Αυγουστίνος Καντιώτης



ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ! ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΑΦΗΣΑΝ ΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ & ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ· ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ! Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΙΕΡΕΜΕΙΑΣ 12,10, ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ: «ποιμενες πολλοι διεφθειραν τον αμπελωνα μου, εμολυναν την μεριδα μου…» 2. Πατριαρχειο Σερβιας: «Η Εκκλησια δεν προκειται να διακοψει την τελεση της Θειας Λειτουργιας» 3) Ολοι οι Ιεροι Ναοι στην Ορθοδοξη Εκκλησια της Βουλγαριας θα παραμεινουν ανοιχτοι & θα τελουνται κανονικα ολες οι ακολουθιες. 4) Διαγγελμα του Προκαθημενου της Ουκρανιας Ονουφριου

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΟΙ «ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ»σημερ. ελλην. επισκ. υποχ.

«…Όταν όμως οι ίδιοι οι ποιμένες εγκαταλείπουν το ποίμνιο με την δική τους θέληση και γίνονται συμβολικά άφαντοι, με λίγα λόγια αντί να προσέχουν το ποίμνιο κοιτάζουν το δικό τους συμφέρον που είναι στην περίπτωση αυτή μια μεγάλη δημόσια θέση με καλό μισθό που τους επιτρέπει να εμφανίζονται στα αντιχριστιανικά κανάλια και με στόμφο να προβάλλουν τις αντιπατερικές θεωρίες της πλάνης, τότε όχι μόνο δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους φαρισαίους, αλλά ακόμα περισσότερο, αυτοκαταργούνται και καταντούν ένα κοσμικό σώμα, σαν ένα συνδικαλιστικό όργανο, χωρίς καμία ποιμαντική αξία, χωρίς καμία ιερατική άξια, ένα σώμα που το μόνο που ξέρει είναι να παπαγαλίζει τις νόρμες και τα τσιτάτα ενός κοσμικού, αντιχριστιανικού και άθεου κράτους.
Το Άγιο Πάσχα είναι η κορυφαία περίοδος της ελληνικής Ορθοδοξίας. Τα προηγιασμένα, οι χαιρετισμοί, ο Μέγας Κανών, η Μεγάλη Εβδομάδα, ο Επιτάφιος και το αποκορύφωμα που είναι η Ανάσταση, φέτος μας λένε ότι θα γίνουν….κατ οίκον, όπως τα μαθήματα κατ οίκον, η το νέο σύστημα που μας προτάσει η κύρια υπουργός Παιδείας της Λέσχης Μπίλντεμπεγκ, την… ηλεκτρονική τελετουργία, την Θεια Λειτουργία με…viber….
Την συνεχεια: http://nikosxeiladakis.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%87%CF%81%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%B9/

diaxor.

Με αποφαση του Πατριαρχη Γεωργιας οι Εκκλησιες το Πασχα θα ειναι ανοικτeς

https://www.exapsalmos.gr/2020/04/04/me-apofasi-toy-patriarchi-georgias-oi-ekklisies-to-pascha-tha-einai-anoiktes/
diaxor.
ΑΡΧΕΙΡΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΛΑΩΝ

Πατριαρχειο Σερβιας: »Η Εκκλησια δεν προκειται να διακοψει την τελεση της Θειας Λειτουργιας»

 

  • Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποφάσισε να μην συμμορφωθεί με τις συστάσεις της πολιτείας για διακοπή της Θείας Λειτουργίας και του μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας.
  • «Η Εκκλησία δεν πρόκειται να διακόψει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και δεν θα πάψει να προσφέρει την Θεία Κοινωνία στους πιστούς. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα θέματα διότι αποτελούν την βάση της πίστης μας στον Θεό» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε από την γραμματεία της Ιεράς Συνόδου της σερβικής Εκκλησίας.
  • Καλούνται μάλιστα οι πιστοί άνω των 65 ετών που δεν μπορούν να προσέλθουν στους ναούς, εξαιτίας της απαγόρευσης εξόδου που τους επιβλήθηκε, να επικοινωνήσουν με τον ιερέα της εκκλησιαστικής κοινότητας που ανήκουν να πάει να τους κοινωνήσει στην οικία τους.
  • Πηγή: https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-serbias/36161-patriarxeio-serbias-i-ekklisia-den-prokeitai-na-diakopsei-tin-telesi-tis-theias-leitourgias

 

Αποφασεις της Εκκλησιας της Βουλγαριας για τον COVID-19

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας, η οποία συνεδρίαζε υπό την προεδρία του Πατριάρχη Νεοφύτου στη Σόφια.
Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με το θέμα που αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, αποφασίζοντας μεταξύ άλλων σχετικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Πανδημίας του Κορωνοϊού η Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει τα εξής:

  • Η Ιερά Σύνοδος ευλογεί και στηρίζει ανεπιφύλακτα τις προσπάθειες των Κρατικών Αρχών για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού μας.
  • Καλεί τους πιστούς να παραμείνουν εν προσευχή στα σπίτια τους.
  • Όλοι οι Ιεροί Ναοί στην δικαιοδοσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας θα παραμείνουν ανοιχτοί και θα τελούνται κανονικά όλες οι ακολουθίες της Μεγάλης Σαρακοστής.
    Ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας παραμένει αμετάβλητος. Οι ιερείς υποχρεούνται να μεταδίδουν τη Θεία Κοινωνία μόνο σε Χριστιανούς της ενορίας τους μετά από εξομολόγηση…
    https://www.youtube.com/watch?v=VrPXvyyRT1A&feature=emb_title
    Πηγή: https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/36195-apofaseis-tis-ekklisias-tis-boulgarias-gia-ton-covid19

    Διαγγελμα απο τον Προκαθημενο της Ουκρανιας Ονουφριο

    Ο Προκαθήμενος της Ουκρανική; Ορθόδοξη Εκκλησίας (UOC), Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος, απευθύνθηκε στο ποίμνιό του λόγω της επιδημίας του κοροναϊού. Η έκκληση του Προκαθημένου μεταδόθηκε στο κανάλι Inter TV.
    Ο Μακαριότατος Μητροπολίτης Ονούφριος είπε μεταξύ άλλων στους πιστούς ότι οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοικτές, αλλά όλα τα υγειονομικά και επιδημιολογικά πρότυπα και κανονισμοί θα τηρούνται αυστηρά για την αγάπη προς το πλησίον.

«Δεν πρέπει να επαναστατήσουμε εναντίον του καθεστώτος που φέρνει μαζί του ο κοροναϊός – τεχνικά και υγειονομικά πρότυπα που πρέπει να ακολουθούνται για να αποφευχθεί η εξάπλωση αυτού του ιού. Πρέπει να συμμορφωθούμε με αυτά. Αυτό δεν πρέπει να παραμεληθεί», – είπε.

  • Στους πιστούς που έχουν προσβληθεί από τον ιό ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος ευλόγησε να προσεύχονται σπίτι ή στο νοσοκομείο με το προσευχητάριο και αν αυτό δεν είναι δυνατό, να διαβάζουν το «Πάτερ ημών», Προσευχή του Ιησού ή το «Θεοτόκε, Χαίρε». Εάν αυτοί οι ενορίτες θελήσουν να κοινωνήσουν, θα έρθει ένας κληρικός για να τους κοινωνήσει των Ιερών Μυστηρίων του Χριστού.
    Σύμφωνα με τον Προκαθήμενο, στην εκπλήρωση των απαιτήσεων απομόνωσης και φροντίδας των πλησίον μας θα εκδηλωθεί η ενότητα της εκκλησίας μας.
    Η Εκκλησία είναι έτοιμη να βοηθήσει κατά δύναμη και εκείνους που έχασαν το βιοπορισμό τους εξαιτίας του κοροναϊού, πρόσθεσε ο Μακαριώτατος Ονούφριος. Είπε ότι η UOC έχει ήδη ενταχθεί στην εκστρατεία για την καταπολέμηση του κοροναϊού, και για το έργο που έχει ήδη γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.
    Ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας υπενθύμισε στο ποίμνιο τη Βιβλική ιστορία του βασιλιά της Βαβυλώνας Ναβουχοδονόσορα, η επίθεση του οποίου στην Ιερουσαλήμ ο Κύριος, επέτρεψε για να συνέλθουν οι Εβραίοι και να σταματήσουν να αμαρτάνουν.
    «Σήμερα για μας ο Ναβουχοδονόσορ είναι ο κοροναϊός. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Πρέπει να διορθώσουμε τη ζωή μας. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να προσευχόμαστε στον Θεό, να μετανοήσουμε για τις αμαρτίες μας, γιατί είναι ο λόγος που αυτός ο πνευματικός Ναβουχοδονόσορ μας οδηγεί σε αιχμαλωσία», – είπε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος.
    Σύμφωνα με αυτόν, η δύναμη του Θεού, η οποία μας παρέχεται μέσω ιατρών και φαρμάκων, καταστρέφει τον κοροναϊό.
    «Ο Θεός να μας βοηθήσει να είστε πειθαρχημένοι, γιατί πάντα χρειάζεται η πειθαρχία. Ειδικά όταν υπάρχει κίνδυνος γύρω», – τόνισε ο Προκαθήμενος.
    Νωρίτερα, ο Μακαριότατος Μητροπολίτης Ονούφριος ευλόγησε στη λειτουργία την ιδιαίτερη προσευχή για τους γιατρούς και στα μοναστήρια να προετοιμάσουν χώρους για την υποδοχή ασθενών με κοροναϊό.
    Από: spzh.news/gr
    Πηγή: https://www.vimaorthodoxias.gr/diethni-2/diangelma-apo-ton-prokathimeno-tis-oukranias-onoufrio/

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.