Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΜΗΝΥΜΑΤΑ

date Μαι 20th, 2013 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ «ΞΗΛΩΣΟΥΝ» ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την γνωστή ελληνορθόδοξη εκκλησία της αγίας Τριάδας που δεσπόζει με τα δυο μεγάλα καμπαναριά της στην πλατεία Ταξίμ, απειλεί να «ξηλώσει» η τουρκική κυβέρνηση για να κτιστεί το μεγάλο ισλαμικό τέμενος, ένα παλιό όνειρο του Ερντογάν, το οποίο θα κυριαρχεί δίνοντας και ένα μουσουλμανικό στίγμα στην ιστορική πλατεία.

Όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, (5/6), σε ομιλία που έκανε την Δευτέρα ο Ερντογάν λίγο πριν φύγει από την Τουρκία για την περιοδεία του στην βόρειο Αφρική στο άνοιγμα των οθωμανικών αρχείων, ανέφερε ότι ένας από τους κύριους λόγους που επιμένει να αναγείρει μεγάλο μουσουλμανικό τέμενος στην πλατεία Ταξίμ είναι να εξαφανίσει  την ελληνορθόδοξη εκκλησία η οποία εμφανίζεται μεγαλοπρεπής στους επισκέπτες ενώ τα δυο καμπαναριά της δίνουν μια άλλη όψη στην περιοχή. Οι Τούρκοι αναφέρουν ότι το οίκημα και το οικόπεδο της ελληνορθόδοξης εκκλησίας ανήκει στο βακούφι του ελληνικού νοσοκομείου του Balıklı, ενώ μπροστά από το οικόπεδο υπάρχει μια σειρά καταστήματα τα οποία και αυτά σύμφωνα με τα σχέδια του Ερντογάν προβλέπεται να κατεδαφιστούν για να ανοίξει ο χώρος για την ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους.

Όπως ήταν επόμενο οι δηλώσεις αυτές και τα σχέδια να κατεδαφιστούν τα καταστήματα στην περιοχή έχουν ξεσηκώσει τούς Τούρκους καταστηματάρχες οι οποίοι, όπως αναφέρουν στην τουρκική εφημερίδα, ο κόσμος που έρχεται να επισκεφτεί την πλατεία και ειδικά οι ξένοι τουρίστες είναι οι καλύτεροι πελάτες τους και η εξυπηρέτηση που τους δίνεται είναι αναγκαία για την ομαλή διέλευση των τουριστών από την περιοχή. Από την άλλη υπάρχει και η δήλωση του Ερντογάν ότι δεν μπορεί μια ιστορική πλατεία όπως η πλατεία Ταξίμ να εμφανίζει την εικόνα σε κάποιο που θα έρθει για πρώτη φορά της ελληνορθόδοξης εκκλησίας και παράλληλα των διαφόρων φαστφουντάδικων τα οποία όμως λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια στην πλατεία. Εδώ όμως υπάρχει και ένα άλλο θέμα. Τα καταστήματα αυτά ανήκουν στο ελληνικό βακούφι και αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα έσοδα της ελληνορθόδοξης κοινότητας και η κατεδάφιση τους θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την ήδη προβληματική λειτουργία της  εκκλησίας και θα είναι το πρώτο βήμα για την ολοκληρωτική καταστροφή της.

Οι προθέσεις αυτές του Τούρκου πρωθυπουργού που συνηθίζει να μην δίνει λογαριασμό σε κανένα, είναι γνωστό ότι έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των ίδιων των Τούρκων που δεν θέλουν να καταστραφεί το γνωστό Gezipark στην πλατεία Ταξίμ. Η πρόθεση όμως του Ερντογάν να καταστρέψει την ελληνορθόδοξη εκκλησία, είναι μια μεγάλη πρόκληση και θα πρέπει να υπάρξουν οι ανάλογες αντιδράσεις και από ελληνικής αλλά και από ευρωπαϊκής πλευράς για να διασωθεί το ιστορικό αυτό κτίσμα που είναι ότι απέμεινε από την άλλοτε ακμάζουσα ελληνική ομογένεια  που κυριαρχούσε στην περιοχή και η οποία εκδιώχτηκε με τον πιο βάρβαρο τρόπο από τους Τούρκους τις δεκαετίες  του πενήντα και του εξήντα. Και να σκεφτεί κανείς ότι την ίδια ώρα κάποιοι δήμαρχοι σχεδιάζουν να γεμίσουν με τζαμιά την Αθήνα και με ισλαμικά ιδρύματα την Θεσσαλονίκη .

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

058837d2ea8c5l

«ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ» ΝΟΜΟΣ (ΦΙΜΩΤΡΟ) ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ

ΟΜΙΛΙΕΣ

18.5.13 ΑΡΟΑΝΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»

ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ Κ.Κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

www.fotgrammi.gr      7.6.2013

Ἡ συμπαιγνία δεξιῶν καὶ ἀριστερῶν κομμάτων τῆς συμπολιτεύσεως καὶ τῆς ἀντιπολιτεύσεως συνεχίζεται. . .

Στὴν κατ᾿ εὐφημισμὸ δημοκρατία, ποὺ ἔχομε (στὴν πρᾶξι κυριαρχεῖ καὶ ἐπιβάλλεται μία μικρὴ μειοψηφία τῶν ἀρχηγῶν τῶν κομμάτων, ποὺ εἶναι ὡς ἐπὶ τὸ πλεῖστον δοτὰ καὶ πειθήνια ὄργανα τῶν καταχθονίων σκοτεινῶν δυνάμεων) εἶναι ἡ ἐλευθερία τοῦ λόγου, δηλαδὴ ἡ ἔκφρασι τῶν ἀπόψεων καὶ ἀντιλήψεων τῆς συνειδήσεως τῶν πολιτῶν, τὸ μοναδικὸ ἀγαθὸ ποὺ ἔχει ἀπομείνει οὐσιαστικά.

Σχεδὸν ὅλα τὰ ἄλλα ἔχουν ἰσοπεδωθῆ καὶ καταλυθῆ. Ἐὰν ψηφισθῆ καὶ ὁ κατ᾿ εὐφημισμὸ ἀντιρατιστικὸς νόμος-φίμωτρο, τότε θὰ ἔχωμε κατ᾿ οὐσίαν μία φασιστικὴ ὀλιγαρχία νὰ φιμώνῃ τὸν κάθε ἀνιδιοτελῆ ἰδεολόγο καὶ νὰ τιμωρῇ τὴν πλειοψηφία τῶν ὀρθῶς θρησκευτικὰ καὶ ἐθνικὰ σκεπτομένων Ἑλλήνων καὶ νὰ ἐπιβάλλῃ τοὺς ψευδεῖς ἰσχυρισμοὺς τῶν ἄκρως καταλυτικῶς δρώντων μειονοτήτων, τοὺς ὁποίους θέλει νὰ προστετεύσῃ καὶ ἐπιβάλλει στὴν συντριπτικὴ πλειοψηφία τοῦ Λαοῦ…

Ἄς παρακολουθήσωμε κατωτέρω τὶς περιληπτικὲς ὁμιλίες, ὅπου ἀναφέρονται μερικὰ παραδείγματα ἐλεεινῶν συμπεριφορῶν ἀντιχριστιανικῶν, ἀντικοινωνικῶν καὶ ἀπάνθρωπων σκοπιμοτήτων τῶν «γενίτσαρων» τοῦ πνεύματος, ἐνέργειές τους, γιὰ νὰ ἀπαλλαγοῦν ἀπὸ τὴν διευρημένη κριτικὴ ἀπὸ ἐκδότες ἰδεολογικοῦ τύπου καὶ ἰδιοκτῆτες εὐπρεπῶν καὶ ἀντικειμενικῶν ἱστοσελίδων.

https://www.youtube.com/watch?v=_sfsRwXYN84

και

https://www.youtube.com/watch?v=fyKSPvzyUdE

    ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

058837d2ea8c5l

Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Η επίσημη Εκκλησία ανέχεται τις αιρέσεις Ζηζιούλα, ενώ, ακόμα και φιλο-οικουμενιστές θεολόγοι τον καταγγέλουν

ΟΙ  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ  ΕΠΕΛΑΥΝΟΥΝ ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΝΤΕΣ

ΟΙ  «ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ»  –ΠΟΙΜΕΝΕΣ  ΚΑΙ  Ο  ΛΑΟΣ– ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΟΥΝ  ΕΥΤΑΚΤΟΥΝΤΕΣ

Περὶ «ΑΝΑΛΟΓΙΑΣ», «ΔΙΑΒΑΘΜΗΣΕΩΣ» καὶ «ΑΡΙΘΜΗΣΕΩΣ» στὴν Ἁγία Τριάδα

 

Οἱ ἐπίσκοποι, οἱ ποιμένες καὶ πολλοὶ πιστοὶ γνωρίζουν πλέον καλῶς τὴν πρόοδο σὲ αἱρετικὲς διατυπώσεις καὶ δράσεις τοῦ μητροπολίτη Περγάμου κ. Ἰωάννη Ζηζιούλα, ἀλλὰ καὶ τὶς ἐπιτυχίες ποὺ ἔχει ἡ αἱρετίζουσα ὁμάδα τοῦ Φαναρίου καὶ τῆς Ἀκαδημίας «Θεολογικῶν» Σπουδῶν Βόλου, ὡς πρὸς τὴν ἐμπέδωση σὲ ὅλους τοὺς τομεῖς, τῆς Παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ.

Καὶ παρὰ ταῦτα μένουν παγερὰ ἀδιάφοροι. Διότι γνωρίζουν ὅτι ἡ ἀνάμειξή τους γιὰ τὴν προστασία τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως καὶ ἡ καταγγελία τῶν ἐπιφανῶν οἰκουμενιστῶν, ὄχι μόνο δὲν πρόκειται νὰ προσθέσει κάτι στὶς κούφιες τιμὲς καὶ τὶς κολακεῖες τῆς δεσποτικῆς μεγαλωσύνης τους, ἀντίθετα φοβοῦνται πὼς θὰ βρεθοῦν στὴν δυσμένεια τοῦ «Πάπα τῆς Ἀνατολῆς» καὶ θἄχουν «τρεχάματα» καὶ διάφορα μπλεξίματα.

[Ὅπως ἐκεῖνα τοῦ Μητροπολίτη Γόρτυνος, ὁ ὁποῖος ὑπέγραψε τὴν «Ὁμολογία Πίστεως», ἀλλ’ ἐπειδὴ αὐτὸ δυσαρέστησε τὸν Πατριάρχη Βαρθολομαῖο καὶ ὡς ἐκ τούτου δὲν …ἐπισκέφτηκε ὁ αἱρεσιάρχης τὴν Μητρόπολή του, αὐτός, ἀντὶ νὰ χαρεῖ ποὺ ἀπέφυγε τὴν ἐπικοινωνία μὲ τὸν ἡγέτη τῆς παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, στενοχωρήθηκε ἡ ψυχή του «μέχρι θανάτου». Ἔτσι ἀπεφάσισε, γιὰ νὰ τὸν ἐξευμενίσει, νὰ ἀποσύρει τὴν ὑπογραφή του ἀπὸ τὴν «Ὁμολογία…»! Καὶ ἀφοῦ σιγούρεψε τὴ θέση του, κατόπιν ἐπιδόθηκε σὲ ἕνα ἀνέξοδο καὶ ἀτελέσφορο χαρτοπόλεμο κατὰ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ! Τὰ ἴδια πράττουν οἱ ἁγιορεῖτες, οἱ Ἀδελφότητες κ.λπ.].

Διαβάστε περισσότερα »

_

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.