Αυγουστίνος Καντιώτης



EKOIΜΗΘΗ Ο π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

18 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

π. Αυγουστ. προσφ.Η υγεία του σεβαστού γέροντος επισκόπου π. Αυγουστίνου Καντιώτου που βρίσκεται για 18η ημέρα στο Νοσοκομείο Φλωρίνης με εγκεφαλικό,  αρχίζει να βελτιώνεται. Θα είμεθα βέβαιοι γι’ αυτό μετά από 3 ημέρες, που θα περάσει και η 21η ημέρα.

ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΚΑ

ЕПИСКОП о. АВГУСТИНОС 18  ДАНА  ПОСЛЕ МОЖДАНОГ УДАРА

Здравље Виcoкопреосвећеног епископа о. Августина Кандиота који је већ 18 дана у флоринској болници после можданог удара , почиње да се побољшава. У то ћемо бити сигурни после  три дана, када прође 21 дан од можданог удара.

σχεδ...2

From: Αλέξανδρος Κ. Κολλιόπουλος <ekklhsiologos@gmail.com>
Subject: Για τον π. Αυγουστίνο Ανδριτσόπουλο

ΕΚΟΙΜΗΘΗ O ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΜΥΡΤΙΑΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΥΠΗΡΞΕ

Λύχνος Φαεινός

Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΘΑ ΖΕΙ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ...

  • Η εβδομαδιαία εφημερίδα των Πατρών «Ο Εκκλησιολόγος» έγραψε στο φύλλο της 21ης Αυγούστου 2010 για τον αείμνηστο π. Αυγουστίνο Ανδριτσόπουλο.
  • Μέσα σε κλίμα απερίγραπτης θλίψεως και βαθιάς συγκινήσεως τελέσθηκε την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010, η εξόδιος ακολουθία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου μακαριστού π. Αυγουστίνου Ανδριτσοπούλου, Καθηγουμένου της Ιεράς και ιστορικής Μονής Εισoδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος, ιεροκήρυκος, στενού συνεργάτου και πνευματικού τέκνου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ. Ήταν ξημερώματα Πέμπτης 12 Αυγούστου, όταν ο μακαριστός π. Αυγουστίνος σε ηλικία 42 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονή της μετανοίας του από οξύ έμφραγμα.
  • Τέκνο πολύτεκνης και καλλίτεκνης οικογένειας από τον Δαφνιά Δ. Μακρυνείας Αιτωλ/νίας είχε τον πόθο, εκ νεότητός του, της ολοκληρωτικής αφιερώσεως στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Αποφασιστικός σταθμός για την ζωή του όπως ο ίδιος ομολογούσε ήταν, η από της παιδικής του ηλικίας, γνωριμία του με τον τότε ιεροκήρυκα π. Κοσμά Παπαχρήστο (νυν Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας) που μετά την συνάντησή τους στον Ι.Ν. Αναλήψεως του χωριού του, τον ακολούθησε πιστά σε όλα τα βήματα της ζωής του. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στην Θεολογική Σχολή Αθηνών, κείρεται μοναχός στην Ιερά Μονή Μυρτιάς, επί ηγουμενίας του μακαριστού Αρχιμ. Σωφρονίου Βαζούρα. Κατόπιν χειροτονείται διάκονος και πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό ΘΕΟΚΛΗΤΟ Αβραντινή. Χειροθετήθηκε πνευματικός και Αρχιμανδρίτης από τον νυν Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ, αμέσως μετά την εκλογή του Σεβασμιωτάτου εις επίσκοπον και μάλιστα προ της ενθρονίσεώς του στην Ιερά Μητρόπολη.
  • Κατά την διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων συνδέθηκε πνευματικά με τον φλογερό Μητροπολίτη πρώην Φλωρίνης κ. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ Καντιώτη και με μέλη της ιεραποστολικής αδελφότητος «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ». Εμπνεόμενος από τον γέροντα Μητροπολίτη π. Αυγουστίνο, από την αγάπη του για τον Χριστό και την πατρίδα, όπως και για το ιεραποστολικό κήρυγμα, ξεκινά τη συστηματική μελέτη της Αγ. Γραφής και των Πατέρων της Εκκλησίας. Παράλληλα, μελετά την ελληνική ιστορία, όπου συγκινείται από τον Μακεδονικό Αγώνα και με την αξέχαστη ευγενική μορφή του Παύλου Μελά. Γι’ αυτό το ζήτημα έδωσε σειρά διαλέξεων στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας αλλά και στη Μακεδονία.
  • Ο μακαριστός π. Αυγουστίνος εκπροσωπούσε την Ιερά Μητρόπολη στο τακτικό αντιαιρετικό συνέδριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και αρθρογραφούσε σε έντυπα σχετικά με θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας. Παράλληλα πραγματοποιούσε επι σειρά ετών τακτικές εβδομαδιαίες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στα τοπικά ΜΜΕ του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.
  • Δόκιμος, δεινός και ακάματος ιεροκήρυξ, πραγματοποιούσε ιεραποστολικές εξορμήσεις σε όλη την Μητροπολιτική Περιφέρεια της Αιτωλίας και της Ακαρνανίας. Στο ιερό του επιτραχήλιο πολλοί νέοι, νέες, άνδρες και γυναίκες έβρισκαν «λιμάνι» παρηγοριάς και παραμυθίας μέσα από τον θερμό και ενισχυτικό του λόγο. Ακόμη και στο μοναστήρι της Μυρτιάς, πλήθος πιστών συνέρρεαν στον πνευματικό τους για να λάβουν συγχώρεση και συμβουλή.
  • Πενθεί η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας και προσωπικά ο Επισκοπός της, για το γνήσιο και αγαπητό πνευματικό του τέκνο. Πενθούν οι συγγενείς, οι πνευματικοί του αδελφοί, τα πνευματικά του παιδιά. Και θα πενθούμε για χρόνια, για πάντα, διότι το πνευματικό ήθος και ασκητική βιοτή του αειμνήστου εν Χριστώ αδελφού μας είναι σπάνια στην εποχή μας.
  • Συγκλονισμένος ο πνευματικός πατέρας του π. Αυγουστίνου, Σεβασμιώτατος κ.κ. ΚΟΣΜΑΣ, στον επικήδειο λόγο του, τόνισε πως δε θα ξεχαστεί το αγωνιστικό φρόνημα του μακαριστού και πως θα συνεχίσουν ο ίδιος και όλοι οι χριστιανοί να αγωνίζονται – μέσα στην εποχή όπου όλα έχουν αποϊεροποιηθεί και μάχονται την Εκκλησία – για την αλήθεια του λόγου της Ορθοδοξίας έναντι των πάσης φύσεως αιρέσεων και αιρετικών: Παπικών, Ρωμαιοκαθολικών, Πεντηκοστιανών, Μαρτύρων του Ιεχωβά, Οικουμενιστών αλλά και έναντι όλων εκείνων των προσπαθειών που θέλουν να εκκοσμικεύσουν την Εκκλησία μας. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως δεν είναι σύνηθες να αποχαιρετά για την άλλη ζωή ο πνευματικός πατέρας το πνευματικό του παιδί αλλά το αντίστροφο. Όμως δυστυχώς συνέβη.
  • Αγαπημένε και σεβαστέ εν Χριστώ αδελφέ μας π. Αυγουστίνε, η πίκρα του αιφνιδίου και απροόπτου χωρισμού μας είναι μεγάλη και μετριάζεται από την «αναμονή» της συναντήσεώς μας στην αιώνια ζωή, την «όντως ζωή», όπου δεν υφίσταται λύπη και στεναγμός. Να εύχεσαι αδελφέ μας γιατί τώρα ξεκινούν τα δύσκολα και η δύναμή μας είναι ολιγοστή. Παρακάλεσε τον Κύριο να αντέξουμε.

Καλόν Παράδεισο, Καλή Αντάμωση.
Χριστόφορος Μπαμπάνης,
Γραμματέας Ι. Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας

EKOIΜΗΘΗ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

Ο π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Έφυγε την Πέμπτη στις 12.8.2010 για την αιωνιότητα αιφνιδίως σε ηλικία 42 ετών από πνευμονικό οίδημα και ανακοπή καρδιάς ο ευλαβής ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Παναγίας στην Μυρτιά Αιτωλοακαρνανίας, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρναίας ο π. Αυγουστίνος Ανδριτσόπουλος.

Ο π. Αυγουστίνος Ανδριτσόπουλος ήτο ευλαβής ορθόδοξος αγωνιστής κληρικός, φλογερός ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανία.

Ο θεολόγος κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος, που τον ήξερε, γράφει γι’ αυτόν·

  • «…O αείμνηστος ιερομόναχος Aυγουστίνος υπήρξε πιστός, αγνός, ζηλωτής του Θεού, ζηλωτής και γνώστης της Aγίας Γραφής, ζηλωτής επίσης του θείου κηρύγματος. Eίχε σπάνιο χάρισμα κηρύγματος. Περιόδευε και κήρυττε το λόγο του Θεού, και με το κήρυγμά του εντυπωσίαζε και σαγήνευε τα ακροατήρια. Eπίσης ήταν αγωνιστικός και πολέμιος των αιρέσεων. Γι’ αυτό πιστεύουμε, ότι με το θάνατο το πνεύμα του π. Aυγουστίνου δεν πήγε κάτω, αλλ’ επάνω, στην ασάλευτη και απερίγραπτη Bασιλεία του Xριστού. Aλλα και το σώμα του μεταστάντος ο Kύριος Iησούς Xριστός, που δημιούργησε τον άνθρωπο και τα πάντα απο το μηδέν, κατά την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας και της κοινής αναστάσεως των νεκρών θα ανασυγκροτήσει με την παντοδυναμία του και θα αναστήσει ένδοξο, oμοιο με το δικό του αναστημένο σώμα…
  • Αείμνηστε π. Αυγουστίνε, Καλή αντάμωσι στην απέραντη και απερίγραπτη αιωνιότητα» (απόσπασμα)

Ο π. Αυγουστίνος Ανδριτσόπουλος εμπνεόταν από τους αγώνας του γέροντος επισκόπου π. Αυγουστίνου Καντιώτου και τον είχε ως πρότυπο στην ζωή του. Χρόνια τώρα ανέβαινε από το Μεσολόγγι στην Φλώρινα, μόνο για ένα απόγευμα, να πάρει την ευχή του. Το 2009 το ημερολόγιο του Μοναστηριού του το είχε αφιερωμένο στον Μητροπολίτη π. Αυγουστίνο. Έμαθε για το εγκεφαλικό και προσεύχονταν γι᾽αυτόν.

Ο π. Αυγουστίνος Ανδριτσόπουλος ήτο ένας αληθινός εργάτης του Ευαγγελίου. Μύριζαν και τα λόγια του, αλλά και η ζωή του άρωμα της Ορθοδοξίας. Ο π. Αυγουστίνος Ανδριτσόπουλος ήτο ένα πραγματικό παιδί του σεβαστού ιεράρχου π. Αυγουστίνου.

σχεδ...2

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

  • Πολλοί χρησιμοποιούν τον τίτλο «πνευματικό παιδί του Αυγουστίνου», επειδή κάποτε πέρασαν από κοντά του, αλλά στην συνέχεια προδόθηκαν από τα πάθη τους και έφυγαν από κοντά του.

  • Θα μπορούσαμε να κατανομάσουμε τα πρόσωπα, που προσπαθούν να καλυφθούν πίσω από την αγιότητα άλλων, για να προστατεύσουμε τους χριστιανούς, αλλά δεν πρέπει αυτός ο χώρος να ασχολείται με σκάνδαλα. Τούτο μόνο λέμε. Ο αγωνιστής ορθόδοξος ιεράρχης π. Αυγουστίνος Καντιώτης με μεγάλη αγάπη έβλεπε τους μετανοούντας αμαρτωλούς, αλλά δεν ανεχόταν τους ψευτοθεολόγους που άλλα δίδασκαν και άλλα έκαναν στην ζωή τους· Ήταν π.χ. εναντίον του Νικολαϊτισμού από του άμβωνος και ήταν Νικολαϊτες στην πράξη· αυτούς τους θεωρούσε επικίνδυνους για την Εκκλησία και τους έδιωχνε από κοντά του.

  • Σε μιά τέτοια περίπτωση ο Γέροντας  έκανε έρευνα. Συγκέντρωσε, όπως ο ίδιος είπε, 20 τουλάχιστον καταθέσεις μαρτύρων και με ιδιόχειρη του επιστολή, που κοινοποιήθηκε και σε άλλα άτομα, στις 15.2.1989  έγραφε· «…Αποσύρομαι οριστικώς από την πνευματική κηδεμονία… Του λοιπού καμμίαν πλέον δεν φέρω ευθύνην δια οτι λέγετε και πράττετε….».

  • Ο θεολόγος αυτός που ο Γέροντας έδιωξε και δεν επέτρεπε να ομιλεί μέχρι της παραιτήσεώς του σε κανένα ναό της Μητροπόλεως Φλωρίνης (κάνει σήμερα χρέη πνευματικού και του φιλούν και το χέρι), ηγείται γυναικείας αδελφότητος και εμφανίζεται ως πνευματικό παιδί του σεβαστού ιεράρχου π. Αυγουστίνου Καντιώτου!!!

  • Κάποιος άλλος που έφυγε μόνος του το 1982 εμφανίστηκε προ της παραιτήσεως του Γέροντος, για να του πει παραιτήσου, γέρασες… Σήμερα δείχνει το «ενδιαφέρον» του κατηγορώντας όσους μένουν πιστοί στον π. Αυγουστίνο. Αυτός θέλει, η Θεία Λειτουργία να γίνεται στην δημοτική γλώσσα, είναι Νεοβαρλααμίτες.

  • Χρειάζεται πολύ προσοχή και πρέπει να κάνουμε μεγάλη έρευνα και προσευχή για να βρούμε αξίους πνευματικούς οδηγούς στην ζωή μας.

  • σχεδ...2

    ΣΤΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ

    σχεδ...2

    A ADORMIT PĂRINTELE AUGUSTIN ANDRITSOPULOS.
    Care este starea sănătăţii Bătrânului Episcop, Părintele Augustin, la 18 zile după accidentul encefalic.

    Starea respectabilului Episcop şi Stareţ, Părintele Augustin Kandiotis care se află în a 18-a zi la Spitalul din Florina în urma unui accident encefalic, începe să se îmbunătăţească. Cu siguranţă vom spune asta după 3-4 zile când va trece şi cea de-a 21-a zi.

    A ADORMIT UN FIU DUHOVNICESC AL EPISCOPULUI AUGUSTIN – PĂRINTELE AUGUSTIN ANDRITSOPULOS

    Joi,12.08.2010, a plecat năpraznic spre veşnicie, la vârsta de 42 de ani, de edem pulmonar şi stop cardiac evlaviosul egumen al Sfintei Mănăstiri a Maicii Domnului din Mirtia Etolo-Akarnaniei, predicator al Sfintei Mitropolii de Etolia şi Akarnania – Părintele Augustin Andritsopulos.
    Părintele Augustin Andritsopulos a fost un cleric evlavios şi un luptător ortodox, precum şi un înflăcărat predicator al Sfintei Mitropolii de Etolia şi Akarnania.
    Domnul teolog Nikolaos Sotiropulos, care l-a cunoscut, scrie despre el:
    “…Pururea pomenitul ieromonah Augustin a fost credincios, curat, râvnitor pentru Dumnezeu, râvnitor şi cunoscător al Sfintei Scripturi, şi râvnitor al propovăduirii dumnezeieşti. Avea o rară harismă a propovăduirii. Străbătea şi propovăduia cuvântul lui Dumnezeu, iar prin predica sa îi impresiona şi-i vâna pe ascultători. A fost şi un luptător şi războinic împotriva ereziilor. De aceea, credem că odată cu moartea sa, duhul Părintelui Augustin nu s-a dus în cele de jos, ci în cele de sus, în neclintita şi negrăita Împărăţie a lui Hristos. Şi trupul celui mutat, Domnul Iisus Hristos, Care l-a făcut pe om şi pe toate din nimic, în ziua celei de-A Doua Veniri şi a Învierii de obşte a morţilor, se va realcătui prin atotputernicia Sa şi va învia în chip slăvit, asemenea propriului Său trup înviat…
    Pururea pomenite Părinte Augustine, la bună vedere în nesfârşita şi negrăita veşnicie’’(fragment).

    Părintele Augustin Andritsopulos era insuflat de luptele bătrânului Episcop, Părintele Augustin Kandiotis, pe care l-a avut ca model în viaţa sa. De ani de zile, urca din Mesolonghi în Florina, doar pentru o după-amiază, să ia binecuvântarea sa. În 2009, calendarul mănăstirii sale l-a dedicat Părintelui Mitropolit Augustin. Aflase de accidentul său encefalic şi se ruga pentru el.
    Părintele Augustin Andritsopulos a fost un adevărat lucrător al Evangheliei. Şi cuvintele sale, dar şi viaţa sa, răspândeau mireasma Ortodoxiei. Părintele Augustin Andritsopulos a fost un adevărat fiu dihovnicesc al respectabilului ierarh Părintele Augustin.

    CREŞTINII SĂ FIE ATENŢI

    Mulţi folosesc titlul de “fiu duhovnicesc al lui Augustin”, pentru că au trecut odată pe lângă el, dar mai apoi au fost trădaţi de patimile lor şi au plecat de lângă el. Am putea să dăm numele persoanelor, care încearcă să se ascundă în spatele sfinţeniei altora, pentru ca creştinii să se păzească, dar nu se cuvine ca acest spaţiu să se ocupe cu scandalurile. Doar acest lucru spunem. Nevoitorul ierarh ortodox, Părintele Augustin Kandiotis, îi privea pe păcătoşii ce se pocăiesc cu o mare iubire, dar nu-i suporta pe falşii teologi care una învăţau, dar alta făceau în viaţa lor. De pildă, unii erau împotriva nicolaitismului din amvon, dar prin fapte erau nicolaiţi; pe aceştia îi considera primejdioşi pentru Biserică şi-i izgonea.
    Într-o astfel de situaţie, stareţul a făcut o cercetare. A adunat, aşa cum el însuşi spunea, cel puţin 20 de depuneri de mărturii şi într-o scrisoare manuscris, pe 15.02.1989, spunea: “…Mă retrag definitiv din călăuzirea duhovnicească… şi pe mai departe nu mai port nicio răspundere pentru tot ce ziceţi şi faceţi…”.
    Această persoană, pe care stareţul a izgonit-o şi căreia nu i-a permis să predice până la retragerea sa în nicio biserică din Mitropolia Florinei, astăzi conduce o frăţie feminină şi se prezintă drept fiu duhovnicesc al respectabilului ierarh, Părintele Augustin Kandiotis!!!
    Altul, care a plecat singur în 1982, a apărut înainte de retragerea stareţului, ca să-i spună: “Retrage-te, ai îmbătrânit… Astăzi prezintă ’’interes’’ pentru acuzator cei care rămân credincioşi Părintelui Augustin. Acesta vrea ca dumnezeiasca Liturghie să se facă în limba populară, este neo-varlaamit.
    Este nevoie de o mare atenţie şi trebuie să facem o mare cercetare până ne vom afla povăţuitori duhovniceşti în viaţă.

    σχεδ...2

ΣΧΟΛΙΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ

(ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΥΣ, ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ)

σχεδ...2

Aποστολέας     Lykourgos Nanis
Ημ/νία     Σήμερα 12:27

  • Δίκην εφιαλτικού αναγνώσματος παρακολουθούμε απ το μπλογκ σας τις λυσσώδεις επιθέσεις κάποιων δυστυχισμένων τέκνων του αιώνος τούτου του απατεώνος σε βάρος του πολιού γέροντος π.Αυγουστίνου! Ούτε το ιερό γεγονός της ασθενείας του δεν σεβάστηκαν καποιο μανιασμένοι κατήγοροί του! Πάτερ Αυγουστίνε,άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι! Άλλωστε κι ο ίδιος ο π.  Αυγουστίνος πάντα αντιμετώπιζε τις αήθεις επιθέσεις που δεχόταν κατά τρόπο ανώτερο! Θλιβόμαστε όμως για το μέγεθος της αλλοτρίωσης κάποιων συμπατριωτών μας! Μια ετερόκλητη συμμαχία ιδιοτελών και συμφεροντολόγων προσώπων συγκροτήθηκε κατά καιρούς προκειμένου να απαξιώσει τον Αυγουστίνο Καντιώτη και το έργο του. Αργυρώνητοι δημοσιογράφοι, σκανδαλοποιοί κληρικοί ων ο Θεός η κοιλία,θεομπαίκτες πολιτικοί, ψευτοκουλτουριάρηδες δήθεν πνευματικοί άνθρωποι που δεν πιστεύουν στο Άγιο Πνεύμα, διεφθαρμένοι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, εθνικά ύποπτοι τύποι! Δεν τα κατάφεραν όμως! Είτε το θέλουν είτε όχι ο Αυγουστίνος Καντιώτης θα αποτελεί ορόσημο μιας εποχής και μέτρο κρίσεως πολλών!

Αποστολέας Ελισάβετ Βυρώζη
Ημ/νία     Σήμερα 11:57

  • Ευχαριστώ τον πατέρα Αυγουστίνο για όσα μου πρόσφερε στα φοιτητικά μου χρόνια στη Φλώρινα, στο οικοτροφείο και στην κατασκήνωση της Πρώτης. Πραγματικά αξέχαστα χρόνια που έχουν σημαδέψει τη ζωή μου.
  • Ευχαριστώ και εσάς για την ιστοσελίδα αυτή που μας ενημερώνετε για το γέροντα π. Αυγουστίνο και μαθαίνουμε και κάποια κηρύγματα και λόγους του π. Αυγουστίνου που δεν τα ζήσαμε οι νεώτεροι.

ΜΙΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ
ArisVelouhlotis13R

  • ΜΟΛΙΣ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΦΤΥΣΩ, ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΤ…, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ Χ.. ΚΙΟΛΑΣ.
  • ΠΟΥ??? ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΑ!!!

kleisthenis1

  • Οικτιρώ,
  • πραγματικά οικτρό και λυπάμαι όσους ειρωνεύονται και μιλουν χυδαία για πραγματα που δεν κατανοούν ή δεν θελουν να κατανοησουν.Το προβλημα τους ειναι οτι φοβουνται. φοβουνται να ανοιξουν έστω και λίγο την καρδιά τους η ακομα περισσοτερο το μυαλο τους και να ακουσουν, να ακουσουν και έπειτα να επικρινουν.

ΣΧΟΛΙΑ στο youtube,

κάτω από τις ομιλίες του Γέροντος επισκόπου π. Αυγουστίνου

  • # dimos1938
  • ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ. ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ! ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΜΙΞΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ

(Σχόλιο στην ομιλία του επισκόπου π. Αυγουστίνου· KINDYNOS PAPISMOY).

Από δωδεκαθεϊστή – ειδωλολάτρη

# Ellinas2007

  • Αυτό το λυσασμένο βρωμόσκυλο θέλει σφάξιμο…είναι πιο βρώμιο σκυλί και από τους ταλιμπαν σφάξιμο, σφάξιμο…και κάψιμο…(ακολουθούν βρισές και αισχρόλογα ακόμα και για την Εκκλησία του Χριστού, δεν τα γράφουμε).

# petrolazos

  • Συνιστώ στον  «ellinas2007» να  μετανομοστή σε  «anthellinas2007» γιατί είναι τεράστια η βλακεία, η κακία και η διαστροφή που μαζεύτηκε μέσα στον άχρηστο εγκέφαλό του.
  • (Σχόλια στην ομιλία του επισκόπου π. Αυγουστίνου·
    «
    ΟΙ 3 ΙΕΡΑΡΧΑΙ ΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΑΙ»

# kleisthenis1
Πριν από 1 εβδομάδα

  • Πόσο μα πόσο επίκαιρο !!!
  • Δεν είναι Προφητης ή Γραφικός όπως κάποιοι θα έλεγαν ή λενε
  • Απλή λογική και καθαρό μυαλο
  • Μα πως όμως καθαρίζει το μυαλό?
  • Γνωριζουμε τον τρόπο, απλά τον ακολουθουμε . . . ειναι ο μοναδικος δρομος της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
  • Τα λόγια ακόμα και ως συμβολικα ειναι αληθινα.
  • νάχουμε Γέροντα την ευχή σου

(Στην ομιλία του επισκόπου π. Αυγουστίνου Καντιώτου·
«ΕΛΛΑΣ – ΕΟΚ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΝΩΣΗ» απόσπ. 1ο)

# glaggl45
πριν από 6 μήνες

  • Στα χρόνια τής κατοχής έσωσε χιλιαδες κόσμο και ιδιαίτερα παιδιά..Αφοβος και ατρόμητος τά έβαλε μέ όλους κήρυξε τόν Λόγο τού Θεού ξεκάθαρα που πρώτα τον τηρούσε καί τον τηρεί ο ίδιος. Ζεί καί είναι 104 χρονών. Την ευχή σου Γέροντα να έχουμε.

(Στην ομιλία του επισκόπου π. Αυγουστίνου Καντιώτου·
«ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ»

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.