Αυγουστίνος Καντιώτης



MHNYΣH ΓIA ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙA ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

date Δεκ 25th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.


ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

NIKOLETTA TSALIDOY

  • Το ετος 2010 τελειωνει σε λιγες ωρες. Λιγες  σκεψεις και αυτες βιαστικα γραμμενες.
  • Ποιο ηταν το σημαντικοτερο γεγονος αυτης της χρονιας που φευγει? Το δημοσιο χρεος? Η φτωχεια του λαου που δεν μπορει να τα βγαλει περα με τις περικοπες των μισθων και των συνταξεων? Η υποδουλωση της Ελλαδας στο ΔΝΤ?
  • Ναι,ολα αυτα ειναι σημαντικα.Το σημαντικοτερο ολων κατα την γνωμη μου ειναι οτι· Αυτη η χρονια θα μεινει στην ιστορια  της Ελλαδος, αυτή τη χρονια εφυγε απο τον ματαιο κοσμο ο σημαντικοτερος Επισκοπος, Ιεροκηρυκας, Αγωνιστης για την Πιστη και την Πατριδα π. Αυγουστινος.
  • Θα πειτε μερικοι· Τι ειναι αυτα που μας λες? Εδω χανομαστε και εσύ λές τέτοια.
  • Ναι χανομαστε γιατι δεν εχουμε κοντα μας ανθρωπους που να νοιαζονται για τον λαο οπως εκεινος. Χανομαστε γιατι δεν υπαρχει πλεον στη ζωη εκεινος που με το παραδειγμα του και το ηθος του ηξερε να εμπνεει τον λαο, να του δινει κουραγιο, να οργανωνει συσσιτια, να μαχεται υπερ της Πιστης και της Πατριδας.
  • Θα μου πειτε Δεν υπαρχουν στην Ελλαδα αλλοι που να εμπνεουν τον λαο? Υπαρχουν. Αλλα δεν ειναι οπως εκεινος.
  • Οσο περναει ο καιρος απο την κοιμηση του, τοσο πιο πολυ αισθανομαστε το κενο που αφησε πισω του. Δεν ζηταω ενα π. Αυγουστινο νεο. Ζηταω εναν π.Αυγουστινο 70 ετων, οπως τον γνωρισα. Εναν πυρπολητη των καρδιων μας, να μας διδασκει Χριστο και Ελλαδα. Ενα π.Αυγουστινο να ελεγχει αυτους που εφεραν την πατριδα σε αυτην την κατασταση, αλλα και να παρηγορει τον λαο με το συνθημα του “Ψηλα τα Λαβαρα”. Ενα π. Αυγουστινο να αγωνιζεται, οπως μονο αυτος ηξερε, να πέφτει στην φωτιά  για την πατριδα και την θρησκεια. Ενα π.Αυγουστινο που με το λογο του ξεσηκωνε το λαο του Θεου , ξεσήκωνε τα ευλογημενα φτωχαδακια, οπως ελεγε. Αν υπηρχε ενας π.Αυγουστινος σημερα, η πατριδα μας δεν θα ξεπουλιοταν στους ξενους, και ο λαος θα ειχε εναν ηγετη που ηξερε να λεει ΟΧΙ και να υπερασπιζεται τα οσια και τα ιερα του τοπου. Αν υπηρχε ο π.Αυγουστινος σημερα των 70 ετων οι κυβερνωντες πολιτικοι και εκκλησιαστικοι θα σκεπτοντουσαν πολυ πριν κανουν αυτα που εκαναν.Θα μου πειτε τι ειναι αυτα που λες εδω υπαρχουν νομοι. Ο π.Αυγουστινος ηξερε πολυ καλα οτι οι νομοι ψηφιζονται απο την βουλη και καταργουνται απο τον λαο· αλλωστε αυτο το ξερουν και οι πρωτοετεις της νομικης.
  • Κοιμησου λοιπον ευλογημενε μας Πατερα στην αγαπημενη σου Φλωρινα. Εφυγες και ορφανεψαμε. Αλλα μας ειχες προειδοποιηση για αυτα που θα γινουν και εμεις δεν σε ακουγαμε.Τωρα που τα ζουμε ενα πραγμα ζητουμε απο εσενα. Πρεσβευε στον Θεο για την σωτηρια μας και ζητησε του να μας στειλει εναν αλλο Αυγουστινο γιατι μας χρειαζετε ενας τετοιος Αρχιερεας. Ζητα απο τον Θεο να μην μας εγκαταλειψει για τις αμαρτιες μας. Πολλοι σε πικραναν οσο ζουσες, ζητα απο τον Θεο να τους φωτησει να συνεχισουν το Εργο σου. Κοιμησου τον υπνο του δικαιου αλλα ξερεις οτι παντα ζεις μεσα στις καρδιες μας και ζητα απο τον Θεο να μας οδηγει οπως οδηγησε κι εσενα. Δεν ειμαστε αξιοι σου, αλλα θελουμε να σου μοιασουμε εστω και λιγο. Να γινουμε μιμητες σου οπως κι εσυ ησουν μιμητης του Χριστου. Ελπιζουμε να μη σε πικρανουμε οπως σε πικραναμε οσο ησουν μαζι μας, αλλα να ειμαστε πια αξιοι να λεμε οτι ειμαστε πνευματικα σου παιδια. Καλο παραδεισο σεβαστε μας Πατερα και καλη Χρονια σε ολους. Να εχουμε την ευχη του.

___________

__________

ΔΝΤ »ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ

ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!!!

_____

______________

_____________


____________

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.