Αυγουστίνος Καντιώτης



Γιατι εδιωχθη ο Μητροπολιτης Κοσσυφοπεδιου Αρτεμιος – ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ «ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ» του Επισκοπος Κοσυφοπεδιου Αρτεμιου, την οποια υπεβαλε στη Συνοδο της Σερβικης Ιεραρχιας, πριν απο την διωξη του 2) »Η επισκεψη του π. Σαββα Λαυριωτη στον Επισκοπο Ρασκας και Πριζρενης Αρτεμιο

date Νοέ 19th, 2017 | filed Filed under: Eпископ Артемије

»Η επίσκεψη του π. Σάββα Λαυριώτη στον Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιο»

7 Νοεμβρίου, το 2017

vladika_062Χωρεπίσκοπος Μάξιμος: Η επίσκεψη των Ορθοδόξων αδελφών από την Ελλάδα και το Άγιο Όρος στην Επαρχία Ράσκας και Πριζρένης στην εξορία
Η Εκκλησία του Χριστού σταυρώθηκε εξαρχής, καθώς σταυρώθηκε κι αιώνιος της Αρχιερέας κι η Κεφαλή της Εκκλησίας – ο Χριστός. Σταυρωμένη είναι η Εκκλησία και σήμερα, επειδή σήμερα ύπουλα και αλαζονικά, όσο ποτέ άλλοτε, σταυρώνεται η αλήθεια της Εκκλησίας – η αμετάβλητη Ορθόδοξη Πίστη, χωρίς την οποία δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε το Θεό και να σωθούμε.
Η αλήθεια της Ορθόδοξης Πίστης, η αλήθεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σήμερα δέχεται την επίθεση από τον οικουμενισμό, ο οποίος αποτελεί επέκταση της παγκοσμιοποίησης στην πραγματικότητα. Ο οικουμενισμός είναι θρησκεία της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή, ιδεολογική και θρησκευτική της εμφάνιση. Η γενική επίθεση της παγκοσμιοποίησης δεν παραμελούσε ούτε ένα μέρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλο της το οικουμενικό μέγεθος…..

http://aktines.blogspot.gr/2017/11/blog-post_89.html

2223b01

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΗΤΑΝ & ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ ΠΟΠΟΒΙΤΣ, ΕΔΙΩΧΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ:

1) ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
2) Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ «ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗΣ» ΔΥΝΑΜΗΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΚΑΙΓΑΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑΟΥΣ & ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ. ΠΙΕΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΕΚΥΨΕ
3) ΔΕΝ  ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΠΟΥ ΠΥΡΠΟΛΗΣΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΖΑΝ ΟΡΟ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΩΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ  ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ (αυτούς δηλαδὴ που τα πυρπόλησαν)!
4) ΔΕΝ ΔΕΧΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΤΟΥ
ΤΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ, ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ & ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΨΕΥΔΕΙΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ & ΜΟΝΑΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ

Περισσοτερα για την δίωξη θα βρῆτε:

http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?cat=36

(Από την έκθεση για Παγκόσμιο Συμβουλιο «Εκκλησιων» (Π.Σ.Ε.) του Επισκόπου Ράσκας κ.Αρτεμίου, που υπέβαλε στη Σύνοδο της Σερβικής Ιεραρχίας, δημοσιεύουμε αποσπασματικά τα εξής αξιοπρόσεκτα)

«…Η Εκκλησία είναι μία και καθολική και 1. PROSKL. SOC ISTεις αυτήν είναι συγκεντρωμένη ομού όλη η αλήθεια, όλη η χάρις, όλα όσα ο Κύριος έφερε μετ΄αυτού είς την γην και παρέδωσε εις τους ανθρώπους και άφησε δια την σωτηρίαν των.
Είναι μία και καθολική, επειδή συγκεντρώνει όλους όσους θέλουν την σωτηρίαν, εις μίαν εσωτερική ενότητα, εις το σώμα του Θεανθρώπου Χριστού.
Ούτως, αυτή αύτη η ιδέα ενός «συμβουλίου» ή «ενώσεως» των Εκκλησιών είναι αδύνατος, ανεπίτρεπτος και απαράδεκτος δια την συνείδηση εκάστου Ορθοδόξου.
Τα όρια, τα εγκαθιδρυθέντα υπό των Αγίων Πατέρων μας, έχουν παραβιασθή, τα όρια μεταξύ αληθείας και ψεύδους, φωτός και σκότους, Χριστού και Βελίαρ….»
Την συνέχεια εδῶ:http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=60736#more-60736\

8e5075126da0

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

Συνεντεύξεως του Μητροπολίτου Αρτεμίου 7.6.2012, για την Πανορθοδοξη Συνοδο

Εδω και πολυ καιρο ετοιμαζεται Πανορθοδοξη Συνοδος.
Αυτή η Σύνοδος αν γινη, θα γινη, αλλά όχι με ορθόδοξο τρόπο.
Τα θέματα που ορίστηκαν για την Σύνoδο έχουνε λυθεί από παλιά, ούτως ώστε να μην έχει νόημα να συζητείται τώρα ο Κανόνας των Αγιογραφικών βιβλίων, ποιά βιβλία ανήκουν εκεί, το ζήτημα της νηστείας, κλπ.
Ένα και μόνο θέμα αξίζει για Πανορθόδοξη Σύνοδο –και εάν θα είναι Οικουμενική εξαρτάτατι από τις αποφάσεις της και αποδοχής των αποφάσεων από το πλήρωμα της Εκκλησίας- και αυτό είναι το ζήτημα της παπικής αιρέσεως.
Ο Πάπας θα πρέπει να κληθεί σε αυτή την Σύνοδο, όχι βέβαια ώς επίσκοπος Ρώμης αλλά ως αιρετικός για να απολογηθεί. Να κριθεί. Μόνο έτσι αυτή η Σύνοδος θα είναι δικαιολογημένη.
Χωρίς αυτό, ή με την υποστηρίξη του Βατικανού και του Πάπα για την σύγκληση της Σύνοδου, δεν μπορούμε να μιλάμε για Πανορθόδοξη Σύνοδο.
Και ποιός την ετοίμαζει;
Οι κορυφαίοι σύγχρονοι Οικουμενισταί.
Ώστε, άν θα συγκληθεί μια τέτοια Σύνοδος, άν θα γίνει δεκτό το Πρωτείο του Πάπα (υπό οποιαδήποτε μορφή) είτε κάποια μορφή Ουνίας, δεν έχει καμμία σημασία.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνουν δεκτές εκ μέρους της Εκκλησίας του Χριστού, της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Εμείς θα πρέπει να παραμένουμε με την Αλήθεια, η οποία είναι πάντα η ίδια.
Αυτό είναι που μας παρέδωσαν οι άγιοι Πατέρες, αυτό είναι που από αυτούς παραλάβαμε.
Να παραμένουμε σε αυτή την οδό και με αυτή την Αλήθεια. Άσχετα από τις επιπτώσεις που μπορεί να μας ακολουθήσουν – είτε σταύρωση είτε στέμμα στο κεφάλι.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.