Αυγουστίνος Καντιώτης



Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΓΗΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΓΡΙΕΨΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΖΩΟΓΟΝΗΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ

date Σεπ 2nd, 2015 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ἀπόσπασμα ἀπὸ γραπτό κήρυγμα «Η ΕΣΤΙΑ», 23-12-1944, φυλ. 2,
του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου

Εάν θέλετε νὰ σωθῆτε καὶ να γίνετε παράγοντες μιας ευτυχισμένης και χαρούμενης ζωής, ελάτε ως ταπεινοί προσκυνηταί στον Αιώνιο Χριστό

«…Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότιAnastas Kyrios από τον Χριστιανισμόν, το πελώριον τούτο ιδεολογικόν δένδρον των αιώνων, θα εμβολιασθεί και κάθε άλλο δένδρον που ζητεί να μεταρρυθμίσει την οικονομικήν, κοινωνικήν, πολιτειακήν ζωήν του κόσμου, ενός κόσμου που εγήρασε, γιατί έπαυσε να ζωογονήται από τον Χριστόν.
Ω Σεις που ποθείτε μια καινούργια κατάστασι, που αγωνίζεσθε για να καλλιτερεύσουν οι συνθήκες της ζωής των ανθρώπων. Εάν θέλετε να επιτύχητε και να γίνετε παράγοντες μιας ευτυχισμένης και χαρούμενης ζωής, ελάτε και σεις και όλοι μας ως ταπεινοί προσκυνηταί εις τον Αιώνιο Χριστόν. Αυτός είναι η Ζωή, το θεμέλιόν μας, η ρίζα μας. Με Αυτόν, με το Ευαγγέλιόν Του θα κρημνίσωμεν με τα πλέον ειρηνικά μέσα τον κόσμον της αδικίας και θα θεμελιώσωμε έναν καινούργιο πολιτισμό, τον χριστιανικό πολιτισμόν.
Καταστατικός χάρτης της ιδεώδους πολιτείας μας θα είναι η επί του όρους ομιλία του Σωτήρος. Το πιστεύομεν. Πιστεύσατέ το: ΧΡΙΣΤΟΣ! Τι όνομα γλυκύ! Δεν υπάρχει άλλο όνομα ικανό να σώσει καὶ να μας λυτρώσει.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.