Αυγουστίνος Καντιώτης



«ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΙΝ ΑΥΤΩ ΜΗ ΛΕΓΕΤΕ» (Β΄ΙΩΑΝ. 1,10)

date Ιούλ 8th, 2009 | filed Filed under: ΑΡΧΙΚΗ

**********************************************************************

«Χαιρετισμος του Αρχιεπισκοπου Ιερωνυμου

στην υποδοχή της Αντιπροσωπείας της Αγγλικανικής Εκκλησίας»

**********************************************************************

«Σεβασμιώτατε Επίσκοπε του Λονδίνου, Τίμια μέλη της Αγγλικανικής Επίσημης Συνοδείας σας, Σεβαστοί Πατέρες, Χριστός Ανέστη!  Η παρουσία μιας τόσο σημαντικής Αντιπροσωπείας, σηματοδοτεί την καλή θέληση άλλα και την επιθυμία προς μία γόνιμη συνεργασία, τόσο σε θεολογικά, όσο και μείζονα κοινωνικά ζητήματα  […]
Εκπροσωπείτε, Σεβασμιώτατε, ένα μεγάλο μέρος τού Βρετανικού λαού που παραδοσιακά θρησκεύει και βασίζεται στα θεμέλια τού Ευαγγελικού λόγου…
Η Εκκλησία της Ελλάδος και η Αγγλικανική Κοινωνία αποτελούν δύο από τις βασικότερες πηγές της Χριστιανικής πίστεως στην γηραιά Ήπειρο, οι οποίες αντιμετωπίζουν στο κοινό αυτό και συνάμα δυναμικό πλαίσιο τις ίδιες προκλήσεις, τους ίδιους προβληματισμούς, άλλα και τις ίδιες αναζητήσεις […]
Σας καλωσορίζω θερμά και σας παρακαλώ να διαβιβάσετε τους αναστάσιμους χαιρετισμούς μου προς τον Αρχιεπίσκοπο Καντερβουρίας Rowan Williams, ως και την χαρά μου για την σημερινή παρουσία της Αντιπροσωπείας σας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή».

(Από την επίσημη ιστοσελίδα του Αρχιεπισκόπου: www.ecclesia.gr/greek/archbishop/default.asp?cat_id=&id=704&what_main=1&what_sub=22&lang=gr&archbishop_who=2&archbishop_heading=Κείμενα%20-%20Ομιλίες).

**********************************************************************

«Η ενεργός σεξουαλική σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων του ίδιου φύλου ενδέχεται να αντικατοπτρίζει την αγάπη του Θεού, με τρόπο παρόμοιο όπως συμβαίνει στον γάμο»

(Απόσπασμα από επιστολή του Αγγλικανού Αρχιεπισκόπου, «Ελευθεροτυπία»  08/08/2008)

«Οι τρεις μάγοι με τα δώρα, το άστρο της Βηθλεέμ, η φάτνη με τα βόδια… Όλα αυτά είναι ένας μύθος. Χρήσιμος μεν, αλλά μύθος…»

(Από συνέντευξή του στο BBC,  «Έθνος»  21/12/2007 )

************************************************************************

Στην αριστ. φωτογραφία, ο ομοφυλόφιλος Αγγλικανός Επίσκοπος Gene Robinson ως «αρχιερέας». Δεξιά, ο ίδιος, ενώ «παντρεύεται» με πολιτικό γάμο έναν «άντρα», τον Mark Andrews, ενώπιον της τοπικής δημάρχου.

***********************************************************************

«Λονδίνο.  Υπέρ της χειροτονίας γυναικών επισκόπων αποφάσισε προχθές η Εκκλησία της Aγγλίας»

(«Καθημερινή» 09/07/08 )

*********************************************************************

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.