Αυγουστίνος Καντιώτης



ΓΛΩΣΣΑ ΕΧΕΤΕ; ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΠΑΝΤΟΥ

date Δεκ 30th, 2013 | filed Filed under: VIDEO p. AYGOYST.

ΓΛΩΣΣΑ ΕΧΕΤΕ;

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑ, ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΠΑΝΤΟΥ…

____

 

_____

Τέλος ομιλίας (διαρκεια 1,46 λεπτά) Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου. Εγινε στη Θεσσαλονίκη στις 16.4.1989

«…και σύντομο είναι το τέλος της ζωής μου και θα απέλθω εκ του κόσμου τούτου, για να συναντήσω…

Σήμερα μνημόνευσα τον φίλτατο Αθανάσιο Φραγκόπουλο. Μαζί πηγαίναμε στο πανεπιστήμιο. Φτωχαδάκι, 17 χρονών ήτανε, από το Αϊβαλί. Σώθηκε ως εκ θαύματος. Τον έσωσε ο επίσκοπος Αϊδινίου Γρηγόριος.
Του είπε· παιδί μου φύγε στην Ελλάδα, σε χρειάζεται η πατρίς. Και την επομένη μέρα θάψαν ζωντανό τον επίσκοπο (οι τούρκοι).
Πνευματικό παιδί του επισκόπου Αϊδινίου ήτανε ο Φραγκόπουλος. Ήρθε στην Ελλάδα και εκοπίασε και εμόχθησε. Και εδω, στη Θεσσαλονίκη έδρασε. Θεολόγος σπουδαίος και ικανός ήταν…
Δεν ζητώ κάτι δύσκολο από σας· ΓΛΩΣΣΑ ΕΧΕΤΕ; ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΠΑΝΤΟΥ…. Ανοίξτε τα στόματά σας. Επίστευσα διο έλάλησα. Αυτά που σας είπα, πέστε τα παντού στα πέρατα του κόσμου, για να αυξηθεί η μάντρα του Χριστού, και να κυβερνήσουμε την Ελλάδα εν Χριστώ Ιησού, ων παίδες Ελλήνων υμνείτε και υπερυψούτε εις πάντας τους αιώνας αμήν».

(Στο τέλος ο μεγάλος αγωνιστής της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Ελληνικού Εθνους  σηκώνει και τα χέρια του και ευλογεί όλους τους χριστιανούς και η ευλογία του φτάνει μέχρι των ημερών μας. Όσοι διαδίδουν τον λόγο του Θεού, έχουν την ευλογία του)

_56863256126937899214214

ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ

  1. “ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ, ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑΘΩΜΕΝ…“

    Μικρό απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.