Αυγουστίνος Καντιώτης



ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΙ ΚΑΛOI ΙΕΡΑΡΧΑΙ

ΕΤΕΛΕΣΘΗ Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ

ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εξόδιος Νικ.ΣωτηρόπουλουΠλήθος ιερέων και πιστών χριστιανών κατέκλυσαν την Ἱερὰ Μονὴ Εἰσοδίων Θεοτόκου Μυρτιᾶς Τριχωνίδος, για να παρεβρεθούν στην εξόδιο ακολουθία του αγωνιστού θεολόγου Νικόλαου Σωτηρόπουλου και να προσευχηθούν υπέρ της αναπαύσεώς του. Ήταν παρόντες 4 Μητροπολίτες ο Αἰτωλίας Κοσμᾶς, ὁ Γόρτυνος Ἱερεμίας, ὁ Κονίτσης Ἀνδρέας καὶ ὁ Πειραιῶς Σεραφείμ. Δεν ήρθε ο Φλωρίνης Θεόκλητος, που εθεωρείτο πνευματικός αδελφός του κεκοιμημένου. Αυτό έκανε κακή εντύπωση σ’ εκείνους που δεν τον ήξεραν. Ο επίσκοπος Θεόκλητος τι να περιμένει από έναν κεκοιμημένο; Όταν ήταν εν ζωή ο αδελφός Νικόλαος και χρειάζονταν την υποστήριξή του για να γίνει δεσπότης, έδειχνε την αγάπη του, ενω τώρα, τι θα του προσφέρει; Ο πατριάρχης όμως έχει και  χαμόγελα και παράσημα επίγεια! ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ EΠΙΣΚΟΠΟΙ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΣΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΔΟΞΕΣ; Μετά την επίσκεψη του Πάπα στα Ιεροσόλυμα και τις συμπροσευχές δύο πατριαρχών πήγε και ο επίσκοπος Θεόκλητος με 50 εκδρομείς και παρασημοφορήθηκε με τον πρωτοσύγκελό του Μπαρδάκα, από τον πατριάρχη Ιερουσολύμων. Το Μεσολόγγι όμως είναι μακριά και η ηλικία του μεγάλη και δεν του επιτρέπει να κάνει τόσο μεγάλα ταξίδια!!!

ΗΤΤΑ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΦΟΡΙΣΜΟ;

Ο πατριάρχης φάνηκε οτι υποχώρησε λίγο από τις θέσεις του, για τον άδικο και παράνομο αφορισμό του κ. Νικoλάου Σωτηροπούλου. Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης  π. Αυγουστίνος Καντιώτης, έλεγε· Ο άδικος αφορισμός και οι κατάρες γυρίζουν στο κεφάλι αυτών που τις εκδίδουν. Έβγαλε, μάλιστα και «Σπίθα», τον Ιανουάριο του 1961, με τίτλο “ΕΝΑΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ“ και παρουσίαζε έναν δεσπότη, να βγάζει καρακάξες από το στόμα του και να κάθονται και να κουτσουλούν το κεφάλι του.
Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος φάνηκε οτι υποχώρησε, γιατί γνώριζε ότι κάποιοι ιεράρχες δεν θα λάμβαναν υπόψη τον αφορισμό, αφού και τον επαινούσαν και τόν κοινωνούσαν και τον καλούσαν να μιλήσει στις μητροπόλεις τους. Και προκειμένου να γίνει ρεζίλη, επέτρεψε μόνο σ’ έναν, τον Δανιήλ Αεράκη να τελέσει την νεκρώσιμη ακολουθία.
Οι επίσκοποι που παρεβρέθηκαν, προσευχήθηκαν και έψαλαν στην ακολουθία, αλλά δεν φόρεσαν ούτε το ωμοφόριο τους! Αυτή η υποχώρηση σ’ έναν πατριάρχη που έχει φύγει από τα όρια της Ορθοδοξίας και βαδίζει στην χειρότερη αίρεση των αιώνων την Πανθρησκεία του Αντιχρίστου, ήταν ήττα των επισκόπων και νίκη του αιρετικού πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Ηταν ευκαιρία οι επίσκοποι, που έχουν λίγο φόβο Θεού, να δώσουν ένα καλό μάθημα ανυπακοής στον πατριάρχη Βαρθολομαίο, που ποδοπατεί τους Ιερούς Κανόνας της Εκκλησίας και παραδίδει τα όσια και ιερά της Ορθοδόξου πίστεως στους αλλοθρήσκους.

ΠΩΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ;

Πολλοί χριστιανοί περιμένουν από αυτούς τους επισκόπους, που πονούν την Ορθοδοξία, να αντιδράσουν δυναμικά και να φυλάξουν την παρακαταθήκη που τους εμπιστεύθηκε η Αγία μας Εκκλησία την ώρα της χειροτονίας τους, αλλά πώς; Μόνο με λόγια και χάνοντας συνεχώς τις ευκαιρίες που τους δίδει ο Θεός;
Ο επίσκοπος Αιτωλοακαρνανίας  Κοσμάς ήταν πολύ στεναχωρεμένος· φαινόταν σαν κάποιος να του έβαζε το μαχαίρι στο λαιμό. Έκανε πράγματα που δεν τα ήθελε. Κάποιοι ιερείς ήρθαν με τα άμφιά τους, για να συμμετέχουν στην νεκρόσυμη ακολουθία, αλλά δεν πήραν άδεια. Ένας θεολόγος μετά τον επικήδειο του π. Δανιήλ, θέλησε να πεί και αυτός δυο λόγια, αλλά δεν πήρε την έγκριση του μητροπολίτου Κοσμά, γιατί ο πατριάρχης είπε· Ότι μόνο ένας επικήδειος θα ακουστεί!!! και άρχισε να φωνάζει μπροστά στο σκήνωμα του κεκοιμημένου. Αν σηκωνόταν εκείνη την ώρα από το φέρετρο ο αγωνιστής θεολόγος θα τους έδιωχνε όλους για την δειλία τους.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ apotixisi.blogspot.gr

  • Πέστα Χρυσόστομε!
    Είναι αλήθεια ότι πήγαν 4 μητροπολίτες εκεί,για να προσευχηθούν;
    Δεν τόλμησε κανείς ούτε και ο οικείος επίσκοπος να πάρει μέρος στην εξόδιο ακολουθία;
    Τότε ΓΙΑΤΙ πήγαν;
    Σε ποιον ήθελαν να ευαρεστήσουν; ΝΤΡΟΠΗ!!!
    Αλλά και ο Φλωρίνης γιατί απουσίασε; Μήπως ο Βαρθολομαίος τον ΔΙΕΤΑΞΕ μη θέλοντας να πάει ΚΑΝΕΙΣ από το δικό του «χωράφι»;;!!
    Κι αν πήγαινε ΤΙ θα του έκανε; Θα τον καθαιρούσε μήπως;;
    Πάντως έχασα πάσαν ιδέα για το πρόσωπό του που τόσο αγαπούσα»δια την γλυκύτητα του»!
    Πάντως ο μακαριστός ΔΕΝ είχε ανάγκη ΚΑΝΕΝΟΣ απ’ αυτούς!!

4219881

Χαιρε με την Αναστασιμη ΧΑΡΑ, Διδασκαλε και αδελφε μας

και καλη ανταμωσι στην Επουρανια Πατριδα μας, στην Ανω Ιερουσαλημ.

http://elladapoyantisteketai.blogspot.gr/2014/08/blog-post_30.html

4219881

 Καλό παράδεισο αδερφέ μας θεολόγε κ. Νικόλαε Σωτηρόπουλε. Ανοιχτή Επιστολή συναδέλφων.

Αγαπητέ μας δάσκαλε και συνάδελφε,
Είχαμε την χαρά να ακούσουμε τις ομιλίες σου στη Θεσσαλονίκη,  στην αίθουσα της Απολύτρωσης, που πάντα γέμιζε ασφυκτικά.
Άριστος θεολόγος, μετά από πολυετή και εξαντλητική μελέτη, μπορούσες και κονιορτοποιούσες τα επιχειρήματα των Μαρτύρων του Ιεχωβά και μας έδινες πνοή ζωντάνιας και ελπίδας.
Δεκάδες Ορθόδοξοι νέοι τότε, έβγαιναν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, καλούσαν σε διάλογο τους μάρτυρες του Ιεχωβά (που στεκόταν ανά δύο σχεδόν σε κάθε κεντρικό δρόμο για προσηλυτισμό) και με τα επιχειρήματα που είχες διδάξει σεβαστέ μας θεολόγε, αποκάλυπταν δημοσίως την πλάνη τους.
Άριστος φοιτητής θεολογικής και φιλοσοφικής, συνάδελφός μας, αντί να κοιτάξεις να διοριστείς και να εξασφαλίσεις κι εσύ το επαγγελματικό μέλλον σου, επέλεξες να αφιερωθείς ως απλός άμισθος εργάτης, στην αδελφότητα του Σταυρού και στο έργο του π.Αυγουστίνου Καντιώτη.
Θυμόμαστε όλοι με νοσταλγία εκείνες τις εποχές αλλά και τις προσπάθειες των Ορθοδόξων πιστών -μέσα από τις Ορθόδοξες Χριστ/κές Αδελφότητες– για να ξαναζωντανέψουν την εκκλησία που ήταν κυριολεκτικά σε τέλμα.
Σήμερα…
σήμερα όμως τα πράγματα αντί να καλυτερέψουν, χειροτέρεψαν.
Σήμερα η «εκκλησία» δεν αντιδράει για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής όπως αντιδρούσε ο Άγιος Κοσμάς. Δεν αντιδράει και δεν τολμάει καν να καταδικάσει ευθέως την ομοφυλοφιλική διαστροφή και την εκχυδαιοποίηση της κοινωνίας μας.
Σήμερα η «εκκλησία», ευχαριστεί την Κυβέρνηση που υιοθέτησε τις προτάσεις της στο αντιρατσιστικό! (δείτε σχετικά εδώ).
Σήμερα η «εκκλησία» υπάρχει μόνον «ως φολκλόρ» για τις τελετές ορκωμοσίας -όπως προέβλεπε ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
Σήμερα η «εκκλησία» δεν τολμάει να αντιδράσει στο ξεπούλημα της πατρίδας μας και σε όσους το υλοποιούν.
Σήμερα η «εκκλησία», τάσσεται υπέρ της ίδρυσης τζαμιών και έδρας Ισλαμικών σπουδών, εύχεται καλό μπαϊράμι και κάνει δώρο το κοράνι. (δείτε εδώ, εδώ, εδώ)
Σήμερα η «εκκλησία» διοργανώνει «συλλείτουργα» ιεραρχών, σχεδόν σε κάθε ονομαστική εορτή μητροπολίτη  και μάλιστα συχνά με ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη «εκκλησιαστικού» σταθμού.
Σήμερα, μητροπολίτες  ποζάρουν χαμογελαστοί μπροστά στον φωτογραφικό και τηλεοπτικό φακό, δίπλα σε πολιτικούς, δίπλα σε ροταριανούς και μασόνους.
Ακόμη και αγιορίτες, ποιος να το φανταστεί…
Σήμερα, μετά από πολλά χρόνια, οι μάρτυρες του Ιεχωβά -κυριολεκτικά- ξαναβγαίνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Σήμερα η «εκκλησία», αντί να απευθύνει εκ νέου το ανάθεμα, χαρακτηρίζει τους αιρετικούς «αδελφές εκκλησίες» και χωρίς καμία ντροπή συμπροσεύχεται δημοσίως μαζί τους!
Σήμερα η «εκκλησία» μας, γέμισε λύκους. Και οι λύκοι φοβούνται τον τσομπάνη, και επιδιώκουν δολίως να τον κατασπαράξουν. Και συ, ως καλός τσομπάνης, έκρουες πάντα έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου.
Έτσι, μετά από τόσα χρόνια προσφοράς, για πρώτη φορά στη ζωή σου πριν από 21 χρόνια «ανταμείφθηκες«.  Γεύτηκες με τον αφορισμό τις «ευχαριστίες τους» για τους πολυετείς αγώνες και τους κόπους σου.

Ως θεολόγος, γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν είσαι ο μόνος που είχες την τιμή να δεχθείς τέτοια «δώρα». Γνωρίζεις ότι ο Ιερός Χρυσόστομος, πέθανε στον δρόμο για την εξορία. Ο Χριστός φροντίζει να επιβραβεύει τους εργάτες του με τα σημάδια από τις πληγές των διωκτών Του. Τώρα που η ψυχή σου θα πηγαίνει να Τον συναντήσει, περήφανα θα μπορεί να επιδείξει τα επιτίμια με τα οποία τιμωρήθηκες.
Ζει όμως, Κύριος ο Θεός ημών. ΖΕΙ. Αργά ή γρήγορα όλοι αυτοί θα φύγουν από αυτή τη ζωή και θα δώσουν λόγο.

Φεύγεις από τον πρόσκαιρο αυτό κόσμο την ίδια ημέρα, 4 ακριβώς χρόνια μετά την κοίμηση του αγωνιστή Ιεράρχη και καθοδηγητή σου π.Αυγουστίνου. Όμως δεν μπορούμε να το κρύψουμε, ειδικά σε αυτή την δύσκολη στιγμή, αισθανόμαστε τον ήδη δύσκολο αγώνα, δυσβάστακτο, ειδικά με το κενό που αφήνει η απουσία σου.
Όπως όμως έγραφε στο ημερολόγιό του ο μητροπολίτη Αττικής Νικόδημος (που έβλεπε κι αυτός με πόνο να του έχουν πάρει αντικανονικώς την επισκοπική του θέση και να την λυμαίνονται λύκοι, που το μόνο που άφησαν στην εκκλησία ήταν οι καταθέσεις τους στις τράπεζες και τα βίντεο με τις αισχρές και ανήθικες συνομιλίες τους):
«19-01-1975. (…) Ὁ καλός Θεός μᾶς παίρνει πάντοτε τά στηρίγματα. Δέν θέλει νἄχουμε ἄλλο στήριγμα στή γῆ παρά αὐτόν τόν ἴδιο»

Μέχρι πριν λίγες μέρες, δεν σταμάτησες να μιλάς, να νουθετείς, να ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ με παρρησία. Μας έδειξες τον δρόμο. Ως καλοί συνάδελφοι, σου δίνουμε την υπόσχεση ότι θα τον ακολουθήσουμε.
Ιστολόγιο «Ο Παιδαγωγός»
_

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.