Αυγουστίνος Καντιώτης



ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΚΗΡΥΓΜΑ, ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ!!! Προπαγανδισε την καταληψη και την ωραιοποιησε, την πρωτη Κυριακη μετα τα Χριστουγεννα, στις 29 Δεκεμβριου 2019!!!

date Ιαν 2nd, 2020 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

https://nikosxeiladakis.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%89%CF%83-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CE%B6/

.

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Κυριακό Κήρυγμα Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΥ της Κυριακής μετά τα Χριστούγεννα 29 Δεκεμβρίου 2019.

Ανθιμος-μουφτης

  • Ἔγινε δεσπότης σὲ εὐαίσθητη Ἑλληνική περιοχή τῶν συνόρων, για νὰ προπαγανδίζει τὴν κατάληψη τῆς Ἑλλάδος ἀπό ἀγνώστους ὡς ἐπι το πλεῖστον λαθρομετανάστες και ἀλλοδαπούς, ἀκόμα καὶ τζιχαντιστάς! Ποιόν θέλει νὰ εὐχαριστήση αὐτὸς ὁ κύριος καὶ στέλνει, ἀπ᾽ἐκκλησίας τέτοια ἀνθελληνικὰ καὶ πανθρησκειακὰ μηνύματα;
    Θέλουν οἱ σκοτεινές δυνάμεις την Ἑλλάδα χωρὶς τοὺς Ἑλληνες και την Ὀρθόδοξη Ἑλληνικὴ γῆ χωρίς τὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, τὸ θέλει και αὐτός;
    Δεν έχουμε ἡγέτες, γιὰ νὰ στείλουν στὸ σπίτί του καὶ στους ἀνθρώπους που σχεδιάζουν τὴν ἄλωση της Ἑλλάδος ἀπό τοὺς ἀλλοδαπους. Ἔχουμε ὅμως Ζωντανό Θεό και δὲν θ᾽ἀργήση, με την εὐαίσθητη υγεία ποὺ ἔχει, να λογοδοτήση γιὰ τὴν προδοσία τῆς Πίστεως και τῆς Πατρίδος.

090634b9b49e9b3e4c9bc943

Διαβαστε και φριξτε!!…

Με τέτοιους ποιμένες, προάγεται ο νερόβραστος και λαπαδίστικος χριστιανισμός!

  http://ethnegersis.blogspot.com/2019/12/29-2019_29.html (Διαβαστε & σχολια)

σ.σ. Ο μισόκαλος που θέλει να ξεριζώσει την Ελληνορθοδοξία βρήκε το «τρωτό» σημείο των Ελλήνων, το ράσο που σέβονται, και το φόρεσε σε ανθρωποδαίμονες που αρνούνται το Ευαγγέλιο. Οι ρασοφόροι ταγοί της Εκκλησίας σήμερα εξελίσσονται στους μεγαλύτερους ΠΡΟΔΟΤΕΣ, όχι μόνο της Πίστεως αλλά και της Πατρίδος. Αυτό που θα διαβάσετε δεν βγήκε από το στόμα κάποιου συριζαίου αλλά από χείλη Μητροπολίτη, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε δημοσίως ότι δεν το ‘χει σε τίποτα να αλλάξει το Ευαγγέλιο εάν δεν συμφωνεί με αυτό ο κόσμος που συζητάει μαζί του!! Αδελφός που μου έστειλε το Κήρυγμα της Κυριακής (29/12/2019) του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, έβαλε τον εύστοχο τίτλο ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ. Πλήρως εναρμονισμένος με τα κελεύσματα της Νέας Τάξης, ο Αλεξανδρουπόλεως, σε εντεταλμένη υπηρεσία, «συμβουλεύει» το ποίμνιό του να παραδοθεί στην μωαμεθανική λαίλαπα που αποικίζει την Πατρίδα. Διαβάστε αδελφοί, ειδικά εσείς εκεί στην Αλεξανδρούπολη που κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου...

ΔΙΓΕΝΗΣ: «Αλιτηριοι και Παραβατες της Ορθης Πιστεως

και των Πατρικων Θεσμων … καθαρματα»

https://agonasax.blogspot.com/2019/12/blog-post_379.html#more

Δεν τα λέει αυτά ο γράφων αλλά ένας Άγιος. Ένας στύλος της Ορθοδοξίας. Ένας άνθρωπος του Θεού, που ονειδίστηκε και υπέστη αυτό που θα λέγαμε σήμερα «buylling» δηλαδή εκφοβισμό, από άλλους επισκόπους.
Σήμερα και αυτός ο εκφοβισμός καλά κρατεί.
Μια λυκοπαρέα, φίλαρχων, φιλόδοξων, ματαιόδοξων, κενόδοξων επισκόπων.
Καρικατούρες της νέας τάξης πραγμάτων.
Εχθροί του Χριστού. Απόστολοι του Αντιχρίστου.
Εσείς, οι δούλοι του οικουμενισμού και της παγκοσμιοποίησης, μασονοκινούμενοι υπηρέτες των μεγάλων αφεντικών, ισλαμολάγνοι, φοβισμένα τρωκτικά που ροκανίζετε τη συνείδηση του λαού, πλανάτε το φρόνημα των πιστών, προδίδετε την πίστη και το Άγιο Πνεύμα που σας χειροτόνησε αρχιερείς. Ανοίξατε την κερκόπορτα της Ορθοδοξίας και μπήκαν μέσα οι λύκοι οι αιρετικοί, οι ουνίτες και σχισματικοί.

Προσβάλλετε τη μνήμη των Αποστόλων, των Αγίων και των προκατόχων σας. Τη μνήμη των ηρώων του έθνους.
Βυσσοδομείτε στα παρασκήνια της πολιτικής, εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα.
Για εσάς και τους «άξιους» προκατόχους σας μιλούσε ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός στην επιστολή του προς τον Επίσκοπο Ευρίπου Θεοφάνη, όπως τον Ιωάννη Βέκκο, τον Ιωάννη Καλέκα τον ΙΔ΄, τον Μελέτιο Μεταξάκη, τον Αθηναγόρα, τον Βαρθολομαίο και άλλα πολλά «λουλούδια» του μαραμένου αγρού της πλάνης.
Κερδίσατε επάξια τον τίτλο του Πήλιου Γούση της Ορθοδοξίας και το μετάλλιο του Εφιάλτη της Εκκλησίας του Χριστού αλλά και τη πατρίδος μας.
Συνεχώς επίσκοποι μας λυπούν με τα λεγόμενα και πεπραγμένα τους.

Άνθιμε Αλεξανδρουπόλεως. Δεν μπορώ να σε προσφωνήσω σεβασμιότατο.
Πολλές φορές αισθανόμαστε ότι «πιάσαμε» πάτο. Όταν όμως σε βλέπουμε, όταν σε ακούμε, όταν σε σκεφτόμαστε, όταν συνεχώς μας σκανδαλίζεις με την παρουσία σου και τα φληναφήματά σου, όταν προκαλείς το κοινό αίσθημα, τότε καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει πιο κάτω απ’ τον πάτο. Εκεί που είσαι εσύ, μαζί με άλλους, και ροκανίζεις τη συνείδηση των πιστών και λεκιάζεις με τον μιαρό λόγο σου την επισκοπή Αλεξανδρουπόλεως.
Πέρα απ’τα δίπτυχα της Εκκλησίας έχεις τα δικά σου δίπτυχα.
Εκτός από ότι φλερτάρεις με την προδοσία της πίστεως, φλερτάρεις και με την προδοσία της πατρίδος. Πρόσεξε μην υποκύψεις σε αυτό το λάθος Τι συμφέροντα εξυπηρετείς; Για ποιους εργάζεσαι αμφιταλαντευόμενε επίσκοπε;
Πόσο θα σε ανεχτεί ακόμα το πλήρωμα της εκκλησίας;
Κέρδισες τον τίτλο του μουλά, του ιμάμη. Άντε και χαλίφης. Πιο πολύ χαίρονται τις δηλώσεις σου οι μουσουλμάνοι, παρά οι χριστιανοί.
Αυτό που σου αναγνωρίζω είναι ότι είσαι σταθερός στα πιστεύω σου. Στην πορεία σου. Αυτή της απώλειας, κακόμοιρε επίσκοπε.
Και δεν φαίνεται αυτό να αλλάζει, παρά μόνο επί το χείρον.
Έχεις ισχυρό βιογραφικό. Έχεις να επιδείξεις πολλές «αρετές» και «προσόντα».
Εσύ δεν είσαι που τέθηκες αυτοβούλως εκτός εκκλησίας;
Εσύ δεν είσαι που συμμορφώνεσαι με την άποψη οποιωνδήποτε «πιστών» αναβιβάζοντάς τη σε δόγμα, αξιότερο και ανώτερο του Ευαγγελίου;
Εσύ δεν είσαι που αφαίρεσες τη θεοπνευστία του Ευαγγελίου, βαφτίζοντάς το ανθρώπινο κατασκεύασμα;
Εσύ δεν παρουσιάζεις τον εαυτό σου έτοιμο να δεχτεί θεωρίες αντίθετες του Ευαγγελίου, εάν προέρχονται απ’ τον αγαπημένο σου λαό; Δηλαδή ομοφυλοφιλία, παιδεραστία, καύση νεκρών και ο Θεός ξέρει τι άλλο αισχρό.
Εσύ δεν είσαι που προτρέπεις το λαό να εκλέγει και άθεους στη Βουλή;
Εσύ δεν μοιράζεις το μιαρό βιβλίο του Κορανίου ως ευλογία; Σε λίγο θα μας πεις, σε αντίθεση με το Ευαγγέλιο, ότι είναι θεόπνευστο.
Εσύ δεν λοιδορείς τους ορθοδόξους αγωνιστές της πίστεως και τους αγίους μας;
Εσύ δεν επέτρεψες την είσοδο αρχαιοελληνίδας ιἐρειας στο Ιερό Βήμα, μετατρέποντας τον Τάφο του Κυρίου σε θέατρο παγανιστικών αισχών;
Εσύ δεν εύχεσαι στους μουσουλμάνους τιμώντας το ραμαζάνι τους;
Εσύ δεν θεωρείς ευεργετικό τον διορισμό ιμάμηδων στη Θράκη;
Εσύ δεν μιλάς και διαφημίζεις τη μετάφραση των εκκλησιαστικών κειμένων μας στη λατρεία, την απλοποίηση των ιερών αμφίων, την αλλαγή των ωραρίων των λατρευτικών συνάξεων, τη μείωση της χρονικής διάρκειας των ακολουθιών και πολλά άλλα;
Εσύ τώρα χαίρεσαι, τρομαγμένος μες στο καβούκι σου, μην σου κάνει την τιμή η νέα επέλαση του Ισλάμ στην Ελλάδα, να συναριθμηθείς με τον Γρηγόριο τον Ε’ ως εθνομάρτυρας. Χαίρεσαι που συνειδητά συνστρατεύεσαι με το Ισλάμ και τον Τούρκο, προσβάλοντας την πίστη και την Πατρίδα για άλλη μια φορά.
Πότε; Την ημέρα που εσφάγισαν τα άγια νήπια από ειδωλολάτρες κι εσύ οιωνεί σφαγέας των ορθοδόξων, τίθεσαι απροκάλυπτα υπέρ της ισλαμοποίησης της Πατρίδας.
Είσαι υπερήφανος που ο Ἐλληνας θα δώσει νύφες και γαμπρούς στους αλλόδοξους, θα παραχωρήσει γη και ύδωρ στους Βαλκάνιους, θα καταργηθούν τα ιερά σύμβολα πίστεως και πατρίδος, όχι γιατί αυτό είναι σωστό αλλά γιατί είναι αναπόφευκτο.
Κι εσύ όπως κι εκείνος ο άθλιος υπουργός παιδείας, πιστεύεις ότι έτσι θα λυθεί το δημογραφικό;
Παραληρείς όταν υποστηρίζεις τα παραπάνω και μετά μας λες για διατήρηση παράδοσης και ορθοδόξου πίστεως ή πάσχεις από διχασμό προσωπικότητας;
Ζητάς απ’τους Έλληνες να μείνουν όρθιοι και εδραίοι σε παραδόσεις κι Ορθοδοξία, όταν τους προτρέπεις να δεχτούν αβρόχοις ποσίν την μεταβολή αυτή της ανθρωπογεωγραφίας κι εσύ τα έχεις παραδώσει όλα.
Επικρίνεις τη χλιαρότητα της πίστεως όταν εσύ είσαι απολύτως ψυχρός προς την ορθοδοξία και θερμότατος προς τον Οικουμενισμό. Μάλλον τελικά ίσως δεν είσαι οικουμενιστής αλλά χρησιμοποιείς τον οικουμενισμό ως όχημα που θα σε οδηγήσει στο Ισλάμ.
Αν πίστευα στη μετενσάρκωση θα ’λεγα ότι είσαι μετενσάρκωση της Άννας Ψαρούδας Μπενάκη. Αλλά καταλήγω, ότι υπηρετείς, τα ίδια με αυτήν, αφεντικά.
Όλα τα περίμενα στο λογύδριό σου αυτό. Έκπληξη μου προκαλεί που ακόμα πιστεύεις ὀτι υπάρχει Θεός και ότι ο Κύριος έλαβε δούλου μορφή για τη σωτηρία του ανθρώπου. Και ότι εναντιώνεσαι στις εκτρώσεις.
Δειλέ επίσκοπε, που άγεσαι και φέρεσαι από τη ματαιοδοξία σου, τις φοβίες και τις φιλοδοξίες σου.
Έχεις δηλώσει ότι «δεν φοβάσαι τίποτα». Πώς να φοβάσαι όταν οι «ψεκασμένοι» Έλληνες σε ανέχονται ακόμα και ο ορατός εχθρός ο μουσουλμάνος, ο Τούρκος χαίρεται να σε βλέπει σπόνσορά του;
Νομίζω ότι στον αγώνα ταχύτητας προς την απώλεια, ξεπέρασες άλλους αρχιερείς, που τώρα θα μηχανεύονται τρόπους να κερδίσουν περισσότερους πόντους έναντί σου.
Βέβαια είμαι σίγουρος ότι θα έχεις σχεδιάσει την επόμενη κίνησή σου. Ή μάλλον στην έχουν κάποιοι υποδείξει.
O Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, αν πιστεύεις ότι είναι άγιος, και για σένα είπε ότι
«οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων».
Άνθιμε, ανίερε επίσκοπε, σε παρακολουθούμε. Κάθε δήλωσή σου, κάθε πράξη σου, κάθε συνάντησή σου θα μπαίνει στο μικροσκόπιο. Μέχρι να ανανήψεις θα σε ενοχλούμε συνεχώς ελέγχοντάς σε.
Ο Σοπενχάουερ είπε: « Από τα μικροπράγματα καταλαβαίνουμε καλύτερα τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Γιατί στα μεγάλα είναι πιο προσεκτικός και κρύβεται». Εσύ ούτε στα μεγάλα δεν είσαι προσεκτικός. Είσαι προκλητικός. Ή λόγω αντίληψης ή λόγω θράσους.

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Κυριακό Κήρυγμα Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΥ της Κυριακής μετά τα Χριστούγεννα 29 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΚΗΡΥΓΜΑ – ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΗΓΕΤΕΣ, ΝΑ ΤΟΝ ΑΡΠΑΞΟΥΝ & ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΗ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μᾶς ἀξίωσε ὁ Θεὸς καὶ πρὶν τέσσερεις ἡμέρες γιορτάσαμε τὰ Χριστούγεννα, γιὰ ἄλλη μιὰ φορὰ στὴ ζωή μας. Λέω «μᾶς ἀξίωσε», ἐπειδὴ εἶναι τιμὴ καὶ ἀξία γιὰ τὸν ἄνθρωπο νὰ γιορτάζει τὴν ἐκ παρθένου γέννηση τοῦ Θεοῦ, ὡς ἀνθρώπου.

Εἶναι βεβαίως, ἐξίσου τιμητικὸ γιὰ μᾶς, τοὺς Ὀρθοδόξους Ἕλληνες, «ἡ προσφορὰ τῆς γιορτῆς σὲ ὅλη τὴν ἀνθρωπότητα», ἀφοῦ στὴν γλῶσσα μας περιγράφτηκαν τὰ μεγαλεῖα τοῦ Θεοῦ καὶ συντάχθηκαν σὲ θεολογικὰ κείμενα καὶ ὕμνους, καὶ ἀπὸ τὴν γλῶσσα μας μεταφράστηκαν καὶ μεταφράζονται ἀκόμα, σὲ ὅλους τοὺς ἄλλους χριστιανικοὺς λαούς.

Ὅμως, τί θὰ γίνει μ’ ἐμᾶς, τοὺς Ἕλληνες; ποιὸ θὰ εἶναι τὸ μέλλον μας στὸν παγκόσμιο χάρτη; Τὸ βλέπουμε ὅλοι, ὅτι ἡ ὁμοιογένεια τῆς Πατρίδος μας χάνεται μὲ τοὺς χιλιάδες ἀλλοεθνεῖς ποὺ ἔρχονται καὶ θὰ μείνουν ἐδῶ. Σᾶς ὁμιλῶ γιὰ τὸ μεταναστευτικὸ γεγονός, ποὺ δὲν μπορεῖ νὰ ἀποτραπεῖ, εἶναι παγκόσμιο. Ἔχει δίκαιες αἰτίες καὶ μπορεῖ (ἂν ἀξιοποιηθεῖ σωστά) νὰ φέρει καλὰ ἀποτελέσματα.

Οἱ ἄνθρωποι αὐτοὶ θὰ μείνουν καὶ θὰ ριζώσουν ἐδῶ, τὰ παιδιά τους θὰ νιώθουν τὴν γῆ μας Πατρίδα τους (ὅπως ριζώσαμε κι ἐμεῖς σὲ τόσες ἄλλες Πατρίδες τῆς γῆς). Θὰ τοὺς ἀγκαλιάσουμε, ὅπως ἀγκαλιάσαμε τοὺς ὁμογενεῖς ἀπὸ τὴν πρώην Σοβιετικὴ Ἕνωση, τοὺς ἀλβανοὺς καὶ τόσους ἄλλους.

Θὰ πάρουν γιὰ νύμφες καὶ γαμπρούς, τὰ παιδιά μας· θὰ μᾶς κάνουν ὑπερήφανους ὅταν φέρουν ἔπαθλα καὶ πρωτειὲς (ὅπως ὁ Ἀντετοκούμπο), θὰ ἐργάζονται καὶ μὲ τὶς εἰσφορές τους στὰ ἀσφαλιστικὰ ταμεῖα μας θὰ ἐξασφαλίζονται οἱ δικές μας συντάξεις. Θὰ μεγαλώσουν οἱ πόλεις μας, θὰ κατοικηθοῦν τὰ ἔρημα χωριά μας καὶ θὰ γεμίσουν παιδικὲς φωνὲς οἱ χορταριασμένες αὐλὲς τῶν σχολείων μας.
Στὴ βόρεια Ἑλλάδα οἱ βαλκανικοὶ λαοὶ θὰ βγοῦν στὴν «Ἄσπρη θάλασσα» ἐκπληρώνοντας ἔτσι εἰρηνικὰ τὸν παλαιό τους πόθο. Ἡ κατάργηση τῶν συνόρων (ὡς εὐρωπαϊκὸ κεκτημένο) καὶ τὸ ἑλληνικὸ ὄνειρο (ὁ χαλαρὸς τρόπος τῆς ζωῆς μας) θὰ βοηθήσει στὴν γρήγορη ὁλοκλήρωση τῆς ὑφισταμένης πιὰ παγκοσμιοποίησης στὴν περιοχή μας.

Μικρὰ καὶ μεγάλα νησιὰ τοῦ Αἰγαίου θὰ πλημμυρίσουν ἀπὸ γειτονικοὺς μέχρι ἀπώτατους τουρίστες ποὺ θὰ ἀπολαμβάνουν τὸ εὔκρατο κλῖμα μας στηρίζοντας, βεβαίως, τὶς τοπικὲς οἰκονομίες. Στὴν ἠπειρωτικὴ Ἑλλάδα, ἡ ἐγκαταλελειμμένη σήμερα χέρσα γῆ, θὰ καλλιεργεῖται ἀπὸ νιόφερτους γεωργοὺς ποὺ θὰ ἀξιοποιοῦν τὰ εὔφορα χώματά μας καὶ ζῶα, βοοειδὴ καὶ αἰγοπρόβατα, θὰ καταναλώνουν τὸ θαλερὸ χορτάρι τῆς ὑπαίθρου μας ποὺ σήμερα τὸ καίει ἀνεκμετάλλευτο ὁ ἥλιος.
Αὐτὴ ἡ ἀλλαγὴ στὴν ἀνθρωπογεωγραφία τῆς Πατρίδος μας, φυσικὸ εἶναι, νὰ φέρει ἀλλαγὴ καὶ στὴν πολιτισμικὴ εἰκόνα της. Τὰ μαθήματα στὰ σχολεῖα (κυρίως τῆς Ἱστορίας καὶ τῶν Θρησκευτικῶν), οἱ ἐθνικὲς γιορτὲς καὶ παρελάσεις, οἱ ἐθνικὲς ἀργίες καὶ τὰ σύμβολα, τὰ συνταγματικῶς κατοχυρωμένα, τὰ ἐργασιακῶς δεδομένα καὶ τὰ δημοσιονομικῶς κεκτημένα θὰ τροποποιηθοῦν, ἀπὸ πολὺ μέχρι καὶ ἄρδην.

Αὐτὲς οἱ ἀλλαγὲς θὰ εἰσχωροῦν ἀργά, διάσπαρτα, ἀλλὰ μὲ σταθερὴ ροὴ μέσα σὲ κάθε κοινωνικὴ διαστρωμάτωση τῆς ἑλληνικῆς ζωῆς μας, γι’ αὐτὸ καὶ θὰ «χωνεύονται» εὔκολα. Θὰ γίνονται ἀβίαστα ἀποδεκτὲς ἀπὸ ὅλους μας, ὡς κατανοητὲς καὶ φυσιολογικές.

Οἱ μετακινήσεις τῶν πληθυσμῶν πάντοτε ἔφερναν σύγκρουση τῶν πολιτισμῶν, ἐπειδὴ ἡ ραχοκοκκαλιὰ κάθε πολιτισμοῦ εἶναι ἡ θρησκεία του. Ἐπειδή, ὅμως, ἡ Ἐκκλησία δὲν εἶναι θρησκεία, γι’ αὐτὸ εἶναι ἀδήριτη ἀνάγκη νὰ διατηρήσουμε οἱ Ἕλληνες Ὀρθόδοξοι (τελείως ἀνόθευτη) τὴν δογματική μας γνησιότητα καὶ (ὅσο γίνεται περισσότερο) τὴν ἐθνική μας ταυτότητα.

Ὅσοι θὰ ρθοῦν στὴν Πατρίδα μας πρέπει νὰ βροῦν ἕνα φιλόξενο καὶ συγχρόνως δυναμικὸ πολιτισμικὸ περιβάλλον: τὴν ἱστορικὰ παραδοσιακὴ ἑλληνικὴ ἀρχοντιὰ σμιλεμένη ἀπὸ τὴν Ὀρθόδοξη χριστιανική μας πίστη. Νὰ μᾶς βροῦν στέρεους στὴν Πίστη μας, ὄχι χλιαρούς· νὰ μᾶς βροῦν ἀκλόνητους στὴν Παράδοσή μας, ὄχι «καλάμια ποὺ τὰ δέρνει ὁ ἄνεμος»· νὰ μᾶς βροῦν «μεγαλέμπορους» τῶν ἑλληνικῶν ἀξιῶν μας, ὄχι «ψιλικατζῆδες».
Χρειάζεται ἀποφασιστικότητα, ὄχι κοινωνικὴ δειλία, ὄχι πνευματικὴ καχεκτικότητα! Γονεῖς, δάσκαλοι, κληρικοί, πολιτικοί, στρατιωτικοί, δικαστικοί, χειρώνακτες, ὑπάλληλοι, τεχνοκράτες, ἐπιστήμονες, ἑρευνητές, ἐπενδυτὲς καὶ ἐπιχειρηματίες, ἄνδρες καὶ γυναῖκες νὰ πάρουμε στὰ σοβαρὰ τὸν ἱστορικό μας ρόλο. Μέχρι πρόσφατα, ἡ Ἱστορία ἔχει καταπιεῖ πολλοὺς λαούς ποὺ ἀδράνησαν μπροστὰ σὲ νέες προκλήσεις καὶ δυναμικότερες τακτικές.
Ὅσοι θὰ ρθοῦν στὴν Πατρίδα μας, ἂν μᾶς βροῦν σκυμμένους, θὰ μᾶς προσπεράσουν. Ἂν μᾶς βροῦν συνειδητοποιημένους καὶ ὄρθιους, θὰ σταθοῦν μπροστά μας. Θὰ σεβαστοῦν τὴν πνευματική μας παράδοση καὶ δίπλα μας, ἂς ἀναπτύξουν καὶ τὴν δική τους. Ὅμως· προσέξτε παρακαλῶ! εἶπα: «δίπλα μας», ὄχι «ἐπάνω» μας.

Νὰ χτίσουν τὰ ἱερά τους, νὰ ἐμ-φανίσουν τὰ ἔθιμά τους, νὰ ἀναρτήσουν τὰ σύμβολά τους καὶ νὰ γιορτάσουν τὶς γιορτές τους, ἐπειδὴ ἡ ἑλληνικὴ δυναμικὴ ψυχὴ καὶ ἡ Ὀρθόδοξη χριστιανικὴ πνευματικότητα, δὲν ἔχουν νὰ φοβηθοῦν τίποτε ἀπολύτως. Ἀρκεῖ νὰ ὑπάρχουν! Ἦταν κι ἄλλες φορὲς στὴν ἱστορία μας ποὺ ζυμωθήκαμε μὲ ξένους καὶ «προχωρήσαμε» μαζί τους σὲ κάτι ἀνώτερο.
Ἐδῶ, σὰν καὶ νὰ σᾶς ἀκούω κάποιους νὰ μοῦ λέτε:

-Δὲν γίνεται νὰ ἀποφύγουμε ὅλη αὐτὴν τὴν δοκιμασία;

-Λυπᾶμαι, ποὺ τὸ ὁμολογῶ, ἀλλὰ εἶναι ἀργὰ πλέον! Λυπᾶμαι ποὺ θὰ σᾶς στενοχωρήσω, ὅμως, σήμερα ἡ Ἐκκλησία μας τέσσερεις ἡμέρες μετὰ τὰ Χριστούγεννα, μνημονεύει τὴν σφαγὴ τῶν νηπίων ποὺ διέταξε ἐκεῖνος ὁ κακοῦργος Ἡρώδης. Ἂς μὴν ξεχνᾶμε κι ἐμεῖς ὅτι 250 μὲ 300.000 ἑλληνόπουλα σφαγιάζονται κάθε χρόνο μὲ ἔκτρωση. Ἤδη ἀπὸ τὸ 2017 οἱ γεννήσεις στὴν Πατρίδα μας εἶναι λιγότερες ἀπὸ τοὺς θανάτους. Αὐτὸς ὁ δείκτης δὲν ἀνατρέπεται πιά. Τὴν ἄδεια Χώρα μας θὰ ρθοῦν νὰ τὴν γεμίσουν ἄλλοι, ἐπειδὴ ἡ Ἱστορία δὲν ἀφήνει κενά, οὔτε κάνει χατήρια σὲ κανέναν. Μόνο ἡ μετάνοια γιὰ τὸ ἐθνικό μας ἔγκλημα θὰ μποροῦσε νὰ ἕλξει τὴν Χάρη τοῦ Θεοῦ, ὅμως θὰ ὑπάρξει;
Ἡ ὑποκρισία βασιλεύει: ἂν μιὰ μάννα πετάξει τὸ παιδί της σὲ κάδο ἀπορριμμάτων ἢ ἂν κάποιο βρέφος χρειάζεται μετακομιδὴ στὸ Ἐξωτερικὸ γιὰ σπάνια θεραπεία, τότε ξεσηκώνεται τὸ πανελλήνιο! Ἂν τὸ ἴδιο παιδί, λίγες μέρες νωρίτερα σφαγιάζονταν σὲ ἰατρεῖο, δὲν θὰ τὸ νοιάζονταν κανείς. Ἂν ἦταν σκυλάκι, ὅμως, θὰ τὸ προστάτευαν οἱ νόμοι!
Εἶναι ἐντολὴ τῆς Ἱερᾶς Συνόδου μας νὰ κρούσουμε σήμερα τὸν κώδωνα τοῦ κινδύνου. Ἂν σταματήσουμε οἱ Ἕλληνες νὰ αὐτοκτονοῦμε ἐθνικά, τότε θὰ συνεχίσουμε νὰ ὑπάρχουμε. Ἂν σταματήσουμε τὴν ἁμαρτία αὐτή, τότε θὰ μποροῦμε νὰ ἐλπίσουμε στὸ ἔλεος τοῦ Θεοῦ. Ἀλλιῶς, ἂς ἓτοιμαστοῦμε νὰ δοῦμε τὴν Χώρα μας σταυροδρόμι ὅπου θὰ κονταροχτυπιοῦνται λαοὶ καὶ πολιτισμοί, μέχρις ὅτου ἐπικρατήσει ὁ ἰσχυρότερος. Λύσεις ὑπάρχουν, ἀρκεῖ νὰ τὶς ἀποφασίσουμε ὡς Χριστιανοί, ὡς Ἕλληνες, ὡς ἄνθρωποι.

Πηγὴ:https://imalexandroupolis.blogspot.com/

https://ethnegersis.blogspot.com/2019/12/29-2019_29.html «Πᾶνος»
=================================================================
* Προσφωνώντας τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Βουλής, αφού υπογράμμισε ότι η εκλογή του κ. Παπούλια, «που έγινε σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος, αποτελεί κορυφαία πράξη της Δημοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα και επιβράβευση της μέχρι σήμερα διαδρομής του ως πολιτικού και ως ανθρώπου», τόνισε
«Κύριε Πρόεδρε, αναλαμβάνοντας τα υψηλά καθήκοντα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, έπειτα από μια 10ετή, κατά γενική εκτίμηση, συνετή και εποικοδομητική θητεία του προκατόχου σας κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, καλείσθε να μετουσιώσετε σε πράξη τα υψηλά ιδεώδη και τις αρχές που το Σύνταγμα έθεσε ως βάση και αποστολή του προεδρικού αξιώματος: την ενότητα του έθνους και του λαού, την επαγρύπνηση για την ορθή λειτουργία του πολιτεύματος και τη διατήρηση συναινετικού κλίματος μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στα μεγάλα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα του τόπου. Αυτή η ίδια η υπόδειξη και η εκλογή σας υπήρξε άλλωστε προϊόν συναίνεσης σύμφωνα και με το πνεύμα του Συντάγματος, γεγονός που σας εξοπλίζει με πρόσθετο κύρος για την επιτέλεση των καθηκόντων σας. Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.

Η χώρα μας εξάλλου θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα σε πολλούς τομείς: Στα εθνικά θέματα δρομολογούνται εξελίξεις που απαιτούν σύμπνοια και νηφαλιότητα, στον οικονομικό και τον κοινωνικό τομέα πρέπει να γίνουν τομές και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, η διαπαιδαγώγηση των νέων θα απαιτήσει αναπροσανατολισμούς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ο ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να ανακτήσει την ιστορική του πρωτοπορία.Ενόψει των παραπάνω η ρυθμιστική και ενοποιητική αποστολή που σας αναθέτει το Σύνταγμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Είμαι βεβαία ότι θα ανταποκριθείτε άριστα στον υψηλό αυτό ρόλο, με όπλα τη μακρά πολιτική πείρα σας, την επιστημονική σας κατάρτιση, την κοινωνική ευαισθησία και τον ήπιο και μετριοπαθή χαρακτήρα σας. Θα έχετε άλλωστε αρωγό και συμπαραστάτη τους παράγοντες του πολιτεύματος και όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

Ολοκληρώνοντας την προσφώνησή της η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε στον κ. Παπούλια, προσωπικά και εκ μέρους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των βουλευτών, τις θερμότερες ευχές για την επιτυχή εκπλήρωση των καθηκόντων του.
Ἀναρτήθηκε ἀπὸ Πᾶνος στὶς 11:30 μ.μ.

4 σχόλια:

  1. ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ30 Δεκεμβρίου 2019 – 12:07 π.μ.Απάντηση
  2. Το ίδιο σκέφτηκα και εγώ, την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη. Αλλά ετούτος εδώ, είναι θρησκευτικός ηγέτης και όχι πολιτικός. Είναι ανήκουστο να μας προτρέπει να δεχθούμε την αποκαθήλωση των Εθνικών και θρησκευτικών μας συμβόλων, την αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών, να παντρέψουμε τα παιδιά μας με αλλόθρησκους (χωρίς να έχουν βαπτιστεί πρώτα Χριστιανοί Ορθόδοξοι).
    Αντί να μας προτρέπει να γίνουμε ιεραπόστολοι για να τους κατηχήσουμε στην Ορθοδοξία, μας προτρέπει να δεχθούμε την άλωση της πατρίδας μας, από Μωαμεθανούς, στην πλειοψηφία τους φιλότουρκους Πακιστανούς, οι οποίοι έχουν εντολή από το Κοράνι, να μας εξολοθρεύσουν.
    Το καλύτερο είναι πως χαίρεται που θα καταργηθούν τα βόρεια σύνορά μας έτσι ώστε οι Βαλκάνιοι γείτονές μας να έχουν πρόσβαση στην «άσπρη θάλασσα», το Αιγαίο μας!
    Εξισώνει τους παλλινοστούντες Έλληνες, τους Βορειοηπειρώτες, το αίμα μας, με τους Μωαμεθανούς απρόσκλητους εισβολείς, που ήρθαν για να ζήσουν εις βάρος μας, από τα επιδόματα του κράτους μας και τις παρανομίες που όλο και αυξάνουν στις ημέρες μας. Ακόμα και η φουλ λαθρόφιλη Σουηδία, πλέον δεν τους θέλει και τους διώχνει. Θέλουν να ζουν παρασιτικά.
    Τα χωριά ερήμωσαν διότι το κράτος μας συστηματικά έπληξε την πρωτογενή παραγωγή. Κανένας λαθρομετανάστης δεν θα πάει στα χωριά, όλοι στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη θα πάνε!
    Ανήκουστα πράγματα, ούτε το ΚΕΕΡΦΑ και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόλμησαν να εκστομίσουν.
  3. Πᾶνος30 Δεκεμβρίου 2019 – 12:18 π.μ.Απάντηση
  4. Αὐτὸς ὁ ἄνθρωπος ἀδελφὲ μου Ἀνατόλιε, πές μου πότε ἄνοιξε τὸ στόμα του καὶ δὲν κατασκανδάλισε τὸν κόσμο;Γιὰ αὐτὸ ἔγραψα στὸ σχόλιό μου, πὼς ξεπέρασε καὶ τοὺς προδότες πολιτικοὺς μας.Τὸ γράφω καὶ θὰ τὸ γράφω συνέχεια: Ὅλα αὐτὰ ποὺ συμβαίνουν στὴν πατρίδα μας καὶ αὐτὰ ποὺ θὰ ἔρθουν άκόμα (πολὺ χειρότερα), εἶναι ἀποτέλεσμα τῆς ἀποστασίας μας ἀπὸ τὸν Θεὸ καὶ μόνο ἡ μετάνοια καὶ ἡ ἐπιστροφὴ σὲ Ἐκεῖνον θὰ μᾶς σώσει!
  5. Απαντήσεις
  6. ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ30 Δεκεμβρίου 2019 – 12:23 π.μ.
  7. Πλέον νομίζω πως μόνο με πόλεμο, ίσως μετανοήσουμε και συνέλθουμε κάπως.
    Αξίζουμε 100% τους πολιτικούς, εκκλησιαστικούς και στρατιωτικούς μας άρχοντες. Το κράτος μας είναι οικτρό, ενώ οι Τούρκοι δίπλα μας, γιγαντώθηκαν.
  8. Πᾶνος30 Δεκεμβρίου 2019 – 12:32 π.μ.
  9. Συμφωνοῦμε ἀπόλυτα Ἀνατόλιε, ὁ Θεὸς ἐπιτρέπει τὰ τόσα δεινὰ ποὺ μᾶς ἔχουν βρῆ καὶ θὰ μᾶς βροῦν, μήπως καὶ μέσῳ αὐτῶν μπορεῖ νὰ μετανοήσουμε.Στὴν οὐσία μᾶς καλεῖ σὲ μετάνοια.

Αναρτήθηκε από ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ

Ετικέτες ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΑΝΘΙΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ : ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ, ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ…ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Γνωστός μητροπολίτης της ακριτικής Αλεξανδρούπολης, που μοίραζε το Κοράνι σαν… ιερό βιβλίο στο ποίμνιο του, δεν… «νήστεψε» στην έναρξη της Αγίας Σαρακοστής στους λόγους του και εξαπέλυσε άγρια επίθεση σε όποιον αμφισβητεί την «μεγάλη» και «ιερά» σύνοδο της Κρήτης….
Την συνέχεια:

https://nikosxeiladakis.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%89%CF%83-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CE%B6/

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.