Αυγουστίνος Καντιώτης



H ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

date Φεβ 11th, 2010 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

H «ΑΝΩΘΕΝ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ» ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΛΑΜ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗ ΤΟΥ,

ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΙΚ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

-4«Μετ’ αἰσθημάτων αγάπης και σεβασμού, απευθυνόμενος εις τους απανταχού της γης μουσουλμάνους, τα εγκάρδια συγχαρητήρια και τας καλλιτέρας ημών ευχάς επί τη ευκαιρία της λήξεως της νηστείας του Ραμαζανίου. Μετά την μακράν ταύτην περίοδον της νηστείας, ούσης και περιόδου περισυλλογής, προσευχής και φιλανθρωπίας, ήλθεν η στιγμή δι έκαστον μουσουλμάνον να εορτάση και να λάβη την άνωθεν δικαίαν αντιμισθίαν.

Εν τω πνεύματι της ειρήνης, της αγάπης και της κατανοήσεως ευχόμεθα υμίν άπαξ έτι ευλογημένον τον εορτασμόν, προσευχόμενοι όπως ο Παντοδύναμος Θεός χαρίζηται εις υμάς πάσαν πνευματικήν ευλογίαν άνωθεν, εν τη ελπίδι ότι ο κόσμος θα ζη ηνωμένος.

Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 17η Σεπτεμβρίου 2009,

Διάπυρος προς Θεόν ευχέτης πάντων υμών,

Βαρθολομαίος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως

ΝΕΟΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ

[Μαρτύρησε στο Βελιγράδι την 11η Ιουλίου 1722. Σε ερώτηση του δικαστή ποιά είναι η γνώμη του για τον Μωάμεθ, απάντησε]:

«Πλάνος ην, απατεών και δεύτερος από τον διάβολον· τούτον πρόδρομον του αντιχρίστου ομολογώ και ψευδοπροφήτην κηρύττω· ούτος μεν ευρισκόμενος πυρίναις αλύσεσι δεδεμένος και εν φλογί της κολάσεως δεινώς βασανιζόμενος, μετά τούς ὑπ’ αὐτοῦ ἱστάμενος, θρηνεί και οδύρεται την εαυτού απώλειαν· υμείς δε ως ανόητοι και πεπλανημένοι σέβεσθε και τιμάτε αυτόν, τον επί τόξω και μαχαίρα και πάση κακία κακώς βιώσαντα, και ήδη εν τη φλογί του Άδου αθάνατα πυρπολούμενον, καθώς Κύριος ο Θεός μου Ιησούς Χριστός εφανέρωσέ μοι περί αυτού και όλου του πεπλανημένου γένους υμών των αθέων Αγαρηνών»

[Συναξαριστής Νεομαρτύρων, εκδ. «Ορθόδ. Κυψέλη», Θεσ/νίκη 1989, σελ. 816]

-5 ist.ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ΥΔΡΑΙΟΣ

[Μαρτύρησε την 14η Νοεμβρίου 1800. Στην πρόταση του Μουσουλμάνου ηγεμόνα της Ρόδου να αρνηθεί τον Χριστό, απάντησε]:
«Εγώ σε είπα να πιστεύσης εις τον Χριστόν ότι είναι Θεός αληθινός, διατί η εδική σας πίστις είναι βδελυρά, μιαρά και ψεύτικη, επειδή πιστεύετε ένα ψεύστην, οπού εις τον κόσμον δεν έδειξε κανένα θαύμα, ούτε σας εδίδαξε καμμίαν αλήθειαν και κανένα καλόν, αλλά μόνον σας εδίδαξε μυθολογίας, και σας παραγγέλλει να κάμνετε πορνείας, αρσενοκοιτίας και άλλας κακίας, και εσείς ως τυφλοί τον πιστεύετε ως προφήτην. Δια τούτο έχετε να υπάγετε με αυτόν εις την αιώνιον κόλασιν, και εις το πυρ το εξώτερον, δια να κατακαίεσθε παντοτεινά μαζί με τους αδελφούς σας δαίμονας. Μόνον έλα να γένης Χριστιανός, δια να χαίρεσαι αιώνια με τον Χριστόν εις τον Παράδεισον»
[Από το ίδιο  Βιβλίο, στη σελίδα 150]

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.