Αυγουστίνος Καντιώτης



ΜΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΟΥ ΔΙΟΓΕΝΗ ΟΡΓΩΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΙΚΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ, ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ: «ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΗΣΗ ΦΡΑΓΚΟΠΑΠΑΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ

«http://www.eordaia.org, που δημοσιεύει συκοφαντικά άρθρα εναντίον του αειμνήστου Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου, ομως την ὰπάντησή μας την διαβάσαν οι κάτοικοι της Πτολεμαϊδος, απο την ιστοσελίδα μας.

——
  ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Να δημοσιεύσετε ὅπως ὁφείλετε καὶ τὴν ἀπάντηση τοῦ ἰστολογίου μας
http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=66347
Σᾶς στείλαμε παλαιότερα απαντήσεις, αλλά δεν τις δημοσιεύσατε. Δεν ξέρουμε εαν το ίδιο κάνετε και τώρα. Ὰλλα αυτό δεν είναι δημοσιογραφία.

http://www.eordaia.org/index.php/31-2018-maios/13032-ta-8-kafta-erotimata-tou-p-xristou-karafoulidi

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΧΡΗΣΤΟ

ΤΟΝ ΚΟΥΡΕΑ ΑΠΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΙΚΤΟ ΓΑΜΟ

Ο π. Χρηστος ο κουρέας ἀπὸ Πτολεμαΐδα,  βρῆκε κάποιον ἄνθρωπο ὁ ὁποῖος ζῆ στὸ ἐξωτερικό καὶ δηλώνει: Ὅτι τὸ 1996Δiogenis. ἔκανε μεικτό γάμο σε ἕνα μικρό χωριουδάκι τῆς Πτολεμαϊδος!!! Όπως ὰκοῦμε στο μικρό βίντεο ο παπαχρῆστος προσπαθῆ με τὸ τσιγκέλι να βγάλη ἀπὸ τὸν συνομιλητή του τα λόγια ποὺ θέλει, καὶ ἐπειδὴ δὲν τοῦ βγαίνουν, δίνει και την απάντηση ο ίδιος! Ἀκοῦστε τὸν διάλογο:

  • π. Χρηστος-κουρέας: Ἄδειες γάμου βγάλατέ;
  • Συνομιλητής: Ναί ὅλα κανονικά.
  • π. Χρηστος-κουρέας: Ἦταν με τὴν ἔγκριση τῆς Μητροπόλεως;
  • Συνομιλητής: Νὰ εἶμαι εἰλικρινῆς, δὲν θυμᾶμαι.
  • π. Χρηστος (τὸ ἐπιβεβαιώνει μόνος του): Ναί, ὅταν βγάζουμε ἄδειες γάμου, ἐννοεῖται ὅτι ἔχουμε την ἔγκριση τῆς Μητροπόλεως.

Ὡραῖος διάλογος! Με αὐτὰ «τα ἀποδεικτικὰ στοιχεῖα», νόμισε ὅτι ἔδεσε τον γαίδαρό του ὁ παπαχρηστος και ἀπέδειξε ὅτι ὁ π. Αὐγουστῖνος ἐπέτρεπε τους μεικτούς γάμους στην Μητρόπολή του!!! Φοβήθηκε, όπως φαίνεται, να κάνη στον συνομιλητή του την απλή ερώτηση: Αν ενημέρωσε την Μητρόπολη ότι η γυναίκα του δεν ήταν ορθόδοξη αλλα καθολική; Γιατί δεν έκανε και την άλλη ερώτηση: Αν ενημέρωσαν τον Μητροπολίτη ότι προσκάλεσε στο μυστήριο καρδινάλιο, που ο ίδιος δεν ξέρει ούτε και σήμερα πως ονομάζεται ο καθολικός παπάς και τον ονομάζει αρχιμανδρίτη! Ήταν τελικά αρχιμανδρίτης  ή καρδινάλιος; Την απάντηση την δίνει ο παπαχρήστος, που δεν ήταν παρών και όχι ο συνομιλητής του, που έκανε τον μεικτό γάμο!!!

 Γιατί το κάνει αὐτό; Είναι άξιο απορίας! Ή κάποιος τοῦ ανέθεσε να το κάνη, για να υπερασπιστῆ τον δεσπότη του Θεόκλητο ή να υπερασπιστῆ τὸν μεικτό γάμο και νὰ ρίξη λάσπη στον ἀγωνιστή Μητροπολίτη Φλωρίνης Αὐγουστῖνο Καντιώτη, που δήλωσε:

  • «…Χαίρω και αγάλλομαι, διότι τουλάχιστον όσο καιρό είμαι εγώ επίσκοπος εδώ, δεν θα πατήσει πόδι φράγκου. Δεν ξέρω τί θα γίνει σ’ άλλες μητροπόλεις, αλλά εδώ τουλάχιστον θα σχηματίσουμε σύνταγμα ηρωϊκό, έτοιμο προς θάνατον. Όσοι πιστοί – όσοι πιστοί· Έχει μεγάλη σημασία αυτό το οποίο σας λέγω, διότι σήμερον, αύριο, μεθαύριο, θα ρθουν αγκαλιασμένοι ο Πάπας με τον Πατριάρχη, θα κοινωνήσουν μαζί, ό εστί μεθερμηνευόμενον· θα δύναται ο φράγκος να μπαίνει μέσα στην Ορθόδοξο Εκκλησία να λειτουργάει. Πράγμα το οποίο δεν θα επιτρέψουμε· διότι χάσμα μέγα χωρίζει την Δυτική από την Ανατολική Εκκλησία».ecebfcf81ceb4ceb1cf8acebaceb5cf80ceb9cf83cf84nceb9cebaceb7cf8697

Παπα-Χρήστο ἄφησε τις ἐξυπνάδες καὶ δεῖξέ μας φωτογραφίες και βίντεο ἀπὸ τὸν μικτό γάμο, αὐτοῦ τοῦ κυρίου! Γάμος στα μουλωχτά δὲν γίνεται.  Πριν σε πῶ ψεύτη, ἄφησε τα λόγια και δειξε τα ἀποδεικτικά στοιχεῖα καὶ τὴν ὑπογραφή τοῦ Γέροντα που προσπαθεῖς νὰ ἐνοχοποιήσης!!!
Δείξε μας το ἀποδεικτικό ὑλικό καὶ ἐμεῖς θὰ σοῦ ἀπαντήσουμε στὰ 8 καυτὰ ἐρωτήματα, που θα τσιουρουφλίσουν πρώτα ἐσᾶς που τα γράφετε.

Ἐπειδὴ κάποιοι μεταλλαγμένοι παπᾶδες τῆς Πτολεμαϊδος προκαλοῦν, θα γράψουμε, τί γίνονταν στην Πτολεμαΐδα τὸ ἔτος 1996, ποὺ λέει ὁτι έκανε μεικτό γάμο το λαυράκι που ἔπιασε ὁ παπαχρῆστος!!!

Τὸ 1996 κύριοι, κάποιοι ἀρχιμανδριτάδες ἀπὸ τὴν Πτολεμαίδα μάζευαν ὑπογραφές για να παραιτηθῆ ὁ ἐπίσκοπος Αὐγουστῖνος και νὰ γίνη Μητροπολίτης ὁ Θεόκλητος! Διαβᾶστε παραπλεύρως τὴν ἐπιστολή:
Κάποιοι παπαθωμάδες, ἔδιωχναν ἀπὸ τὴν ἐξομολόγηση κάποια πρόσωπα, που ἔστειλαν ἐπιστολὴ στὸν Μητροπολίτη τους Αὐγουστίνο και μετα δακρύων τὸν παρακαλοῦσαν να μη παραιτηθῆ!
Ἀκούσαμε τότε ὅτι κάποιος παπᾶς, ἔπαυσε και δεν μνημονεύει τον ἐπίσκοπό του Αὐγουστῖνο, γιατί δὲν ἔκανε ἀνακοίνωση ἀπὸ τὸν ἄμβωνα της Ἁγίας Τριάδος καὶ δὲν καταδικάση τὶς κοπέλλες τοῦ οἰκοτροφείου που ἦταν με τον Σάκκο.
Τὸ 1998 ἦρθε ὁ δεσπότης Καστοριᾶς στὴν πανήγυρη τοῦ Ἁγίου Στεφάνου, ἀσφαλῶς προσκαλεσμένος ἀπὸ τὸν τότε πρωτοσύγκελλο Θεόκλητο ή τον Ιουστίνο Μπαρδάκα, που τώρα κόπτονται για την νομιμότητα, και ὄχι τον Μητροπολίτη Φλωρίνης Αὐγουστῖνο. Στην ομιλία του ο Καστορίας είπε ότι θα κάνουν τὴν Ἑορδαία Μητρόπολη.
Ἂν αὐτὸ τὸ περιστατικὸ με τον μεικτὸ γάμο εἶναι ἀληθινό, ἔγινε τὸ δάστημα τῆς ἀνταρσίας τῶν παπάδων κατα τοῦ Γέροντος ἀγωνιστοῦ ἱεράρχου Αὐγουστίνου καὶ τὴν εὐθύνη τὴν φέρουν ὁλόκληρη οἱ παπάδες που ἀσχολοῦνταν πῶς θὰ προλάβουν νὰ κάνουν δεσπότη τὸν π. Θεόκλητο, πριν τον πιάση το ὅριο ἡλικίας! Τα ἀποτελέσματα ἐκείνης τῆς ἀνταρσίας φαίνοται σήμερα!

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΑΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΗ ΔΕΣΠΟΤΗΣ Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

(Η εγκύκλιος επιστολή στέλνεται στον ιερό κλήρο και όχι στον λαό, που δεν γνώριζε μέχρι εκείνη τη στιγμή τίποτε από τα παρασκήνια γιὰ τὴν κλίκα των παπάδων)

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ 53100 ΦΛΩΡΙΝΑ
Αριθμ. Πρωτ 1220
Εν Φλωρίνη τη 20η Αυγούστου 1999ceb1cebdcf84ceb1cf81cf83-cebacebbceb7

Εγκύκλιος επισκοπικόν γράμμα προς τον ι. Κλήρον της καθ’ ημάς Ιερά Μητροπόλεως
Αιδεσιμώτατοι, Πληροφορούμεθα, ότι ωρισμένοι εκ των εφημερίων μας, ωσάν να είχον επιλύσει όλα τα προβλήματα της ενορίας των, ήρχισαν να επιδίδωνται μετά σπουδής εις αλλότρια. Έφθασαν δε μέχρι τοιούτου σημείου, ώστε να επικρίνουν και αυτόν τον επίσκοπόν των, επεμβαίνοντες εις την αρχιερατικήν του συνείδησιν και θέλοντες να γίνουν ρυθμισταί του τι θα πράξη. Πως είναι δυνατόν, αγαπητοί μου, πως είναι δυνατόν, από το ένα μέρος να δέωνται «Εν πρώτοις μνησθητι, Κύριε, του αρχιεπισκόπου ημών Αυγουστίνου, όν χάρισαι ταις αγίαις σου εκκλησίαις εν ειρήνη σώον, έντιμον, υγιά, μακροημερεύοντα…», και από το άλλο να διασύρουν το όνομά του επισκόπου και μάλιστα μετ’ ολίγα λεπτά επ’ εκκλησίας; Όσοι τουλάχιστον είναι μορφωμένοι, γνωρίζουν τας συνεπείας του διασυρμού τούτου. Παρακαλώ λοιπόν άπαντας τους αιδεσιμωτάτους εφημερίους, ειδικώτερον δε εκείνους οι οποίοι δεικνύουν την τάσιν αυτήν, να επιδοθούν εις τα ενοριακά των καθήκοντα αναλογιζόμενοι τας ευθύνας των. Να είναι συνεπεις με τας διαβεβαιώσεις που έδωκαν την ημέραν της χειροτονίας των. Οι δε εξ αυτών ιερομόναχοι και με τας μοναχικάς υποσχέσεις την ημέραν της κουράς των.

Μετ’ εγκαρδίων ευχών

Ο Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.