Αυγουστίνος Καντιώτης



O OIKOYM. ΠΑΤΡΙΑΡΧ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

date Μαρ 11th, 2010 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

O ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΣΧΕΤΙΚΟΠΟΙΕΙ

ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ “ΘΕΟΣ”, “ΑΛΗΘΕΙΑ”, “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ” ΚΑΙ «ΚΑΤΑΡΓΕΙ»

ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ

I. XRISTOS ist

«Πορευθέντες μαθητεύσατε (=εκχριστιανίσετε) πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν»

(Ματθ. 28:19-20). ]

Υπάρχει και το: «Πορευθέντες εις τον κόσμον άπαντα κηρύξατε το ευαγγέλιον πάση τη κτίσει. Ο πιστεύσας και βαπτισθείς σωθήσεται, ο δε απιστήσας κατακριθήσεται»

(Μαρκ. 16:16)

Ιησούς Χριστός

ΚΑΤΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ»

sfaira_sm1083285

«Η Ορθόδοξος Εκκλησία δεν επιδιώκει να πείση τους άλλους περί συγκεκριμένης τινός αντιλήψεως της αληθείας η της αποκαλύψεως, ούτε επιδιώκει να τους μεταστρέψη εις συγκεκριμένον τινά τρόπον σκέψεως. […]

Οποτεδήποτε οι άνθρωποι αντιδρούν εις τας τοποθετήσεις και τα πιστεύω των άλλων με βάσιν τον φόβον και την αυτοδικαίωσιν, παραβιάζουν το θεόσδοτον δικαίωμα και την ελευθερίαν των άλλων να γνωρίσουν τον Θεόν και τον συνάνθρωπόν των με τρόπον που προσιδιάζει εις την ταυτότητά των ως λαών»

Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

( Από μήνυμα που έστειλε στην «Παγκόσμια Διάσκεψη ενάντια στο ρατσισμό» το 2001 στη Νότια Αφρική. Βρίσκεται και στην ιστοσελίδα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Εσθονίας: www.orthodoxa.org/GB/patriarchate/speech/statement.htm (γγλικά,))

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.