Αυγουστίνος Καντιώτης



ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ & ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

date Ιούν 6th, 2024 | filed Filed under: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ & ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
ΤΟΥ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Γιαγια Ελισαβετ Καπλανογλου.Ἡ γιαγιά Ἐλισάβετ Καπλάνογλου, των 99 ετών συνεχάρη το Σεπτέμβριο του 2019, τους γιατρούς των ἐξωτερικών ιατρείων, του Μαμάτσειου Κρατικού Νοσοκομείου Κοζάνης, για το ενδιαφέρον που δείχνουν στους γέρους.
Σήμερα ἂν βρισκόταν στην ζωή, θα συνέχαιρε τους χειρουργούς Ιατρούς  κ. Ἰωαννη Πατέρα & τὴν κ. Βησσαρία Τάτση, μαζί με το ἐπιτελεῖο των ιατρῶν & νοσοκόμων, για δυο πολύ δύσκολες επεμβάσεις, που ἔκαναν, μὲ τη βοήθεια του Θεού και την δική τους επιστημονική γνώση και ὑπομονή, σε ἕναν ἀπὸ τὰ παιδιά της.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Γράφει ἡ Ἀνδρονίκη Καπλάνογλου

Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα υγείας, λόγω ηλικίας στην γιαγια και πηγαμε στα εξωτερικά Ιατρεια.

Ενθουσιάστηκε με τον ενδιαφέρον των γιατρών και δεν το ἔκρυψε. Τους εἶπε χαμογελώντας: Τώρα τους γέρους οἱ ἄλλοι δεν τους δίνουν καμία σημασία, αλλα ἐσεῖς τους προσέχετε! (Διαβαστε τι πανε να ψηφισουν για τους γερους & τους ανημπορους σημερα στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση: Πρόταση Νόμου της κυβέρνησης Μακρόν να επιτρέπεται η γεροντοκτονία καθώς και η ευθανασία σε κάθε ανήμπορο άνθρωπο: https://tasthyras.wordpress.com/2024/06/05/%ce%bf%83%ce%b7)

Και ἡ χαρουμενη γιαγια, μὲ πλήρη διαυγεια του νου, εἶπε και ἄλλα τέτοια στους γιατρούς, επειδή τα πίστευε και αὐτοὶ που βλέπουν συνήθως πονεμένους ἀνθρωπους να καταφεύγουν στα ἐξωτερικά ιατρεία χάρηκαν με την γιαγιά και ἐπιασαν κουβέντα μαζί της. Δυο φορές ήρθαν την νύχτα οἱ ἴδιοι οἱ γιατροί να την δοῦν. Με το ἐνέσημο Lasix, τακτοποιήθηκε προσωρινά το πρόβλημα της. Το πρωΐ ἦρθε ὁ διευθυντής του Νοσοκομείου, για να την γνωρίσει και τῆς εἶπε: Επειδή εἶναι ἐνθουσιασμένοι οι γιατροί μαζί σου, θα έρθει τώρα το ασθενοφόρο και θα σε πάει στο σπίτι σου. Ἡ γιαγιά ἡ Ἐλισάβετ Καπλάνογλου ἔφυγε χαρούμενη, αφού συνεχάρη νοσοκόμες και γιατρούς.

Ἐπι κορονοϊου τα πράγματα ἄλλαξαν.

Ἡ μετα τον κορονοϊο ἐποχή, τα πραγματα διορθώθηκαν. Οι γιατροι ὁμιλητικοι, χαρούμενοι, προσεκτικοί. Για ἕνα επαρχιακό νοσοκομεῖο κανουν περισσότερα ἀπό ὅτι μπορουν.

Το 2024 ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ,
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ

Θαυμάζει κανείς το θάρρος των Χειρούργων ιατρών, επαρχιακοῦ Νοσοκομειου, που αναλαμβάνουν δύσκολες ἐπεμβάσεις, με υπομονή, ἐπιμέλεια και ἀγάπη για τον αρρωστο. Υποβλήθηκε ἕνας ἀδελφός μου, σε δυο ἐπεμβασεις, πολύ δύσκολες, μέσα σε 8 μηνες, με τοπική ναρκωση, που κρατησαν 1,5 ὥρα ἡ κάθε μια.

Τωρα που η γιαγια δεν βρισκεται στην ζωή, για να συγχαρεί τους γιατρους τοῦ Μαμάτσιου Νοσοκομείου και να τους ευχαριστήση, για τον γιό της ἀντι αυτῆς   εὐχαριστεί ἡ κόρη της Ανδρονίκη Καπλάνογλου, που συνόδευε τότε την γιαγια στο Νοσοκομεῖο και ἄκουσε τις συνομιλίες της με τους γιατρούς. Ευχαριστεῖ προσωπικά τους καλούς χειρουργους ιατρους και των δυο χειρουργείων.

Τόν δρ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΤΕΡΑ, Χειρουργό, MSc, PhD, Επιμ. Α’ Γ.Ν. Κοζάνης, μέ τόν ἱατρό κ. Νικόλαο Ζανδέ, στὸ α´ χειρουργεῖο καὶ
τὴν κ. ΒΗΣΣΑΡΙΑ ΤΑΤΣΗ , επικουρική ιατρός με ειδικότητα Χειρουργικής, μὲ τὸν ἱατρό κ. Μιχαήλ Δουλγεράκη, στὸ β´χειρουργειο

Στο Α´χειρουργείο ὁ Ἰωάννης Πατέρας εἶχε 8 χειρουργία ἐκείνη την ἡμέρα. Χαρακτήρισε το προβλημα της ὑγείας του αδελφου μου πολύ σοβαρό και ἐπίγων. Παρουσίασε φλεγμονη στη χολή. Ἐπρεπε να μπεί στο χειρουργείο ἐπιγόντως. Οι δυσκολίες πολλές, το ὀξυγόνο χαμηλό, ἡ ὁλική νάρκωση ἐπικίνδυνη, ἡ σηψιμία παραμόνευε. Μπρος στον κίνδυνο της σηψιμίας, μετά από κάποιες ἐξετάσεις, τόλμησε να κάνει την έπέμβαση. Το τί εἶδε; ὁ γιατρός ξέρει. Αιμα & σαπίλα από τη φλεγμονή.  Ηταν το 7ο χειρουργειο. Κρατησε από της 9,30-11μ.μ.  Τον καθαρισαν προσεκτικά, παρ᾽ὅλο που διαπίστωσαν σηψιμία από την φλεγμονη. Ὅταν τελειωσε ἡ ἐπεμβαση, ὁ ἀσθενης, βγηκε χαιρετώντας τα συγγενικά του προσωπα, στο διαδρομο, σαν να μην εἶχε ταλαιπωρηθη τόση ὥρα από το χειρουργειο. Ὁ κ. Ιωαν. Πατερας κάλεσε την γυναικα του & τον μεγαλο γιο του και τους  ενημέρωσε  για την σηψιμία. Να ευχόμεθα στό Θεό, εἶπε, να μην περασε ἡ σηψιμία στο αιμα. Και το θαυμα ἔγινε.

Σε 8 μήνες ἡ φλεγμονη κτύπησε ξανα σε κοντινό σημείο. Χαθηκαν 2-3 ημερες στο νοσοκομειο, μεχρι να εντοπίσουν το πρόβλημα, παρ᾽᾽ὅλο το μεγάλο ἐνδιαφέρον που ἔδειξαν και στα εξωτερικά ιατρεια οἱ γιατροί.

Β´ χειρουγείο με την κ. Βησσαρία Τάτση. Ἡ ἐπέμβαση κρατησε τον ἴδιο χρόνο. Ηταν πολυ δυσκολη. Δύσκολα να βγη ζωντανος ανθρωπος από αυτήν. Παρ᾽ ὅλες τις δυσκολίες, με το χαμηλό οξυγόνο και την τοπικη νάρκωση, ἔκαναν ὅτι μποροῦσαν. Καθάρισαν καλά την κόλαση της φλεγμονης.  Ἡ γιατρος ὑστερα ἀπο 2, 3 ἡμερες που τον ἔβλεπε να φευγει ζωντανος ἀπό το Νοσοκομειο τον «ἔφτυνε», ἀπό την χαρά.

Οἱ σημερινοι γιατροι, ὅσους τουλάχιστον γνώρισα, ἔχουν ανθρωπιά, σε βλέπουν σαν αδελφό, κάνουν ὅτι μποροῦν και συμπεριφέρονται με αγάπη στον ασθενη, γι᾽αυτό τους συγχαιρουμε και τους ευχαριστοῦμε

Ευχαριστῶ ὄχι μόνο ἐγω, εκ μέρους της μητέρας μου, ἀλλα και ἐκ μέρους μου, αλλά & τα ἄλλα ἀδέλφια μου & ἡ γυναίκα του και παιδιά του αδελφοῦ μας

 Ἀνδρονίκη Π. Καπλάνογλου

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.