Αυγουστίνος Καντιώτης



ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΨΕΥΤΕΣ

Εδημοσιεύθη στις 26.8.2013

_

_

ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΟΥ

ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ ΙΩΣΗΦ ΣΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

Γνωρίζαμε εκ των προτέρων γιατί έγιναν οι εκδηλώσεις στο τριετές μνημόσυνο του Γέροντος επισκόπου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, αλλά δεν υπολογίσαμε μέχρι ποιο σημείο θα μπορούσε να φτάσει η παλιανθρωπιά και η ψευτιά των οικουμενιστών!

Θα παρατρέξω το πλήρες πρόγραμμα του μνημοσύνου στο μοναστήρι του Αγίου Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος στη Φλώρινα· (την παννυχίδα το απόγευμα της Παρασκευής, το αρχιερατικό μνημόσυνο το Σάββατο το πρωί, την τράπεζα στο μοναστήρι, τα κόλλυβα και το τρισάγιο στον τάφο του Γέροντος της 5 μ.μ. του Σαββάτου, το πλήθος των πιστών, που χωρίς ειδοποίηση κατέκλυσε την Ιερά Μονή) και θα σταματήσω στο απογευματινό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από τον Μητροπολίτη Θεόκλητο με εγκύκλιο σ’ όλους τους ναούς της μητροπόλεως, σε τοπικές εφημερίδες και σε διάφορες ιστοσελίδες.

Θα  σταθώ σε δύο σημεία της εσπερίδος, που θα τα αποσιωπήσει η Μητρόπολη Φλωρίνης.

Στην αἴθουσα Ἐκδηλώσεων του Πολιτιστικοῦ Κέντρου (Ὠδείου) Περιφερειακῆς Ἑνότητος Φλωρίνης, το Σάββατο στις 24-8-2013, μίλησαν:

 -Με σοβαρότητα ο Φθιώτιδος Νικόλαος. Το θέμα της εισηγήσεώς του ήτο· Η πνευματική συγγένεια του αποστόλου Παύλου με τον π. Αυγουστίνο και η ανταπόκριση του δευτέρου στην προτροπή του αποστόλου Παύλου: «Παρακαλώ ουν υμάς μιμηταί μου γίνεσθε»..,
Μίλησε ο Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, για τη σχέση του Ιερού Χρυσοστόμου με τον π. Αυγουστίνο
Μιλησε με παλμό ο Γόρτυνος Ιερεμίας, για την σχέση του π. Αυγουστίνου με τους Προφήτας.
Η εισήγηση του ήτο πλήρης στοιχείων της Παλαιάς Διαθήκης και τόνισε τις ομοιότητες που είχε ο λόγος του σεβαστού Γέροντος  π. Αυγουστίνου με τους Προφήτας. Τελειώνοντας την εισήγησή του είπε·

  • «…Είπε ο Θεός στον προφήτη· να ανεβάσεις τον άνθρωπο ψηλά και όχι να κατεβάσεις την πίστη χαμηλά, γιατί αν κατεβάσεις την πίστη χαμηλά, -άγιε εκπρόσωπε του οικουμενικού θρόνου-, και την κάνεις οικουμενιστική, άμα κηρύξουμε οικουμενισμό και παπισμό, άγιε εκπρόσωπε του οικουμενικού θρόνου, τότε, πάει,  χάσαμε την πίστη».

(Αυτός ο λόγος, που απευθύνονταν στον εκπρόσωπο του πατριαρχείου χαροποίησε το ακροατήριο και άρχισε να τον χειροκροτεί). Στη συνέχεια είπε·

  • «Ο π. Αυγουστίνος κήρυττε ακουτσούρευτο το Ευαγγέλιο, δεν το νόθευε, γιατί διάβαζε το χωρίον του προφήτου Μαλαχία που έλεγε· Η αλήθεια οφείλει να είναι στο στόμα του ιερέως και δόλος να μην υπάρχει στα χείλη του. Άμα το πλανίζουμε το Ευαγγέλιο, τότε δεν είναι αυτό που μένει Ευαγγέλιο…

_____


_____

«Κρήτες αεί ψεύσται, κακά θηρία, γαστέρες αργαί» (Απόστολος Παύλος προς τον Τίτον α΄, 12)

  -Τελευταίος μίλησε ο απαράδεκτος για τα ψέματά του, ο εκ Κρήτης Προικοννήσου Ιωσήφ. Όπως φάνηκε, όλα ήταν στημένα. Πήγε στη Φλώρινα ως εκφραστής του Πατριαρχείου όχι για να τιμήσει τον Γέροντα αγωνιστή ιεράρχη π. Αυγουστίνο, αλλά για να δικαιώσει τον πατριάρχη όλων των θρησκειών Βαρθολομαίο. Να αποκαταστήσει στα μάτια του Φλωρινιώτικου λαού τον αιρετικό οικουμενικό πατριάρχη. Ήρθε στη Φλώρινα για να ρίξει λάσπη στο τριετές μνημόσυνο του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου με το ψέμα που εξεσφενδόνισε.
Ο πονηρός εισηγητής της εσπερίδος πέταξε ένα ψέμα, ελπίζοντας ότι θα πιάσει, μια που δεν ήταν παρόν σωματικός  ο Γέροντας για να τον διαψεύσει. Είπε·

  • «Ο π. Αυγουστίνος πήγε στην Κωνσταντινούπολη και ζήτησε από τον Δημήτριο συγνώμη που έκοψε το μνημόσυνο του οικουμενικού πατριάρχου, γιατί είδε τον σταυρό που κουβαλούσε και κατάλαβε το λάθος του».

Πιο άτιμο απ’ αυτό που έκανε ο Προικοννήσου, δεν μπορούσε να γίνει στο τριετές μνημόσυνο του Γέροντος. Αλλά πήρε την απάντησή του.

Ο Γέροντας αμετακίνητος στις θέσεις του

Οι οικουμενισταί είναι ψεύτες  και αθεόφοβοι. Ο π. Αυγουστίνος έπαυσε το μνημόσυνο του πατριάρχου Αθηναγόρα το 1970-72, μαζί με δύο άλλους μητροπολίτας, τον Παραμυθίας Παύλο, και τον Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιο, και μαζί με όλο σχεδόν το Άγιον Όρος και δεν ανακάλεσε ποτέ την απόφασή του, ούτε ποτέ ζήτησε συγνώμη για την Πατερική γραμμή που ακολουθούσε. Ο πατριάρχης Αθηναγόρας πέθανε αμετανόητος, αφού  προχωρούσε ολοταχώς για την ένωση με τον αμετανόητο πάπα. Και ο νυν πατριάρχης Βαρθολομαίος ειναι σάπιος καρπός εκείνου. Εστάλη, τότε ως διάκονος, για να σπουδάσει στην Ρώμη και έγινε χειρότερος στην αποστασία απ’ αυτόν. Ειναι εκπρόσωπος όχι της Ορθοδοξίας αλλά της πανθρησκείας, γι’αυτό ο π. Αυγουστίνος, αν και γέροντας, σκεφτόταν να παύσει και το δικό του μνημόσυνο. Δεν βρήκε όμως μητροπολίτας έτοιμους για θυσίες, γι’ αυτό δεν προχώρησε στην διακοπή του μνημοσύνου του Βαρθολομαίου.

Ο πατριάρχης Αθηναγόρας σκεφτόταν να τιμωρήσει τους τρεις Ορθόδοξους Μητροπολίτας αλλά δεν πρόλαβε. Ο Γέροντας όταν ύστερα από πολλά χρόνια πήγε για πρώτη και τελευταία φορά στην Κωνσταντινούπολη το 1987, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου τα κόκκαλά του Αθηναγόρα είχαν λιώσει. Πατριάρχης ήτο ο Δημήτριος, που ήταν πιο ήπιων τόνων. Υπάρχει και ομιλία του Γέροντος με θέμα· «Οι αναμνήσεις μου απο την Κωνσταντινούπολη». Αν ο π. Αυγουστίνος ανακαλούσε την παύσει του μνημοσύνου και ζητούσε συγνώμη, το πρώτο που θα έλεγε στην ομιλία του θα ήταν αυτό. Ο Προικοννήσου Ιωσήφ ήρθε απεσταλμένος από τον Βαρθολομαίο για να πει το ψέμμα αυτό.

«Αγιε» Προικονήσου· αν θέλεις να πάρεις προαγωγή από τον Βαρθολομαίο, ακολούθησε άλλη οδό και μη γελοιοποιείσαι! Πήγαινε να φιλήσεις το χέρι του Πάπα, κάνε και μερικές κολοτούμπες στους μασόνους και άφησέ μας ήσυχους. Εσύ και η Ρεπούση ταιριάζετε στην διαστρέβλωση την ιστορίας, πάτε να συνεταιριστείτε μαζί της για να πάρετε μεγαλύτερα γαλόνια από τα αφεντικά σας!!!  Αλλά να ξέρεις ότι ο Γέροντας δεν θα σας αφήσει σε χλωρό κλαρί με τα κηρύγματα που άφησε στα χέρια των ορθοδόξων.

Διαμαρτυρίες για το ψέμα του Προικοννήσου

Ενας από τους διαμαρτυρόμενους στην αίθουσα ήτο ο π. Ελευθέριος Παλαμάς, ιερέας της Μητροπόλεως Φλωρίνης. Σηκώθηκε όρθιος και με δυνατή φωνή είπε·

  • Όσοι είστε από τη Φλώρινα να ξέρετε ότι ο π. Αυγουστίνος δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη για τον Αθηναγόρα. Αυτό είναι ψέμα. Εμείς κοντά του μεγαλώσαμε και τον ξέρουμε. Αυτά τα ψέματα να τα πει σε άλλους που δεν ξέρουν τον Γέροντα.

Ο Γόρτυνος Ιερεμίας συνεχάρη στο τέλος τον π. Ελευθέριο και έφυγε για την Μητρόπολή του την νύκτα διαμαρτυρόμενος που κουβάλησαν στην Φλώρινα Οικουμενιστάς.

Ο Εδέσσης Ιωήλ συνένοχος στο ψέμα και μέγας κόλακας του πατριάρχη Βαρθολομαίου, συνεχάρη για την ομιλία του τον ψεύτη ομιλητή.

Ο ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΑΞΙΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

Ευχαριστούμε τον Γόρτυνος Ιερεμία, που σεβάστηκε την μνήμη του π. Αυγουστίνου και εμφανίστηκε αυτός σαν πραγματικός διάδοχος του π. Αυγουστίνου. Τον ευχαριστούμε για την ταπείνωσή του. Είναι ο μόνος απ’ αυτούς που λύπησαν τον π. Αυγουστίνο και έφυγαν από κοντά του που ζήτησε δημόσια συγνώμη, όχι μόνο μια φορά, αλλά κάθε φορά που μιλά δημόσια για τον Γέροντα.  Εφυγε από τον Γέροντα που τον αγαπούσε  όχι για ηθικά παραπτώματα, αλλά γιατί, όπως είπε ο ίδιος δημόσια· Δεν είχε μεγάλα φτερά για να πετάξει στα ύψη μαζί του. Να ξέρει ότι  Γέροντας όχι μόνο θα τον έχει συγχωρήσει, αλλά θα είναι μαζί του στους αγώνες του και θα πρεσβεύει γι’ αυτόν. Ο σαρκικός του πατέρας που πέθανε στα ψηλά βουνά, το 1941, για την πατρίδα, όταν αυτός γεννήθηκε θα τον θέλει ήρωα και μάρτυρα.

Η Εκκλησία μας στα δύσκολα χρόνια που περνάμε, θέλει αληθινούς ιεράρχας, γενναίους αγωνιστάς και ο επίσκοπος Ιερεμίας έχει τα προσόντα για να συνεχίσει τους αγώνας  των Πατέρων της Εκκλησίας. Εμείς θα προσευχόμεθα· Να του δίδει ο Θεός φτερά, για να πετάξει ψηλά και να γίνει ο φόβος και ο τρόμος των Οικουμενιστών. Οι οικουμενισταί είναι δειλοί, γι’ αυτό συμμαχούν με τις σκοτεινές δυνάμεις. Τους ενδιαφέρει να περνούν καλά σ’ αυτόν τον κόσμο, αδιαφορώντας για τον μέλλοντα, που πιθανόν να μη τον πιστεύουν.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.