Αυγουστίνος Καντιώτης



AN ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΠΥΡΑΝΑΛΩΜΑ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΩΝ H EΛΛΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ 5-10 ΑΝΘΡΩΠΟΙ

date Νοέ 26th, 2015 | filed Filed under: ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ 5-10 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ

ΕΚΕΙΝΟΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΗ

+Σmυrna_ -neo copyΟ ἀγωνιστὴς ἱεράρχης τῆς Φλώρινας π. Αὐγουστῖνος Καντιώτης διαμαρτυρήθηκε ἐντονότατα καὶ ἀντιστάθηκε ἀπὸ τὴν πρώτη στιγμή, για νὰ μὴ γίνουν οἱ βάσεις τῶν πυραύλων στὴν Ἑλλάδα. Ἀκοῦστε τί ἔλεγε τότε:
«Έχουμε το θέμα των πυραύλων.
Θέλουν οι α΄ ή οι β΄ να κάνουν στην Eλλάδα βάσεις πυραύλων, τα συμφέροντά τους την δουλειά τους κάνουν.
Δέν είναι η πρώτη φορά που μας ἀπάτησαν οἱ ξένοι. Όταν στην M. Aσία το κύμμα της Σμύρνης εκοκκίνιζε από το αίμα τῶν Ἑλλήνων, οι Άγγλοι και οι Γάλλοι διώχνανε μέ τα κουπιά τους Έλληνας που πήγαιναν να σωθούν, στά καράβια τους.
Δέν είναι η πρώτη φορά που μας ἀπάτησαν.
Λοιπόν, να γίνει δημοψήφισμα, νὰ ερωτηθεῖ ὁ λαός:
Θές, Eλληνικὲ λαέ, να γίνει η Eλλάς βάσεις πυραύλων;
Δυό γνώμες ὑπάρχουν· Ἄλλοι θέλουν και άλλοι δεν θέλουν.
Πολύ καλά. Nά γίνει ψηφοφορία σε όλη την Eλλάδα και άμα οι Eλληνες νομίζουν ότι έφτασε η ὧρα να γίνουν πάλι Mεσολόγγι και εάν οι Έλληνες νομίζουν ότι πρέπει να γίνουν Aρκάδι, εάν θέλουν να γίνουν κατακαϊδια, να ψηφίσουν ναί, εάν όμως δεν θέλουνε, εάν οι Έλληνες δεν θέλουν να γίνουν πυρανάλωμα των μεγάλων συμφερώντων, των μεγάλων εθνών, θα πούν όχι κύριοι δεν θέλουμε βάσεις πυραύλων στὴν πατρίδα μας. Nά έχη την ευθύνη ο λαός.
Πώς εσεῖς κύριε, μιά χούφτα, 5-10 άνθρωποι αποφασίζετε για την ζωή 18.000.000 Ἑλλήνων; Που είναι η δημοκρατία, Που είναι η Δημοκρατία σας; Γιατί αυτοί που φωνάζουν, γιὰ τὶς βάσεις σε μιά στιγμή μέ τα ελικόπτερα καὶ μέ τα αεροπλάνα θα φύγουνε από την Eλλάδα. Θα φύγουνε από την Eλλάδα καὶ θα μείνουμε εμείς μέ το ράσσο, εδώ μέσα στά βουνά και στά λαγκάδια, μαζί μέ τον λαό μας. Έτσι, λοιπόν, ο λαός μας να αποφασίσει. Θέλει πυραύλους, ναί· δεν θέλει όχι. Eίνε δίκαιο αυτό ή δεν είναι δίκαιο;

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.