Αυγουστίνος Καντιώτης



ΟΛΟΚΛΗΡΗ H ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Το Ουκρανικο Αυτοκεφαλο και η νεα Εκκλησιολογια του Φαναριου» 2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ, ΜΟΛΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΝ ΜΑΣ 3. Ο ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΔΙΩΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΙΓΟΝΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!

date Ιούν 25th, 2019 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΗ H ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ:

«Το Ουκρανικο Αυτοκεφαλο &

η νεα Εκκλησιολογια του Φαναριου»

Η αιφνίδια αλλαγή στάσης του Φαναρίου και η χορήγηση Αυτοκεφάλου στις σχισματικές ομάδες Ορθοδόξων της Ουκρανίας, κατά παράβαση των ιερών κανόνων.

4219881

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ, ΜΟΛΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΝ ΜΑΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΝ  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ
Παναγιώτατε, εξαιτούμεθα τήν προσοχήν Σας!  Συγχωρήσατε ημίν την παρρησίαν!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ:  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ = ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!
ΗΛΘΕΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΟΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ!
Ο Οικουμενισμός δεν έχει το Πνεύμα το Άγιο, αλλά το πνεύμα το ακάθαρτο!».

_______Το νέο φρούτο, που κυριαρχεί…………………

4219881

Ο ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ

ΔΙΩΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΙΓΟΝΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!

ΕΔΩ: https://www.kalami.us/2019/omogeneia/elpis-1_letter.html

To παρακάτω, που βασίζεται σε 100% αυθεντικά γεγονότα, είναι μόνο γιά νοήμονες:

Η Τουρκία, o »πατριάρχης», τα εθνικά θέματα και η Ομογένεια ΗΠΑ

»Hellenic American Leaders & Organizations» (ΕλληνoΑμερικανοί Ηγέτες και Οργανώσεις)… Δημιουργήθηκε -άτυπα- από τον πρ. αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα, άνοιξη 1999, λίγο μετά την Λαμπρή. Με αφορμή την διοργάνωση ειδικών μαζικών εκδηλώσεων-διαδηλώσεων στην Νέα Υόρκη και αλλού, γιά την (τότε) 25η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο (Ιούλιο) και την κατοχή του 1/3 της νήσου. Στόχος, η ένωση όλων των ομογενειακών Οργανώσεων, γιά να έχουν μία δυνατή φωνή στην Ουάσιγκτον.
Oι Ομογενείς παράγοντες, άφησαν στην άκρη τις διαφορές τους και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Ακόμα και ο μη φιλικός στην Εκκλησία, ο μακαρίτης Θεοδ. Σπυρόπουλος, ως πρόεδρος του »Ελληνοαμερικάνικου Εθνικού Συμβούλιου» και της ελλην. Ομοσπονδίας Σικάγου.
Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσει άμεσα και έντονα το πατριαρχείο γιά να μην θιγούν, η Τουρκία και τα συμφέροντά της. ‘Ηταν η αρχή του τέλους γιά τον Σπυρίδωνα, του μόνου αρχιεπίσκοπου Αμερικής, που είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ. Ο διαχρονικός »προβοκάτορας» της Ομογένειας, η εφημερίδα »Εθνικός Κήρυξ» (που στήριζε παλαιότερα και την χούντα των συνταγματαρχών), ανάλαβε δράση με τον »εκκλησιαστικό συντάκτη» της, Θεόδωρο Καλμούκο, κατά παραγγελία του »εισπράκτορα του πατριάρχη» στις ΗΠΑ, του συνεργάτη της CIA, »φάδερ ‘Αλεξ» Καρλούτσου. Η »προβοκάτσια» συνοδεύτηκε και από τις »αυθόρμητες αντιδράσεις» κατά Σπυρίδωνα, του κατευθυνόμενου -από τον »φαδερ ‘Αλεξ»- όχλου γραφικών νεογενίτσαρων, νεοραγιάδων »αρχόντων του πατριαρχείου», Αμερικανών ελληνικής καταγωγής.
Το »ραντεβού» γιά την δεύτερη σημαντική-καθοριστική συνάντηση όλων των ηγετών ομογενειακών Οργανώσεων, γιά να γίνει πραγματικότητα η παναμερικάνικη Οργάνωση με μία δυνατή φωνή στην Ουάσικγτον, δεν έγινε ποτέ. Δεν έγιναν και οι μεγάλες συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, διαδηλώσεις γιά την Κύπρο. Ο ελληνολάτρης Σπυρίδων »παραιτήθηκε» 19 Αυγούστου 1999, με απαίτηση του ελεγχόμενου -και εκβιαζόμενου- από »Υπηρεσίες» νεογενίτσαρου, του Βαρθολομαίου.

Πολύ και το χρήμα στο πατριαρχείο (Βαρθολομαίο) από »ενδιαφερόμενους ανησυχούντες» Αμερικανούς ελληνικής καταγωγής χριστιανούς ΗΠΑ, γιά να φύγει ο Σπυρίδων. Ζήσαμε ιστορικές στιγμές και καταλάβαμε, ξεκάθαρα, τι εστί πραγματικά »πατριάρχης Βαρθολομαίος».
Την τελευταία 25ετία, επί πατριαρχίας Βαρθολομαίου, έχουμε και άλλα δύο παρόμοια περιστατικά, που αποδεικνύουν ότι η Ομογένεια είναι »όμηρος» της Τουρκίας, μέσω πατριαρχείου. Ενώ ο κυβερνητικός, πολιτικός-κομματικός υπόκοσμος Ελλάδας, αδιαφορεί.
Μην ξεχνάμε και ένα άλλο σημαντικό γεγονός: Η Αρχιεπισκοπή φρόντισε να »τσακίσει» την ελληνική παιδεία κλείνοντας σχολεία, να εξαφανίσει την ελληνική γλώσσα από τις εκκλησίες και να διαλύσει, έμμεσα, τις ομογενειακές Οργανώσεις στις ΗΠΑ, προωθώντας φελλούς, αστοιχείωτους, ισόβιους προεδροπαράγοντες-»ψώνια» σε αυτές. Προφανής σκοπός, να μην υπάρχουν αντιδράσεις κατά της προκλητικής Τουρκίας στα εθνικά θέματα, να μην έχει η Ομογένεια μία, δυνατή φωνή και το χρήμα της να καταλήγει στον άπληστο Βαρθολομαίο, αντί να χρησιμοποιείται γιά ελληνικά σχολεία, ελληνικά πολιτιστικά-εκπαιδευτικά Ιδρύματα κλπ.
Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι, τα τελευταία 20 χρόνια, ένα »εθνικό θέμα» προωθούσαν οι εγκάθετοι: Επαναλειτουργία θεολογικής Σχολής Χάλκης!!!. Δεν υπήρχε π.χ. Κυπριακό, ούτε υπήρχαν ελληνοτουρκικά.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.