Αυγουστίνος Καντιώτης



ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & Ο Π. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟ, ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ!!!

date Ιούν 16th, 2014 | filed Filed under: ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ ΤΟΥ

 ΕΓΚΩΜΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, ΠΟΥ ΙΔΡΩΝΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ, ΓΕΝΕΕΣ ΓΕΝΕΩΝ!

KLEBOYN-THN-PISTH-SOY ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ κ. Ανδριόπουλε, που ζει εις βάρος των άλλων; Αυτός που δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ για την δόξα του Χριστού είτε είναι μοναχός στας ερήμους είτε είναι ιεραπόστολος μέσα στον κόσμο, παλεύοντας για να διορθώσει τον κακό του εαυτό και προσευχόμενος για την ειρήνη και την σωτηρία ανθρώπων, αλλά δεν κολλάει ένσημα και ούτε παίρνει μισθό, εφαρμόζοντας το του αποστόλου Παύλου·«ἔχοντες δὲ διατροφὰς καὶ σκεπάσματα, τούτοις ἀρκεσθησόμεθα» ή αυτός που τ’ αρπάζει από παντού, λες και θα τα πάρει μαζί του στον τάφο;

Ποιος είναι προτιμότερος· ο ανιδιοτελής εργάτης του Χριστού, που δεν κολλάει ένσημα ή ο χρυσοπουλημένος από τον διάβολο μεγαλόσχημος ιεράρχης; Ο αληθινός πιστός, έστω και αμαρτωλός άνθρωπος, ή ο προδότης των θησαυρών της Ορθοδόξου πίστεως, όπως είναι ο φίλος σας Βαρθολομαίος; Πληρώνεται από τους ορθοδόξους ενώ δουλεύει για λογαριασμό των σκοτεινών δυνάμεων, προσπαθώντας να σύρει τους ορθοδόξους χριστιανούς πίσω από το άρμα του Πάπα και της Πανθρησκείας. Ποδοπατά τους ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ! και κάνει ότι εντολές τον δίνουν οι μασονικές στοές και οι συναγωγές! Κάνει ταξιδάκια σ’ όλο τον κόσμο, όχι για να κηρύξει τον Χριστό, αλλά για να συμπροσευχηθεί με τους αντιπροσώπους των άλλων θρησκειών!!! Δεν του φτάνει ο ΧΡΙΣΤΟΣ για να προσευχηθεί, θέλει και τον Μωάμεθ, θέλει και τον Βούδα, θέλει και τους προτεστάντες, θέλει και τον Πάπα, θέλει και τους μάγους, θέλει και όλους τους δαίμονας, για να προσευχηθεί για την ειρήνη του κόσμου και την προστασία του πλανήτου!!! Εχει βλέπετε μεγάλες οικολογικές ανησυχίες ο Πατριάχης Βαρθολομαίος και πιστεύει ότι θα σώσει τον Πλανήτη με τις συμπροσευχές των αλλοθρήσκων!!! Γι’ αυτά τα καραγκιοζιλίκια που κάνει, πληρώνεται ως Ορθόδοξος πατριάρχης!!! Μέχρι πότε όμως οι ορθόδοξοι επίσκοποι θα ανέχονται να τους εκπροσωπεί ένας τέτοιος πατριάρχης;

Είναι ντροπή σας, κ. Ανδριοπουλε, να εγκωμιάζετε έναν τέτοιο πατριάρχη https://www.youtube.com/watch?v=fIwdL2IZ3cY

και να κατηγοράτε τον Νικόλαο Σωτηρόπουλο σαν τεμπέλη, που ζει εις βάρος των άλλων!

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΟΥΣΕ ΕΝΣΗΜΑ Διαβάστε εδώ· Μια ολόκληρη ζωή ούτε ένα ένσημο! Μπορούσε να είναι καθηγητής πανεπιστημίου, αν το ήθελε. Και γνώσεις είχε και ευκαιρίες του δώθηκαν. Αλλά δεν τον ενδιέφεραν ποτέ τα χρήματα, γι’ αυτό κήρυττε αδάπανο το Ευαγγέλιο και δεν εισέπρατε τα έσοδα των βιβλίων του.
Ο κ. Σωτηρόπουλος δεν κατηγορείται για κάποιο λάθος που έκανε ως άνθρωπος, και έκανε λάθη, -αλάθητος κανένας άνθρωπος δεν είναι, μόνο ο Πάπας είναι-, αλλά για μια μεγάλη αρετή που έχει!!! Είναι αφιλάργυρος! Και επειδή αναγκάστηκε να κάνει μιά δήλωση, για κάποιον που βάλθηκε να διαλύσει την αδελφότητα, βρήκε την ευκαιρία ο φιλοπατριαρχικός Ανδριόπουλος να τον επιτεθεί!
Σας παραθέτουμε το κείμενο του Ν. Σωτηρόπουλου·

ΔHΛΩΣI

τοῦ θεολόγου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΝ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
        Πληροφορούμεθα, ὅτι μέλος τῆς Ἀδελφότητος «Σταυρὸς» ἢ καὶ ἄλλα πρόσωπα προτρέπουν χριστιανοὺς νὰ προσφέρουν χρήματα γιὰ τὴν ὑγεία μου. Πληροφορούμεθα ἐπίσης, ὅτι ἀποστέλλονται βιβλία μου καὶ ἄλλα βιβλία ἐπὶ ἀντικαταβολῇ, χωρὶς νὰ ἔχουν παραγγελθῆ, χωρὶς τὴν ἐντολή μου, ἰσχυριζόμενοι οἱ ἀποστολεῖς, ὅτι οἱ εἰσπράξεις προορίζονται γιὰ ἔξοδα ὑγείας τοῦ κ. Σωτηροπούλου. Kαλὸς ἐπίσκοπος διεμαρτυρήθη ἐντόνως καὶ μὲ θυμό, διότι τοῦ ἀπεστάλησαν βιβλία ἐπὶ ἀντικαταβολῇ χωρὶς νὰ τὰ παραγγείλῃ. Ἀλλὰ δηλώνω, ὅτι τὴν Ἀδελφότητα «Σταυρὸς» οὐδέποτε ἐπιβάρυνα. Ὡς φοιτητὴς θεολογίας καὶ φιλολογίας ἐλάμβανα ὑποτροφία τοῦ Kράτους καὶ ἐπλήρωνα τὰ τροφεῖα μου στὸ οἰκοτροφεῖο τῆς Ἀδελφότητος. Kαὶ στὶς διάφορες μετακινήσεις μου γιὰ ἱεραποστολὴ στὶς ἐπαρχίες τῆς Πατρίδος μὲ μετέφεραν δωρεὰν μὲ τὰ αὐτοκίνητά τους φίλοι τῆς Ἀδελφότητος καὶ ζηλωταὶ τοῦ κηρύγματος. Kαὶ ὅταν μὲ καλοῦσαν στὸ Ἐξωτερικό, Γερμανία, Kύπρο, Ἀμερικὴ καὶ Aὐστραλία, φίλοι χριστιανοὶ διέθεταν τὰ ἔξοδα τῆς μεταβάσεως καὶ τῆς φιλοξενίας μου ἐκεῖ.
  Ἔτσι δὲν ἐπεβάρυνα τὴν Ἀδελφότητα «Σταυρός» μία δεκάρα, ποὺ λέει ὁ λόγος. Θέλησα νὰ ἐργασθῶ γιὰ τὴν Ἱεραποστολὴ ἀνιδιοτελῶς. Γι’ αὐτὸ καὶ δὲν διωρίσθηκα οὔτε ὡς θεολόγος οὔτε ὡς φιλόλογος καὶ δὲν λαμβάνω μισθό. Mισθός μου εἶνε νὰ κηρύττω ἀδάπανα τὸ Eὐαγγέλιο. Kαὶ ἐργάζομαι στὴν ἱεραποστολικὴ κίνησι τοῦ ἀειμνήστου πατρὸς Aὐγουστίνου ἤδη ἐπὶ 61 ἔτη.
        Λόγῳ περιπετειῶν μὲ τὴν ὑγεία μου κατὰ σύστασι ἰατρῶν τὰ τελευταῖα ἔτη μένω στὴν Πάτρα, ὅπου τρεῖς ἀδελφές μου μὲ ἀγαποῦν καὶ μὲ φροντίζουν περισσότερο ἀπὸ τὰ παιδιά τους. Kαὶ ἐλπίζω στὸ Θεὸ νὰ μοῦ δώσῃ παράτασι ὑγείας, γιὰ νὰ πολεμήσω τὶς αἱρέσεις καὶ πρὸ πάντων τὸν Oἰκουμενισμό, παναίρεσι καὶ… πανθρησκεία!
        Ἐπειδὴ τελευταίως διαμένω στὴν Πάτρα, γράμματα, ἀκόμη καὶ συστημένα, ἀποστελλόμενα σὲ μένα, στὴ διεύθυνσι Zωοδόχου Πηγῆς 44, Ἐξάρχεια, Ἀθήνα, δὲν μοῦ δίνονται ἀπὸ τὸ κέντρο τῆς Ἀδελφότητος, καὶ γι’ αὐτὸ στὸ ἑξῆς παρακαλῶ, γράμματα πρὸς ἐμένα νὰ ἀποστέλλωνται στὴ διεύθυνσι:
        Nικόλαον Ἰω. Σωτηρόπουλον
        Kαζαντζάκη 14
        Ἔξω Ἀγυιά
        264 42 Πάτρα
        Ἡ δήλωσί μου ἀναρτᾶται στὰ διάφορα ἱστολόγια καὶ παρακαλῶ νὰ πληροφοροῦνται καὶ οἱ μὴ ἔχοντες ἱστολόγια.
        Σημείωσι: Γιὰ τὸν ἑαυτό μου δὲν ζήτησα καὶ δὲν θὰ ζητήσω τίποτε. Ἂν κάποιοι χριστιανοὶ αὐτοπροαιρέτως μοῦ προσφέρουν κάτι, τοῦτο χρησιμοποιεῖται δεόντως, σὲ ἀνάγκες μου καὶ ἀνάγκες ἄλλων δυστυχούντων συνανθρώπων.
Nικόλαος Ἰω. Σωτηρόπουλος  (7-6-2014)

_________________

    • Για την δήλωση, που αναγκάστηκε να κάνει ο κ. Ν. Σωτηρόπουλος έχω να παρατηρήσω το εξής·
      Ειναι γραμμένη με ευγένεια και δεν λέει το πρόσωπο που έκανε άνω κάτω την αδελφότητα και δημιούργησε προβλήματα στον ίδιο και σε άλλους αδελφούς.
      Ένα μόνο περιστατικό θα αναφέρω· Ο κ. Σωτήρης Ευσταθίου έβαλε ταμία στην αδελφότητα τον πιο αδιάφορο για τα χρήματα άνθρωπο, τον Νικόλαο Σωτηρόπουλο. Τα χαρτιά και τα λεφτά τα κρατούσε ο Ευσταθίου. Δεν έδινε αναφορά σε κανέναν. Ακόμα και την ΣΔΟΕ έδιωξε όταν πήγε να του κανει ελεγχο.

Ως ταμίας ο κ. Σωτηρόπουλος έβαζε μόνο την υπογραφή του και εάν την έβαζε. Ο Ευσταθίου όχι μόνο πλαστογραφούσε την υπογραφή του αλλά κυκλοφορούσε και επιστολές με το όνομά του! Θα αναφέρω μια περίπτωση·
Όταν αρρώστησε ο π. Αυγουστίνος, στις 3-8-2010 και μπήκε στο νοσοκομείο, κυκλοφόρησε μια επείγουσα επιστολή, που έφερε το όνομα και την υπογραφή του Νικόλαου Σωτηρόπουλου (διαβάστε για να μάθετε περισσότερα και ακούστε από το βίντεο την επιθυμία του Γέροντος, εδώ)· 

ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ   www.augoustinoskantiotis.gr/?p=14592)

 Αυτός που έγραψε την επιστολή, ζητούσε  να επέμβει  ο Δήμαρχος, ο νομάρχης, ο Μητροπολίτης, η Ιερά Σύνοδος, ο πατριάρχης και όποιοι άλλοι μπορούσαν, για να μη γίνει η ταφή του Γέροντα στο Μοναστήρι του Αγίου Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος στη Φλώρινα, που ήταν η τελευταία επιθυμία του, αλλά να γίνει σ’ άλλον τόπο! Σ’ αυτό συμφωνούσε και ο πατριάρχης Βαρθολομαίος! Ο Γέροντας  ζούσε και αυτοί σαν τα κοράκια κανονίζαν για την ταφή του.

Τηλεφώνησα τον Ν. Σωτηρόπουλο για να διαμαρτυρηθώ. Όχι, μου είπε, εγώ ήμουν στο νοσοκομείο και δεν έγραψα καμία επιστολή! Του την διάβασα απο το τηλέφωνο και μου απάντησε· Δεν έχω ιδέα γι’ αυτήν. Σου δηλώνω και πέστο και σ’ άλλους· Εαν η τελευταία επιθυμία του Γέροντα είναι να ταφή στο μοναστήρι, να γίνει αυτό που ζήτησε. Μου παρακάλεσε να τηλεφωνήσω στον Σωτήρη Ευσταθίου για να μου πει εκείνος, ποιός έγραψε την επιστολή.  Από το τηλεφώνημα που έκανα, κατάλαβα ότι όχι μόνο έγραψε και πλαστογράφησε ο Ευσταθίου την υπογραφή του Σωτηρόπουλου, αλλά και ούτε τον είχε καθόλου ενημερώση!!! Ετσι κάνουν κάποιοι δηλοί παλληκαράδες.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.