό ἀρχικαρνάβαλο, πῆγε (ὅπως γράψαμε καί σέ πρόσφατη ἀνάρτηση) καί συλλειτούργησε καί μέ σχισματικούς τῆς «Μακεδονικῆς» ψευτοεκκλησίας στή Στρώμνιτσα….

Την συνέχεια: https://agonasax.blogspot.com/2022/11/blog-post_71.html

589345584235671765gogba

ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΕ 19 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Διαβαστε τα ονοματα και μη πατε σε ναους που λειτουργουν αυτοί

https://orthochristian.com/149377.html

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δημοσίευσε την Τρίτη έναν ενημερωμένο κατάλογο επισκοπών της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που οι πιστοί της δεν έχουν την ευλογία να επισκέπτονται για προσκύνημα επειδή οι αντίστοιχοι ιεράρχες τους υποστηρίζουν ανοιχτά και/ή υπηρετούν με τους σχισματικούς της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας».

Στη Σύνοδο των Ελλήνων Επισκόπων τον Οκτώβριο του 2019, οι ιεράρχες ψήφισαν να αναγνωρίσουν το δικαίωμα της Κωνσταντινούπολης να παραχωρήσει αυτοκεφαλία στην Ουκρανία και να αναθέσουν το ζήτημα της αναγνώρισης της σχισματικής «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας» στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Στις 21 Οκτωβρίου ο Abp. Ο Ιερώνυμος έστειλε μια ειρηνική επιστολή στον Epiphany Dumenko, αναγνωρίζοντας επίσημα την OCU και τη θέση του ως πρωτεύοντος της δομής.

Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανακοίνωσε τότε ότι θα διατηρήσει την κοινωνία με όσους ιεράρχες της Ελληνικής Εκκλησίας τηρούν ορθόδοξη στάση σχετικά με την ουκρανική κρίση και συνεχίζουν να υπερασπίζονται την αλήθεια. Περαιτέρω:

Ως προς αυτό, παύουμε την προσευχητική και ευχαριστιακή επικοινωνία με όσους επισκόπους της Ελληνικής Εκκλησίας έχουν συνάψει ή πρόκειται να συνάψουν τέτοια επικοινωνία με εκπροσώπους των ουκρανικών μη κανονικών σχισματικών κοινοτήτων. Επίσης δεν ευλογούμε προσκυνήματα σε επισκοπές που διαχειρίζονται οι προαναφερθέντες επίσκοποι. Οι σχετικές πληροφορίες θα διανεμηθούν ευρέως στους προσκυνηματικούς και τουριστικούς οργανισμούς των χωρών που αποτελούν την κανονική επικράτεια της Εκκλησίας μας.

Ο αρχικός κατάλογος περιελάμβανε έξι επισκοπές που οι πιστοί του Πατριαρχείου Μόσχας δεν έχουν την ευλογία να επισκέπτονται ως προσκυνητές. Ο ενημερωμένος κατάλογος περιλαμβάνει 19 Έλληνες ιεράρχες που έχουν υπηρετήσει με τους σχισματικούς

  •      Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος
        Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων 
        Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος
        Μητροπολίτης Τρικάλων Χρυσόστομος
        Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος
        Μητροπολίτης Φωκίδας Θεόκτιστος
        Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιο
        Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος
        Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων
        Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ
        Μητροπολίτης Γρενέβας Δαυίδ
        Μητροπολίτης Μαρώνειας Παντελεήμων
        Μητροπολίτης Φιλίππων Στέφανος
        Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός
        Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος
        Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος
        Μητροπολίτης Θεσσαλίας Τιμόθεος
        Μητροπολίτης Σταγών Θεόκλητος
        Μητροπολίτης Νέας Κρήνης Ιουστίνος

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.