Αυγουστίνος Καντιώτης



ΑΣ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

date Ιούλ 4th, 2016 | filed Filed under: ΑΓΩΝΕΣ

Mήνυμα συνεργάτου τῆς ἰστοσελίδος μας

ΑΣ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, συγκράτησα μία ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΛΑΦΟΣ. Θα πρέπει νομίζω να γνωρίζουμε ποιοι μητροπολίτες συμφωνούν με την άποψη ότι και οι άλλες αιρετικές εκκλησίες είναι . . σεβαστές ως . . εκκλησίες, για να μην παρευρίσκονται οι ορθόδοξοι στις ομιλίες τους, δηλαδή όταν θα ομιλούν οι ίδιοι (οι επίσκοποι), μέσα στην Εκκλησία. ΚΑΙ ΑΥΤΟ  ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ.

Μέ Εκτίμηση και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΤΙΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΤΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Ἀπόσπασμα ἡχητικῆς ὁμιλίας τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

MAΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΠΑΙΧΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ

Ποὺ, ἐνῶ ἔκαναν  τὰ πάντα για νὰ γίνουν ἐπισκοποι, λένε ὅτι· «τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιο τοὺς ἔξέλεξε»!!! Ἀκοῦστε ὅλο το ἀπόσπασμα τοῦ σεβάσμιου Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου. Μιλᾶ πολύ σκληρά  γι᾽᾽αὐτοὺς τοὺς θεοπαῖχτες ἐπισκόπους, μετὰ τὸ 11 λεπτό.

_________________

_________________

Συνέχεια του μηνύματος

 ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΌ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

«Μια πραγματική καυστική επιστολή-δήλωση αποτείχισης από δυο μελη της ελληνορθόδοξης εκκλησιάς της Γερμανίας, τονίζει αυτά που δεν τολμούν να δουν Ιεράρχες και ιερείς που κρύβονται πίσω από τις αγαπητικές τους δοξολογίες και τις παραινέσεις τους οι πιστοί να κάνουν τα στραβά μάτια σε εποχές Ομολογίας. Την παραθέτουμε χάριν ενηέρωσης χωρίς άλλα σχόλια.
Η επιστολή είναι από τους Αδαμάντιος και Τατιάνα Τσακίρογλου.

Σαφή εντολή μας δίνει ο Κύριος μας ότι τα δικά Του πρόβατα δεν πρέπει να ακούν φωνή ξένου ποιμένα άλλα να φεύγουν.[4] Και οι Απόστολοι και οι Σύνοδοι και οι Άγιοι να ξεχωρίσουμε τους εαυτούς μας από τα άτιμα σκεύη [τους ψευδοδιδασκάλους],[5] μας ορίζουν. «Εὰν ο επίσκοπος ή ο πρεσβύτερος οι όντες οφθαλμοὶ της Ἐκκλησίας κακώς αναστρέφωνται καὶ σκανδαλίζωσι τὸν λαόν, χρὴ αυτοὺς εκβάλλεσθαι. Συμφέρον γάρ εστίν άνευ αυτών συναθροίζεσθαι εις ευ-κτήριον οίκον, ή µετ΄ αυτοὺς εμβληθήναι ως μετὰ Άννα καὶ Καϊάφα εις τὴν γέενναν του πυρός», ερμηνεύει ο Μ.Αθανάσιος.[6]

«Ούτε για λίγη ώρα δεν δεχόμαστε σχέση με αυτούς που κουτσαίνουν στην πίστη… ακόμα κι αν αυτοί μας φαίνονται πολύ γνήσιοι και επίσημοι, εμείς πρέπει να τους σιχαινόμαστε. Όσοι αγαπάμε τον Κύριο», ορίζει ο Μ.Βασίλειος.[7]
«Κάθε κληρικό του οποίου η πίστις, οι λόγοι και τα έργα δεν συμφωνούν με τις διδασκαλίες των Αγίων πατέρων να τον αποστρεφόμεθα και να τον μισούμε ως δαίμονα, έστω κι αν ανασταίνει νεκρούς και κάνει άλλα μύρια θαύματα»,[8] επιτάσσει ο Άγ. Συμεών.
«Όχι μόνο αν κάποιοι λένε συνολικά αντίθετα πράγματα που ανατρέπουν τα πάντα άλλα και το πα-ραμικρό αντίθετο να διδάξουν να είναι αναθεματισμένοι», διασαφίζει ο Ιερός Χρυσόστομος.[9]

«Από αυτούς πρέπει να πεταγόμαστε μακρυά όπως πεταγόμαστε όταν συναντάμε ένα φίδι, και να διακόπτουμε κάθε κοινωνία και να φεύγουμε με όλη μας την δύναμη, ακόμα κι αν μας φαίνονται σεβάσμιοι και πράοι», προειδοποιεί ο Μ.Φώτιος.[10]
«Ούτε οι προσευχές, ούτε οι ελεημοσύνες, ούτε οι Λειτουργίες, ούτε άλλη αρετή είναι αποδεκτή από τον Θεό άν ο άνθρωπος έχει λανθασμένες αντιλήψεις για τον Θεό»,[11]γιατί ο Θεός φανερώθηκε στον άνθρωπο κι άνθρωπος διαστρέφει την εικόνα Του εξ΄αιτίας της υπερηφάνειας του.
Λοιπόν, «Έξελθε εξ αυτών ο λαός μου, ίνα μη συγκοινωνήσετε ταίς αμαρτίαις αυτής και ίνα εκ των πληγών αυτής μη λάβητε».[12]»

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.