Αυγουστίνος Καντιώτης



Συνεντευξη του Σερβου πατριαρχου Ειρηναιου, για την αποφαση του Αρειου Παγου

date Ιούλ 17th, 2010 | filed Filed under: EKKΛΗΣΙΑΣΤ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

ΑΦΗΝΕΙ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΩΝ

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ $ ΣΕΡΒ. ΙΕΡ. ιστ

Η παραπάνω φωτογραφία είναι σκίτσο από τα αρχεία του αγωνιστού ιεράρχου π. Αυγουστίνου Καντιώτου. Τα πρόσωπα και τις σημαίες εμείς τις προσθέσαμε. Στην φωτογραφία βλέπουμε την Σέρβικη ιεραρχία να θριαμβολογεί για τα κατορθώματά της. Στην συνέχεια ο Άρειος Πάγος, με την απόφασή του· Να μην τους παραδώσει τον π. Συμεών, την χαρά τους την μεταστρέφει σε θλίψη και κατήφεια

______________________________________________________

4996201

Συνέντευξη του Σέρβου πατριάρχου Ειρηναίου,  για την απόφαση του Αρείου Πάγου

  • Ο Πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ειρηναίος, σχολιάζοντας την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδος, για την απελευθέρωση του π. Συμεών Vilovskog, είπε ότι ήταν «κάπως αναμενόμενη μια τέτοια απόφαση.» (http://pressonline) Και συνέχισε·

    Δεν ξέρω τι να πω, εκτός από ότι περίμενα κάπως κάτι τέτοιο, περίμενα μια τέτοια ετυμηγορία, αλλά εξακολουθούσα να ελπίζω ότι μπορούσε να είναι διαφορετική.

  • Όταν τον ρωτήσαμε γιατί μια τέτοια απόφαση ήταν αναμενόμενη, δεδομένου ότι κατηγορήσατε τον π. Συμεών Vilovskog για απάτη στην Επισκοπή Raska και Prizren, και με αυτή την δικαιολογία αποσύρατε τον επίσκοπο Artemije; Ο Σέρβος Πατριάρχης είπε:

    Μάλλον έγινε κάποια παρέμβαση! Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω!

Να σχολιάσουμε τα λόγια του Σέρβου πατριάρχου;

Φαίνεται ότι πολύ καλά γνώριζε την αθωότητα του π. Συμεών, γι’ αυτό και ανέμενε την απελευθέρωση του από τον Άρειο Πάγο, όμως ήλπιζε ότι οι Έλληνες δικαστές θα ήταν δειλοί και δεν θα τολμούσαν να βγάλουν αντίθετη απόφαση από την Ιντερπόλ!
Στην ερώτηση· Πως αναμένατε τέτοια (αθωωτική) απόφαση, αφού τον κατηγορήσατε για απάτη; απάντησε· Μάλλον έγινε κάποια παρέμβαση;
Και εμείς τον ρωτούμε να μας απαντήσει·
Έγινε παρέμβαση, από ποιον; Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια; Την Αμερική, το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκη Ένωση, τον Πάπα, την Ιντερπόλ, όλες τις ισχυρές ανθρώπινες δυνάμεις τις είχε με το μέρος του και οι παρεμβάσεις γινόταν για να γίνει η έκδοση του π. Συμεών στην Σερβία. Ποιόν άφησαν απ’ έξω, για να παρέμβει στον κατασυκοφαντημένο και αδικοφυλακισμένο π. Συμεών, που η αρχιερατική πλεκτάνη τον έριξε την ρετσινιά του κλέφτη; Μόνο σατανικά μυαλά θα μπορούσαν να ανακαλύψουν μια τέτοια συκοφαντία! Νόμιζαν ότι μ’ αυτή την συκοφαντία, ο π. Συμεών, αλλά και ο επίσκοπός του Αρτέμιος, που είχε κοντά του κλέφτες, θα έχαναν την υπόληψη των ανθρώπων και θα εξαφανίζονταν ως προσωπικότητες!

__4996201

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΟΥ

Παντοκρατορ istΘέλουμε να πιστεύουμε, ότι αυτή την τόσο καλοστημένη συκοφαντία, δεν την γέννησαν τα μυαλά των σέρβων αρχιερέων, αλλά ήταν υπόδειξη σκοτεινών δυνάμεων.
Όμως υπάρχει Θεός που ξεσκεπάζει και γελοιοποιεί τους συκοφάντες.

Μήπως, αυτή την παρέμβαση είχε στον νου του, στην συνέντευξη που έδωσε ο Σέρβος πατριάρχης; Αν εννοούσε την παρέμβαση του Θεού να βρει το θάρρος να το πεί, για να μην τον κακολογούμε.

Ας ακούσουμε την συμβουλή που έδωσε σε κάποια παρόμοια περίπτωση, 4 χρόνια μετά την παραίτησή του από τον επισκοπικό θρόνο ο  επίσκοπος π. Αυγουστίνος Καντιώτης·
«Να έχεις πίστη στο Θεό. Να κάνεις προσευχή και ο Θεός θα βοηθήσει περισσότερο από δικηγόρους και περισσότερο από ανθρώπους. Του κόσμου τους ανθρώπους να φέρεις ως μάρτυρες, άμα ο Θεός δεν θέλει, δεν γίνεται τίποτα».

Ο π. Συμεών και ο πνευματικός του πατέρας είχαν πίστη στο Θεό, έκαναν προσευχή και ο Θεός παρενέβη.

Οι Έλληνες δικαστές δεν δικάζουν με φθηνές συκοφαντίες, αλλά θέλουν αποδείξεις διαβάσαμε στο Σερβικο· forum.srpskina…, κάτι παρόμοιο βρήκαμε και σε άλλες σέρβικες ιστοσελίδες

Η απόφαση του Αρείου Πάγου να αφήσει ελεύθερο τον π. Συμεών και να μην τον εκδώσει να δικαστεί στην Σερβία, εξέθεσε τους  Σέρβους ιεράρχας που τον καταδιώκαν.
Το ψεύτικο σκηνοθετημένο κατηγορητήριο εναντίον του αγνού, πατερικού, ορθοδόξου ιεράρχου Αρτεμίου κατέρευσε.
Οι αληθινοί λόγοι για τις άγριες διώξεις που υπέστη ο πνευματικός αυτός ηγέτης των Σέρβων και τα πνευματικά του παδιά αποκαλύφθηκαν.

Ο επίσκοπος Αρτέμιος εκδιώχθηκε χωρίς έλεος από την Μητρόπολή του, γιατί το ήθελε η Αμερική και το ΝΑΤΟ. Ήταν εμπόδιο στην ανεξαρτοποίηση του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων.

Τον συνταξιοδότησαν οι παράνομοι Σέρβοι ιεράρχες, -με το έτσι θέλω-, καταπατώντας τους ιερούς κανόνας!!! Τον συνταξιοδότησαν χωρίς βέβαια να του δώσουν  ούτε ένα  ευρώ σύνταξη!!!

Τον εξόρισαν στο βόρειο μέρος της Σερβίας, για να μη βρίσκεται στα πόδια τους και να φέρουν ανενόχλητοι το 2013 τον Πάπα στην Σερβία!!!

Έδωσαν εντολή στον επίσκοπο Αρτέμιο να απομακρυνθεί από τα πνευματικά του παιδιά και να μην τα εξομολογεί!!!

Ο Γέροντας επίσκοπος π. Αυγουστίνος Καντιώτης σε μια ομιλία του, λέει·

Ποιος πατέρας αρνείται τα παιδιά του; Όσες διαταγές και εντολές και εάν του δώσουν δεν υπακούει. Αυτό έκανε και ο επίσκοπος Αρτέμιος. Δέχτηκε όλες τις παράνομες αποφάσεις της ληστρικής συνόδου, όμως δεν αρνήθηκε τα πνευματικά του παιδιά.

4996201

«ΑΠΟΜΑΚΡYΝAΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΡΤΕΜΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ»

Αυτή την εντολή πήραν από το ΝΑΤΟ oι ιεράρχες της Σέρβικης Εκκλησίας.
Η πρώτη ενέργεια τους ήταν ήπια. Αν ο επίσκοπος Αρτέμιος δεχόταν την απομάκρυνση του από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια δεν θα προχωρούσαν στον δεύτερο σκληρό διωγμό της λασπολογίας και της εξορίας.

Και εξηγούμαι·

Δύο χρόνια πριν κηρυχθεί ο φανερός διωγμός εναντίον του επισκόπου Αρτεμίου του πρότεινε η Σέρβικη Σύνοδος των 5 επισκόπων, που επί πολλά χρόνια είναι η ίδια, να αλλάξει Μητρόπολη. Να πάει στον τόπο που γεννήθηκε· και ο επίσκοπος Αρτέμιος είπε· όχι. Δεν φεύγω από την Μητρόπολή μου, θα πεθάνω σ’ αυτήν.
Το μεταθετό των επισκόπων είναι παράνομη εκκλησιαστική πράξη και ο επίσκοπος Αρτέμιος δεν την διέπραξε.
Όταν είδαν ότι με το καλό δεν έφευγε, υποβοηθούμενοι από τον νέο 80χρονο φιλοπαπικό και φιλονατοϊκό πατριάρχη Ειρηναίο, έβαλαν σε ενέργεια το δεύτερο απάνθρωπο και αντιχριστιανικό σχέδιο, που γνωρίζουμε όλοι. Έκαναν όμως, λογαριασμούς χωρίς τον ξενοδόχο και ξενοδόχος και μεγάλος αφέντης είναι ο παντοδύναμος Θεός. Όλα τα υπολόγισαν οι διώκτες του επισκόπου Αρτεμίου, στον Θεό που χαλάει τα σχέδια των συκοφαντών, δεν υπολόγισαν και ξέπεσαν και ξεφτελίστηκαν.  Ο πιστός λαός της Σερβίας κατάλαβε τί συμβαίνει και στηρίζει και συμπαραστέκεται τον εξόριστο επίσκοπο Αρτέμιο και τα καταδιωγμένα από τους άγριους λύκους πνευματικά του παιδιά. Η φωτιά που άναψαν για να κατακαύσουν το αγνότερο παιδί του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς τον Αρτέμιο, θα κατακαύσει όπως φαίνεται τους ίδιους.

4996201

ΛΟΚ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


dr-artemije_310x186Τα πνευματικά παιδιά του επισκόπου Αρτεμίου είναι τα λόκ της Σέρβικης Ορθόδοξης Εκκλησίας και κρατούν τις μοναχικές τους υποσχέσεις, με κάθε θυσία. Εκατό μοναχοί και μοναχές εγκατέλειψαν τα μοναστήρια τους στο Κοσσυφοπέδιο και στα Μετόχια και εγκαταστάθηκαν προσωρινά σε οικήματα που προσέφεραν ευλαβείς σέρβοι ορθόδοξοι χριστιανοί, για να συμπάσχουν με τον καταδιωγμένο πνευματικό τους πατέρα. Οι απειλές που δέχτηκαν και δέχονται από τον ένοχο τοποτηρητή δεσπότη Αμφιλόχιο, δεν τους φοβίζουν. Ειναι έτοιμοι και το αίμα τους να χύσουν για τον Χριστό και την Ορθοδοξία

Ας γνωρίζουν οι Σέρβοι ιεράρχες·

Αν κάνουν κάποιο βήμα για να υποδουλώσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία στον Πάπα, θα βρουν μπροστά τους αυτά τα λόκ της Ορθόδοξης Σερβικής Εκκλησίας, τους μοναχούς του επισκόπου Αρτεμίου και πλήθος ορθοδόξων πιστών όχι μόνο της Σερβίας αλλά των απανταχού της γης ορθοδόξων χριστιανών.

Τώρα οι σέρβοι ιεράρχες φορούν μάσκες και κάνουν τον ορθόδοξο, όταν πάρουν εντολές,  απ’ αυτούς που ετοιμάζουν την έλευση του Αντιχρίστου, να υποταχθούν στον Πάπα και πετάξουν τις μάσκες, τότε θα βρούν μπροστά τους τα λόκ αυτά της Εκκλησίας του Χριστού και τον ορθόδοξο πιστό λαό της Σερβίας.

SisatovacΗ φλόγα που καίει στην καρδιά των πνευματικών παιδιών του επισκόπου Αρτεμίου για την αγία μας ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ θα πυρπολήσει τα κάστρα της προδοσίας του Οικουμενισμού και της παγκοσμιοποίησης, θα φέρει εμπόδια στους προδότας της Ορθοδόξου πίστεως και θα ενώσει όλους τους ορθοδόξους από κάθε σημείο της γης. Δεν θα προσκυνήσουν τον Πάπα και την εικόνα του θηρίου, που λέει η Αποκάλυψη. Θα αντισταθούν στην προδοσία και θα βροντοφωνήσουν, το· «Ουκ αρνησόμεθά σε φίλη Ορθοδοξία, ου ψευδόμεθά σε πατροπαράδοτον σέβας. Εν σοι εγεννήθημεν, εν σοι ζώμεν, εν σοι κοιμηθησόμεθα. Ει δε και καλέσει καιρός και μυριάκις υπέρ σου τεθνηξόμεθα».

Η τελική νίκη όπως λέει η Αποκάλυψη ανήκει στο Χριστό.

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΗΧΘΗ

Πριν από τους διωγμούς ο επίσκοπος του Κοσσυφοπεδίου Αρτέμιος ονομάζονταν ηγέτης των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, τώρα ο πιστός Σέρβικος λαός τον θεωρεί· ηγέτη ολοκλήρου του ορθοδόξου Σέρβικου λαού και το μόνο άξιο παιδί του Ιουστίνου Πόποβιτς.

4996201

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

ep. Artem.Οι Ανώτατοι Δικασταί της Ελλάδος υπήρξαν εντιμότατοι κριταί.
Το διεθνές ένταλμα συλλήψεως της Ιντερπόλ, που βγήκε εις βάρους του π. Συμεών και ήταν κρατούμενος ως βαρυποινίτης 4 μήνες στις φυλακές της Θεσσαλονίκης δεν επηρέασε τους Αρεοπαγίτες μας, για να ψάξουν βαθύτερα την υπόθεση.

  • Εξέτασαν τον μάρτυρα υπερασπίσεως επίσκοπο Αρτέμιο. Τον βομβάρδισαν με τις ερωτήσεις τους.
    Ο επίσκοπος παρουσίασε την αθωότητα του π. Συμεών, έδειξε με φωτογραφίες τα έργα που έγιναν στην Μητρόπολή του με τα χρήματα που κατηγορούν ότι καταχράστηκε δήθεν  ο π. Συμεών.
    Είπε· οτι ο πρωτοσύγκελλός του δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά της Μητροπόλεως του. Η Μητρόπολη είχε ταμία και εκείνος όπως δήλωσε στο δικαστήριο του Βελιγραδίου έπαιρνε εντολές μόνο από τον Μητροπολίτη  του, και κρατούσε αποδείξεις για όλα τα έξοδα.

  • Eάν ένας έπρεπε να κατηγορηθεί για το πού πήγαιναν τα χρήματα, θα έπρεπε να είμαι εγώ ο επίσκοπος, που έδιναν τις εντολές για τα έργα και όχι ο π. Συμεών.
    Στην συνέχεια ο επίσκοπος Αρτέμιος παρουσίασε τους πραγματικούς λόγους τις διώξεως και είπε·
    Τα χρήματα αυτά που κατηγορούν τον π. Συμεών ότι καταχράστηκε δεν ήταν από διεθνείς οργανισμούς αλλά χρήματα των πιστών και η Μητρόπολη τα ξόδεψε όλα για τον σκοπό που δόθηκαν. Υπάρχουν για όλα αποδείξεις.
    Οι διεθνείς οργανισμοί για να μας ενισχύσουν είχαν παράλογες απαιτήσεις, τις οποίες εγώ δεν δεχόμουν και απέρριπτα.
    Ζητούσαν π.χ. την επισκευή των ναών και των μοναστηριών να την κάνουν οι ίδιοι οι Αλβανοί που έκαναν τις λεηλασίες. Θα έδιναν χρήματα με τον όρο να εργάζονται εξ ίσου και οι μουσουλμάνοι στην επισκευή των ναών και των μοναστηριών. Αυτό το θεωρούσα πρώτον ασέβεια και δεύτερο δεν δεχόμουν την συμμετοχή των Αλβανών μουσουλμάνων για να μην τα διεκδικούν αργότερα σαν δική τους  Κοσοβάρικη κληρονομιά.
    Αγωνισθήκαμε εναντίον της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου και των Μετοχίων, που είναι τον λίκνο της Σερβίας και είμεθα εναντίον του Οικουμενισμού…
    Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Γιατί διώκεται ο Συμεών Vilovski;
    Αρτέμιος: Για τις πεποιθήσεις του, για τα πιστεύω του, για τα άρθρα και τα βιβλία που έχει γράψει, για τις μεταφράσεις που έχει κάνει και ενόχλησε κάποιους Επισκόπους, που είχαν ταυτιστεί με τα σχέδια του Κράτους και του ΝΑΤΟ.
    Πρόεδρος: Κάνατε τίποτα βίαιες πράξεις; ή απλώς δεν συμφωνούσατε;
    Αρτέμιος: Ασφαλώς και δεν προβήκαμε σε βιαιότητες.
    Αρεοπαγίτης: Εσείς που ήρθατε να τον υπερασπιστείτε εδώ, ταυτίζεστε πολιτικά-θρησκευτικά με τις απόψεις του κατηγορουμένου ιερομόναχου;
    Αρτέμιος: Όχι, αυτός ταυτίζεται με τις δικές μου απόψεις…
    Ο επίσκοπος Αρτέμιος ανέφερε και τους θρησκευτικούς λόγους που έγινε μισητός ο πρωτοσύγκελλός του σε κάποιους επισκόπους.
    Στο δικαστήριο ήταν παρόντες άλλοι 2 μάρτυρες για να καταθέσουν υπέρ του π. Συμεών, αλλά το αξιότιμο δικαστήριο θεώρησε περιττό για να τους εξετάσει.
    Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε· Μήπως είστε παλαιοημερολογήτες·

  • Αρτέμιος· Όλη η Σερβία και η επίσημη εκκλησία είναι με το παλαιό ημερολόγια. Θέλουμε να κρατηθεί ο παραδοσιακός τρόπος λατρείας και να μείνουμε μέσα στην Ορθοδοξία.

Στην συνέχεια εξετάστηκε ο μάρτυρας κατηγορίας π. Συμεών. Το δικαστήριο άκουσε με πολύ προσοχή τον κατηγορούμενο και τον έκανε ερωτήσεις. Τα στοιχεία που έδωσε και τον ποιο άσχετο τον έκαναν γνώστη της υποθέσεως. Όλοι καταλάβαμε ότι· πίσω από τις διώξεις κρύβονται εθνικοί και θρησκευτικοί λόγοι.

__________________________________

Σχόλιο του γνωστού αναγνώστου της ιστοσελίδος N. L.

  • Σείεται το εκκλησιαστικό σύμπαν σε Ελλάδα και Σερβία με την καταπάτηση της κανονικής τάξης στην περίπτωση του Νικοδήμου Γκατζηρούλη και των Αρτεμίου Ραντοσάβλιεβιτς και Συμεών Βιλόσκι αντίστοιχα και οι Ελλαδίτες ιεράρχες διαπρέπουν με τη σιωπή τους. Κι ας μην αντιτείνει κανείς υποκριτικώ τω τρόπω ότι τυχόν παρέμβασή τους συνιστά εισπήδηση στα interna corporis άλλης Εκκλησίας στην περίπτωση του εκκλησιαστικού δράματος που παίζεται στην ομόδοξη Σερβία. Η Εκκλησία του Χριστού είναι μία και εάν πάσχει ένα μέλος συμπάσχουν όλα τα μέλη. Δεν έχουμε προς Θεού την απαίτηση να αναμειχθούν δραστικά στα εσωτερικά της Σερβικής Εκκλησίας, σε επίπεδο όμως μιας απλής διαμαρτυρίας θα μπορούσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Αντ αυτού προτίμησαν την αγία σιωπή. Έτσι άραγε θα έπραττε ο π. Αυγουστίνος σε ανάλογη περίπτωση; ΄Η θα κινούσε γη και ουρανό για την αποκατάσταση του δικαίου  και της ηθικής και κανονικής τάξης; Επίσης απαράδεκτη τυγχάνει και η στάση κάποιων αξιόλογων εκκλησιαστικών περιοδικών που σε άλλη περίπτωση, αυτή της δίωξης του Βελεσσών Ιωάννη, αντέδρασαν. Βλέπετε τότε εξυπηρετούσαν εθνοκεντρικές σκοπιμότητες αφού και ο αείμνηστος αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δέσμιος μιας εθνοκεντρικής αντίληψης περί Ελλαδικής Εκκλησίας όπως και ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος αντέδρασαν στη δίωξη του Βελεσσών από τη σχισματική ψευδοεκκλησία των Σκοπίων. Τώρα όμως που θίγεται όχι το εθνικό ιδεώδες αλλά η ίδια η αγάπη προς την Ορθοδοξία με το διωγμό των Αρτεμίου και Συμεών τα εν λόγω περιοδικά τηρούν σιωπή. Λυπηρό οπωσδήποτε φαινόμενο!.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.