Αυγουστίνος Καντιώτης



ΜΗΝΥΜΑΤΑ

date Ιούν 26th, 2014 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Στις 23-3-1994 o Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Aυγουστίνος Καντιώτης έκανε δηλώσεις σε εφημερίδες για το θέμα της καύσεως των νεκρών.
Mε επιχειρήματα από το λόγο του Θεού αλλά και από τις λαογραφικές μας παραδόσεις, οι οποίες ξεκινούν από την αρχαιότητα. Θυμίζοντας το ηρωϊκό παράδειγμα της Aντιγόνης στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλέους εξηγεί, ότι δεν επιτρέπεται η καύσης των νεκρών.
Γράφει, ότι το πρόβλημα αυτό παρουσιάστηκε αφ’ ότου ανέλαβαν τα κοιμητήρια οι δήμοι. Tέλος προτείνει τη λύση να κτισθούν ευρύχωρα οστεοφυλάκια.
Σε μία μόνο περίπτωση δέχεται να γίνει καύσης· αν το έχει ζητήσει προηγουμένως ο ί­διος ο νεκρός. Aλλά σ’ αυτή την περίπτωση δεν θα διαβαστεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

]

Προώθηση της καύσης νεκρών ζητούν Καμίνης-Μπουτάρης…

Κοινή δήλωση Καμίνη – Μπουτάρη για τα αποτεφρωτήρια νεκρών.
Έκκληση στην κυβέρνηση να ενσωματώσει στο Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής νομοθετική πρόταση για…

d47H KAMΠΑΝΑ ΧΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ -ΕΞΕΓΕΡΘΗΤΕ- ΕΜΨΥΧΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ!

ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

http://www.monidadias-news.blogs

 Εμείς εδώ , ως γνωστόν αρθρώνουμε έναν άλλο λόγο, πιο ευθύ κι αισθαντικό προς το πόπολο.Κρατάτε την ψυχραιμία σας. Περιμένετε εξελίξεις!.. Ο Εφησυχασμός τερμάτισε!… Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΣΗΚΩΣΕ ΠΑΝΤΙΈΡΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ! ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΒΟΛΗ ΤΟΥΣ! ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ…Δεν τους απασχολει το δράμα του λαού και της πατρίδας! Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΟΓΥΜΩΝΣΗ για τα παραμύθια που εκπέμπουν! ΥΠΟΜΟΝΗ…ΕΛΠΙΔΑ…ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΧΑΪΔΩΣ… Αυτό είναι σήμερα το ορθόδοξο Ιερατείο της Ελλάδας!

d47

ΚΕΝΤΡΟ Η ΕΛΛΑΣ

Κεντρο η Ελλας. 1Και μετά λένε

ότι δεν είμαστε δα

και το κέντρο του κόσμου!

(Centre of the world)

 

d47ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος Ο Χένρυ Κίσιγγερ αυτός ο «μεγάλος» Εβραίος «φιλέλληνας» είπε το 2007 πως “όποιος δεν ακούει τα τύμπανα του πολέμου που έρχεται, είναι κουφός”. Σήμερα που το…

24/06/2014Περισσότερα

Οδηγίες προς Ιερείς: Πώς να διώχνεις τους πιστούς από την Εκκλησία

Οδηγίες προς Ιερείς: Πώς να διώχνεις τους πιστούς από την Εκκλησία

του Νικήτα Καυκιού Η τραγωδία του να είσαι παπάς χωρίς Χάρη. Η προσωπική σχέση του ανθρώπου με το Θεό δεν είναι δεδομένη και δεν υπάρχει καμιά εγγύηση για σταθερότητα, πρόοδο…

24/06/2014Περισσότερα

_______

 

ocp192_en.pdf

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.