Αυγουστίνος Καντιώτης



ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΟΡΑΝΙΟ ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

date Μαρ 1st, 2010 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

-6
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δωρίζει Κοράνιο στόν πρόεδρο του Σουδάν

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ:

«ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 28/02/2010

Με εγκαρδιότητα και θερμά λόγια αγάπης, υπεδέχθη ο Εξοχ. Πρόεδρος της Σουδανικής Δημοκρατίας κ. OMAR AL-BASHIR την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ε.ε. και ώρα 12η μεσημβρινή.
Ο Εξοχ. κ. Πρόεδρος τον καλωσόρισε. Τον ευχαρίστησε που ήλθε στο Σουδάν… Ακολούθως ο Μακαριώτατος ευχάριστησε τον κ. Πρόεδρο και συγκεκινημένος από την εκδηλούμενη αγάπη του για την Ελλάδα και τους Ελληνες, κατέθεσε κι Εκείνος την αγάπη του προς τον φιλόξενο, καλοκάγαθο και ευγενή Σουδανικό λαό… Προσέφερε δε στον κ. Πρόεδρο ένα  Κοράνιο μετ’ αφιερώσεως προσωπικής και ασημένιο δίσκο με το έμβλημα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας».
-7 ιστ
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ:

«Υπάρχει επίσης και η λαοπλάνος θρησκεία των Ισμαηλιτών, που διατηρείται μέχρι τώρα και είναι πρόδρομος του Αντιχρίστου. Κατάγεται από τον Ισμαήλ, τον γιο του Αβραάμ που γεννήθηκε από την Άγαρ, γι’ αυτό λέγονται Αγαρηνοί…
Αυτοί λοιπόν μέχρι τα χρόνια του Ηρακλείου ήταν ειδωλολάτρες. Από το χρόνο εκείνο και δώθε ξεφύτρωσε σ’ αυτούς ψευτοπροφήτης που ονομαζόταν Μωάμεθ. Αυτός, αφού διάβασε Παλαιά και Καινή Διαθήκη και αφού συνομίλησε με κάποιον αρειανό μοναχό, δήθεν, ίδρυσε δική του αίρεση.  Και με την πρόφαση ότι ήθελε να οδηγήσει το έθνος σε θεοσέβεια, διέδωσε ότι του στάλθηκε γραφή από τον ουρανό! Αφού λοιπόν χάραξε μερικά γελοία νομοθετήματα στο βιβλίο του (=το Κοράνιο), τους άφησε εντολή να το σέβονται»

(«Περί αιρέσεων», ρα΄, στίχοι 1-15, μετάφραση)

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.