Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ’ Category

Η προελαση του Οικουμενισμου και το τελος των ψευδαισθησεων 2. ΕΙΣΒΟΛΗ ΝΕΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑΣ ΣΧΟΛΑΣ 3. ΠΕΡΟΥ: Αποσυρεται η διδασκαλια περι «εμφυλων ταυτοτητων» απο τα σχολεια μετα απο αγωνες και μαζικες διαδηλωσεις των γονεων

author Posted by: Επίσκοπος on date Δεκ 14th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η προελαση του Οικουμενισμου

και το τελος των ψευδαισθησεων

Οικουμ.-παναιρεση

Καθώς εκπνέει το 2017, μια χρονιά πραγματικά καταιγιστικών εξελίξεων, όσον αφορά τη δράση των Οικουμενιστών και την προώθηση των σχεδίων τους (σε συνέχεια της ψευτοσυνόδου της Κρήτης), βρισκόμαστε ξεκάθαρα στη φάση που και οι τελευταίες ψηφίδες της εικόνας μπαίνουν πλέον στη θέση τους. Προηγήθηκε ένας μακρός κύκλος επαφών, αγαπολογικών δηλώσεων και «διαλόγων», που βρίσκόταν σε πλήρη εξέλιξη επί δεκαετίες και που μπόρεσε λίγο-λίγο (μέσα στο ευρύτερο κλίμα της μιθριδατικής αποχαύνωσης και παθητικοποίησης της κοινωνίας μας) να επιτύχει τη σταδιακή άμβλυνση και εξουδετέρωση των πνευματικών αντισωμάτων του λαού μας απέναντι στην αδηφάγα επέλαση της Νέας Εποχής.
Ταυτόχρονα προχωρούσε επίσης επί δεκαετίες η άλωση των Θεολογικών Σχολών, που πλέον εδώ και καιρό μόνο «μεταπατερική» θολολογία και «νεωτερική» ανοησία παράγουν σε επίπεδο διδακτόρων, μεταπτυχιακών αλλά και απλών αποφοίτων…

Tὴν συνέχεια: http://salpismazois.blogspot.gr/2017/12/blog-post_59.html

090634b9b49e9b3e4c9bc943

ΕΙΣΒΟΛΗ ΝΕΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑΣ ΣΧΟΛΑΣ

-Αλλαγή «φύλου» εις το Τμήμα Κοιν. Θεολογίας Αθηνών: Οι Καθηγηταί εζήτησαν να γίνη Τμ. Θρησκειολογίας!
-Ο Σεβ. Βρανιτσέβου κ. Ιγνάτιος Midic έδωσε την χαριστικήν βολήν εις την Ορθόδοξον Δογματικήν. Το προπύργιον του Σεβ. Περγάμου, η Ακαδημία του Βόλου, εισχωρεί εις το Τμ. Θεολογίας Αθηνών δια του εισηγητού των νέων συγκρητιστικών θρησκευτικών κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου.
Του κ. Παύλου Τρακάδα....
Διαβαστε τὸ ἄρθρο ἐδῶ: http://aktines.blogspot.gr/2017/12/blog-post_85.html#more

090634b9b49e9b3e4c9bc943

ΠΕΡΟΥ: Αποσυρεται η διδασκαλια περι «εμφυλων ταυτοτητων»

απο τα σχολεια μετα απο αγωνες και μαζικες διαδηλωσεις των γονεων

(LifeSiteNews / ΚΟ) Λίμα. Μετά από διαμαρτυρίες στις οποίες έλαβαν μέρος πάνω από ένα εκατομμύριο Περουβιανοί, η κυβέρνηση του Περού αναγκάστηκε να αποσύρει ένα εθνικό σχολικό πρόγραμμα το οποίο καταγγέλθηκε από τους γονείς ότι εισάγει την «ιδεολογία του φύλου» (gender ideology) – στην πραγματικότητα ιδεολογία του «κοινωνικού φύλου», αυτό που σε συνδυασμό με τους «ρόλους φύλου» και τα «έμφυλα στερεότυπα» περιέχεται στην περιώνυμη διδασκαλία περί «έμφυλων ταυτοτήτων»…
Την συνέχεια ἐδῶ: http://redskywarning.blogspot.gr/2017/12/blog-post.html

«ΙΔΟΥ ΠΡΟΕΙΡΗΚΑ ΥΜΙΝ ΑΠΑΝΤΑ» 2. OI ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ! 3. Ανοιχτη Επιστολη προς τον Μητροπολιτη Φλωρινης Θεοκλητο απο τον συλλογο «Στρατηγος Μακρυγιαννης» 4) Ψηφισμα του Ελληνορθοδοξου Συνδεσμου «Ζωοδοχος Πηγη»… Στελνουν μηνυμα: Δεν θα υποστειλουμε τη σημαια της Ορθοδοξου Αντιστασης μας…

author Posted by: Επίσκοπος on date Δεκ 9th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ

«ΙΔΟΥ ΠΡΟΕΙΡΗΚΑ ΥΜΙΝ ΑΠΑΝΤΑ»

Απαντούν οι Άγιες Γραφές της Εκκλησίας του Χριστού …. στους ασεβείς και βλάσφημους αιρετικούς.
«Σεις όμως προσέχετε! Ιδού σας τα έχω προείπει όλα, ώστε να μη χωρή δικαιολογία δια την τυχόν αποπλάνησίν σας» (Μαρκ.ΙΓ’23).
«Αυτά δε που σας λέγω, τα λέγω δι’ όλους τους μέχρι της δευτέρας παρουσίας μου Χριστιανούς. Σας επαναλαμβάνω και πάλιν: «ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ.»(Μαρκ.ΙΓ’37)…

Την συνεχεια: http://www.triklopodia.gr/%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CF%81%
d47

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ»

OI ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ!

_______Κάποιοι αθεόφοβοι και συγχρόνως αναίσχυντοι άνθρωποι ανέβασαν ένα θεατρικό έργο τους στη Θεσσαλονίκη με τίτλο «Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ»! Χωρίς να το συνειδητοποιούν έγιναν όργανα του Διαβόλου και με το έργο τους προσβάλλουν την θεότητα του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, υβρίζουν δέ και τό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, της γλυκειάς μας Παναγίας! 
______Ένας ευσεβής χριστιανός με ηλεκτρονικό μήνυμά του…

d47Ανοιχτη Επιστολη

προς τον Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεοκλητο, από τον σύλλογο «Στρατηγός Μακρυγιάννης»

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 6. 12. 2017

Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας θλίψη για τα τεκταινόμενα στη Μητρόπολη και σας εκλιπαρούμε: ανοίξτε επί τέλους τα μάτια της ψυχής σας. Δείτε τι γίνεται τις τελευταίες ημέρες με τους Παπικούς, τους Λουθηριανούς και άλλους, μαζί με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Το κοινό Ποτήριο είναι το επόμενο Βήμα. Δεν ανησυχείτε; Δεν βλέπουν τα μάτια σας; Δεν σας πληροφορεί κανένας; Δεν ακούτε; Τι χειρότερο περιμένετε; ΛΥΠΟΥΜΕΘΑ βαθιά! Αντί να αγωνιάτε για το ποίμνιό σας να μην κατασπαραχθεί από τους ποικίλους «λύκους», αντί να καλέσετε τους ιερείς και το ποίμνιό σας να ξεσηκωθεί εναντίον των γεγονότων αυτών που συμβαίνουν, εσείς κηρύξατε διωγμό εναντίον των πατέρων που έχουν θερμή και όχι χλιαρή πίστη, γι’ αυτό και αντιστάθηκαν στην ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ του Οικουμενισμού, με τον τρόπο που ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ….

Ἡ συνέχεια: https://efkozani.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF

d47

 Ψηφισμα του Ελληνορθοδοξου Συνδέσμου
«Ζωοδοχος Πηγη»

http://salpismazois.blogspot.gr/2017/12/blog-post_8.html#more

Τα βαριά σύννεφα της παναίρεσης του οικουμενισμού σκέπαζαν για χρόνια τον ορίζοντα της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ελπίζαμε ως μέλη συνειδητά Αυτής της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας ότι ποτέ δεν θα βιώναμε το θλιβερό αιρετικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε με την σύνοδο της Κρήτης.
Ζούσαμε με την εντύπωση ότι την οικουμενιστική αυτή θολούρα θα την διέλυαν οι αντιδράσεις ημών των ορθοφρονούντων, εκφραζομένων διά των Αγιοπατερικών κειμένων και της Ορθοδόξου ημών παραδόσεως.
Πέσαμε σε ένα μεγάλο λάθος. Δεν υπολογίσαμε το μέγεθος της αιρετικής διάβρωσης των συνειδήσεων των οικουμενιστών. Μια διάβρωση που έφθασε να κορυφωθεί στην έκφρασή της, μέσα από την διαδικασία σχεδιασμού, οργάνωσης και πραγμάτωσης της «αυτοαποκαλούμενης» Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης.
Η σύνοδος της Κρήτης είναι αδιαμφισβήτητη ως γεγονός, όχι όμως και ως περιεχόμενο, και εμείς θεωρήσαμε ότι ήρθε η στιγμή να οργανώσουμε την αρνητική μας θέση και στάση απέναντι στα σκοτεινά σχέδια του συγκρητισμού.
Προβήκαμε λοιπόν στην σύσταση του Ελληνορθόδοξου Συνδέσμου με την επωνυμία «Ζωοδόχος Πηγή», έχοντας στόχευση την κάθετη αντιπαράθεση με την αίρεση του οικουμενισμού, όπως αυτός θεσμοθετήθηκε μέσα από τα κείμενα της Κρήτης, και βέβαια την άνευ όρων απαίτηση, από τους υπογράψαντες τα κείμενα Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκφραστές της παναίρεσης του οικουμενισμού, να άρουν τις υπογραφές τους και να προχωρήσουν άμεσα στη πραγμάτωση άλλης συνόδου που θα καταδικάσει τον οικουμενισμό και την εν Κρήτη σύνοδο. Read more »

Απροκαλυπτη οικουμενιστικη προπαγανδα σε τηλεοπτικο σταθμο με …τις «ευλογιες» της Ι.Μ. Φλωρινης! Οι μητροπολιτες της Βορειου Ελλαδος οφειλουν να επιληφθουν του θεματος. 2. ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΥΠΟ ΕΥΘΑΡΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

author Posted by: Επίσκοπος on date Δεκ 7th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ

Απροκάλυπτη οικουμενιστική προπαγάνδα σε τηλεοπτικό σταθμό με …τις «ευλογίες» της Ι.Μ. Φλωρίνης! Οι μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος οφείλουν να επιληφθούν του θέματος.

π.Θανασης

Του Βασιλείου Π. Κερμενιώτη

Τα τελευταία χρόνια ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος, έδωσε ευλογία σε έναν ιερέα του να παρουσιάζει την εκπομπή «Λόγια αγάπης» στον τηλεοπτικό σταθμό FLASH TV, της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό μάς είχε χαροποιήσει γιατί θεωρήσαμε ότι μια τέτοια εκπομπή θα συνέβαλλε στην πνευματική οικοδομή του πληρώματος της Εκκλησίας. Πριν μερικούς μήνες, όμως, ο κληρικός αυτός έκανε τρεις (3) φρικτές εκπομπές στις οποίες προπαγανδίστηκε, ξεδιάντροπα, η παναίρεση του Οικουμενισμού!

Η συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα:

https://drive.google.com/file/d/1TXoethxQlIn34YZTw0TWdqnmeYY-NJPM/view

d47

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΥΠΟ ΕΥΘΑΡΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Λυκούργος Νάνης, ιατρός

Τα όσα φρικαλέα και ανήκουστα,διά τεκμηρίων, καταγγέλει στην εκκλησιαστική παρεμβολή ο πεπαρρησιασμένος ομολογητής της Ορθοδοξίας κ.Βασίλειος Κερμενιώτης, αναφορικώς προς την εισήλαση του οθνείου οικουμενιστικού πνεύματος στο πάλαι ποτέ προπύργιο του αντιοικουμενισμού, τη μητρόπολη Φλωρίνης τουτέστιν, εγείρει ευλόγους προβληματισμούς τόσο για το ορθόδοξο του φρονήματος ενίων κληρικών και λαικών της εν λόγω μητροπόλεως όσο, και κυρίως, για το γεγονός ότι τέτοιου είδους εκφυλιστικά φαινόμενα εθεωρείτο αδιανόητο να λάβουν χώρα επί των ημερών του μακαριστού π.Αυγουστίνου, χωρίς να παταχθούν εν τη γενέσει τους! Read more »

Ο ξεδιαντροπος πατριαρχης Βαρθολομαιος κηρυττει φανερα την πανθρησκεια: «Ο Παναγιος Ταφος μας καλει να αποβαλουμε το φοβο αλλων πιστεων, των αλλων θρησκειων, το φοβο του διαφορετικου»! 2. «Σχολιασμος της δεινης Εκκλησιαστικης επικαιροτητος (πρωτοπρ. Θεωδωρου Ζηση)

Δειτε θρασος!

σκιτσο Παγκοσμιοποιησης.

Ἐκμεταλλεύεται τον πατριαρχικό θρόνο καὶ χωρις αντιστασεις προχωρα στην πανθρησκεια

Το χαστούκι τοῦ ἑορτάζοντος σημερινου ἁγίου Νικολάου στον Ἄρειο, πιο δυνατὸ χρειάζεται ὁ πατρ. Βαρθολομαῖος, ἀλλα ἀπό ποιόν; Εὐχόμεθα την μετάνοιά του, πριν παραλάβουν την σκοτεινή ψυχή του οἱ δαίμονες τῆς κολάσεως που ὑπηρεττεῖ.

Στην έναρξη των εργασιών της 10ης Συνάντησης Διαλόγου που συγκάλεσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και συνδιοργανώνει με τη Διεθνή Ιουδαϊκή Επιτροπή για τις Διαθρησκειακές Διασκέψεις, στην Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων, κήρυξε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο οἰκουμενικὸς πατριάρχης Βαρθολομαιος:

«Ο Παναγιος Ταφος μας καλει να αποβαλουμε το φοβο αλλων πιστεων, των αλλων θρησκειων, το φοβο του διαφορετικου»!

Ὁ ξεδιάντροπος Πατριάρχης Βαρθολομαῖος, σ’ αὐτὴ τὴν ὁμιλία του, κυριολεκτικὰ “ἀδειάζει” τοὺς Ἁγίους μας, οἱ ὁποῖοι εἶχαν ἀπὸ ὑπακοὴ καὶ εὐλάβεια στὸν Κύριο, αὐτὸν τὸν φόβο τοῦ ἄλλου, τὸ φόβο ΑΚΡΙΒΩΣ τῶν ὑποστηρικτῶν ἄλλων πίστεων, τὸν φόβο τῶν ἄλλων θρησκειῶν, ἀπὸ ἀγάπη στὸν ΜΟΝΟ Κύριο!
Προοδευτικὰ ὁ Πατριάρχης τῶν Ὀρθοδόξων, ἀλλὰ στὴν οὐσία ὁ ψευδεπίσκοπος Βαρθολομαῖος, καταφέρει ἄλλο ἕνα ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ πλῆγμα κατὰ τῆς μοναδικότητας τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως….

Διαβᾶστε τὴν συνέχεια: http://agonasax.blogspot.gr/2017/12/blog-post_49.html#more

d47

 

«Σχολιασμος της δεινης Εκκλησιαστικης επικαιροτητας»

Τοῦ  πρωτοπρεσβυτέρου Θεωδώρου Ζήση

Προκύπτει αβίαστα από πολλά στοιχεία ότι η επίσπευση της συγκλήσεως της “Συνόδου” στην Κρήτη συνδέεται με πρόσωπα και γεγονότα και ρυθμίσεις.
Συνδέεται με την δημιουργία αυτού του συνδέσμου των “θεολόγων” “ΚΑΙΡΟΣ”, όπως επίσης συνδέεται και με την άνοδο στον αρχιεπισκοπικό θρόνο του Ιερωνύμου. Δηλαδή, από την στιγμή που το Οικουμενικό Πατριαρχείο διεπίστωσε ότι υπάρχει μία ομάδα ‘θεολόγων’ οικουμενιστών η οποία ομάδα των ‘θεολόγων’ μπορεί να προωθήσει τον οικουμενισμό ακόμη και στα σχολεία και να διδάξει τον οικουμενισμό μέσα στα σχολεία -στα παιδιά μας…
Και από την στιγμή που το Οικουμενικό Πατριαρχείο αντελήφθη ότι επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν είναι πλέον ένας Αρχιερεύς δυνατός ο οποίος θα αντιδρούσε σε κάποιες αποφάσεις της “Συνόδου” αλλά ένας Αρχιεπίσκοπος συρόμενος πίσω από το Φανάρι, που κάνει ό,τι του υποδείξουν τα κέντρα που σχεδιάζουν την “Σύνοδο”. Από την στιγμή εκείνη το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε να επιταχύνει την σύγκληση της “Συνόδου”, διότι ήταν βέβαιο ότι θα είχε μαζί του τους “θεολόγους”, ήταν σίγουρο πως θα άλλαζε το μάθημα των Θρησκευτικών. Read more »

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ! ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΝΗΘΙΚΟ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΨΗΦΙΣΕ Η ΑΘΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!! 2. «ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΔΟΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ» («Πατριαρχης»Βαρθολομαιος)

author Posted by: Επίσκοπος on date Δεκ 2nd, 2017 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ

KAΛΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ!!! META THΝ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ, ΕΝΑ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ, ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ!

Το θλιβερό είναι ότι και ὁ μητροπολίτης Πατρῶν, που τον θεωρούσαμε πιό σοβαρό ὰπό τος άλλους, κάνει τέτοιες παρασημοφορίες. Στην φωτογραφία δεῖτε το ὲκκλησίασμα τον Πατρῶν, με θλιμμένο πρόσωπο, να μην συμμετέχει στῃ χαρά τοῦ Παυλόπουλου

παρασημοφοριεςΣτην παραπάνω φωτογραφία ὁ Καλαμαριας Ι. Μπαρδάκας (1), ὁ Πατρῶν Χρυσόστομος(2) παρασημοφοροῦν τον πρωθυπουργό της Ἑλλάδος Παυλόπουλο, για ποιό λόγο; (…)  Και ὁ πατριάρχης Ιεροσολύμων(3) παρασημοφορεῖ τον πρωθυπουργό τῆς Ὰλβανίας  Ράμμα!!! Οταν έρθη ο Ὰντίχριστος, όπως όλα δείχνουν, θα τον παρασημοφορήσουν και εκείνον ὡς ὰνώτατο θρησκευτικό και πολιτικό άρχοντα του κόσμου!!!

Γιατί παρασημοφοροῦν τον Παυλόπουλο; Για τὶς ὑπογραφές που ἔβαλε ἐπικυρώνοντας ὅτι ἀνθελληνικὸ καὶ ἀντιχριστιανικὸ ψηφίσε ἡ ἄθεα κυβέρνηση; Ὰς παρασημοφορήσουν τότε και τον Τσίπρα! Ας παρασημοφορήσουν και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων που συνυπογράφουν την καταστροφή τῆς Ἑλλάδος!
Ὁ Παυλόπουλος όπως λένε είναι  μασόνος και αυτό βεβαιώνεται ὰπό το ότι δὲν εἶπε οὔτε ἕνα ὄχι στὸ ξεπούλημα τῆς Ἑλλάδος, δὲν εἶπε οὔτε ἕνα ὄχι για τὰ ἄθεα βιβλία τῶν θρησκευτικῶν, ποὺ ξεφουρνίζει τὸ ὑπουργειο παιδείας, δὲν εἶπε οὔτε ἑνα ὄχι για τὴν ἀναγνώριση τῆς ἀνωμαλίας ποὺ προωθοῦν ἀκόμα και στὰ παιδιά!!! Παίρνει ἕναν πολύ μεγάλο μισθό, χωρίς να προσφέρει τίποτε ἁπολύτως στην Πατρίδα, που τα παιδιά τῆς Ἑλλάδος έχυσαν ποταμούς αιμάτων για να την σώσουν.
Αὐτοὶ εἶναι ἡ δουλειά τῶν δεσποτάδων, να παρασημοφοροῦν τοὺς ἐφήμερους ἰσχυροὺς τῆς ἡμέρας, ποὺ ὄχι μόνο δὲν ἔκαναν τίποτε για τὴν διάσωση τῆς χώρας, ἀλλὰ και ὑπέγραψαν ὅτι ἀντίχριστο ἀνήθικο, ἀντορθόδοξο καὶ ἀνθελληνικό που προωθῆ με νόμους οι σκοτεινές δυνάμεις.

Σχολιο που μας εστάλη με e-mail
O KAΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ: «ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ»!
http://mkka.blogspot.gr/2017/12/blog-post.html

  • Ο μεν Πατρών τον παρασημοφόρησε ανήμερα του αγίου Ανδρέου στον ομώνυμο ναό («ξέχασε» το γεγονός ότι υπέγραψε το πανάθλιο νομοθέτημα περί «αλλαγής φύλου») , ο δε Καλαβρύτων τον επαίνεσε μέσα από το ιστολόγιό του για κάποιες δηλώσεις του χαρακτηρίζοντάς τον «ομολογητή της Ορθοδόξου Εκκλησίας»!!!! QUO VADIS Ελλαδική Εκκλησία;
    Ο ένοχος της υπογραφής του νομοθετικού εκτρώματος που προάγει το διαστροφικό μετασχηματισμό της νεοελληνικής κοινωνίας «στεφανώνεται» από επισκόπους της Εκκλησίας, αντί να δεχθεί τους μύδρους τους από άμβωνος και να του απαγορευθεί η είσοδος στους ιερούς ναούς.
    Αυτού του είδους το παράδειγμα κατέλιπαν ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο άγιος Αμβρόσιος Μεδιολάνων;

d47

« ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΔΟΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ»

(«Πατριάρχης»Βαρθολομαίος)
«..ύπαγε οπίσω μου, σατανά..» (Ματθ. δ,10)

2ο μέρος (εκ των τριών)
Και μόνο από αυτή τη βλασφημία, θα έπρεπε να ήταν αφορισμένος και προ πολλού καθηρημένος.
Όσον αφορά στο ποίμνιο, τώρα, ως τέκνα Θεού, όφειλε να ζητήσει εξηγήσεις και όχι να σιωπά αδικαιολόγητα….!
Είμαστε όλοι υπεύθυνοι, μα περισσότερο οι αρχιερείς και οι ιερείς.
«Χαίρε σύντεχνε!… Σωθήκαμε και εμείς! Πολύ σατανικό αυτό που σκέφτηκες και ως έχων το αλάθητο, έχεις πάντα δίκιο, στο εξής θα ισχύει αυτό και τα άλλα που θα αναφέρουμε. Και όποιος τολμήσει να φέρει αντιρρήσεις θα τον καταδιώκουμε, εννοείται χωρίς εφαρμογή κανόνων, αφού αυτοί τώρα πια είναι «τείχη του αίσχους» (Βαρθολομαίου καθ’ υπόδειξη ΑΝΤΙ-χρίστου), τους βάλαμε στο χρονοντούλαπο. Και αν ποτέ στο μέλλον εκτεθείς και χρειαστεί, το πολύ- πολύ ζητάς ένα συγνώμη «ως αλάθητος» για τα μάτια του κόσμου που δεν καταλαβαίνει, όπως έκανες με τον Χριστόδουλο για όλα τα παλιά εγκλήματα κατά της Ορθοδοξίας. Απλά πράγματα! Αυτό που δεν κατάφερες τότε δια των σφαγών και ανέδειξες κατά λάθος-χωρίς να το θέλεις, Αγίους, θα το καταφέρουμε τώρα δια της αρρωστημένης υπακοής. Πρόσεξε, όμως μη και χάσεις το «αλάθητο», γιατί χωρίς αυτό τίποτα δεν μπορούμε να επιβάλλουμε στα ζωντανά (πρόβατα)».

……………………………………..

Αδελφοί μου, όταν ένας άνθρωπος λέει ότι δεν κάνει ποτέ λάθη και πως είναι αλάθητος, εσείς πιστεύετε ότι έχει σχέση με τον Παντοκράτορα-Δημιουργό μας;
Η αναξιότητά μου θα το χαρακτήριζε ως το άκρον άωτον της υπερηφάνειας.
Σας παραθέτουμε στη συνέχεια, απόσπασμα κειμένου όπου φαίνεται τι έχει ισχυριστεί κατά καιρούς ο πρώτος εκ των ίσων «πατριάρχης», όργανο του ενός εκ των δύο ΑΝΤΙ-χρίστων.

Read more »

Εξαρτωμενος απο το Οικουμενικο Πατριαρχειο ο αποδημος Ελληνισμος κινδυνευει να υποστη βαθεια διαβρωσι θρησκευτικη & εθνικη. Ειναι απολυτως αναγκη να υπαχθη στην Αυτοκεφαλο Εκκλησια της Ελλαδος για να μην μπορη να αλωνιζη τον αποδημο Ελληνισμο ο Αθηναγορας & τα «τσιρακια» του που αποκαλουν την Τουρκια φιλτατη των πατριδα & αγκαλιαζωνται & συμπροσευχωνται με πολυωνυμους αιρετικους της Δυσεως (Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος Κατιωτης «Σπιθας», αρ. φ. 268, Ιαν. 1964)

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 29th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

Τα 3.000.000 του αποδημου Ελληνισμου κινδυνευουν να υποστουν μεγαλη διαβρωσι θρησκευτικη & εθνικη απο τον οικουμενικο Πατριαρχη, που αποκαλει την Τουρκια φιλτατη του πατριδα & αγκαλιαζεται & συμπροσευχεται με πολυωνυμους αιρετικους της Δυσης

%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%b7%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%83

ΧΡΙΣΤΙΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ φυλ. 268, Ἰανουαριος 1964 (μικρο ἀπόσπασμα)
Βρίσκεται και στο βιβλίο «ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΑ» σελ. 97-98
Toῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

Ἡμεῖς δέ, βλέποντες πλέον ὅτι 3 περίπου ἑκατομμύρια Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων Ἀμερικῆς, Εὐρώπης καὶ Αὐστραλίας, ἐξαρτώμενα πνευματικῶς ἐκ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, κινδυνεύουν λόγω τῆς τακτικῆς τοῦ Πατριάρχου νὰ ὑποστοῦν βαθεῖαν διάβρωσιν τῆς θρησκευτικῆς καὶ ἐθνικῆς συνειδήσεώς των, διʼ είδικοῦ ἄρθρου ὑπεδείξαμεν, ὅτι παρίσταται ἀπόλυτος ἀνάγκη ὅπως ὁ ἀπόδημος αὐτὸς Ἑλληνισμὸς ὑπαχθῆ ἐκκλησιαστικῶς εἰς τὴν Αὐτοκέφαλον Ἐκκλησίαν τῆς Ἑλλάδος, προαγομένην εἰς Πατριαρχεῖον. Ἔτσι δὲν θὰ ἠδύνατο νʼ ἀλωνιζη τὸν ἀπόδημον Ἑλληνισμὸν ὁ Ἀθηναγόρας καὶ τὰ «τσιράκια» του, καὶ νʼ ἀποκαλοῦν τὴν Τουρκίαν φιλτάτην των πατρίδα, καὶ νὰ ἐναγκαλίζωνται καὶ νὰ συμπροσεύχωνται μετὰ τῶν πολυωνύμων αἱρετικῶν τῆς Δύσεως (Ἴδε τὰ ὑπʼ ἀριθμ. 148, 161, 183, 218, 223, 248, 251 φύλλα τῆς «Σπίθας»). Read more »

Θα αποδεχθουμε ή θα απορριψουμε τη «Συνοδο» της Κρητης; Ομιλια του π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ, στις 29.11.2017, στην αιθουσα «των Επαλξεων». 2. Ἡ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ, ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΣΑΒΒΑ ΛΑΥΡΙΩΤΗ, την ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και Ώρα 18.00, στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ 2. Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ «ΕΚΛΗΣΙΩΝ» ΘΑ ΦΕΡΗ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΑ ΕΝΩΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ, ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ & ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ. Η ψευδωνυμος ενωσις ειναι η πλεον ατιμη πραξη που εχει συμβει ποτε, ειναι πνευματικη μοιχεια. Οι Ορθοδοξοι, που θα θελησουν να παιξουν ῥολο μαστροπου της Ορθοδοξου Ἐκκλησιας… [ειναι οι χειροτεροι εχθροι της]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ἡ Ὀρθόδοξη Ἱεραποστολική Ἀδελφότητα «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» σᾶς προσκαλεῖ στήν ὁμιλία, πού θά πραγματοποιηθεῖ τήν Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, ὥρα 18.00 στήν αἴθουσα «τῶν Ἐπάλξεων», ἐπί τῆς ὁδοῦ Ζήνωνος 3 (ἔναντι τῆς Πολυκλινικῆς Ἀθηνῶν):

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Πρωτοπρεσβύτερος-Καθηγητής Θεόδωρος Ζήσης

ΘΕΜΑ: Θά ἀποδεχθοῦμε ἤ θά ἀπορρίψουμε τή «Σύνοδο» τῆς Κρήτης;

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

4996201ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΓΕΡΩΝ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ την ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και Ώρα 18.00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ με θέμα την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και τον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ.

Στην ομιλία θα συμμετέχει και Ο ΓΕΡΩΝ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ

4996201

ΧΡΙΣΤΙΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ φυλ. 268, Ἰανουαριος 1964 (ἀπόσπασμα)
Βρίσκεται και στο βιβλίο «ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΑ» σελ. 98-105
Toῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

Ο ΦΟΒΕΡΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

  • ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ:
    «…Ὀρθοδοξη Ἐκκλησία! Μὴ μὲ φοβάσαι. Δὲν εἶμαι ὁ δράκων. Εἶμαι ὁ γλυκὺς ἄγγελος που σοῦ φέρω τὸ μήνυμα τῆς ἀγάπης. Δὲν ἔχω σκοπὸν νὰ σὲ θίξω εἰς τίποτε. Κράτησε τὰ δόγματά σου καὶ τὰς παραδόσεις. Αὐτὰ εἶνε διὰ τοὺς θεολόγους… Ἐγὼ σὲ προσκαλῶ εἰς τὸ σαλόνι μου διὰ νὰ συζητῶμεν ἄλλα θέματα. Διὰ νὰ δημιουργήσωμεν ἕνα κοινὸν μέτωπον κατὰ τῆς πενίας, κατὰ τῆς δυστυχίας, κατὰ τῆς ἀθεΐας, κατὰ τοῦ κομμουνισμοῦ, κατὰ τοῦ πολέμου κ.λ.π. Δὲν σὲ συγκινοῦν αὐτὰ τὰ θέματα; Δὲν σὲ ένθουσιάζει ἡ πρότασις αὐτή; Ἔλα λοιπὸν νὰ διεξαγάγωμεν τὸν διάλογον μας ἐπὶ ὑψηλοῦ ἐπιπέδου, ἐπὶ τοῦ ἐπιπέδου τῆς οἰκουμενικότητος καὶ τῆς ἀμοιβαίας κατανοήσεως, καὶ θὰ ἰδῆς πόσον ὡραία θὰ εἶνε ἡ συνάντησίς μας…»!

Ψευδοσυνοδος Κρητης ιντ*  *  *

«Κάποιοι θεολόγοι, ἐπηρεαζόμενοι ἀπὸ τὰ σύγχρονα παγκόσμια ῥεύματα, ὡς καραμέλαν πιπιλίζουν τώρα τελευταίως τὴν λέξιν οἰκουμενικότης, οἰκουμενικὸν πνεῦμα, οἰκουμενικὴ κίνησις. Οἰκουμενικότης. Τί ὡραία λέξις! Άλλὰ κάτω ἀπὸ τὴν λέξιν αὐτὴν κρύπτεται ὁ φοβερώτερος διὰ τὴν Ὀρθοδοξίαν κίνδυνος. Ποῖος κίνδυνος; Θὰ τὸν παρουσιάσωμεν μὲ ἕνα παράδειγμα.
«… Μιὰ γυνὴ εἶνε πιστὴ εἰς τὸν ἄνδρα της. Δὲν ἐπιτρέπει τρίτος τις νὰ εἰσέλθη εἰς τὰς σχέσεις των. Διαρκῶς ἐνθυμεῖται τὰς ἐπισήμους ὑποσχέσεις ποὺ ἔδωκεν ἐνώπιον Θεοῦ καὶ ἀνθρώπων. Ἀλλʼ ἡ γυνὴ αὕτη τυγχάνει νὰ εἶνε ἐκτάκτου καλλονῆς, καὶ έλκύει τὰ βλέμματα πολλῶν. Λόγω ὅμως τῆς ἐντιμότητος τῆς γυναικός, ὅποιος θὰ έτόλμα νὰ τὴν πλησιάση καὶ νὰ κάμη πρότασιν περὶ ἀνηθίκων σχέσεων, ἀμέσως θʼ ἀπεκρούετο μετʼ ὀργῆς. Καὶ ἐὰν ἐπέμενεν, ἕνα ἰσχυρὸν χαστοῦκι τῆς ἐντίμου γυναικὸς ἐπὶ τοῦ ἀναιδοῦς προσώπου του θὰ τὸν ἔκαμνε νὰ συνέλθη. Τοῦτο λοιπὸν καλῶς γνωρίζοντες τὰ φαῦλα ὑποκείμενα, ἄλλην μέθοδον μεταχειρίζονται. Προσπαθοῦν νὰ ἐξακριβώσουν εἰς ποῖα πράγματα ἀρέσκεται αὕτη. Ἐάν, δηλαδή, ἀγαπᾶ τὴν ποίησιν, τὴν φιλοσοφίαν, τὴν καλλιτεχνίαν κ.λ.π. Καὶ ἀπὸ τὰ πράγματα αὐτὰ θʼ ἀρπαχθῆ ὁ κρύφιος ἐραστής, καὶ μὲ μεγάλην ἐπιτηδειότητα θὰ ἐπιδιώξη νʼ ἀρχίση ἀθώαν συζήτησιν ἐπὶ τῶν θεμάτων τῆς ἀρεσκείας τῆς γυναικός. Τί ὡραῖον εἶνε αὐτό το ποίημα! Τί ὡραία εἶνε αὐτὴ ἡ εἰκών! Πόσον θαυμάσιον εἶνε αὐτὸ τὸ θεατρικὸν ἔργον! Πόσο γλυκεῖα ἡ μουσική! Ἔτσι ἀρχίζει ὁ διάλογος… Ἡ δʼ ἀφελὴς καὶ ἀνύποπτος γυναῖκα ἀφήνεται νὰ παρασύρεται εἰς μακρὰς συζητήσεις μετὰ τοῦ ἀπατεῶνος, τοῦ ὁποίου, καθʼ ὅν χρόνον ἡ γλῶσσα ῥητορεύει περὶ φιλολογίας καὶ καλλιτεχνίας, ἡ καρδία σκιρτᾶ ἐπὶ τῆ μυστικῆ ἐλπίδι τῆς κατακτήσεως τῆς γυναικός. Καί, ἀφοῦ διὰ τῶν συζητήσεων δημιουργηθῆ κλῖμα μεγάλης οἰκειότητος καὶ ἀμοιβαίας κατανοήσεως, τότε θὰ ἐπέλθη καὶ «τὸ μοιραῖον», ἡ ἄτιμος, δηλαδή, πρᾶξις, ἡ αἰσχρὰ ἕνωσις, ἡ ὁποία ἤρχισε μʼ ἕνα ἀθῶον διάλογον, ὅπως ποτε καὶ ἐν τῆ Ἐδὲμ ὁ πονηρότατος ὄφις μʼ ἕνα γλυκὺν διάλογον κατώρθωσε νὰ ἀπατήση τὴν Εὔαν.
Μᾶς ἐννοεῖτε, ἀγαπητοί μου, τί θέλομεν νὰ εἴπωμεν; Παραβολικὸς εἶνε ὁ λόγος μας.
Ἡ Γυνή, περὶ τῆς ὁποίας ὁμιλοῦμεν ἀνωτέρω, εἶνε ἡ Ὀρθόδοξος ἡμῶν Ἐκκλησία. Αὕτη εἶνε ἡ καλλονή. Read more »

Η «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ: «ΜΙΣΘΩΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΝΗ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ» (Μητροπολιτης Φλωρινης π. Αυγουστινος Καντιωτης) 2) Ο διωχθεις πατηρ Φωτιος Τζουρας ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ τους πιστους για το θαυμα

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 17th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ

Φοβερη εικονα της συζευξεως της Διοικουσης Εκκλησιας μετα του θηριου της παναιρεσεως του Οικουμενισμου του Βαρθολομαιου ειναι: «ΜΙΣΘΩΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΝΗ… ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

«Χριστιανική Σπίθα» του 1952, ἀρ. φυλ. 123-124
Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου

«Η εκΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑκλησία ἐκείνη, η οποία προς ἀποφυγὴ ἐνοχλήσεων καὶ απολαυή εγκόσμιων αγαθών, ἔκρινε καλόν να συζευχθῆ καὶ να ενώση την τύχη της μετά του θηρίου της Αποκάλυψης…, συν τω χρόνω απώλεσε την ελευθερία της, τὴν αὐτονομίαν της καὶ τὴν αὐτοτελειάν της. Ἡδονικῶς ἐκάθησε καὶ ἐλικνίσθη ἐπὶ τῆς ράχεως τοῦ θηρίου, ἀλλὰ μὴ δυναμένη νὰ κυβερνᾶ τὸ θηρίο, κυβερνᾶται υπ΄ αυτού και περιφέρεται εἰς τας οδούς και τας ρύμας του κόσμου, ως μία μισθωτή θρησκευτική πόρνη, που εμπορεύεται τον Χριστόν, ἀναγκασμένη να κερνᾶ τα πλήθη από το χρυσοῦν ποτήριον, όχι τον καθαρόν οίνον της Καινῆς Διαθήκης, αλλά οίνον νοθευμένον, διδάγματα ξένα και αλλότρια προς το γνήσιο πνεῦμα του Χριστιανισμού». Ὤ! Συμφορά! Ὤ! Θρῆνοι! Ἡ ἐλευθέρα κατήντησε δούλη, ἄθλιον θέαμα γέλως καὶ μυκτηρισμὸς ἀπίστων καὶ ἀθέων.
-Αὐτὴ εἶνε ἡ ἐπὶ τοῦ θηρίου καθημένη, ἡ ἐκκοσμικευθεῖσα ἡ κρατικοποιηθεῖσα Ἐκκλησία.
Ὑπερβολικη σᾶς φαίνεται ἡ πρὸς πόρνην παρομοίωσις τῆς Ἐκκλησίας; Ἀλλὰ οἱ ἀποδείξεις εἶνε πολλαί….

488238541820556n6ldbyb7g

Ο διωχθεις πατηρ Φωτιος Τζουρας ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ τους πιστους για το θαυμα

https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/11/blog-post_91.html

ΤΟΠΟΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΓΑΔΑΡΗΝΩΝ Η ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 12th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ

ΤΟΠΟΣ ΓΑΔΑΡΗΝΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πατήστε τὸν παραπάνω τίτλο και διαβάστέ το ἀρθρο τοῦ συνεργάτου μας σε pdf

058837d2ea8c5l

ΤΟΠΟΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΓΑΔΑΡΗΝΩΝ Η ΕΛΛΑΣ

ΜΕ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.

ΕΛΛΑΣ ΣΚΛ.

ΤΟΠΟΣ ΓΑΔΑΡΗΝΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-1

Ὁ μακαριστός ἐπίσκοπος Αὐγουστίνος Καντιώτης σέ ἐκτενῆ ὁμιλία του γιά τήν Εὐρώπη (ΕΟΚ) καί τήν σχέση της μέ τήν πατρίδα μας εἶχε προφητεύση : «ΠΡΟΦΗΤΕΥΩ· Η ΕΟΚ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Μητροπολίτου π. Αυγ. 6.2.1972
«ΟΙ ΓΑΔΑΡΗΝΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ» – ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΧΡΙΔΟΣ .
«ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗ ΔΥΣΙΝ» ΦΩΝΑΖΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΕ . . ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΝ !

Ἀντί προλόγου.

Ὁ μακαριστός ἐπίσκοπος μας Αὐγουστίνος Καντιώτης, συνδύαζε πολλές φορές τήν ἐπικαιρότητα μέ τό θρησκευτικό του θεῖο κήρυγμα, διότι ἔτσι τό ποίμνιον του καταλάβαινε καλύτερα μέσα ἀπό τά βιώματα του, καθώς τά ζοῦσε (ὁ λαός μας) στό «πετσί» του. Πονοῦσε δέ καί ὁ ἴδιος μέ ὅσα μάθαινε ἀπό τήν ἐπικαιρότητα, ἰδίως στήν τοπική κοινωνία πού ἐπισκοποῦσε ὡς καλός ἐπίσκοπος. Ἐνδιαφερόταν καί μέ τό παραμικρό πού συνέβαινε, διότι ἀγαποῦσε τήν πατρίδα μας. –

ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΤΑΧΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ, ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΓΑΔΑΡΗΝΩΝ ΜΕ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ, ΦΟΝΕΥΟΥΝ , ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ , ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.
Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ. ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ.
ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΠΛΕΟΝ ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. «ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ» ΦΩΝΑΖΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ, ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ; Read more »

Μεγαλειωδης διαδηλωση χιλιαδων ατομων κατα των νεων Θρησκευτικων στο Υπουργειο Παιδειας (βιντεο) 2. Προηγουμενος Ευγενιος Φιλοθεϊτης στον Βαρθολομαιο: Τι ειναι αυτα που κανετε και συμπροσευχεσθε με τον παπα; Δεν ξερετε οτι εiνε αiρετικoς καi κακoδοξος; (Πριν απο 11 χρονια)

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 24th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μεγαλειωδης διαδηλωση χιλιαδων ατομων κατα των νεων Θρησκευτικων στο Υπουργειο Παιδειας

————————-

————————

Μεγαλειώδης διαδήλωση χιλιάδων ἀτόμων -ἡ μεγαλύτερη ποὺ ἔχει διεξαχθεῖ μέχρι σήμερα στὸ Μαρούσι- ποὺ διοργάνωσαν μὲ ἐπιτυχία ἡ Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν, ἡ Ἑνωμένη Ρωμηοσύνη, ἡ Πανελλήνια Ἕνωση Θεολόγων καὶ ἡ Πανελλήνια Ἕνωση Φίλων των Πολυτέκνων, μὲ βασικὸ αἴτημα τὴν κατάργηση τῶν βιβλίων τῶν Θρησκευτικῶν, ποὺ μετατρέπουν τὸ μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν ἀπὸ μάθημα ὁμολογιακό, σὲ ἁπλὴ Θρησκειολογία, ξεκίνησε ἀπὸ τὸ Δημαρχεῖο τοῦ  Ἁμαρουσίου στὶς 5μ.μ. πρὸς τὸ Ὑπουργεῖο Παιδείας. Συμμετεῖχαν πλῆθος φορέων καὶ ὀργανώσεων ποὺ διαδήλωσαν εἰρηνικά, ἀλλὰ καὶ σθεναρά, ὑπὲρ τῆς καταργήσεως τῶν ἐκτρωματικῶν βιβλίων Θρησκευτικῶν ὅλων των βαθμίδων τοῦ Ἑλληνικοῦ Σχολείου, ποὺ ἐπέβελε  τὸ Ὑπουργεῖο Παιδείας, χωρὶς νὰ προϋπάρξει διάλογος γιὰ τὴν συγγραφή τους μὲ τὴν ἐκπαιδευτικὴ κοινότητα καὶ κυρίως μὲ τὴν Ἐκκλησία.

———-

—————–

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ…

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΣ:
1) Ὑπουργὸν Παιδείας Ἔρευνας καὶ Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντῖνον Γαβρόγλου. 2) Ἰνστιτοῦτο Ἐκπαιδευτικῆς Πολιτικῆς.

ΚΟΙΝ: 1) Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν & πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερώνυμον. 2) Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος. 3) Μητροπολίτην Κηφισίας, Ἀμαρουσίου καὶ Ὠρωποῦ κ. Κύριλλον  4) Βουλὴν τῶν Ἑλλήνων.

  Οἱ κάτωθι ἑλληνορθόδοξοι φορεῖς μαζὶ μὲ κληρικούς, θεολόγους καὶ πλῆθος λαοῦ σήμερα 23 Ὀκτωβρίου καὶ ὥρα 5μ.μ. πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση καὶ πορεία διαμαρτυρίας ἀπὸ τὸ Δημαρχεῖο Ἁμαρουσίου πρὸς τὸ Ὑπουργεῖο Παιδείας, Ἔρευνας καὶ Θρησκευμάτων (Ἀνδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι) μὲ σκοπὸ τὴν κατάργηση τοῦ Νέου Προγράμματος διδασκαλίας τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν στὴν Πρωτοβάθμια καὶ Δευτεροβάθμια Ἐκπαίδευση. Ἐκδώσαμε δὲ τὸ ἀκόλουθο Ψήφισμα, τὸ ὁποῖο καὶ θυροκολλήσαμε στὴν κεντρικὴ εἴσοδο τοῦ Ὑπουργείου :

ΨΗΦΙΣΜΑ: http://alopsis.gr/%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-

 d47

Ἕνα περιστατικὸ ἀπὸ τὴν ἐπίσκεψι τοῦ οἰκουμενικού πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου

στὸ Ἅγιον Ὄρος το 2006, με τον γέροντα προηγούμενο Εὐγένιο Φιλοθεΐτη

Ηταν 10/23 Ὀκτωβρίου ἡμέρα Δευτέρα. Ὁ οἰκουμενικὸς πατριάρχης κ. Βαρθολομαῖος, ἐπισκεπτόμενος τὸ Ἅγιον Ὄρος, ἀπὸ τὴν ἱ. μονὴ Καρακάλλου, ὅπου εὑρίσκετο ἀπὸ τὸ πρωί, ἀνεχώρησε γιὰ τὴν γειτονικὴ ἱ. μονὴ Φιλοθέου. Ἔφερε μαζί του καὶ τμῆμα ἱεροῦ λειψάνου τοῦ ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ, τὸ ὁποῖο ἐδώρισε στὴ μονὴ Φιλοθέου, ἀπὸ τὴν ὁποία ὡς γνωστὸν προέρχεται ὁ ἅγιος Κοσμᾶς.

Μετὰ τὴν τελετὴ τῆς ὑποδοχῆς, τὶς προσφωνήσεις καὶ ἀντιφωνήσεις, ὁ παναγιώτατος παρεκάθησε στὴν τράπεζα. Κατὰ τὴν διάρκεια τῆς τραπέζης κάποιοι ἀπὸ τοὺς πατέρας τοῦ εἶπαν, ὅτι στὴν μονὴ ζῇ κλινήρης σὲ ἡλικία 93 ἐτῶν ὁ προηγούμενος Εὐγένιος Φιλοθεΐτης, ὁ ὁποῖος ἐπὶ πολλὰ ἔτη ἔχει διατελέσει ἀντιπρόσωπος τῆς μονῆς τους παρὰ τῇ Ἱερᾷ Κοινότητι. Ὁ πατριάρχης ἐξεδήλωσε ἐνδιαφέρον νὰ τὸν ἐπισκεφθῇ. Ἐξερχόμενος λοιπὸν ἀπὸ τὴν τράπεζα συνοδείᾳ μοναχῶν μετέβη στὸ κελλὶ τοῦ ἀσθενοῦντος προηγουμένου, ὁ ὁποῖος μολονότι κλινήρης ἔχει σώας τὰς φρένας καὶ διατηρεῖ τὴν ὀξύνοιά του. Μόλις ὅμως ὁ κ. Βαρθολομαῖος εἰσῆλθε στὸ κελλί,  ὁ κλινήρης γέρων Εὐγένιος, πρὸς κατάπληξιν ὅλων, ἀκούστηκε νὰ τοῦ φωνάζῃ δυνατά·

Read more »

Η δηλωση του τοροντο και η συνοδος του κολυμπαριου (Αλεξaνδρου Τσβετκoβ, Αγια Πετρουπολη, Ρωσικη Ορθοδοξη Εκκλησια)

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 10th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ

Η δηλωση του τοροντο
και η συνοδος του κολυμπαριου

υπό Αλεξάνδρου Τσβετκόβ
Αγία Πετρούπολη, Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία
https://katihisis.blogspot.gr/2017/10/blog-post_9.html

Η επικύρωση της λεγόμενης «Δήλωσης του Τορόντο» του Π.Σ.Ε. στα κείμενα της μέλλουσας Οικουμενικής Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας (όπως αναμφίβολα δήλωσε η ίδια η Σύνοδος της Κρήτης, παρά τη θέληση κάποιων να την βλέπουν μόνο ως «Πανορθόδοξη Διάσκεψη») υποχρεώνει τον κάθε Ορθόδοξο που ακολουθεί στην πίστη του τη φωνή της Αγίας Εκκλησίας, η οποία εκφράζεται στις αποφάσεις των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων, να δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το έγγραφο και να το διαβάσει προσεκτικά, επειδή, με την αναφορά και έγκρισή της στο κείμενο της Οικουμενικής Συνόδου, η δήλωση αυτή γίνεται μέρος της δογματικής Παράδοσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως συμβαίνει με όλα τα κείμενα αποφάσεων των Οικουμενικών Συνόδων. Και τότε τίθεται αμέσως το εξής ερώτημα:
Είναι γνωστό ότι στη σύνταξη αυτού του εγγράφου πήραν μέρος όχι μόνο οι αντιπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και αιρετικοί και σχισματικοί των διαφόρων χριστιανικών δογμάτων που έχουν αποκοπεί από την Εκκλησία.
«Ως αποτέλεσμα της εποικοδομητικής και επίμονης κριτικής, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών υιοθέτησε τη λεγόμενη “Διακήρυξη του Τορόντο”, η οποία εξασφάλιζε στους Ορθοδόξους το δικαίωμα να μαρτυρούν σαφώς και ρητώς στα πλαίσια του Π.Σ.Ε. την εκκλησιολογία τους και την ουσία της διαίρεσης των χριστιανών, την απόρριψη της απαίτησης της “ισότητας” και την αναγνώριση διαφόρων ομολογιών ως εκκλησίες, και καθιέρωνε την εκκλησιολογική ουδετερότητα του Π.Σ.Ε., δηλαδή ότι το Π.Σ.Ε. δεν θεωρείται ως μια “υπέρ-εκκλησία” και με κανένα τρόπο δεν επιδιώκει τη δημιουργία αυτής. Η Διακήρυξη του Τορόντο ήταν η απάντηση του Παγκόσμιου Συμβούλιου Εκκλησιών στην κριτική που ασκήθηκε στη Σύσκεψη της Μόσχας του 1948 κατά των “επιδιώξεων του Π.Σ.Ε.”[1]. Read more »

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ (Ομιλητης ο εκπαιδευτικος κ. Δημητριος Νατσιος 4.10.2017) 2. Παρουσιαση του Βιβλιου : ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ (Παπισμος-Λατινοφρονες, Οικουμενισμος-Πανθρησκεια) 3) Δηλωση Ομολογιας και Συμπαραστασης (Ομαδικη & Ανανεουμενη)

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 8th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ & ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΕΑ ΒΙΒΛΙΑ

Ὁμιλία τοῦ κ. Δημητρίου Νατσιο 4.10.2017 (Μέρος Β´)
_________

_____________

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΤΕ:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Ομιλία του κ.Νατσιού Δημητρίου (Α’ Μέρος)

——————

—————

Παρουσίαση τοῦ Βιβλίου : ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ

ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ

Παπισμός-Λατινόφρονες, Οἰκουμενισμός-Πανθρησκεία

Γέροντος Ἱερομονάχου Χαρίτωνος Ἁγιορείτου

http://synaksiorthodoxon.blogspot.gr/2017/10/blog-post_7.html

2223b01

Δηλωση Ομολογιας και Συμπαραστασης (Ομαδικη & Ανανεουμενη)

Όποιος επιθυμεί να υπογράψει την κάτωθι δήλωση Ομολογίας, να στέλνει τα προσωπικά του στοιχεία σε μία από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: adipapikos@gmail.com, katihisisblog@gmail.com, istologionkatanixis@gmail.com. Στη συνέχεια θα συμπεριλαμβάνονται εδώ σε αυτήν την ανανεούμενη ανάρτηση μόνο το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο! Ο καθένας δηλώνει ως ιδιότητά του πως είναι Χριστιανός Ορθόδοξος! Τα υπόλοιπα στοιχεία (ακριβής διεύθυνση κατοικίας και Ταχυδρομικός Κώδικας) θα διατηρούνται στο αρχείο του Ιστολογίου.

Tην συνέχεια http://www.katanixis.gr/2017/10/blog-post_15.html

ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΜΑΣ (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ) 2. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ. ΗΡΩΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛHΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: «Οι κατηγοριες και τα εκκλησιαστικα παραπτωματα τα οποια μου προσαπτονται βρισκονται μονο στην εμπαθη φαντασια και στην θεολογικη αγραμματοσυνη των διωκτων μου»

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 28th, 2017 | filed Filed under: EKKΛΗΣΙΑΣΤ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ

ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΜΑΣ

Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, στις 18:30

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

Πατῆστε τὸν τιτλο και διαβᾶστε την πρόσκληση

Η κατάσταση στην Ελληνική γη της Βορείου Ηπείρου έχει δυστυχώς ξεφύγει…
Στη Χειμάρρα και σε άλλες περιοχές, που είναι γεμάτες ακόμα από ελληνικό πληθυσμό, οι διώξεις έχουν κλιμακωθεί…
Οι μέρες είναι πολύ κρίσιμες! Κι επειδή, εκείνοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, ή και να λύσουν το πρόβλημα, κωφεύουν, απομένει σε μας το καθήκον να ανακινήσουμε το φλέγον πλέον ζήτημα της Βορείου Ηπείρου.
Έστω και με τις μικρές μας δυνάμεις…
Με την εκδήλωση που ετοιμάσαμε για αυτή την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, στις 18:30.
Σας περιμένουμε!

862c570e406e

 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΝΕΦΟΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ

ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ 

ΚΛΗΣΗ ΔΙΩΚΤΩΝ

απαραδ. επ.ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πρωτοπρεσβυτερος Θεοδωρος Ζησης

Ὁμότιμος Καθηγητὴς Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ.
18ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Περαίας, 570 19 Ν. Ἐπιβάται
ΤΗΛ.: 23920.24865 FAX: 23920.27402

esfigm.- patr.ιστ

Ἐν Θεσσαλονίκῃ τῇ 26ῃ Σεπτεμβρίου 2017

Πανοσιολογιώτατον Ἀρχιμανδρίτην π. Στέφανον Τόλιον
Ἀναπληρωτὴν Πρόεδρον τοῦ Ἐπισκοπικοῦ Δικαστηρίου
τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης
Ἐνταῦθα

                            Πανοσιολογιώτατε π. Στέφανε,

Ἔλαβα χθές (25.09.2017) τὸ συνταχθὲν πρὸ δέκα ἡμερῶν (15.09.2017), μὲ ἀριθμὸ πρωτοκόλλου 2, δικαστικὸ διωκτικὸ ἔγγραφο, ποὺ ὑπογράφετε σεῖς ὡς ἀναπληρωτὴς πρόεδρος τοῦ Ἐπισκοπικοῦ Δικαστηρίου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, διὰ τοῦ ὁποίου μὲ καλεῖτε νὰ παραστῶ «ἐνώπιον τοῦ Ἐπισκοπικοῦ Δικαστηρίου τὴν Πέμπτην 28ην Σεπτεμβρίου 2017, περὶ ὥραν 12.00 μ. ἐν τοῖς Γραφείοις τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ἐπὶ τῆς ὁδοῦ Βογατσικοῦ 7 καὶ ἐν τῷ Γραφείῳ τῆς Πρωτοσυγκελλίας, ὄροφος 1ος, γραφεῖον ἀριθμ. 6, ἵνα δικασθῶ διὰ τὰ εἰς ἃ ὑπέπεσα κανονικὰ καὶ ἐκκλησιαστικὰ παραπτώματα τὰ ὑπὸ τῶν θείων καὶ ἱερῶν κανόνων καὶ τῶν κειμένων νόμων προβλεπόμενα».
Ὅπως εἶχα σημειώσει στὴν ἀπὸ 14-03-2017 ἀπάντησή μου στὰ διωκτικὰ δικαστικὰ ἔγγραφα τῆς Μητροπόλεως «ἡ παραπομπή μου στὸ ἐπισκοπικὸ δικαστήριο εἶναι παντελῶς μετέωρη καὶ ἀδικαιολόγητη καὶ ἀπὸ τὸ θεῖο καὶ ἀπὸ τὸ ἀνθρώπινο δίκαιο, οἱ δὲ κατηγορίες καὶ τὰ ἐκκλησιαστικὰ παραπτώματα τὰ ὁποῖα μοῦ προσάπτονται βρίσκονται μόνο στὴν ἐμπαθῆ φαντασία καὶ στὴν θεολογικὴ ἀγραμματοσύνη τῶν διωκτῶν μου, κατάλληλο περιτύλιγμα τοῦ μοναδικοῦ τους στόχου, νὰ φιμώσουν τὸν λόγο μου καὶ νὰ διαλύσουν τὴν παράταξη τῶν Ὀρθοδόξων». Στὴν ἴδια ἀπάντηση ἀναιροῦσα λεπτομερῶς ὅλες τὶς εἰς βάρος μου κατηγορίες, α) τοῦ σχίσματος β) τῆς ἀπείθειας καὶ καταφρόνησης τῆς οἰκείας ἐκκλησιαστικῆς ἀρχῆς γ) τοῦ σκανδαλισμοῦ τῶν πιστῶν δ) τῆς ἐξύβρισης καὶ συκοφαντίας καί ε) τῆς Φατρίας, καὶ ἀπεδείκνυα ὅτι ὁ μόνος λόγος τῆς δίωξής μου εἶναι ἡ διακοπὴ μνημονεύσεως τοῦ ὀνόματος τοῦ μητροπολίτου γιὰ βασικὸ θέμα πίστεως, γιὰ τὴν ἀποδοχὴ δηλαδὴ τῆς παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ μέσῳ τῆς ἀποδοχῆς τῶν ἀποφάσεων τῆς ψευδοσυνόδου τῆς Κρήτης. Γι᾽ αὐτὸ ἄλλωστε καὶ ἡ δίωξή μου ἀσκήθηκε μετὰ τὴν διακοπὴ μνημοσύνου. Read more »

Κληση για το επισκοπικο δικαστηριο ελαβε ο πατηρ Θεοδωρος Ζησης 2. Εννεα μητροπολιτες εβαλαν ταφοπλακα στις σχεσεις Αγιου Ορους – Εκκλησιας (Κατι βρωμαει στην υποθεση! Τι γνωριζουν και πανε να προλαβουν οι δεσποταδες μας; Ποιους μοναχους και ηγουμενους του Αγιου Ορους φοβουνται και θελουν να τους κλεισουν την πορτα; Μηπως σκοπευει ο πατριαρχης να φερει τον Παπα στο Αγιον Ορος και φοβουνται αντιδρασεις;)

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 27th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ

Κληση για το επισκοπικο δικαστηριο

ελαβε ο π. Θεοδωρος Ζησης

Δεν έχουν τον Θεό τους οι άνθρωποι εκεί στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Να την αποκαλέσω “ιερά”; Δυσκολεύομαι! “Μοχθηρά” να την αποκαλέσω, έτσι μου βγαίνει. http://www.katanixis.gr/2017/09/blog-post_320.html#more

 

090634b9b49e9b3e4c9bc943

Κατι βρωμαει στην υποθεση! Τι γνωριζουν και πανε να προλαβουν οι δεσποταδες μας; Ποιους μοναχους και ηγουμενους του Αγιου Ορους φοβουνται και θελουν να τους κλεισουν την πορτα; Μηπως σκοπευει ο πατριαρχης να φερει τον Παπα στο Αγιον Ορος και φοβουνται αντιδρασεις; Ο χρονος θα το δειξη

Αποφασεις Δ.Ι.Συνοδ

Εννεα μητροπολιτες εβαλαν ταφοπλακα στις σχεσεις Αγιου Ορους – Εκκλησιας

http://ellinonea.blogspot.gr/2017/09/blog-post_86.html

Πέρασε σχεδόν μια εβδομάδα από την ημέρα που έγινε γνωστή η ντροπιαστική εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, της εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία απαγορεύει σε μοναχούς και ηγουμένους του Αγίου Όρους, να επισκέπτονται Μητροπόλεις, να πραγματοποιούν πνευματικές ομιλίες και γενικότερα να έχουν επαφές με τον κόσμο χωρίς την προηγούμενη άδεια της Ιεράς Συνόδου.
Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, ότι αυτό που έγινε δεν είναι τυχαίο, ειδικά μάλιστα όταν αυτήν την εγκύκλιο την έχουν υπογράψει Ιεράρχες που θα περίμενε κανείς να τους δει, μπροστάρηδες σε μία επανάσταση που θα έπρεπε να κάνει η εκκλησία για όλα τα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον της ορθοδοξίας αυτήν την εποχή.
Αντιθέτως και μετά λύπης αντιλαμβανόμεθα ότι εκείνοι τα έβαλαν με το άγιο Όρος.
Εννέα μητροπολίτες πήραν αυτήν την σοβαρή ιστορική απόφαση που ουσιαστικά αποκόπτει το άγιο Όρος από την εκκλησία της Ελλάδος και δημιουργεί τεράστιο χάσμα αλλά κυρίως αφαιρεί το δικαίωμα, σε όσους δεν μπορούν να πάνε στο άγιο Όρος, να ακούσουν τον αυθεντικό λόγο.
Εννέα μητροπολίτες και όχι ολόκληρη η Ιεραρχία αποφασίζει για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα με ποια δικαιολογία άραγε;
Η απαγόρευση αυτή, συνεχίζει να γεννά πολλά ερωτηματικά, γι αυτούς που την εισηγήθηκαν και κυρίως γι αυτούς που έβαλαν την υπογραφή τους, σε ένα κείμενο που διχάζει την εκκλησία και σκανδαλίζει τον λαό.
Σε προηγούμενο κείμενό μας, εκφράσαμε την ανησυχία μας για την απόφαση αυτή. Read more »

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η Ι. ΣΥΝΟΔΟΣ Η ΤΩΡΙΝΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1970-1973, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΑΠΟ TOYS 3 ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚ. & Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΤΕ, ΔΕΝ ΚΙΝΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΔΙΩΓΜΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΨΑΝΤΕΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙΣ. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΛΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ & ΤΟ ΑΘΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! ΑΣ ΜΗ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΝΤΙΩΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ. 2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΤΕΙ Η ΑΠΟ 16-8-2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 27th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η Ι. ΣΥΝΟΔΟΣ Η ΤΩΡΙΝΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1970-1973, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ, ΑΠΟ TOYΣ 3 ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%b8%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%82

Οἱ περισσότεροι Μητροπολίτες τότε που ἔγινε ἡ διακοπή τοῦ μνημοσύνου ἀπό τοὺς τρεῖς Μητροπολίτες, διαφωνοῦσαν μὲ τὰ αἰρετικὰ ἀνοίγματα τοῦ πατριάρχη Ἀθηναγόρα και δὲν εἶχαν πολλά παρε-δωσε μαζί του. Ἡ Ἱερά Σύνοδος και ὁ ἀρχιεπίσκοπος δεν ἦταν σαν τους σημερινους, που τρέχουν ἀπὸ πίσω ἀπό τον πατριάρχη, σαν δούλοι και βιάζονται να τιμωρήσουν τους ἱερεῖς και τοὺς μοναχούς που κόβουν το μνημόσυνο τῶν οἰκουμενιστῶν δεσποτάδων, για να εὐχαριστήσουν το μεγάλο ἀφεντικό τους τον Βαρθολομαῖο. Ὑπήρχαν τότε ἱεράρχαι καθαροί, που χωρίς γλυψήματα και κολοτοῦμπες στις μασονοκὲς στοές ἔγιναν ἐπίσκοποι και σκέπτονταν ἐλεύθερα. Μπορεῖ μεν ἐκεῖνοι να μην εἶχαν κόψη το μνημόσυνο τοῦ πατριάρχη, ἀλλα δεν διαφωνουσαν με την διακοπή. Ἀς μη ψάχνει σοφιστίες το περιβάλλον του Θεοκλήτου και να μη βάζει στο στόμα της τον ἀγωνιστὴ ἱεράρχη τῆς Φλώρινας π. Αὐγουστῖνο, για να δικαιολογήση τα ἀδικαιολόγητα.

 *   *   *

Θέμα: Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης απαρνήθηκε την Ορθοδοξία και προσχώρησε στην παναίρεση του Οικουμενισμού;;;

Γράφει ο Βαφειάδης Αναστάσιος vafkanast@gmail.com
Σας είπε κανείς ότι το θέμα με την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Πτολεμαϊδας και Μητρόπολη Φλωρίνης έχει λήξει;;;
Κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται πιο εκρηκτική….
Η Μητρόπολη Φλωρίνης με ανακοίνωση της, θέτει 7 ζητήματα προς την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής, αντιδρώντας κατά κάποιο τρόπο στην παύση μνημόνευσης της αδελφότητας από το Μοναστήρι προς τον Μητροπολίτη, και στην συνέχεια την σκυτάλη ανέλαβε η Ι.Μ. Αγ. Παρασκευής να απαντήσει ένα ένα σε αυτά τα 7 ζητήματα της Μητρόπολης…
Σειρά έχει το 2ο ζήτημα, που η θέση της Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής είναι η παρακάτω:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΤΕΙ Η ΑΠΟ 16-8-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ :

«Στο σημείο αυτό ρωτούμε τους Ιερομονάχους και τους αντιδρώντες. Είναι, λέτε, «οικουμενιστής-αιρετικός» ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεόκλητος μνημονεύοντας τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Με την ίδια λογική θα μπορούσατε να κατηγορήσετε και τον μακαριστό π. Αυγουστίνο ως «οικουμενιστή-αιρετικό», επειδή μνημόνευε ως αρχή του την Ιερά Σύνοδο, η οποία μνημόνευε τον Πατριάρχη Αθηναγόρα. Εσείς πλέον είσθε «άναρχοι και ακέφαλοι»».
Η θέση αυτή της Μητρόπολης Φλωρίνης είναι ΣΟΦΙΣΤΙΚΗ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ και ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ.
1 – Διότι η Ορθόδοξη Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου, με τα μέχρι τώρα ανωτέρω τέσσερα (4) έγγραφά της, δεν γράφει ότι ο Μητροπολίτης Φλωρίνης είναι «οικουμενιστής-αιρετικός», επειδή μόνον μνημονεύει τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Αλλά η Ιερά μας Μονή γράφει ότι ο Μητροπολίτης Φλωρίνης απαρνήθηκε την Ορθοδοξία και προσχώρησε στην Παναίρεση του Οικουμενισμού ή Θρησκευτικού Συγκρητισμού ή Γνωστικισμού και τις λοιπές αιρέσεις, οι οποίες εισήχθησαν ψευδο-συνοδικά από την Ψευδο-σύνοδο της Κρήτης, επειδή όχι μόνον δεν αποκηρύσσει δημόσια την εν λόγω Παναίρεση και λοιπές αιρέσεις, αλλά και τις αποδέχεται και τις διακηρύσσει δημόσια, όπως αποδεικνύεται πλήρως από την από την 24-7-2017 κανονική μήνυση επί αιρέσει της Ορθόδοξης Ιεράς μας Μονής εναντίον του.
2 – Ο Πνευματικός μας Πατέρας και μακαριστός Μητροπολίτης μας κυρός Αυγουστίνος (ο Καντιώτης) ουδέποτε απαρνήθηκε την Ορθοδοξία και ουδέποτε προσχώρησε στην Παναίρεση του Οικουμενισμού ή Θρησκευτικού Συγκρητισμού ή Γνωστικισμού, την οποία προάγει και προωθεί το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως από το 1901 από τον ενθρονιστήριο λόγο της δεύτερης πατριαρχείας του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιωακείμ Γ΄ (του επονομαζομένου Μεγαλοπρεπούς). Read more »