Αυγουστίνος Καντιώτης



ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ;

date Οκτ 25th, 2013 | filed Filed under: ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ, ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΣΟΥ, ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΕ ΤΑΪΣΟΥΝ ΑΛΦΑΤΟΞIΝΕΣ, ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ!!!

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

ΜΗΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ;

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕΑλφατοξiνες.Εμπορος γάλατος στη Βόρεια Ελλάδα που δεν μπορούσε να πληρώσει τους γαλακτοπαραγωγούς, τους μοιρασε για να εξοφλήσει καλαμπόκι από τη Βουλγαρία στα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου. Το περσινό καλαμπόκι που έφτασε από τη Βουλγαρία στην Κύπρο είχε αλφατοξίνες και κρίθηκε ακατάλληλο. Εδώ ποιος έκανε έλεγχο το καλαμπόκι που ήρθε κατ’ ευθείαν από την Βουλγαρία στον παραγωγό, αν ήταν από εκείνο; Οι παραγωγοί που το παρέλαβαν πήραν στα χέρια τους πιστοποιητικό καταλληλότητος ή εκμεταλλευόμενοι την άγνοιά τους και την δυσλειτουργίας της κρατικής μηχανής κουβαλούν κάποιοι έμποροι αραβοσιτάλευρο με καρκινογόνες ουσίες στην Ελλάδα; Το κράτος τι κάνει, μόνο για την Τρόϊκα ενδιαφέρεται και για τις απολύσεις των υπαλλήλων;

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Διαβάσαμε στα ιστολόγια ότι·

  • Σαλμονέλα και αφλατοξίνες!

    http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/521230
    Στην Κύπρο οι Αρχές εντόπισαν δύο μολυσμένα φορτία σογιάλευρου και αραβόσιτου
    Τα δύο φορτία εισήχθησαν για λογαριασμό της Επιτροπής Σιτηρών και το άλλο για ιδιωτική εταιρεία από την Αργεντινή και τη Βουλγαρία αντίστοιχα

  • http://g10753.blogspot.gr/2013/09/blog-post_13.html
    …πολύ πιθανό το εισαγόμενο από Βουλγαρία περσινό καλαμπόκι να περιέχει αφλατοξίνες (Σ.Σ. καρκινογόνες) , δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στους κτηνοτρόφους αλλά και τις εγχώριες γαλακτοβιομηχανίες.

Αραβόσιτος από Βουλγαρία

  • http://www.kastoria.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=6957&Itemid=371
    …..Το δεύτερο μολυσμένο δείγμα εντοπίστηκε σε φορτίο αραβόσιτου που εισήχθη στην Κύπρο από ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ζωοτροφών. Το βάρος του φορτίου ανέρχεται στους 1.700 τόνους και εισήχθη στις 28 Αυγούστου από τη Βουλγαρία. Την Τρίτη εξάλλου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα που έδειξαν ότι το φορτίο ήταν μολυσμένο με αφλατοξίνες …..

Και στο·

  • http://maxitisthrakis.blogspot.gr/2013/08/blog-post_3583.html
  • …ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Κώστας Χατζηελευθεριάδης κράτησε χαμηλούς τόνους, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να γίνουν σωστοί έλεγχοι στα εισαγόμενα σιτάρια και καλαμπόκια, κυρίως από την Βουλγαρία, ώστε να υπάρχουν σε αυτά αφιλατοξίνες που είναι σε βάρος του καταναλωτή και της υγείας του κόσμου…

Και το· http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=529865

  • Μαύρα σύννεφα πάνω από την αγροτική οικονομία

    Σε δυσμενή θέση κινδυνεύει να περιέλθει ο πρωτογενής τομέας της χώρας και ιδιαίτερα η ελληνική κτηνοτροφία, εξαιτίας δυσλειτουργιών και παθογενειών της κρατικής μηχανής που ταλανίζουν την παραγωγική βάση από συστάσεως του ελληνικού κράτους….
    Προφανώς η κατάρρευση του συνεταιριστικού κινήματος σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας καθορίζουν το παιχνίδι στον αγροτικό τομέα, με την πολιτεία να παρακολουθεί απαθής, αλλά να αδυνατεί να προφυλάξει την εγχώρια παραγωγή ακόμη και με την τήρηση αυστηρών φυτο-υγειονομικών ελέγχων στα τελωνεία όπου πολύ πιθανό το εισαγόμενο από Βουλγαρία περσινό καλαμπόκι να περιέχει αφλατοξίνες (Σ.Σ. καρκινογόνες) , δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στους κτηνοτρόφους αλλά και τις εγχώριες γαλακτοβιομηχανίες.

Τί είναι οι αλφατοξίνες;

  • http://www.cydadiet.org/main/75,0,17,197-default.aspx
    Καρκινογόνες ουσίες, γνωστές ως αφλατοξίνες Μ1, εντοπίστηκαν σε γάλα δεκάδων αγελάδων, σε διαφορετικές φάρμες της Κύπρου. Πηγή τους φαίνεται να είναι κάποιες ζωοτροφές, εξαιτίας της κατανάλωσης των οποίων, το ζώο παράγει το μολυσμένο γάλα….. Τα προϊόντα με τον υψηλότερο κίνδυνο προσβολής από αφλατοξίνη είναι το καλαμπόκι, τα φιστίκια και ο βαμβακόσπορος. Τα προϊόντα με τον υψηλότερο κίνδυνο προσβολής από αφλατοξίνη είναι το καλαμπόκι, τα φιστίκια και ο βαμβακόσπορος.

Όταν το ζώο ταϊζεται με μολυσμένη ζωοτροφή, μολύνει όλη την αλυσίδα των τροφών που προέρχεται από την κτηνοτροφία· κρέας, γάλα, γαλακτομικά προϊόντα, αυγά…

Κτυπά συναγερμό το ιστολόγιο·

  • http://www.agronews.gr/news/international/arthro/93411/sunagermos

    Συναγερμός στα Βαλκάνια από το νέο σκάνδαλο με αφλατοξίνη

    Ταγκαλάκη Έλενα|  04/03/2013 – 05:00 μμ
    Ενώ η Ευρώπη δεν έχει ακόμη… συνέλθει από το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου, ένα νέο διατροφικό σκάνδαλο κάνει την έμφανισή του στα Βαλκάνια: γάλα επιμολυσμένο με αφλατοξίνη… Στις 19 Φεβρουαρίου ο γραμματέας γεωργίας της σερβικής επαρχίας της Βοϊβοντίνα, Γκόραν Ζέσιτς, ανακοίνωνε υψηλές συγκεντρώσεις αφλατοξινών σε 30 δείγματα γάλακτος δέκα διαφορετικών εταιρειών. Συγκεκριμένα, η κτηνιατρική υπηρεσία της χώρας επέβαλε «λουκέτο» σε 73 γαλακτοπαραγωγικές φάρμες της Σερβίας μετά από την ανίχνευση αφλατοξίνης στο γάλα….
    Τα μολυσμένα σιτηρά όταν χρησιμοποιηθούν ως ζωοτροφές «περνουν» στο γάλα των αγελάδων, με μορφή αφλατοξίνης Μ1.

Οι αφλατοξίνες έχουν συνδεθεί με διάφορες  ασθένειες όπως η αφλατοξίνωση στα εκτρεφόμενα ζώα, τα κατοικίδια ζώα και  τους ανθρώπους….. Ενοχοποιούνται για καρκίνο στο συκώτι, οξεία ηπατίτιδα, αλλά και  για γενετικές μεταλλάξεις. Μάλιστα, η αφλατοξίνη Μ1 δεν καταστρέφεται ούτε  με τη θερμική επεξεργασία του φρέσκου γάλακτος.

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.