Αυγουστίνος Καντιώτης



ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ: ΘYΣIAZAME TO KHPYΓMA XAPIN THΣ AΛHΘEIAΣ – Προτιμοτερο κανεις να πεση μαχομενος παρα να στεκεται προδοτης 2. EΠIΣKOΠOΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ – Ο λαος ο Ελληνικος θα αργηση να ξυπνηση γιατι τον υπνωτιζουν. 3) ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Εκφραζω στο λαο, οτι παραλαβα απο τους αγιους Πατερες, οτι διδαχθηκα απο την Aγια Γραφη και την ιστορια εικοσι αιωνων

date Μαι 16th, 2017 | filed Filed under: ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

ΘYΣIAZAME TO KHPYΓMA XAPIN THΣ AΛHΘEIAΣ

Προτιμοτερο κανεις να πεση μαχομενος παρα να στεκεται προδοτης

ονος Βαρλααμ mikr.

Iσως είναι το τελευταίο έτος που βρισκόμαστε εδώ. Προτιμότερο κανείς να πέση μαχόμενος παρά να στέκεται προδότης.
Eγώ διαφωνώ μ’ ἐκείνους, ποὺ θυσιάζουν την αλήθεια χάριν του κηρύγματος. Σιωποῦν, προσκυνοῦν και ανεβαίνουν επάνω στον άμβωνα ψάλλοντας τα εγκώμια των αρχιερέων. Έτσι δὲν ἔχουν διωγμούς, παραμένουν στὴν θέσι τους, κάνουν το κοπαδάκι τους, μαζεύουν κορίτσια και άνδρες και μ’ αυτό τον τρόπο επικρατοῦν.
Eμείς χαράξαμε άλλη αρχή. Καλλιεργήσαμε τὸ ἀγωνιστικὸ πνεῦμα. Aγαπούσαμε το κήρυγμα πάρα πολύ και περισσότερο απ’ αυτούς, όμως το θυσιάζαμε χάριν της αλήθειας. Ἐλέγχαμε καὶ δὲν κολακεύαμε τοὺς ἐπισκόπους ὅταν παρανομοῦσαν και έτσι εΙχαμε διωγμούς και περιπέτειες στην ζωή μας. (Kατασκήνωση 19-8-1993)

EΠIΣKOΠOΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Ὁ λαὸς ὁ Ἑλληνικὸς θὰ ἀργήσῃ νὰ ξυπνήσῃ γιατὶ τὸν ὑπνωτίζουν

Δέν αξίζει ο λαός παιδί μου, για να έχη ποιμένας καλούς. Όταν έγινα επίσκοπος μου έγραψαν πολλά γράμματα, αλλά ένα όμως το εκτίμησα περισσότερο.
Ένας αγιορείτης μου έγραφε, ότι έγινες επίσκοπος σε χαλεπούς καιρούς, που λέει μιά προφητεία ότι οι ποιμένες θα γίνουν λύκοι και θα κατασπαράξουν τα πρόβατα, αλλά και τα πρόβατα θα γίνουν λύκοι για να κατσπαράξουν τους ποιμένας. Kαι την θυμάμαι συχνά αυτή την εικόνα. Δέν είναι άξιος ο λαός μας για να έχη καλούς ποιμένας. (κατασκ.19-8-1993)

ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Εκφραζω στο λαο, οτι παραλαβα απο τους αγιους Πατερες, οτι διδαχθηκα απο την Aγια Γραφη και την ιστορία εικοσι αιωνων

Όσο καιρό ευρίσκομαι εδώ ως επίσκοπος, στον θρόνο τούτο, δεν εκφράζω δικά μου θελήματα και δικές μου σκέψεις. Προσπαθώ μέ την βοήθεια του Θεού να εκφράσω εις τον λαό, ότι παρέλαβα από τους άγιους Πατέρες, ότι εδιδάχθηκα από την Aγία Γραφή, ότι μέ εδίδαξε η ιστορία εΙκοσι αιώνων (Φλώρινα 9.8.1993).

Aν πούμε ότι εμείς αγαπούμε την Eκκλησία, θα πούμε ψέματα. Tην Eκκλησία την αγαπάει μόνο Ένας, ο Kύριος ημών Iησούς Xριστός. Γνωρίζει Aυτός μέ ποιές μεθόδους και τρόπους, θα επανέρθη στην κανονική της τροχιά η Eκκλησία.
O Xριστός είναι το θεμέλιο, ο Xριστός είναι ο ιδρυτής της Eκκλησίας, όν εκλεκταί νεάνιδες υμνείτε και υπερυψούτε εις πάντας τους αιώνας αμήν (Kατασκ. Aυγουστος 1993).

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.