Αυγουστίνος Καντιώτης«Μπουρλωτο» του Μητροπολιτη Χιου 2. Eλληνες Πανεπιστημιακοι ισοπεδωνουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την «επαισχυντη, καταπτυστη & επιβλαβη συμφωνια» με τους Σκοπιανους 3. Ο MONOΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΗΣΥΧΟΣ & ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ!!! 4. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 4.7.2018 & 5 μ.μ., «στη σταση του ΙΚΕΑ με μια ελληνικη σημαια», με αφορμη την επισκεψη του πρωθυπουργου στην πολη 5. Ξεσηκωμος για τη Βορειο Ηπειρο!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

——–

——

«Μπουρλωτο» του Μητροπολιτη Χιου

απο την Μαυρη Ραχη Ψαρων

Όπως κάθε χρόνο η Χίος τίμησε τις θυσίες των προγόνων μας, τις Θυσίες που οδήγησαν στη δημιουργία του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους και την ενσωμάτωση σε αυτό των νησιών του Βορειο Ανατολικού Αιγαίου.
Έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης της 194ης Επετείου Ολοκαυτώματος των Ψαρών.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ο οποίος προεξήρχε των εκδηλώσεων έριξε «μπουρλώτο» με τις δηλώσεις του.
«Τα πρωτοτόκια του Έθνους μας δεν τα πωλούμε ούτε αντί πινακίου φακής, ούτε αντί τριάκοντα αργυρίων, ούτε για μια….γραβάτα» – τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Χίου.

Eλληνες Πανεπιστημιακοι ισοπεδωνουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

για την της «επαισχυντη, καταπτυστη & επιβλαβη συμφωνια» με τους Σκοπιανους

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων» – Προανήγγειλαν σειρά δράσεων για να την ακυρώσουν
Η λεγόμενη Συμφωνία των Πρεσπών, που υπογράφτηκε σε ειδική τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στο χωριό Ψαράδες της Μεγάλης Πρέσπας στις 17 Ιουνίου 2018 από τον Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι επαίσχυντη, κατάπτυστη και επιβλαβής έναντι των ελληνικών συμφερόντων. Και τούτο, διότι με αυτήν η Ελλάδα κυριολεκτικά αμαχητί και σε καιρό ειρήνης, παρέδωσε στα Σκόπια «μακεδονική» ταυτότητα, γλώσσα, όνομα και εθνότητα, παίρνοντας ωςαντάλλαγμα την υπόσχεση ότι η γειτονική χώρα θα άρει τις αλυτρωτικές της διατάξεις από το Σύνταγμά της…
Διαβαστε: http://www.ksipnistere.com/2018/07/e_4.html#more

 Ο MONOΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΗΣΥΧΟΣ

& ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΕΝΩ Ο ΚΛΗΡΟΣ & Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ & ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ!!!!

Μεγαλωσε στην πιό μικρή και πτωχή Μητρόπολη της Ελλάδος στη Φλώρινα, που εἶχε το πιο πλουσια φιλανθρωπικό ἔργο, χωρις μουσικες βραδιές και εδέσματα, ὅμως εἶχε ἀληθινὸ ἐπίσκοπο, τὸν Μητροπολίτη Φλωρίνης π. Αὐγουστῖνο Καντιώτη. Ο Φλωρινιώτικος λαός τον εἶχε ἐμπιστοσύνη και στο ἁπλό κάλεσμά του γέμιζε φορτηγά με τρόφημα, εἴδη πρώτης ἀνάγκης με τα χρήματα που ἔδινε ἀπὸ τὸ ὐστέρημά του.
Ὅπου εἶχαν ἀνάγκη: Στην Κύπρο μὲ τὸν Ἀττίλα, στην Καλαμάτα και στὰ Γρεβενὰ μὲ τὸν σεισμό, στὴν Σερβία, στὴν Ρουμανία, στὴν Ἀλβανία ἔφτανε πρώτη ἡ βοήθεια ἀπὸ τὴν Φλώρινα. Τα φορτηγά τα συνόδευαν πάντα οἱ ἱερεῖς καὶ τα παρέδιδαν ἐκεῖ που εἶχαν ἀνάγκη παρουσία τους.
Ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης δὲν ἔβαζε σεκιουριτάδες γιὰ νὰ διώχνει τους φτωχούς ἀπὸ τους ναούς, ὅπως στην Ι.Μ. Καλαμαριᾶς: http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=66785#more-66785
Και ἄλλοι μητροπολίτες κάνουν συσσίτια σε πτωχους, χωρις νὰ κάνουν μουσικὲς βραδιές για νὰ γεμίσουν καὶ τὸ δικό τους στομάχι με τα ἐδέσματα και νὰ ἐνισχυσουν το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο! Το πρωίνο στα λίγα πτωχά παιδιά της Καλαμαριάς πόσο στοιχίζει;;; Δεν ἔχει ἔσοδα η Μητρόπολη νὰ τα δώση  χωρίς πανηγύρια και διαφημίσεις;

Διαβαστε την διαφήμησι τοῦ δεσπ. Ιουστίνου Μπαρδάκα, εδω: http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/22654-mousiki-bradia-ki-i-nuxta-murizei-giasemi-stin-im-kalamarias

Ανεπιθυμητος ο Τσιπρας στην πολη της Θεσσαλονικης!

Ο αγωνας μας για τη Μακεδονια μας συνεχιζεται!

Συγκέντρωση στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ στο ΙΚΕΑ, στην ανατολική Θεσσαλονίκη διοργανώνει αύριο ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr o «Φορέας» καλεί τους Θεσσαλονικείς να συγκεντρωθούν την Τετάρτη, στις 4.7.2018, στις 5 μ.μ., «στη στάση του ΙΚΕΑ με μία ελληνική σημαία», με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πόλη, για την Τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας – Σερβίας, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hyatt Regency. Το σχετικό κάλεσμα έγινε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ!

Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι Ηπειρώτες του εξωτερικού

– «Κόκκινη γραμμή» η εξίσωσή της με τις ανιστόρητες απαιτήσεις της Αλβανίας για τους «Τσάμηδες»

ξεσηκ B. Hpeiro

– Ουδέποτε Ελληνική Κυβέρνηση από το 1914 μέχρι σήμερα «διέγραψε» έστω και για ιστορικούς λόγους το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας…

• Ανησυχία και προβληματισμός διακατέχει τους απανταχού Ηπειρώτες και κυρίως τους Βορειοηπειρώτες, για την επικείμενη συμφωνία «πακέτο» που προωθείται προς υπογραφή μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας, με την οποία θα κλείσουν- υποτίθεται- όλες οι μέχρι σήμερα διαφορές που υπάρχουν.
«Κόκκινη γραμμή» είναι η αποδοχή εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και προσωπικά του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του αλβανικού ισχυρισμού ότι ο όρος «Βόρειος Ήπειρος» υποκρύπτει αλυτρωτισμό και ως εκ τούτου πρέπει να καταργηθεί, ώστε με τη σειρά της η Αλβανία να αποποιηθεί την αναφορά σε «Τσαμερία» την λεγόμενη «Τσαμουριά»!
Ο κ. Κοτζιάς, όχι μόνο δεν διέψευσε τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά το απέδωσε σε… ψυχώσεις εκείνων που εξακολουθούν να μιλάνε για «Βόρειο Ήπειρο»!
Δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη
Οι τελευταίες εξελίξεις, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών για το «Σκοπιανό», όπου η Ελληνική Κυβέρνηση των Τσίπρα- Καμμένου- Κοτζιά, παρέδωσε Μακεδονική «γλώσσα και εθνότητα» στους Σκοπιανούς, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ελπίδας ότι η συμφωνία με την Αλβανία θα έχει καλύτερο περιεχόμενο.
Η εκτίμηση αυτή έχει σημάνει πλέον συναγερμό στους απανταχού Βορειοπειρώτες και Ηπειρώτες οι οποίοι άρχισαν να ξεσηκώνονται, προκειμένου να μην απεμποληθεί κι αυτός ο ιστορικός όρος, ο μόνος που έχει απομείνει για να θυμίζει στις σύγχρονες γενιές την ύπαρξη του Ελληνισμού εντός της Αλβανικής Επικράτειας, αναγνωρισμένου μάλιστα με διεθνείς συνθήκες.
Ήδη οι πρώτες συζητήσεις για συντονισμό των αντιδράσεων έχουν γίνει ανάμεσα σε Βορειοηπειρώτες που ζουν σε πόλεις της Αμερικής, του Καναδά, αλλά και στη Γερμανία. Μάλιστα ο «Πρωινός Λόγος» σε καθημερινή βάση γίνεται αποδέκτης τηλεφωνημάτων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων από ομογενείς του εξωτερικού, οι οποίοι ζητούν περισσότερες πληροφορίες και κυρίως αν επιβεβαιώνονται τα σχετικά δημοσιεύματα και αναφορές.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κινητικότητα αρχίζει να παρουσιάζεται σε Ν. Υόρκη, Βοστώνη, Φιλαδέλφεια, Σικάγο, Σεντ Λούις, Φλόριδα, Τορόντο, καθώς επίσης και σε Ηπειρωτικές αποδημικές οργανώσεις της Γερμανίας που συχνά ενδιαφέρονται για τα εθνικά και ειδικότερα για το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα. Παράλληλα, σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις καλεί όλους τους Βορειοηπειρώτες και τους Έλληνες πατριώτες, το «Κίνημα για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου».
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει ότι «η συμφωνία της Ελλάδος με τα Σκόπια δεν μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την ανάλογη συμφωνία με την Αλβανία».

Κατοχυρωμένος όρος!
Η πρόθεση ή καλύτερα η προθυμία που δείχνει το δίδυμο Τσίπρα- Κοτζιά (με την ανοχή ή συμφωνία του σιωπούντος εκκωφαντικά κυβερνητικού εταίρου Π. Καμμένου) να υπογράψει ό, τι ζητά η Αλβανική πλευρά, είναι ανεξήγητη. Όπως τονίζουν Βορειοηπειρώτες, είναι αδιανόητο ελληνική κυβέρνηση να θέτει τον όρο «Βόρειος Ήπειρος» στην ίδια κατηγορία με τις ανιστόρητες, ανθελληνικές και αλυτρωτικές απαιτήσεις των «Τσάμηδων».
Θυμίζουν μάλιστα ότι για την αυτονομία της «Βορείου Ηπείρου», έχουν υπογραφεί διεθνείς συμφωνίες, τις οποίες αν και έχει συνυπογράψει η Αλβανία δεν τις τήρησε. Με την πάροδο του χρόνου οι Ελληνικές απαιτήσεις για την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών ατόνησαν, ποτέ όμως ελληνική κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί- έστω και σε τυπικό επίπεδο- να παραγνωρίσει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914 που καθόριζε την αυτονομία ως κρατικής οντότητας της Βόρειας Ηπείρου.
Για πρώτη φορά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ελληνική κυβέρνηση θέτει σε ίδια μοίρα με την Βόρεια Ήπειρο τις ανιστόρητες διεκδικήσεις διαφόρων αλβανικών κυβερνήσεων σε μία περιοχή της Ηπείρου, στη Θεσπρωτία.

Μη συγκρίσιμο ζήτημα…
Η διαφορά «Βορείου Ηπείρου» με το «Τσάμικο» είναι τεράστια και μη συγκρίσιμη, ακόμη και σε συμβολικό επίπεδο: Στην Αλβανία υπάρχει αναγνωρισμένη Εθνική Ελληνική Μειονότητα που είναι η μεγαλύτερη της χώρας, έστω και αν ένας πολύ μεγάλο τμήμα μελών της έχει μεταναστεύσει στην Ελλάδα. Αυτό το τμήμα εξακολουθεί να είναι Αλβανοί πολίτες, να διατηρεί την επαφή με τα σπίτια και τις περιουσίες του και ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιστρέψει στη γενέθλια γη του.
Στη διάρκεια των 100 και πλέον χρόνων από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, που παραχώρησε αυτονομία στη Βόρειο Ήπειρο, η Ελληνική Μειονότητα έχει υποστεί ανηλέητους διωγμούς, που έφτασαν μέχρι τις ημέρες μας, με πρόσφατα παραδείγματα την αρπαγή των περιουσιών της.
Διαφορετική είναι η ιστορία με τους «Τσάμηδες», που έχουν εκδιωχθεί το 1945 από τη Θεσπρωτία, λόγω της συνεργασίας τους με τις δυνάμεις κατοχής και των εγκλημάτων που διέπραξαν εναντίον του ελληνικού πληθυσμού. Κατέφυγαν στην Αλβανία με τις οικογένειές τους για να μην αντιμετωπίσουν την ελληνική Δικαιοσύνη και μετά το 1990, όταν έπεσε το καθεστώς Χότζα- Αλία, έχουν οργανωθεί και διεκδικούν περιουσίες.
Τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα με την άνοδο στην εξουσία του Έντι Ράμα, το «Τσάμικο» έχει αναχθεί σε κεντρικό ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής της Αλβανίας, το θέτουν σε κάθε συνάντηση, άσχετα αν και πάλι ο μοιραίος, όπως όλα δείχνουν για τα εθνικά μας θέματα, υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, δήλωσε ότι δεν του τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα.

Περί «Μεγάλης Αλβανίας»…
Όπως Βορειοηπειρώτες, επισημαίνουν, ενώ η Ελλάδα, που θα είχε κάθε λόγο να επικαλείται τη συμφωνία για τη Βόρειο Ήπειρο και να απαιτεί τήρηση τουλάχιστον των διεθνών συμφωνιών για το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε όλο τους το εύρος, κρατά χαμηλούς τόνους, η Αλβανία από «αμυνόμενη», έγινε τελικά «επιτιθέμενη», Πότε οι Τσάμηδες, πότε οι πολιτικοί της όπως ο Ράμα, αλλά και ο προκάτοχός του Σαλί Μπερίσα δεν χάνουν ευκαιρία να μιλάνε για Μεγάλη Αλβανία, στα δε σχολικά βιβλία υπάρχουν εκτενείς αναφορές για «αλβανικά εδάφη» που φτάνουν μέχρι την Πρέβεζα και την Καστοριά (!), για «γενοκτονία των Τσάμηδων» και άλλα παρόμοια. Τους τελευταίους μήνες έχουν συνεδριάσει τουλάχιστον δύο φορές οι μεικτές επιτροπές, αλλά δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος. Τελικά από ό,τι φαίνεται αντί να πειστούν και να πιεστούν οι Αλβανοί για εξάλειψη αυτών των ανιστόρητων αναφορών, θα … υποχωρήσει και πάλι η Ελλάδα για να εξαλείψει τον όρο Βόρειος Ήπειρος!

Τα άλλα σημεία της συμφωνίας
Ο κ. Κοτζιάς έχει δηλώσει ότι με την «άρση του εμπολέμου», θα απελευθερωθούν περιουσίες Αλβανών πολιτών που είχαν «παγώσει» και είχαν τεθεί σε καθεστώς μεσεγγύησης από το ελληνικό κράτος από το 1940, και οι οποίες βρίσκονται κυρίως στα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Θεσσαλίας. Απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτές να αφορούν τους «Τσάμηδες», αλλά ποιος μπορεί όμως να τον εμπιστευτεί με τις εξελίξεις που σημειώνονται και τις αποκλίσεις που φαίνεται να υπάρχουν μεταξύ λόγων και πράξεων;
Θαλάσσιες ζώνες
Η Κυβέρνηση Τσίπρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα κάνει υποχώρηση σε σχέση με τη συμφωνία που είχε συναφθεί επί Κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή- Σ. Μπερίσα και στο θέμα των θαλάσσιων ζωνών. Συγκεκριμένα μια θαλάσσια έκταση που αποδιδόταν στην Ελλάδα να αποδοθεί με τη νέα συμφωνία στην Αλβανία, υποκύπτοντας στην άρνηση του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα.
https://www.proinoslogos.gr/kyria-themata/9-kyrio-thema/48636-%CE%BE%CE%B5%CF%83%CE%B7%CE%BA%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%B7%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.