Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΝ ΤΗΣ α-ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΦΙΛΗΝ 2) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΤ. ΜΕΛΕΤΩΝ 3) Προσπαθουν να τραβηξουν το ενδιαφερον του κοσμου σε αλλα θεματα και οχι στην ψευδοΣυνοδο της Κρητης 4) ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ: -α) Η ΝΕΟΒΟΥΔΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ ARIGATOU ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ β) ΔΙΩΞΗ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ 5) Δεν μπορουμε να επιτρεψουμε σε κανεναν να παιζει με τις ψυχες των παιδιων μας

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ

 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΝ ΤΗΣ α-ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΦΙΛΗΝ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητέ μοι κ. Υπουργέ,
Θερμότατα Σας ευχαριστώ, διότι χθές το βράδυ 28 Σεπτεμβρίου ε.έ., κατά την ομιλίαν Σας στη Βουλή των Ελλήνων, ασχοληθήκατε πολύ μαζί μου! Μεγάλη η τιμή στο ταπεινό πρόσωπό μου! Πρέπει, λοιπόν, να Σας απαντήσω. Εκ προοιμίου Σας διευκρινίζω, ότι…

http://mkka.blogspot.gr/2016/09/blog-post_29.html090634b9b49e9b3e4c9bc943

2. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΤ. ΜΕΛΕΤΩΝ

Τα πορίσματα απο την ημιημερίδα σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών απο την Εστία Πατερικών Μελετών.

http://www.orthros.eu/2012-09-25-13-07-17/%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%83-%CE%B5-%CF%80-%CE%BC/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%BF%E1%BF%A6-%CE%BD%CE%AD

090634b9b49e9b3e4c9bc943

3. Προσεξατε την «αντιδραση» του αρχιεπισκοπου, που παραδοξως βρηκε την λαλια του

για τον Φίλη – όχι όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ- σικέ «καυγάς») ;

Προσπαθούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κόσμου σε άλλα θέματα και όχι στην ψευδοΣύνοδο και στην αίρεση που εισέβαλε επίσημα μέσα στην εκκλησία μας.
Ελάχιστα τους φοβίζουν τα 10-20 σοβαρά και τεκμηριωμένα άρθρα για την ψευδοσύνοδο (που αναρτώνται μεν στα ορθδόδοξα ιστολόγια αλλά φροντίζουν να «θάβονται» από τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων).
Αυτό που πραγματικά ΤΡΕΜΟΥΝ είναι μην επεκταθούν οι ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ. Γι αυτό και θέλουν να το τρενάρουν, να ξεθυμάνει η δίκαια οργή των πιστών. Σιγά σιγά οι μάσκες πέφτουν… και των αγιορειτών ηγουμένων.

Ομάδα εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»
090634b9b49e9b3e4c9bc943

4. MHTΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

α) ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΝΕΟΒΟΥΔΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ ARIGATOU

ANAΚΟΙΝΩΘΕΝ-omilia-arigatou-28-9-2016 σε pdf

β) Η ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ 

ΔΙΩΞΗ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ. pdf

090634b9b49e9b3e4c9bc943

5. Δεν μπορουμε να επιτρεψουμε σε κανεναν να παιζει με τις ψυχες των παιδιων μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ
Αρ. Πρωτ. 1/31.12.2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στο νέο Μάθημα των Θρησκευτικών (ΜτΘ) από την φετινή χρονιά 2016-2017 [1].
Οι αλλαγές αφορούν μόνον στους ορθόδοξους μαθητές σχετικά με την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών. Για τους αλλόθρησκους και ετερόθρησκους μαθητές δεν υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή, δηλαδή μπορούν να παίρνουν απαλλαγή από το μάθημα όπως πάντα.
Η ουσία του προβλήματος για τους ορθόδοξους γονείς είναι η εξής: οι Ορθόδοξοι βαπτισμένοι μαθητές, αντίθετα με το Σύνταγμα και τον εκπαιδευτικό Νόμο [2], δεν θα διδάσκονται πλέον μόνο τη δική τους πίστη, αλλά θα αναγκάζονται να διδαχθούν ένα μείγμα από όλες τις θρησκείες. Θα είναι ένα μάθημα κατήχηση και προσηλυτισμός στην πολυθέΐα της πολυθρησκείας, όπως καταγγέλλει και η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ) [3].
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το νέο μάθημα, που θέλει να εφαρμόσει βιαστικά το Υπουργείο στις «πλάτες» των παιδιών μας, είναι αντίθετο με τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, του Αγίου Όρους, της πλειοψηφίας των Θεολόγων και Καθηγητών Θεολογίας, των υψηλού επιπέδου διεθνών και πανελλήνιων επιστημονικών συνεδρίων και των ειδικών επιστημόνων (παιδαγωγών, νομικών, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, πολιτειολόγων, κ.ά.).
Το μάθημα αυτό θα διδαχθεί στα παιδιά του Δημοτικού από την Γ’ τάξη και μετά, δηλαδή σε παιδιά που για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ θα διδαχθούν θρησκευτικά και είναι ανυπεράσπιστα και ανώριμα πνευματικά. Τα μικρά παιδιά θα πρέπει πρώτα να γνωρίσουν σε βάθος την δική τους πίστη και μετά να γνωρίσουν κάτι άλλο για να μπορούν να κρίνουν. Μέσα από την διδασκαλία όλου αυτού του πολυθρησκειακού αχταρμά, θα χαθούν σταδιακά τα πρότυπα και οι αξίες του ελληνορθόδοξου πολιτισμού του τόπου μας και θα προκληθεί μεγάλη πνευματική βλάβη στα παιδιά μας, προσηλυτίζοντας τα και οδηγώντας τα σε επικίνδυνους δρόμους αποχριστιανοποίησης. Συγκεκριμένα το νέο μάθημα δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ενσυναίσθηση, δηλαδή τα βαπτισμένα ορθόδοξα παιδιά, αντίθετα με ό,τι διδάσκει η πίστη τους, θα πρέπει να αποκτήσουν και άλλα θρησκευτικά βιώματα πέρα από την ορθοδοξία. Γι’ αυτό το λόγο προτείνονται βίντεο από θρησκευτικές τελετές και προσευχές άλλων θρησκειών και επισκέψεις σε μη ορθόδοξους ναούς (τζαμιά, συναγωγές, καθολικούς ναούς κ.α.) Δεν είναι αυτό προσηλυτισμός σε άλλες θρησκείες και αλλόδοξα δόγματα που καμία σχέση δεν έχουν με την Ορθοδοξία;
Οι θεολόγοι του Υπουργείου που μετέτρεψαν, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, το μάθημα των Θρησκευτικών από Ορθόδοξο ομολογιακό και κατηχητικό σε πανθρησκειακό, διαπράττουν, σε συνεργασία με τον κ. Φίλη, δύο αδικήματα (σύμφωνα με γνωμοδοτήσεις έγκριτων νομικών): α) Το αδίκημα του Προσηλυτισμού στην αθεΐα και μάλιστα σε βάρος ανήλικων παιδιών, που δεν είναι σε θέση να αμυνθούν πνευματικά και β) Το αδίκημα της ανισονομίας, αφού το πολυθρησκειακό ή όπως το ονομάζει ο κ. Φίλης Θρησκειολογικό αυτό Πρόγραμμα εφαρμόζεται ή μάλλον επιβάλλεται, ρατσιστικά, μόνον στους ορθόδοξους μαθητές Γ3].
Ως υπεύθυνοι και συνειδητοποιημένοι ορθόδοξοι γονείς θέλουμε ένα μάθημα θρησκευτικών καθαρά κατηχητικό-ομολογιακό, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, τους Αποστολικούς Κανόνες, τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων και την Ιερά Παράδοση των Πατέρων της Εκκλησίας μας. Άλλωστε το δικαίωμα μας αυτό, το επιτάσσουν οι Διεθνείς Συμβάσεις και οι νόμοι των Ελληνικών δικαστηρίων. Θέλουμε τα ορθόδοξα παιδιά μας να απολαμβάνουν ένα μάθημα θρησκευτικών, ανάλογα με την πίστη τους όπως οι Εβραίοι, οι Μουσουλμάνοι, οι Ρωμαιοκαθολικοί και οι Προτεστάντες Έλληνες μαθητές απολαμβάνουν -και πολύ σωστά- από το Υπουργείο Παιδείας το δικαίωμα να διδάσκονται αποκλειστικά τη δική τους πίστη από διδάσκοντες και ύλη, που οι θρησκευτικές τους κοινότητες επιλέγουν και εγκρίνουν. Θέλουμε τα ορθόδοξα παιδιά μας, στο Ελληνικό Δημόσιο σχολείο, να διδάσκονται ότι ο Τριαδικός Θεός, ο Οποίος αναφέρεται στην προμετωπίδα του Συντάγματος της Ελλάδας με την πανηγυρική πρόταση-διακήρυξη «Εις το Όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος», είναι ο μόνος δρόμος για την σωτηρία της ψυχής τους και δεν υπάρχει κανένας άλλος, όπως μας διδάσκει η Ορθόδοξη πίστη μας.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ψυχές των παιδιών μας.
Δεν μπορεί να υπάρξουν συμβιβασμοί, νεωτερισμοί και εκπτώσεις στην ορθόδοξη πίστη μας.
Γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο ενεργεί αντίθετα με το Σύνταγμα της Χώρας και τους νόμους των δικαστηρίων και καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα μας για την παροχή Ορθόδοξης Χριστιανικής Αγωγής στα παιδιά μας μέσα στα Δημόσια σχολεία.
Το νέο μάθημα δεν είναι ορθόδοξο, είναι αντισυνταγματικό και δεν το αποδεχόμαστε!

Η Πρόεδρος   Ο Γ. Γραμματέας

Κουρουνάκου Αικατερίνη    Χουλιάρας Θεόδωρος

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.