Αυγουστίνος Καντιώτης



ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΙΤΕΣ ΟΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ. ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ «ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ» ΜΙΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟ-ΣΕΡΒΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΑΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ ΤΟ 1950 μ. Χ. !!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΡΑΦΕ ΣΕ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΤΟ 1950!!! ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ΝΑ ΠΡΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ

date Οκτ 21st, 2020 | filed Filed under: ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ & ΛΗΣΤΕΣ

Μακεδονικη γλωσσα;;;

Τοῦ Φλωρινιώτη Δημήτριου Πασίνη

Κομπογιανιτες Σκοπιανοι

Το όλο κατασκεύασμα στηρίζεται βέβαια και στην «ανακάλυψη» κάποιας γλώσσας, που εν προκειμένω είναι αυτή που ομιλείται στο κράτος των Σκοπίων και «βαφτίστηκε» ως «Μακεδονική γλώσσα».

Με την «Μακεδονική γλώσσα» ως εφαλτήριο τα Σκόπια διαβλέπουν στις γνωστές –εκ του Συντάγματος της χώρας τους- αλυτρωτικές βλέψεις αφού υποστηρίζουν ότι πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ομιλούν την συγκεκριμένη γλώσσα.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ ομιλούν οι κάτοικοι της Βορειοδυτικής Ελλάδας (κυρίως των νομών Φλώρινας και Πέλλης) και ΓΙΑΤΙ;
Επειδή κατάγομαι από την Φλώρινα και συγκεκριμένα από χωριό πάνω στα σύνορα με την FYROM, ενθυμούμαι ότι ο παππούς μου που γεννήθηκε το 1902 γνώριζε τρεις (3) γλώσσες, τα Ελληνικά, την Σλάβικη διάλεκτο και πολλά Τουρκικά.

Προσέξτε αγαπητοί φίλοι…
Ο παππούς μου ΔΕΝ ήταν «διανοούμενος» -μόνο λίγες τάξεις του Δημοτικού είχε πάει – και δεν είχε βίτσιο να μάθει …ξένες γλώσσες.
Απλά, η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΔΩ ΠΑΝΩ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙ 5 ΣΧΕΔΟΝ ΑΙΩΝΕΣ, και οι Σλάβοι, με τους οποίους οι γηγενείς, Έλληνες κάτοικοι έκαναν εμπορικές και κοινωνικές συναλλαγές, βρίσκονταν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα βορειότερα, ΟΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΛΕΚΤΩΝ (τουρκικής & σλάβικης) ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ.
Μην λησμονούμε τους χιλιάδες Έλληνες που ακόμα υφίστανται στο Μοναστήρι (Bitola) για να κατανοήσουμε το μέγεθος του Ελληνισμού στην περιοχή….

Διαβᾶστε την συνέχεια:
https://neaflorina.gr/2020/10/makedoniki-glossa/

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.