Αυγουστίνος Καντιώτης



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΘ 2) «Επισκοπον απο παροικιας ετερας εις ετεραν μη μεθιστασθαι…μενειν δε εις ην εκληρωθη υπο του Θεου εξ αρχης εκκλησιαν»

date Οκτ 1st, 2019 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΘ

Προς:
Ερίτιμον Κα. Νίκη Κεραμέως, Υπουργόν Παιδείας και Θρησκευμάτων
Δ/νση: Υπουργείο Παιδείας, Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Αθήνα, Τ.Κ. 151 80

Κοινοποίηση:

enosi31

1) Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος και άπαντες τους Σεβασμιωτάτους Αγίους Αρχιερείς),

2) Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης (Σεβασμιώτατον Αρχιεπίσκοπον και άπαντες τους Σεβασμιωτάτους Αγίους Αρχιερείς),
3) Ερίτιμον Κα. Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Αρμόδια για την Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Μετά και τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις, τις σχετικές με το μάθημα των Θρησκευτικών (αποφάσεις 1749 & 1750/20-9-2019 του ΣτΕ) και μέχρι την εκ του σύνεγγυς συνάντησή μας άλλά και επειδή διαφαίνεται μέσα από τις δηλώσεις, ότι σκέπτεστε να προχωρήσετε σε αποφάσεις για το μάθημά μας, ενώ εμείς αναμέναμε -σύμφωνα με την επιθυμία που εκφράσατε κατά την ανάληψη των καθηκόντων σας, να κάνετε διάλογο με τους φορείς- να μας καλέσετε σε διάλογο, ως Επιστημονική Ένωση, που εκφράζει την συντριπτική πλειονότητα των Θεολόγων της χώρας, υποχρεούμαστε εξ όλων των προειρημένων, να σας απευθύνουμε ανοικτή επιστολή, με την οποίαν εκθέτουμε τα αυτονόητα και δίκαια αιτήματά μας, με την παράκληση για την ικανοποίησή τους. Συγκεκριμένα:
Αιτούμαστε, άμεσα, όπως εφαρμόσατε την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την μη-αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να πράξετε και για τις προειρημένες αποφάσεις του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών. Θεωρούμε ότι το θέμα της διδακτέας ύλης του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι πολύ σοβαρό, από παιδαγωγικής πλευράς και ότι είναι ανάγκη να αποσυρθούν άμεσα από τα σχολεία,…
Tην συνέχεια:http://thriskeftika.blogspot.com/2019/09/blog-post_527.html

9a150f5deb69

«Επισκοπον απο παροικιας ετερας εις ετεραν μη μεθιστασθαι…μενειν δε εις ην εκληρωθη υπο του Θεου εξ αρχης εκκλησιαν»

Του Αρισειδη Π. Δασκαλακη

Πόσο τηρείται η εντολή του Αποστόλου Παύλου προς Τιμόθεο:
«δεῖ οὖν τὸν ἐπίσκοπον ἀνεπίληπτον εἶναι, … νηφάλιον, σώφρονα, κόσμιον, φιλόξενον, διδακτικόν,»(Α Τιμ.3,2)

Η λέξη επίσκοπος σημαίνει «ο επιβλέπων». Προκύπτει απ’ το ρήμα επισκοπώ, που σημαίνει «εξετάζω κάτι καλά, το σκέπτομαι, επιθεωρώ».

Στη γλώσσα και την παράδοση της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας, αποτελεί την ανώτερη (3η ) βαθμίδα του κλήρου.

Η λέξη επίσκοπος παρ’ ότι είναι κοινή στην καθομιλουμένη, στην Καινή Διαθήκη εμφανίζεται μόνο σε πέντε χωρία (Πραξ.20,28, Τιτ.1,7, Α Τιμ.3,2, Φιλ.1,1, Α Πε.2,25)

Στη συνάφεια κράτους-εκκλησίας, με την πολιτική να διεισδύει και να εμβολίζει την εκκλησία, τη δε ιεραρχία (με εξαιρέσεις βέβαια) να αποδέχεται ιδιοτελώς αυτή την εισπήδηση, οδήγησε σε ένα αλισβερίσι δίχως τέλος, ανάμεσα σε κυβερνώντες και ανώτερο κλήρο….

Την συνέχεια: https://agonasax.blogspot.com/2019/10/blog-post.html

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.