Αυγουστίνος Καντιώτης



ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ ΑΘΕΟΙ Ή ΜΑΣΟΝΟΙ & ΥΒΡΙΣΤΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ!!! Ο κ. Ιερωνυμος Λαρισης εξελεξε και επεμεινε να ειναι στην επιτροπη παρουσιασης του Περιοδικου της μητροπολεως Λαρισης ενα προσωπο που εκανε πολιτικη κηδεια στο παιδι του, τον Πετρουλακη Αγγελο. Τον υπερασπιστη του αθεου Καζαντζανη και υβριστη του π. Αυγουστινου Καντιωτη 2. Η ΚΗΔΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ (Η «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ ΤΟΥ 1957, για τον Καζαντζακη)

date Αυγ 11th, 2019 | filed Filed under: ΤΑ ΥΠΕΡ & ΤΑ ΚΑΤΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ ΑΘΕΟΙ Ή ΜΑΣΟΝΟΙ!!!

Masonia π.Ο Ιερώνυμος Λαρίσης εξέλεξε και επέμεινε  να είναι στην επιτροπή παρουσίασης του θρησκευτικοῦ περιοδικού της Μητροπόλεως Λαρισης ενα προσωπο που εκανε πολιτικη κηδεια στο παιδι του! Εξελεξε τον συνταξιουχο αστυνομικο κ. Πετρουλάκη ‘Άγγελο, τον υπερασπιστή τοῦ αθεου Καζαντζακη και υβριστή του π. Αυγουστίνου Καντιώτη. Ἔφυγε ὁ ἀγωνιστής τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως για την θριαμβεύουσα Ἐκκλησία και ἀκόμα τον πολεμάνε (ἐμμέσως) οι δεσποτάδες. Κάνωντας συνεργάτες τους υβριστάς του! Ἀλλα τα σκάγια τους ἐκεῖ που βρίσκεται δεν τον πιάνουν  και επιστρέφουν στις κεφαλές τους.

Λάρισα: Βιβλίο Εκκλησίας «Αχιλλιου Πολις»
https://www.youtube.com/watch?v=jFhkZl09klQ

https://youtu.be/jFhkZl09klQ

Η ενέργειά του αυτή ως φαίνεται  ενθαρρύνθηκε και από την εύνοιά του αυτή να μιλά εντός του αγίου Αχιλλίου
Ο κος Πετρουλάκης είναι ψευτοκουλτουργιάρης και έχει άποψη επι παντός επιστητού. Σκοτώθηκε το παιδί του με μοτοσυκλέτα και του έκανε πολιτική κηδεία….

Διαβασε ενα βιβλίο: «Ο ανεπιθύμητος νεκρός» και εκανε τις δικές του σκεψεις

  • …Τις περιπέτειες του νεκρού, πλέον, Νίκου Καζαντζάκη. Είναι η εποχή που ήδη μεσουρανεί στην Ελλάδα στο σκοτεινό άστρο τού Αυγουστίνου Καντιώτη, μητροπολίτη Φλώρινας, ενός ρασοφόρου που μόνο την Αγάπη δεν διακήρυττε.
  • Στους παλαιότερους είναι γνωστός ο Καντιώτης για τις μεσαιωνικές αντιλήψεις του, την ανελευθερία και την οπισθοδρόμηση που εξέφραζε. Η επιρροή του σε παραεκκλησιαστικούς κύκλους ήταν μεγάλη και τα αντιδημοκρατικά του αισθήματα κραυγαλέα. Ο Καντιώτης είναι αυτός που ηγείται τής πολεμικής εναντίον τού Καζαντζάκη, τον χαρακτηρίζει αντίχριστο και προσπαθεί τόσο να τον αφορίσει η Ιερά Σύνοδος, όσο και να μην δεχτεί η επίσημη Εκκλησία να γίνει θρησκευτική ταφή του. Το πρώτο δεν το πέτυχε. Το δεύτερο, όμως, το πέτυχε. Έτσι στην Αθήνα, όπου μεταφέρεται η σορός του, δεν τον δέχεται κανένας ναός, παρά το ότι ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής αποφασίζει πως η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη. Αλλά, η ισχύς του Καραμανλή δεν φτάνει μέχρι την Ιερά Σύνοδο, όπου αποφασίζει ο αρχιεπίσκοπος Θεόκλητος, υποκύπτοντας στις επιθυμίες τού Καντιώτη.

Με τους δυο αυτούς άξονες ο Γιώργος Πράτανος στήνει ένα μυθιστόρημα – ημερολόγιο. Στόχος του η περιγραφή της ρέουσας ατμόσφαιρας των ημερών (26 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου), με σύντομες αναφορές σε στοιχεία που βοηθούν τον αναγνώστη (τον αμύητο) στην κατανόηση του διαμετρήματος του Καζαντζάκη και το πώς αντιμετωπίστηκε από την εποχή του.

Ολοκληρο το αρθρο τοῦ Πετρουλάκη: https://www.larissanet.gr/2019/08/09/giorgos-pratanos-o-anepithymitos-nekros/

Η ΚΗΔΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ» Νοέμβριος 1957 αριθ. φύλλου 199. Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου
Διαβᾶστε τις φρικτες βλασφημιες του Καζαντζακη ἐδῶ: http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=52351

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.