Αυγουστίνος Καντιώτης



EΣXATOI ΧΡΟΝΟΙ

EΣXATOI ΧΡΟΝΟΙ

«ώσπερ αι ημέραι του Νώε»

 Aπο το βιβλίο του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
«ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ», εκδοση Β΄, 2008, σελ. 41-43

gadarinoi1Το τέλος του κόσμου λέει ο Χριστός ότι θα είναι «ώσπερ αί ημέραι του Νώε». Και οι ημέρες είναι όπως αί ημέραι του Νώε. Διότι έχομε ξεκλίνει και πρέπει να περιμένωμε το τέλος του Νώε. Δεν το λέω εγώ, ο επίσκοπος Φλωρίνης ο δήθεν αυστηρός το λένε άλλα στόματα, έγκυρα, πολιτικών και επιστημόνων, ανδρών διαπρεπών Αμερικής και Ρωσίας αυτοί προβλέπουν, ότι είμεθα εγγύς θυέλλης.

Δεν θα ανοίξουν πλέον οι καταρράκται του ουρανού για να πέσει νεράκι πάνω στα κεφάλια των αμαρτωλών ανθρώπων αλλά όπως λέει ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, θα φανούν στον ουρανό τα «μαυροπούλια», που είναι τα αεροπλάνα. Και οι αεροπόροι, από ύψος χιλίων μέτρων θα πατήσουν τα ηλεκτρικά τους κουμπιά θα ρίξουν ατομικές βόμβες και θα καταστραφεί η γη. Δεν θα υπάρχουν πλέον πόλεις, δεν θα υπάρχει κόσμος, θα γίνει καταστροφή άνευ προηγουμένου. Αυτός θα είναι ο Αρμαγεδών της Αποκαλύψεως, ο τελευταίος πόλεμος, ο οποίος οπωσδήποτε θα γίνει για τις αμαρτίες μας.

Η ειρήνη του κόσμου κρέμεται από μια κλωστή.

Κόσμε, γλέντα, διασκέδαζε, οργίαζε, μοίχευε, μάζευε… Επάνω από τα κεφάλια μας κρέμεται η σπάθη του Δαμοκλέους. Από μια κλωστή κρέμεται η ειρήνη και εάν αυτή κοπεί, ουαί τω κόσμω.

Παναγία Τριάς, ελέησον τον κόσμον σου. Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον ημάς.

Ζούμε σε μια εποχή αμαρτωλή, σε μια εποχή τραγική, σε μια εποχή αποστασίας από τον Θεό, ζούμε σε μια εποχή μεγάλης διαφθοράς και απιστίας. Ποτέ μα ποτέ η ανθρωπότητος δεν εβλασφήμησε και δεν εγκλημάτησε όπως στις ημέρες μας. Ποτέ δεν εψεύθησαν μικροί και μεγάλοι όπως ψεύδονται χυδαίως σήμερα. Ποτέ η ανθρωπότης δεν εξέκλινε εκ της τροχιάς της ηθικής όπως επί των ημερών μας. Οι ημέρες μας είναι όπως προφήτευσε ο Χριστός. Διαβάστε το Ευαγγέλιο, για να δείτε τι λέει, το τέλος του κόσμου θα είναι «ώσπερ αί ημέραι του Νώε».

Θεέ μου Θεέ μου, οποία εκπλήρωσις της προφητείας!

Γίνεται διχασμός

Γίνεται διχασμός. «Σημείον αντιλεγόμενον» είναι ο Χριστός. Δεν γνωρίζομε τι συντελείται μέσα εις τα σπίτια των ανθρώπων. Υπάρχει το πνεύμα το πονηρόν. Ο Χριστός και ο Καίσαρ παλεύουν μέσα στον αιώνα μας. Γι’ αυτό είναι ανάγκη, εσείς όλες να μιμηθείτε τα παραδείγματα των αγίων. Επιλέξατε εκουσίως και όχι ακουσίως το δρόμο αυτό διότι αν χρησιμοποιούσαμε άλλα μέσα και τρόπους, θα έπρεπε να είστε 500, 600, 700 κ.λπ., ενώ τώρα είστε μόνο 70 και αυτές πάλι είσαστε όπως ο Πέτρος έχετε μεν την διάθεση αλλά δεν γνωρίζομε την αδυναμίαν την οποίαν έχομε και η οποία υπάρχει μέσα εις τα στήθη μας.

Είθε λοιπόν η «Φαβιόλα», την οποίαν συνιστώ να τη διαβάσετε εκ νέου, να γίνει υπόδειγμα σας, να προσπαθήσετε να τη ζήσετε.

Να αναστήσουμε τη Φαβιόλα, να αναστήσουμε όλα τα ηρωικά εκείνα πρότυπα των μαρτύρων, διά να πούμε και εμείς, ότι ο Χριστός δεν έζησε μόνο την εποχή της Φαβιόλας και των άλλων μαρτύρων αλλά ότι ζει και βασιλεύει εις τους αιώνας αμήν.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.