Αυγουστίνος Καντιώτης



ΟΙ ΑΓΑΠΟΛΟΓΟΙ THΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ & ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΡΑΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!!! Αλλα αν αφαιρέσις την βαση η κορυφη δεν μπορει να σταθη. Εαν αφαιρεσης τα δογματα, το αγαπατε αλλήλους θα καταντηση σεξουαλικο συστημα και εκει θελουν να οδηγησουν τον χριστιανισμο

ΟΙ ΑΓΑΠΟΛΟΓΟΙ THΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΠΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ & ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!!!

______

______

Μικρο απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης
π. Αυγουστίνου Καντιώτου. ‘Εγινε στις 29.6.1968

Πστις δι’ αγαπης ενεργουμενη (Γαλ. 5, 6)

Πίστι είναι τα δόγματα, τᾳ οποια δεν χωρίζονται από την αγάπη. Στην εποχή μας οι μοντέρνοι θεολόγοι τα χωρίζουν. Και στο Σύνταγμα αυτό θέλουν να κάνουν, να τα χωρίσουν.
Εμεῖς λέει το Κράτος το Ελληνικό θα προστατεύσουμε μόνο τα δόγματα, όσο τα άλλα, την ηθική, την μοντέρνα ηθική, θά κρατήσουμε λέει από όλο το Ευαγγέλιο μόνο το αγαπᾶτε αλλήλους!!! Θα κρατήσουν, λένε, το αγαπᾶτε αλλήλους, που είναι η κορυφή τοῦ Ολύμπου. Δεν μπορεῖ να μείνη η κορυφή στην θέσι της, αν πριονίσης το βουνό ολόκληρο! Υπάρχει η κορυφή, διότι υπάρχει ολόκληρος ο όγκος τοῦ βουνοῦ. Και υπάρχει το αγαπάτε αλλήλους, γιατί υπάρχουν δόγματα. Εάν αφαιρέσης τα δόγματα, το αγαπᾶτε αλλήλους θα καταντήση σεξουαλικό σύστημα και εκεῖ θέλουν να καταντήση ο χριστιανισμός.
Δεν θα χωρίσης το δόγμα από την ηθική, όχι! Δεν θα αρνηθοῦμε την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ θα την κρατήσουμε μέχρι τελευταίας μας αναπνοῆς.
Αυτοί που ζητοῦν να χωρίσουν το δογμα απο την ηθική πρέπει νά  κόψουν τα 12 κεφάλαια της προς Ρωμαίους επιστολῆς και να μείνουν τα άλλα. Δηλαδη, το -Παρακαλῶ να είστε αγνη καθαροι-, αυτά τα δέχονται, αλλά τα 12 κεφάλαια που πετοῦν είναι οι βάσεις, είναι τα θεμέλεια του Ορους, επάνω στα οποῖα υψοῦται η κορυφή το αγαπᾶτε τον Θεό αγαπᾶτε αλλήλους

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.