Αυγουστίνος Καντιώτης



ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ! «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ» ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΔΩΡΙΖΕΙ ΚΟΡΑΝΙΟ!

date Φεβ 1st, 2010 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΑΣΕΒΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟ ∆ΑΜΑΣΚΗΝΟ

«ΑΓΙΟ» ΚΑΙ «ΣΠΟΥ∆ΑΙΟ» ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ!

-5Δωρίζoντας Κοράνιο στόν πρόεδρο τῆς Coca Cola (δεξιά)
www.patriarchate.org/multimedia/video

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ Coca Cola, Η.Π.Α., 29.10.2009 (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ)

  • «Αξιότιμοι Μουχτάρ και Δάφνη Κεντ [ο μουσουλμάνος Πρόεδρος της Coca Cola και η σύζυγός του] πoλυαγαπημένοι φίλοι και οικοδεσπότες… Αγαπητοί στον Κύριο […].
    Αγαπητέ φίλε Μουχτάρ… γνωρίζουμε πως οι ηρωικές προσπάθειες των γονιών σου χάριν των εβραίων κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δεν βασίζονταν σε κάποια θρησκευτική κοσμοαντίληψη αλλά στο σφαιρικό όραμα της αγάπης για όλους τους ανθρώπους και της αξίας κάθε ανθρώπινης ζωής.
    Είθε ο Κύριος όλων να τους χαρίσει αιωνία ανάπαυση μαζί με τους Δικαίους κάθε γενεάς που έχουν φανεί ευάρεστοι σε Εκείνον […].
    Ευχαριστώ. Παρακαλώ καθίστε.
    Έχω ένα μικρό αναμνηστικό. Μικρό και σπουδαίο. Αναμνηστικό για την Δάφνη και τον Μουχτάρ. Αυτό είναι το Άγιο Κοράνιο. Το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων αδελφών μας» [χειροκροτήματα].

ΚΟΡΑΝΙΟ

-1«Κι είπαν οι Χριστιανοί ότι ο Μεσσίας ήταν γιός του Αλλάχ. Αυτά είναι λόγια που βγήκαν απ’ τα χείλη τους και που μιμούνται τα λόγια εκείνων που παλαιότερα αρνήθηκαν την Πίστη. Ας πέσουν στη καταστροφή που έχουν απομακρυνθεί από την Αλήθεια και στράφηκαν προς το ψεύδος!» (Σούρα 9 «ελ-Τέβμπε», §30).

«Ω! Οπαδοί της Βίβλου! Μη κάνετε κατάχρηση της θρησκείας σας, και μη λέτε για τον Αλλάχ τίποτε άλλο, παρά μόνο την αλήθεια. Ο Ιησούς Χριστός, ο γιος της Μαριάμ, δεν είναι περισσότερο από Απόστολος του Αλλάχ, κι ο Λόγος Του προς τη Μαριάμ, κι ένα Πνεύμα απ’ Αυτόν (τον Αλλάχ). Πιστεύετε λοιπόν στον Αλλάχ και στους Αποστόλους Του και μη λέτε «[Αγία] Τριάδα». Παραιτηθείτε, θα είναι το καλύτερο για σας» (Σούρα 4 «ελ-Νισά», §171).

ΑΛΛΑΧ: «Ω Ιησού, γιέ της Μαριάμ! Μήπως είπες στους ανθρώπους: “Λατρεύετε εμένα σαν Θεό εκτός απ’ τον Αλλάχ”»;
ΙΗΣΟΥΣ: «Δόξα σε Σένα! Ποτέ δεν θα έλεγα κάτι που δεν είχα δικαίωμα να πω. Κι αν έλεγα τέτοιο πράγμα, Εσύ θα το γνώριζες αμέσως. Γιατί ξέρεις τι κρύβει η καρδιά μου, ενώ εγώ δεν ξέρω τι υπάρχει στη δική Σου. Γιατί Εσύ είσαι ο Γνώστης όλων, όσα είναι κρυμμένα. Ποτέ δεν τους είπα τίποτε παραπάνω από όσα με διέταξες να πω: «Να λατρεύετε τον Αλλάχ, τον Κύριό μου και Κύριό σας»» (Σούρα 5 «ελ-Μάιντε», §72).

ΙΩΑΝΝΗΣ+ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

[Σχολιάζει το τελευταίο εδάφιο του Κορανίου:]

«Και γράφοντας [ο Μωάμεθ] πολλά άλλα τέτοια τερατολογήματα σ’ αυτό το σύγγραμμα [το Κοράνιο], που είναι για γέλια, καυχιέται ότι αυτό κατήλθε σ’ αυτόν από το Θεό!»    («Περί αιρέσεων», ρα’, στίχοι 38-39, μετάφραση).

tag3 Responses to “ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ! «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ» ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΔΩΡΙΖΕΙ ΚΟΡΑΝΙΟ!”

  1. «Αραβική Άνοιξη» « ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ Said,

    […] αποκαλούν το βιβλίο των μωαμεθανών «ιερό βιβλίο», το κάνουν δώρο και καμιά φορά το φιλούν κιόλας! Μόνο κάποιοι […]

  2. «Αραβική Άνοιξη» « NKi Activities Said,

    […] αποκαλούν το βιβλίο των μωαμεθανών «ιερό βιβλίο», το κάνουν δώρο και καμιά φορά το φιλούν κιόλας! Μόνο κάποιοι […]

  3. Η εποχή της «αγάπης»: Ιεράρχες μοιράζουν Κοράνια σαν «δώρο» | Said,

    […] πλακέτα «μετ’ επιγραφής χωρίων του Κορανίου».. Το Οκτώβριο του 2009 ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρισκόμενος στην Ατλάντα […]

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.