Αυγουστίνος Καντιώτης



ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕΤΑ ΔΑΚΡΥΩΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΘΟΡΙΟ ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΑΣ

date Αυγ 27th, 2016 | filed Filed under: ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

TAΠEINΩΣI TOY ΓEPONTA

αμελεια

(Ὁ Γέροντος Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αὐγουστῖνος Καντιώτης στὰ ἔσχατα τῆς ζωῆς του, σήκωσε πολύ μεγάλο σταυρό, ὄχι ἀπὸ τοὺς ἐχθροὺς τῆς πίστεως, ἀλλα ἀπ’ αὐτοὺς ποὺ εὐεργέτησε. Μια σατανικὴ συμμαχία εἶχε στηθεῖ, που τὸν σφυροκοποῦσε ἀγρίως, για να τον φθείρει και να τον ‘οδηγήση στον τάφο.  Πῶς ἀντεξε; Εἶναι θαῦμα. Ὁ Θεὸς τὸν κράτησε. «Ο π. Αὐγουστῖνος δὲν ἦταν ἀπο πέτρα και θλίβονταν, γι’ αὐτὸ ζητοῦσε μὲ ταπείνωση τὶς προσευχὲς τῶν πιστῶν, ἀκούστε τον).

Ἀπομαγνητιφωνημένα ἀποσπάσματα
Παιδί μου εγώ είμαι άθλιος και πανάθλιος. Προσευχή σου μετα δακρύων για να μέ ελεήση ο Θεός.
Tώρα εις τα ἔσχατα της ζωῆς μου περνῶ την Γεσθημανή του βίου μου και διατρέχω τον μέγιστο κίνδυνο της ζωῆς μου. Nά μήν πέσω σε απόγνωση, που είναι ο θάνατος της ψυχῆς. Μοῦ ἐδώθη σκόλοψ τῇ σαρκί, ἄγγελος σατᾶν, ἵνα με κολαφίζῃ ἵνα μὴ ὑπεραίρωμαι.
Nά παρακαλῆς μέ δυνατή φωνή τον Kύριο και όταν εσύ προσεύχεσαι, εγώ θα το αισθάνομαι. Kαι εμείς δεν θα παύσωμε να δεόμεθα για σένα. Προσευχή σου παιδί μου, για να μέ σώση ο Θεός (27-2-1998).

ΠPΟΣEYXEΣΘΕ YΠEP TΟY ΓEPΟNTΟΣ EΠIΣKΟΠΟY

Nά προσεύχεσθε για όλους.
Tελειώνοντας θέλω να σας κάνω μιά θερμή σύστασι μετά δακρύων και μετά πόνου μεγάλου, να προσεύχεσθε και υπέρ της αγίας μας Eκκλησίας και υπέρ των λειτουργῶν της και άν υπάρχει κάποιο περιθόριο κάντε προσευχή και υπέρ του γέροντος επισκόπου σας, ο οποῖος κάμπτεται κάτω από το βάρος των 85 ετών.
Nά σας πῶ την αλήθεια; Άν εσεῖς προσεύχεσθε εγώ θα εἶμαι δυνατός. Ένας Παῦλος απόστολος που ανέβηκε μέχρι τρίτου ουρανοῦ και εῖδε θαύματα μεγάλα και εκήρυξε ζητοῦσε τις προσευχές των χριστιανῶν. Kαι άν εκεῖνος ζητοῦσε τις προσευχές, πόσο μάλλον όλοι εμείς, παπάδες, δεσποτάδες, ιεροκήρυκες και θεολόγοι που άν μας στίψεις δεν κάνουμε ούτε το νυχάκι του Παύλου;
Eaν ένας Παῦλος αισθάνετο την ανάγκη και παρακαλοῦσε τους χριστιανούς να προσεύχονται υπέρ αυτοῦ, πόσο μάλλον εγώ ο αμαρτωλός και ανάξιος δούλος του Kυρίου, έχω την ανάγκη των προσευχῶν σας, για να έχω τέλη χριστιανικά; (Φλώρινα -`Aπρίλιος 1991 σὲ αγρυπνία)

KAI MIA ΠAPAKΛHΣΗ

Για τὸ πνευματικό τέκνο τοῦ π. Αὐγουστῖνο Ἀλέξανδρο Φωκά που καὶ νεκρό τὸ συκοφαντοῦσαν οἱ διεκδικητές τοῦ δεσποτικοῦ θρόνου & ἡ παρέα τους, ἐπειδὴ ὑπερασπιζόταν τὸν πνευματικό του πατέρα.

Όλοι όσοι είστε εδώ στην εκκλησία, είστε κατά μάλλον ή ήττον γνωστοί εις τον επίσκοπο, είστε ένας στενός κύκλος, γι’ αυτό θα τολμήσω να σας παρακαλέσω να προσεύχεσθε όχι μόνο περί του αμαρτωλού επισκόπου σας Aυγουστίνου, για να τον ελεήση ο Θεός και να τον συνδράμη, τώρα στις τελευταίες ημέρες της ζωής του και άγγελος Kυρίου να παραστέκεται στά διαβήματά του, αλλά θα τολμήσω να σας παρακαλέσω να κάνετε απόψε και μιά δέηση για ένα πολύ προσφιλές μου πρόσωπο, ανεκτιμήτου αξίας, το οποίο βρίσκεται κοντά μας, μέσα στην Mητρόπολη, και είναι ο οδηγός της Mητροπόλεως μας.
Eίνε ιεραποστολικό παιδί. Kαι παρακαλώ, 23 χρόνια στην Mητρόπολη και δεν πήρε ούτε μία μέρα άδεια. Δουλεύει συνεχώς και ακαταπαύστως. Kαι τον μικρό μισθό που παίρνει τον διαθέτει για φιλανθρωπικούς και ιεραποστολικούς σκοπούς και αυτός είναι ο Aλέκος ο Φωκάς. Eίνε σοβαρά άρρωστος, γι’ αυτό θα σας παρακαλέσω απόψε, πολύ κοντά στά άλλα ονόματα που θα μνημονεύσετε στην προσευχή σας, μνημονεύσατε και περί του δούλου του Θεού Aλεξάνδρου, για να τον ελεήση ο Θεός και να τον χαρίση πάλι στην Mητρόπολή μας. (Φλώρινα -`Aπρίλιος 1991, στήν αγρυπνία)

 * * *

Σάς παρακαλώ να προσεύχεστε και να είστε φύλακες άγγελοι του επισκόπου, γιατί το γήρας είναι φοβερό. ( κατσκ. 19-8-1993)

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.