Αυγουστίνος Καντιώτης



Tι ελεγε ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ο Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος Καντιωτης, στις 18-11-1961, σε ομιλια του στην Κατερινη: «…Αμα οι Ελληνες νομιζουν οτι εφθασε η ωρα να γινουν παλι Μεσολογγι, να γινουν Αρκαδι, να γινουν κατακαϊδια να ψηφισουν ναι στις βασεις, εαν ομως δεν θελουν να γινουν για αλλη μια φορα πυραναλωμα των μεγαλων συμφεροντων, των μεγαλων εθνων· Θα πουνε οχι κυριοι, δεν θελουμε…» (Υπαρχει & ηχητικο)

date Μαρ 29th, 2020 | filed Filed under: Αυτοκτονει η Ελλας
  • Θελουν να σβήσουν την Ελλάδα τα πολιτικά καθάρματα, που μας κυβερνουν. Παίρνουν εντολές από την λεσχη Μπίλντερμπεργκ και αλλων μασονικων βόθρων, που μόνημα στηρίζουν την Τουρκία.
    Γεμίζουν σ’ όλη την Ελλάδα κεντρα λαθρομεταναστων και δίνουν νέους χώρους για βάσεις στους Αμερικάνους, για να μας σφάξουν οι τζιχαντιστές όταν πάρουν εντολή και να κάνουν πυρανάλωμα ολόκληρη την χωρα οι αιμοδιψεις Αμερικάνοι, που ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντα των λεφτάδων τους.

ΒΑΣΕΙΣ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μικρό απομαγνητ. απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης
π. Αυγουσίνου Καντιώτου στην Κατερίνη, στις 18-11-1961.

http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=26171

βουληΌταν πήγα στην Θεσσαλονίκη είπα μεταξύ των άλλων· -κατα την γνώμη μου· Γνώμη μου είναι, που πρέπει να την πω ως ιερεύς στο λαό, γιατι εδω δεν σας μάζεψα για να περάσει η ώρα, όχι-…

Την γνώμη μου είπα· Έχουμε το ζήτημα των πυραύλων. Θέλουν οι άλφα ή οι βήτα να κάνουν στην Ελλάδα βάσεις πυραύλων; -τα συμφέροντά τους, την δουλειά τους κάνουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που μας υπάτησαν οι μεγάλοι. Όταν στην Μικρά Ασία το κύμμα της Σμύρνης εκοκίνιζε από το αίμα, οι Άγγλοι και οι Γάλλοι και όλοι αυτοί διώχνανε με τα κουπιά τους έλληνας που πήγαιναν να σωθούν στα καράβια τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που μας υπάτησαν. Γι” αυτό να ερωτηθεί ο λαός· Θες Ελληνικέ λαέ, να γίνει η Ελλάς βάσεις πυραύλων;

Δυο γνωμες υπάρχουν· άλλοι θέλουν και άλλοι δεν θέλουν. Πολύ καλά· Να γίνει ψηφοφορία σ’ όλη την Ελλάδα. Και άμα οι Έλληνες νομίζουν ότι έφθασε η ώρα να γίνουν πάλι Μεσολόγγι, αν οι Έλληνες θέλουν να γίνουν Άρκάδι, άν θέλουν να γίνουν κατακαϊδια να ψηφίσουν, εάν όμως δεν θέλουν οι Έλληνες να γίνουν για άλλη μια φορά πυρανάλωμα των μεγάλων συμφερόντων, των μεγάλων εθνων· Θα πούνε όχι κύριοι δεν θέλουμε. Να έχει την ευθύνη ο λαός.
Πως εσεις κύριοι μια χούφτα, 5, 10, 20 άνθρωποι αποφασίζεται για την ζωή 18.000.000 Ελλήνων(*); Που είναι η Δημοκρατία; Πού είναι η δημοκρατία!!! Γιατι αυτοί που φωνάζουν σε μια στιγμή με τα ηλικόπτερα και με τα αεροπλάνα θα φύγουν από την Ελλάδα. Θα μείνουμε εμείς με το ράσο εδώ μέσα στα βουνά και τα λαγκάδια, μαζί με το λαό μας. Εχει λοιπον ο λαός να αποφασίσει. Αν θέλει πυραύλους ναί, αν δεν θέλει όχι.
Είναι δίκαιο αυτό ή δεν είναι;

______________

(*) Στον αριθμό περιλαμβάνονται όλοι οι Έλληνες απανταχού της γης)

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.