Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘«ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ»’ Category

Οι πατερες της Ρουμανικης Σκητης του Τιμιου Προδρομου στη περιοχη Βιγλας στο Αγιον Ορος, διεκοψαν το μνημοσυνο του Πατριαρχη Βαρθολομαιου 2.ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ;

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιαν 8th, 2017 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», EKKΛΗΣΙΑΣΤ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι πατερες της Ρουμανικης Σκητης του Τιμιου Προδρομου στη περιοχη Βιγλας στο Αγιον Ορος, διεκοψαν το μνημοσυνο του Πατριαρχη Βαρθολομαιου

KLEBOYN THN PISTH MAS

Με πληροφορίες από τους ερημίτες πατέρες της βίγλας ενημερώνουμε τούς αγαπητούς μας αναγνώστες, ότι κατόπιν ψηφοφορίας στην Σκήτη και σε σύνολο 50 πατέρων αποφάσισαν τη διακοπή του μνημόσυνου.

Η Ιερά Σκήτη πληροφόρησε την κυρίαρχο Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας και οι πιέσεις είναι φοβερές και πλέων εντατικές, η αγωνία των Λαυριωτών δε, είναι, να μην ανακοινωθεί προς τα έξω, στον κόσμο δηλαδή αυτή η απόφαση της Σκήτης!

Ήταν τέτοιο το μένος του Ηγουμένου Προδρόμου της Μεγίστης Λαύρας, που με φασιστικό το τρόπο καταπατώντας την χιλιόχρονη τυπική δημοκρατική διαδικασία είπε, ότι ,από σήμερα καταργώ την μορφή διοικήσεως της Σκήτης!

Άξιο λόγου είναι επίσης πως τις μέρες αυτές αποστάλθηκε από το Πατριαρχείο της Ρουμανίας
ο επίσκοπος Ανδρέας μητροπολίτης Σκλούζ για να δει την κατάσταση από κοντά και να λειτουργήσει ,οι πατέρες του ανακοίνωσαν πως δεν γίνεται δεκτός εκτός εάν αποκηρύξει την Σύνοδο του Κολυμπαρίου .

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΠΑΠΑ

  • Ὁ πατριάρχης Βαρθολομαῖος επαινεί παπική εγκύκλιο και εμφανίζεται να ΣΥΜΦΩΝΕΙ μὲ τις διατυπώσεις μιας ΚΑΙΝΟΦΑΝΟΥΣ διδασκαλίας, που προκαλεί αντιδράσεις ἀκόμα καὶ στους ΙΔΙΟΥΣ τους ρωμαιοκαθολικούς… Ὑποστηρίζει ἐγκύκλιο τοῦ Πάπα στὴν ὁποία δίνει ἄδεια θείας κοινωνίας (όστιας), σὲ ὅσους πήραν διαζύγιο ἀπὸ τὴν πολίτεια και τέλεσαν β΄ πολιτικό γάμο. Μὲ τὴν ἐγκύκλιό του ὁ Πάπας ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ τους Κανόνες της Εκκλησίας καὶ ὁ «ὀρθόδοξος» πάτριάρχης Βαρθολομαῖος συμφωνεῖ!

(Και ΑΚΟΜΑ τον «κοιτάτε»; ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥ! Τάχιστα…)

…ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ «ΑΜΦΙΤΑΛΑΝΤΕΥΟΝΤΑΙ» ΑΡΚΕΤΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΜΑΣ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΑ …’ΠΡΕΠΟΝ’,ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΑΧΑ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ; ΝΑ …»ΚΑΤΕΒΕΙ» ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ, Ο …ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ;;;
Με τον τίτλο «Το πέπλο έπεσε: Ορθόδοξος Πατριάρχης υποστηρίζει τον Φραγκίσκο»,δημοσιεύθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2016, άρθρο της δημοσιογράφου Hilary White στην αμερικανική εφημερίδα ‘TheRemnant’.

Στο άρθρο της η αμερικανίδα δημοσιογράφος, η οποία ζει στην Ιταλία και ασχολείται με τα θέματα του Βατικανού, σχολιάζει το άρθρο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, το οποίο δημοσιεύθηκε στο επίσημο δημοσιογραφικό και επικοινωνιακό όργανο του Πάπα και του Βατικανού ‘Observatore Romano’, στις 2 Δεκεμβρίου 2016, υπογραμμίζει ο αρθρογράφος Γεώργιος Ν. Παπαθανασόπουλος. Read more »

1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2. «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ» (ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ) 3. ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ 4) TRĂDAREA CREDINŢEI ORTODOXE (MITROPOLITUL AUGUSTIN KANDIOTIS – AΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΑ ΡOYMANIKA)

author Posted by: Επίσκοπος on date Δεκ 29th, 2016 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, ώρα 12:00, στην Θεσσαλονίκη. ΟΧΙ στην λαθρομετανάστευση! ΟΧΙ στον εποικισμό της Πατρίδος μας!

ΑΠΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: http://ierosloxos2012.blogspot.gr/2016/12/8-2017-1200.html

499618011997049818180113«ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ»

ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

Πατῆστε τὸν τίτλο καὶ κατεβάστε το σὲ pdf

499618011997049818180113ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

http://agiosioannisprodromos.blogspot.gr/2016/12/blog-post_566.html
——————-

—————-

MITROPOLITUL AUGUSTIN KANDIOTIS: TRĂDAREA CREDINŢEI ORTODOXE (VI)

(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ· «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ»

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ)

Pacte defavorabile

ekdosi-prodosia-b11

Care sunt pactele defavorabile pentru Ortodoxie? (şi reţineţi că tot ceea ce este defavorabil pentru Ortodoxie, este profitabil pentru papa).
1. Este numărul. Nu este important, dar are şi el o importanţă.
Ei se adună şase sute de milioane. Ortodocşii? Să fie sănătos Kemal, al cărui chip îl are atârnat în Patriarhia Ecumenică patriarhul nostru. Să fie sănătos Kemal, care ne-a ucis … două milioane de fraţi ai noştri! Prin foc şi prin sabie a trecut întreaga Ortodoxie.
Apusenii sunt numeroşi şi sunt întinşi în întreaga lume. Noi, ortodocşii, ce am rămas? Două sute de milioane.
Care sunt ortodocşii? Sunt ruşii, sunt românii, sunt bulgarii, sunt sârbii. Sunt Patriarhiile fără putere.
Când auzim Patriarhii, ne imaginăm nişte lucruri uriaşe, dar nu sunt. În ceea ce priveşte numărul de oameni, e mai mic decât cel al Mitropoliei Kitirelor. Atât de puţină lume există. Aud de Patriarhia Ierusalimului; dar mai mult de o mie de elini ortodocşi nu are.
Aceste Patriarhii neputincioase le privim din punctul de vedere al puterii, al credincioşilor şi al teologilor. Şi doar asta?
2. Un alt pact nefavorabil. România, Serbia, Bulgaria şi Rusia sunt sub regimul ateu . Sub sistemul lor social poate că voi subscrie, dar nu voi subscrie niciodată la predicile lor ateiste. Read more »

KAI ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΓΙΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΕ ΜΠΑΡΔΑΚΑ!!! ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ NA MHN XAΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ!!! ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΣ ΛΕΙΨΑΝΩΝ; ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΟΣΜΙΚΟΤΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ!!! 2) Ψευδεπισκοποι – καλαμοι υπο ανεμου σαλευομενοι

author Posted by: Επίσκοπος on date Δεκ 17th, 2016 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», IOYΣΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΘΑΥΜΑΤΟΣ

ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΕΞ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ!!

Συνέντευξη με τον Μητροπολίτη Καλαμαριας Ιουστίνο Μμπαρδακα

 

espressoi-k

Ἡ προδοσία τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως καλπάζει! Ὁ πατριάρχης Βαρθολομαῖος εκτελώντας εντολὲς των σκοτεινῶν δυνάμεων πρωτοστατεῖ στὴν ἄλωση τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως! Ἑκμεταλλεύεται την θέση του και ενώνεται μὲ κάθε εἴδος αἰρετικῶν καὶ συμπροσεύχεται μαζί τους!!!

Προχωρᾶ ἀκόμη περισσότερο! Ἡ νέα θρησκεία, ἡ πανθρησκεία τοῦ Ἀντιχρίστου θέλει καὶ τοὺς μουσουλμάνους στὶς συμπροσευχές, θέλει καὶ τοὺς βουδιστές καὶ τοὺς Ἐβραίους και… τοὺς μασόνους καὶ τοὺς σατανιστές. Πρόθυμα ἀγκαλιάζει και προσκυνά όλες τις θρησκείες και στρώνει το χαλί με όλους τους προσκυνημένους, για την ελευση του παγκοσμίου δικτάτορα της οικουμένης, τοῦ Ἀντιχρίστου! Καὶ οἱ ὀρθόδοξοι ἐπίσκοποί μας τί κάνουν; Ἀγρόν αγοράζουν οι περισσότεροι! Κάνουν εκδρομές και πανηγυρικά μεγάλα συλλείτουργα! Στέλνουν πλήθος φωτογραφιών στην romfea.gr, για να αποθανατήσουν την φάτσα τους και να τους θαυμάσει ο κόσμος!

Θυμιατίζουν τον αιρετικό πατριάρχη ως «παναγιώτατο» και «ορθοδοξότατο»!!! Εμπαίζουν τον Θεο και ἐν ώρα Θείας Λειτουργίας! Λένε για τον αἰρετικότερο πατριάρχη όλων των αιώνων: «Εν πρώτοις μνήσθητι, Κύριε του οικουμενικου πατριαρχου….τον «ὀρθοτομοῦντα τὸν λόγον τῆς Σῆς Ἀληθείας»!!!  Θαυμάσια περνοῦν σ᾽ όλη τους τη ζωή, μέχρι νὰ τοὺς ἐπισκεφθεί ο χάρος! Και τότε  θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει μετά του τάφου ζωή, αλλά θα είναι αργά.

Ὁ ἀγωνιστὴς Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος χτύπησε το καμπανάκι για τον ἀνορθόδοξο τρόπο εκλογής επισκόπων, που ευνοεί τους φιλόδοξους ρασοφόρους. Γι᾽αυτό έλεγε·

«Καλύτερα να έχουμε έλλειψη ιερέων και επισκόπων, παρά αηδία…». Και άλλοτε πάλι προειδοποιούσε:

 «Θα έρθη καιρός που οι χριστιανοί δεν θα μπορούν να εκκλησιάζονται σε μεγαλοπρεπείς ναούς αλλά θα φεύγουν στις σπηλαίες και στα όρη για να υμνήσουν τον Θεό, γιατί τους μεγαλοπρεπείς ναούς θα τους έχουν καταλάβει αντίχριστοι ρασοφόροι.

Αὐτὰ για την πλειονότητα των κακων επισκόπων, που κατέλαβαν μητροπόλεις και μένουν βουβοί και ἄλαλου μπροστά στην προδοσία της πίστεως! Όσο για τον δεσπότη Καλαμαριάς που διαφημίζει το θαύμα με την φωτογραφία του, στην παραπάνω εφημερίδα, -γνωστη για το σεξ περιεχόμενό της- , λέμε: Σοβαρευτεῖτε ἐπιτέλους. Δεν χορτάσατε απο φωτογραφίες; Ὁ κόσμος καίγεται και εσείς την φάτσια σας διαφημίζετε;

Το θαύμα έγινε στην μονη Δοχειαρίου και όχι στην Μητροπολή Καλαμαριᾶς, γιατί εσείς το διαφημιζετε; Σας εξουσιοδότησε ο Δοχειαρίτης ηγούμενος, για να το βάλετε σε εφημερίδα, που διαφημίζει γυμνά; Το θαύμα, αν είναι αληθινό, ἔπρεπε να μπεί η φωτογραφία του νεαρού, που κατέφυγε με πίστι στο Χριστό και στις πρεσβείες της Θεοτόκου που συνετέλεσε στο θαύμα.

Τὸ μεγαλύτερο θαύμα στην Μονή Δοχειαρίου, δεν εἶναι να μιλήση ἕνας κωφάλαος, ἀλλά ὁ ηγούμενος, που έχει φόβο Θεοῦ και σέβεται, όπως γνωρίζουμε τον αείμνηστο αγωνιστή ἱεράρχη της Φλώρινας π. Αυγουστίνο Καντιώτη. Ἡ ὁμιλία του στην κοιμηση του Γέροντος ήταν γενναία. Μ᾽᾽αυτή τη γλωσσα να μιλήση στον παρανομούντα αιρετικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, που κλέβει την Ορθόδοξη πίστη των Ελλήνων και μας παραδίδει στις σκοτεινές δυνάμεις.  Να μιμηθεί τον Γέροντα και τους παλαιούς αγιορείτες μοναχους και να κόψει το μνημόσυνο του αιρετικού πατριάρχη. Τί φοβάται και μένει άλαλος και βουβός; Μήπως το θαύμα έγινε στην Μονή, για να μιλήσει με παρρησία ο ηγούμενος, που έχει το χάρισμα και να κόψει το μνημόσυνο του αθεόφοβου πατριάρχη;

 Ὅσο για σᾶς, φαινεται παράξενο πως ξετρυπώσατε τὸ θαυμα και το διαφημίζεται σε κοσμικές ἐφημερίδες, που έχουν άσεμνο περιεχόμενο.

4219881  Ψευδεπισκοποι – καλαμοι υπο ανεμου σαλευομενοι

Όλο το άρθρο στην ιστοσελιδα:
https://pmgrigorios.wordpress.com/2016/12/14/%CF%88%CE%B5%CF%85%CE%B4%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%E1%BD%91%CF%80%CF%8C-%E1%BC%80%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B1/

Τοῦ Πρωτοπρεσβυτέρου Διονυσίου Τάτση

ΜΙΑ ΑΡΕΤΗ πού πρέπει νά κοσμεῖ τούς κληρικούς εἶναι ἡ σταθερότητα στίς ἀρχές τῆς Ὀρθοδοξίας, τόσο στό περιεχόμενο τῶν δογμάτων ὅσο καί στήν ὑπεράσπιση τῆς ἠθικῆς. Μέ ἄλλα λόγια χρειάζεται ὁ ἱερός ζῆλος. Ὅμως βλέπουμε ὅτι πολλοί κληρικοί στίς μέρες μας εἶναι σχεδόν ἀδιάφοροι γιά τό τί συμβαίνει στήν Ἐκκλησία καί τήν κοινωνία. Εἶναι κυριευμένοι ἀπό τό κοσμικό φρόνημα καί τόν ἐπαγγελματισμό. Τό ἴδιο φαινόμενο παρατηρεῖται καί σέ μερικούς ἐπισκόπους, οἱ ὁποῖοι ἐμφανίζουν μιαν ἀνωριμότητα πνευματική, πού δεν ταιριάζει στην ἡλικία τους. Ἡ μεγάλη τους ἀδυναμία το εὐμετάβλητον τοῦ χαρακτῆρος. Τά ὅσα λένε δεν ἔχουν καμιά ἀξιοπιστία. Ἄλλα ἔλεγαν χθές, ἄλλα λένε σήμερα και ἐντελῶς ἀντίθετα θα ὑποστηρίξουν αὔριο. Ἀνάλογα με τις περιστάσεις και την ἐπικαιρότητα, ἀλλάζουν γνώμη και γίνονται ἀγνώριστοι. Read more »

Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος Καντιωτης: «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ O ΠΟΛΟΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΕΝ ΕΟΡΤΑΖΕΙ»· ΑΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΗΤΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ

author Posted by: Επίσκοπος on date Δεκ 4th, 2016 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», εορτολογιο

Οἱ ἐπίσκοποι ποὺ ἔχουν πλῆθος ναῶν τοῦ ἁγίου Νικολάου στις Μητροπόλεις τους, ἑτοιμάζονται νὰ τοὺς ἐγκαταλείψουν για νὰ βρεθοῦν στὸ πανηγύρι τοῦ Ἁγίου Νικολάου στὴν Κοζάνη! Ἂς μάθουν, ὅτι: «Ὁ ἅγιος Νικόλαος Κοζάνης πενθεῖ καὶ δὲν ἑορτάζει»

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΒΑΛΛΕΤΑΙ

ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΜΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!!!

cf83ceb5cebb12-aceb3-nceb9cebacebfcebbΘΑ ΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΟΡΤΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ, ΑΛΛΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΟΡΤΑΖΕΙ!
Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΛΑΛΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΒΟΙ! ΤΙ ΘΑ ΡΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ, ΠΟΥ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ; ΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΗ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ;

Ὁ προφήτης Ἠσαΐας λέει: «Τας ἑορτάς καὶ πανηγύρεις σας μισεῖ ἡ ψυχή μου». Ἂν δὲν ἀκουν τη φωνή τοῦ προφήτου! Ἂς ἀκούσουν τη φωνή τοῦ ἱεροκήρυκα της κατοχῆς, τοῦ π. Αὐγουστίνου Καντιώτου, ποὺ ἀπὸ τὸν ἄμβωνα τοῦ ἰδίου ναοῦ, τοῦ πολοιούχου τῆς Κοζάνης, στὶς 6.12.1944, μετὰ δακρύων εἶπε:

«Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

O ΠΟΛΟΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΕΝ ΕΟΡΤΑΖΕΙ»

Καὶ ὁ ἅγιος Νικόλαος ἄκουσε τὴν ἀγωνιώδη φωνὴ τοῦ ἱεροκήρυκα καὶ ἔκανε τὸ θαῦμα του! Ἀκοῦστε πῶς μᾶς τὸ διηγεῖται ὁ ἴδιος ὁ ἱεροκήρυκας π. Αὐγουστίνος, ὁ μετέπειτα Μητροπολίτης Φλωρίνης:

«Tα έτη 1943-45 ήμουν στην Kοζάνη, την πρωτεύουσα της Δυτικής Mακεδονίας. Hταν ημέρες τρομερές για το έθνος μας. Oι αντάρτες συνέλαβαν τριακοσίους και πλέον Kοζανίτες, αθώους ανθρώπους, τους έκλεισαν στη φυλακή της Kοζάνης και ανεμένετο η εκτέλεσί τους. Aγωνία μεγάλη σε όλη την πόλι. Ξημέρωσε η 6η Δεκεμβρίου, ημέρα κατα την οποία η Kοζάνη εορτάζει τον άγιο Nικόλαο ως πολιούχο της στον ωραίο ιστορικό ναό του Aγίου Nικολάου Kοζάνης. Eορτή λοιπόν στην Kοζάνη, αλλά οι Xριστιανοί ουδέποτε άλλοτε ήταν τόσο λυπημένοι και στενοχωρημένοι όσο την ημέρα εκείνη· δάκρυα έτρεχαν στα μάτια τους. Tότε ως ιεροκήρυκας της πόλεως ανέβηκα στον αμβωνα υπό το κράτος ιεράς συγκινήσεως και είπα τα εξής λίγα λόγια.

«Σήμερα ο Άγιος Nικόλαος Kοζάνης δεν εορτάζει. Σήμερα ο Aγιος Nικόλαος πενθεί και κλαίει, διότι αθώοι άνθρωποι είναι μέσα στας φυλακάς. Όπως εκείνοι οι ένδοξοι στρατηγοί (*) Read more »

ΠOIOΣ EIΣΑΙ ΣΥ Ο ΨΕΥΤΟΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΟΠΑΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΟΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΦΙΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ; (ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ)

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 8th, 2016 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΤΟ ΧΕΙΡΟΦΙΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αύγουστίνου Καντιώτου

xeirofil-papaΤο χειροφίλημα του πάπα;
Μάλιστα· αυτό είναι χειρότερο απ’ όλα. Πρωτοφανές γεγονός για την Ελληνική πατρίδα.
Πού τα λές αυτά Αυγουστίνε; Στα βουνά, στα λαγκάδια, στα μνήματα; Λάθος. Πού μιλάω; Στα παιδιά της Ορθοδοξίας μιλάω;
– Ούχ ού! μας μάζεψε ο παπάς, για να μας μιλήσει για το χειροφίλημα του πάπα! Ψύλλος στ’ άχυρα! Καθυστερημένος ιεροκήρυκας. Πίσω αιώνες βρίσκεται.
Δεν είναι τίποτε το χειροφίλημα του πάπα;
Ποιος είσαι συ πού το λες; Αυτό μας έφαγε. «Δεν είναι τίποτε το ένα, δεν είναι τίποτε το άλλο». Στο τέλος τι μένει;
Ξέρετε με τι μοιάζει αυτό; Σαν να παίρνω το μαχαίρι και να σου κόβω το αυτί, και να λες· δεν είναι τίποτε. Να σου κόβω και τη μύτη, και να λες· δεν είναι τίποτε. Να σου αφαιρώ με τσιμπίδια τα κρέατα και τα νεύρα, και να λες· δεν είναι τίποτε. Να σου βγάζω τα μαλλιά και το δέρμα και ό,τι άλλο αποτελεί τον άνθρωπο, και να λες· δεν είναι τίποτε. Στο τέλος τι θα μείνη από το κορμάκι σας; Μόνο ο σκελετός· απαίσιο πράγμα και αηδές.
Έτσι λοιπόν; Δεν είναι τίποτε το ένα, δεν είναι τίποτε το άλλο. Θα μείνη επί τέλους ένας σκελετός και ένα ανεμώλιον (= ανεμώδες, κούφο, μάταιο) πράγμα η Ορθοδοξία.
Ποιος είσαι συ ο ψευτοθεολόγος και ο ψευτοπαπάς και ο ψευτοεπίσκοπος του 20ου αιώνος, πού μου λές ότι δεν είναι τίποτε το χειροφίλημα του πάπα; Έλα εδώ μπροστά, για να συζητήσουμε καθαρά και ξάστερα. Read more »

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ; ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ;

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 1st, 2016 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ; ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ;

Λουστροι-Παγκοσμιοποιησησ-

«….Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἀνησυχήσασα ἐκ τῶν ἑκάστοτε ἐκδηλώσεων τῆς Ὑμετέρας Παναγιώτητος, δηλώσεων αἱ ὁποῖαι σᾶς φέρουν προσκλίνοντα ἄλλοτε μὲν πρὸς τοὺς Παπικούς, ἄλλοτε δὲ πρὸς τοὺς Προτεστάντας, κατέληξεν εἰς τὴν ἀπόφασιν νʼ ἀποστείλη ἔγγραφον διαμαρτυρίας πρὸς Ὑμᾶς, εἰς τὸ ὁποῖον θὰ τονίζεται, ὅτι αἱ σκέψεις καὶ δηλώσεις Ὑμῶν ὡς Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου ἐπὶ θεμελιωδῶν ζητημάτων τῆς Ἐκκλησίας πρέπει νὰ μὴ ἀφίστανται τῆς αἰωνοβίου Ὀρθοδόξου γραμμῆς, διότι τὸ Ὀρθόδοξον πλήρωμα παρακολουθεῖ ἀγρύπνως τὰς σχέσεις τοῦ Πρωτοθρόνου τῆς Ὀρθοδοξίας μὲ τοὺς ἑτεροδόξους καὶ ἀλλοδόξους καὶ δεόντως σχολιάζει αὐτὰς εἰς τὸ βάρος σας.

«…Ὁ γηραιὸς Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου κ. Εἰρηναῖος δὲν ἔπαυσε νὰ διαμαρτύρεται διὰ σειρᾶς ἄρθρων διὰ τὸν τρυφερὸν ἐναγκαλισμὸν τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου μὲ τοὺς Προτεστάντας καυτηριάζων ἰδίως τὴν συμμετοχὴν ἱεραρχῶν εἰς τὰς συνεδριάσεις τοῦ Παγκοσμίου Συμβουλίου τῶν Ἐκκλησιῶν. Εἰς τὴν κίνησιν αὐτὴν τὸ διαυγὲς ὄμμα τοῦ σεβασμίου Ἱεράρχου διαβλέπει, ὅτι τὰ κίνητρα εἶνε μᾶλλον πολιτικῆς φύσεως. «Ἐφʼ ὅσον – γράφει ὁ σεβάσμιος οὗτος Ἱεράρχης – ἡ πρεσβυγενὴς Ὀρθόδοξος Ἀνατολικὴ Ἐκκλησία πιστεύει, κατὰ τὸ Σύμβολον τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων Νικαίας-Κωνσταντινουπόλεως, ὅτι αὐτὴ εἶνε ἡ μία, ἁγία καὶ Ἀποστολικὴ Ἐκκλησία, ἀφοῦ ἐστάθη ἀκλόνητος εἰς τὴν ἱστορικήν της πορείαν μεταβιβάζουσα διὰ μέσου τῶν αἰώνων μέχρι σήμερον διὰ τῆς ἱερωσύνης, διὰ τῶν ἐπισκόπων της, τὴν ὕπαρξίν της, τοὺς θείους χαρακτῆρας της, ὡς ὥρισαν οἱ θεῖοι Ἀπόστολοι, ὁ μέγας τῶν Ἐθνῶν Ἀπόστολος Παῦλος καὶ ἡ ἀδιάκοπος χορεῖα τῶν ἁγίων Πατέρων, ἀδυνατεῖ νὰ μετάσχη τοῦ Οἰκουμενικοῦ Χριστιανικοῦ Συμβουλίου, τὸ ὁποῖον ἀναζητεῖ νὰ εὕρη τὴν μίαν Ἁγίαν Ἐκκλησίαν. Ἐὰν μετεῖχεν εἰς αὐτὸ ὡς ὀργανικὸν μέλος, θὰ ἐβεβαίωνεν ὅτι δὲν πιστεύει ὅτι αὐτὴ ἡ μία, ἁγία, καθολικὴ καὶ ἀποστολικὴ Ἐκκλησία συμφώνως πρὸς τὴν γνησιότητα τῆς ὀρθοδόξου χριστιανικῆς πίστεως καὶ τὴν ἀκεραιότητα τῆς δογματικῆς της παραδόσεως» (Ἴδε Μητροπ. Σάμου Εἰρηναῖου, Ἡ Ὀρθόδοξος Ἑλληνικὴ Ἐκκλησία καὶ τὸ Οίκουμενικὸν Συμβούλιον τῶν Ἐκκλησιῶν, Ἀθῆναι 1952 σελ. 10-11). Read more »

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΤΑΧΘΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΡΑΥΩΝΤΑΙ ΤΑ ΑΒΥΣΑΛΕΑ ΑΦΡΙΖΟΝΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ, ΓΙ᾽ΑΥΤΟ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΦΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΑΡΕΚΛΙΝEI ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (Απόσπασμα απο ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ Του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου) 2. ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ «ΣΥΝΟΔΟΥ» ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 12th, 2016 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ»

ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΜΕ

ΟΤΑΝ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΑΡΕΚΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ κ.κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΝ
Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου, ἀπὸ «Χριστιανικὴ Σπίθα», αριθμ. φυλ. 248-249, Μαϊος Ἰουνιος 1962

doyleyoyn-ston-mamona

«...Ὁ ἑκάστοτε Πατριάρχης θεωρεῖται ὡς κανὼν τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως. Διὰ τοῦτο ἡ συνείδησις τοῦ λαοῦ φρικιᾶ καὶ ἐπὶ τῆ σκέψει ἀκόμη, ὅτι ὁ Πατριάρχης δύναται καὶ ἐπʼ ἐλάχιστον νὰ παρεκκλίνη ἐκ τῶν γραμμῶν τῆς Ὀρθοδοξίας. Ὁ Πατριάρχης ἐτάχθη νὰ εἶνε ὁ βράχος, ἐφʼ οὗ νὰ θραύωνται ὅλα τʼ ἀβυσσαλέα καὶ ἀφρίζοντα κύματα τῆς πλάνης.

Λύομεν τὴν σιωπήν. Γνωρίζοντες τὴν ὑψηλὴν ἰδέαν, τὴν ὁποίαν ἔχει ὁ Ἑλληνικὸς Λαὸς περὶ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, ἱστάμεθα καὶ ἡμεῖς μὲ αἰσθήματα εὐλαβείας ἀπέναντι αὐτοῦ καὶ ὁ κάλαμός μας, ὁ τόσον ὀξὺς πρὸς ἄλλας κατευθύνσεις, ὑπῆρξε πάντοτε συγκρατημένος, προκειμένου νὰ κρίνωμεν ἐνεργείας Πατριαρχικάς. Οὐκ ὀλίγαι δὲ ὑπῆρξαν αἱ περιπτώσεις, καθʼ ἅς ἐσιωπήσαμεν, ἵνα μὴ διὰ τῆς ἀρθρογραφίας μας δώσωμεν ἀφορμὴν ἀνιέρου ἐπιθέσεως εἰς τοὺς καραδοκοῦντες ἐχθροὺς τῆς Πίστεως. Φοβούμεθα τὸ ἁμάρτημα τοῦ Χάμ. Ἀλλὰ τὴν σιωπήν, τὴν ὁποίαν ἐτηρήσαμεν μέχρι τοῦδε, δὲν δυνάμεθα νὰ ἐξακολουθήσωμεν. Εἰς λύσιν σιωπῆς πιεζόμεθα ἔσωθεν καὶ ἔξωθεν. Ἔσωθεν μὲν ὑπὸ τῆς συνειδήσεώς μας, ἡ ὁποία ἐξανίσταται. Ἔξωθεν δὲ ὑπὸ εὐλαβῶν τῆς Ὀρθοδοξίας τῶν τέκνων, τὰ ὁποῖα πολλαχόθεν πρὸς ἡμᾶς ἀπευθυνόμεθα ἐκφράζουν τὴν ἀπορίαν των διὰ τὴν σιωπήν μας.
Θὰ λύσωμεν, λοιπόν, τὴν σιωπήν μας καὶ θὰ ἐκφράσωμεν τὴν ταπεινήν μας κρίσιν. Εὐτυχῶς, ὑπὲρ τῆς ἐλευθέρας διατυπώσεως τῶν γνωμῶν ἐπὶ θεμάτων ποὺ συγκλονίζουν τὰ πνεύματα τῶν Ὀρθόδόξων, θερμὸν συνήγορον εὕρομεν τὸν θεοφιλέστατον ἐπίσκοπον Μελόης κ. Αἰμιλιανόν, μόνιμον ἀντιπρόσωπον τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχεῖου παρὰ τῶ Π.Σ.Ε. ἐν Γενεύη, ὅστις πιστότερον παντὸς ἄλλου διερμηνεύων τὰς σκέψεις τῆς Ὑμετέρας Παναγιότητος γράφει εἰς τὸ ἐπίσημον ὄργανον τοῦ Πατριαρχείου «Ἀπόστολος Ἀνδρέας» τὰ ἐξῆς: «Ἄς ἀφεθοῦν ἐλεύθεροι οἱ πιστοί μας νὰ ἐκφράζουν τὰς σκέψεις των καὶ νὰ ὑποδεικνύουν τὰ συμπτώματα τῶν γεγονότων, ἀναφέροντες τοὺς λόγους καὶ τὰς αἰτίας, ποὺ προὐκάλεσεν τὴν σύγχρονον ἀποστασίαν καὶ τὴν ἀναστάτωσιν τῆς μεταπολεμικῆς κοινωνίας. Ἄς ἀφεθοῦν ἐπίσης ἐλεύθεροι νὰ συζητοῦν τὰ ὑπὲρ καὶ τὰ κατὰ τῆς πνευματικῆς Ἐκκλησιαστικῆς μας ζωῆς. Διότι αὐτὸ ἀποτελεῖ τὸ οὐσιῶδες προνόμιον ἑνὸς χριστιανοῦ, τὸ ὁποῖον μόνον εἰς ἀπολυταρχικὰ καὶ μοναρχικὰ συστήματα δὲν ἀναγνωρίζεται ὡς δικαίωμα» (Ἴδε φύλλον 17 Μαΐου 1961). Ἐκ τῶν γραφομένων σας, λοιπόν, λαμβάνομεν τὸ δικαίωμα, ἵνα ἐκφέρωμεν καὶ ἡμεῖς τὴν κρίσιν μας ἐπὶ ἐκκλησιαστικῶν θεμάτων…»

Συνεχιζεται

d47

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ Ο ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο »ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ»

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ «ΣΥΝΟΔΟΥ» ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!

«Εσύ πιστεύεις ότι ένας είναι ο Θεός. καλά κάνεις. Και τα δαιμόνια πιστεύουν και φρίττουν» (Λόγια του αγίου αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου) Read more »

H OYNIA ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΠΑΠΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΡΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΓΛΥΚΙΣΜΑ!!! Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ: ΩΣΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΗΣΗ ΦΡΑΓΚΟΠΑΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. Δειτε τον Ελπιδοφορο Προυσης που καμαρώνει σαν φραγκοπαπας σε ουνιτικο ναο! Yποδεχεται τον Παπα στη Μυτιλινη! Και μετα; Συλλειτουργει με τον δεσποτη Θεοκλητο στη Φλωρινα!!!

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 11th, 2016 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

  Ὁ ἀγωνιστής ἱεράρχης π. Αυγουστῖνος Καντιώτης στον Αγίο Παντελεήμονα Φλωρίνης, στις 7-3-1971, ἔλεγε:
«Όσο καιρό είμαι εγώ επίσκοπος εδώ, δεν θα πατήσει πόδι φράγκου. Δεν ξέρω τί θα γίνει σ’ άλλες μητροπόλεις, αλλά εδώ τουλάχιστον θα σχηματίσουμε σύνταγμα ηρωϊκό, έτοιμο προς θάνατον. Όσοι πιστοί – όσοι πιστοί· Έχει μεγάλη σημασία αυτό το οποίο σας λέγω, διότι σήμερον, αύριο, μεθαύριο, θα ρθουν αγκαλιασμένοι ο Πάπας με τον Πατριάρχη, θα κοινωνήσουν μαζί, ό εστί μεθερμηνευόμενον· θα δύναται ο φράγκος να μπαίνει μέσα στην Ορθόδοξο Εκκλησία να λειτουργάει. Πράγμα το οποίο δεν θα επιτρέψουμε· διότι χάσμα μέγα χωρίζει την Δυτική από την Ανατολική Εκκλησία».

Στην σύνθεση τῶν φωτογραφιῶν βλέπουμε Οὐνίτες παπάδες και δεσποτάδες, μεταξύ αὐτῶν καὶ ἕναν «ορθόδοξο» ἀληθινό φραγκόπαπα! Μετὰ τὴν οὐνιτικη ὑποδοχή στην Ιταλία, τὸν κάλεσαν και στη Φλώρινα! Ὁ δεσπότης Θεόκλητος συλλειτούργησε μαζί του! Δὲν εἶναι τίποτε αὐτό; Τί λένε οἱ Ἱεροι Κανόνες;

%ce%b5%ce%bb%cf%80%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%86-%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%83(ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ)

Στο  τέλος ὑπάρχουν και ἄλλες φωτογραφίες ἀπὸ δεύτερο ουνίτικο ναό που ἐπισκέφτηκε ὁ Ἐλπιδοφόρος, που προσκύνησε, που εὐλόγησε και επαίνεσε τους «ἐκλεκτους του ἀδελφούς» οὐνίτας! Τέλος, δεῖτε και τὸ βίντεο τῶν Ιταλῶν, ἀπὸ τὸ ὁποῖο πήραμε τις φωτογραφίες

Η ΟΥΝΙΑ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ὁμιλία τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου του 1957

O ορθόδοξος λαός μας, αγαπητοί μου, ακούει τη λέξι «ουνίτες» και ερωτά· τί είναι οι ουνίτες; τί είναι η ουνία;

* * *

Oυνία δεν είναι ελληνική λέξι, είναι λέξι ξένη, πολωνικής μάλλον προελεύσεως, πού και μόνο αυτή αρκεί ν’ αποδείξει ότι η Ορθοδοξία δέχεται επιβουλή εκ μέρους εχθρών της πού έρχονται από έξω. Η ουνία είναι ένα από τα όπλα πού χρησιμοποιεί η παπική προπαγάνδα για να υποτάξει την Ορθόδοξο Εκκλησία.
Kαί τί δεν έκαναν εναντίον μας οι άνθρωποι του Βατικανού! Να τ’ απαριθμήσουμε; Αυθαίρετες επεμβάσεις παπών πρό του σχίσματος στην δικαιοδοσία της Ανατολικής Εκκλησίας, κατά των οποίων αντέδρασαν πατέρες της Εκκλησίας

-Οι σταυροφορίες, πού ως πρόφασι είχαν την απελευθέρωσι των Aγίων Tόπων αλλ’ ως βαθύτερο σκοπό έκρυβαν τη διάλυσι της Ορθοδόξου Bυζαντινής αυτοκρατορίας.

-Περιβόητες ψευδοενώσεις διά της βίας, όπως στή Φεράρρα και Φλωρεντία όπου αντιστάθηκε ο άγιος Μάρκος ο ευγενικός.
-Επιδρομές των Ενετών στα νησιά του ελληνικού αρχιπελάγους.
-Μηχανορραφίες των πρέσβεων του παπικού κράτους στην Κωνσταντινούπολι επί τουρκοκρατίας, με τίς οποίες γκρέμιζαν από το θρόνο γενναίους πατριάρχας και τους ωδηγούσαν στην εξορία και τα ικριώματα.
-Τα ιεροσπουδαστήρια πού λειτουργούσαν στή Ρώμη και αλλού, τα περιβόητα σεμινάρια, όπουστρατολογούσαν νεαρούς ορθοδόξους, για να τους μεταβάλουν σε προδότας της πίστεώς τους, σε γενιτσάρους του παπισμού και φανατικούς εχθρούς της Ορθοδοξίας. Oλα αυτά ήταν μέσα – όπλα, πού χρησιμοποίησαν για να κυριεύσουν το φρούριο και να παύσει να κυματίζε η σημαία της Ορθοδοξίας στην Ανατολή, για να κάνουν τους ορθοδόξους να πέσουν να προσκυνήσουν την παντούφλα του πάπα, πού η μωροφιλοδοξία των δυτικών τον ύψωσε πάνω από κάθε άλλη εξουσία.

Αλλ’ όλες οι προσβολές των παπικών κατά της πίστεώς μας αποκρούσθηκαν. Ελάχιστα και ανάξια λόγου υπήρξαν τα αποτελέσματα των ενεργειών τους. Λίγες χιλιάδες ορθοδόξων υπέκυψαν στίς πιέσεις, αποστάτησαν από τη μία αγία καθολική και αποστολική Εκκλησία και σχημάτισαν θρησκευτικές κοινότητες.
Tο Βατικανό όμως δεν απογοητεύθηκε. Read more »

ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ: 1) ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ: ΑΜΕΡΙΚΗ–ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!! 2. Διδασκαλια «Θρησκευτικων»-Ποιος υποθαλπει το ρατσισμο και τη μισαλλοδοξια; 3) Ασσίζη: 30 χρόνια ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ 4) ΟΙ ΦΡΙΚΤΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΣΥΝΟΔΟ» ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 5) ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ, ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ…

ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ Ο Κ. ΦΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΜΕΡΙΚΗ – ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !!!

https://www.youtube.com/watch?v=SSUEmYeABCA

ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ – ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑ !!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

https://www.youtube.com/watch?v=ZTelYdDGznY

058837d2ea8c5l Από τον Παπανικολόπουλο Νικόλαο, Υποναύαρχο Λ.Σ (ε.α)

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με τις εκατέρωθεν αντιπαραθέσεις Εκκλησίας και Κράτους, για το μάθημα των θρησκευτικών, προκαλούν ποικίλες και αντιφατικές αντιδράσεις, ιδεολογικά φορτισμένες και πολιτικά προκατειλημμένες. Κι ενώ όλοι αφορίζουν το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, κάποιος μάλλον τα υποθάλπει.

Σεβόμενος τις απόψεις του καθενός για το θέμα, σταχυολογώ ορισμένα από τα αναφερόμενα στο Σύνταγμα και τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας:
Το άρθρο 3 του Συντάγματος που ορίζει ότι Επικρατούσα στην Ελλάδα θρησκεία, είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού.
Το άρθρο 4 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος που ορίζει ότι
οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Το άρθρο 13 του Συντάγματος που ορίζει την
‘’αρχή της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης και το απαραβίαστο αυτής‘’.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ http://www.tideon.org

058837d2ea8c5lΑσσίζη: 30 χρόνια ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: «Ορθόδοξοι» δεσποτάδες ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ και φιλούν το χέρι του Πάπα! Τα ντοκουμέντα είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.

Διαβάστε κατ’ αρχήν ενδιαφέρον άρθρο του CNN (εδώ) για την διαθρησκειακή συνάντηση στην Ασσίζη της Ιταλίας (30 χρόνια μετά την 1η συνάντηση-συμπροσευχή) στην οποία πήραν μέρος Πάπας, Βαρθολομαίος, Κόπτες, Εβραίοι, βουδιστές, μουσουλμάνοι κλπ.
Διαβάζουμε: http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/09/30-3-2016.html

058837d2ea8c5lΟΙ ΦΡΙΚΤΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΣΥΝΟΔΟ» ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 Παρατηρείται πολλές φορές η προδοσία ενός εκκλησιαστικοῦ γεγονότος να προμηνύεται με αποπροσανατολιστικά γεγονότα. Γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή και εμβάθυνση στα τεκταινόμενα. Το ιστολόγιο «Ομολογία» σχολιάζει:
«Ρωτουμε και μας απασχολει εντονα το ερωτημα: Μηπως η βαρυτητα που δινεται στον εγερθεντα θορυβο για τον αγραμματο τον Φιλη, ειναι μεγαλυτερος απο τον θορυβο που οφειλουμε να διατηρησουμε για την ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ Των Χανιων, τωρα που συνερχεται η ενοχη Ιεραρχια; Μηπως ειναι ΠΑΓΙΔΑ για να αποτραπη ο μεγαλος θορυβος και η μεγαλη οργη, που υπαρχει, κατα των αρχιερεων που υπεγραψαν;» https://apotixisi.blogspot.gr/2016/09/blog-post_49.html
Είδαμε στο παρελθόν παρόμοια γεγονότα όπως η κόντρα Φαναρίου και Αθήνας για το θέμα τῶν Νέων Χωρῶν, με το σφραγισμένο φάκελο στην ΔΙΣ, που κορυφώθηκε από τον Δεκέμβριο 2015 μέχρι και τον Ιούνιο 2016. Στο διάστημα αυτό έβαλε τις προδοτικές υπογραφές ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην Προσυνοδική Διάσκεψη στην Γενεύη το Ιανουάριο 2016 (ασχέτως αν δεν πήγε ο ίδιος), έγινε η επίσκεψη τοῦ αιρεσιάρχου «Πάπα» στην Λέσβο και τέλος η συμμετοχή τῆς Εκκλησίας τῆς Ελλάδος στην παναιρετική και ληστρική «Σύνοδο» τῆς Κρήτης. Μνημονεύουμε τα γεγονότα με τα εξής αποσπάσματα: http://blogs.sch.gr/savvop-nik/

058837d2ea8c5lΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΙΚΟ ΝΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΣΑΒΒΑ ΛΑΥΡΙΩΤΗ, ΑΛΛΑ ΚAI TOY ΠΑΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

 ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΜΥΡΙΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ… ΑΛΛ’ ΟΥ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ!
ΘΕΜΑ: ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ, ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΜΑΣ… ΟΤΙ ΠΑΨΑΜΕ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΜΕ! ΤΟ ΨΕΜΑ.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ »ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» [ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006]
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς ο Χριστός αποκαλείται και είναι «Ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ημών». Αν πάλι ο Θεός είναι αγάπη, είναι γιατί ακριβώς ενεργεί «Θρησκευτικά-Θεραπευτικά»!
Ο αείμνηστος Ιωάννης Ρωμανίδης μας δίνει εξ αρχής, μια άριστη θεραπευτική συνταγή! Λέγει μόνον ό,τι λένε οι άγιοι Πατέρες: «Οι Πατέρες λένε ότι κατά την πτώσι του ανθρώπου εσκοτίσθηκε ο νους του ανθρώπου. Εσκοτίσθη ο νους του Αδάμ. Δεν ασχολούνται οι Πατέρες με τον Αδάμ ως Αδάμ, αλλά με τον νουν του Αδάμ, ο οποίος Αδάμ αρρώστησε, επειδή εσκοτίσθηκε ο νους του. Οι Πατέρες μιλάνε για ασύνετον νουν. Παντού στην Πατερική γραμματεία το θέμα της πτώσεως είναι ο σκοτασμός του νοός του ανθρώπου» (ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ, Ορθ. Ιεραπ. Σύνδεσμος Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου των Θεσσαλονικέων Φωτιστών των Σλάβων, σελ. 1). Read more »

18.9.2016 ΟΜΙΛΙΑ ΠATΡΟΣ ΣΑΒΒΑ ΛΑΥΡΕΩΤΗ, ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ: «ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ ΕΝ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΩ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ 2. 2. Στο εδωλιο ο Μητροπολιτης Μαντινειας και Κυνουριας για τις δηλωσεις του για τους ομοφυλοφιλους

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 25th, 2016 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ»

ΟΜΙΛΙΑ Π ΣΑΒΒΑ ΛΑΥΡΕΩΤΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΙΣ 18 9 2016

«ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ ΕΝ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΩ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

__________________

____________________

058837d2ea8c5l

2. Στο εδωλιο ο Μητροπολιτης Μαντινειας και Κυνουριας για τις δηλωσεις του για τους ομοφυλοφιλους

www.pna.gr

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρος γνωστοποίησε, πως έχει δεχτεί εξώδικο και σύντομα θα παραστεί στο δικαστήριο,για τις πρόσφατες δηλώσεις του αναφορικά με τους ομοφυλόφιλους. Όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθούν οι δηλώσεις που είχε κάνει ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας: Read more »

ΣKΛΗΡO ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ· «Η περαιτερω ανοχη μας εινε ενοχη και η σιωπη μας εγκλημα και στο εγκλημα τουτο δεν θα συμμετεχουμε 2. Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΘΕΪΑ (βιντεο) 3. ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ! ΤΑ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ!

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 21st, 2016 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ»

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Ἡ περαιτέρω ἀνοχή μας εἶνε ἐνοχή και ἡ σιωπή μας ἔγκλημα και στο ἔγκλημα τοῦτο δεν θα συμμετέχουμε

%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%81%cf%89«Παναγιώτατε δέσποτα!… Λόγῳ τῆς ὀλισθηρᾶς ὀδοῦ, τὴν ὁποίαν βαδίζετε, προκαλεῖται ἀντίδρασις τῶν ὑγιῶν πνευμάτων, καὶ ἐπεξεργασία τις συντελεῖται εἰς τὰς ψυχὰς τῶν ὀρθοδόξων καὶ στάσις τις βελτίστη, ἵνα κατὰ Γρηγόριον τὸν Ναζιανζηνὸν εἴπωμεν, κυοφορεῖται. Ὄχι. Δὲν εἶναι πλέον ἀνεκτὰ τὰ ὅσα ἐπιπολαίως ἀκούονται ἑκάστοτε ἐκ τῶν πατριαρχικῶν χειλέων. Ἡ περαιτέρω ἀνοχὴ εἶναι πλέον ἐνοχή. Καὶ ἡ σιωπὴ εἶναι ἔγκλημα. Καὶ τοῦ ἐγκλήματος τούτου δὲν θέλουμε να είμεθα ἔνοχοι. Ἁμαρτωλοὶ εἴμεθα όλοι, ἀλλ᾽ ἀσεβεῖς, προδόται τῆς ἱερᾶς παρακαταθήκης, δὲν θὰ γίνωμεν. Ἡ ὀρθόδοξος πίστις εἶναι τὸ μόνον καταφύγιόν μας, εἶναι βεβαία ἐλπίς, εἶναι ἡ κιβωτὸς ἐν τῷ συγχρόνῳ κατακλυσμῷ. Καὶ ἂν ὑπάρχουν ἐν τῇ κιβωτῷ κόρακες, ἂς ἐξέλθουν διὰ νὰ εὕρουν ἄφθονον τροφὴν ἐπὶ τῶν τυμπανιαίων πτωμάτων τῆς πλάνης. Ἐὰν ὑπάρχουν δ᾽ ἐν τῷ κόσμῳ περιστεραί, μὴ εὑρίσκουσαι ἀνάπαυσιν εἰς τὰ ποικίλα σχήματα τοῦ κόσμου αὐτοῦ, καὶ ἐπιθυμοῦν νὰ ἐπιστρέψουν εἰς τὴν κιβωτόν, σεῖς, ὡς ἄλλος Νῶε, ἀνοίξατε τὰς θυρίδας καὶ δεχθῆτε τὰς ψυχᾶς αὐτάς…»

 

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑ
——-

———–

ΤΑ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ!

ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ;

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην εφημερίδα των καθολικών επισκόπων Ιταλίας: Όλοι να γίνουν ένα, «ut unum sint».
«Να αρχίσουμε να κινούμεθα πέρα από τα όρια του εαυτού μας, πέρα από τις κοινότητες και τις Εκκλησίες μας»!!! Δηλ. στα όρια της Πανθρησκείας!

http://aktines.blogspot.gr/2016/09/ut-unum-sint.html

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΣΙΖΗΣ – ME ΘΕΑΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΟΕΠΟΧΗΤΙΚΕΣ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ TON ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ!!!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΣΣΙΖΗΣ

Μὲ τὴν πανσπερμία τῶν Αἰρετικῶν, των Μουσουλμανων, τῶν Σιωνιστῶν, τῶν Βουδιστῶν και ἄλλων θρησκειῶν!!!
Πρωταγωνιστή ο αντίχριστος Πάπας και ο ὑποτακτικός του Βαρθολομαῖος

Οἱ Ὁρθόδοξοι ἐπίσκοποι, ποὺ ἔχουν ἀκόμα λίγο φόβο Θεοῦ, δὲν βλέπουν τὰ ἀνοίγματα τοῦ πατριάρχη μὲ τοὺς αἰρετικούς! Πῶς τὰ δικαιολογοῦν στὴν συνείδησή τους; Δὲν βλέπουν ὅτι ἔχει παραδόση τὰ ἅγια τοῖς κυσὶ καὶ τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων; Τί ἀκόμα περιμένουν, για να ἀντιδράσουν; Φοβοῦνται μη χάσουν τὸν θρόνο τους και δεν φοβοῦνται μὴ καταδικαστοῦν μαζί του για τὴν προδοσία τῆς ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ; «Δὲν ἔχει τίποτε νὰ χάσῃ ἡ Ἐκκλησία, ἐὰν 5 καὶ 10 καὶ 20 καὶ 30 ἀρχιερεῖς, ἀρχιεπίσκοποι καὶ πατριάρχαι πέσουν ἐκ τῶν θρόνων των χάριν τῆς Ὀρθοδοξίας»(Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αὐγουστῖνος Καντιώτης).

——————

————————–

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΣΣΙΖΗΣ

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

«Τον Απρίλιο Πάπας και Οικουμενικός Πατριάρχης έστειλαν μήνυμα υπέρ των προσφύγων / μεταναστών, αυτή τη φορά θα στείλουν μήνυμα συνεργασίας μεταξύ θρησκειών και πολιτισμών… Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες η Ορθόδοξη με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κάνουν ουσιαστικά βήματα προσέγγισης…
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» τον περασμένο Ιούλιο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει σαφής πρόοδος στο διάλογο μεταξύ της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας» (Τὰ ἀποσπάσματα εἶναι ἀπὸ http://www.cnn.gr.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ

ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥΣ!!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ (1η Σεπτεμβρίου), ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
«Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος ξεκινώντας το μήνυμα που απηύθυνε με αφορμή την 1η Σεπτεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για τη Φροντίδα της Δημιουργίας, αναφέρθηκε στον κοινό ενωμένο οίκο με τους Ορθοδόξους»
«… στο κοινό μας ενωμένο σπίτι με τους Ορθοδόξους αδελφούς και αδελφές μας και με την υποστήριξη των άλλων Εκκλησιών και Χριστιανικών Κοινοτήτων, η Καθολική Εκκλησία εστιάζει στην Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για τη Φροντίδα της Δημιουργίας», αναφέρει ο Ποντίφικας»
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΟΡΟΕΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟ, ΜΕ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ!
«Επίσης [ὁ Πάπας], έκανε νέο άνοιγμα και έστειλε μήνυμα ενότητας προς την Ορθόδοξη Εκκλησία εγκωμιάζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τις πρωτοβουλίες του που έχουν στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Βαρθολομαίος τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση της Ιταλικής Δημοκρατίας»! Νὰ τὸν χαιρόμαστε και σ᾽ ἀνώτερα.
Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναμένεται να τιμηθεί από το Πανεπιστήμιο της Perugia με τον τίτλο του επιτίμου Διδάκτορα στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων».

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΣΣΙΖΗΣ

Read more »

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΣΙΖΗ 2. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ Η ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΘΙΓΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟΓΟΓΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ;

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 20th, 2016 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΣΙΖΗ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΝΑΝΗ

%ce%be%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%cf%81%ce%b1%cf%83

Για μία ακόμη φορά ο κρίμασιν οις οίδε Κύριος διακρατών τους οίακας της εν Κωνσταντινουπόλει Εκκλησίας του Χριστού ομίλησε τη γλώσσα του κόσμου τούτου, του αιώνος του καταργουμένου. Τη γλώσσα που «κληρονόμησε» από τους «μέντορές» του στον οικουμενισμό, τον Αθηναγόρα Σπύρου και το Μελίτωνα Χατζή.
Εξεφράσθη με όρους και κατηγορίες της λεγόμενης «Νέας Εποχής» και της «πολιτικής ορθότητας» και όχι με αντίστοιχους Ορθοδόξου πατερικής θεολογίας.
Ουδείς λόγος εξήλθε ποτέ από τα χείλη του, προτρεπτικός σε μετάνοια των πλανεμένων χριστιανών της Δύσεως και στην εν ταπεινώσει επιστροφή τους στη μάνδρα της Ορθοδόξου Εκκλησίας από την οποία λόγω εγωισμού και οιήσεως απομακρύνθηκαν.
Ο κ.Βαρθολομαίος εδώ και πολλά χρόνια με συγκεκριμένες δηλώσεις και εκδηλώσεις του, με τις πράξεις και παραλείψεις του, ανασταυρώνει ΄και παραδειγματίζει το Θείο Δομήτορα της Αγιωτάτης Ορθοδόξου Εκκλησίας και προσθέτει συνεχώς νέες πληγές στο σώμα Της τορπιλλίζοντας το δογματικό και ιεροκανονικό υπόβαθρο του εκκλησιαστικού οργανισμού.
Εγκληματεί κατά συρροήν εις βάρος της Ορθοδόξου πίστεως…

Διαβᾶστε https://katanixis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_437.html

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ Η ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΘΙΓΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟΓΟΓΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ;

Γράφει: ο Ηγούμενος της Ι. Μ. Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά Παΐσιος Παπαδόπουλος

ΠΗΓΗ://www.romfea.gr/diafora/10501-o-igoumenos-arxim-pa%CE%90sios-papadopoulos-gia-to-pseudes-dimosieuma

Κάθε κοινωνικό έργο δεν έχει μόνο αποστολή αλλά και δεοντολογία. Και η δεοντολογία σε κάθε τομέα προβλέπει να μη ξεπερνά κανείς τα όρια του αντικειμένου με το οποίο ασχολείται και εισβάλλει σε άλλο πεδίο ασκώντας αθέμιτο έργο.
Όσοι σπουδάσαμε τα περί την θεολογία γνωρίζουμε ότι οι αγώνες για να κρατηθεί αμώμητη η πίστις της Εκκλησίας μας πέρασαν από φάσεις που έγιναν διεργασίες μέχρι να αποσαφηνισθεί κάποιο θεολογικό ζήτημα και να διατυπωθούν οι δογματικοί όροι.
Δεν είναι του παρόντος να παρουσιάσουμε τους αγώνες που έγιναν από τους Αγίους Πατέρες προκειμένου η Εκκλησία να έχει σαφή δογματική διδασκαλία.
Εκείνο όμως που θέλω να επισημάνω εδώ είναι ότι δεν είναι θέματα που σηκώνουν λάθη με παραπληροφόρηση γιατί γίνεται μεγάλη ζημιά στο διαμορφώσουν οι πιστή άποψη για το συγκεκριμένο θέμα για το οποίο αγωνιζόμαστε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη που δεν γνωρίζει και πολλά θεολογικά πράγματα.
Υπάρχει λοιπόν εξ αντικειμένου ήδη πρόβλημα διότι απαιτείται μια σχετική παιδεία την οποία δυστυχώς δεν διαθέτουν ενίοτε ούτε και ιερείς.
Αν τώρα και οι δημοσιογράφοι αντί να εκθέτουν αντικειμενικά και μόνο τα άρθρα ή τις ομιλίες, βάζουν προσωπικές κρίσεις ή τίτλους σε ομιλίες που κατέγραψαν, μάλιστα με Video άνευ, έστω και προφορικής, ή πολύ περισσότερο βγάζουν την προσωπική τους εμπάθεια στην θεολογική θεώρηση ορισμένου θεολόγου ιεροκήρυκα εκτρέπονται από τον ρόλο τους.

Read more »

ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ, ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ, ΜΗ ΓΙΝΕΣΘΕ ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ ΕΠΙ ΛΕΠΤΟΤΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΑΝΑΚΡΟΥΣΑΤΕ ΠΡΥΜΝΑΝ!

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 18th, 2016 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ»

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ, ΜΗ ΓΙΝΕΣΘΕ ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ, ΑΝΑΚΡΟΥΣΑΤΕ ΠΡΥΜΝΑΝ!

Μικρὸ ἀπόσπασμα, ἀπὸ τὴν ἀνοικτη ἐπιστολή στὸν πατριάρχη Ἀθηναγόρα, τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου, ἐδημοσιεύθη στην «Χριστιανικὴ Σπίθα», ἀρ. φυλ. 248-249, τὸν Μαϊο-Ἰουν. τοῦ 1962

prodosia-pist.-ist

«… Παναγιώτατε δέσποτα! Ἔχετε ὑποχρέωσι ν᾽ ἀκούσετε τὰς ἁγνὰς φωνὰς τοῦ διαμαρτυρομένου πληρώματος τῆς Ἐκκλησίας. Μὴ γίνεσθε ἀκροβάτης ἐπὶ λεπτοτάτων τῆς πίστεως θεμάτων. Ὁ κίνδυνος εἶνε μέγας. Τὸ βάραθρον βαθύ. Ἐφ᾽ ὅσον ὑπάρχει ἀκόμη καιρός, ἀνακρούσατε πρύμναν, ἵνα ἡ ὁλκὰς τῆς Ὀρθοδοξίας μὴ ὑφίσταται ἐπικινδυνους ἀμφιταλαντεύσεις μεταξὺ τῶν ρευμάτων ποὺ ἐξεγείρουν οἱ σφοδροί ἄνεμοι τῶν παπικῶν καὶ τῶν προτεσταντῶν. Σταθερὰ πρέπει νὰ εἶνε ἡ πορεία τοῦ σκάφους ἐπὶ τῆς γραμμῆς πλεύσεως, τὴν ὁποίαν καθώρισαν ἐν Πνεύματι ἁγίῳ αἱ οἰκουμενικαὶ καὶ τοπικαὶ σύνοδοι τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας.

Ἡ ἔνωσις τοῦ χριστιανικοῦ κόσμου, ποὺ κάθε πιστὸς εὔχεται, ὅπως ἔχουν σήμερα τὰ πράγματα, προσκρούει εἰς τὴν παπικήν ὑπερφροσύνην ἀφ᾽ ἑνὸς καὶ ἐκ τῆς ἰδίας πηγῆς, τῆς ὑπερφροσύνης, προελθοῦσαν θρησκευτικὴν πανσπερμία καὶ ἀναρχία τῶν προτεσταντῶν ἀφ᾽ ἑτέρου, ἐκ τῶν ὁποίων ἕκαστος προτεστάντης εἶνε ἕνας μικρὸς πάπας, διεκδικῶν δια τὸν ἑαυτόν του τὸ ἀλάθητο.

Ἡ ἔνωσι μὲ τοιαῦτα φοβερὰ ἐμπόδια, προσκρούουσα, εἶνε ἐπὶ τοῦ παρόντος ἀνέφικτος….»

Η ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΥΣΤΗΡΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΠΟΥ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΠΑΠΑ ΣΕ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ π. ΠΑΪΣΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΣΚΟΓΕΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΠΥΛΗ! ΜΗΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ, ΠΟΥ ΣΤΙΣ 4-8-1994, ΕΙΠΕ· «Tωρα θα γινη ενας δεσποτης, που δεν θα αφηση τιποτε ορθιο»

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 5th, 2016 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ», EKKΛΗΣΙΑΣΤ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΕ, ΠΩΣ ΑΝΕΧΟΣΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ

ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΚΛΗΡΙΚΟ, ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΟΥ!!!

Γραμμένο ἀπὸ τὴν Ἀνδρονίκη Καπλάνογλου

Ο «αὐστηρός» ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ, δεν ἔστειλε κανέναν ἱερέα σε Συνοδικὸ δικαστήριο, τα 33 χρόνια τῆς ἐπισκοπικῆς του διακονίας. Ὁ «πρᾶος» και «γλυκύς» Θεόκλητος τιμωρεῖ και διώκει τους καλύτερους ἀρχιμανδρίτες τοῦ Γέροντος, για να εὐχαριστήση τὸν αἰρετικό πατριάρχη και να κερδίση, πιθανόν, κανέναν ἀσπασμό ἀπὸ αὐτοὺς, ποὺ μέχρι ἀηδείας δίνει στον Πάπα!

ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΟΥ «ΠΡΑΟΥ» ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

Παρέπεμψε ἆρον-ἆρον τον ἀρχιμανδρίτη Παΐσιο Παπαδόπουλο κατευθείαν, (παράνομα), σὲ Συνοδικό δικαστήριο καὶ ὄχι σὲ ἐπισκοπικό, φοβούμενος τὸν πιστό λαό. Ὁ ἱερομόναχος Παΐσιος διαμαρτυρόμενος, για τὴν αἰρετικὴ σύνοδο τῆς Κρήτης ἀνακοίνωσε ὅτι θὰ παύση το μνημόσυνό του δεσπότη του, (ποὺ παίρνει θέση ὑπέρ του πατριάρχη), για να φτάση ἡ διαμαρτυρία του στη Σύνοδο.

Τήν Κυριακή στις 5.9.2016 ἀπὸ τὴν ὡραία πύλη τοῦ ναοῦ τῶν Ἁγίων Πάντων Δροσεροῦ ὁ δεσπότης Θεόκλητος ἀνακοινώνει την παραπομπή τοῦ πιστοῦ ἱερέα και χασκογελᾶ!!! Δέστέ τον στο βίντεο! Συγχρόνως συγκεντρώνη στοιχεῖα για το Συνοδικό Δικαστηριο. Τὴν προηγούμενη Κυριακη πῆγε ὁ ἀστυνομικός διευθυντη Πτολεμαΐδος να ἐκκλησιαστή και 3 πρόσωπα του πρωτοσυγκέλλου του Νικηφόρου. Στην συνέχεια πῆγε και ἡ κάμερα του δημοσιογράφο Μαυρίδη. Αὐτή την Κυριακή, στις 5.9.2016 ἔστειλαν ἕνα πρόσωπο ἀπό το Ἀμύνταιο, για να μαγνητοφωνήση.  Μαζεύουν ὅπως ἔλεγε ὁ Γέροντας τὸ 1975, λεξίδια για να τα κάνουν ξιδφίδια ἐνατίον τοῦ π. Παϊσίου. Δὲν ἔχουν οὔτε ἱερό οὔτε ὅσιο.

_____________

 

___________

ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΚ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ

ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΑΪΣΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ
ἐπειδή ἔκοψε τό μνημόσυνό του καί τοῦ Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου!
Ἄλλοι οἱ πραγματικοί καθαιρετέοι… ἄλλοι διώκονται…
http://kaiomenivatos.blogspot.gr/2016/09/blog-post_39.html

ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΑΪΣΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ Την ανακοίνωση αυτή (δηλαδή το ότι έχει αποστείλει αίτημα δια συνοδικό δικαστήριο) έκανε ο Μητροπολίτης Θεόκλητος
Διαβάστε περισσότερα http://aktines.blogspot.gr/2016/09/blog-post_50.html#more
στις 6:34 π.μ. 22 σχόλια:
Η απάντηση μας στην ανακοίνωση ΔΙΩΞΗΣ του π.Παϊσίου Παπαδόπουλου.
Με λύπη μας ακούσαμε σήμερα τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο να ανακοινώνει την ΔΙΩΞΗ του ιερομονάχου Παϊσίου Παπαδόπουλου, μέσω του Συνοδικοῦ Δικαστηρίο
http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/09/blog-post_41.html
Την εστειλε την υποθεσι στα ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΑΚΙΑ και μαλιστα στον ΑΡΧΙΚΟΡΑΚΑ και αυτος ησυχασε και τωρα χαμογελαει πλατια και γεματα και μαζι του και το …χαριεστατο παπαδαριο του που χαμογελαει και εκεινο ….ξεκαρδιστικα και πολυ κολακευτικα!!!!!!!!!!!!! Μπραβοκ

https://apotixisi.blogspot.gr/2016/09/blog-post_5.html

 

ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

Τριαντατρία χρόνια Μητροπολίτης Φλωρίνης δὲν πῆγε κανέναν ἱερέα σε Συνοδικό δικαστήριο. Θὰ ἀναφέρω ἐπιγραματικά κάποιες περιπτώσεις κακῶν κληρικῶν

  • Ὁ σκοπιανός Νικόδημος Τσιαρκνιᾶς. Ἦταν ἱερέας στὴν Κλαδοράχη Φλωρίνης, σ᾽ἕνα πολύ μικρό χωριο κοντά στα Σκοπιανά συνόρα. Συχνά ἐπισκέπτονταν τὰ Σκόπια, χωρίς νὰ ἐνημερώνη τὸν Μητροπολίτη του. Ὁ Φύλακας τῶν συνόρων ἐπίσκοπος Αὐγουστῖνος τὸ πληροφορήθηκε συντομα. Τὸν συμβούλεψε, τον μάλωσε καὶ τὸν ἔστειλε σὲ ἕνα χωριό τῶν Πρεσπῶν, μακρυά ἀπὸ τὰ σύνορα για να παρακολουθη τὶς κινήσεις του. Ὅταν ἀντελήφθη ὅτι εἶναι ἀμετανόητος, του ἔδωσε ἀπολυτήριο, για νὰ φύγη ἀπὸ τὴν Μητρόπολή του. Ο Τσαρκνιας ἔπνεε μένεα ἐναντιον του ‘επισκόπου Αυγουστίνου. Το τί υβριολόγιο ἔπλεκε στὸν Γέροντα, δὲν περιγράφετε. Στην ἐφημερίδα ΤΑ ΜΟΓΛΕΝΑ, που ἔβγαζε ἡ ἀδελφή του, τὸν ὀνόμαζε Χοεϊμενι της Φλώρινας, μπουλτοζέρη των ναῶν, χουντικό, ἀκροδεξιό και ἄλλα παρόμοια, ἐνῶ τὸν πρωτοσύγκελλο Θεόκλητο του ἔπλεκε ἐγκώμιο, γιὰ το πλατύ χαμόγελό του, για την ἀδελφότητά του και την ἀγάπη του!!! Πως γίνεται να βρίζη τον επίσκοπο και να επαινει τον πρωτοσύγκελλο Θεόκλητο! Καὶ ὅμως ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης Αὐγουστῖνος δεν τον παρέπεμψε σε Συνοδικό δικαστήριο, για νὰ τον καθαιρέση.
  • Ἕνας ἄλλος πολύτεκνος ἱερέας, που ἐπιρεάζονταν ἀπὸ τὸν Τσαρκνιά και ἔγραφε ἐναντίον τοῦ ἐπισκόπου του Αὐγουστίνου σὲ ἀριστερή ἐφημερίδα τῆς Φλώρινας. Ὁ Γέροντας ὄχι μόνο δὲν τὸν ἔστειλε σε συνοδικό δικαστήριο για νὰ τὸν καθαιρέση, ἀλλὰ ἐν καιρῷ χειμῶνος, ἕνα χρόνο πριν ἀπο την παραίτησή του, πῆγε στο χωριό του και τον τίμησε με το οφύκιο του οἰκονόμου!
  •  Ἕνας ἄλλος ἱερέας, εἶχε το πάθος της μέθυς. Ὁ σεβάσμιος Μητροπολίτης τὸν συμβούλεψε σαν πατέρας πολλές φορές, ἀλλὰ τὸ πάθος δεν κόβεται εὐκολα. Ἐφτασε κάποια μέρα να τον πῆ αὐστηρά. Δεν μπορεῖς νὰ κόψης το πάθος σου, κλεῖσε τὸ σπίτι σου, τις πόρτες σου και τα παντζούρια σου και πιές κρασί και σκάσε, και μη βγαίνεις ἔξω να σκανδαλίζης τὸν λαό. Ὅταν ἀργότερα, κάποιοι ἐπιτήδειοι, τὸν μέθυσαν και τὸν πηγαν σὲ ἕνα κέντρο και ἔβγαλε τα ράσα για να χορέψη. Τό πληροφορήθηκε ὁ ἐπίσκοπος και ἔστειλε ἕναν θεολόγο, για να τον συμμαζέψη. Τότε ἐκεῖνος φοβήθηκε και μόνος του ἔβγαλε τα ράσα και ἔκανε τον λαχειοπώλη. Ὑστερα ἀπὸ 2-3 χρόνια, ἔχασε τὸ ἀγόρι του, σε ἡλικία 16, 17 ἐτῶν, συγκλονίστηκε και ἐπειδή δεν εἶχε χαση την ἱεροσύνη του, ἀφοῦ δεν τὸν παρέπεμψε ὁ Γέροντας σε συνοδικο δικαστήριο, πῆγε στη  Μητρόπολη Κοζάνης, που ἦταν και ἡ καταγωγή του και ὁ Μητροπολίτης τον τοποθέτησε σε ἕνα χωριό κοντα στην πόλη.

Ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης Αὐγουστῖνος ὡς πρόεδρος του Συνοδικοῦ Δικαστηρίου. Ἕνας ἱερέας παραπέμφθηκε ἀπὸ τὸν μητροπολίτη του για καθαίρεση. Ὁ Γέροντας διάβασε καλά την δικογραφία και ἔψαξε να βρῆ δύο αὐτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με την ἐντολή του Χριστοῦ, για να τον καταδικάση, ἀλλὰ δὲν βρῆκε.

Πριν ἀπὸ την δίκη τον πλησίασε ὁ γραμματέας του συνοδικοῦ δικαστηρίου, για να τον ἐνημερώση και να βγάλη καταδικαστική ἀπόφαση. Ὁ σεβάσμιος γέροντας του ἀποκρίθηκε ὅτι δεν θέλει την βοήθειά του, γιατί διάβασε καλά την δικογραφία καὶ ξέρει τί θὰ κάνη. Την ἡμέρα τῆς δίκης ὁ ἱερέας ἦταν ἐναγώνιος και μάλιστα φοβόταν περισσότερο τον πρόεδρο, γιατί τον θεωροῦσε πολύ αὐστηρό. Ὅταν τελείωσε ἡ δίκη, ρώτησε τον π. Αὐγουστῖνο, τί ἀπόφαση ἔβγαλε και ἐκεῖνος ἀπήντησε: Ἐμεῖς εἴμαστε πατέρες. Ἡ ἀπόφαση ἦταν ἀθωωτική, λόγω ἐλείψεως μαρτύρων. Αὐτός ὁ ἱερέας ἦρθε στην κηδεία του Γέροντα στη Φλώρινα και ἔκλαιγε περισσότερο, θυμούμενος την ἀγάπη του.

  • Ὁ δεσπότης Θεόκλητος δεν ντρέπεται σ᾽αὐτή τὴν ἡλικία, να κυνηγᾶ τοὺς καλούς ἱερεῖς και νὰ ξεπέφτη τόσο; Δεν σκέφτεται, τί ψυχή θα παραδώση στον Θεό; Δεν θυμᾶται τὴν μεγαλοψυχία τοῦ Γέροντός του, που τὸν ἀνεχόταν τόσα χρόνια δίπλα του, ἐνῶ διασποῦσε την Μητρόπολή του, για να ἀποκτήση το δικό του ποίμνιο;

Read more »